Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015)"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin ilk turları kapsamında CHP, MHP ve HDP liderleriyle bir araya geldi. Davutoğlu ilk tur görüşmelerin usul çerçevesinde yapıldığını söyledi, MHP nin hükümet ortağı olmak istemediğini belirtti. *** KCK Yürütme Konseyi 2012 yılından beri sürdürülen ateşkesin hükümet tarafından istismar edildiğini açıkladı. Açıklama ateşkesin sona erdirilmesi olarak yorumlanırken HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ise çözüm sürecinde gerilimin arttığını belirtti, hem hükümetin hem de KCK nın tansiyonu yükseltecek açıklamalardan uzak durması gerektiğini söyledi. *** Ardahan ın Göle ilçesinde yaylaya çıkan köylüleri taşıyan minibüse ateş açıldı, araçta bulunan Kadir Morkoç öldü, 2 kişi yaralandı. Ardahan Valiliği saldırının PKK tarafından yapıldığını açıklarken, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ise ateşin askerler tarafından açıldığı konusunda ciddi bulgular olduğunu söyledi. *** Anayasa Mahkemesi (AYM), dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı oy çokluğu ile iptal etti. CHP'nin başvurusu üzerine yasayı esastan görüşen AYM'nin iptal kararıyla, dershaneler faaliyetlerine devam edebilecek. *** HSYK, yasadışı dinleme iddialarına ilişkin aralarında 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına imza atan savcılar Celal Kara ve Muammer Akkaş ile Hakim Süleyman Karaçöl ün de bulunduğu 49 hakim ve savcıyı açığa aldı. *** Karadeniz Bölgesi nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi ne karşı Rize de kadınlar iş makinelerini durdurdu. Projeye tepki göstererek nöbete başlayan köylülere güvenlik güçleri müdahale etti. Rize İdare Mahkemesi ise projenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. *** TÜİK açıkladığı rakamlara göre işsiz sayısı Nisan 2015 te 2 milyon 821 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,6 puanlık artış ile yüzde 9,6 seviyesine ulaştı. *** Bağımsız İletişim Ağı Nisan- Haziran 2015 Medya Gözlem Raporunu yayınladı. (Haberin devamı Bültende...)

2 Türkiye den BM ye ret Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi nin insan hakları durumunun iyileştirilmesi için önerdiği tavsiyelerden 63 ü hakkında olumsuz görüş bildirdi. BM nin önerileri arasında TCK nın Türklüğün aşağılanmasına ilişkin 301 inci, halkı askerlikten soğutma suçunu barındıran 318 inci ve hakareti suç kabul eden 125 inci maddelerinin değiştirilmesi de yer alıyordu. Türkiye söz konusu maddelerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nin mevzuatıyla uyumlu olduğunu ve Son yıllarda Türkiye de temel kanunların belirgin şekilde geliştirildiğini savundu. Türk Ceza Hukuku Derneği Başkanı Avukat Fikret İlkiz, Türkiye nin reddettiği tavsiyelerin büyük çoğunluğunun ifade özgürlüğüyle ilgili olduğunu vurguladı. HAKARET DAVALARI: Avukata Cumhurbaşkanına hakaretten hapis cezası Girdiği hakimlik sınavı mülakatında Cumhurbaşkanı Erdoğan a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan avukat Umut Kılıç ın yargılandığı dava sonuçlandı. Dava kapsamında kısa bir süre cezaevinde kalan Kılıç ı Cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 6 ay, kurul halinde çalışan kamu görevlisine hakaretten de 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına mahkum eden Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi cezaların ertelenmesine karar verdi.

3 TEPKİLERE KARŞI AÇILAN DAVALAR: Protestoya açılan dava beraatle sonuçlandı Eskişehir de katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle açığa alınan ve daha sonra görevine dönen İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, söz konusu eylem nedeniyle yargılandığı davada da beraat etti. Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için eylem yapan aralarında Yüksel in de bulunduğu 6 kişi, Eskişehir 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. Leman Sam beraat etti Leman Sam Twitter dan attığı mesajda kurban kesenleri IŞİD militanlarına benzettiği için hakkında dini değerleri aşağılamaktan açılan davada beraat etti. Sam, mesajında "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" demişti.

