MOBILE SMS GUARD 300 ALARM SİSTEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MOBILE SMS GUARD 300 ALARM SİSTEMİ"

Transkript

1 MOBILE SMS GUARD 300 ALARM SİSTEMİ TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU GsmGuard (RJ11) Alarm Sistemi MobileSmsGuard300 (E) Alarm Modülü WDS300 Kapı Pencere Sensörü B300 Siren (Telli)

2 GÜVENLİK UYARILARI Elektriksel bağlantı kablolarında 230V şebeke voltajı bulunmaktadır ve çok tehlikelidir. Şebekeye bağlı iken asla modül bağlantısı yapmayınız. Kurulumu yapmaya başlamadan önce şebeke anahtarını kapatın. Kısa devreleri önlemek için, bu ürün yalnızca iç mekanda ve kuru yerlerde kullanılmalıdır. Komponentleri yağmur ve neme maruz bırakmayın. Ürünü banyo, yüzme havuzu vs gibi yerlere yakın kullanmayın. Sisteminizi oluşturan komponentleri çok yüksek sıcaklık yada parlak ışık kaynaklarına maruz bırakmayın. Mamülün yanlış kullanılması, içinin açılması, mamülü kendinizin tamir etmeye çalışması veya değişiklik yapılması halinde garanti son bulur. Marmitek ürünün hatalı veya yanlış kullanılmasından veya ürünün belirtilenden farklı olarak kullanılmasından dolayı sorumlu tutulamaz. Marmitek yasal ürün sorumluluğu kapsamı dışında ek hasar için sorumluluk kabul etmez. Adaptörler: Adaptörü yalnızca ürün etiketi üzerindeki voltaj ile uyumlu olan prize kontrol ettikten sonra takınız. Kablosu hasarlı bir adaptörü asla bağlamayınız ve kullanmayınız. Bu durumda yetkili satış noktasına başvurunuz. Piller: Pilleri çocukların erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz. Kullanılmış piller kimyasal atık olarak işlem görmelidir. Asla yeni ve eski pilleri veya farklı tipteki pilleri birarada kullanmayınız. Uzun bir süre için sistemi kullanmayacaksanız pilleri çıkarın. Pilleri üründe yuvasına yerleştirirken (+/-) polaritenin doğruluğunu kontrol edin. Yanlış yerleşim patlamaya sebebiyet verebilir. 1. Giriş Marmitek Mobile SMS Guard 300 ürününü satın aldığınız için sizi kutlarız! Şimdi kolaylıkla (tatil) evinizi, karavanınızı veya benzeri bir yeri kolaylıkla güven altına alabileceksiniz. Marmitek Mobile SMS Guard 300 kaydetmiş olduğunuz mobil telefon numarasına mesaj göndererek size tehlikelerden anında haber verir. Artık sabit bir telefona bağlı değilsiniz. Set içindekiler 1 Marmitek Mobile SMS Guard 300 modülü 1 anten 1 adaptör 2 kapı/pencere sensörü WDS300, aksesuarları ile birlikte 1 (telli) siren B300 kullanma kılavuzu (5 dil) Kurulum için gerekenler SIM card (önödemeli) ile temin edeceğiniz telefon numarası, PIN ve PUK Marmitek Mobile SMS Guard 300 modülünü kurmak istediğiniz yerde şebeke voltajı Bir mobil telefon (Mobile SMS Guard 300'ü test etmek ve SIM kart PIN şifresini çözmek için) Tornavida ve/veya matkap (modül ve/veya sensörlerin duvara montajı gerekiyorsa)

3 2. Enstelasyon Standart Marmitek Mobile SMS Guard 300, modül ve iki adet kapı/pencere sensöründen oluşur. Kapı ve pencere sensörlerini (yapışkan bant veya vida kullanarak) çerçeveye bağlayın. Magnetik sensör pencere veya kapıya çerçeveye yerleştirlen sensörle aynı yükseklikte olacak şekilde yerleştirilmelidir (çalışması için kesin olarak doğru ayar yapılmalıdır!). Mobil telefonunuzla SIM kartın kilidini çözünüz ve kartı Mobile SMS Guard 300'ün içine takınız. Evinizi güven altına almak için göstergedeki kurulum talimatlarını takip ediniz. İstediğiniz sayıda kapı/pencere sensörü kullanabilirsiniz. Bu sensörleri satış noktalarından ayrıca temin edilebilirsiniz. Alarm devreye girer girmez, sensör Mobile SMS Guard 300 ile bağlantı kurar, ve kayıtlı telefon numarasına bir metin mesajı gelir. Sisteme siren bağladıysanız, alarm vuku bulduğunda o da aktive olacaktır. Marmitek Mobile SMS Guard 300 bünyesinde bir röleye sahiptir. Bu size alarm tetiklendiği zaman örneğin bir lamba yakma imkanı verir. Dikkat: Sistemi kurmaya başlamadan önce, bu kılavuzu sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz. Mobile SMS Guard 300 yaklaşık 20 saniye sonra Ayar modundan çıkar, bu da girdiğiniz ayarların kaybolması anlamına gelir. İlk iş olarak tüm tuşların nasıl çalıştığını bildiğinizden emin olun. Adım 1 SIM kartın testi ve PIN kodunun kaldırılması SIM kartınızı bir mobil telefona takıp PIN kodunu kaldırın (servis sağlayıcınızla ilgili tercih). Mobil telefonunuzun kullanma kılavuzunda SIM kart PIN kodunun kaldırılmasına ilişkin bilgiyi bulup, uygulayın. Bu SIM kart ile mobil telefonunuzdan metin mesajı (SMS) gönderip alabildiğinizi kontrol edin. Mobile SMS Guard 300 modülü yerleştirmeyi düşündüğünüz yerde (örneğin bir dolap içinde), mobil telefonunuzun SIM kart ile uygun alış gücünde çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz. Güvenlik modülü alışı gücünün iyi olduğu bir yere yerleştirilmelidir. Dikkat: Marmitek Mobile SMS Guard 300 ile kullanılabilmesi için, SIM kartınız şifresiz olmalıdır. Adım 2 SIM kartın enstelasyonu Mobile SMS Guard 300 modülün arkasındaki iki vidayı söktükten sonra, kapağı, aşağı iterek açın. SIM kart tutucuyu sarı kenarı sola hareket ettirerek açın. Siyah renkli tutucu Mobile SMS Guard 300 modülden çıkarılabilir. Bakınız şekil 1. Şekil 1 SIM kartın çentik kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirin; bu taraf Mobile SMS Guard 300 modül ile bağlantı sağlayacak taraftır. SIM kart tutucuda da benzer bir çentik bulunur, böylece SIM kart tam olarak yuvasına yerleşmiş olur. Bakınız şekil 2. SIM kart tutucuyu SIM kart ile Mobile SMS Guard 300 modüle tekrar yerleştirin. Şekil 2

