Dark EVO Dünyasına Hoş Geldiniz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dark EVO Dünyasına Hoş Geldiniz"

Transkript

1

2 Dark EVO Dünyasına Hoş Geldiniz Gelişen teknoloji dünyasının öncü markası DARK ın yüksek teknoloji içeren akıllı cep telefonunu tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Dark Evo E40 akıllı cep telefonu günümüzün gelişmiş işletim sistemi Android platformunda çalışmak üzere tasarlanmıştır. Akıllı telefonlar bilgisayarın yerine getirdiği pek çok işlevi ve fonksiyonu yerine getirebilir ve kişiselleştirilebilir yapıdadır. Android işletim sistemine sahip Dark Evo E40 ile Google Play marketinde bulunan ve sürekli sayısı artan uygulamaları veya oyunları indirebilirsiniz. Dark Android işletim sistemli Evo E40 akıllı telefon, Google ın sunduğu farklı servisler yüklü olarak gelmektedir. Bu servislerden faydalanmak için bir Google hesabına sahip olmanız veya ilk kullanmaya başladığınızda yeni bir hesap oluşturmanız gerekir. Hesabınız ile oturum açmanız gerekecektir. Bunun yanı sıra telefonunuz ile beraber gelen yazılımları kullanabilir, sahip olduğunuz aktif bir veri bağlantısı (3G veya WiFi) sayesinde internette gezinebilir, e-posta hesaplarınıza erişebilir, randevularınızı takip edebilir veya sosyal ağlara bağlanabilirsiniz. Mesajlaşma, dosya ve uygulama indirme, yükleme, otomatik eşitleme veya konum hizmetlerinin kullanılması gibi veri iletişimi gerektiren hizmetler için servis sağlayıcınızın tarifesi üzerinden ücret ödemeniz gerekebilir. Sürekli veri akışı için servis sağlayıcınız ile görüşerek uygun bir veri tarifesi seçiniz. Ayrıntılı bilgi için servis sağlayıcınız ile temasa geçmenizi öneririz. Telif hakkı Telif hakkı 2013 Akortek Bilişim San. Ve Dış Tic. Bu kılavuzun içeriği telif hakkı yasaları ile korunmaktadır. İş bu kılavuzun hiçbir kısmı çoğaltılamaz, tercüme edilemez, dağıtılamaz, Akortek Bilişim in önceden yazılı izni olmaksızın fotokopi çekme, kaydetme veya herhangi bir veri depolama ve alma sistemine saklama da dahil olmak üzere elektronik veya mekanik olarak herhangi bir şekilde aktarılamaz.

3 YASAL UYARI Bu cihaz yoluyla erişilebilen bazı içerik ve hizmetler üçüncü şahıslara ait olup telif hakkı, patent, ticari marka ve/veya diğer fikri mülkiyet kanunları ile korunmaktadır. Tüm bu içerik ve hizmetler yalnızca ticari olmayan şahsi kullanıma yönelik olarak sunulmaktadır. İçeriğin sahibi veya hizmetin sağlayıcısının izin vermediği biçimde bu içerik ve hizmetlerin kullanımına izin verilmemektedir. Yukarıdaki hükümleri sınırlamaksızın, geçerli içerik sahibi veya hizmet sağlayıcısı tarafından açıkça izin verilmedikçe, bu cihaz yoluyla sunulan hiçbir içerik veya hizmeti değiştiremez, kopyalayamaz, yeniden yayımlayamaz, yükleyemez, postalayamaz, iletemez, çeviremez, satamaz, türetilmiş eserler oluşturamaz, kötüye kullanamaz veya hiçbir biçimde ya da ortamda dağıtamazsınız. ÜÇÜNCÜ ŞAHSA AİT İÇERİK VE HİZMETLER OLDUĞU GİBİ SUNULUR. DARK BU ŞEKİLDE SUNULAN İÇERİK VEYA HİZMETTEN ALINACAK FAYDAYI, HİÇBİR AMAÇLA, AÇIK VEYA KAPALI BİR İFADE İLE GARANTİ ETMEMEKTEDİR. DARK AÇIKÇA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VEYA SATILMA GARANTİLERİ DAHİL OLMAK ÜZERE ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK KAYDIYLA, ZIMNİ TÜM GARANTİLERİ REDDEDER. DARK BU CİHAZ YOLUYLA SUNULAN HİÇBİR İÇERİK VEYA HİZMETİN DOĞRULUĞU, GEÇERLİLİĞİ, GÜNCELLİĞİ, YASALLIĞI VEYA EKSİKSİZLİĞİNİ GARANTİ ETMEMEKTE OLUP İHMALKARLIK DAHİL OLMAK ÜZERE HİÇBİR DURUMDA, BİR SÖZLEŞMEYE TABİ OLARAK YADA OLMADAN, BU TÜR HASAR İHTİMALİ BİLDİRİLMİŞ OLSA BİLE SİZİN VEYA ÜÇÜNCÜ BİR ŞAHSIN HERHANGİ BİR İÇERİK VEYA HİZMETİ KULLANMASININ BİR SONUCU OLARAK VEYA İÇERİLEN BİLGİLERLE BAĞLANTILI OLARAK YA DA BUNLARDAN KAYNAKLANAN DOĞRUDAN, DOLAYLI, TESADÜFİ, ÖZEL VEYA BİR FİİLİN SONUCU OLARAK ORTAYA ÇIKAN ZARARLARDAN, AVUKAT ÜCRETİ, MASRAFLAR VEYA DİĞER ZARARLARDAN SORUMLU TUTULAMAZ. Üçüncü şahıs hizmetlerine, herhangi bir zamanda son verebilir veya ara verebilir ve DARK, hiçbir içerik ya da hizmetin herhangi bir süre boyunca kullanılabileceğine dair bir beyanda bulunmamakta veya garanti vermemektedir. Bu cihaz ile gelen içerik hizmetleri, DARK ın üzerinde hiçbir kontrolünün olmadığı ağlar ve iletim olanakları yoluyla üçüncü şahıslar tarafından iletilmektedir. Bu sorumluluk reddinin genel niteliğini sınırlandırmaksızın DARK açık bir ifade ile; bu cihaz yoluyla sunulan tüm içerik veya hizmetin kesilmesi ya da ertelenmesine dair sorumluluk veya yükümlülüğü reddetmektedir. DARK, içerik veya hizmetlerle ilgili müşteri hizmetlerinden sorumlu veya yükümlü değildir. İçerik veya hizmetlerle ilgili hizmete yönelik tüm soru ve talepler, doğrudan ilgili içerik ve hizmet sağlayıcılarına yapılmalıdır.

