2008 Küresel Kalkınma Fikirleri Hibe Yardımı Yarışması Tarım Sektöründe Sürdürülebilir Kalkınma ONLINE TEKLİF FORMUNUN DOLDURULMASINA YÖNELİK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2008 Küresel Kalkınma Fikirleri Hibe Yardımı Yarışması Tarım Sektöründe Sürdürülebilir Kalkınma ONLINE TEKLİF FORMUNUN DOLDURULMASINA YÖNELİK"

Transkript

1 ONLINE TEKLİF FORMUNUN DOLDURULMASINA YÖNELİK TALİMATLAR 1. TEKLİFLER KALKINMA FİKİRLERİ WEB SİTESİ ARACILIĞIYLA GÖNDERİLMELİDİR. Detaylı bilgi ve başvuru kılavuzu için lütfen sitemizi ziyaret ediniz. Web sitesine erişemiyorsanız (202) ye faks mesajı göndererek KF ekibiyle temasa geçiniz veya adresine e-posta gönderiniz. Teklifiniz 21 MART 2008 Washington DC saatine göre (23:00 GMT) saat 18:00 e kadar Kalkınma Fikirleri ekibine ulaşmış olmalıdır. 2. Online başvurular gönderildikten sonra yarışmayla ilgili olarak ele alınacaktır 21 MART 2008 Washington DC saatine göre (23:00 GMT) saat 18:00 e kadar başvurunuzu gönder butonuna basarak bize iletmiş olmanız gerekmektedir. Başvuru bitiş saatine kadar gönder butonuna basarak gönderilmeyen teklif taslakları otomatik olarak silinecektir. 3. Başvurular sadece İngilizce olarak kabul edilecektir. 4. Teklif formu aşağıdaki alanları kapsayan 5 bölümden oluşmaktadır: o Başvuru Sahibi İletişim Bilgileri teklifi veren kurumla ilgili bilgi. o Projenin Profili isim, sektör, projenin uygulanacağı ülke, faaliyet süresi vb. gibi teklifle ilgili temel bilgiler o Birincil Ortak teklif edilen projenin birincil ortağı, ortaklığa geçiş tarihi, ortaklık yükümlülükleri vb. ile ilgili bilgi. o Proje Detayları- Projenin getireceği yenilik, sonuçlar, sürdürülebilirlik durumu ve faaliyet özelliklerini de kapsayan uygulama bilgisi. o Projenin Maliyeti- Ana maliyet kategorileri dahilinde bütçe dökümü, projenin toplam maliyeti, KP den ve diğer kaynaklardan talep edilen finansman ve fon temini. 5. (*) işaretli alanların doldurulması zorunludur. 6. Bazı sorularda sınırlı karakter kullanımı bulunmaktadır (harf, boşluk veya sembol karakter olarak adlandırılmaktadır). Yanıtlarınız verilen karakter sayısını geçtiği takdirde, online başvurunuz girişinizi kabul etmeyecektir (ortalama olarak bir kelime boşluklar ve noktalama işaretleri de dahil olmak üzere 7 karakter içermektedir). İPUCU: Doğru karakter sayımından emin olmak için Projenin Detayları bölümünü bir kelime işlemcisinden (Microsoft Word, WordPerfect, vb.) geçirmenizi öneririz. Bu şekilde, yanıtlarınızı online başvuru formuna direk olarak kesip kopyalayabilirsiniz.

