Dersler, organizasyona bağlı olarak ders kataloğunda tanımlanır. Bu sayfanın amacı ders kataloğuna ders kaydı gerçekleştirmektir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dersler, organizasyona bağlı olarak ders kataloğunda tanımlanır. Bu sayfanın amacı ders kataloğuna ders kaydı gerçekleştirmektir."

Transkript

1 DERS KATALOĞU Dersler, organizasyona bağlı olarak ders kataloğunda tanımlanır. Bu sayfanın amacı ders kataloğuna ders kaydı gerçekleştirmektir. Ders Kataloğu: Ders Kataloğu sayfasında sol üst köşede yer alan YENİ butonu ile yeni ders girişi, SİL butonu ile girilen dersi silme, DÜZENLE butonu ile girilen dersle ilgili değişiklik ve düzenlemeler, İPTAL butonu ile girilen tüm bilgiler ve düzenlemeler iptal edilebilir. YENİLE butonu ile yapılan yeni bir düzenleme var ise sisteme yansır. Sorgu işlemi Ders Kodu ve ismi girilmesi ile gerçekleşir. Girilen ders sol tarafta yer alır.dersin üzerine tıklandığında dersle ilgili bilgiler sağ tarafta çıkar.

2 Ders; Ders başlığı altında yer alan alt başlıklar, derslerle ilgili temel ve yarıyıl bazında değişiklik göstermeyen bilgileri tutar. En üstte dersin ait olduğu birim seçiminin yapılabileceği bölüm yer alır. Ders kodu, ilk dört karakteri harflerden ve son üç karakteri rakamlardan ibaret olan yedi haneli bir kodtur. Ders adı,tükçe ve İngilizce olarak 2 seçenek girişi yer alır. Öğretim Düzeyi, Ön Lisans,Lisans, Yüksek lisans,doktora, Tezsiz Yüksek Lisans şeçeneklerinden biri seçilir. Durum, Aktif-Pasif olarak tanımlanabilir. Sayfada doldurulması gereken diğer alanlar aşağıda yer almaktadır. Okutulan Dönem Sayısı Not sistemi Kapatma Şekli Kapatıldığı Tarih Ders Tipi Senato Kabul Tarihi Birim bazında dersin ön koşulları; Transkriptte Görünmesin Ortalamaya katılmasın Ders kaydında toplam krediye katılmasın Kredi Bilgileri AKTS kredisi Haftalık teorik saati Haftalık uygulama saati Haftalık laboratuvar saati İçeriğinden Sorumlu Öğretim Üyesi Dersin sorumlu öğretim üyesinin yer aldığı bölümdür. Burada ara butonu ile öğretim üyesi değişikliği yapılabilir, seçimi iptal et butonu ile seçilen öğretim üyesinin iptal işlemi yapılabilir. Dersin Okutulduğu Öğretim Planları: Girilen dersin hangi birim, akademik program ve hangi öğretim planında okutulduğunun görüldüğü ekrandır.

3 Aynı ekran üzerinde sol üst kısımda yer alan butonlarla, girişi yapılan ders öğrenimden kaldırılabilir, denklik tanımlanabilir ve Ders Listesi Raporu excel formatında alınabilir. Seçmeli Ders Havuzları: Sol üst köşede yer alan YENİ butonu ile yeni seçmeli ders girişi, SİL butonu ile girilen seçmeli dersi silme, DÜZENLE butonu ile girilen seçmeli dersle ilgili değişiklik ve düzenlemeler, İPTAL butonu ile girilen tüm bilgiler ve düzenlemeler iptal edilebilir. YENİLE butonu ile yapılan yeni bir düzenleme var ise sisteme yansır.

4 Seçmeli Ders Havuzu: Dersin ait olduğu birim seçimi yapılır. Ders adı Türkçe ve İngilizce olarak 2 seçenek yer alır. Ders Kodu girişleri yapılır. Havuz dışından Ders alabilir seçeneği de işaretlenebilir. Ders Ekleme Çıkarma başlığı altında, girilen ders havuza eklenebilir ya da çıkarılabilir. Seçmeli Havuzun Okutulduğu Öğretim Planları: Bu ekranda Birim, Akademik Plan, Öğretim planı yer alır. Bu ekrandan Seçmeli havuz listesi raporu excel formatında bir buton ile alınabilir. ÖĞRETİM PLANI Öğretim planı tanımlama, düzenleme ve silme işlemlerinin yapılmasını sağlayan ekranıdır. Sol üst köşede yer alan YENİ butonu ile yeni giriş, SİL butonu ile girilen planı silme silme, DÜZENLE butonu ile girilen dersle ve planla ilgili değişiklik ve düzenlemeler, İPTAL butonu ile girilen tüm bilgiler ve düzenlemeler iptal edilebilir. YENİLE butonu ile yapılan yeni bir düzenleme var ise sisteme yansır. Sorgu ekranında öğretim planı görüntülenecek akademik program seçimi yapılır. Alt kısmında o programa tanımlanmış öğretim planı şeçilerek sorgu yapılır. Sorgulama sonucunda sol tarafta öğretim planı dönem, AKTS ve kredi bazında görüntülenir. Yeni bir öğrenim planı girişi yapılmak istendiğinde Yeni botonuna basılır. Öğrenim planı bölümünde planın geçerli olacağı Akademik Program seçilir. Adı bölümüne verilmek istenen ad yazılır. Ders ekle bölümüne gelindiğinde, dersin ekleneceği dönem seçilir. Sırasıyla birim seçimi yapılır, ders kodu ve ders adı girişi yapılıp sorgu çalıştırılır.

5 Seçmeli Havuz ekle bölümünde yine öncelikle ders eklenecek dönem yazılır. Seçmeli havuzun yer alacağı birim seçilerek, seçmeli havuz kodu ve seçmeli havuz adı yazılarak sorgu çalıştırılır. Ders/Seçmeli Havuz bölümünde girilen ders kodu ve ismi, durumu, dönemi Max.ders sayısı, Max.Kredi, Seçmeli havuz akts değeri girişileri yapılarak kaydet tuşuna basıldığında yeni girişi tamamlanmış olur. Öğretim planı içerisinde yer alan dersler ile ilgili güncelleme yapılmak istendiği takdirde öncelikle güncelleme yapılmak istenen ders tıklanır. Seçilen dersin detayları sağ ekranda yer alır. DÜZENLE butonuna basıldıktan sonra ders üzerinde gerekli değişiklikler yapılabilir. Bu ekranda yapılabilecek değişiklik ve düzenlemeler sırasıyla aşağıda yer almaktadır. Ders planının okutulacağı Akademik program değiştirilebilir. Ders planının adı değiştirilebilir. Plana yeni ders eklenebilir. Seçmeli Havuz eklenebilir. Eklenen ders ve seçmeli havuz bilgileri en altta görüntülenebilir. Max. ders sayısı, Max Kredi ve seçmeli havuz akts değeri düzenlemeleri yapılabilir. Kayıtlanma sırasında seçmeli ders grubundan Max. Ders sayısı/max. Kredi ve AKTS alınması gerektiği girişi ve kontrolü buradan yapılır. Tüm bu işlemler KAYDET butonuna basıldığında işlem tamamlanmış olacaktır. Öğretim Planı sayfasında yer alan özelliklerden bir diğeri seçilen dersin Öğrenim Planından kaldırılması işlemidir. Bu işlem sağ üst köşede yer alan Öğretim Planından kaldır butonu ile gerçekleştirilir. Plandan kaldırılmak istenen ders şeçildikten sonra bu butona basılır. Çıkan ekranda dersin öğrenimden kaldırılma şekli girişinin yapılması gerkemektedir. Dersin öğrenimden kaldırılma şeklinde 4 seçenek bulunmaktadır. 1-Borçlu öğrenciler muaf olacak 2-Borçlu öğrencilere okutulacak 3-Yerine ders açıldı 4-Yerine ders açıldı, borçlu öğrencilere okutulacak fakat yeni öğrenciler yerine açılan dersi/leri okuyacak. Bu ekranda 3. ve 4. seçeneklerden birinin girişi yapıldı ise mutlaka alt kısımda yerine açılan ders ya da derslerin seçilmesi gerekmektedir. Öğretim planı ekranında yapılabilen diğer işlem Ön Koşul Ders Tanımlama işlemidir. Ön Koşul Ders tanımla butonuna basılarak ekrana girşi yapılır. Bu ekranda seçilen ders için ön koşul ders seçimi ve Min. Başarı Notu kat sayısı girişi yaplabilir.yan koşul girişi yapılarak kaydet tuşuna basıldığında tanımlama işlemi gerçekleşir. Bu sayfada ayrıca öğretim planı raporu YAZDIR butonuna basılarak yazdırılabilir.

6 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm yer almaktadır: 1- Açılan Dersler 2- Ders Öğrenci Listeleri 3- Grup Öğrenci Düzenle Açılan dersler: Sol üst köşede yer alan YENİ butonu ile ekranda bir tab açılır.dersin açılacağı birim, yıl ve dönem girişi yapılır.ders seçimi bölümünde birim, ders kodu ve ders adı yazılır. Arama butonuna basılır. Seçilen Dersin Kodu, Adı, Kredi ve AKTS bilgileri ekrana yansır. Ders aç butonuna basıldığında yeni ders açma işlemi gerçekleşir.iptal butonu ile girilen bilgiler iptal edilir. DÜZENLE butonu ile girişi yapılan birimin, yıl, dönem ve eğitim türünde açılan dersleri öncelikle sol tarafta sıralanır. Düzenleme yapılacak ders tıklandığında ders bilgileri sağ kısımda yer alır. Düzenle butonuna basıldığında sağda yer alan dersin tüm bilgileri aktiflenir. İlk bölümde, dersin kontenjan bilgisi ve Şube bilgisi düzenlemesi yapılabilir. 2. bölümde düzeltme yapılabilecek 3 başlık bulunmaktadır. Dersi Veren Öğretim Üyeleri, Haftalık Ders Programı, Dersin Sunulduğu Birimler başlıkları altında yer alan tüm alanlarda gerekli düzenlemeler yapılabilir. Ders Veren Öğretim Üyeleri başlığı altında, Ad Soyad, T.C. Kimlik ve pozisyon ile sorgulama yapılabilir. Geçerli hoca bilgisinin yer aldığı bölümdeki sil butonu ile hoca bilgisi silinip, arama yapılan hoca aktiflenebilir. Haftalık Ders Programı başlığı altında açılan dersin verileceği Gün, Başlangıç-Bitişi Tarihi ve Derslik girişi yapılır.ekranda yer alan ekle butonu ile girişler aktiflenir. Girilen tüm bilgiler tablo şeklinde alt kısımda yer alır. Öğrenci kendi sayfasında seçtiği derslerin haftalık programını görür. Dersin Sunulduğu Birimler başlığı altında, açılan dersin sunulduğu birimler,kontenjan bilgileri ve aktiflik durumları tablo halinde alt alta yer alır. Kontenjan bilgisi üzerine tıklandığında aktiflenir ve gerekli değişiklik yapılabilir. 3.sütunda yer alan

7 aktif kısmında yer alan tick üzerine gelindiğinde değişiklik yapılabilir duruma geçer.burada yer alan işaret isteğe bağlı olarak kaldırılabilir. Tüm yapılan bu işlemlerin sonucunda kaydet butonuna başıldığında yapılan değişiklikler kaydolmuş olur.iptal butonu ile girilen tüm bilgiler ve düzenlemeler iptal edilebilir.yenile butonu ile yapılan yeni bir düzenleme var ise sisteme yansır. Açılan Dersler ekranının bütününe bakıldığında sağ üstte Toplu Ders Açma bölümü yer almaktadır. Bu bölümde seçilen birime Toplu olarak ders açılabildiği gibi program bazında da ders açma işlemi yapılabilmektedir. Ders Öğrenci Listeleri: Ders Öğrenci listeleri bölümü, derslerde yer alan öğrenci bilgileri raporlarının listeler halinde çıktılarının alınabileceği bölümdür. Raporun alınmak istendiği ders ya da dersler için öncelikle Açılan Dersler bölümünde ders/derslerin Birim-Yıl- Dönem bilgileri girilir. Listelenen dersler Ders öğrenci Listeleri sayfasında sol tarafta yer alır. Ders Öğrenci Listesi kısmında sol tarafta sıralanan derslerden biri ya da hepsi seçilerek derslerin öğrenci listeleri alınabilmektedir. Ders şeçilip Ders Öğrenci Listesi kısmında yer alan Rapor a basıldığında rapor sağ tarafa yansır.ekrana yansıyan raporun üst bölümünde yer alan ikonlarla çıktı alınmadan önce ön izleme yapılabilir, çıktı alınabilir ya da farklı formatlarda kopyası alınabilir. Bu raporda yer alan başlıklar; No., Öğrenci No., Ad-Soyad, Not Sistemi, Kayıtlanma Tarihi dir. Ders Öğrenci Sayıları kısmında 2 şekilde rapor alınabilir. Derse göre sırala tıklandığında ve rapora basıldığında, Öğrenci sayıları derslere göre sıralanmış şekilde raporlanır. Öğretim üyesi/görevlisine göre sırala tıklandığında ve rapora basıldığında, dersi veren öğretim üyesi/görevlisine göre öğrenci sayıları ve bilgileri sıralanır. Kayıtlanma Zamanı Listeleri kısmında, 2 çeşit rapor alınabilir: 1. Öğrenci Sayılarına Göre, 2. Ders Öğrenci Listesine göredir. Kaydı kesinleşmiş ya da kaydını yaptırmamış öğrenci sayılarının derslere göre raporlanabilmesini sağlayan bölümdür. Son kısımda Başarı Durumuna Göre Öğrenci Sayıları raporunun alınabildiği bölüm bulunmaktadır. Bu rapora gelindiğinde öğrencilerin aldığı derslerdeki başarı durumları raporlanabilmektedir. Alınan raporda toplam öğrenci sayısı üzerinden finalde başarılı, bütünlemede başarılı ve başarısız öğrenci sayıları raporlanabilmektedir.

8 Grup Öğrenci Düzenle: Öğrencilerin, seçilen kriterlere göre ders grupları arasında aktarımlarını sağlayan sayfadır. Örneğin; sol tarafta yer alan derslerden biri şeçilerek öğrenci raporu sağ tarafa aktarılır. Açılan öğrenci raporu listesinde yer alan öğrencilerden öğrenci no.su tek rakamlı öğrenciler seçilerek, sol üst kısımda yer alan Öğrencinin Aktarılacağı Grubu Seçin e gelip ders seçilir ve aktara basıldığında öğrenciler o derse aktarılır. Raporun üst kısmında yer alan öğrenci seçme kriterleri hepsini seç, tek rakamlı öğrencileri seç ve çift rakamlı öğrencileri seç şeklindedir. Ayrıca elimizde bir liste varsa seçilecek öğrencinin yanındaki kutucuğun işaretlenmesi ile de seçme işlemi gerçekleşir. AÇILAN DERS KONTROL RAPORU Birim bazında sunulan ders ve şube bilgilerinin ulaşılabildiği ekrandır. Birim üzerine tıklandığında Bölüm-Ders Listesi-Sunulan Ders- Sunulan Şube tablosu ekrana yansır. Ders listesi başlığı altında yer alan Lisans butonuna basıldığında ekrana yeni bir

9 sayfa yansır. Açılan sayfada seçilen bölümde okutulan tüm derslerin kodu, adı, şube bilgisi, kontenjanı, dersin öğretim Görevlisi ve ders program saatleri listelenir. EĞİTİM KATALOĞU Üniversitede açılmış olan tüm programların Bologna tanıtım bilgilerine ulaşıldığı ekrandır. Eğitim düzeyi Lisans, Ön Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Tezsiz Yüksek Lisans seçimine göre programlar Rektörlük altında sıralanır. İstenen Programın üzerine

10 tıklandığında Program Tanıtımı ekrana yansır. Program tanıtımı bölümünde yer alan başlıklar; Kuruluş, Kazanılan Derece, Derecenin Düzeyi, Kabul Ve Kayıt Koşulları, Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar, Yeterlilik Koşulları ve Kurallar, Program Profili, Mezunların İstihdam Profilleri, Üst Derece Programlarına Geçiş, Sınavlar, Ölçme Ve Değerlendirme, Mezuniyet Koşulları, Çalışma Şekli, Adres ve İletişim Bilgileri, Bölüm Olanakları dır. Program Çıktıları sayfasında seçilen programın öğrenciye kazanımları maddeler halinde sıralanır. Öğretim Planları sayfasında programda okutulan tüm zorunlu ve seçmeli derslerin yer aldığı dönem bazlı öğretim planları ekrana yansır.