4 ÖĞRETİM KURUMLARINDA BASKILAR: Metal grevi AÜ de soruşturma nedeni oldu Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi nde Kobani eylemlerinden dolayı haklarında soruşturma açılan akademisyenlere ikinci bir soruşturma daha açıldı. Öğretim elemanlarının Twitter da yaptığı paylaşımların konulduğu dosyada, Özgecan Aslan la ilgili olarak yapılan, Yasta değil isyandayız yazıları, Erdoğan a yönelik eleştiriler ve Birleşik Metal- İş Sendikası nın grevinin fiili yasaklanması vb. paylaşımları yer alıyor. Kitap öneren öğretmene verilen ceza bozuldu Coğrafya öğretmeni Mustafa Şahin e öğrencilerine önerdiği bilim tarihi ile ilgili kitap nedeniyle verilen ceza Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi tarafından bozuldu. Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şahin e, Bazı öğrencilerin dini duyguları rencide ettiği gerekçesiyle soruşturma açmış ve ceza vermişti.

5 Bölüm işleyişini eleştiren doçente ceza Doktora yeterliliği kabul edilmeyen bir araştırma görevlisini, Metodolojiyi belki de çoğumuzdan daha iyi biliyordur diyerek savunan Antalya Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü nden Doç. Dr. Çetin Balanuye hakkında idari soruşturma açıldı. Üniversite yönetimi, Doç. Dr. Balanuye ye doktora jürisinin ve profesörlerin akademik itibarını aşağıladığı gerekçesiyle 1 yıl süreyle kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verdi. KİMLİKLERE UYGULANAN AYRIMCILIK: Hastanede Alevi yurttaşa ayrımcılık Çapa Tıp Fakültesi nde tedavi gören İbrahim Kartal, kendisini muayene eden Prof. Dr. Ahmet Şeref Demirel hakkında ayrımcılık uyguladığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Kartal, suç duyurusu dilekçesinde, Alevi olduğunu öğrenen Prof. Dr. Demirel in Aleviler cemevinde dansöz oynatıyor, şarap içiyor. Böyle din mi olur? Hepsi teröristtir dediğini, aralarındaki diyalogun ardından kendisine ilaç yazmadığını belirtti.

6 Belediye soykırım kelimesinden rahatsız oldu Karaburun Belediye Başkanlığı, 10. Karaburun Bilim Kongresi nin çağrı metnindeki 1915 Ermeni ve Süryani Soykırımı ifadesi nedeniyle etkinliğe verdiği desteği geri çekti. Karaburun Bilim Kongresi Düzenleme Kurulu yaptığı açıklamada belediyenin kararına rağmen kongrenin Sermayenin doğası: soykırımlar, katliamlar, savaşlar temasıyla 2-6 Eylül tarihleri arasında, Karaburun da düzenleneceğini açıkladı. LGBTİ lere destek açıklamaları İstanbul Tabipler Odası, LGBTİ lerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek üzere bir basın açıklaması düzenledi. İlk defa basın açıklamalarında LGBTİ haklarına yer veren hekimler, sağlık alanında maruz kalınan ayrımcılığa, yaşam hakkına yönelik tehditlere ve artan nefret söylemlerine dikkat çekti. Diğer yandan, 28 LGBTİ ve insan hakları örgütü, Maltepe Hapishanesi nde Türkiyeli ve yabancı LGBTİ lerin izole edilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı, Adalet Bakanlığı ndan LGBTİ mahpusların bir araya getirilmesini ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını talep etti.

7 Hayko Bağdat Melih Gökçek e karşı dava açtı Gazeteci yazar Hayko Bağdat, kendisine dava açan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e karşı dava açtı. Bağdat, Gökçek in kendisine açtığı davada Ermeni sözcüğünü bir hakaret ve iftira niteliğinde kullanmasının nefret söylemi barındırdığını ve kişilik onuruna açık bir saldırı olduğunu belirtti. BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ: Bia Medya Gözlem Raporu yayınlandı Bağımsız İletişim Ağı Nisan- Haziran 2015 Medya Gözlem Raporunu yayınladı. Rapora göre bu dönemde 18 gazeteci saldırıya uğradı, 7 gazeteci tehdit edildi. 169 haber ve yazı, 12 video hesabı sansüre uğradı. En az 5 olayda 20 medya organı akreditasyonda ayrımcılığa uğradı. Raporun tamamı için: ozgurlugu/ nisan- mayis- haziran tam- metin

