Bilimsel Dergilerin Değeri ve Atıf İndeksleri. Dr. Metin TUNÇ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bilimsel Dergilerin Değeri ve Atıf İndeksleri. Dr. Metin TUNÇ"

Transkript

1 Bilimsel Dergilerin Değeri ve Atıf İndeksleri Dr. Metin TUNÇ

2 Gündem Bilimsel Dergilerin Değeri Hakkında Bilimsel Dergiler için Standartlar Dergilerde Seçici Olmanın Gereği Atıf İndeksleri ve İndekslerin Ölçüm/Seçim Süreçleri Türkiye nin Web of Science Atıf İndeksleri Tecrübesi Türkiye de Geliştirilen Bilimsel Yayıncılığa Dair Thomson Reuters Yaklaşımı Soru&Cevap

3 Bilimsel Dergilerin Değeri Publish or Perish

4 Bilimsel Dergilerin Değeri e-publish or Perish

5 Bilimsel Dergilerin Değeri e-publish or Perish

6 Bilimsel Dergilerin Değeri Bilimsel İletişim Platformu

7 Bilimsel Dergilerin Değeri Küresel Düzeyde Bilim Değişimi

8 Bilimsel Dergilerin Değeri Uluslararası Görünürlük

9 Bilimsel Dergilerin Değeri Bilimsel Performans Değerlendirmesi için Temel Kaynak

10 Bilimsel Dergilerin Değeri Bilimsel Performans Değerlendirmesi için Temel Kaynak

11 TEMEL ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMELERDE BİLİMSEL YAYIN VERİLERİNİN KULLANIMI Dünya Çapında Akademik Sıralamalar: Times Higher Education Ranking ARWU (Shanghai) ranking Ülke ve AB çapında araştırma değerlendirme: US National Science Foundation EU Research Council ve diğerleri

12 THOMSON REUTERS ANALYTICS 12

13 Bilimsel Dergilerin Değeri Bu katkıları ile her bir bilimsel dergi camia yaratacak potansiyel taşır. SCIE ye 2004 Yılında kabul edilen Journal of Sports Sciences and Medicine Örneği; 8 yıllık yayın sürecinde uluslararası ortakllık ile 833 bilimsel calışma gerçekleştirilmiştir. Türkiye ve 60 farklı ülke arasında işbirlikleri gerçekleştirilmiştir. 61 ülkeden 925 farklı kurum ile işbirlikleri geliştirilmiştir. 61 ülkeden 2534 farklı bilim insanı arasında işbirliği ile güçlü bir iletişim platformu geliştirilmiştir.

14 Bilimsel Dergilerin Değeri Hakkında Bilimsel Dergiler için Standartlar Dergilerde Seçici Olmanın Gereği Atıf İndeksleri ve İndekslerin Ölçüm/Seçim Süreçleri Türkiye nin Web of Science Atıf İndeksleri Tecrübesi Türkiye de Geliştirilen Bilimsel Yayıncılığa Dair Thomson Reuters Yaklaşımı Soru&Cevap

15 Neden Seçici Olmak Gerekiyor? Bradford Yasası: Önemli yayınların büyük bir kısmı nispeten az sayıda dergide yayınlanmaktadır. Bu duruma bağlı araştırmacıların büyük bir kısmı kendi alanlarındaki en iyi olan çok az sayıda dergiyi takip etmektedir. (Usage Factor)

16 PARETO İLKESİ Etkilerin kabaca % 80'i etkenlerin % 20'sinden kaynaklanır.

17 Bu nedenlerle; Tüm literatürü kapsamak, araştırmacının sınırlı zaman ve ekonomisi açısından hem elverişsiz hem de gerekli olmamaktadır.

18 WEB OF SCİENCE CITATION INDEX 2004 Atıf Döngüsü Times Cited Cited References 2000 Related Records

19 Atıf Indeksinin Kısa Tarihi İlk olarak Dr Eugene Garfield tarafından geliştirildi. Science, 1955 The Science Citation Index (1963) SCI print (1960) On-line versiyonu SciSearch (1970) CD-ROM (1980) Web arayüzü (1997) Web of Science İçeriği geliştirildi: Social Sciences Citation Index (SSCI) Arts & Humanities Citation Index (AHCI) Atıf Indeksi Öncelikli olarak Bilgi Erişim için geliştirildi. Elektronik medyanın ve güçlü tarama araçlarının gelişimi ile birlikte araştırma değerlendirme alanındaki kullanımı ve popüleritesi arttı.

20 Institute for Scientific Information (ISI) kuruluşu; Dünyanın en önemli ve itibarlı dergilerine yönelik geniş bir kapsam sağlamayı görev edinmiştir.

21 Web of Science Disiplinler arası bir atıf indeksi veri tabanıdır. Dünya nın en güçlü atıf indeksidir; ~12,000 Dergi ~55 milyon makale ~950 milyon atıf Çok Disiplinli Science, Social Sciences, Arts & Humanities olarak 3 Atıf İndeksi Kapsamında 250 bilim dalı 115 yıllık derin kapsam Makaleler: ( ) Atıflar: ( ) İçerik Dergiler Konferans Bildirileri Kitaplar Haftalık Güncelleme

22 Neden Seçicilik? WoS Atıf İndeksleri Kapsamında Seçilmiş kaynaklar içinde Bradford/Pareto İlkesi; Dergilerin 40% ı : Yayınların %80 ini Atıf alan yayınların %92 sini Dergilerin %4 ü: Yayınların %30 unu Atıf alan yayınların %51 ini kapsamaktadır.

23 Web of Science Bu çekirdek koleksiyon statik değildir! Umut vadeden yeni dergileri kapsama almak ve performansı önemli düzeyde düşen dergilerin sistemden çıkarılması yoluyla Web of Science taki dergi kapsamı sürekli güncellenir.

24 Bilimsel Dergilerin Değeri Hakkında Bilimsel Dergiler için Standartlar Dergilerde Seçici Olmanın Gereği Atıf İndeksleri ve İndekslerin Ölçüm/Seçim Süreçleri Türkiye nin Web of Science Atıf İndeksleri Tecrübesi Türkiye de Geliştirilen Bilimsel Yayıncılığa Dair Thomson Reuters Yaklaşımı Soru&Cevap

25 ATIF İNDEKSLERİNİN KONUMLAMASI WoS Atıf İndeksleri EU Değerlendirilen Dergiler Kalite Yükselir. Google Akademik

26 Değerlendirme İşlemi Dergi değerlendirme ve seçimi Thomson Reuters ta iki haftada bir veri tabanına dergi ekleyip çıkarmasıyla devam etmektedir. Thomson Reuters editoryal personeli her yıl yaklaşık 2000 in üzerinde dergi başlığını inceler ve bunun %10-12 lik bir kısmını seçer. Şu an kapsam dahilinde olan dergiler yüksek standartlarını koruduklarından ve onları kapsayan ürünlerle net bir şekilde ilişkili olduklarından emin olmak üzere takip edilir.