11 PROGRAM İÇERİĞİ VE DERS İÇERİĞİ ÇIKTILARI DURUM RAPORU Akademik Programlarda öğretim planlarına bağlı olarak okutulan derslerin içerik raporlarına ulaşılır. Raporda yer alan başlıklar; Program Adı, Program Kodu, Öğretim Üyesi, Program Açıklama Sayısı, Program Açıklama Sayısı(Dolu),Program Çıktıları Sayısı, Program Çıktıları Sayısı (Dolu),Öğretim Planı, Program Çıktıları Matrisi. Öğretim Planı başlığı altındaki Öğretim Planı butonuna basıldığında Programda okutulan zorunlu ve seçmeli derslerin dönem bazlı listelerine ulaşılır. Bu listede yer alan başlıklar; Kredi, Ects, Öğretim Görevlisi, Ders Tanım Sayısı, Ders Çıktıları Sayısı, Haftalık İçerik Sayısı, Ders Yükü Sayısı.

12 Program Çıktıları Matrisi başlığı altındaki Matris Butonuna basıldığında Programda okutulan derslerin Öğrenme Çıktıları ve Program Çıktıları bilgilerine ulaşılır. DERS KATALOĞU (BÖLÜMLER) Ders Kataloğu sayfasında Birim ve Program bazında açılmış onaysız derslerin görülebildiği ekrandır. Sol üst köşede yer alan YENİ butonu ile yeni ders girişi, SİL butonu ile seçilen dersi silme,

13 DÜZENLE butonu ile girilen onaysız dersle ilgili değişiklik ve düzenlemeler, İPTAL butonu ile girilen tüm bilgiler ve düzenlemeler iptal edilebilir. YENİLE butonu ile yapılan yeni bir düzenleme var ise sisteme yansır. Onay işlemi bu sayfadan aktiflenmemektedir. Yapılamayan tek düzenleme işlemi bu işlemdir. Ders onaylanacaksa Ders Kataloğu ekranından onay işlemi yapılır. ÖĞRETİM PLANI (BÖLÜMLER) Öğretim Planı sayfasından farklı olarak onaysız derslerin ve planların yer aldığı ekrandır. Akademik program ve öğretim planı seçilerek, seçilen öğretim planında dönem bazlı yer alan dersler görüntülenir.derslerin üzerine tıklandığında tüm özellikleri öğretim planı ekranındaki gibi açılır.bu derslerin farkı onaysız olmalarıdır. Sol üst köşede yer alan YENİ butonu ile yeni ders girişi, SİL butonu ile seçilen dersi silme, DÜZENLE butonu ile girilen onaysız dersle ilgili değişiklik ve düzenlemeler, İPTAL butonu ile girilen tüm bilgiler ve düzenlemeler iptal edilebilir. YENİLE butonu ile yapılan yeni bir düzenleme var ise sisteme yansır. KOPYALA butonu ile dersin kopyalama işlemi yapılır.

14 ÖĞRENCİ DOSYASI Öğrencinin kimlik, adres, iletişim vb. bilgilerinin yer aldığı ekrandır. Öğrencinin okuyacağı akademik program, bağlı olduğu not sistemi, bağlı olduğu öğretim planı bilgileri öğrenci dosyasında yer alır. Bunların dışında öğrencinin burs, kredi, ceza, askerlik ve borç bilgileri de öğrenci dosyası üzerinde yer alır. Ekran 2 bölümden oluşur: Öğrenci ve Öğrenci Geçmişi. ÖĞRENCİ: Öğrenci bilgilerine; Ad-Soyad, Öğrenci No ya da TC No.sundan herhangi biri girilerek arama butonuna basılır. Sol bölümde Öğrenci Listesi altında öğrencinin adı soyadı görülür.üzerine tıklandığında öğrencinin tüm bilgileri 2 bölüm halinde ekrana yansır. Ekranın tümünde yeni bir bilgi girişi yapılacaksa sol üst köşede yer alan YENİ butonuna basılır. Varolan bilgilerde değişiklik yapılacaksa DÜZENLE butonuna basılır. Bilgi girişinin tamalanmasından sonra KAYDET butonuna basılarak işlem tamamlanır. Bilgi silme işlemi SİLME butonu ile gerçekleştirilir. İlk bölüme yansıyan bilgiler ; Adı. Soyadı. Uyruğu veya ülkesi ve/veya ülke kodu. Öğrencinin Türk asıllı olup olmadığı. Bu bilgi özellikle katkı payı hesaplamalarında kullanılabilir. Cinsiyeti. Fotoğrafı. TC kimlik no. Doğum yeri. Doğum tarihi.

15 Nüfus cüzdanındaki seri numarası. Örnek: A05. Nüfus cüzdanın numarası. Örnek: Babasının adı. Annesinin adı. Medeni hali. Dini. Kan grubu. Kütüğünün bağlı olduğu il. Kütüğünün bağlı olduğu ilçe. Kütüğünün bağlı olduğu mahalle / köy. Cilt no. Aile sıra no. Sıra no. Nüfus kâğıdının verildiği yer. Nüfus kâğıdının veriliş nedeni. Nüfus kâğıdı kayıt no. Nüfus kâğıdı veriliş tarihi. Adres Bilgileri İletişim Bilgileri Telefon Bilgileri Diğer Bilgiler(Sürücü Belgesi-Pasaport) Kullanıcı Tanımlama Ekranın diğer yarısında yer alan bilgiler başlıklara ayrılmıştır. Program başlığı altında; Akademik Program Öğretim Planı Durumu Detay Durum Sınıf Ders Dönemi Eğitim Dönemi Danışman Not Sistemi Kayıt Tarihi Kayıt Yılı Kayıt Dönemi Kayıtlanma Kuralı Geliş Şekli Durum Değiştirme Tarihi Alt kısımda; Program,Durum,Detay Durum, Sınıf, Ders Dönemi, Eğitim Dönemi, Danışma bilgilerinin görülebildiği bir liste yer alır. Program bölümünde Yeni Program tanımlaması yapılmak istendiğinde öncelikle sol üst köşedeki YENİ butonuna basılır bu şekilde Program bölümündeki Yeni Program butonu aktiflenir. Yeni Program butonuna tıklandığında yeni program bilgilerinin giriş yapılır ve yanında yer alan Program EKLE/DÜZENLE butonuna basılarak işlem gerçekleşir. Burs başlığı altında; burs Bilgileri ve Kurum Bilgileri yer alır. Yeni bir burs bilgisi girmek ya da bilgilerde düzenleme yapılmak istendiğinde YENİ BURS butonu ile burs bilgi girişi yapılarak, BURS EKLE/DÜZENLE butonuna basılır. Kredi başlığı altında; kredi bilgilerinin yer aldığı sayfa ekrana gelir. Yeni bir kredi bilgisi girmek ya da bilgilerde düzenleme yapılmak istendiğinde YENİ KREDİ butonu ile kredi bilgi girişi yapılarak, KREDİ EKLE/DÜZENLE butonuna basılır. Ceza başlığı altında; Öğrencinin aldığı ceza bilgileri ve açıklamaları yer alır. Yeni bir ceza bilgisi girmek ya da bilgilerde düzenleme yapılmak istendiğinde YENİ CEZA butonu ile kredi bilgi girişi yapılarak, CEZA EKLE/DÜZENLE butonuna basılır. İzin başlığı altında; Mazaretli, Raporlu ve Görevli olduğu izin günlerinin girildiği sekmedir. İzin Türü, Başlangıç ve Bitişi Tarihleri, İzin Verme Türü, İzin Verme Karar Tarihi, İzin Verme Karar No girişleri yapılır. Daha Önce alınmış izinler varsa sayfanın alt bölümünde tarihçede yer alır. Askerlik başlığı altında; ERTELEME Tarihi ve Durumu yer alır. Lise başlığı altında; mezun olduğu Lise bilgileri, mezuniyet puanı, derecesi, Diploma No bilgileri yer alır. Hakkındaki Yönetim Kurulu Kararları başlığı altında; varsa Toplantı Yarihi ve Toplantı Sayısı bulunur. Borç Bilgisi başlığı altında; Borç/Ödeme Geçmişi bilgileri yer alır.

16 ÖSYM Ön Kayıt Bilgileri başlığı altında; Tüm ön kayıt bilgileri yer alır. Çıkan sayfanın üst kısmında yer alan ikonlarla yazdırma öncesi ön izlemesi yapılabilir, çıktısı alınabilir ya da kopyalama işlemi yapılabilir. Enstitü Başvuru Bilgileri başlığı altında; öğrencinin tüm enstitü kayıtları durumları ile birlikte listelenir. Geçmiş Eğitim Bilgileri başlığı altında; okuduğu başka üniversiteler var ise onların bilgi girişinin ve düzenlemesinin yapıldığı sekmedir. Ayrıca Öğrenci sayfasının sağ üst tarafında Detaylı Arama butonunun yer aldığı bölüm bulunmaktadır. Bu bölüm kriter seçimleri yapılarak detaylı öğrenci araması yapmaya olanak sağlamaktadır. ÖĞRENCİ GEÇMİŞİ: Öğrenci Geçmişi sayfasından öğrencinin Tarihçe bilgilerine ulaşılır. Sol üst köşede yer alana KAYDET ve YENİLE butonları ile sayfada düzenleme yapılabilmektedir. Tarihçe bölümünde öğrencinin mevcut ve daha öncesinde kayıtlandığı Birim ve Program adlarına ait bilgileri yer alır. Yeni bir tarihçe bilgisi girmek ya da bilgilerde düzenleme yapılmak istendiğinde YENİ TARİHÇE butonu ile tarihçe bilgi girişi yapılarak, TARİHÇE EKLE/DÜZENLE butonuna basılır.

17 DİNAMİK ÖĞRENCİ ARAMA Ayrıntılı öğrenci araması yapılabilecek raporlama sayfasıdır. Ayrıntılı Öğrenci bölümünde kriterler arasından seçim yapılarak aranan öğrenciler listelenebilir. Listelenecek Bilgiler bölümünde kritelere göre aranan öğrencilerin, hangi bilgilerinin listelenmesi için seçim yapılan sayfasıdır. Arama kriterleri ve listelenecek bilgi seçimi yapıldıktan sonra sol üst köşede yer alan GETİR butonuna basıldığında ekrana bilgiler yansır. Çıkan listenin kopyasının alınması istendiği durumlarda RAPORLA butonuna basılması gerekmektedir.

18 ÖĞRENCİ BELGELERİ Öğrenci ve Belge Seçimi: Bu sayfada öğrenciye ait aşağıdaki belgeler alınabilmektedir. Öğrenci Belgesi Askerlik Belgesi Transkript Geçici Mezuniyet Belgesi Öğrenci Albümü Zarf Etiketİ Yabancı Uyruklu Öğrenci Belgesi Yurt Dışı İzin Belgesi Öğrenci Disiplin Belgesi Veli Disiplin Belgesi YÖK Disiplin Belgesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Bilgi Formu Sevk Tehir Belgesi Yoksis Raporu Yabancı Uyruklu Öğrenci Bilgileri (emniyet) KYK Öğrenci Belgesi Ad-Soyad, Öğrenci No veya TC No. Arama kriterlerinden biri ile belge alınmak istenen öğrencinin girişi yapılır.arama butonuna basılır. Öğrencinin bilgisi sol tarafta yer alan öğrenci listesi bölümünde çıkar. Üst bölümde yer alan dil şeçimi İngilizce-Türkçe olarak seçilebilir. Belge kısmında alınmak istenen belge seçilerek YAZDIR butonuna basılır. İstenen belge ekrana yansır. Belgenin üzerinde yer alan ikonlarla yazdırmadan önce ön izlemesi yapılabilir. Çıktısı alınabilir ya da kopyalama işlemi gerçekleştirilebilir. Üst tarafta yer alan Detaylı Arama bölümünde kriterleri girilen öğrenci ya da öğrencilere ulaşılabilir.

19 YÖNETİM KURULU KARARLARI Üniversite yönetim kurulu kararlarının yeraldığı ekrandır. Birim, Tarih Aralığı, Karar No, Toplantı Sayısı kriterleri ile arama yapılabilir. Yapılan sorgu sonucunda ekranın sol bölümüne karar lisetesi listelenir. Kararın üzerine tıklandığında Kararın hangi birim için alındığı, Toplantı Tarihi, Toplantı Sayısı, açıklama bilgileri ekrana yansır. Sol üst köşede yer alan YENİ butonu yeni karar girişi için kullanılır.yeni butonuna basıldıktan sonra ekranın sağ tarafında yer alan YENİ KARAR butonuna da basılır. Bu şekilde Kişi Ekle ve Karar Kaydet butonları da aktif hale gelir.birim, Toplantı Tarihi, Toplantı Sayısı,Açıklama, Karar No bilgileri girilir ve KARAR KAYDET butonuna basılır.sol üstte yer alan KAYDET butonunada basıldığında yeni karar kaydedilmiş olur. SİL butonu ile seçilen kararı silme, DÜZENLE butonu ile girilen kararla ilgili değişiklik ve düzenlemeler, İPTAL butonu ile girilen tüm bilgiler ve düzenlemeler iptal edilebilir. YENİLE butonu ile yapılan yeni bir düzenleme var ise sisteme yansır.

20 DANIŞMAN ATAMA Danışman atama ekranıdır. Bir öğrenciye atama yapılabileceği gibi toplu danışman atama işlemi yapılabilmektedir. ÖĞRENCİ LİSTESİ: Birçok kriterde arama yapmayı sağlayan ekrandır. Öncelikle danışma atanmak istenen birim/program seçimi yapılır. Sınıfı,kayıt yılı bilgileri girilir.danışman atanmış evet/hayır seçimi yapılır. İstenen danışman seçimi ad soyad, TC Kimlik No bilgilerinden biri ve pozisyon seçimi yapılıp ara butonuna basılır. Tüm kriter seçimleri yapıldıktan sora arama butonuna basılınca ekrana girilen kriterlerdeki öğrencilerin listesi yansır. Listede Seç, Adı,Soyadı,Öğrenci No,Kayıt Yıl, Birim, Akademik Program, Danışman bilgileri yer alır. İstenirse bu öğrenci listesinin raporu excell formatında da alınabilir. Kayıt zamanlarında kontrol edilmesi gereken bir ekrandır. Danışman ataması yapılamamış öğrencilere kayıt öncesi mutlaka danışman atama işlemi yapılmalıdır.