4 Adım 3 Güvenlik Kodunun Ayarlanması Mobile SMS Guard 300 için bir güvenlik kodu ayarlamanız gerekir, böylece modül alarm sensörleri ile haberleşebilir. SIM kart tutucunun sol üst tarafına doğru 8 adet atlama anahtar bulunan bir siyah alan göreceksiniz. Bunlar alarm sisteminizin güvenlik kodunu oluşturmak için kullanılır. Bakınız şekil 3. Bu sekiz adet anahtarı rasgele ayarlayın ve güvenlik kodunuzu not edin. Daha sonra bu koda kapı/pencere sensörlerinizi ayarlarken gerek duyacaksınız! Kapağı yerine yerleştirin ve vidaları takıp sıkın. Şekil 3 Adım 4 Mobile SMS Guard 300 kurulumu Şekil 4 Modülün sol tarafında bulunan anten konnektörüne set içindeki anteni vidalayın. Anteni dik olarak yerleştirdiğinizden emin olun. (Yukarı doğru bakmalıdır.) Ana üniteyi uygun bir yere yerleştirin. Yakında şebeke voltajı bulunan priz bulunduğundan emin olun (230 V). Güç adaptörünü Mobile SMS Guard 300 modüle (solda) bağlayın ve adaptör fişini duvardaki prize takın. İdeal alış için, ana üniteyi güven altına almak istediğiniz tüm objelerin mükün mertebe ortasına yerleştirin. Böylece, ana ünite ile sensörler arasındaki mesafe olabildiğince kısa olur. Aşağıdakilerden emin olunuz: Ana ünite büyük metal objelere (radyatör, fırın, vs) çok yakın yerleştirilmemiştir. Ana üniteye kolayca erişebiliyorsunuz. Ana ünite telefon santralı, bilgisayar, TV gibi başka elektronik cihazlara çok yakın yerleştirilmemiştir. Ana ünite düz bir yüzeye (masa, büfe, vs) konmuş veya duvara monte edilmiştir. Anten magnetik altlığa takılıdır. Ana ünitenin duvara montajı Ana ünite iki vida ile duvara monte edilebilir. Ana ünitenin arkasından iki adet vida deliği bulunur (merkezden merkeze uzaklık 145 mm). Vidalar setin içinde değildir, uygun vida temin ediniz.

5 Ana ünitenin düz yüzeye yerleştirilmesi Ana üniteyi monte etmeyi tercih etmiyorsanız, onu düz bir yüzey üzerine yerleştirin. Modülün aktive edilmesi Mobile SMS Guard 300 modülü sol tarafta bulunan ON/OFF tuşuna basarak açınız (0= OFF/KAPALI, I = ON/AÇIK). Göstergede şimdi GSM SECURITY ibaresi okunacaktır. Modül 90 saniyeden başlayarak 0'a doğru geri sayıma başlayacaktır. Geri sayımdan sonraki metin ekranda belirecektir: Normal Detect SW: OFF. Sistem ledi her saniye yanıp sönmeye başlayacaktır. GSM ledi her saniye yanıp sönmeye başlar, ve yaklaşık 20 saniye saniye sonra her üç saniyede bir yanıp söner. Dikkat: GSM ledi her saniye yanıp sönmeye devam ederse, modem (doğru bir şekilde) çalışmıyor demektir. Mobile SMS Guard 300'ü kapatın, 10 saniye bekleyin ve tekrar açın. Bir dakika sonra GSM ledi hala her saniye yanıp sönüyor ise başka bir servis sağlayıcının SIM kartı ile tekrar deneme yapmanızı öneririz. Şayet GSM ledi yanmıyorsa, SIM kart doğru bir şekilde yerleştirilmemiş demektir. Adım 5 Kapı/pencere sensörlerinin yerleştirilmesi Şekil 5 Standart olarak, setinizde iki adet kapı/pencere sensörü bulunmaktadır. Üst ve alt parçaları birbirinden ayırın. 9V pili yerleştireceğiniz yuvayı göreceksiniz. Üst bölümü de açabilirsiniz. Şimdi 8 adet atlama anahtarın olduğu siyah alanı göreceksiniz. Bakınız şekil 5. Mobile SMS Guard 300 için kullandığınız güvenlik kodunun (adım 3) aynısını kullanın. 9V pili (setin içinde yoktur, siz temin edeceksiniz) sensörlerin pil yuvasına takın: Polaritenin doğru olduğundan emin olun ve sensörün üst parçasını takın. Sensörü olabildiğince yükseğe yerleştirin: bu en iyi çalışma sahasını garanti eder. Sensör ve kontağı için yer işaretleyin. Magnetik kontağı doğrudan metal yüzeye yerleştirmeyin. Metal veya PVC kaplı metal çekirdekli çerçevelere montaj halinde, çerçeve ile magnetik kontak arasında minimum 5 mm kalınlığında tahta veya plastik bir takoz kullanmak en iyi yoldur. Metal çerçevelerde, sensör ile kontağı arasındaki mesafe, kapı veya pencere kapalı durumdayken, 3 mm den çok olmamalıdır. Kapı/pencere sensörünün sol tarafındaki anahtarı kullanarak açınız (0 = OFF, I = ON). Kırmızı LED (güneş sembolü) yanacaktır. Magnetik kontağı sensörün sağ tarafına yaklaştırarak tutun. Kırmızı LED söner sönmez, sensörün iki parçası uygun şekilde temas etmiş demektir. Magnetik kontağı kapı veya pencere kapalı durumdayken kırmızı LED sönük kalacak şekilde konumlandırın. Sensör gövde ile kontak arasındaki mesafenin olabildiğince kısa (maks 4mm) olmasına dikkat edin. Kapı veya pencere çerçevesi biraz içeri gömülü ise gönderici bölüm ile mıknatıs 90 derece açı ile de yerleştirilebilir. Sensör için kesin bir yer belirlediğinizde magneti de vidalarla sabitlemenizi salık veririz. Kayan kapı ve pencereler Kayan kapı ve pencerelerde sensör ve mıknatıs (magnet) birbiri üzerinden yatay olarak kayacak şekilde kullanılamaz. Sensör ve mıknatıs her durumda birbirine dikey olarak yaklaşacak şekilde yerleştirilmiş olmalıdır. Kapı/pencere sensörleri ve kontaklar doğru şekilde monte edilip aktif duruma geldilerse, adım 6'ya geçiniz.