27 Değerlendirme İşlemi Derginin temel yayınlanma standartları Editoryal İçeriği Yazarlarının uluslararası çeşitliliği Atıf yapılan veriler göz önünde bulundurulur. Editör, verileri bir araya getirip birbirleriyle ilişkilendirerek derginin genel olarak güçlü ve zayıf yönlerini belirler.

28 Temel Dergi Standartları

29 Zamanında Yayınlanma Bir derginin Thomson Reuters Scientific veri tabanina dahil olabilmesi için ilk olarak belirtilen periyodunda yayınlanması gerekir. Zamanında yayınlanmanın ölçülebilmesi için her biri yayınlandığı anda olmak üzere birbirini takip eden üç sayının ardı ardına görülmesi gerekir. Fakat eğer bir elektronik dergi makaleleri toplayıp bir yayın yapmak yerine makaleleri tek tek yayınlıyorsa, editörler aylık bir periyot için makalelerin sürekliliğini değerlendirir.

30 Dil Thomson Reuters, tüm içeriği ingilizce ya da en azından bibliyografik bilgileri ingilizce olarak yayınlanan dergilere odaklanmaktadır. Tüm dergiler, atıf yaptıkları tüm referanslar için Latin alfabesi kullanmalıdır.

31 Uluslararası Editoryal Kurallar Makale değerlendirme sürecinin uygulanması Bilgi verici dergi başlıkları Tam açıklayıcı makale başlıkları ve özetler Atıf yapılan tüm referanslar için eksiksiz bibliyografik bilgiler Her yazar için eksiksiz adres bilgileri Mümkünse her makale de sunulan araştırmayı destekleyen kaynakla ilgili bilgilerin de yayınlanması tavsiye edilir.

32 Editoryal İçerik Thomson Reuters editörleri, değerlendirme altındaki bir derginin kapsamı zenginleştirip zenginleştirmeyeceğine veya konunun, kapsam dahilindeki yayınlarda önceden gerektiği kadar işlenip işlenmediğine karar verir.

33 Uluslararası Çeşitlilik Thomson Reuters editörleri, katkı yapan yazarlar, derginin editörleri ve editoryal danışma kurulu üyeleri arasında Uluslararası Çeşitliliği dikkate alır.

34 Bölgesel Dergiler Bölgesel kullanıcı topluluğunun artmasıyla bölgesel bilimsel çalışmalar da önem kazanmaktadır. Seçim kriterleri uluslararası dergilere yönelik kriterlerle aynıdır. Daha çok içeriğinin özgünlüğü önemlidir. Belirli bir konudaki kapsamı zenginleştirip zenginleştirmediğine bakılır.

35 Atıf Analizi Etkinin ölçülebilmesi için nicel atıf verilerinin kullanılması, yalnızca aynı disiplin dahilindeki dergiler bağlamında anlamlıdır. İki seviye de gerçekleşir 1. Etki faktörü 2. Toplam Atıf Sayısı Ayrıca katkı yapan yazarların atıf kaydı da incelenir. Thomson Reuters kapsam dahilindeki 12,000 dergide atıf yapılan tüm referanslara sahip olduğu için kapsam dahilinde olmayan dergilerle ilgili atıf bilgileri mevcuttur.

36 Atıf Analizi Kendinden atıf yapma oranları da dikkate alınmaktadır. Örneğin: X dergisine 15,000 kez atıf yapılmış, X dergisi de kendisine 2000 kez atıf yapmışsa Kendinden atıf yapma oranı: 2/15 veya %13,3 tür. JCR da bulunan dergilerin yüzde sekseni %20 ya da altında kendinden atıf yapma oranlarına sahiptir. Fakat bu normal oranlardaki sapmaların, aşırı düzeyde kendinden atıfların etki faktörünü yapay olarak artırmak için kullanıldığı tespit edilirse, derginin etki faktörü yayınlanmaz ve Web of Science tan çıkartılır.

37 Sosyal Bilimler Tüm sosyal bilim dergileri, doğa bilimleri alanındaki dergilerle aynı kapsamlı değerlendirmeye tabi tutulur. Sosyal bilimlerdeki genel atıf yapma oranlarının doğa bilimlerindekine göre genellikle düşük olduğu unutulmaksızın standart atıf ölçümleri analiz edilir. Sosyal bilimlerde bölgesel çalışmaların özel bir önemi vardır çünkü genellikle bilimsel araştırmanın konusu küresel konular yerine bölgeye ait konulardır.

38 Güzel Sanatlar ve Beşeri Bilimler Güzel sanatlar ve beşeri bilimler alanındaki atıf yapma modelleri; sosyal bilimler ve doğa bilimlerindeki makalelerdeki atıflarla aynı modeli izlemek zorunda değildir. Ayrıca güzel sanatlar ve beşeri bilimlerdeki çoğu makalede dergi dışı kaynaklardan atıf yapılmaktadır. Yerel edebiyat ile ilgili çalışmalarda ingilizce metin şart değildir.

39 Elektronik Dergiler Bir e-derginin zamanında yayınlanmasıyla ilgili değerlendirme, biraz farklı yaklaşımı gerektirebilir. E-dergi, farklı konuları yayınlıyorsa, Thomson Reuters Scientific editörü, bu konulara zamanında erişilip erişilmediğini araştırır. Ayrıca e-dergi makaleleri tek tek yayınlıyorsa editör bunları birkaç aylık periyot içinde değerlendirir.

40 Elektronik Yayın Biçimleri için Standart Kurallar Aşağıdaki başlıklar kolayca tanımlanabilmeli Dergi başlığı Yayın yılı Cilt ve/veya Sayı Numarası(mevcutsa) Makale Başlığı Sayfa Numarası ve Makale numarası (Bunlardan biri gereklidir ve makale numarası yayın yılı olmamalıdır. ) Yazar adları ve adresleri Yayın Tarihleri, Kişisel Kimlik Bilgileri ve Makale Numaraları gibi tüm etiketlenmesi Her yayın için eksiksiz bir içindekiler tablosu (Eğer makaleler tek tek yayınlanmıyorsa)

41 Elektronik Yayın Biçimleri için Standart Kurallar Herhangi bir yayında her bir makaleye kendine özel bir sayfa numarası veya makale numarası atanmalıdır. Makale numaraları tekrarlanmaktan kaçınılmalıdır. Dergi başlığı için bir standart kısaltma bulunmalıdır. Yayın Tarihleri, Kişisel Kimlik Bilgileri ve Makale Numaraları gibi tüm etiketlenmesi Her yayın için eksiksiz bir içindekiler tablosu (Eğer makaleler tek tek yayınlanmıyorsa)

42 Thomson Reuters'a Nasıl Başvurulur? Dergi Seçimi Bilinmesi gereken önemli şeyler: Thomson Reuters tüm değerlemdirmeleri için birbirini takip eden en az 3 güncel sayı talep etmektedir. Sadece güncel ve gelecek yayınlar kabul edilmektedir. Lütfen önceki yayınlarınızı değerlendirme için göndermeyiniz. Eğer derginizi tanıtmak için bir önyazı gönderecekseniz lütfen aşağıda istenen bilgileri sağlayınız. Derginin Tam Adı ISSN Publisher's Name and Address (Yayıncının ismi ve adresi) Editor's Name and Address (Editör'ün ismi ve adresi) Derginizin özellikleri ve diğer dergilerden ayırt edici yönlerini özetleyiniz. 41

