Kütahya Genel Sekreterliği

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kütahya Genel Sekreterliği"

Transkript

1 Aylık E-Bülten, Sayı 1 İletişim ve teknolojinin sınır tanımadığı çağımızda, hayatın her alanında birçok yenilikle karşı karşıyayız. Sağlıkta dönüşüm programının etkisi ile sağlık alanında bu değişim daha hızlı yaşanmaktadır. Sağlık alanında yaşanan değişiklikleri vatandaşlarımıza ve halkımıza duyurabilmek, çalışmalarımızı sizlerle paylaşabilmek için her türlü iletişim aracından faydalanmak istiyoruz. Sosyal medya, basın ve Web sayfalarının yanı sıra e-bülten hazırlayarak belirli periyotlarda bilgilendirmeler yapmayı düşünüyoruz. Hastanelerimizde halkımıza yönelik, bilinçli anne okulu, çocuk dostu hastane, engellilere yönelik projeler, obezite ve hareketli yaşam gibi çok sayıda proje geliştirilmektedir. Yine kalp, kemoterapi ve üroloji başta olmak üzere çok sayıda branşta ilimizde önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar diğer branşlar ile geliştirildiğinde bölgede önemli bir merkez niye olmayalım? Halkımızın sağlığı için ne yaparsak yapalım azdır. Çünkü mevzu bahis olan insan hayatıdır. İnsan sağlığının değerinin hiçbir şeyle ölçülmesi mümkün değildir. Oldukça güç ve yorucu şartlarda çalışan personelimiz bu görevin manevi değerini düşünmemiş olsaydı çalışamazlardı. Sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinde, kaliteli sunulmasında emeği geçen sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi ve minnet duygularımı sunarken, vatandaşlarımıza hastanelerine, sağlık personeline sahip çıkmalarını, birlikte daha sağlıklı günlere el ele ulaşma temennilerimi iletmek isterim. Bir sonraki bültende görüşmek üzere. Sağlıkla ve mutlulukla kalın. B u s a y ı m ı z ı n İ ç e r i ğ i Biz Hizmet İçin Varız Op.Dr. M.EKİCİ (Genel Sekreter) Sağlıkta Nöbet Değişimi Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Bilinçli Gebelik Okulu Bir fikriniz mi var? Çocuk Dostu Hastaneler Moral terapisi ve İyileştirici mizah Hastanelerimiz renkleniyor Kütahya Genel Sekreterliği Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Basın ve Halkla İlişkiler İletişim Bülten Tarihi: Şubat 2013 O p. D r. M i t h a t E k i c i G e n e l S e k r e t e r Enerji verimliliği Ayın Birimi Uygulaması Eğitimle yeni ufuklara Anne hasta yakınları oteli ve EN-VIP Projeleri Personelimize hizmet içi eğitim ve kurslar Hastanelerde çay ve simit ikramı Yatırımlarımız Çalışanlarımıza yönelik alışveriş indirimleri Mevlüt YILDIZ Mesut DÖNMEZ Meryem DİLMAÇ KALELİ Candan YILMAZ Fatma TANRIKULU İNCE Zeliha CEYLAN Adres:Saray Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı D.P.Ü Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası Telefon: +90 (274) Web Adresi: Mail Adresi: idari@kutahyakhgs.gov.tr SOSYAL MEDYA Facebook: Kamu-Hastaneleri-Birli%C4%9Fi/ Twitter:

2 C i l t 1, S a y ı 1 S a y f a 2 Sağlıkta Nöbet Değişimi Sağlıkta 10 yıldır büyük başarılara imza atan ve Sağlıkta Dönüşüm sürecini Dünya ya örnek olabilecek bir model olarak geliştiren Sayın Recep AKDAĞ, çalışmalarından ve başarılarından dolayı minnet duygularımızı sunarız. Sayın Bakanımız Mehmet MÜEZZİNOĞLU na görevinde başarılar dileriz.. Sağlık Bakanımız Mehmet MÜEZZİNOĞLU nun sağlık çalışanlarına mesajı: İnsan hayatı gibi önemli ve kutsal bir gaye uğruna büyük meşakkatle çalışmalarını yürüten meslektaşlarım, değerli sağlık çalışanları; Sağlıkta Dönüşüm Programının önemli bir kulvarında bayrağı devralan bir meslektaşınız olarak, sağlık hizmetlerini, tüm dünyanın imreneceği bir seviyeye taşıyan emeğiniz ve gayretleriniz için Hükümetimiz ve halkımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hükümetimiz döneminde başlayan ve 11 yılı geride bıraktığımız SağlıktaDönüşüm Programı ile sağlıkta ulaştığımız nokta, ülke insanımızın büyük teveccühünü kazanmıştır. Halkımızın sağlık hizmetine ulaşımının kolaylaştığı, sağlık hizmeti anlayışının dünya çapında bir değer haline taşındığı böylesine büyük başarının ardındaki gerçek kahramanlar sizlersiniz. Sayınız az, iş yükünüz fazla olduğu halde, halkımıza hizmet için ortaya koyduğunuz emsalsiz özveri her türlü takdirin üzerindedir. İnsana, hayata hizmet gibi asil bir hedef uğruna çalışmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Sorunlarımızı sürekli iletişim halinde olarak aşmaya çalışacağız. Her zaman yanınızda, yanı başınızda olmaya gayret edeceğiz. Sağlıkta Dönüşüm hedeflerimizi, vizyonumuzu beraber oluşturmaya çalışacağız. Bu duygularla hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