2 *Birincil İletişim e-posta bilgisi 1. Başvuru Sahibi İletişim Bilgileri En güvenilir e-posta adresinizi yazınız. KF ekibi başvuru sahiplerine ilk olarak e-posta yoluyla ulaşacaktır. Aktif veya düzgün olmayan e-posta adresi, gönderileri almanızı engelleyecektir. * Şifre En az 6 karakterden oluşacak şifrenizi belirleyiniz. * Soyad Kalkınma Fikirleri ekibiyle iletişime geçecek birincil kişinin soyadını yazınız. *İsim İkinci e-posta adresi Kurumdaki Pozisyonu Kurum Dahilindeki Birim *Kurum İsmi *Kurum Cinsi Kurumun Web Sitesi: *Telefon: Faks: *Adres: *Şehir: Eyalet/İl: Posta kodu: Birinci derecede iletişime geçilecek şahsın ismini yazınız. Eğer varsa ikinci bir e-posta adresi yazınız. Bu adres sadece birincil e-posta adresinden size ulaşamayacağımız durumlarda kullanılacaktır. Birinci derecede iletişime geçilecek kişinin kurumuz içindeki pozisyonunu veya görevini belirtiniz. Büyük bir kurum, tek yönlü veya çok yönlü gelişim kuruluşu veya diğer geniş bir kurum dahilinde iseniz, bulunduğunuz bölümü, departmanı veya birimi lütfen belirtiniz. Aksi takdirde bu kısmı boş bırakınız. Kurumunuzun tam ismini yazınız. Kısaltma kullanmayınız. Açılacak listeden kurum cinsini seçiniz. Dikkat: Dünya Bankası destekli programlarda faaliyet gösteren tüzel kişiler başvuruda bulunabilir fakat Dünya Bankası personeli ve birimleri başvuruda bulunamaz. Kurumunuza ait aktif bir web sitesi varsa web adresini yazınız. En güvenilir telefon numarasını yazınız. Ülke kodu, bölge kodu ve gerekli detayları da belirtiniz. Ülke ve bölge koduyla beraber en güvenilir faks numarasını yazınız. Bir posta adresi belirtiniz. Cadde adresi ve posta kutunuz bulunuyorsa lütfen ikisini de yazınız. Şehir ismini buraya yazınız. Eyalet veya ili buraya yazınız. Adresiniz herhangi bir eyalet/il içermiyorsa bu alanı boş bırakınız. Posta kodunu buraya yazınız. Adresiniz herhangi bir posta kodu içermiyorsa bu alanı boş bırakınız. * Ülke: Kurum veya ofisinizin bulunduğu ülkeyi yazınız. *Kurumun Tanımı ve Kuruluş Tarihi (karakter sınırı 350) Kurumunuzun misyonunu, esas hizmet alanını veya ürünlerini kısaca tanımlayınız. Bunları projenizle nasıl ilişkilendirdiğinizi belirtiniz. Kuruluş tarihini de yazınız.

3 2. Projenin Profili * Proje Teklifinin İsmi Teklif edeceğiniz projenin ismini belirleyiniz. Projenin ismi gerçekleştirmek istediğiniz hedefinizi tanımlamalıdır. Spesifik olarak projenizi tanımlamayan genel isimler kullanmaktan kaçınınız ( Sürdürülebilir Tarım Projesi gibi). *Projenin uygulanacağı ülke: Açılacak listeden projenin uygulanacağı ülkeyi seçiniz. Birden fazla ülkeyi kapsıyorsa veya içeriği evrensel ise birçok ülke seçeneğini işaretleyiniz. * Alt başlık: Üç alt başlıktan projenizi en iyi tanımlayan seçeneği işaretleyiniz. Sadece bir seçenek işaretleyebilirsiniz. Projenin konuyla ilgili eksperler tarafından incelenmesine yardımcı olacaktır. *KF fonu kullanılacak Projenin Süresi (sadece ay olarak belirtiniz): Bu projeyi kaç ayda uygulayabileceğinizi belirtiniz. Bu kısma sadece sayı olarak giriş yapabilirsiniz. Maksimum uygulama süresi 24 aydır.

4 *Soyad *İsim *Birincil Ortak E-posta Adresi: Ortağın İkinci E-posta Adresi: Ortaklık Kurumunun İsmi: Ortağın Kurumdaki Pozisyonu: Ortaklık Kurumunun Cinsi (Lütfen birini seçiniz): Ortaklık Kurumunun Web Adresi: *Ortaklık Kurumunun Telefonu: Ortaklık Kurumunun Faks numarası: * Ortaklık Kurumunun Adresi: *Ortaklık Kurumunun Bulunduğu Şehir: Ortaklık Kurumunun 3. Birincil Ortak Ortaklık kurumunda iletişime geçilecek birincil ortağın soyadını yazınız. İletişime geçilecek ortağın ismini yazınız. Ortağınızın en güvenilir e-posta adresini yazınız. Eğer varsa ikinci bir e-posta adresi belirtiniz. Ortaklık kurumunun tam ismini yazınız. Ortaklık kurumuyla beraber birinci derecede iletişime geçilecek şahsın mesleki pozisyonunu yazınız. Açılacak listeden ortaklık kurumunuzun cinsini belirleyiniz. İşaretleyeceğiniz ortaklık cinsinin aşağıdaki kriterler göz önünde tutularak geçerli olacağını unutmayınız: Projenin uygulanacağı ülkede bulunan Sivil Toplum Örgütleri, Sivil Toplum Kuruluşları, kurumlar veya kalkınma departmanları ilave ortağa gerek kalmadan başvuruda bulunabilirler. Diğer gruplar en az bir kurum olmak üzere aşağıdaki şartlar dahilinde ortaklık çerçevesinde başvurmalıdırlar: Teklif dahilindeki taraflardan en az bir tanesi projenin uygulanacağı bölgede yerleşik olarak bulunmalıdır. Her iki taraf da özel iş veya bireyler olamaz. Her iki taraf da akademik kurum olamaz. Her iki taraf da yerel veya bölgesel devlet kurumları olamaz. Dikkat: Dünya Bankası destekli programlarda faaliyet gösteren tüzel kişiler başvuruda bulunabilir fakat Dünya Bankası personeli ve birimleri başvuruda bulunamaz. Ortaklık kurumunuzun bir web sitesi bulunuyorsa lütfen web adresini yazınız. Ortaklık kurumunuzun en güvenilir telefon numarasını yazınız. Ülke kodu, bölge kodu ve diğer detayları da belirtiniz. Ortaklık kurumunuzun en güvenilir faks numarasını yazınız. Ülke kodu, bölge kodu ve diğer detayları da belirtiniz Ortaklık kurumunun posta adresini belirtiniz. Eğer mümkünse, posta kutusu bölümüne cadde adı ve numarasını yazınız. Bu kurumla ilgili olarak herhangi bir belgede yer aldığı şekilde şehir, eyalet/il, posta kodu ve ülkeyi yazınız. Yukarıdaki adreste yazılmasına rağmen şehri tekrar belirtiniz. Yukarıdaki adreste yazılmasına rağmen eyalet veya ili tekrar