8 DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA Müzemizin kapı önü, Türkiye nin güncel fotoğrafını çekmeyi sürdürüyor: Türkiye nin merakla beklediği koalisyon görüşmeleri başladı: Görüşmeler tıngır mıngır yapılıyor ama Erdoğan durmadan Erken Seçim i işaret ediyor. Kaplumbağamız masayı arşınlamaktan yoruldu. Yeşil yol projesine tepkiler: Karadeniz Bölgesi nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi ne karşı Rize de kadınların başını çektiği köylüler iş makinelerini durdurdu. Nöbete başlayan köylülere güvenlik güçleri müdahale etti. Rize İdare Mahkemesi ise projenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Bakalım bu mahkemeye ve hakimlerine ne olacak?... ve yaşam akıp gidiyor müzemizin önünde... Sayılarının 2 milyonu aştığı söylenen sığınmacılar, IŞİD den olabildiğince uzağa kaçmaya çalışıyor Müzemizin bacasından çıkan duman bulutlarında her biri müzemizin mizah kültürünün ilhamını aldığı dama taşlarının simgelerini bulabilirsiniz. GIRGIR/JOKES ekranlarının sağ ve sol tarafında Saçmalar ve Karikatürler bölümlerimiz açıldı. Bugünkü Türkiye ekranının üzerindeki tabeladan ise duyurulara ulaşabilirsiniz. Ve ödüller : Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, kurumsal ödülüne bu yıl, BİRGÜN Gazetesi ile müzemizin yapımcısı Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim i layık gördü. Daha önce almış olduğumuz ödülleri bacanın yanındaki ödüller bölümünde görebilirsiniz. Bütün bunlar müzemizin önünde. Ya içinde? Davutoğlu ve İzzettin Küçük müzelik. Gösteri hakkını izin şartına bağlayan Başbakan Davutoğlu ve sordukları sorulara sinirlenerek gazetecileri gözaltına aldıran Urfa Valisi İzzettin Küçük müzemizdeki yerlerini alan ilk şahsiyetler oldu. Bir kez daha hatırlatıyoruz; Politikacılar, lütfen ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin. Aleyhinize kanıt olarak kullanılabilir ve ertesi gün kendinizi bu müzede bulabilirsiniz. 'Haklarımız ve mevzuat katlarımız açıldı. Temel Haklarımıza ulaşabilmek için önce İfade Özgürlüğüne sahip olmak zorunlu. İnanmıyorsanız deneyin.

9 Ayrıntılar ve daha fazlası için: DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI Adli Tatil olması nedeniyle takip edilen davalar ve duruşmalar ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmamıştır. İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri think.net/index.php?s=bulten adresinden takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Kobani nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere Urfa nın Suruç ilçesinde toplanan gençlerin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/15, 7. Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/15, 7. Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/15, 7 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TSK nin Kuzey Irak taki PKK hedeflerine yönelik hava operasyonları ve PKK nin saldırıları sürerken,

Detaylı

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015 Türkiye Cezasızlık Araştırması Mart 2015 İçerik Araştırma Planı Amaç Yöntem Görüşmecilerin Dağılımı Araştırma Sonuçları Basın ve ifade özgürlüğünü koruyan yasalar Türkiye medyasında sansür / oto-sansür

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Mültecilerle ilgili Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından iki tarafın prensipte anlaştığı açıklandı. Başbakan

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ?

MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ? MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ? Bilindiği gibi Dr. Ersin Aslan ın, bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin birinci yılı yaklaşıyor.