21 DANIŞMAN ATA/KALDIR: Öğrenci listesi ekranında seçimi yapılan öğrencilere danışman atama ve kaldırma işleminin yapıldığı sayfadır. Sol üst köşede yer alan ATA VE KALDIR butonları ile işlem gerçekleştirilir. Atanacak Danışman bölümünde hoca bilgileri girilir. Program tipi girilerek ATA butonuna basılır. Bu şekilde atama işlemi gerçekleşmiş olur. Atanmış olan danışmanın kaldırılması işlemi, listeden seçilen çğrencinin üzerine yıklanarak KALDIR butonuna basılarak gerçekleştirilir. HARÇ İŞLEMLERİ: Harç işlemleriyle ilgili tüm tanımlamaların yapılabildiği sayfadır. Açılan ilk sayfa Harç Tutar Girişi sayfasıdır.yıl girilip ARA butoonuna basıldığında ekrana tablo yansır.sayfada çıkan tabloda daha önce tanımlanan birimler ve programlarına ait yıl ve ücret bilgileri bulunmaktadır.tablonun üstünde bulunan YENİ butonuna basarak listeye yeni bir birim eklemesi yapılabilir.ücretlerin üzerine 2 defa tıklandığında yeni ücret girişi yapılabilir ve Sayfanın sol üst köşesinde yer alan KAYDET butonuna basılarak yapılan değişiklikler kaydedilebilir. Tüm Birimler İçin Tanımlama butonuna basıldığında girilen yıl için sistemde tanımlı tüm Fakülte, Enstitü,Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları için harç tutar tanımı yapılır.

22 Banka İşlem Kodu Tanımlama sayfasına girildiğinde; okulun anlaştığı harçların yatırılacağı bankaların hesap ve diğer bilgilerinin girişi ve düzenlemesi yapılır. Borç Hesaplatma sayfasında; Toplu Hesaplama, Program Bazında Hesaplama ve Öğrenci bazında Hesaplama olarak 3 kriterde hesaplama işlemi yapılabilir. Hesaplama Türü seçilerek Hesapla butonuna basıldığında hesaplama işlemi gerçekleşir. Öğrenci Borç Bilgisi Güncelleme sayfasında; Öğrenci ve Program Bazında detaylı arama yapılabilir. Öğrenci ismi,nosu ve tc no.su ile öğrenci sorgusu yapılabilir. Seçilen öğrenci ile girildiğinde Öğrencinin Yıl,dönem Borç Tipi, Borç Tutarı, Ödeme Tutarı, Kıs.Öd. Yap. Ve Son Dönem İşl Al. Bilgileri ekrana listelenir. Yeni Borç butonuile borç girişi yapılabilir. Borç Düzenle butonu ile seçilen borç üzerinde düzenleme yapılabilir. Öğrencinin yeni yaptığı bir ödeme var ise sisteme girişi Yeni Ödeme butonu ile yapılır. Öğrenciye yapılacak bir geri ödeme var ise Geri Ödeme butonu ile girişi yapılır.

23 Banka Dosya İşlemleri sayfasında; 2 işlem gerçekleştirilir. Birincisinde banka tarafından gönderilen ve öğrencilerin tahsilat bilgilerini bulunduran dosyadan bilgileri okuma ve sisteme kaydetme işlemidir. Banka seçimi yapılır ve Dosyadan Oku butonuna basılıp dosya seçimi yapılır. İkinci işlem Seçilen Yıl-Dönem dahil, önceki yıllara ait tüm kayıtlı öğrencilerin borç bilgilerini bir dosyaya kaydetmek için kullanılır. Banka seçimi yapılarak Dosya Oluştur butonuna basılır. Raporlar sayfasında, ilk olarak Belge Seçimi bölümü yer alır. Belge olarak; Borç Listesi, Birim Bazında Bor Tahsilat Listesi,Tutara Göre Öğrenci Sayısı, Borcu Yoktur Yazısı ve İade yazısı belgeleri seçilebilir. Kriter Seçimi bölümünde Yıl,Dönem, Borç Tipi, Öğrenim Türü, Borç Durumu, Kayıt Yılı, Kredi Durumu, Program, Öğrenci Durum Kriterleri ile arama yapılabilir. Kriter girişleri yapıldıktan sonra RAPOR butonuna basıldığında istenen belge bilgileri ekrana yansır. Katkı Kredisi Güncellemesi sayfasında; KYK tarafından gönderilen ve öğrencilerin katkı kredi bilgilerini bulunduran dosyadan bilgiler okunur ve bu bilgiler sisteme kaydedilir.

24 HARÇ RAPORLARI ÖĞRENCİ BORÇ BİLGİSİ GÜNCELLEME: Öğrencinin harç borç kontrolünün, borç ve ödeme girişlerinin yapıldığı ekrandır. Borç bilgisine ulaşılmak istenen öğrencinin, ekranda sol üst köşede ad-soyad,tc no. ya da öğrenci no krtiterlerinden biri girilerek arama butonuna basılır. Öğrencinin bilgisi sol tarafta öğrenci listesi bölümünde yer alır. Tek öğrenci seçimi yapılabildiği gibi sistem çoklu seçimede izin vermektedir. Seçilen öğrencinin üzerine tıklandığında ekrana Tanım Bilgileri sayfası gelir. Bu sayfada Birim /bölüm bilgisi, Borç/Ödeme Geçmişi yer alır. Borç/Ödeme Geçmişi yıl, dönem, borç tipi, borç tutarı, Kıs. Öd. Yap.,Son. Dön. İşl.Al. bilgilerinin listelendiği tablodan oluşmaktadır. Ekranın üst tabında yer alan Güncelleme İşlemleri bölümünde yer alan butonlarla Borç/Ödeme Geçmişi tablosuna gerekli güncellemeler yapılabilmektedir. Güncelleme İşlemleri bölümünde yer alan YENİ BORÇ butonu ile öğrenciye yeni borç girişi tanımlanabilir. YENİ BORÇ butonuna tıklandığında ekrana küçük bir sayfa yansır. Bu sayfada girilmesi istenen kriterler; borcun yılı, dönemi,borç tipi, borç miktarı, banka hesap bilgisi, borcun son ödeme tarihi, kısmi ödeme yapabilir ve sonraki dönemde işleme al seçimidir. Tüm bilgiler girildikten sonra kaydet butonuna basıldığında yeni borç girişi yapılmış olur. Yeni borç bilgisi ekranda tabloda çıkar. İptal butonuna basıldığında tüm bilgiler silinir ve ekran kaybolur. Borç/Ödeme Geçmişi tablosunda yer alan borçlardan biri üzerinde bir düzenleme yapılmak istendiğinde o borcun üzerine tıklanır ve borç seçilmiş olur.güncelleme İşlemleri bölümünde yer alan BORÇ DÜZENLE butonuna basılır. Hangi kriterde düzenleme yapılmak isteniyorsa girişi yapılır ve kaydete basılır. Borç düzeltilmiş hali ile tabloya yansır. Öğrenci yeni bir ödeme yaptı ise Güncelleme İşlemleri bölümünde YENİ ÖDEME butonu tıklanır.ekrana Dekont Girişi sayfası açılır. Ödeme Tutarı, Banka Bilgisi, Ödeme Tarihi, Dekont No girşi ve varsa açıklama yazılarak kaydet butonuna basılır. Öğrencinin yaptığı fazla bir ödeme ya da herhangi bir nedenle para iade işlemi yapılacaksa Güncelleme İşlemleri bölümündeki GERİ ÖDEME butonu tıklanır. Açılan sayfaya geri ödenecek tutar ve açıklama girişi yapılarak kaydet butonuna basılır. Güncelleme İşlemleri bölümünde YENİLE butonu ile yapılan tüm yeni giriş ve düzenlemelerin Borç/Ödeme Geçmişi tablosunda güncellenmesi sağlanır.

25 RAPORLAR: Öğrenciye ait bolçların belge bazında raporlarının alınabileceği ekrandır. Bu ekrandan alınabilecek belgeler: Borç Listesi Birim Bazında Borç Tahsilat Listesi Tutara Göre Öğrenci Sayısı Borcu Yoktur Yazısı İade Yazısı Yukarıda yer alan belgelerin alınabilmesi için ekranın üst tabında yer alan kriter alanlarının doldurulması gerekmektedir. İstenen kriterler Yıl, Dönem, Öğretim Türü,Borç durumu, Kayıt Yılı, Kredi Durumu, Program ve Öğrenci Durum dur. İstenen belge Belge Seçiminde işaretlenerek listelenmesi istenen bilgiler girilir ve Rapor Alma bölümündeki Rapora tıklanır. İtenen rapor ekranan yansır. Rapor un çıktısını almadan önce ön izlemesi yapılabilir.çıktısı alınabilir ya da kopyalama işlemi yapılabilir. Gelen raporda en üstte belge ismi, raporun çekildiği tarih ve birim bilgisi yer alır. Listeleme kısmında; Öğrenci No.,TC kimlik no, Adı Soyadı, Borç Tipi, Yıl Dönem, Toplam borç, Toplam Tahsilat, Tahsilat Tarihi ve Borç Toplamı.Listenin en altında Genel borç Toplamı yer alır. MEZUNİYET İŞLEMLERİ Mezuniyet aşamasında yer alan tüm işlemleri kapsayan ekrandır. Mezuniyet İşlemleri; Öğrenci Mezuniyet, Mezuniyet Sıralaması Oluştur,Mezuniyet Bilgileri Düzenle, Diploma/Diploma Eki Basımı,Diploma Eki Bilgi Girişi, Lisans Programından Önlisans Dereceli Mezuniyet, Diploma Defteri Basımı sekmelerinden oluşur. ÖĞRENCİ MEZUNİYET:

26 Ana ekranın üst bölümünde listeleme kriterleri bölümlere ayrılır.ilk bölüm Program Seçimine Göre Mezun Olabilecek Öğrencileri Listele dir.akademik Program seçimi yapıldıktan sonra Harç Durumu Dikkate Alma, Kredi Durumunu Dikkate Alma,Ortalamayı Dikkate Alma seçenekleri eğer isteniyor ise işaretlenerek ARA butonuna basılır.ekrana öğrenci listesi yansır. Yansıyan listede yer alan başlıklar ;No, Adı, Soyadı,B(Borcu Var),K(Kredisi Eksik),O(Ortalaması Eksik),GANO,Ders İstatistik Bilgileri, Bölüm, T(Transkript) tir. Mezuniyet İşlemi bölümünde Yıl, Dönem, Durum Tarihi, YKK No,YKK Tarihi bilgileri girilerek Mezuniyet İşlemi butonuna basılır. Ekrana seçilen kriterlere göre öğrenci listesi yansır. Hızlı Öğrenci Bul bölümünde İsim Soyisim,Öğrenci No ve TC Kimlik No bilgilerinden biri girilerek öğrenciye ulaşılabilir. Son bölüm Yön. Kurulu Onay Listesi dir. Buradali Onay Listesi butonuna basıldığında Mezun Durumdaki Öğrenciler Yönetim Kurulu Onay Listesi ekrana yansır. MEZUNİYET SIRALAMASI OLUŞTUR: Tüm Öğrenciler mezun edildikten sonra, diploma sırası her dönem bir kere yapılır.sıra oluşturulduktan sonra mezun edilen öğrenciler sıralamaya girmez ve diploma defterinin sonuna eklenir. Program Seçimine Göre Mezuniyet Sıralaması Oluştur bölümünden program, yıl,dönem girişi yaparak LİSTELE butonuna basılır.ekrana yansıyan öğrenci listesinde bulunan başlıklar; Öğrenci No.,Adı, Soyadı, Fakülte, Bölüm, Mez. Yıl, Mez. Dönem, Mez. Tar., Mez. Ort., Diploma No. SIRALAMAYI OLUŞTUR butonuna basıldığında öğrecilerin mezuniyet sıralaması otomatik olarak sistem tarafından oluşturulur. ÖĞRENCİ LİSTESİ butonuna basıldığında oluşan listenin kopyası excell formatında alınabilmektedir.

27 MEZUNİYET BİLGİLERİ DÜZENLE: Hızlı Öğrenci Bul bölümünden öğrenciye ulaşılır( ).güncelleme Seçenekleri bölümünde Düzenle, Kaydet, İptal,Yenile butonları yer alır. Düzenleme işlei yapılmak isteniyor ise Düzenle butonuna basılır ve aktif duruma getirilir. Ekranın sağ tarafında Mezuniyet Bilgi Girişi sayfası yer alır. Bu sayfada öğrencinin mezuniyet bilgilerinin girişi ve düzenlemesi yapılmaktadır.mezun Olduğu Program Bilgileri bölümüne Fakülte ve Bölüm girişi yapılır.geçici Mezuniyet Belgesi bölümünde; Mezuniyet Belgesi Teslim Edildi, Düzenleme Tarihi, Belge Alış Tarihi,Onaylayan Kişi, Geçici Mezuniyet No. başlıkları bulunur.nüfus Bilgileri bölümünde; İl, İlçe, Mahalle/Köy, Cilt No, Aile Sıra No, Sıra No, Baba Adı, Ana Adı, Doğum Yeri, Doğum Tarihi, Tc Kimlik No, Ad, Soyad, Cinsiyet başlıkları bulunur.diploma Defteri bölümünde; Mezun Olduğu Yıl- Dönem, Mezun Olduğu Dönem Sayısı, Mezuniyet Tarihi, Mezuniyet Sırası (Birim), Mezuniyet Sırası (Program), Diploma No., Diploma Seri No başlıkları bulunur. Diploma Bilgileri Bölümünde; YKK No,YKK Tarihi, Sayfa No, Sıra No, Diploma Derecesi, Not Sistemi, Diplomayı Teslim Alan Adı Soyadı, Diplomayı Teslim Alan (TC Kimlik No), Diplomayı Teslim Alma Tarihi, Diplomayı Düzenleme Tarihi, Diplomayı Hazırlayan, Diplomayı Düzenleyen, Diplomayı Onaylayan, Diploma Türü, Yan Alan,Açıklama başlıkları yer alır. Tüm bu girişler yapıldıktan sonra KAYDET butonuna basılır.

28 DİPLOMA/DİPLOMA EKİ BASIMI: Bu sayfada üç şekilde öğreci arama işlemi yapılabilmektedir.biri Hızlı Öğreci Bul bölümünde ad,soyad, tc no,öğrenci no sorgularından biri girilerek diploma basımı yapılacak öğrenciye ulaşılabilir.ikincisi Program Bazında Mezun Öğrenci Listeleme bölümünde program, mez. tar.,yıl,dönem bilgileri girilip Listele butonuna basarakta öğrenci listeleme yapılabilir. Detaylı Ara bölümünden de yine seçilen kriterlerde öğrenci listelerine ulaşılabilir. Belgeler bölümünde Diploma, Diploma Eki, Askerlik Belgesi, Transkript yazdırılıp çıktıları alınabilmektedir. DİPLOMA EKİ BİLGİ GİRİŞİ: Diploma ekinde yer alacak bilgilerin düzenlemesi ve girişinin yapıldığı sayfadır.öncelikle program seçimi yapılarak ARA butonuna basılır.güncelleme Seçenekleri bölümünde Düzenle, Kaydet,İptal, Yenile butonlar ile düzenleme ve kaydetme işlemi yapılır. Program sorgusu yapıldıktan sonra ekrana Programa ait diploma eki maddeleri yansır. Düzenleme ya da giriş yapılmak istenen maddenin karşına 2 defa tıklanması ile bilgi girişi yapılabilir. Tüm düzenleme yeni girişler Kaydet butonuna basarak kaydedilir.