43 Thomson Reuters'a Nasıl Başvurulur? Dergi Seçimi Basılı dergi için; Lütfen (1) takip eden sayılarınızı zamanlı biçimde Thomsonreuters a iletiniz, (2) ilk başvurunuzda derginizin son sayısını ve (3) yayınlandığı en yakın sürede diğer sayıları aşağıdaki adrese gönderiniz; Thomson Reuters ATTN: Publication Processing 1500 Spring Garden Street Fourth Floor Philadelphia, PA USA 42

44 Thomson Reuters'a Nasıl Başvurulur? Dergi Seçimi Elektronik dergiler için; Bu form sadece elektronik dergilerin başvurusu içindir. (Örneğin; açık erişim dergiler veya basılı bir dergilerin dijital versiyonu). 43

45 Thomson Reuters'a Nasıl Başvurulur? Dergi Seçimi Değerlendirme durumunuzu öğrenin; Size derginizin durumu ile ilgili olarak 7 iş günü içerisinde döneceklerdir. 44

46 Thomson Reuters'a Nasıl Başvurulur? Dergi Seçimi Dergi seçim süreci konusunda daha fazla bilgi için: rnal_selection_process/ Dergi başvuru sürecinde daha fazla bilgi için: 45

47 Bilimsel Dergilerin Değeri Hakkında Bilimsel Dergiler için Standartlar Dergilerde Seçici Olmanın Gereği Atıf İndeksleri ve İndekslerin Ölçüm/Seçim Süreçleri Türkiye nin Web of Science Atıf İndeksleri Tecrübesi Türkiye de Geliştirilen Bilimsel Yayıncılığa Dair Thomson Reuters Yaklaşımı Soru&Cevap

48 Türkiye nin WoS Atıf İndeksleri Tecrübesi 2002 ve öncesi: 4 Dergi 2004: 6 Dergi 2005: 8 Dergi 2009: 69 Dergi 2010: 77 Dergi 2011: -1 Dergi 2012: -3 Dergi 2013/2014: -5 Dergi +2 Dergi Halihazırda 70 Dergimiz Web of Science ın 3 İndeksi kapsamındadır.

49 Bilimsel Dergilerin Değeri Hakkında Bilimsel Dergiler için Standartlar Dergilerde Seçici Olmanın Gereği Atıf İndeksleri ve İndekslerin Ölçüm/Seçim Süreçleri Türkiye nin Web of Science Atıf İndeksleri Tecrübesi Türkiye de Geliştirilen Bilimsel Yayıncılığa Dair Thomson Reuters Yaklaşımı Soru&Cevap

50 Thomson Reuters Editoryal Birim Başkanı Sn. Jim Testa ile 8 Şubat 2013 Tarihinde Yapılan Yazışmadan Notlar:..we are indeed challenged to enhance our coverage of journals published in Turkey in the Web of Science. We now cover 73 Turkish journals in WoS. More than 60 of these were added as part of our Regional Content Expansion. During the Regional Content Expansion Thomson Reuters was in close contact with Turkish authorities who presented us with what were considered the best journals from Turkey Yılında WoS Türkiye adresli yayınların bütün dünya yayınlarına oranı %1,85 iken dergi sayısı itibari ile %0,65 tir.

51 Thomson Reuters Editoryal Birim Başkanı Sn. Jim Testa ile 8 Şubat 2013 Tarihinde Yapılan Yazışmadan Notlar: As a result, Turkey was among a group of 14 countries whose coverage in Web of Science had increased by more than 40 journals during the period *. It is important to note that during the Regional Content Expansion period ( ) Thomson Reuters Editorial Development Department evaluated over 400 Turkish journal for possible coverage in Web of Science.

52 Thomson Reuters Editoryal Birim Başkanı Sn. Jim Testa ile 8 Şubat 2013 Tarihinde Yapılan Yazışmadan Notlar: In the years since the conclusion of the Regional Content Expansion, however, Editorial Development has had to face some difficult decisions regarding some Turkish journals covered in Web of Science. ********************* JOURNAL dropped from Web of Science for unethical publication practices and excessive self citation. Reported to Editorial Development by Web of Science user. ********************* JOURNAL dropped from Web of Science for plagiarism. Reported to Editorial Development by Web of Science user. ********************* JOURNAL dropped from Web of Science for excessive self citation and increased publication of low quality articles. Reported to Editorial Development by Web of Science user...

53 Thomson Reuters Editoryal Birim Başkanı Sn. Jim Testa ile 8 Şubat 2013 Tarihinde Yapılan Yazışmadan Notlar: Because coverage in Web of Science is reserved for top tier publications,. Web of Science has become the de facto standard for excellence in scholarly communication and the international community of scholars (in partnership with Thomson Reuters) monitors carefully the behavior and publishing practices of covered journals. They have a vested interest in the ongoing integrity of Web of Science. It is for this reason that we recommend that Turkish authorities strongly urge local publishers and scholars to maintain the highest quality possible in their publications...

54 Thomson Reuters Editoryal Birim Başkanı Sn. Jim Testa ile 8 Şubat 2013 Tarihinde Yapılan Yazışmadan Notlar: If the international reputation of Turkish scholarly publications is to grow in a positive direction, than we must assure that the publishing standards and publishing ethics are at a very high level. If the international reputation of Turkish scholarship is damaged, the recovery period will be extremely challenging...

55 Thomson Reuters Editoryal Birim Başkanı Sn. Jim Testa ile 8 Şubat 2013 Tarihinde Yapılan Yazışmadan Notlar:..the vast majority of Turkish scholars choose to publish in non-turkish journals. There are many possible reasons for this choice including the desire to publish in a journal with a sterling reputation and a high Journal Impact Factor. In order to drive more Turkish scholars to publish in local journals, we must first work to improve and maintain the reputation of these journals. This is an essential step in the path to higher citation impact...

56 Thomson Reuters Editoryal Birim Başkanı Sn. Jim Testa ile 8 Şubat 2013 Tarihinde Yapılan Yazışmadan Notlar:.. Yes, Thomson Reuters would certainly welcome the opportunity to work with local authorities and TUBITAK- ULAKBIM to help build and maintain the quality of Turkish publications with the goal of increasing their presence in Web of Science. Please let us know how we can help in this effort...

57 Teşekkürler... Dr. Metin TUNC THOMSON REUTERS & MIKRO BILGI A.S.

Bilimsel Dergilerin Değeri ve Atıf İndeksleri. Dr. Metin TUNÇ

Bilimsel Dergilerin Değeri ve Atıf İndeksleri. Dr. Metin TUNÇ Bilimsel Dergilerin Değeri ve Atıf İndeksleri Dr. Metin TUNÇ Gündem Bilimsel Dergilerin Değeri Hakkında Dergilerde Seçici Olmanın Gerekleri Bilimsel Dergiler için Standartlar Atıf İndeksleri ve İndekslerin

Detaylı

Thomson Reuters WoS Dergi Seçim Süreci

Thomson Reuters WoS Dergi Seçim Süreci 1 Thomson Reuters WoS Dergi Seçim Süreci Thomson Reuters; kullanıcılarının güncel ve geriye dönük bilgi ihtiyaçlarını karşılamak üzere dünyanın en önemli ve etkili dergilerini geniş kapsamlı olarak sağlamaktadır.