4 Önemli! Bu telefon ile birlikte gelen ses dosyaları, melodiler, duvar kağıtları, fotoğraflar ve diğer medyalar sadece bu telefonda kullanım ile sınırlıdır. Tüm bu belirtilen ürünlerin ticari veya diğer amaçlarla alınması ve kullanımı, telif hakkı kanunlarının ihlali anlamına gelmektedir. Kullanıcılar farklı medyaların yasadışı kullanımından tamamen kendileri sorumludur. Bu kılavuzu dikkatle okuyunuz! DARK, yanlış kullanım ya da burada belirtilen talimatlara aykırı kullanım sonucu oluşabilecek hasarla ilgili sorumluluk kabul etmez. Güvenliğiniz İçin! Dark EVO E40 akıllı cep telefonu 1999/5/EC nolu R&TTE Direktiflerine uygun olarak CE standartlarına uygun olarak üretilmiştir. Kullanıcıların yaş ve sağlık durumundan bağımsız olarak güvenliğinin sağlanması için belirlenmiş özgül emilim oranı (SAR) güvenlik sınırlarına göre test edilmiştir. Dark, farklı model cep telefonlarda farklı seviyelerde olmasına karşın tüm akıllı cep telefon modellerinin kişilerin radyo dalgalarına maruz kalması ile ilgili kuralları gözeterek tasarlamıştır. Uluslararası İyonlaştırıcı Olmayan Radyasyonlardan Korunma Birliği (ICNIRP) tarafından 1999/519/EC, EN ve EN62311 ile belirtilmiş önerilen SAR güç limiti 10 g doku üzerine düşecek şekilde ortalama 2 W/kg 'dır. Bu model telefon için kulakta kullanılmak üzere testten edinilmiş en yüksek SAR değeri 0,416W/kg'dır (10 g); vücutta taşındığında ise 0,571 W/ Kg'dır (10 g). Dark EVO E40 model cep telefonu kulakta tutularak konuşulduğunda ve vücuttan 1,5cm uzaklıkta bulunduğunda radyo frekansına maruz kalma talimatlarına uymaktadır. Taşıma esnasında kılıf, kemer kancası veya tutucu kullanılıyorsa bu eşyalar metal içermemeli ve ürünü vücuttan en az 1,5 cm uzakta tutmalıdır. Telefonun şebeke ile kaliteli bir şekilde bağlantıda kalabilmesi veri dosyalarının ve mesajların iletilmesi için gereklidir. Bazı durumlarda veri dosyalarının veya mesajların iletilmesi böyle bir bağlantı sağlanıncaya kadar ertelenebilir. İletim tamamlanıncaya dek yukarıda belirtilen mesafe koşullarının sağlandığından emin olun. Ambalaj İçin Uyarı! Ulusal Çevre Mevzuatımız gereği ambalajlar, geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmiştir. Ambalajların normal ev çöpüne atılmaması, yerel yönetimlerin belirttiği ambalaj toplama noktalarına atılması sağlanmalıdır.

5 AEEE Elektronik Atıkların Bertarafı: Bu ürün, geri dönüşümlü ve tekrar kullanılabilir yüksek kaliteli malzeme ve parçalardan üretilmiştir. Bu sebepten, artık kullanılamayacak duruma geldiğinde, normal ev çöpüne atılmamalı, elektrikli ve elektronik cihazların geri dönüşümü için kullanılan bir toplama noktasına verilmelidir. Bu durum ürün üzerinde, kullanım kılavuzunda veya ambalajda bulunan sembol ile belirtilir. Bu toplama yerlerini, lütfen bulunduğunuz yöredeki yerel yönetime sorunuz. Eski cihazları geri kazanıma vererek, çevre korumasına önemli bir katkıda bulunursunuz. Enerji Tasarrufu İçin Yapılması Gerekenler: - Telefonunuzu eğer bir kablosuz ağ ile kullanmıyorsanız, WiFi özelliğini devre dışı bırakınız. - Ürününüz bir internet sunucusu ile senkronizasyon yapmıyor ise uygulamaların ve hesapların otomatik senkronizasyon özelliğini kapatınız. - Güç tasarrufu modu için otomatik ekran parlaklık seçeneğini etkinleştirin. - Telefonunuzun ekranının arka aydınlatmasının kullanılmadığında otomatik olarak sönmesini devreye alın ve süresini sizin için en uygun şekilde ayarlayın. - Kullanmadığınız durumda Bluetooth bağlantısını devre dışı bırakın. - Kullanmadığınız uygulamaları arka planda kapatın. - Gerekli olmadıkça GPS bağlantısını devreye almayın ya da işiniz bittiğinde kapatın. - Şarj aletinde güç düğmesi bulunmamaktadır. Elektrik harcamaması için telefonunuzu şarj etmediğiniz durumlarda şarj adaptörünü fişten çıkartın. Trafik Güvenliği: Araç sürerken bir cihaz kullanmanın ciddi bir risk oluşturduğunu gösteren çalışmalar düşünüldüğünde, eller serbest kiti kullanılsa dahi (araba kiti, kulaklık...) sürücülerin araç hareket halinde iken telefonu kullanmaktan kaçınmaları istenmektedir. Sürüş esnasında, telefonunuzu ya da kulaklığınızı müzik ya da radyo dinlemek için kullanmayın. Telefonunuz çalışırken aracınızın ABS fren sistemi veya hava yastığı gibi elektronik sistemleriyle çakışabilecek elektromanyetik dalgalar iletebilir. Sorun olmamasını sağlamak için; cihazınızı ön panonun üzerine ya da bir hava yastığı açılma bölgesine koymayın. Ön panonun, cihaz radyo frekans enerjisi korumalı olup olmadığını aracınızın yetkili satıcısına ya da üreticisine sorun.

6 Kullanım Koşulları - Telefonunuzun performansını en uygun hale getirmek için belli aralıklarla kapatıp yeniden başlatmanız tavsiye edilir. - Bir uçağa binmeden önce telefonunuzu uçak moduna alın ve kapatın. - Sağlık tesislerinde belirlenen bölgeler hariç cihazınızı uçak moduna alın ve kapatın. - Günümüzde düzenli olarak kullanılan diğer birçok cihaz türünde olduğu gibi, bu cihazlar, başka elektrikli ya da elektronik cihazlarla ya da radyo frekanslarını kullanan cihazlarla çakışabilir. - Gaz ya da yanıcı sıvıların yakınındayken telefonunuzu kapatın ve kullanmayın. Yakıt deposu, benzin istasyonu, kimyasal tesisler veya patlama riski bulunan benzer ortamlardaki tüm işaret ve talimatlara kesinlikle uyun. - Cihaz açıkken, kalp pili, işitme cihazı ya da insülin pompası, vb. gibi medikal cihazlardan en az 15cm. uzak tutulmalıdır. Özellikle telefon kullanılırken, eğer varsa cihazın karşı tarafındaki kulağa tutulması önerilir. - İşitme bozukluğunu önlemek için, eller serbest modunu kullanırken telefonu kulağınızdan uzakta tutun çünkü yüksek ses işitme hasarına yol açabilir. - Çocukların denetim altında olmadan telefonu kullanmasına ve/veya telefonla ve aksesuarlarıyla oynamasına izin vermeyin. Telefonunuz çok küçük ve keskin kenarlar içeren parçalara sahiptir. Çocuklarca yutulması halinde boğulmaya sebebiyet verebilir. - Telefonunuzu daima dikkatlice kullanın, düşürmeyin, temiz ve tozsuz bir yerde tutun. - Aşındırıcı maddeler ile temizlemeyin. Elektronik eşya temizliğinde özel temizleyiciler kullanın. - Telefonunuzun kötü hava koşullarına ya da çevresel koşullara (nem, rutubet, yağmur, telefonun içine sıvı girmesi, toz, deniz havası, vb.) maruz kalmasına izin vermeyin. DARK tarafından tavsiye edilen çalışma sıcaklığı 5 C ila +45 C değerindedir. 35 C sıcaklığın üzerinde, telefonun ekranının okunaklılığı bozulabilir, ancak bu ciddi değil geçici bir durumdur. - Telefonunuzu açmayın, parçalarına ayırmayın ya da onarmaya çalışmayın. - Telefonunuzu düşürmeyin fırlatmayın ya da eğip bükmeyin. - Telefonunuzu otururken kırma riskine karşı arka cebinizde taşımayın. - Telefon veya aksesuarlarını doğrudan ateş veya tütün mamüllerine maruz bırakmayın. - Telefonunuzun ekranında hasar oluşmuş, ekran çatlamış veya kırılmışsa yaralanma riskini önlemek için cihazı kullanmayın. - Telefonunuzu boyamayın. - Sadece ürünle birlikte verilen pil şarj aletlerini ve aksesuarları kullanın. Başka tipteki şarj aleti ya da aksesuarların kullanılması telefona zarar verebilir ve garantiyi geçersiz kılabilir. - Telefonunuzun içerisindeki dosyalarınızı düzenli olarak yedekleyin. Cihazınızda saklanan tüm önemli bilgilerin yazılı bir kaydını tutun. - Telefonunuz dokunmatik algılamalı ekrana sahiptir, ekrana dokunurken ellerinizin temiz ve kuru olduğundan emin olun.