29 LİSANS PROGRAMINDAN ÖNLİSANS DERECELİ MEZUNİYET: Ana ekranın üst bölümünde listeleme kriterleri bölümlere ayrılır.ilk bölüm Program Seçimine Göre Mezun Olabilecek Öğrencileri Listele dir.akademik Program seçimi yapıldıktan sonra Harç Durumu Dikkate Alma, Kredi Durumunu Dikkate Alma,Ortalamayı Dikkate Alma seçenekleri eğer isteniyor ise işaretlenerek ARA butonuna basılır.ekrana öğrenci listesi yansır. Yansıyan listede yer alan başlıklar ;No, Adı, Soyadı,B(Borcu Var),K(Kredisi Eksik),O(Ortalaması Eksik),GANO,Ders İstatistik Bilgileri, Bölüm, T(Transkript) tir. Mezuniyet İşlemi bölümünde Yıl, Dönem, Durum Tarihi, YKK No,YKK Tarihi bilgileri girilerek Mezuniyet İşlemi butonuna basılır. Ekrana seçilen kriterlere göre öğrenci listesi yansır. Hızlı Öğrenci Bul bölümünde İsim Soyisim,Öğrenci No ve TC Kimlik No bilgilerinden biri girilerek öğrenciye ulaşılabilir. Son bölüm Yön. Kurulu Onay Listesi dir. Buradali Onay Listesi butonuna basıldığında Mezun Durumdaki Öğrenciler Yönetim Kurulu Onay Listesi ekrana yansır.

30 DİPLOMA DEFTERİ BASIMI: Diploma defteri hazırlanıp çıktısının alınabileceği sayfadır. Programi Yıl ve Dönem girişi yapılarak RAPOR butonuna basılır.öğrencilerin diploma bilgileri sıra no.lu olarak ekrana yansır. Sayfada yer alan yazdır butonu ile çıktısı, kopyala butonu ile kopyası alınabilmektedir.

31 ÖĞRENCİ DERS YÖNETİMİ Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı Öğrenci Bul bölümünden öğrenci bilgilerine ulaşmak için,isim-soyisim, öğrenci no ve kimlik no. sorgularından biri ile öğrenciye ulaşmaktır. Detaylı Arama bölümünde yer alan ARA butonu ile istenen kriterler girilerek de öğrenci bilgisine ulaşılabilir. Sorgu yapıldıktan sonra öğrenci resmi adı ve soyadı sol tarafta öğrenci listesinde çıkar, ad üzerine tıklandığında tüm ders ve dönem bilgilerine liste halinde ulaşılır.bu listede sırasıyla Ders Kodu, Ders Adı, Kredi, AKTS, Saat, Grup, Not Sistemi, Geçme Notu, Harf Not, Devam Durumu, Başarı Durumu, Yetkili Öğretim Görevlisi, Yıl İçi Notları yer alır. Ayrıca Gano, Toplam Kredi, Toplam AKTS, Toplam Saat bilgileri yıl ve dönem bazında en üst sırada yer almaktadır. Bu liste üzerinde yapılmak istenen yeni ekleme, düzenleme, silme ve taşıma gibi tüm işlemler ekranın üst tabında yer alan Öğrenci Ders İşlemleri bölümünde yer alan butonlarla gerçekleştirilmektedir. Öğrenciye yeni ders atama işlemi bu bölümde yer alan YENİ butonu ile yapılmaktadır. YENİ butonuna basıldığında ekrana küçük bir sayfa açılır. Öncelikle tanımlanmak istenen dersin yıl ve dönem bilgisi girilmelidir. Sırasıyla, Katalogtan Ders Atama, Açılan Dersten Atama, Dış Birimden Ders Atama seçeneklerinden istenen seçilir. Ders seçimi bölümünde dersin hangi birimde yer aldığı seçimi yapılarak,ders kodu ve ders adı sorgusu ile girişi gerçekleştirilir. Son olarak Not Sistemi girişi yapıldıktan sonra Yeni Ders Ata butonuna tıklandığında yeni ders tanımlama işlemi gerçekleşmiş olur. İptal butonu ile işlemden vazgeçilebilir.

32 SİL butonu ile öğrencinin Öğrenci Ders Tanımla bölümünde yer alan listedeki derslerden silinmek istenen dersin üzerine tıklanıp Sil butonuna basıldığında, seçilen dersin silme işlemi gerçekleştirilir. Öğrencinin aldığı dersler üzerinde düzenleme yapılmak istendiğinde işlem DÜZENLE butonu ile gerçekleştirilir. Öncelikle düzenleme yapılmak istenen ders seçilir ve DÜZENLE butonuna basılır. Açılan ekranda seçilen dersle ilgili Yıl, Dönem, Ders, Grup No., Müfredattaki Ders Karşılığı, Not Sistemi, Başarı Durumu, Tekrar Dersi, Seçmeli Ders bilgileri yer alır.ders başka bir ders ile ilişkilendirilmek isteniyorsa Tekrar Dersi listeden seçilir ve ilişkilendirme yapılmış olur. Tüm düzenlemeler yapıldıktan sonra Öğrenci Ders işlemlerinde aktif duruma geçen KAYDET butonuna basılarak yapılan değişiklik işlemi tamamlanır. KAYDET butonunun yanında yer alan İPTAL butonu ile işlemden vazgeçilebilir. DERS TAŞI butonu ile yanlış derse kayıtlanmış öğrencinin tüm bilgileri doğru derse taşıma işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem için öncelikle yanlış kayıtlanılan ders seçimi yapılır. Ekrana Ders Güncelleme sayfası çıkar. Ders Seçimi bölümünden bilgilerin taşınmak istendiği ders seçilir ve güncelle butonuna basılır. Çıkan uyarı notunun altındaki evet butonuna tıklandığında taşıma işlemi gerçekleşmiş olur.

33 Ekranın üst bölümünde Öğrenci Ders İşlemlerinin yanında öğrencinin hangi programa kayıtlı olduğu bilgisi yer alır. Mezuniyet Transkripti bölümünde yer alan RAPOR butonuna basıldığında Başarı Durum Belgesi açılır. İstenirse bu belgenin çıktısı alınabilir ve kopyalanabilir. Haftalık Ders Programı bölümünde yer alan RAPOR butonuna tıklandığında öğrencinin haftalık ders programı sayfası ekrana çıkar. Yine bu sayfanın da çıktısı alınabilir ve kopyalanabilir. NOT DÜZENLEME Öğrencinin ders notlarının görüntülendiği ve üzerine düzenleme yapıldığı ekrandır. Hızlı Öğrenci Bul bölümünden öğrenci bilgilerine ulaşmak için,isim-soyisim, öğrenci no ve kimlik no. sorgularından biri yapılır. Detaylı Arama bölümünde yer alan ARA butonu ile istenen kriterler girilerek de öğrenci bilgisine ulaşılabilir. Sorgu yapıldıktan sonra öğrenci resmi, adı ve soyadı sol tarafta öğrenci listesinde çıkar, ad üzerine tıklandığında Öğrenci Ders Notu Düzenleme sayfası açılır.bu sayfada yıl ve dönem bazında öğrencinin; Ders Kodu, Ders Adı, Yönetmelik, Devam Durumu, Geçme Notu, Harf Not, Not Yükseltme Sınavına Girecek, Başarı Durumu,Açılan Ders Düzenle ve Mazaret Sınavı başlıkları altında bilgileri yer alır. Öğrencinin ders notunda yeni bir düzenleme yapabilmek için ekranın üst bölümünde yer alan Öğrenci Ders İşlemlerinde yer alan DÜZENLE butonuna tıklanır. Bu durumda Öğrenci Notu Düzenleme sayfasında Açılan Ders Düzenle butonları aktiflenir. Not değişikliği yapılmak istenen dersin Açılan Ders Düzenle butonuna basıldığında ekrana küçük bir sayfa açılır. Devam durumu girişi yapılıp, Sınav ve Notu listesinde istenen değişiklik notun üzerine gelip silinerek yeni giriş yapılır. Düzenle butonuna basıldığında kayıt Başarılı uyarısı alınır. Bu adımdan sonra yeni not bilgilerinin sayfaya kayıt işleminin son aşaması olan Öğrenci Ders İşlemleri bölümündeki KAYDET butonuna basılır.

34 Öğrenci vize, final ve bütünleme sınavlarından birinde mazaret sınavına girecek ise sayfada en son sütunda yer alan Mazeret Sınavı butonuna basılır. Açılan küçük ekranda hangi sınav için mazerete girilecek ise yanındaki kutucuk işaretlenir.

35 Yapılan tüm düzenleme işlemlerinden vazgeçme durumunda Öğrenci Ders İşlemleri bölümünde ki İPTAL butonuna basmak yeterli olur. KREDİ TRANSFERİ VE MUAF İŞLEMLERİ Bir dönem ya da daha fazla yurtdışında öğrenim görmüş öğrencilerin yurtdışında olduğu dönemde gördüğü derslerin, yurtiçinde okuyacağı dönemdeki öğretim planından denk derslerin seçilerek öğrencinin muaf edilme işleminin yapıldığı sayfadır. Hızlı Öğrenci Bul ya da Detaylı Arama bölümünden öğrenciye ulaşılır. Yıl ve Dönem girişi yapıldığında öğrencinin okuyacağı dönemdeki öğretim planı ekrana yansır. Sayfanın üst bölümünde yer alan Muaf İşlemleri bölümünden DÜZENLE butonuna basılarak KAYDET butonu aktiflenir. Öğretim Planından muaf olunacak ders veya dersler seçilerek Muaf Ders Ata butonuna basılır. Seçilen dersler Öğrenci Dersleri bölümüne geçer. KAYDET butonuna basıldığında işlem tamamlanmış olur. Transfer sayfasında; öğrencinin başka bir üniversiteden transfer olarak geldiği bilgisinin yer aldığı görülür. Tüm transfer bilgileri sayfada yer alır. Bilgiler üzerinde düzenleme yapılmak isteniyorsa DÜZENLE butonuna basılır. Sonrasında sayfada yer

36 alan TRANSFER EKLE/DÜZENLE butonuna basılarak düzenleme yapılır ve KAYDET butonuna basılır. Yeni bir transfer girişi yapılacaksa YENİ TRANSFER butonuna basılır. Giriş yapılır ve KAYDET butonuna basılır. NOT GİRİŞ SÜREÇ TAKİBİ Üniversitenin öğretim görevlilerinin verdikleri derslerin vize, final ve bütünleme sınavlarını girişlerinin takibinin yapılabildiği ve girişlerinin etkinleştirilebildiği ekrandır. Sayfada arama kriterleri Ders Kodu ve ya Öğretim Üyesi/Görevlisi Ad Soyadı bilgileridir.herhangi birinin girişinden sonra yıl ve dönem seçimi yapılır. Ara butonuna basıldığında Dersi Açan Birim, Öğretim Üyesi/ Görevlisi, Kodu, Adı, Yıl, Dönem, Sınavlar başlıkları altında liste ekrana yansır. Sınavlar başlığı altında Vize, Final Ve Bütünleme seçenekleri karşısında Girişi Etkinleştir butonu yer almaktadır. Hangi sınavın girişi için yetki verilecekse o sınavın karşısındaki Girişi Etkinleştir butonu tıklanır ve işlem tamamlanır. İşlemin gerçekleştiğine dair ekranın en üst kısmında Not Açma İşlemi Tamamlandı.(Bir gün içerisinde öğretim üyesi / görevlisi notları değiştirebilir) ibaresi çıkar.

37 DERS KAYITLANMA İSTATİSTİKLERİ Yıl ve dönem seçilerek İstatistik bilgilerine liste haline ulaşılır. Bu listede Birimler, bu birimlere kayıtlanmış öğrenci sayıları, Sisteme Girmemiş, Ders Seçimi Aşamasında, Danışman Onayı Aşamasında, Danışman İnceliyor Aşamasında, Öğrenci Onay Aşamasında,Kaydı Tamamlanan öğrenci sayısı istatikleri yer almaktadır. Birimler listede buton olarak görülmektedir. Detay bilgi alınmak istenen birim tıklandığında sistemde yeni bir sayfa açılır. Bu sayfada seçilen birimin bilgileri tek bir sütun halinde yer alır. Seçilen Birime kayıtlı Lisans Öğrenci listesi detayı alınmak istendiğinde altı çizili Lisans üzerine tıklanır. Açılan yeni sayfada o birime kayıtlı öğrencilerin Öğrenci No. Ad Soyad, Sınıf ve Aşama bilgilerinin yer aldığı liste ekrana gelir. Listenin üst bölümünde her başlık altında yer alan boş kutucuklarla hızlı arama işlemi yapılabilmektedir.

38 SINIF LİSTELERİ VE GRUP DÜZENLEME İŞLEMLERİ Derslere grup öğrenci tanımlaması yapılabilen ve ders öğrenci sınıf listelerinin raporularının alınabildiği ekrandır. Ekran 3 sekmeden oluşmaktadır. AÇILAN DERSLER: Bu sekme diğer sekmelerde kullanılacak olan birim ya da program bazında açılan derslerin listelendiği sayfadır.akademik Program Seçiminden program seçimi yapılır.ders Listele bölümünden Birim, Yıl, Dönem Eğitim Türü girişi yapılarak LİSTELE butonuna basılır. Üst Bölümde yer alan Not İlan Durumu bölümünden raporlanması istenen durum seçimi yapılabilir. Yapılan sorgular sonucunda sayfanın sol tarafına Ders Listesi yansır.sağ taraf Ders Bilgileri bölümüdür. Ders Listesinden seçilen dersin bilgileri ekrana yansır. Akademik Programı, Kodu, Adı, Grup No.su, Kontenjan, Şube Bilgisi, Aktif-Pasif durumu.

39 DERS ÖĞRENCİ LİSTELERİ: Bu sekme raporlama ekranır. Sayfanın son tarafında ilk sekmede sorgusu yapılmış Ders Listeleri yer almaktadır. Sayfanın üst tarafında alınabilecek raporlar bölümler halinde sıralanmaktadır.ilk Ders Öğrenci Listesidir. Ders Listesinden seçilen dersin öğrenci listesi raporunun alınmasını sağlar. Ders Öğrenci Sayıları bölümünde Derse Göre ve Öğretim Üyesi/Görevlisine Göe Sırala seçeneklerinden biri seçilerek öğrenci sayı raporu alınabilir. Kayıtlanma Zamanı Listelerinde; Öğrenci Sayıları, Ders Öğrenci Listesi, Üst Yarıyıldan Ders Alan Öğrenci Listeleri alınabilmektedir. Başarı Durumuna Göre Öğrenci Sayıları Bölümünde Başarı Durumuna Göre ve Ders Başarı Durumuna Göre Öğrenci Listesi raporu alınır. Son olarak İlan Durumuna Göre Ders Listeleri bölümünde Not İlan Durumu raporu alınabilmektedir.

