Mimarlık, sessizlik ve ışığın arasında var olan bir başlangıçtır. Louis I. Kahn

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mimarlık, sessizlik ve ışığın arasında var olan bir başlangıçtır. Louis I. Kahn"

Transkript

1 Mimarlık, sessizlik ve ışığın arasında var olan bir başlangıçtır. Louis I. Kahn

2 Akustik biliminin temel uğraş konusu olmasına karşın ses; öznel olarak da algılanabilen, fiziksel fakat aynı zamanda bu fiziksellikle çelişen ölçüde de psikolojik bir olgudur. Sesin algılanmasında sorunun tipi, sese olan yaklaşımı belirler. Eğer, sorun sesin gürültü olarak algılanıp rahatsız edici etkisini değerlendirmekse bu, psikoakustik kapsamına girer, çünkü sesi gürültü olarak algılayan insandır. Ancak sesin insan algılaması dışındaki özelliklerinin incelendiği durumda ise sorun fizikseldir.

3 Mimari akustik, yapı içi ve yapı dışında oluşan gürültülerin incelenmesi ve denetlenmesiyle ilişkili olan yapı akustiği ile hacim akustiği olmak üzere iki bölümde ele alınmaktadır. Yapı akustiği, temelde gürültü ve titreşim kontrolü konularını inceleyen akustik dalıdır. Gürültü & Titreşim Kontrolü; insanda rahatsızlık yaratan, insan sağlığını ve yaşamsal konforunu tehdit eden veya bozan her tip gürültü ve titreşimin teşhis edilip alınacak önlemlerle azaltılması işlemlerinin bütünüdür. Hacim akustiği, işitsel etkinliğin birinci derecede önemli olduğu kongre, konferans ve konser salonları ile işitsel etkinlik ve görsel etkinliğin birarada bulunduğu tiyatro, opera, sinema salonları gibi mekanlarda, ses kaynağından çıkan seslerin hacimdeki dinleyicilere nitelik ve nicelik açısından en uygun biçimde iletilmesini sağlayan akustik dalıdır. Ayrıca kritik dinleme hacmi olmayan ancak kullanıcı akustik konforunun yine oldukça önemli olduğu ofis, okul, hastane, çağrı merkezi, konut, rezidans, vb. hacimler de yine hacim akustiğinin konusudur.

4 Yapılarda akustik performans gereksinimleri, yapının içinde bulunduğu çevresel şartlar, yapının ve içerisindeki mekanların işlevi, mimari ve mekanik tasarımı, hacimlerin konumları, büyüklükleri ve birbirleriyle olan ilişkilere bağlıdır. Bu bağlamda, İlk olarak yapı kabuğunun çevresel gürültülerden etkilenim düzeyi akustik ölçümlerle belirlenir ve yapının dış cepheyle bağı olan hacimlerin işlevine göre (rezidans, otel, ofis, vb..) cephe elemanlarının ses geçiş kaybı değerleri saptanarak rapor haline getirilir. Cephe tasarım ve uygulamasını yapacak olan firma bu değerleri sağlamakla yükümlü kılınır. Gerekli hallerde cephe firmalarına detaylarla ilgili danışmanlık yapılır. Yapı kabuğunun gürültü kontrolü sağlandıktan sonra yapı içerisinde bulunan hacimler akustik açıdan önem derecesine göre sıralanır ve bu hacimler için gürültü & titreşim kontrolü ile hacim akustiği hesaplamaları yapılarak detaylar oluşturulur ve akustik projeye işlenir.

5 Gürültü & titreşim projelerinin oluşturulmasında aşağıdaki adımlar temel alınır İlk olarak yapı kabuğunun çevresel gürültülerden etkilenim düzeyi, akustik ölçümlerle belirlenir ve rapor haline getirilir. Yurt dışında ülkelerin kendi yönetmelikleri tarafından, ülkemizde ise Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği tarafından belirlenen, hacimler içerisinde işleve göre (rezidans, otel, ofis, vb.) kabul edilebilir gürültü sınır değerleri ile birlikte çevresel ölçüm sonuçları baz alınarak, yapı dış kabuğunda sağlanması gereken ses geçiş kaybı değerleri saptanır. Yapı dış kabuğundan kastedilen; her türlü dış duvar malzemesi, giydirme cephe sistemleri (cam, kompozit alüminyum, kompozit ahşap, vb.) ve çatı sistemleridir.

6 Yapı kabuğunun gürültü kontrolü sağlandıktan sonra yapıda bulunan hacimler akustik açıdan önem derecesine göre sıralanır. Önem derecesine göre sıralanan hacimlerin yapı elemanları ve bileşenlerinde (duvar, tavan, döşeme, kapı, pencere, vb.) belirlenen geri plan gürültü düzeylerini sağlayacak detaylar hazırlanır. Bu bağlamda, mekanik ekibe hacimlerin işlevine göre havalandırma ana kanal, branşman ve difüzörlerinde sağlamaları gereken hava hızları m/sn cinsinden verilir. Ayrıca hava kanalları, borular ve elektrik aksamlarından kaynaklanabilecek titreşimlerin önlenmesine yönelik detaylar sunulur. Isıtma, soğutma ve hava koşullama sistemlerinin (HVAC) bulunduğu teknik hacimlerden yapıya etkiyecek hava ve katı doğuşlu gürültülerin gürültü ve titreşim yalıtımı detayları oluşturulur.

7 Gürültü & titreşim kontrolü detayları sonucunda kabul edilebilir geri plan gürültü düzeyleri sağlanan hacimlerin, işlevlerine göre değerlendirmeye alınan hacim akustiği kriterlerinin optimum aralıkları belirlenir. Akustik kriterlerin sağlanması için yapılan akustik hesaplarla, yapı elemanları ve bileşenlerinde kullanılacak yutucu, yansıtıcı ve dağıtıcı yüzeylerin oranları, malzemeleri ve sistem detayları oluşturularak projelere işlenir. Konferans, toplantı salonu, sinema, konser salonu gibi kritik dinleme hacimlerini bünyesinde bulunduran yapılarda bu hacimler için ayrı ayrı hesaplama ve projelendirme yapılır.

8 Söz konusu konferans salonu, konser salonu, sinema, vb. hacimler için gerekli görüldüğü durumlarda 3D akustik modelleme çalışmaları yapılır.