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 05.02.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 05.02. Günlük Haber Bülteni 06.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 05.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.urfahaber24.com Tarih: 05.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 05.02.2015

Detaylı

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015 Türkiye Cezasızlık Araştırması Mart 2015 İçerik Araştırma Planı Amaç Yöntem Görüşmecilerin Dağılımı Araştırma Sonuçları Basın ve ifade özgürlüğünü koruyan yasalar Türkiye medyasında sansür / oto-sansür

Detaylı

2 Kasım 2011. Sayın Bakan,

2 Kasım 2011. Sayın Bakan, SayınSadullahErgin AdaletBakanı Adres:06659Kızılay,Ankara,Türkiye Faks:+903124193370 E posta:sadullahergin@adalet.gov.tr,iydb@adalet.gov.tr 2Kasım2011 SayınBakan, Yedi uluslarası insan hakları örgütü 1

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/15, 14. Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/15, 14. Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/15, 14 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Çözüm sürecinin rafa kaldırılmasının ardından askeri operasyonlar sürüyor. PKK nin saldırıları

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü 3 haftayı geride bıraktı. 19. günde HDP heyeti bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU İKİNCİ DAİRE KARARI Esas No 2012/299. Karar No 2013/422

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU İKİNCİ DAİRE KARARI Esas No 2012/299. Karar No 2013/422 Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu İkinci Dairesi aşağıda isimleri yazılı üyelerin katılımı ile tarihinde toplandı.... eski hâlen... İdare Mahkemesi Üye Hâkimi... (...) hakkında,... Bölge İdare Mahkemesi

Detaylı

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi.

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi. Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/15, 2 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Bakanlar Kurulu na başkanlık edeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

ARALIK 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ARALIK 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ARALIK 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL- İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Toroslar/Çağdaşkent Mahallesinde 2015

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönen Fenerbahçe kafilesine, Karadeniz

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Üsküdar Belediyesi tarafından kurulan Kâbe maketi tartışmalara neden oldu. Hatta Diyanet İşleri Başkanlığı

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/15, 21

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/15, 21 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/15, 21 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu, CHP ve MHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmaması üzerine

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL kaldırılsın talebine tepki gösterdi, gerektiği kadar sürecek dedi. Gezi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/15, 15

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/15, 15 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/15, 15 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Soma'da 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği facianın yıldönümünde madenci aileleri, sendikalar

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), KHK ile ihraç edilen bir öğretmenin başvurusunu OHAL Komisyonu'nu

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP nin koalisyon arayışlarının sonuçsuz kalmasının ardından seçimin yenilenmesine

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** PKK lideri Öcalan, Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamasında okunan mesajında silahlı mücadeleyi

Detaylı

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%)

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%) TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450 8 1.8

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye 31 Mart 2015 günü bugüne kadar yaşamadığı en karanlık günlerinden birini yaşadı. Van hariç

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD ile yaşanan rahip Brunson krizinin ardından Washington a giden dokuz kişilik Türk heyeti, ABD

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Meclis te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan özel oturumda OHAL ve darbe

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM 26. Dönem 2. Yasama Yılı faaliyetlerine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılışında yaptığı

Detaylı

SAYIN BASIN MENSUPLARI;

SAYIN BASIN MENSUPLARI; SAYIN BASIN MENSUPLARI; BUGÜN TÜM TÜRKİYE DE, BAŞTA ULUSLARARASI SENDİKALAR KONFEDERASYONU İLE TTB OLMAK ÜZERE FİLİSTİN KATLİAMININ DURDURULMASI İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMEKTEDİR. İsrail ordusunun

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Gaziantep'te bir düğüne bombalı saldırı düzenledi, 54 kişi öldü. RTÜK, olayla ilgili haberlere

Detaylı

Danıştayın yürütmesini durduğu konular: 1. Mesai dışı çalışma,

Danıştayın yürütmesini durduğu konular: 1. Mesai dışı çalışma, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik Hakkında Danıştay 11.Daire nin Esas No 2013/1812 Sayılı Kararı ve Yürütmeyi Durdurma Kararına

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Çok

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi nin bağımsızlık referandumu nu gayri meşru ilan etti. Referandumun

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı Diyadin de yaşanan çatışmanın ardından MHP ve CHP ye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yaklaşık 5 aydır IŞİD kuşatması altında çatışmaların sürdüğü Suriye nin Kobani bölgesinde YPG güçlerinin

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılış programları yla referandum propagandasına ve hayır diyenlere terörist

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** AK Parti den milletvekilliği adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan,

Detaylı

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. Kanal B ekranlarında Emre Saklıca nın konuğu oldu. (17.11.2015) 2. 24 Kasım Öğretmenler Günü nde basın

Detaylı

Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar. Dt. Evin Toker

Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar. Dt. Evin Toker Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar Dt. Evin Toker dtevintoker@gmail.com Şiddet Nedir? Dünya Sağlık Örgütü (WHO) şiddeti; fiziksel güç veya iktidarın kasıtlı bir tehdit veya gerçeklik biçiminde bir

