ALAN VE ZEMN BÖLGELER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ALAN VE ZEMN BÖLGELER"

Transkript

1 ALAN VE ZEMN Oyun alanı; 4000mmx2000mm boyutlarındadır. Oyun alanı, kaıt ile kaplanmı düzgün bir zemindir. Alan üzerinde, oyun çizgileri, bankalar, banka barkodları ve kasa barkodları tamamı siyah olacak ekilde basılacaktır. Oyun sahasının genel görünümü ve uzunluk ölçüleri için ekil-1'e bakınız. BÖLGELER Bankalar, oyun alanı kenarlarında bulunan, barkodlarla tanımlı, Yeni Kuru ve Yeni Türk Lirası bırakma bölgeleridir. Oyun sahasında toplam 8 adet banka mevcuttur. Kasalar, oyun alanının ortasında yer alan, barkodlarla tanımlı, Yeni Kuru ve Yeni Türk Lirası alma bölgeleridir. Oyun sahasında toplam 4 adet kasa mevcuttur. Salıncak, her kasa bir salıncak mekanizmasına sahiptir. Salıncaklar, içerisinde paraların bulunduu kasa bölgesine sabitlenmi mekanik bir sistemdir. (Ölçüler ve sistem detayları için ekil-2'ye bakınız.)

2 ekil-2 : Kasa Bölgesi - Salıncak Mekanizması Salıncaklar, paraların üzerinde bulunduu 150mmx100mm boyutunda, robotların uygulayıcı kuvvetle, kasa çizgisine paralel salınım hareketi yapabilen metal bir levhaya sahiptir. Salıncak tek dorultuda hareket edebilir dier, dorultularda hareket edemez. Salınım hareketi yapabilen metal levhanın yerden yükseklii 250 mm'dir. Salınım yapan levha 50mm yukarıda bulunan hareke olanaı salayan silindire sabitlenmitir. Levhanın altında salıncaın dengesini salayan 100mm uzunluunda silindir bir çubuk mevcuttur. ÇZGLER VE BARKODLAR Oyun çizgileri, 2 farklı kalınlıkta oyun sahasını ve yolları belirleyen çizgilerdir. Ana hatları belirleyen çizgiler 20mm kalınlıında, Ara hatları belirleyen çizgiler 10mm kalınlıında olacaktır. Barkodlar, 10mm aralıklı, her biri 10mm kalınlıında 2 ila 5 çizgiden oluur. Barkodların genilii 70mm olup, ana çizgiden 30mm uzaklıkta konumlanmıtır. (ekil- 3' e bakınız.) Banka çizgileri, ana çizgiden 70 mm uzaklıkta, 5 mm kalınlıında çizgilerle, 200 mm x 100 mm olan banka alanını sınırlayacak ekilde çizilmitir. (ekil-3' e bakınız.) Balama Bölgesi çizgileri, ekil-1'de h uzunluu ile gösterilen balama çizgisinin 115 mm yanlarında, 250mm x 250mm balama alanının köelerini sınırlayacak ekilde 5mm kalınlıında çizgilerdir.

3 ekil-3 : Çizgiler ve Barkodlar DEKENLER Kasa ve Bankaların barkod numaraları oyun günü belli olacaktır. ekil-1'de belirtilmi olan numaralar temsilidir. 10mm kalınlıında çizilmi olan, ara çizgilerin ekilleri oyun günü belli olacaktır. Ara çizgiler, Oyun alanının merkezine göre simetri oluturacak herhangi bir ekilde çizilecektir. MAKNELER Her takım kendi dizayn ettii sistemi ina eder. Mekanik sistem el yapımı olmalıdır. Elektronik sistem, Sabancı Üniversitesi tarafından gönderilen devre elemanları kullanılarak oluturulabilir. Her takım sadece 1(bir) adet tam-otomatik robot ile katılabilir. Özellikleri : Makine el yapımı ve tam-otomatik olmalıdır. Oyun süresince ve bitiminde sahada hareketli/hareketsiz parça bırakmamalıdır. Makine takım elemanlarından biri tarafından tek müdahale ile ve ilk 30 sn. içinde balatılmalıdır. Makine oyuna balarken üzerinde para bulundurulamaz. Otomatik makine oyun sahası dıına çıkamaz. Oyun sırasında makineye fiziksel müdahalede bulunulamaz. Makine uzaktan kumanda ile kontrol edilemez. Sinyal alıcı ve vericileri taıyamaz.