5 Bulunduğu Eyalet/İl: * Ortaklık Kurumunun Bulunduğu ülke: Ortaklık Kurumunun Posta Kodu: *Ortaklık Kurumunu Tanımlanması ve Ortaklık Tarihi (karakter sınırı 420) *Ortaklığın Cinsi ve Süresi (karakter sınırı 250): *Ortağınızın Yükümlülüklerinin Tanımlanması (karakter sınırı 350): belirtiniz. Ortaklık kurumunuzun bulunduğu ülkeyi yazınız. Yukarıdaki adreste yazılmasına rağmen posta kodunu tekrar belirtiniz. Kurumunuzun misyonunu, esas hizmet alanını veya ürünlerini kısaca tanımlayınız. Bunları projenizle nasıl ilişkilendirdiğinizi belirtiniz. Ortaklık kurumunun kuruluş tarihini de yazınız. Bugüne kadar devam eden ortaklık süresini belirtiniz. Eğer yeni oluşturulmuş bir ortaklıksa bunu da belirtiniz. Projenin uygulama süresi dahilindeki ortaklık cinsini belirtiniz. Uygulama, teknik uzmanlık, finansör vs gibi. Teklif edeceğiniz projenin uygulanmasında ortağınızın rolünü kısaca tanımlayınız. Eğer mümkünse, bu çerçevede onaylanan herhangi bir mali veya nispi yardımı da belirtiniz.