9 Akustik danışmanlık hizmeti verilen yapı için çalışmaya başlamadan önce, çalışma sırasında ve sonrasında hazırlanıp sunulan raporlar : Proje sahasında akustik projeye veri oluşturacak olan çevresel gürültü ölçüm ve cephe raporu Hesapları, gürültü & titreşim proje ve detayları oluşturulan ve akustik projesi teslim edilen yapı için akustik tasarım raporu Uygulaması biten yapı için hedeflenen değerlere ulaşılıp ulaşılmadığını akustik ölçümlerle belgeleyen akustik ölçüm sonuç raporu

10 Akustik açıdan kritik hacimlerde akustik proje ne kadar profesyonel ve amacına uygun hazırlanmış olursa olsun, uygulamadan kaynaklanabilecek hatalar hacimden beklenen akustik performansı düşürebilir. Örneğin, ses ve titreşim yalıtımı uygulamalarında rijit olarak birbirine temas etmemesi gereken yapı elemanları, yanlış ve dikkatsiz uygulama nedeniyle "ses köprüsü" oluşturarak sistemin toplam yalıtım değerini düşürür. Veya bir konser salonunda akustik duvar kaplamaları için projede ön görülen açılar ve sistem kalınlıkları, uygulamada değişikliğe uğrarsa, sesin belirlenen dinleyici bölgelerini kapsamasında problemler oluşabilir. Bunlara ek olarak, teknik şartnamelerde belirtilen akustik panel teknik özelliklerinin de hem imalat sürecinde hem de uygulama esnasında aslına uygun üretilip uygulandığının denetlenmesi, akustik konfor açısından birinci derecede önemlidir.

11 MEA, ses izolasyonu, titreşim izolasyonu, hacim akustiği uygulamalarını işi bilen ve işin önemini kavramış ekipleriyle birlikte gerçekleştirir. Akustik projesini hazırladığı hacimlerin uygulamasını yapabildiği gibi, herhangi bir firma tarafından hazırlanmış projeleri de aslına uygun olarak anahtar teslim uygulayabilmektedir. MEA, uygulama esnasında ve sonrasında yaptığı akustik ölçümlerle, gerçekleştirilen işin projeye uygunluğunu da raporlamaktadır.

12 REFERANSLAR Proje Adı Türkmenistan Aşkabat TV Kulesi Yapı Alanı m 2 Lokasyon Aşkabat, TÜRKMENİSTAN Akustik proje ve danışmanlık Akustik uygulama kontrolü Akustik ölçüm ve raporlama Aşkabat Göktepe karayolundan 800 mt ve deniz seviyesinden mt yüksekte inşa edilen TV kulesi 211 mt yüksekliğindedir. Kapalı inşaat alanı m2 olup dış alanlar da m2 dir. TV kulesinde 100 ve 150 mt lerde seyir terasları, 135 mt de restoran, 140 mt de VIP salonu, 145 mt de 100 kişilik döner restoran bulunmaktadır. Projede 10 büyük ve 10 küçük olmak üzere 20 stüdyo, 100 adet dublaj bölümü ve 10 adet canlı yayın stüdyosu bulunmaktadır. Ayrıca ofis odaları, sergi ve konferans odaları, çocuk oyalama bölümü, dinlenme alanları, teleradio yayın, uydu yayın, ve radyo haberleşmesi odaları ve de meteoroloji teknik ekipman bölümleri bulunmaktadır. Akustik Uzmanı Arda Yavuz un, Fores Akustik Ltd.Şti. bünyesindeyken yürüttüğü bir çalışmadır.

13 REFERANSLAR REFERANSLAR Aşkabat TV Kulesi Televizyon ve Radyo Stüdyoları Haber Stüdyosu TV Stüdyosu Ses Reji Odası Konferans Salonu

14 REFERANSLAR Proje Adı Moscow City Business Center, The Naberezhnaya Tower Yapı Alanı m 2 Lokasyon Moskova, RUSYA A Blok - Geri plan gürültü düzeyi ölçümleri B Blok - Çevresel gürültü düzeyi ölçümleri

15 REFERANSLAR Proje Adı Bakü Hilton Oteli Yapı Alanı m 2 Lokasyon Bakü, AZERBAYCAN Akustik proje Çevresel gürültü ölçümleri ve raporu Akustik Uzmanı Arda Yavuz un, Fores Akustik Ltd.Şti. bünyesindeyken görev aldığı bir çalışmadır.

16 REFERANSLAR Proje Adı Babajim Istanbul Studios & Mastering Yapı Alanı Lokasyon 600m 2 civarında Taksim, İstanbul Akustik uygulamaların tümü Kontrol Odası Stüdyoların Genel Yerleşimi Mastering Odası Canlı Kayıt (Live Room) Asma Kat Kayıt Bölümü Akustik Uzmanı Arda Yavuz un, Fores Akustik Ltd.Şti. bünyesindeyken yürüttüğü bir çalışmadır.

17 REFERANSLAR Proje Adı İzmir Büyükşehir Belediyesi Opera Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması Ekip Temsilcisi Ödül Derecesi Ömer Selçuk Baz - Mimar, Didem Durakbaşa Mimar Akustik proje & danışmanlık, Akustik 3D modelleme 5.mansiyon Çok Amaçlı Salon Opera Binası Çok Amaçlı Salon

18 REFERANSLAR Proje Adı İzmir Büyükşehir Belediyesi Opera Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması Ekip Temsilcisi Ödül Derecesi Rahmi Uysalkan Mimar Akustik proje & danışmanlık, Akustik 3D modelleme 6.mansiyon

19 REFERANSLAR Proje Adı Özel Florya Koleji Çok Amaçlı Salonu Proje Adı Jiyan Hotel - Sinema Salonu Yapı Alanı 400m 2 Lokasyon İstanbul Yapı Alanı 500m 2 Lokasyon Dohuk, IRAK Akustik proje, şantiye uygulama kontrolü Akustik proje Proje Adı Yapı Alanı Lokasyon Gazipaşa Bel. Cebeli Tepesi Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonu 200m 2 Antalya Proje Adı Tübitak UME Gen Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu Yapı Alanı 260m 2 Lokasyon Gebze, İstanbul Akustik proje, ses sistemleri projesi Akustik proje, ses sistemleri projesi

