MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII"

Transkript

1 SERTFKA TÜRÜ C D E GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII Adayn Ad ve Soyad : Aday Numaras : DKKAT: 1. Size verilen test kitapçnn sertifika türü, almak istediiniz sertifika türüyle ayn deilse salon görevlilerini uyararak test kitapçnzn doru kitapçkla deitirilmesini salaynz. 2. Test kitapçklarn kontrol ederek, bask hatas olan kitapçn deitirilmesi için salon sorumlularna bavurunuz. 3. Test kitapçndaki açklamalar okuyunuz. 4. Snavda hesap makinesi, cep telefonu ve çar cihaz kullanlmas yasaktr. Bu cihazlar snav balamadan önce salon bakanna teslim ediniz. CEVAP KÂIDI LE LGL AÇIKLAMALAR 1. Cevap kâ,dnzda kodlanm/ olarak verilen kitapçk türü ile size verilen kitapçk türünün ayn olmasna dikkat ediniz. Ayn de,ilse salon ba/kann uyarnz. 2. Size verilen cevap kâ,dnda yazl olan bilgilerin size ait olup olmad,n kontrol ediniz. 3. Cevap kâd üzerine yazacanz yaz ve yapacanz iaretlemelerde kurun kalemden baka kalem kullanmaynz. 4. Cevap kâdnda LK YARDIM BLGS, TRAFK ve ÇEVRE BLGS, MOTOR ve ARAÇ TEKN BLGS testleri için üç ayr bölüm bulunmaktadr. Cevaplarnz cevap kâdndaki ilgili bölümlere aadaki örnekte olduu gibi yuvarla, dna tarmadan iaretleyiniz. Yanl karalamalarnz düzeltirken yuvarlan içini temizce siliniz. ÖRNEK KODLAMA: TEST KTAPÇII LE LGL AÇIKLAMA 1. Bu test kitapçnda; LK YARDIM BLGS dersinden 30, TRAFK ve ÇEVRE BLGS dersinden 50, MOTOR ve ARAÇ TEKN BLGS dersinden 40 olmak üzere toplam 120 soru bulunmaktadr. Testin tümü için verilen cevaplama süresi 150 dakikadr. 2. Her sorunun dört seçenei vardr. Dört seçenekten sadece bir tanesi doru cevaptr. Doru bulduunuz seçenei cevap kâdnda o soru için ayrlan yerde bularak iaretleyiniz. Birden fazla iaretlemelerde o soru yanl cevaplandrlm saylr. 3. Her ders kendi içerisinde 100 puan üzerinden deerlendirilecektir. Baarl saylabilmeniz için her dersten ayr ayr- 70 puan almanz gerekir. 4. Size ayr bir karalama kâd verilmeyecektir. Test kitapçnzn içindeki bo alanlar karalama yapmak için kullanabilirsiniz. 5. Cevabn bilmediiniz sorular üzerinde fazla zaman kaybetmeden dier sorulara geçiniz. Zamannz kalrsa bu sorulara daha sonra dönebilirsiniz. 6. Cevaplarnz puanlanrken her doru cevaba puan verilecek, yanl cevaplarnz dikkate alnmayacaktr. 7. Snavn bitiminde cevap kâdnz ve soru kitapçnz salon sorumlularna teslim etmeyi unutmaynz. Arka sayfadaki açklamalara geçiniz.

2 4. GRUP LK YARDIM BLGS Z 1. Yeni meydana gelen büyük bir d/ kanamada krk yoksa, kanayan yere ilk önce yaplacak i/lem a/a,dakilerden hangisidir? A) Basnç uygulamak B) Yara band yap/trmak C) Kalpten a/a, seviyede tutmak D) So,uk su ile ykamak 6. Kafa derisi ve /akak bölgesi kanamalarnda /ekilde belirtilen hangi ksma basnç uygulanmaldr? Bakak Çene alt Köprücük Kask 2. A/a,dakilerden hangisi kanamay azaltmak için uygulanan yöntemdir? A) Kanayan yeri oksijenli su ile ykamak B) Kanayan yere scak uygulama yapmak C) Kanayan yeri kalp seviyesinden yukarda tutmak D) Kanayan bölgeyi ykayarak phtlar temizlemek A) Bakak B) Çene alt C) Kask D) Köprücük 7. Kalp masaj yaplacak olan hasta hangi pozisyonda, nasl zemine yatrlr? A) Yan yat/, sert zemine B) Yüz üstü, yumu/ak zemine C) Srt üstü, sert zemine D) Yar oturur, yumu/ak zemine 3. Uzuv kopmas durumunda a/a,daki uygulamalardan hangisi yaplmaz? A) Bilincini açk tutmaya çal/mak B) Kopan uzvu temiz bir bezle sararak scak tutmak C) Tbbi birimleri haberdar etmek D) Kopan uzvu temiz ve su geçirmez torbaya koyduktan sonra so,uk tutmak 8. lk yardm yapan ki/i yaralnn omuzlarna hafifçe dokunarak iyi misiniz? diye sorar. Bu davran/ ile yaralnn hangi durumu kontrol edilir? A) A,z içi B) Gö,üs hareketi C) Solunumu D) Bilinci 4. A/a,dakilerden hangisi açk yaralarda yaplabilecek genel uygulamalardandr? A) So,uk su içirmek B) Yaraya merhem sürmek C) Kanama varsa /oka kar/ önlem almak D) Yaral bölge altta kalacak /ekilde yatrmak 5. Hangi durumdaki hastaya, gö,üs kemi,i 4-5 cm a/a,ya inecek /ekilde basnç uygulanr? A) Kalbi düzensiz çal/an B) Kalbi duran C) Solunumu düzensiz olan D) Solunumu duran Bacakta, turnike uygulama bölgesi neresidir? A) Diz ile kalça arasdr. B) Diz ile ayak arasdr. C) Diz kapa,nn oldu,u bölgedir. D) Ayak bile,inin alt ksmdr. 10. ç kanamas olan ve /ok durumdaki hastaya a/a,dakilerden hangisi yaplr? A) Üzeri açk olacak /ekilde srt üstü yatrlr. B) A,zdan a,za suni solunum yaplr. C) Bilincinin açk kalmas için çaba gösterilir. D) Bolca lk içecekler içirilir.

