HAFTALIK STRATEJİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAFTALIK STRATEJİ 07.07.2014"

Transkript

1 HAFTALIK STRATEJİ Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen diğer kaynaklardan derlenmiştir. Tera Menkul Değerler A.Ş.'nin söz konusu bilgi ve görüşlerde meydana gelebilecek değişikliklerden yatırımcıları haberdar etme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Tera Menkul Değerler A.Ş. bu bilgilerin veya bu bilgilere dayalı olarak yapılan tahmin, çıkarım veya görüşlerin doğruluğu, tamlığı veya uygunluğuna ilişkin açık veya zımni hiçbir beyan veya taahhütte bulunmamaktadır. Burada yer alan hiçbir bilgi Tera Menkul Değerler A.Ş. veya başka bir şirket tarafından veya onlar adına her hangi bir kimseye, her hangi bir menkul kıymetin alınması veya satılması yönünde her hangi bir icap veya davet teşkil etmez. Bu rapor onu hazırlayan analistlerin raporda bahsedilen menkul kıymetlere ve şirketlere ilişkin kişisel görüşlerini içermektedir.yatırımcılar burada bahsedilen şirketlerin menkul kıymetlerine ilişkin her hangi bir yatırım kararını, kendi özel yatırım amaçları ve mali durumlarını göz önünde bulundurarak, o şirket tarafından onaylanmış izahnameyi, sirküleri, kendi araştırmalarını ve bağımsız danışmanlarından aldıkları tavsiyeleri temel alarak yapmalıdır. Tera Menkul Değerler A.Ş., her hangi bir tarafın uğrayacağı doğrudan/dolaylı, maddi/manevi zararlar da dahil olmak üzere ancak bunlarla sınırlı kalmaksızın, hiçbir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez. Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 " Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ'i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2 ABD den gelen güçlü istihdam verileri Yellen ın istihdama ilişkin sinyalleri Geçtiğimiz hafta Perşembe açıklanan tarım dışı istihdamın önceki ADP özel sektör istihdam verilerinin verdiği güçlü sinyallere paralel olarak, 212binlik beklentinin (bir önceki ay: 217bin) oldukça üzerinde 288bin gelmesi ile DXY da değer kazanımları gördük. Bunun yanı sıra, işsizlik oranının ise %6.3 beklentinin yine dikkat çekici altında %6.1 şeklinde gelmesiyle, ABD de istihdamın belirgin şekilde toparlanmaya girmiş olduğu izlenimi piyasada oluşmaya başladı. Daha önceki istihdama ilişkin verilerin (özellikle işsizlik verileri) Yellen ın FOMC toplantıları sonrasında, faiz artırımına ilişkin bir eşik değer koymanın doğru olmayacağı şeklindeki açıklamaların ardından, geçen hafta Yellen ın istihdamın finansal politikaların belirlenmesi konusundaki önemine sıkça vurgu yaptığı konuşması ile, akıllara bu güçlü verilerin politika üzerinde nasıl bir etki yaratabileceği sorularını getirdi. Bu konuya, istihdam verilerinin güçlendiğini gören ve piyasaları bu güçlü veri öncesinde hazırlamak adına (faiz artırımı zamanlamasının erken olabileceği yönünde) sinyal nitelikli bir konuşma hazırlandığı şeklinde bakılabilir. Böylece, Fed in politalarında verilere hassasiyetinin azaldığı bir ortamdan, tekrardan, özellikle güçlü istihdam verilerinin devamıyla birlikte, piyasaların faiz artırımının beklentilerden daha erken olabileceği amacı olabileceği ortaya çıkıyor. Daha önce de paylaştığımız gibi, bu durumun bir benzerinin Fed in oldukça güçlü gelen CPI verisine karşılık, çekirdek PCE ye ait yıl sonu tahminini oldukça kısıtlı bir şekilde yukarı revize etmesiyle gördüğümüzü söyleyebiliriz. Son gelen çekirdek PCE nin, CPI gibi noise effect nedeniyle yüksek gelmiş olduğu, bu nedenle de yıl sonu PCE beklentisinin şu anki PCE ile aynı seviyede kalabileceği yönünde oldukça konservatif bir tahmin yapılmış. Başka bir taraftan baktığımızda, noise effect varsayımının yanı sıra, piyasaya birkaç ay daha tatmin edici PCE verilerin gelmesiyle birlikte ekonomik koşulların ve finansal politika kriterlerinin Fed in tahminlerini aşmış olduğu şeklinde bir görüntü vermek adına daha da konservatif bir yıl sonu tahminine başvurulmuş olabilir. Bu iki argümana göre, Fed in piyasanın şu anda fiyatladığı 2015 ikinci yarısında gelecek faiz artırımının daha erken olabileceği mesajını oluşturmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Bu iki argümanın dışında, Fed in tamamiyle güvercin politikaları sürdürmesi durumunda dahi, DXY ın bu yıl sonuna doğru oldukça güçlenme eğiliminde olacağını göreceğiz, çünkü gelecek her veri 2015 e yaklaştıkça faiz artırımının erkene çekilebilmesi yönünde Fed in söylemlerinin ötesinde fiyatlanacaktır.