4 Güç Kaynaı : Her takım kendi bataryasını temin etmekle yükümlüdür. Organizasyon Komitesi batarya destei salamayacaktır. Pil voltajları 24 VDC'den düük olmalıdır. Tehlike arz eden veya uygunsuz görülen güç kaynakları kullanan takımlar, teknik komite tarafından yarımadan men cezası alır. Aırlık : Makinenin bütün parçaları ile toplam aırlıı 5 kilogramı geçmemelidir. Boyutlar : Makinenin boyutları 250mm x 250mm x 300mm'yi aamaz. Oyun balayıp makine hareket ettikten sonra makine boyutları deiebilir. OBJELER Oyunda kullanılacak YTL (Yeni Türk Lirası) ve YKr (Yeni Kuru) tamamı resmi metal para olacaktır. Aaıda listelenmi olan para setleri kasalara birer birer daıtılacaktır. o SET No.1 = 10 YKr - 15 (on be) adet o SET No.2 = 25 YKr - 8 (sekiz) adet o SET No.3 = 50 YKr - 5 (be) adet o SET No.4 = 1 YTL - 3 (üç) adet Her oyunda 4 set yani 1 takım para kullanılacaktır. Kasalarda bulunan para miktarları; 150 YKr, 200 YKr, 250 YKr ve 300 YKr olacaktır. E zamanlı olarak, yarıan takımlar için tek bir takım para (ortak olarak) kullanılacaktır. ki takım en çok parayı toplamak için yarıacaktır.

5 TAKIM ELEMANLARI Her takım aynı üniversite veya enstitüye kayıtlı 3 örenciden oluur. Oyun sahasında veya yapılacak müdahalelerde örencilerden sadece biri aktif rol alabilir. Yarımacıların, yarımanın yapılacaı tarihlerde halen üniversite örencisi olması gerekmektedir. Yarımanın yapıldıı akademik dönemde mezun olmu örencilerin yarımaya katılması veya takım oluturmaları mümkündür. Yarımaya sadece Lisans düzeyinde örenim gören örenciler katılabilir. Tekrar : KARILAMALAR / MAÇLAR Takım robotun yolunu kaybetmesi durumunda 1 kereye mahsus tekrar hakkı kullanabilir. Tekrar almak isteyen takımın yetkilisi hakemden izin aldıktan sonra, robota elle müdahalede bulabilir. Elle müdahale süresi 20 sn'yi geçemez. Tekrar hakkı istendiinde robot nerede olursa olsun, elle müdahale sonrasında balama bölgesine alınır ve tekrar oyuna balatılır. Elle müdahale süresince robota parça ekleme, çıkarma ve/veya deitirme ilemleri yapılamaz. Takımlardan birinin tekrar hakkı kullanması oyun akıını etkilemez, dier takım oyuna devam eder. Turnuva : Turnuva lig usulü eleme maçları ile balayacak, bir üst tura çıkanlar arasında çeyrek final, yarı final ve final karılamaları yapılacaktır. Eleme maçları her takımın 3 karılama yapacaı ekilde kura yöntemi ile belirlenecektir. Yapılan 3 karılamadan toplamda en çok puan toplama kriterine göre sıralama yapılacaktır. Eleme maçlarından bir üst tura çıkan takımlar arasında, eleme usulü ile çeyrek final, yarı final ve final karılamaları yapılacaktır. Süre : Her karılamanın resmi süresi 3 dakikadır. Karılamalar arasında makinenin gerekli kontrolleri ve oyun alanına getirilmeleri için takımlara 1 dakikalık hazırlık zamanı tanınır. Karılamanın 3 dakika'dan kısa sürme koulları : Kasalarda bulunan tüm paraların toplanıp, bankalara yatırılmı olması,

6 Kasalarda ve robotlarda yüklü para bulunmaması, ki takımın da oyundan men edilmi olmasıdır. Toplanılan Puanların Sayılması : Yarıan takımlar kendi bankalarına bıraktıkları para cinsi ve adedi kadar puan kazanacaklardır. Bankalara bırakılan para cinsine göre puan deerleri öyledir : Her 10 YKr için 10 puan Her 25 YKr için 25 puan Her 50 YKr için 50 puan Her 1 YTL için 100 puan Yarıan takımlar kendi makine haznelerine aldıkları para cinsi ve adedine göre puan kazanacaklardır. Makine haznesine alınan para cinsine göre puan deerleri öyledir : Her 10 YKr için 1 puan Her 25 YKr için 2 puan Her 50 YKr için 4 puan Her 1 YTL için 8 puan Oyun süresi -3 (üç) dakika- sonunda diskalifiye olmamı ve ilk 30 sn içinde hareket etmi her robot 50 puan kazanır. Banklara bırakılan kuru miktarını ekranda YTL olarak gösterebilen her takım, gösterdii miktarın 10 katı puan kazanır. (Örn1: 10 adet 10 YKr için 1.0 gösterilmesi gerekir. Örn2: 3 adet 50 YKr için 1.5 gösterilmesi gerekmektedir.) Yanlı gösterilen tutarlar için puan verilmeyecektir. Kazananın Belirlenmesi : Oyun süresince en çok puan toplayan takım galip sayılır. Takımların berabere kalması durumunda kazanana sırasıyla u kurallar çerçevesinde karar verilir : Oyun süresince en az ceza puanı almı olan takım, Bankaya daha fazla meblada para yatırmı olan takım. Bütün artların eit olması durumunda takımlar tekrar yarıılar.