20 REFERANSLAR Proje Adı Yapı Alanı Lokasyon Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi Oditoryumu (1085 kişi) 1160m 2 Adana Proje Adı Süleymaniye Valiliği Konferans Salonu Yapı Alanı 450m 2 Lokasyon Süleymaniye, IRAK Akustik proje, ses sistemi tasarımı Akustik uygulamalar şantiye şefliği Proje Adı Yapı Alanı 400m 2 Lokasyon İstanbul Fenerbahçe Spor Kulübü Fenerbahçe Koleji Çok Amaçlı Salonu Proje Adı Uludağ Üniversitesi Oditoryumu Yapı Alanı 900m 2 Lokasyon Bursa Akustik proje, uygulama kontrolü Akustik proje

21 REFERANSLAR Proje Adı PANA Film - Dublaj Stüdyosu Yapı Alanı 30m 2 Lokasyon İstanbul Akustik proje, akustik uygulamalar Proje Adı Medina Turgul DDB- Ses Kayıt Stüdyosu Yapı Alanı 40m 2 Lokasyon İstanbul Hacim akustiği proje ve uygulamaları

22 REFERANSLAR Proje Adı Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü Çok Amaçlı Salonu Yapı Alanı 400m 2 Lokasyon İstanbul Akustik proje Proje Adı Lokasyon MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Merkezi Fındıklı, İstanbul Akustik iyileştirme projesi (uygulanmadı)

23 Web: Phone: Mobile: Fax: Adres: Barbaros Mh. Çiğdem Sk. No:1 Ağaoğlu My Office Kat:4/18, Ataşehir / Istanbul

Konfor Tasarımı Gürültü Kontrolu Yangın Güvenliği

Konfor Tasarımı Gürültü Kontrolu Yangın Güvenliği Konfor Tasarımı Gürültü Kontrolu Yangın Güvenliği Mühendislik ve mimari yaklaşımların proje sayfalarından yaşanacak alanlar haline gelmesinin bütün süreçlerini yaşayarak edindiğimiz tecrübe ile müşterilerimizin

Detaylı

CEPHE DANIŞMANLIK VE MİMARLIK

CEPHE DANIŞMANLIK VE MİMARLIK CEPHE DANIŞMANLIK VE MİMARLIK HAKKIMIZDA Zent Danışmanlık & Mimarlık Ltd. Şti. Mimar Abdurrahim Zent ve Fatih Zent tarafından kurulmuştur. Kurucu ortaklarından Mimar Abdurrahim Zent ülkemizin önde gelen

Detaylı

BİNA ENERJİ PERFORMANSI HESAPLAMA YÖNTEMİ BEP EK 1.

BİNA ENERJİ PERFORMANSI HESAPLAMA YÖNTEMİ BEP EK 1. BİNA ENERJİ PERFORMANSI HESAPLAMA YÖNTEMİ BEP EK 1. BİNA ENERJİ PERFORMANSI HACİMLERIN KULLANIM VE İŞLETİM ZAMAN ÇİZELGELERİ, İÇ KAZANÇ VE KOŞULLARI EK 1. Tablo 1. Eğitim Binaları İçin, Hacimlerin Kullanım

Detaylı

Fizik Mühendisi Öğrencileri Sektör Temsilcileriyle Buluşuyor

Fizik Mühendisi Öğrencileri Sektör Temsilcileriyle Buluşuyor Fizik Mühendisi Öğrencileri Sektör Temsilcileriyle Buluşuyor 12 Mayıs 2018 A.Ü. Bayer Salonu «Akustik» Akif Emekli Fizik Mühendisi Akustik Uzmanı Özgeçmiş Eğitim: Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği

Detaylı

SES YALITIMI UYGULAMALARI

SES YALITIMI UYGULAMALARI TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yalıtım Kongresi 23-24-25 Mart 2001 Eskişehir - Türkiye SES YALITIMI UYGULAMALARI Sadık ÖZKAN/Mimar 2D Yapı Danışmanlık Uygulama Ltd. Şti. Salih Omurtak Cd. No: 7/1 Koşuyolu/İstanbul/TÜRKİYE

Detaylı

GÜRÜLTÜDEN KORUNMA YOLLARI VE SES YUTUCU MALZEMELER NAGİHAN KESTEK ASİYENUR KESKİN PINAR ESKİN

GÜRÜLTÜDEN KORUNMA YOLLARI VE SES YUTUCU MALZEMELER NAGİHAN KESTEK ASİYENUR KESKİN PINAR ESKİN GÜRÜLTÜDEN KORUNMA YOLLARI VE SES YUTUCU MALZEMELER NAGİHAN KESTEK 14010305014 ASİYENUR KESKİN 14010305019 PINAR ESKİN 14010305011 Gürültüden Korunma Yolları 1) Gürültü kaynağında alınması gereken önlemler:

Detaylı

SONASPRAY AKUSTİK YÜZEY KAPLAMASI TEKNİK FÖYÜ

SONASPRAY AKUSTİK YÜZEY KAPLAMASI TEKNİK FÖYÜ SONASPRAY AKUSTİK YÜZEY KAPLAMASI TEKNİK FÖYÜ İÇİNDEKİLER: 1. ÜRÜN TANIMI 2. UYGULAMA YÖNTEMİ 3. ÜRÜN DOKULARI 4. ÜRÜN RENKLERİ 5. AKUSTIK SES SÖNÜMLEME PERFORMANSI 6. UYGULAMA KALINLIKLARI 7. SONASPRAY

Detaylı

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Ümit ÖZKAN 1, Ayşe DEMİRTAŞ 2 Giriş: Yapıblok, Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş. tarafından 1996 yılından beri endüstriyel üretim yöntemleri ile üretilen

Detaylı

GİRİŞ...1 1. BÖLÜM: SES İLE İLGİLİ BÜYÜKLÜKLER...3

GİRİŞ...1 1. BÖLÜM: SES İLE İLGİLİ BÜYÜKLÜKLER...3 İÇİNDEKİLER TABLO LİSTESİ ŞEKİL LİSTESİ SEMBOL LİSTESİ UYGULAMA LİSTESİ GİRİŞ...1 1. BÖLÜM: SES İLE İLGİLİ BÜYÜKLÜKLER...3 1.1. Dalga Hareketi... 3 1.2. Frekans... 4 1.2.1. Oktav Bantlar... 7 1.3. Dalga

Detaylı

YAPI FİZİĞİ 1 YAPI AKUSTİĞİ Güz yy. Prof. Dr. Zerhan YÜKSEL CAN Ar. Gör. Esra Küçükkılıç Özcan