3 EURUSD ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin açıklandığı gün ECB nin faiz kararı ve Draghi nin sonrasında yaptığı basın toplantısı EURUSD üzerinde etkili olan ikinci önemli gelişmeydi. Fakat, görüldüğü üzere, piyasaların ABD nin güçlü istihdam verilerine daha çok fiyatlama yaptığı, bu nedenle de ECB nin ileriye dönük açılımlarının parite üzerinde belirgin etki yaratamadığını gördük. ECB, repo ve depo faizlerinde değişikliğe gitmezken, marjinal fonlamayı da aynı seviyede tuttu. Basın toplantısında dikkat çekici açıklamalardan birisi, Draghi nin VDMK lara ilişkin çalışmalara hız verildiği şeklindeki açıklamasıydı. Fakat bunun konuşmanın ilerisinde yalnızca her zamanki gibi güçlü bir sözlü yönlendirme çalışması olduğunu gördük; çünkü konuşmanın ilerleyen bölümlerinde LTRO planının 400milyon EUR dan 1 trilyon EUR a çıkarılabileceği şeklinde bir açıklama paylaşıldı. Böyle bir planın gerçekleşmesinin ECB nin VDMK alımlarından tamamiyle vazgeçip, onun yerine LTRO ile finansmanın tamamen benimsenmesi anlamına gelmektedir. Fakat piyasanın bu durumu fiyatlamasını, DXY ın dikkat çekici değer artışından dolayı gözlemleyemedik. Ayrıca, ECB nin yapacaklarının henüz bitmediği şeklindeki güven verici açıklamanın ise sözlü yönlendirme sınırlarında ve sınırlı etkiye sahip olacağı şeklinde değerlendiriyoruz. Genel olarak, güçlü ABD istihdam verileri sonrasında, seviyesini destek olarak kullanan paritenin desteğini de kırarak, saatlik grafikteki yukarı kanalı kırdığını, yerine yeni bir aşağı kanal oluşturduğunu görüyoruz. Bu seviyenin altındaki desteğinin önemli olduğunu belirtelim ve bu hafta için paritede bandında bir hareket izleyeceğimizi söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, 5 günlük RSI ın da yukarıya işaret ettiğini, yani bandın yukarı bölümüne hareketin başlayabileceğini söyleyebiliriz.

