UMKE BÜLTENĠ HAZĠRAN 2012 ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠPLERĠ BURSA'DA AFET MÜDAHALE EKĠPLERĠNDEN ORTAK TATBĠKAT

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UMKE BÜLTENĠ HAZĠRAN 2012 ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠPLERĠ BURSA'DA AFET MÜDAHALE EKĠPLERĠNDEN ORTAK TATBĠKAT"

Transkript

1 UMKE BÜLTENĠ HAZĠRAN 2012 ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠPLERĠ BURSA'DA AFET MÜDAHALE EKĠPLERĠNDEN ORTAK TATBĠKAT Bursa'da, itfaiye, UMKE ve AFAD birimleri ortak bir tatbikat düzenledi. Ġznik ilçesindeki tatbikata Balıkesir'den katılan ekiplerin baģarılı bir tatbikat gerçekleģtirdiği bildirildi. Acil durumlarda arama-kurtarma iģini yapan birimler hep birlikte Bursa Ġznik'te toplandı. Ulusal Medikal Kurtarma'nın (UMKE) düzenlediği kampa Balıkesir Belediyesi Ġtfaiye Müdürlüğü arama ve kurtarma ekibi de davet edildi. Bursa, Bilecik, Yalova, Balıkesir, Çanakkale UMKE ekipleri, Balıkesir Ġtfaiye Müdürlüğü, Bursa Acil Yardım ve Afet Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden toplam 117 kiģinin katılımıyla gerçekleģen tatbikatlar 4 gün devam etti. Bu tatbikatların, ekiplerin birbirini daha iyi tanıması, herhangi bir afet durumunda

2 illerdeki ekipler arası koordinasyonu geliģtirmenin amaçlandığı belirtildi. Sağlık Yöneticileri Ankara'da BuluĢtu Sağlık hizmeti BaĢkent'te değelendiriliyor. Bu alanda yöneticileri bir araya getiren "Türkiye'de Sağlık Yönetimi ve Kamu Hastane Birlikleri Sempozyumu" yapıldı. Sempozyumda, "Sağlıkta DönüĢüm Programı" çerçevesinde katılımcıların profesyonelleģmesi hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı MüsteĢar Yardımcısı Doç. Dr. turan Buzgan, sempozyumla ilgili olarak "Bakanlık daha çok kural koyan, denetleyen ama icrai iģleri daha çok özerk bağlı kuruluģlar yoluyla yöneten bir yapıya bürünüyor. Tabi bu değiģiklikleri sağlık yöneticilerine anlatmak gerekiyor" dedi. Etkinlikte herkes için ulaģılabilir, nitelikli ve sürdürülebilir sağlık hizmeti ele alınacak. Bu kapsamda programda sağlık politikaları ve reformları değerlendirilecek. Buzgan, "Ġnsanlar bakanlığın koyduğu kurallar çerçevesinde daha rahat hareket edebilecekler, kendileri karar alabilecekler ve bunları daha seri hayata geçirebilecekler. Bu açıdan daha modern bir idare tarzı, önemli kolaylıklar sağlayacak, daha fazla sorumluluk alacaklar" diye konuģtu.

3 Sempozyuma Türkiyenin dört bir tarafından gelen baģhekim, il müdürü ve diğer yöneticilerden oluģan 600 kiģi katıldı. Bilecik'te Deprem Tatbikatı Bilecik Sağlık Müdürlüğü tarafından deprem tatbikatı gerçekleģtirildi. Merkez üssü Devlet Hastanesi olarak belirlenen 6.8 büyüklüğünde deprem olduğu senaryosuyla deprem tatbikatı yapıldı. Senaryoda Bilecik Devlet Hastanesi'nde yer yer yıkıntıların olduğu, yataklı tedavi bölümünde 17 yaralının olduğu var sayıldı. Temsili yaralılar, itfaiye aracı sepeti, atlama yastığı ve ikinci kattan iple kaydırma usulüyle indirildi. Yaralılara ilk müdahale Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personelince yapılırken, acil durumdaki yaralılar il dıģındaki üniversite hastanelerine sevk edildi. Deprem nedeniyle çıkan yangın, kısa sürede söndürüldü. Tatbikata, UMKE, 2 medikal kurtarma aracı ve 10 personel, Ġl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Bilecik Belediyesi itfaiye ekipleri katıldı. EskiĢehir'de UMKE Temel Eğitimi Yapıldı EskiĢehir'de Haziran 2012 tarihlerinde UMKE Temel Eğitimi baģarıyla gerçekleģtirildi.

4 Afyonkarahisar Bölge UMKE Eğitmenlerince verilen eğitimde 30 UMKE Gönüllüsü UMKE saflarına katıldı. Eğitimin gerçekleģmesini sağlayan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğüne, EskiĢehir Sağlık Müdürlüğüne, UMKE Eğitmenlerine, EskiĢehir UMKE Sorumlusu Dr. Cem GÜRE ile ekibine ve katılımcılara "TeĢekkür Ederiz."

5 Niğde UMKE Kayıp Aramada Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Ġl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri ortak bir çalıģma yürüttü.

6 Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda tırmanıģ sırasında düģen Mevlüt Parlak'a da ulaģıldığı bildirildi. Daha önce 5 kiģi oldukları bilgisi verilen ancak 3 kiģi oldukları öğrenilen dağcıların kurtarılması için Jandarma Özel AsayiĢ Komutanlığı'na bağlı arama kurtarma timi, Niğde Ġl Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Ġl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerinin yürüttüğü çalıģmalar sürüyor. Askeri helikopterle 3500 rakımlı Güzeller Tepesi'ne indirilen Jandarma Özel AsayiĢ Komutanlığı'ndan 11 kiģilik ekip, ip sarkıtarak ulaģtıkları Abdullah Berna Sarın'ı yukarı çekmeye çalıģıyor. Kayaklıklardan iple vadi tabanına sarkan bir ekip görevlisi, düģen dağcı Mevlüt Parlak'ın (23) 10 metre yakınına kadar ulaģtığını ve kayalıklarda hareketsiz Ģekilde yattığını gördüğünü bildirdi. Parlak'ın bulunduğu yerden alınabilmesi için çalıģmalar sürüyor. Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'nden araçlarla Emli Vadisi Bölük Ormanı'na ardından kamp bölgesine giden 13 kiģilik ekibin ulaģtığı diğer dağcı Ahmet Burak Meriç'in, ekipte sadece Mevlüt Parlak ve Abdullah Berna Sarın'ın bulunduğu bilgisini verdi. Aladağlar Güzeller mevkisinde kamp kuran 3 kiģilik ekipten Abdullah

7 Berna Sarın (23) ile Mevlüt Parlak (23), dün akģam kuzey duvarına tırmanmak için kamptan ayrılmıģtı. Kamptan yaklaģık 1,5 saatlik yürüyüģ mesafesindeki kayalığa tırmanıģ sırasında Mevlüt Parlak kayalıklardan düģmüģ, Abdullah Berna Sarın ise 3400 metrede asılı kalmıģtı. Van UMKE Temel Eğitimi Tamamlandı Van Ġl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Temel Eğitimleri Programı, sertifika dağıtım töreni ile sona erdi. Van, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve MuĢ tan 28 kiģinin katılımıyla Çitören Van Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve ASO Müdürlüğü nde 28 Mayıs 2012 bugün baģlayan eğitim programı, bugün düzenlenen sertifika dağıtım töreni ile sona erdi. Teorik ve uygulamalı olarak yapılan eğitim programının kapanıģında bir konuģma yapan Ġl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, UMKE temel eğitimin birinci etap programının bugün tamamlanmıģ olduğunu, ilk gün farklı Ģu an farklı insanlar gördüğünü söyledi. Dr. Acar, UMKE zor bir görev. Bundan sonra da daha net anlayacaksınız ne kadar zor olduğunu. Yeter ki bir insanın hayatını kurtarmaya mal olsun, sonuna kadar biz buna destek vereceğiz. Gerçekten çok zor bir süreç. UMKE nin hem eğitimini almak hem de bundan sonra vakayı hissetmek. ĠnĢallah aldığınız bu eğitimle görevinizde baģarılı olursunuz. Siz baģarılı olduğunuzda bizlerde verdiğimiz bu eğitimlerin ne kadar isabetli olduğunu anlayacağız dedi. Ġl Sağlık Müdür Yardımsı ve UMKE Bölge Koordinatörü Hamit KarataĢ ise, eğitim programının açılıģında yaptığı konuģmada herkesin

