ilk yar desteklerinizle daha fazla güzel çocuğumuza ulaşıyor, çok teşekkür ediyor, selam sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz...

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ilk yar desteklerinizle daha fazla güzel çocuğumuza ulaşıyor, çok teşekkür ediyor, selam sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz..."

Transkript

1 Bu akşam kişisel bir sorgulama geliyor "neredeyim, ne yapıyorum?" sevgili Seda'dan... Bir türkü ile başlıyor... (türküyü dinleyerek okumalısınız) Türkü taaa Ardahan'dan çınlayıp uzaya yayılmış; sevgili Deniz'in sesini sizin de duymanız gerekiyor... Sevgili Seda, Boğaziçinden mezun oldu, ve şimdi bir kolejde öğretmen... Soruyor kendine, ben neredeyim, ne yapıyorum diye? Aynı soruyu sabahtan beri biz de kendimize soruyoruz, biz ne yapıyoruz burada? Sabahtan beri Ardahan'lı birbirinden güzel çocukların resimlerini hazırlarken, ve Deniz'i dinlerken, niye onların yanında değiliz duygusu benliğimizi sarıyor... İnsanın gözleri nemleniyor... Acaba ne yapıyorlar, üşüyorlar mı? Öğretmenleri eksik mi? Yok hayır, orada da ne fedakar öğretmenler var... Onların hepsine selam olsun... En önce onların öğretmenler gününü kutlarız... Bizi biz yapan güzel öğretmenlerimiz, hepsinin önünde saygıyla eğiliyoruz... Boğaziçi grubumuz İLKYAR'ın en eski projesinin, 38. Köy Okullarına Kitap Projemizin çalışmalarını yapıyor. 54 okulumuza (çoğunluğu belde okulları) güzel kitaplarla güzel ilk yar'larımıza okumayı sevdirme amacı güdüyor. Her bir okula kitap (5-10u Tübitak gerisi hikaye kitapları) (1-4, 1-8, 5-8 şeklinde 3 farklı okula, 3 farklı liste ve sayıda) dergiler, birer top etiket değeri TL mertebesinde 750 TL desteğinizle arzu ederseniz adınıza, bir büyüğünüz veya sevdiğiniz adına kitapları mühürleyip sizin armağanınız olarak yolluyabiliriz... Desteklerinize çok teşekkür ediyoruz... Özellikle öğretmenlerimizin dikkatini çekmesini arzu ettiğimiz bir konu arkadaşlarımızın hazırladıkları yarışmayı incelemeleri ve öğrencilerini dahil etmeleri. Amaç çocukların okumak kadar yazmayı da sevmeleri... ana sayfamızda yarışma posteri de yer almakta. ilk yar desteklerinizle daha fazla güzel çocuğumuza ulaşıyor, çok teşekkür ediyor, selam sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz... İLKYAR Güzel çocuklarımızın geleceğine güzellikler katmak için, belki bir kitap, belki de büyüğünüzün anısına bir kitaplık için, belki de daha fazlası için: (lütfen bağışınızın açıklama kısmına isminizi yazın, hesap sahibi İLKYAR) İş Bankası ODTÜ Şubesi (4229) TL - TR Euro Hesabı: TR Dolar Hesabı: TR

2 Neredeyim?))Ne)Yapmaktayım?) AslındatümbusorgulamalarımMersinÜniversitesindengönüllüarkadaşım Engin inpaylaştığıbirtürküylebaşlamıştı.yenicamiavlusundaezansesivar diyebaşlartürkü(türkününkaydınısevgilidenizgüzelsesiylebuyazıyıokurken dinlemeniz,ardahan dauzakduygularınınburukluğunuhissetmenizisağlayacaktır yersebireylül,hersabahekibinüçebölünüpardahan ınköylerinekarıncasürüsü gibidağıldığımızakşamlarıdaprojekoşullarınagörelüksgelecekbişekilde öğretmenevindetoplanıpgünboyuncayaşanananılarınçarpıüçmisliylepaylaşılma yarışınagirildiğibirprojebaşlangıcıydıyaşadığımız.bilimotobüsü2n,minibüsn sayıdagönüllüalır,(böylediyincesayımızın50leribulduğunusanmayın,toplasanız 25R30gönüllüyavaryayoktur),bilimotobüsüçoğuzamangirilmezdenenköylerin toprakyollarınagirer,hahiçgirilmezseyoldangeçenarabalarıdurdurup2li3lü gönüllüleriveetkinlikkutularınıköydekiokulayollar,birköyübitiripikinciköye doğruyolalırkenbenimdeiçindebulunduğumminibüsvepikapekibi(dışetkinlik, kütüphane,bireysellerminibüsesığmayıncaelmecbur)3.köyünyolunututardık. Uzunvekiminizegöreuzadıyayazdığımıbiliyorumamakahvaltıseansımızdan bahsetmezsemhatrıkalır.okullarınaçılmasına4günkalaçıkmışızyolaniyetimiz yibolarauğramadanevvelhergün3ebölünüpgidebildiğimkadarçokköyegitmek çokçocuğaulaşmak.yibosağolsunbizeyatakhanesiniaçmış,akşamyemeklerinde deöğretmenevibizekapısınıaçmışamakahvaltıveöğlenkumanyasıbizibekler. Domatesekibi,Enginkoşpazardankahvaltılıkdomateskapgel,40kişilikolsun Ankara danplanlıçıkmışızkumanyavekahvaltıiçin3günebölüştürdüğümüz kaşarımızsalamımızvar.hergüngönüllüolankahvaltıhazırlama&kumanyaekibi mesaiyeuyanmasaatindenyarımsaatöncebaşlarveellerbirgüzelyıkanır.

3 Serpilkişibaşı2dilimkaşar, Yezdankişibaşı2dilimsalam, Eyüpdomateslersende, Özkansalatalıklarıgüzeldoğra Bunlarkahvaltıya,bunlaröğlekumanyasına.Birimüzikaçabilirmi?Evetsaat sabahın5 iolabilirvebizardahan dabiryibonunmutfağındaolabilirizamakahvaltı öncesibikardeştürküleriyigelir. İşteböylebaşlayansabahlar,kahvaltıveöğlenkumanyalarıhazırlanırpaketlenir otobüse2n,minibüsensayıdapayedilir,otobüseveminibüsesemih tensayıları almışakşamdangidilecekokulsayısıncabireysel,kütüphane,dergivedışetkinlik yüklemiştikzaten,günebaşlamayahazırız ordabirköyvaruzakta. kullanildi EnbaştayazdığımtürküArdahan daköylerdeveyibodayaptığımızetkinliklerin ardındangeçirdiğimizilk5gününsonundayibomezunlarınınkurduğubirdernek tarafındanbizimiçindüzenlenenvedagecesindesahneyeçıkanyaşıtlarımızdan dinlediğimizveogünbugündürdinledikçeşuyarımsayfadaözetlemeyeçalıştığım amakalbimesığmayanniceduygularındilimegözlerimehücumettiğibireylülden anlar,anılar.