7 KURAL HLAL ve CEZALAR Oyun sahasına düürülen her para 5 puan kaybına yol açar. Yarıma süresi bitiminde haznesinde bankaya yatırılmamı, birden fazla çeit para olması durumunda haznede bulunan miktarı en yüksek para cinsinin toplamı artı puan olarak sayılır. Bunun dıındaki cinslerin her bir adedi puan deeri kadar eksi puan olarak takım puanından düürülür. Makinenin saha dıına çıkması 25 puan düürülmesine sebep olur. hlalin devam ettii her 5 sn. için 25 puan düürülür. Oyun toplamında, 50 ceza puanı alan takım diskalifiye olur. DSKALFYE / OYUNDAN MEN CEZASI Oyun toplamında 50 ceza puanı alan takım diskalifiye olur. Makinenin oyun sahasına ve oyun elemanlarına kasten zarar vermesi diskalifiye sebebidir. Rakip takımın makinesine zarar veren makineler jüri kararı ile diskalifiye olur. Dürüst oyun ilkesine aykırı her türlü hareket diskalifiye sebebidir. Uzaktan kumanda kontrolü olan ve/veya sinyal vericisi taıyan makineler oyundan men edilir. ÖDÜLLER Her takıma topladıı YTL x 10 tutarında ödül verilecektir. Birinci'nin topladıı YTL miktarı 25, kincinin 20, Üçüncünün ise 15 ile çarpılarak ödüllendirilecektir. Örnein YTL toplayarak birinci olan takım YTL x 25 = YTL ödül kazanacaktır. SABANCI ÜNVERSTES TARAFINDAN GÖNDERLECEK OLAN SUBOARD o Devre Elemanları MALZEMELER

8 ICD DEBUGGER o Devre Elemanları o Balantı Kablosu CD o Kullanma Kılavuzu o MPLAB programı MALYET Makinelere, Sabancı Üniversitesi tarafından temin edilen malzemeler hariç, maksimum 200 YTL masraf yapılabilir. Makinelerin her türlü taınması ve maliyetinden yarımacı takım sorumludur. DER Hakemler kurallarda belirtilmeyen durumlarda inisiyatif kullanma yetkisine ve karar verme hakkına sahiptirler. Anlamazlıa düülen konularda son kararı hakem komitesi verir. Yarıma Komitesi'nin kurallarda deiiklik yapma hakkı saklıdır. Yapılacak her türlü deiiklik komite tarafından bütün katılımcılara duyurulacaktır. Yarımaya sadece el yapımı makineler katılabilir. Her takım makinesini temsil ettii kurumun tanıtıcı malzemesi ile süsleme hakkına sahiptir.

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar.

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar. mız 6 kategoriden oluşmaktadır. -Sumo -Mini-sumo -Çizgi İzleyen -Serbest Kategori -Labirent -Yangın Söndüren Çizgi İzleyen Kategorisi Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI LABİRENT ROBOTU (LEGO) YARIŞMASI

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI LABİRENT ROBOTU (LEGO) YARIŞMASI KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI LABİRENT ROBOTU (LEGO) YARIŞMASI BÖLÜM 1 GENEL KURALLAR Madde 1 (Amaç): Labirentin belirli bir bölgesinden

Detaylı

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamaktır. Final yarışmasında

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI robtü 2017 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1. Amaç Bu kategoride robotlar, siyah pist üzerindeki beyaz çizgileri veya beyaz pist üzerindeki siyah çizgileri

Detaylı

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI BÖLÜM 1 KIRKPINAR ÖZELLİKLERİ Madde 1 Kırkpınar Tanımı 1-) Yağlı güreş alanı Kırkpınar diye adlandırılmaktadır. 2-) Kırkpınar zeminden 5 cm yüksekliğinde 100x80

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Çöp Toplayan Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Yarışmanın amacı, robotun farklı renklerdeki çöpleri ayırt edip uygun

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru, en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamak.

Detaylı

PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ

PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER 1. Pamukkale Belediyesi 7. Futbol Şöleni İlkbahar 2018 Halı Saha Turnuvası Pamukkale

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak 2. YARIŞMA FORMATI

Detaylı

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI 2019 T.C. PAMUKKALE KAYMAKAMLIĞI TEKNOLOJİNİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMIPROJESİ PAMUKKALE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

Detaylı

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda Üniversitemiz çalışanları arasında birlik ve beraberliği ile birimler arası kaynaşmayı sağlamak, çalışma motivasyonunu artırmak amacıyla SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI bünyesinde Personel Halı

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

1993 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI

1993 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI 1993 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI FUTBOL TURNUVASI 2013 ANKARA 1 KATILAN ÜNİVERSİTELER Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Fatih Üniversitesi

Detaylı

SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI

SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI Uluslararası Birinci Robot Yarışması nın Safran Çiçeği Toplama Robotu Yarışması bir platform ve bir parkurdan oluşmaktadır. 1. Platform Yarışma

Detaylı

Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir.

Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Yarışmanın Amacı Bu kategoride robotlar, siyah dekota üzerinde beyaz çizgileri ve/veya beyaz dekota üzerinde siyah

Detaylı

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI Teknik Şartnamesi 1) Amaç Belirtilen parkuru en kısa sürede tamamlamak 2) Pist Yarışmada 2 adet pist bulunmaktadır. Pistler, giriş ve

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 11. ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 2017 - KONYA 1) Amaç ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI Çizgi izleyen robotlar

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Amaç: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Arama Kurtarma Kategorisi Kuralları Yarışmanın amacı, küçük robotun ortamını analiz edip bunu büyük robota bildirmesi,

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI 1. Bölge: Boğazı temsil eder. 2. Bölge: Kasımpaşa yı temsil

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

2. YUSUF ALKAN FUTBOL TURNUVASI KURALLARI ve KATILIM FORMU

2. YUSUF ALKAN FUTBOL TURNUVASI KURALLARI ve KATILIM FORMU Sayfa1 2. YUSUF ALKAN FUTBOL TURNUVASI KURALLARI ve KATILIM FORMU *TURNUVA 16 TAKIMDAN OLUŞACAKTIR. *TURNUVA 4 TEMMUZ 1 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEKTİR. *MÜSABAKALAR SALI ve PERŞEMBE GÜNLERİ

Detaylı

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN (LEGO VE BASKI DEVRE) ROBOT YARIŞMASI KURALLARI BÖLÜM 1: GENEL KURALLAR Madde 1 (Amaç): Bu

Detaylı

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir.

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 2- Dohyo özellikleri a) Mini Sumo Robot Dohyosu zeminden 5cm yüksekliğinde

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

PROTAS Robot Topluluğu, organizasyon süresince robotlara gelebilecek zararlarda sorumluluk kabul etmez.

PROTAS Robot Topluluğu, organizasyon süresince robotlara gelebilecek zararlarda sorumluluk kabul etmez. 3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI MİNİ SUMO KATEGORİSİ Teknik Şartnamesi 1. Robotlar tamamen otonom olmalıdır. Hiçbir şekilde dışarıdan kontrol edilemez. (Robotu başlatmak hariç.)örneğin: Radyo frekansla

Detaylı

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI 23.04.2017 tarihi ile güncel MEKATRONİK VE İNOVASYON GÜNLERİ 2017 MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI SUMO SINIFI MİKRO SUMO KATEGORİSİ YÖNERGESİ mig.etkinlik.marmara.edu.tr mig@marmara.edu.tr /marmaramig

Detaylı

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir.

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Yarışmanın Amacı Robotlar belirtilen süre içerisinde birbirlerini, belirtilen dohyo alanı kuralları çerçevesinde alan dışına

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 6. KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞENLİĞİ SPOR MÜSABAKA TALİMATLARI HALI SAHA FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI HALI SAHA FUTBOL YÜRÜTME KURULU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 6. KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞENLİĞİ SPOR MÜSABAKA TALİMATLARI HALI SAHA FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI HALI SAHA FUTBOL YÜRÜTME KURULU AMASYA ÜNİVERSİTESİ 6. KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞENLİĞİ SPOR MÜSABAKA TALİMATLARI TERTİP KOMİTESİ BAŞKAN : Prof. Dr. M. Akif ZİYAGİL Bed. Eğt. ve Spor Böl.Bşk. ÜYE : Ünal AYDOĞAN Sağ.Kül.ve Spor Dai. Bşk.

Detaylı

TTF HAFTA SONU LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ

TTF HAFTA SONU LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ TTF HAFTA SONU LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ AMAÇ: Sporcuların seviyelerine uygun maçları, kısa zamanda yapmalarını sağlamak. YÖNTEM: Turnuvalar 2 hafta içi, 2 hafta sonu olmak üzere en fazla 4 gün sürecektir.

Detaylı

www.koycegiz-beachhandball.com

www.koycegiz-beachhandball.com 12. ULUSLARARASI ve TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KÖYCEĞİZ YAŞAR SEVİM PLAJ HENTBOL ŞAMPİYONASI 6-10 TEMMUZ 2009 www. koycegiz-beachhandball.com 12. ULUSLARARASI ve TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KÖYCEĞİZ YAŞAR SEVİM PLAJ

Detaylı

Sumo robot kuralları. Robotun tanımlaması aşağıdaki gibidir.