3 4. GRUP LK YARDIM BLGS Z 11. Kusturmada hastaya uygulanacak en etkili yöntem a/a,dakilerden hangisidir? A) Srtna vurmak B) Az tuzlu ayran içirmek C) Karnna hafif basnç uygulamak D) Parmakla dilinin arka ksmn uyarmak 16. Kimyasal madde yanklarnda yaplacak ilk yardm a/a,dakilerden hangisidir? A) Yara merhemi sürmek B) Bol su ile ykamak C) Yakc maddeyi sulandrp sürmek D) Kuru sarg bezi ile kapatmak 12. Ba/ndan yaralanan yaralya a/a,dakilerden hangisi uygulanr? A) Soluk yolu açk tutularak sevk edilir. B) Kanama yoksa bir /ey yapmaya gerek yoktur. C) Yaras sarlarak uyutulur. D) Yaral bölgeye scak pansuman uygulanr. 17. A/a,dakilerden hangisi trafik kazalarnn önlenmesinde en önemli unsurdur? A) Yollar ve kaldrmlar onarmak B) Araçlarn bakm ve onarmn önemsemek C) Ya,murlu ve sisli havalarda daha dikkatli olmak D) Kurallar al/kanlk hâline getiren bireyler yeti/tirmek 13. Omurga yaralanmalarnda yaral sedyede nasl sevk edilir? A) Oturtularak B) Yan yatrlarak C) Srt üstü yatrlarak D) Yüz üstü yatrlarak 14. Yaral, sedye ile cankurtarana bindirilirken yönü nasl olmaldr? A) Ayaklar önde olacak /ekilde B) Ba/ ksm önde olacak /ekilde C) Yaralnn iste,ine göre D) Yarann çe/idine göre 15. Burkulmalarda a,r ve /i/li,i azaltmak için a/a,dakilerden hangisi yaplmaldr? A) Buz konulmaldr. B) Masaj yaplmaldr. C) So,uk su içirilmelidir. D) Turnike uygulanmaldr. 18. Ba/ yaralanmas sebebiyle baylan ve daha sonra da kendine gelen yaralya a/a,dakilerden hangisi uygulanr? A) Normal faaliyetini sürdürmesine izin verilir. B) Ba/ scak su ile ykanr. C) Bulant önleyici ve a,r kesici ilaç verilir. D) En az saat süre ile hekim kontrolünde tutulur. 19. Trafik kazalar en çok a/a,dakilerden hangisinin hatalarndan kaynaklanr? A) Yayalarn B) Sürücülerin C) Yolcularn D) Trafik görevlilerinin 20. Gö,üsteki açk yara, a/a,dakilerden hangisi ile kapatlr? A) Kuru pamukla B) Oksijenli pamukla C) Islak, temiz sarg beziyle D) Alkollü bezle -3-

4 4. GRUP LK YARDIM BLGS Z 21. Trafik kazalarnda, a/a,dakilerden hangisi sürücüden kaynaklanan sebeptir? A) Uykusuz araç kullanmak B) Havann ya,/l olmas C) Araç yapmndaki hata D) Yol yapmndaki hata 22. A/a,dakilerden hangisi solunum sistemi organlarndandr? A) Mide B) Beyin C) Kalp D) Akci,er 23. Baylan hastaya soluk yolunun tkanmamas için hangi pozisyon verilir? A) Yan yat/ B) Yüzükoyun yat/ C) Yar oturu/ D) Srt üstü yat/ 24. Hangi araçlarda ilk yardm çantas bulundurmak zorunludur? A) Her çe/it araçta B) Sadece büyük araçlarda C) Sadece /ehir d/na günü birlik yolcu ta/yan motorlu araçlarda D) Motorlu bisiklet, motosiklet ve i/ makinesi d/ndaki motorlu araçlarda 27. lk yardmc, kaza yapan aracn içerisinden yarallar çkarmadan önce, a/a,dakilerden hangisini mutlaka de,erlendirmelidir? A) Yarallarn üzerinde bulunan giysilerin özelliklerini B) Aracn yanma veya devrilme tehlikesinin olup olmad,n C) Araç modelini D) Yarallarn cinsiyetlerini 28. Karn yaralanmas olan yaralya a/a,dakilerden hangisi uygulanmaz? A) Meyve suyu içirmek B) Yara yerini so,uk tutmak C) Yara yerine göre uygun pozisyon vermek D) Boka kar/ önlem almak 29. Bebeklerde soluk yoluna herhangi bir cismin kaçmas hâlinde, ilk yardm olarak a/a,dakilerden hangisi uygulanmaldr? A) Suni solunum yaplr. B) Sert bir yere srt üstü yatrlr ve gö,sünden bastrlr. C) Srt üstü yatrlp karnna bastrlr. D) A,z ksm a/a,da, yüz üstü tutulur ve srtna hafifçe vurulur. 25. Kaza yerine ula/an kurtarcnn ilk olarak yapmas gereken nedir? A) Yarallar belirlemelidir. B) Kazay yetkililere haber vermelidir. C) Kendinin ve yarallarn güvenli,ini sa,lamaldr. D) Yarallar araçtan çkarmaldr. 30. Yaraly araçtan çkarrken a/a,dakilerden hangisine dikkat edilir? A) Kollarnn gövdeye paralel durmasna B) Ayak tarafndan çkarlmasna C) Ba/ - boyun - gövde hizasnn bozulmamasna D) Ba/ tarafndan çkarlmasna 26. A/a,dakilerden hangisi bilinç kayb olan bir hastann solunum yolunu tkayarak bo,ulmasna sebep olabilir? A) Çenenin kaslmas B) Dilin geriye kaymas C) Ba/n arkaya dü/mesi D) Vücudun kaslmas LK YARDIM BLGS TEST BTT. TRAFK ve ÇEVRE BLGS TESTNE GEÇNZ. -4-

