AB 10 Konferans Konuşma İçeriği

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AB 10 Konferans Konuşma İçeriği"

Transkript

1 AB 10 Konferans Konuşma İçeriği 1. Neler Öğretilmeli? Yeni Teknolojiler Neler? Bizleri Neler Bekliyor? Neden Web? Web in Önemi? Herkes bir gerçeğin farkına varmalı. Artık internet her yerde! Gelecek internet olacak. Önümüzdeki senelik dilimde, artık ülkelerin çağdaşlık seviyesini, okuma-yazma oranı değil, internet kullanıcısı sayısı belirleyecek. Birçok sektör ve iş alanı kendisini internet fırtınasına bırakacak ve sanallaşacaktır. Bu gelişmeler olurken, fıtınadan karlı çıkabilmek için bizlerde yerlerimizi almalı ve hazırlıklarımızı yapmalıyız. Ülke olarak Web in öneminin farkına varırsak, Dünya daki Türk imajını yeniden yaratabilir ve çağdaş toplum seviyesine ulaşmak yolunda yeni adımlar atmış oluruz. İnanın ki, oluşturacağımız, nitelikli, gelişmeleri devamlı takip eden ve innovatif iş gücü ile dünyayı sallayabiliriz. Şuan birçok üniversitemizin bilgisayar ile ilgili bölümlerinde Web eğitimi üzerine dersler verilmekte. Ama malesef yeterli değil. Üniversitelerimizde, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Programcılığı, Bilişim Teknolojileri gibi bölümlerimizin olması gerçekten çok güzel ama Web in büyüklüğü ve geleceği göz önünde bulundurulursa, Web eğitimi veren apayrı bir bölüm kurulması gerçekten inanılmaz olurdu. Sadece web eğitimi veren bir bölüm fikri eminim birçok kimseyi heycanlandırmıştır. Yine eminimki artık gençlerimiz interneti çok seviyor, böyle bir bölüm açılırsa göreceği ilgiyi tahmin bile edemiyorum. Yeni Teknolojiler: HTML5, CSS3 Şuan dünyanın bile çok yabancı olduğu ve yaygınlıkla kullanılan tarayıcıların (Internet Explorer 6 gibi) bu teknolojiyi malesef desteklememsi nedeniyle aktif olarak kullanılmaya başlanılamayan teknoloji ve yenilik. Tanımı olduğu kadar getireceği yenilik ve kolaylıklar da uzun. Önümüzdeki 5 sene içinde web dünyası, son 10 yıla benzer devrim ve yenilikler yaşayacak. HTML5 ve CSS3 sayesinde daha semantik, daha kullanışlı, daha stabil web sitelerine sahip olacağız. Yine önümüzdeki yıllarda HTML5 ve CSS3, web in yeni standardları olacaktır. Üniversite öğrencilerimiz şimdiden bu yeni teknoloji ile tanışırsa, bu teknoloji aktif olarak kullanıldıklarında, herkesten bir adım önde olacaklar.

2 HTML5 ve CSS3 avantajları; Daha semantik kodlama/içerik Daha az kodlama gerektirmesi Daha az yer kaplaması Erişebilirlik Avantajları Arama Motoru Optimizasyonu için faydaları Güncel browserlar içinde stabil çalışması Birçok bize zorluk veren, gölge, yuvarlak köşeler gibi görselleri kolaylıkla yapma olanağı Söz XHTML ve CSS den açılmışken, günümüz piyasa ve şartlarının bizlerden beklediği W3C standardlarına uyumluluk göz ardı edilmemeli. W3C in ne olduğu, bir web sayfasının HTML ve CSS olarak Valid olmasının önemi öğrencilerimize anlatılmalı ve Web tasarım/yazılım sürecinin standardlarıyla takip edilmesi gerektiği onlara öğretilmelidir. Yeni Teknolojiler: Javascript Kütüphaneleri, Jquery Her ne kadar Javascript kütüphaneleri ve Jquery çok yeni teknolojiler olmasada, hızlı gelişimleri ve devrim yaratan özellikleri ile yeni teknoloji olarak yerlerini aldılar. Javascript ile yapabileceklerimiz hayal gücümüzün önüne geçmeye başladı. Adobe Flash kullanılan birçok sistem ve websitesi, daha kullanışlı olması nedeniyle Javascript Kütüphanelerini tercih etmeye başladı. Bu kütüphaneler ile görsel animasyonlar yapılabilmekte, verilen işlenebilmekte ve sunucu ile etkileşime geçilebilmektedir. Daha sonra bahsedeceğim Ajax, bu kütüphaneler ile 3 satırlık kod haline bürünmekte. Öğrencilerimize artık karışık, uzun ve hataya daha çok yer verebilen sade JavaScript yerine, daha stabil çalışan, daha modern ve birçok yenilik sağlayan Jquery ve diğer kütüphaneleri öğretebiliriz. Jquery yi bir yana ayırmamın sebebi, diğer kütüphanelere gören daha çok bilinir ve kullanılır olması, kodlaması yani syntax ının daha anlaşılabilir ve kolay olması, büyük bir community ve dökümantasyon arşivinin olmasıdır. Bir DOM öğesine ulaşmanın eski yolu: Var element = document.getelemenybyid( elementid ); Aynı DOM öğesine ulaşmanın Jquery ile yolu: Var element = $( #elementid ); İşte Jquery hayatımızı bu kadar kolaylaştırıyor. Gelecekte demin bahsettiğim HTML5, CSS3 ve JS Kütüphaneleri o kadar iç içe olacak ki, bunları gözardı etmemiz mümkün olmayacaktır. Bu nedenle şimdiden müfredatlarımızı ve öğrencilerimizi bu teknolojilere adapte etmeliyiz. Yeni Teknolojiler: Yeni Nesil Ajax Türkiye de ve dünyada internet kullanıcısı sayısı arttıkça, yarattığımız proje ve websitelerine daha çok ilgi görmeye başlayacak. Websitemize her ziyaret eden kullanıcının bize bir bandwidth maliyeti