8 yüzündeki tedirginliği okuduğunu belirtti. KarataĢ, Sanki hepiniz ayrı ayrı sektörlerden gelmiģ gibiydiniz. KaynaĢma yoktu, ama bugün öğleden sonraki beraberliğimizde bu kaynaģmanız hakikatten çok etkiledi beni. Son slaydımda size Ģunu demiģtim. Ameller niyete bakar. Niyetinizi okuyorum. Sizler insan hayatını kurtarmak üzere niyetlendiniz ve bu yola baģ koydunuz. Bizler böyle okuyoruz niyetinizi. Ben halen buna inanıyorum. UMKE ye hoģ geldiniz diyorum. BambaĢka bir disiplindir UMKE, bir sevdadır. Normal zamanda iģte böyle Ģen Ģakrak çalıģılır. Fakat zamanı geldiğinde, afet anında hiç uyumazlar ve yorulmazlar dedi. Çok uzun bir süredir sıkıntılı bir süreç yaģadıklarını ifade eden KarataĢ, Gecemiz gündüzümüz ve planlanmıģ iģlerimiz yoktu. Olağan dıģı durumdaki iģlerle uğraģtık. Son 3 haftadır biraz nefes aldık ve UMKE nin aktivitelerine katıldık. Ne olur, en azından afet dıģı zamanlarda bugün ki kadar neģeli olun. Sizler neģeli insanlarsınız. Siz neģeli olduğunuzda bizde neģeli oluyoruz Ģeklinde konuģtu. Yapılan konuģmaların ardından sertifika dağıtım törenine geçildi. Burada da kısa bir konuģma yapan Ġl Sağlık Müdür Yardımsı ve UMKE Bölge Koordinatörü Hamit KarataĢ, Çok bir Ģey söylemeye gerek yok. Hepimiz bunu yaģadık. Hakikatten çok sıkıntılı bir dönemdi. Ben Ģiar edindiğim lafımı yine söyleyip sahneden ineceğim. O afette yukarıda Allah ve Van coğrafyasında ise sadece sağlık çalıģanları vardı. Ben çalıģan baģka kimseleri görmedim dedi. ÇANKIRI UMKE DEPREM TATBĠKATINDA Çankırı'da yangın ve depreme hazırlık tatbikatı düzenledi. Çankırı Belediyesi Ġtfaiye Müdürlüğü, yangın ve depreme hazırlık tatbikatı düzenledi. Ġtfaiye Müdürlüğü koordinesinde AFAD ve UMKE ekiplerinin de katılımıyla gerçekleģtirilen tatbikatta, senaryo gereği 7.2 Ģiddetinde meydana gelen deprem sonrasında enkaza dönen bir bina altında kalanları kurtarma çalıģması yapıldı.

9 Arama kurtarma köpeği Deyzi, enkaz altında kalan ve birinin hayatta olduğu anlaģılan iki vatandaģın yerini tespit ederek kurtarma ekiplerini o noktaya yönlendirdi. Cihazlı arama sonucunda ise, enkaz altından bir kiģinin daha kurtarıldı. Yapılan çalıģmalar sonucunda tatbikat baģatıyla sona erdi. Teknolojik donanımlarını hızla geliģtirmeye devam eden Çankırı Ġtfaiyesi, son olarak yangının yan binalara sıçramasını önleyen perdeleme sistemini uygulayarak ve araç yangınına köpükle müdahale ederek hem yeni sistemini denemiģ oldu hem de ilçelerden gelen Ġtfaiye personellerine geliģmiģ itfaiye teknolojileri hakkında uygulamalı olarak bilgi verdi. Çankırı Belediyesi Ġtfaiye Müdürü Ahmet Semerci'nin gözetiminde, Ġstanbul Ġtfaiyesi Daire BaĢkanlığı'ndan eğitmen Yavuz DerviĢoğlu ve Tuba Alıca tarafından itfaiye personeline yönelik eğitim verdi. Ġtfaiyecilere, temel itfaiyeci eğitimi, yangınlara müdahale, sıkıģmalı araç kazalarına müdahale, araç yangını, kentsel arama kurtarma, yüksek açılır kurtarma, jet tahliye konuları anlatıldı. Seminerler, Çankırı Ġtfaiye Müdürlüğü bünyesinde 4 14 Haziran tarihleri arasında devam edecek.

10 MALATYA UMKE HALK YÜRÜYÜġÜNE KATILDI günü saat:17.30'da Malatya Valiliğinin öncülüğünde Beydağlarına "Halk YürüyüĢü"düzenlenmiĢ. YürüyüĢle vatandaģlar özellikle de gençler çevre bilincinin ve doğa sevgisinin aģılanması, dağcılık sporunun özendirilmesi ayrıca bilinçli spor yapma ve olimpizm ruhunun yaygınlaģtırılması amaçlanmıģtır. YürüyüĢümüz, ÇarĢamba günü saat:17.30'da Toki Yolu, Nil Park Yapraklı Konutları BitiĢiğinden start almıģ yürüyüģe Malatya UMKE 2 tim ile katılmıģtır. KONYA UMKE AYDOS DAĞI TIRMANIġINDA Konya UMKE, Ereğli ilçesinde bulunan Aydos Dağı ( 3430 mt) TırmanıĢ ġenliğine katılan 300 e yakın sporcuya sağlık hizmeti verdi.

11 11 Konya UMKE Gönüllüsü Aydos TırmanıĢında Sağlık Tedbiri aldı. Yüzeye yakın olsa 17 Ağustos gibi olurdu! Depremi değerlendiren Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği (AHDER) Onursal BaĢkanı Prof. Dr. Ahmet Mete IĢıkara, bölgedeki hareketliliğe dikkat çekti. IĢıkara, Geçen yıl Balıkesir'de yaptığım bir toplantıda Türkiye'nin riskli bölgelerini açıklamıģ ve dün deprem meydana gelen bölgeden de bahsetmiģtim. YaĢanan deprem beni haklı çıkardı. Bölgede irili ufaklı depremler yaģanabilir' dedi.

12 Depremin yüzeye yakın olması durumunda daha büyük bir felaket yaģanacağına dikkat çeken IĢıkara, Ģöyle konuģtu: Ölüdeniz depreminin yüzeye yakınlığı 20 kilometre, bu oran 5-6 kilometre olsaydı sonuçları da yıkıcı olurdu. Deprem yüzeye yakın olsaydı 17 Ağustos depreminde olduğu gibi üzücü sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Bölgede yaģayan insanlar mutlaka yaģadıkları binaların depreme dayanıklılığını gözden geçirmek zorundalar.' 'HALK BĠLĠNÇLENDĠRĠLMELĠ' IĢıkara, deprem esnasında binalardan atlamalar nedeniyle yaralanmalar yaģandığını dile getirerek, 'Ġnsanlar bilinçsizlikten binalardan atlıyor, deprem bilinci olsa bunlar yaģanmaz. Ġnsanlar mutlaka depremler, yaģadıkları binaların depreme dayanıklılığı ve deprem esnasında yapılacaklar konusunda bilinçlendirilmeli dedi. GÜNDOĞDU: TSUNAMĠ DE OLABĠLĠR Ġstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise Ege Bölgesi'nde son bir ayda depremsel bir hareketliğin söz konusu olduğunu söyledi. Bölgenin depremsellik anlamında hareketli bir bölge olduğunu vurgulayan Gündoğdu, 'Fethiye'de 1957 yılında 7,2 büyüklüğünde bir deprem yaģanmıģ, dönemin kaymakamının bir gün önce yaģanan 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında insanları evlerine sokmaması sayesinde çok az can kaybı yaģanmıģtı. Bu olayı bilen Fethiyeliler, biraz tedirginler. Gelecekte bölgede depremler yaģanabilir. Bölgede tsunami yaģanma ihtimali de söz konusu. Bu ne zaman olabilir, belki yıl sonra. Bu konuda net bir Ģey söylemek zor' diye konuģtu. BU DEPREMĠ BEKLĠYORDUK Depremi önceden beklediklerini ifade eden Gündoğdu, depremin ardından yaģanan artçı sarsıntılara dikkat çekerek, 'Bölgede artçı sarsıntılar bir kaç gün daha sürebilir. Bölgedeki hareketlilik normal, anormal bir durum söz konusu değil' diye konuģtu.