5 4. GRUP TRAFK ve ÇEVRE BLGS Z 1. Bekleme amacyla yaplan duraklamann süresi en çok kaç dakikadr? A) 20 B) 15 C) 10 D) 5 2. Aksine bir i/aret yoksa, e,imsiz iki yönlü dar yolda, otomobil ile otobüsün kar/la/mas durumunda, hangisi di,erine yol vermelidir? A) Otobüs sürücüsü, otomobile B) Otomobil sürücüsü, otobüse C) Beridi daralm/ olan, di,erine D) Azami a,rl, az olan, di,erine 3. Yaral veya acil hasta ta/yan özel araç sürücüleri, geçi/ üstünlü,ü hakkn nasl kullanabilirler? A) Seyyar tepe lambas taktrarak B) Eskort e/li,inde C) Sesli ve /kl i/aretler vererek D) Aracnda gözcü bulundurarak 5. Kar/dan gelen araçla kar/la/ld,nda uza, gösteren /klarn yerine hangisi yaklmaldr? A) Yakn gösteren /klar B) Park /klar C) Acil uyar /klar D) Dönü/ /klar 6. Arzal aracn /k donanm bozuk ise a/a,dakilerden hangisi yaplmaldr? A) Çeken araca gündüz krmz bez aslmal B) Çeken araca gece krmz yanstc konulmal C) ki araç arasna gece krmz /k gündüz krmz bez konulmal D) Çekilen aracn arkasna gündüz krmz bez, gece krmz yanstc konulmal 7. A/a,dakilerden hangisi, yaya ve okul geçitlerine yakla/an sürücünün uyaca, kurallardan de,ildir? Bekildeki kara yolu bölümünde a/a,dakilerden hangisinin yaplmas do,rudur? A) 3 numaral ta/tn sa,a dönü/ yapmas B) 1 numaral ta/tn, 3 numaral ta/t geçtikten sonra sa,a dönü/ yapmas C) 1 numaral ta/tn 3 numaral ta/t durdurup, sola dönü/ yapmas D) 2 numaral ta/tn, 3 numaral ta/t geçtikten sonra sola dönü/ yapmas 3 A) lk geçi/ hakkn yayalara vermek B) Aracn hzn azaltmak C) Söz konusu geçitlerde durmak D) Kar/dan gelen araçlara geçi/ kolayl, sa,lamak 8. Okul ta/tlarnn arkasndaki "DUR" i/aretinin yanmas neyi bildirir? A) Ö,rencilerin indirilip bindirildi,ini B) Ö,rencileri almak üzere beklemekte oldu,unu C) Ta/tn geri manevra yapt,n D) Ta/tn okula yakla/m/ oldu,unu -5-

6 4. GRUP TRAFK ve ÇEVRE BLGS Z 9. Hangisi sürücüler için trafik suçudur? A) Yaya ve okul geçitlerinde aracn yava/latmak B) Gidi/e ayrlan sa,daki /eritte seyretmek C) Seyir hâlinde iken telefonla konu/mak D) Öndeki arac güvenli mesafeden izlemek 13. ki yönlü kara yolunda kar/ya geçecek yayann a/a,dakilerden hangisini yapmas yanl/tr? A) Yaya geçidini kullanmas B) Alt veya üst geçidi kullanmas C) Önce sa, sonra sol tarafn kontrol etmesi D) En ksa do,rultuda ve en ksa zamanda geçmesi 10. Araçlar yüklenirken a/a,dakilerden hangisinin yaplmas yasaktr? A) Ta/ma snrna ve dingil a,rl,na uyulmas B) Gabarinin a/lmas C) Araç dengesinin korunmas D) Trafik güvenli,inin dikkate alnmas 11. A/a,dakilerden hangisi trafik suçudur? A) Tehlikeli madde ta/yan araçlar geçmek B) Ta/ma snr altnda yük ta/mak C) Gidi/ yönüne göre yolun en sa,ndan seyretmek D) Aracn cinsine ve hzna uygun olmayan /eritten gitmek 12. Otoyollara girerken hangi /eridi kullanmak zorunludur? A) En sa, /eridi B) Ortadaki /eridi C) Hzlanma /eridini D) Yava/lama /eridini 14. Kollarnda üç yuvarlakl sar bant bulunan ve beyaz baston ta/yan yayay ta/t yolunda gören sürücü nasl hareket etmelidir? A) Etkili /ekilde korna çalmaldr. B) Durup, gerekti,inde yayaya yardmc olmaldr. C) Yayay korkutmadan yanndan hzla geçmelidir. D) Etkili fren yapp, yayann dikkatini çekmelidir. 15. Trafi,e çkacak araçta a/a,dakilerin hangisinde verilenlerin bulundurulmas zorunludur? A) Gümrük giri/ belgesi ve tescil plakas B) Araç i/letme belgesi ve tescil plakas C) malat belgesi ve araç tadilat belgesi D) Tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakas 16. Kamyon a/a,daki sürücü belgelerinden hangisiyle kullanlabilir? A) A1 B) C C) B D) F 17. Hususi otomobillere 3 ya/ sonunda kaç ylda bir muayene yaptrlmas zorunludur? -6- A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

7 4. GRUP TRAFK ve ÇEVRE BLGS Z Çevre kirlili,ini önlemek amacyla yaplan çal/malara ne denir? 5 2 Bekildeki kara yolu bölümünde hangi numaral araç sürücülerinin hareketi asli kusurlu hâllerdendir? A) 2-3 B) C) D) A) Çevre koruma B) Çevre C) Çevre düzeni D) Çevre hakk 23. A/a,dakilerden hangisi trafik genel e,itim plann hazrlamada görevlidir? A) Yüksekö,retim Kurulu B) Ula/trma Bakanl, C) Trafik Hizmetleri Ba/kanl, D) Millî E,itim Bakanl, 19. Ticari araç /oförünün a/a,dakilerden hangisini bilmesi ekonomi ve çevre yönünden yarar sa,lar? 24. Bekildeki i/aret levhas sürücüye neyi bildirir? A) Behirdeki yollar ve önemli yerleri B) Ucuz ve kalitesiz yaktn sat/ yerini C) Araç modellerini ve fiyatlarn D) Trafik suçuna verilen para cezalarn 20. A/a,dakilerden hangisinin oto yola giri/i yasaktr? A) Otobüsün B) Kamyonetin C) Lastik tekerlekli traktörün D) Minibüsün A) ki yönlü ve iki /eritli yol kesimine yakla/t,n B) Bölünmü/ yola girece,ini C) leride kontrolsüz bir kav/a,n oldu,unu D) Tali yol kav/a,na yakla/t,n 21. A/a,dakilerden hangisi çevre kirlili,ini önleme açsndan olumlu bir davran/tr? A) Araca a/r yük ve yolcu alnmas B) Uygun vitesle seyredilmesi C) Aracn gereksiz yere rölantide çal/- trlmas D) Aracn normalden dü/ük motor devriyle sürülmesi 25. A/a,dakilerin hangisinde durulur ve yol kontrol edildikten sonra geçilir? A) Krmz /kta B) Sar /kta C) Aralkl yanp sönen krmz /kta D) Aralkl yanp sönen sar /kta -7-