4 GeçenlerdeEnginpaylaşmışbutürküyüyine Ogünbuyukardakiduygularyarışa girdibirbiriyledebirkaçsatırkaraladımkendimce,sizlerledepaylaşmakistediğim. Birtürkü,yazasımgeldi. İnsankalbidayanamadığındaanılarınhücumuna, Dökmek, rahatlamak, hatırlamak, Yazdıkçaölümsüzleşiyor, Hayat kalemekağıdakoşuyoryürek. hiçunutmamakistiyor. tarihekanıtbırakıyorkendinden. Tarihsatırlaroluyor, satırlaruzaklaroluyor, uzaklarözlemoluyor. benburdabıraktığıngibisenibekliyorumdiyor. Neredesin? Busoruyankılanıyorbenliğimde. Benneredeyim? Neyapmaktayım, yüreğimhangiyürekleredokunuyor? Dokunduğumyüreklerinkaçıbuzlarınıeritebiliyor,

5 Bağlamaağlar, parmaklarımağlar, eritmişkenküçükağrı nınkarını. Kalbimdepaylaşılmayıbekleyensevgihangigözlerdeçağlıyor, düşlerimağlar. önündeduramamışkenasinehirarpaçay? Birtürkü. Anılarımgelir,zamangeriakar, bölüştüğümüzekmekvesevgigelir. Gidipdedönülenkapılar, çalınıpdaaçılmayankapılar, tanrımisafiridiyebuyuredildiğimizsofralar,sohbetlergelir. Sevgininemekolduğu, emeğinkıymetliolduğu, geceninkaranlıkvedüşünceliolduğu

6 Uzağız, güneşinenerkenordakitoprağadeğip amaonubirtürlüısıtamadığıhaneler,köylergelir. gözdenırakkalıncagönlümüzunuttudemeyedilimvarmıyor amaunutmuşuz, İçimdebirsızı, unutmuşumsizi, içimdebirtürkü, içimdebirözlem neolurbağışlayınbeni. vesuçluluk. Ardahan a,kars a,ağrı ya,van a,bitlis e,muş a,bingöl e, saydıklarımavesayamadıklarıma, uyandığımsabahlara, uyanamadığımyarınlara. Neoluraffedinbeni. Umutsuz, çaresizdeğilimde düşünüyorinsan, dertoluyorhayatbazenyüreğine. Biliyorumki,geleceğimbirgünyinesize. Ne#olur#takvim#sorup#hudut#çizdirmeyin#bana.## Ihlamurlar#çiçek#açtığı#zaman *(BahattinKarakoçRIhlamurlarÇiçekAçtığıZaman) İştebentamdabusatırlarıdemişkenHüseyinhocamdanbirmailgeldi,projeye davetediyorhemdeaydınabininarabaylaistanbul dangeleceğiniatahocan İstanbul ataşınıncarezerveediphiçkullanmaknasipolmayanönkoltuğubelki AydınabinayırabilirsanadiyorHüseyinhocammailinde. Onayazdığımsatırlar,sankiyukardasizinlepaylaştığımamagünlerönceyazdığım satırlarındevamıgibi.

7 Merhabahocam, Artıkiçimdebirburukluklaokuyorumproj lerini. Eskiden,öğrenciykennegüzelCumagününedersseçmemeyeçalışır (seçsemdeprojekaçmazdiyipdersieker,sonranotlarıalıpçalışmakkaydıyla) perşembegecesindenprojeyegelsingelmesinbiziyolculamakiçingelmiş arkadaşlarımızlaodtüsunshinedanasılprojeotobüsüuğurlanıyorsabizdegece yolculuğuyapıpsabahankara daolmaküzereöyleceçaylamuhabbetleçocukları bizimiçindeöpünsözleriyleuğurlanırdıkserviseboğaziçinden. Bizimiçinprojeoservisebinmeklebaşlardıaslında. Gözlerimdoluyorbunlarıhatırladıkça. AtahocamızhepbizeVIPyolculuğugibigelenMersingönüllüleriniatmışarabasına gelmişolurduankara yayadaprojeokuluna. Ankara nınhüseyinhocasımersin inatahocasıvarsabizimdeistanbulçıkışlı projelerdebizihiçyalnızbırakmayangünizihocamızvardıamabirliktehiçankara projesikısmetolmadığıiçinbiz4r5gönüllübirbirimizdengüçalaraksabahınilk ışıklarıylavarırdıkaştiyeehbirazboynumuzbükük. HattabenilkAnkaraprojemeİsmail legitmiştim. Kendisi banaabidemeyindostum desede bendahaaştinesunshine,bilimotobüsü,hvnebilmezken birneviismail ingölgesindevedesteğiylealmıştımyerimiprojeotobüsünde. İsmailAbidiyineAnkara dakigönüllülerbilebiradımgeriatıyorveçokbüyük saygıduyuyorlardı. Nekadarşanslıyımvenekıymetlibiryolarkadaşımvardiyedüşünmüştümogün.

8 Hayallerdengünümüzehızlıcagelmekgerekirseşuançalışmaktaolduğumözelokul vesanırımtümözelokullaroldukçatuhafgeliyorgözüme.benverdiğimemeğin çocuklariçinbirkıymetivarmıkestiremiyorum.hepsininyoluaileleritarafından dahaşimdidençizilmişhayatlarıgarantiyealınmışgibi,bennekatabiliyorumkidiye düşünüyorumçokça.ihanetediyorumdiyorumbenimgerçektenihtiyacımolanve banaihtiyacıolançocuklara.şimdidenbüyüklafetmiyimhayatnegetirirbilinmez amabenimyerimpekburalardeğilgibihissediyorum. Çoküzülereksöylemeliyimkibirkaçhaftaboyuncacumartesigünleriveli toplantılarımolacağıiçinneistanbulnedeankaraçıkışlıprojelerekatılabiliyorum. Projeyekatılamıyorumdiyegerçektenüzülüyorumamaişimidegerçekten seviyorumveöğretmenolmayıistediğimdenzerreşüphemyokamasanırımnerde öğretmenolmamgerektiğinivehangiçocuklaradokunmamgerektiğini sorguluyorumbugünlerdeyinesıkça. 2012eylülünbenimilkeylülümünmeşhurbirtürküsügeliyorkulağıma gözdenırakdildenuzak haberinvarmı? haberimvar, haberimizvarhocam, sanırımhaberimizolduğuiçindebirborcumuzvar.

9 YinebuSeda nınyazasıgeldiçenesidüştüdiyeceksinizhocamkusurabakmayın. Atahocadiyinceprojeleregidipgelmehikayeleridiyincetutamadımkendimi vaktinizialdım.okullartatilolsun,yazınköyköygidelimtoplayalımçocukları, deneyleryapalım,masallarokuyalım.ozamanartıkyineistanbulrankaraarasıbi otobüsfirmasımıoluryoksaaydınabininarabasınınönkoltuğumuolurbilmem şimdidenrezervasyonumuyaparımben.ogünedeksağlıcaklakalın,hoşçakalın. Busatıradekokuyansabırlı arkadaşlarımateşekkür ediyorum,birkısmızatenortak anılar,ortakyaşanmışlıklar, farzedinki,haniartıkbisüre içinprojeleregidemiyorumya dönüştealdımelimemikrofonu izlenimlekarışıkanılar anlatıyorumsizedünden bugünden.aaaabakiyim Odtü yevarmışızvallahi,neara konuştumbenokadarvesiz nasıldinleyebildinizbukadar hayret Projeotobüsündeyerinialacak olanherksesonsuzselamve sevgilerimle,benimiçinde sarılınçocuklara Yolunuz açık,yüreklerinizdebiriktireceğinizunutamayacağınızanılarınızbololsun SedaYürük BoğaziçiÜniversitesi 15 İngilizceÖğretmeni ilkyarjlarımızıngeleceğinegüzelliklerkatmakiçinbelkibirkitapiçin,belkianısınıyaşatmakistediğiniz büyüğünüziçinbirkitaplık,belkidedahafazlasıiçin İşbankasıODTÜşubesi(4229)706968TLTR ; EuroHesabı:TR DolarHesabı:TR (HesapsahibiİLKYAR) Lütfenbağışınızınaçıklamakısmınaisminizimutlakalütfenbelirtin izlenimleridostlarınızlapaylaşıponlarıüyeyaparak(epostaadreslerinibizeyolluyarak),mesajlarınızda link vererekilkyarjıntanınırlığınıarttırabilirsiniz,ancakbaşkaamaçlarlailkyarizlenimlerindekive sitesindekiresimlerinizinsizkullanılmamasıgerektiğinihatırlatınlütfen...