40 GRUP ÖĞRENCİ DÜZENLE: Seçilen dersi alan öğrencilerin grup olarak başka bir derse aktarılmasını sağlayan ekrandır. Ders Listesinden ders seçimi yapılır.sağ taraf Grup Öğrenci Düzenle bölümüdür. Bu bölümde öğrenciler listelenir. Aktarılmak istenen öğrencilerin yanındaki kutucuk işaretlenir ve Sayfanın üst bölümünden Öğrencilerin Aktarılacağı, Grubu Seçin bölümünden seçim yapılır. AKTAR butonuna basıldığında işlem gerçekleşir. NOT DÜZENLEME (YÖNETİCİ) Öğrencinin ders devam durumu, geçme notu, harf not, not yükseltme sınavına girecek ve başarı durumu nun düzenlenebilmesini sağlayan ekrandır. Hızlı Öğrenci Bul bölümünden öğrenci bilgilerine ulaşmak için,isim-soyisim, öğrenci no ve kimlik no. sorgularından biri yapılır. Detaylı Arama bölümünde yer alan ARA butonu ile istenen kriterler girilerek de öğrenci bilgisine ulaşılabilir. Sorgu yapıldıktan sonra öğrenci resmi adı ve soyadı sol tarafta öğrenci listesinde çıkar, ad üzerine tıklandığında Öğrenci Ders Notu Düzenleme sayfası açılır. Tablonun en üst kısmında yıl onun altındada dönem bilgisi yer alır. Tabloda yer alan başlıklar sırasıyla; Ders Kodu, Ders Adı, Yönetmelik, Devam Durumu, Geçme Notu, Harf Not, Not yükseltme Sınavına Girecek, Başarı Durumu. İstenilen düzenlemenin yapılabilmesi için öncelikle ekranın en üst bölümünde yer alan Öğrenci Ders İşlemleri başlığı altında yer alan DÜZENLE butonuna basılır. Bu sayfada yapılabilecek düzenlemeler : Devam durumu Devamlı-Devamsız, Geçme Notu üzerine tıklanarak not girişi yapılır. Not Yükseltme Sınavına Girecek işaret konulabilir ya da var olan işaret kaldırılabilir. Başarı Durumu seçeneklerinden Başırılı-Başarısız- Koşullu Başarılı-Muaf-Devamsız-Durumu Netleşmemiş-70 Ortalama ile Başarılı-Transfer biri seçilebilir. Tüm istenilen düzenlemeler yapıldıktan sonra Öğrenci Ders işlemleri bölümğnde yer alan KAYDET butonuna basıldığında düzenleme işlemi tamamlanmış olur. Yapılan tüm işlemlerden vazgeçilmesi durumunda İPTAL butonuna basılarak iptal işlemi gerçekleştirilir.

41 RAPOR VE İSTATİSTİKLER Bu ekran İstatistikler ve Listeler olarak 2 bölümden oluşmaktadır. İstatistikler: Bu sayfada alınabilecek İstatistik raporları aşağıda listelenmiştir. 1. Yeni kayıtlanan Öğrenci Sayıları (ÖSYM İSTATİSTİKLERİ FORM-1 1-A) 2. Sınıf Bazında Cinsiyete Göre Aktif Öğrenci Sayıları (ÖSYM İSTATİSTİKLERİ FORM-1 1-B) 3. Kayıtlanma Şekline Göre Gelen Öğrenci Sayıları (ÖSYM İSTATİSTİKLERİ FORM-1 2) 4. Mezun Öğrenci Sayıları (ÖSYM İSTATİSTİKLERİ FORM-1 3) 5. Ayrılmış Öğrenci Sayıları (ÖSYM İSTATİSTİKLERİ FORM-1 4) 6. Uyruğa Göre Öğrenci Sayıları (ÖSYM İSTATİSTİKLERİ FORM-1 2) 7. Yaşa Göre Öğrenci Sayıları (ÖSYM İSTATİSTİKLERİ FORM-1 5) 8. Afla Gelen Mezun Öğrenci Sayıları 9. Fakülte Bazında Öğrenci Sayısı 10. Mezun Öğrenci Sayıları 11. Kaydı Silinmiş Öğrenci Sayıları 12. Normal Öğrenim Süresini Dolduran Öğrenci Sayısı İşlem adımları: İstatistik Raporu ndan istenen rapor seçilir. Raporlanmak istenen Akademik Program seçimi yapılır ve RAPOR butonuna basılır. İstenen rapor ekrana yansır. Sayfanın üzerinde yer alan ikonlarla belgenin çıktısı ya da kopyası alınabilir.

42 LİSTELER: Bu sayfadan alınabilecek Listeler: 1. Program Bazında Öğrenci Listesi 2. Kayıtlanma Şekline Göre Öğrenci Listesi 3. Enstitü Sevk Tehir Belgesi Gönderim Listesi 4. Yıllara Göre ÖSYM Raporu Program Bazında Öğrenci Listesi Raporu alınmak istendiğinde, Listelerden seçim yapılır. İstenen Akademik Program seçilir ve RAPOR butonuna basılır. Ekrana istenen liste yansır. Sayfanın üzerinde yer alan ikonlarla belgenin çıktısı ya da kopyası alınabilir. Kayıtlanma Şekline Göre Öğrenci Listesi Raporu alınmak istendiğinde, Listeden seçimi yapılırakademik programdan istenen progran seçilir.ekranan Kayıtlanma Tipi Seç bölümü çıkar. Kayıtlanma Şekli içerisinde aşağıda yer alan başlıklardan istenen seçilir kayıtlanma şekli seçilir. 2. Ek Kontenjanla Gelen Çift Anadal DGS Ek Kontenjanla Gelen DGS İle Eğitime Alınan DUS İle Gelen Ek Kontenjanla Gelen Enstitü Başvurusu İle Yerleşen Farabi Formasyon- Diğer Üniversitelerden Formasyon- Üniversitesi içi Hazırlıktan Kaydı Silinen Hükümet Burslusu İkinci öğretim programından birinci öğretim programına yatay geçiş ile gerçekleşen Leonardo Lisans Tamamlama Programı Milli Sporcu Misafir Öğrenci Öğrenci Affı ÖSSyi Kazanarak Gelen ÖYP Kapsamı Özel Öğrenci Özel Yetenek Sınavıyla Gelen Sınavsız Geçiş Socrates-Erasmus ile Gelen TCS Vakıf Üniversitelerinden yatay geçiş ile yerleşen

43 Yandal Yatay Geçiş-Üniversite Dışı Yatay Geçiş-Üniversite İçi YOS İle Yerleşen Yurtdışı Çalışan Yurtdışından yatay geçiş ile yerleşen RAPOR butonuna basıldığında istenen liste ekranan yansır. Enstitü Sevk Tehir Belgesi Gönderim Listesi Raporu almak için, Listelerden seçimi yapılır. İstenen Akademik Program seçilir. Bu seçimlerle ekranın üst kısmında Tarih Aralığı ve Öğrenci Seç bölümler çıkar.bu bölümlere istenen girişler tamamlandıktan sonra RAPOR butonuna basılır. Ekrana istenen liste yansır. Yıllara Göre ÖSYM Raporu alınmak istendiğinde tarih girişi yapılarak RAPOR butonuna basılır. BAŞARI DURUMUNA GÖRE ÖĞRENCİ LİSTELERİ Başarı sırasına göre öğrencilerin listelerinin alınabildiği ekrandır.sayfa 3 sorgulama kriteri bölümünden oluşmaktadır.program Seçimi bölümünde Akademik Program,Sınıf ve Yıl kriterleri yer almaktadır. Kriter Seçimi bölümünde Başarısız Ders Sayısı(küçük/büyük), Alınmayan Ders Sayısı (küçük/büyük) ve Gano(küçük/büyük) bilgileri girilerek sorgu yapmayı sağlar.bu kreiterler girildikten sonra Beklemeli Öğrencileri İçerme işaretleme alanı da seçilebilir. İstenen kriterler girildikten sonra ÖĞRENCİLERİ LİSTELE butonuna basılır. Öğrenci Listesi Rapor butonuna basılarak ekrana çıkan listenin kopyası da alınabilir.

44 YÖK RAPORLARI Yüksek Öğretim Kurumu nun belli dönemlerde stediği raporların alınabildiği ekrandır. Rapor Seçiminden YÖK-Öğrenci Bildirim Tablosu ve YÖKSİS Raporu alınabilmektedir. YÜZDE ONA GİREN ÖĞRENCİ TESPİTİ İlk sekme %10 a Giren Öğrencilerin Belirlenmesi, ikinci sekme %10 a Giren Öğrencilerin Listelenmesidir. %10 a Giren Öğrencilerin Belirlenmesi: Akademik program, sınıf,yıl ve dönem bilgileri girilerek ÖĞRENCİLERİ LİSTELE butonuna basılır. Öğrenci listesi sıralanır. Açılan listenin başlıkları; Sıran No., Öğrenci No,TC Kimlik No, Ad-Soyad,Sınıfı/Eğitim Yarıyılı,Dönem Alınan Toplam Kredi, Dönem Yano, Dönem Gano, Başarısız Ders Sayısı, Alınmayan Ders Sayısı,Durumu Netleşmemiş Ders Sayısı dır.bu liste üzerinde %10 a giren öğrenci için belirlenen kriterler listenin üst bölümünde filtre seçenekleri bölümüne girilir.başarısız Ders Sayısı(><),Alınmayan Ders Sayısı(><),GANO(><) Beklemeli Öğrencileri İçerme filtrelemeleri yapılabilir. Kriterler girildikten sonra belirlenen öğrencilerin yanına işaret konularak üst bölümde yer alan KAYDET butonuna basılır. Öğrenci Listesi Raporu ayrıca excell formatına alınabilir.

45 %10 a Giren Öğrencilerin Listesi: Akademik program, sınıf, yıl ve dönem bilgileri girilerek ÖĞRENCİLERİ LİSTELE butonuna basılır. Ekrana öğrenci, listeleri yansır. Listenin başlıkları; Öğrenci No., Ad Soyad, Sınıf, Yıl, Dönem, YANO,GANO, Toplam Alınan Kredi, Toplam Tamamlanan Kredi, Toplam Alınan ECTS kredi, Toplam Tamamlanan Ects Kredi,Toplam Ortalama Katılan Kredi, Toplam Puan dır. Ayrıca öğrenci listesi excell formatında Öğrenci Listesi butonuna tıklanarak alınabilir. ÖSYM ÖĞRENCİ SAYILARI RAPORU Üniversitede okuyan öğrenci sayısının kayıt sürecine göre raporlanabildiği ekrandır. Kayıt Türü;ÖSS yi kazanarak ya da Ek Kontenjanla Gelen olarak seçilebilir.yıl bilgisi girildiğinde İzmir Katip Çelebi üniversitesi Kayıt Süreci Öğrenci Sayıları Raporu ekrana yansır.açılan tabloda Birim,Kontenjan, Yerleşen, Önkayıt Yapan, Kesin Kayıt Yapan başlıkları bulunur. Birimin üzerine tıklandığında Bölüm, Öğrenci Listesi, Kontenjan, Yerleşen, Önkayıt Yapan, Kesin Kayı Yapan başlıklarından oluşan rapor ekrana yansır. Öğrenci Listesi altındaki Lisans butonuna basıldığında Fakültede lisans programında bulunan öğrencilerin listesi Kayıt Yaptı mı-önkayıt Yaptı mı seçenekleri ile ekrana gelir.

46

47 ÖSYM KESİN KAYIT İŞLEMLERİ Bu ekran Kesin kayıt ve ÖSYM Raporları olmak üzere 2 sayfadan oluşmaktadır. KESİN KAYIT Kesin Kayıt sayfasında Hızlı Öğrenci Bul bölümündeki öğrenci sorgusundan sonra ekrana öğrenci bilgileri ve fotoğrafı çıkar. Bu ekranda öğrencinin Ad, soyad, Program, Danışman, Durum ve ÖnKaydı Tamamlandı bilgileri yer almaktadır. Sayfada bulunan Önkayıt Görüntüle butonu ile ön kayıt bilgilerine ulaşılabilir. Kesin Kayıt butonuna basarak kayıt işlemi tamamlanabilir. Öğrenci Belgesi Yazdır butonu ile Öğrenci belgesi görüntülenebilir ve belge çıktısı alınabilir. ÖSYM RAPORLARI ÖSYM Raporları, birim bazında ÖSYS puanına göre bölüm listesi alınabilmesini sağlayan ekrandır. Birim Seçimi bölümünden liste alınamk istenen birim seçilir ve Rapor bölümündeki YAZDIR butonuna basılır. Ekrana bölüm listesi yansır. Yansıyan bu listenin çıktısı alınabilir ya da kopyalabilir. Bu sayfada ayrıca etiket basımı işlemi de gerçekleştirilir. Sayfanın üst kısmında yer alan Rapor bölümündeki Etiket Basımı butonuna basıldığında, seçilen birimdeki öğrencilere ait Öğrenci No., Adı Soyadı, Fakülte ve Tc Kimlik No. bilgisinin yer aldığı etiketler ekrana yansır.bu ekran da çıktısı alınabilir ve kopyalanabilir özelliktedir.

48 ENSTİTÜ BAŞVURU ADIMLARI ENSTİTÜ KRİTER TANIMLAMA: Test ekranından admin userı ile giriş yapıldı. ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ-Başvuru/Kayıt İşlemleri -Enstitü Başvuru İşlemleri sayfasına giriş yapılır.enstitü Tanımlama sayfasında Akademik Program-Rektörlük/Sosyal Bilimler/İşletme Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans seçildi. Yıl 2013 Dönem Güz seçildi. Program İşlemlerinden Yeni butonuna basıldığında Genel Tanımlamalar ekrana yansır. Başvuru Program: Başvuru Başlangıç Tarihi: Başvuru Bitiş Tarihi: Onay Başlangıç Tarihi: Onay Bitiş Tarihi: seçildi. Kota Bilgileri: Yeni Kota ekle butonu tıklandı. Asil:5 Yedek:5 seçildi. Kota Düzenle butonuna basıldı. Başvuru Kriterleri: Yeni Kota ekle butonu tıklandı. Mezuniyet Lisans seçilip Değer ticki atıldı.min. Başarı Notu:50,Min. Mülakat Notu:60 olarak girildi ve Kriter Düzenle butonuna basıldı. Jüri Bilgileri: Yeni Jüri Ekle butonuna basılır.öğretim Üyesi seçimi yapılır. Cengiz Demir tanımlanmıştır. Görevi Jüri Başkanı olarak seçilir. Jüri Düzenle butonuna basarak işlem tamamlanır. Sınav Bilgileri sayfasına geçiş yapılır.

49 Sınav Limitleri: Yeni Sınav limiti ekle butonuna basıldı. Türü: Dil sınavı Sınav: KPDS-İngilizce Puan Türü: KPDS-İngilizce Puan (Türk Uyruklu):50 Puan (Yabancı Uyruklu):50 girildi. Sınav Limiti Düzenle ye basarak bilgi girişi gerçekleşti. Sınav Oranları: Yeni Sınav limiti ekle butonuna basıldı Türü: Giriş Sınavı-Oran (TC):50-Oran (YC):50 seçildi, sınav oranı düzenleye basıldı. İlk kriter girildi. Türü: Diploma Lisans- Oran (TC):15-Oran (YC):15 seçildi, sınav oranı düzenleye basıldı.2 kriter girildi. Türü: Dil Sınavı - Oran (TC):15-Oran (YC):15 seçildi, sınav oranı düzenleye basıldı.3 kriter girildi. Türü: Mülakat - Oran (TC): 20-Oran (YC):20 seçildi, sınav oranı düzenleye basıldı.4 kriter girildi. Sınav Bilgileri: Yeni Sınav Tanımı Ekle butonuna basıldı. Sınav Türü: Mülakat Sınav Tarihi: Sınav Yeri: İKÇ Çiğli Kampüs Ana Bilim Dalları girildi. Girilen tüm bilgiler Program İşlemleri KAYDET butonuyla kaydedildi. Bu işlemler Enstitü tanımlama işlemi gerçekleşmiş oldu.