YAPI FİZİĞİ 1 YAPI AKUSTİĞİ Güz yy. Prof. Dr. Zerhan YÜKSEL CAN Ar. Gör. Esra Küçükkılıç Özcan YAPI FİZİĞİ 1 YAPI AKUSTİĞİ 2012-2013 Güz yy Prof. Dr. Zerhan YÜKSEL CAN Ar. Gör. Esra Küçükkılıç Özcan 1 Yapı Fiziği 1 Yapıda Gürültü Denetimi Süreci 2 Yapıda gürültü denetimi Yapıda gürültü denetiminde;

Detaylı

We make the World a comfortable and safe place. SAF MMM, Mimarlık Mühendislik Müşavirlik, Since 2012

We make the World a comfortable and safe place. SAF MMM, Mimarlık Mühendislik Müşavirlik, Since 2012 We make the World a comfortable and safe place SAF MMM, Mimarlık Mühendislik Müşavirlik, Since 2012 Müşteri Gereksinimleri Yasal Gereksinimler Standartlar PLANLAMA Proje planı Kalite planı Bütçe Riskler

Detaylı

DENEYİM. Yenilik, Tekfen deneyimi ile birleşiyor.

DENEYİM. Yenilik, Tekfen deneyimi ile birleşiyor. DENEYİM. Yenilik, Tekfen deneyimi ile birleşiyor. Uluslararası standartlarda, sıra dışı ofis projelerine imza atan Tekfen Emlak Geliştirme, sektörün saygın ve güvenilir markalarından biri. Yatırım kararlarını

Detaylı

MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ.

MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Sayın İşletme İdari ve Teknik Yönetimleri, Mühendislik hizmetlerinde proje ve uygulama alanlarında geçmişten bugüne yürütmüş olduğumuz çalışmalardan edindiğimiz tecrübelere paralel olarak, bu hizmetlerin

Detaylı

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ Davetkar Atıf fotoğraflar: Alp Eren (Altkat Architectural Photography) ARALIK 17 / OCAK 18 - XXI 42 YARIŞMA SONUCU ELDE EDİLEN PROJE, HEM SÜREKLİ KULLANICILARI HEM DE ÇEVRE

Detaylı

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak.

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

CelluBor a ait Deney ve Raporlarımız : *. Bakteri ve Mantar Testi Raporu *. Isıl Direnç Katsayı Test Raporu *. Yangın Yalıtım Testi Raporu *. Akustik Uygulamalar İçin Hava Akış Direnci Tayini *. Ses (

Detaylı

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK VE ÖĞRETİM ELEMANLARI BİNASI VE G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLİK VE LABORATUVAR

Detaylı

AKUSTİK TASARIM İLE ENERJİ TASARRUFU VE İLKYATIRIM İLİŞKİSİ ORHAN GÜRSON

AKUSTİK TASARIM İLE ENERJİ TASARRUFU VE İLKYATIRIM İLİŞKİSİ ORHAN GÜRSON AKUSTİK TASARIM İLE ENERJİ TASARRUFU VE İLKYATIRIM İLİŞKİSİ ORHAN GÜRSON 21.05.2011 HAVALANDIRMA DEVRESİ İÇERİK Havalandırma Sistemi Kritik Devresi Gürültü Üretim ve Ses Yutum Hesap Yöntemleri ve Örnek

Detaylı

OTOMATİK BAYRAK SİSTEMLERİ

OTOMATİK BAYRAK SİSTEMLERİ OTOMATİK BAYRAK SİSTEMLERİ CANLI DEVLET TÖRENİ www.eserotomatikbayrak.com www.esersahne.com Kendi özgün tasarımları ile 1987 yılından bugüne; sahne sistemleri ve mekanikleri ile otomatik bayrak sistemleri

Detaylı

3

3 2 3 Ürün ve Hizmetlerimiz Alüminyum pencereler Alüminyum kapılar Alüminyum sürme doğramalar Alüminyum giydirme cepheler Alüminyum çatı ışıklıkları Alüminyum güneş kırıcılar Alüminyum kış bahçeleri Alüminyum

Detaylı

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME Doç. Dr. ALİ KOÇAK YAPI Tüm canlıların beslenme barınma ve diğer doğal gereksinimlerini sağlamak için çeşitli yapı gereç ve yapım teknikleriyle oluşturulan yeryüzü yeraltı ve sualtı

Detaylı

CelluBor a ait Deney ve Raporlarımız : *. Bakteri ve Mantar Testi Raporu *. Isıl Direnç Katsayı Test Raporu *. Yangın Yalıtım Testi Raporu *. Akustik Uygulamalar İçin Hava Akış Direnci Tayini *. Ses (

Detaylı

İTS YAPI SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ

İTS YAPI SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ İTS YAPI SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ GENEL MÜDÜRLÜK ADRESİMİZ: Adres : Çakmak Mh. Tavukçuyolu Cd. Saatçi Sk. No : 22/4 Tepeüstü / Ümraniye - İstanbul Tel : (0216) 540 87 00-01 Fax : (0216) 540 87 23 Web: www.itsgrup.com.tr

Detaylı

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat TANITIM DOSYASI 1978 yılından bugüne çok sayıda sanayi tesisi projesini başarı ile gerçekleştirmiş olan Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 2012 yılında yapısal tasarım ve teknik uzmanlık hizmetleri

Detaylı

estetiğe açılan kapı...

estetiğe açılan kapı... estetiğe açılan kapı... 06 Hakkımızda 07 Referanslar 09 Cafe-Restoran 17 Otel Projeleri 25 Kamu Projeleri 35 Ofis Projeleri 41 Konut Projeleri 47 Mutfak - Banyo 53 Mimari Görselleştirme Hakkımızda Referanslar

Detaylı

REFERANSLAR.