3 olmakta. Bu maliyetleri düşürmek ve kullanıcılara daha hızlı sayfalar sunabilmek için yeni nesil Ajax uygulamalarını gerçekleştirmeyi öğrenmek zorundayız. Facebook vb. Siteler sayesinde artık insanlar, dönen yükleniyor resimlerine alıştı. Ajax ı kısmen benimsedi. Sayfa yenilenmesede birşeyler yüklendiğini anlayabiliyorlar. Ajax teknolojisi kullanmak, Uzay bilimi değil. Az önce bahsettiğim Jquery ve diğer JS Kütüphaneleri ile Ajax kullanmak çok basit ve güvenli. Yeni geliştirilen tüm projeler, ister ufak çaplı ister büyük ölçekli olsun Ajax tan yararlanıyorlar. Üniversitelerimizin öğrencilerini, piyasaya hazırlamak için Ajax ı daha ağırlıklı ve uygulamalı öğretmelerinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Yeni Konseptler: Sosyal Medyanın Gücü Her nekadar sosyal ağ ve medyaya hepimiz tanıdık olsakta, sosyal medya nın önemi ve gelecekte değiştirecekleri ayrı bir ders olarak anlatılabilecek güçte. Örneğin, Facebook un tüm dünya üzerinde mail üzerinde yarattığı etkiyi fark ettiniz mi? Artık insanlar eskisi kadar mail atmıyor. Bunun yerine, Facebook üzerinden mesaj atmayı tercih ediyorlar. Diğer bir örnek, artık büyük televizyon şirketlerinin yayınlarını youtube a taşıdığını biliyor muydunuz? Artık tüm ünlüler niye raportaj vermiyor? Neden Twitter bu kadar ünlü? Tüm bu soruların cevaı Sosyal Medyanın gücü içinde. Sosyal medyanın ne olduğu, ne taraflara gideceği ile ilgili öğrencilerimize yani bu gücün asıl kullanıcılarına bilgiler aktarmalıyız. Onları bu ağlar ile entegra çalışabilen applikasyon ve yazılımlar üretmeye teşvik etmeliyiz. Yeni Konseptler: Semantik Web & Web 3.0 Nasıl Sosyal Ağlar, Ajax, Parlak Butonlar gibi bir Web 2.0 çılgınlığı yaşandıysa, Semantik Web ve Web 3.0 adı altında yeni bir çağ başlıyor. Artık akıllı internet devri başlayacak. Web 3.0 ın içinde bulunan RDF, OWL, SPARQL gibi teknoloji ve kavramlar anlatılmasa bile, üniversitelerimizde Web 3.0 ile ilgili detaylı bir bilgi ve vizyon verilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Böylece öğrencilerimiz mezun olduklarında Web in nereye gittiğinin farkında olmuş olacaklar. AB 2010 bünyesinde semantik web ve sosyal ağlar hakkında çok kaliteli sunum ve konuşmalar olacaktır, bunları takip etmenizi öneririm.

4 2. Web Firmaları Üniversitelerimizden Neler Bekliyor? Firmalar Nasıl Çalışıyorlar? Birimler Neler? Türkiye de Web e verilen önem artmaktadır. Firmalar Web konusunda, formal eğitim olmaksızın, kendisini geliştirmiş ve daha çok geliştirmeye hevesli iş gücü aramaktadır. Türkiye nin önde gelen dijital ajans ve web firmaları ile yaptığım görüşme ve anketlerde, firmaların formal eğitimi bir şart olarak görmedikleri sonucuna vardım. Firmalara Eğitim Mi? yoksa Tecrübe ve Portfolyo Mu? sorusunu sorduğumuzda, tamamı Tecrübe ve Portfolyo yu seçti. Buradan çıkarmamız gereken ise, öğrencilerimizin, formal eğitimlerine bakmadan devamlı kendilerini geliştirmeleri ve proje üretmelerinin gerekli olduğudur. Firmalara, IT çalışanı yetiştiren üniversite ve kurumlardan beklenti ve istekleriniz nedir? sorusunu yönelttiğimizde aldığımız bazı cevaplar aşağıdadır; Teorik eğitim kadar pratiğe de önem vermeleri, öğrencilerine uygulamalar yaptırmaları, okurken deneyim kazanmaları için teşvik etmeleri. Öğrencilere mutlaka hayata geçirebilecekleri projeler üzerinde çalışalarını sağlamaları ve bunların hayata geçirilmesi. Web Firmalarında Çalışmak İnternette gezinirken bazı ilanlara rastlıyorum: PHP, C#, JSP dillerinde çok iyi, CSS ve HTML de tecrübeli, Photoshop da deneyimli, JavaScript e hakim, Flash kullanmaya hevesli web tasarımcıları aranıyor. Ben kişisel olarak, Web e gönül veren arkadaşların böyle insan ve firmalara ile çalışmamalarını rica ediyorum. Profesyonel bir web firmasında yukarda istenen özellikler en az 4 ayrı kişi tarafından tamamlanabilir. Bunu bir kişiden bekleyen bir firma emin olun ki sizi yıpratacaktır. Tabiki bir web yazılımcısı biraz html vs css den anlayabilir ama onun uzmanlığı sunucu kısmı ise ondan inanılmaz düzeyde CSS bilmesini bekleyemezsiniz. Birçok profesyonel web firmasında bölümler aşağıdaki gibidir:

5 Bu birimlerin ve çalışanlarının ne yaptığından kısaca bahsetmek gerekirse; Proje Yöneticisi: Projenin yönetiminden sorumlu birimdir. Tüm birimlerin, organize ve uyumlu çalışmasını takip eder. Proje planı hazırlanmasından ve onun izlenmesinden sorumludur. Ön-Arayüz Yazılımcısı: Tasarım bölümünden gelen tasarımları, XHTML ve CSS koduna dönüştürür. Bunu yaparken, yazdığı kodun tüm browserlarda aynı gözükmesini sağlamalı (cross-browser olmalı), gereksiz öğelerden kaçınmalı, sayfa boyutunu minumumda tutmalı ve W3C standardlarına uygun, geçerli olmalı. Yazılım Mühendisi: Projelerin temel özelliklerinin çalışması, hesaplamaların yapılması, veritabanı tasarımı, web servislerinin kullanımı, sistem mimarisinin planlanması ve kodlanması bu birimin sorumluluğundadır. Multimedya Geliştiricisi: Projedeki kullanılacaksa video, animasyon, grafik ve tabloların dinamik olarak üretilmesinden sorumlu birimdir. Genellikle, Adobe Flex, AIR, Flash, After Affects gibi program ve teknolojileri kullanırlar. Arayüz Tasarımcısı: Son kullanıcının göreceği ve kullanacağı arayüzü tasarlamakla görevlidirler. Tasarımlarını Adobe Fireworks, Photoshop gibi programları kullanarak yaparlar. İkon ve İllüstrasyon Tasarımcısı: Arayüzün içinde bulunan çeşitli ikon, grafik ve illüstrasyonları tasarlamakla görevli birimdir. Genellikle, Adobe Illustrator, Freehand, Photoshop gibi programları kullanırlar. Metin Yazarı: Websitelerde, ürün veya projeyi tanıtmak için yazılan metin ve reklamları hazırlarlar.

6 3. Öğrencilerimiz Kendilerini Nasıl Geliştirebilirler? Blog ve Eğitim Siteleri Yazılımcı bir babanın evladı olarak, babamdan, hocalarımdan ve büyüklerimden her zaman Bizim zamanmızda böyle engin, sonsuz eğitim kaynakları yoktu. Cümlesini duydum. Evet gerçekten haklılar!!! Bizler şanslı bir nesiliz, kendimizi geliştirmemiz o kadar kolayki. Neyi merak ediyorsanız Google layın bitsin. Okumak hoşunuza gitmiyor mu? Youtube layın o zaman. İnternet üzerinde öyle kaliteli ve engin blog ve eğitim siteleri varki, hergün 1 saatinizi ayırsanız, 1 senede Türkiye nin en iyi web yazılımcıları arasına bile girebilirsiniz. Bazı yararlı blog ve siteler: Kitaplar Piyasada yerli ve yabancı birçok kaliteli kitap var Web tekonolojilerini anlatan. Yerli kaynak bulamazsanız lütfen vazgeçmeyin. Amazon dan isteyeceğiniz tüm kitaplar sorunsuz bir şekilde evinize kadar ulaşıyor. Web kitabı alırken dikkat etmeniz gerekenler; Kitap yeni basılmış olmalı. Teknoloji hızla ilerlediği için eski basım kitaplar, eski günün teknolojisini size öğretecektir. Yazarın özgeçmişini dikkatli inceleyiniz. Yeterli altyapıya sahip olmayan kimselerin kitaplarıda piyasa bulunmakta. Kitap hakkında yorumlar çok önemli. Bir kitap alırken kesinlikle, daha önce okumuş kimselerin yorumlarını göz önünde bulundurun. Staj Bütün firmaların stajerler için ayrı bir program ve stratejileri var. Buda stajlerlerin işini kolaylaştırmakta. Stajın önemi gerçekten çok büyük. Stajını iyi yapmış bir kimse; Referans kazanmış Çevre edinmiş Portfolyosunu güncellemiş Bir kimsedir ve mezun olur olmaz, hatta belki okurken bile (freelance) işiniz hazır olacaktır.

Mustafa Şatıroğlu. İletişim Bilgileri. Kişisel Bilgiler. Özet Bilgi 1 / 9 MESLEK: BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ. ALAN: Web Developer (Front-End Developer)

Mustafa Şatıroğlu. İletişim Bilgileri. Kişisel Bilgiler. Özet Bilgi 1 / 9 MESLEK: BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ. ALAN: Web Developer (Front-End Developer) İletişim Bilgileri Mustafa Şatıroğlu E-Posta Adresi mmustafa.satiroglu@gmail.com Telefon 90 (539) 647 34 21 Adres Türkiye - İstanbul(Avr.) - Beylikdüzü Doğum Tarihi 30/08/1989 İkinci Telefon 90 (534) 658

Detaylı

Kullanıcı Merkezli kütüphane Web Siteleri: İYTE Örneği. Gültekin Gürdal Hakan Yanaz Engin Şentürk

Kullanıcı Merkezli kütüphane Web Siteleri: İYTE Örneği. Gültekin Gürdal Hakan Yanaz Engin Şentürk Kullanıcı Merkezli kütüphane Web Siteleri: İYTE Örneği Gültekin Gürdal Hakan Yanaz Engin Şentürk Akademik Bilişim 2012 Neden Kullancı Merkezli Web Sitesi Akademik kütüphaneler Web siteleri üzerinden birçok

Detaylı

Grafik Tasarım Baskı Teknikleri Web Tasarım Mobil Site Tasarımı

Grafik Tasarım Baskı Teknikleri Web Tasarım Mobil Site Tasarımı WEB VE GRAFİK EĞİTİMLERİ Grafik Tasarım Baskı Teknikleri Web Tasarım Mobil Site Tasarımı Bilge Adam Akademi nin sektör ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış ve uygulamaya dayalı Web ve Grafik eğitimleri;

Detaylı

Sistem Yazılım ve Yönetim Elemanı

Sistem Yazılım ve Yönetim Elemanı CAPS-Career Assessment and Planning System-Kariyer Değerleme ve Planlama Sistemini tüm dünyada kullanılabilen bir sistem haline getirme sürecimizde tam zamanlı ve/veya yarı zamanlı ekip arkadaşları arıyoruz.