6 4. Projenin Detayları * Soru 1. Sorun Tanımı: Projenizin ifade etmeye çalıştığı sorunu açık bir şekilde tanımlayınız. Söz konusu sorunun çözümünün neden önem taşıdığını belirtiniz. Tanımlamanıza, çalışacağınız bölgede ilgili sorundan etkilenen tahmini kişi sayısı da dahil olmalıdır. (700 karakter) *Soru 2. Projenin Fikri/Amacı: Yukarıda belirtilen soruna değinen projenizin fikrini tanımlayınız. Projenin KF fon yardımı süresini geçme durumu da dahil olmak üzere hedef kitleler ve/veya uygulama süresinde (24 ay veya daha az) ulaşmaya çalıştığınız bölgeyi de kapsayacak şekilde lütfen spesifik hedef(ler)i detaylı olarak belirtiniz. (700 karakter) Örnek: Projenin fikri, küçük çiftçiye SMS cep telefonu mesajıyla emtia fiyatlarının gerçek zamanlı olarak verilerek simsar ve aracılara daha iyi fiyatlar vermelerini sağlamaktır. Fikrinizin Tarımda Sürdürülebilir Kalkınma alt başlıklarındaki en az üç konudan birine değindiğinden emin olmak için KP2008 Yarışma Kılavuzuna bakınız. *Soru 3. Projenin Uygulanması: Projenizin fikrini nasıl uygulayacaksınız? Hedefinizi/hedeflerinizi gerçekleştirmek için projenizin gerçekleştireceği somut adımları veya esas faaliyetleri belirtiniz. Her faaliyetin süresini ve kapsamını da yazınız. Proje fikrinin durumunu tanımlayınız: Bu tamamen yeni bir fikir mi yoksa fikir hale hazırda denendi mi? Fizibilite incelemesi yapıldı mı? (1050 karakter) Örnek 4: Bio yakıt kullanımında yerel kooperatiflerin 4 ay süreli eğitimi. NOT: Daha önce denenmemiş yeni fikirler bu yarışmada bir dezavantaj değildir. Her faaliyetin sonucu farklı bir soruyla ifade edilecektir. *Soru 4. Yenilik: Yenilikçi fikriniz nedir? Projenizin hangi özellikleri yeni/öncü bir yaklaşım uyguladığınızı gösteriyor? Fikrinizi şu anda uygulanan yaklaşımlardan ayıran özellik nedir? Fikriniz yeni bir teknoloji veya işlemi içeriyorsa bunları belirtiniz ve eğer varsa sayısal bilgi veriniz (verimlilik, kapasite, vs) (1400 karakter) Not: Diğer kalkınma yardımı programlarıyla karşılaştırıldığında Yenilik, KF yarışmalarının belirleyici unsurudur. Fon yardımı için seçilecek tüm teklifler standard tarım kalkınma projelerinin ötesine geçen yeni yöntemler içermelidir. KF nin yenilik ve resimli örnek tanımlamaları için Yarışma Kılavuzu Ek 1 e bakınız. *KF, KF 2008 de daha önce fon yardımı yapılan projelerden tamamen farklı projelere destek verecektir. * Soru 5. Toplumsal Katılım: Projenin uygulanmasına yerel halkın katılım derecesini tanımlayınız. Daha önce yerel halkla sizin ya da ortaklarınızın herhangi bir irtibatı olup olmadığını belirtiniz. (700 karakter) *Soru 6. Sonuçlar: Lütfen projenizin beklenen anlaşılır sonuçlarını ve bu sonuçların hedef kitlenin/bölgenin üzerindeki direk etkisini belirtiniz. Proje fikrinizden yarar sağlayacak tahmini birey sayısını yazınız. (1050 karakter) Örnek: Projenin sonucu, dondurma teknolojisinin X sayıda bireye sunulup taze brokoli sevkıyatının hasat sonrası zararının %20 oranında azaltılması olabilir. Not: Projeniz, KF fonu proje uygulaması ilerleme sonuçları dahilinde değerlendirilecektir.