Beyşehir in güzel çocukları şimdilerde neler yapıyorlar acaba?

Beyşehir in güzel çocukları şimdilerde neler yapıyorlar acaba? sevgili ilk yar'larımızın değerli dostları, bu akşam eski ilk yar'imiz, şimdi de gönüllümüz olan sevgili Esra'nın mektubunu paylaşıyoruz. Esra geçen haftalardaki "Sevgili Esra Abla" diye başlayan mektuptaki

Detaylı

Mehmet'e, mezun arkadaşlarımızın hepsine emekleri için çok teşekkür ediyoruz, çocuklardan ve ilkyar'dan kopmamalarını diliyoruz...

Mehmet'e, mezun arkadaşlarımızın hepsine emekleri için çok teşekkür ediyoruz, çocuklardan ve ilkyar'dan kopmamalarını diliyoruz... Değerli Dostlarımız, Bu akşam Mersin'den katılan, ve uzun süreden beri ilkyar'a çok önemli katkıları olan sevgili Mehmet'in, hem 23Nisan kampı, hem de ilkyar'a mezun olurken bakışını iletiyoruz... Kendi

Detaylı

2016 YILININ KONUŞMASI 14:30 B. SIDDIK YARMAN KÜRESEL YAŞAMDA GİRİŞİMCİLİK ve YARATICILIĞIN TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNE İZDÜŞÜMÜ

2016 YILININ KONUŞMASI 14:30 B. SIDDIK YARMAN KÜRESEL YAŞAMDA GİRİŞİMCİLİK ve YARATICILIĞIN TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNE İZDÜŞÜMÜ iyi akşamlar ilk yar'larımızın değerli dostları, yoğun bir dönem içerisinde olduğumuz için, geçtiğimiz haftalarda listeye (ilkyar-l) mesaj yolluyamadık... Bu akşam sevgili Merve nin özlem dolu izlenimini

Detaylı

ilk yar'larımızın sevgili dostları, Eylül projesinin günlüklerinin ardından sevgili Mehmet'in projeyi özetleyen izlenimini sunuyoruz bu akşam...

ilk yar'larımızın sevgili dostları, Eylül projesinin günlüklerinin ardından sevgili Mehmet'in projeyi özetleyen izlenimini sunuyoruz bu akşam... ilk yar'larımızın sevgili dostları, Eylül projesinin günlüklerinin ardından sevgili Mehmet'in projeyi özetleyen izlenimini sunuyoruz bu akşam... insan zaman zaman kendisi tek taraflı birşeyler öğretiyor

Detaylı

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf ilk yar'larımızın sevgili dostları, ilkyar desteklerinizle giderek büyüyen bir aile olarak varlığını sürdürüyor. Yeni yeni ilk yar'larımızla tanışırken bir taraftan fedakar gönüllülerimizi, ve bir zamanlar

Detaylı

iyi geceler ilk yar'larımızın değerli dostları,

iyi geceler ilk yar'larımızın değerli dostları, iyi geceler ilk yarlarımızın değerli dostları, Kendisi de bir YBO mezunu olan sevgili Kezbanın notlarını paylaşıyoruz... Kezban "yatılı çocukların anne babadan uzakta sevgiye aç" olduklarını belirten görüşe

Detaylı

iyi geceler güzel ilk yar'larımızın değerli dostları,

iyi geceler güzel ilk yar'larımızın değerli dostları, iyi geceler güzel ilk yar'larımızın değerli dostları, ilkyar okullarda çocuklara alışılmadık bilinmeyen birşeyle yaklaşmıyor... Kendi kapasitesini küçümsememeyi, kitap okumayı, bilimi, matematiği sevmeyi

Detaylı

ilkyar desteklerinizle daha fazla güzel çocuğumuza ulaşıyor, çok teşekkür ediyor, selam sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz...

ilkyar desteklerinizle daha fazla güzel çocuğumuza ulaşıyor, çok teşekkür ediyor, selam sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz... ilk yar'larımızın sevgili dostları, geçen hafta sesli bir dosya eşliğinde sevgili Seda'nın kıymetli izlenimini paylaşmıştık... Bugün de yine ses dosyalı bir izlenim sevgili Turan'dan geliyor... Bir öğretmenler

Detaylı

iyi günler sevgili ilk yar'larımızın değerli dostları, Bugün geçmişlere gideceğiz, çünkü yakınlarda kulaklarını çok çınlatmıştık... Ne kadar güzel bir örnek çalışmaydı öğretmenlerimizin sevgili Ahmet Hocamızın

Detaylı

ilk yar'larimizin sevgili dostlari, yaz gelirken ilk yar'larimiza yonelik hazirladigimiz iki guzel proje ile sevgilerinizi yolluyoruz...

ilk yar'larimizin sevgili dostlari, yaz gelirken ilk yar'larimiza yonelik hazirladigimiz iki guzel proje ile sevgilerinizi yolluyoruz... ilk yar'larimizin sevgili dostlari, yaz gelirken ilk yar'larimiza yonelik hazirladigimiz iki guzel proje ile sevgilerinizi yolluyoruz... En az 7 bin cocuga... Bogazicindeki arkadaslarimiz gunlerdir ugrasiyorlar,

Detaylı

Cocuklari icin cirpinan ogretmenleri gordukce hem cok seviniyoruz, hem de onlara yonelik daha fazla birseyler yapabilme derdine dusuyoruz...

Cocuklari icin cirpinan ogretmenleri gordukce hem cok seviniyoruz, hem de onlara yonelik daha fazla birseyler yapabilme derdine dusuyoruz... Kemal Ogretmen fotograflari karne gunu gecince hemen paylasmaliyiz heyecani yasadik, tipki 1 onceki hafta sevgili Selda Ogretmenimizden gelen fotograf ve mektuplari aldigimiz geceki heyecana benzer...

Detaylı

Bu konuda çocuklara ulaşmamızı sağlayan desteğinize sizlere çok teşekkür borçluyuz...