8 4. GRUP TRAFK ve ÇEVRE BLGS Z 26. A/a,daki ta/tlardan hangisinin azami yük a,rl, 3,5 tondan fazla olup, yük ta/mak amacyla imal edilmi/tir? A) 29. Bekildeki trafik i/areti neyi yasaklar? A) Geri gitmeyi B) U dönü/ü yapmay C) Sola dönmeyi D) Ada etrafnda dönmeyi B) 30. Trafik görevlisinin hangi hareketi geceleyin geç i/areti talimatdr? A) B) C) D) C) D) 27. Bekildeki aracn bulundu,u yol a/a,dakilerden hangisidir? A) Ana yol B) Tali yol C) Ba,lant yolu D) Geçi/ yolu 31. Bekildeki trafik i/areti neyi ifade eder? 28. Kara yolunda insan, hayvan ve yük ta/maya yarayan araçlara ne denir? A) / makinesi B) Troleybüs C) Ta/t D) Çekici A) Kontrolsüz kav/a, B) Dönel kav/ak yakla/mn C) Demir yolu geçidini D) Ana yol-tali yol kav/a,n -8-

9 4. GRUP TRAFK ve ÇEVRE BLGS Z 32. Bekildeki trafik i/aretinin anlam nedir? A) Kontrollü demir yolu geçidi B) Otoyol ba/langc C) Ana yol - tali yol kav/a, D) Geçme yasa, sonu 33. Bekildeki trafik i/aretinin anlam nedir? A) Sola mecburi yön B) Tünel yakla/m C) Dönel kav/ak yakla/m D) Sola tehlikeli devaml viraj 36. A/a,dakilerden hangisi trafi,in düzenlenmesinde önceli,e sahiptir? A) Trafik /klar B) Trafik levhalar C) Yer i/aretleri D) Trafik görevlisi 37. Yerle/im yerleri d/ndaki yollarda, aksine bir i/aret yoksa, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonlar için azami hz saatte kaç kilometredir? A) 70 B) 80 C) 90 D) Bekildeki yol çizgileri a/a,dakilerden hangisini bildirmez? 34. A/a,dakilerden hangisi soldan ana yola giri/i bildirir? A) B) C) D) A) Kesik çizgi tarafndaki aracn önündeki arac geçebilece,ini B) Devaml çizgi tarafndaki aracn kendi /eridinde seyretmesi gerekti,ini C) Devaml çizgi tarafndaki aracn tehlikeli yol bölümüne girece,ini D) Kesik çizgi tarafndaki yolun sadece a,r ta/tlarca kullanlaca,n 35. Konvoy hâlinde seyreden araçlarn arasndaki mesafe en az ne kadar olmaldr? A) Takip mesafesi kadar B) Duru/ mesafesi kadar C) Fren mesafesi kadar D) ntikal mesafesi kadar 39. Bekildeki trafik i/areti neyi ifade eder? A) Yolun iki taraftan darald,n B) Kar/dan gelene yol verme zorunlulu,unu C) Yolun çift yönlü oldu,unu D) Yolun tek yönlü oldu,unu -9-

10 4. GRUP TRAFK ve ÇEVRE BLGS Z 40. A/a,dakilerden hangisi azami hz snrlamas anlamndadr? A) B) 44. Kav/aklarda a/a,dakilerden hangisinin yaplmas do,rudur? A) Berit de,i/tirilmesi B) Yolcu indirilip bindirilmesi C) Park edilmesi D) Hzn azaltlmas C) D) A/a,dakilerden hangileri gabari ile ilgilidir? 1 Bekle göre a/a,dakilerden hangisinin yaplmas yasaktr? I II III A) I - II B) I - III C) II - III D) I - II - III A) 1. aracn 2. araca takip mesafesince yakla/mas B) 1. aracn 2. arac geçmeye çal/mas C) 3. aracn dönemece girerken hzn azaltmas D) 2. aracn dönemece girerken hzn azaltmas 42. Ticari amaçla yük ve yolcu ta/yan sürücülerin 24 saat içindeki ta/t kullanma süreleri a/a,dakilerin hangisindeki gibi olur? Sürekli ta/t Toplam ta/t kullanma süresi kullanma süresi (saat) (saat) A) 5 10 B) 4,5 9 C) 4,5 10 D) A/a,dakilerden hangisi araç geçme ile ilgili do,ru bir davran/tr? A) Ba/ka arac geçmeye çal/an arac geçmemek B) Geçilen arac kontrol etmeden sa, /eride girmek C) Yol bo/ oldu,unda dönü/ /klarn kullanmamak D) Tepe üstleri ve dönemeçlerde araç geçmek 43. A/a,daki durumlarn hangisinde /erit de,i/tirmek yasaktr? A) Durma ve duraklamada B) Geçme ve park etmede C) Kav/a,a gelindi,inde D) Sa,a ve sola dönmede -10-

11 4. GRUP TRAFK ve ÇEVRE BLGS Z Bekle göre geriye dönü/ yapmak isteyen aracn hangi /eridi izlemesi gerekir? 2 Bekildeki 1 numaral aracn sürücüsü ne yapmaldr? A) Korna çalp 2 numaral arac durdurmaldr. B) Geçi/ hakkn kendi kullanmaldr. C) 2 numaral araca yol vermelidir. D) Hzlanarak yoluna devam etmelidir. A) 2 numaral /eridi B) 1 numaral /eridi C) 3 numaral /eridi D) stedi,i /eridi Sa,a dönü/ yapmak isteyen /ekildeki sürücülerin hangisini yapmas yanl/tr? 50. Otomobillerin trafi,e çkarlabilmesi için a/a,dakilerden hangisinin yaptrlmas zorunludur? A) Koltuk Ferdî Kaza sigortasnn B) Kasko sigortasnn C) Aracn bakmnn D) Zorunlu mali sorumluluk sigortasnn A) Bulunduklar /eritte en sa,a yakla/malar B) Hzlarn azaltmalar C) Dar bir kavisle dönü/ yapmalar D) Dönü/lerini en sol /eritte tamamlamalar TRAFK ve ÇEVRE BLGS TEST BTT. MOTOR ve ARAÇ TEKN BLGS TESTNE GEÇNZ. -11-