7 *Soru 7. Ölçülebilirlik: 2008 Küresel Kalkınma Fikirleri Hibe Yardımı Yarışması Proje başarısını ve uygulamasını ölçmek için kullanacağınız spesifik yöntemi/yöntemleri ve göstergeleri tanımlayınız. Göstergeler, Soru 2 de tanımlanan proje hedeflerinin karşılandığını göstermelidir. (1050 karakter) Örneğin, yoksul arazi sahipleri ve arazi sahibi olmayan kimselere giden gelir payının çevre hizmetleri dahilinde %25 oranında arttırılması. Not: Göstergeler nicel (genellikle sayısal miktara işaret etmekte ve ne kadar? kaç adet? gibi soruların yanıtı olmaktadır) veya niteldir (bireylerin bir deneme sonundaki hisleri ya da fikirleri). İki durumda da göstergeler açık, net ve ölçülebilir olmalıdır. *Soru 8. Sürdürülebilirlik (Kurumsal & Finansal): Projenizin hangi özellikleri onun sürdürülebilirliğini garanti eder? Projenizde karşılaşabileceğiniz büyük zorlukları ve nasıl bunların üstesinden gelebileceğinizi anlatınız. Kalkınma Piyasası fonundan sonar projeniz nasıl sürdürülebilir? (1400 karakter) KF fonu sürecinden sonra proje faaliyetlerinizin ne şekilde devam edeceğini anlatınız. Finansal/ekonomik sürdürülebilirlik ve kurumsal sürdürülebilirlik durumlarına değininiz. Eğer mümkünse, gelecek iki yıl için uzun vadeli giderler ve gelir akışı tahminleri yapınız (hibeler, kullanıcı ücretleri, satış gelirleri, toplumsal katkılar, vs ekleyerek) Sürdürülebilirlikle ilgili potansiyel zorlukları ve bunların nasıl üstesinden geleceğinizi belirtiniz. Projenizin gelişmesine ve KF sonrası fon alımına kadar gidebilecek kurumunuzun ve ortaklık kurumunuzun kapasiteleri ile ilgili öğeleri tanımlayınız. Aynı şekilde, projenizin sürdürülebilirlik durumunu geliştirecek öğeleri de belirtiniz. Kurumsal sürdürülebilirlik: Uygulamaya katılan kurumların proje fikirlerinin alanı/alt başlığında uzun yıllara dayalı tecrübeler sergilenmelidir. Bununla birlikte büyüme kapasitesi göstermesi ve işlevlerine devam edebilmesi gerekmektedir. Finansal/Ekonomik sürdürülebilirlik: Teklifler, orta veya uzun vadede kendi kendini idame ettirebilecek potansiyele sahip olmalıdırlar. Söz konusu bu strateji proje cinsine bağlı olarak farklılık gösterebilecektir. Gelir getirisi olacak projelerle ilgili olarak, gelir verimliliğine götüren gerçekçi yollar tanımlanmalıdır. KP desteği sonunda verimlilik beklenmiyorsa, dıştan gelecek yatırım desteği için strateji de belirlenmelidir. Herhangi bir gelir getirisi olmayan projelerle ilgili olarak, diğer yatırım destekçileri, özel kuruluşlar ve devlet daireleri vs gibi kaynaklardan gelecek KP desteğinin tamamlanmasının ardından projelerin desteklenmesi konusunda teklifin gerçekçi bir strateji içermesi gerekmektedir. *Soru 9. Tekrarlanabilirlik ve Gelişim: Projenizin başka bir bölgede tekrarlanabilirlik durumunu ve/veya yerelden bölgesel/ulusal/evrensel seviyeye kadar gelişim gösterip gösteremeyeceğini belirtiniz. Projenizi tekrarlanabilir yapan veya gelişimini sağlayabilecek özellikler nedir? Olası imkânları ve kısıtlılıkları belirtiniz ve önümüzdeki 2 4 yıl içerisinde projenizin gelişim potansiyelini açıklayınız. (1050 karakter) Not: Lütfen tekrarlanabilirlik ve gelişim ile ilgili olarak aşağıdaki tanımlara bakınız. Tekrarlanabilirlik: proje kavramı veya fikrinin diğer gruplar tarafından da tekrarlanabilir olması.

8 Örneğin, bir serginin ardından Avrupalı büyük bir tacirden alınan siparişe karşılık Vietnamlı kadınlardan oluşan ve kırsal bir zanaat kooperatifi tarafından gerçekleştirilen, ayda 1000 adetten 10,000 âdete kadar çıkabilecek bambudan yapılmış ev süsleri üretimini arttıracak kalite kontrolü ve iş akışı düzenlemesi için geliştirilen yeni bir yöntem. Gelişim: proje daha hızlı bir şekilde daha çok insana yarar sağlayacak şekilde uygulanabiliyorsa. Geniş çaplı uygulama potansiyeli olan projelere KP ödül vermektedir. Örneğin, Andes Dağları Doğu yamaçlarının çok yağış alan bölgelerindeki dereler boyunca çekilen setlerin Veviter çim tabanlı stabilizasyonunun kitlesel pazarlaması için geliştirilen yenilikçi bir yaklaşım.