Bu konuda çocuklara ulaşmamızı sağlayan desteğinize sizlere çok teşekkür borçluyuz... iyi geceler ilk yar'larımızın dostları, bu gece sevgili Naciye'nin izlenimini paylaşıyoruz... Naciye'nin yazısı sanki önceki yazıları başka açılardan tamamlıyor... Buradan kendimizi sorguluyor, burada

Detaylı

İyi Akşamlar ilk yar'larımızın ilk sevdiklerimizin değerli dostları,

İyi Akşamlar ilk yar'larımızın ilk sevdiklerimizin değerli dostları, İyi Akşamlar ilk yar'larımızın ilk sevdiklerimizin değerli dostları, Bu akşam dumanı üstünde bir izlenim ulaştırıyoruz size, sevgili gönüllümüz Sümeyye yazmış... Güzel çocuklara güzel bir gülümseme armağan

Detaylı

ilk yar'larımızın sevgili dostları

ilk yar'larımızın sevgili dostları ilk yar'larımızın sevgili dostları Bu akşam da Mersin üniversitesinden sevgili İbrahim'in izlenimini paylaşıyoruz... Daha önce Mersin ekibinin her projemize gelişi ile verdiği eşsiz katkıya değinmiştik...

Detaylı

Desteklerinizle... Sevgilerimiz selamlarımız ve saygılarımızla... İLKYAR

Desteklerinizle... Sevgilerimiz selamlarımız ve saygılarımızla... İLKYAR Sevgili İLKYAR'larımızın Değerli Dostları, Acıyı yaşamayınca, insanlara yaklaşmayınca, onlara dokunmayınca hep başka yargılar hakim oluyor beynimize... Dün gönüllümüz, 2003'den beri ilk yar'imiz sevgili

Detaylı

İyi akşamlar ilk yar'larımızın sevgili dostları,

İyi akşamlar ilk yar'larımızın sevgili dostları, İyi akşamlar ilk yar'larımızın sevgili dostları, başlık doğru, çünkü Trakya projelerinde bulunmamıştı sevgili Özde Nur... Özde Nur da ilkyar a uzun süredir emek veren gönüllülerimizden... İlkyar ı ileriye

Detaylı

ilkyar in yarattığı sevinç hiç dile gelmese de, çocukların gülümsemeleri yansıtır memnuniyetlerini...

ilkyar in yarattığı sevinç hiç dile gelmese de, çocukların gülümsemeleri yansıtır memnuniyetlerini... İNSAN NİÇİN YAŞAR? ilkyar in yarattığı sevinç hiç dile gelmese de, çocukların gülümsemeleri yansıtır memnuniyetlerini... Sonraları mektuplarda çeşit çeşit kelimelerle sevgileri çiçeklenir, keşke deyişleri,

Detaylı

Desteklerinizle daha fazla ilk yar a ulaşmak dileğiyle teşekkür ediyor selam sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz... İLKYAR

Desteklerinizle daha fazla ilk yar a ulaşmak dileğiyle teşekkür ediyor selam sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz... İLKYAR ilk yar'larımızın değerli dostları, Bazen farkediyorsunuz, alel acele yetiştirilen mesajlar, bazen yazım hatalarıyla gönderiliyor, bazen de tesadüflerle... Tıpkı bugünkü gibi... Bugün 3 kişi 3 haber diye

Detaylı

Ailelerin ve cocuklarin bireysel olarak destekler aldigi, merkezdeki okullarin da durumunun nispeten iyi oldugu belirtildi,

Ailelerin ve cocuklarin bireysel olarak destekler aldigi, merkezdeki okullarin da durumunun nispeten iyi oldugu belirtildi, Degerli ILKYAR Dostlari, Sevgili Osman'in bizi gecmise goturen guzel gunleri hatirlamamamizi saglayan izlenimini paylasiyoruz... Ozel Gunler Projesi cercevesinde SOMA icin desteklerinizi bekliyoruz...

Detaylı

Yaz Kampı Butcesine Destek icin,

Yaz Kampı Butcesine Destek icin, Iyi Gunler, Yaz kampinda bu sene Bogazici grubu biraz boynu bukuk kaldi. Herhangi bir sekilde ogrencilerin gidecegi mekanlarda en ufak bir gerilim olmasin diyerek 20 ogrencinin ogretmenleriyle Bogazicindeki

Detaylı

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf Değerli Dostlarımız, ilkyar faaliyet raporları 7 Martta İstanbul da 21 Martta Ankara da sunuldu. Ekte kısa bir özet raporu bilanço ve gelir gider tablolarını bilgilerinize sunuyoruz... Bütün bağışlarınızın

Detaylı

Onceki izlenimdeki sevgi titresimleri sevgili Ugurcan'in izleniminde devam ediyor...

Onceki izlenimdeki sevgi titresimleri sevgili Ugurcan'in izleniminde devam ediyor... 23 Nisan gecti hala kendimizi toparlayamadik; bir sure daha ruyalarimizi susleyecekler... Ama her zaman onlarin en guzel basarilarla buraya gelmelerini heyecanla bekleyecegiz... Onceki izlenimdeki sevgi

Detaylı

ilk yar'larımızın sevgili dostları

ilk yar'larımızın sevgili dostları ilk yar'larımızın sevgili dostları Bu akşam size bir aydır vermek istediğimiz haberi güzel bir şekilde verebiliyor olmanın sevincini yaşıyoruz... Dınar Eğitim Gönüllüleri Derneğinin düzenlediği Küçük Kalemler

Detaylı

ilk yar'larımızın sevgili dostları,

ilk yar'larımızın sevgili dostları, ilk yar'larımızın sevgili dostları, Ekte son proje dönüşü resimlere bakınca insan bir zamanlar sevgili Osman'ın Ardahan'da dediği gibi -ne arıyorum ben buradane arıyoruz biz buralarda, bizim yerimiz hep

Detaylı

BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK

BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK Ceylan Işık, Hacettepe Türkçe Öğretmenliği Biliyor musunuz, ben bir çocuğun kalbine dokundum? Hatta bir değil birçok çocuğun kalbine dokundum. Onların sadece ellerine, yüzlerine

Detaylı

Boylesine bir emek hic bir maddi karsilikla elde edilemez... ILKYAR gonulluleri boylesine essiz birliktelikler yasiyorlar ilkyar lari ile...

Boylesine bir emek hic bir maddi karsilikla elde edilemez... ILKYAR gonulluleri boylesine essiz birliktelikler yasiyorlar ilkyar lari ile... Ilkyar da yar kim, ilk'i kim gonul kim, gonullu kim ayirt etmek cok zor birbirinin icine gecmis sevgi yumaklari; ama su var ki, bu sevgi ilmeklerini kiymetli kilan emek... Boylesine bir emek hic bir maddi

Detaylı

Bir$kere$güneşi$görmüş$ olan$düşmez$dara$

Bir$kere$güneşi$görmüş$ olan$düşmez$dara$ ilk yar'larımızın değerli dostları, çoktandır ekteki yazıyı tutuyordum, yeni gönüllülerimizin kaçırmaması gereken bir yazı... Sevgili İbrahim'i daha önceki yazılarından tanıyanlar ekteki coşkuyu çok güzel

Detaylı

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf Yeni Yılın ilk izlenimi aynı zamanda 1598 numaralı izlenim sevgili gönüllümüz ve şu anda ilk yar'ın yöneticilerinden sevgili Tülin'in kaleminden... Geçmişte müthiş emekle destekledi, projelerimizin çoğuna

Detaylı

ilk yar'larımızın sevgili dostları,

ilk yar'larımızın sevgili dostları, ilk yar'larımızın sevgili dostları, hala izlenimini yollayamayan ve mektuplarından bir demet sunmayı unutan mezunlarımıza gönderme yapalım; ilk yar'larımızın güzel mektuplarını okuyup bir hazırlık yapmak

Detaylı

Tam da 16 yıl olmuş o şefkatli güler yüzlü abla ve abilerimizden ayrılalı. Nasıl da mutlu olmuştuk geldiklerinde. nasılda heyecanlanmıştık.