50 ADAY BAŞVURU SÜRECİ: İKÇ sayfanı herhangi bir user girmeden Başvuru İşlemleri-Enstitü Başvurusu Sayfasına Girilir. Uyruk:Türkiye TC Kimlik No: Doğum Tarihi: Kimlik Seri: G10 Kimlik Seri No: Güvenlik Kodu: resimde yazan kod girilir. Açılan sayfada Program seçiniz bölümünden Rektörlük/Sosyal Bilimler/İşletme Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans seçilir. Başvurunuz için gerekli olan sınavları ekleyerek sonuçları giriniz bölümünden gerekli girişler yapılır.kimlik bilgi girişleri yapılır. Adres,iletişim,eğitim bilgi alanları doldurulur. Başvuruyu tamamla butonuna basarak başvuru işlemi gerçekleşir. BAŞVURU ONAY İŞLEMLERİ: Test ekranında admin userı ile giriş yapılır. Öğrenci Bilgi Sistemi-Enstitü Başvuru İşlemleri ekranına girilir. Enstitü Başvuru Görüntüle sayfasına gelinir. Akademik Program Rektörlük/Sosyal Bilimler/İşletme Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans,Yıl Dönem Güz seçilir. Başvurular ekrana yansır. Başvuru başlığı kolonundaki başvuru tıklanır ve öğrencinin başvuru bilgileri sayfası açılır. Sayfanın en altındaki Başvuru Onayla butonuna basılır. Sistemde örnek olarak Başak Daşcı onaylanmıştır.

51 MÜLAKAT NOT GİRİŞİ VE KAZANANLARIN İLANI: Test ekranından cengiz.demir userı ile giriş yapılır. Öğretim Üyesi- Lisansüstü Başvuru Değerlendirme İşlemleri sayfasına gelinir. Yıl Dönem Güz seçilir.onaylanan öğrenci listesi ekrana çıkar.mülakat notu manuel girilir.kaydet butonuna basılır.başarı notu otomatik hesaplanır ve sonuç ekranına yansır. Sonuçları gönder butonuna basıldığında sonuçlar enstitüye gönderilir. Aday Enstitü başvurusu ekranına gelir.örnek aday: Başak Daşcı-D.T TC SER:V10-NO: ve kod girilir. Sayfanın üst bölümünde kazandığı program bilgisi yer alır. Admin userı ile giriş yapılır. Enstitü Başvuru İşlemleri sayfasına gelinir.üst tabda yer alan sonuç raporu tıklanır.yıl:2013 Dönem:gün girilir. Programlar sonuç belgeleri ile listelenir.sosyal Bilimler/İşletme Anabilim Dalı/Tezli Yüksek Lisans Sonuç Belgesi üzerine tıklanır.sonuçlar yeni bir sayfada ekranda yer alır. ENSTİTÜ KESİT KAYIT İŞLEMLERİ Öğrencinin Enstitü kaydının yapılabileceği ekrandır. Ad,Soyad ve Yerleşim Şekli ile ARA butonuna basılarak öğrenciye ulaşılır.listelenen Öğrenciler bölümünde öğrencilerin; Sıra, TC Kimlik No,Ad, Soyad, Öğrenci No,Akademik Program, Yerleşme Şekli,Kayıt Yılı, Kayıt Tarihi, Başvuru bilgileri ekrana yansır. Kesin kaydı yapılacak öğrenciler listeden seçilir ve sayfanın üst bölümünde yer alan Kesit Kayıt butonua basılır. Kayıt işlemi tamamlanmış olur. YOS BAŞVURU İŞLEMLERİ Yabancı uyruklu öğrencilerin başvuru kriterlerinin tanımlanıp başvuruların görüntülenebildiği ekrandır.iki sekmeden oluşur.

52 BAŞVURU KRİTERLERİ TANIMLAMA: Bu sekme 2 sayfadan oluşur.birincisi Genel Tanımlamalar dır.başvurulara açılacak Akademik Program, Yıl, Döenm seçimi yapılır. Program işlemlerinden YENİ butonuna basılır. GENEL TANIMLAMALAR Başvuru Program Başvuru Başlangıç Tarihi: Başvuru Bitiş Tarihi: Onay Başlangıç Tarihi: Onay Bitiş Tarihi: Açıklama Kota Bilgileri Türü: Kota: YENİ KOTA EKLE butonuna basılarak yeni giriş yapılır. Başvuru Kriterleri Türü: Değer: YENİ KRİTER EKLE butonuna basılarak giriş yapılır. Jüri Bilgileri Öğretim Üyesi: Görevi: YENİ JÜRİ EKLE butonu ile giriş yapılır.

53 SINAV BİLGİLERİ Sınav Limitleri Türü: Sınav: Puan Türü: Limit: YENİ SINAV LİMİTİ EKLE butonu ile giriş yapılır. Sınav Oranları Türü: Oran (Türk Uyruklu): Oran(Yabancı Uyruklu): YENİ SINAV ORANI EKLE butonu ile giriş yapılır. Sınav Bilgileri Sınav Türü: Sınav Yeri: Sınav Tarihi: Sınav Açıklaması: YENİ SINAV TANIMI EKLE butonuna basılarak yeni giriş yapılır. YOS BAŞVURU GÖRÜNTÜLE: Akademik program Yıl, Dönem seçimi yapılır. Başvuru Listesi butonuna basılır. Ekrana başvuru yapan öğrencilerin listesi yansır. Başvuru yapan öğrencilerin Ad, Soyad, TC Kimlik, Bilim Dalı, Mezuniyet Notu, Giriş Sınavı, Onay, Onay Tarihi, Başvuru bilgileri listelenir.

54

55 AKADEMİK PROGRAM YÖNETİMİ Akademik Program Yönetimi sayfasında Üniversitede okutulan tüm programların yeni giriş ve düzenleme işlemleri yapılabilmektedir. Sol üst köşede yer alan YENİ butonu ile yeni Akademik Program Tanımı, SİL butonu ile seçilen Akademik Programı silme, DÜZENLE butonu ile girilen Akademik Program Tanımındaki değişiklik ve düzenlemeler, İPTAL butonu ile girilen tüm bilgiler ve düzenlemeler iptal edilebilir. YENİLE butonu ile yapılan yeni bir düzenleme var ise sisteme yansır. Sayfanın sol tarafında daha önce tanımlanmış Akademik Programlar yer almaktadır.sağ taraf Akademik Program Tanımının yapıldığı bölümdür. Akademik Program Tanımı bir kaç bölümden oluşur. Program Yıllar: Bu bölümde Akademik programa ait şu tanımlar yapılır; Adı(Türkçe-İngilizce),Birim, Kodu,Eğitim Türü,Semester Sayısı,Aktif Öğretim Planı, Durum, Kayıtlanma Koşulu, Diploma Text, Yöksis Id, Program Tipi,Eğitim Düzeyi, Max Semester Sayısı, Dil, Tanım, Not Sistemi, Diploma Açıklama, Ön Lisans Dereceli Diploma Text. İçerik Bilgileri: Bu bölümde yer alan tanımlamalar; Öğretim Üyesi, Bologna Koordinatörü, Eğitim Kataloğunda aktif-pasif. Numara Formatları: Bu bölümde yer alan tanımlamalar; Öğrenci No Format,Öğrenci No Kırılma, Numaralama Tipi, Diploma No Format. Sayfanın en alt bölümünde 5 sekmeden oluşan bölüm yer alır. Program adları sekmesinde Program Yılları; Yıl ve Uzmanlık, Program Adları; Başlık(Türkçe-İngilizce), Değer(Türkçe-İngilizce) tanımları bulunur. Ön Koşul sekmesinde programa girişin ön koşullarının tanımlaması yapılır. Ön Koşul Program, Kayıtlanma Şekli ve Tipi tanımlamaları yapılır. Diploma Eki sekmesinde Diplomaya eklenecek bilgi ve açıklama girişi yapılır. Kontenjan Sekmesinde Akademik program için belirlenen kontenjan sayısının girişi yapılır. Kayıtlanma şekli, Kontenjan Türü, Yerleştirme Kodu ve Kontenjan girişleri yapılır. Son sekme olan Kayıtlanma Limitleri Sekmesinde o Akademik Programda okuyan öğrencilerin bir dönemde alabilecekleri maximum kredi ve saat bilgi girişinin yapıldığı sekmedir. Dönem, Maximum Kredi, Maksimum Saat, Minimum Kredi, Minimum Saat ve Açıklama tanımlamaları yapılır.

56 NOT SİSTEMİ Bu sayfa Üniversitede okutulan derslerde kullanılan tüm not sistemlerinin girişinin ve düzenlemelerinin yapıldığı sayfadır. Sayfa Not Sistemi ve Harf Not olmak üzere iki sekmeden oluşur. NOT SİSTEMİ: Sol üst köşede yer alan YENİ butonu ile yeni Not Sistemi Tanımlama, SİL butonu ile seçilen Not Sistemini silme, DÜZENLE butonu ile seçilen Not Sistemi üzerinde yapılan değişiklik ve düzenlemeler yapılır. İPTAL butonu ile girilen tüm bilgiler ve düzenlemeler iptal edilebilir. YENİLE butonu ile yapılan yeni bir düzenleme var ise sisteme yansır. Sayfanın sol bölümünde Yönetmelik Listesi başlığı altında daha önce girişi yapılmış tüm not sistemleri yer alır. Sayfanın sağ tarafında ise Tanım Bilgileri bölümü yer alır. Bu bölümde Not Sistemine ait tanım girişleri ya da daha önce girilmiş tanımlar var ise düzenleme işlemleri yapılır. Bu bölümde yer alan başlıklar; Adı, Açıklama, Not Sistemi Tipi, Değerlendirme, Yıl, Dönem, Harf Not Grubu, Yazokulu/Bütünleme, Teorik Max. Devamsızlık Oranı, Pratik(lab)Max Devamsızlık Oranı, Hazırlık Max Devamsızlık Oranı, Öğretim Üyesi/Görevlisi Yıl içi Sınavları Düzenleyebilir, Yönetim Kurulu Kararı mutlaka eklenmelidir. Not Sistem Değeri, Tekrar Edilen Derslerin Devam Zorunluluğu Vardır, Telafi Sınavı Vardır, Limit Değerleri girişleri yapılır. Bu sayfada ayrıca Not Sistemi Raporu da alınabilir. HARF NOT: Harf Not sekmesinde yeni Harf Not Girişi ya da var olan harf notlar üzerinde düzenleme yapılabilmektedir. Sayfanın sol bölümünde Harf Not Grupları başlığı altında daha önce girişi yapılmış Harf Notlar yer alır. Sağ bölümde ise Tanım Bilgileri bölümü yer alır. Burada yer alan tanım bilgileri başlıkları; Adı, Not, Not Türü, 4 lük Sistemde Karşılığı, Tekrar Edilebilir mi, Başvurulan Krediye Etki, Ortalamaya Katılmaz, Başarı Durumu, Min. Başarı Notu, Not Girişinde Gözüksün, Tamamlanan Krediye Etki, GANO Etki, YANO Etki ve Açıklamadır. Yeni Harf Not girişi yapılmak istendiğinde sol üst bölümdeki DÜZENLE butonuna basılır. Tanım Bilgileri bölümünde bulunan Yeni Harf Not butonuna basılır ve bu şekilde Harf Not Kaydet butonu aktiflenir. Tüm Tanımlar girildikten sonra Harf Not Kaydet butonu ve sol üst köşede yer alan KAYDET butonuna basılır.

57 Girilen Harf Nota ait bilgileri en al bölümde listelenir. Listede Not, Not Türü, Başarı Durumu, Min. Başarı Notu,4 lük Sistem Karşılığı başlıkları bulunur. Bu sayfada ayrıca Harf Not Raporu da alınabilmektedir. DERSLİK TANIMLAMA Üniversitede okutulan derslerin hangi dersliklerde okutulacağının tanımının ya da yeni bir derslik tanımlaması gerekiyorsa yeni girişin yapılabildiği sayfadır. Sol üst köşede yer alan YENİ butonu ile yeni Derslik Tanımlama, SİL butonu ile seçilen Dersliği silme, DÜZENLE butonu ile seçilen derslik üzerinde yapılan değişiklik ve düzenlemeler yapılır. İPTAL butonu ile girilen tüm bilgiler ve düzenlemeler iptal edilebilir. YENİLE butonu ile yapılan yeni bir düzenleme var ise sisteme yansır. Sayfanın sol bölümünde daha önce tanımlanmış derslikler listelenir. Sayfanın sağ bölümünde 2 sekme yer alır. İlk sekme Derslik Tanımı sekmesidir. Bu sekmede girilmesi gereken başlıklar; Derslik Kodu, Açıklama, Bağlı Olduğu Bina, Derslik Türü, Kapasite, Sıra Tipi, Adres ve Bağlı Bulunduğu Birimler-Birim Adı dır. Kampüs, Bina ve Dersliklere renk tanımlaması yapılmıştır. Kırmızı rengi Kampüsü, Mavi rengi Binayı, bordo rengi Derslikleri simgeler. Ders Programı sekmesinde, seçilen ya da girilen dersliğe tanımlanmış derslerin programı yer alır. Bina girişi yapılmak isteniyorsa ekranın sağ tarafında Bina tanımı sekmesi yer alır. Bu sekmede bulunan başlıklar; Bina Kodu, Açıklama, Kampüs, Adres, Bağlı olduğu Birimler, Birim Adı.

58 AKADEMİK PROGRAM YÖNETİM İŞLEMLERİ Birim/programlara toplu atama işlemlerinin yapıldığı sayfadır. Sayfa iki sekmeden oluşmaktadır; Toplu Not Sistemi/Öğretim Planı Atama ve Toplu Yıl/Dönem Arttırımı. Toplu Not Sistemi/Öğretim Planı Atama: Not Sistemi ve Öğretim Planı atanmamış öğrencilerin tespit edilerek toplu olarak not sitemi ve öğretim planı atamasının yapıldığı ekrandır. Ekranın üstünde ilk olarak Öğrenci Arama bölümü yer alır. Birim Program, Not Sistemi, Kayıt Yılı, Sınıfı Not Sistemi Atanmış, Öğretim Planı Atanmış kriterleri ile öğrenci sorgusu yapılabilir. Detaylı Arama bölümü ile de öğrenci sorgusu yapılabilir. Yapılan sorguyla öğrenciler ekranda listelenir. Atama İşlemi bölümünde Akademik Program, Öğretim Planı ve Not Sistem seçilerek ATA butonuna basılır. Bu işlemle sorgusunda öğretim planı ya da Not Sistemi atanmamış öğrenciler belirlenerek, istenen öğretim planı ve not sistemi atama işlemi yapılmış olur. KALDIR butonu ile seçilmiş öğrencilerden seçimi kaldırılacak öğrencinin kaldırma işlemi yapılır.