6 Adım 6 Sirenin bağlanması Şekil 6 Standart olarak, setin içinde bir siren mevcuttur. Sireni doğrudan Mobile SMS Guard 300 Modüle bağlayabilirsiniz. Bağlantı şeması Mobile SMS Guard 300'ün arkasında bulunmaktadır. Bakınız şekil 6. Kırmızı teli pozitif(+) uca ve siyah teli negatif(-) uca bağlayınız. Sireni bağlayacağınız uygun yeri tespit ediniz, iki vidayla monte ediniz (vidaları siz temin edeceksiniz). Siren bağlanmayacaksa ayar modunda 'Buzzer off' seçiniz (ayrıca bakınız adım 8.2). İPUCU: Siren yerine, örneğin SM10 X10 modül bağlayabilirsiniz. Böylece alarm tetiklendiğinde şebeke güç hattı üzerinden bir cihaz, X10 siren, ışık veya kamerayı çalıştırabilirsiniz. X10 hakkında biraz daha bilgi alınız, cihaz kontrolu ile ilgili pek çok imkan sunan X10 teknolojisi ve Marmitek gözetim kameraları hakkında internet sitemizde daha detaylı bilgi bulabilirsiniz. Adım 7 Bir lamba bağlamak (isteğe bağlı) Marmitek Mobile SMS Guard 300 bünyesinde bir röleye sahiptir. Bu röleyi örneğin bir lambayı anahtarlamak için kullanabilirsiniz. Röle kontağını metin (SMS) komutları ile (RELAY-ON, RELAY-OFF, CONTROL) açabilir, kapatabilir, kontrol edebilirsiniz. Bağlantı şeması Mobile SMS Guard 300'ün arka tarafında bulabilirsiniz. Mobile SMS Guard 300'ün arkasındaki uygun bağlantı uçlarına kablo bağlantısı yapabilirsiniz. İPUCU: Lamba yerine X10 modül de bağlayabilirsiniz. Örneğin SM10 bağlarsanız alarm tetiklendiğinde şebeke güç hattı üzerinden bir cihaz, X10 siren, ışık veya kamerayı çalıştırabilirsiniz. X10 hakkında biraz daha bilgi alınız, cihaz kontrolu ile ilgili pek çok imkan sunan X10 teknolojisi ve Marmitek gözetim kameraları hakkında internet sitemizde daha detaylı bilgi bulabilirsiniz. Adım 8 Kullanıcı ayarları Sol tarafta bulunan ON/OFF anahtarını kullanarak Mobile SMS Guard 300 modülü açınız (0= OFF, I = ON). Göstergede şimdi GSM SECURITY ibaresi okunmalıdır. Modül 90 saniyeden başlayarak 0'a (geriye doğru) sayar. Geri sayım bitince, ekranda bir sonraki mesaj belirir: Normal Detect SW: OFF. 1. Telefon numarası ayarlamak Setup tuşuna basınız ve 1 seçiniz (1:TEL) Metin mesajı almak istediğiniz mobil telefonun numarasını giriniz. Dikkat: Numara girilirken önce + ve ülke kodu eklenmiş olmalıdır. Numarayı girdikten sonra Enter tuşuna basınız. Dikkat: Numara henüz hafızaya konmamıştır. Aşağıya bakınız. Bir ikinci veya üçüncü numara (maks 3 telefon numarası) girmek istiyorsanız yukarı ok tuşuna basınız.

7 Girdiğiniz telefon numaralarını saklamak için tekrar Setup tuşuna ve sonra 4 tuşuna basınız: (4: SAVE -sakla-). Göstergede görülecek mesaj : Save OK!, SETUP -> Exit şeklinde olmalıdır. Setup (ayar) menüsüne dönmek için Setup seçilmelidir. 2. Bildirim zamanlarının seçilmesi Alarmın tetiklendiği an ile size gönderiecek SMS anı arasındaki süre, metin mesajı ile sirenin çalacağı süre ayarlanabilir. Setup tuşuna basın ve 2'yi seçin (2: TIME) SMS Delay : Alarm ve metin mesajı arasındaki gecikme, saniye olarak girin. Tercih ettiğiniz zamanı girin ( 0 ile 99 saniye arasında) Dikkat: 10 saniyeden daha kısa bir gecikme istiyorsanız, iki hane olarak değeri girin, örneğin 7 girecekseniz önübe bir 0 koyarak 07 şeklinde giriniz. Enter tuşuna basınız. Yukarı ok tuşuna basınız: SMS Period ile ardışık metin mesajları arasındaki gecikmeyi ayarlayın. Seçtiğiniz süreyi (1-20 dakika arasında bir değer) giriniz. Örnek: 3m, 3 dakika anlamına gelir: Metin mesajı her 3 dakikada bir gönderilir. Yukarı ok tuşuna basınız: Buzzer delay ile alarm aktive olduktan sonra sirenin çalmaya başlayacağı gecikme süresini ayarlayın. Seçtiğiniz süreyi (0-99 saniye arasında bir değer) giriniz. Örnek: 05 sec = 5 saniye. Alarm aktive olduktan 5 saniye sonra siren çalacaktır. Yukarı ok tuşuna basınız: Buzzer rep ile sirenin çalma süresini ayarlayın. Seçtiğiniz süreyi (0-99 dakika arasında bir değer) giriniz. Yaptığınız tüm ayarları saklamak için, Setup tuşuna basınız ve 4'ü seçiniz (4: SAVE -sakla-). Göstergede şimdi Save OK!, SETUP -> Exit ibaresi okunacaktır. Ayar (setup) menüsüne dönmek için Setup tuşuna basın. İPUCU: İhbar süreleri için fabrika ayarlarına dönmek isterseniz, önce Setup, (2: TIME) ve daha sonra aşağı ok tuşuna basınız. Gösterge şimdi görmeniz gereken ibare: Set to default, Press enter key dir. Eğer 'enter' tuşuna basarsanız tüm ayarlar (yalnızca bildirim ayarları) fabrika değerlerine dönecektir. Standart bildirim süreleri (fabrika ayarları) aşağıda gösterilmiştir: SMS Delay time (SMS gecikme süresi: 20 saniye SMS period time (SMS peryodu): 3 dakika Buzzer relay time (siren tetikleme zamanı): 20 saniye Buzzer repeat time (siren çalma süresi): 5 dakika Enter tşuna basarak menüde çıkın. Ayarları saklamak için Setup tuşuna basınız ve 4'ü seçiniz (4: SAVE -sakla-). Göstergede şimdi Save OK!, SETUP -> Exit ibaresi okunacaktır. 3. Rölenin anahtarlanması Röleye bir lamba bağladıysanız (bağlantı şemasına göre, bakınız adım 6), ayar menüsünde röleyi açabilir ve kapatabilirsiniz. Setup tuşuna basınız ve 3'ü seçiniz (3: RELAY). Göstergede gösterilecek ibare: Relay OFF, (1) ON, (2) OFF. Röleyi açmak yada kapamak için nümerik tuşlardan 1'e veya 2'ye basınız. Enter giriniz. Ayar menüsüne dönmek için Setup tuşuna basınız. Rölenin açık olduğunu göstermek üzere Relay ledi yanıp söner.