13 VATANDAġLARA UYARI Öte yandan, yazılı açıklama yapan BaĢbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaĢkanlığı, depremin ardından yapılan tartıģmalara değinildi. Açıklamada, bu türden depremlere öncü ya da artçı deprem değerlendirmesi yapılmasının günümüz teknolojisinde imkansız olduğu, ayrıca bilgi birikimi ve deprem konusunda yapılan araģtırmaların da bu soruya cevap verememekte olduğu bildirildi. Açıklamada, 'Doğal afetlerden çok fazla etkilenen ve yüksek derecede risk taģıyan bir coğrafyada yaģamaktayız. Bu, kabul etmemiz ancak boyun eğmeden mücadelede etmemiz, önlemler almamız gereken bir olgudur. Afetlere yol açan olayları tamamen önleyemeyeceğimizi; ancak afet zararlarını azaltma imkanına sahip olduğumuzu da bilmekteyiz. Bu kapsamda, vatandaģlarımızın deprem yönetmeliğimize uygun yapılmıģ sağlam yapılarda oturması önem kazanmaktadır' ifadeleri kullanıldı. Paris'te ĠZMĠR EXPO Show UMKE ile bölgemizin ilk küresel tıp ekibine sahip olan ülke olduk. ġimdiye kadar 10 ülkede faaliyet gösteren UMKE; çoğunluğu doktor ve hemģirelerden oluģan, 4500 e yakın sağlık personelinden oluģuyor. Ġzmir Paris'te EXPO show yaptı. Sunuculuğunu Defne Samyeli'nin yaptığı EXPO 2020 Ġzmir sunumunda Bakan Recep Akdağ, BaĢkan Kocaoğlu, Lucien Arkas konuģtu. Dr. Mehmet Öz salonu kahkahaya boğdu. Ġzmir'in sunumunda ünlü spiker Defne Samyeli Ġzmir'in EXPO adaylığını anlatarak konuģmacıları sahneye davet etti. Samyeli konuģmasına Bugün Daha iyi bir dünya için yeni yollar / Herkes için sağlık idealimizi paylaģmaya geldik. Türkiye, son 10 yılda sağlıkta büyük ilerleme yaģadı. Bu daha sağlıklı bir dünyaya katkıda bulunmak

14 için neden bu kadar istekli olduğumuzun nedenlerinden biri. " diyerek baģladı ve Kocaoğlu'nu sahneye davet etti. Kocaoğlu Ġzmir'in rüyasını anlattı Kocaoğlu sözlerine "Ġzmir in bir rüyası var: Herkes için sağlık. "diyerek baģladı. Gelecek nesillerin daha sağlıklı yaģayabilmesi için bütün ülkeleri bir araya getirmeyi ve onların iģ birliği yaptığı dev bir platform olabilmeyi hedefleyen Ġzmir, bu nedenle EXPO 2020 ye ev sahipliği yapabilmeyi çok istiyor. Ġzmir, EXPO ya ikinci kez aday olan, deneyimli bir kent. Altını çizerek söylüyorum; 2015 adaylık sürecinden beri odağımız hiç değiģmedi. EXPO, hep Ġzmir in ve Ġzmirlilerin gündeminde oldu. Ben 8 yıllık Belediye BaĢkanlığımın 5 yılında EXPO için çalıģtım ve çalıģmaya devam ediyorum. Sadece kentimizin yerel yönetimi değil, sivil toplum örgütlerimizden medyamıza ve tüm Ġzmirlilere hepimiz, EXPO ya yürekten inanıyor ve destekliyoruz. Ġzmir i her alanda EXPO ya hazır hale getirmek için canla baģla çalıģıyoruz. Hükümetimizin Ġzmir e ve adaylık sürecine desteğinin her alanda en yüksek düzeyde olduğunu da özellikle hatırlatmak istiyorum. Alanımız Ġnciraltı, hem temayla uyumlu hem de doğal zenginlikleri açısından bugüne kadar seçilen en güzel EXPO alanlarından birisi olacak. Geçen hafta, Ġnciraltı nın EXPO alanı olması ile ilgili bir yasa mecliste onaylandı. Ġnciraltı, Ģehir merkeziyle iç içe, havaalanına yakın ve hem Ġzmirlilerin hem de uluslararası ziyaretçilerimizin kolaylıkla ulaģabileceği bir lokasyon. EXPO sonrasında Ġnciraltı nı, içinde sağlık merkezi bulunan doğal bir parka dönüģtürme projemiz var. Ben, rahat trafiği ve kaliteli konaklama imkanıyla, herkese tatil kadar keyifli bir EXPO vaat ediyorum. Ve tüm ziyaretçilerimizi, bir aile

15 dostu gibi ağırlayacağımızın garantisini veriyorum. Çünkü Ġzmirliler misafirperverlikleriyle ünlüdür. Siz değerli delegelerden, Ġzmir in bu rüyasını gerçekleģtirebilmemiz için bize destek olmanızı istiyorum. Kocaoğlu'nun konuģmasından sonra Ġzmir'in toleranslı, güvenli, huzurlu günlük hayatından kesitler sunan bir film gösterildi. Filmde Ġzmir'i ziyaret eden bir doktorun izlenimleri yer aldı. Lucien Arkas Ġzmir'in sırrını açıkladı Sunumun ikinci konuģmacısı ise Arkas holding Yönetim Kurulu BaĢkanı Lucien Arkas idi. Lucien Arkas "110 yıllık bir Ģirketler grubunun baģkanıyım. Biz Ġzmirliler yüzyıllardır dünyanın en sağlıklı, en hoģgörülü, en sakin ve en dinamik Ģehirlerinden birinde yaģıyoruz. " diyerek baģladığı sözlerini Ģöyle sürdürdü: Ġzmir Türkiye nin ekonomik gücü en yüksek üçüncü kenti. Aynı zamanda, Akdeniz in önemli bir limanı. Ġzmir aynı zamanda bir sanat kenti. Ġzmir in uluslararası müzik, film ve tiyatro festivalleri her yıl yüz binlerce insanı bu kente çekiyor. ġehrimiz ticarette ne kadar dinamikse, bizler de bir o kadar dingin ve mutlu insanlarız. Ġzmir geceleri en az gündüzleri kadar sakin ve güvenli. Ġzmir, tarih boyunca sağlıklı bir Ģehir olmasıyla ünlü. Dünyanın ilk psikiyatri hastanesi olan Asklepion, sağlığın sembolü yılanlı sütunuyla milattan önce 4.yüzyılda Ġzmir de kuruldu. Biz Ġzmirliler sporu da çok severiz. ġehrin sahil Ģeridi her gün koģucu ve bisikletçiler ile dolup taģar. Alaçatı koyu dünyaca ünlü bir sörf cenneti. Daha sonra izleyicilere Ġzmirlilerin en büyük sağlık sırrını söyleyen Arkas " Zeytinyağlı yemeklerden oluģan mutfağımız! Mutfağımız hafif ve sağlıklı olduğu kadar, çok kültürlüdür de. Konu çok kültürlülükten açılmıģken, Katolik bir ailenin çocuğu olarak Ģunu söyleyebilirim ki, Ġzmir tam bir hoģgörü cenneti. Gelin, gelecek nesillerin Ġzmirliler gibi sağlıklı ve mutlu yetiģebilmeleri için bize destek olun. " dedi.

16 Daha sonra EXPO 2020 teması ile Ġzmir'in neleri hedeflediğini anlatan bir film gösterildi. Sağlık Bakanı Akdağ Türkiye'deki dönüģümü dünyaya örnek gösterdi Filmden sonra Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ söz aldı. Akdağ " Ben yaklaģık 10 yıl önce Sağlık Bakanı görevine getirildim. Türkiye nin sağlık sistemini dönüģtürme yolculuğumuz, göreve geldiğim ilk gün baģladı ve o günden bugüne çok yol kat ettik. " diyerek baģladı. Sağlık sisteminin uzun soluklu bir taahhüt olduğunu söyleyen Akdağ Ģunları söyledi: " Bugün, sizlerle dün nerede olduğumuzun, bugün nerede olduğumuzun ve yarın nereye gideceğimizin öyküsünü paylaģmak isterim. Ben inanıyorum ki, bu hepimizi birleģtiren bir yolculuk. Çünkü karģı karģıya olduğumuz sorunlar küresel ve müģterek sorunlar. Ġzninizle geçmiģe dönerek baģlayalım.10 yıl önce, sağlık sistemimiz bugün hala dünyanın dört bir yanında sık olarak karģılaģılan birkaç problemle karģı karģıyaydı. Altyapımız yetersizdi ve çoğunlukla büyük Ģehirlere odaklanmıģtı. Kırsal kesime eriģim sınırlıydı ve bu da uzun bekleme sürelerine yol açıyordu. Halkımızın büyük kısmı sağlık sigortasına sahip değildi ve sosyal yardım paketimiz pek te cazip değildi. Sağlık hizmetlerimizin kalitesi olması gereken yerde değildi. Biz, 5 temel üzerine kurduğumuz geniģ kapsamlı bir Sağlıkta DönüĢüm Programı baģlattık. Hedeflerimiz Toplumun her kesimine ve her bölgeye sağlık hizmetlerini eģit olarak ulaģtırmak. Memnuniyeti artırmak için hizmet ulaģtırmada etkinliğe sahip olmak. En kaliteli sağlık hizmetlerini sunmak. Hizmetleri ulaģtırmada sürdürülebilir bir model oluģturmak. Yerel olarak uygulanabilir çözümler geliģtirmek. Önceliği, gelir aralığı veya yaģanılan bölge ayrımı yapmadan, Türk halkının tamamının sağlık hizmetlerine sahip olmasına verdik de halkımızın %40 ından fazlasının sağlık güvencesi yoktu. Sağlık sigortası olanlar parçalı bir halk sağlığı sistemiyle bölünmüģtü.