9 5. Projenin Maliyeti Talimatlar: a) BİRİMLER US DOLAR (US$) CİNSİNDENDİR. b) Değerlendirme/Bilgi Yayılımı giderleri de dahil olmalıdır. Bunlar, projenin etkisinin değerlendirilmesi ile ilgili ve kalkınma toplumuyla paylaşılan bilgilerle ilgili giderlere işaret etmektedir. c) Eğer varsa ilgili vergiler de bütçenize eklenmelidir. d) İşler, binalar, altyapı vs nin inşaat maliyetini kapsamaktadır. e) Emtia (Materyal ve Ekipman) proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için gereken ana kaynaklara işaret etmektedir. Yorumlar bölümündeki emtialarla ilgili olarak lütfen ilave bilgi veriniz. f) Hizmetler genel bir kategoridir. Her alt kategori için giderleri belirtiniz. g) Şahsi Masraflar toplu olarak ve projeyle ilişkili olarak personel, danışman ve/veya gönüllülerin maaş ve ücretlerini kapsamalıdır. h) Eğitim ve Atölye Binaları proje uygulaması süresince kullanılan binaların maliyetine işaret etmektedir. i) Seyahat proje faaliyetleri ile ilgili olarak personelin yapması gereken yerel, bölgesel veya uluslararası seyahatlere işaret etmektedir. j) Genel İşletim/Genel Giderler toplam proje giderlerinin %10 unu aşmamalıdır. k) Diğer giderler aşağıdaki yazı kutucuğunda açıklanmalıdır. l) Diğer fon kaynakları Kalkınma Piyasası dışındaki diğer katkı sahiplerine ve proje uygulaması sırasında beklenen herhangi bir gelir durumuna işaret etmekte ve ayrıca aşağıdaki Yorumlar bölümünde tanımlanmalıdır. m) Kalkınma Piyasasından istenen fon talebi Diğer Finansör Fonu nün Toplam Proje Giderlerinden çıkarılmasıyla hesaplanacaktır. Talep ettiğiniz miktar maksimum miktar olan US$200,000 i geçemez. n) Herhangi bir nakdi yardım Yorumlar bölümünde belirtilmelidir. *Giderler *Miktar (US$) 1. İşler Bina, altyapı, vs nin inşaat masraflarını belirtiniz. Bunları yorumlar bölümünde tanımlayınız. 2. Emtia (Materyaller ve Ekipman) Faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ana kaynakları yazınız. Bunları yorumlar bölümünde tanımlayınız. 3. Hizmetler a. Personel Bu madde, projeyle ilişkili personel/danışman/gönüllü ücret ve maaşlarını kapsamalıdır. b. Eğitim ve Atölye Binaları Eğitim veya atölye binaları kullanmak/kiralamak istiyorsanız maliyetlerini yazınız. c. Seyahat Bu projenin faaliyetleri ile ilişkili olarak personelin yapması gereken yerel, bölgesel veya uluslararası seyahatleri kapsamaktadır. 4. Genel İşletim/Genel Giderler 5. Diğer Giderler (Aşağıda açıklanır) Eğer varsa ofis kirası, altyapı hizmet ücretleri, vs. dahil projeyle ilgili işletim desteğini belirtiniz. Bu bedel proje maliyetinin %10 unu geçmemelidir. Yukarıda belirtilmeyen diğer maliyetleri belirtiniz ve içeriklerini yorumlar/açıklamalar bölümünde belirtiniz.

10 6. TOPLAM GİDERLER #1-7 satırlarının toplamını hesaplayınız. 7. Diğer Fon Kaynakları Proje maliyetiniz Kalkınma Piyasası ndan talep edilen fon miktarını geçiyorsa, bu miktarı bu bölümde belirtiniz. Notlar bölümünde bu fonların kaynağını açıklayınız. Potansiyel finansörler/katkı sağlayanlarla ilgili olarak taahhütlerinin onaylanıp onaylanmadığını belirtiniz. Projenizin uygulama esnasında gelir getirisi olacağını düşünüyorsanız (örneğin, mal ve hizmetlerin satışı, kullanıcı ücretler, vs.) bu miktarı belirtiniz ve gelir kaynağını tanımlayınız. 8. Talep edilen Toplam KF Fonu Eğer uygunsa, Diğer Masraflar ı belirtiniz (175karakter): * Proje maliyeti ile ilgili olarak yorum veya açıklama yapınız (350 karakter): Önemli- Bu rakam KF den talep etmeyi düşündüğünüz kesin miktarı belirtmektedir. Sıra #8 den #9 u çıkarınız. Miktar ayarlaması yapmak için sıra #1-7 de ve/veya sıra #9 daki verileri değiştirmeniz gerekmektedir. Bu rakam US$200,000 ü aşamaz. Yukarıdaki bütçede açıkladığınız Diğer Masrafların içeriğini tanımlayınız. Proje maliyetinizle ilgili tanımlayıcı bilgi veriniz. Diğer fon kaynakları ile ilgili bilgileri de yazınız.

Hibe Başvuru Formu. Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi:

Hibe Başvuru Formu. Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi: Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi: 1) Proje irtibat bilgisi a) Başvuran kuruluşun adı b) Başvuran kuruluşun

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU Millî Eğitim Bakanlığı, Atatürk Bulvarı No: 98 Çankaya/ANKARA PROJE ÖZETİ * Başvuru Sahibinin Adı Projenin Adı Projenin Genel Hedefi Projenin Özel Amacı Projenin

Detaylı

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI 2 EKLER; EK A: DESTEK BAŞVURU FORMU (WORD FORMATINDA) EK B: BÜTÇE (EXCEL FORMATINDA B1-B2-B3) EK C: MANTIKSAL ÇERÇEVE EK D: PROJEDE YER ALAN KİLİT PERSONELİN