59 Toplu Yıl/Dönem Arttırımı: Kayıt Yılı dönemi hatalı olan öğrencilerin ya da yıl dönem arttırımı olmamış öğrencilerin toplu olarak yıl/dönem girişi ve arttırımının yapıldığı ekrandır. Öğrenci Arama Kriterlerinden Akademik Birim, Kayıtlanma Şekli, Kayıt Yılı, Kayıt Dönemi, Hazırlık bilgisi girişleri yapılarak ÖĞRENCİ ARA butonuna basılır. Listelenen Öğrenciler bölümünde girilen kriterlere göre öğrenciler listelenir. Her öğrencinin yanında işaret kutucuğu bulunur. Yıl/dönem arttırımı yapılmak istenen öğrenciler işaretlenir. Arttırım işlemi bölümünde içinde bulunulan dönem bilgileri yer alır. YIL/DÖNEM artır butonuna basılarak arttırma işlemi tamamlanmış olur.

60 DERS YÖNETİM İŞLEMLERİ Öğrencilere toplu ders ve not sistemi atamasının yapıldığı ekrandır. Ayrıca kayıtlanması tamamlanmamış öğrencilerin toplu kayıtlanma işlemi bu başlık altında yapılır. Sayfa üç sekmeden oluşur. Toplu Öğrenci Ders Atama: Öğrenci Kriterleri, Ders Arama Kriterleri ve Ortak Kriterler olmak üzere üç arama kriteri ile sorgu yapılır. Sınıf,Kayıt Yılı, Geliş Şekli,Ders Kodu,Ders Adı,Akademik Program, Öğretim Planı seçimi yapılarak Öğrenci/Ders Ara butonuna basılır. Listelenen Öğrenciler bölümüne öğrenci listesi, Listelenen Dersler bölümüne dersler listelenir. Öğrenci ve derslerin yanında işaret kutucuğu bulunur. İşaretlenen dersin atanacağı öğrenciler de işaretlenir ve üst bölümde bulunan KAYDET butonuna basılır. Böylece toplu öğrencilere ders atama işlemi gerçekleşmiş olur. Toplu Not Sistemi Atama: Not sistemi atanmamış derslere toplu not sistemi atanabilen ekrandır.ders Arama Kriterleri bölümünden Akademik Program, Ders Kodu ve Ders adı, Ders Tipi, Ders Dili kreiterlerinden istenenler girilerek öncelikle dersler listelenir.listelenen her dersin yanında işaret kutucuğu bulunmaktadır. Not sistemi atanmak istenen dersler seçilerek Atama İşlemi bölümünde yer alan Not Sistemi seçilir ve ATA butonuna basılır. Bu şekilde seçilen derslere seçilen not sistemi atanmış olur.

61 Toplu Kayıtlanma Tamamlama: Kayıtlanması tamamlanmamış öğrencilerin toplu kaydının yapılabildiği ekrandır. Arama Kriterleri bölümünden Birim/ Akademik Program, Aktif Yıl, Aktif Dönem ve Ders Kayıtlanma Durumu girişi yapılarak LİSTELE butonuna basılır. Girilen kriterlere göre öğrenciler Listelenen Öğrenciler bölümünde listelenir. Bu listede de her öğrencinin yanında işaret kutucuğu bulunur. Kayıtlanması tamamlanması istenen öğrencilerin kutucuğuna işaret konulur ya da tüm listeye de işaret konulabilir. Öğrenci seçim işleminden sonra Atama İşlemi Bölümündeki KAYDET butonuna basılır ve toplu kayıtlanma tamamlanmış olur.

62 AKADEMİK TAKVİM YÖNETİMİ Akademik takvimde belirlenenler: 1- Akademik yıl bazlı ön kayıt tarihleri 2- Akademik yıl bazlı kesin kayıt tarihleri 3- Akademik yıl ve dönem bazlı öğrenci ders kayıtlanma tarihleri 4- Akademik yıl ve dönem bazlı ders kayıtlanma danışman onayı tarihleri 5- Akademik yıl ve dönem bazlı ders ekle çıkar tarihleri 6- Akademik yıl ve dönem bazlı harç ödeme tarihleridir. Ders kayıtlanma tarih aralıkları akademik program, birim ya da üst birim bazında akademik takvime tanımlanmalıdır. Kayıtlanma tarihlerinde kontrol sırası program->birim->üst şeklindedir. Örneğin; Sağlık Bilimleri Fakültesi için tarihleri arasında ders kayıtlanma tarihleri açıldığında altındaki tüm programlar bu tarih aralığında kayıtlanma yapacaktır. Ancak Hemşirelik Lisans programı için tarihleri arasında ders kayıtlanma tarihleri açıldığında, tarihinde Hemşirelik Lisans programı hariç diğer tüm programlara kayıtlanma kapanacaktır. Danışman onaylama tarihleri Rektörlük birimi altında tanımlanmalıdır. Harç ödeme tarihleri Rektörlük birimi altında tanımlanmalıdır.

63 AKADEMİK TAKVİM Akademik takvime girilen aktiviteler görüntülenir. Birim, Aktivite Tipi, Yıl, Dönem, Program, Başlangıç Tarihi ve Bitiş Tarihi kriterlerinden istenilenler seçilerek FİLTRELE butonuna basıldığında Akademik Takvim girişleri ekrana yansır.

64 NOT GİRİŞİ Öğretim üyesinin verdiği dersler üzerinden öğrenci sınav notu girişi ve düzeltmelerini yaptığı, ders planını görüntülediği ekrandır. Sayfanın en üst bölümünde Yıl Ve Dönem girişi yapıldıktan sonra Dersi Açan Birim-Kodu- Adı-Öğrenci Sayıları-Ders Planı- İşlem başlıkları altında bir tablo ekrana gelir. Öğretim üyesi hangi ders için giriş ya da düzenleme yapmak istiyorsa o dersin başındaki kutucuğu işaretler. Ders Planı başlığında her ders için Ders Planı butonu yer almaktadır. Ders Planı üzerine tıklandığında ekrana küçük bir sayfa açılır. Bu sayfada Öğretim Üyesi Vize, Ödev, Quiz, Proje, Final girişlerinde düzeltmeler ve silme işlemlerini gerçekleştirebilir. Tabloda yer alan GN 60 ve Eski Bağıl üzerinde sınav türüne göre değişiklik işlemi yapabilir. Not Girişi: Üzerine tıklandığında not giriş sayfası açılır. Bu sayfa 3 bölümden oluşur. İlk bölüm Sorgulama Seçenekleri dir. Sorgulama seçenekleri bölümünde Öğretim Üyesine 6 sorgulama seçeneği sunulur.

65 Öğrenci Numarası: Öğrenci no. yazılarak Listele butonuna basılır Öğrenci Sıralama: Öğrenci No-Ad Soyad- Yönetmelik seçeneklerinden istenen seçilerek Listele butonuna basılır. Listelenecek Şube: 1 (Öğretim üyesinin verdiği derslere göre değişkenlik gösterir) ya da Tümü seçeneklerinden biri seçilerek Listele butonuna basılır. Listelenecek Program: Tümü ya da öğretim üyesinin ders verdiği programlar sıralanır. Listelenecek Yönetmelik: Tümü, Eski Bağıl (İptal), GN60 seçeneklerinden biri seçilebilir. Başarı Durumu: Tümü, Başarılı, Başarısız, Şartlı, Muaf, Devamsız, Belirsiz, Başarılı(70+), Transfer seçeneklerinden biri ile sorgula yapılabilir. Mazeret Not Girişi yapılacaksa kutucuğun işaretlenmesi yeterli olmaktadır. İstenilen sorgu seçenekleri girildikten sonra Listele butonuna basılır. Ekranın alt kısmına sorgu sonucu öğrenci bilgileri liste halinde çıkar. Bu listede yer alan başlıklar sırasıyla, Sıra, Foto, Öğr.No., Adı Soyadı, Şube, Devam, Vize, Ödev, Quiz, Final, G. Notu, HBN, Başarı Y/T. Bu listede öğrenci ismi ve Öğr. No mavi ve altı çizgili olarak görünmektedir. İkisi üzerine de tıklandığında öğrencinin mezuniyet transkript bilgileri ya da Tarihsel Not Dökümü bilgilerine ulaşılır. Sayfada yer alan diğer bölüm Sınav Listesi dir. Bu bölümde Sınav Bağıl İlan Tarihi olarak bilgiler listelenir. Her sütunun sonunda Sınav Raporu butonu yer alır. Sınav Butonuna basıldığında ekrana öğrenci not listesi çıkmaktadır. Sınav Raporu yanında ayrıca İlan Et butonu da yer almaktadır. Bu butonlar sınav notları ilan edilmektedir. Sınav Listesi bölümünün altında Değerlendirme Raporu ve Not listesi butonları yer almaktadır. Öğretim üyesi bu butonlarla toplu raporlara ulaşabilmektedir.

66 PROGRAM ÇIKTILARI Öğretim Üyesinin bağlı olduğu programın Tanımının ve Program çıktılarının görülebildiği sayfadır. Öğretim Üyesi bu bilgiler üzerinde düzenleme ve giriş yapma yetkisine sahiptir. İlk sayfa Program Tanımı dır. İkinci sayfa Program Çıktıları dır. Öğretim Üyesi bu sayfada da ekleme ve silme işlemi yapabilmektedir.

67 DERS TANIM VE İÇERİKLERİ Öğretim üyesinin sorumlu olduğu ve Bologna Koordinatörü olduğu derslerin tanım ve içeriklerini yazıp düzenleyebildiği ekrandır. Sayfanın üst kısmında Yeni ve Kaydet butonları yer alır. Öğretim üyesi öncelikle tanım yapacağı dersin hangi grupta olduğunu seçmek durumundadır. Bu seçme işlemini sayfanın üst kısmında bulunan Sorumlu olduğum dersler ve Bologna Koordinatörü olduğum dersler seçeneklerinin yanındaki kutucuğa işaret koyarak gerçekleştirir. Dersler sayfanın sol kısmında sıralanır. Hangi ders için giriş yapılmak isteniyorsa onun üzerine gelinerek seçilir. Sağ tarafta ders üzerinde düzenleme yapılacak 6 sekme yer alır. İçerik: İçerik başlığı altında Dersin Amacı, Dersin İçeriği, Dersin Kitabı/Malzemesi/Önerilen Kaynaklar, Planlanan Öğrenme Etkinlikleri ve Öğrenme Yöntemleri, Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar üzerinde gerekli bilgi girişleri yapılabilir. Her başlığın karşısında içerisine yazı yazılabilecek kutucuklar bulunmaktadır. Yapılan tüm girişlerden sonra sayfanın üst kısmında yer alan Kaydet butonuna basılması yeterli olur.

68 Öğrenme Çıktıları: Öğretim üyesinin maddeler halinde dersin öğrenciye kazandırdığı becerileri yazabildiği ekrandır. Üs bölümde yer alan satır sayısı yanındaki kutucuğa sayı yazarak ekle butonuna basıldığında sayfaya madde eklemesı yapılır.yaratılan maddelere yazarak kaydet butonuna basıldığında bilgiler kaydedilmiş olur.madde sayılarının yanındaki kutucuğa işaret konulup sil butonuna basıldığında yaratılan madde silme işlemi gerçekleşmiş olur. Haftalık İçerik: Sayfada Hafta-Teorik- Uygulama-Laboratuar başlıklı liste yer almaktadır. Öğretim üyesinin haftalık ders içeriğini yazdığı sayfadır. Haftalar maddeler halinde sıralanmıştır. Sayfanın Üzerinde yer alan Satır Sayısı karşısındaki kutucuğa sayı yazarak madde eklemesi yapılabilir. Madde sayılarının yanındaki kutucuğa işaret konulup sil butonuna basıldığında yaratılan madde silme işlemi gerçekleşmiş olur. İş Yükleri: Ders etkinliklerinin seçilerek, etkinliğe sayı ve süre bilgilerinin eklendiği sayfadır. Sayfanın sol kısmında tüm etkinlikler yanlarında boş kutucuklarla yer alır. Ders için istenen etkinliklerin yanındaki kutucuklar işaretlenir ve listenin yanındaki sağ

69 ok tuşuna basılır. Seçilen tüm etkinlikler sağ tarafta alt alta yer alır. Bu etkinliklere istenen sayı ve süre bilgileri karşılarındaki boş kutuların içine yazılarak gerçekleştirilir. Kaydet butonuna basarak oluşturulan etkinlikler kaydedilir. Değerlendirme: Öğretim Üyesinin etkinliklerin katkı yüzdelerini yazıp kaydettiği ekrandır. Sayfanın sol kısmında tüm etkinlikler yanlarında boş kutucuklarla yer alır. Ders için istenen etkinliklerin yanındaki kutucuklar işaretlenir ve listenin yanındaki sağ ok tuşuna basılır. Seçilen tüm etkinlikler sağ tarafta alt alta yer alır. Etkinliği karşında yer alan Katkı Yüzdesi kutucuğuna yüzde bilgisi yazılır ve kaydet butonuna basılır.

70 Program ve Öğrenme Çıktısı İlişkisi: Seçilen dersin Program ve Öğrenme Çıktısı ilişkisinin görülebildiği sayfadır. DANIŞMAN ONAYI Öğretim Üyesinin danışmanlığını yaptığı öğrencilerin işlemlerinin listelendiği ekrandır. Öğretim üyesi danışmanı olduğu öğrencinin transkript bilgilerini, harç borcunu, kayıtlanma aşamasını, öğrencinin gönderdiği mesajları bu ekrandan takip etmektedir. Sayfa ; Öğrenci No., Ad Soyad, Kayıtlanma Aşaması, Harç Borcu, Yeni Mesaj Sayısı, Kayıtlanma Raporu ve Transkript başlıklarından oluşan bir listeden oluşmaktadır. Sayfanın en üst sağ köşesinde Öğretim üyesinin seçim yapabileceği Öğrenci listesi bulunmaktadır. Öğretim üyesi bu listeden seçim yaparak öğrencileri kategorize edebilmektedir. Öğrenci Listesinde yer alan kategoriler; Tüm Öğrenciler Danışman Onayı Bekleyen Öğrenciler, öğretim üyesi onay işlemini bu sayfadan gerçekleştirmektedir. Kaydı Tamamlanmış Öğrenciler Ders Seçimi Aşamasındaki Öğrenciler Danışman İnceleme Aşamasındaki Öğrenciler Öğrenci Onayı Aşamasındaki Öğrenciler Yeni Mesaj Atan Öğrenciler Harç Borcu Olmayan Öğrenciler Seçilen listeye göre öğrenci bilgileri ekrana gelir. Öğretim üyesi bu ekranda öğrencinin kayıtlanma Raporunu Görüntüle butonuna basarak alabilir. İstediği öğrencinin karşısında yer alan transkript butonuna basarak transkript görüntülemesini yapabilir.

71 VERDİĞİM DERSLER Öğretim üyesinin seçtiği yıl ve dönem bazlı verdiği dersler ile ilgili bilgileri görüntülediği ekrandır. Sayfanın üst bölümünde yıl ve dönem bilgisi girişi bulunmaktadır. İstenen dönem girişi yapıldıktan sonra ekrana verilen derslerin listesi çıkar. Listenin başlıkları; Ders Açan Birim, Kodu, Adı, Ders Planı dır. Ayrıca sayfada Ders Planı, aylık, haftalık ve dönemlik Sınıf Listesi raporu alınabilecek butonlar da bulunmaktadır. Ders Planı öğrencilerin sınavlarda hangi koşullarda değerlendirileceği kriterlerinin girildiği ekrandır. Ders Planı butonu tıklandığında ekrana küçük bir sayfa açılır. Sol kısımda Etkinlikler, sağ tarafta Sınav İsmi ve Bağıl başlıklı listeler yer alır. Etkinliklerden seçilen başlıklara Bağıl girişi yapılarak tanımlama işlemi gerçekleşmiş olur.