7 Sağlığınız İçin Bazı kişiler, yanıp sönen ışıklara maruz kaldıklarında ya da video oyunları oynadıklarında sara nöbeti geçirebilir ya da göz kararması yaşayabilir. Bu sara nöbetleri ya da göz kararmaları daha önce bunları yaşamayan bir insanda da görülebilir. Sara nöbeti ya da göz kararması yaşadı iseniz ya da ailenizde bu gibi vakalar görülüyorsa, lütfen cihazınızda video oyunları oynamadan ya da yanıp sönen ışık özelliğini etkinleştirmeden önce doktorunuza danışın. Ebeveynler çocuklarını video oyunu oynarken ya da cihazdaki yanıp sönen ışıkları içeren diğer özellikleri kullanırken izlemelidirler. Aşağıdaki semptomların herhangi biri oluştuğunda herkes kullanımı sonlandırmalı ve bir doktora görünmelidir: Kasılma, göz ya da kas seğirmesi, bilinç kaybı, istemsiz hareketler ya da dezoryantasyon. Bu gibi semptomların oluşmasını sınırlamak için lütfen aşağıdaki güvenlik önlemlerini alın: - Yorgun ya da uykusuz olduğunuzda oyun oynamayın ya da yanıp sönen ışık özelliğini kullanmayın. - Her saat içerisinde en az 15 dakikalık bir ara verin. - Bütün ışıkların açık olduğu bir odada oyun oynayın. - Ekranı olabilecek en uzak noktaya getirerek oynayın. - Oynarken elleriniz, dirsekleriniz ya da kollarınız yorulursa ya da acımaya başlarsa, oynamayı bırakın ve yeniden oynamaya başlamadan önce birkaç saat boyunca dinlenin. - Elleriniz, dirsekleriniz ya da kollarınız oyun sırasında ya da oyundan sonra acımaya devam ediyorsa, oyunu durdurun ve bir doktora görünün. - Telefonunuzda uzun süre oyun oynadığınızda, ellerinizde, kollarınızda, omuzlarınızda, boynunuzda ya da vücudunuzun diğer bölgelerinde bazen rahatsızlıklar hissedebilirsiniz. Tendon iltihabı, sinir başı sendromu ya da diğer kas-iskelet bozuklukları gibi sorunları önlemek için talimatları izleyin. - Kulaklık kullanarak uzun süreli yüksek sesle müzik dinlemek kulağınıza zarar verebilir. Gizliliğin Korunması Telefonunuz ile fotoğraf çekme ve/veya ses kaydetmeyle ilgili bulunduğunuz alandaki kanun ve düzenlemelere uymanız gerektiğini unutmayın. Bu gibi kanun ve düzenlemelere göre, gizlilik ihlali olarak değerlendirilebileceğinden başka insanların fotoğraflarını çekmek ve/veya seslerini kaydetmek ve bunları kopyalamak ya da dağıtmak suç unsuru olabilir.

8 Gerekirse, özel ya da gizli konuşmaların kaydedilebilmesi ya da başka bir kişinin fotoğrafının çekilmesiyle ilgili önceden yetkinin alınması yalnızca kullanıcının sorumluluğundadır; DARK markası, yetkili satıcısı ya da bayisi (operatör dahil) cihazın uygunsuz kullanımından kaynaklanabilecek herhangi bir sorumluluğu üstlenmez. PİL Dark Evo E40 ın enerjisi en yeni nesil Li-ion ile sağlanmaktadır. Pilin genel kullanımı ve ömrü ile ilgili olarak aşağıdakileri dikkatle okuyun. Telefonunuz ile pili ilk kez kullanmadan tam olarak şarj etmeniz gereklidir. İlk bir kaç şarjda tam dolum / tam boşalım yaptığınızdan emin olun. Bu prosedürü takip etmek pilinizi daha uzun ömürlü kullanmanızın yolunu açacaktır. Cihazı şarj etmek için cihaz ile beraber gelen şarj cihazını kullanabileceğiniz gibi cihazınızın yanındaki USB kablosu ile bilgisayara bağlayarak bilgisayarın USB portundan da şarj edebilirsiniz. Telefonunuzun pili tamamen boşalırsa, telefonunuzun tekrar açılabilmesi için bir kaç dakika şarjda bekletmeniz gerekecektir. Telefonunuzu hemen açmaya çalışmayın. Tehlikeli durumların oluşmasını önlemek için: - Zehirli duman ve yanık riski olması dolayısı ile pili kesinlikle açmaya çalışmayın. - Telefonunuzun pilini delmeyin, parçalarına ayırmayın ya da pilde kısa devreye yol açmayın. - Pili yakmayın ve 55 C sıcaklıkların üzerinde saklamayın. - Piller atık yönetmeliği kanununa göre uyumlu bir şekilde geri dönüştürülmelidir. Kesinlikle evsel atıkların arasına koymayın. Cihazınızın, pilin ve aksesuarların üzerindeki bu sembol, yaşam ömürlerinin sonunda toplama noktalarına götürülmeleri gerektiği anlamına gelir. Uygun bir şekilde geri dönüştürülmesi için ilgili yerel mercilere veya teknik merkezimize ulaşın. Bu noktalar: - Özel atık kutuları olan belediye atık imha merkezleri - Satış noktalarındaki toplama kutuları - Teknik merkezler Böylelikle geri dönüştürülecek maddelerin çevreye atılması önlenecek ve bileşenleri yeniden kullanılabilecektir.