Detaylı

SAMET ÇİLLİ. Kıdemli Yazılım Uzmanı Üsküdar, İstanbul

SAMET ÇİLLİ. Kıdemli Yazılım Uzmanı Üsküdar, İstanbul SAMET ÇİLLİ Kıdemli Yazılım Uzmanı sametcilli@gmail.com 05466782703 Üsküdar, İstanbul http://www.sametcilli.com BAKIŞ AÇISI Yazılım bir ekip işidir ve ekipteki herkes bir sisteme bağlı kalarak sorumluluklarını

Detaylı

1 / 5. Mehmet Alper Şen. Kıdemli Yazılım Uzmanı. İletişim Bilgileri

1 / 5. Mehmet Alper Şen. Kıdemli Yazılım Uzmanı. İletişim Bilgileri Mehmet Alper Şen E-Posta İletişim Bilgileri Adres Bilgileri : senworld@gmail.com alper@kodkurdu.com : Türkiye - Antalya - Merkez - Muratpaşa Ev Telefonu : 90 (242) 247 43 21 Cep Telefonu : 90 (555) 689

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

Selçuk Akyıldız. Kişisel Bilgiler. Eğitim Bilgileri 1 / 5. Adres Bilgileri

Selçuk Akyıldız. Kişisel Bilgiler. Eğitim Bilgileri 1 / 5. Adres Bilgileri Selçuk Akyıldız Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Asya) - Ümraniye - Ümraniye Cep Telefonu : 90 (533) 667 37 36 E-Posta : selcukakyildiz@gmail.com selcuk_akyildiz@yahoo.com Kişisel Bilgiler Toplam Tecrübe

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

Yılmaz Erdogan Yazılım Uzmanı

Yılmaz Erdogan Yazılım Uzmanı Yılmaz Erdogan Yazılım Uzmanı Adres Bilgileri : Türkiye - İzmir - Buca - Evka-1 Cep Telefonu : 90 (541) 329 78 58 90 (505) 801 46 41 E-Posta : yilmaz.erdogan.91@gmail.com yilmaz.erdogan.91@gmail.com Kişisel

Detaylı

1 / 6. Mustafa Şatıroğlu. İletişim Bilgileri

1 / 6. Mustafa Şatıroğlu. İletişim Bilgileri Mustafa Şatıroğlu İletişim Bilgileri E-Posta : mmustafa.satiroglu@gmail.com cmustafa6177@gmail.com Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Avr.) - Beylikdüzü - Beylıkdüzü Cep Telefonu : 90 (539) 647 34 21

Detaylı

OYUN ve ANİMASYON SEKTÖRÜ, GELECEĞİNİ BEKLİYOR...

OYUN ve ANİMASYON SEKTÖRÜ, GELECEĞİNİ BEKLİYOR... OYUN ve ANİMASYON SEKTÖRÜ, GELECEĞİNİ BEKLİYOR... Oyun geliştirme ve animasyon teknolojileri alanındaki girişimci faaliyetlerin teşvik edilmesi ve mevcut fikirlerin ticarileşmesini hedefleyen ODTÜ Teknokent

Detaylı

GENEL BİLGİLER. Doğum Yeri. Doğum Tarihi. Medeni Durumu. Cep No. Web Site. E-mail. Çanakkale 05.12.1977. Bekar. http://www.mujganharbili.

GENEL BİLGİLER. Doğum Yeri. Doğum Tarihi. Medeni Durumu. Cep No. Web Site. E-mail. Çanakkale 05.12.1977. Bekar. http://www.mujganharbili. GENEL BİLGİLER Doğum Yeri Çanakkale Doğum Tarihi 05.12.1977 Medeni Durumu Bekar Cep No 0535 778 65 25 Web Site http://www.mujganharbili.com E-mail mujgan@mujganharbili.com / mujganharbili@hotmail.com EĞİTİM

Detaylı

Başlık: Windows Sistem Yöneticisi Yardımcısı

Başlık: Windows Sistem Yöneticisi Yardımcısı SVR Bilgi Teknolojileri A.Ş. ve Yıldız Teknik Üniversitesi TeknoPark A.Ş. ortaklığı ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliği ile 2014 yılında kurulan, Türkiye nin ilk özel girişim süper bilgisayar sistemine

Detaylı

Turkmedya grubuna ait, portallarının, mobil uygulamalarının güncel UI/UX kurallarına göre tasarımlarının yapılması ve yenilenmesi.

Turkmedya grubuna ait, portallarının, mobil uygulamalarının güncel UI/UX kurallarına göre tasarımlarının yapılması ve yenilenmesi. Tonguç Karaçay Senior UX & UI Designer İletişim Bilgileri E-Posta : tkaracay@gmail.com tonguckaracay@gmail.com Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Avr.) - Büyükçekmece - Fatih mah. Cep Telefonu : 90 (532)

Detaylı

CIK. çocuklar için K O D L AM A

CIK. çocuklar için K O D L AM A CIK çocuklar için K O D L AM A 4ya+ ş Başaran Bilişim Akademisi 17 yıllık tecrübesini BaşaranCIK ile genç nesillere aktarıyor. Türkiye de Özel Bilisim Eğitimleri kategorisinde bir ilk olan Çocuklar İçin

Detaylı

İngilizce (Intermediate B1 / PTE Academic Sınavı 42, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 51.25)

İngilizce (Intermediate B1 / PTE Academic Sınavı 42, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 51.25) Bilal Tahsin ALKAN Mehmet Akif Mahallesi Elalmış Caddesi Reyhan Sokak Erbay Sitesi C Blok No: 26 D: 6 Ümraniye / İstanbul Telefon: 0554 537 61 80 e-posta: bilaltahsin@gmail.com Web: www.bilaltahsin.com

Detaylı

[E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar. Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34

[E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar. Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34 [E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34 Neden Ayser Bilgisayar? Bundan 10 yıl önce insanlar bir ürün almak için mağaza mağaza dolaşırlar ve farklı fiyatları

Detaylı

AJAX nedir? AJAX nasıl çalışır? AJAX. Tahir Emre KALAYCI. Sunucu Yazılım Teknolojileri

AJAX nedir? AJAX nasıl çalışır? AJAX. Tahir Emre KALAYCI. Sunucu Yazılım Teknolojileri nedir? Sunucu Yazılım Teknolojileri nedir? Gündem 1 nedir? 2 XML 3 nedir? nedir? : Asynchronous JavaScript and XML Yeni bir teknoloji değil, daha çok bir yöntembilim, teknik, tasarım deseni. RIA = Zengin

Detaylı

NAZMİ OKBAZ Creative Director

NAZMİ OKBAZ Creative Director NAZMİ OKBAZ Creative Director Name: Date of birth: Address: Phone: Email: Website: NAZMİ OKBAZ 04/05/1991 Çanakkale 0506 693 17 62 iletisim@nazmi.info http://www.nazmi.info Bu sitede hakkımda bilmeniz

Detaylı

Arayüz Geliştirme Dokümantasyonu

Arayüz Geliştirme Dokümantasyonu Arayüz Geliştirme Dokümantasyonu Proje: İş: Müşteri: Nosab Web Sitesi Arayüz Geliştirme Aeronorm Index 1. Sayfalar 2. Renk Paleti 3. Tipografi 4. Kutu Modeli 5. Bileşenler 6. Kod ve Sayfa Yapısı 7. Responsive

Detaylı

Keyword web tasarım kurumsal web tasarım profesyonel web tasarım web tasarım nedir web tasarım fiyatları web tasarım firmaları web tasarım şirketleri

Keyword web tasarım kurumsal web tasarım profesyonel web tasarım web tasarım nedir web tasarım fiyatları web tasarım firmaları web tasarım şirketleri Keyword web tasarım kurumsal web tasarım profesyonel web tasarım web tasarım nedir web tasarım fiyatları web tasarım firmaları web tasarım şirketleri web tasarım ajansı web tasarım hizmetleri web tasarım

Detaylı

Türkiye Barolar Birliği internet sitesi

Türkiye Barolar Birliği internet sitesi Türkiye Barolar Birliği internet sitesi Türkiye Barolar Birliği internet sitesi, güncel teknolojinin sunduğu son imkânlarla, tamamen merkezi yönetim sistemine sahip dinamik ve geliştirilebilir bir sistem

Detaylı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress nedir? WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.wordpress açık kaynaklı bir yazılım

Detaylı

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Eğitim Ücreti: Ücretsiz Eğitim Programının Amacı: SEO Sosyal Medya Dijital Pazarlama Sanatı

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir?

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir? İnternet Teknolojisi Öğrt. Gör. Alper Aslan ENF102 Bilgisayar - II İnternet Teknolojisi İnternet Nedir? İnternet Kime Aittir İnternet in Türkiye deki Gelişimi İnternet in Türkiye de Kullanımı Yakın Gelecekte

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için Artegra yı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

Web Önyüzü Nasıl Olmalı? <Markup> : İskelet {css} : Görünüm JavaScript() : Etkileşim

Web Önyüzü Nasıl Olmalı? <Markup> : İskelet {css} : Görünüm JavaScript() : Etkileşim Web Önyüzü Nasıl Olmalı? : İskelet {css} : Görünüm JavaScript() : Etkileşim Bu üç öğe olabildiğince esnek bağlı olmalı Kötü Örnek / İyi Örnek Standartlara uygun olmalı! Standartlara uygun

Detaylı

Zeki Gülen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gazetecilik Ana Bilim Dalı, Bilişim

Zeki Gülen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gazetecilik Ana Bilim Dalı, Bilişim Zeki Gülen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gazetecilik Ana Bilim Dalı, Bilişim Görme Engelli Görme engelli kime denir? Demografik yapıdaki yerleri ve veriler Dünyadaki durum Türkiye deki

Detaylı

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım PINGPONG Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım 1 Sunum İçeriği Biz Kimiz? Kuruluş amacımız ve gelişim sürecimiz. PINGPONG Sistem ve İşleyiş Çalışma modeli, aplikasyon işleyişi ve sistemimiz. PINGPONG Nedir?

Detaylı

Türkiye de Kullanıcı Deneyimi 2018 Araştırma Raporu v.1 Eylül 2018

Türkiye de Kullanıcı Deneyimi 2018 Araştırma Raporu v.1 Eylül 2018 Türkiye de Kullanıcı Deneyimi 2018 Araştırma Raporu v.1 Eylül 2018 Bu raporun içeriği Curiocity tarafından SHERPA adına hazırlanmıştır. İzinsiz olarak alınamaz ve kullanılamaz. TÜRKİYE DE KULLANICI DENEYİMİ

Detaylı

Çağdaş Arslan Grafik Tasarım - Sosyal Medya

Çağdaş Arslan Grafik Tasarım - Sosyal Medya Çağdaş Arslan Grafik Tasarım - Sosyal Medya Adres Bilgileri : Türkiye - İzmir - Buca - Bucakoop Cep Telefonu : 90 (542) 524 47 95 E-Posta : cgdsarslan@gmail.com cgdsarslan@gmail.com Kişisel Bilgiler Toplam

Detaylı

JSON Korsanlığı. Mesut Timur, Şubat 2010, WGT E-Dergi 4. Sayı

JSON Korsanlığı. Mesut Timur, Şubat 2010, WGT E-Dergi 4. Sayı JSON Korsanlığı Mesut Timur, Şubat 2010, WGT E-Dergi 4. Sayı İnternetin gün geçtikçe hayatımızdaki önemi arttı ve web siteleri milyonlarca insan tarafından girilen yerler haline geldi. Artık çevremizden

Detaylı

İçerik üretimi için çözüm yolları

İçerik üretimi için çözüm yolları Benzersiz eğitim ihtiyaçlarınızı karşılamak için elektronik ortamda çeşitli geniş kapsamlı çözüm yollarımızı sunmaktayız İçerik üretimi için çözüm yolları Uygun Çözüm Yolu Seçimi Çeşitli alanlarda başarılı

Detaylı

MediaClick Web Tasarım Hakkında

MediaClick Web Tasarım Hakkında MediaClick Web Tasarım Hakkında MediaClick, Gen Medya A.Ş. bünyesinde yer alan, Bütünleşik Dijital İletişim Ajansı dır. Biz bu kelimeyi özellikle kullanıyoruz. Zira, bir web projesinin başarısının sadece

Detaylı

WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA

WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA 1 Giriş Bu bölümümde günümüzde en çok kullanılan Web araçları tanıtılacak ve anlatılacaktır.bunların eğitimde, özellikle uzaktan eğitimde nasıl kullanıldığından

Detaylı

SOSYAL MEDYA MÜHENDİSLİĞİ

SOSYAL MEDYA MÜHENDİSLİĞİ SOSYAL MEDYA MÜHENDİSLİĞİ SEOPSİ Sosyal medya hesaplarının, doğru ve etkin kullanımı Sosyal medya, son zamanlarda öne çıkan bir araç olarak önümüzde durmaktadır. Peki, kurumsal anlamda sosyal medyanın

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Sunumumuza Bir Soru İle Başlayalım Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru1: Hangisini Kullanıyorsunuz? Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru2:

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

WEB PROGRAMCISI A GÖREVLER. Web programcısı;

WEB PROGRAMCISI A GÖREVLER. Web programcısı; TANIMI Bilgisayar sisteminin donanım ve yazılım olarak kurulumuyla birlikte, web sitesi tasarımını yapan ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan kişidir. A GÖREVLER Web

Detaylı

Dijital Dönüşüm Partneriniz

Dijital Dönüşüm Partneriniz Dijital Dönüşüm Partneriniz GOOGLE ARAMA REKLAMLARI Geleneksel reklamlar reklamınızı bir konumun geneline iletir. Google Arama Reklamları zaten sizin ürün veya hizmetlerinizi arayan kişileri, yani halihazırda

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

B2C E-Ticaret. İşletmeden Tüke ciye E-Ticaret. Sa n almak için yardım alın STANDART AVANTAJLI PROFESYONEL

B2C E-Ticaret. İşletmeden Tüke ciye E-Ticaret. Sa n almak için yardım alın STANDART AVANTAJLI PROFESYONEL B2C E-Ticaret İşletmeden Tüke ciye E-Ticaret B2c e caret modeli son kullanıcıya direk ürün sa şı yapabilmeni sağlayan e caret türüdür. Yüksek kapasiteli b2c e caret yazılımları ile kaliteli ve sorunsuz

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

E-postalarınıza HTML imza ile daha ilgi çekici olun

E-postalarınıza HTML imza ile daha ilgi çekici olun E-postalarınıza HTML imza ile daha ilgi çekici olun 3 Temmuz Cuma 09 Diğer Dökümanlar http://mfyz.com/e-postalariniza-html-imza-ile-daha-ilgi-cekici-olun E-Postalarda imza kullanımı Günümüzde eposta ile

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

Adım Adım Kılavuzu. 1. Adım. 2. Adım. 3. Adım. 4. Adım. 5. Adım. 6. Adım

Adım Adım Kılavuzu. 1. Adım. 2. Adım. 3. Adım. 4. Adım. 5. Adım. 6. Adım Adım Adım Kılavuzu 1. Adım Teknik hataların giderilmesi 2. Adım Server, IP ve Google Kayıt optimizasyonu 3. Adım İçerik Pazarlama ve itibar yönetimi 4. Adım Sosyal Medya Planlama 5. Adım Performans Değerlendirme

Detaylı

YENİ NESİL KÜTÜPHANECİLER

YENİ NESİL KÜTÜPHANECİLER KÜTÜPHANELERDE DÖNÜŞÜM SÜRECİNİN YENİ DEĞİŞKENLERİ: YENİ NESİL KÜTÜPHANECİLER SİNEM MANTAR Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü TEKNOLOJİ VE KÜTÜPHANELER Teknoloji,

Detaylı

1 / 5. Burak Uysal. Web Geliştirme. İletişim Bilgileri

1 / 5. Burak Uysal. Web Geliştirme. İletişim Bilgileri Burak Uysal Web Geliştirme İletişim Bilgileri E-Posta : devuysal@gmail.com devuysal@outlook.com Adres Bilgileri : Türkiye - Isparta - Merkez - Merkez Ev Telefonu : 90 (246) 227 25 38 Cep Telefonu : 90

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI Sosyal Medya Kanallarımız Günlük olarak milyonlarca insan tarafından kullanan tüm sosyal medya ortamlarında HEM BİLGİSAYAR HEM DE MOBİL CİHAZLARDA en sık kullanılan

Detaylı

BİZ GELECEĞE HAZIRIZ YA SİZ?

BİZ GELECEĞE HAZIRIZ YA SİZ? BİZ GELECEĞE HAZIRIZ YA SİZ? Web Yazılımları Mobil Uygulamalar AR / VR Uygulamaları HoloLens Uygulamaları Bina İçi Navigasyon Siber Güvenlik ibeacon Uygulamaları Nesnelerin İnterneti (IOT) Dijital Pazarlama

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

Levent ALTINOK Grafik, Görsel, Web Tasarımcı & Fotoğrafçı

Levent ALTINOK Grafik, Görsel, Web Tasarımcı & Fotoğrafçı Levent ALTINOK Grafik, Görsel, Web Tasarımcı & Fotoğrafçı KİŞİSEL BİLGİLER Adres : Yakuplu Mah. Sancaktar Cad. No:19 Bahar Sitesi A-Blok 4/8 Beylikdüzü / İstanbul Telefon : 0533 094 95 88 E-Posta : leventaltinok1@gmail.com

Detaylı

GalataMOON Neler Yapar?

GalataMOON Neler Yapar? GalataMOON 2011 yılında farklı bir isimle faaliyete başlayan firmamız, 2014 yılından itibaren yeni bir yapılanmaya girerek GalataMOON ismiyle, hizmet vermeye başlamıştır. Uzun yıllar televizyon, yapım

Detaylı

BMT 202 Web Tasarımı Bahar Dönemi. Yük. Müh. Köksal GÜNDOĞDU 1

BMT 202 Web Tasarımı Bahar Dönemi. Yük. Müh. Köksal GÜNDOĞDU 1 BMT 202 Web Tasarımı 2016 2017 Bahar Dönemi Yük. Müh. Köksal GÜNDOĞDU 1 Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Yük. Müh. Köksal Gündoğdu http://www.ekargemuhendislik.com/k.gundogdu.html Ödevler, duyurular,

Detaylı

Grafik Tasarım Baskı Teknikleri Dijital Tasarım UX Tasarım

Grafik Tasarım Baskı Teknikleri Dijital Tasarım UX Tasarım GRAFİK VE DİJİTAL TASARIM EĞİTİMLERİ Grafik Tasarım Baskı Teknikleri Dijital Tasarım UX Tasarım Bilge Adam Akademi nin sektör ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış ve uygulamaya dayalı Grafik ve Dijital

Detaylı

İNTERNET PROGRAMCILIĞI - II

İNTERNET PROGRAMCILIĞI - II 0 İÇİNDEKİLER Bölüm 1 PHP İle Web Programlamaya Giriş 1 Bölüm 2 PHP Kodlama Standartları 5 Bölüm 3 PHP Değişken Kullanımı 17 Bölüm 4 IF Yapısı 32 Bölüm 5 Döngüler ve Diziler 64 1 BÖLÜM 1 PHP İLE WEB PROGRAMLAMAYA

Detaylı

YouTube SEO Kılavuzu. Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları

YouTube SEO Kılavuzu. Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları YouTube SEO Kılavuzu Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları Temel YouTube Arama Motoru Optimizasyonu Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş 2. Video Konusu Seçerken Dikkat

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI 1. MODÜL: STRATEJİK İLETİŞİM YÖNETİMİ PAZARLAMA İLETİŞİMİ PROF. DR. MUSTAFA GÜLMEZ 1. İletişim Kavramı ve İletişim Süreci 2. Pazarlama

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği ve Yeni Teknolojiler. İbrahim SARAÇOĞLU

Bilgisayar Mühendisliği ve Yeni Teknolojiler. İbrahim SARAÇOĞLU Bilgisayar Mühendisliği ve Yeni Teknolojiler İbrahim SARAÇOĞLU Son 10 yılın en önemli teknolojileri Akıllı telefonlar Sosyal ağlar Voice over IP LED teknolojisi Bulut Bilişim İnsansız hava araçları Dijital

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

Bilişim Garaj Akademisi Nedir?

Bilişim Garaj Akademisi Nedir? Bilişim Garaj Akademisi Nedir? Bilişim Garaj Akademisi, 7-16 yaş arası çocuklarımıza programlama, web tasarımı, 3D tasarım, robot tasarım ve üretimi gibi üretici bilişim becerileri kazandıran ilk online

Detaylı

3Ds MAX. Bilişim Eğitim Merkezi 3DMax in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir.

3Ds MAX. Bilişim Eğitim Merkezi 3DMax in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir. Bilişim Eğitim Merkezi 3DMax in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir. Hakkımızda 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi temellerini istihdam

Detaylı

DERECESİ: ARANAN ŞARTLAR: İLAN TARİHİ:

DERECESİ: ARANAN ŞARTLAR: İLAN TARİHİ: 1 33 3 Üniversitelerin eğitim yönetimi teftişi planlaması ve ekonomisi bilim dalından en az yüksek lisans mezunu olmak, alanıyla ilgili en az 5 yıl iş tecrübesine sahip olmak. UÇ UÇLAR: 1 33 3 Üniversitelerin

Detaylı

Javascript Geliştiricileri İçin Xaml Ve Microsoft Silverlight

Javascript Geliştiricileri İçin Xaml Ve Microsoft Silverlight Wpf tabanlı (windows presentation foundation) browser eklentisi hakkında bir sunum Nedir? Genel Bakış Uyumluluk Moonlight Lisans XAML Elementler Animasyon Scripting Sonuç 1 Nedir?, web (browser) uygulamaları

Detaylı

2-Hafta Temel İşlemler

2-Hafta Temel İşlemler 2-Hafta Temel İşlemler * Html Komutlarının Yapısı * Açıklamalar * Htm Sayfasının Oluşturulması * Temel Html Komutları * Html Sayfalarının Düzenlenmesi * Html Sayfalarının İncelenmesi Html Komutlarının

Detaylı

İÇİNDEKİLER. YAZARLAR HAKKINDA... v. RESİMLER LİSTESİ...xv. 1.1.Bulut Bilişim Kavramının Analizi...1 BÖLÜM 1: TEMELLER...1

İÇİNDEKİLER. YAZARLAR HAKKINDA... v. RESİMLER LİSTESİ...xv. 1.1.Bulut Bilişim Kavramının Analizi...1 BÖLÜM 1: TEMELLER...1 vii İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii YAZARLAR HAKKINDA... v İÇİNDEKİLER... vii RESİMLER LİSTESİ...xv BÖLÜM 1: TEMELLER...1 1.1.Bulut Bilişim Kavramının Analizi...1 1.1.1.Bulut Alt-Kavramı...1 1.1.2. Bilişim Alt-Kavramı...3

Detaylı

Detaylı Bilgi için tıklayınız

Detaylı Bilgi için tıklayınız logo ile ilgili önemli kelimeler daha fazla bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz logo logo tasarım logo tasarımı aaa logo logo tasarla logo yapma sitesi logo oluşturma logo tasarlama logo tasarımları

Detaylı

İşletmeniz için en etkili tanıtım aracıdır. Düşük maaliyetli ve yüksek kalitelidir.

İşletmeniz için en etkili tanıtım aracıdır. Düşük maaliyetli ve yüksek kalitelidir. İşletmeniz için en etkili tanıtım aracıdır. Düşük maaliyetli ve yüksek kalitelidir. Street View, Tarayıcı, Google Haritalar, Google+ gibi tüm diğer Google servisleriyle entegredir. Erişiminizi genişletir

Detaylı

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ.

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Yeni nesil dijital liderlik ajansı İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Dijital yolculukta, 48 milyon sabit internet kullanıcısı, 45.3 milyon mobil internet kullanıcısı 8 milyon aktif

Detaylı

Bilgi Çağında Kütüphane

Bilgi Çağında Kütüphane Bilgi Çağında Kütüphane Gürcan Banger 27 Mart 2006 Yunus Emre Kültür Merkezi Değişen Dünya 1950 li yıllara kadar üretim için sermaye, işgücü, enerji ve hammadde önemli girdiler olarak kabul ediliyordu.

Detaylı

1 / 5. Ali Eren Köseoğlu. Yazılım Uzmanı. İletişim Bilgileri

1 / 5. Ali Eren Köseoğlu. Yazılım Uzmanı. İletişim Bilgileri Ali Eren Köseoğlu Yazılım Uzmanı İletişim Bilgileri E-Posta : eren-koseoglu@windowslive.com koseoglu.eren@gmail.com Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Asya) - Ataşehir - İstanbul Ev Telefonu : 90 (216)

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Hisar Okullarında Bilgisayar Dersi Dilara Vardar 2009 10

Hisar Okullarında Bilgisayar Dersi Dilara Vardar 2009 10 Hisar Okullarında Bilgisayar Dersi Dilara Vardar 2009 10 2.sınıf Çevremdeki Bilgiler Bilgisayarım Renkli Dünyam Yazmaya Başlıyorum Teknoloji ve Ben Resim Yapıyorum Kelimelerin Dünyası Teknolojik Araçlar

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL PAZARLAMA İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL ÇAĞ Dijitalleşme süreci internetin günlük hayatımıza girmesi ile başladı. Bu ilk dönemde şirketler tek taraflı iletişim sağlayan kurumsal

Detaylı

ALMS SUNUMU KARİYER TEKNOPARK

ALMS SUNUMU KARİYER TEKNOPARK ALMS SUNUMU KARİYER TEKNOPARK www.globaxsoft.com 28.10.2016 1 www.advancity.com.tr HAKKIMIZDA 1999 dan bu yana faaliyet gösteren Advancity uzaktan eğitim ve yazılım çözümleri sunmaktadır. Ofislerimiz:

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilgisayar II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Dersin Türü Zorunlu (x) Seçmeli

Detaylı

S P O N S ORLU K DOSYASI TRABZON

S P O N S ORLU K DOSYASI TRABZON S P O N S ORLU K DOSYASI 17 19 20 21 M AY I S TRABZON Kodla17 Takvimi Etkinlik Tarihleri ve Saati Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezi 19 20 21 MAYIS 2017 10:00 18:00 2017

Detaylı

1 / 5. Hacı Coşkun. İletişim Bilgileri

1 / 5. Hacı Coşkun. İletişim Bilgileri Hacı Coşkun İletişim Bilgileri E-Posta : hacicoskun07@gmail.com hacicoskun07@windowslive.com Adres Bilgileri : Türkiye - Ankara - Çankaya - Sokullu Cep Telefonu : 90 (544) 345 85 70 90 (506) 345 85 70

Detaylı

BOLD İSTANBUL Yeni Nesil İnteraktif & Mobil Ajans

BOLD İSTANBUL Yeni Nesil İnteraktif & Mobil Ajans BOLD İSTANBUL Yeni Nesil İnteraktif & Mobil Ajans İNTERNET PORTALI MOBİL UYGULAMALAR E-TİCARET PROJELERİ ÖZEL DİJİTAL PROJELER BOLD İSTANBUL Nerede Yaşar, Nerede Üretir? MERKEZ OFİS İSTANBUL AR-GE & ÜRÜN

Detaylı

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Programcılığı Dalı 2014 WEB PROGRAMCILIĞI DALI

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Programcılığı Dalı 2014 WEB PROGRAMCILIĞI DALI WEB PROGRAMCILIĞI DALI 007 Yılında Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen MEGEP projesi kapsamında, bilişim teknolojileri alanında açılabilecek dallardan biri olan Web Programcılığı Dalı okulumuzda

Detaylı

Yalnız bazı profesyonel blog siteleri ücretsiz olmasına rağmen güçlü güvenlik duvarları kullanarak sitenizi hakkıyla korumakta.

Yalnız bazı profesyonel blog siteleri ücretsiz olmasına rağmen güçlü güvenlik duvarları kullanarak sitenizi hakkıyla korumakta. Web Sitesi Nasıl Yapılır? (Örneklerle Site Yapım Aşamaları) Ön Hazırlık Aşaması Öncelikle; web sitenizin konusu ve amacı ne olacak, sitenizin hedef kitleleri kimler, site açmak için belli bir miktar bütçe

Detaylı

Seo Raporu halikoltukyikama.com

Seo Raporu halikoltukyikama.com Seo Raporu halikoltukyikama.com Oluşturulduğu Tarih: 03 Mayıs 2015 05:39 Seo Puanı 42/100 SEO İçeriği Title Helal Halı Yıkama 378 21 21 HELAL HALI YIKAMA Uzunluk : 45 Süper, sayfa başlığınız 10-70 karakter

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TDİ111 TÜRKDİLİ 1 1. Dil, diller ve Türk dili 2. Dil bilgisi, sözcük, cümle 3. Kelime Türleri 4. Anlatımın

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 TASARIM 1 Tasarım Nedir? 1 Gerçek Hayatımızdaki Tasarım Ürünleri 2 Teknoloji Ortamındaki Tasarım Ürünleri 3 Tasarım Yeteneğinin Keşfedilmesi 4 Tasarım Ürününün Meydana Gelmesi

Detaylı

Dijital Katalog Nedir?

Dijital Katalog Nedir? Dijital Katalog Nedir? Dijital Katalog, Dijital ortamda eskimeyen, yıpranmayan, daima renkli ve interaktif kalan bir Online Katalog olarak özetleyebiliriz. Dijital Katalog ile Ürünlerinizi, Hizmetlerinizi

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

Kurulum 14 FTP ye Bağlanmak ve Dosyaları Atmak 14 Veritabanı Oluşturulması ve Bağlanıp Kurulumun Tamamlanması 15

Kurulum 14 FTP ye Bağlanmak ve Dosyaları Atmak 14 Veritabanı Oluşturulması ve Bağlanıp Kurulumun Tamamlanması 15 vii 1 İçerik Yönetim Sistemi Nedir? 2 WordPress Nedir? 2 WordPress Kısa Tarihi 3 WordPress Gücünü Nereden Alıyor? 3 WordPress ile Neler Yapabiliriz? 4 Kişisel Blog 4 Kurumsal Blog 4 Kurumsal Site 4 Tanıtım

Detaylı

Uludağ Projesi, İlk Adımlar (Kalite Takımı)

Uludağ Projesi, İlk Adımlar (Kalite Takımı) Uludağ Projesi, İlk Adımlar (Kalite Takımı) A. Murat Eren (meren@uludag.org.tr) 16 Mart 2005 Özet Bu belgede Uludağ Projesi Kalite Takımı nın amacından, nasıl bu takımın bir üyesi olunabileceğinden bahsedilmeye

Detaylı