Tam da 16 yıl olmuş o şefkatli güler yüzlü abla ve abilerimizden ayrılalı. Nasıl da mutlu olmuştuk geldiklerinde. nasılda heyecanlanmıştık. NE ÇABUK GEÇMİŞ ZAMAN Tam da 16 yıl olmuş o şefkatli güler yüzlü abla ve abilerimizden ayrılalı. Nasıl da mutlu olmuştuk geldiklerinde Mavi otobüsten indiklerinde bize koşuşları nasılda heyecanlanmıştık.

Detaylı

Okul günüm. Anne-babalar ve çocuklar için için okula başlama rehberi. Niedersächsisches Kultusministerium

Okul günüm. Anne-babalar ve çocuklar için için okula başlama rehberi. Niedersächsisches Kultusministerium Derste biraz önce resim yaptık. Şimdi öğretmen resimlere bakıp neyi daha iyi yapabiliriz diye bize öneride bulunuyor. Öğlenleri okulumuzun yemekhanesinde yemek yiyorum. Yemekler çoğunlukla lezzetli ve

Detaylı

Boğaziçi Grubumuz gönüllüleri TÜYAP Fuarında tanıtım yapıyorlar, oldukça büyük bir fedakarlık yaptıkları, umarım emeklerinin karşılığını alırlar...

Boğaziçi Grubumuz gönüllüleri TÜYAP Fuarında tanıtım yapıyorlar, oldukça büyük bir fedakarlık yaptıkları, umarım emeklerinin karşılığını alırlar... iyi akşamlar ilk yar'larımızın sevgili dostları, bu akşam ilk projesine katılan sevgili Elif'in izlenimini paylaşıyoruz. Elif in izlenimi daha önceki izlenimlerden farklı biçimde yazılmış... Hem bir iç

Detaylı

Sevgili Medine Abla - O Artik Bir YIBO Öğretmeni

Sevgili Medine Abla - O Artik Bir YIBO Öğretmeni Sevgili Medine Abla - O Artik Bir YIBO Öğretmeni Bu akşam gönüllümüz sevgili Medine Hakkâri de YIBO da gönderdiğiniz kitapları almış telefonla selam ve sevgilerini yolladı tüm ILKYAR gönüllülerine ve bağışçılarına...

Detaylı

Büyük Kahraman. Bekleyiş en uzun, en zor en katlanılmaz bekleyiş hangisidir? Bir annenin bekleyişi, bir evladın hikâyesidir en zor olan.

Büyük Kahraman. Bekleyiş en uzun, en zor en katlanılmaz bekleyiş hangisidir? Bir annenin bekleyişi, bir evladın hikâyesidir en zor olan. Sevgili ILKYAR Dostlari [ILKYAR-L: 1500] Yani 1500. yazimizi yolluyoruz, Yillardir bizi izlediniz, guzel masum ilk yar'larimiza yonelik cabalarimiza tanik oldunuz... Hafta da iki kez yollamaya calistik,

Detaylı

Çocuklarımızın umutları ve hayallerinin olması gerek, onları canlı tutmamız gerek, Nuray'ın dediği gibi onların Tutunacak Dalı Olmamız gerek...

Çocuklarımızın umutları ve hayallerinin olması gerek, onları canlı tutmamız gerek, Nuray'ın dediği gibi onların Tutunacak Dalı Olmamız gerek... ilk yar'larımızın sevgili dostları, maalesef toplumumuzu sarsan olaylar devam ediyor... 1 hafta önceki patlamanın acıları soğumadan bir yenisini yaşadık... Ateş düştüğü yeri yakıyor en çok, ama giderek

Detaylı

Çok teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. İş Bankası ODTÜ Şubesi (4229) ; IBAN:TR

Çok teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. İş Bankası ODTÜ Şubesi (4229) ; IBAN:TR Degerli ILKYAR Dostlari, Gundem disi bazi guzellikleri dikkatinize sunarken umarim hicbir arkadasin duygularini/aktardiklarini hafife aldigimiz sonucuna ulasmazsiniz ve bizi mazur gorursunuz... (dosyanin

Detaylı

Desteklerinizle, daha fazla ilk yar'imize ulasmak amacimiz...

Desteklerinizle, daha fazla ilk yar'imize ulasmak amacimiz... Sevgili ILKYAR Dostlari, ILKYAR su siralar koy okullarina kitap kampanyasini surduruyor 50 koy okulu secilecek... 100'un uzerinde guzel okuma kitaplari belde okullarimizdaki ilk yar'larimizla kucaklasacak...

Detaylı

RENKLERİN TONUNA KAYGILANIRKEN

RENKLERİN TONUNA KAYGILANIRKEN ilk yar'larımızın sevgili dostları, Bugünkü izlenimi özellikle dikkatli okumanızı ve çevrenizdeki arkadaşlarınıza iletmenizi diliyoruz... Sevgili Makbule'nin ilk projesiydi... Sevgili Makbule'nin duyguları,

Detaylı

iyi geceler ilk yar'larımızın değerli dostları, Bu akşam Eylülden kalan bir sada dile gelmiş sevgili Gülnur'un yazısından... Kısaca YİBO'yu anlatmış çocuklar, Gülnur da güzel bir şekilde aktarmış, herhalde

Detaylı

23 Nisanin ardindan gecen gunler ve yeni etkinliklere ragmen

23 Nisanin ardindan gecen gunler ve yeni etkinliklere ragmen 23 Nisanin ardindan gecen gunler ve yeni etkinliklere ragmen Guzel ilkyar larimizi unutamiyoruz, gonullulerimizden sevgili Suleyman en buyuk hayalini paylasiyor... Tum destekleyen bagiscilarimiza cok tesekkur

Detaylı

ILKYAR. -- Orda bir YIBO var...

ILKYAR. -- Orda bir YIBO var... Bu akşam kıymetli gönüllülerimizden sevgili Yezdan'in izlenimini paylaşıyoruz... Bu kadar emek, ve coşku ile ILKYAR'i sahiplenen ve ILKYAR'a gelecekte de hayatında önemli bir yer vereceğini düşündüğümüz

Detaylı

İnanıyorum ki biraz daha gayret ederek planlı ve düzenli bir çalışmayla çok daha başarılı olacaksın

İnanıyorum ki biraz daha gayret ederek planlı ve düzenli bir çalışmayla çok daha başarılı olacaksın 4. sınıf öğretmenlerinin karne görüşleri şu şekildedir: Sevgili Nehir Nur, Bal arısı gibi çalışkan ve üretken bir öğrencisin güzel kızım. Aldığın her görevi başarıyla ve ciddiyetle yerine getirdin. Her

Detaylı

değerli ilk yar'larımızın değerli dostları,

değerli ilk yar'larımızın değerli dostları, değerli ilk yar'larımızın değerli dostları, Bunca önyargıların biriktiği ortamda ilkyar'ı nasıl anlatırsınız? Anlatsanız kim ne kadar inanır ardında gizli ajanda olmadığına... Sevgili Engin de dur bakalım

Detaylı

Tabii YDS nin katkilarina da cok tesekkur etmemiz gerek... Eger daha fazla birseyler yapiyorsak bu da YURTICI Kargo sayesindedir...