Detaylı

AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013

AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013 AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013 I. BÖLÜM: Genel Bilgiler 1. Başvuru Sahibinin Bilgileri Kurum/Kuruluş Adı: (tanıtım faaliyetlerinde bu isim kullanılacaktır) Posta Adresi: B AŞVURU FORMU Ülke:

Detaylı

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ]

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ] Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı Başvuru Formu ve Ekleri [21.01.2019] EK 1: Başvuru Formu Mikro Fon Programı Başvuru Formu Değerli Başvuru Sahibi,

Detaylı

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI GÜNDEM Kimler başvurabilir? Hangi maliyetler uygun kabul edilir? Başvuru belgeleri nelerdir? Nasıl, ne zaman, nereye yapılır? Süreç nasıl işleyecek? Değerlendirme kriterleri nelerdir? 14.07.2011 ANKARA

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD İZMİR KALKINMA AJANSI 2018 Fizibilite Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: TR31/18/FZD Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Başvuru Kodu: BAŞVURU VERİ GİRİŞ FORMU Proje başvurularınızın Ajansın internet

Detaylı

TÜSE BİLGİ BANKASI KULLANIM KILAVUZU. Hazırlayan: Derya Kaya Kurumsal İletişim Asistanı Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Mart 2009, İstanbul

TÜSE BİLGİ BANKASI KULLANIM KILAVUZU. Hazırlayan: Derya Kaya Kurumsal İletişim Asistanı Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Mart 2009, İstanbul TÜSE BİLGİ BANKASI KULLANIM KILAVUZU Hazırlayan: Derya Kaya Kurumsal İletişim Asistanı Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Mart 2009, İstanbul KISACA Bilgi Bankası BİLGİ BANKASI Nedir? TÜSEV Bilgi Bankası,

Detaylı

1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 1.Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı 2016

1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 1.Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı 2016 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 1.Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı 2016 Çağrının Amacı 1512 Teknogirişim

Detaylı

4. KARAYOLU TRAFĠK GÜVENLĠĞĠ SEMPOZYUM VE SERGĠSĠ Konu Başlıkları

4. KARAYOLU TRAFĠK GÜVENLĠĞĠ SEMPOZYUM VE SERGĠSĠ Konu Başlıkları EK-1 4. KARAYOLU TRAFĠK GÜVENLĠĞĠ SEMPOZYUM VE SERGĠSĠ Konu Başlıkları 1. Karayolu Güvenliği Yönetimi ve Denetimi Karayolu Trafik Denetimleri Elektronik Denetleme Sistemleri ve Teknoloji Kullanımı Veri

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

Laboratuvar Verilerinin Değerlendirmesine Yönelik Açıklamalar

Laboratuvar Verilerinin Değerlendirmesine Yönelik Açıklamalar Laboratuvar Verilerinin Değerlendirmesine Yönelik Açıklamalar Laboratuvar veri giriş uygulaması, Bakanlığımız koordinasyonunda, http://www.saglik.gov.tr/denetim/ veya http://shdenetim.saglik.gov.tr/ internet

Detaylı

MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI. HĠBE BAġVURU FORMU

MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI. HĠBE BAġVURU FORMU Bütçe kalemi : İlgi: EuropeAid MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI Son başvuru tarihi : HĠBE BAġVURU FORMU BaĢvuru Sahibinin Adı: Dosya No I. PROJE 1. TANIM 1 1.1. PROJENĠN ADI 1.1.1. ÖNCELĠK ALANI 1.2. YER 1.3

Detaylı

: 06.08.2012 tarih ve B.05.1.EGM.0.84.2948(64028)-1439 sayılı Bakanlık Oluru.

: 06.08.2012 tarih ve B.05.1.EGM.0.84.2948(64028)-1439 sayılı Bakanlık Oluru. ESKİ YENİ KAPALf YOL Emniyet Genel Müdürlüğü Sayı : B.05.1.EGM.0.84.2948 (64208)-WO3^ f f l-> *~ 712/2012 Konu : 4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi MALİYE BAKANLIĞINA İlgi : 06.08.2012 tarih

Detaylı

YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU

YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU Şirket Adı: YURTİÇİ KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU Lütfen tüm bölümleri eksiksiz olarak doldurunuz, gerekirse sayfa ilave ediniz. Lütfen tüm sorulara cevap veriniz. 1)MÜŞTERİ BİLGİLERİ Ticaret Siciline

Detaylı

İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU

İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU ÖNEMLİ UYARI : İhracat alacak sigortalarında ağırlıklı olarak hangi para birimi ile satış yapıyorsanız formdaki tüm bilgileri o para birimi cinsinden ve tüm sorulara