Sumo robot kuralları. Robotun tanımlaması aşağıdaki gibidir. Sumo robot kuralları Her bir robot için bir operatör ve bir yardımcı kayıt olabilir. Yarışma anında robotu 1 kişi kullanacaktır. Her iki yarışmacının da yarışma kurallarına uyması, galibiyet kurallarını

Detaylı

Hakkımızda. Dönemlig, lise ve üniversite öğrencileri ile mezunlarından oluşan futbol takımlarının katılımıyla

Hakkımızda. Dönemlig, lise ve üniversite öğrencileri ile mezunlarından oluşan futbol takımlarının katılımıyla Hakkımızda Dönemlig, lise ve üniversite öğrencileri ile mezunlarından oluşan futbol takımlarının katılımıyla organize edilen ve arkadaşları bir araya getirerek dönem ruhunu yeniden yakalamalarını amaç

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Çoklu Mini Sumo Kategorisi Kuralları 1. Takımlar 3 mini sumodan oluşmalıdır. Çoklu Mini Sumo kategorisinde katılımcılardan

Detaylı

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE EQUILIBRIO ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Equilibrio Şampiyonası

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE EQUILIBRIO ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Equilibrio Şampiyonası YARIŞMA ADI 2019 Türkiye Equilibrio Şampiyonası BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 27-28 Nisan 2019 TURNUVA YERİ BURSA SON BAŞVURU TARİHİ 12 NİSAN 2019 1- GENEL HÜKÜMLER 1.1.Yönerge, 2018-2019 etkinlik döneminde yapılacak

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2019 Arama Kurtarma Kategorisi Kuralları 1)Amaç Yarışmanın amacı, küçük robotun ortamını analiz edip bunu büyük robota

Detaylı

ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI

ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI 1. AMAÇLAR VE GÖREVLER ENDA CUP kupası (ileride Kupa olarak adı geçecektir) aşağıdaki amaçlar doğrultusunda yapılır: Kulüpler ile eğitim-antrenmanı kampı ve maçları

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2019 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak. 2. YARIŞMA

Detaylı

REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI

REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI 2014 2015 REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI VOLEYBOL TURNUVA STATÜSÜ Voleybol Müsabakaları, 12 takım, 6 lı olmak üzere 2 grup olarak ayrılmışlardır. Gruplarında ilk 2 ye giren takımlar Yarı finale çıkacaklardır

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR 1-Müsabakalar Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü ndeki Büyük Spor Salonu nda oynanacaktır. 2-Müsabakalarda Forma renkleri ve modelleri

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ HOKEY BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ HOKEY BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017 KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017 1. KAPSAM: Kulüplerarası Tenis Ligi nin düzenlenmesi, idari ve teknik konularda uygulanacak usul ve esaslar bu talimatta belirlenmiştir. Ligin oynanması sırasında

Detaylı

RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2013 YILI SONBAHAR DÖNEMİ FUTBOL TURNUVASI KATILIM ŞARTLARI VE OYUN KURALLARI Hastanemiz personelleri arasında düzenlenmesi planlanan geleneksel " Sonbahar

Detaylı

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir.

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Yarışmanın Amacı Robotlar belirtilen süre içerisinde birbirlerini, belirtilen dohyo alanı kuralları çerçevesinde alan dışına

Detaylı

Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı

Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı FUTBOL TURNUVA YÖNETMELĠĞĠ Mütevelli Heyeti Onay Tarihi: 11.01.2009 Sayı: 02 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI 20.12.2017 tarihi ile güncel MEKATRONİK VE İNOVASYON GÜNLERİ 2018 MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI SUMO SINIFI MEGA SUMO KATEGORİSİ YÖNERGESİ mig.etkinlik.marmara.edu.tr mig@marmara.edu.tr /marmaramig

Detaylı

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli

Detaylı

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE Q-BITZ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Q- Bitz Şampiyonası

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE Q-BITZ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Q- Bitz Şampiyonası YARIŞMA ADI 2019 Türkiye Q- Bitz Şampiyonası BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 27-28 Nisan 2019 TURNUVA YERİ BURSA SON BAŞVURU TARİHİ 12 NİSAN 2019 1- GENEL HÜKÜMLER 2-1.1.Yönerge, 2018-2019 etkinlik döneminde yapılacak

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2017 MİNİ SUMO KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2017 MİNİ SUMO KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2017 MİNİ SUMO KATEGORİSİ KURALLARI A. Görev Tanımı Bu kategoride robotlardan beklenen yuvarlak pist içerisindeki

Detaylı

REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI

REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI 2014 2015 REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI 2014 2015 REKTÖRLÜK KUPASI ERKEKLER KADINLAR VOLEYBOL BASKETBOL GRUPLARI ERKEKLER VOLEYBOL A GRUBU TIP FAKÜLTESİ (turnuvadan çekildi ) FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Detaylı

FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI

FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI MÜSABAKA YÖNETMELİKLERİ VE OYUN KURALLARI Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı FKMD AKPORT LOJİSTİK Halı Saha Turnuvasında oynanan tüm Halı Saha Futbol Müsabakalarının

Detaylı

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi AMAÇ: Genç sporcuların; hedeflerini yukarı çekmek, başarıyı korumak yerine gelişmeye yönlendirmek, kendilerine en uygun turnuva seçimlerini yapmaları konusunda yol

Detaylı

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI 23.04.2017 tarihi ile güncel MEKATRONİK VE İNOVASYON GÜNLERİ 2017 MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI SUMO SINIFI MİNİ SUMO KATEGORİSİ YÖNERGESİ mig.etkinlik.marmara.edu.tr mig@marmara.edu.tr /marmaramig

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG VOLEYBOL MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG VOLEYBOL MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG VOLEYBOL MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan ÜNİLİG Voleybol una katılım

Detaylı

Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1) Amaç Yarışmanın amacı İstanbul u fethini robotlar ile sembolik olarak canlandırarak hem karada hem denizde görev yapabilen amfibik otonom robotlar geliştirmektir.

Detaylı

Sumo Robot Yarışma Kuralları

Sumo Robot Yarışma Kuralları Sumo Robot Yarışma Kuralları Bölüm 1 Genel Kurallar (Amaç) Madde 1: Bu kurallar Sumo Robot Turnuvasının kurallarını ve düzenlemelerini belirler. (Tanım) Bölüm 2 Müsabakanın Tanımı Madde 2: Her bir robot

Detaylı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKAN Demirhan ŞEREFHAN GENEL SEKRETER Mehmet TURHAN ADRES : Ulus İşhanı A Blok Kat:1 Ulus-Ankara TÜRKİYE TEL: +90 312 309 73 97 FAKS:

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz NAVIGON 8410

Kullanım kılavuzunuz NAVIGON 8410 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya NAVIGON 8410 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki NAVIGON 8410 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü. Sayı : /10/2017 Konu : Öğrenci Spor Turnuvaları

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü. Sayı : /10/2017 Konu : Öğrenci Spor Turnuvaları *BE8VL9F6* T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü Sayı : 61219748-813.03-8417 03/10/2017 Konu : Öğrenci Spor Turnuvaları GENEL SEKRETERLİK MAKAMINA Üniversitemiz Selçuk Yaşar Kampüsü

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( NİSAN 2017 )

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( NİSAN 2017 ) KAMPÜS STADYUMU BOZOK ÜNİVERSİTESİ 06 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 0.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( 0- NİSAN 07 ) BOZOK ÜNİVERSİTESİ FUTBOL MÜSABAKA MAÇ LİSTESİ 0:00 MÜH. MİM.FAK. SAĞLIK YÜKSEKOKULU :30 BESYO SORGUN

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Sumo Kategorisi Kuralları 1. Robotlar tamamen otonom olmalıdır. Hiçbir şekilde dışarıdan kontrol edilemez. Örneğin radyo

Detaylı

TTF HAFTA SONU - HAFTA İÇİ LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ

TTF HAFTA SONU - HAFTA İÇİ LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ 1 TTF HAFTA SONU - HAFTA İÇİ LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ 2 TTF HAFTA SONU-HAFTA İÇİ LİG USULÜ TURNUVA SİSTEMİ AMAÇ: Sporcuların seviyelerine uygun maçları, kısa zamanda yapmalarını sağlamak. YÖNTEM: Turnuvalar

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI A. Görev Tanımı Bu kategoriye yarışmacılar iki adet robotla katılırlar.

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak. 2. YARIŞMA

Detaylı

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :(

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :( K.K.T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon ġubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim ve

Detaylı

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi AMAÇ: Genç sporcuların; hedeflerini yukarı çekmek, başarıyı korumak yerine gelişmeye yönlendirmek, kendilerine en uygun turnuva seçimlerini yapmaları konusunda yol

Detaylı

Pac-Man Robotu Yarışması

Pac-Man Robotu Yarışması GYTE Robotik Grubu Pac-Man Robotu Yarışması Kurallar ve Bilgilendirme Pac-Man Robotu nun Amacı Otonom robotların üzerinde bulunan sensörler yardımı ile platform üzerinde bulunan ışıkları verilen süre içerisinde,

Detaylı

KOCAELİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİ ARASI. KONU: Okul öncesinde okuyan öğrenciler arası yapılacak satranç yarışması MADDE 2

KOCAELİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİ ARASI. KONU: Okul öncesinde okuyan öğrenciler arası yapılacak satranç yarışması MADDE 2 KOCAELİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİ ARASI 4. GELENEKSEL SATRANÇ TURNUVASI ŞARTNAMESİ MADDE 1 KONU: Okul öncesinde okuyan öğrenciler arası yapılacak satranç yarışması MADDE 2 AMAÇ: Satranç figürlerinin ve satranç