REFERANSLAR. REFERANSLAR SAF MMM Moiz Meseri & Tanju Kılınçarslan Adi Ort. Prepared by : Tanju Kılınçarslan Mechanical Engineer, ODTÜ 93 Engineering in Building Acoustics, ITU 14 MMO Registration No: 105327 ÖNSÖZ SAF

Detaylı

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI (BM) TL/m 2

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI (BM) TL/m 2 6 Mayıs 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28992 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2014 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

YAPI FİZİĞİ 1. YAPI AKUSTİĞİ 5. Bölüm. Prof. Dr. Neşe Yüğrük Akdağ. Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı Fiziği Bilim Dalı

YAPI FİZİĞİ 1. YAPI AKUSTİĞİ 5. Bölüm. Prof. Dr. Neşe Yüğrük Akdağ. Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı Fiziği Bilim Dalı YAPI FİZİĞİ 1 YAPI AKUSTİĞİ 5. Bölüm Prof. Dr. Neşe Yüğrük Akdağ Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı Fiziği Bilim Dalı Sesin Kırınması Ses dalgalarının bir engelden ötürü doğrultu değiştirmesi olayına kırınma

Detaylı

10. HAFTA ASMA TAVANLAR VE GİYDİRME CEPHELER

10. HAFTA ASMA TAVANLAR VE GİYDİRME CEPHELER ANKARA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ GAYRİMENKUL GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ GGY 214 YAPI BİLGİSİ VE MALİYET ANALİZLERİ DERSİ Dersin Sorumlu Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Arzuhan Burcu GÜLTEKİN

Detaylı

KOLAY UYGULAMA PROJEYE ÖZEL KAPI ÇÖZÜMLERİ HIZLI MONTAJ ONNO SERVİS GARANTİSİ YENİLİKÇİ DETAYLAR PROFESYNEL HİZMET

KOLAY UYGULAMA PROJEYE ÖZEL KAPI ÇÖZÜMLERİ HIZLI MONTAJ ONNO SERVİS GARANTİSİ YENİLİKÇİ DETAYLAR PROFESYNEL HİZMET PROJEYE ÖZEL KAPI ÇÖZÜMLERİ KOLAY UYGULAMA ONNO HIZLI MONTAJ PROFESYNEL HİZMET SERVİS GARANTİSİ YENİLİKÇİ DETAYLAR Sunum Planı Başlangıç Kapılar Alüminyum Kasalı Kapılar Ahşap Kasalı Kapılar Konferans

Detaylı

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu..

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014, 22 nci Uluslararası Yapı ve Restorasyon Fuarı, 13-16 Kasım 2014 tarihlerinde Antalya Expo Center Salonlarında büyük bir ticari başarıyla

Detaylı

PROJE Akplaza İş Merkezi

PROJE Akplaza İş Merkezi PROJE Akplaza İş Merkezi Proje Adı* Akplaza İş Merkezi Proje Yeri* Piyalepaşa, İstanbul Proje Ofisi* Manço Mimarlık Tasarım Ekibi*: Aytaç Manço, Ali Manço Mimari Proje Ekibi: Zühtü Usta, Zeynep Ceren Erdinç,

Detaylı

REFERANS LİSTESİ. İGA Projesi (İstanbul 3. Havaalanı) Otopark ve Terminal Arası Yol, CO Yayılma

REFERANS LİSTESİ. İGA Projesi (İstanbul 3. Havaalanı) Otopark ve Terminal Arası Yol, CO Yayılma REFERANS LİSTESİ T.C. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Rönesans İnşaat- Otopark Tasarım Performans Analizleri (Devam) Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık Binaları Termal Konfor Analizleri OYAK Grup Dragos Projesi

Detaylı

SENKR N. doğru tercihiniz.

SENKR N. doğru tercihiniz. SENKR N doğru tercihiniz SENKR N 2006 yılı itibariyle bir araya gelen ekibimiz bu tarihten itibaren geçmiş kariyerlerindeki tecrübeleri kullanarak sizlere hizmet vermeye başlamıştır. Farklı sektör ve dallarda

Detaylı

ALTERNATİF CEPHE UYGULAMALARIMIZ

ALTERNATİF CEPHE UYGULAMALARIMIZ FİBERFORM PRECAST Türkiye'nin önde gelen dış cephe kaplama firmalarından biri olup, sahip olduğu tecrübe ve bilgi birikimini kullanarak birçok projenin tamamlanmasında büyük pay sahibi, teknik personelleri

Detaylı

.HAKKIMIZDA .İŞTİRAKLERİMİZ

.HAKKIMIZDA .İŞTİRAKLERİMİZ .HAKKIMIZDA 1999 yılında kurulan İHK İNŞAAT TİCARET LTD.ŞTİ projeden anahtar teslimine kadar gerek kamu binaları gerekse özel sektöre taahhüt edilen işlerde işverenlerinin ihtiyaçlarını koşulsuz işveren

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU. Sanayi Tipi Led Aydınlatma Çözümleri NAKLİYE VE MONTAJ HİZMETLERİ

ÜRÜN KATALOĞU. Sanayi Tipi Led Aydınlatma Çözümleri NAKLİYE VE MONTAJ HİZMETLERİ Sanayi Tipi Led Aydınlatma Çözümleri MAKSİMUM KALİTE VE HİZMET ANLAYIŞI VERİMLİ VE EKONOMİK AYDINLATMA İÇİN ARGE NAKLİYE VE MONTAJ HİZMETLERİ ÜRÜN KATALOĞU ÜRÜN KATALOĞU ÜRÜN KATALOĞU İçindekiler 1-Yüksek

Detaylı

Sayın Leyla Hanım, Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA İŞLER

Sayın Leyla Hanım, Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA İŞLER Sayın Leyla Hanım, İnşaatı devam etmekte olan Trabzon Marin City Projesi nde 2. parsel de bulunan B blok etabıyla ilgili güncel ilerleme raporunu bilgilerinize rica ederiz. Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA

Detaylı

Tanıtım. Ürün Sertifikalarımız

Tanıtım. Ürün Sertifikalarımız İSTANBUL MERKEZ Libadiye cad. Göztepe Soyak Sitesi 4. Blok K:8 D:78 Tel: +90 216 345 53 05 27 Fax:+90 216 315 23 58 Gsm: +90 532 254 66 16 ANKARA Bölge M. Çankaya Konut Kuleleri Şair Nazım Sok. D blok.