Tabii YDS nin katkilarina da cok tesekkur etmemiz gerek... Eger daha fazla birseyler yapiyorsak bu da YURTICI Kargo sayesindedir... Gecen gun tum malzemeler tamamlandi ancak gonullulerin hepsinin sinavlari baslayacak bu nedenle askida kalacak botlar diye dusunmustum... Geceleyin tamam diye bir mesaj gelince sasirdim ve sevindim, botlar

Detaylı

ATBÖ Sürecinde Ölçme-Değerlendirmeye Hazırlık: ATBÖ Yaklaşımı Nasıl Bir Ölçme Değerlendirme Anlayışını Öngörüyor?

ATBÖ Sürecinde Ölçme-Değerlendirmeye Hazırlık: ATBÖ Yaklaşımı Nasıl Bir Ölçme Değerlendirme Anlayışını Öngörüyor? Not: Bu doküman, TÜBİTAK tarafından desteklenen ATBÖ (Argümantasyon Tabanlı Bilim Öğrenme) Projesi kapsamında hazırlanan öğretmenlerin 3 yıl boyunca yaşadıkları sınıf tecrübelerini paylaştıkları ATBÖ Öğretmen

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

10 Aralık İnsan Hakları Ve Demokrasi Paneli Cath Projesi Satışlarımız Ortaokul Aralık Ayı Sanat Etkinlerimiz... 2

10 Aralık İnsan Hakları Ve Demokrasi Paneli Cath Projesi Satışlarımız Ortaokul Aralık Ayı Sanat Etkinlerimiz... 2 İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler 10 Aralık İnsan Hakları Ve Demokrasi Paneli... 1 Cath Projesi Satışlarımız... 2 Ortaokul Aralık Ayı Sanat Etkinlerimiz... 2 Tüm Velilerimizin Dikkatine!...

Detaylı

Ceren'e, Istanbul grubuna, Erden'e, Oznur'a ve siz destek veren gonul veren herkese cok tesekkur ediyor saygilarimizi yolluyoruz...

Ceren'e, Istanbul grubuna, Erden'e, Oznur'a ve siz destek veren gonul veren herkese cok tesekkur ediyor saygilarimizi yolluyoruz... Iyi Geceler, dun geceden, sevgili Ceren e gelen mektuplardan devam ediyoruz, dun "sen de bizi sevdin mi?" diyen minik, mektubun devaminda ogretmenim selam soyluyor sizi opuyor, "sen de bizi optun mu?"

Detaylı

Yaz okulunun son 2 haftasina girerken tempo daha da artiyor hep Ardahan, Kars, Agri, Van ve Erzurum'daki guzel ilk yar larimiz aklimizda...

Yaz okulunun son 2 haftasina girerken tempo daha da artiyor hep Ardahan, Kars, Agri, Van ve Erzurum'daki guzel ilk yar larimiz aklimizda... Bu aksam Yaz Kampi koordinatorumuz sevgili Mehmet'in izlenimini paylasiyoruz... Mehmetin daha onceki yazdiklari gibi cok guzel yazilmis bir izlenim, ama bir cumlesi var ki... Yani bunlar gercekten mi,

Detaylı

Hocam Prof. Dr. Nejat Göyünç ü Anmak Üzerine Birkaç Basit Söz

Hocam Prof. Dr. Nejat Göyünç ü Anmak Üzerine Birkaç Basit Söz Hocam Prof. Dr. Nejat Göyünç ü Anmak Üzerine Birkaç Basit Söz PROF. DR. 133 Prof. Dr. Alaattin AKÖZ SÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Hiç unutmadım ki! Akademik olarak hem yüksek lisans, hem de doktora

Detaylı

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Bu ayki yaşayan değerimiz Sevgi.

Detaylı

İLKYAR 2009 Faaliyet Raporu Özet -

İLKYAR 2009 Faaliyet Raporu Özet - İLKYAR 2009 Faaliyet Raporu Özet - Mart başında İstanbul da, gecen hafta da Ankara'da yıllık toplantılarımızı yaptık... Bu akşam da toplantıya katılamayanlara 2009 Faaliyet Raporumuzun kısaca başlıklarını

Detaylı

Iyi Geceler, Emrah'in ilk projesi Samsun Carsamba Guloren ve Ordu Ikizce Yogunoluk YIBOlarda idi... Emrah da kendisi bir YIBO mezunu...

Iyi Geceler, Emrah'in ilk projesi Samsun Carsamba Guloren ve Ordu Ikizce Yogunoluk YIBOlarda idi... Emrah da kendisi bir YIBO mezunu... Iyi Geceler, Bayramlar nedeniyle ILKYAR mesajinin posta kutunuzda ek biriken mesajlardan biri olmasin istedik, yoksa izlenimlerimiz coktan hazirdi, sevgili Emrah haziran da yollamis... Emrah'in ilk projesi

Detaylı

Degerli ILK YAR'larimizin Degerli Dostlari, Hepimizin yuregini yakan Soma faciasindan sonra cesitli teklifler ve sorular geldi...

Degerli ILK YAR'larimizin Degerli Dostlari, Hepimizin yuregini yakan Soma faciasindan sonra cesitli teklifler ve sorular geldi... Degerli ILK YAR'larimizin Degerli Dostlari, Hepimizin yuregini yakan Soma faciasindan sonra cesitli teklifler ve sorular geldi... ILKYAR olarak Soma'daki guzel cocuklar icin cesitli dusuncelerimiz var.

Detaylı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:1 Nisan 2015 1 KİTAP VE KÜTÜPHANENİN ÖNEMİ 3 2014-2015 KÜTÜPHANE ORYANTASYONUMUZ 5 KÜTÜPHANEMİZ 8 OKUMA ŞENLİĞİMİZ 10 BRITANNICA ONLINE 12 SEVİM AK

Detaylı

YİNE YOLLARDA - 1. Mehmet BOZOĞLAN

YİNE YOLLARDA - 1. Mehmet BOZOĞLAN YİNE YOLLARDA - 1 Mehmet BOZOĞLAN Zaman hızla akıp geçerken en güzel aylardan birine geliyoruz. Daha fazla okula daha fazla çocuğa ulaşma fırsatı veren, bitmesini hiç istemediğimiz, güzel isimli ay Eylül

Detaylı

SİZ HİÇ TEK KANATLA UÇAN KUŞ GÖRDÜNÜZ MÜ? Ferdi KASIM, Mersin Üniversitesi. Ben gördüm...

SİZ HİÇ TEK KANATLA UÇAN KUŞ GÖRDÜNÜZ MÜ? Ferdi KASIM, Mersin Üniversitesi. Ben gördüm... SİZ HİÇ TEK KANATLA UÇAN KUŞ GÖRDÜNÜZ MÜ? Ferdi KASIM, Mersin Üniversitesi Ben gördüm... Nasıl anlatmaya başlasam. Söze; nerden girsem bilemiyorum. Otogardan aldığım Hatice'nin aaa ben bu abiyi tanıyorum

Detaylı

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 1 CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 10 KASIM TÖRENİMİZ... 2 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM SERGİMİZ... 2 EĞİTİMDE İZLERİMİZ... 3 DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASINI KUTLUYORUZ!......