12 4. GRUP MOTOR ve ARAÇ TEKN BLGS Z 1. Motorun çal/rken ya,lamann olup olmad, nereden anla/lr? A) Ya, çubu,undan B) Ya, filtresinden C) Ya, göstergesinden D) Ya, mü/üründen 2. A/a,dakilerden hangisi rot ayarnn bozuk olmasna ba,l olarak meydana gelir? A) Arka lastiklerin ortadan a/nmas B) Ön lastiklerin içten veya d/tan a/nmas C) Direksiyon milinin e,ilmesi D) Direksiyon kovannn e,ilmesi 3. A/a,dakilerden hangisi araca römork ba,land,nda yaplmas zorunludur? A) Römorka yük konulmas B) Römorkun üzerine branda çekilmesi C) Römorkun elektrik sisteminin prize taklmas D) Römorkun farlarnn yaklmas 4. A/a,dakilerden hangisi araçta, alclar ve tesisat ksa devreden do,acak tehlikeye kar/ korur? A) Platin B) Sigorta C) Enjektör D) Akümülatör 6. Fren hidrolik ya,nn seviyesi hangi bakmda kontrol edilir? A) Haftalk B) Günlük C) Aylk D) Alt aylk 7. Araç hareket hâlinde iken aya,n debriyaj pedalnn üzerinde devaml durmas hâlinde a/a,dakilerden hangisi olur? A) Araç daha hzl gider. B) Lastikler a/nr. C) Vites kutusu a/nr. D) Debriyaj balatas a/nr. 8. Aracn ilk çal/trlmas esnasnda, bir miktar gaz verildikten sonra hangisine baslmasnn faydas vardr? A) Debriyaj pedalna B) Fren pedalna C) Vites koluna D) Kornaya 9. Aracn lastikleri üzerinde bulunan rakamlar lasti,in hangi özelli,ini belirtir? A) Scakl,n B) Havasn C) Ebatlarn D) Yo,unlu,unu 5. ABS fren sisteminin avantajlarndan biri a/a,dakilerden hangisidir? A) Frenleme annda direksiyon hakimiyeti sa,lar. B) Yakt tasarrufu sa,lar. C) Frenlemede duru/ mesafesini uzatr. D) Debriyajn kolay ayrlmasn sa,lar. 10. Motor çal/rken ya, göstergesinde herhangi bir anormallik görüldü,ünde a/a,dakilerden hangisi yaplr? A) Motor devri yükseltilir. B) Motor devri dü/ürülür. C) Motor rölantide çal/trlr. D) Motor hemen durdurulur. -12-

13 4. GRUP MOTOR ve ARAÇ TEKN BLGS Z 11. A/a,dakilerden hangisi motor scakl,nn aniden yükselmesine sebep olur? A) Vantilatör kay/nn gergin olmas B) Distribütörün arzalanmas C) Vantilatör kay/nn kopmu/ olmas D) Bujilerin arzalanmas 17. A/a,dakilerden hangisi mar/a baslp motor çal/t,nda sönmesi gerekir? A) El fren lambasnn B) Park lambasnn C) Sinyal lambasnn D) Ya, lambasnn 12. Su kaynatm/ motora, konulacak su nasl olmaldr? A) So,uk B) Ilk C) Asitli D) Alkollü 13. Radyatöre konulacak su nasl olmaldr? A) çilecek temizlikte B) Temiz, alkollü su C) Temiz ve ya,l D) Temiz ve asitli 14. A/a,dakilerden hangisi, süspansiyon sisteminde yer alr? A) Diferansiyel B) Amortisör C) Rot D) Rotil 15. Yeni araçta rodaj süresince hangisine uyulmaldr? A) Ani duru/ ve kalk/ yapmaldr. B) Motoru yüksek devirde çal/trmaldr. C) Fazla sürat yapmamaldr. D) Sürekli sert ve ani fren yaplmaldr. 16. A/a,dakilerden hangisi motora ilk hareketi verir? A) Mar/ motoru B) Barj dinamosu C) Alternatör D) Konjektör 18. Mar/a basld,nda tk diye ses gelip, motor çal/myorsa sebebi a/a,dakilerden hangisi olabilir? A) Aracn el freni çekiktir. B) Debriyaj arzaldr. C) Yakt içerisinde toz ve pislik vardr. D) Akümülatörün kutup ba/lar gev/emi/tir. 19. Araç iteklenerek çal/trlacak olursa a/a,dakilerden hangisinin olmas beklenir? A) Rölanti ayarnn bozulmas B) Triger kay/nn kopmas C) Vantilatör kay/nn kopmas D) Mar/ motorunun arzalanmas 20. Motordaki a/nmalar hangi sistem önler? A) Ate/leme sistemi B) Mar/ sistemi C) Ya,lama sistemi D) Barj sistemi 21. Motorlarda dört zamann olu/um sras a/a,dakilerin hangisindeki gibi olur? A) Emme - Ate/leme - Egzoz - Sk/trma B) Egzoz - Emme - Ate/leme - Sk/trma C) Ate/leme - Emme - Sk/trma - Egzoz D) Emme - Sk/trma - Ate/leme - Egzoz 22. A/a,dakilerden hangisi araçlarda gücün kayna,dr? -13- A) Motor B) Tekerlek C) Vites kutusu D) Baft

14 4. GRUP MOTOR ve ARAÇ TEKN BLGS Z 23. Akümülatörün bakmnda a/a,dakilerden hangisi yaplr? A) Suyu bo/altlp ya,lanr. B) Antifrizle doldurulur. C) Plakalar temizlenir. D) Kutup ba/larnn oksitleri temizlenir. 24. Akümülatörün elektrolit seviyesi azalm/ ise ne ilave edilir? A) Asit B) spirto C) Saf su D) Antifriz 25. Yakt, depodan motora gönderen parça hangisidir? A) Yakt pompas B) Karbüratör C) Yakt filtresi D) Devirdaim pompas 26. Motorlar, so,utma sistemlerine göre nasl snflandrlrlar? A) Su ve hava so,utmal B) Su ve ya, so,utmal C) Su ve benzin so,utmal D) Su ve hidrolik so,utmal 27. Buji hangi sistemin elemandr? A) So,utma sisteminin B) Ate/leme sisteminin C) Ya,lama sisteminin D) Barj sisteminin 28. A/a,dakilerden hangisi motorun sarsntl çal/masna sebep olur? 29. Akümülatör ba/ka akümülatörle takviye yaplacaksa kutup ba/lar nasl ba,lanr? A) Art kutup, art kutupla -Eksi kutup eksi kutupla B) Eksi kutup, art kutupla-art kutup eksi kutupla C) Art kutup /asi ile D) Eksi kutup /asi ile 30. A/a,dakilerden hangisi silindire giren havay temizler? A) Benzin filtresi B) Hava filtresi C) Ya, filtresi D) Su filtresi 31. Araçta ksa devreden do,acak yangn durumunda nasl davranlr? A) Mar/ motorunun kablosu çkarlr. B) Bataryann kutup ba/lar çkarlr. C) Distribütörün kablosu çkarlr. D) Alternatörün kablosu çkarlr. 32. Motor snd,nda istop ediyorsa, a/a,dakilerden hangisine baklr? A) Kampanaya B) Diferansiyele C) Karbüratöre D) Hidrolik ya,na 33. A/a,dakilerden hangisinin yaplmas araçta yakt tasarrufu sa,lar? A) Lastik hava basncnn dü/ürülmesi B) Ya, seviyesinin kontrol edilmesi C) Eskimi/ bujilerin de,i/tirilmesi D) Zamannda yakt alnmas A) Ya, seviyesinin dü/ük olmas B) Yakt seviyesinin dü/ük olmas C) Akümülatörün zayf olmas D) Buji kablolarndan birinin çkm/ olmas -14-