9 Kişisel bilgilerinizi ve önemli verilerinizi güvende tutun Dark, telefonunuz içerisinde bulunan verilerin güvenliğinden ve oluşabilecek veri kayıplarından sorumlu değildir. Telefonunuzu kullanırken içerisinde bulunan verilerinizi sık sık yedekleyiniz. Telefonunuzu tamamen kullanım dışı bırakmak istediğinizde, kişisel bilgilerinizin yanlış amaçlar doğrultusunda kullanımını engellemek için tüm verilerinizi yedekleyin ve ardından telefonunuzu sıfırlayın. Google Market aracılığı ile uygulama indirirken, uygulamanın sizden istediği izinler ekranını dikkatlice okuyun. Birçok işleve veya kişisel bilgilerinizin önemli bir kısmına erişim sağlayan uygulamalar için özellikle dikkatli olun. Hesaplarınızı yetkisiz veya şüpheli kullanımlar için düzenli olarak kontrol edin. Kişisel bilgilerinizde herhangi bir yanlış kullanım izine rastlarsanız, hizmet aldığınız servis sağlayıcınız ile temasa geçerek kullandığınız hesap bilgilerinizi silin veya değiştirin. Telefonun çalınması veya kaybedilmesi halinde hesaplarınızın şifrelerini değiştirerek kişisel bilgilerinizi koruyun. Telefonunuzu güvenlik kısmında bulunan koruma yöntemlerinden birini veya SIM kartınızı PIN kullanarak izinsiz kullanımlara karşı koruma altına alın. Telefonuz teknik bir sıkıntı gösterdiğinde yetkili servise göndermeniz gerekirse, göndermeden önce tüm verilerinizi yedek aldığınızdan emin olun. Servise gönderilen telefonlardaki verilerin güvenliğinden Dark hiç bir şekilde sorumlu değildir ve servise ürününü gönderen kullanıcı bunu peşinen kabul etmiş sayılır. Uyarı! Tamamen dokunmatik ekran ve dokunmatik tuşlara sahip olması dolayısı ile görme engelli kişilerin bu telefonu kullanması tavsiye edilmez.

10 Dark EVO E40 a Yakından Bakış Tuşların İşlevleri Tuş İşlev 1 - Güç Tuşu Telefonunuz tamamen kapalı konumdayken, 2- saniye basılı tutarak açık duruma getirebilirsiniz. Telefonunuz uyku konumunda ise (cihaz çalışıyor ekran kapalı) bir kere kısa basarak karşılama ekranını getirebilirsiniz. Telefonunuz açık konumdayken bir kısa basarak uyku konumuna geçirebilirsiniz. Telefonunuz açık konumdayken uzun sure basarak ekrana Tamamen kapatma, Yeniden başlatma, Uçuş modu, Sessiz, Titreşim, Çalma seçim menüsünü getirebilirsiniz.

11 Tuş İşlev 2 - Kulaklık 3 - Ses Tuşları 4 Micro USB 5 - Menü Tuşu 6 Geri Tuşu 7 - Ana Ekran Tuşu Telefonunuzun ile kulaklıkla görüşme yapabilmek için bu bağlantı noktasına telefonunuza uygun bir microfonlu kulaklık bağlayabilirsiniz. Telefonunuzun konuşma ve zil tonu ses seviyesini ses tuşları ile ayarlayabilirsiniz. Telefonunuzu şarj etmek veya telefonunuz ile veri bağlantısı yapmak için bu bağlantıyı kullanacaksınız. Uygulamaların ayarlar menüsüne ulaşmak için bu tuşa dokunabilirsiniz. Bir önceki ekrana geri dönmek için dokununuz. Herhangi bir noktada kullanabilirsiniz. Herhangi bir noktada, uygulama içerisinde ana ekrana dönmek için kısa dokununuz. Ana ekranda iken bu tuşa uzun basarak son kullanılan veya şu an çalışan uygulama listesini ekrana getirebilirsiniz. 8 - Ön Kamera 9 - Arka Kamera Bu kamera ilefotoğraf veya video çekebilirsiniz. 10 Dış Hoparlör Eller serbet konuşma veya müzik dinlemede kullanılabilir dış hoparlör Bu kamera ile görüntülü görüşme yapabilir, fotoğraf veya video çekebilirsiniz.

12 İlk Adım Dark Evo E40 telefonunuzu kullanabilmek için öncelikle SIM kart/kartlarınızı ve pili cihazınıza takınız. SIM kart, batarya veya hafıza kartı takıp, çıkartmadan önce muhakkak güç düğmesinden telefonunuzu tamamen kapatınız. 1. Arka kapağı dikkatlice çıkartınız. 2. SIM kartınızı kesik köşesi aşağıda görüldüğü şekilde dikkatlice yuvaya takınız.

13 3. Hafıza kartını veri iletim noktaları cihaza (aşağı) bakacak şekilde aşağıdaki gibi yavaşça iterek yuvaya takınız. 4. Pili + ve kutupları doğru noktalara gelecek şekilde, iletken noktaları telefondaki temas noktalarına değecek şekilde yavaşça yuvasına takınız. 5. Pil, SIM kart ve varsa hafıza kartını taktıktan sonra arka kapağı tutucu kenarlara dikkat ederek takınız. Batarya, SIM kart ve Hafıza kartını çıkartmak için öncelikle telefonunuzu güç düğmesinden tamamen kapatınız Arka kapağı dikkatlice çıkartınız. Bataryayı alt kısımda bulunan noktadan yavaşça yukarı doğru kaldırarak çıkartınız. SIM kartı/kartları parmağınızla çekerek çıkartınız. Hafıza kartını parmağınızla çekerek çıkartınız.

14 Şarj Cihazları ve Şarj Etme Dark cep telefonu şarj cihazları ana şebeke gücüne bağlanarak 5 C ile 45 C sıcaklıkları arasında çalışır. Telefonunuz için dizayn edilen şarj cihazları, bilişim ve ofis ekipman kullanımı güvenlik standartlarına uygundur. Farklı elektriksel özellikler ve bağlantı tipleri dolayısıyla, bir bölgede satın aldığınız bir şarj cihazı, başka bir bölgede çalışmayabilir. Şarj cihazları sadece cep telefonunuzu şarj etmek amacı ile tasarlanmıştır, farklı bir amaçta kullanılmamalıdır. USB şarj kablosunu adaptörünüzün USB girişine bağlayın ve USB kablosunun ucunu telefonunuzun güç girişine bağlayın. USB güç adaptörünü ise ana şebeke elektrik prizine takın. Şarj aletinin yanlış takılması cihaza ciddi zarar verebilir. Hatalı takılma, orijinal olmayan şarj cihazı kullanımı gibi kullanıcının sebep olacağı hasarlar garanti kapsamına dahil değildir. Telefonunuz üzerinde şarj durum ledi bulunmaktadır. Şarj esnasında bildirim ledi kırmızı yanacaktır. Işık yeşile döndüğünde şarj işlemi tamamlanmış demektir. Şarj cihazınız ile telefonunuz arasındaki bağlantıyı kesebilirsiniz. Piliniz şarj olurken telefonunuzda ve bataryada ısı artışı olması normaldir. Eğer cihazınızda veya bataryada aşırı bir ısınma ya da koku duyarsanız hemen elektrik bağlantısını keserek şarj işlemine son verin ve ürününüzü teknik merkezimize ulaştırın. Telefonunuzu şarj kablosu takılı iken kesinlikle konuşmak, oyun oynamak, uygulama çalıştırmak için kullanmayınız. Bu tarz kullanım şarj girişinde kırılmaya sebep olabileceği gibi kısa devreye de sebep olabilir. Bu şekilde yaşanacak sıkıntılar cihazınızın garanti dışı kalmasına sebep olacaktır. Piliniz dolduktan sonra telefonunuzu şarj cihazına bağlı olarak bırakmayın, uzun süreli bırakma durumunda pilinizin ömrünü azaltabilir veya cihazınızda garanti kapsamı dışında kalacak hasara sebep olabilirsiniz. Şarj esnasında pilinizi telefonunuzdan çıkartmayınız. Aksi halde kısa devreye ya da telefonunuzun garanti dışı kalmasına sebep olabilirsiniz.