4 USDTRY TÜFE nin piyasa tahmini olan %0.02 düşüş ve Bloomberg Konsensus olan %0.03 artış beklentisine karşılık aylık %0.3 geldiğini gördük. Başçı nın son toplantıda Haziran ayından itibaren baz etkisinin de katkısıyla enflasyonun düşüş eğilimine gireceğini söylediğini hatırlatalım. Bu veri, endekste satış baskısı yarattı; bunun yanı sıra, bir sonraki toplantıda faiz indiriminin geleceği beklentilerinin bu ay faiz indirimine gidilemeyeceği yönünde bir fiyatlama ihtimali çıktı, fakat USDTRY deki hareket faiz indirimi olmayacağı dolayısıyla TRY nin değer kaybetmeyeceği, yani USDTRY nin aşağı eğilime gireceği yönünde fiyatlanmadı; yalnızca enflasyon artışına paralel olarak TRY nin değer kaybı yönünde fiyat eğilimi oluştu. Çünkü Başçı nın küresel likidite koşulunun korunması kaydıyla, ve Ekonomi Bakanı nın da dünkü demeçlerde gördüğümüz üzere, büyümenin desteklenmesi adına faiz indirimlerine devam edilmesi gerektiği yönündeki baskıların devam edeceği beklentisiyle, bu ay da Merkez Bankası nın, belki piyasa beklentisinin altında- daha ölçülü- bir indirime gitmeye devam edebileceğini söyleyebiliriz. Bu bağlamda, teknik olarak da paritenin daha önce de belirttiğimiz üzere direncine kadar bir hareket potansiyeline sahip olduğunu, daha sonralarında ise aşağı yönlü bir hareket izleyebileceğini söyleyebiliriz. Yani, ABD den gelen oldukça güçlü istihdam verilerine karşılık dahi parite seviyesi üzerinden sarkmalar yapıp geri geldiğini gördüğümüzden dolayı, orta vadede de bu tarz baskılar karşısında paritede yukarı yönlü hareketin bu seviye civarında sınırlı kalacağını söyleyebiliriz. Merkez Bankası nın faiz indirimine devam etmesinin altında yatan asıl koşulun düşük volatilite sonucunda oluşan yüksek iştaha bağlı güçlü TRY olmasından dolayı, bu koşulla verilecek bir faiz indirimi kararı sonucunda TRY nin değer kaybına uğramasının mümkün olamayacağını söyleyebiliriz ki zaten piyasa indirim gelmemesini fiyatlamamakta. Bunun yanı sıra, Kuzey Irak taki son gelişmelerin piyasalar tarafından yeni normal olarak algılanmaya başlaması, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde hükümetin yeni şeklinin ne olacağı şeklindeki belirsizliğin ortadan kalkacak olması ve bu faktörlerin geçtiğimiz haftalarda CDS üzerinde yarattığı küçük de olsa yukarı yönlü baskının da bu ay itibariyle azalacağını düşünürsek, Brent fiyatlarının öngördüğümüz üzere gerilemesiyle birlikte Türkiye nin cari açığı üzerindeki tek aşağı yönlü baskının enflasyon ve Irak a yapılan ihracattaki gerileme olduğunu görüyoruz ve bu konjonktürde TRY nin değerini yine korumaya devam edebileceğini öngörebiliriz. Strateji bağlamında, TRY açısından kısa vadeli hareketlerin bu tarz iç dinamiklerle izlenmesi gerektiğini, fakat haftalık veya daha uzun periyotlar için özellikle USDZAR ile korelasyonlu hareketler ve küresel risk iştahı bağlamında izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

5 GBPUSD GBPUSD de piyasanın artık gelen verilerin ötesinde faiz artırımının erken yapılıp yapılmayacağı yönünde fiyatlamaya geçtiğini belirtmiştik. Son BOE üyelerinin de faiz artırımının erken yapılmasının büyüme yönünde bir sıkıntı yaratmadan, stratejik olarak İngiltere yi avantajlı hale getireceği yönündeki fikirlerini paylaştıklarını gördük. Böylece İngiltere nin faiz artırımına kadar büyüme potansiyelinin yeterli olacağı, stratejik avantaja sahip olmak adına faizin piyasanın beklediğinden erken artırılabileceği algısı ortaya çıkmış bulunuyor. Bu nedenle paritenin yükseliş potansiyelinin oldukça güçlü kalmaya devam ettiğini hatırlatalım. 4 saatlik grafikte yukarı kanal hareketi ve Fibonacci düzelme seviyelerinin bir arada oluşturduğu analizde paritenin seviyesinin altına inilmediği sürece 4 saatlik grafikte oldukça dik bir şekilde yukarı yönlü potansiyelinin devam edeceğini belirtelim. Günlük grafikte de desteğinin yanı sıra, günlük yukarı kanalın devamı için desteğinin kırılmaması gerekmekte; ki yukarıda bahsettiğimiz etkenlerden dolayı seviyesi 4 saatlik grafikte seviyesi ise günlük bazda alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Mavi ve beyaz trendlerin oluşturduğu uzun periyotlu sıkışmanın 30 Haziran dan itibaren kırıldığını görüyoruz.

6 DAX Geçtiğimiz Cuma gününe ait neredeyse tek veri sayabileceğimiz Almanya fabrika siparişleri hayal kırıklığı yaratırken, endekste de aşağı yönde hareketleri beraberinde getirmişti. Ekonomik olarak yavaş da olsa Almanya daki toparlanma eğiliminin 2012 nin ikinci yarısından itibaren nasıl fiyatlandığını yukarı kanal ile gözlemleyebiliyoruz. Şu anda endeksin direncinin tarihi zirve engeline takıldığını ve bu direncin güçlü etkisiyle üçgen formasyonunun oluştuğunu görüyoruz. Bu bağlamda, sıkışma hareketin direncinin baz alınarak kısa bir süre daha devam edebileceğini düşünüyoruz. Formasyon dışında, aşağı yöndeki sarkmalarda 9778 desteğinin oldukça önemli olduğunu belirtelim. İndikatörlere baktığımızda ise, 3 günlük RSI ın henüz net sat sinyali vermediğini ancak 3 günlük periyot bazında aşırı alım bölgesinde olduğunu, 5 günlük CCI ın ise 5 günlük periyot için sat sinyali oluşturduğunu belirtebiliriz. Aroon da ise U ve D aşağı yönde paralel harekete devam edecek, yani kısa bir süre satış baskısı oluşacak ve daha sonrasında tekrardan üçgen formasyonu içerisinde direnci test edilecek gibi görünmektedir.