Detaylı

T H O M S O N S C I E N T I F I C MİKRO BİLGİ A.Ş. Web of Science 7.0. UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM. 10 Mayıs, 2006

T H O M S O N S C I E N T I F I C MİKRO BİLGİ A.Ş. Web of Science 7.0. UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM. 10 Mayıs, 2006 Web of Science 7.0 UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Mayıs, 2006 Köken: The Web of T H O Science M S O N S C I E ve N T I Atıf F I C MİKRO Dizinlemesi BİLGİ A.Ş. Dr. Eugene Garfield: Bilgi bilimi

Detaylı

Dünyanın en güvenilir atıf indeksi Web of Science Core Collection Önde gelen bilimsel literatür kapsamı CLARIVATE ANALYTICS DERGİ SEÇİM SÜRECİ

Dünyanın en güvenilir atıf indeksi Web of Science Core Collection Önde gelen bilimsel literatür kapsamı CLARIVATE ANALYTICS DERGİ SEÇİM SÜRECİ Dünyanın en güvenilir atıf indeksi Web of Science Core Collection Önde gelen bilimsel literatür kapsamı CLARIVATE ANALYTICS DERGİ SEÇİM SÜRECİ 2 Dergi Seçim Süreci Temel Özellikler En iyi bilimsel içeriği

Detaylı

BİBLİYOMETRİK ÇALIŞMALARDA WoSVE SCOPUS

BİBLİYOMETRİK ÇALIŞMALARDA WoSVE SCOPUS BİBLİYOMETRİK ÇALIŞMALARDA WoSVE SCOPUS ATIF DİZİNLERİ Yrd. Doç. Dr. Burcu Umut ZAN Seminerleri - Karşılaştırmalı Bibliyometrik GİRİŞ Web of Science Scopus Web of Science WoS Core Collection Kapsadığı

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları E-Bülten Temmuz 2007 Sayı: 2 Bu Sayıda Bilgi Merkezi Araç Çubuğu (Toolbar) Journal Citation Reports BMJ Online Journals 1 2 7 Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com

Detaylı

Elektronik Yayınların Akademik Kullanımı ve Edinilen Faydalar

Elektronik Yayınların Akademik Kullanımı ve Edinilen Faydalar Elektronik Yayınların Akademik Kullanımı ve Edinilen Faydalar METİN TUNÇ EKUAL 2010 Antalya 17 Mayıs 2010, Pazartesi Elektronik Yayınlar ve Türkiye Bilimsel Gelişimi 1981-2009 Bilim Politikalarındaki Gelişmeler

Detaylı

ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ

ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ ÖZET Güssün GÜNEŞ-Huriye ÇOLAKLAR Amaç: Türkiye de tıp ve sağlık bilimleri alanında yayınlanan, ULAKBİM in Tıp Veri Tabanı

Detaylı

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ Web of Science 1 WEB OF SCIENCE Institute for Scientific Information (ISI) tarafından üretilen, dünyanın önde gelen fen bilimleri, sosyal bilimler ile sanat ve beşeri bilimler konularındaki süreli yayınlardan

Detaylı

Akademik Çalışmalar (Bilimsel Yayınlar) Kemal Şahin

Akademik Çalışmalar (Bilimsel Yayınlar) Kemal Şahin Akademik Çalışmalar (Bilimsel Yayınlar) Kemal Şahin Ne yapıyoruz? Bir önceki çalışmaların üzerine yeni birşeyler eklemek, katkıda bulunmak Nasıl yapıyoruz? Konuyu belirle Başlığı tanımla Literatürü tara

Detaylı

Webometrics (İspanya, Cybermetrics Laboratuvarı) NTU (HEEACT) (Tayvan, National Taiwan Üniversitesi)

Webometrics (İspanya, Cybermetrics Laboratuvarı) NTU (HEEACT) (Tayvan, National Taiwan Üniversitesi) Dünya Üniversiteleri 8 Sıralama Kurumu ARWU (Çin) Times (İngiltere) Webometrics (İspanya, Cybermetrics Laboratuvarı) NTU (HEEACT) (Tayvan, National Taiwan Üniversitesi) Leiden (Hollanda, Leiden Üniversitesi

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI Amaç: Madde 1: Erzurum Teknik Üniversitesi Akademik Teşvik Ödüllerinin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde bilimsel çalışmalarda

Detaylı

Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu. ANKOSLink. April, 2015

Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu. ANKOSLink. April, 2015 MORE Dergi Koleksiyonları : Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu Sağlık Bilimleri I Malzeme Bilimi & Mühendisliği I Beşeri & Sosyal Bilimler ANKOSLink.

Detaylı

DÜNYA ÜNİVERSİTE SIRALAMALARI

DÜNYA ÜNİVERSİTE SIRALAMALARI DÜNYA ÜNİVERSİTE SIRALAMALARI ARWU: Dünyadaki üniversitelerin ilk çok amaçlı sıralaması Academic Ranking of Worldwide Universities (Dünya Üniversitelerinin Akademik Sıralaması) adı altında Çin de Şanghay

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ KÜTÜPHANE ANASAYFASI ARAŞTIRMA DANIŞMANI Veritabanları,

Detaylı

Bilimsel İletişim ve Bibliyometri

Bilimsel İletişim ve Bibliyometri Bilimsel İletişim ve Bibliyometri Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 4 Plan İlgili terimler Bilimsel iletişim ürünlerini niçin değerlendiriyoruz? Bilimsel yayınlara yönelik kullanılan performans göstergeleri

Detaylı

WOS: Web of Science. Hasan Seçen

WOS: Web of Science. Hasan Seçen WOS: Web of Science Hasan Seçen Web of Science Yayımcısı, Thomson Reuters şirketidir. Bibliyografik bir veri tabanıdır. Erişim, kurumsal abonelikle mümkündür. Kurumun abone olduğu paketler/yıllara erişim

Detaylı

HANGİ MAKALE HANGİ DERGİYE?