72 Öğretim Üyesi öğrenci devam listesi raporunu almak istediğinde Sınıf Listesi seçeneklerinden aylık, haftalık, dönemlik devam listesi seçeneğini seçer ve Rapor butonuna basar.

73 Devam listesi ekrana küçük bir sayfa olarak liste halinde açılır. Öğretim üyesi isterse bu raporun çıktısını alabilir. LİSANSÜSTÜ BAŞVURU DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ Öğretim Üyesinin jürisi olduğu lisansüstü başvurularını değerlendirdiği ve ilan edebildiği ekrandır. Sayfada öncelikle yıl ve dönem seçimi yapılır. Sonrasında değerlendirilecek Lisansüstü program seçilir. Mülakat notu girildiğinde başarı notu sisteme otomatik olarak yansır. Girişler yapıldıktan sonra KAYDET butonuna basılır. Sonuçları Gönder butonuna basıldığında sınav sonuç ilanı gerçekleşmiş olur. Öğretim Üyesi isterse Sonuç Raporu butonu ile sonuç raporunu alabilmektedir.

74 ANKET İSTATİSTİĞİ Öğretim üyesinin verdiği ve sorumlu olduğu derslerin öğrenci anket sonuçlarının yer aldığı sayfadır. Sayfanın ilk sorgusu Derslerimin Sonuçları ve Yetkili Olduğum Derslerin Sonuçları dır. Öğretim üyesi hangi seçeneği istiyorsa yanına işaret koyar. Yıl ve dönem bilgisi ve anketi seçerek Getir butonuna basar. Ekrana Öğretim Görevlisi ismi, Anketi yapan öğrenci sayısı, Ortalama, Ayrıntılar ve Yorumlar başlıklarının yer aldığı liste çıkar. Ayrıntılar başlığı altındaki büyütece tıklandığında yeni bir sayfa açılır. Bu sayfada Ders grupları bazında öğrencilere yapılan anket soruları ve detaylı sonuç bilgileri yer alır. Yorumlar başlığı altındaki kalem ikonuna tıklandığında yine grup bazlı öğrencilerin öğretim üyesi hakkındaki yorumları bulunur.

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır? DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI... 3 1.1.Ders Bilgileri... 5 1.1.1.Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?... 6 1.2.Ders Öğrenci Listeleri... 13 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Ders açma işlemleri

Detaylı

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ İçindekiler 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.1.YENİ DERS AÇMA NASIL YAPILIR?... 3 2.ÖĞRENCİ DERS YÖNETİMİ EKRANINDA ÖĞRENCİNİN ÜZERİNE DERS NASIL EKLENİR?... 9 2.1.YENİ DERS EKLEME... 11 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz ÖĞRETİM PLANI... 2 1. Yeni Öğretim Planı Tanımlama... 2 2. Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme... 3 3. Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz Dersi Ekleme... 4 4. Ders İşlemleri... 6 4.1.Düzenleme...

Detaylı

1. PROGRAM TANIMLARI VE ÇIKTILARI

1. PROGRAM TANIMLARI VE ÇIKTILARI 1. PROGRAM TANIMLARI VE ÇIKTILARI Bologna sürecine uyum çalışmaları kapsamında ön lisanstan doktoraya kadar her düzeydeki diploma programı için öncelikle; Üniversitenin misyon, vizyon ve hedefleri ile

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM

BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM Fakülte/Bölüm/Program tanıtım ekranı Üniversite de var olan programların tanıtım bilgileri girişinin yapıldığı ekrandır. Herhangi

Detaylı

Bilgi Ekranı... 3-5. Ders Teklifi... 6-11. Alanımdaki Dersler(Alan Koordinatörü)... 11-13. Koordinatörlüğümdeki Dersler(Ders Koordinatörü)...

Bilgi Ekranı... 3-5. Ders Teklifi... 6-11. Alanımdaki Dersler(Alan Koordinatörü)... 11-13. Koordinatörlüğümdeki Dersler(Ders Koordinatörü)... İçindekiler Bilgi Ekranı... 3-5 Ders Teklifi... 6-11 Alanımdaki Dersler(Alan Koordinatörü)... 11-13 Koordinatörlüğümdeki Dersler(Ders Koordinatörü)... 14-15 Koordinatörlüğümdeki Programlar (Program Koordinatörü)...

Detaylı

Ders Teklifi... 3-8. Alanımdaki Dersler(Alan Koordinatörü)... 8-11. Koordinatörlüğümdeki Dersler(Ders Koordinatörü)... 12-13

Ders Teklifi... 3-8. Alanımdaki Dersler(Alan Koordinatörü)... 8-11. Koordinatörlüğümdeki Dersler(Ders Koordinatörü)... 12-13 İçindekiler Ders Teklifi... 3-8 Alanımdaki Dersler(Alan Koordinatörü)... 8-11 Koordinatörlüğümdeki Dersler(Ders Koordinatörü)... 12-13 Koordinatörlüğümdeki Programlar (Program Koordinatörü)... 13-17 Müfredat

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ-BACKOFFİCE KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ-BACKOFFİCE KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ-BACKOFFİCE KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1.GİRİŞ... 8 2.PORTAL/ANA SAYFA... 8 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 8 3. DERS İŞLEMLERİ... 10 3.1. DERS KATALOĞU... 10 3.1.1.DERS KATALOĞU...

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu. OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.tr Osmaniye 2011 Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma Yaz öğretiminde açılacak dersler; enstitülerde anabilim dalının olumlu görüşü üzerine, fakülte, konservatuar ve yüksekokullarda

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PLANLARININ OLUŞTURULMASI VE DERS DEĞİŞİKLİK FORMU KULLANIM KILAVUZU MAYIS 2017, ISPARTA

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PLANLARININ OLUŞTURULMASI VE DERS DEĞİŞİKLİK FORMU KULLANIM KILAVUZU MAYIS 2017, ISPARTA T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PLANLARININ OLUŞTURULMASI VE DERS DEĞİŞİKLİK FORMU KULLANIM KILAVUZU MAYIS 2017, ISPARTA 1 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. YENİ DERS AÇMA... 4 3. DERS DEĞİŞİKLİKLERİ...

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi EKİM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FĠHRĠST 1. Bölüm : Vekalet Ġşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi Giriş Formu 1.2. Personel

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Öğrenci login sayfası 4 menüden oluşmaktadır. Genel duyurular ve gelen mesajlar takip edilebilir. 1- Alınan dersler, 2- Transkript, 3- Alınan dersler, 4- Sınav takvimi, 5-Ders

Detaylı

Ankara Üniversitesi Ön Lisan/Lisans Ders Tanımlama Kılavuzu

Ankara Üniversitesi Ön Lisan/Lisans Ders Tanımlama Kılavuzu Ankara Üniversitesi Ön Lisan/Lisans Ders Tanımlama Kılavuzu Ön Lisans/Lisans programları için programda verilen derslerin üniversite ders havuzuna tanımlanma işlemi ile ders havuzuna girilen dersin müfredata

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

Bilgi & İletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sayfa 1 / 33

Bilgi & İletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sayfa 1 / 33 Bilgi & İletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sayfa 1 / 33 Atılım Üniversitesi Bilgi & İletişim Teknolojileri Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi (ÖİBS - Student Information System - SIS 2.0) HAZIRLIK OKULU,

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ NDE Ders Açma İşlemi. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Aralık 2016 Ankara

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ NDE Ders Açma İşlemi. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Aralık 2016 Ankara ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ NDE Ders Açma İşlemi Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Aralık 2016 Ankara DERS AÇMA http://obs.ankara.edu.tr Bir dersin açılabilmesi için öncelikle dersin ders havuzuna tanımlanması

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt yapabilecekleri linkin duyurusunu yapmanız

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Tanımlama Yaz öğretiminde açılacak dersler; enstitülerde anabilim dalının olumlu görüşü üzerine, fakülte, konservatuar ve yüksekokullarda ise ilgili birim

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ Hesap işlemleri modülü İşletmelerde dönem içersinde gerçekleşen tüm hesap işlemlerini kayıt altına almak Bu modül 4 bölümden oluşur.(banka, Kasa, Çek,Senet) Banka Modülü, Bankalar

Detaylı

ÖĞRENCİ İNTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

ÖĞRENCİ İNTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU ÖĞRENCİ İNTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir.

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

Şekil 1 Son Durum Bilgileri

Şekil 1 Son Durum Bilgileri 1. Sicil Ana Menüsü 1.1. İşlemler 1.1.1. Son Durum Bilgileri Personelin Son Durum Bilgilerinin görüntülendiği ekrandır (Bkz. Şekil 1 ). Şekil 1 Son Durum Bilgileri Sorgu durumuna geçmek için Sorgu Gir

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. ECTS Info Pack. ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı YAZILIM-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. ECTS Info Pack. ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı YAZILIM-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ ECTS Info Pack ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları YAZILIM-WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Detaylı

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2).

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2). Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yönetim Kurulu Kararları Menüsü Değişikliği Değişikliği işleminin yapılması için ilgili Yönetim Kurulu Kararının (YKK) sisteme girilmesi gerekir. Bunun için Temel İşlemler

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - MÜKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Temmuz 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 Amaç 4 2 Giriş 4 3 Arama ve İşlemler 6

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen İcrai Haciz Terkini işlemi için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılarak ilgili bölümlere girişler yapılır. Başvuruya Ait Taşınmaz Mal (Zemin Tanım) bölümüne

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU A- OKUL MUTEMETLERİ (Mutemet Yardımcısı Olarak Sisteme Tanımlanan Kullanıcılar) TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1- SİSTEME GİRİŞ: Sisteme girebilmek

Detaylı

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU İÇİNDEKİLER 1. ŞEKİLLER LİSTESİ... 3 2. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 3. NAKLİYE HİZMET GRUBU... 5 3.1 NAKLİYE İŞLEMLERİ SEÇİM... 5 3.1.1 Nakliye Hizmet Grubu Talep - Cevap

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer. Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez. Onaylayan Tarih İmza İDARE SİSTEM YÖNETİM

Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer. Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez. Onaylayan Tarih İmza İDARE SİSTEM YÖNETİM Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE Sayfa No:2/16 Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ Ders bazında yoklama girişi yapılmak istenir ise Öğretim Elemanı Danışmanlık İşlemleri sayfasına girilerek hafta hafta devamsızlık girişi yapılabilir. Derslerin tamamı

Detaylı

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ A OKULU Mutemet Yardımcısı B OKULU Mutemet Yardımcısı C OKULU Mutemet Yardımcısı D OKULU Mutemet Yardımcısı E OKULU Mutemet Yardımcısı İl / ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mutemet Muhasebe

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik etkinlikler

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

2. Ders Teklifi (Dersi açan rolü)

2. Ders Teklifi (Dersi açan rolü) 2. Ders Teklifi (Dersi açan rolü) 2.1. Ders Açma (1) bölümünü işaretler ve daha sonra açılan pencereden Ders Tanımlama bölümünü işaretleriz. a) Bu komut ile birlikte program ekranının sol tarafında yandakine

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KURULUŞ İŞLEMLERİ KURULUŞ BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Sistemi Uygulaması (Mersis) üzerinden Sistem kullanıcıları; Kuruluş Başvurusu Değişiklik Başvurusu

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.mil.tr internet adresinden Personel

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 4 2.1. Nakit Akış Programı Ana Tablo İçeriği..4 2.2. Üst Menü İçeriği..6 2.2.1. Ayarlar Menü.....6 2.2.2. Yönetim Menü...8 2.3. Alt

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI 14.07.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. AYNİ BAĞIŞ ÖZELLİKLERİ... 5 2.1. Ayni Bağış Hizmet Grubu Ana Ekranı... 5 2.2.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri... 5 2.2.1.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri Listeleme...

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştirilir. Sisteme

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU Sözleşme İşlemleri A- Asgari Ücret Tarifesi B- Yeni Sözleşme C- Sözleşme Listesi D- Devir Teslim Başvuruları A-Asgari Ücret Tarifesi; İlgili yıla

Detaylı

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ DERS AÇMA İŞLEMLERİ: 2010/2011 ders listesinden önceki ders listelerine tabii olan öğrenciler için ders açma işlemleri (İdari Personel Girişi Bölüm İşlemleri)

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak;

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve sayıların

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ YÜKÜMLÜ RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KILAVUZU TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Sistemi Uygulaması (Mersis) üzerinden Sistem kullanıcıları; Değişiklik Başvurusu üzerinden

Detaylı

EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Akademik Kullanıcı İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018

EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Akademik Kullanıcı İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Akademik Kullanıcı İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 1 Sisteme İlk Giriş ve Şifre Belirleme Kullanıcılar sisteme ilk kez giriş yapacakları zaman giriş ekranındaki

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. BÜTÇE MODÜLÜ Yetki ve Yetkililer DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ oluşur. Bütçe modülü, işletme veri giriş yetkisi, işletme bütçe onay yetkisi ve merkez bütçe onay yetkilerinden ve yetkililerinden

Detaylı

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi)

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞ İLİŞKİLER DAİRESİ YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) PORTAL KULLANMA KLAVUZU v.1.1 17 Ağustos 2018 1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve

Detaylı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı İçindekiler Dijital Varlık Nedir?...2 BÖLÜM-1 Dijital Varlık Ekleme...3 Dijital Varlık Bilgi Alanı... 3 Yayın Alanı... 5 BÖLÜM-2 Dijital Varlık Güncelleme... 6 Yeni

Detaylı

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel / Öğrenci Alımı

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ KILAVUZU v1.1 (26.10.2018) st.bau.edu.tr 1 Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 06.04.2018 Gökçe Begüm AVCI v1.1 26.10.2018

Detaylı

HASTA ORDER İŞLEMLERİ

HASTA ORDER İŞLEMLERİ Hasta Order İşlemleri ekranı ayaktan ve yatan hastaların tedavilerinde kullanılacak ilaçların ve hizmetlerin sistem üzerinden kaydedilmesi ve hemşireler tarafından uygulanması amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 İçindekiler Tablosu ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 1. Özellikler.. 3 2. Kullanım...4 2.1. Elektra Fatura Aktarım Modülü.5 2.2. Mahsup Fişi Modülü.7 2.3. Bavel Fatura XML Modülü.9 2 ELEKTRA LOGO AKTARIM

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü E-Devlet Hizmetleri İşletme-TMGDK-TMGD İşlemleri Yardım Kılavuzu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Detaylı

BOLOGNA BİLGİLERİ GİRİŞİ

BOLOGNA BİLGİLERİ GİRİŞİ 1. Fakülte Bologna Tanımları BOLOGNA BİLGİLERİ GİRİŞİ Bu Bölüm, Bölüm Başkanları / Program Koordinatörleri / Ana Bilim Başkanları Fakülte/Enstitü/Yüksekokul /Meslek Yüksekokulu hakkında Türkçe bilgiler

Detaylı

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI PERSONELĠ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010)

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI PERSONELĠ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI PERSONELĠ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri,

Detaylı