7 XAUUSD Bir önceki stratejimizde altının döngüsel olarak, güvenli liman işlevinden öte yeniden trade aracı olarak kullanılacağının, bunun da işaretlerinin Ukrayna veya Irak geriliminden önceki ve sonraki seviyler arasında spreadler oluşmasından görebildiğimizi söylemiştik. Altının, bu bağlamda, ABD nin ekonomik toparlanmasındaki ivmeye de bağlı olarak güçlenen dolar karşısında kısmen gücünü yitiriyor olmasına rağmen gerçekleştirdiği son ralli sonucunda günlük grafikteki 1317 direncinin üzerinde tutunabildiğini görüyoruz. Son güçlü ABD istihdam verilerine rağmen ve Ukrayna, Irak jeopolitik risklerindeki kısmen hafiflemelere karşılık, son ralli sonucunda seviyesini korumayı başaran altının, süreç içerisinde bir sonraki durağının yine günlük grafikte de görebileceğimiz gibi 1335 seviyeleri olduğunu görmekteyiz. Bunun yanı sıra, 4 saatlik grafikte karşımıza çıkan yukarı kanal hareketinin ise sona ermesi için 1311 seviyesinin altında hareket yoğunluğu olması gerektiğini görmekteyiz. Bunun altındaki 1298 desteği de günlük grafikte de karşımıza çıkmakta. 4 saatlik grafikte gördüğümüz yukarı kanalın devamı için 1311 üzeri hareketlerin gerçekleşmesi gerekirken, günlük grafikteki 1317 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece de 1335 direncinin test edilebileceğini düşünüyoruz. Aşağı geri çekilmelerde ilk olarak 1311 in arkasından 1298 ve 1276 seviyeleri gelmektedir. Fakat altının momentumunun geri çekilmelerde ilk olarak 1298 seviyelerinin altının ancak görülebileceğini göstermekte; yani bir müddet daha hareket boğa rallisine işaret etmekte.

8 Bunun yanı sıra, zaman bölgeleri ile yaptığımız uygulamayı verdiğimiz diğer analizler ile bir araya getirdiğimizde, 8-10 işlem gününe kadar altının bandında yani 4 saatlik grafikte yukarı kanalı bozmayacak şekilde bir hareket izleyebileceğini söyleyebiliriz işlem günü sonunda ise key reversal hareketinin görülmesi mümkün görünmekte. Bahsettiğimiz süre zarfından itibaren ise altında dikkat çekici geri çekilmeler görülebilir.

HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014

HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014 HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014

HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014 HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 8.2mr $ artarken, son birkaç haftada görülen net kısa pozisyonlar ön plandaydı(5.1mr $

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 10.2mr $ artarken, son dört haftada ise net 2.0mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 9.7mr $ artarken, son dört haftada ise net 1.2mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 10.2mr $ arttı. Son yedi haftada açılan 4.1mr $ yeni uzun pozisyonlar destekleyici olmasına

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 12.5mr $ artarken, son dört haftada ise net 6.2mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla) NZD AUD GBP JPY EUR 06 ŞUBAT 2017 FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 5.7mr $ artarken, son dört haftada ise net 2.9mr

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 25.08.2014

HAFTALIK STRATEJİ 25.08.2014 HAFTALIK STRATEJİ 25.08.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 10.2mr $ artarken, son beş haftada açılan 4.1mr $ yeni uzun pozisyonlar destekleyici olmasına

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ

HAFTALIK STRATEJİ HAFTALIK STRATEJİ 23.06.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 21.07.2014

HAFTALIK STRATEJİ 21.07.2014 HAFTALIK STRATEJİ 21.07.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

ECB Başkanı Draghi Güvercin Kalmaya Devam Ediyor

ECB Başkanı Draghi Güvercin Kalmaya Devam Ediyor Mario Draghi ile Değer Kaybeden EUR Global Risk İştahındaki Azalma ile Hayat Buldu 13 Kasım 2015 FOMC Yetkililerinin Para Politikası Hakkında Düşünceleri... New York Fed Başkanı William Dudley Aralık'ta

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Temmuz 2014 18.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,35255 1,35265 0,01 ALTIN 1318,95 1310,42 0,64 USDTRY 2,14087 2,12284 0,84 TRY 2,89664 2,87179 0,85 USDJPY 101,166 101,328 0,16 GBPUSD

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014

HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014 HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 28.04.2014

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 28.04.2014 Endeks 30 Nisan Kontratı Kapanış 87,225 Hacim (Bin TL) Değişim -1,61% 1.586.953 Geçen haftayı satış ağırlıklı kapatan endeks kontratlarının, yeni haftaya da zayıf başlamasını beklemekteyiz. Haftaya başlarken

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 20.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36066 1,35993 0,05 ALTIN 1319,88 1314,92 0,37 USDTRY 2,13865 2,13899 0,01 TRY 2,91477 2,90889 0,20 USDJPY 101,936 102,053 0,11 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ

HAFTALIK STRATEJİ HAFTALIK STRATEJİ 29.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 ABD Perakende satıslar Ağustos ayında yüzde 0.2 artış gösterirken Temmuz ayı verisi yukarı yönlü revize edildi. Açıklanan data her ne kadar beklentilerin altında artış

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 11 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 11 Eylül 2015 Foreks Bülten 11 Eylül 2015 ABD de Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre işsizlik sigortası maaşına başvuruda bulunanların sayısı 5 Eylül ile sonlanan haftada 6 bin kişi azalarak 275k oldu.

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 02.06.2014

HAFTALIK STRATEJİ 02.06.2014 HAFTALIK STRATEJİ 02.06.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 14 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 14 Eylül 2015 Foreks Bülten 14 Eylül 2015 İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi Kristin Forbes Cardiffte katıldığı bir konferansta Sterlindeki değer kazanımlarının enflasyon üzerindeki etkisinin önceki

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015 Merkez bankalarının politika kararlarında belirleyici faktörlerden biri olarak yakından takip edilen Çin Ekonomisinde özel sektörün açıkladığı İmalat PMI üst üste onuncu

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Küresel piyasalarda haftanın ilk işlem gününü veri akışı açısından oldukça sakin tamamladık. ABD tarafında önemli bir veri yoktu ve Avrupa da Euro Bölgesi Sanayi Üretimi

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014 22.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,32803 1,32430 0,28 ALTIN 1276,52 1280,00 0,27 USDTRY 2,17700 2,17479 0,10 EURTRY 2,89177 2,88089 0,37 USDJPY 103,845 103,876

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 01.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,33903 1,34273 0,27 ALTIN 1282,41 1293,01 0,82 USD 2,14111 2,13180 0,43 2,86718 2,86319 0,13 USDJPY 102,792 102,566 0,21 GBPUSD 1,68849

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Küresel piyasalarda devam eden FED iyimserliği Dolar varlıklarını aşağı çekerken, genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerinde yükselişler takip edildi. ABD tarafında açıklanan haftalık

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 21 Kasım 2016 Pazartesi. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 21 Kasım 2016 Pazartesi. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 21 Kasım 2016 Pazartesi Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uluslararası piyasalar geçtiğimiz hafta fiyat hareketliliğinin ve volatilitenin yüksek olduğunu bir haftayı

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Geride bıraktığımız işlem gününde FED kararlarının fiyatlanmaya devam ettiğini ve ABD tarafından açıklanan olumsuz mevcut ev ve konut satışları verileri ile Dolar endeksinin tekrardan 95,00

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014 20.03.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38160 1,37800 0,26 ALTIN 1330,75 1327,30 0,25 USDTRY 2,24189 2,22641 0,69 EURTRY 3,09726 3,06804 0,94 USDJPY 102,394 102,397 0,01

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 07 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 07 Eylül 2015 Foreks Bülten 07 Eylül 2015 Amerika Birleşik Devletlerinde Tarım Dışı İstihdam Ağustos ayında 173k artış gösterirken işsizlik oranı yüzde 5.1 düzeyine geriledi. Açıklanan verinin 215k olan piyasa beklentilerinin

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014 03.04.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,37670 1,37198 0,34 ALTIN 1289,65 1286,45 0,24 TRY 2,13010 2,13150 0,06 EURTRY 2,93194 2,92431 0,26 JPY 103,879 103,930 0,04 GBP 1,66257

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Piyasalarda FED Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamaların etkileri ve doların piyasalarda yaşadığı değer kaybı devam ediyor. İngiltere de açıklanan imalat ve sanayi üretim verileri

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 08.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,33626 1,34122 0,37 ALTIN 1312,39 1310,48 0,14 USDTRY 2,16614 2,14372 1,04 EURTRY 2,89529 2,87540 0,69 USDJPY 102,090 102,009

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 12.01.2015 Açılış Kapanış % EUR 1,18508 1,18337 0,14 ALTIN 1223,95 1233,05 0,74 TRY 2,29243 2,28446 0,34 EURTRY 2,71543 2,70402 0,42 JPY 118,269 118,341 0,06 1,51728

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 13.10.2014

HAFTALIK STRATEJİ 13.10.2014 HAFTALIK STRATEJİ 13.10.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem FED dünkü toplantıda beklenildiği gibi faizleri sabit tuttu.ancak toplanıtdan öne çıkan başlıkları şöyle sıralayabiliriz. Faiz artırımları için sinyaller güçleniyor Daha fazla veri için

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014 25.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,32026 1,31918 0,08 ALTIN 1280,29 1276,60 0,29 TRY 2,17592 2,17760 0,07 EURTRY 2,87333 2,87330 0,01 JPY 104,230 104,052 0,17 GBP

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni 20.08.2014

Günlük Teknik Analiz Bülteni 20.08.2014 Endeksler Kapanış Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 79.275 2,50 Destekler Dirençler DESTEKLER BIST 30 97.368 2,73 Sınai 74.122 2,38 I 78.600 III 81.200 Mali 107.965 3,07 II 78.000 II 80.500 Hizmetler

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Piyasalar bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Dün ise ABD'de ISM imalat rakamları 50 seviyesinin altına gerileyerek piyasayı şaşırttı. Hafta boyunca olumlu verilerden

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 19 Ocak 2017 Perşembe. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 19 Ocak 2017 Perşembe. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten 19 Ocak 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda dün Avrupa ve ABD tarafından açıklanan makro ekonomik veriler ile FED Başkanı Jannet Yellen in konuşmaları takip

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Eylül 2014 19.09.2014 Açılış Kapanış % USD 1,29218 1,28308 0,70 ALTIN 1224,47 1215,46 0,73 USDTRY 2,22426 2,23439 0,45 TRY 2,87584 2,86749 0,29 USDJPY 108,680 109,063 0,35 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014 16.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37091 1,36954 0,09 ALTIN 1295,95 1293,30 0,20 USDTRY 2,09779 2,09813 0,01 EURTRY 2,87265 2,87313 0,01 USDJPY 101,576 101,529 0,04

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 10.11.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,24717 1,24203 0,41 ALTIN 1177,35 1152,18 2,13 USDTRY 2,25575 2,25873 0,13 EURTRY 2,80789 2,8509 0,10 USDJPY 114,513 114,857 0,30

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 22.09.2014

HAFTALIK STRATEJİ 22.09.2014 HAFTALIK STRATEJİ 22.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014 14.07.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,36020 1,36183 0,11 ALTIN 1339,02 1306,95 2,39 TRY 2,11866 2,11583 0,13 EURTRY 2,88242 2,88187 0,01 JPY 101,369 101,532 0,16 1,71184

Detaylı

28 Mayıs Haftalık Ekonomik Takvim. Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda

28 Mayıs Haftalık Ekonomik Takvim. Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda İngiltere de açıklanan TÜFE verisi Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 2,4 oranında artış gösterdi. Fed in 1-2 Mayıs

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015 28.01.2015 Açılış Kapanış % 1,13715 1,12866 0,74 ALTIN 1292,19 1284,34 0,61 TRY 2,36337 2,38364 0,85 TRY 2,68964 2,68960 0,01 JPY 117,836 117,545 0,24 GBP 1,51891 1,51366

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 27.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36451 1,36341 0,08 ALTIN 1292,30 1264,75 2,13 USDTRY 2,08308 2,10116 0,86 TRY 2,84290 2,86474 0,76 USDJPY 101,927 101,973 0,04 GBPUSD

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 10 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 10 Eylül 2015 Foreks Bülten 10 Eylül 2015 ABD tarafında İş İmkanları ve Personel Değişimi(JOLTS) Temmuz ayında 5.2m olan piyasa beklentisinin oldukça üzerinde 5.75m açıklanarak iş gücü piyasası hakkında olumlu sinyaller

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Ağustos 2014 07.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,33820 1,33631 0,14 ALTIN 1305,66 1312,35 0,50 USDTRY 2,15805 2,16621 0,37 EURTRY 2,88948 2,89655 0,24 USD 102,099 102,087 0,01

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 11.02.2015 Açılış Kapanış % 1,13165 1,13322 0,13 ALTIN 1234,14 1218,66 1,25 TRY 2,49463 2,50161 0,28 TRY 2,82000 2,83440 0,51 JPY 119,427 120,452 0,85 GBP 1,52512 1,52345

Detaylı

Ekonomik Gündem ABD Başkanı Trump'ın damadı ve başdanışmanı Kushner, Senatodaki ifaabd B

Ekonomik Gündem ABD Başkanı Trump'ın damadı ve başdanışmanı Kushner, Senatodaki ifaabd B Ekonomik Gündem ABD Başkanı Trump'ın damadı ve başdanışmanı Kushner, Senatodaki ifaabd B Ddün Türkiye de Eylül ayı enflasyon verileri takip edildi. Manşet enflasyon(tüfe) tarafında aylık bazda yüzde 0.76

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

FX Bülteni. Giriş Seviyesi. Güncel Fiyat

FX Bülteni. Giriş Seviyesi. Güncel Fiyat Günün Gelişmeleri: Dün Meclis te konuşan Fed Başkanı Yellen dengeleyici bir konuşma yaptı. İstihdam piyasasındaki iyileşme büyüme ve ücretler üzerinde destekleyici yansımalarının olabileceğini belirten

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 02.01.2015 Açılış Kapanış % USD 1,21038 1,20017 0,84 ALTIN 1184,45 1188,79 0,36 USD 2,32527 2,34237 0,73 2,81609 2,81213 0,14 USDJPY 119,705 120,458 0,62 GBPUSD 1,55857

Detaylı

Piyasalarda bugün 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon verileri izlenecek. Gelecek hafta ise Çarşamba günü ABD ve Japonya

Piyasalarda bugün 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon verileri izlenecek. Gelecek hafta ise Çarşamba günü ABD ve Japonya Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1246 1,3229 102,398 2,9775 1322,40 45,99 Yüksek 1,1284 1,3278 102,756 2,9886 1328,21 46,99 Düşük 1,1219 1,3179 101,925 2,9652 1309,32 45,67 Kapanış

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Kasım 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Kasım 2015 Perşembe Günlük Bülten 5 Kasım 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün takip edilen yoğun veri gündemi ve Fed yetkililerinden gelen açıklamaların ardından yeni

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 29.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31817 1,31366 0,34 ALTIN 1289,23 1286,80 0,18 USDTRY 2,15692 2,16230 0,24 TRY 2,84328 2,84043 0,10 USDJPY 103,715 104,050 0,32 GBPUSD

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Temmuz 2014 25.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,34631 1,34296 0,24 ALTIN 1293,48 1307,22 1,06 USDTRY 2,09166 2,09314 0,07 EURTRY 2,81748 2,81118 0,22 USDJPY 101,807 101,845 0,03

Detaylı

FX Bülteni. Günün Gelişmeleri: Trade Önerileri. Ziraat Yatırım 02 Ekim Cuma

FX Bülteni. Günün Gelişmeleri: Trade Önerileri. Ziraat Yatırım 02 Ekim Cuma Günün Gelişmeleri: Küresel borsalarda ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde, EURO/USD paritesinde negatif görünüm devam etmektedir. Dün ABD tarafında açıklanan haftalık işsizlik başvurusu verisi 277

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 09.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28942 1,29373 0,33 ALTIN 1255,13 1255,18 0,01 USDTRY 2,17318 2,19586 1,04 EURTRY 2,80327 2,84144 1,36 USDJPY 106,022 106,194 0,16

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

Ekonomik Gündem ABD Başkanı Trump'ın damadı ve başdanışmanı Kushner, Senatodaki ifaabd Ba

Ekonomik Gündem ABD Başkanı Trump'ın damadı ve başdanışmanı Kushner, Senatodaki ifaabd Ba Ekonomik Gündem ABD Başkanı Trump'ın damadı ve başdanışmanı Kushner, Senatodaki ifaabd BaHafta başından bu yana piyasaların merakla beklediği ABD tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Temmuz ayına ait

Detaylı

07.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79

07.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0941 1,5144 122,594 2,8839 1062,55 44,09 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79 Düşük

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Merkez Bankaları toplantılarının takip edileceği kritik haftanın ilk işlem gününde sakin bir seyir söz konusuydu. Geçen hafta Cuma günü açıklanan olumlu ABD enflasyon rakamları sonrası,

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar ALTIN BRENT PETROL GBPUSD USDTRY EURUSD ABD den Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı 15 Mart ta yapılacak FOMC toplantısı

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 09.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36121 1,36414 0,21 ALTIN 1319,00 1327,58 0,65 USDTRY 2,12412 2,11475 0,44 TRY 2,89253 2,88537 0,24 USDJPY 101,856 101,570 0,06 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 07.11.2014 Açılış Kapanış % USD 1,23739 1,24545 0,65 ALTIN 1141,30 1176,54 3,08 USDTRY 2,26267 2,25703 0,25 TRY 2,80311 2,81181 0,31 USDJPY 115,203 114,619 0,50 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 1 NİSAN 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 1 NİSAN 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 1 NİSAN 2015 31.03.2015 Açılış Kapanış % EUR 1,08326 1,07308 0,93 ALTIN 1185,99 1183,44 0,21 TRY 2,60696 2,59604 0,41 EURTRY 2,82296 2,78590 1,31 JPY 120,064 120,116 0,04 GBP 1,48098

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014 17.06.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,35733 1,35468 0,20 ALTIN 1271,65 1270,44 0,10 TRY 2,14163 2,14829 0,31 EURTRY 2,90751 2,91087 0,12 JPY 101,826 102,144 0,31 GBP

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni

Günlük Teknik Analiz Bülteni Endeksler Kapanış Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 77.618-0,27 Destekler Dirençler BIST 30 95.192-0,49 Sınai 72.633-0,49 I 77.000 III 79.500 Mali 104.397-0,67 II 76.400 II 79.000 Hizmetler 55.103

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Haziran 2014 16.06.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,35375 1,35732 0,26 ALTIN 1277,81 1271,66 0,48 TRY 2,12282 2,14171 0,89 EURTRY 2,86032 2,90785 1,66 JPY 102,057 101,828 0,22 1,69711

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Haziran ayı toplantısına ait FED tutanaklarında gelecek aylardaki faiz artırımı konusunda görüş birliği sağlanamadı ve bazı üyelerin ABD ekonomisi hakkında şüpheleri olduğu ortaya çıktı.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014 12.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,37526 1,37567 0,02 ALTIN 1288,65 1295,65 0,54 USDTRY 2,07478 2,08034 0,26 TRY 2,85190 2,86187 0,34 USDJPY 101,877 102,115 0,23 GBPUSD

Detaylı

20 Mart 2015 Cuma 3/20/2015

20 Mart 2015 Cuma 3/20/2015 20 Mart 2015 Cuma 3/20/2015 EURUSD 20 Mart 2015 Cuma FED Başkanı Yellen dan gelen açıklamalar sonucunda 1.0700 seviyelerinden işlem gören parite için aşağı yönlü teknik görünüm sürüyor. Geçtiğimiz Şubat

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm 04 MAYIS 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta Amerikan verilerindeki genel seyir beklentilerin altında kalması olurken Dolar zayıf seyretti. Amerika tarafında geçtiğimiz haftanın

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 12 Eylül 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 12 Eylül 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 12 Eylül 2017 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Haftanın ilk işlem gününde risk iştahı arttı, borsalar yükseldi, dolar değer kazandı. Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün ABD

Detaylı

Haftanın son işlem gününde piyasaların odak noktası ABD'de açıklanan enflasyon verileriydi. Beklentilerin üzerinde açıklanan

Haftanın son işlem gününde piyasaların odak noktası ABD'de açıklanan enflasyon verileriydi. Beklentilerin üzerinde açıklanan Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1243 1,3236 102,074 2,9654 1314,98 46,25 Yüksek 1,1250 1,3248 102,460 2,9857 1318,08 46,39 Düşük 1,1150 1,2997 101,738 2,9648 1306,24 45,48 Kapanış

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm 30 MART 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm Bu hafta Amerika tarafında Çarşamba günü açıklanacak olan ADP Tarım Dışı Ödemeler ve Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Temmuz 2014 16.07.2014 Açılış Kapanış % 1,35673 1,35244 0,31 ALTIN 1293,66 1298,95 0,40 TRY 2,12281 2,11907 0,17 TRY 2,88143 2,86656 0,51 JPY 101,682 101,669 0,01 GBP 1,71424

Detaylı

Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( Mavi Giyim )

Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( Mavi Giyim ) Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fiyat Tespit Raporuna İlişkin Analist Raporu Bu rapor, Sermaye Piyasası Kurulu VII-128.1 Pay Tebliği nin 29. Maddesi ne istinaden hazırlanmıştır. Aşağıda halka arza ilişkin

Detaylı