Detaylı

ÖĞRETİM YILI OKULLARARASI KÜÇÜKLER-YILDIZLAR-GENÇLER SATRANÇ (ELAZIĞ)GRUP YARIŞMA YÖNERGESİ

ÖĞRETİM YILI OKULLARARASI KÜÇÜKLER-YILDIZLAR-GENÇLER SATRANÇ (ELAZIĞ)GRUP YARIŞMA YÖNERGESİ İLİ ELAZIĞ İLÇESİ MERKEZ YARIŞMA ADI OKULLARARASI SATRANÇ GRUP YARIŞMASI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 29.03.2018 01.04.2018 YERİ YAKUP KILIÇ SPOR SALONU SON BAŞVURU TARİHİ SİSTEM KATILIMCI TAKIM SAYISINA GÖRE

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak. 2. YARIŞMA

Detaylı

2017 Kış Açık Takımlar Şampiyonası Final Türkiye Yaz Şampiyonaları Nakavt ve Swiss Açık Takımlar Turnuvaları Statüsü

2017 Kış Açık Takımlar Şampiyonası Final Türkiye Yaz Şampiyonaları Nakavt ve Swiss Açık Takımlar Turnuvaları Statüsü 2017 Türkiye Yaz Şampiyonaları Nakavt ve Swiss Açık Takımlar Turnuvaları Statüsü 1 1. GENEL Turnuva yeri : Turnuva Kuşadası Pine Bay Otel salonlarında gerçekleştirilecektir. Adres : ÇAMLİMANI MEVKİİ, KUŞADASI

Detaylı

BİRİMLER ARASI PERSONEL FUTBOL TURNUVASI YARIŞMA TALİMATI

BİRİMLER ARASI PERSONEL FUTBOL TURNUVASI YARIŞMA TALİMATI BİRİMLER ARASI PERSONEL FUTBOL TURNUVASI YARIŞMA TALİMATI 1- TURNUVANIN AMACI: Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademik ve İdari Personelin birlikte sosyal bir aktivite içerisinde yer alması ve aynı zamanda

Detaylı

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi

T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi T.T.F. Performans Genel Klasman Sistemi AMAÇ: Genç sporcuların; hedeflerini yukarı çekmek, başarıyı korumak yerine gelişmeye yönlendirmek, kendilerine en uygun turnuva seçimlerini yapmaları konusunda yol

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TENİS DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TENİS DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TENİS DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Tenis Deplasmanlı

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ 1- Halı Saha Ligi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenir. TFF tarafından atanacak Organizasyon Komitesi bu statüde yer alan hususlarda karar

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TENİS DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TENİS DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TENİS DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Tenis Deplasmanlı

Detaylı

MARMARİS İNDİGO GRAND PRİX-2 14.GELENEKSEL ATATÜRK VE CUMHURİYET KUPASI YÖNERGESİ

MARMARİS İNDİGO GRAND PRİX-2 14.GELENEKSEL ATATÜRK VE CUMHURİYET KUPASI YÖNERGESİ İLİ MUĞLA İLÇESİ MARMARİS YARIŞMA ADI MARMARİS İNDİGO BAŞLAMA-BİTİŞ 4-5 Kasım ve 11- TARİHİ 12 Kasım 2017 YERİ MARMARİS İNDİGO SATRANÇ CAFE İSVİÇRE SİSTEMİ SON BAŞVURU TARİHİ 3 Kasım 2017 SİSTEM A Kategorisi

Detaylı

GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ

GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı, her sene İzmir Go Şampiyonu ünvanının verilmesi ve İzmir Go oyuncuları arasında

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI. Turnuvanın yürütülmesinden Beden Eğitimi Bölümü sorumludur. Her türlü olay karşısında Beden Eğitimi Bölümü tarafından alınan kararlar uygulanacaktır..

Detaylı

13.ANGORA KUPASI FUTBOL FİKSTÜRÜ

13.ANGORA KUPASI FUTBOL FİKSTÜRÜ MERKEZ ÇİM SAHA Özel Hususlar / Esnek Kurallar: Not: Tüm müsabakalar Üniversite Sporları Federasyonu Oyun Kurallarına ve Misyonuna Tabidir. Ancak, turnuvanın yapısı ve amacı doğrultusunda bazı esnek kurallar

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2019 ARAZİ KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2019 ARAZİ KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2019 ARAZİ KATEGORİSİ KURALLARI A. Görev Tanımı Bu kategoride robotlar çeşitli engellerin bulunduğu pistimizdeki

Detaylı

ONUNCU ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI

ONUNCU ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ONUNCU ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI SUMO-MİNİ SUMO KATEGORİSİ 2016 - GAZİANTEP Sumo-Mini Sumo Kategorisi Kuralları Bölüm 1 Genel Kurallar

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Bayanlar Ligi Statüsü (23 Mart 2011 tarih ve 95/2010-2011 sayılı Yönetim Kurulu genelgesiyle düzenlenmiştir.) Madde 1 - Amaç ve Kapsam: 2010 2011 Futbol Sezonu Bayanlar Ligi

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

2013 YILI BÜYÜKLER JUDO LİGLERİNDE UYGULANACAK KURAL VE ESASLAR

2013 YILI BÜYÜKLER JUDO LİGLERİNDE UYGULANACAK KURAL VE ESASLAR 2013 YILI BÜYÜKLER JUDO LİGLERİNDE UYGULANACAK KURAL VE ESASLAR 1- Büyükler Ligin de 15 yaş ve üzeri sporcular yarışacaktır. Büyükler Ligi 2 ligden oluşmaktadır. a) Süper Lig : Federasyonun belirlediği

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. TFF bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir. (2) Halı Saha Ligi, Türkiye

Detaylı

YAPAY ZEKA YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YAPAY ZEKA YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ YAPAY ZEKA YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1 İÇİNDEKİLER İçindekiler 1 Amaç... 5 2 Yarışma Tarifi... 5 3 Yarışmaya Katılma Koşulları ve Detayları... 5 4 Yarışma Detayları... 5 4.1 Yarışma Sırasında Kullanılacak

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 20.07.2012 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Talimatı

Detaylı

YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR.

YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR. YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR. GÜVENLİK: 1. Bir yarış ya da antrenman sırasında hasar gören herhangi

Detaylı

TÜRKİYE BİREYSEL KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ - (25m)

TÜRKİYE BİREYSEL KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ - (25m) TÜRKİYE BİREYSEL KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ - (25m) Müsabaka Yeri : Tozkoparan Müsabaka tarihi : 05 09 TEMMUZ 2017 Teknik Toplantı : 5 TEMMUZ 2017 Saat 13:00 de Müsabaka havuzunda

Detaylı

ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI

ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI - 2016 Amaç: Madde 1 Bu talimatın amacı, Zabıta Futbol Turnuvası futbol müsabakalarını Uluslararası Futbol Oyun Kurallarına göre gerçekleştirmek, disiplini

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları Senaryo: Trafik Kategorisi Kuralları

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları Senaryo: Trafik Kategorisi Kuralları İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2018 Görev Tanımı: Senaryo: Trafik Kategorisi Kuralları Bu kategoride robotlar, trafik tabelalarındaki işaretleri takip ederek pisti bitirmeye çalışırlar.

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. Futbol Gelişim Direktörlüğü bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir.

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. Futbol Gelişim Direktörlüğü bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir.

Detaylı

ANTALYA OSB CUP HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI ŞARTNAMESİ

ANTALYA OSB CUP HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI ŞARTNAMESİ ANTALYA OSB CUP 2017 2. HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI ŞARTNAMESİ A. TURNUVANIN AMACI Antalya OSB bölgesinde faaliyet gösteren şirketleri bir araya getirmek, kaynaştırmak ve çalışanlarının spor yaşantılarının

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

TENİS AÇIKLAMALAR 4-a) b) ç) 5. a) b) c) b) 9.

TENİS AÇIKLAMALAR 4-a) b) ç) 5. a) b) c) b) 9. TENİS AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere

Detaylı

Dünya Robot Olimpiyatı WRO 2017 Türkiye Turnuvası. WRO Futbol Sahası

Dünya Robot Olimpiyatı WRO 2017 Türkiye Turnuvası. WRO Futbol Sahası WRO Futbol Sahası WRO Futbol Sahası 1. Resmi WRO Futbol oyun sahasının ölçüleri 1830 mm x 2430 mm dir. Yerel düzenleyiciler, 1143mm x 2362 mm ölçülerindeki Kurallı Kategori Masasını veya ikisi arasındaki

Detaylı

Uygunsuz davranışın örnekleri kötü dil kullanımı veya nezaketsiz davranıştır..

Uygunsuz davranışın örnekleri kötü dil kullanımı veya nezaketsiz davranıştır.. 6 Davranış Kuralları C01. Hakem İnsiyatifi. Hakemlerin bu manuelde açıkça listelenmiş kural ihlallerine tanık oldukları durumlarda verilen cezalara ek olarak Baş HAKEM, etkinlikte ROBOTUN ve Takım üyelerinin

Detaylı

ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI

ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI - 2017 Amaç: Madde 1 Bu talimatın amacı, Zabıta Futbol Turnuvası futbol müsabakalarını Uluslararası Futbol Oyun Kurallarına göre gerçekleştirmek, disiplini

Detaylı