8 3. Marmitek Mobile SMS Guard 300'ün kullanılması İPUCU: SIM kart telefon numarasını Marmitek Mobile SMS Guard 300'e not olarak yazın, veya daha iyisi, bu numarayı cep telefonunuzun hafızasına saklayın. Evden çıkmadan önce Adım 1. Alarm durumunda almak istediğiniz mesaj tipini seçin. Mobile SMS Guard 300 modülü SMS on ve/veya Buzzer on durumuna geçirmeye yarayan kısayollar kullanır. Evden çıkarken, sireni tetiklemek ve alarm durumunda mesaj almak isteyebilirsiniz. Bu aşağıdaki şekilde yapılabilir: Nümerik tuşlardan 6, 7 veya 8 tuşlarına basarak, bunlara atanmış fonksiyonları aktive edebilirsiniz. Fonksiyonun aktivasyonunu kaldırmak için aynı tuşa tekrar basılır. 6: SMS on/off (metin mesajı açık/kapalı) 7: Buzzer on/off (siren açık/kapalı) 8: SMS and Buzzer on/off (metin mesajı ve siren açık/kapalı) Metin mesajı veya sireni pasif duruma geçirdiğinizde, SMS OFF ve Buzzer OFF için kırmızı LED'ler yanıp sönecektir. Bunun herhangi bir mahzuru yoktur. Şekil 7 Adım 2. Metin mesajı veya siren için bir tercih yaptıktan sonra, Reset tuşuna basınız. Şimdi evden, karavandan veya araçtan ayrılmanız için 90 saniyeniz (gecikme) bulunuyor! İPUCU: Röle hala açık ise, şimdi kapatılacaktır. Rölenin açık kalmasını istiyorsanız, Reset tuşu yerine '0' tuşuna basınız. Sensörler şimdi 90 saniye için duyarsızlaşacaklardır, ancak röle açık kalacaktır. İPUCU: Reset'e basmadan önce, göstergede tüm sensörlerin kontaklarının kapalı olduğunu belirten 'Normal' ibaresini görmeniz gerekir. Bir veya daha fazla sayıda açık olan kontak olması halinde, göstergede 'Trouble' ibaresi görülecektir ve 'Wireless Switch' led indikatörü yanıp sönecektir. İPUCU: Gecikme süresi sona ermeden, sensör montajı yapılmış tüm kapı ve pencerelerin kapalı/kilitli olduğundan emin olun. Böyle olmadığı takdirde, 90 saniyelik gecikme sonrasında alarm tetiklenecektir. Ayarlarınıza bağlı olarak, bir SMS gönderme veya siren çalma veya her ikisi devreye girecektir.

9 Eve geri dönüş Eve döner dönmez, SMS ve siren alarmını kaldırın. Bunu yapmazsanız, her kapı veya pencere açışınızda alarm tetiklenecektir. Alarmı 8 tuşuna basarak devreden çıkarabilirsiniz: (SMS and Buzzer on/off - metin mesajı ve siren on/off). Metin mesajı veya sireni iptal ettiğinizde, kırmızı renkli SMS OFF ve Buzzer OFF led indikatörler yanacaktır. Bunun herhangi bir mahzuru yoktur. İPUCU: Siren ve SMS için uygulanmakta olan gecikmenin yeterli uzunlukta olduğundan emin olun, bu gecikme alarm sistemini ve sireni tetiklemeden sizin rahatça ön kapıya yürümenize yetmelidir. İPUCU: Bir sensör montajlı pencere veya kapıyı açtığınızda, Mobile SMS Guard 300, SMS ve siren devre dışı olsa bile, ana üniteye daima bir mesaj gönderecektir. Bunun herhangi bir mahzuru yoktur. Mobile SMS Guard 300 cihazınızı yuvarlak Reset tuşuna basarak başa döndürebilirsiniz. Bakınız şekil 8. Alarm durumunda: reset Şekil 8 Siz evde değilken Marmitek Mobile SMS Guard 300, sensörlerin birinden bir ihbar alırsa, girmiş olduğunuz telefon numarasına/numaralarına ait cep telefonuna/telefonlarına bir SMS gelecektir. Mesaj, (siren ve/veya röle statüsüne bağlı olarak) telefonunuzun ekranında ayarlarınıza bağlı olarak (Röle on/off, siren on/off ve metin alarm on/off, vs.) aşağıdaki şekilde görülecektir. Kesilme! Dedektör anahtar: AÇIK Kontrol Röle: KAPALI Siren Çıkışı Sesli! Siren Alarm: AÇIK SMS aalarm: AÇIK Modülü ayarladığınız sürenin uzunluğuna bağlı olarak, Mobile SMS Guard 300 cihazınızı reset edene kadar SMS mesajlarını almaya devam edeceksiniz. Örnek: Şayet SMS Period (bakınız adım 7.2) süresi, 3 minutes olarak ayarlanırsa, modül reset edilene kadar her 3 dakikada bir mesaj almaya devam edeceksiniz anlamına gelir.