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:40 Sayı:33 17 Haziran 2016 Değerli Velilerimiz, 2015-16 Eğitim Öğretim Yılı bugün sona eriyor. Dünyanın ve ülkemizin zor

Detaylı

iyi geceler güzel ilk yar'larımızın sevgili dostları,

iyi geceler güzel ilk yar'larımızın sevgili dostları, iyi geceler güzel ilk yar'larımızın sevgili dostları, herşeyden önce ailelerin tedirginliği nedeniyle 19. anadoludan bir demet çiçek projemizi gelecek seneye ertelemek durumunda kaldığımızı üzülerek sizlere

Detaylı

Güzellerden Güzellemeler...

Güzellerden Güzellemeler... Güzellerden Güzellemeler... Geçen hafta Tosya Y!BO ö"rencilerinin yaptıklarını anlatmı#tım, bu hafta da kolejlerde okuyan çocuklardan bir iki örnek verece"im Alev Okullarına gitmi#tim ilk dönem, Alev Okulları

Detaylı

HÜRRİYET İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

HÜRRİYET İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI HÜRRİYET İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI 1 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI Sayın Müdürüm, Saygı Değer Öğretmenlerim,Kıymetli

Detaylı

þimdi sana iþim düþtü. Uzat bana elini de birlikte çocuklara güzel öyküler yazalým.

þimdi sana iþim düþtü. Uzat bana elini de birlikte çocuklara güzel öyküler yazalým. Kaybolan Çocuk Çocuklar için öyküler yazmak istiyordum. Yazmayý çok çok sevdiðim için sevinçle oturdum masanýn baþýna. Yazdým, yazdým... Sonra da okudum yazdýklarýmý. Bana göre güzel öykülerdi doðrusu.

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

ama yüreğe dokunanlar

ama yüreğe dokunanlar iyi akşamlar ilk yar'larımızın sevgili dostları, bu yılın son mesajını paylaşıyoruz sevgili Meltem'in izlenimiyle... Yıl geçince geriye dönüp bakıyoruz geçen yıl neler oldu diye, sevgili Meltem de, okuluna

Detaylı

11- Tasarlayacağımız yer hakkında bilgilere nasıl ulaşabiliriz? Yanıt-11 Lütfen şartnameyi bir kez daha inceleyiniz.

11- Tasarlayacağımız yer hakkında bilgilere nasıl ulaşabiliriz? Yanıt-11 Lütfen şartnameyi bir kez daha inceleyiniz. Değerli Akademisyen ve Öğrenciler. Çalışmaların son teslim tarihinin 15 Haziran 2012 olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Basılı şartname sayfa 10 daki 1 Ağustos günü deyişini lütfen dikkate almayınız.

Detaylı

Kas Gucuyle Devri Alem Erden> Cocuklarimiz, ilk goz agrilarimiz, ilk yarimiz;

Kas Gucuyle Devri Alem Erden>  Cocuklarimiz, ilk goz agrilarimiz, ilk yarimiz; Bu gece uzun eylul projesiyle YIBO projelerine dahil olan Bogazici Universitesinden sevgili Ozan'in izlenimini paylasiyoruz... ILKYAR etkinlikler pesinden kosarken boylesine farkli bakis acilarindan etkileyici

Detaylı

İ L K Y A R 2017 F A A L İ Y E T L E R İ

İ L K Y A R 2017 F A A L İ Y E T L E R İ İ L K Y A R 2017 F A A L İ Y E T L E R İ Etkinliklerimizle Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çorum, Erzurum, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Manisa,

Detaylı

'MASALLARA DOKUN' KSS PROJESİ

'MASALLARA DOKUN' KSS PROJESİ 'MASALLARA DOKUN' KSS PROJESİ T E M M U Z 2 0 1 8 T U R G E D ÇOCUKLUĞUNUZU DÜŞÜNÜN... Arkadaşlarınızla oyun oynamak için sokağa çıkmak istediğiniz her an dev engelleri aşmak zorunda kaldığınızı, oyun

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

Değerli ilk yar'larımızın Sevgili Dostları,

Değerli ilk yar'larımızın Sevgili Dostları, Değerli ilk yar'larımızın Sevgili Dostları, Bu akşam ilkyar'ın fedakar emekçilerinden sevgili Özdenur sorguluyor, ailemizin gelecegi kendi çocuklarımıza sevgi ve ilgi dolu yaklaşımımız neyse, ülkemizin

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Bu ayki yaşayan değerimiz Sevgi.

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:10 Sayı: 8 06 Kasım 2015 Değerli Velilerimiz, İnsanın işini sevmesinin çok önemli olduğunu her gün yaşayarak bizzat deneyimliyorum.

Detaylı

Halk arasında "Ufak atta civcivler yesin" diye bir deyim var. İşte bu söz aşağıdaki röportaja cuk oturmuş.

Halk arasında Ufak atta civcivler yesin diye bir deyim var. İşte bu söz aşağıdaki röportaja cuk oturmuş. Halk arasında "Ufak atta civcivler yesin" diye bir deyim var. İşte bu söz aşağıdaki röportaja cuk oturmuş. UĞUR YILDIRAN arkadaşımızın röportajını okuyunca aklıma nedense direkt bu söz geldi. Şimdi kendi

Detaylı

Çocuğuna, ev ödevleri konusunda şöyle yardım

Çocuğuna, ev ödevleri konusunda şöyle yardım Çocuğuna, ev ödevleri konusunda şöyle yardım edebilirsin! Eğer çocuğuna derslerinde yardım etmek istiyorsan işte iyi öneriler Ev ödevi yapmak için, günlük bir rutin yap. Bu günün belirli bir saatinde bir

Detaylı

gelen mektupların büyük bir bölümü hep Ferdi abilerine yazılmıştı... Çocukların zaten sahip olmaları gereken güzel hislerini, sevinçlerini

gelen mektupların büyük bir bölümü hep Ferdi abilerine yazılmıştı... Çocukların zaten sahip olmaları gereken güzel hislerini, sevinçlerini ilk yar'larımızın sevgili dostları, Bu akşam Mersin Üniversitesi gönüllülerimizden sevgili Ferdi'nin ilk etkinliğinden izlenimlerini paylaşıyoruz. Sevgili Ferdi, çocukların o kadar güzel sevgisini kazandı

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 1 KÜTÜPHANE ORYANTASYON HAFTASI 3 BİLGİ OKURYAZARLIĞI HAFTASI 4 YAZI TÜRLERİNİ TANIYORUZ 5 BİLİMSEL ARAŞTIRMA BASAMAKLARI DERSİMİZ 6

Detaylı

Bize bir gorev dusuyor, Senay'in anisina en azindan birer "Hayat Bayram Olsa"

Bize bir gorev dusuyor, Senay'in anisina en azindan birer Hayat Bayram Olsa ILKYAR Projesine katilanlar yurekten yasar, ama izlenimleri okuyanlar da defalarca karsilasmislardir, o kadar cok izlenimin bir parcasi olmustur ki... Defalarca "gidip kendisine tesekkur edelim, biz sizin