3 S a y f a 3 K ü t a h y a G e n e l S e k r e t e r l i ğ i Sağlık Çalışanlarına Yönelik ŞİDDET M e v l ü t Y I L D I Z İ d a r i H i z m e t l e r B a ş k a n ı Sayın Bakanımızın da ifade ettiği üzere, İnsana, hayata hizmet gibi asil bir hedef için çalışan sağlık personeline yönelik şiddet olayları her geçen gün artmaktadır. Sağlık yönetiminde hasta memnuniyetini esas alırken çalışan memnuniyetinin sağlanmasının da asli görevimiz olduğunun bilincindeyiz. Nasıl hastalarımızın haklarını savunuyorsak, personelimize yönelik şiddete de karşı durmak, şiddet gösterenlere karşı hukuk mücadelesi vererek hak ettikleri cezayı almalarını sağlamak sağlık yöneticilerinin görevidir. Sağlıkta şiddet olayları genellikle acil servislerde meydana gelirken, en çok şiddet gören sağlık çalışanları; pratisyen hekimlerimiz ve hemşirelerimizdir. Ülkemizde kadına şiddeti (%40) bile geride bırakan sağlıkta şiddet (%60) olgusu, sağlık personelimizin hizmet etme heyecanında travmaya neden olmaktadır. Şiddet olgusu en çok sözel (%72,4) olarak gerçekleşirken, fiziksel şiddet de önemli oranlara (%11,7) ulaşmış ve hatta şiddet esnasında silah, bıçak vb. gibi aletler (%0,3) kullanılmıştır. Araştırmalara göre, şiddet olayları sonrası sağlık personelinin %24 ü, sonraki mesailerinde kötü performans sergilemişlerdir. Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesine yönelik olarak Bakanlığımızca mevzuat düzenlemesi yapılmıştır. Avukatlık hizmetleri desteği başta olmak üzere çalışanlarımıza her türlü desteğin sağlanması genelge ile düzenlenmiştir. Sağlıkta şiddet konusunda başta basınımız, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın gereken farkındalığın oluşturulmasını, halkımızın sağlığına kavuşması için fedakârca çalışan personelimizin gereken saygınlığı görmesini istiyoruz. K ü t a h y a d a A n n e O t e l l e r i Bakanlığımızın başlattığı çalışma kapsamında doğumu yaklaşan gebelerin ve küvezde bebeği bulunan annelerin konaklamalarının sağlanması için Anne oteli uygulaması başlatıldı. Doğum yapacak kişinin hastanede misafir edilmesi, ayrıca yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yatan bebeğin iyileşme süresinin kısaltılması, anne bebek bağının geliştirilmesi ve bebeğin anne sütünden mahrum bırakılmaması için hastane içinde kalabilecekleri 'Anne Otelleri'nin yapılması kararının alınmasında sonra Simav Devlet Hastanesinde anne adayları ile yeni doğum yapanlara özel Anne Oteli hazırlanarak uygulamaya geçildi. DPÜ Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesinde ve Tavşanlı Doç.Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde ise Anne Oteli çalışmaları sürdürülmektedir.

4 S a y f a 4 K ü t a h y a G e n e l S e k r e t e r l i ğ i B İ L İ N Ç L İ G E B E L İ K O K U L U A Ç I L D I Sağlıklı gebelik, sağlıklı anne sağlıklı bebek ve sağlıklı yeni nesiller için BİLİNÇLİ GEBELİK OKULU Eğitim programında; gebelikte ve emzirme döneminde beslenme, psikolojik değişiklikler, acil durumlar, gebelikte ağız ve cilt bakımı, faydalı olabilecek egzersizler, doğum yöntemleri, bebek bakımı ve beslenmesi, doğum çantasının hazırlanması gibi konular yer almakta. Katılımcılar için tıbbi bilgilerin yanında doğumhane gezisi, doğum çantasının hazırlanması gibi konulara da yer vererek doğuma hazırlık sürecini kolaylaştırmak amaçlanıyor. Çalışan anne adaylarının da eğitimlere katılabilmesi için dersler yarım gün olacak şekilde düzenlendi. Böylece onlar da yarım gün ayırarak eğitimlere katılabilecekler. E ğ i t i m P r o g r a m ı 1.Grup (0-14 haftalık gebelik için): / 13:30-16:00 2.Grup (14-26 hafta gebelik için): / 09:30 11:45 3.Grup (26-40 hafta gebelik için): / 13:30 17:00 Kayıt Yaptırmak İçin: İrtibat Kişisi: Fatma TANRIKULU İNCE Genel Sekreterlik/ Tıbbi Hizmetler Başkanlığı B i r f i k r i n i z m i v a r? Sağlık hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde düzenlenip sunulması, hasta ve çalışan memnuniyetinin sağlanması asli görevimizdir. Katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde bu çalışmalarda personelimizin ve halkımızın görüş ve önerileri bizim için büyük önem taşımaktadır. Üstelik sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Ekip olarak halkımıza sunulan sağlık hizmetinin kalitesini ve ulaşılabilirliğini artırırken, personelimizin çalışma koşullarının da iyileştirilmesini önemsiyoruz. Mevcut imkanlar ve kaynaklar çerçevesinde, mevzuata uygun, hakkaniyetli olarak neler yapabiliriz. Bunun için önerileriniz nelerdir. Eğer sizde bu konularda bir fikrim var diyorsanız bize mail atabilirsiniz. Bizler yapıcı olan her türlü eleştiriden mutluluk duyarız. Mail Adresi: idari@kutahyakhgs.gov.tr

5 A y l ı k E - B ü l t e n, S a y ı 1 Sayfa 5 Ç o c u k D o s t u H a s t a n e l e r Hastanelerimizden hizmet alan çocuklarımızın hastane fobisini yenmek, hastanede hizmet aldıkları süresi içerisinde psikolojik travmaya maruz kalmasını önlemek için çalışmalar başlattık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklara sunulan sağlık hizmetlerinin yanı sıra iyileştirici mizah ve psikolojik yaklaşımları içeren projeye emeği geçen çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Projemizin içeriğinde, servislerimize ve polikliniklerimize yönelik fiziksel düzenlemeler, oyun alanları oluşturulması, çizgi film karakterleri vb. resimler çizilmesi, personelimizin ve çocukların ebeveynlerin eğitimleri yer alıyor. M o r a l T e r a p i s i v e İ y i l e ş t i r i c i M i z a h Sağlık sorunları nedeniyle hastaneye yatan insanlar psikolojik olarak biraz daha hassastır. Hastalıklarından kaynaklanan sıkıntı, kaygı ve mutsuzlukları onların tedavi süreçlerini de olumsuz etkilemektedir. Genel sekreterliğimizce bu durum öz önüne alınarak hastalarımızın hastane ve hastalıklarından kaynaklı sıkıntılarını, kaygılarını ve mutsuzluklarını gidermek, onlara dert ortağı olmak amacıyla yeni bir uygulama başlattık. K a n d i l S i m i d i D a ğ ı t ı l d ı P e r s o n e l i m i z e Y ı l b a ş ı T e b r i ğ i

6 A y l ı k E - B ü l t e n, S a y ı 1 S a y f a 6 H a s t a n e l e r i m i z R e n k l e n i y o r Hastanenin atmosferini yumuşatmak ve hastalara moral vermek için hastane duvarlarına doğaçlama manzara resimleri çizen ressam Gürcan Ekici hastanemiz duvarlarını tablo haline getirdi. E n e r j i V e r i m l i l i ğ i Isıtma, aydınlatma ve ulaşım ihtiyaçlarımızı karşılarken, elektrikli ev eşyalarımızı kullanırken, kısacası günlük yaşantımızın her safhasında enerjiyi verimli kullanmak suretiyle, ihtiyaçlarımızdan kısıtlama yapmadan aile bütçesine, ülke ekonomisine ve çevremizin korunmasına katkı sağlamamız mümkündür.