Detaylı

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI Yeni Bina İnşaatlarında veya mevcutların restorasyonunda İzoBOZZ ve Feltbi Ürünleri Isı ve Ses Yalıtımı sağlamak ve açık alanlarda çınlama - yankılanma

Detaylı

SİNAN VE AKUSTİK TEKNOLOJİSİ. Ferhat ERÖZ 09/03/2014

SİNAN VE AKUSTİK TEKNOLOJİSİ. Ferhat ERÖZ 09/03/2014 SİNAN VE AKUSTİK TEKNOLOJİSİ Ferhat ERÖZ 09/03/2014 1 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 2. 2013 YILINDA YAPILAN AKUSTİK ÖLÇÜMLER 2.1. Süleymaniye Cami Oda ölçümleri 2.2. Edirnekapı Mihrimah Sultan Cami Oda ölçümleri

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü. Ses ve Gürültü

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü. Ses ve Gürültü T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Ses ve Gürültü HUZURUMUZ VE SAĞLIĞIMIZ İÇİN GÜRÜLTÜYÜ ÖNLEMEK VATANDAŞLIK GÖREVİMİZDİR Modern, canlı bir şehirin dayanılmaz derecede gürültülü

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ 10080003017 ELİF TÜRKMEN AĞUSTOS / 2014 İZMİR STAJ YAPAN ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : Elif TÜRKMEN NUMARASI : 10080003017

Detaylı

SES YALITIMI VE SES İZOLASYONU MALZEMELERİ

SES YALITIMI VE SES İZOLASYONU MALZEMELERİ 2015 SES YALITIMI VE SES İZOLASYONU MALZEMELERİ Ses Yalıtımı ve İzolasyonu Uygulama ve Satış Firması AKSA AKUSTİK 10.06.2015 AKSA AKUSTİK SES YALITIMI VE SES İZOLASYONU MALZEMELERİ AKUSTİK SÜNGERLER PİRAMİT

Detaylı

Ülke Üniversite Fakülte/Enstitü Öğrenim Alanı Derece

Ülke Üniversite Fakülte/Enstitü Öğrenim Alanı Derece ÖZGEÇMİŞ Ferhat ERÖZ TC Kimlik No / Pasaport No: 43048379424 Doğum Yılı: 28/11/1966 Yazışma Adresi: Telefon: +90 (555) 219 5663 Faks: e-posta: EĞİTİM BİLGİLERİ Çiğdem Mah. 1578 Sok. Armoni Apt. No: 3 /

Detaylı

HAYAT, GÖLGE OYUNU İÇİNDE BULMAKTIR GÜNEŞ İ...

HAYAT, GÖLGE OYUNU İÇİNDE BULMAKTIR GÜNEŞ İ... HAYAT, GÖLGE OYUNU İÇİNDE BULMAKTIR GÜNEŞ İ... MERHABA Ankara nın merkezinde yenilikçi, profesyonel genç bir ekip ve donanımla, TV ve prodüksiyon stüdyolarımızı, eğitim, konferans, seminer salonlarımızı,

Detaylı

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır.

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. 16-366 Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. İlgili Genelge Ekte Bilgilerinize Sunulmuştur. G E N E L G E 16-366 Ek Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 2006 Yılı Yapı Yaklaşık

Detaylı

W345 Vidipan Ses Duvarı

W345 Vidipan Ses Duvarı W345 Vidipan Ses Duvarı Çift dikmeli 75/100 mm duvar M Profili ve her iki tarafta 12,5mm kalınlığında üç kat Vidipan kullanılarak oluşturulan, içinde Profil genişliğine göre 40mm kalınlığında üç kat yalıtım

Detaylı

YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ

YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ 1. Parsel içerisindeki inşaat işleri tamamlandığında katılımcı firma tarafından YAPI KULLANMA İZNİ başvurusu yapılır. (EK 01 - Firma antetli kağıdına, parsel ile ilgili ada,

Detaylı

KALBİ ATIYOR BURADA TEKNOLOJİNİN HAKKIMIZDA. uygun teknik ekip ve ekipman hizmeti. son teknoloji çözümleri kullanıyoruz.

KALBİ ATIYOR BURADA TEKNOLOJİNİN HAKKIMIZDA. uygun teknik ekip ve ekipman hizmeti. son teknoloji çözümleri kullanıyoruz. TEKNOLOJİNİN HAKKIMIZDA 2000 yılından beri sektör içerisindeki son teknoloji çözümleri kullanıyoruz. uygun teknik ekip ve ekipman hizmeti KALBİ uluslararası organizasyonlar, Kamu ve kurumsal alandaki etkinlikler,

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

100 m² m² Yapıların Anahtar Teslim Mimari, İnşaat Mühendislik, Dekorasyon ve Taahhüt Hizmetleri

100 m² m² Yapıların Anahtar Teslim Mimari, İnşaat Mühendislik, Dekorasyon ve Taahhüt Hizmetleri 100 m² - 1.000.000 m² Yapıların Anahtar Teslim Mimari, İnşaat Mühendislik, Dekorasyon ve Taahhüt Hizmetleri Hotel, Hastane, Üniversite, AVM, Villa, Cafe, Restaurant, Fabrika, Okul, İş Merkezi, Ofis, Residence,

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 19 Mart 2015 - Perşembe Tarihli Resmi Gazete Sayı: 29300 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ

Detaylı

TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 19 Mart 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29300 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

VIKONEN. Yapı Sanayi A.Ş. VIKONEN. construction DOC: VKN-0000-SU-001 / / R02

VIKONEN. Yapı Sanayi A.Ş. VIKONEN. construction DOC: VKN-0000-SU-001 / / R02 Yapı Sanayi A.Ş. construction VISIONARY industry DOC: VKN-0000-SU-001 / 31.5.2015 / R02 Hedefimiz, yapılarda; mühendislik, satın alma, lojistik, altyapı ve üstyapı hizmetlerini; iş güvenliğini en üst seviyede

Detaylı

MEVCUT UYGULAMA MODÜLER YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME. Avantajları. Dezavantajları. Avantajları. Dezavantajları

MEVCUT UYGULAMA MODÜLER YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME. Avantajları. Dezavantajları. Avantajları. Dezavantajları MEVCUT UYGULAMA MODÜLER YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME Grobeton üzerine metal ayaklarla monte edilen kompozit paneller Avantajları Modüler Kaba inşaat sonrasında uygulanabilir İçinden her türlü tesisat rahatça geçirilebilir

Detaylı

Akustik Sünger Çeşitleri ve Uygulama Alanları.