10 Alarm halinde ne yapacağınız önceden belirlenmiş olmalıdır (örneğn eve gitmek, komşuyu/kapıcıyı uyarmak vs.). Eve dönüldüğünde, alarmı kapatmak için sizin, komşunuzun veya kapıcınızın Mobile SMS Guard 300'ün reset butonuna basması gerekir. Modülün yanlış alarm verdiğini biliyorsanız veya alarm nedeni anlaşıldı ise, Mobile SMS Guard 300 uzaktan da reset edilebilir. Bunu yapmak için, Mobile SMS Guard 300'e büyük harflerle yazılmış bir kısa mesaj göndermeniz gerekir: RESET. Modül Reset tuşuna basılmış gibi aynı şekilde reset olacaktır. Sistemin uzaktan kontrolu Dikkat: Mutlaka hatasız, doğru harflerle ve tirelerle yazılmış komutlar kullanın, aksi durumda komutlar çalışmayacaktır. Mobile SMS Guard 300 ile metin mesajı yoluyla haberleşebilirsiniz. Aşağıdaki mesajları kullanın: Metin Mesajı ALARM-ON ALARM-OFF RELAY-ON RELAY-OFF RELAY-TIME X.X CONTROL CHECK RESET Anlamı Mesaj ve sireni etkin kılma komutu. Mesaj ve siren fonksiyonlarını etkisiz kılma komutu. Röleyi etkin kılma komutu. Röleyi etkisiz kılma komutu. Röle için AÇMA zamanını ayarlama komutu. Bu komutla girilen değer dakika arası olabilir. Örnek: RELAY-TIME 20.3 : CONTROL komutu verildikten sonra, Röle 20.3 dakika etkin kalacaktır. RELAY-TIME süre ayarı için röle etkin kılma komutu. Sistem durumu sorgulama komutu. Alarm sistemini reset etmek için gerekli komut. Dikkat: bu komutu gönderirseniz, cevap olarak bir mesaj almayacaksınız Komut mesajlarını mobil telefonunuzda yazın ve alarm sisteminize takılı SIM kartın telefon numarasına gönderin. Yazma hatası yaparsanız, WRONG INSTRUCTION! cevabını alacaksınız. Komutu doğru ve büyük harflerle yazıp yazmadığınızı ve komutta varsa '-' işareti kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin. İPUCU: Daha sık kullandığınız komutlar için mesaj şablonu oluşturabilir ve bunları mobil telefonunuzun belleğine kaydedebilirsiniz.

11 Mobile SMS Guard 300 den Metin Mesajı Alınması Marmitek Mobile SMS Guard 300 size aşağıdaki bilgileri içeren SMS gönderebilir (alarm tetiklendiğinde veya gönderdiğiniz SMS mesajına cevap olarak): Mesaj Trouble! Normal Detect Switch ON/OFF Control Relay ON/OFF R-Time,Set: xx.x Min (dakika) Buzzer Output Silent/Sound Buzzer Alarm ON/OFF SMS Alarm ON/OFF Anlamı Alarm verildi Sistem normal çalışıyor ON: sensör alarm veriyor OFF: sensörler alarm vermiyor. ON: röle anahtarlandı (lamba açık) OFF: röle kapalı CONTROL komutu verildikten sonra rölenin aktif olduğu süre Silent: Sessiz Siren Sound: Siren aktif (çalıyor) ON: alarm halinde siren çalacak OFF: alarm halinde siren çalmayacak ON: alarm halinde SMS gönderilecek OFF: alarm halinde SMS gönderilmeyecek Dikkat: Alarm sisteminizi yılda en az iki kez denemeniz gerekir. Alarmı evde iken tetikleyin. Böylece SIM kartınızın düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol etmiş olursunuz. Dikkat: Yılda en az iki kez SIM kartınızda yeteri kadar kontör yüklü olup olmadığını kontrol ediniz. Bunu SIM kartı mobil telefonunuza takıp servis sağlayıcının kontör sorgulama talimatlarını uygulayarak öğrenebilirsiniz. Süresi domadan önce yeni ödeme yapmayı da unutmayınız! 4. İsteğe bağlı ekstralar Marmitek satıcınızdan ekstra kapı/pencere sensörü (WDS300) temin edebilirsiniz. Bu hırsızlar için alarm sisteminizin yerini 'bulunmaz' yapar! Sensörler alarm modülüne herhangi bir telle bağlı olmadığından hırsızın alarm sistemini bulup yoketmesi veya alarmı etkisiz hale getirmesi çok güçtür. 5. Sık Sorulan Sorular S: GSM LED yanıp sönmüyor, modem çalışmıyor. C: Farklı bir servis sağlayıcının SIM kartını kullanmayı deneyin S: GSM LED her saniye yanıp sönmeye devam ediyor. C: SIM card doğru şekilde yerleştirilmemiş olabilir. C: Modem doğru şekilde çalışmıyor olabilir. Sol taraftaki tuşa basarak Mobile SMS Guard 300 modülünü kapatın, on saniye bekleyin ve tekrar açın. Bir dakika sonra GSM LED hala her saniye yanıp sönüyor ise cihazınızı farklı bir servis sağlayıcının SIM kartı ile tekrar deneyebilirsiniz.

12 S: Mobile SMS Guard 300 sensörlerin biri tarafından tetiklenen alarma cevap vermiyor. C: Sensörün açık olup olmadığını kontrol edin. Eğer böyle ise, sensörün çalışma sahasını sarılı beyaz telleri (sensörün arkasına bakınız) açarak ve sensörün üstüne veya altına doğru çubuk şeklinde kullanarak sensörün çalışma sahasını arttırabilirsiniz. S: Kapı/pencere sensörü sürekli alarmı tetikliyor. C: Magnetik kontağı sensör ana gövdesi ile aynı yükseklikte yerleştirin. S: Kapı/pencere sensörü çalışmıyor. C: Kapı/pencere sensörüne pil takılı olup olmadığını veya takılıysa pilin bitmiş olup olmadığını kontrol edin. C: Kapı/pencere sensörü açılmış olup olmadığını kontrol edin (sol taraftaki anahtar, 0 = ON, I = OFF). S: WRONG INSTRUCTION! mesajı alıyorum. C: SMS komutunuzda yazım hatası yapmış olabilirsiniz. Yazımın doğru olduğundan (tüm harflerin büyük ve eğer varsa '-' işaretinin kullanıldığından) emin olunuz. S: Herhangi bir SMS almıyorum. C: SIM kartınızın çalışıp çalışmadığını ve yeterli kontör yüklü olup olmadığını, SIM kartı cep telefonuna takarak kontrol edin. S: Modülü reset ettikten sonra bir metin mesajı almıyorum. C: Reset komutu gönderiyorsanız, zaten bir metin mesajı almazsınız. Sistem reset olur ve röle pasif hale geçer. 90 saniye sonra, sistem tekrar aktive olur. 6. Teknik Özellikler GSM Guard 300 (Mobile SMS Guard 300) control unit: Gösterge: Ekran aydınlatmalı dot matriks LCD. 16 karakterlik 2 satır. GSM modem: 900/1800 MHz, dual band LED indicators: 7 adet GSM İndicator, System indicator, SMS Alarm indicator, Buzzer/Siren alarm off indicator, Detect switch indicator, Buzzer/siren indicator, Control relay indicator. Röle çıkışı: 24VDC, 1A max, 250VAC, 1A max Çalışma sıcaklığı: 0 to 50 Celsius Güç kaynağı: 9VDC adaptör (giriş 230VAC) Güç tüketimi: Aktif DC 210 ma, Bekleme: DC 125 ma Boyutlar: 230 x 149 x 46 mm Anten: Tipi: Magnetik-bağlantılı anten 900/1800 MHz dual band, SMA konnektörlü ve 3 metre 50 Ohm koaksiyel kablo Boyutlar: Yükseklik 160 mm, taban çapı: 30 mm