HANGİ MAKALE HANGİ DERGİYE? KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ-SENATURK MAKALE HAZIRLAMA VE SUNUM KURSU 11 Ocak 2013 HANGİ MAKALE HANGİ DERGİYE? Bahadır M. GÜLLÜOĞLU Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ÇALIŞMA İÇİN DOĞRU

Detaylı

SCOPUS, SCıENCEDıRECT VE MENDELEY EĞİTİMİ Buğra Şengün

SCOPUS, SCıENCEDıRECT VE MENDELEY EĞİTİMİ Buğra Şengün SCOPUS, SCıENCEDıRECT VE MENDELEY EĞİTİMİ Buğra Şengün ACCUCOMS Elsevier Kimdir? Çok Köklü Bir Geçmiş 435.135 Galileo nun en son ve en önemli eseri olan, Mekanikle İlgili İki Yeni Bilim Üstüne Konuşmalar

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. BA Psychology Hacettepe 1999

Derece Alan Üniversite Yıl. BA Psychology Hacettepe 1999 Resume 1. Name, Last Name: Ferzan Curun 2. Date of Birth: 11.04.1975 3. Position Title: :Assistant Professor 4. Education Info: :PhD. Derece Alan Üniversite Yıl BA Psychology Hacettepe 1999 Yüksek Lisans

Detaylı

BİLİMSEL YAYINLARDA ÜNİVERSİTELERİN YERİ = POSITION OF UNIVERSITIES IN SCIENTIFIC PUBLISHING Doç. Dr. Doğan Atılgan

BİLİMSEL YAYINLARDA ÜNİVERSİTELERİN YERİ = POSITION OF UNIVERSITIES IN SCIENTIFIC PUBLISHING Doç. Dr. Doğan Atılgan BİLİMSEL YAYINLARDA ÜNİVERSİTELERİN YERİ = POSITION OF UNIVERSITIES IN SCIENTIFIC PUBLISHING Doç. Dr. Doğan Atılgan Özet: Günümüzde bilim ve eğitimi kurumlarının başında sayılan üniversitelerin bilimsel

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ MADDE 1- Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri İstanbul Bilim Üniversitesi ( İBÜ ) Fakülte, Enstitü ve Yüksekokullarında

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak 2016 31 Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

ULAKBİM Danışma Hizmetlerinde Yeni Uygulamalar: Makale İstek Sistemi ve WOS Atıf İndeksleri Yayın Sayıları Tarama Robotu

ULAKBİM Danışma Hizmetlerinde Yeni Uygulamalar: Makale İstek Sistemi ve WOS Atıf İndeksleri Yayın Sayıları Tarama Robotu ULAKBİM Danışma Hizmetlerinde Yeni Uygulamalar: Makale İstek Sistemi ve WOS Atıf İndeksleri Yayın Sayıları Tarama Robotu Serpil YETGİN * Öz Günümüzde daha fazla bilginin elektronik olarak elde edilmesi,

Detaylı

ISI ATIF DİZİNLERİNDE BİLİMSEL DERGİLERİN SEÇİM STANDARTLARI VE UYGULAMALARI ÇALIŞTAY. Türkiye 9 Nisan, 2005. Metin TUNÇ.

ISI ATIF DİZİNLERİNDE BİLİMSEL DERGİLERİN SEÇİM STANDARTLARI VE UYGULAMALARI ÇALIŞTAY. Türkiye 9 Nisan, 2005. Metin TUNÇ. Giriş SLIDE 1 ISI ATIF DİZİNLERİNDE BİLİMSEL DERGİLERİN SEÇİM STANDARTLARI VE UYGULAMALARI ÇALIŞTAY Türkiye 9 Nisan, 2005 Metin TUNÇ Veritabanı Uzmanı Öncelikle bu çalıştaya olan değerli katılımınız için

Detaylı

Tablo 12 Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı

Tablo 12 Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1201 Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı 121 1202 Bitki Koruma 121 1214 Biyosistem Mühendisliği 121 1204 Orman Endüstri Mühendisliği 121 1205 Orman Mühendisliği 121 1206 Peyzaj

Detaylı

Tablo 9 Mühendislik Temel Alanı

Tablo 9 Mühendislik Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 901 Atmosfer Bilimleri ve Meteoroloji Mühendisliği 91 924 Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği 91 925 Biyomedikal Mühendisliği 91 92 Biyomühendislik 91 90 Çevre Bilimleri ve Mühendisliği

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi SCIENCE ONLINE 1 KAPSAM American Association for the Advancement of Science (AAAS) tarafından 1883'ten beri yayınlanmakta olan Science, disiplinlerarası haftalık bir bilim dergisidir. Science Online, temel

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI Bursa Teknik Üniversitesi Senatosunun 12.08.2011 tarih ve 19 sayılı oturumunda alınan 8 nolu karar ile uygun bulunmuştur.

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapan öğretim elemanı ve araştırıcıların uluslararası

Detaylı

Tablo 8 Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı

Tablo 8 Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 80 Endüstri Ürünleri Tasarımı 81 804 İç Mimarlık 81 801 Mimarlık 81 805 Peyzaj Mimarlığı 81 802 Şehir ve Bölge Planlama 81 Koşul No Başvuru Şartları Puan 81 Mimarlık, Planlama,

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) TÜBİTAK Türkiye Adresli

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK YÖNERGESİ (Kabulü: tarih ve 10 sayılı Senato Kararı)

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK YÖNERGESİ (Kabulü: tarih ve 10 sayılı Senato Kararı) İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK YÖNERGESİ (Kabulü:14.06.2017 tarih ve 10 sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç: Madde 1- Bu yönergenin amacı, İstanbul Gelişim

Detaylı

Scopus içerik kapsamı ve ürün güncellemesi. Dr. Wim Meester. Kıdemli ürün sorumlusu

Scopus içerik kapsamı ve ürün güncellemesi. Dr. Wim Meester. Kıdemli ürün sorumlusu Scopus içerik kapsamı ve ürün güncellemesi Dr. Wim Meester Kıdemli ürün sorumlusu Scopus: Hedefler ve Kapsam Scopus, dergiler ve bunların içeriklerini sisteme alma ve erişim için kalite standartları getirerek

Detaylı

7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Mikail YALÇIN 2. Doğum Tarihi: 1985 3. Unvanı: Araştırma Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans İlköğretim Matematik Öğretmenliği Cumhuriyet Üniversitesi

Detaylı

Tablo 1 - Eğitim Bilimleri Temel Alanı

Tablo 1 - Eğitim Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 113 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi 11 104 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi 11 102 Eğitim Bilimleri 11 105 Güzel Sanatlar Eğitimi 11 114 Matematik ve Fen Bilimleri

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak 2017 31 Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

Tablo 13 Spor Bilimleri Temel Alanı

Tablo 13 Spor Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1301 Spor Bilimleri 131 Koşul No Başvuru Şartları Puan 131 Spor Bilimleri temel alanında başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili olarak aşağıdaki çalışmalara verilen birim

Detaylı

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi IEEE Xplore IEEE/IEE Electronic Library (IEL) Online 1 Kapsam IEEE Xplore veri tabanı, elektrik ve elektronik, bilgisayar, bilgi teknolojileri, bioteknoloji, fizik ve ilgili diğer bilimlerdeki yayınları

Detaylı

e-issn: X Bilgi Dünyası nda Standartlaşma Çalışmaları Standardization Issues in Information World Nermin ÇAKMAK, Sümeyye AKÇA

e-issn: X Bilgi Dünyası nda Standartlaşma Çalışmaları Standardization Issues in Information World Nermin ÇAKMAK, Sümeyye AKÇA e-issn: 2148-354X Bilgi Dünyası nda Standartlaşma Çalışmaları Standardization Issues in Information World Makale Bilgisi / Article Information Bu makaleye atıf yapmak için/ To cite this article: Çakmak,

Detaylı

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN İSTANBUL 9 MAYIS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN ve TOPLANTI TEŞVİK YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 0.08.0 tarih ve 0/- sayılı kararı ile kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam MADDE - () Bu yönergenin amacı

Detaylı

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YAYINLARI TEŞVİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YAYINLARI TEŞVİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YAYINLARI TEŞVİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönergenin amacı Uluslararası Antalya Üniversitesi nde (UAÜ) görevli Öğretim Üyelerinin ve

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Galatasaray Üniversitesi bünyesindeki öğretim üyesi kadrolarına, 2547 sayılı Kanunda öngörülen

Detaylı

Tablo 11 - Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı

Tablo 11 - Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1179 Açık ve Uzaktan Öğrenme 111 1180 Arkeoloji 111 1181 Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Tarihi 111 1176 Avrupa Birliği 111 1182 Bankacılık ve Sigortacılık 111 1102 Batı Sanatı

Detaylı

Bilimsel İletişim ve Bibliyometri

Bilimsel İletişim ve Bibliyometri Bilimsel İletişim ve Bibliyometri Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan İlgili terimler Bilimsel iletişim ürünlerini niçin değerlendiriyoruz? Bilimsel yayınlara yönelik kullanılan performans göstergeleri

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesinde görev yapan

Detaylı

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MathSciNet 1 KAPSAM MathSciNet, American Mathematical Society tarafından üretilen ve içerisinde 1.400.000 makalenin özeti ve değerlendirmesi bulunan matematik konusundaki en önemli veri tabanıdır. 1940

Detaylı

12.02.2014 SENATO 2014/2-XXII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

12.02.2014 SENATO 2014/2-XXII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12.02.2014 SENATO 2014/2-XXII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; yurtiçi ve yurtdışı lisansüstü eğitim, bilimsel

Detaylı

Elsevier Veritabanları Eğitimi. Dr. Başak Candemir Ana İçerik Kurum Destek Müdürü Elsevier BV

Elsevier Veritabanları Eğitimi. Dr. Başak Candemir Ana İçerik Kurum Destek Müdürü Elsevier BV Elsevier Veritabanları Eğitimi Dr. Başak Candemir Ana İçerik Kurum Destek Müdürü Elsevier BV b.candemir@elsevier.com Scopus Scopus nedir? Küresel araştırma için bir göz. Hakem değerlendirmesinden geçmiş,

Detaylı

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans The Royal Society of Chemistry Publishing Resources Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans Kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak tam 170 yıldır dünya çapındaki 50,000 in üzerindeki üyeye hizmet

Detaylı

KIBRIS SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ. : Bilimsel Etkinlikleri Teşvik Yönergesi

KIBRIS SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ. : Bilimsel Etkinlikleri Teşvik Yönergesi KIBRIS SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Etkinlikleri Teşvik Yönergesi Amaç ve kapsam Madde 1- Bu yönerge; Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi nde görevli öğretim elemanları ve araştırmacıların, patent,

Detaylı

ULUSLARARASI AKADEMİK YAYINLAR VE TÜRKİYE NİN BİLİMSEL ÜRETKENLİĞİ. Hacer ÇİMEN * ve Ertuğrul ÇİMEN

ULUSLARARASI AKADEMİK YAYINLAR VE TÜRKİYE NİN BİLİMSEL ÜRETKENLİĞİ. Hacer ÇİMEN * ve Ertuğrul ÇİMEN ULUSLARARASI AKADEMİK YAYINLAR VE TÜRKİYE NİN BİLİMSEL ÜRETKENLİĞİ Hacer ÇİMEN * ve Ertuğrul ÇİMEN ÖZ Son yıllarda ülkemizde kişisel ve kurumsal anlamda yürütülen bilimsel üretkenlik tartışmalarında sıkça

Detaylı

Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE

Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Evliya Çelebi Yerleşkesi (3100) KÜTAHYA Doğum Yeri ve Yılı: Isparta/Yalvaç Cep Telefonu: Telefon:765031-58 E-posta:

Detaylı

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM 1 BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM Arş. Gör. Kasım BİNİCİ kbinici@atauni.edu.tr A.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Bilim, Etik ve Eğitim Dersi, 13 Mayıs 2011, Erzurum 2 PLAN Araştırma Süreci Bilimsel Bilgi Kaynakları

Detaylı

Üniversite Sıralama (Ranking) Sistemleri

Üniversite Sıralama (Ranking) Sistemleri Üniversite Sıralama (Ranking) Sistemleri Prof. Dr. Hasan AMCA Ölçemezseniz, geliştiremezsiniz www.emu.edu.tr/amca/üniversitesıralama.pdf 20 Mart 2016 Sıralama (Ranking) Neden Önemli Uluslararası Yükseköğretim

Detaylı

URAP TÜRKİYE SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ 15 HAZİRAN 2016

URAP TÜRKİYE SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ 15 HAZİRAN 2016 2016-2017 URAP TÜRKİYE SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ 15 HAZİRAN 2016 ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Laboratuvarı 2009 yılından bu yana Türkiye

Detaylı

Üniversite sıralamasında kullanılan uluslararası endeksler. Prof.Dr. Metin Kozak Dokuz Eylül Üniversitesi RMF Turizm Fakültesi

Üniversite sıralamasında kullanılan uluslararası endeksler. Prof.Dr. Metin Kozak Dokuz Eylül Üniversitesi RMF Turizm Fakültesi Üniversite sıralamasında kullanılan uluslararası endeksler Prof.Dr. Metin Kozak Dokuz Eylül Üniversitesi RMF Turizm Fakültesi İçerik 1. Veritabanı dizin karmaşası nedir? 2. Endeks (Dizin) isimleri 3. Üniversite

Detaylı

HATIRLATMA; Özet Gönderimi için son Haftalar!

HATIRLATMA; Özet Gönderimi için son Haftalar! HATIRLATMA; Özet Gönderimi için son Haftalar! 4. Dünya Sağlık Bilimleri Konferansı (H-SCI 2017) Grand Park Lara Convention Center Lara Antalya, Türkiye 28 30 Nisan 2017 www.h-sci.org Özet Gönderme Tarihi:

Detaylı

Bilimsel Bilgiye Erişim. Yrd. Doç. Dr. Coşkun POLAT

Bilimsel Bilgiye Erişim. Yrd. Doç. Dr. Coşkun POLAT Bilimsel Bilgiye Erişim Yrd. Doç. Dr. Coşkun POLAT PLAN Araştırma Süreci Bilimsel Bilgi İçin Kaynak Türleri Bilimsel Bilginin Bulunması ve Elde Edilmesi Kütüphane Kullanımı Alternatif Bilgi Erişim Kaynakları

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyelerinin bilimsel çalışmalarında kalitenin arttırılmasına

Detaylı

Soyadı Adı : ÖZTÜRK KEVSER. Akademik Unvanı : ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ : ESKİŞEHİR /

Soyadı Adı : ÖZTÜRK KEVSER. Akademik Unvanı : ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ : ESKİŞEHİR / Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : ÖZTÜRK KEVSER Akademik Unvanı : ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ Doğum Yeri / Doğum Tarihi : ESKİŞEHİR /.0.99 Uyruğu : T.C Ana Dil (ler) : TÜRKÇE Cinsiyet : BAYAN Tel İş : Faks : Posta

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak 2018 31 Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2018 1 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Akademik Teşvik Ödeneği 2018 1 1. VAKIF AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ TAKVİMİ Süreç Son Tarih Vakıf Akademik Teşvik Başvurularının başlama tarihi

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) VAKFI BİLİMSEL ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) VAKFI BİLİMSEL ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (ERÜ) VAKFI BİLİMSEL ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu "Uygulama Esasları"nın amacı Erciyes Üniversitesi mensubu araştırıcıların almış oldukları

Detaylı

IEEE Online Mühendislikte Günümüz Araştırmacılarının Temel Bilgi Kaynağı. UASL Eğitim Programı. 10 Mayıs, 2006

IEEE Online Mühendislikte Günümüz Araştırmacılarının Temel Bilgi Kaynağı. UASL Eğitim Programı. 10 Mayıs, 2006 IEEE Online Mühendislikte Günümüz Araştırmacılarının Temel Bilgi Kaynağı UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Mayıs, 2006 2004 MIKRO 1 Institute of Electrical and Electronics Enineers (IEEE) Hakkında

Detaylı

Dizinler, Dergi Etki Değerleri ve Yazar h- faktörü: Araştırma kalitesini karşılaştırmada kullanılan araçlar

Dizinler, Dergi Etki Değerleri ve Yazar h- faktörü: Araştırma kalitesini karşılaştırmada kullanılan araçlar Dizinler, Dergi Etki Değerleri ve Yazar h- faktörü: Araştırma kalitesini karşılaştırmada kullanılan araçlar AKADEMİK GELİŞİM KURSU-1 24-25 Mart 2012 Prof. Dr. Mustafa AYYILDIZ Samsun Bilimsel yazıların

Detaylı

Verilecek ödül miktarının belirlenmesinde aşağıdaki oranlar uygulanır:

Verilecek ödül miktarının belirlenmesinde aşağıdaki oranlar uygulanır: 04 YILINDA ULUSLARARASI ALANDA GAZİ ÜNİVERSİTESİ NİN ADINI DUYURAN YAYIN, ATIF, KİTAP/KİTAP BÖLÜMÜ, EDİTÖRLÜKLERİ ve PATENT/ENDÜSTRİYEL TASARIM/PROJEYİ TEŞVİK ADIYLA VERİLECEK ÖDÜLLERE BAŞVURU ESASLARI

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hazırlanacak olan lisansüstü tezlerin

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖDÜL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İlkeler

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖDÜL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İlkeler BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı Bartın Üniversitesi nde görevli, tam zamanlı öğretim elemanlarının nitelikli

Detaylı

Dergi Seçim Önerileri

Dergi Seçim Önerileri 2017 Dergi Seçim Önerileri Proje No: EDT071 Makale Adı: ---------------------------------------------------- MODEL İSTATİSTİK 0507 592 90 50 Turgut Reis Mh. Gülcan Sk. No:15-C Kocasinan/KAYSERİ DERGİ ÖNERİLERİ

Detaylı

springerlink.com SpringerLink springerlink.com

springerlink.com SpringerLink springerlink.com springerlink.com SpringerLink springerlink.com Ajanda 1. Giriş Springer İçeriğine Dair 2. SpringerLink İle Başlangıç 3. SpringerLink Üzerinde Gezinme/Tarama 4. Aramalar 5. My SpringerLink SpringerLink

Detaylı

Soyadı Adı : Demiroğlu Kadir. Akademik Unvanı : Araştırma Görevlisi. : Devrek (Zonguldak)

Soyadı Adı : Demiroğlu Kadir. Akademik Unvanı : Araştırma Görevlisi. : Devrek (Zonguldak) Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : Demiroğlu Kadir Akademik Unvanı : Araştırma Görevlisi Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Devrek (Zonguldak) 0.0.98 Uyruğu : T.C Ana Dil (ler) : Arapça (Yabancı dil) Cinsiyet : Erkek

Detaylı

Uzm. Filiz MENGÜÇ TÜBİTAK ULAKBİM DergiPark Grubu TÜBİTAK

Uzm. Filiz MENGÜÇ TÜBİTAK ULAKBİM DergiPark Grubu TÜBİTAK Uzm. Filiz MENGÜÇ ULAKBİM DergiPark Grubu ULAKBİM Faaliyet Alanları 1996 yılında 'a bağlı bir Enstitü olarak kurulan Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM); "ulusal hizmet" anlayışı çerçevesinde,

Detaylı

Tablo 3 Filoloji Temel Alanı

Tablo 3 Filoloji Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 303 Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları 31 305 Çeviribilim 31 313 Dünya Dilleri ve Edebiyatları 31 30 Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri 31 304 Karşılaştırmalı Edebiyat 31 314 Klasik

Detaylı

Ege Bölgesindeki Üniversitelerin 2004-2008 Yılları Arasındaki Bilimsel Üretkenliğinin Değerlendirilmesi

Ege Bölgesindeki Üniversitelerin 2004-2008 Yılları Arasındaki Bilimsel Üretkenliğinin Değerlendirilmesi Pamukkale Tıp Dergisi Pamukkale Medical Journal Ege Bölgesindeki Üniversitelerin 2004-2008 Yılları Arasındaki Bilimsel Üretkenliğinin Değerlendirilmesi Factors Affecting the Scientific Publication Productivity

Detaylı

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ AMAÇ Madde 1. Bu ilkelerin amacı, Ankara Üniversitesi nde çalışan araştırmacıların gerçekleştirdiği bilimsel etkinliklerinin/yayınlarının

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. Üniversite Sıralama Sistemleri, Kriterleri ve Sıralamalarda Yükselmek için Yapılabilecekler

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. Üniversite Sıralama Sistemleri, Kriterleri ve Sıralamalarda Yükselmek için Yapılabilecekler Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Üniversite Sıralama Sistemleri, Kriterleri ve Sıralamalarda Yükselmek için Yapılabilecekler İçindekiler TIMES Dergisi Yükseköğretim Sıralaması (THES-QS) Dünya

Detaylı

Tablo 6 - İlahiyat Temel Alanı

Tablo 6 - İlahiyat Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 602 Felsefe ve Din Bilimleri 61 603 İslam Tarihi ve Sanatları 61 604 Temel İslam Bilimleri 61 Koşul No Başvuru Şartları Puan 61 İlahiyat temel alanında başvurulan doçentlik bilim

Detaylı

Kafkas Üniversitesi. Akademik ve Bilimsel/Sanatsal Etkinlikleri Teşvik Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

Kafkas Üniversitesi. Akademik ve Bilimsel/Sanatsal Etkinlikleri Teşvik Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Kafkas Üniversitesi Akademik ve Bilimsel/Sanatsal Etkinlikleri Teşvik Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge; Kafkas Üniversitesi nde görevli öğretim elemanları

Detaylı

Türkiye nin Yayın ve Atıf Performansı

Türkiye nin Yayın ve Atıf Performansı Türkiye nin Yayın ve Atıf Performansı Umut Al Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü http://yunus.hacettepe.edu.tr/~umutal umutal@hacettepe.edu.tr -1 Plan Terminoloji Araştırmanın amacı

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK SİSTEMİ KILAVUZU

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK SİSTEMİ KILAVUZU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK SİSTEMİ KILAVUZU 21.03.2018 İÇİNDEKİLER: GENEL BİLGİLER A. MAKALELER B. KONGRELER C. KİTAPLAR D. PATENTLER GENEL BİLGİLER: İstanbul Medipol Üniversitesi nde

Detaylı

DİSİPLİNLER ARASI TAM METİN ULAKBİM ABONELİK KİMYA VE İLGLİ ALANLAR BİBLİYOGRAFİK (ABSTRACT) DİSİPLİNLER ARASI İŞLETME TAM METİN ULAKBİM ABONELİK

DİSİPLİNLER ARASI TAM METİN ULAKBİM ABONELİK KİMYA VE İLGLİ ALANLAR BİBLİYOGRAFİK (ABSTRACT) DİSİPLİNLER ARASI İŞLETME TAM METİN ULAKBİM ABONELİK VERİ TABANI HAKKINDA KONU KAPSAMI FORMAT DURUMU Academic Search Complete 8.500'den fazla elektronik süreli yayına tam metin içerik sağlayan çok disiplinli akademik bir veri tabanıdır. Bu veri tabanı 12.500'den

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE PROFESÖR KADROSUNA ATANMA İLKELERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE PROFESÖR KADROSUNA ATANMA İLKELERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE PROFESÖR KADROSUNA ATANMA İLKELERİ ** MADDE 1- Bülent Ecevit Üniversitesi birimlerinde profesör kadrosuna atanmak üzere başvuracak adayların başvurularında, 2547

Detaylı

ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED)

ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) BAŞVURU FORMU Bu form ekleriyle birlikte Dekanlık veya Müdürlükler tarafından ön yazı ile Rektörlük Makamına iletilecektir. (8) Bilimsel Etkinliğe Katılım Şekli

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesinin öğretim üyesi ihtiyacının giderilmesi için ilan ettiği kadrolara

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ ÜYK Toplantı Tarihi: 03/03/2010 Senato Toplantı Tarihi: 08/12/2010 Toplantı Sayısı:3: Karar:1 Toplantı Sayısı: 21 Karar:_3 T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ

Detaylı

Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya

Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya Quality Quality Content Content Resource Resource Management Management Access Discovery Integration Consultation Consultation Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya Değişen

Detaylı

ÜNİVERSİTE SIRALAMALARINDA TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN 2011 YILI DURUM RAPORU

ÜNİVERSİTE SIRALAMALARINDA TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN 2011 YILI DURUM RAPORU ÜNİVERSİTE SIRALAMALARINDA TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN 2011 YILI DURUM RAPORU Dünya üniversite sıralamalarında hangi Türk üniversitelerinin ilk 500 e girdiği son yıllarda çok tartışılmaya başladı. Dünya üniversitelerini

Detaylı

Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri

Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri Öğr. Gör. Mithat Zencir İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Kapsam Giriş

Detaylı

daha çok göz önünde bulundurulabilir. Öğrencilerin dile karşı daha olumlu bir tutum geliştirmeleri ve daha homojen gruplar ile dersler yürütülebilir.

daha çok göz önünde bulundurulabilir. Öğrencilerin dile karşı daha olumlu bir tutum geliştirmeleri ve daha homojen gruplar ile dersler yürütülebilir. ÖZET Üniversite Öğrencilerinin Yabancı Dil Seviyelerinin ve Yabancı Dil Eğitim Programına Karşı Tutumlarının İncelenmesi (Aksaray Üniversitesi Örneği) Çağan YILDIRAN Niğde Üniversitesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Yayınları Teşvik Ödülleri Komisyonu Başkanlığı MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Yayınları Teşvik Ödülleri Komisyonu Başkanlığı MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 06/0/05-756 *BE8V33YV5* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Yayınları Teşvik Ödülleri Komisyonu Başkanlığı Sayı : 033659-08.04- Konu : Bilim, Sanat, Hizmet ve Teşvik Ödülleri MİMARLIK

Detaylı

WEB OF SCIENCE KAPSAMINDAKİ TÜRK DERGİLERİNİN ETKİ FAKTÖRÜ (IMPACT FACTOR) DEĞERLERİ

WEB OF SCIENCE KAPSAMINDAKİ TÜRK DERGİLERİNİN ETKİ FAKTÖRÜ (IMPACT FACTOR) DEĞERLERİ SAĞLIK BİLİMLERİNDE SÜRELİ YAYINCILIK - 2010 WEB OF SCIENCE KAPSAMINDAKİ TÜRK DERGİLERİNİN ETKİ FAKTÖRÜ (IMPACT FACTOR) DEĞERLERİ Ahmet ASAN Giriş Etki faktörü (Impact factor = IF), bir dergide çıkan yayınlarin

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 3 PROJE SAYILARI

Detaylı

Ceyhan Çiğdemoğlu, PhD Flipped Classroom (FC) çalışmalarını incelemek, Hangi alanlarda çalışılmış Nasıl çalışmalar yapılmış Durumu değerlendirip Üniversitemizde yapılmakta olan ya da yapılacak çalışmalara

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi Devam ediyor.

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi Devam ediyor. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Dilara YAYA 2. Doğum Tarihi : 26 Temmuz 1986 3. Unvanı : Araştırma Görevlisi 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi 2012

Detaylı

DERGİLER İÇİN KALİTE ÖLÇÜTLERİ

DERGİLER İÇİN KALİTE ÖLÇÜTLERİ DERGİLER İÇİN KALİTE ÖLÇÜTLERİ SAĞLIK BİLİMLERİNDE SÜRELİ YAYINCILIK - 2007 M. Mahir ÖZMEN Hem ülkemizde hem de tüm dünyada her gün birçok yeni dergi yayınlanmakta ve sonuçta okuyucular dergilerin kalitesini

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Galatasaray Üniversitesi bünyesindeki öğretim üyesi kadrolarına, 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

TÜBİTAK. Fatma BAŞAR. DergiPark Açık Dergi Sistemleri Eğitim Toplantısı 29 Mayıs 2014, Ankara

TÜBİTAK. Fatma BAŞAR. DergiPark Açık Dergi Sistemleri Eğitim Toplantısı 29 Mayıs 2014, Ankara Fatma BAŞAR DergiPark Açık Dergi Sistemleri Eğitim Toplantısı 29 Mayıs 2014, Ankara Türkiye Akademik Dergileri %90 ın üzerinde açık erişimli, Ortak bir platformda yer almıyorlar, Sadece bilenler kullanabiliyor,

Detaylı

Soyadı Adı : Nurten Zeliha Şahin. : Bucak/BURDUR, 1971

Soyadı Adı : Nurten Zeliha Şahin. : Bucak/BURDUR, 1971 Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : Nurten Zeliha Şahin Akademik Unvanı : Yrd. Doç. Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Bucak/BURDUR, 9 Uyruğu : T.C Ana Dil (ler) : Türkçe Cinsiyet : Bayan Tel İş : Faks : Posta Adresi

Detaylı