Akustik Sünger Çeşitleri ve Uygulama Alanları. Akustik süngerler, akustiği düzenleyici ses yalıtımı ve izolasyon özelliklerine sahiptir. Profesyonel akustik ses malzemesidir. Gözenekli bir yapıya sahiptir. Radyo Stüdyoları, müzik stüdyoları, eğlence

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ TEBLİĞ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : Organize Sanayi Bölgesi 10. Cadde No: 4 Melikgazi 38070 KAYSERİ / TÜRKİYE Tel : 90 352 321 11 06 Faks : 90 352 321 15 69 E-Posta : kayserilab@tse.org.tr

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar

Detaylı

Referans projeler 1/15. Toplu konut projeleri 1 ASLANDAĞ AHŞAP A.Ş. FİRMA PROJE ADI. 550 lüks konut MİKTAR. İstanbul Maslak & 2014 YER - YIL

Referans projeler 1/15. Toplu konut projeleri 1 ASLANDAĞ AHŞAP A.Ş. FİRMA PROJE ADI. 550 lüks konut MİKTAR. İstanbul Maslak & 2014 YER - YIL Referans projeler 1/15 Toplu konut projeleri 1 550 lüks konut İstanbul Maslak & 2014 Ahşap kapı & Vestiyerler 160 lüks konut İstanbul Şişli & 2014 Ahşap kapı & Süpürgelikler 146 lüks konut İstanbul Kemerburgaz

Detaylı

KARADENİZİN EN BÜYÜK KONUT PROJESİ

KARADENİZİN EN BÜYÜK KONUT PROJESİ KARADENİZİN EN BÜYÜK KONUT PROJESİ TRABZON Çukurçayır'da 57 Dönüm arazi üzerinde 19 Blok ve 1001 konut Yaşamınızı konutlarımızın renkli dünyasında yeniden kurabilirsiniz. Bu proje, yenilikçi ve farklı

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 121 122 Elektrik, Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI SINIFLAR

Detaylı

Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45

Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45 Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45 Tebliğler Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Organize Sanayi Bölgesi 10. Cadde No: 4 Melikgazi 38070 KAYSERİ / TÜRKİYE Tel : 90 352 321 11 06 Faks : 90 352 321 15 69 E-Posta :

Detaylı

M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR Dr. Salih KARAASLAN Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Düz Borular Isıtıcı elemanların

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TAŞ YÜNÜ Taş yünü, volkanik bir kaya olan bazalt

Detaylı

LDK Slot Difüzörler. Tanım. Hava Atıș Yönleri. 2

LDK Slot Difüzörler. Tanım. Hava Atıș Yönleri. 2 Slot Difüzörler LDK LDK Slot Difüzörler Tanım LDK Lineer Slot Difüzörleri hassas performans gerekliliklerini ve modern slot difüzör uygulama standardlarını karșılamak için tasarlanmıștır. Modern mimari

Detaylı

YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI

YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi YAPI Canlıların beslenme ve barınma gibi doğal ihtiyaçlarını

Detaylı

Sesin Hayatımızdaki Yeri?

Sesin Hayatımızdaki Yeri? Sesin Hayatımızdaki Yeri? Sesler Bizi Nasıl Etkiler Çevremizdeki sesler; sosyal davranışlarımız ve verimliliğimizle birlikte, hayat kalitemizi de etkiler. Günümüzde kişiler psikolojik ve fiziki yaşam seviyelerini

Detaylı

SONAY KALELİ MİMARLIK DIŞ CEPHE DANIŞMANLIK.

SONAY KALELİ MİMARLIK DIŞ CEPHE DANIŞMANLIK. SONAY KALELİ MİMARLIK DIŞ CEPHE DANIŞMANLIK www.sonaykalelimimarlik.com GENEL BİLGİ 1999 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi'nden Mezun Olan Sonay Kaleli; 2000 2013 yılları arasında

Detaylı

yeni semtin yeni gözdesi İstanbul un kalbindeki yepyeni semt 5. Levent te yüzünüzü güldürecek detaylar bir arada toplanıyor. 5.

yeni semtin yeni gözdesi İstanbul un kalbindeki yepyeni semt 5. Levent te yüzünüzü güldürecek detaylar bir arada toplanıyor. 5. yeni semtin yeni gözdesi İstanbul un kalbindeki yepyeni semt 5. Levent te yüzünüzü güldürecek detaylar bir arada toplanıyor. 5. Levent Güzeltepe etabında her açıdan huzurlu, her tarafı ayrıcalıklarla dolu

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 133 134 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI

Detaylı

Sultanbeylİ merkezde prestijli bir home ofis projesi

Sultanbeylİ merkezde prestijli bir home ofis projesi SULTANBEYLİ Sultanbeylİ merkezde prestijli bir home ofis projesi Katma değeri yüksek bir proje Maltepe, Kurtköy ve Pendik ilçeleriyle çevrili Sultanbeyli, 90 lı yıllarda başladığı gelişimle bugün İstanbul

Detaylı

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir.

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir. Masvent, gelişen teknolojiye uyum sağlayarak, uzmanlaşmış kadrosu ve modern makina parkuruyla yürüttüğü imalatlarıyla havalandırma sektöründe başarıyla hizmet vermektedir. Firmamız; Klima Santralleri,

Detaylı

Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor

Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor www.yesilpark.com.tr YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ YEŞİLPARK HAYATINIZI GÜZELLEŞTİRECEK Sıra Dışı Tasarım, Konfor Ayrıcalık Yeşilpark Modern de Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor Yepyeni Bir Heyecan

Detaylı

PREFABRİK YAPI A.Ş. EKO KONTEYNER PROJESİ ENERJİ MODELLEMESİ RAPORU

PREFABRİK YAPI A.Ş. EKO KONTEYNER PROJESİ ENERJİ MODELLEMESİ RAPORU PREFABRİK YAPI A.Ş. EKO KONTEYNER PROJESİ ENERJİ MODELLEMESİ RAPORU 24.08.2010 İÇİNDEKİLER PREFABRİKE YAPI A.Ş.- EKOEVİ İÇİN ENERJİ MODELLEMESİ RAPORU... 2 1. PREFABRİKE YAPI A.Ş. TARAFINDAN EKOEV PROTOTİPİ

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME 1.YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI İlçemiz Çerkezköy, Tekirdağ ın

Detaylı

sonacoustic Derzsiz, düz yüzeyli ve dekoratif akustik yüzey kaplama çözümleri

sonacoustic Derzsiz, düz yüzeyli ve dekoratif akustik yüzey kaplama çözümleri sonacoustic Derzsiz, düz yüzeyli ve dekoratif akustik yüzey kaplama çözümleri Sonacoustic derzsiz, düz yüzeyli ve dekora Sonacoustic yüksek ses sönümleme performansına sahip bir akustik yüzey kaplama sistemidir.

Detaylı

ASHRAE Standard

ASHRAE Standard İç Tanım Kullanım 1.sınıf 2.sınıf 3.sınıf Çok düşük kirliliği olan ve zararsız koku bulunan hava. Az miktarda koku ve partikül içeren hava. İçerisinde etkili bir koku ve partikül bulunan hava. Herhangi

Detaylı

Yurtiçinde ve Yurtdışında Çeşitli Proje ve İnşaat Uygulamaları. Konut, Otel, AVM, Villa Ofis. Yenileme ve Dekorasyon

Yurtiçinde ve Yurtdışında Çeşitli Proje ve İnşaat Uygulamaları. Konut, Otel, AVM, Villa Ofis.  Yenileme ve Dekorasyon 2007-2017 Konut Yurtiçinde ve Yurtdışında Çeşitli Proje ve İnşaat Uygulamaları AVM Yenileme ve Dekorasyon Otel Konut, Otel, AVM, Villa Ofis Ofis 2013 Agalarov Estate Villaları Moskova-Rusya Crocus Group

Detaylı

Akustik Uygulamalarda Kullanılan Yazılımlar

Akustik Uygulamalarda Kullanılan Yazılımlar Akustik Uygulamalarda Kullanılan Yazılımlar Akustik Paydaşlar Toplantısı Ata Can ÇORAKÇI Ulusal Metroloji Enstitüsü 23 Ocak 2013 UME, Gebze İçerik Hacim Akustiğinin Modellenmesi Bina Akustiği Gürültü İletim

Detaylı

Gürültü kaynağı verileri eğlence tesisleri

Gürültü kaynağı verileri eğlence tesisleri TR2009/0327.03-01/001 Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi TR2009/0327.03-01/001 Technical Assistance for Implementation Capacity for the Environmental Noise Directive () Çevresel Gürültü

Detaylı

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör.

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör. MESLEK RESMİ DERSİ Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri Hazırlayan Öğr. Gör. Cahit GÜRER 26.02.2009-Afyonkarahisar YAPI Canlıların beslenmek ve barınmak

Detaylı

TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM

TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM 28 Nisan 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28277 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 19 Mart 2015 Gün ve R.G. Sayı : 29300 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ (1)

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Yapılarda Gürültü Kontrolü Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

FİRMA TANITIM. Bünyemizde bulunan ekiplerle beraber verdiğimiz hizmet inşaat nitelikleri ve inşaat kalemleri aşağıdaki gibidir.

FİRMA TANITIM. Bünyemizde bulunan ekiplerle beraber verdiğimiz hizmet inşaat nitelikleri ve inşaat kalemleri aşağıdaki gibidir. FİRMA TANITIM Kuruluşundan itibaren doğru işi zamanında teslim etme anlayışı başarı odaklı yaklaşımıyla sektörün yetkin şirketlerinden biri haline gelmiştir. Şirket politikası gereği yalnız inşaat sektöründe

Detaylı

BARBAROS RESERVE BODRUM

BARBAROS RESERVE BODRUM BARBAROS RESERVE BODRUM SENSE His:/nesne görme, duyma, tad alma, koklama, dokunma ve bu geleneksel duyuların ötesinde olası farklı duyularla edinilen algı Live Doğallığın ve konforun yeni tanımı Kendine

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 91 92 Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK, BİLGİSAYAR ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS

Detaylı

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır?

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Problem / Çözüm Önerileri Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Yapıların tipine ve kullanım amacına göre ısı yalıtımı kadar, yangın ve ses yalıtımı da önem taşır. Özellikle, Yüksek

Detaylı

No Proje Adı İşveren Proje Konusu. 1 ANKARA PLAZA-SHOWROOM EFE ANKARA MOTORLU ARAÇLAR SERVİS İNŞ. TİC. A.Ş. Mekanik Tesisat İmalatları

No Proje Adı İşveren Proje Konusu. 1 ANKARA PLAZA-SHOWROOM EFE ANKARA MOTORLU ARAÇLAR SERVİS İNŞ. TİC. A.Ş. Mekanik Tesisat İmalatları No Proje Adı İşveren Proje Konusu 1 ANKARA PLAZA-SHOWROOM EFE ANKARA MOTORLU ARAÇLAR SERVİS İNŞ. TİC. A.Ş. Mekanik Tesisat İmalatları 2 BULANCAK DEVLET HASTANESİ PROYAP-ERENER MEVCUT ADİ BİNANIN Mekanik

Detaylı

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA Yalıtımlı kompozit levhalar ile Mevcut duvar yüzeyine, Yalıtımlı Kompozit Levhaların ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY-KL

Detaylı

İSTANBUL UN KALBİNDEYİZ

İSTANBUL UN KALBİNDEYİZ İSTANBUL UN KALBİNDEYİZ Z Prestijli & Verimli Ofisler Akplazaofis.com Tnl.com.tr YÖNETİCİ ÖZETİ KÜNYE Mal Sahibi Geliştirici Ana Yüklenici EMTAŞ ERGİTMECİLİK VE METALÜRJİ Mehmet AKDAĞ & Eyüp AKDAĞ & Ahmet

Detaylı

Merkezi konum, sessiz sakin bir yaşam...

Merkezi konum, sessiz sakin bir yaşam... Merkezi konum, sessiz sakin bir yaşam... Seçilmiş saygın komşularınız ile şehrin merkezinde sessiz sakin bir yaşam için Hane-i Adımlar da yerinizi alın. Berköz İnşaat görseller üzerinde değişiklik yapma

Detaylı

İKLİM ODASI SOĞUK KİRİŞ ÇÖZÜMLERİ. Ekim 2014 Sayı 69

İKLİM ODASI SOĞUK KİRİŞ ÇÖZÜMLERİ. Ekim 2014 Sayı 69 Ekim 2014 Sayı 69 Sayın Okurumuz, Bu bültenle, çalışma alanımızda Alarko Carrier ve iş ortaklarımızın teknik ve geliştirme çalışmalarımızın açıklandığı makaleleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Amacımız

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE ÜRETİM SÜRELERİNİN BELİRLENMESİ CETVELİ

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE ÜRETİM SÜRELERİNİN BELİRLENMESİ CETVELİ TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE ÜRETİM SÜRELERİNİN BELİRLENMESİ CETVELİ Proje üretim sürelerinin hesaplanması aşağıdaki formül aracılığı ile belirlenecektir. PÜS = YA x YSK x PÜSO x PBK x HB ( 1

Detaylı

BİR GÜRÜLTÜ DENETİMİ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

BİR GÜRÜLTÜ DENETİMİ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ BİR GÜRÜLTÜ DENETİMİ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ Herhangi bir teknik döşem oluşturulurken çevre kirlenmesi ve bunun önemli bir biçimi olan gürültü konusu unutulmamalı, sistem seçimi buna göre yapılmalı, gerekli

Detaylı