7 S a yf a 7 G e n e l K ü t a h ya S ek r e t e r li ğ i Ayın Birimi Uygulaması Hastanelerimizde ayın birimi uygulaması başlatıldı. DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk olarak Sağlık Kurulu ayın birimi seçildi. Daha öncesinde 3-4 günde sonuçlanan işlemler artık haftanın 5 günü aynı gün içinde sonuçlandırılmaya başlanıldı. Eğitimle Yeni Ufuklara Hastanelerimizde sağlık kalite standartları uyarınca planlanan eğitimlerin yanı sıra iletişim, kişisel gelişim vb. çok sayıda eğitimler düzenlenmektedir. Tavşanlı Doç.Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesince TC Zafer Kalkınma Ajansı destekli Hastane Çalışanlarının Strese Karşı Zaferi isimli projesi uygulanmış, ayrıca ajansa Gülen Yüzler ve Eğitimle Yeni Ufuklara isimli 2 adet eğitim içerikli teknik destek projesi sunulmuş ve projelerimiz başarılı bulunmuştur. Anne-Hasta Yakınları Oteli ve EN_VIP Zafer Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programına Genel Sekreterlik ve Evliya Çelebi Devlet Hastanesi olarak 2 proje ile müracaat etmiş bulunmaktayız. Projelerimiz EN-VİP ve Şevkat Evi isimleri ile sunuldu. EN-VİP Projesi ile, yaşlı ve engelli olup herhangi bir refakatçi desteği bulunmaksızın kendi başına hastanedeki iş ve işlemlerini gerçekleştiremeyecek vatandaşlarımıza yönelik hizmetleri kapsamaktadır. Şevkat evi projesi de, yoğun bakımlarda ve kuvözlerde hastası bulunan vatandaşlarımız için planlanan, anne ve hasta yakınları otelidir.

8 A y l ı k E - B ü l t e n, S a y ı 1 S a y f a 8 P E R S O N E L İ M İ Z E H İ Z M E T İ Ç İ E Ğ İ T İ M V E K U R S L A R Personelimizin kişisel gelişimi veya yeteneklerini geliştirmek istedikleri alanlara yönelik olarak eğitimler ve kurslar düzenlenmesi düşünülmektedir. Konu ile ilgili olarak Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü ve Halk Eğitim Merkezleri ile ortak çalışmalar yürütülmesi planlanmaktadır. Personelimize yönelik yabancı dil kursları, NLP, Kişisel gelişim, bilgisayar, mesleki gelişim, iletişim, musiki, müzik aletleri çalma vb. kurslar gelen taleplere göre değerlendirilecek ve gerekli çalışmalar yapılacaktır. Sizde bu kurslardan yararlanmak istiyorsanız, düzenlenecek kurslara katılırım, devamsızlık sorunum olmaz diyorsanız, Hastane Yönetimlerine müracaat ediniz. T a v ş a n l ı D o ç. D r. M u s t a f a K a l e m l i D e v l e t H a s t a n e s i Ö z ü r l ü S a ğ l ı k K u r u l u R a p o r u tarihi itibariyle Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde Sağlık Kurulu Raporu verilmeye başlandı. Artık hem Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, hem de Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi özürlü sağlık kurulu raporu veriliyor. H a s t a n e l e r d e ç a y v e s i m i t i k r a m ı Hastanemize tetkik ve tedavileri için aç karnına muayene olmak için gelen hastalarımıza yönelik çay ve simit ikramına başladık. Bu konuda destek olmak isteyecek fırıncılar odası başta olmak üzere tüm esnafımızın desteklerini bekliyoruz.

9 S a y f a 9 K ü t a h y a G e n e l S e k r e t e r l i ğ i Y a t ı r ı m l a r ı m ı z T a v ş a n l ı D o ç. D r. M u s t a f a K a l e m l i D e v l e t H a s t a n e s i Y a t a k l ı D e v l e t H a s t a n e s i G e d i z D e v l e t H a s t a n e s i Y a t a k l ı D e v l e t H a s t a n e s i İ n ş a a t ı P l a n l a n a n Y a t ı r ı m l a r ı m ı z

10 S a yf a 1 0 G e n e l K ü t a h ya S ek r e t e r li ğ i ÇALIŞANLARIMIZA YÖNELİK ALIŞVERİŞ İNDİRİMLERİ PEŞİN PEŞİN Özel indirim imkanları Personellerimizin indirimlerden faydalanabilmesi için kurumsal kimlik kartlarını göstermeleri gerekmektedir.

Kütahya Genel Sekreterliği

Kütahya Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 3 Kütahya Genel Sekreterliği Bülten Tarihi: Nisan 2013 HEMŞİRELER GÜNÜ 12 Mayıs tüm Dünya'da "Hemşireler Günü" ve bugünü içeren 12-18 Mayıs ise "Hemşirelik Haftası" olarak kutlanmakta.

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Bülten Tarihi: Şubat 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) önderliğinde bu yılki Kanser Günü teması "efsanelere inanmayın" şeklindedir. Bu efsaneler "kanseri konuşmak

Detaylı

Gebelik veya hamilelik,

Gebelik veya hamilelik, Gebelik veya hamilelik, yumurtanın döllenmesinden doğuma kadar geçen 266 günlük döneme verilen isimdir. Anne ve baba adayının bu dönemi bilinçli ve sağlıklı bir şekilde geçirmesi, hem doğacak çocuk/çocukları

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 8 Bülten Tarihi: Eylül 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KÜTÜPHANELER KURULUYOR HASTALARIMIZ OKUYOR Kütahya ilindeki tüm hastanelerimizde kütüphane ve kitaplıklar

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 9 Bülten Tarihi: Ekim 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KALP TİMİ KURDUK. Dpü Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 7 gün 24 saat hizmet verecek kalp

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 ULAŞIM ARAÇLARI Başbakanlık Tasarruf Genelgesi ve 237 Sayılı Taşıt Kanun u gereği olarak, Kamuda gereksiz harcamaların

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Bülten Tarihi: AĞUSTOS 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN Kurtuluş mücadelesinin Zafer ile sonuçlandığı, Kuruluşta olduğu gibi Kurtuluşunda vatanı olan Kütahya

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 10 Bülten Tarihi: Kasım 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şefkat Evi ve Anne Oteli Açılışı ġefkat Evi (Hasta yakınları ve refakatçi) ve Anne Otelinin açılıģını

Detaylı

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir.