15 4. GRUP MOTOR ve ARAÇ TEKN BLGS Z 34. So,uk motoru kolay çal/trmak için zengin kar/m hazrlayan tertibat a/a,dakilerden hangisidir? A) Buji B) Enjektör C) Jikle D) Distribütör 35. Dizel motorlu araçlar çal/trrken mar/a basmadan önce gösterge panelindeki lambalardan hangisinin sönmesi beklenmelidir? A) Ya, lambasnn B) Kzdrma bujisi lambasnn C) El freni lambasnn D) Barj lambasnn 39. Dizel motorlarnda, a/a,dakilerden hangisinin sökülmesi yakt sisteminin hava yapmasna sebep olur? A) Yakt borularnn B) Hava filtresinin C) Ya, filtresinin D) Hidrolik filtresinin 40. Dizel motorlarda mar/ yapld,nda mar/ motoru dönüyor, motor çal/myorsa sebebi nedir? A) So,utma suyu eksiktir. B) So,utma suyu fazladr. C) Ya,lama ya, eksiktir. D) Yakt filtresi tkaldr. 36. Hangisi yaktn temizlenmesini sa,lar? A) Yakt filtresi B) Enjeksiyon pompas C) Besleme pompas D) Enjektör 37. Bo,ulmu/ motoru çal/trmak için a/a,dakilerden hangisine baslarak mar/ yaplr? A) Debriyaj pedalna B) Gaz pedalnn sonuna kadar C) Fren pedalna D) Vites koluna TEST BTT. CEVAPLARINIZI KONTROL EDNZ. 38. Araçta, egzozdan fazla ses çkyorsa sebebi a/a,dakilerden hangisidir? A) Motor hararet yapm/tr. B) Motor ya, fazladr. C) Egzoz susturucusu deliktir. D) Hava filtresi deliktir -15-

16 SINAV SIRASINDA UYULACAK KURALLAR 1. Snavn balad andan itibaren, salon görevlilerinin tüm uyarlarna uymak zorundasnz. 2. Snav baladktan sonra görevlilerle konumanz ve soru sormanz yasaktr. 3. Snav srasnda kopya çeken, çekmeye teebbüs eden, kopya veren ya da kopya çekilmesine yardm eden adaylarn kimlikleri snav tutanana yazlacak ve snavlar geçersiz saylacaktr. Ayrca bu kiiler snav salonundan çkarlacaktr. 4. Görevliler, gerektiinde oturduunuz yerleri deitirebilecektir. 5. Snavda kurallara ve uyarlara uymayanlarn kimlikleri tutanakla tespit edilecek ve snavlar geçersiz saylacaktr. 6. Snav baladktan sonra adaylarn birbirleriyle konumalar, kalem, silgi vb. eyleri istemeleri yasaktr. 7. Snav srasnda sigara, çay vb. içilmez. 8. Snavn balad belirtilmeden test kitapçklar açlamaz ve cevaplandrma yaplamaz. 9. Snav sonras test kitapçn ve cevap kâdn mutlaka salon görevlilerine teslim ediniz. Test kitapçn teslim etmeyen veya sayfalarndan bir ksmn eksik teslim edenlerin snavlar geçersiz saylacak, ayrca haklarnda yasal ilem yaplacaktr. Soracanz bir ey var m? Varsa, imdi sorunuz; snav baladktan sonra sorularnza cevap verilmeyecektir. Hazr msnz? Snav, okulun bütün salonlarnda ayn anda balayaca için balama zilini beraberce bekleyelim. Hepinize baarlar dileriz. (Salon ba/kan ba/lama ve biti/ saatini tahtaya yazacaktr.) Bu testin her hakk+ sakl+d+r. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamam+n+n veya bir k+sm+n+n Millî E8itim Bakanl+8+ E8itim Teknolojileri Genel Müdürlü8ünün yaz+l+ izni olmadan kopya edilmesi, foto8raflar+n+n çekilmesi, bilgisayar ortam+na al+nmas+, herhangi bir yolla ço8alt+lmas+, yay+mlanmas+ veya ba>ka bir amaçla kullan+lmas+ yasakt+r. Bu yasa8a uymayanlar, do8abilecek cezai sorumlulu8u ve testlerin haz+rlanmas+ndaki mali külfeti pe>inen kabullenmi> say+l+r. DENLMEDEN TEST KTAPÇIINI AÇMAYINIZ.

MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ H 250820071100 3. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ H 250820071100 3. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 250820071100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 250820071100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ H 0707200700 3. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 0707200700 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ C D E 0707200700 4. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ A-A2 0707200700. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 091220061100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 260820061100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 270820051100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 180220061100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 030720041100 T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADALARI SINAVI TEST KTAPÇII Adayn

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 101220051100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 220420061100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 181220041100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 190220051100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 240420051100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 221020051100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 010720051100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 231020041100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 280820041100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 110420041100 T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme ve Deerlendirme önetimi Daire Ba kanl"" KTAPÇIK TÜRÜ MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADALARI SINAVI TEST KTAPÇII Adayn Ad ve

Detaylı

2. Şekildeki karayolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir?

2. Şekildeki karayolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir? 1. Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, yetki belgesi sahibi gerçek kişilerin ölümü halinde kanuni mirasçıları veya onlar adına yetkili olanlar, bu durumu kaç gün içinde Bakanlığa bildirmek zorundadırlar?

Detaylı

1. Hizmet sözleşmenin karşı tarafa herhangi bir bildirim de bulunmadan sona erdirilmesi ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?

1. Hizmet sözleşmenin karşı tarafa herhangi bir bildirim de bulunmadan sona erdirilmesi ifadesi aşağıdakilerden hangisidir? 1. Hizmet sözleşmenin karşı tarafa herhangi bir bildirim de bulunmadan sona erdirilmesi ifadesi aşağıdakilerden hangisidir? A) Fesih B) Feshi ihbar C) Sözleşme D) Grev 2. Dört zamanlı motorlarda çalışma

Detaylı

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları - 1-1. Aşağıdakilerden hangisi, yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik süreçleri inceler? A) Adli tıp B) Kazazede C) Trafik psikolojisi D) İlk yardımcı 2. I- Araçların

Detaylı

2016 YILI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AĞINDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARINA AİT ÖZET BİLGİLER. Karayolları Genel Müdürlüğü

2016 YILI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AĞINDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARINA AİT ÖZET BİLGİLER. Karayolları Genel Müdürlüğü T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 2016 YILI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AĞINDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARINA AİT ÖZET BİLGİLER ÖNSÖZ Bu

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ F G 230820081100 2. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ F G 230820081100 2. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ H 230820081100 3. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ C D E 230820081100 4. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ H 230820081100 3. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI GEÇME KURALLARI TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI Şehirlerarası karayollarında 90 km/s, otoyollarda 120 km/ s hızı geçmemek üzere motorlu araçların cins ve

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ B 230820081100 5. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

1. Güvenli sürüş açısından motorlu araçlarda en önemli faktör nedir? 2. Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

1. Güvenli sürüş açısından motorlu araçlarda en önemli faktör nedir? 2. Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 1. Güvenli sürüş açısından motorlu araçlarda en önemli faktör nedir? A) Sürücünün araçları iyi tanıması B) Sürücünün uzun yıllar araç kullanması C) Sürücünün araca hâkim olması D) Sürücünün aracı yeni

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ B 230820081100 5. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ H 904200800 3. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ C D E 230820081100 4. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir?

1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir? 1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir? A) Yakıt tüketiminin artması B) Yakıt tüketiminin düşmesi C) Motorun sarsıntılı çalışması D) Motorda yağlamanın

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ B 230820081100 5. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ H 5000800 3. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ H 5000800 3. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ F G 050720081100 2. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

Yarışma Sınavı. 5 Hangisi direksiyon sisteminin parçası değildir? A ) Pitman kolu B ) Rot C ) A Çatalı D ) Kampana E ) Kremayer

Yarışma Sınavı. 5 Hangisi direksiyon sisteminin parçası değildir? A ) Pitman kolu B ) Rot C ) A Çatalı D ) Kampana E ) Kremayer 1 Hangisi aydınlatma sistemi ile ilgili değildir? ) Sigorta B ) Zenon C ) Röle D ) Halojen E ) lternatör 5 Hangisi direksiyon sisteminin parçası değildir? ) Pitman kolu B ) Rot C ) Çatalı D ) Kampana E

Detaylı

ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER...

ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... -KAVġAKLAR- 2 Dönüş yapmak isteyen sürücü yerleşim yerleri içinde kavşağa en az 30 metre kala, yerleşim yerleri dışında ise en az 150 metre kala uygun şeride geçmek zorundadır. Sola ve geriye dönüş yapmak

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ F G 050720081100 2. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve çıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTPÇIK TÜRÜ TÜRKİYE TŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN UNVN DEĞİŞİKLİĞİ

Detaylı

MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ A1-A2 250820071100 1. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TACIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ B 050720081100 5. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 070720071100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ B 050720081100 5. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

-KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2

-KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2 -KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR 2 Sürücü kurslarında ; İlk yardım, Trafik ve çevre bilgisi ve Motor dersleri verilir. Sürücü kursunu bitiren ve yapılan sınavlarda başarılı olanlara sürücü sertifikası

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ A-A2 2308200800. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ F G 190420081100 2. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ F G 190420081100 2. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ F G 271020071100 2. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ F G 271020071100 2. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANIMI

ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANIMI ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANIMI 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi parça görev yapar?

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ F G 160220081100 2. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ F G 160220081100 2. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

İLKYARDIM TEMEL EĞİTİMİ TEORİ SINAV SORULARI-4

İLKYARDIM TEMEL EĞİTİMİ TEORİ SINAV SORULARI-4 İLKYARDIM TEMEL EĞİTİMİ TEORİ SINAV SORULARI-4 1) İlkyardımla ilgili yazılanlardan doğru olan hangisidir? a) İlkyardım esnasında ilaç kullanılır. b) İlkyardım eldeki mevcut araç gereçlerle yapılır. c)

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ C D E 160220081100 4. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ C D E 160220081100 4. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

6. GRUP MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI. 9. Kendiliğinden meydana gelen burun kanamasında,

6. GRUP MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI. 9. Kendiliğinden meydana gelen burun kanamasında, . İlk yardım girişimlerinin amacı aşağıdakilerden hangisidir? A) Hastaları tedavi etmek B) Trafik kazalarını önlemek C) Temel yaşam desteği sağlamak D) Bulaşıcı hastalıklardan korunmayı sağlamak 6. Şah

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ B 251020081100 5. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ B 251020081100 5. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ A-A2 2308200800. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. İLLÎ EĞİTİ BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİ TEKNOLOJİLERİ GENEL ÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı SERTİFİKA TÜRÜ A1-A2 1. GRUP OTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ B 210420071100 5. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

23.Araçta motor yağı kontrolü hangi bakımda yapılır? a) Günlük b) Haftalık c) Aylık d) Yıllık

23.Araçta motor yağı kontrolü hangi bakımda yapılır? a) Günlük b) Haftalık c) Aylık d) Yıllık 1.Buji ile ateşlemeli motorlarda aşağıdaki yakıtlardan hangisi kullanılır? a) İspirto ve gaz yağı b) Benzin ve LPG c) Gaz yağı motorin d) Motorin ve LPG 2.Endüksiyon bobininin görevi aşağıdakilerden a)

Detaylı

6. GRUP MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI

6. GRUP MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI . Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımın temel kurallarından biri değildir? A) İlk yardımcı önce kendini emniyete almalıdır. B) İlk yardımcı emin olmadığı uygulamalardan kaçınmalıdır. C) Tıbbi yardım gelene

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ H 602200800 3. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ H 602200800 3. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI

Detaylı

1. Araçlar yüklenirken aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır?

1. Araçlar yüklenirken aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır? 1. Araçlar yüklenirken aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır? A) Gabarinin aşılması B) Araç dengesinin korunması C) Trafik güvenliğinin dikkate alınması D) Taşıma sınırına ve dingil ağırlığına

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı SERTİFİKA TÜRÜ C D E 251020081100 4. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ H 904200800 3. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI 06/09/2014

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI 06/09/2014 KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. İLLÎ EĞİTİ BAKANLIĞI ÖLÇE, DEĞERLENDİRE VE SINAV HİZETLERİ GENEL ÜDÜRLÜĞÜ 6. GRUP OTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI 06/09/2014 Ad ve Soyadı :... T.C. Kimlik No :... ADAYLARIN DİKKATİNE!