Detaylı

OTELCİLER, BOOKING.COM UN HİZMETİNİN DURDURULMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

OTELCİLER, BOOKING.COM UN HİZMETİNİN DURDURULMASINA TEPKİ GÖSTERDİ OTELCİLER, BOOKING.COM UN HİZMETİNİN DURDURULMASINA TEPKİ GÖSTERDİ Bodrum daki turizmciler booking.com un durdurulması karşısında isyan etti. Toplantı yapan turizmciler Tursab ın turizme ihanet ettiğini

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan; parlamenter sistemle halka haksızlık yapıldığını savunarak, "Türkiye bir anonim

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR ları soruşturmasının ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu na

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

4Baronun Taraf Olduğu Bazı Davalar

4Baronun Taraf Olduğu Bazı Davalar 4Baronun Taraf Olduğu Bazı Davalar ALKOLLÜ İÇKİLERE DAİR YÖNETMELİĞİN İPTALİ İÇİN AÇILAN DAVA Baromuz, 07.01.2011tarihli 27808 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR Meslek odaları ve bazı sivil toplum kuruluşları, son günlerde yaşanan iç kargaşalarda meydana gelen ölümler, Türk Bayrağına ve Atatürk heykellerine yapılan saldırılar üzerine sağduyu çağrısında bulundu.

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

Günlük Ulusal Gazete. temsilcin ile kurduğun. Doğu ve Güneydoğu'da paralel devlet yapılanması. muydu? İmralı'ya özel temsilci gönderdin,

Günlük Ulusal Gazete. temsilcin ile kurduğun. Doğu ve Güneydoğu'da paralel devlet yapılanması. muydu? İmralı'ya özel temsilci gönderdin, 2 NİSAN 2013 www.reisgida.com.tr Türkiye nereye?.. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ulusa Sesleniş konuşmasını eleştirerek, "Türkiye'yi cacıkistan mı yapacaksın sen?

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen çok sayıda üst düzey bürokrat ve akademisyen birbiri

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime aldı. Erdoğan

Detaylı

ÖZET : 353 Sayılı Kanunun 10/^ maddesi uyarınca asker kişi sayılan. UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ CEZA BÖLtMÜ. sanıkların askerî cezaevinde işledikleri

ÖZET : 353 Sayılı Kanunun 10/^ maddesi uyarınca asker kişi sayılan. UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ CEZA BÖLtMÜ. sanıkların askerî cezaevinde işledikleri T#'C. UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ CEZA BÖLtMÜ ESAS NO î 1988/37 KARAR NO î 1988/38 ÖZET : 353 Sayılı Kanunun 10/^ maddesi uyarınca asker kişi sayılan sanıkların askerî cezaevinde işledikleri suça ait davanın,aynı

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :   Tarih: Günlük Haber Bülteni 10.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com.tr Tarih: 09.02.2015 1 2 İnternet Haber Sitesi :www.haberler.com.tr Tarih: 09.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih:

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye ve dünyada 1 Mayıs işçi bayramı kutlanıyor! Türkiye'nin pek çok şehrinde, miting ve gösteriler

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davada tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür

Detaylı

9 AYLIK IEYHO ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Dönemi

9 AYLIK IEYHO ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Dönemi 9 AYLIK IEYHO ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 01.01.2018-30.09.2018 Dönemi I. Kurumsal Bilgiler Yönetim Kurulumuz Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. nin 31.05.2018 tarihinde yapılan 2017 yılı Olağan Genel Kurul

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01. Günlük Haber Bülteni 19.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.şanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/16, 21 Ekim 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/16, 21 Ekim 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/16, 21 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Irak la yaşanan gerilim sürerken, Musul da IŞİD e karşı operasyon başlatıldı. Türkiye operasyona dahil

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/15, 27 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/15, 27 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/15, 27 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye sınırında bir Rus savaş uçağı TSK tarafından düşürüldü. Ankara dan yapılan ilk açıklamalarda

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 45/15, 6 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 56 milyon seçmen, %85 katılımla, tekrarlanan seçimler için 1 Kasım 2015 sabahı sandık başına gitti.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Norveç te düzenlenen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan ın

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye ye yönelik askeri operasyonu gündemde tutmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Süren diplomatik

Detaylı

KARAR 1 (672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmaya dair) Davalı : Başbakanlık /ANKARA

KARAR 1 (672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmaya dair) Davalı : Başbakanlık /ANKARA KARAR 1 (672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmaya dair) Davalı : Başbakanlık /ANKARA Davanın Konusu : Uyuşmazlık, davacının 672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** IŞİD in kontrolündeki Suriye'nin Karakozak Köyü nde bulunan ve Türkiye nin toprağı olarak kabul edilen

Detaylı

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR!

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! Siyasi iktidar, uzunca bir süredir baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden, sesini yükselten kesimlere karşı

Detaylı

DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL

DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL Tel: 0216 492 0504, 0216 532 7545 Faks: 0216 532 7545 freex@superonline.com www.antenna-tr.org "Düşünce Özgürlüğü için 5. İstanbul

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf ın itirafçı olduğu ABD'deki davayı "Uluslararası bir darbe girişimi"

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

Irk veya Etnik Köken. Ayrımcılığı. Haklarınızı Bilin!

Irk veya Etnik Köken. Ayrımcılığı. Haklarınızı Bilin! Irk veya Etnik Köken Ayrımcılığı Haklarınızı Bilin! IRK VEYA ETNiK KÖKEN AYRIMCILIĞI NEDiR? Irk veya etnik köken ayrımcılığı, bir kişiye ırkı, rengi, etnik kökeni, göçmen statüsü veya milliyeti nedeniyle

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 25 bin 917 ye, tutuklamaların sayısı 13 bin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/16, 8 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/16, 8 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/16, 8 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta HDP Eş Başkanları olmak üzere HDP li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının

Detaylı

VALİDEBAĞ KORUSU ve VALİDEBAĞ GÖNÜLLÜLERİ

VALİDEBAĞ KORUSU ve VALİDEBAĞ GÖNÜLLÜLERİ VALİDEBAĞ KORUSU ve VALİDEBAĞ GÖNÜLLÜLERİ Üsküdar ilçesi Altunizade mahallesi sınırları içinde bulunan Validebağ Korusu 354.076 m2 alanıyla İstanbul un Anadolu yakasının ikinci en büyük yeşil alanıdır.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Rahip Brunson kriziyle başlayan ABD yaptırımlarına yenileri eklendi. Washington yönetimi Türkiye

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Demokrasi Nöbeti Araştırması

Demokrasi Nöbeti Araştırması Meydanların Profili Araştırma Hakkında Taksim Saraçhane Salı gecesi, saat :00 00:00 arası, Demokrasi Nöbeti çağrısı yapılan meydanlardan Kısıklı, Saraçhane ve Taksim de 875 kişi ile yüz yüze görüşüldü.

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Doğu ve Güneydoğu da süren çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları, bölgeyi yaşanmaz hâle getirdi. Türkiye

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Ankara da Kızılay Meydanı nda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TAK ın üstlendiği saldırıda 37

Detaylı

OCAK 2018 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2018 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2018 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL- İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçe Başkanlığı nı ziyaret ederek

Detaylı

Devlet Planlama Teşkilatı 01.Haziran.1983 tarihinde Parsel üzerinde otel yapılmasının turizm açısından önemli bir proje olacağını kabul etmiştir.

Devlet Planlama Teşkilatı 01.Haziran.1983 tarihinde Parsel üzerinde otel yapılmasının turizm açısından önemli bir proje olacağını kabul etmiştir. MÜLKİYET ve SINIRLAR: Bugün üzerinde The Ritz-Carlton, İstanbul Otelinin bulunduğu arsa 1982 yılında Dolmabahçe Turizm A.Ş. tarafından satın alınmıştır. Ülkemizdeki turizm tesislerinin neredeyse tamamı,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? *** OHAL in üçüncü kez uzatılmasının ardından Hükümet, üç yeni KHK daha yayınladı. (Ayrıntılı bilgi aşağıda)

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı.

Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı. K.MARAŞ'TA SON ANKET Anket Sonuçları MHP yi İşaret Etti Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı.

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Günlük Haber Bülteni 13.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sabah.com.tr Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı