BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ ve SORUMLULAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ ve SORUMLULAR"

Transkript

1 ( Satınalma Şube Sayfa No Sayfa 1 / 6 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ ve SORUMLULAR 1.1 AMAÇ : Kurumumuzca ihtiyaç duyulan büyükbaş hayvanlara ait yağsız ve yağlı kesim alım kriterlerine ilişkin uygulama esaslarının tespit edilmesidir. 1.2 SORUMLULAR : Bu talimatın yürütülmesinden; Kombina Müdürü, Hayvan Satınalma Şefliğinin bağlı olduğu Müdür Yardımcısı, Hayvan Satınalma Şefi, Muhasebe Şefi ve ilgili personel sorumludur. İKİNCİ BÖLÜM YAĞSIZ KESİM ALIM KRİTERLERİ VE FİYATLANDIRMA 2.1 YAŞ KRİTERLERİ : Mecburi kesimler ve etçi ırklar hariç, 1 yaş altı sığır ve manda alımı yapılmaz. 2.2 KALİTE KRİTERLERİ : SIĞIR : I.KALİTE : Yağsız kesim karkas ağırlığı 150 kg ve üzeri, %53 ve üstünde karkas verimine sahip 1-4 yaş (dahil) arasındaki erkek sığırlardır. II.KALİTE : Yağsız kesim karkas ağırlığı 140 kg ve üzeri, o %50 (dahil) - %52 (dahil) arasında karkas verimine sahip 1-4 yaş (dahil) arasındaki erkek sığırlar, o Reforme olan ve/veya gebe olmayan %50 ve üzerinde karkas verimine sahip düvelerdir. III.KALİTE : Yağsız kesim karkas ağırlığı 135 kg ve üzeri, o 4 yaşını aşmış erkek sığırlar, o %49 ve altında karkas verimine sahip tüm erkek sığırlar, o %49 ve altında karkas verimine sahip reforme olan ve/veya gebe olmayan düveler, o Reforme olan ve/veya gebe olmayan dişi sığırlardır (inekler).

2 ( Satınalma Şube Sayfa No Sayfa 2 / MANDA : 1-3 (dahil) yaşlı erkek mandalar II. Kalite, Damızlık vasfı taşımayan ve/veya gebe olmayan tüm dişi mandalar III. Kalite büyükbaş hayvan olarak değerlendirilir. II. ve III. Kalite sığırlar için uygulanan randıman ve kilogram kriterleri çerçevesinde değerlendirme yapılır. 2.3 SIĞIR ALIM UYGULAMA ESASLARI: Sığır alımına esas olacak canlı kilo tespiti : Satın alınması düşünülen sığırların canlı ağırlıklarının asgari 350 kg. olmasına azami özen gösterilir Karkas Verimi Hesaplamasına Esas Olacak Canlı Kilonun Tespiti: Satın alınmasına karar verilen her kalite sığır; başlangıçta canlı tartıma tabi tutulur. Ekspertiz sonucu belirlenen tokluk firesi canlı ağırlıktan düşülerek karkas veriminin belirlenmesine esas olacak canlı ağırlık ortaya çıkarılır. Tokluk firesinin küsuratı 0,5 kg ın altında olursa virgülden sonraki rakamlar dikkate alınmaz. Küsurat 0,5 kg ve üstünde olursa rakam bir üst tam sayıya yuvarlanır. Tokluk firesi, hiçbir şekilde hayvanın canlı ağırlığının % 8 ini geçemez. Örneğin; 510 Kg canlı ağırlıkta olan 2 yaşındaki erkek sığırın karkas verimi hesabına esas, tokluk firesi düşülmüş canlı ağırlığı aşağıdaki gibi hesaplanır: (Tokluk firesi %8 olsun) (510 kg) x8/100=40,8 kg (41 alınacak) Karkas verimi hesabına esas canlı ağırlık: 510 kg -41 kg=469 kg dır Karkas Ağırlığının (Et Kilosunun) Tespiti Yağsız kesime tabi tutulan sığırların gövdelerinden böbrek ve böbrek yağları, pelvis boşluğu yağları, salkım, fıtık ve kavram yağları ile perde eti ve yağlarının çıkartılmasından sonra ortaya çıkacak sıcak karkas ağırlığı, sığırın fiyatlandırmaya esas karkas ağırlığıdır. (Bu konuda Kurumumuz Kesim Yönetmeliğine göre hareket edilecektir). Yapılacak hesaplamada; bir partiye ait hayvanların tartı cetvelinde genel toplam esas alınarak işlem yapılır ve virgülden sonraki rakamlar dikkate alınmaz. Ancak, tek hayvan için yapılan hesaplamada küsurat 0,5 kg ve üstünde olursa rakam bir üst tam sayıya yuvarlanır Karkas Veriminin Tespiti: Alımı yapılacak hayvanın et kalitesinin tespitine ve fiyatlandırılmasına esas olacak karkas verimi, hayvanın gövdesinden, böbrek ve böbrek yağları, pelvis

3 ( Satınalma Şube Sayfa No Sayfa 3 / 6 boşluğu yağları, salkım, fıtık ve kavram yağları ile perde eti ve yağlarının çıkarılmasından sonra tartımı yapılan karkas ağırlığının, daha önce tokluk firesi düşülerek tespit edilmiş olan canlı ağırlığa bölünmesi ile bulunur ve yüzde (%) olarak ifade edilir. Yapılacak hesaplamada virgülden sonraki rakamlar dikkate alınmaz. Örneğin; 57,3 veya 57,7 olarak hesaplanan karkas verimleri %57 kabul edilir. Örneğin; canlı ağırlığı 510 kg, tokluk firesi düşülmüş canlı ağırlığı 469 kg, karkas ağırlığı 271 kg olan 2 yaşında erkek sığırın karkas verimi aşağıdaki gibi hesaplanır: 271Kg / 469 Kg x100 = 57,7 (%57 alınacak) Fiyatlandırma Cetvelleri Yağsız kesim yöntemiyle alıma tabi tutulacak hayvanlar, kesim işlemi akabinde yukarıda (Madde 2.2) verilen kriterlere göre kalite tespitleri yapıldıktan sonra yürürlükteki Alım Fiyat Listesi doğrultusunda fiyatlandırılır Ağırlığı ve/veya Karkas Verimi Düşük Sığır Alımlarında Fiyatlandırma: Karkas verimi %53 ve üstünde olmasına rağmen karkas ağırlığı 140 (dahil) -149(dahil) kg aralığında olan 1-4 yaş arası erkek sığırlar; II. Kalite alım cetvelindeki tavan fiyat ( % 52 randıman fiyatı ) üzerinden alıma tabi tutulur. 1-4 yaş arası erkek sığırlar ile düveler karkas ağırlıkları asgari 135(dahil) -139(dahil) kg aralığında olmak kaydıyla, %50 ve altında karkas verimine sahip ise; III. Kalite hayvan grubunda değerlendirilir ve III. Kalite hayvan alım fiyatları cetvelinde kendi karkas verimlerine karşılık gelen fiyatlarla işlem görür. Şayet bu hayvanların karkas ağırlıkları 135 kg ın altında ise, karkas verimlerine bakılmaksızın III. Kalite büyükbaş hayvan fiyatları cetvelindeki taban fiyat ( %47 ve altı randıman fiyatı ) üzerinden alıma tabi tutulurlar. Yaş, cinsiyeti ve karkas verimi itibariyle III. Kalite grubuna girmesi gerektiği halde, karkas ağırlığı 135 kg nin altında kalan hayvanlar, randımanı ne olursa olsun III. Kalite grubunun taban fiyatı ( %47 ve altı randıman fiyatı ) üzerinden alıma tabi tutulurlar. 2.4 MANDA ALIMI: 1-3 (dahil) yaşlı erkek mandalar için II. Kalite hayvan alım cetveli, damızlık vasfı taşımayan dişi mandalar için ise III. Kalite hayvan alım cetveli uygulanır (Damızlık vasfı taşıyan ve/veya gebe olan mandalar satın alınmaz).

4 ( Satınalma Şube Sayfa No Sayfa 4 / 6 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YAĞLI KESİM ALIM KRİTERLERİ VE FİYATLANDIRMA 3.1 HAYVANLARDA ARANACAK YAŞ KRİTERLERİ : Mecburi kesimler ve etçi ırklar hariç, 1 yaş altı sığır ve manda alımı yapılmaz. 3.2 KALİTE KRİTERLERİ : SIĞIR : I.KALİTE : Yağlı kesim karkas ağırlığı 160 kg ve üzeri %56 ve üstünde karkas verimine sahip 1-4 yaş (dahil) arasındaki erkek sığırlardır. II.KALİTE : Yağlı kesim karkas ağırlığı 150 kg ve üzeri, o %53 (dahil) - %55 (dahil) arasında karkas verimine sahip 1-4 yaş (dahil) arasındaki erkek sığırlar, o Reforme olan ve/veya gebe olmayan %53 ve üzerinde karkas verimine sahip düvelerdir. III.KALİTE : Yağlı kesim karkas ağırlığı 140 kg ve üzeri, o 4 yaşını aşmış erkek sığırlar, o %52 ve altında karkas verimine sahip tüm erkek sığırlar, o %52 ve altında karkas verimine sahip reforme olan ve/veya gebe olmayan düveler, o Reforme olan ve/veya gebe olmayan dişi (inek) sığırlardır MANDA : 1-3 (dahil) yaşlı erkek mandalar II. Kalite, Damızlık vasfı taşımayan ve/veya gebe olmayan tüm dişi mandalar III. Kalite büyükbaş hayvan olarak değerlendirilir. II. ve III. Kalite sığırlar için uygulanan randıman ve kilogram kriterleri çerçevesinde değerlendirme yapılır 3.3 YAĞLI KESİM USULÜ İLE SIĞIR ALIM ESASLARI: Sığır alımına esas olacak canlı kilo tespiti : Satın alınması düşünülen sığırların canlı ağırlıklarının asgari 350 kg. olmasına azami özen gösterilir.

5 ( Satınalma Şube Sayfa No Sayfa 5 / Karkas Verimi Hesaplamasına Esas Olacak Canlı Kilonun Tespiti: Satın alınmasına karar verilen her kalite sığır; başlangıçta canlı tartıma tabi tutulur. Ekspertiz sonucu belirlenen tokluk firesi canlı ağırlıktan düşülerek karkas veriminin belirlenmesine esas olacak canlı ağırlık ortaya çıkarılır. Tokluk firesinin küsuratı 0,5 kg ın altında olursa hesaplamaya dahil edilmez. Küsurat 0,5 kg ve üstünde olursa rakam bir üst tam sayıya yuvarlanır. Tokluk firesi, hiçbir şekilde hayvanın canlı ağırlığının % 8 ini geçemez. Örneğin; 510 Kg canlı ağırlıkta olan 2 yaşındaki erkek sığırın karkas verimi hesabına esas, tokluk firesi düşülmüş canlı ağırlığı aşağıdaki gibi hesaplanır: (Tokluk firesi %8 olsun) (510 kg) x8/100=40,8 kg (41 alınacak) Karkas verimi hesabına esas canlı ağırlık: 510 kg -41 kg=469 kg dır Karkas Ağırlığının (Et Kilosunun) Tespiti: Yağlı kesime tabi tutulan sığırların gövdelerinden böbrek ve böbrek yağları ile kavram yağları dışında kalan yağların (pelvis boşluğu yağları, salkım, fıtık ile perde eti ve yağları) çıkartılmasından sonra ortaya çıkacak sıcak karkas ağırlığı, sığırın fiyatlandırmaya esas karkas ağırlığıdır. (Bu konuda Kurumumuz Kesim Yönetmeliğine göre hareket edilecektir). Yapılacak hesaplamada; bir partiye ait hayvanların tartı cetvelinde genel toplam esas alınarak işlem yapılır ve virgülden sonraki rakamlar dikkate alınmaz. Ancak, tek hayvan için yapılan hesaplamada küsurat 0,5 kg ve üstünde olursa rakam bir üst tam sayıya yuvarlanır Karkas Veriminin Belirlenmesi: Alımı yapılacak hayvanın et kalitesinin tespitine ve fiyatlandırılmasına esas olacak karkas verimi, hayvanın gövdesinden böbrek ve böbrek yağları ile kavram yağları dışında kalan yağların (pelvis boşluğu yağları, salkım, fıtık ile perde eti ve yağları) çıkartılmasından sonra tartımı yapılan karkas ağırlığının, daha önce tokluk firesi düşülerek tespit edilmiş olan canlı ağırlığa bölünmesi ile bulunur ve yüzde (%) olarak ifade edilir. Yapılacak hesaplamada virgülden sonraki rakamlar dikkate alınmaz. Örneğin; 59,3 veya 59,7 olarak hesaplanan karkas verimleri %59 kabul edilir. Örneğin; canlı ağırlığı 510 kg, tokluk firesi düşülmüş canlı ağırlığı 469 kg, karkas ağırlığı 280 kg olan 2 yaşında erkek sığırın karkas verimi aşağıdaki gibi hesaplanır: 280 Kg / 469 Kg x100 = 59,7 (%59 alınacak)

6 ( Satınalma Şube Sayfa No Sayfa 6 / Fiyatlandırma Cetvelleri Yağlı kesim yöntemiyle alıma tabi tutulacak hayvanlar, kesim işlemi akabinde yukarıda (Madde 3.2) verilen kriterlere göre kalite tespitleri yapıldıktan sonra yürürlükteki Alım Fiyat Listesi doğrultusunda fiyatlandırılır Ağırlığı ve/veya Karkas Verimi Düşük Sığır Alımlarında Fiyatlandırma: Karkas verimi %56 ve üstünde olmasına rağmen karkas ağırlığı 150(dahil) -159(dahil) kg aralığında olan 1-4 yaş arası erkek sığırlar; II. Kalite alım cetvelindeki tavan fiyat ( %55 randıman fiyatı ) üzerinden alıma tabi tutulur. 1-4 yaş arası erkek sığırlar ile düvelerin karkas ağırlıkları asgari 150 kg olmak kaydıyla, %52 ve altında karkas verimine sahip olması durumunda; III. Kalite hayvan grubunda değerlendirilir ve III. Kalite hayvan alım fiyatları cetvelinde kendi karkas verimlerine karşılık gelen fiyatlarla işlem görür. Şayet bu hayvanların karkas ağırlıkları 140 kg ın altında ise, karkas verimlerine bakılmaksızın III. Kalite büyükbaş hayvan fiyatları cetvelindeki taban fiyat (%49 ve altı randıman fiyatı) üzerinden alıma tabii tutulurlar. Yaş, cinsiyeti ve karkas verimi itibariyle III. Kalite grubuna girmesi gerektiği halde karkas ağırlığı 140 kg nin altında kaldığı için bu grupta değerlendirilmeyen hayvanlar karkas randımanları ne olursa olsun, III. Kalite büyükbaş hayvan fiyatları cetvelindeki taban fiyat (%49 ve altı randıman fiyatı) üzerinden alıma tabii tutulurlar. 3.4 MANDA ALIMI: 1-3 (dahil) yaşlı erkek mandalar için II. Kalite hayvan alım cetveli, damızlık vasfı taşımayan dişi mandalar için ise III. Kalite hayvan alım cetveli uygulanır (Damızlık vasfı taşıyan ve/veya gebe olan mandalar satın alınmaz).

BÜYÜKBAŞ HAYVAN ALIM SÖZLEŞMESİ Yürürlük Tarihi 01.01.2016

BÜYÜKBAŞ HAYVAN ALIM SÖZLEŞMESİ Yürürlük Tarihi 01.01.2016 BÜYÜKBAŞ HAYVAN ALIM SÖZLEŞMESİ Yürürlük Tarihi 01.01.2016 Madde 1 - Sözleşmenin Tarafları 1.1. Bu sözleşme, bir tarafta ET VE SÜT KURUMU.. Et Kombinası Müdürlüğü (bundan sonra Kombina olarak anılacaktır)

Detaylı

ET ve SÜT KURUMU BÜYÜKBAŞ (III. KALİTE HAYVAN) BESİCİLİK SÖZLEŞMESİ

ET ve SÜT KURUMU BÜYÜKBAŞ (III. KALİTE HAYVAN) BESİCİLİK SÖZLEŞMESİ 1.TARAFLAR ET ve SÜT KURUMU BÜYÜKBAŞ (III. KALİTE HAYVAN) BESİCİLİK SÖZLEŞMESİ Bir tarafta Et ve Süt Kurumu Et Kombinası (Aşağıda KURUM olarak adlandırılmıştır.) ile diğer tarafta. adresinde mukim (Aşağıda

Detaylı

TOSUN ALIM SÖZLEŞMESİ

TOSUN ALIM SÖZLEŞMESİ TOSUN ALIM SÖZLEŞMESİ Madde 1 - Sözleşmenin Tarafları 1.1. Bu sözleşme, bir tarafta ET VE SÜT KURUMU.. Et Kombinası Müdürlüğü (bundan sonra Kombina olarak anılacaktır) ile diğer tarafta.. (bundan sonra

Detaylı

ET ve SÜT KURUMU BÜYÜKBAŞ BESİCİLİK SÖZLEŞMESİ

ET ve SÜT KURUMU BÜYÜKBAŞ BESİCİLİK SÖZLEŞMESİ ET ve SÜT KURUMU BÜYÜKBAŞ BESİCİLİK SÖZLEŞMESİ 1. TARAFLAR Bir tarafta Et ve Süt Kurumu Et Kombinası (Aşağıda KURUM olarak adlandırılmıştır.) ile diğer tarafta. adresinde mukim (Aşağıda BESİCİ olarak adlandırılmıştır.)

Detaylı

ET VERİMİ. Et verimi kavramı. Karkas kalitesi. Karkas bileşimini etkileyen faktörler. Karkas derecelendirme. Karkas parçalama tekniği.

ET VERİMİ. Et verimi kavramı. Karkas kalitesi. Karkas bileşimini etkileyen faktörler. Karkas derecelendirme. Karkas parçalama tekniği. ET VERİMİ Et verimi kavramı Karkas kalitesi Karkas bileşimini etkileyen faktörler Karkas derecelendirme Karkas parçalama tekniği Et kalitesi 1 Et Verimi Kavramı Et verimi denilince: Genel anlamda; hayvanların

Detaylı

Et Muayenesi ve Teknolojisi (555) Prof. Dr. Gürhan ÇİFTÇİOĞLU KONU: Karkas Kalite ve Sınıflandırma

Et Muayenesi ve Teknolojisi (555) Prof. Dr. Gürhan ÇİFTÇİOĞLU KONU: Karkas Kalite ve Sınıflandırma İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Et Muayenesi ve Teknolojisi (555) Prof. Dr. Gürhan ÇİFTÇİOĞLU KONU: Karkas Kalite ve Sınıflandırma Bağıl Sistem, 9.

Detaylı

Birliği. Avrupa Birliği. Avrupa. Politikaları. Ortak Tarım. Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim. ığır r ve Dana Eti. 3.

Birliği. Avrupa Birliği. Avrupa. Politikaları. Ortak Tarım. Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim. ığır r ve Dana Eti. 3. Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikaları 1.- ığır r ve Dana Eti 2.-Koyun ve Keçi i Eti 3.-Kuru Yem 4.-Süt t ve Süt Ürünleri 5.Kanatlı Eti ve Yumurta Dr.Mustafa ALTUNTAŞ

Detaylı

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ALIM SÖZLEŞMESİ

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ALIM SÖZLEŞMESİ KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ALIM SÖZLEŞMESİ Madde 1 - Sözleşmenin Tarafları 1.1. Bu sözleşme, bir tarafta ET VE SÜT KURUMU.. Et Kombinası Müdürlüğü (bundan sonra Kombina olarak anılacaktır) ile diğer tarafta.. (bundan

Detaylı

a) Hayvanların bulunduğu yerlerin (ahırlar, mera - sundurma, depo, silo, vb.) hayvan yetiştiriciliğine uygun, fiziki şartları taşıması.

a) Hayvanların bulunduğu yerlerin (ahırlar, mera - sundurma, depo, silo, vb.) hayvan yetiştiriciliğine uygun, fiziki şartları taşıması. Bu sigorta ile 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 12 nci maddesine istinaden, Bakanlar Kurulu kararı ile kapsamı belirlenen, Veteriner Bilgi Sistemine (TÜRKVET e) kayıtlı olan süt ve erkek besi sığırları

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 09/02/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 09/02/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-5 ARPA YEMLİK MTS 0.97 0.8718 13,09 KG 118,44.72 1 ARPA YEMLİK ı: 118,44.72 1 ARPA ı 118,44.72 1 MTS 1.5 1.5 1.500,00 KG 9,90 1 (30/45 ARASI RANDUMAN) MTS 1.20 1.20 1.2000

Detaylı

HUBUBAT T.C. BAFRA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/01/2013. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. BAFRA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/01/2013. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri ARPA ARPA YEMLİK 0/0/203 T.C. Sayfa: - 7 ARPA YEMLİK MTS 0.62 0.62 0.6247,640.00 KG,024.5 ARPA YEMLİK TTS 2 500.00 KG 396.05 7 ARPA YEMLİK TTS- 0.40 0.5 0.4364 45,300.00 KG 9,770.00 6 ARPA YEMLİK ı: 2,90.56

Detaylı

Sığır İşletmelerini Planlama İlkeleri

Sığır İşletmelerini Planlama İlkeleri Sığır İşletmelerini Planlama İlkeleri Prof.Dr. Selahattin Kumlu Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Antalya Tanım İşletme, gerek duyulan ekonomik mal ve hizmetleri üretmek ve/veya pazarlamak,

Detaylı

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇELTİK , KG 1,128,029.

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇELTİK , KG 1,128,029. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.79 0.99 0.8319 858,138.00 KG 713,884.07 108 ARPA YEMLİK ı: 714,768.87 109 ARPA ı 714,768.87 109 ARPA YEMLİK MTS- 0.79 0.79 0.7900 1,12 KG 884.80 1

Detaylı

Simental sığır ırkının anavatanı İsviçre dir. Simental hem süt ve hemde etçi olmalarından dolayı kombine bir sığır ırkıdır. Dünyada bir çok ülkede

Simental sığır ırkının anavatanı İsviçre dir. Simental hem süt ve hemde etçi olmalarından dolayı kombine bir sığır ırkıdır. Dünyada bir çok ülkede BESİLİK BÜYÜKBAŞ SIMMENTAL (SİMENTAL) Simental sığır ırkının anavatanı İsviçre dir. Simental hem süt ve hemde etçi olmalarından dolayı kombine bir sığır ırkıdır. Dünyada bir çok ülkede yetiştirilmektedir.

Detaylı

HUBUBAT T.C. BAFRA TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ 01/05/ /05/2013. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-7 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT T.C. BAFRA TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ 01/05/ /05/2013. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-7 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.65 0.65 0.6500 2,190.00 KG 1,423.50 2 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.58 0.5800 16,100.00 KG 9,338.00 3 ARPA YEMLİK ı: 10,761.50 5 ARPA ı 10,761.50 5 UNU

Detaylı

Besi Hayvanları Pazarlama Politikası ve Canlı Hayvan Borsaları Komitesi. Sonuç Raporu

Besi Hayvanları Pazarlama Politikası ve Canlı Hayvan Borsaları Komitesi. Sonuç Raporu Besi Hayvanları Pazarlama Politikası ve Canlı Hayvan Borsaları Komitesi Sonuç Raporu Ana Başlıklar Kayıt Sistemi Hayvan Pazarları ve Canlı Hayvan Ticaret Borsaları Desteklemeler Sektörel Paydaşlar Mevzuat

Detaylı

HUBUBAT T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. 17/04/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 23/04/2017. Tarih: Sayı:

HUBUBAT T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. 17/04/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 23/04/2017. Tarih: Sayı: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.96 0.8902 74,78 KG 66,565.47 18 ARPA YEMLİK TTS 0.90 0.97 0.9437 33,74 KG 31,838.80 3 ARPA YEMLİK ı: 98,404.27 21 ARPA ı 98,404.27 21 MTS 1.00

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 91,513.

T.C. KIRŞEHİR TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 91,513. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.65 0.65 0.6500 10,790.00 KG 91,513.50 2 ARPA YEMLİK ı: 91,513.50 2 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ (1. GRUP) MTS 0.50 0.71 0.607 7,12,213.85 KG,307,989.68

Detaylı

HUBUBAT T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ 09/01/2017. Tarih: Sayı: - 15/01/2017 Satış Şekli

HUBUBAT T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ 09/01/2017. Tarih: Sayı: - 15/01/2017 Satış Şekli HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 09/01/017-15/01/017 Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.64 0.81 0.7718 19,635.00 KG 148,685.01 5 ARPA YEMLİK TTS 0.75 0.87 0.7903 77,88 KG 19,599.00 7 ARPA YEMLİK ı: 369,44.01 33 ARPA

Detaylı

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇELTİK ,634, KG 6,757,234.

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇELTİK ,634, KG 6,757,234. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.76 0.99 0.8703 537,71 KG 467,981.72 63 ARPA YEMLİK TTS 0.80 0.90 0.8407 82,5.00 KG 69,361.00 4 ARPA YEMLİK TTS-GT 0.84 0.84 0.8400 17,22 KG 14,464.80

Detaylı

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR , KG 37,536.

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR , KG 37,536. Tarih: HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.70 1.20 0.9409 1,224,21 KG 1,151,844.60 157 ARPA YEMLİK TTS 1.05 1.0238 126,72 KG 129,740.60 3 ARPA YEMLİK ı: 1,281,585.20 160 ARPA ı

Detaylı

MERKEZ A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 1 SAYFA NO : 1

MERKEZ A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 1 SAYFA NO : 1 BÜLTEN NO : 1 SAYFA NO : 1 HUBUBATLAR BUĞDAY BUĞDAY YUMUŞAK EKMEKLİK 0,87 1,02 0,93 1.697.560 KG 1.585.622,30 HMS 12 BUĞDAY YUMUŞAK EKMEKLİK 0,90 1,07 0,96 558.270 KG 534.038,90 HTS 9 BUĞDAY YUMUŞAK EKMEKLİK

Detaylı

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/07/2018 Şube Adı: BOLVADİN TİCARET BORSASI. Sayfa: 1-5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/07/2018 Şube Adı: BOLVADİN TİCARET BORSASI. Sayfa: 1-5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 31/0/2018 Sayfa: 1-5 ARPA ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 4 202,920.00 KG 16,626.53 6 ARPA YEMLİK ı: 16,626.53 6 ARPA ı 16,626.53 6 MTS 0.0 0.8 0.261 92,390.00 KG 6,08 10 TTS 0.84 0.84 0.8400 212,390.00

Detaylı

HUBUBAT. T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ - 10/11/2018. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-6 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı.

HUBUBAT. T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ - 10/11/2018. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-6 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı. HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.80 1.13 0.9495 624,164.00 KG 592,635.04 100 ARPA YEMLİK TTS 0.90 1.15 1.0211 140,253.00 KG 143,219.15 5 ARPA YEMLİK TTS- 0.95 0.95 0.9500 12,06

Detaylı

HUBUBAT T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ 06/02/2017. Tarih: Sayı: - 12/02/2017 Satış Şekli

HUBUBAT T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ 06/02/2017. Tarih: Sayı: - 12/02/2017 Satış Şekli HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/02/2017 T.C. Sayfa: 1 - ARPA YEMLİK MTS 0.73 10 37,174.00 KG 301,315.80 3 ARPA YEMLİK MTS- 0.7 0.78 0.7790 7,380.00 KG 5,748.80 2 ARPA YEMLİK OFİS-S 0.77 0.78 0.7774 89,220.00

Detaylı

HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ ( )

HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ ( ) HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ (2005-2015) PROJENİN UYGULANMASI (2005-2015) 2 YETİŞTİRİCİ VE MATERYAL SEÇİMİ 3 Proje Nasıl Uygulanmakta Yetiştirici ve Hayvan Seçimi Küçükbaşta 1 (bir) ve üzeri

Detaylı

HUBUBAT. T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ 07/01/ /01/2019. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-6 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT. T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ 07/01/ /01/2019. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-6 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.88 1.25 51 318,90 KG 320,525.00 27 ARPA YEMLİK TTS 1.03 1.11 1.0842 893,83 KG 969,083.40 9 ARPA YEMLİK ı: 1,289,608.40 36 ARPA ı 1,289,608.40 36 MTS

Detaylı

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/0/207 T.C. Sayfa: - 7 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.80 0.7285 22,740.00 KG 6,539.3 40 ARPA YEMLİK TTS 0.77 0.87 0.8203 6,40.00 KG 32,8.80 4 ARPA YEMLİK ı: 293,72. 44 ARPA ı 293,72.

Detaylı

KREDİLENDİRME KONULARI ve TEKNİK KRİTERLER (HAYVANCILIK ve SU ÜRÜNLERİ)

KREDİLENDİRME KONULARI ve TEKNİK KRİTERLER (HAYVANCILIK ve SU ÜRÜNLERİ) MADDE 4 Damızlık süt sığırı On baş ve üzerinde manda veya damızlık süt sığırı işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini on baş ve üzerine çıkarmaları gerekir. Manda veya holstein (siyah alaca/kırmızı

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ 26/05/2014-01/06/2014. Tarih: Sayı:

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ 26/05/2014-01/06/2014. Tarih: Sayı: HUBUBAT T.C. Sayfa: 1-7 İRMİĞİ İHR 0.78 0.92 0.8458 162,250.00 KG 137,223.84 3 TTS 0.70 0.74 0.7111 2,176,480.00 KG 1,547,704.25 6 ı: 1,684,928.09 9 ı 1,684,928.09 9 KIRIK TTS 0.90 0.90 0.9000 100,140.00

Detaylı

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. 26/11/ /12/2018 Şube Adı: KARAMAN TİCARET BORSASI Enaz Fiyat.

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. 26/11/ /12/2018 Şube Adı: KARAMAN TİCARET BORSASI Enaz Fiyat. Tarih: HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.81 1.10 0.9783 593,220.00 KG 580,325.90 38 ARPA YEMLİK TTS 1.00 1.12 1.0073 440,230.00 KG 443,440.62 3 ARPA YEMLİK ı: 1,102,754.02 48

Detaylı

HUBUBAT. T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ - 08/12/2018. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-7 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı.

HUBUBAT. T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ - 08/12/2018. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-7 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı. HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.80 1.12 0.9700 668,947.00 KG 648,873.45 92 ARPA YEMLİK TTS 0.98 1.09 1.0321 904,590.00 KG 933,630.30 12 ARPA YEMLİK ı: 1,623,860.45 109 ARPA ı 1,623,860.45

Detaylı

T.C. SİVAS TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , KG

T.C. SİVAS TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , KG HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.70 0.7000 178,500.00 KG 124,950.00 3 ARPA YEMLİK TTS 0.74 1.10 0.7735 4,794,43.00 KG 3,708,293.10 28 ARPA YEMLİK ı: 3,833,243.10 31 ARPA

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 17/09/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 17/09/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.79 0.89 0.8232 613,88 KG 505,349.52 88 ARPA YEMLİK MTS- 0.80 0.81 0.8020 12,50 KG 10,025.00 3 ARPA YEMLİK TTS 0.75 0.84 0.8172 73,86 KG 60,357.20 3

Detaylı

T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/05/206 T.C. Sayfa: - 6 ARPA YEMLİK MTS 0.65 0.65 0.6500 920.00 KG 598.00 ARPA YEMLİK KOOP. 0.72 0.72 0.758 6,904.00 KG 4,94.58 A ARPA YEMLİK TTS 0.79 0.79 0.7857 4,870.00 KG

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ençok Fiyat. Enaz Fiyat. Ortalama Fiyat

T.C. KIRŞEHİR TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ençok Fiyat. Enaz Fiyat. Ortalama Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 6 ARPA YEMLİK MTS 0.65 0.70 0.6957 5,5,903.00 KG 3,584,367.66 289 ARPA YEMLİK ı: 3,584,367.66 289 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ (. GRUP) MTS 0.63 0.89 0.7040 37,270,639.00

Detaylı

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG 1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi AVRUPA BİRLİĞİ: Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG Kaynak: Avrupa Birliği Komisyonu,

Detaylı

HUBUBAT T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ 16/01/2017. Tarih: Sayı: - 22/01/2017 Satış Şekli

HUBUBAT T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ 16/01/2017. Tarih: Sayı: - 22/01/2017 Satış Şekli Tarih: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.81 0.6786 25,9 KG 172,28.20 0 ARPA YEMLİK MTS- 0.75 0.7105 19,0 KG 1,52 4 ARPA YEMLİK TTS 0.77 0.87 0.796 266,8 KG 211,408.20 9 ARPA

Detaylı

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG 1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi AVRUPA BİRLİĞİ: Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG Kaynak: Avrupa Birliği Komisyonu,

Detaylı

TÜRKİYE DE SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ

TÜRKİYE DE SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ TÜRKİYE DE SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ Prof. Dr. Salahattin KUMLU DGRV-Türkiye Temsilciliği Eğitim Ekibi Merzifon, 2012 Türkiye de sığır varlığı ve süt verimi Eylül 2012 2 Sığır varlığı ve süt verimi İnek sayısı

Detaylı

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. 19/02/ /02/2018 Şube Adı: Maddelerin Cins ve Nev'ileri

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. 19/02/ /02/2018 Şube Adı: Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.81 0.95 0.8911 164,400.00 KG 146,503.20 6 ARPA YEMLİK TTS 0.99 0.99 0.9900 3,000.00 KG 2,970.00 1 ARPA YEMLİK ı: 149,473.20 7 ARPA ı 149,473.20 7 CİN

Detaylı

HUBUBAT T.C. GÖNEN TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ - 30/06/2011. Tarih: Sayı: 6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. GÖNEN TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ - 30/06/2011. Tarih: Sayı: 6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT 01/0/2011-30/0/2011 T.C. Sayfa: 1 - MTS 1.12 1.12 1.1200 15,000.00 KG 1,800.00 1 TTS 1.00 1.55 1.2332 751,51.00 KG 92,958.97 13 ı: 943,758.97 14 ı 943,758.97 14 SARI TTS 0.8 0.71 0.904 10,720.00

Detaylı

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 30/11/2013 Şube Adı: BOLVADİN TİCARET BORSASI. Sayfa: 1-5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 30/11/2013 Şube Adı: BOLVADİN TİCARET BORSASI. Sayfa: 1-5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri 01//2013-30//2013 Sayfa: 1-5 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.50 0.5473 1,305,400.00 KG 714,484.00 96 ARPA YEMLİK TTS 0.5950 291,420.00 KG 173,394.90 1 ARPA YEMLİK ı: 887,878.90 97 ARPA ı 887,878.90

Detaylı

HUBUBAT. T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ 24/12/ /01/2019. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-7 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT. T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ 24/12/ /01/2019. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-7 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.70 1.12 549,775.00 KG 530,275.62 69 ARPA YEMLİK TTS 0.81 1.12 1.0036 1,180,200.00 KG 1,184,491.14 32 ARPA YEMLİK ı: 1,714,766.76 101 ARPA ı 1,714,766.76

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ İNTÖRN PROGRAMI (VEHİP) YÖNERGESİ-YENİ

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ İNTÖRN PROGRAMI (VEHİP) YÖNERGESİ-YENİ AMAÇ Madde 1: Bu yönergenin amacı, S.Ü. Veteriner Fakültesi ndeki IX. ve X. Yarıyıl uygulama ağırlıklı VEHİP özel eğitimini ve değerlendirme esaslarını düzenlemektir. KAPSAM Madde 2: Bu Yönerge, SÜ Veteriner

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat

T.C. KIRŞEHİR TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 3/0/207 T.C. Sayfa: - 6 ARPA YEMLİK MTS 0.85 0.85 0.8494 3,443.00 KG,647.73 6 ARPA YEMLİK ı:,647.73 6 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ (. GRUP) MTS 0.70 4.50 0.8259 32,333,063.60 KG 26,705,279.68

Detaylı

HUBUBAT. T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ - 22/12/ /12/ Tarih: Sayı: Sayfa: 1-6 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT. T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ - 22/12/ /12/ Tarih: Sayı: Sayfa: 1-6 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.80 1.16 0.9520 7,710.00 KG 607,075.07 71 ARPA YEMLİK TTS 1.00 1.14 1.0681 892,490.00 KG 953,301.30 16 ARPA YEMLİK ı: 1,569,376.37 88 ARPA ı 1,569,376.37

Detaylı

T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 496,166.

T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 496,166. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.80 0.80 0.7966 622,860.00 KG 496,166.90 2 ARPA YEMLİK ı: 496,166.90 2 ARPA ı 496,166.90 2 TTS 0.85 0.86 0.8525 4,168,840.00 KG 3,553,936.10 2 ( İTHAL)

Detaylı

T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat BUĞDAY EKMEKLİK MTS , KG 39,010.

T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat BUĞDAY EKMEKLİK MTS , KG 39,010. HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY EKMEKLİK - Sayfa: 1-5 BUĞDAY EKMEKLİK MTS 0.83 0.83 0.8300 47,000.00 KG 39,010.00 5 BUĞDAY EKMEKLİK ı: 39,010.00 5 BUGDAY DİĞER DURUM BUĞDAY İTHAL İTL 0.59 0.59 0.5898 1,520,140.00

Detaylı

MERKEZ A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 6 SAYFA NO : 1

MERKEZ A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 6 SAYFA NO : 1 BÜLTEN NO : 6 SAYFA NO : 1 HUBUBATLAR BUĞDAY BUĞDAY YUMUŞAK EKMEKLİK 0,88 0,93 0,92 227.630 KG 210.191,90 HMS 2 BUĞDAY YUMUŞAK EKMEKLİK 0,95 1,06 1,01 1.092.880 KG 1.106.113,43 HTS 11 BUĞDAY YUMUŞAK EKMEKLİK

Detaylı

MERKEZ B Ü L T E N BÜLTEN NO : 4 SAYFA NO : 1

MERKEZ B Ü L T E N BÜLTEN NO : 4 SAYFA NO : 1 BÜLTEN NO : 4 SAYFA NO : 1 HUBUBATLAR BUĞDAY BUĞDAY YUMUŞAK EKMEKLİK 0,85 1,02 0,95 1.516.400 KG 1.440.278,38 HMS 28 BUĞDAY YUMUŞAK EKMEKLİK 0,95 1,00 0,99 100.600 KG 100.095,00 HMSGT. 3 BUĞDAY YUMUŞAK

Detaylı

T.C. KIRIKKALE TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA İTHAL ,720, KG 2,598,455.

T.C. KIRIKKALE TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA İTHAL ,720, KG 2,598,455. HUBUBAT ARPA ARPA BEYAZ 0/0/205-3/2/205 Sayfa: - 7 ARPA MTS 0.42 0.76 0.5879 26,873,204.60 KG 5,799,884.5 208 ARPA OFİS-A 0.6 0.72 0.627 22,348,46 KG 4,04,354.45 4 ARPA OFİS-S 0.69 0.84 0.6979 2,679,949.00

Detaylı

1. Keçi eti 2. Et Verimi ve Kalitesi için ıslah

1. Keçi eti 2. Et Verimi ve Kalitesi için ıslah 1. Keçi eti 2. Et Verimi ve Kalitesi için ıslah akin@comu.edu.tr http://akin.houseofpala.com Etin kimyasal içeriği Yaşa, cinsiyete, beslemeye bakılmadan kimyasal yapı da ortalama: %70 su, %18 protein,

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. BAFRA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 24/03/2017

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. BAFRA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 24/03/2017 HUBUBAT - 24/0/2017 T.C. Sayfa: 1-5 MTS 1.40 2.10 1.6912 2,702,060.00 KG 4,569,712.88 81 TTS 1.57 1.57 1.5655 22,500.00 KG 49,889.25 11 ( Düşük Randımanlı ) MTS 1.05 1.12 1.0600 190,000.00 KG 201,400.00

Detaylı

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. - 31/08/2016 Şube Adı: BOLVADİN TİCARET BORSASI. Sayfa: 1-5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. - 31/08/2016 Şube Adı: BOLVADİN TİCARET BORSASI. Sayfa: 1-5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 3/08/206 Sayfa: - 5 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK 0.58 0.75 0.6977 02,490.00 KG 7,503.50 3 ARPA YEMLİK TTS 0.78 0.78 0.7800 6,40.00 KG 2,589.20 ARPA YEMLİK ı: 84,092.70 4 ARPA ı 84,092.70 4 0.65

Detaylı

T.C. BAFRA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇELTİK ,555, KG 8,031,341.

T.C. BAFRA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇELTİK ,555, KG 8,031,341. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/0/202-3/0/202 T.C. Sayfa: - 7 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.60 0.6025 2,06.00 KG,268.78 2 ARPA YEMLİK 0.74 0.74 0.7426 500.00 KG 37.30 ARPA YEMLİK ı:,640.08 3 ARPA ı,640.08 3 MTS 0.83.0

Detaylı

T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 20,735.

T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 20,735. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.75 0.6693 30,980.00 KG 20,735.36 5 ARPA YEMLİK ı: 20,735.36 5 ARPA ı 20,735.36 5 YEMLİK TTS 0.92 0.92 0.9200 8,580.00 KG 7,893.60 1 ı: 7,893.60

Detaylı

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. - 30/06/2017 Şube Adı: Sayfa: 1-6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat.

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. - 30/06/2017 Şube Adı: Sayfa: 1-6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat. 01/0/2017 Sayfa: 1 - HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY EKMEKLİK BUĞDAY TTS 0.91 1.08 0.974 2,237,500.00 KG 2,184,593.95 3 BUĞDAY EKMEKLİK ı: 2,184,593.95 3 BUĞDAY ı 2,184,593.95 3 HUBUBAT 2,184,593.95 3 BAKLİYAT VE

Detaylı

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇELTİK , KG 95,070.

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇELTİK , KG 95,070. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.89 0.8243 1,078,10 KG 888,625.62 127 ARPA YEMLİK MTS- 0.81 0.81 0.8100 25,96 KG 21,027.60 1 ARPA YEMLİK TTS 0.84 0.86 0.8526 40,86 KG 34,837.20

Detaylı

T.C. KIRIKKALE TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Şube Adı: KIRIKKALE TİCARET BORSASI Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat

T.C. KIRIKKALE TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Şube Adı: KIRIKKALE TİCARET BORSASI Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Şube Adı: Sayfa: - 8 ARPA YEMLİK MTS 0.50 0.50 0.5000 7,600.00 KG 3,800.00 ARPA YEMLİK ı: 3,800.00 ARPA BEYAZ ARPA MTS 0.60.24 0.8048 28,308,489.00 KG 22,782,788.40 92 ARPA MTS-

Detaylı

KOYUNCULUK GAP TEYAP İHG

KOYUNCULUK GAP TEYAP İHG KOYUNCULUK GAP TEYAP İHG KOYUN IRKLARI Koyunları verimlerine göre 3 grupta toplayabiliriz. Etçi ırklar, Sütçü ırklar, Yapağıcı ırklar, Bir işletmede yetiştirilecek koyun ırkı seçilirken şu hususları dikkate

Detaylı

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR , KG 198,645.

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR , KG 198,645. Tarih: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.62 0.94 0.8154 4,747,71 KG 3,871,228.51 774 ARPA YEMLİK TTS 0.80 0.96 0.84 3,211,555.00 KG 2,706,887.18 46 ARPA MTS 0.80 0.83 0.8133 171,35

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ. Toplam YAĞLI TOHUMLAR YAĞLI TOHUMLAR. Toplam KÜSPELER

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ. Toplam YAĞLI TOHUMLAR YAĞLI TOHUMLAR. Toplam KÜSPELER HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK 2009 MTS 0.36 0.36 0.3557 39,485.00 KG 14,045.75 1 ARPA YEMLİK ı: 14,045.75 1 ARPA ı 14,045.75 1 SARI 2009 MTS 0.43 0.43 0.4304 126,860.00 KG 54,594.56

Detaylı

Madde 4 - Sovtaj Hasarlı hayvanın derisinden yararlanılması halinde, sigorta bedelinin en az % 4 ü, hasarlı

Madde 4 - Sovtaj Hasarlı hayvanın derisinden yararlanılması halinde, sigorta bedelinin en az % 4 ü, hasarlı 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 12nci maddesine istinaden Bakanlar Kurulu kararı ile kapsamı belirlenen, Çiftçi Kayıt Sistemine entegre edilmiş ön soy kütüğü ve soy kütüğüne kayıtlı olan süt sığırları,

Detaylı

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. - 31/03/2017 Şube Adı: Sayfa: 1-6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat.

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. - 31/03/2017 Şube Adı: Sayfa: 1-6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat. - 1/0/2017 Sayfa: 1-6 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.65 0.75 0.742 189,470.00 KG 19,102.50 20 ARPA YEMLİK ı: 19,102.50 20 ARPA ı 19,102.50 20 TTS 0.76 0.76 0.7578 148,260.00 KG 112,46.90 2

Detaylı

T.C. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği. Sayı : 69662481-621.03/E.38733 03.12.

T.C. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği. Sayı : 69662481-621.03/E.38733 03.12. 1 / 2 T.C. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Sayı : 69662481-621.03/E.38733 03.12.2015 Konu : Açıklama Sayın Ali Ekber YILDIRIM Dünya Gazetesi Köşe Yazarı İlgi

Detaylı

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇELTİK , KG 16,280.

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇELTİK , KG 16,280. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.90 0.8158 2,038,030.00 KG 1,662,643.47 301 ARPA YEMLİK MTS- 0.85 0.82 149,000.00 KG 122,670.00 12 ARPA YEMLİK TTS 0.85 0.8203 120,880.00

Detaylı

T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/07/206-3/07/206 T.C. Sayfa: - 6 ARPA YEMLİK MTS 0.55 0.60 0.579 93,800.00 KG 54,320.00 9 ARPA YEMLİK ı: 54,320.00 9 ARPA ı 54,320.00 9 BUĞDAY MAKARNALIK BUĞDAYLAR BUĞDAY ANADOLU

Detaylı

T.C. ÇANKIRI TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA İTHAL , KG 17,458.

T.C. ÇANKIRI TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA İTHAL , KG 17,458. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-5 ARPA YEMLİK MTS 0.65 0.6653 179,350.00 KG 119,324.00 4 ARPA YEMLİK TTS 0.64 0.74 0.6932 2,235,350.00 KG 1,549,498.06 53 ARPA YEMLİK ı: 1,668,822.06 57 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ

Detaylı

Damızlık İnek Seçimi. Zir. Müh. Zooteknist. Tarım Danışmanı Fatma EMİR

Damızlık İnek Seçimi. Zir. Müh. Zooteknist. Tarım Danışmanı Fatma EMİR Damızlık İnek Seçimi Zir. Müh. Zooteknist Tarım Danışmanı Fatma EMİR Süt sığırcılığını iyi seviyelere çıkarmak için seleksiyon ve çevre şartları önemlidir. Seleksiyon? Her yılın farklı dönemlerinde çeşitli

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ HUBUBAT MAMÜLLERİ. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ T.C. GÖNEN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ.

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ HUBUBAT MAMÜLLERİ. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ T.C. GÖNEN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. HUBUBAT - 31/0/2017 T.C. Sayfa: 1-7 KEPEGİ TTS 0.73 0.73 0.7300 17,240.00 KG 12,8.20 1 OSMANCIK MTS 2.00 2.00 2.0000 20,000.00 KG 40,000.00 1 ı: 2,8.20 2 ı 2,8.20 2 UZUN TANE TTS 2.7.60 4.2674 3,098,790.00

Detaylı

KULUÇKAHANE ve DAMIZLIK İŞLETMELERİNİN SAĞLIK KONTROL YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu 3285, 441 Yayımlandığı R.Gazete 14 Eylül 1998, 23463

KULUÇKAHANE ve DAMIZLIK İŞLETMELERİNİN SAĞLIK KONTROL YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu 3285, 441 Yayımlandığı R.Gazete 14 Eylül 1998, 23463 KULUÇKAHANE ve DAMIZLIK İŞLETMELERİNİN SAĞLIK KONTROL YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu 3285, 441 Yayımlandığı R.Gazete 14 Eylül 1998, 23463 BİRİNCİ BÖLÜ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ 22/02/ /02/2018. Tarih: Sayı:

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ 22/02/ /02/2018. Tarih: Sayı: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK 2017 MTS 0.88 0.88 0.8800 5,000.00 KG 4,400.00 1 ARPA YEMLİK ı: 4,400.00 1 ARPA ı 4,400.00 1 İRMİĞİ 2017 İHR 1.63 1.63 1.6273 79,200.00 KG 128,884.93 1 İRMİĞİ

Detaylı

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇAVDAR , KG 25,153.

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇAVDAR , KG 25,153. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 3/07/207 T.C. Sayfa: - 6 ARPA YEMLİK MTS 0.90 0.90 0.9000 4,500.00 KG 4,050.00 ARPA YEMLİK TTS 0.86 0.90 0.8868 78,580.00 KG 69,683.08 3 ARPA YEMLİK ı: 73,733.08 4 ARPA ı 73,733.08

Detaylı

T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 5 ARPA YEMLİK MTS 0.7 0.7 0.7076 3,280.00 KG 2,32.00 ARPA YEMLİK ı: 2,32.00 ARPA ı 2,32.00 (.GRUP) MTS 0.35 0.35 0.3500 40,076.00 KG 40,376.60 ı: 40,376.60 ı 40,376.60

Detaylı

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Şube Adı: Sayfa: 1-7 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat.

T.C. NİĞDE TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Şube Adı: Sayfa: 1-7 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. 01/0/017-8/0/017 Sayfa: 1-7 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.67 0.79 0.703 149,400.00 KG 107,618.00 18 ARPA YEMLİK ı: 107,618.00 18 ARPA ı 107,618.00 18 TTS 0.76 0.76 0.7570 546,600.00 KG 413,789.50

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. 07/09/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 11/09/2015. Tarih: Sayı:

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. 07/09/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 11/09/2015. Tarih: Sayı: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.50 0.60 0.5865 254,8.00 KG 149,457.92 4 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.61 0.6030 756,090.00 KG 455,904.75 3 ARPA YEMLİK ı: 605,362.67 7 ARPA ı 605,362.67

Detaylı

T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat Tarih: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.50 0.69 0.6487 939,009.00 KG 609,153.91 25 ARPA YEMLİK KOOP. 0.70 0.70 0.7014 33,752.00 KG 23,674.56 1 A ARPA YEMLİK TTS 0.68 0.73 0.7081

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ 01/06/ /06/2017. Tarih: Sayı:

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ 01/06/ /06/2017. Tarih: Sayı: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.71 0.71 0.7100 500.00 KG 355.00 1 ARPA YEMLİK TTS 0.96 0.96 0.9550 9,380.00 KG 8,957.90 1 ARPA YEMLİK ı: 9,312.90 2 ARPA ı 9,312.90 2 KOÇANLI

Detaylı

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/01/2014 Şube Adı: BOLVADİN TİCARET BORSASI. Sayfa: 1-6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

T.C. BOLVADİN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/01/2014 Şube Adı: BOLVADİN TİCARET BORSASI. Sayfa: 1-6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri - 3/0/204 Sayfa: - 6 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.68 0.5748 26,770.00 KG 24,609.50 20 ARPA YEMLİK TTS 0.62 0.62 0.6200 404,280.00 KG 250,653.60 ARPA YEMLİK ı: 375,263.0 2 ARPA ı 375,263.0

Detaylı

TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 16 Mart 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28589 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ GÜNEYDOĞU VE DOĞU ANADOLU PROJESİ KAPSAMINDAKİ İLLERDE KURULACAK DAMIZLIK SIĞIR İŞLETMESİ YATIRIMLARININ

Detaylı

DOĞU ANADOLU PROJESĠ KAPSAMINDAKĠ ĠLLERDE ETÇĠ VE KOMBĠNE IRKLARLA KURULACAK DAMIZLIK SIĞIR

DOĞU ANADOLU PROJESĠ KAPSAMINDAKĠ ĠLLERDE ETÇĠ VE KOMBĠNE IRKLARLA KURULACAK DAMIZLIK SIĞIR 25 Şubat 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27504 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: DOĞU ANADOLU PROJESĠ KAPSAMINDAKĠ ĠLLERDE ETÇĠ VE KOMBĠNE IRKLARLA KURULACAK DAMIZLIK SIĞIR ĠġLETMESĠ YATIRIMLARININ

Detaylı

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG 1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKĠ GELĠġMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi AVRUPA BĠRLĠĞĠ: Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG Kaynak: Avrupa Birliği Komisyonu,

Detaylı

Et Teknolojisi. Bahar yarıyılı. Prof. Dr. Ayla Soyer. -Et üretimini etkileyen faktörler -Etin tanımı -Etlerin sınıflandırılması -Karkas parçalama

Et Teknolojisi. Bahar yarıyılı. Prof. Dr. Ayla Soyer. -Et üretimini etkileyen faktörler -Etin tanımı -Etlerin sınıflandırılması -Karkas parçalama Et Teknolojisi Bahar yarıyılı Prof. Dr. Ayla Soyer -Et üretimini etkileyen faktörler -Etin tanımı -Etlerin sınıflandırılması -Karkas parçalama Et üretimi ve etkileyen faktörler Et, pahalı bir üretimdir.

Detaylı

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR * Tedbir 101: Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR * Tedbir 101: Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR * Çağrı Dönemi : 1 Tedbir 1: Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Alt Tedbir 1: Süt Üreten Tarımsal İşletmeler -Mahal büyüklükleri

Detaylı

BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ

BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ Sayfa: 1-10 BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ FASÜLYE KURU FASÜLYE K.FASULYE BATTAL KG 6,340.00 25,956.00 51.91 K.FASULYE BATTAL Toplamı: 6,340.00 25,956.00 51.91 KURU FASÜLYE Toplamı: 6,340.00 25,956.00 51.91 FASÜLYE

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ GENEL NOT ORTALAMASI HESAPLAMA KURALLARI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ GENEL NOT ORTALAMASI HESAPLAMA KURALLARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ GENEL NOT ORTALAMASI HESAPLAMA KURALLARI 1. Bu kurallarda geçen tanım ve kısaltmalar; a) Açıköğretim Sistemi: Anadolu Üniversitesine bağlı

Detaylı

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 71,960.

T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 71,960. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-8 ARPA YEMLİK TTS 0.80 0.98 0.9278 77,560.00 KG 71,960.80 11 ARPA YEMLİK ı: 71,960.80 11 ARPA ı 71,960.80 11 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.17 0.17 0.1723 460,000.00

Detaylı

Grafik Yılı I-II-III-IV. Dönem Üretim İstatistikleri

Grafik Yılı I-II-III-IV. Dönem Üretim İstatistikleri 1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi Kırmızı Et Üretimi: TUİK kırmızı et üretim istatistiklerini üçer aylık dönemler halinde yayınlamaktadır. Toplam kırmızı et üretimi

Detaylı

HUBUBAT T.C. BAFRA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/01/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. BAFRA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/01/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ÇELTİK ÇELTİK 0/0/207-3/0/207 T.C. Sayfa: - 8 ÇELTİK MTS.3.90.4859 3,39,627.00 KG 9,898,27.4 437 ÇELTİK MTS-.75.75.7500 200,000.00 KG 350,000.00 GT ÇELTİK TTS.23.65.454 2,655,679.20 KG 3,854,585.43

Detaylı

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG 1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKĠ GELĠġMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi AVRUPA BĠRLĠĞĠ: Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG Kaynak: Avrupa Birliği Komisyonu,

Detaylı

DEVLET DESTEKLİ BÜYÜKBAŞ HAYVAN HAYAT SİGORTASI TARİFE VE TALİMATLAR 2015

DEVLET DESTEKLİ BÜYÜKBAŞ HAYVAN HAYAT SİGORTASI TARİFE VE TALİMATLAR 2015 DEVLET DESTEKLİ BÜYÜKBAŞ HAYVAN HAYAT SİGORTASI TARİFE VE TALİMATLAR 2015 Bu sigorta ile 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 12 nci maddesine istinaden, Bakanlar Kurulu kararı ile kapsamı belirlenen,

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam T.C. SİVAS TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 30/06/2017. Tarih: Sayı: 7 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam T.C. SİVAS TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 30/06/2017. Tarih: Sayı: 7 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 30/06/201 Sayfa: 1 - ARPA YEMLİK MTS 0.5 1.00 0.9503 29,250.00 KG 265,362.50 6 ARPA YEMLİK TTS 0.0 1.14 0.8342 490,858.00 KG 409,481.01 10 ARPA YEMLİK ı: 64,843.51 16 ARPA ı

Detaylı

T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat

T.C. KASTAMONU TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat Tarih: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2017-30/0/2017 T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.60 1.00 0.8353 50,60.00 KG 2,298.10 5 ARPA YEMLİK TTS 0.96 0.96 0.9550 36,280.00 KG 3,67.0 2 ARPA YEMLİK ı: 76,95.50

Detaylı

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG 1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKĠ GELĠġMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi AVRUPA BĠRLĠĞĠ: Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG Kaynak: Avrupa Birliği Komisyonu Grafik-2:

Detaylı

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG

Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG 1. KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDEKĠ GELĠġMELER a. Kırmızı Et Sektörü Pazar Analizi AVRUPA BĠRLĠĞĠ: Grafik-1: Avrupa Birliğinde Haftalık Dana Karkas Ortalama Fiyatları / 100 KG Kaynak: Avrupa Birliği Komisyonu,

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: AĞUSTOS-2018 03.09.2018 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 73 0 0.820 1.400 0.929 33.793.583 Kg 31,393,992.27 HMS Buğday

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ 18/01/2016. Tarih: Sayı: - 22/01/2016 Satış Şekli

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ 18/01/2016. Tarih: Sayı: - 22/01/2016 Satış Şekli HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-10 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.65 0.681 75,480.00 KG 48,16.00 ARPA YEMLİK TTS 0.72 0.72 0.7187 1,10.00 KG 22,501.00 1 ARPA YEMLİK ı: 70,664.00 4 ARPA ı 70,664.00 4 ÇELTİK

Detaylı

2011/1 sayılı Tarım Genelgesi Karşılaştırma (25.04.2014 )

2011/1 sayılı Tarım Genelgesi Karşılaştırma (25.04.2014 ) 2011/1 sayılı Tarım Genelgesi Karşılaştırma (25.04.2014 ) Eski: DİR Kapsamında İthalatına İzin Verilmeyecek Eşyalar Yeni: Dahilde İşleme İzin Belgesi ile İlgili İthalat Listesine İlişkin Hükümler (Değ.:

Detaylı

KONYA-EREĞLİ TİCARET BORSASI TÜRKİYE DE VE İLÇEMİZDE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ SORUNLARI

KONYA-EREĞLİ TİCARET BORSASI TÜRKİYE DE VE İLÇEMİZDE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ SORUNLARI KONYA-EREĞLİ TİCARET BORSASI 2015 TÜRKİYE DE VE İLÇEMİZDE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ SORUNLARI TÜRKİYE DE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ Ülkemiz coğrafi özellikleri bakımından her türlü hayvansal ürün üretimi için uygun

Detaylı