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016

HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016 HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016 ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI... Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir. Değerli öğretmenlerimiz, öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Detaylı

SADECE BİR ÇANKAYALI DEĞİLİM; ULTRA ÇANKAYALIYIM

SADECE BİR ÇANKAYALI DEĞİLİM; ULTRA ÇANKAYALIYIM Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2010 Yılı Mezunu ve halen Çankaya Üniversitesi nde kamu hukuku üzerine yüksek lisansına devam eden Kültür Hizmetleri Müdürlüğü Personeli Sayın

Detaylı

Ata Hocanin bize kazandirdigi guzel insanlardan biri de sevgili Tulin dir... Tulin in yazisini paylasiyor,

Ata Hocanin bize kazandirdigi guzel insanlardan biri de sevgili Tulin dir... Tulin in yazisini paylasiyor, Sevgili Dostlarimiz, Dun sevgili Ata Hocamizi yolcu ettik... Sadece ILKYAR daki gonullu, arkadas, ogretmen ve ilkyar larimizin degil, Hacettepe, Mersin, Istanbul, MEB ve diger ortamlarda da hepimizin Ata

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMASI

DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMASI DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMASI 2012-2013 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI KÜÇÜKÇEKMECE İNÖNÜ İLK-ORTA OKULU DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMASI YOK OLAN DEĞERLER KEZİBAN DİNÇ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ ŞUBAT 2013 NEZAKET

Detaylı

Bölge Uzmanı Nihai Form

Bölge Uzmanı Nihai Form Bölge Uzmanı Nihai Form KİŞİSEL BİLGİLER Ad: ŞEHMUS Soyad: ERKAN TC Kimlik No: 51121519308 Uyruk: TC Cinsiyet: Erkek Doğum Yeri: KONAK Doğum Tarihi: 22/03/1994 Telefon: 05070927799 Eposta Adresi: shms.erkan@gmail.com

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN 2017 Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. Öğretmenlerimize emekleri için çok teşekkür ediyoruz. BABALARIMIZA... VELİLERİMİZE

Detaylı

ARAÇ: Sınıf kitaplığındaki masal kitapları. YÖNTEM-TEKNİKLER: Drama, Benzetim EYLÜL

ARAÇ: Sınıf kitaplığındaki masal kitapları. YÖNTEM-TEKNİKLER: Drama, Benzetim EYLÜL AYLIK FAALİYET RAPORU Rapor No:1 EYLÜL Serbest Etkinlikler Dersi Kapsamında Yapılan Çalışmalar: 1- MASAL SESLENDİRME: Seviyeye uygun seçilen masallardaki kahramanlar seslendirilmeye çalışıldı. Burada anlatılan

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ÖZEL EMİNE ÖRNEK ATAEVLER ANAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER PROJENİN ADI: DEĞERLİYİZ, DEĞERLİSİNİZ, DEĞERLİLER PROJEDEN KİMLER SORUMLU:

Detaylı

FULPAKET GREATIST. Istanbul welcomes dental professionals HEPSİ180. Hayır, her biri değil, tamamı birden sadece 180 EUR. vyg.com.

FULPAKET GREATIST. Istanbul welcomes dental professionals HEPSİ180. Hayır, her biri değil, tamamı birden sadece 180 EUR. vyg.com. Istanbul welcomes dental professionals GREATIST FULPAKET HEPSİ180 Hayır, her biri değil, tamamı birden sadece 180 EUR vyg.com.tr Greatist Diş Hekimliği Kongre ve Fuarı 30 Ekim - 01 Kasım 2015 Dijital Dişhekimliği

Detaylı

Sevgili dostlar. 53 yıldan sonra avukatlığı bırakmak zorunda kaldım. Sizlere son bir anımı sunuyorum. Sevgiler, saygılar.

Sevgili dostlar. 53 yıldan sonra avukatlığı bırakmak zorunda kaldım. Sizlere son bir anımı sunuyorum. Sevgiler, saygılar. MESLEĞE VEDA From: Güney Dinç Sent: Wednesday, April 16, 2014 1:56 PM To: Subject: [ÇEHAV] Mesleğe Veda Sevgili dostlar. 53 yıldan sonra avukatlığı bırakmak zorunda kaldım. Sizlere son bir anımı sunuyorum.

Detaylı

EYLÜL 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Eylül 2014 Bülten

EYLÜL 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Eylül 2014 Bülten EYLÜL 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ AYIN TEMASI: OKULUM BEN KİMİM? *Kendi isimlerimizi söyleyerek, arkadaşlarımızla tanışma. *Sınıfımızı ve öğretmenimizi öğrenme. *Arkadaşlarımızın isimlerini öğrenme. *Okula

Detaylı

İyi Aksamlar, Bir gönüllümüzün annesinin mektubu da ekte yer alıyor... Bir de 12 sene sonra gelen mesaj...

İyi Aksamlar, Bir gönüllümüzün annesinin mektubu da ekte yer alıyor... Bir de 12 sene sonra gelen mesaj... İyi Aksamlar, İLKYAR projelerinden dönerken proje değerlendirilir... Projeye ilk defa katılan "kelebekler" değerlendirmeye baslar, daha sonra 2., 3. nesil "kelebekler" konuşur... Konuşma o kadar sürer

Detaylı

İçindekiler YENİ YILA BAŞLARKEN OKUL AİLE BİRLİĞİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

İçindekiler YENİ YILA BAŞLARKEN OKUL AİLE BİRLİĞİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ İçindekiler Yeni Yıla Başlarken... 2 Okul Aile Birliğimize Teşekkür Ederiz... 2 Eğitimde İzlerimiz... 3 Aralık Ve Ocak Ayı Etkinlik Takvimimiz... 7 Matematiğe Dokunmak... 8 Sevgili Ege Sağlam ın Resim

Detaylı

Aylık Bülteni. İstanbul Erkek Liseliler Derneği. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. İstanbulspor 87. Yıl Balosu. Mart 2013

Aylık Bülteni. İstanbul Erkek Liseliler Derneği. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. İstanbulspor 87. Yıl Balosu. Mart 2013 Aylık Bülteni Mart 2013 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İstanbulspor 87. Yıl Balosu İEL li kadınlar her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nde birlikteydiler. Beyoğlu Ponte de gerçekleştirilen

Detaylı

DİVAN Marketlerde de satılıyor

DİVAN Marketlerde de satılıyor Her ne kadar kurabiye yemek, Susam Sokağı'nın boğazına düşkün karakteri Kurabiye Canavarı'na yasaklanmış olsa da, biz bu hafta en iyiler sayfasına kurabiyeyi konuk ediyoruz. Elbette her şeyin fazlası zarar,

Detaylı

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz? Nerelerde çalıştınız bugüne kadar?

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz? Nerelerde çalıştınız bugüne kadar? İSTANBUL TOKAT PAZARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI CENGİZ ÇEVİK DERNEK OLARAK DAĞITTIĞIMIZ KİŞİSEL GELİŞİM DERGİLERİ ÖĞRENCİLERİMİZDE İNANILMAZ GELİŞMELERE SEBEP OLMUŞ 2014 YILINDA 10.000 KİŞİSEL GELİŞİM

Detaylı