BREYSEL VE MERKEZ ISITMA SSTEMLERNN TANITIMI VE KARILATIRILMASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BREYSEL VE MERKEZ ISITMA SSTEMLERNN TANITIMI VE KARILATIRILMASI"

Transkript

1 BREYSEL VE MERKEZ ISITMA SSTEMLERNN TANITIMI VE KARILATIRILMASI 181 Ahmet TÜRKER ÖZET Bu çalımada bireysel ve merkezi sistemlerin tanıtımı yapılarak ilk yatırım, enerji tasarrufu ve iletme ekonomisi açısından karılatırılması amaçlanmıtır. Bu amaçla boylerli merkezi ısıtma sistemi ile kombili bireysel ısıtma sistemleri ilk yatırım maliyeti, iletme giderleri, amortisman giderleri, dier giderler ve yıllık toplam maliyet kriterleri dikkate alınarak deerlendirilmilerdir. Elde edilen sonuçlar bir tablo halinde verilmi ve irdelenmitir. 1. GR Binalar için ısıtma sistemlerinin seçiminde farklı faktörler belirleyici olabilmektedir. Bu faktörler arasında örnek olarak, binanın kullanım amacı, binadaki bölümlerin kullanım süreleri, mevcut ve kullanılabilir yakıt türleri, projenin bütçesi gibi kriterler yer almaktadır. Isıtma teknii, ekonomiklik ve çevre açısından her bina için uygun çözümü bulmak amacıyla farklı ısıtma sistemi alternatifleri göz önüne alınmalı ve bunlar dikkatlice deerlendirilmelidir. Genel olarak, aynı bina için farklı ısıtma yöntemleri geçerli olabilir. Örnein konutlarda merkezi ve bireysel ısıtma sistemleri arasında tercih yapılabilir. Tercih yaparken gözönüne alınması gereken, ısıtma sisteminin sadece ilk yatırım maliyeti ya da iletme giderleri deil, bunlarla birlikte amortisman giderlerinin ve dier giderlerin de deerlendirilmesiyle ortaya çıkan toplam maliyetidir. Bu nedenle, yapı projelerinin mümkün olan en erken safhalarında ısıtma sistemi tercihi üzerinde düünülmeli ve bu aamada uzman mekanik tesisat mühendisi devreye girmelidir. Binalarda harcanan enerjinin önemli bir kısmı ısıtma ve sıcak su hazırlamaya ayrıldıı için, özellikle enerji tasarrufu açısından düünülecek olursa sistem tercihi konusunda erken harekete geçmek önem kazanmaktadır. Aynı zamanda, mimari projede öngörülen bina ısı izolasyonu da ısıtma sisteminin ilk yatırım maliyetini ve iletme giderlerini oldukça etkileyen bir faktördür [4]. Doalgazın ülkemizde yayılması ve yeni gaz gelen merkezlerin sayılarının artması ile, bazı merkezlerde doalgaza dönüüm yapılan konutlarda ve yeni yapılarda merkezi sistem yerine bireysel sisteme doru bir gidi gözlemlenmektedir. Burada, bireysel sistemlerin tercih edilme nedenleri arasında ısıtma konforunun ve iletme giderlerinin bireysel kontrol edilebilmesi imkanları ile bireysel ödeme istei öne çıkmaktadır. Ancak konunun ilk yatırım maliyeti, iletme giderleri, amortisman giderleri, dier giderler ve nihayetinde toplam maliyet açısından da incelenmesi gerekmektedir. Bu çalımada bireysel ve merkezi sistemler tanıtılarak örnek bir binada bu kriterlere göre karılatırma yapılmıtır.

2 BREYSEL VE MERKEZ SSTEMLERN TANITIMI Konutlarda ısıtma ve sıcak su temini için ısı üretimi, daıtımı ve tüketiminin aynı baımsız bölüm içerisinde yapılmasına bireysel ısıtma denir. Merkezi ısıtma sistemlerinde ise, aynı amaçlarla ısı üretimi ve daıtımı baımsız bölümlerin dıında merkezi olarak yapılmakta, ısı tüketimi ise baımsız bölümlerin içerisinde olmaktadır. ekil 1. Bireysel ve merkezi mahal ısıtma sistemlerinin temsili emaları 2.1. Bireysel Sistemler Bireysel ısıtma cihazlarına örnek olarak kombiler, kat kaloriferleri, sobalar, ömineler, ofbenler ve termosifonlar verilebilir [3] Kombiler Kombiler, mahal ısıtmasına ve sıcak su salamaya yönelik olarak kullanılırlar. Kombideki standart plakalı eanjörün sıcak su konforu açısından yeterli olmadıı durumlarda, sıcak su depolamalı konfor tipi plakalı eanjöre sahip kombilerin, entegre boylerli kombilerin veya ısıtıcı cihaz ve boyler kombinasyonlarının kullanılması mümkündür. Kombiler, bacalı ve hermetik olmak üzere iki farklı gövde tipinde üretilirler. Bacalı tiplerde yakma havası kombinin monte edildii mahalden alındıı için, bu mahalde dı ortamdan taze hava girii için yeterli büyüklükte bir menfez öngörülmelidir. Ayrıca kombinin balandıı bacanın uygunluu kontrol edilerek bacada önlem alınmalıdır. Bacalı kombilerin monte edilecei mahallerle ilgili olarak mahalin minimum alanı, kullanım ekli gibi kısıtlamalar mevcuttur. Hermetik kombiler ise yakma havasını dı ortamdan, kendi e eksenli baca seti üzerinden bir fan vasıtası ile emerek, duman gazlarını da yine aynı e eksenli baca seti üzerinden ve aynı fan vasıtası ile dı ortama verirler. Bacalı kombilerde olduu gibi bir taze hava menfezine ve bacaya gerek yoktur; bu nedenle montajı ve iletmesi daha pratiktir.

3 183 Kombiler yaama mekanlarına kolayca entegre edilebilirler; az yer kaplarlar, kolay monte edilirler, sessiz çalıırlar ve estetiktirler. Kombilerde, baca tepme emniyeti, aırı ısınma emniyeti, alev sönmesi durumunda gazı kapatma, donma emniyeti gibi her türlü emniyet önlemi alınmıtır. Kombiler, üretim aamasında fabrikada çalıır vaziyette test edilmektedirler. Kademeli ya da oransal çalıan baca gazı / yakma havası fanı, düük sıcaklık kazanı sınıfı kombiler, youma teknii ve yanma kalitesi kontrolü gibi teknolojiler sayesinde, kombiler günümüzde artık daha yüksek verim deerlerine ulaabilmektedirler Kat Kaloriferleri Konutlarda kullanılan kat kaloriferleri sıvı ya da gaz yakıtlı olarak üretilmektedirler. Gaz yakıtlı olanlar, atmosferik ya da üflemeli brülörlü olabilirler. Kazan içerisinde istenilen sıcaklıkta ısıtılan tesisat suyu, bir pompa yardımıyla odalardaki radyatörlere gönderilir ve mahal ısıtması yapılır. Kat kaloriferleri bunun yanında ani su ısıtıcısı veya boyler yardımıyla sıcak su ihtiyacını da karılayabilirler Sobalar Doalgaz sobalarında atmosferik brülör kullanılır ve bunlar da kombiler gibi bacalı ve hermetik olarak ikiye ayrılırlar. Bacalı sobaların bacaya balanmaları gerekmektedir. Hermetik sobalar ise, yakma havasını dı ortamdan alıp duman gazlarını dı ortama veren özel baca setine sahiptirler. Termostatik sıcaklık ayarı, otomatik ateleme, alev sönünce gazı kesme gibi fonksiyonları ve otomatik emniyet tertibatları vardır. Sobalarla sadece mahal ısıtması yapılabilir. Tek bir mahale yerletirildikleri için sadece bulundukları mahali ve eer konutun mimarisi uygunsa dier komu odaları da dolaylı olarak ısıtabilirler; bu nedenle konforu sınırlıdır. Bacaya veya dı duvara yakınlık gibi yerletirme kriterleri kısıtlayıcı olabilirler. Dekoratiftirler, daıtım tesisatına ve radyatörlere gerek yoktur. lk önce en çok kullanılan odaya yerletirilebilirler ve böylece ilk yatırım maliyetleri zamana daıtılmı olur ömineler Doalgaz ömineleri de salon v.s. gibi geni alanların ısıtılmasında kullanılan mahal ısıtma alternatifleri arasında yer almaktadırlar. Dekoratiftirler ve termostatik kontrol sayesinde odayı istenen sıcaklıkta ısıtabilirler ofbenler Ve Termosifonlar Baımsız bölümlerde bireysel sıcak su temini için kullanılırlar. ofbenler ani su ısıtıcılarıdır, termosifonlar ise depolamalı su ısıtıcılarıdır Merkezi Sistemler Merkezi ısıtma sistemleri ise kazanlar, brülörler, boylerler, genleme tankları, otomatik kontrol tertibatı ve elektrik panoları, kollektörler, pompalar, karıım ve balans vanaları, bacalar gibi komponentlerden oluurlar.

4 Üretildikleri Malzemeye Göre Merkezi Isıtma Cihazları Çelik Kazanlar Kazan gövdesi genelde tek parçalı üretilmekle beraber, parçalı üretim / yerinde birletirme de mümkün olabilmektedir. Burada üretici firmanın kalite kontrol süreçleri ve garanti artları önem arz etmektedir. Kazanın büyük su hacmi ve geni su temas yüzeyleri sayesinde kazan içerisinde iyi bir iç sirkülasyon salanır; bu nedenle bir kazan devresi pompasına ihtiyaç duymazlar. Aynı nedenle, brülör alt sayısı ve buna balı olarak brülör devreye girerken atmosfere verilen zararlı gaz miktarlarının toplamı daha az olduundan çevreyi korurlar. Çelik malzeme ısıl gerilmelere karı daha dayanıklıdır. Çelik malzemenin yüzey pürüzlülüü az olduundan, kazanların duman gazı ve su taraflarındaki iç dirençleri düüktür. Minimum su debisi artı yoktur. Çelik malzemenin ısıl ataleti az olduundan, kazan suyunun sıcaklık kontrolü sorunsuzdur. Çelik kazanlar, iletme parametrelerinde yapılan deiikliklere hızlı cevap verebildiklerinden otomasyona daha uygundurlar. Her kapasite için optimize edilmi farklı yanma odası geometrisi dizaynı brülör ayarını ve alevin yanma odasına uyumunu kolaylatırır. Yüksek ısıl kapasitelerde üretilebilirler. 20 MW anma ısı gücüne sahip çelik kazanlar üretilmektedir Döküm Kazanlar Dökme dilimli yapıları sayesinde, dilimler halinde taınarak kazan dairesinde monte edilebilirler. Bu nedenle, dar girileri olan kazan dairelerinde önemli avantaja sahiptirler. Aynı seri kazanlarda dilim ilavesi ile kapasite artırımı mümkündür. Korozyona karı dayanıklıdırlar Brülörlerine Göre Merkezi Isıtma Cihazları Üflemeli Brülörlü Kazanlar Yüksek verimlidirler. Brülörde hava / yakıt oranı ayarlanabilir, yanma dı ortam basıncından ve baca çekiinden baımsızdır. Yüksek ısıl kapasitelerde üretilebilirler. Sıvı yakıtlı ya da çift yakıtlı brülörlerle iletilebilirler. Kazandan baımsız olarak brülör seçimi yapılabilir. Kazanın altının sekonder hava girii için açık kalmasına gerek yoktur. Iınım ve durma kayıpları azdır Atmosferik Brülörlü Kazanlar Sessiz çalıırlar. Brülörün basit yapısı ve hareketli parça sayısının az olması nedeniyle kazanın ilk yatırım maliyeti düüktür, arıza ihtimali azdır, bakım ve onarım masrafları azdır. Kazanları baka kriterlere göre de sınıflandırmak mümkündür. Yaygın olarak, kullandıkları yakıtlara göre; katı, sıvı ve gaz yakıtlı kazanlar olarak sınıflandırma da yapılmaktadır. letme artlarına göre; standart kazanlar, düük sıcaklık kazanları ve youmalı kazanlar olarak da sınıflandırma yapmak mümkündür. Bunların dıında yaklaık 70 kw a kadar olan kapasiteler küçük, kw arası kapasiteler orta güç ve 1000 kw ın üzerindeki kapasiteler ise büyük güç kazanları olarak tanımlanabilmektedir. Kullanım amacına göre; ısıtma kazanı, boyler kazanı, buhar kazanı, kızgın su kazanı vb. tanımlar da mevcuttur. Kazanlar duman gazı geçi sistemlerine göre de iki geçili (karı basınçlı) ve üç geçili kazanlar olarak sınıflandırılmaktadırlar.

5 BREYSEL VE MERKEZ SSTEMLERN KARILATIRILMASI 3.1. Bireysel Sistemlerin Avantajları Son kullanıcı istedii konfor artlarını dier kullanıcılardan baımsız olarak kendisi belirleyebilir. Son kullanıcı cihaz seçimini kendisi yapabilir. Gaz daıtım irketine karı her kullanıcı kendisi sorumludur. Ortak kullanımdan dolayı oluan ödeme sorunları yoktur. Isıtma tesisatındaki problemler nedeniyle merkezi sistemlerde olduu gibi, bazı dairelerin yeterince ısınamamalarına ramen dier dairelerle aynı yakıt parasını ödemeleri mecburiyeti gibi bir sorun yoktur. Tesisattaki problemler daire sahibinin inisiyatifinde daha hızlı giderilebilir. Son kullanıcı konutta kullanmadıı odalar ve evde bulunmadıı zamanlar için yakıt parası ödemez. Son kullanıcı bireysel faturalama nedeniyle enerji tasarrufuna daha fazla dikkat edebilir. Yakıt masraflarının apartman yönetimince tek elden takibi ve tahsilatı gerekli deildir. Isıtma sisteminin iletme, bakım ve onarım takibinin apartman yönetimince yapılmasına gerek yoktur. Isı üretimi, daıtımı ve tüketimi aynı daire içerisinde olduundan, üretim ve daıtım ısı kayıpları azdır. Isı daıtımı aynı daire içerisinde olduundan, merkezi sistemlerde olduu gibi kollektörde ve kolonlarda hidrolik dengeleme (balanslama) kayıpları yoktur. Kazan dairesine gerek yoktur, binada daha fazla yer imkanı salar. Yaygın olarak kullanılan hermetik kombilerde bacaya gerek yoktur. Bireysel sistem az yer kaplar ve montajı kolaydır Merkezi Sistemlerin Avantajları Doalgaza dönüüm yapılması durumunda ya da modernizasyonda tadilatlar sadece kazan dairesinde olacaktır. letme, bakım ve arıza giderme, apartman sakinlerinden baımsız olarak yönetim tarafından her zaman yaptırılabilir ve sadece kazan dairesi megul edilir. Ekipman kazan dairesinde olduundan, ses, gürültü, koku, duman v.b. rahatsızlık veren faktörler apartman sakinlerinden uzaktadır. Daireler içerisinde gaz daıtımı ve ısıtma cihazı olmadıından, can ve mal güvenlii açısından risk daha azdır. Hermetik kombi bacalarının dı cephede görüntü kirlilii yaratması, bacalardan çıkan duman gazlarının dier daireleri rahatsız etmesi ve dı cephe boyasını karartması gibi sorunlar yoktur. Baca mesafeleri kombilerden daha fazladır. Katlar ve daire duvarları arasında ısı izolasyonunun olmadıı durumlarda, bireysel sistemlerde olduu gibi komu dairelerin kombilerinin çalımamasından dolayı ısı kayıplarının ve yakıt tüketiminin artması, souk döemelerin ve duvarların konforu bozması gibi sorunlar yoktur. Bireysel sistemlerde, mahal ısıtma ihtiyacının az olduu dönemlerde ve küçük dairelerde, kombinin modülasyon aralıı dıında kalan düük mahal ısıtma talebi ve sıcak su ısıtmasına göre belirlenmi yüksek kombi kapasitesi nedeniyle uzun dur-kalk çalıma süreleri ile bundan kaynaklanan kayıp artıları sözkonusu olabilir. Merkezi sistemler bu açıdan daha avantajlıdır. Sıcak su konforu bireysel sistemlerde olduu gibi sınırlı deildir. Çok kazanlı sistemlerle yedekleme yapılarak iletme süreklilii salanabilir. Isı payölçerler yardımı ile iletme masrafları daılımı daha kolay yapılabilir, tasarruf bilinci tevik edilebilir. Dönüümlerde ve modernizasyonda alternatif enerji kaynakları gibi daha fazla sayıda seçenein deerlendirilmesi imkanı vardır. Ekonomik ömrü daha fazladır. lk yatırım maliyeti, iletme giderleri ve amortisman giderlerinden oluan toplam maliyeti çok daireli binalarda daha azdır.

6 ÖRNEK Örnek bina olarak, Kocaeli de 5 katlı ve 20 daireli bir apartman ele alınmıtır. Binanın ısıtılan toplam kullanım alanı 2200 m2 dir. Merkezi ısıtma sistemine örnek olarak doalgaz ile çalıan, üflemeli brülörlü çelik kazan ve dik tip serpantinli boyler öngörülmütür. Bireysel ısıtma sistemine örnek olarak, doalgaz ile çalıan hermetik kombi öngörülmütür. Merkezi ve bireysel sistemlerde ısıtma panel radyatörlerle yapılmaktadır. Hesap yöntemi olarak Alman VDI 2067 Yönetmelii kullanılmıtır [1], [2]. Hesaplarda KDV hariç tutulmutur. VDI 2067 ye göre yapılan hesaplamalarda sonuçlar Tablo 1. de verilmitir. lk sütunda merkezi sistem mahal ısıtması, ikinci sütunda merkezi sistem sıcak su hazırlama, üçüncü sütunda merkezi sistem mahal ısıtması ve sıcak su hazırlama toplamı, son olarak dördüncü sütunda ise bireysel sistem yer almaktadır. Maliyet ve gider kalemlerinin açıklaması ise sırasıyla öyledir: 1. lk yatırım maliyeti 1.1 Isıtma cihazı: Kazan veya kombi, brülör, kontrol paneli, boyler, ısıtma ve boyler pompaları, önt pompa, emniyet donanımı. 1.2 Tesisat: Isıtma ve sıcak su tesisatı için tüm kollektörler, boru hatları, izolasyonlar ile iletme, kapatma ve reglaj için gerekli armatürler. 1.3 Isıtma yüzeyleri: Panel radyatörler. 1.4 Dier yapı giderleri: Baca, havalandırma menfezleri ve dier yapı giderleri. 1.5 Gaz - bina balantı giderleri: Doalgaz abonelik ve depozito bedeli. 1.6 Gaz ve elektrik hat giderleri: Isıtma sisteminin gaz ve elektrik hat giderleri, doalgaz proje onay bedeli ile gerekli harçlar. 1.7 çilik 2. letme giderleri 2.1 Tam çalıma süresi: Isıtma sisteminin tam kapasitede ortalama yıllık çalıma süresi. 2.2 Yıllık ısı ihtiyacı: Mahal ısıtması için: Bina norm ısı ihtiyacı x yıllık tam çalıma süresi. Kullanma suyu ısıtması için: Yıllık kullanma suyu ihtiyacı x sıcaklık farkı (dt= 30K) x suyun özgül ısısı (1,163). 2.3 Sistem verimi: Merkezi sistemler için ısıtma verimi %92 alınmıtır. Kullanma suyu ısıtma verimi %87 alınmıtır. Bireysel sistemlerde ısıtma ve kullanma suyu ısıtması için ortalama bir verim alınmıtır: % Daıtım verimi: VDI 2067 ye göre daıtım verimi. 2.5 Yıllık enerji ihtiyacı: Yıllık ısı ihtiyacının (2.2) sistem ve daıtım verimlerine bölünmü hali. 2.6 Yıllık yakıt ihtiyacı: Yıllık yakıt ihtiyacı alt ısıl deere göre hesaplanmıtır. Doalgaz Hu =10,35 kwh/m Yakıt fiyatı: Konutlar için Kocaeli de geçerli doalgaz birim fiyatı alınmıtır. 2.8 Yıllık enerji giderleri: Yıllık yakıt ihtiyacı x birim yakıt fiyatı. 2.9 Yardımcı enerji giderleri: Isıtma ve boyler pompaları, önt pompa, brülör, kombi, v.s. ekipmanın harcadıı elektrik enerjisi giderleri.

7 Yıllık amortisman giderleri lk yatırım maliyetlerinin yıllık bazda deerlendirilmesidir. Cihazın ömrü, onarım faktörü ile yıllık enflasyon oranı ve faiz oranı göz önüne alınır. 4. Dier giderler Yıllık bakım masrafları, baca temizlii giderleri. 5. Yıllık toplam maliyet Bütün maliyet ve giderlerin toplamıdır: 5.1 Toplam iletme gideri: Tüm iletme giderleridir = iletme giderleri (2) + dier giderler (4). 5.2 Toplam maliyet: Toplam iletme gideri (5.1) ve yıllık amortisman giderleri (3) toplamıdır = toplam iletme gideri + yıllık amortisman giderleri. Tablo 1. Hesap sonuçları

8 SONUÇ Bireysel ve merkezi ısıtma sistemlerinin 20 daireli bir apartman örneinde karılatırılması sonucu ilk yatırım maliyeti, iletme giderleri, amortisman giderleri ve dier giderlerin toplamı olan toplam maliyet açısından 20 daireli bir apartman için merkezi sistemin daha uygun olduu görülmektedir. lk yatırım maliyetlerinin bireysel sistemde daha yüksek olmasının nedeni, tek bir ısı üreticisi kazan yerine her daireye ayrı bir ısı üreticisi kombi koyulması ve her daireye gaz ve elektrik hattı çekilmesidir. letme giderlerinin bireysel sistemde daha yüksek olmasının nedeni, her dairenin ayrı ödemesi gereken daha yüksek yakıt bedeli ve yardımcı enerji giderleridir. Yıllık amortisman giderleri de, bireysel sistemde yüksek ilk yatırım maliyeti nedeniyle yüksek olmaktadır. Dier giderler de bireysel sistemde daha yüksek bakım onarım ve temizlik giderleri nedeniyle daha yüksek çıkmaktadır. KAYNAKLAR [1] ÇELK, C. Dr. Müh., lk Yatırım, Enerji Tasarrufu ve letme Ekonomisi Açısından Merkezi ve Bireysel Isıtma Sistemlerinin Karılatırılması, Tesisat Dergisi, Sayı 36, Kasım Aralık 1998 [2] VEREIN DEUTSCHER INGENIEURE, Wirtschaftlichkeit gebaeudetechnischer Anlagen, VDI Richtlinie 2067, Beuth Verlag GmbH, September 2000 [3] UGETAM, Doalgazlı Isınma Sistemleri, [4] RECKNAGEL, H., SPRENGER, E., SCHRAMEK E.R., Taschenbuch für Heizung und Klimatechnik, Oldenbourg Verlag, 2000 ÖZGEÇM Ahmet TÜRKER 1966 yılı stanbul doumludur yılında.t.ü. Makina Fakültesi Makina Mühendislii Bölümü nü bitirmitir yılları arasında Viyana da Siemens-Bacon Ges.m.b.H firmasında Mekanik Tesisat Projelendirme ve Uygulama Mühendisi olarak çalımıtır. Türkiye ye dönüünün ardından, Teba ISK A.. de merkezi soutma ve havalandırma cihazlarının temsilcilii konusunda çalımı ve daha sonra Siemens A.. de Mekanik Tesisat Proje Yöneticisi olarak görev yapmıtır yılından bu yana Viessmann Isı Teknikleri Tic. A.. de Referent olarak görev yapmaktadır.

Döküm Kazanlar. G115-21 kw BE MAVİ ALEV BRÜLÖRLÜ KAZAN

Döküm Kazanlar. G115-21 kw BE MAVİ ALEV BRÜLÖRLÜ KAZAN Döküm Kazanlar Modern, Yüksek Kaliteli ve İşletme Emniyetli Kazan Dizaynı: EN 303' e uygun test edilmiş, Thermostream Tekniği sayesinde yüksek işletme emniyetine sahip,lpg,sıvıyakıt veya doğalgaza uygun,

Detaylı

Vitopend 100-W, farklı kapasitelerdeki yüksek kaliteli model seçenekleriyle her türlü bireysel ısıtma ihtiyacına cevap verebilmektedir.

Vitopend 100-W, farklı kapasitelerdeki yüksek kaliteli model seçenekleriyle her türlü bireysel ısıtma ihtiyacına cevap verebilmektedir. VITOPEND 100-W Gaz yakıtlı kombi, Tip WHKB Yüksek sıcak su konforu Bacalı veya hermetik işletme için Modülasyonlu, atmosferik brülörlü Anma ısı gücü aralığı: 10,5 30 kw (9 000 25 800 kcal/h) Yüksek sıcak

Detaylı

Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com

Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com Yenilikçi ve Güvenilir... Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri Çukurova Isı nın kendi markası olan ve son teknolojiyle üretilen Silversun Hot Air Gaz

Detaylı

Enerji Verimlilik Kanunu

Enerji Verimlilik Kanunu Enerji Verimlilik Kanunu 2007 yılı itibariyle yürürlükte olan Enerji Verimliliği Kanunu sonucu, toplam inşaat alanı 2000 m 2 ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sistemi kullanımı zorunlu hale gelmiştir.

Detaylı

Sürekli yüksek verim, Uzun ömür

Sürekli yüksek verim, Uzun ömür VITODENS 100-W Doğalgazlı yoğuşmalı kombi / ısıtıcı Bacalı veya hermetik işletme için Modülasyonlu, paslanmaz çelik silindirik brülörlü Inox-Radial paslanmaz çelik eşanjör Anma ısı gücü aralığı: 7,3 30

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ISITMA TEKNİĞİ 1.Tarihsel gelişim 2.Günümüz ısıtma teknikleri Bir ısıtma tesisatının uygun olabilmesi için gerekli

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı

AX5000 KONTROL PANELLER

AX5000 KONTROL PANELLER AX5000 KONTROL PANELLER ÜRÜN SPESFKASYONU UYGULAMA AX5000 serisi, farklı modellerde kontrol panellerinden oluur. Bazı AX5000 panelleri tek baına ya da bir haberleme aı içinde baka panellerle kullanılabilirler.

Detaylı

ATLAS ISI İSTASYONU ( IST )

ATLAS ISI İSTASYONU ( IST ) ATLAS ISI İSTASYONU ( IST ) MODELLER : - IST-30 ( 30 Kw ) - IST-45 ( 45 Kw ) - IST-60 ( 60 Kw ) - IST-80 ( 85 Kw ) Atlas Sayaç ve Ölçü Aletleri AŞ. 2012 yılında IST model numaralı kat istasyonları üretimine

Detaylı

İçindekiler. Kombiler

İçindekiler. Kombiler Kombi Kataloğu 1 İçindekiler Kombiler Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Yoğuşmalı Elektronik Kombiler Konvansiyonel Kombiler Şofben 3 Arçelik Kombilerin Artısı Çok

Detaylı

YAKMADA ELEKTRONK DONANIM VE EMNYET SSTEMLER

YAKMADA ELEKTRONK DONANIM VE EMNYET SSTEMLER 25 YAKMADA ELEKTRONK DONANIM VE EMNYET SSTEMLER Haluk SÖZER ÖZET Emniyetli gaz yakma için kullanılması gereken elektronik donanımlar ve özellikleri ALEV KONTROL Gaz yakmada emniyet, gaz hattı kontrolünden

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr.

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Selahattin ÇELİK KALORİFER TESİSATI PROJESİ Öneri projesi ve raporu Ön (Avan) proje ve

Detaylı

İçindekiler. Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Konvansiyonel Kombiler Kombi Teknik Bilgiler

İçindekiler. Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Konvansiyonel Kombiler Kombi Teknik Bilgiler Kombi Kataloğu 1 İçindekiler Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Konvansiyonel Kombiler Kombi Teknik Bilgiler 4 5 7 9 10 3 Arçelik Kombilerin Artısı Çok 3 Yıldızlı

Detaylı

Isı İstasyonu Uygulamaları

Isı İstasyonu Uygulamaları Isı İstasyonu Uygulamaları 1 2 Isı İstasyonu: Isı istasyonu, merkezi sistemle ısıtılan yapılarda her daireye ayrı ayrı monte edilerek, kullanım sıcak suyunu ani ısıtma prensibiyle hazırlayan ve ısıtma

Detaylı

SİLİNDİRİK KÜLHANLI ÜÇ GEÇİŞLİ SIVI / DOĞALGAZ YAKII

SİLİNDİRİK KÜLHANLI ÜÇ GEÇİŞLİ SIVI / DOĞALGAZ YAKII SİLİNDİRİK KÜLHANLI ÜÇ GEÇİŞLİ SIVI / DOĞALGAZ YAKII Sıvı ve Gaz yakıtı yüksek verimde yakar. %95 ve daha üzerinde yanma verimine sahiptir. Düşük yakıt tüketimi ile yakıt tasarrufu sağlar. 3 tam geçişli

Detaylı

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri Home Station Isı İstasyonu Çözümleri Merkezi ısıtma sistemlerinde, daire ısıtma ve termostatik kontrollü sıcak su için ALNA HOME STATION su ısıtıcısı ve fark basınç kontrolü ile tam bir çözümdür. Özellikler

Detaylı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı KOMPLE ÇÖZÜM Isıtma Soğutma Sıhhi Sıcak Su ÇEVRE DOSTU Dünyanın en yüksek COP=4,5 değerine sahip ekonomik sistemlerdir. Yenilenebilir enerji olan Hava ve Güneşten faydalanma Gaz veya yakıt ile ısıtmaya

Detaylı

NİTRON CONDENSE Yoğuşmalı Kombi

NİTRON CONDENSE Yoğuşmalı Kombi DemirDöküm NİTRON CONDENSE Yoğuşmalı Kombi Şık ve Fonksiyonel Tasarım DemirDöküm Nitron Condense Tabii ki! Üstün Özellikler Tasarruf Farklı Kapasite Seçenekleri 24 ve 28 kw kapasite seçenekleri ile hem

Detaylı

viesmann Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazanlar 01 Mart 2017

viesmann Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazanlar 01 Mart 2017 Pos Ürün tanımı Kontrol paneli Boyler Yakıt Sipariş No. Liste fiyatı 1 Vitodens 200-W, 26/29 kw Vitotronic 100 Eşanjörlü D.gaz/LPG B2KB084 2.392,00 2 Vitodens 200-W, 26/29 kw Vitotronic 200 Eşanjörlü D.gaz/LPG

Detaylı

Paket Tip Isı Pompaları

Paket Tip Isı Pompaları Paket Tip Isı Pompaları Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Tesisat ekipmanları aynı gövdenin içine yerleştirilmiş Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma,

Detaylı

Boyler, Baca hesabı. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Boyler, Baca hesabı. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Boyler, Baca hesabı Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Boyler nedir? Kalorifer kazanının sıcaklığından yararlanarak içindeki suyun ısıtılması sağlayan ve bu su ile yerleşim yerine sıcak su sağlayan

Detaylı

gereken zonlar desteklenebilmektedir.

gereken zonlar desteklenebilmektedir. Premix teknolojisi nedi Kullanılan otomatik devir ayarlı fan sayesind optimum gaz-hava karışımı ile her kapasited yüksek verim elde edilen teknolojiye premix teknolojisi denir. Bu teknoloji ile yüksek

Detaylı

Hem Konforlu Hem Ekonomik

Hem Konforlu Hem Ekonomik [ Hava ] [ Su ] BasicPlus GB012 [ Toprak ] [ Buderus ] Hem Konforlu Hem Ekonomik BasicPlus GB012 Genel Özellikler Buderus lerle her zaman daha az yakıt tüketin Yakıt fiyatları hergün artarken ekonomi için

Detaylı

Naviels. DAXOM / Navidens. Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan. Yaşamınıza Yakışan Konfor ve Güven. Avrupa Birliği EEC 92/42 Standartlarına Göre

Naviels. DAXOM / Navidens. Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan. Yaşamınıza Yakışan Konfor ve Güven. Avrupa Birliği EEC 92/42 Standartlarına Göre Naviels DAXOM / Navidens Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan Yaşamınıza Yakışan Konfor ve Güven VERİMLİLİK ««««Avrupa Birliği EEC 92/42 Standartlarına Göre Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan DAXOM / Navidens GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

Gazlı şofben Elektrikli şofben Termosifon

Gazlı şofben Elektrikli şofben Termosifon 3. SICAK SU TESİSATI Binalarda yaşayanlar yıkanma, bulaşık, çamaşır gibi kullanma amaçlı sıcak suya gereksinim duyarlar. Sıcak su istenilen konfor koşullarına, mevcut ısıtma kaynaklarına, kullanma miktarına

Detaylı

kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler

kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler 24-28-31 kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler Konvansiyonel Hermetik Kombiler 24-28-31 kw Parametre ayarları Lawa Beyaz dijitli koyu mavi aydınlatmalı LCD ekran Basma butonlu MODE ve RESET Çevirme düğmeli

Detaylı

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h)

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h) VITOPEND 100-W Gaz yakıtlı kombi / ısıtıcı Bacalı veya hermetik işletme için Modülasyonlu, atmosferik brülörlü Anma ısı gücü aralığı: 10,5 30 kw (9 000 25 800 kcal/h) Düşük Sıcaklık Kazanı Vitopend 100-W,

Detaylı

DAIKIN ALTHERMA HİBRİT ISI POMPASI

DAIKIN ALTHERMA HİBRİT ISI POMPASI Isı tüketimi( kwh) DAIKIN ALTHERMA HİBRİT ISI POMPASI Türker Pekgüç Daikin Türkiye Isıtma Ürünleri Şefi İletişim adresi: t.pekguc@daikin.com.tr Daikin Altherma Hibrit Isı Pompası, son teknolojiye sahip

Detaylı

1-Kömür Kazanları : Yakma havası emilmesi kazandaki, bağlantı kanallarındaki ve bacadaki dirençlerin karşılanması baca çekişi ile gerçekleşir.

1-Kömür Kazanları : Yakma havası emilmesi kazandaki, bağlantı kanallarındaki ve bacadaki dirençlerin karşılanması baca çekişi ile gerçekleşir. 10. BACALAR Bacanın görevi atık gazın çevreye zarar vermeyecek şekilde kazandan çıkmasını sağlamak ve sıcak gazın kazanda istenilen hızda dolaşabilmesi için gerekli çekişi sağlamaktır. Bacalar doğal çekişli

Detaylı

SMILE KONTROL PANELLER

SMILE KONTROL PANELLER ÖZELLKLER SMILE KONTROL PANELLER ÜRÜN SPESFKASYONU UYGULAMA Smile Smile serisi, serisi, farklı farklı modellerde modellerde kontrol kontrol panellerinden oluur. panellerinden Paneller röle oluur. sayısı

Detaylı

I S I T M A S T A N D A R T L A R I

I S I T M A S T A N D A R T L A R I I S I T M A S T A N D A R T L A R I TS 2736 16.06.1977 Çıkış Suyu Sıcaklığı 110 C'den Daha Yüksek Kızgın Sulu Isıtma Tesisleri TS 4662 24.12.1985 Gemi Isıtma, Havalandırma ve İklimlendirme Tesisat Projeleri

Detaylı

Yüksek verimli ve ekonomik merkezi sistem çözümleri

Yüksek verimli ve ekonomik merkezi sistem çözümleri [ Hava ] Şema Sayfaları Başlık şablonu Folio Medium [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Yüksek verimli ve ekonomik merkezi sistem çözümleri Isıtma Bizim İşimiz Üflemeli Brülörlü Çelik Kazanlar Merkezi ısıtmada

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) Kullanmadan önce dikkatlice okuyunuz! Önsöz Sayın Müşterimiz, Buderus'un

Detaylı

M 324 YAPI DONATIMI. Kazanlar ve Kazan Daireleri. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

M 324 YAPI DONATIMI. Kazanlar ve Kazan Daireleri. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü M 324 YAPI DONATIMI Kazanlar ve Kazan Daireleri Dr. Salih KARAASLAN Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Kazanların Sınıflandırılması

Detaylı

STANDARTLAR. 6 TS 615 EN 26 Ani su ısıtıcılar(şofbenler)- Gaz yakan, Atmosferik brülörlü

STANDARTLAR. 6 TS 615 EN 26 Ani su ısıtıcılar(şofbenler)- Gaz yakan, Atmosferik brülörlü STANDARTLAR NO STANDART NO AÇIKLAMA 1 TS EN 297 2 TS EN 483 3 TS EN 625 4 TS EN 677 5 TS 12514 Gaz yakan merkezi Isıtma kazanları -Anma ısı yükü 70 kw'ı Aşmayan atmosferik brülörlü B11 ve B11BS Tipi Kazanlar

Detaylı

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Patentli alufer teknolojisi ile yüksek verim, düşük emisyon 1 CompactGas ın (1000-2800) avantajları Hoval CompactGas; konfor,ekonomi, güvenilirlik ve teknik

Detaylı

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 400-620 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 400-620 kw VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 400-620 kw Teknik Bilgi Föyü Sipariş no. ve fiyatlar için fiyat listesine bakınız VITOCROSSAL 200 Tip CM2 Gaz yakıtlı kondensasyon kazanı Doğalgaz ve

Detaylı

Bölüm IV KAZANLAR, KAZAN DAİRESİ VE GENLEŞME DEPOLARI

Bölüm IV KAZANLAR, KAZAN DAİRESİ VE GENLEŞME DEPOLARI Bölüm IV KAZANLAR, KAZAN DAİRESİ VE GENLEŞME DEPOLARI Kazanların Sınıflandırılması 1.Kazan İmalatında Kullanılan Malzemeye Göre a) Dökme dilimli kazanlar b) Çelik kazanlar 2. Kazan Ocak Tipi, Tasarım Şekli

Detaylı

Premiks Tam Yoğuşmalı Kombi ve Kat Kaloriferi

Premiks Tam Yoğuşmalı Kombi ve Kat Kaloriferi Premiks Tam Yoğuşmalı Kombi ve Kat Kaloriferi FGB Serisi 28-35 kw UYUMLU Enerji tasarrufunda uzman marka Wolf FGB Serisi ile mekanlarda konfor, yeniden tanımlanıyor Opsiyonel BM-2 Programlama Modülü ve

Detaylı

tmmob makina mühendisleri odası kocaeli şubesi Enerji Çalışma Grubu

tmmob makina mühendisleri odası kocaeli şubesi Enerji Çalışma Grubu tmmob makina mühendisleri odası kocaeli şubesi Enerji Çalışma Grubu Mart - 2011 Yahya Kaptan Toplu Konut Alanının Isı Yalıtımı Açısından Değerlendirilmesi Hazırlayan : Ünal ÖZMURAL, Alpaslan GÜVEN, Yavuz

Detaylı

viesmann Yoğuşmalı Kazan ve Kaskad Sistemler 19 Eylül 2016

viesmann Yoğuşmalı Kazan ve Kaskad Sistemler 19 Eylül 2016 Pos Ürün tanımı Kontrol paneli Boyler Yakıt Sipariş No. Liste fiyatı 1 Vitodens 200-W, 26/29 kw Vitotronic 100 Eşanjörlü D.gaz/LPG B2KB084 2.305,00 2 Vitodens 200-W, 26/29 kw Vitotronic 200 Eşanjörlü D.gaz/LPG

Detaylı

E.C.A. konvansiyonel kombilerde fark yaratan yeni dekoratif tasarım...

E.C.A. konvansiyonel kombilerde fark yaratan yeni dekoratif tasarım... E.C.A. konvansiyonel kombilerde fark yaratan yeni dekoratif tasarım... 100 YERLİ % www.eca.com.tr PROTEUS PLUS BLUE 14 FARKLI EMNİYET SİSTEMİ 3 YIL GARANTİ Teknik Özellikler 23.3 kw Hermetik monotermik

Detaylı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü VITOCROSSAL 200. Gaz yakıtlı kondensasyon kazanı 123-628kW. Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız.

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü VITOCROSSAL 200. Gaz yakıtlı kondensasyon kazanı 123-628kW. Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız. VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı kondensasyon kazanı 123-628kW Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız VITOCROSSAL 200 Tip CT2 Doğalgaz için gaz yakıtlı kondensasyon kazanı.

Detaylı

AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ

AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ Tavsiye Edilen Perakende Satış Listeleri Kombi - Panel Radyatör Kombi Aksesuarları 1 Kombi Aksesuarları 2 Boyler Havlupan Radyatör Vanası Kombi - Panel Radyatör Tavsiye Edilen

Detaylı

BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ. BAYMAK IDEE / Yoğuşmalı Kombi

BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ. BAYMAK IDEE / Yoğuşmalı Kombi BİREYSEL ISITM SİSTEMLERİ BYMK IDEE / Yoğuşmalı Kombi BYMK IDEE Premix Teknolojili Yoğuşmalı Kombi (IDEE 24-2--9) 20 ile 4,9 kw arasında ısıtma kapasiteleri Premix tam yoğuşma teknolojisi ile tam tasarruf

Detaylı

Başta, Metan (CH4) ve Etan (C2H) olmak üzere çeşitli hidrokarbonlardan oluşan yanıcı bir gazdır.

Başta, Metan (CH4) ve Etan (C2H) olmak üzere çeşitli hidrokarbonlardan oluşan yanıcı bir gazdır. DOĞALGAZ KOMBİ TÜKETİCİ EL KİTABI Soru 1-) Doğalgaz nedir? Başta, Metan (CH4) ve Etan (C2H) olmak üzere çeşitli hidrokarbonlardan oluşan yanıcı bir gazdır. Soru 2-) Doğalgazın özellikleri nelerdir? - Yandığı

Detaylı

Enerji Verimliliğinde İklimlendirme Çözümleri

Enerji Verimliliğinde İklimlendirme Çözümleri 1 Enerji Verimliliğinde İklimlendirme Çözümleri Günümüzün İklimlendirme İhtiyaçları Nelerdir? 2 Değişen Yaşam Kültürümüz ve Mimari Hayat Tarzlarımız, yaşam kültürümüz, İş yapış şekillerimiz değişiyor Çok

Detaylı

2015 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER

2015 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER 2015 LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER Versiyon: 2015 - I Güncelleme: 01.01.2015 BUDERUS GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KOLEKTÖRLER VE KUMANDA PANELLERİ GÜNEŞ ENERJİSİ BOYLERLERİ MONTAJ SETLERİ VE AKSESUARLAR

Detaylı

TEKNİK DEĞERLER. Derinlik (mm) Genişlik (mm) Yükseklik (mm) 485 mm 485 mm 870 mm AÇIKLAMA. Renkler

TEKNİK DEĞERLER. Derinlik (mm) Genişlik (mm) Yükseklik (mm) 485 mm 485 mm 870 mm AÇIKLAMA. Renkler www.hosseven.com.tr 2 www.hosseven.com.tr TEKNİK DEĞERLER Nominal Isı Güç KW_N 2,2-6,5 Saatlik Tüketim Kg/h 0,6-1,8 Verim % 92-88,5 Maksimum Isıtma Hacmi M3 185 Net Kg kg 82 Baca Çapı mm 80 Besleme Haznesi

Detaylı

BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ. idee Yoğuşmalı Kombi

BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ. idee Yoğuşmalı Kombi BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ idee Yoğuşmalı Kombi BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ idee Yoğuşmalı Kombiler %109.2 verim değeri* Kompakt ebatları sayesinde (yükseklik x genişlik x derinlik 4,1 cm x 6, cm x 6,4

Detaylı

2014 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER

2014 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER 2014 LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER Versiyon: 2014 - I Güncelleme: 03.02.2014 BUDERUS GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KOLEKTÖRLER VE KUMANDA PANELLERİ GÜNEŞ ENERJİSİ BOYLERLERİ MONTAJ SETLERİ VE AKSESUARLAR

Detaylı

EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ

EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ Villa ve Konutlar SPA Merkezleri Otel ve Pansiyonlar Isıtmalı Yüzme Havuzları Diğer ısınma sistemlerine göre %75 e varan tasarruf 1202/1 Sok. No:81-N Yenişehir, İzmir

Detaylı

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı!

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Yeni nesil Ventum gazifikasyon kazanları çok sessiz, verimli ve ekonomik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Geniş yanma odası 7 saate kadar ısıtmaya yetecek

Detaylı

Yıllardır sıcaklığına güvendiğiniz marka Fiyat Listesi

Yıllardır sıcaklığına güvendiğiniz marka Fiyat Listesi Yıllardır sıcaklığına güvendiğiniz marka ISITMA SİSTEMLERİ 2018 2 Fiyat Listesi Bireysel Isıtma Sistemleri 20182 LİSTE FİYATI OTOMATIK ATESLEME OTOMATIK KUL BOSALTMA 1.060 TL 2.420 TL 1.060 TL 2.420 TL

Detaylı

Daire Isıtma Üniteleri. Daire İçi Isı Dağıtımı ve Kullanma Suyu Isıtması İçin

Daire Isıtma Üniteleri. Daire İçi Isı Dağıtımı ve Kullanma Suyu Isıtması İçin Daire Isıtma Üniteleri Daire İçi Isı Dağıtımı ve Kullanma Suyu Isıtması İçin Daha İyi Bir Gelecek İçin: Techem Çevre dostu ve ekonomik Doğal kaynakların hızla tükendiği günümüzde, enerjiye olan ihtiyaç

Detaylı

BUDERUS GB162 SERİSİ DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI KAZAN FİYAT LİSTESİ

BUDERUS GB162 SERİSİ DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI KAZAN FİYAT LİSTESİ BUDERUS GB112 SERİSİ DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI FİYAT LİSTESİ Açıklama Kapasite [kcal/h] * 29 kw ve 43 kw kazanlar, 3 bar emniyet ventili üzerinde montajlı halde teslim edilmektedir. * Logamatic 4000 Panel kullanıldığında,

Detaylı

Proteus Premix

Proteus Premix www.eca.com.tr PROTEUS PREMİX, yoğuşma teknolojisiyle yüksek enerji tasarrufu sağlamakta aynı zamanda küçük boyutları, zarif görünümü ve ergonomik tasarımlı kumanda paneli ile göze de hitap eden bir ürün

Detaylı

Isıtma&Soğutma. İnş.Müh.San.ve.Tic.Ltd.Şti. Atron Kombi. Nitron Kombi. Nepto Kombi. Nitromix Kombi

Isıtma&Soğutma. İnş.Müh.San.ve.Tic.Ltd.Şti. Atron Kombi. Nitron Kombi. Nepto Kombi. Nitromix Kombi Atron Kombi 4 ve 8 kw Kapasite 3 yıldız verim sınıfı (9/4/CEE) %93 verim ile ekonomik kullanım Çift Eşanjör sistemi Tam izolasyon ile düşük ses seviyesi 7 Geçişli eşanjör sistemi Soft touch düğme özelliği

Detaylı

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ MARGEM ENERJİ MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Yalım Atalay Mak. Yük. Mühendisi DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİSİ VARIABLE REFRIGERANT FLOW Sistemin Temel Elemanları 1. İÇ ÜNİTELER

Detaylı

OREN303 ENERJİ YÖNETİMİ KERESTE KURUTMADA ENERJİ ANALİZİ/SÜREÇ YÖNETİMİ

OREN303 ENERJİ YÖNETİMİ KERESTE KURUTMADA ENERJİ ANALİZİ/SÜREÇ YÖNETİMİ OREN303 ENERJİ YÖNETİMİ KERESTE KURUTMADA ENERJİ ANALİZİ/SÜREÇ YÖNETİMİ Enerji analizi termodinamiğin birinci kanununu, ekserji analizi ise termodinamiğin ikinci kanununu kullanarak enerjinin maksimum

Detaylı

SANAY SEKTÖRÜNDE ENERJ YÖNETM: ABD BRAHM LAÇ SANAY VE TC. A.. ÖRNE

SANAY SEKTÖRÜNDE ENERJ YÖNETM: ABD BRAHM LAÇ SANAY VE TC. A.. ÖRNE _ 889 SANAY SEKTÖRÜNDE ENERJ YÖNETM: ABD BRAHM LAÇ SANAY VE TC. A.. ÖRNE Murat TÜZEN zzet ENOL ÖZET 1912 yılında küçük bir eczane laboratuvarı olarak kurulan Abdi brahim laç, bugün Türk ilaç sektörünün

Detaylı

Viessmann Akademi Program 2013

Viessmann Akademi Program 2013 Viessmann Akademi Program 2013 Viessmann Teknik Eğitim Programı 2013 Değerli Viessmann Partnerleri, Viessmann Türkiye olarak hazırladığımız yeni teknik eğitim programımızı sizlere sunuyoruz. Bu eğitim

Detaylı

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar.

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar. IHRA-HP IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım ünitelerindeki temel prensip, egzost edilen hava ile taze havanın ısıtılıp veya soğutularak ısı geri kazanım yapılmasının yanında, ısı pompası sayesinde

Detaylı

24/30-28/35-32/40 kw Premix Sistemli Yoğuşmalı Kombiler

24/30-28/35-32/40 kw Premix Sistemli Yoğuşmalı Kombiler 24/30-28/35-32/40 kw Premix Sistemli Yoğuşmalı Kombiler Yoğuşmalı Premix Sistem Kombiler 24/30-28/35-32/40 kw Parametre ayarları Priwa Beyaz dijitli koyu mavi aydınlatmalı LCD ekran Basma butonlu MODE

Detaylı

HAVA KAYNAKLI ISI POMPALARI

HAVA KAYNAKLI ISI POMPALARI HAVA KAYNAKLI ISI POMPALARI Hava kaynaklı ısı pompalar, en kolay bulunabilen ısı kaynağı olan çevre havasındaki enerjiyi kullanarak, mahalde ısıtma veya soğutma yapabilen cihazlardır. Kay-nak tarafında

Detaylı

Bölüm II Sıcak Sulu Kalorifer Sistemleri. Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çelik

Bölüm II Sıcak Sulu Kalorifer Sistemleri. Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çelik Bölüm II Sıcak Sulu Kalorifer Sistemleri Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çelik Doğal Taşınımlı Sıcak Su Sistemleri Doğal taşınımlı sıcak su tesisatında, su dolaşımı yerçekimi ivmesi yardımıyla sağlanır. Alttan

Detaylı

Isı Pompası Otel Uygulamaları Eğitim Sunumu 23.01.2015 ANTALYA

Isı Pompası Otel Uygulamaları Eğitim Sunumu 23.01.2015 ANTALYA Isı Pompası Otel Uygulamaları Eğitim Sunumu 23.01.2015 ANTALYA Isı Pompası Nedir? Normalde Isı; diğer tüm enerji çeşitlerinde de olduğu gibi yüksek yoğunluklu kısımdan düşük yoğunluklu kısma doğru ilerleme

Detaylı

Semboller. Daldırma tip termostat Balans vanası. Pompa. Kompresör. Termometre. Küresel vana. Fan. Boşaltma. Vana. Sürgülü vana

Semboller. Daldırma tip termostat Balans vanası. Pompa. Kompresör. Termometre. Küresel vana. Fan. Boşaltma. Vana. Sürgülü vana Tesisat Eğitimi Semboller Pompa Küresel vana Vana Termometre Boşaltma Daldırma tip termostat Balans vanası Sürgülü vana Kompresör Fan Emniyet ventili Üç yollu motorlu vana Basınç düşürücü Hava ayırıcı

Detaylı

Proteus Premix. proteus_premix_brosur_nisan2017_3.indd 1

Proteus Premix.   proteus_premix_brosur_nisan2017_3.indd 1 www.eca.com.tr proteus_premix_brosur_nisan2017_3.indd 1 PROTEUS PREMİX, yoğuşma teknolojisiyle yüksek enerji tasarrufu sağlamakta ve aynı zamanda küçük boyutları, zarif görünümü ve ergonomik tasarımlı

Detaylı

M 324 YAPI DONATIMI ISITMA TESİSATI. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

M 324 YAPI DONATIMI ISITMA TESİSATI. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü M 324 YAPI DONATIMI ISITMA TESİSATI Dr. Salih KARAASLAN Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Isıtma Tesisatı Isıtma tesisatı

Detaylı

Yer Tipi Kendinden Yoğuşmalı Kazan UltraGas

Yer Tipi Kendinden Yoğuşmalı Kazan UltraGas Yer Tipi Kendinden Yoğuşmalı Kazan UltraGas 15-2000 kw Kapasite Aralığı 1 Neden UltraGas? Patentli Alufer ısı eşanjörü teknolojisi ile UltraGas yoğuşmalı kazanlar, yüksek verimlilik ve uygun maliyetli

Detaylı

Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR. 60/80/100/120/150/180 kw

Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR. 60/80/100/120/150/180 kw Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR 60/80/100/1/1/180 kw Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR Airfel Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan Üstün Özellikleri 6 farklı kapasite ile geniş ürün gamı (60 kw, 80 kw,

Detaylı

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI 1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI Otomatik kontrol sistemlerinin en önemli elemanları olan motorlu vanaların kendilerinden beklenen görevi tam olarak yerine getirebilmeleri için, hidronik devre

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

TAMGA ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ., ENERJİ YÖNETİMİNDE SINIRSIZ ÇÖZÜMLER SUNAR. HOŞGELDİNİZ

TAMGA ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ., ENERJİ YÖNETİMİNDE SINIRSIZ ÇÖZÜMLER SUNAR. HOŞGELDİNİZ TAMGA ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ., ENERJİ YÖNETİMİNDE SINIRSIZ ÇÖZÜMLER SUNAR. HOŞGELDİNİZ TAMGA TRİO YANMA VERİMİ Yakma ekipmanları tarafından yakıtın içerdiği enerjinin, ısı enerjisine dönüştürülme

Detaylı

M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR Dr. Salih KARAASLAN Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Düz Borular Isıtıcı elemanların

Detaylı

Yapılarda Tesisat İşletme Projesi ve Maliyeti

Yapılarda Tesisat İşletme Projesi ve Maliyeti 93 TESKON / TES-QÛ2 MMO, bu makaledeki ifadelerden, fikirlerden, toplanüda çıkan sonuçlardan ve basım hatalanndan sorumlu değildir. Yapılarda Tesisat İşletme Projesi ve Maliyeti RÜKNETTİN KÜÇÜKÇAU ISISANA.Ş.

Detaylı

TEKNOLOJİDE ÖNDE www.rifade.com.tr

TEKNOLOJİDE ÖNDE www.rifade.com.tr TEKNOLOJİDE ÖNDE www.rifade.com.tr RİFADE ısı sistemleri her türlü ısınma ve ısıtma ihtiyacınızı karşılayacak çözümler üretmektedir. Eğer siz özel bir çözüm ve size özel bir hizmeti istiyorsanız doğru

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz [ Hava ] [ Su ] Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı Logatherm WPLS Isıtma bizim işimiz Tüm yıl boyunca konfor için yenilenebilir enerjiye yer

Detaylı

Viessmann Akademi Program 2015

Viessmann Akademi Program 2015 Viessmann Akademi Program 2015 Viessmann Teknik Eğitim Programı 2015 Değerli Viessmann Partnerleri, Viessmann Türkiye olarak hazırladığımız yeni teknik eğitim programımızı sizlere sunuyoruz. Bu eğitim

Detaylı

ön kapak içi İÇİNDEKİLER Kombiler 4-7 Şofben 8-9 Termosifonlar 10-17 Ani su ısıtıcıları 18-19 Teknik bilgiler 20-24

ön kapak içi İÇİNDEKİLER Kombiler 4-7 Şofben 8-9 Termosifonlar 10-17 Ani su ısıtıcıları 18-19 Teknik bilgiler 20-24 ISITICILAR 1 ön kapak içi İÇİNDEKİLER Kombiler 4-7 Şofben 8-9 Termosifonlar 10-17 Ani su ısıtıcıları 18-19 Teknik bilgiler 20-24 Elini sıcak sudan soğuk suya sokmayı sevmeyenlere, kış insanı değilim, ben

Detaylı

ROTATERM HIZLI PRATİK ve SORUNSUZ

ROTATERM HIZLI PRATİK ve SORUNSUZ RT HIZLI PRATİK ve SORUNSUZ Özköseoğlu Döner Arabalı Ekmek Fırınları endirekt ısıtmalı, cebri hava sirkülasyon sistemiyle çalışan ve buhar sistemi ile donatılmış, unlu mamul için en iyi pişirme şartlarını

Detaylı

Mekanik Projelendirme Esnasında Tasarımı Yönlendiren Faktörler

Mekanik Projelendirme Esnasında Tasarımı Yönlendiren Faktörler Isı İstasyonu Uygulamaları Mekanik Projelendirme Esnasında Tasarımı Yönlendiren Faktörler Yatırım maliyetinin düşürülmesi İşletme masraflarının kısılması Bakım masraflarının minimize edilmesi Isıtma kalitesinin

Detaylı

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER Merkezi sistem ile ısınan binalarda ısı giderlerinin tüketime göre paylaştırılması için tasarlanmıştır Çok fonksiyonlu 5 haneli ekran EEPROM mikro işlemci

Detaylı

Dijital veya Manuel Kontrol Paneli Sulu Pota 2Yıl Garanti Hem Stokerli Hem Manuel Geçişli Alev kırıcı Kullanım

Dijital veya Manuel Kontrol Paneli Sulu Pota 2Yıl Garanti Hem Stokerli Hem Manuel Geçişli Alev kırıcı Kullanım KATI YAKITLI STOKERLİ - MANUEL HİDROLİK PİSTONLU KALORİFER KAZANI Dijital veya Manuel Kontrol Paneli Sulu Pota 2Yıl Garanti 5 Geçişli Alev kırıcı Hem Stokerli Hem Manuel Kullanım www.koncelikisi.com Yüksek

Detaylı

GARANTİ 3YIL. KUPALA Premix Yoğuşmalı Kombi

GARANTİ 3YIL. KUPALA Premix Yoğuşmalı Kombi GARANTİ 3YIL KUPALA Premix Yoğuşmalı Kombi GENEL ÖZELLİKLER 24kW, 28kW ve 35kW lık üç farklı kapasite seçeneği, 2009/142/EC gaz yakan cihazlar direktiflerine uygun, 92/42/EC verim direktiflerine göre 4

Detaylı

1 Direkt Isıtma Devresi, Boyler ve Sıcak Su Resirkülasyon Pompası (Z-Pompa) Kontrolü

1 Direkt Isıtma Devresi, Boyler ve Sıcak Su Resirkülasyon Pompası (Z-Pompa) Kontrolü viesmann Sistem Kapasitesi Ürün Tanımı Basınç Sınıfı Kazanlar Pompa Setleri Toplam kw Sip. No. Sip. No. kcal/h bar Liste Fiyatı Liste Fiyatı Liste Fiyatı 98 84.300 120 103.200 160 137.600 198 170.300 240

Detaylı

AirMidi Serisi Isı Pompaları

AirMidi Serisi Isı Pompaları AirMidi Serisi Isı Pompaları Otel, tatil köyü, okul, yurt, hastane ve iş merkezleri gibi hizmet binaları, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire,

Detaylı

AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ

AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ Tavsiye Edilen Perakende Satış Listeleri Kombi - Panel Radyatör Kombi Aksesuarları 1 Kombi Aksesuarları 2 Boyler Havlupan Radyatör Vanası Kombi - Panel Radyatör Tavsiye Edilen

Detaylı

REFERANSLARIMIZ. ENTEKSER Mühendislik, Taahhüt, Sanayi ve Tic.Ltd.Şti. 19.04.2008 http://www.entekser.com. A) Danışmanlık/Mühendislik Hizmetleri:

REFERANSLARIMIZ. ENTEKSER Mühendislik, Taahhüt, Sanayi ve Tic.Ltd.Şti. 19.04.2008 http://www.entekser.com. A) Danışmanlık/Mühendislik Hizmetleri: REFERANSLARIMIZ A) Danışmanlık/Mühendislik Hizmetleri: 1. Petrol Ofisi A.Ş./İstanbul; 2001 Türkiye ye yayılmış 10 ayrı tesisattaki kazan dairelerinin mevcut durumlarının tespit edilmesi, akış diyagramları

Detaylı

Buderus Ecostream Üflemeli Brülörlü Esnek Döküm Kazanlar. Logano plus GE615. Esnek Olun, Uzun Yaşayın!

Buderus Ecostream Üflemeli Brülörlü Esnek Döküm Kazanlar. Logano plus GE615. Esnek Olun, Uzun Yaşayın! Buderus Logano plus GE615 Esnek Olun, Uzun Yaşayın! 1 Thermostream Teknolojisi Kazan Tipi Logano G215 Logano GE315 Logano GE515 Logano GE615 Minimum Debi Sınırlama yoktur Sınırlama yoktur Buderus Kazanlarda

Detaylı

Buderus Kombi. Logamax U042. Ekonomik ve Fonksiyonel

Buderus Kombi. Logamax U042. Ekonomik ve Fonksiyonel Buderus Logamax U042 Ekonomik ve Fonksiyonel 1 Gelişmiş Cotronic 1 Sistemi Tüm elektronik aksamın çalışmasını ve kontrolünü sağlar. Cihazın tüm emniyet ve kumanda elemanları Cotronic 1 tarafından denetlenir.

Detaylı

NİTROMİX Yoğuşmalı Kombi

NİTROMİX Yoğuşmalı Kombi NİTROMİX Yoğuşmalı Kombi Dünyadan Ödüllü ve Yüksek Verimli Nitromix Tabii ki! Üstün Özellikler 24 Tasarruf Farklı Kapasite Seçenekleri 24/28/35 kw kapasite seçenekleri ile hem düşük hem yüksek metrekareli

Detaylı

IŞIKSAN ISI SİSTEMLERİ

IŞIKSAN ISI SİSTEMLERİ HAKKIMIZDA 90 lı yıllarda iyice belirgin hale gelen ve lüks olmaktan çıkan kalorifer sistemleri ile ısınma yöntemi, bu alanda insan hayatını kolaylaştıracak birçok teknolojik ürünün geliştirilmesini zorunlu

Detaylı

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ Duvar Tipi Yer Tipi Sessiz çalışma (25 db) sınıf 5 D 95 n C KASKAD İLE 2640kW a KADAR GÜÇ Merkezi sistem için üretilmiş olan akte.mix serisi kazanlar binaların

Detaylı

YENİ ÜRÜN. Alarko CGS2 ve CGS3 Serisi Sıvı ve Gaz Yakıtlı Çelik Kazan

YENİ ÜRÜN. Alarko CGS2 ve CGS3 Serisi Sıvı ve Gaz Yakıtlı Çelik Kazan Isıtma Haber Bülteni / Sayı 91 Sayı 33 / Nisan 2015 YENİ ÜRÜN Alarko CGS2 ve CGS3 Serisi Sıvı ve Gaz Yakıtlı Çelik Kazan Kazanlarımız yenilendi. Şimdi hem fiyatları daha ekonomik, hem de kazan kontrolü

Detaylı

24-28 kw Konvansiyonel Kombi. Lawa / LawaPlus

24-28 kw Konvansiyonel Kombi. Lawa / LawaPlus 24-28 kw Konvansiyonel Kombi Lawa / LawaPlus LawaPlus Çift Eşanjörlü Konvansiyonel Kombiler 288 mm derinliği ile kompakt boyutlara sahip Lawa ve LawaPlus; kısıtlı alanlara dahi kolayca monte edilebilir

Detaylı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü VITOMAX 200 WS. 110 C'ye kadar gidiş suyu sıcaklıkları temininde sıcak su kazanı 1,75-11,63 MW

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü VITOMAX 200 WS. 110 C'ye kadar gidiş suyu sıcaklıkları temininde sıcak su kazanı 1,75-11,63 MW VIESMANN VITOMAX 200 WS 110 C'ye kadar gidiş suyu sıcaklıkları temininde sıcak su kazanı 1,75-11,63 MW Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 WS Tip M250

Detaylı

AirMaxi Serisi Isı Pompaları

AirMaxi Serisi Isı Pompaları AirMaxi Serisi Isı Pompaları Otel, tatil köyü, okul, yurt, hastane ve iş merkezleri gibi hizmet binaları, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, Apartman ve siteler gibi toplu konut projeleri için 100-1000

Detaylı

2016 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER

2016 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER 2016 LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER Versiyon: 2016 - V Güncelleme: 03.11.2016 BUDERUS GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KOLEKTÖRLER VE KUMANDA PANELLERİ GÜNEŞ ENERJİSİ BOYLERLERİ MONTAJ SETLERİ VE AKSESUARLAR

Detaylı