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ B 050720081100 5. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI 10/01/2015 Saat: 11.00

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI 10/01/2015 Saat: 11.00 6. KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. İLLÎ EĞİTİ BAKANLIĞI ÖLÇE, DEĞERLENDİRE VE SINAV HİZETLERİ GENEL ÜDÜRLÜĞÜ GRUP OTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI 10/01/2015 Saat: 11.00 Adı ve Soyadı :... T.C. Kimlik No :... ADAYLARIN

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ B 160220081100 5. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII

MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST KTAPÇII SERTFKA TÜRÜ B 080720061100 5. GRUP T.C. MLLÎ ETM BAKANLII ETM TEKNOLOJLER GENEL MÜDÜRLÜÜ Ölçme Deerlendirme ve Açköretim Kurumlar Daire Bakanl KTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TABIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI TEST

Detaylı

MOTOR BĐLGĐLERĐ. *Karbüratörde avans, rolanti ayarı (büyük vida ve küçük vida ile yapılır)

MOTOR BĐLGĐLERĐ. *Karbüratörde avans, rolanti ayarı (büyük vida ve küçük vida ile yapılır) MOTOR BĐLGĐLERĐ *Karbüratörde avans, rolanti ayarı (büyük vida ve küçük vida ile yapılır) *Đtici (süpap itici), horoz veya manivela, yarım ay şeklindeki parçalar *Eksantrik kayışı (Triger kayışı) *Üst

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı SERTİFİKA TÜRÜ A1-A2 231020101100 1. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ C D E 050720081100 4. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Y MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI 06/09/2014

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI 06/09/2014 KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKALIĞI ÖLÇME, DEĞERLEDİRME VE SIAV HİZMETLERİ GEEL MÜDÜRLÜĞÜ 6. GRUP MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SIAVI 06/09/2014 Ad ve Soyadı :... T.C. Kimlik o :... ADAYLARI DİKKATİE!

Detaylı

T.C. M LLÎ E T M BAKANLI I Talim ve Terbiye Kurulu Ba kanl YANGIN E T M KURS PROGRAMI

T.C. M LLÎ E T M BAKANLI I Talim ve Terbiye Kurulu Ba kanl YANGIN E T M KURS PROGRAMI T.C. MLLÎ ETM BAKANLII Talim ve Terbiye Kurulu Bakanl YANGIN ETM KURS PROGRAMI ANKARA 2012 1 KURUMUN ADRES : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Yangn Eitimi Kurs Program PROGRAMIN DAYANAI : 5580 sayl Özel

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ H 160420111100 3. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ B 160220081100 5. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

ÖZEL DENEME SINAVI-1

ÖZEL DENEME SINAVI-1 ÖZEL DENEME SINAVI-1 1. Delici göğüs yaralanmalarında kazazedeye, aşağıdaki pozisyonlardan hangisi verilir? A) B) C) D) 2. Bilinç kaybının en ileri durumu, koma hâli olarak bilinir. Buna göre, aşağıdakilerden

Detaylı

TABLOLAR DİZİNİ. Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri. Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kaza Bilgileri - 2013

TABLOLAR DİZİNİ. Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri. Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kaza Bilgileri - 2013 TABLOLAR DİZİNİ Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kaza Bilgileri - 2013 Tablo 3: Yıllar İtibariyle Meydana Gelen Ölümlü ve Yaralanmalı

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ H 050720081100 3. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI SORU KİTAPÇIĞI SERTİFİKA TÜRÜ C D E 050720081100 4. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı SERTİFİKA TÜRÜ A1-A2 231020101100 1. GRUP T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı KİTAPÇIK TÜRÜ Z MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ

Detaylı

4. Yakıt deposundan karbüratöre benzin, hangi parça ile taşınır? A) şamandıra ile B) Yakıt borusu ile. C) Distribütör ile D) Yağ pompası ile

4. Yakıt deposundan karbüratöre benzin, hangi parça ile taşınır? A) şamandıra ile B) Yakıt borusu ile. C) Distribütör ile D) Yağ pompası ile NOT: BU TESTİN CVP ANAHTARLARI TEST İN SONUNDADIR. 1. İki zamanlı motorda pistonun kaç hareketinde bir iş elde edilir? A) 2. B) 3 C) 4 D) 5 2. içten yanmalı motorlarda aşağıdaki yakılardan hangisi kullanılır

Detaylı

Sağa Tehlikeli bir viraj Sağa tehlikeli bir viraja yaklaşıldığını bildirir. hız azaltır Vites öndeki araç geçilmez. Duraklama ve park etme yapılmaz

Sağa Tehlikeli bir viraj Sağa tehlikeli bir viraja yaklaşıldığını bildirir. hız azaltır Vites öndeki araç geçilmez. Duraklama ve park etme yapılmaz 1)TEHLİKE UYARI IŞARETLERİ Karayolundan yararlananlara yol ve yakın çevresi ile ilgili trafik bilgileri vermek, yasaklama, ve kısıtlamaları bildirmek güvenli ve düzenli ortamı, sağlamak amacı ile tesis

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI 06/09/2014

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI 06/09/2014 KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİÎ EĞİTİM BAKANIĞI ÖÇME, DEĞERENDİRME VE SINAV HİZMETERİ GENE MÜDÜRÜĞÜ 6. GRUP MOTORU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYARI SINAVI 06/09/2014 Ad ve Soyadı :... T.C. Kimlik No :... ADAYARIN DİKKATİNE!

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVI Saat: 14.00

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVI Saat: 14.00 K. T.C. KİTAPÇIK TÜRÜ GRUP MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 0.05.07 Saat: 4.00 Adı ve Soyadı :... T.C. Kimlik No :... ADAYLARIN DİKKATİNE!. Bu sınavda cevaplayacağınız

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVI Saat: 14.00

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVI Saat: 14.00 L. T.C. KİTAPÇIK TÜRÜ GRUP MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 0.05.07 Saat: 4.00 Adı ve Soyadı :... T.C. Kimlik No :... ADAYLARIN DİKKATİNE!. Bu sınavda cevaplayacağınız

Detaylı

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVI Saat: 14.00

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ SINAVI Saat: 14.00 N. T.C. KİTAPÇIK TÜRÜ GRUP MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 0.05.07 Saat: 4.00 Adı ve Soyadı :... T.C. Kimlik No :... ADAYLARIN DİKKATİNE!. Bu sınavda cevaplayacağınız

Detaylı