15 Telefonu Açmak / Kapatmak Dark EVO telefonunuzu açmadan önce SIM kartınızın takılı ve pilin şarjlı olduğuna emin olun. Cihazınızı güç tuşuna 2-3 saniye basılı tutarak açabilirsiniz. Telefonunuzu kapatmak için ana ekranda iken güç tuşuna uzun süre basın. Karşınıza kapatma ekranı gelecektir. Burada Kapat seçeneğine dokunun. Karşınıza gelecek Kapat menüsünden Tamam butonuna dokunarak telefonunuzu tamamen kapatabilirsiniz. Telefonunuzu Tutuş Şekli Telefonunuzun anten bulunan bölgelerini el veya farklı nesneler ile kapatmanız özellikle WiFi sinyal seviyenizi değiştirebilir. Ani sinyal düşüşü veya yetersiz sinyal seviyesinde konum veya tutuş değiştirin. Telefonu Beklemeye Almak / Açmak Dark EVO telefon varsayılan olarak otomatik beklemeye geçmek üzere tasarlanmıştır. Telefonunuzu belli bir süre kullanmadığınızda otomatik olarak ekranı kapatarak uyku moduna geçer. Dilerseniz çalışırken, herhangi bir anda güç tuşuna bir kez kısa basarak telefonunuzu bekleme/uyku konumuna alabilirsiniz. Uyku konumunda iken telefonunuz çağrı/mesaj/bildirim almaya devam edecektir. Telefonunuzu uyku konumundan çıkarmak için güç tuşuna bir kez kısa basınız. Kilidi açmak için kilidi dairenin dışına doğru sürükleyin. Eğer Güvenlik menüsünden bir şifreleme tipi seçtiyseniz, karşınıza daire yerine ilgili şifre açma ekranı gelecektir. Şifrenizi girerek telefonunuzu bekleme modundan çıkarabilirsiniz. Dokunmatik Ekran Kullanımı Tamamen hassas dokunmatik ekrana sahip Dark EVO akıllı telefonların ekran kullanımı için aşağıdakilere dikkat ediniz. Dokunma - Bir menü veya seçeneği seçmek ya da uygulama çalıştırmak için parmağınızın ucu ile bir kez dokunun. Dokunma ve basılı tutma Farklı ekran veya uygulamalarda seçenekler menüsünü açmak veya bir yerden bir yere taşımak istediğiniz bir öğeyi sürüklemek için sabit bir şekilde ilgili noktaya/öğeye dokunun ve parmağınızı bir müddet basılı tutun.

16 Sürükleme Sayfa veya menüler içerisinde aşağı, yukarı sağa veya sola hareket sağlamak için dokunmatik ekranda bir noktaya dokunarak parmağınızı kaldırmadan ilgili yöne doğru sürükleyin. Hızlıca sürükleme Sayfa veya menüler içerisinde aşağı, yukarı, sağa veya sola hızlı hareket sağlamak için dokunmatik ekranda bir noktaya dokunarak parmağınızı kaldırmadan ilgili yöne doğru hızlıca sürükleyin ve bırakın. Yakınlaştırma Galeride bakılan bir fotoğrafı veya bir internet tarayıcıdaki siteyi büyüterek görüntüyü yakınlaştırmak için iki parmağınız birbirine yakın bir şekilde yaklaştırmanın merkezine dokunun. Parmaklarınızı kaldırmadan birbirinden uzaklaştırın. Yakınlaştırmak için diğer bir yöntem ise ekrana hızlı bir şekilde iki kere dokunmaktır. Uzaklaştırma Galeride bakılan bir fotoğrafı veya bir Internet tarayıcıdaki bir siteyi küçültmek, görüntüyü uzaklaştırmak, orijinal boyutuna geri getirmek için iki parmağınız birbirinden açık bir bir şekilde ekrana dokunun. Parmaklarınızı kaldırmadan birbirine doğru yaklaştırın. Uzaklaştırmak için diğer bir yöntem ise yakın olan bir görüntüde ekrana hızlı bir şekilde iki kere dokunmaktır. Dark EVO akıllı telefonların dokunmatik algısı hassastır. Ekrana sert şekilde kesinlikle basmayın; yavaşça dokunmanız algılama için yeterli olacaktır. Tırnağınız ile ekrana bastırmayın. Yüksek teknolojili dokunmatik algılamaya sahip Dark Evo telefon parmak ucu gibi deri bulunan bölgeleri algılar. Dark akıllı telefon aynı anda birden çok noktada algılamaya sahiptir. Sadece seçmek istediğiniz noktaya dokunun, etrafındaki diğer uygulama veya tuşlara dokunmamaya özen gösterin. Ana Ekran Ana ekran telefonunuzun tüm fonksiyonlarına ulaşmanız için tasarlanmıştır. Masaüstüne Widget (masaüstü yardımcıları) ve sık kullandığınız uygulamaların kısayollarını ekleyebilir ve masaüstü arka planını özelleştirebilirsiniz. Ana ekranda boş bir noktadan sağa veya sola sürükleme yaparak özelleştirebileceğiniz farklı masa üstlerine ulaşabilirsiniz.

17 Ekranınızın alt kısmında yer alan alanda; Telefon, İnternet Tarayıcı, Tüm uygulamalar, Mesajlaşma ve Kamera uygulamalarına doğrudan erişim sunan kısayollar bulunur. Bu simgelere tek bir dokunuş ile erişebilirsiniz. Farklı bir ekranda iken ekranın alt ortasında bulunan Ana ekran dokunmatik tuşuna tek bir dokunuş ile ana ekrana geri gelebilirsiniz. Ana ekranda iken Ana ekran dokunmatik tuşuna basılı tutarak son kullanılan veya arka planda çalışan uygulama listesine erişebilir ve seçtiğiniz uygulamanın çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ana Ekranın Özelleştirilmesi Ana ekrana yeni bir uygulama kısayolu veya masaüstü yardımcısı eklemek için simgesine dokunarak tüm uygulamalar alanına erişin. Burada ana ekranda veya yan ekranlarda yer almasını istediğiniz uygulama veya masaüstü yardımcısının üzerine dokunun ve basılı tutun. Parmağınızı kaldırmadan ana ekranda istediğiniz yere bırakabilir veya ekranın sağ/sol kenarına yaklaştırarak diğer masaüstlerine konumlandırabilirsiniz. Ana ekranda bir uygulama kısayolu veya masaüstü yardımcısı silmek için ilgili simgeye dokunun ve basılı tutun. Ekranın üst bölümünde bulunan Kaldır seçeneğine doğru ikonu götürün ve seçeneğin üzerinde bırakın. Simge silinecektir. Ana ekran ve masaüstünde bulunan simgeleri gruplayabilirsiniz. Gruplamak istediğiniz simgelerden birincisine dokunun ve basılı tutun. Parmağınızı kaldırmadan ikinci simgenin üzerine bırakın. Gruplandırdıktan sonra birden çok öğeyi sürükleyerek aynı gruba dahil edebilir, farklı gruplar oluşturabilirsiniz. Grubunuza bir isim vermek için gruba bir kez dokunun. Açılan grup penceresinin alt bölümüne dokunarak isimlendirme yapabilirsiniz. Ana Ekranın Arka Planının Değiştirilmesi Dark EVO akıllı telefon özelleştirilebilir arka plana sahiptir. Ana ekran veya masaüstü ekranlarından herhangi birinde iken boş bir noktaya dokunun ve basılı tutun. Karşınıza Canlı Duvar Kağıtları, Duvar Kağıtları, Galeri seçenekleri gelecektir. Sizin için özenle seçilmiş duvar kağıtlarına Duvar Kağıtları seçeneğine dokunarak

18 erişebilir veya Galeri seçeneğine dokunarak çektiğiniz fotoğraflardan birini arka plan yapabilirsiniz. Durum ve Bildirim Simgeleri Telefonunuzun üst bandında bir bildirim alanı bulunur. Bu bildirim alanında telefonunuzda o anda veya daha öncesinde gerçekleşmiş bildirim ve durum simgelerini görebilirsiniz. Simgeler hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki tabloya göz atabilirsiniz. Şebeke sinyal gücü göstergesi Şebeke sinyali aranıyor Mobil veri bağlantısı aktif: E: Edge, H: 3G SIM kart takılı değil Cevapsız çağrı bulunuyor Güncel Saat Uçak modu aktifleştirilmiş Okunmamış mesajınız var Bir uygulama indiriliyor İndirme tamamlandı Ayarlanmış bir alarm mevcut Aktif bir çağrı var Pil şarj durum göstergesi Pil şarj oluyor Aktif Kablosuz (WiFi) bağlantısı sağlandı Çevrede bağlanılabilir kablosuz ağlar mevcut Kulaklık bağlantısı aktif Bluetooth aktif çalışıyor Sadece titreşim profili aktif Tamamen sessiz profili aktif USB bağlantısı aktif Müzik dosyası çalıyor GPS Navigasyon bağlantısı aktif Önemli Uyarı / Erişim engellendi / Bağlantı problemi Bildirimlerin detaylarına göz atmak için ekranın üst bölgesinde bulunan bildirim alanına dokunun ve aşağı doğru çekin. Karşınıza gelecek olan ekranda bildirimlerin detaylarını görebilirsiniz. Bildirimleri temizlemek için simgesine bir kez dokunmanız yeterlidir. Bildirimler silinecek ve detaylı bildirim ekranı otomatik olarak kapanacaktır.

19 Hızlı Ayarlar Menüsü Ana ekranın üst tarafında yer alan bildirim alanına dokunup aşağı doğru çektiğinizde bildirim detay ekranı açılacaktır. Bu ekranın sağ üst köşesinde yer alan simgesine dokunduğunuzda aşağıdaki hızlı ayarlar menüsü açılacaktır. Burada telefonunuzun sık kullanılan ayarlarına hızlı bir şekilde erişebilirsiniz.

20 Bu simgeye bir kez dokunarak uçak modunu aktif hale getirebilirsiniz. Mod aktif hale geldiğinde simge mavi yanacaktır. Pilin şarj durumunu gösterir. Dokunduğunuzda ayarlar menüsünde bulunan pil kullanım detaylarına erişebilirsiniz. Kablosuz ağ bağlantısını tek dokunuşla açıp / kapatabilirsiniz. Uzun süre dokunduğunuzda ayarlar altındaki kablosuz ağ bağlantı seçenekleri menüsüne erişebilirsiniz.. Kullanmadığınız durumlarda pil tasarrufu için kapatmanız önerilir. Bluetooth bağlantısını tek dokunuşla açıp / kapatabilirsiniz. Uzun süre dokunduğunuzda ayarlar altındaki bluetooth ağ bağlantı seçenekleri menüsüne erişebilirsiniz. Kullanmadığınız durumlarda pil tasarrufu için kapatmanız önerilir. GPS Uydu Navigasyon bağlantısını tek dokunuşla açıp / kapatabilirsiniz. Uzun süre dokunduğunuzda ayarlar altındaki Konum Servisleri menüsüne erişebilirsiniz. Kullanmadığınız durumlarda pil tasarrufu için kapatmanız önerilir. 3G veri bağlantısını tek dokunuşla açıp / kapatabilirsiniz. Aktif veri bağlantısı ek bir ödemeye tabi olabilir. Servis sağlayıcınız ile veri tarifenizi görüşünüz. Belirlediğiniz dönemdeki toplam veri trafik boyutunuzu görebileceğiniz ekrana götürür. Bir kez dokunduğunuzda Genel, Sessiz, Toplantı, Dışarıda ses profilleri arasında seçim yapabileceğiniz ekran gelecektir. Basılı tuttuğunuzda ise ses profillerinin detaylarını ayarlayabileceğiniz menü ekranına gidebilirsiniz. Bir kez dokunduğunuzda ekran parlaklığınızı ayarlayabileceğiniz menünün gelmesini sağlar. Otomatik ekran kapatma süresi ile ilgili üç kademeden birini seçmenizi sağlar. Desteklenen uygulama ve ekranlarda telefonu döndürdüğünüzde eş zamanlı olarak ekranın otomatik olarak dönmesi özelliğini açıp, kapatabilirsiniz. Bir kez dokunarak alarm ayar menüsüne erişebilirsiniz.

Dark EVO Dünyasına Hoş Geldiniz

Dark EVO Dünyasına Hoş Geldiniz Dark EVO Dünyasına Hoş Geldiniz Gelişen teknoloji dünyasının öncü markası DARK ın yüksek teknoloji içeren akıllı cep telefonunu tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Dark Evo P55 akıllı cep telefonu günümüzün

Detaylı

Dark EVO Dünyasına Hoş Geldiniz

Dark EVO Dünyasına Hoş Geldiniz Dark EVO Dünyasına Hoş Geldiniz Gelişen teknoloji dünyasının öncü markası DARK ın yüksek teknoloji içeren akıllı cep telefonunu tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Dark Evo X5 akıllı cep telefonu günümüzün

Detaylı

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu.

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Flaş Ön kamera LED göstergesi 1 Arka kapağın çıkarılması ya da takılması. Ses açma/ kısma 2 Pilin takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu TURKCELL MaxiPLUS 5 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Telefona Genel Bakış Güç Tuşu Kulaklık LED Gösterge Şarj/ USB Girişi Dokunmatik Ekran Ana Ekran Tuşu Arama Tuşu Menü Tuşu Geri Tuşu Kulaklık Girişi Ses Tuşları

Detaylı

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU LED göstergesi Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU Flaş Ön kamera 1 Pilin şarj edilmesi. 5.0 Güç tuşu Ses açma/ kısma 2 SIM kartın takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARINDA YAŞANAN BAŞLICA ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ EĞİTİM NAVİGASYON NASIL ÇALIŞIR? 1 Navigasyon cihazında bulunan GPS alıcısı, uydu sinyalleri aracılığıyla

Detaylı

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu CJB1JM0LCAHA Kullanım Kılavuzu Saatinizi tanıyın Hoparlör Şarj bağlantı noktası Güç tuşu Açmak/kapatmak için 3 sn. basılı tutun. Yeniden başlatmaya zorlamak için 10 sn. basılı tutun. Ana ekrana geri dönmek

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-30501 İçindekiler Kullanmadan önce... 2 1. DA-30501 Hakkında... 2 2. Sistem gereksinimleri... 2 3. Genel Bakış... 2 Başlarken... 3 1. DA-30501 pilini

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

GPS NAVI GASYON SI STEMI

GPS NAVI GASYON SI STEMI GPS NAVI GASYON SI STEMI NAV HIZLI BAS LANGIÇ KILAVUZU MOTOR ANA SAYFA TÜRK Başlarken Navigasyon yazılımı ilk kez kullanıldığında otomatik olarak bir ilk kurulum işlemi başlar. Aşağıdaki işlemleri yapın:

Detaylı

Çevrimiçi baskı 4.0. Baskı 1

Çevrimiçi baskı 4.0. Baskı 1 Çevrimiçi baskı 4.0 Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia

Detaylı

Kolay Kullanım Kılavuzu

Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım ı telefonunuzu ilk açtığınızda veya cihazınızı sıfırladığınızda yönlendirmeleri takip ederek seçebilirsiniz. Kilitli Ekran Bu ekran cihazınızın en temel fonksiyonlarına

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

2007 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Pop-Port, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari

2007 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Pop-Port, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari Nokia N70-1 2007 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Pop-Port, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari markalarýdýr. Burada adý geçen diðer ürün ve þirket

Detaylı

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1 BASIT TELEFON PHONOTTO Kullanıcı Kılavuzu Version: 1 Kurulum Sihirbazı Uygulamayı çalıştırınca Kurulum Sihirbazı başlayacak ve ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre ayarlar yapılandırılacaktır. İlk ekran

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211345, 1. Baskı TR Tuşlar ve parçalar 9 İkincil kamera 10 Ses seviyesi/yakınlaştırma tuşu 11 Medya tuşu 12 Ekran ve tuş kilidi anahtarı

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL TURKISH Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip edin: Program

Detaylı

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU.

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU. NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU www.fiatnavigation.com www.daiichi.com.tr Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari Sohbet Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia Corporation'ın

Detaylı

Çevrimiçi paylaşım 3.1. Baskı 1

Çevrimiçi paylaşım 3.1. Baskı 1 Çevrimiçi paylaşım 3.1 Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia

Detaylı

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları General Mobile DSTL1 Sürüm Güncelleme Notları Bu sürüm notları General mobile DSTL1 cihazı için en son gönderilen yazılım güncelleme bilgisi içermektedir. Bu sürüm güncelleme, cihazınızın işlevselliğini

Detaylı

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu TÜRKÇE Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu Konftel 55Wx masa üstü telefonunuza, cep telefonunuza ve bilgisayarınıza bağlanabilen bir konferans ünitesidir. Konftel in benzersiz ses teknolojisi, OmniSound

Detaylı

HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU

HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU VERTU HP-1V KULAKLIK KULLANICI KILAVUZU SÜRÜM1.0 Türkçe 1 2 Türkçe VERTU HP-1V KULAKLIK KULLANICI KILAVUZU Vertu HP-1V kulak üstü kulaklık satın aldığınız için teşekkür

Detaylı

reedera8i Kullanım Kılavuzu

reedera8i Kullanım Kılavuzu reedera8i Kullanım Kılavuzu reeder A8i Hızlı Kılavuz Copyright 2013 Selekt Bilgisayar Tüm haklıları saklıdır. Bu cihaz yüksek hassasiyete sahiptir. Lütfen kendi başınıza parçalarını sökmeyin. Cihazı bir

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU GÜVENLİK TALİMATLARI Talimatlara uyulmaması nedeniyle hasar oluşması durumunda garanti geçerli değilir.o yüzden talimatları lütfen iyice okuyun. Bu talimatları saklayın. Bu ürünü düşürmeyin,

Detaylı

Mobil Telefona Giriş. Tuşlar

Mobil Telefona Giriş. Tuşlar 1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 Mobil Telefona Giriş Mobil telefonunuzun düzeni, tuşları, ekran ve ikonlarını öğrenin. Tuşlar Aşağıdaki tablo telefonun tuşlarına dair hızlı bir tanım sunar: Çğe Tuş Fonksiyon

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc Kullanım Kılavuzu jabra.com/stealthuc 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S'nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari markalar, kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.

Detaylı

Jabra. Halo Free. Kullanım kılavuzu

Jabra. Halo Free. Kullanım kılavuzu Jabra Halo Free Kullanım kılavuzu 2016 GN Audio A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Audio A/S nin tescilli ticari markasıdır. Bluetooth marka adı ve logoları, Bluetooth SIG Inc şirketinin mülkiyetinde

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Özellikler Alıcı Işık/Yakınlık Sensörü LED Dokunmatik Ekran Programlanabi lir Düğme Ses Kontrolü Programlanabi lir Düğme Mikrofon Hoparlör Şarj Kontakları Kamera Pil Kapağı

Detaylı

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU Eylül 201 1. Giriş Kullandığınız ürün yüksek teknolojiyi kullanarak üretilmiş, üstün tasarıma sahip bir üründür. Bu gelişmiş teknolojili sistem size, karışık kodları ezberlemek

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033 BoomP!ll Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33033 Ednet 33033 Boom P!ll Bluetooth hoparlörü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı ilk kez kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatı okuyun. ÖZELLİKLER

Detaylı

Jabra. Elite 25e. Kullanım kılavuzu

Jabra. Elite 25e. Kullanım kılavuzu Jabra Elite 25e Kullanım kılavuzu 2017 GN Audio A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Audio A/S nin tescilli ticari markasıdır. Bluetooth marka adı ve logoları, Bluetooth SIG Inc şirketinin mülkiyetinde

Detaylı

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER HOŞ GELDİNİZ... 2 JABRA SPEAK 510'A GENEL BAKIŞ... 3 BAĞLANMA... 5 JABRA SPEAK 510'UN KULLANIMI... 8 DESTEK.... 11 TEKNİK ÖZELLİKLER... 12 1 HOŞ GELDİNİZ Jabra

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu www.philips.com/welcome adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz CD250 CD255 SE250 SE255 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Keyfini cıkarın Kutuda neler var Baz istasyonu

Detaylı

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı)

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) 6 Kulaklık fişi 7 Mikrofon 8 Kulaklık klipsi 9 Şarj göstergesi (kırmızı) 10 Güç göstergesi

Detaylı

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 Kullanım Kılavuzu 31889 Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu okuyun. Bu uyarıya uymamak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Taşınabilir Çok Fonksiyonlu

Detaylı

Türkçe Kullanıcı Kılavuzu ATS Global Türkel Mini GSM

Türkçe Kullanıcı Kılavuzu ATS Global Türkel Mini GSM ATS Global Türkel Mini GSM 1 - Güvenlik Uyarıları Ürününüzü güvenle kullanım için a ağıdaki yönergelere uyunuz. Ats Mini GSM 'i kullanmak için yerel GSM operatörünüzden Ses ve SMS hizmetlerine acik bir

Detaylı

Başlayalım. Bu kılavuzdaki konular: GAMEPAD. Moto Mod modülünüzü takma ve çıkarma. Moto Gamepad'inizi şarj etme

Başlayalım. Bu kılavuzdaki konular: GAMEPAD. Moto Mod modülünüzü takma ve çıkarma. Moto Gamepad'inizi şarj etme Başlayalım Moto Mod modülünüzü takma ve kullanma konusunda size rehberlik edeceğiz. Bu kılavuzdaki konular: Moto Mod modülünüzü takma ve çıkarma Moto Gamepad inizi şarj etme Moto Gamepad kontrolleri Oyun

Detaylı

Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi

Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe PCH-2016 7025575 PlayStation Vita sisteminizin ilk kez kullanılması 5 saniye basılı tutun PS Vita sisteminizi açın. Sisteminizi ilk kez

Detaylı

Plantronics M70. -M90 Serisi. Kullanıcı Kılavuzu

Plantronics M70. -M90 Serisi. Kullanıcı Kılavuzu Plantronics M70 -M90 Serisi Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler Hoş Geldiniz 3 Kutunun içinde ne var* 4 Dil Seçme 5 Eşleştirme 6 Kulaklığa Genel Bakış 7 Güvende olun 7 Kontrolü Ele Alın 8 Aramayı yanıtlama

Detaylı

Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin:

Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/support Sorularınız mı var? Philips e Ulaşın SHL3850NC İçindekiler 1 Önemli güvenlik talimatları

Detaylı

Moto Mod aksesuarınızı takma

Moto Mod aksesuarınızı takma 360 CAMERA Moto Mod aksesuarınızı takma Telefonunuzun arkasındaki kamera lensini 360 Camera ile hizalayın, ardından telefonun yan ve alt taraflarını Moto Mod ile birbirlerine geçinceye kadar hizalayın.