13 WDS300 Kapı/Pencere sensörü özellikleri: Güç kaynağı: Pil, 006P, DC 9V (komple set içinde 2 adet pil bulunur) Frekans: MHz Güç tüketimi: Müstakil açma/kapama anahtarı mevcut. Aktif iken: DC 5.8 ma (Yılda bir kez pil değişimi tavsiye edilir) Çalışma sahası: m (duvar ve avan durumuna göre) Boyutlar: 110 x 34 x 26 mm Siren: Bağlantı: 2 uçlu kablo Ses seviyesi: 105 db/30 cm Boyutlar: 55 x 68 x 17 mm Ayrıca Temin Edebileceğiniz Ürünler: Ekstra kablosuz kapı/pencere sensörü WDS300 Üniversal X-10 çevirici modül SM10 TELEPHONE NUMARALARI TABLOSU Bellek Pozisyonu Telefon Numarası Adı 1 2 3

14 UYUMLULUK DEKLARASYONU Burada, Marmitek BV, Mobile SMS (GSM) Guard 300'ün, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 9 Mart 1999 tarihli 1999/5/EC direktifinde belirtilen gerekliliklere ve diğer ilgili şartlara uyumlu olduğunu deklare eder. Avrupa Birliğindeki Müşteriler için Çevre Enformasyonu Avrupa Direktifi 2002/96/EC, mamul üzerinde ve/veya ambalajında bu simgeyi taşıyan donanımın sınıflandırılmamış belediye çöpleriyle atılmamasını gerektirir. Sembol bu mamulün düzenli ev atıklarından ayrı olarak atılacağını gösterir. Hükümet ve yerel otoritelerce kararlaştırılmış toplama imkanları vasıtası ile bu ve diğer elektrikli ve elektronik donanımın atılması sizin sorumluluğunuzdur. Doğru şekilde çöpe atmak ve geri kazanım potansiyel negatif sonuçları önlemeye, çevreye ve insan sağlığına yardım edecektir. Eski cihazlarınızın atılması ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için, lütfen yerel yetkililerle, çöp toplama servisleri veya mamulü satın aldığınız yerlerle temas kurunuz. Aşağıdakiler için telif hakları ve ticari markalar uygulanmaktadır: Marmitek Marmidenko BV'nin bir ticari markasıdır. Mobile SMS Guard 300 Marmitek BV'nin ticari markasıdır. Tüm hakları saklıdır. Telif hakkı ve içerikte bulunan (model numaraları, yazılım, audio, video, metin ve fotografları kapsayan ancak sınırlı olmayan) diğer tüm mülkiyet hakları Marmitek B.V.'ye aittir. İçeriğin herhangi bir şekilde kullanılması, limitsiz içerme, dağıtımı, reprodüksiyonu, değiştirilmesi, gösterilmesi veya transmisyonu Marmitek'in yazılı izni olmaksızın kesinlikle yasaktır. Tüm telif hakları ve diğer mülkiyet hakları bildirimleri tüm reprodüksiyonlarda bulunacaktır. Hizmet Kapsamı: TS Kullanım Ömrü: 5 yıl Çağrı Merkezi: (212) Online satış: İTHALATÇI FİRMA: ALDERMAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC.LTD.STI. Adres: Bankalar Cad. No 8/57, Y.Bahtiyar İş Merkezi Kat 4, Karaköy-Istanbul Tel: (212) Fax: (212) Web: alderman@alderman.com.tr

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı Genel Açıklama MTK7 BOYUTU KÜÇÜK, TAŞINABİLİR GPS İZLEME/ TAKİP CİHAZIDIR. ÖZEL NEODMİUM MIKNATISLARI İLE HER TÜRLÜ METAL AKSAMIN ÜSTÜNE KOLAYCA VE SANİYELER İÇİNDE MONTAJ YAPILABİLİR. ÜSTÜN GPS MODÜLÜ

Detaylı

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi Yusuf Noyan AYDIN Aydın Dış Ticaret Altınkum Mahallesi 430 Sokak No:2/4 Konyaaltı ANTALYA Telefon : + 90 242 229 96 50 www.aypro.com info@aypro.com CG - G5 GSM Modüllü Alarm Sistemi GSM / SMS / RFID Alarm

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI 1) Cihazın uzun yıllar sorunsuz çalışması için, aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. 2) Cihazın kullanma kılavuzu mutlaka okunmalıdır. 3) Yangın ve elektrik çarpmalarını

Detaylı

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1-

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1- -1- -2- Temel Fonksiyonlar-Özellikler 1. Ücretsiz çağrı atarak kapı ve bariyer kumanda edebilme (1 adet kuru kontak çıkış) 2. Tüm programlama işlemlerinin SMS ile yapılabilmesi ve SMS ile geri bildirim

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI 1 CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI http://www.salimusta.com salim@salimusta.com CAPTAIN-I Alarm paneli Özellikleri 6 programlanabilir bölge 2 bölünme Arayıcı: üç kişisel cep veya ev

Detaylı

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Magic Pass cihaz cihaz bağlantı ve kullanıma yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10295 Hoş Geldiniz Digitus Derin Bas Hoparlörlü Bluetooth Soundbar cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz! İster çoklu ortam yürütme

Detaylı

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 tek kapı için tasarlanmış Stand alone ve Wiegand çıkışlı şifreli kart okuyucudur. IP 68 standartda

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu S50 Genel Tanıtım Fonksiyon Tanımı İlgili özellik ve input için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz Programlama Moduna Giriş * 888888 # Kodundan sonra programlamaya başlayabilirsiniz

Detaylı

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03 LCD li Kablosuz Ev Otomasyon Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Ana Ünite 0 V (AC) A (SPDT) Oda Ünitesi V (DC) (x,v AA Alkaline pil) HT 00 HT 00 0 HT 00 0 HT 00 0 Kullanım

Detaylı

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 adresli alarm paneli mikroişlemci tabanlı ve SMD teknolojisi ile üretilmiştir. 3MK-AFP29 adresli alarm paneline 64 adet dedektör veya buton

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 kart okuyucusunu; Mody serisi dış kapı buton modülleri ile birlikte kullanılır. Fp52 ile iki farklı röle çıkışı vardır.500 kullanıcıya kadar tanımlanabilir.

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK RF Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı Şeması...

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları

GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları Ürn.No. 90-55000 B c ed I H G F Genel Uyarı RU Bu aygıt bir güç kaynağı yardımıyla çalışan elektronik bileşenleri içerir (güç kaynağı ve/veya piller). Çocukların

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Bataryanın şarj edilmesi Bataryanın takılması Antenin Takılması Bel Kilisi Mikrofon kulaklık seti takılması Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler Gelişmiş

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Kanal Seçimi Gelişmiş Özellikler Temizlik ve Bakım

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir)

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir) OPAX-011GSM MODÜL PROGRAM KODLARI NOT: 1-Cihazın antenini takmadan kesinlikle elektik vermeyiniz 2-Data kablolarının uçları açık ve birbirine temas etme durumu olduğundan kesinlikle birbirine temas etmediğinden

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

PARADOX 728/748 KULLANMA KILAVUZU

PARADOX 728/748 KULLANMA KILAVUZU PARADOX 728/748 KULLANMA KILAVUZU İ çindekiler 1 Sistemi Devreye Almak (Kapanış Yapmak) 1 Sistemi Devredışı Bırakmak (Açılış Yapmak) 1 Alarm Hafızası 1 Tek Tuşla Kurma veya System A, System B Kurma 1 Sistemi

Detaylı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu Kullanmaya başlamadan önce Kullanım Kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. 1. Paket İçeriği; Adı Miktar Notlar Geçiş kontrol cihazı 1 Kullanım kılavuzu 1

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 250 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 250 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 132 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

m!ka kurulum kılavuzu

m!ka kurulum kılavuzu m!ka kurulum kılavuzu 1 2 Yellowtec ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Mikrofonlar ve LCD monitörler için en sağlam destek sistemi m!ka ın keyfini çıkarın. M!ka sağlam, zarif ve esnektir.

Detaylı

SafeLine GL4. Kullanım talimatları. Ankastre güç kaynağı ve yedek pilli olan bütün asansör telefonlarımızda bir GSM seçeneği vardır.

SafeLine GL4. Kullanım talimatları. Ankastre güç kaynağı ve yedek pilli olan bütün asansör telefonlarımızda bir GSM seçeneği vardır. SafeLine GL4 Kullanım talimatları Ankastre güç kaynağı ve yedek pilli olan bütün asansör telefonlarımızda bir GSM seçeneği vardır. safeline.eu SafeLine GL4 Kullanım talimatları İçindekiler Emniyet ve genel

Detaylı

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU BÖLÜM 1: ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Bu Q-P 50 B okuyucu özellikle, akıllı binalar, yerleşim alanlarındaki toplu geçişlerde, ofislerin binaların, fabrika girişlerinin kontrolü için dizayn

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 150 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO

Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO www.biges.com 444 09 18 Açıklama Cihaz standalone yapıda olup, wiegand okuyucu ile de kullanılabilir. Bu cihaz 4 hane pin girişli 2000 kullanıcı destekler.

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Kamera RF CARD Kart Okutma Penceresi 182 mm Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Ürününüzü www.philips.com/welcome adresinde kaydedin. XL390 XL395 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlanın 2 Başlarken 3 Keyfini çıkarın İçindekiler Baz istasyonu (XL395) Baz istasyonu (XL390) Şarj cihazı*

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS EL KITABI NI-707525 TÜRKÇE HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS Öncelikle bu ICIDU Homeplug adaptörünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu 200 Mbps Homeplug

Detaylı

LINE. safeline.eu. Kılavuzu. TURKISH v SafeLine is a registered trademark developed by:

LINE. safeline.eu. Kılavuzu. TURKISH v SafeLine is a registered trademark developed by: LINE Kılavuzu TURKISH v. 2.10 safeline.eu SafeLine is a registered trademark developed by: Içindekiler GSM-Line LINE GSM-Line LED diyotları SIM kart Sorun giderme Etkileşim Ünitenin kullanılması Teknik

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 AKE.370.502.01.03

Detaylı

WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar.

WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar. WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar. Akıllı zile basıldığında ev içerisindeki zil aksesuarı çalar ve bu sırada

Detaylı

MRL 200 - RF Oda Termostatları

MRL 200 - RF Oda Termostatları MRL 200 - RF Oda Termostatları MRL 200 - RF oda termostatı, kablosuz bir oda termostatıdır. Bu termostat her türlü ısıtma ve soğutma sistemlerini kontrol etmek için dizayn edilmiş ve her türlü termostatın

Detaylı

STAFF-02 IVR. KURULUM ve KULLANIM KİTAPÇIĞI. Kasım 2016 Rev.2.0

STAFF-02 IVR. KURULUM ve KULLANIM KİTAPÇIĞI. Kasım 2016 Rev.2.0 STAFF-02 IVR KURULUM ve KULLANIM KİTAPÇIĞI Kasım 2016 Rev.2.0 1. Staff-02 IVR Cihazının Özellikleri STAFF-02 IVR cihazı, bünyesinde ARM7 işlemci ve GSM modül bulunduran, 2 adet röle çıkışı ve 2 adet dijital

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH920D SET DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza edin.

Detaylı

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş Model: KD-050/50-100 PARMAK İZLİ KİLİT Kullanma Kılavuzu CE İÇİNDEKİLER Ürün Bilgileri 1.1 Ürün modeli ve özellikleri 1.2 Fonksiyonlar 1.3 Kilit parçaları ve özellikleri 1.4

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

KEYPAD SLIM TGS-01. Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0

KEYPAD SLIM TGS-01.  Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 KEYPAD SLIM TGS-01 Kullanım Kitabı V 1.0 www.kontal.com.tr Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 1. KULLANIM ALANI Şifre panelleri, Giriş-Çıkışın kontrollü şekilde yapıldığı her alanda yoğun

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 İngilizce metin asıl talimattır. Diğer diller asıl talimatların çevirileridir. İçindekiler 1.

Detaylı

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ Ürün Mikroişlemci kontrollüdür Teknik Özellikler Çalışma Gerilimi Güç Tüketimi-Bekleme Güç Tüketimi-Çalışma Kontak Akımları Röle Çıkışları Fan Hızı Ayarı Sensörler : 200-240V

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Genel Olarak; Lütfen, ürünü kullanmadan önce, bu ürünle beraber verilen dökümanları okuyun böylece güvenlik talimatlarını

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033 BoomP!ll Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33033 Ednet 33033 Boom P!ll Bluetooth hoparlörü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı ilk kez kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatı okuyun. ÖZELLİKLER

Detaylı

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1 D53R Bilgi Dokümanı www.dtsis.com 1 İçindekiler 1. Cihazın Verileri... 3 1.1. Cihazın Genel Özellikleri... 3 1.2. Teknik Veriler... 3 2. Montaj... 3 3. Kullanım... 7 3.1. Buton ve Sesli Işıklı İkaz Fonksiyonları...

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com pazarlama@artelektronik.com

Detaylı

AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU Mavi ışıklı, LCD ekranlı 95 Kablosuz, 4 kablolu zonlu 6 grup telefon aramalı 10 saniye ses kayıtlı Uzaktan dinleme ve ayarlama fonksiyonu Detektörler için öğrenme

Detaylı

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım HT 200 LCD li Oda Termostat Kontrolleri HT 200 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas sıcaklık ölçme

Detaylı

TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU HomeGuard (RJ11) Alarm Sistemi MS8000 Alarm Modülü

TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU HomeGuard (RJ11) Alarm Sistemi MS8000 Alarm Modülü TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU HomeGuard (RJ11) Alarm Sistemi MS8000 Alarm Modülü 1. GÜVENLİK ÖNLEMLERİ: a. HomeGuard yalnızca iç mekan kullanımı için tasarlanmıştır. b. HomeGuard yalnız kuru ortamlarda

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz SIEMENS GIGASET DA410

Kullanım kılavuzunuz SIEMENS GIGASET DA410 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya SIEMENS GIGASET DA410 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki SIEMENS GIGASET DA410 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma,

Detaylı

SafeLine GL2. Kılavuzu. Bütün asansör telefonlarımızda bir GSM seçeneği vardır. (GSM-Line R)

SafeLine GL2. Kılavuzu. Bütün asansör telefonlarımızda bir GSM seçeneği vardır. (GSM-Line R) SafeLine GL2 (GSM-Line R) Kılavuzu Bütün asansör telefonlarımızda bir GSM seçeneği vardır. safeline.eu SafeLine GL2 (GSM-Line R) Kılavuzu Içindekiler Safety and general information Giriş 4 LED diyotları

Detaylı

PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU 1.Malzeme Listesi TuĢtakımı 1 Kullanım kılavuzu 1 Tornavida 1 20mmx60mm özel tuştakımı Lastik tıpa 2 6mmx30mm,sıkmak için kullanılır

Detaylı

BQ102 Arama ile Geçiş Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu

BQ102 Arama ile Geçiş Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu BQ102 Arama ile Geçiş Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu Döküman Ver: 1.3.0 İçindekiler 1. BQ102 Hakkında 4 2. Cihaz Özellikleri 5 3. Cihaz Görünümü 6 3.1. Besleme Girişi 7 3.2. Seri Port GND 7 3.3. Seri

Detaylı

BES External Signaling Device

BES External Signaling Device BES External Signaling Device IUI-BES-AO tr Kurulum Kılavuzu BES External Signaling Device İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Güvenlik 4 2 Kısa bilgi 5 3 Sistem bilgileri 6 4 Kurulum 7 5 Bağlantı 8 6 Teknik

Detaylı

Özellikleri. Faydaları

Özellikleri. Faydaları Sesli/Görsel Alarm Sensör ve izleme sistemleri ile birlikte kullanım için, birleşik sesli ve görsel alarm sinyalleme Ortamlar: Madencilik Tünel açma Makine izleme Özellikleri Tehlikeli alanlarda sensör

Detaylı

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ;

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ; STB bağlantısını sirenimizin üzerindeki flaşörü çalıştırmak için, bu bağlantıyı yapmak zorunlu değildir. MicroSwich bağlantısını sabotaj bağlantısı olarak kullanıyoruz. Bağlantıyı yapmak zorunlu değildir.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK

ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK KAPALI GENEL ÖZELLİKLER: 1. ERTELEME/IŞIK BUTONU Bu buton ile ortalama 4 sn boyunca ışık özelliğini kullanabilirsiniz. İlgili buton, saatin tepesinde bulunan paneldir. Bu

Detaylı

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Araç orijinal uzaktan sistemi Kurulum kılavuzu - Turkish Sayın Müşterimiz, Bu kılavuzda bazı özellikleri aktive ve deaktive atmek için gereken bilgileri

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Ürününüzü şu adresten kaydettirin ve destek alın: www.philips.com/welcome CD490 CD495 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlanın 2 Hazırlanma 3 Keyfini çıkarın Kutuda ne var Baz ünitesi (CD495) Baz ünitesi (CD490)

Detaylı

BETİ GSM/GPRS MODEM KULLANIM KILAVUZU

BETİ GSM/GPRS MODEM KULLANIM KILAVUZU BETİ GSM/GPRS MODEM KULLANIM KILAVUZU Yayınlanış Tarihi: 01.08.2012 Revizyon:1.2 1 1. MODEM İN ÖZELLİKLERİ: Beti GSM/GPRS modem kartı, kullanıcıların M2M uygulamaları için ihtiyaç duyabilecekleri asgari

Detaylı

GSM Sıcaklık Alarmı Kullanım Kılavuzu

GSM Sıcaklık Alarmı Kullanım Kılavuzu GSM Sıcaklık Alarmı Kullanım Kılavuzu GÜVENLİK TALİMATLARI - Bu kullanma kılavuzu cihazın kurulumu, kullanımı ve güvenlik talimatlarını içerir. Cihazı kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzu mutlaka dikkatlice

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/12 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-80PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR MODELLER: G11320SD / G11420SD G11520SD / G11540SD KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel

Detaylı

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka

Detaylı

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Hoş geldiniz Çabuk başlama kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım IMAGE TO FOLLOW Teslimat kapsamı SE140/SE145 El cihazı SE140 veya SE145 Baz ünite Güç adaptörü Telefon kablosu* Pil kapağı 2xAAA Şarj

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler 1. Giriş...1 2. montajı...2 3. Kurucu menüsünde kodların ayarlanması...5 4. Teknik özellikler...9 1. Giriş Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı