Homes for Haringey Ltd Onarımlar elkitabı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Homes for Haringey Ltd Onarımlar elkitabı"

Transkript

1 Turkish Homes for Haringey Ltd Onarımlar elkitabı Homes for Haringey Ltd Repairs handbook

2 Bu kitap hakkında Bu kitap size onarımlar servisimiz hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır. Haringey Belediyesinin size 2004 yılında gönderdiği onarımlar kitabı yerine artık bu kitap kullanılacaktır. Her ne kadar lease (kat mülkiyeti) sahipleri genellikle binaların ortak kullanım alanları ve yapısal tamirleri için bizimle bağlantı kurma ihtiyacı hissetseler de yine de bu kitabın hem kiracılar hem de lease sahipleri tarafından kullanılmasını umut ediyoruz. Kitap içinde kullanılan siz ya da 'sizin kelimeleri sadece bir kişi için ifade edildiği açıkça belirtilmediği takdirde tüm kiracılar ve lease sahipleri anlamında kullanılmıştır. 'Biz' ya da bizim kelimeleri de, Homes for Haringey anlamında kullanılmıştır. Homes for Haringey İcra Kurulu Başkanı Paul Bridge ın mesajı Sizlere bu yeni onarımlar kitabını sunmaktan ötürü mutluyum. Bu kitap size, haklarınızı, bizden bekleyebileceğiniz onarım hizmetlerini ve sizin onarım sorumluluklarınızı (bizim sizden beklentilerimizi) açıklamaktadır. Kitap ayrıca onarımla ilgili sorunlarınızı bize nasıl bildirebileceğinizi de açıklamaktadır. Size verimli bir onarım hizmeti sunmayı istiyoruz. Bize bir onarım sorununu bildirirken bu elkitabını kullanınız. Böylece onarım sorununuzu bize net ve açık bir şekilde bildirebileceksiniz. Sizinle onarım işinizi görüşürken personelimiz de onarımlar kitabına başvurabilecektir. İhtiyaç duyduğunuzda bakabilmeniz için lütfen bu kitabı emin bir yerde saklayın. Hakkımızda Misyonumuz, yüksek kalitede konut servisleri ve makul konutlar sağlayabilmek için konut sakinleri ile birlikte çalışmaktır. Homes for Haringey olarak biz Haringey Belediyesi adına konut hizmeti sunmaktayız. Homes for Haringey 2006 Nisan ayında kurulmuştur. Haringey Belediyesine ait konutların yönetimini gerçekleştiren kâr amacı gütmeyen bir özerk yönetim kurumu olarak görev yapmaktayız. Şirketimizin sahibi Haringey Belediyesidir. Mülk sahibiniz ve ayrıca tüm ev ve

3 dairelerin sahibi yine Haringey Belediyesidir. Belediyenin sorumluluk dâhilinde olan tüm onarımlar, İnşaat Servisleri Ünitemiz (Building Services Unit) tarafından gerçekleştirilmektedir. Servislerimiz hakkında daha fazla bilgi alabilmek için: Web sitemiz: Ücretsiz telefon hattımız: Personelimiz memnuniyetle sizlerle yardımcı olacaktır.

4 Eşitlik taahhütnamesi Kendimizi hizmet sunduğumuz toplumun tüm farklılıklarını yansıtmaya ve herkes için fırsat eşitliği yaratmaya adamış bulunuyoruz. Bu, herkese eşit davranacağız anlamına gelmektedir. Servislerimizden yararlanırken fırsat eşitliğine sahip olmanız ve ihtiyaçlarınızı gözeten hizmetler almanız en doğal hakkınızdır. Yaşı, engelli durumu, derisinin rengi, etnik kökeni, milliyeti, uyruğu, ırkı, cinsiyeti, HIV durumu, medeni durumu, dinsel inancı, bakmakla sorumlu olduğu kişilere karşı yükümlülüğü, cinsel eğilimi ya da engelleyici bir hüküm içermeyen mahkûmiyet kararına bakmaksızın herkese eşit davranacak ve ayrımcılık yapmayacağız. Tüm çalışanlarımız bu politikayı benimseyip uygulamak zorundadır. Bu politika ayrıca çalışanlarımız açısından da geçerlidir; hiçbir çalışanımıza ayrımcılık yapmayacağız. Çalışanlarımızın, kiracılar ya da diğer servis kullanıcıları tarafından kendilerine yöneltilecek ayrımcı ya da saldırgan söz ya da davranışlara karşı itiraz etme hakları bulunmaktadır. Bu yönde yapılacak tüm şikâyetleri ciddiyetle ele alacağız.

5 Bizimle nasıl temas kuracaksınız Bir onarımla ilgili olarak bizimle temas kurmadan önce Lütfen sorununuzla ilgili bölümü bulun ve sizden hangi bilgileri öğrenmek isteyeceğimize bakınız. Size yardımcı olacak sayfaları bulmak için lütfen her sayfanın kenarına konulmuş dizini kullanınız. Bize ne kadar ayrıntılı bilgi verirseniz onarım işinizi bir defa da doğru bir şekilde yapma şansımız o kadar artacaktır. Eğer gaz kokuyorsa National Grid i arayınız Tüm onarımlar için (gazlı ısıtma hariç; bunun için 4. sayfaya bakınız): Telefon edin Sabit telefondan aramak için 24 saat ücretsiz bildirim hattı Cep telefonundan aramak için 24 saat bildirim hattı Yazıfon (işitme güçlüğü yaşayan insanlar için) Güvenli çevrimiçi onarımlar servisimizi kullanın Çevrimiçi olarak bilgisayarınızda çok net bir şekilde çizilmiş resimleri kullanarak her türlü onarım sorununuzu belirleyebilir ve bize bildirebilirsiniz. Ayrıca çevrimiçi olarak randevu da alabilirsiniz. E-posta atın...repairs@homesforharingey.org (acil ya da ivedi onarımlar için kullanılmaz) Belediyenin müşteri hizmetleri merkezlerinden birisini ziyaret edin Bu merkezler Pazartesi - Cuma günleri saat 08:45-17:00 arasında açıktır. Hornsey Town Hall Annexe, The Broadway, Crouch End, London N8 9JJ Apex House, 820 Seven Sisters Road, London N15 5PQ 639 High Road, Tottenham, London N17 8BD 48 Station Road, Wood Green, London, N22 4TR Broadwater Farm Sitesinde yaşayanlar onarımla ilgili taleplerini ayrıca 108c Gloucester Road N17 6GZ adresinde bulunan Semt Ofisine de bildirebilirler. Bu ofisin çalışma saatleri aşağıda verildiği gibidir. Pazartesi, Salı, Perşembe: 09:00 12:00 ve 14:00 16:45 Çarşamba: 17:00 19:00 Cuma: 09:00 12:00

6 Gazlı ısıtma onarımları için Gazlı ısıtma onarımları (Pazartesi Cuma, 08:00 18:00) Hornsey, Wood Green, South Tottenham ve Broadwater Farm (TSG Gas Services) North Tottenham (TA Horn Limited) Destek Hizmetli Konutlar (Kinetics Group) Su ya da elektrik kaçağı için Thames Water (Su için) Elektrik için (farklı şirketler).iletişim numarası için faturanıza bakınız Uyarı - bir onarımı gerçekleştirmek ya da gaz tesisatı bakımı yapmak üzere herhangi bir kişinin konutunuza girmesine izin vermeden önce gerçekten onarımı yapacak kişi olup olmadığından emin olmak için bu kişinin kimlik kartını kontrol edin. Bizim elemanımız olan onarımla ilgili tüm çalışanlar, üzerinde Homes for Haringey logosu bulunan deniz mavisi üniforma giymektedir.

7 Onarımların bildirimi Bizi aradığınızda aşağıdakileri bize bildiriniz: Adınızı, adresinizi ve sizinle temas kurabileceğimiz telefon numarasını; Onarılmasını istediğiniz şey hakkında ayrıntılı bilgi ve İşitme engeliniz ya da kapıyı açma zorluğunuzun olup olmadığını Onarımı kaydedeceğiz Onarım işinizle ilgili bilgileri bilgisayar sistemimize kaydedeceğiz. Ne kadar süre içinde onarım işiyle ilgileneceğimizi size söyleyeceğiz. İlgilenme süreleri için 13. sayfaya bakınız. Onarım işiniz için bir sipariş açacağız ya da yapılması gerekenleri tam olarak tespit etmesi için konutunuza bir sürveyan göndereceğiz. Onarımı teyit edeceğiz Belirli bir tarih için size randevu vereceğiz. Öğleden önce (08:00 13:00). Öğleden sonra (12:00 16:00; Cumaları 12:00 14:00). Çarşamba akşamı (16:00 20:00). Cumartesi sabah (08:00 12:00). Ya da yüklenicimiz birlikte bir tarih belirleyebilmeniz için sizi arayacaktır. Öncelik kategorisi B ve C olan onarımlar için teyit edeceklerimiz: Onarım sipariş numaranızı; Onarımın yapılması planlanan tahmini tarihi ve Sizinle birlikte kararlaştırmış olduğumuz randevu tarihini B ve C öncelik kategorilerinin ne anlama geldiği 13. sayfada anlatılmaktadır.

8 Bir onarım işi bildirirken aşağıdaki hususları bilmeniz gerekmektedir Onarım siparişi açmadan önce sorunu yerinde görmemiz gerekebilir. Bu acil bir onarım ise onarım görevlileri gelinceye kadar konutunuzda beklemek zorundasınız. Görevliler gerekli onarımı yapacaktır. Ancak bu mümkün olmuyorsa sorunu emniyet altına alacaklardır. Sorunla ilgili olarak yapmamız gereken diğer işler hakkında sizi bilgi verilecektir. Onarım gerektiren sorununuzun önem durumunu, söz konusu işin daha çabuk yapılması için abartmanız halinde, bizi acil olarak çağırdınız için bu işin ücretini sizden talep edebileceğiz. Sizin neden olduğunuz zararların onarılmasının, normal yıpranma ve aşınma dışında kalan her türlü onarım işinin ve kiracılık sözleşmeniz kapsamında sizin sorumluluğunuzda olan şeylerin onarımlarının ücretlerini sizden tahsil edeceğiz. 9. sayfada bulunan Yapmak zorunda olduklarınız ve Konutunuzda olan zararlar adlı bölümlere bakınız. Randevu tarihi konusunda bizimle anlaşmaya vardıktan sonra, onarım yapılacak gün onarım görevlilerinin konuta girişini sağlamak için yetişkin bir kişinin konutta bulunması gerekmektedir. Konutunuzda tamir yapılacağı zaman Eğer herhangi bir mobilyanın çekilmesi ya da zemin kaplamasının/örtüsünün (halı, lamine parke, muşamba kaplama vb) kaldırılması gerekiyorsa buların sorumluluğu size aittir. Onarım görevlileri size yardım etmek isteyebilir ancak bunun sonucunda ortaya çıkabilecek zararlardan sorumlu olmayacaklardır. Onarım görevlilerinin işlerini tam olarak yapabilmesini sağlamak için konutunuzun temiz olduğundan ve işin kolayca yapılmasına engel olacak şeylerin ortada olmadığından emin olun. Buna çocukların emniyeti ve evcil hayvanların iş yapılan yerden uzakta tutulması da dâhildir. Biz ve yükleniciler için çalışan personelin tümü size karşı kibar ve saygılı davranmalıdır. Sizden, aile üyelerinizden ve evde bulunan tüm konuklarınızdan da aynı şekilde davranması beklenmektedir.

9 Servisimiz Bizim Sorumluluklarımız Yaşadığınız binanın dış kısmı ve yapısal bölümleri ile ortak kullanım alanlarındaki tesisat ve teçhizatların bakım ve onarımından biz sorumluyuz. Kiracılar için. Tüm su boruları, gaz boruları, elektrik kabloları, ısıtma sistemleri, kanalizasyon, enerji ve aydınlatma tesisatından biz sorumluyuz. Bunlara konuta sizin döşediğiniz ya da sizin sorumluluklarınız listesine dâhil olan tesisat ve teçhizatlar dâhil değildir. 9. sayfada bulunan Yapmak zorunda olduklarınız adlı bölüme bakınız. Kiracılığınız başladığında yapılı olan çitler ve duvarlar, ön ve arka giriş kapılarına giden ana yollar ve müştemilatların bazıları bizim sorumluluğumuzdadır. Lease Sahipleri için. Konutunuzun içindeki sorumluluğumuz oldukça sınırlıdır. Bu konu lease anlaşmanızda ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Gaz emniyeti Yasalar gereği, gaz bağlantısı olan kiracılı tüm konutları denetlemekten ve gaz tesisatlarının yıllık emniyet kontrollerini ve servisini yapmaktan biz sorumluyuz. Bu görevleri bizim yerimize uzman ve yetkili bir yüklenici yapmaktadır. Konutunuza girmemize izin vermek zorundasınız Personelimizin ya da yüklenici firma personelinin, onarım, inceleme, gaz emniyeti kontrolü ya da geliştirme çalışmaları için konutunuza makul bir zamanda girişine izin vermek zorundasınız. Bunun için size en az 24 saat önceden haber vereceğiz. Eğer durum acilse ve siz içeri girmemize izin vermezseniz, konutunuza zorla girmek için yasal yollara başvurabiliriz. Bu türden bir işlemin masrafları da sizden tahsil edilecektir.

10 Homes for Haringey hangi tür onarım ve bakımları yapmaktadır? Binanızın dışından, yapısından ve ortak kullanım alanlarından biz sorumluyuz. Kiracılar için ayrıca konuta tarafımızdan konulan tesisat ve teçhizatlardan da biz sorumluyuz. Ancak konuta tarafınızdan döşenen her türlü tesisattan ve bunların onarımından siz sorumlusunuz. 9. sayfada bulunan Yapmak zorunda olduklarınız adlı bölüme bakınız. Yasalar uyarınca kiracıların evlerinde bulunan gaz yakıtlı ısıtma tesisatlarının yıllık bakımlarını yapmak bizim sorumluluğumuzdadır. 7. sayfada bulunan Gaz emniyeti adlı bölüme bakınız. Bana ait olan onarım sorumluluklarımı yerine getiremezsem ne olur? Konutunuzun iç bakımından ve belirli onarımların yapılmasından siz sorumlusunuz. 9. sayfada bulunan Yapmak zorunda olduklarınız adlı bölüme bakınız. Bir kiracıysanız ve yaşınız 60 ya da daha yukarıysa ya da engelliyseniz ve bu onarımların yapılmasında size yardımcı olacak kimseniz yoksa sorumluluğunuz dâhilinde olan onarımları sizin adınıza gerçekleştirebiliriz. Eğer güvenlik, emniyet ya da başka bir nedenle onarımı biz yapmak zorunda kalırsak tamir masraflarının tümünü sizden tahsil ederiz. Kişisel eşyalarıma verilen zarar nedeniyle tazminat talep edebilir miyim? Diğer zararları karşılamak için (örn. Kaza sonucu zarar) ev eşyası sigortası yaptırmalısınız. 30. sayfada bulunan Ev eşyaları sigortası adlı bölüme bakınız. Eğer söz konusu zarar bizim onarım elemanlarımız ya da bizim için çalışan yükleniciler tarafından verilmişse bu durumu kiracılık yönetimi görevlinize (tenancy management officer) yazılı olarak bildirmeniz gerekmektedir. Yapılan onarımlar için para ödemek zorunda olacak mıyım? Siz ya da konutunuzda bulunan diğer kişiler tarafından yapılan her türlü zararın onarımını yaptırmak ve masraflarını karşılamak tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. 9. sayfada bulunan Yapmak zorunda olduklarınız adlı bölüme bakınız. Konutunuza gelen bizim onarım görevlilerimizden bu tür zararların onarımlarını yapmalarını istememelisiniz. Onarım görevlilerimizin kiracı ya da lease sahipleri için özel tamir yapmaları yasaktır. 15. sayfada bulunan Servis standartları adlı bölüme bakınız.

11 Yapmak zorunda olduklarınız Genel Sorumluluklarınız Kiracılık sözleşmeniz (ya da konutunuzu satın almışsanız lease sözleşmeniz) uyarınca yapmak zorunda olduklarınız: İç dekorasyonu da dâhil olmak üzere konutunuzu temiz ve bakımlı bir şekilde tutmalısınız (12. sayfada bulunan Dekorasyon adlı bölüme bakınız); Bir onarım ihtiyacı olduğunu fark ettiğiniz anda hemen bize haber vermeli ve eğer mümkünse durumun daha da kötüleşmesini engellemek için tedbir almalısınız; Onarımları, yıllık gaz kontrollerini ve gerekli olan tüm denetimleri yapabilmemiz için konutunuza girmemize izin vermelisiniz; Kendinizin monte ettiği her türlü tesisatın, teçhizatın ve cihazın onarımını ve bakımını yaptırmalısınız (11. sayfadaki Tadilatlar adlı bölüme bakınız); Buğulanmayı önlemek ve kontrol altında tutmak için gerekli tedbirleri almalısınız (23. sayfada bulunan Pratik ipuçları adlı bölüme bakınız) ve Boruların donmasını önlemek için gerekli tedbirleri almalısınız (27. sayfada bulunan Pratik ipuçları adlı bölüme bakınız). Konutunuzda olan zararlar Eğer siz, sizinle yaşayan herhangi biri ya da konuklarınız konutunuza zarar verirse sizden bu zararın giderilmesi için gerekli onarımları yaptırmanızı bekleriz. Bu tür onarımları derhal yaptırmalısınız. Bu onarımları kendiniz yapmaya karar verebilir ya da sizin için yapacak birini bulabilirsiniz. İkinci durumda ücret ödemeniz gerekebilir. Sizin ve ailenizin güvenliğini sağlamak üzere bu onarımı biz yapmak zorundaysak, bu onarımın ücretini bize ödemek zorundasınız. Konutunuza hırsız girmesi ya da yıkıcı düşüncelere sahip kişiler tarafından zarar verilmesi durumunda, konutunuzun emniyetini biz sağlayacağız ve gerekli tüm onarımları biz gerçekleştireceğiz. Bu tür durumları polise haber vermek, polisten bir suç numarası (vaka numarası geçerli değildir) almak ve sorununuzu bildirirken bize bu numarayı vermek zorundasınız. Ev eşyaları sigortası Size şiddetle ev eşyalarınızı sigortalatmanızı tavsiye ederiz. 30. sayfaya bakınız.

12 Belirli işlerin yapılmasından siz sorumlusunuz. Aşağıdaki işlerin yapılmasından ya da yapacak birilerini bularak yaptırılmasından siz sorumlusunuz. Kiracıların tümü: İç kapıların, iç kapı kilit ve kollarının, pervaz ve çerçeve aksamının onarımından, ayarlanmasından ya da değiştirilmesinden; Mutfak demirbaşlarının bakımından (lavabolar ve musluklar dâhil); Zemin kaplamalarının/döşemelerinin onarımından ya da değiştirilmesinden; Aydınlatma ampullerinin, flüoresan tüplerinin ya da lamba anahtarlarının ve elektrik prizi ve sigortalarının değiştirilmesinden; Banyo, küvet ve lavabodaki tıkaçlar ve zincirlerin yenilenmesinden; Korniş, kanca ve rafların aksesuar ve parçalarının yenilenmesinden; Pencerelerin temizlenmesinden (ortak kullanım alanlarında bulunanlar hariç); Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve çamaşır kurutucusu gibi tüm teçhizatlarınızın uygun bir şekilde havalandırılmış olmasından; Anahtar kaybı ya da anahtarın içeride unutulması hallerinde anahtarın ya da kilidin değiştirilmesinden; Kapı tokmağı, topuzu, zili, gözleme deliği ve posta kutusunun yenilenmesinden; Duvar sıvalarındaki küçük çatlakların ve deliklerin doldurulmasından; Atan sigortaların yeniden devreye alınmasından; Klozetlerin onarımı ve yenilenmesinden; Banyo panellerinin yenilenmesinden; Kaybolan pencere anahtarlarının yenilenmesinden ve Çimler, çiçek ve ağaçlar da dahil olmak üzere özel bahçelerin (ortak kullanılanlar hariç), ön ve arka kapıya giden yaya yolları dışındaki yaya geçitlerinin ve başlangıçta belediye tarafından verilen tüm teçhizatların bakımından sorumludur. Bir kiracıysanız ve yaşınız 60 ya da daha yukarıysa ya da engelliyseniz ve size yardım edecek kimseniz yoksa bu işleri sizin adınıza biz gerçekleştirebiliriz. Bununla birlikte konutunuza sizin tarafınızdan yapılmış değişikliklerin onarımıyla biz ilgilenmemekteyiz. 11. sayfada bulunan Konutunuzun tadilatı adlı bölüme bakınız.

13 Konutunuzun tadilatı Her yıl konutunuza yapılacak büyük onarımları ve tadilatları programlıyor ve bu programın gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. Sizi doğrudan etkileyecek herhangi bir projeye başlamadan önce sizinle görüş alışverişinde bulunacağız. Proje başlamadan önce size büyük onarımlarla ilgili olan müşteri sözleşmemizi vereceğiz. Bu sözleşmede bizden bekleyebileceğiniz standartlar yer alacaktır. Planlı Makul Konutlar programı kapsamında, yeni bir çatıya, pencerelere, mutfağa ya da banyoya ihtiyaç duyduğu ya da içinde bulunduğu sitede çevre düzenlemeleri yapılması gerektiği için standartları karşılayamayan konutlar ele alınmaktadır. Bunun dışında ayrıca bir de koruyucu bakım programımız bulunmaktadır. Bu program kapsamında, dış tarafında ya da ortak kullanıma haiz alanlarında yeni asansörlere ve giriş kapısı sistemine ihtiyaç duyan, enerji verimliliğinin arttırılması gereken ve ufak onarım ve dekorasyon işlerine gereksinimi olan konutlar ele alınmaktadır. Bu programlar, varlık yönetimi bölümü tarafından yürütülmektedir. Varlık yönetimi bölümü konutunuzda yapılması planlanan işler hakkında sizinle görüş alışverişinde bulunmakla yükümlüdür ve ayrıca size ayrıntılı bilgi verebilmektedir. Önümüzdeki 12 ay boyunca programlı işler kapsamında herhangi bir yenileme ya da tadilat çalışması yapmayacağız. Bununla birlikte sağlıkla ya da güvenlikle ilgili risk yaratan durumlar için acil ya da geçici onarım işlerini gerçekleştireceğiz. Sözgelimi banyonun ya da çitlerin değiştirilmesi gibi bize bildirdiğiniz bazı onarım işleri daha sonra yerine getirilmek üzere diğer benzer işlerle birlikte bir gruba (parti) sokulacaktır. Paranın tam karşılık değerini alabilmek için bu uygulamaya başvuruyoruz. Size ne kadar beklemek zorunda kalacağınızı söyleyeceğiz ve işler başlamadan kısa bir süre ünce sizinle temas kuracağız. Uyarlamalar hakkında bilgi almak için kiracı hakları sözleşmesine bakınız.

14 İzin alma Konutunuzda yapacağınız bazı değişiklikler için, bu tür işleri yapmadan önce yazılı olarak izin almak zorundasınız. Her şeyden önce resmi planlama iznine ya da bina yönetmeliği onayına ihtiyacınız olup olmayacağını öğrenmek için Haringey Belediyesiyle görüşmeniz gerekmektedir. Bu tür izinler için başvuruda bulunmak sizin sorumluluğunuzdadır. Daha sonra izin almak için bize yazılı olarak başvurmak zorundasınız. Söz konusu değişikliklerden bazıları şunlardır: Bir duvarın ya da bölmenin kaldırılması; Gaz tesisatı döşemek ya da sökmek; Radyatörleri sökmek ya da kendi ısıtma sisteminizi kurmak; Uydu anteni takmak; Mutfak ya da banyo aksesuarlarını değiştirmek ya da bir duş tesisatı kurmak ve Lamine parke ya da fayans gibi sabit zemin döşemesi yapmak Bu tür işlerin düzgün bir şekilde yapılmasını talep etme ve işleri çeşitli aşamalarda denetleme hakkımız bulunmaktadır. Onarım sorumlulukları Yaptığınız değişikliklerle ilgili onarımlar sizin sorumluluğunuzda olacaktır. Ayrıca bizim yapacağımız onarım işlerinde gerek duyulması halinde bunların kaldırılıp yeniden yerine konulmasından da siz sorumlu olacaksınız. Tadilat tazminatları Yaptığınız bazı tadilatlar için tazminat alabilirsiniz. Yalnız bu tazminat ancak kiracılığınız sona erdiğinde size ödenecektir. Ödeyeceğimiz tazminat miktarı yapılan tadilat işinin orijinal masrafına ve bunun ne kadar süredir kullanıldığına bağlı olarak hesaplanacaktır. Bazı durumlarda hiç tazminat ödemeyebilmekteyiz. Konutunuzun içinde yapılan dekorasyon işleri Konutunuzun içindeki dekorasyonlardan siz sorumlusunuz. Eğer kiracıysanız ve 60 ya da daha yukarı bir yaşta ya da engelliyseniz, her altı yılda bir üç odaya kadar konutunuzu biz yeniden dekore etmeye çalışmaktayız.

15 İlgilenme süreleri İlgilenme süresini, sorunu bize bildirdiğiniz andan itibaren ölçmekteyiz. Acil Onarımlar 24 saat içinde yanıt veririz. İnsanlara derhal zarar verebilecek tehlikelerin giderilmesi, binanın büyük zarar görmesinin engellenmesi, su baskınına mahal verilmemesi ya da binanın güvenli hale getirilmesi için yapılan onarımlar için geçerlidir. Çok önemli durumların emniyetini iki saat içinde sağlamaktayız. A Öncelikli işler İşleri üç işgünü içinde tamamlarız. Binaya derhal hasar riskini, kiracılara ciddi rahatsızlık riskini ya da olası sağlık ve güvenlik riskini gidermek için bu gruptaki işlerin hemen yapılması gerekir. J Öncelikli işler İşleri genellikle 7 gün içinde tamamlarız. Bu kapsamdaki işler genellikle çatılarla ilgili işlerdir. B Öncelikli işler - İşleri 20 işgünü içinde tamamlarız. Acil bir durumu olmayan ve tehlike yaratmayan onarımlar bu öncelik grubundadır. C Öncelikli işler - İşleri 80 işgünü içinde tamamlarız. Bu gruba giren işler genellikle binaların dışında, bahçelerde ya da ortak kullanım alanlarında yapılan işlerdir. Tespit denetimleri Onarım işinin siparişini açmadan önce tespit denetimi yapmaya ihtiyaç duyarsak, bunun için 10 gün sonrasına kadar randevu alırız. Gazlı ısıtma ve sıcak su Isınma ya da sıcak su sisteminin tamamen bozulması halinde 24 saat içerisinde; eğer sistemden ciddi bir su kaçağı varsa iki saat içinde sizinle birlikte oluruz. Gazlı ısıtma sistemiyle ilgili diğer sorunları beş işgünü içinde halletmekteyiz. Uzmanlık gerektiren gereçler Asansörler Dört saat içinde yanıt veririz ve parça değişimini beş işgünü içinde yaparız. Giriş kapısı sistemi Eğer kapı açılmıyorsa dört saat içinde diğer sorunları ise 24 saat içinde halletmekteyiz. Ortak antenler Sorunu 24 saat içinde çözmeye çalışmaktayız.

16 Ne kadar sürer? Onarım isteğini bize bildirdiğinizde yapılacak onarımı bir ilgilenme süresi kategorisine alırız. Her bir kategori için yapım için beklenecek maksimum süreler belirlenmiştir. 13. sayfada bulunan İlgilenme süreleri adlı bölüme bakınız. Acil onarımlar için bir onarım görevlisi ya da yüklenici en kısa süre içinde sizi konutunuzdan arayacaktır. Diğer tüm onarımlar için belirli bir güne randevu alırız ya da ilgili yüklenici bir tarih ayarlamak üzere sizi arar. Onarımların büyük bir kısmı genellikle tek bir ziyarette yapılır, ancak ölçü alınması ve parça siparişi verilmesi gerekiyorsa ikinci bir ziyaretin ayarlanması gerekir. Onarım acilse ne olacak? Konutta yaşayan ya da ziyarette bulunan kişilerin yaşamlarını tehlikeye düşürecek ya da bu anlamda risk taşıyan veya konutta ciddi bir zarara yol açma olasılığı bulunan onarımları acil olarak değerlendirmekteyiz. Acil onarımlar için ü (sabit hatlardan arama ücretsizdir) eğer cep telefonu kullanıyorsanız daha ucuzdur. Her iki hatta 24 saat açıktır. Konutumda sadece belirli zamanlar içinde bulunabiliyorsam ne olacak? Size onarım görevlisinin konutunuza geleceği saati tam olarak bildiremiyoruz. Ancak bize bildirdiğiniz sizin için en uygun saatleri dikkate almaya çalışıyoruz. Eğer normal çalışma saatleri içine konutunuzda bulunamayacaksanız sizin için konutunuzda beklemesi için bir komşunuzu, akrabanızı ya da arkadaşınızı bulmalısınız. Eğer onarım görevlisi geldiğinde konutunuzda değilseniz, bu görevli girilemedi ( no access ) kartı bırakarak iki iş günü içinde kendisi ile bağlantı kurmanızı ister. Bu süre içinde bizimle temas kurmamanız halinde onarım siparişini iptal ederiz. Bu durumda sorunu bize yeniden bildirmeniz gerekir.

17 Servis standartları Çalışma yönergemiz Konutunuzda çalışan herkes; kendisini tanıtmak ve konutunuza girmeden önce fotoğraflı kimlik kartını göstermek; Üzerinde logomuz bulunan Homes for Haringey in mavi üniformasını giymek (onarım görevlileri bizim çalışanlarımızsa); Size saygılı davranmak ve kültürünüze anlayış göstermek; Ne yapacaklarını size açıklamak ve bunun sizi nasıl etkileyeceğini sizinle konuşmak; Eşyalarınızın zarar görmesini engellemek ve toz vb.den korumak; Malzeme ve aletlerin konutunuzda yaşayan hiç kimse için tehlike oluşturmamasını temin etmek; Dağınıklık ve gürültüyü minimum düzeyde tutmak; Her işgünü sonunda moloz ve atıkları konutunuzdan temizlemek, iş bittiğinde ise iş alanını temizlemek ve Elektrik, su ve gaz tesisatlarının her iş günü sonunda tekrar bağlanmasını sağlamak zorundadır. Onarım yapan personel: Konutunuzda sigara ya da alkol kullanamaz; Kaba saba konuşamaz ya da uygunsuz davranışlarda bulunamaz; Çalışma sırasında kişisel amaçlı telefon konuşması yapamaz; Siz ya da sorumlu bir yetişkin yokken konutunuzda bulunamaz; Yaptığı iş için ücret ya da hediye alamaz; Konutunuzun anahtarını kabul edemez ya da bulunduramaz ve Kiracı ya da lease sahiplerine özel iş yapamaz. Onarım personeli aşağıdaki konularda sizden izin almak zorundadır: Telefon ya da elektrik tesisatınızı kullanmak için; Tuvaletinizi kullanmak için ve Konutunuzun diğer odalarına girmek için Sizi sürekli olarak bilgilendireceğiz Onarımınızın herhangi bir nedenden ötürü zamanında bitirilemeyeceği durumlarda sizi mutlaka bilgilendireceğiz.

18 Servisimizden hangi standartları bekleyebilirsiniz? Onarım taleplerinize etkili ve faydalı bir şekilde yanıt veririz. Yaptığımız tüm onarımlar ya İnşaat Servislerimiz ya da onaylı yüklenicilerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Onarım görevlilerimiz onarımları zamanında bitirmek ve yüksek standartta yapmak zorundadır. Konutunuzun içinde ya da çevresinde çalışan kişilerin uyması gereken bazı kurallar vardır. 15. sayfada bulunan Çalışma yönergemize bakınız. İşçiliğin kalitesini kontrol ediyor musunuz? Servislerimizin her zaman yüksek standartlı olmasını temin etmek için düzenli kontroller yapmaktayız. Bunu için rasgele bir dizi onarım işi seçeriz ve bu işlerin gerçekleştirildiği konutları ziyaret ederiz. Ayrıca tamamlanmış işler hakkında geri bildirim toplayabilmek için telefon anketi de yapmaktayız. Hizmetten memnun olmazsam ne olacak? Böyle bir durumu lütfen hemen bize bildiriniz. Bunu düzeltmek için elimizden gelen her şeyi yaparız. Sorununuza verdiğimiz yanıtı beğenmemeniz ve özel bir şikâyette bulunmak istemeniz durumunda, kiracı hakları sözleşmenizde yer alan tavsiye ettiğimiz prosedürü takip etmeniz gerekecektir. Kiracıların onarım hakkı ne anlama geliyor? Bu, Hükümetin Vatandaşlık Hakları Programının bir parçasıdır. Bu size belirli onarımları belirli süreler içerisinde yaptırtabilme hakkı vermektedir. Bunlar, zamanında yapılmaması durumunda sağlığınızı, emniyetinizi ya da güvenliğinizi etkileyebilecek ufak acil onarımlardır. Bu onarımlara, hak edilen onarımlar (qualifying repairs) denir. Eğer hak edilen onarımları süresi içinde tamamlayamazsak söz konusu onarımı yetkili başka bir tamirciye yaptırma hakkınız vardır. Eğer ikinci yüklenici işini zamanında bitiremezse tazminat alma hakkınız doğabilir. Size bununla ilgili bir broşür gönderebiliriz ya da siz bu broşürü belediyenin müşteri hizmetleri merkezlerinden alabilirsiniz.

19 Görüşleriniz Geri bildirim Hizmetlerimiz hakkındaki görüşlerinizi bilmek istiyoruz. Böylece memnun olmadığınız alanlarda kendimizi geliştirebileceğiz. B ve C öncelik kategorisinde bulunan tüm onarımlar için, onarım teyit mektubunuza bir memnuniyet kartı eklenmektedir. Onarım işi tamamlandıktan sonra lütfen bu kartı doldurarak bize geri gönderiniz. Kartın posta ücreti bulunmamaktadır. Kartı doldurmanız halinde adınız aylık ödül çekilişine dâhil edilmektedir. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimleri büyük bir ciddiyetle servislerimizi geliştirmek ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanmak için kullanmaktayız. Personelimiz sizden gelebilecek her tür ve çeşitte geri bildirimi kabul etmektedir. Bir müşterimiz olarak istediğiniz şekilde geri bildirimde bulunmaktan lütfen çekinmeyiniz. Şikâyetler ve şikâyet konularının çözüme kavuşturulması Eğer onarımınız bildirilen ilgilenme süresi içinde yapılmadıysa ya da onarım standardından memnun değilseniz lütfen bize bildirin. Durumu düzeltmek için elimizden gelen her şeyi yaparız. Soruna getirdiğimiz çözümü beğenmemeniz durumunda, Şikâyetler, takdirler ve öneriler adlı broşürümüzde bulunan kesip çıkartmalı geri bildirim formunu doldurarak şikâyette bulunabilirsiniz. Bu broşürü herhangi bir müşteri hizmetleri merkezinden alabilir ya da web sitemizi ( ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için kiracı hakları sözleşmesine ya da lease sahibi hakları sözleşmesine bakınız.

20 Sonuçtan memnun kalmazsam ne olacak? Eğer onarımınız bildirilen ilgilenme süresi içinde yapılmadıysa ya da onarım standardından memnun değilseniz lütfen bize bildirin. Durumu düzeltmek için elimizden gelen her şeyi yaparız. Sorununuza verdiğimiz yanıtı beğenmemeniz ve özel bir şikâyette bulunmak istemeniz durumunda, Şikâyetler, takdirler ve öneriler broşüründe yer alan tavsiye ettiğimiz prosedürü takip etmeniz gerekecektir. Servisle ilgili alınacak kararlarda nasıl katılımcı olabilirim? Müşterilerimizin istedikleri servis standardını alabilmelerinden emin olmak istiyoruz. Müşterilerimizin servisimiz hakkındaki görüş ve fikirlerini beyan edebilecekleri birçok grubumuz, kurulumuz ve forumumuz bulunmaktadır. Bu gruplar hakkında daha fazla bilgi almak için Kiracı katılım Birimiyle temas kurunuz. Tel: ; E-posta: Bir foruma katılmak ya da bir grubun ya da kurulun üyesi olmak istiyorsanız lütfen bizimle temas kurunuz. Adres ve telefon numarası için 3. sayfaya bakınız. Yasal işlem yapılmasını talep edersem ne olacak? Konut sahibiniz olarak belediye yasal olarak, kiracılığınızı ilgilendiren konularda kendisine ihbarname gönderebileceğiniz adresi size bildirmek zorundadır yılı Mülk Sahipleri ve Kiracılar Yasasının 48. Bölümü uyarınca bu bölümde sözü edilen türden ihbarnamelerin (işleme konulan ihbarnameler de dâhil) yasal olarak konut sahibiniz belediyeye gönderileceği adres şu şekildedir: The Head of Housing, London Borough Haringey, Apex House, 820 Seven Sisters Road, London N15 5PQ.

Dayactirka Somali Reparaciones Spanish Onarım işleri Turkish

Dayactirka Somali Reparaciones Spanish Onarım işleri Turkish ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI ONARIM İŞLERİ xikriz Bengali Επισκευές Greek Reparações Portuguese Dayactirka Somali Reparaciones Spanish Onarım işleri Turkish Kira sözleşmenizde Belediye nin taahhüt ettiği

Detaylı

2018 FİYAT LİSTESİ.

2018 FİYAT LİSTESİ. 2018 FİYAT LİSTESİ Su Tesisatı Elektrik Tesisatı Doğal Gaz Tesisatı Petek Temizliği İçme Suyu Tesisat Dezenfeksiyonu İç Tasarım Yenileme Mutfak, Banyo, Komple Ev Tadilatı Tadilat & Tamirat & Montaj i 1

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) Kullanmadan önce dikkatlice okuyunuz! Önsöz Sayın Müşterimiz, Buderus'un

Detaylı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı Tasarruflu Doğal gaz kullanımı TASARRUFLU DOĞAL GAZ KULLANIMI Çatı izolasyonunuz yetersiz ise izolasyonunuzu uygun bir şekilde yaptırınız. Çatınızdaki ısı kaybınız %20 civarındadır. Bu şekilde ısıtma maliyetinizi

Detaylı

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER Dikkat Cihazınızın yanlış kullanımı nedeniyle herhangi bir zarar gelmemesi için, cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu talimatları dikkatlice okuyun. Özellikle cihazınızla ilgili güvenlik talimatlarını

Detaylı

Homes for Haringey Kiralama Standardı

Homes for Haringey Kiralama Standardı Homes for Haringey Kiralama Standardı TURKISH Giriş İçine taşınacağınız belediyeye ait konut temiz ve gerekli onarımları yapılmış bir şekilde olmalıdır. Homes for Haringey Kiralama Standardı bu konuda

Detaylı

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız!

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız! Kullanma Kılavuzu Sistem işleticisi için VIESMANN Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda VITOTROL 200 3/2006 Lütfen saklayınız! Emniyet uyarıları Emniyetiniz için Cana ve mala gelebilecek zarar ve tehlikeleri

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Hazne kapağı 2. Hazne 3. Üst kapak 4. Filtre 5. Cam sürahi Bu kahve makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 1/2/2012 Resmi Gazete Sayısı: 28191 MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 339)

Resmi Gazete Tarihi: 1/2/2012 Resmi Gazete Sayısı: 28191 MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 339) Resmi Gazete Tarihi: 1/2/2012 Resmi Gazete Sayısı: 28191 MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 339) MADDE 1 26/5/2005 tarihli ve 25826 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Millî Emlâk Genel Tebliği (Sıra No:

Detaylı

Yangın güvenliği özet bilgileri

Yangın güvenliği özet bilgileri Yangın güvenliği özet bilgileri Güvenliğiniz en ileri önceliğimizdir. Bu broşür konutunuzda bir yangın olursa, ne yapmanızı açıklayan bir kılavuz dahil olmak üzere, yangından nasıl güvenli kalabilmenizi

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

Dikkat edilecek konular

Dikkat edilecek konular www.kmkd.org Bakım gerektirmeyen yapı diye bir şey yoktur. Her yapı yıpranır, ancak doğru zamanda, belli aralıklarla yapılacak bakım faaliyetleri bu yıpranmanın sonuçlarını en aza indirir. Tarihi olsun

Detaylı

Cihazın fişini prize takın. Suyu kaynatmak için AÇMA/KAPAMA düğmesine basın. Düğme AÇMA konumundayken pilot ışığı yanacaktır.

Cihazın fişini prize takın. Suyu kaynatmak için AÇMA/KAPAMA düğmesine basın. Düğme AÇMA konumundayken pilot ışığı yanacaktır. Önemli Cihazınızı ilk kez kullanmadan önce bu talimatları dikkatlice okuyun. Su ısıtıcısını elektriğe bağlamadan önce tanıtım levhasında belirtilen voltajın, elektrik şebekenizin voltajıyla uyduğundan

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE TR A B C D E F 3 TÜRKÇE 18-23 4 GÜVENLİK Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki talimatlara dikkat edin: 7 Bu cihaz yalnızca evde kullanım için tasarlanmıştır. 7 Cihazı banyoda,

Detaylı

APARTMANLAR KONTROL FORMU

APARTMANLAR KONTROL FORMU SORU E H ÖNERİ 1. Apartmanın sokak numarası gece ve gündüz görülebilecek durumda mı? 2. Apartman dairelerinin numaraları var mı? 3. Apartmana giren kişiler için geçiş kontrolü var mı? 4. Apartman, site

Detaylı

GENEL BAKIM TALİMATI

GENEL BAKIM TALİMATI Sayfa No 1 AMAÇ VE KAPSAM: Üretimde kullanılan makina ve teçhizatın arızalarının giderilmesi ve/veya koruyucu bakım planına göre periyodik bakımların yapılması işlemlerini belirlemek. UYGULAMA SORUMLUSU:

Detaylı

6 Problemler için çözüm önerileri Servis çağırmadan önce, bu listeyi gözden geçiriniz. Sizi zaman ve para kaybından kurtarabilir. Bu liste sık rastlanabilecek, hatalı işçiliğe ya da malzeme kulanımına

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 TR G F E D B C A 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLIK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

LED-Mum. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 92516AS5X6VII

LED-Mum. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 92516AS5X6VII LED-Mum tr Ürün bilgisi Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92516AS5X6VII 2017-06 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu yaralanmaları ve hasarları önlemek için ürünü yalnızca bu

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş Model: KD-050/50-100 PARMAK İZLİ KİLİT Kullanma Kılavuzu CE İÇİNDEKİLER Ürün Bilgileri 1.1 Ürün modeli ve özellikleri 1.2 Fonksiyonlar 1.3 Kilit parçaları ve özellikleri 1.4

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI Su giriş bağlantıları Tahliye bağlantısı Gerektiği durumlarda uzun su giriş hortumu / uzun tahliye hortumu (İlk 30 gün içerisinde) ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ Musluk temini ve montajı Temiz su

Detaylı

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

komşular Konut özel konut usüllü konut sosyal konut konut kiralama sosyal emlakçılık kira depozitosu

komşular Konut özel konut usüllü konut sosyal konut konut kiralama sosyal emlakçılık kira depozitosu usüllü konut sosyal konut sosyal emlakçılık kira depozitosu komşular özel konut konut kiralama Konut Konaklama şekilleri nelerdir? Kiralık iki çeşit konut vardır : özel konut ve sosyal konut. Sosyal konutta,

Detaylı

CO nun tehlikeleri. Karbon monoksit: Görünmez katil

CO nun tehlikeleri. Karbon monoksit: Görünmez katil CO nun tehlikeleri Karbon monoksit: Görünmez katil Karbon monoksit: Görünmez katil Karbon monoksit nedir? Karbon monoksit (CO), gaz veya ahşap ya da diğer malzemelerin yetersiz yanması sonucu oluşan, son

Detaylı

LBX-0601. www.loobex.com

LBX-0601. www.loobex.com LBX-0601 www.loobex.com İÇERİK Giriş.2 Kullanma Talimatları 2 Temizleme Talimatları 4 Kireç Temizleme Talimatları..4 Cihaz Parçaları.5 Sorun Giderme 6 BUHARLI STERİLİZATÖR KURUTUCU - BEBEK MAMASI ISITICISI

Detaylı

OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ

OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplı ve iç zeminler düzenli olarak kontrol ediliyor mu? Zemindeki çökme, erime vb. deformasyonlar giderilmiş Cam

Detaylı

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 1 Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 13. Enerji dağıtım tesisleri, yangın veya patlama riski oluşturmayacak şekilde tasarlanarak kurulur ve işletilir. Kişilerin, doğrudan veya dolaylı teması

Detaylı

Uyarı Su ısıtıcısını sadece su ısıtmak için kullanın.

Uyarı Su ısıtıcısını sadece su ısıtmak için kullanın. GARANTİ 2 YIL Önemli Cihazınızı ilk kez kullanmadan önce bu talimatları dikkatlice okuyun. Su ısıtıcısını elektriğe bağlamadan önce tanıtım levhasında belirtilen voltajın, elektrik şebekenizin voltajıyla

Detaylı

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv LK-1900AN Serisini daha güvenli şekilde kullanmak için alınması

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Yayımlayan Bu cihaz ilgili norm ve yönetmelikler tarafından istenen şartları

Detaylı

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI Lütfen biberon ve mama ısıtıcısını kullanmadan önce bu kullanma talimatlarını dikkatlice okuyun. www.loobex.com Bu ısıtıcı ile her çeşit bebek maması ve içeceğini

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana asılı tip FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE Bu Daikin klimayı aldığınız için teşekkür

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 91593FV05X03VII

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 91593FV05X03VII Masa lambası Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91593FV05X03VII 2017-06 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını

Detaylı

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli

Detaylı

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ 1. BÜTÜN NOTLARI DİKKATLE OKUYUN. 2. SICAK METAL YÜZEYE DOKUNMAYIN. SAPINDAN TUTMALISINIZ. 3. ELEKTRİK ÇARPMASINI ÖNLEMEK İÇİN,

Detaylı

Yedek Samsung Galaxy S III ön pencere. Yazan: Ilya Lukyanov. ifixit CC BY-NC-SA tr.ifixit.com Sayfa 1/ 10

Yedek Samsung Galaxy S III ön pencere. Yazan: Ilya Lukyanov. ifixit CC BY-NC-SA tr.ifixit.com Sayfa 1/ 10 Yedek Samsung Galaxy S III ön pencere Yazan: Ilya Lukyanov ifixit CC BY-NC-SA tr.ifixit.com Sayfa 1/ 10 Adım 1 ön cam Telefonunuz zaten koruyucu bir tabaka varsa, bir sonraki adıma geçin. Aksi takdirde,

Detaylı

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N LED spot lamba tr Montaj talimatı 96241FV05X02VIII 2018-04 Değerli Müşterimiz! Yeni spot lambanızın 4 LED spotu esnek şekilde ayarlanabilir, bu sayede istediğiniz noktayı aydınlatabilirsiniz. Sabit entegre

Detaylı

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi BİNALARDA ELEKTRİK TÜKETİMİ 35 30 25 20 15 10 5 0 YÜZDE % STANDBY KURUTUCULAR ISITICILAR TELEVİZYON AYDINLATMA BULAŞIK MAKİNASI ÇAMAŞIR MAKİNASI KLİMA BUZDOLABI DİĞER Soğutucu ve Dondurucular Bir soğutucu

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU Levha No Levha Temsili Resim Levha Boyutları (cm) Yükseklik x En UL-001 Makine, Alet ve Malzemelerinizi Özenli Kullanınız UL-002 Dikkat Tüpleri Bağlı Tut

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Çelik Kazan Logano SK 425 ve SE 425 Sıvı/Gaz Yakıtlı Özel Kazan. 6302 0252 03/2000 TR Kullanıcı için

Kullanma Kılavuzu. Çelik Kazan Logano SK 425 ve SE 425 Sıvı/Gaz Yakıtlı Özel Kazan. 6302 0252 03/2000 TR Kullanıcı için 6302 0252 03/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Çelik Kazan Logano SK 425 ve SE 425 Sıvı/Gaz Yakıtlı Özel Kazan Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar,

Detaylı

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz.

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz. Kat maliki veya kiracı olarak oturduğunuz konutlarda huzur ve güven içerisinde yaşamanız ve konutlarınızın kıymetinin artmasını istiyorsanız site yönetimi tarafından konulan kurallara mutlaka riayet etmeniz

Detaylı

2121 Oyuncaklı İlk Adım Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz.

2121 Oyuncaklı İlk Adım Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. 2121 Oyuncaklı İlk Adım Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız.

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

ARKOM Kombinize Değer Katar

ARKOM Kombinize Değer Katar Kombinize Değer Katar içinizi ısıtan öneriler! %30 a varan Değerli müşterilerimiz; Doğalgazı daha verimli, daha tasarruflu ve daha güvenli kullanmaya yönelik öneri ve uyarılarımızı dikkate alınız. Sağlıklı,

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX EKMEK KIZARTMA MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX EKMEK KIZARTMA MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX EKMEK KIZARTMA MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Kendinden Ayarlı Ekmek Kılavuzu 5. Isıtma Düğmesi 2. Geniş Yuvalar 6. Defrost Düğmesi 3. Kontrol Kolu 7. İptal

Detaylı

Kullanma Talimatı 1:1

Kullanma Talimatı 1:1 Kullanma Talimatı : Programınıza bağlı olarak, paneli makinenizin üzerindeki panel ile karşılaştırın. Kullanma Talimatı Ön Hazırlık Giysilerin yıkama talimatlarına göre giysilerinizi 3 ayırın. Cepleri

Detaylı

Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin:

Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/support Sorularınız mı var? Philips e Ulaşın SHL3850NC İçindekiler 1 Önemli güvenlik talimatları

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

Tüm Blok iç merdivenleri trabzanlarında 125 adet civarında eksik ahşap topuzlar tespit edilmiştir.

Tüm Blok iç merdivenleri trabzanlarında 125 adet civarında eksik ahşap topuzlar tespit edilmiştir. Geçici süreli bahçıvan 02 Mart-30 Haziran 2010 tarihleri arasında sitemizde hizmet vermiş olup, düzenleme çalışması öncesi durum aşağıda olduğu gibidir. (B13 blok girişi) Tüm blok önleri benzer şekilde

Detaylı

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce Bu cihaz, ev tipi kullanım içindir, ticari kullanım için uygun değildir. Kullanma kılavuzunu itinalı bir şekilde okuyunuz ve ileride lazım olma ihtimaline karşı saklayınız! Güvenlik Bilgileri Uyarılar

Detaylı

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz.

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz. STP-131 MİNİ PRİNTER GÜVENLİK UYARILARI STP-131 termal yazıcıyı kullanırken aşağıdaki güvenlik talimatlarına uymanız gerekmektedir. Aşağıdaki kurallara uyulmaması ciddi yaralanmalara, hasarlara ve ölümlere

Detaylı

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151 Özellikler 400 mah kapasiteli, bakım gerektirmeyen ve uzun ömürlü batarya 500 Şarj batarya ömrü Yüksek ışık veren, enerji tasarrufu sağlayan, uzun ömürlü 15+1 LED 15 LED ve 1 LED aydınlatma şeklinde 2

Detaylı

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Ürün Şeması:

Detaylı

Kullanım Talimatı. Ozonizatör S 500 / S 1000

Kullanım Talimatı. Ozonizatör S 500 / S 1000 Kullanım Talimatı Ozonizatör S 500 / S 1000 Giriş Sander'in bu üstün kaliteli ürününü satın aldığınız için sizi kutlarız ve bu cihazdan memnun kalacağınızdan eminiz. Akvaryum teknolojisine ilişkin ürünlerin

Detaylı

SEMAVER SM Otomatik Semaver KULLANIM KILAVUZU

SEMAVER SM Otomatik Semaver KULLANIM KILAVUZU SEMAVER SM 1600 Otomatik Semaver KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș SEMAVER SM 1600 Otomatik Semaver imizi seçtiğiniz için

Detaylı

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 0 ile 6 ay arası için uygun, maksimum 12 kg ÜRÜN NO.:SB504

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 0 ile 6 ay arası için uygun, maksimum 12 kg ÜRÜN NO.:SB504 İletişim Bilgileri : Zaman Gıda Çiçekçilik Hırdavat Teks.San.ve Tic.Ltd.Sti. T.Cemal Beriker Bulv.Adana Mersin Yolu Sarıhamzalı Mh.47007 Sk.No:79/A Tel : 0322 445 23 93 Fax: 0322 445 23 94 Web : www.starbaby.com.tr

Detaylı

iphone 6 Plus Yıldırım Bağlayıcı ve Kulaklık Jack Kablo Değiştirme

iphone 6 Plus Yıldırım Bağlayıcı ve Kulaklık Jack Kablo Değiştirme iphone 6 Plus Yıldırım Bağlayıcı ve Kulaklık Jack Kablo Değiştirme iphone 6 Plus Yıldırım Connector ve Kulaklık Jack Kablo değiştirin. Yazan: Walter Galan ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 25

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

2017 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA SİTESİ 2017 OCAK AYI FAALİYET RAPORU 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU, ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Radyatör ısıtıcı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MEVKİİ : YAPI NİZAMI : BLOK : KAT : DAİRE : ARSA ALANI : Projedeki ölçülere uygun olarak inşaat yapılacaktır. TAŞIYICI SİSTEM : Betonarme karkas sistemi ile yapılacaktır.

Detaylı

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 9 8 1 4 5 3 6 2 7 10 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ELEKTRİK KABLOSU 2. TUTMA KOLU 3. EL SİPERİ(FREN KOLU) 4. ÖN TUTMA KOLU 5. KLAVUZ 6. TESTERE

Detaylı

Talimatlar. Cihazınızın Güvenliği. Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen

Talimatlar. Cihazınızın Güvenliği. Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen GARANTİ 2 YIL Talimatlar Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatları tamamen ve dikkatlice okuyun. Bu kılavuz cihazınızın bir parçasıdır. Bu

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Bu cihaz, bu kullanım kılavuzundaki talimatlara uygun olarak monte edilmeli ve çalıştırılmalıdır. Cihazınız sadece ev içi kullanımlara yönelik olarak evinizdeki halı ve yer temizliğinde kir ve tozların

Detaylı

iphone 6 Plus Ana Düğme Montaj Değiştirilmesi

iphone 6 Plus Ana Düğme Montaj Değiştirilmesi iphone 6 Plus Ana Düğme Montaj Değiştirilmesi iphone 6 Plus Ana Düğme Meclisi değiştirin. Yazan: Walter Galan GİRİŞ ev düğmesini düzeneğini değiştirmek için bu kılavuzu kullanın. Yalnızca telefonun orijinal

Detaylı

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz.

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Radyatör, hidrolik yağ tankı ve boru hatları Koruyucu giysi giyiniz. paneli bölgesinde Çizme, bot vb. koruyucu ayakkabı kullanınız. paneli bölgesi Dikkat! Tehlike! Elektrik panosu,

Detaylı

ankastre ve setüstü ocak

ankastre ve setüstü ocak ankastre ve setüstü ocak İÇİNDEKİLER Güvenlik Tedbirleri 5 Ocağınızın Kurulumu 6 Elektrik bağlantısı ve güvenlik 8 Gaz bağlantısı ve güvenlik 9 Gazlı Ocakların Gaz Tipine Göre Ayarlanması 10 Kumanda

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI!

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma suyu doldurma koşulları Soğutma suyu doldurma koşulları Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışırken koruyucu ekipman kullanın. Soğutma suyu ciltte

Detaylı

Fotoelektrik Duman Alarmı

Fotoelektrik Duman Alarmı Fotoelektrik Duman Alarmı DTCTSL40WT DTCTSL40WT_ Fotoelektrik Duman Alarmı_Manual 1 İngilizce İçindekiler Giriş Genel bakış Ürün Bilgileri Ayrıntılı Kullanım Kılavuzu Belge revizyon geçmişi Müşteri desteği

Detaylı

LED- Ortam aydınlatması

LED- Ortam aydınlatması LED- Ortam aydınlatması tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 78328AS5X3IV 2014-04 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını

Detaylı

Kullaným talimatlarý SETÜSTÜ OCAK. Ýçindekiler

Kullaným talimatlarý SETÜSTÜ OCAK. Ýçindekiler Kullaným talimatlarý SETÜSTÜ OCAK Türkçe, 1 Ýçindekiler Montaj, 13-16 Yerleþim Elektrik baðlantýsý Gaz baðlantýsý Veri tablosu Gaz beki ve hortum baþý özellikleri Cihazýn tanýtýmý, 17 Genel görünüm Çalýþtýrma

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Torbasız Siklonik Elektrikli Süpürge BVC356_8. Bu kılavuzu lütfen gerektiğinde başvurmak üzere saklayın

Kullanım Kılavuzu. Torbasız Siklonik Elektrikli Süpürge BVC356_8. Bu kılavuzu lütfen gerektiğinde başvurmak üzere saklayın Kullanım Kılavuzu Torbasız Siklonik Elektrikli Süpürge BVC356_8 Bu kılavuzu lütfen gerektiğinde başvurmak üzere saklayın ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Kullanmadan önce kılavuzun tamamını okuyun ve gerektiğinde

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI FRİTÖZ (GAZLI) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

MİNİ ROBOT R 200. Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU

MİNİ ROBOT R 200. Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU MİNİ ROBOT R 200 Mini Mutfak Robotu KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș MİNİ ROBOT R 200 Mutfak Robotu muzu seçtiğiniz için

Detaylı

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com KULLANIM KILAVUZU 1) ÜRETİCİ VE SERVİS İRTİBAT BİLGİSİ 2) KULLANIM ALANLARI VE KULLANIM AMACI 3) MONTAJ TALİMATLARI 4) GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 5) ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI 6) BAKIM VE TEMİZLİK 7) PERİYODİK BAKIM

Detaylı

EKŞİOĞLU ÖNDERKENT SİTESİ TERMAL KAMERA ÖLÇÜM RAPORU ve SONUÇLARI

EKŞİOĞLU ÖNDERKENT SİTESİ TERMAL KAMERA ÖLÇÜM RAPORU ve SONUÇLARI Ölçüm: 5, Yansıyan Sıcaklık: 20 C Ekşioğlu Önderkent Sitesinde yapılan termal kamera ölçüm sonuçlarına göre binada yapılmış ısı yalıtım çalışması başarılı olarak ölçülmüştür. Isı kayıplarının (kırmızı

Detaylı

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Styler. Register your product and get support at HP4681/00. Kullanım kılavuzu

Styler.   Register your product and get support at HP4681/00. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Styler HP4681/00 TR Kullanım kılavuzu a h g b c f e d Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından

Detaylı

iphone 5'in ev düğmesine değiştirilmesi düğme kapağı içermez. Yazan: Brett Hartt

iphone 5'in ev düğmesine değiştirilmesi düğme kapağı içermez. Yazan: Brett Hartt iphone 5 Ana Düğme Şerit Kablo Değiştirme iphone 5'in ev düğmesine değiştirilmesi düğme kapağı içermez. Yazan: Brett Hartt GİRİŞ Ev düğmesi şerit kabloyu değiştirmek için bu kılavuzu kullanın. Kablo anahtarı,

Detaylı

Curler. Register your product and get support at HP4684 HP4683. TR Kullanım kılavuzu

Curler.  Register your product and get support at HP4684 HP4683. TR Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Curler HP4684 HP4683 TR Kullanım kılavuzu a b c d e i h g f Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

SİSTEM İnverter Klimalar

SİSTEM İnverter Klimalar KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana monteli Kanal tipi FXM40LVE FXMQ40MVE FXMQ40MAVE FXMQ200MAV7 FXM50LVE FXMQ50MVE FXMQ50MAVE FXMQ250MAV7 FXM63LVE FXMQ63MVE FXMQ63MAVE FXM80LVE

Detaylı

GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU

GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU GAZLI OCAĞI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AGO 890 1 İÇİNDEKİLER I- Gazlı Ocakların Kullanım Alanı 3 II- Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 4 III- Teknik Özellikler

Detaylı

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE G F E A B C D 1 2 3 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

STEREO MİKROSKOP Kullanma talimatları

STEREO MİKROSKOP Kullanma talimatları STEREO MİKROSKOP Kullanma talimatları Ürn.No. 91-19000 D D 1! 1) B H c G F J 2x AA E I G e i Genel Uyarı Boğulma tehlikesi: Bu ürün çocukların yutabileceği küçük parçaları içerir. Bu durum bir boğulma

Detaylı

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE A B C D E F 1 2 3 GÜVENLİK Lütfen cihazı kullanmadan önce bu kullanma kılavuzunu tam olarak okuyun! Hatalı kullanımdan kaynaklanan hasarları önlemek için tüm

Detaylı

Termosifon Kullanma kılavuzu T 7350 SL T 7365 SL T 7380 SL

Termosifon Kullanma kılavuzu T 7350 SL T 7365 SL T 7380 SL Termosifon Kullanma kılavuzu T 7350 SL T 7365 SL T 7380 SL Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrolünden geçirilmiş olan ürününüzün size en

Detaylı

HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU

HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU VERTU HP-1V KULAKLIK KULLANICI KILAVUZU SÜRÜM1.0 Türkçe 1 2 Türkçe VERTU HP-1V KULAKLIK KULLANICI KILAVUZU Vertu HP-1V kulak üstü kulaklık satın aldığınız için teşekkür

Detaylı

Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA

Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA KULLANMA KILAVUZU Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyunuz ve daha sonra başvurmak üzere saklayınız. Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 4 6 7 1 2 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ TUTUCU 2. AYDINLATMA IŞIĞI 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. TORK KONTROL 5. YÖN DEĞİŞTİRME 6. ŞARJ SEVİYE IŞIĞI

Detaylı

Register your product and get support at. HP8117. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at.   HP8117. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Kullanım kılavuzu a b Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından verilen destekten

Detaylı

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ VESTEL YER VANTiLATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU AIRMASTER 16 GARANTİ 2 YIL UYARI: Yangın, elektrik çarpması veya kişisel yaralanma risklerini azaltmak için: a) Bu vantilatörü herhangi bir hız kontrol cihazı ile

Detaylı

SW 138 Beşik Salıncak. Kullanım Kılavuzu

SW 138 Beşik Salıncak. Kullanım Kılavuzu SW 138 Beşik Salıncak Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. c Parçalar: 1- Asma

Detaylı

Akrilik Küvet. Garanti Belgesi

Akrilik Küvet. Garanti Belgesi Akrilik Küvet Garanti Belgesi KÜVET GARANTİ BELGESİ Ece ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. ECE KÜVETİNİZİN BÜTÜN PARÇALARI DAHİL TAMAMI ÜRETİM HATALARINA KARŞI 2 (İKİ) YIL SÜRE İLE GARANTİ ALTINDADIR.

Detaylı