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir. İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN nin Entegre Sınır Yönetimi Eylem Planı Aşama 1 Eşleştirme projesi kapanış konuşması: Değerli Meslektaşım Sayın Macaristan İçişleri Bakanı, Sayın Büyükelçiler, Macaristan

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı SAVUNMASIZ VE ÖRSELENEBİLİR GRUPLARDA SAĞLIK HİZMETİ SUNUM PLANI Temel Hasta Hakları Hasta

Detaylı

Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU

Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU 2000 Sayfa No: İÇERİK Kapak 2 İçerik 3 1. AKEV Hakkında 4 2. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu 5 3. Özet 6 4. Faaliyetler ve Çıktılar 8 5. Genel Başarı Göstergeleri

Detaylı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü. Kadınlar ve Diyabet: Sağlıklı bir gelecek hakkımız

14 Kasım Dünya Diyabet Günü. Kadınlar ve Diyabet: Sağlıklı bir gelecek hakkımız 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Kadınlar ve Diyabet: Sağlıklı bir gelecek hakkımız 14 Kasım Dünya Diyabet Gününe ilişkin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalımızın bilgilendirme metni:

Detaylı

KISITLAMA UYGULANAN HASTALARDA GÜVENLİ HASTA BAKIMI YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ ANTALYA

KISITLAMA UYGULANAN HASTALARDA GÜVENLİ HASTA BAKIMI YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ ANTALYA KISITLAMA UYGULANAN HASTALARDA GÜVENLİ HASTA BAKIMI YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ KONGRESİ ANTALYA KISITLAMA UYGULANAN HASTALARDA GÜVENLİ HASTA BAKIMI ÇALIŞMA GRUBU Ayşe Karakulak Alim Ekinci Fatma Küçükerenköy

Detaylı

AFYONKARAHİSAR DA NUFUS ARTIŞI PROJESİ (NAP)

AFYONKARAHİSAR DA NUFUS ARTIŞI PROJESİ (NAP) AFYONKARAHİSAR DA NUFUS ARTIŞI PROJESİ (NAP) Hakan Yusuf GÜNER Vali Eylül 2014 AMACIMIZ Bilinçli, kendini tanıyan ve kendine güvenen sağlıklı bireyler ile genç nüfusun arttırılmasına destek vermek, sağlıklı

Detaylı

Eğitimi Verecek KiĢi veya KuruluĢ. Planlanan Eğitim Tarihi. Güler Gökbulut 08.01.2013. Güler Gökbulut 15.01.2013. Dt.Rahime Türk Çiçek 17.01.

Eğitimi Verecek KiĢi veya KuruluĢ. Planlanan Eğitim Tarihi. Güler Gökbulut 08.01.2013. Güler Gökbulut 15.01.2013. Dt.Rahime Türk Çiçek 17.01. ġubat OCAK KIRġEHĠR AĞIZ VE DĠġ SAĞLIĞI MERKEZĠ 2013 YILI YILLIK EĞĠTĠM PLANI Doküman No: KADSM-PL- 007 Yayın Tarihi: 01.01.2011 Revizyon Tarihi: 08.12.2011 Revizyon No: 01 Konusu Eğitime Katılacak Hedef

Detaylı

SGK 4. Olağan Genel Kurulu ÇSG Bakanı Süleyman Soylu nun Başkanlığında Gerçekleştirildi

SGK 4. Olağan Genel Kurulu ÇSG Bakanı Süleyman Soylu nun Başkanlığında Gerçekleştirildi SGK 4. Olağan Genel Kurulu ÇSG Bakanı Süleyman Soylu nun Başkanlığında Gerçekleştirildi Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) 4. Olağan Genel Kurulu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı(ÇSGB) Süleyman Soylu nun ev

Detaylı

HEMŞİRELER İÇİN ETİK İLKE VE SORUMLULUKLAR. Prof. Dr. Lale Büyükgönenç

HEMŞİRELER İÇİN ETİK İLKE VE SORUMLULUKLAR. Prof. Dr. Lale Büyükgönenç HEMŞİRELER İÇİN ETİK İLKE VE SORUMLULUKLAR Prof. Dr. Lale Büyükgönenç Nasıl Bir Süreç İzledik? 2003: HEMAR-G Etik Komisyonu 2004-Ocak: Hemşirelik Deontoloji Tüzüğü Yazılmasına Karar Verilmesi 4-5 Haziran

Detaylı

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ Günlük Ziyaret Sayıları 160 140 120 100 80 60 40 20 0 ANADOLU KUZEY ANADOLU GÜNEY BEYOĞLU BAKIRKÖY FATİH ÇEKMECE ZİYARET 124 146 65 28 54 62 Araç Başına Ziyaret Sayıları (Aylık)

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile 'Obeziteyle Mücadele' işbirliği protokolü İzmir

Detaylı

Kütahya Genel Sekreterliği

Kütahya Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 3 Kütahya Genel Sekreterliği Bülten Tarihi: Nisan 2013 KANSERLE SAVAŞ HAFTASI Son zamanlarda kanser vakaları artmaktadır. Bunun iki sebebi vardır. Bunlardan ilki teşhis yöntemlerinin

Detaylı

DOĞUMA HAZIRLIK KURSUNUN GEBELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

DOĞUMA HAZIRLIK KURSUNUN GEBELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ DOĞUMA HAZIRLIK KURSUNUN GEBELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Ayfer Ayan(1) Cemile Aksoy(2) Hande Edizkan Budak(3) 1 Acıbadem Bursa Hastanesi, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü 2 Acıbadem Bursa Hastanesi, Eğitim ve

Detaylı

BAŞLAMA TARİHİ. 2. 90 Gün çalışmasının duyurulması 11.11.2013 15.11.2013 HASTANE

BAŞLAMA TARİHİ. 2. 90 Gün çalışmasının duyurulması 11.11.2013 15.11.2013 HASTANE 90 GÜN ÇALIŞMASI REVİZYON-1 TALİMATLAR BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ GÖREV DAĞILIMI 1. 90 Gün katılım yoklaması 11.11.2013 11.11.2013 GENEL SEKRETERLİK 2. 90 Gün çalışmasının duyurulması 11.11.2013 15.11.2013

Detaylı

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Hastane Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Yük.Hem.Müge Bulakbaşı Ekonomik, verimli ve etkili olarak her türlü sağlık hizmetinin kesintisiz üretildiği, Eğitim, araştırma ve toplum sağlığı hizmetlerinin

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH GÖREVLİLER İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM VE KURULUŞLAR 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele okul komisyonun kurulması EKİM AYININ İKİNCİ

Detaylı

II. SOSYAL PEDİATRİ ÇALIŞTAYI RAPORU 15 HAZİRAN 2012, İZMİR

II. SOSYAL PEDİATRİ ÇALIŞTAYI RAPORU 15 HAZİRAN 2012, İZMİR II. SOSYAL PEDİATRİ ÇALIŞTAYI RAPORU 15 HAZİRAN 2012, İZMİR Ülkemizde Sosyal Pediatri alanında mevcut uygulamaların değerlendirilmesi, çalışmaların ve araştırmaların geliştirilmesi, yeni bakış açıları

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

H.İBRAHİM PETEKKAYA Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Antalya-Mart 2014

H.İBRAHİM PETEKKAYA Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Antalya-Mart 2014 İDARİ HİZMET, HUKUKİ ve İNSANİ SORUNLAR H.İBRAHİM PETEKKAYA Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Antalya-Mart 2014 İDARİ HİZMET Hekimler; Her geçen gün mesleki bilgilerini yerine getirmekten uzaklaşmakta,

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Aylık E-Bülten, Yıl : 2015 Sayı : 5 Bülten Tarihi: MAYIS 2015 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. İsmail ZEHİR in Hemşireler Günü Mesajı Değerli çalışma arkadaşlarımın, Hemşireler

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Karar No: 205/3 Konu: Ödüllendirme. Evrak No: 3434 Özet: Tepebağ Kültür Spor Kulübü Derneği U-7 Futbol Takımının başarılı sporcularının ödüllendirilmesi. 02/03/205 tarihli Meclis toplantısında komisyonlarımıza

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ (TEMMUZ 2014 ) SAMİ AKPINAR UZMAN Evde Sağlık Hizmetinin Sunumu:10.03.2005 Tarih ve 25751 sayılı resmi gazetede yayınlanan usul

Detaylı

Yeme Davranışlarının SAĞLIK ETKİLERİ. Ziyneti Kocabıyık Türkiye Gazetesi Sağlık Editörü

Yeme Davranışlarının SAĞLIK ETKİLERİ. Ziyneti Kocabıyık Türkiye Gazetesi Sağlık Editörü Yeme Davranışlarının SAĞLIK ETKİLERİ Ziyneti Kocabıyık Türkiye Gazetesi Sağlık Editörü Bu yılın konusu yeme davranışının etkileri Bu yılın cevap aranan soruları ise: Toplum sağlığının iyileştirilmesinde

Detaylı

Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği

Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 02.10.2017 GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİ ÜLKEMİZDEKİ TOPLAM SURİYELİ SAYISI * GEÇİCİ

Detaylı

27.05.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

27.05.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 27.05.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız İle İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Arasında

Detaylı

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi Okullarda obezite ile mücadele, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla

Detaylı

Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, halkla ilişkilerin tanıma ve tanıtma kavramlarının içinde yürütülen faaliyetlerin çoğunu gerçekleştirmektedir. Örgütü, hizmet alanlara, tedarikçilere, hizmet

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS

T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS (Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı) Comenius Okul Eğitimi Erasmus Yüksek Öğretim & İleri Eğitim Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim ve Öğretim Grundtvig Yetişkin

Detaylı

2 3 4 5 6 2006 2007 2008 2009 2010 Antalya, Isparta, Burdur 3.996.228 4.537.170 4.742.685 5.210.194 7.465.360 Manisa, Afyon, Kütahya, Uşak 4.711.300 4.924.994 6.127.161 6.408.674 7.107.187 Adana, Mersin

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60 ÖZET: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı nın (BAKA) yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, görevine geçen ay başladı. Özen; ilk olarak ekip arkadaşlarım diye hitap ettiği BAKA nın personeliyle toplantı yaptı,

Detaylı

Kamu Sağlık Politikaları

Kamu Sağlık Politikaları 7. Sağlık Zirvesi Kamu Sağlık Politikaları Hande HACIMAHMUTOĞLU Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sağlık, İstihdam ve Sosyal Koruma Daire Başkanı Ankara, 20 Aralık 2018 İÇİNDEKİLER 1) Strateji ve Bütçe Başkanlığı

Detaylı

T.C. ALTIEYLÜL KAYMAKAMLIĞI KÖYLÜKÖY ORTAOKULU YILI BESLENME DOSTU OKULLAR PROGRAMI YILLIK ÇALIŞMA PLANI

T.C. ALTIEYLÜL KAYMAKAMLIĞI KÖYLÜKÖY ORTAOKULU YILI BESLENME DOSTU OKULLAR PROGRAMI YILLIK ÇALIŞMA PLANI EK-4: BESLENME DOSTU OKUL PLANI T.C. ALTIEYLÜL KAYMAKAMLIĞI KÖYLÜKÖY ORTAOKULU 2017-2020 YILI BESLENME DOSTU OKULLAR PROGRAMI YILLIK ÇALIŞMA PLANI ETKİNLİK VE * Bu program 2017 Ekim ayından itibaren 3

Detaylı

ODÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

ODÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ ODÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ 29.11.2016 Üniversitemiz Tıp Fakültesine 2016-1017 eğitim-öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Beyaz Önlük Giyme töreni gerçekleştirildi.

Detaylı

Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm.

Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm. Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm. www.nuryap.com nur yapı biz kimiz? Başarılarını 1985 yılından bu yana sürdüren Nur Yapı, tek kişilik bir ofiste şahıs firması olarak Setdar ANAÇAL tarafından kurulup, o

Detaylı

REV. TRH: sağlıklı bebek anlayışıyla, genel sekreterliğimize bağlı hastanelerden hizmet alan gebelerin

REV. TRH: sağlıklı bebek anlayışıyla, genel sekreterliğimize bağlı hastanelerden hizmet alan gebelerin 1.AMAÇ VE KAPSAM: Güney Genel Sekreterliği Gebe Okulu Projesin de sağlıklı gebe sağlıklı bebek anlayışıyla, genel sekreterliğimize bağlı hastanelerden hizmet alan gebelerin katılımı ile gebeliklerinin,

Detaylı

Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar. Dt. Evin Toker

Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar. Dt. Evin Toker Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar Dt. Evin Toker dtevintoker@gmail.com Şiddet Nedir? Dünya Sağlık Örgütü (WHO) şiddeti; fiziksel güç veya iktidarın kasıtlı bir tehdit veya gerçeklik biçiminde bir

Detaylı

Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve Değerli Konuklar,

Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve Değerli Konuklar, Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve Değerli Konuklar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu nun desteğiyle, Enerji

Detaylı

. HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ

. HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ . HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVE YENİ BAŞLAYAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN UYUM REHBERİ İÇİNDEKİLER Önsöz T.C. Sağlık Bakanlığı Teşkilat Şeması Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Organizasyon Yapısı. Halk Sağlığı

Detaylı

T. C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Hizmet İçi Eğitim Etkinliği Değerlendirme Raporu

T. C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Hizmet İçi Eğitim Etkinliği Değerlendirme Raporu Program No: 05 Eğitimin Konusu: Etkili Tanıtım ve İletişim Metodolojisi Eğitimin Yeri ve Tarihi: Afyonkarahisar 16-18 Mart 2013 Katılımı Uygun Görülen Personel Sayısı: 118 Eğitime Fiilen Katılım Sağlayan

Detaylı

KONAK İBN-İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

KONAK İBN-İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ DALLARIN GÖREV TANIMLARI Ebe Yardımcılığı Dalı; 1) Doğurganlık sınırları içerisindeki kadınların üreme sağlığı konusunda kayıtlarının tutulmasına yardım eder. 2) Gebelik öncesi dönemde gebeliğe hazırlık

Detaylı

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir?

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir? KAÇUV DA GÖNÜLLÜLÜK Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir? Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Nerede yaşam varsa, orada umut vardır felsefesi ile, ebeveynlerinin maddi sorunları nedeniyle tedavileri

Detaylı

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 4 Yılda 40 Kat Öğrenci Kuruluşundan bu yana geçen dört senede öğrenci sayısını kırka katlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkiye nin ilk on üniversitesi

Detaylı

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri, Türkiye nin yerinde sağlık ve bakım çözümleri sunan ilk ve en büyük kuruluşudur.

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

SAĞLIK BÜLTENİ POLİKLİNİĞİMİZ AÇILDI.

SAĞLIK BÜLTENİ POLİKLİNİĞİMİZ AÇILDI. SAĞLIKBÜLTENİ KadıköyBelediyesiSağlıkİşleriMüdürlüğü Cilt1,Sayı1 POLİKLİNİĞİMİZAÇILDI. SEVGİLİKADIKÖYLÜLER, KadıköyBelediyesivatandaşların sağlığıileilgilibiryenilikdahagerçek leştirdi.eğitimmahallesindebulunan

Detaylı

İLK 1000 GÜNDE UYGULANAN BESLENME POLİTİKALARI VE GELECEK NESİLLERE ETKİSİ

İLK 1000 GÜNDE UYGULANAN BESLENME POLİTİKALARI VE GELECEK NESİLLERE ETKİSİ İLK 1000 GÜNDE UYGULANAN BESLENME POLİTİKALARI VE GELECEK NESİLLERE ETKİSİ Dr. Sema ÖZBAŞ Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanı Sağlık Bakanlığı Teşkilat Şeması Türkiye Halk

Detaylı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DR. SAMİ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Evde Sağlık

Detaylı

AFYONKARAHİSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ VE ANNELİK OKULU FAALİYET RAPORU

AFYONKARAHİSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ VE ANNELİK OKULU FAALİYET RAPORU AFYONKARAHİSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ VE ANNELİK OKULU FAALİYET RAPORU Sağlık Bakanlığı nın Dünya Sağlık Örgütü yle yaptığı ortak çalışmaya göre Türkiye de 8,5 milyon obez (Şişman)

Detaylı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı(ISSA) işbirliği ile Stratejik İnsan Kaynakları Politikaları ve İyi Yönetişim

Detaylı

UÜ-SK GÜVENLİK PLANI

UÜ-SK GÜVENLİK PLANI 1 / 5 1. Amaç: Bu planın amacı, Uludağ Üniversitesi Sağlık Kuruluşlarında hastalar, hasta yakınları, ziyaretçiler, personel ve diğer kişiler için güvenli bir ortam sağlanmasına ilişkin bir işleyiş sistematiği

Detaylı

TARİH EĞİTİM YERİ EĞİTİMCİ SUNUM ŞEKLİ

TARİH EĞİTİM YERİ EĞİTİMCİ SUNUM ŞEKLİ 07.01.2014 SAYFA Sayfa 1 / 5 TARİH EĞİTİM YERİ EĞİTİMCİ SUNUM ŞEKLİ HEDEF KİTLE KONULAR Ocak Eğitim Odası Yaşlı Bireyler Yaşlılarda Ağız Ve Diş Sağlığı,Diş Kayıplarına Karşı Alınacak Önlemler,Doğru Fırçalama

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

AdaEv Projesi nedir?

AdaEv Projesi nedir? 2. AB Projesi olarak AdaEv AdaEv Projesi BAĞIMSIZ YAŞAM ADAPTASYON BİRİMİ HASTANEMİZ,ÜLKEMİZDE KENDİ BRANŞINDA İLK VE TEK OLARAK İstanbul Fizik Tedavi-Rehabilitasyon Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi

Detaylı

Biz beyaz yakalılarız. Günümüzün çoğu plazalarda geçer. 9-6, 9-9, bazen de ne kadar giderse o kadar çalışırız. Adımız aynı zamanda kimliğimiz.

Biz beyaz yakalılarız. Günümüzün çoğu plazalarda geçer. 9-6, 9-9, bazen de ne kadar giderse o kadar çalışırız. Adımız aynı zamanda kimliğimiz. Biz beyaz yakalılarız. Günümüzün çoğu plazalarda geçer. 9-6, 9-9, bazen de ne kadar giderse o kadar çalışırız. Adımız aynı zamanda kimliğimiz. Beyazız. Bir rengin tarafı değiliz. Elimizden geldiğince iyilik

Detaylı

PROJENİN HEDEFİ İstanbul da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu

PROJENİN HEDEFİ İstanbul da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu PROJENİN HEDEFİ İstanbul da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu nda Aile Atölyeleri kurmak ve bu çalışma alanlarında

Detaylı

KONYA-KARAMAN YAŞAM MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRMESİ

KONYA-KARAMAN YAŞAM MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRMESİ DEĞERLENDİRME NOTU: Yasemin KARADENİZ YILMAZ Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, İstatistikçi KONYA-KARAMAN YAŞAM MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRMESİ 27.06.2014 DEĞERLENDİRME NOTU:

Detaylı

Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bir Evde Sağlık Hizmeti Örneği Olarak: SAMSUN Sorunlar ve Çözüm Önerileri Doç.Dr.Erdinç Yavuz Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği Sunum Planı q Samsun da evde sağlık hizmetleri

Detaylı

Enerji Verimli Çelik Evler

Enerji Verimli Çelik Evler Enerji Verimli Çelik Evler Enerji verimliliği nedir? Enerji verimliliği son yıllarda sıkça duyduğumuz bir kavram. Genel olarak; yaşam standardını düşürmeden, enerjinin verimli kullanılarak tüketimin azaltılmasına

Detaylı

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 28.9.217 Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Yönetici Özeti 3-4 Dış Paydaş Toplumsal

Detaylı

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI 2014 HİZMET İÇİ YILLIK PLANI DÖK.NO: YÖN.PL.02 YAY.TARH:21.01.2013 REV.TRH:00 REV.NO:00 SAYFA NO: 1 / 9 KONUSU İ ALACAK KİŞİLER İ VERECEK ANNE SÜTÜYLE BESLENME VE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ, EMZİRME NASIL OLUR,

Detaylı

AÇIK HEDEF UYGULANDI MI?

AÇIK HEDEF UYGULANDI MI? EK-4: ÇORUM MERKEZ MİMAR SİNAN İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ: Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağmak için; ** Çocuk ve ailelerde sağlıklı beslenme, ** Çocukluklarda

Detaylı

Sağlık Hizmetlerinde Yeni Rakip: Hastalar ve İnternet

Sağlık Hizmetlerinde Yeni Rakip: Hastalar ve İnternet Sağlık Hizmetlerinde Yeni Rakip: Hastalar ve İnternet Elif Perihan ÖNCEL İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği Antalya - 2018 Z kuşağı İnternet ( Interconnected

Detaylı

AİLEM SİZ SİNİZ PROJE ADI. Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü KURUM

AİLEM SİZ SİNİZ PROJE ADI. Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü KURUM 1 2 PROJE ADI AİLEM SİZ SİNİZ PROJE KURUM SAHİBİ Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü PROJE ORTAKLARI YÜRÜTME Çerkezköy Kaymakamlığı

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI DR. BEHÇET UZ ÇOCUK HASTALIKLARI VE CERRAHİSİ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ 22 Şubat 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi

Detaylı

Başkan Gürün den Yaşlılar Haftası nda Anlamlı Ziyaret

Başkan Gürün den Yaşlılar Haftası nda Anlamlı Ziyaret Başkan Gürün den Yaşlılar Haftası nda Anlamlı Ziyaret Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Yaşlılar Haftası nda Muğla Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri ile birlikte ilçelerde vatandaşları

Detaylı

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI Faaliyet Ve Proje Bilgileri Özürlülük sadece belli bir kesimin çalışma konusu değildir, tüm toplumun her alanını ilgilendiren sosyal bir konudur. Özürlü bireyleri ihtiyaç sahibi olarak değil, eşit haklara

Detaylı

TC ANKARA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü

TC ANKARA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü TC ANKARA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü Dr. Deniz YERTUT 08.10.2016 Aile Hekimliği Uygulamasına Geçiş Tarihi 15 Temmuz 2010 Aile Hekimliği Birim Sayısı 1558 AHB Başına Düşen Ortalama Nüfus 3.364 Gezici

Detaylı

3. Bilgilendirme 4. Kuruluşu seçme ve değiştirme 5. Personeli tanıma, seçme ve değiştirme 6. Bilgi İsteme 7. Mahremiyet 8. Rıza ve İzin 9.

3. Bilgilendirme 4. Kuruluşu seçme ve değiştirme 5. Personeli tanıma, seçme ve değiştirme 6. Bilgi İsteme 7. Mahremiyet 8. Rıza ve İzin 9. HASTA HAKLARI HASTA HAKLARI NEDİR. Tanımı: : Sağlık hizmetlerinden faydalanma ihtiyacı bulunan fertlerin, sırf insan olmaları nedeni ile sahip oldukları, TC. Anayasası, Milletlerarası anlaşmalar ve kanunlar

Detaylı

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Birlikte Okullarda Çevre Eğitimi Verilmesi

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Birlikte Okullarda Çevre Eğitimi Verilmesi İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Birlikte Okullarda Çevre Eğitimi Verilmesi Bu çalışmada İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ilköğretim okullarında İİBF öğrencileri tarafından çevre bilincinin

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ TÜTÜN KONTROL ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ

TÜRK TORAKS DERNEĞİ TÜTÜN KONTROL ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ TÜRK TORAKS DERNEĞİ TÜTÜN KONTROL ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI - ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ Proje Adı Tarih Hedef İzlenecek strateji Sorumlu kişiler - Çok merkezli, prospektif araştırma Üniversite gençliğinde

Detaylı

2013 TEKNİK DESTEK PROGRAMI SÖZLEŞMEYE BAĞLANAN FAALİYETLER

2013 TEKNİK DESTEK PROGRAMI SÖZLEŞMEYE BAĞLANAN FAALİYETLER 2013 TEKNİK DESTEK PROGRAMI SÖZLEŞMEYE BAĞLANAN FAALİYETLER Program Dönemi Başvuru Kodu Başvuru Sahibi Faaliyet Adı Yasal Statü İl İlçe 1 TR33/13/TD01/2ONU Tavşanlı Eğitim Hizmetleri Derneği Güçlü Strateji

Detaylı

Ders İzlencesi Konu 2: Sosyal Rehabilitasyonun Tanımı ve Amacı. 1. Rehabilitasyonun tanımı

Ders İzlencesi Konu 2: Sosyal Rehabilitasyonun Tanımı ve Amacı. 1. Rehabilitasyonun tanımı Ders İzlencesi Konu 2: Sosyal Rehabilitasyonun Tanımı ve Amacı 1. Rehabilitasyonun tanımı Rehabilitasyon kavramının anlamı yeniden mümkün kılmak olup, Latince Habil kelimesinden türemiştir. Latince de

Detaylı

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ 2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ Acıbadem Sağlık Grubu 18. Hemşirelik haftası etkinlikleri; Sağlıkta Tek ve Eşsiz Hizmet Hemşirelik: Birçok Alan Birçok Etki teması ile 10 Mayıs Perşembe günü Acıbadem

Detaylı

Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ

Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ 1 4 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ

Detaylı

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması.

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. 10.BELEDİYE TABİPLİĞİ A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. A1.H1: Belediye tabipliği tarafından engelli bireyler için ücretsiz fizyoterapi hizmetinin verilmesi; böylece

Detaylı

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mahpus Hasta Bölümü İnceleme Raporu

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mahpus Hasta Bölümü İnceleme Raporu Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mahpus Hasta Bölümü İnceleme Raporu 24. Dönem 4. Yasama Yılı 2014 (Rapor Komisyonun 29.01.2014 tarihli toplantısında kabul edilmiştir.) ANKARA NUMUNE EĞİTİM

Detaylı

SAMSUN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

SAMSUN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ SAMSUN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ DEĞİŞİM SÜRECİ BİRLİK' te Sağlıklı Gelecek" Gebe Okulu Epidural Anestezi ile Ağrısız Doğum Keyifli Doğum Ünitesi

Detaylı

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır.

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır. /akayhastanesi /akayhastanesi Hizmetindeyiz Akay Hastanesi hedeflerinin doğrultusunda tıbbın bütün kliniklerinde hizmet vermeyi ve 450 yi aşan personeli ile standartlarını daha da ileriye taşımayı amaçlamaktadır.

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası FĐNANSAL EĞĐTĐM VE FĐNANSAL FARKINDALIK: ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Durmuş YILMAZ Başkan Mart 2011 Đstanbul Sayın Bakanım, Saygıdeğer Katılımcılar, Değerli Konuklar

Detaylı

FATİH PROJESİ OKUL TEKNOLOJİ PLANI

FATİH PROJESİ OKUL TEKNOLOJİ PLANI OKUL TEKNOLOJİ PLANI 1-Liderlik ve Vizyon 2-Öğrenme ve Öğretme 3-Üretkenlik ve Üstlenilen Görevler 4-Destek Yönetim ve İşlemler 5-Değerlendirme 6-Sosyal Yasal ve Etik Konular Kısa Vade Orta Vade Uzun Vade

Detaylı

Yaşadığımız çağa göre; duygusal, ruhsal, zihinsel (entelektüel), toplumsal mesleki ve fiziksel olarak sağlıklı olma hali olarak açıklanabilir.

Yaşadığımız çağa göre; duygusal, ruhsal, zihinsel (entelektüel), toplumsal mesleki ve fiziksel olarak sağlıklı olma hali olarak açıklanabilir. SAĞLIKLI KENTLERDE FİZİKSEL AKTİVİTELER Sağlığın Tanımı : Yaşadığımız çağa göre; duygusal, ruhsal, zihinsel (entelektüel), toplumsal mesleki ve fiziksel olarak sağlıklı olma hali olarak açıklanabilir.

Detaylı

Yönetim sistemleri Birimi 0422 341 06 60 /2157 yonetimsistemleri@hotmail.com

Yönetim sistemleri Birimi 0422 341 06 60 /2157 yonetimsistemleri@hotmail.com Yönetim sistemleri Birimi 0422 341 06 60 /2157 yonetimsistemleri@hotmail.com Çağdaş sağlık hizmetini, en kaliteli ve güvenilir şekilde, çevresine zarar vermeden sunmayı hedefleyen kurumumuz, çalışmalarını

Detaylı

EVDE SAĞLIĞIN BİRLİK BAZLI TEK MERKEZDEN YÖNETİMİ

EVDE SAĞLIĞIN BİRLİK BAZLI TEK MERKEZDEN YÖNETİMİ 4. ULUSLARARASI EVDE SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER KONGRESİ EVDE SAĞLIĞIN BİRLİK BAZLI TEK MERKEZDEN YÖNETİMİ Doç. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU Genel Sekreter 02-06 ARALIK 2015 ANTALYA Lokasyon Hastanelerimiz ve Rolleri

Detaylı

SİZDEN GELENLERLE GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYORUZ

SİZDEN GELENLERLE GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYORUZ SİZDEN GELENLERLE GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYORUZ 99.Sayı 55.Sayı EKİM 206.Sayı ŞUBAT 203 AĞUSTOS 2008 Uzm. Hem. Kıymet YILMAZ Hemşirelik Gelişim Koordinatörlüğü Eğitim ve Gelişim Sorumlusu Acıbadem Hemşirelik

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hazırlayan: Uzm. Hem. Pınar AKÇAY-Tıbbi

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI OCAK 1 Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman Kodu YÖN.PL.02 Yürürlük Tarihi 02.01.2012 Revizyon Tarihi

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi BAŞKAN SELVİTOPU NDAN ÜCRETSİZ KURSLARA DAVET Karabağlar

Detaylı

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI 1. Giriş 2. GZFT Analizi 3. Misyon,Vizyon ve İlkeler 4. Stratejik Amaç ve Hedefler 5. Mayıs 2016-Mayıs 2017 Dönemi Eylem Planı(Amaçlar ve Hedefler

Detaylı

TMMOB MİMARLAR ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ yılı 5. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mezunları Buluşması

TMMOB MİMARLAR ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ yılı 5. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mezunları Buluşması 2017-2 2017 yılı 5. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mezunları Buluşması Mayıs 2017 2017-2 ÖNSÖZ Tarihi Kentimiz Edirne de Trakya Üniversitesi Mimarlık fakültesinden mezun olarak yurdumuzun dört

Detaylı