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

Cep Yazıcısı KULLANIM KILAVUZU

Cep Yazıcısı KULLANIM KILAVUZU Cep Yazıcısı KULLANIM KILAVUZU Polaroid Mint Cep Yazıcısını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu Kullanım Kılavuzu, bu ürününün güvenli ve kullanıcı için herhangi bir risk oluşturmadan çalışmasını

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 İçindekiler Baz ünitesi Not * Birden fazla ahize içeren paketlerde, ek ahizeler, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur. ** Bazı ülkelerde, hat adaptörünü hat kablosuna

Detaylı

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu BT-03i Kullanıcı Kılavuzu 1 Genel Bakış İçindekiler Başlangıç Telefon çağrısı nasıl yanıtlanır? Spesifikasyonlar 2 1. Genel Bakış A B E D F 1-1 Fonksiyon Tuşları: C A B C D E F Silikon kulak askısı Güç

Detaylı

Cisco için Jabra SPEAK 450

Cisco için Jabra SPEAK 450 Cisco için Jabra SPEAK 450 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER HOŞ GELDİNİZ...2 CISCO İÇİN JABRA SPEAK 450'YE GENEL BAKIŞ...3 BAĞLANMA...5 CISCO İÇİN JABRA SPEAK 450'NİN KULLANIMI...7 DESTEK...8 TEKNİK ÖZELLİKLER...9

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10295 Hoş Geldiniz Digitus Derin Bas Hoparlörlü Bluetooth Soundbar cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz! İster çoklu ortam yürütme

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 23.07.2012 1 1. ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı bütün kapalı ve açık otoparklar için geliştirdiği, araçların giriş-çıkış işlemleri, plaka tanıma

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10294 DIGITUS DA-10294 cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cep telefonunuz ya da bilgisayarınızdan (Bluetooth veya giriş kablosu

Detaylı

JABRA SPORT Pulse wireless

JABRA SPORT Pulse wireless JABRA SPORT Pulse wireless Kullanım Kılavuzu jabra.com/sportpulsewireless 2014 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S'nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari

Detaylı

JABRA STEEL. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/steel. jabra

JABRA STEEL. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/steel. jabra jabra Kullanım Kılavuzu jabra.com/steel 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari markalar, kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

JABRA SPORT PULSE WIRELESS

JABRA SPORT PULSE WIRELESS JABRA SPORT PULSE WIRELESS Kullanım Kılavuzu jabra.com/sportpulsewireless 2014 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S'nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari

Detaylı

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Çok Önemli Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden ( Turkcell ve Vodafon sim kartlarını öneriyoruz )

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz www.philips.com/welcome SE650 SE655 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Tadını çıkarın Kutunun içindekiler Baz istasyonu VEYA El

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, imar kurallarına aykırı yapılarınız için kayıt başvurusunda bulunabilir

Detaylı

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 4 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 5 Paraf İşlemi... 5 Red İşlemi... 6 İmza İşlemi... 6 İlgi ve Ek Görüntüleme... 6 Güvenli

Detaylı

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ios UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 7 Red İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi... 8 İlgi ve Ek Görüntüleme... 9 Havale

Detaylı

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi Horoz lanabilir Zaman Rölesi 1 Giriş: Horoz programlanabilir zaman rölesi android işletim sistemine sahip mobil cihazlar ile bluetooth üzerinden programlanabilen bir zaman rölesidir. Röle üzerinde 1 adet

Detaylı

FIRST SAFİR KULLANMA KILAVUZU

FIRST SAFİR KULLANMA KILAVUZU FIRST SAFİR KULLANMA KILAVUZU Aralık 0 FIRST SAFİR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER. Giriş.... Önemli Uyarılar.... Servis Gerektiren Arıza Durumları.... Sistem Özellikleri.... Cihaza Genel Bakış.... Cihazı

Detaylı

Spectro LED Bluetooth Hoparlör

Spectro LED Bluetooth Hoparlör Spectro LED Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33042 Önemli Güvenlik Talimatları Bu hoparlör, tüm açılarda gelecek su sıçramasından korunacak şekilde tasarlanmıştır. Tümünün suya girmesi, ürüne zarar

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

JABRA BOOST. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/boost

JABRA BOOST. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/boost Kullanım Kılavuzu jabra.com/boost 2014 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari markalar, kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.

Detaylı

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Bu kılavuz, üç arı uygulamayı cihazınıza nasıl indireceğinizi anlatmaktadır. Lütfen bu araştırmada kullanılacak olan tüm uygulamalarda aynı e-posta adresini kullandığınızdan

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE TR İlk kurulum 1. Tercih ettiğiniz dili seçin, ardından seçiminizi onaylamak için Bu ayarı daha sonra Bölgesel ayarlar içerisinden değiştirebilirsiniz. 2. Son

Detaylı

DICENTIS. Wireless Conference System. User manual

DICENTIS. Wireless Conference System. User manual DICENTIS Wireless Conference System tr User manual DICENTIS İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Güvenlik 4 2 Bu kılavuz hakkında 5 2.1 Hedef kitle 5 2.2 Telif hakkı ve feragatname 5 2.3 Belge geçmişi 5 3 Sisteme

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden (Turkcell ve Vodafone kartlarını öneriyoruz) interneti olan,

Detaylı

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU Kale Alarm uygulamasını telefonunuza yükledikten sonra Kale Alarm size bildirim gönderebilmek için izin isteyecektir. Uyarı, ses ve işaret bildirimi almak istiyorsanız

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

Baþlangýç. Nokia N82

Baþlangýç. Nokia N82 Baþlangýç Model: N82-1 Nokia N82 1. baský TR Tuþlar ve parçalar (ön) Model numarasý: Nokia N82-1. Bundan sonra Nokia N82 olarak anýlacaktýr. 1 Açma/kapatma tuþu 2 Uyumlu kulaklýklar, müzik kulaklýklarý

Detaylı

2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 17 Nisan 2017 İçindekiler 3 İçindekiler...5 için durum çubuğu...5

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil) İçindekiler EBA Dosya nedir?... 3 Kimler kullanabilir?... 3 Uygulama Ne işe Yarar?... 4 Mobil uygulama nedir? Nereden ulaşabilirim?... 4 Mobil Uygulamayı

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

Printed in Korea Code No.:GH68-XXXXXA Turkish. 01/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-XXXXXA Turkish. 01/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Yüklenen yazılıma veya servis sağlayıcısına veya ülkenize bağlı olarak bu kılavuzdaki bazı açıklamalar telefonunuza uymayabilir. * Ülkenize bağlı olarak telefonunuz ve aksesuarlarınız bu kılavuzdaki

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Uygun bir mikrofon ve hoparlörlere sahipseniz, Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını sesli aramalar için kullanabilirsiniz. Kurumunuzda kullanımı önerilen,

Detaylı