17 Bunun için:. Kamu sektörüne ait tedarikçi ağlarının tamamını ve özel sektöre ait tedarikçi ağlarının büyük bir bölümünü birleģtirdik. Halk sağlığı yardımlarını birleģtirip, standart hale getirdik. Sosyal sigorta politikalarını zorunlu hale getirdik ve düģük gelir gruplarına doğru, güvenli bir ağ Ģeklinde yaydık. Bir sonraki adımda, ulaģtırdığımız sağlık hizmetini iyileģtirip geniģletmeyi hedefledik: Ana sağlık hizmetlerinin ulaģımını bütün Türkiye ye yaydık ve 5 yıldan kısa bir sürede aile hekimliği sistemine geçiģ yaptık. BulaĢıcı olmayan hastalıklarla mücadele etmek için programlar baģlattık. Dünyada sigarayı bırakma konusunda Türkiye yi en baģarılı dördüncü ülke hale getiren ve sigara içen oranını 4 yılda %33 ten %27 ye gerileten Tütün Kontrol Programı nı buna örnek verebiliriz Hem Ģehirler hem de kırsal kesim için acil hizmetlerimizi geniģlettik. Elimizdeki tekerlekli ambulans sayısını 4 kat artırdık ve yeni bir hava ambulansı programı baģlattık. Çabalarımızın sonucu olarak, bütün alanlarda olumlu geliģmelerle karģılaģmaya baģladık Bunları Ģöyle sıralayabiliriz: Her yurttaģımız için yaģam süresini neredeyse 4 yıl artırdık. Çocuk ölüm oranı her 1000 doğum için 9 a geriledi. GeniĢ bir ağ ve geniģ fayda paketiyle halkımızın %97 sinden fazlasını sigortalı yaptık. Aradaki farkı anlamıģ olmalılar ki, halkımızın memnuniyet oranı neredeyse ikiye katlanarak, %39 dan %76 ya çıktı. Elbette henüz mükemmeli yakalayamadık. Ama bütün bunlar, doğru yöne atılmıģ büyük bir adımın göstergeleridir.

18 Son olarak, geçmiģte bize çok yardımı dokunan, destek olan dostlarımıza elimizden gelen yardımı yaptık: UMKE ile bölgemizin ilk küresel tıp ekibine sahip olan ülke olduk. ġimdiye kadar 10 ülkede faaliyet gösteren UMKE; çoğunluğu doktor ve hemģirelerden oluģan, 4500 e yakın sağlık personelinden oluģuyor. ġu anda Somali, Pakistan, Afganistan, Sudan ve diğer ihtiyaç sahibi ülkelerde Türk doktorların ve sağlık personelinin çalıģtığı sağlık tesisleri iģletiyoruz. Elbette bunlar yolculuğumuzun sadece birkaç örneği. ġimdi biz kendimizi gelecekteki sorunlarını çözmek için hazırlıyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti nin 100. Yılını kutlamak için biz Ģunları yapmayı hedefliyoruz: - Aile hekimliğine odaklanarak, iģ gücündeki doktor ve hemģire sayısını iki katına çıkarmak. - Sigara ve obezite oranını %40 a indirerek kronik hastalıklarla mücadele etmek. - Kendi ülkelerindeki sağlık hizmetlerinin iyileģtirilmesine katkı sağlayacak daha çok yabancı uyruklu doktor ve sağlık personeli yetiģtirmek. - Elimizdeki %37 lik tam hizmet tipi hastane yatağı miktarını %100 e çıkarmak. - Avrupa nın en büyük afet müdahale ekibini kurarak uluslararası yardım faaliyetlerine daha çok yatırım yapmak. Bizim değiģim yolculuğumuzla ilgili öykümüzü sizinle paylaģmama izin verdiğiniz için teģekkür ederim. Siz de biliyorsunuz ki, Türkiye; zamanın, kültürlerin ve kıtaların tarihi bir kesiģim noktası. Ve biz, bu yolculuğumuza gelecekte de devam etmek için birlik olmak adına EXPO 2020 yi Ġzmir de yapmak istiyoruz. EXPO 2020 ile herkesin hayatında sağlığın önemi ile ilgili farkındalık yaratmaya yardımcı olmak istiyoruz. Biz, bugün sizlerle paylaģmama izin verdiğiniz gibi, daha nice baģarı hikayeleri duyacağımız ve

19 birbirimizden birçok Ģey öğreneceğimiz bir küresel topluluk yaratmak istiyoruz. Biz, Herkes için Sağlık ın hayalden gerçeğe dönüģebileceğine inanıyoruz. EXPO 2020 nin Ġzmir de yapılmasının; sadece kendi bölgemiz için değil, bütün küresel toplum için bu hedefe varmamızda bize yardımcı olacağına inanıyoruz. BaĢkan Uzun, UMKE ve BEYAK'I Kabul Etti UMKE Sorumlusu Selim Demirkol, uzun yıllardan bu yana arama kurtarma çalıģmalarına katıldığını ancak ilk defa BEYAK gibi disiplinli ve uyumlu bir ekiple çalıģtıklarını ifade etti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, kendisini ziyaret eden arama kurtarma ekiplerini kabulünde kurtarmacı yeleği giydi. Beylikdüzü Belediye BaĢkanı Yusuf Uzun, kendisini ziyaret eden arama kurtarma ekiplerini kabulünde kurtarmacı yeleği giydi. Beylikdüzü Belediye BaĢkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Arama ve Kurtarma Ekibi'nin (BEYAK) Çatalca'da katıldığı Arama Kurtarma Tatbikatı sonrası faaliyette emeği geçenleri makamında ağırladı. Ziyarete Çatalca Devlet Hastanesi BaĢhekimi Halime Nuhoğlu, Çatalca Devlet Hastanesi Müdürü Aynur Konyalı, Çatalca Devlet Hastanesi UMKE Ekibi Sorumlusu Selim Demirkol, Çatalca Devlet Hastanesi UMKE Ekibi'nden Saffet Tekin, Süleyman Aksoy ve BEYAK ekibi katıldı. Beylikdüzü Belediyesi olarak BEYAK'ı kurarak bu yönde yapılan her faaliyete katıldıklarını dile getiren BaĢkan Uzun, ekibin kendisini geliģtirmesi için de gerekli çalıģma ortamı

20 ve teçhizatla donatılacağını hatırlattı. Arama ve kurtarma ekiplerinin kutsal bir görev üstlendiklerini belirten BaĢkan Uzun, "Önemli olan deprem olmadan tüm önlemlerin alınmasıdır. Bu yönde BaĢbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüģüme önem veriyor" diye konuģtu. UMKE Ekibi Sorumlusu Selim Demirkol, uzun yıllardan bu yana arama kurtarma çalıģmalarına katıldığını ancak ilk defa BEYAK gibi disiplinli ve uyumlu bir ekiple çalıģtıklarını ifade etti. Arama kurtarma çalıģmalarına desteğinden dolayı BaĢkan Uzun'a da teģekkür eden Demirkol, bundan sonra da BEYAK ile birçok faaliyette yan yana çalıģacaklarını kaydetti. Programda ayrıca Çatalca'da yapılan deprem tatbikatına verdiği destekten dolayı Çatalca Devlet Hastanesi BaĢhekimi Halime Nuhoğlu, BaĢkan Uzun'a teģekkür plaketi verdi. BaĢkan Uzun da Nuhoğlu'na bir vazo hediye etti. Ziyarette BaĢkan Yardımcıları Ġsmail Yalçın, Efrahim YeĢil, Belediye Meclis Üyeleri Tayfun ġen ve Murat Delican da yer aldı. Antalya UMKE Dağcıları Kurtardı Antalya da Sarp Katran Dağı nın zirvesine çıktıktan sonra dönüģ yolunda kaybolan iki amatör dağcı, dağda mahsur kaldı. YaklaĢık 8 saat dağda mahsur kalan iki dağcıyı, arama kurtarma ekipleri kurtardı.

21 Antalya da Sarp Katran Dağı nın zirvesine çıktıktan sonra dönüģ yolunda kaybolan iki amatör dağcı, dağda mahsur kaldı. YaklaĢık 8 saat dağda mahsur kalan iki dağcıyı, arama kurtarma ekipleri kurtardı. Antalya da Murat Bayram Özdemir(42) ve Umut Ziya Aydın(18) isimli iki amatör dağcı sabah saatlerinde motosiklet ile Sarp Katran Dağı'nın zirvesine tırmanıģ yapmak üzere yola çıktı. Motosiklet ile tırmanıģ yapacakları Geyikbayırı Çağlarca Köyü ne gelen iki amatör dağcı buraya motosikleti bırakarak dağa tırmanıģa geçti. Saat sıralarında zirveye ulaģan iki dağcı burada zirve özel defterini imzaladı. Burada bir süre daha vakit geçiren dağcılar dönüģe geçti. Havanın sıcak olması sonucu yorgunluk etkisi baģ gösteren dağcılar bir süre dinlendi. DönüĢ yolunu karıģtırdıklarını ve kaybolduklarını anlayan iki dağcı bir süre paniğe kapıldı. Dağdan iniģe devam eden dağcılardan Umut Ziya Aydın ın bitkin düģmesi ve güçlükle yürümesi üzerine Murat Bayram Özdemir, 112 sağlık ekiplerine, 112 yolumuzu kaybettik, birimiz bitkin düģtün, bize yardım edin çağrısını yaptı. Ġhbar üzerine dağcıların bulundukları bölgeye, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE), Antalya BüyükĢehir Belediyesi Ġtfaiye Arama Kurtarma Ekibi, Ġl Afet Acil Durum Müdürlüğü görevlileri, Çakırlar Jandarma Karakolu ndan askerleri hareket etti. Karadan yapılan aramada bir sonuç alınamaması üzerine 112 hava ambulansı hareket etti. Hava 112 nin bölge üzerinde yaptığı arama tarama çalıģması kısa sürede sonuç verdi. AteĢ yakan ve telefonla da diyalog kurulan iki dağcının bulundukları yerin koordinatları belirlendi. Dik, kayalık ve çalılık bir bölgede bulunan dağcıları koordinatlara rağmen bulmak kolay olmadı. Ġki ekip koordinatlar çerçevesinde arama baģlattı. Dağcıların telefonda tarif ettikleri yerin daha kolay bulunması için köylülerden de yardım alındı. Havanın kararması ile birlikte zorlaģan aramada ekipler zor anlar yaģadı. Ekipler yakın noktalarda sık sık durarak, Kimse var mı? Sesimizi duyan var mı? seslenmelerine cevap almaya çalıģtı. 40 kiģilik ve iki grubun koordineli çalıģması sonucu iki dağcıyı saat sıralarında itfaiye ekipleri Hacısekiler Köyü, Sivridağ mevkiinde bir vadi içinde buldu. Ekipler iki dağcıya hemen su ve gıda yardımı yaptı. Bitkin ve yorgun görünen iki dağcı biraz toparlandıktan sonra ekiplerin yardımı bulundukları vadiden yaklaģık 1 kilometre yukarıdaki ilk bekleme noktasına çıkartıldı. Umut Ziya Aydın ve Murat Bayram Özdemir e kurtarma ekipleri eģlik ederken, 1 kilometrelik bir patika yoldaki

22 yürüyüģün ardından ambulansa ulaģıldı. Murat Bayram Özdemir i arkadaģları karģılarken, Umut Ziya Aydın ise ambulansa alındı. Umut Ziya Aydın, küçük bir hesaplama hatası nedeniyle kaybolduklarını belirterek, kendisini kurtaran ekiplere teģekkür etti. Ġki amatör dağcı yapılan tedavilerinin ardından evlerine bırakıldı. Dağcıları bulan Antalya BüyükĢehir Belediyesi Ġtfaiye Daire BaĢkanlığı Müdahale ġube Müdürü Cengiz Çelik, iki dağcıyı 4 kilometrelik bir vadi içinde bulduklarını belirterek, Onları bulduğumuzda bitkin, susuz ve aç kalmıģlardı. Su ve yiyecek verdik kendilerine geldiler. Çok sarp ve kayalık bir bölgede kaybolmuģlar. Ekip çalıģması ile iki dağcıyı kısa sürede bulduk diye konuģtu. Konya UMKE Derebucak Kampını Tamamladı Haziran 2012 Tarihleri arasında Derebucak Ġlçesinde gerçekleģen Yaz Eğitim Kampı sona erdi. 53 UMKE gönüllüsünün katıldığı kamp 4 gün sürdü.ġl Sağlık Müdürü Hasan KÜÇÜKKENDĠRCĠ nin de katıldığı kampta 1870 metre uzunluğundaki Balatini Mağarası geçiģi yapıldı.

23 Kastamonu UMKE Temel Eğitimi Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ne katılmak üzere baģvuran 26 gönüllü sağlık personeline UMKE temel eğitimi verildi. Toplam 5 gün süren eğitim süresince UMKE gönüllüsü sağlık personeline; afetlere genel bakıģ, afet psikolojisi, hasta/yaralı sabitleme, taģıma konuları ile temel yaģam desteği ve ileri yaģam desteği konularında eğitim verildi. Hafta boyunca devam eden teorik ve uygulamalı eğitimlerin son gününde senaryolar oluģturuldu ve ekip çalıģması, göçük altından hasta kurtarma, yaralı taģıma teknikleri ve atel uygulamalarını içeren tatbikatlar yapılarak eğitim tamamlandı. Eğitimin tamamlanmasından sonra toplantı düzenlendi ve beģ gün boyunca verilen eğitimin değerlendirmesi yapıldı. BaĢarılı olan gönüllü sağlık personeline katılım belgeleri verilerek UMKE ekibine katılımı sağlandı. Ġl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa YILMAZ, Müdür Yardımcısı Dr. Salih TIĞLI, 112 Acil Sağlık Hizmetleri BaĢhekimi Dr. Mustafa AKARSLAN ve Samsun Bölge Koordinatörlüğünden eğitim vermek için gelen Eğitim sorumlusu Dr. Hülya Doğan katılımcılara belgelerini verdiler. Sağlık Müdürü Dr. YILMAZ temel eğitimi vermek için gelen ekibe de ayrıca gayretli çalıģmalarından dolayı TeĢekkür Belgesi takdim etti. Kadı dağı mevkiinde kurulan kampaı Sağlık Müdürü Dr. Mustafa YILMAZ, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Salih TIĞLI, 112 Acil Sağlık

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

Revizyon Tarihi: ODD ALGORĠTMALARI. 7. ÇOK SAYIDA KURUM VE KURULUġUN BĠRLĠKTE ÇALIġMASI GEREKEN OLAYLAR. 1. HER NÖBET BAġLANGICI

Revizyon Tarihi: ODD ALGORĠTMALARI. 7. ÇOK SAYIDA KURUM VE KURULUġUN BĠRLĠKTE ÇALIġMASI GEREKEN OLAYLAR. 1. HER NÖBET BAġLANGICI Revizyon No:01 Sayfa No: 1 / 11 1. HER NÖBET BAġLANGICI YÖNETĠMĠ. 2. KIġ DÖNEMĠ YÖNETĠMĠ. 3. TRAFĠK KAZASI YÖNETĠMĠ. 4. YANGIN YÖNETĠMĠ. 5. GIDA ZEHĠRLENMESĠ YÖNETĠMĠ ODD ALGORĠTMALARI 6. BOMBA, CANLI

Detaylı

'Uyardık ama ciddiye almadılar'

'Uyardık ama ciddiye almadılar' 1/5 ページ 8 Mart 2010, Pazartesi 'Uyardık ama ciddiye almadılar' Elazığ'da meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremde ölü sayısı sürekli artıyor. Son bilgilere göre 51 kişi yaşamını yitirdi, 50'nin üzerinde

Detaylı

TÜRKİYE UMKE 2013 FAALİYET PLANLARI

TÜRKİYE UMKE 2013 FAALİYET PLANLARI TÜRKİYE UMKE 2013 FAALİYET PLANLARI 1. BÖLGE ERZURUM BÖLGESİ Faaliyetin adı Yapacak İl Yapılacağı yer Başlangıç tarihi Bitiş tarihi Süresi Katılımcı sayısı (kişi) İşbirliği yapılacak Diğer kurumlar Faaliyetin

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi Acil Çağrı Merkezi 112 Sağlık Komuta Merkezi 112 Jandarma 112 Polis AÇM 112 Orman 112 İtfaiye 112 AFAD 3 Nisan 2014

Detaylı

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN 6.Spor ġenlikleri kapsamında gerçekleģtirilen Futbol Turnuvası Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun zaferi ile sona erdi. Yapılan maçlar sonucunda Ünye ĠĠBF

Detaylı

ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI

ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI SUBAŞI MEVKİİ KAYMAZ İLÇESİ 21-23 KASIM 2014 Program Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya, İzmir ve Bursa UMKE ve AFAD, İtfaiye, AKUT, Koza-MAK, Eskişehir Mağaracılık Derneği,

Detaylı

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ 18 Temmuz 2018 Harran Üniversitesi Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu Osmanbey YerleĢkesi, ġanlıurfa Harran Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

Detaylı

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü CBS & UA ile Afet Yönetimi Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş Amaçlar (1) Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve

Detaylı

HER YAKAYA BİR ROZET HER ARACA BİR ÇIKARTMA

HER YAKAYA BİR ROZET HER ARACA BİR ÇIKARTMA HER YAKAYA BİR ROZET 1 HER ARACA BİR ÇIKARTMA SUNUŞ 2011 Unıversıade kıģ oyunları Uluslar arası nitelik taģımaktadır. Bu nedenle organizasyonunla ilgili tanıtım çalıģmalarının sadece yerel ölçekte değil,

Detaylı

T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI ĠL SPOR MERKEZLERĠ UYGULAMALARINA AĠT RAPOR VE ĠSTATĠSTĠKÎ BĠLGĠLER 2015 ANKARA ĠL SPOR MERKEZLERĠ Büyüyen gelişen ve genç nüfusa sahip Türkiye

Detaylı

KATILIMCI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi

KATILIMCI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi İSTANBUL İLİ ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ (UMKE) 2010 YILI FAALİYETLERİ SIRA BAŞLANGIÇ BİTİŞ KATILIMCI ADI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO TARİHİ TARİHİ SAYISI 1 Afetlerde Sağlık Hizmetleri 04.01.2010 04.01.2010

Detaylı

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ 2009 1 Ocak-30 Haziran BAġVURU Başvuru Psikolog 1060 Hukuk 234 Eğitim 433 Psikiyatri 129 Toplam (BaĢvuru formu dolduran ) 1329

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri UMKE.

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri UMKE. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri UMKE www.umke.org www.umke.org 1 ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠPLERĠ (UMKE) Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Sağlık Bakanlığı teģkilatı içerisinde

Detaylı

DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA

DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA DÜNYA ASTIM GÜNÜ ETKĠNLĠKLERĠ - MANĠSA Astım tekrarlayan nefes darlığı, hırıltı, göğüste baskı hissi ve öksürük yakınmaları ile kendini gösteren kronik bir solunum yolu hastalığıdır. Astım belirtilerinin

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU 2010 1. GİRİŞ Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ( BAK-Kadıköy ) 2005 yılında tamamı belediye çalışanlarından olan

Detaylı

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi Ġzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Ġzmir Tarım Ġl Müdürlüğü

Detaylı

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afet nedir? Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik

Detaylı

Konut Sektörüne BakıĢ

Konut Sektörüne BakıĢ Konut Sektörüne BakıĢ Nurel KILIÇ Konut sektörü, inģaat sektörünün %60 ını oluģturmakta ve 250 den fazla yan sektörü ile istihdam yapısını ciddi bir Ģekilde etkilemektedir. 1999 yılında yaģanan büyük deprem

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI

BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI 30.03.2007 BAK-Kadıköy ekibince hazırlanmıştır. 1 BAK-Kadıköy Asker Baran Olası Adaylar Cumali Hüzeyin 30.03.2007 BAK-Kadıköy ekibince hazırlanmıştır.

Detaylı

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR 1 2 DR.FEVZİ-MÜRÜVET UĞUROĞLU ORTAOKULU 2016-2017 / 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE EYLEM PLANI Eğitim ortamında ortamlarında uyuģturucu

Detaylı

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Detaylı

Is Prehospital Organisation ready? HASTANE ÖNCESİ ORGANİZASYONLARA HAZIR MIYIZ?

Is Prehospital Organisation ready? HASTANE ÖNCESİ ORGANİZASYONLARA HAZIR MIYIZ? Is Prehospital Organisation ready? HASTANE ÖNCESİ ORGANİZASYONLARA HAZIR MIYIZ? Yrd. Doç. Dr. Murat AYAN Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilimdalı SUNUM PLANI Tanım Afete hazırlık

Detaylı

Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri"

Türkiye'nin en rekabetçi illeri yorgun devleri Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri" Türkiye nin kalkınmasında önemli rol üstlenen İstanbul, Ankara ve İzmir, iller arasında rekabet sıralamasında da öne çıktı. İSTANBUL - Elif Ferhan Yeşilyurt

Detaylı

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ TARİHÇE: Müdürlüğü ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Acil Sağlık Hizmetleri 1998 yılı başında kurulma çalışmalarına başlamış olup, 01.06.1998 tarihinde

Detaylı

TÜRKĠYE NĠN SAĞLIK TURĠZMĠ POTANSĠYELĠ

TÜRKĠYE NĠN SAĞLIK TURĠZMĠ POTANSĠYELĠ TÜRKĠYE NĠN SAĞLIK TURĠZMĠ POTANSĠYELĠ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVĠ HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (SAĞLIK TURĠZMĠ KOORDĠNATÖRÜ) DR. DURSUN AYDIN 5.5. ANTALYA SUNUM ĠÇERĠĞĠ Sağlık Turizmi Koordinatörlüğü Sağlık

Detaylı

AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ (AKOM)KURDUK

AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ (AKOM)KURDUK AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ (AKOM)KURDUK ABD nin Los Angeles kentindeki Afet Yönetim Merkezi nin bir örneği olarak yapılan AKOM da bütün sistem 3 yedeklidir ve akıllı bina olarak inşa edilmiştir. İki farklı

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU 2011 1. GİRİŞ Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ( BAK-Kadıköy ) 2005 yılında tamamı belediye çalışanlarından olan

Detaylı

Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon. Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM

Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon. Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM Amaç Halk sağlığı ve çevreyi korumak Can ve mal kaybını azaltmak Tehlike

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı :B.100 TSH.0.22.00.00 Konu :UMKE Faaliyetleri 13.03.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı :B.100 TSH.0.22.00.00 Konu :UMKE Faaliyetleri 13.03. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı :B.100 TSH.0.22.00.00 Konu :UMKE Faaliyetleri 13.03.2007 * 3610 VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2007 / 17 Ülkemizde yaşanan afet

Detaylı

Deprem Tehlike Yönetimi ( )

Deprem Tehlike Yönetimi ( ) Deprem Tehlike Yönetimi ( ) Prof. Dr. Murat UTKUCU Sakarya Üniversitesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü 3.4.2016 Murat UTKUCU 1 (Adjustment to Hazard) A. Kayıpların kabulü ve paylaģılması 1. Kayıpların kabulü:

Detaylı

İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex)

İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex) İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex) 1- TEMEL İTFAİYE ER EĞİTİMİ ( 720 SAAT) 1. Kademe 416 saat Temel İtfaiye Er Eğitimi 2. Kademe 56 saat Temel Yüzme Eğitimi 3. Kademe 72 saat İtfaiye Araçları

Detaylı

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir.

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir. Tarih Sayı Konu : 12.03.2018 : EBSOV 30/18 : Mütevelli Heyet Top. Hk. Sayın Üyemiz Vakfımız 2018 yılı Mart Ayı Mütevelli Heyet Olağan Toplantısı aģağıdaki gündem çerçevesinde, 26 Mart 2018 Pazartesi Günü

Detaylı

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI YEREL YÖNETĠM REFORMU SÜRECĠNDE BELEDĠYELERĠN EĞĠTĠM ĠHTĠYACINI BELĠRLEME ÇALIġTAYI 25-26 Ocak 2006 / Ankara Birliklerin Hukuki Dayanakları Anayasanın 127 nci

Detaylı

TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 1-31 EKİM 2015 MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI ETKİNLİKLERİ DETAYLI FAALİYET RAPORU

TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 1-31 EKİM 2015 MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI ETKİNLİKLERİ DETAYLI FAALİYET RAPORU TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 1-31 EKİM 2015 MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI ETKİNLİKLERİ DETAYLI FAALİYET RAPORU 1 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı kapsamında müdürlüğümüz koordinatörlüğünde

Detaylı

ĠZMĠR KENT KONSEYĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ BĠLĠġĠM ÇALIġMA GRUBU ETKĠNLĠK VE EĞĠTĠMLERĠ. Simge SavaĢan & Baran Güntan

ĠZMĠR KENT KONSEYĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ BĠLĠġĠM ÇALIġMA GRUBU ETKĠNLĠK VE EĞĠTĠMLERĠ. Simge SavaĢan & Baran Güntan ĠZMĠR KENT KONSEYĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ BĠLĠġĠM ÇALIġMA GRUBU ETKĠNLĠK VE EĞĠTĠMLERĠ Simge SavaĢan & Baran Güntan AJANDA Kent Konseyi Nedir? Gençlik Meclisi Nedir? Ġzmir Gençlik Meclisi BiliĢim ÇalıĢma Grubu

Detaylı

SAMSUN VALİSİNDEN METEOROLOJİ RADARINA ZİYARET

SAMSUN VALİSİNDEN METEOROLOJİ RADARINA ZİYARET SAMSUN VALİSİNDEN METEOROLOJİ RADARINA ZİYARET Samsun Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, 25.09.2012 Salı günü saat 15.30'da Samsun Meteoroloji Radarını ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Valimiz Sayın Hüseyin

Detaylı

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z?

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Dr. Turhan SOFUOĞLU İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Acil Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı 112 ve UMKE Ege Bölge Koordinatörü turhans112@yahoo.com Kitlesel Olayların

Detaylı

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi AFET (Olağan Dışı Durum) l Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve

Detaylı

SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR. Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA

SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR. Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA 1. Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Federasyonu tarafından Değirmendere /KOCAELİ

Detaylı

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI Valilik Makamının 04/11/2015 tarih ve 1260 Sayılı Olur ları kapsamında şube müdürlüklerinin görev tanımları yeniden düzenlenmiştir. Buna göre; I- PLANLAMA VE ZARAR AZALTMA

Detaylı

BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ. Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu

BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ. Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu 07 MART 2013 TARİHİNDE SAAT 14.00 DA BURDUR DA MEYDANA GELEN 6,5 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM SONUCU; MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Av. Füsun GÖKÇEN. TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU

Av. Füsun GÖKÇEN. TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU Av. Füsun GÖKÇEN Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası 4857 sayılı ĠĢ Kanunu MADDE 77 ĠġVERENLERĠN VE ĠġÇĠLERĠN

Detaylı

Ek Ödeme Uygulama Deneyimi

Ek Ödeme Uygulama Deneyimi AĠBÜ TIP FAKÜLTESĠ VE SAĞLIK ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ Ek Ödeme Uygulama Deneyimi PROF. DR. HAYRETTĠN ÖZTÜRK ÇOCUK CERRAHĠSĠ VE ÇOCUK ÜROLOJĠSĠ UZMANI BAġHEKĠM AĠBÜ TIP FAKÜLTESĠ VE SAĞLIK ARAġTIRMA

Detaylı

fabrika haberlri Bartın Çimento dan kan bağışı

fabrika haberlri Bartın Çimento dan kan bağışı Bartın Çimento dan kan bağışı Bartın Çimento sosyal sorumluluk çerçevesinde Türk Kızılay Derneği Zonguldak Kan Bağış Merkezi ile 04.02.2011 tarihinde Kan Bağışı Kampanyası düzenlemiştir. Fabrika Sağlık

Detaylı

ACİL TIP TEKNİSYENİ A- GÖREVLER

ACİL TIP TEKNİSYENİ A- GÖREVLER TANIM Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birdenbire hastalanan insanlara iyileģtirici yönde ilk müdahaleyi yapan kiģidir. A- GÖREVLER

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ Amaç ve Ġçerik Projenin temel amacı hastanede tedavi gören çocuklar ve bu dersi seçen öğrenciler

Detaylı

ESKİŞEHİRDE YÜRÜTÜLEN ÇEVRE ÇALIŞMALARI EKO-OKULLAR PROGRAMI

ESKİŞEHİRDE YÜRÜTÜLEN ÇEVRE ÇALIŞMALARI EKO-OKULLAR PROGRAMI ESKİŞEHİRDE YÜRÜTÜLEN EKO-OKULLAR PROGRAMI Alev KULAÇ Çevre Yüksek Mühendisi Temizlik İşleri Müdürü İÇERİK GĠRĠġ Sağlıklı ġehirler Projesi (SġP) Kapsamında Yapılan ÇalıĢmalar SġP Çevre Uygulamaları Eko-Okullar

Detaylı

AMBULANS VE ACĠL BAKIM TEKNĠKERĠ

AMBULANS VE ACĠL BAKIM TEKNĠKERĠ TANIM Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birden bire hastalanan insanları, gerektiğinde bulundukları yerde ilk tedavilerini yapıp,

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TELİF HAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTATİSTİKSEL BİLGİLENDİRME RAPORU (SERTİFİKA) Hazırlayan: İrfan Taylan ÇOKYAMAN OCAK 2013 ANKARA SERTİFİKA BÖLÜM İSTATİSTİKLERİ 2 1) SERTİFİKA

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/01/2013 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012) ĠÇĠNDEKĠLER 1- TOPLANTILAR... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR... 3 1.2-

Detaylı

MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ

MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ MAYIS 2018 SAYI 19 MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ YAYIN KURULU Prof.Dr. Çağrı ERHAN (Rektör) Prof.Dr Osman Nuri UÇAN Dekanımız Prof. Dr. Osman Nuri Uçan,

Detaylı

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet 1 2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 997 bin

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ 2015-2016 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetlerimiz Okulumuz 1967 yılında Büyükçekmece Lisesi adı ile açılmıģtır. Ġstanbul un önemli okullarından biri olmakla övünmektedir.

Detaylı

TÜRKĠYE SOSYAL, EKONOMĠK VE POLĠTĠK ANALĠZ II

TÜRKĠYE SOSYAL, EKONOMĠK VE POLĠTĠK ANALĠZ II TÜRKĠYE SOSYAL, EKONOMĠK VE POLĠTĠK ANALĠZ II EKĠM - KASIM 2011 Araştırmacılar Derneği üyesi olan GENAR, araştırmalarına olan güvenini her türlü denetime ve bilimsel sorgulamaya açık olduğunu gösteren

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠTFAĠYE DAĠRESĠ BAġKANLIĞI GÖNÜLLÜ ĠTFAĠYECĠLĠK Y Ö N E T M E L Ġ Ğ Ġ. ĠTFAĠYE DAĠRESĠ BAġKANLIĞI

T.C. ANTALYA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠTFAĠYE DAĠRESĠ BAġKANLIĞI GÖNÜLLÜ ĠTFAĠYECĠLĠK Y Ö N E T M E L Ġ Ğ Ġ. ĠTFAĠYE DAĠRESĠ BAġKANLIĞI T.C. ANTALYA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ GÖNÜLLÜ ĠTFAĠYECĠLĠK Y Ö N E T M E L Ġ Ğ Ġ TEMMUZ-2009 ANTALYA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ GÖNÜLLÜ ĠTFAĠYECĠLĠK YÖNETMELĠĞĠ 1.AMAÇ: Bu yönetmeliğin amacı itfaiyecilik mesleğinin

Detaylı

İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9

İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9 BAŞVURU ADEDİ 335 TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL 2010 BAŞVURU İSTATİSTİKLERİ ANA BRANŞ BAZINDA DAĞILIM HAYAT DIŞI 307 HAYAT 28 İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Acil Durum Yönetim Kurulu Yönergesi İÇİNDEKİLER Acil Durum Yönetim

Detaylı

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ Afetler oluş zamanı belirli olmayan durumlar oldugundan sürekli hazır olunmayı gerektirmektedir. Afet anlarında ve sonrasında hızlı müdahale insan

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı : B.100.APK.000000/ASOD - 1355 21 Mart 2005 Konu: Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi.VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/48 Yurdumuzda ve yurtdışında başta deprem olmak üzere olası afetlerde

Detaylı

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı :B.100.APK.0000000/ASOD/1355 Konu :Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi 21 Mart 2005 1 / 13 VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE

Detaylı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -EMEKLİLERİMİZİN, EMEKLİLİK HAKLARINI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANABİLMELERİ DEVLETİN ÖNDE GELEN GÖREVLERİ ARASINDADIR -EMEKLİLERİMİZ

Detaylı

ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR

ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Sayın Ljupcho DĠMOVSKĠ nin 27-28 Haziran ayında Sayın Bakanımız

Detaylı

ADIYAMAN DA YARA BAKIM MERKEZĠ

ADIYAMAN DA YARA BAKIM MERKEZĠ ADIYAMAN DA YARA BAKIM MERKEZĠ Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve AraĢtırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih DOĞAN Sorumlu HemĢire Binnur Yıldırım Adıyaman E.A.Hastanesi Yara Bakım Merkezi

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ACİL DURUM YÖNETİM KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı. ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı. ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN) ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN) Düzenleme Tarihi: Bingöl Üniversitesi(BÜ) Ġç Kontrol Sistemi Kurulması çalıģmaları kapsamında, Ġç Kontrol Sistemi Proje Ekibimiz

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans) 20020123801 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 77,71676 77,71676 20020123803 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 2 0 77,52866 78,22274 20020123805

Detaylı

UMKE BÜLTENİ MART 2013 ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ UMKE

UMKE BÜLTENİ MART 2013 ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ UMKE UMKE BÜLTENİ MART 2013 ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ UMKE www.umke.org UMKE Edremit'te Tam Not Aldı Edremit'te etkili olan yağış nedeniyle bölgede görevlendirilen toplam 56 kişiden oluşan Ulusal Medikal

Detaylı

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler Kalkınma İller Konu Başlığı Uygun Başvuru Sahipleri Son Başvuru Destek Üst Limiti (TL) Destek oranı (%) Ankara Ankara İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek

Detaylı

Afetlere Müdahale ve İyileştirme Kapasitesini Etkin Risk Yönetimi ile Geliştirmek

Afetlere Müdahale ve İyileştirme Kapasitesini Etkin Risk Yönetimi ile Geliştirmek Stratejik Amaç 8 Afetlere Müdahale ve İyileştirme Kapasitesini Etkin Risk Yönetimi ile Geliştirmek Stratejik Hedef 1 Zarar Önleyici/Azaltıcı Faaliyetleri Gerçekleştirmek 1. AKOMAS Afet Bilgi Sistemine

Detaylı

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI 125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI Ġzmir Ticaret Odası, 125. kuruluģ yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde vitrin tasarımı yarıģması düzenledi. Ġzmir Ticaret Odası Yönetim

Detaylı

GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR

GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAġARILI YÖNETĠMDE ĠLETĠġĠM Hastane İletişim Platformu Hastane ĠletiĢim Platformu Nedir? Bu

Detaylı

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI VAN DEPREMi 23 Ekim de Van da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde ve çevre yerleşimlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Başbakanlık ve

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ FELSEFESİ,TEMEL İLKELERİ,VİZYONU MEHMET NURİ KAYNAR TÜRKIYE NIN GELECEK VIZYONU TÜRKĠYE NĠN GELECEK VĠZYONU GELECEĞIN MIMARLARı ÖĞRETMENLER Öğretmen, bugünle gelecek arasında

Detaylı

SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ

SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA NO KATILIM GÖSTERDİĞİMİZ AKTİVİTELER 3-10 ISO VE AKREDİTASYON 11-12 SOSYAL SORUMLULUK 13 İSTATİSTİKİ VERİLER 14-18 BASINDA

Detaylı

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU Adı Soyadı : Doç. Dr. Mustafa GÜLER, Dilem KOÇAK DURAK, Fatih ÇATAL, Zeynep GÜRLER YILDIZLI, Özgür Özden YALÇIN ÇalıĢtığı Birim :

Detaylı

AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT

AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT 14.11.2013 AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT 09:00-11:00 K A Y I T 11:00-12:00 A Ç I L I ġ 12:00-13:00 Ö Ğ L E Y E M E Ğ Ġ 13:00-14:00 AFETLERDE KURUMLARARASI ĠġBĠRLĠĞĠ

Detaylı

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ ADANA 8140 BİYOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8315 ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 0 1 LİSANS ADANA 8225 DİYETİSYEN 0 1 LİSANS ADANA 8155 PSİKOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8410 SAĞLIK MEMURU 6000 ÇEVRE SAĞLIĞI 4 LİSE ADANA 8410 SAĞLIK

Detaylı

2016 YILI İL SPOR MERKEZLERİ VE ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ UYGULAMALARINA AİT RAPOR VE İSTATİSTİKÎ BİLGİLER

2016 YILI İL SPOR MERKEZLERİ VE ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ UYGULAMALARINA AİT RAPOR VE İSTATİSTİKÎ BİLGİLER T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI İL SPOR MERKEZLERİ VE ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ UYGULAMALARINA AİT RAPOR VE İSTATİSTİKÎ BİLGİLER 2016 ANKARA İL SPOR MERKEZLERİ Büyüyen

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

Kavramların tanımları bulunmaktadır. Kaynaklar: http://www.yerelsiyaset.com/v4/sayfalar.php?goster=ayrinti&id=1175

Kavramların tanımları bulunmaktadır. Kaynaklar: http://www.yerelsiyaset.com/v4/sayfalar.php?goster=ayrinti&id=1175 1 Kavramların tanımları bulunmaktadır. Kaynaklar: http://www.yerelsiyaset.com/v4/sayfalar.php?goster=ayrinti&id=1175 https://www.turkiye.gov.tr/bilgilendirme?konu=sikcasorulanlar 2 e-devlet uygulamalarından

Detaylı

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Ankara Çocuk Dostu ġehir Projesinin amacı Ankara yı; Çocuk Hakları SözleĢmesini

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Aralık 16, 2011-11:17:31 Deprem Danışma Kurulu toplantısına katılan Atalay, Van'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Van'daki depremden sonra yaklaşık

Detaylı

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Hastane Müdürü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ Bu Prosedürünün amacı; Özel Çevre Hastanesi birimlerini etkileyecek acil durumları tespit etmek, acil

Detaylı

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ VE İL ÖZEL İDARELERİ TARAFINDAN AFET VE ACİL DURUMLAR İLE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARA AYRILAN BÜTÇEDEN YAPILACAK HARCAMALARA

Detaylı

«ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNDE LOJİSTİK YÖNETİMİ VE PLANLAMA»

«ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNDE LOJİSTİK YÖNETİMİ VE PLANLAMA» «ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNDE LOJİSTİK YÖNETİMİ VE PLANLAMA» ERDAL ÇENESİZ Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Teşkilat Şeması Dr. Arslan Kağan ARSLAN Genel Müdür

Detaylı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yadigar İZMİRLİ İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

2017 TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU

2017 TEMMUZ AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH BEYLİFE CİTY KONUTLARI YÖNETİCİLİĞİ 01 TEMMUZ 2017-31 TEMMUZ 2017 FAALİYET 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı İtfaiyecilik mesleğinin kamuoyuna tanıtılması ve benimsetilmesi, yangın ve

Detaylı

KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU

KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU 2008-2009-2010 Dünya Görme Günü Etkinliğimiz Etkinlik kapsamında Etimesgut Huzur Evinde kalanlara Toplum Sağlığı AraĢtırma ve GeliĢtirme BaĢkanı Prof.Dr. Nazmi ZENGĠN Öncülüğünde

Detaylı

MEDYATĠK OLAYLARIN ACĠL SERVĠSLERDE BIRAKTIĞI ĠZLER. Dr. Onur Ġncealtın Göztepe Eğitim AraĢtırma Hastanesi Acil Tıp Klinik Ġdari Sorumlusu

MEDYATĠK OLAYLARIN ACĠL SERVĠSLERDE BIRAKTIĞI ĠZLER. Dr. Onur Ġncealtın Göztepe Eğitim AraĢtırma Hastanesi Acil Tıp Klinik Ġdari Sorumlusu MEDYATĠK OLAYLARIN ACĠL SERVĠSLERDE BIRAKTIĞI ĠZLER Dr. Onur Ġncealtın Göztepe Eğitim AraĢtırma Hastanesi Acil Tıp Klinik Ġdari Sorumlusu Acil Servis Basın ĠliĢkisi Ülkemizdeki yaklaģık her 6 hastadan

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 1 Afet Yönetiminde Süreç Döngüsü Risk Yönetimi Risk Azaltma Ortaya Çıkışı Hayatını kaybeden kişi sayısı

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

GK SELEN İLKYARDIM EĞİTİM MERKEZİ

GK SELEN İLKYARDIM EĞİTİM MERKEZİ GK SELEN İLKYARDIM EĞİTİM MERKEZİ En makbul yardım en çok ihtiyaç duyulan anda yapılandır. "Keşke" dememek için siz de ilkyardım Öğrenin! İlkyardım Öğretin! Misyonumuz Birey ve kurumlara ilkyardım alanında,

Detaylı