Detaylı

Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri]

Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri] İş Planı ÖNEMLİ NOT Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri] Firma Bilgileri Firma İsmi İlgili Kişi / Pozisyonu İş Adresi Telefon / Faks Numaraları E-Posta / Web

Detaylı

Sosyal Yatırım Programı

Sosyal Yatırım Programı Sosyal Yatırım Programı İGA SOSYAL YATIRIM PROGRAMI İstanbul Yeni Havalimanı Projesi (İGA), Havalimanı inşaat alanına komşu olan yerel halk ve ilgili paydaşlar ile şeffaf ve zamanında bilgi temini ve açık

Detaylı

MINELAB GPX ÜRÜNLERİ için Sahteciliğe karşı geliştirilen SON Yöntem

MINELAB GPX ÜRÜNLERİ için Sahteciliğe karşı geliştirilen SON Yöntem MINELAB GPX ÜRÜNLERİ için Sahteciliğe karşı geliştirilen SON Yöntem Gerçek Minelab ürünleriyle gerçek performans kampanyasının bir parçası olarak, GPX serisi dedektörlere yönelik SMS ile cihazın orijinalliğini

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad ve Soyad E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Hesabına Kolay Erişmek İçin

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

PARA ÇEKİM BAŞVURUSU

PARA ÇEKİM BAŞVURUSU PARA ÇEKİM BAŞVURUSU Talimatlar: Bu formu, ödeme talebinde bulunmak ve/veya harcamaları belgelendirmek amacıyla kullanabilirsiniz. Lütfen bu formu doldurun, imzalayın ve (gerekli olan ekleri ile birlikte)

Detaylı

Sınav Sonuç Modülü Kullanıcı Kılavuzu

Sınav Sonuç Modülü Kullanıcı Kılavuzu . Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Ölçme-Değerlendirme Merkezi ÖDEM Sınav Sonuç Modülü Kullanıcı Kılavuzu sürüm 4.11-2014 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı

Detaylı

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması SÇP No: 5 Gönüllülerin seçilmesi ve kaydedilmesi Versiyon no: 2 Geçerlilik tarihi: Aralık 2015 Onaylayan: Prof. Dr. Hamdi Akan İmza... Tarih... I. Amaç Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin

Detaylı

Güvenli Müşteri Alanı

Güvenli Müşteri Alanı Güvenli Müşteri Alanı Giriş Kılavuzu Genel Bilgi Size daha iyi hizmet sunabilmek için müşteri panelimiz yenilenmiştir. Daha fazla güvenlik sağlayan, birden fazla hesabı bulunan yatırımcılarımızın hesaplarını

Detaylı

BÖLÜM I Genel Bilgiler

BÖLÜM I Genel Bilgiler BÖLÜM I Genel Bilgiler 1. Şirket Bilgileri Tüzel Kişi Şirket Unvanı ve Şirket Türü* Kuruluş Tarihi* Kayıtlı Adresi* Faaliyet Adresi* Çalışılan Banka Bilgileri* Ortaklık Yapısı, Sermayedarlar ve Hisse Dağılımı

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU

ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Ölçme Değerlendirme Merkezi EÜTF ÖDEM ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU sürüm 4.11-2014 EÜTF TEAD SUNUŞ Değerli Öğretim Üyesi, Ege Üniversitesi

Detaylı

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem)

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem) Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

ÜRETİCİ BİRİM BAŞVURU FORMU. Lütfen bu formu 25-02-2015 tarihine kadar doldurularak IPUD, yonetim@iyipamuk.org.tr adresine iletiniz.

ÜRETİCİ BİRİM BAŞVURU FORMU. Lütfen bu formu 25-02-2015 tarihine kadar doldurularak IPUD, yonetim@iyipamuk.org.tr adresine iletiniz. Lütfen bu formu 25-02-2015 tarihine kadar doldurularak IPUD, yonetim@iyipamuk.org.tr adresine iletiniz. BÖLÜM A - KURUM TANITIM 1. ÜNVAN 2. SORUMLU KİŞİ VE İLETİŞİM BİLGİLERİ 3. FAALİYET ALANI ÇIRÇIR KOOPERATİF

Detaylı

Proje Önerileri Çağrısı

Proje Önerileri Çağrısı Proje Önerileri Çağrısı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Suriye Kadınlarının Toplum Gönüllülüğü Temelli Çözümlerle Toplumsal ve Ekonomik Entegrasyonunun Güçlendirilmesi Projesi Küçük Ölçekli Girişimler

Detaylı

Proje DöngD. Deniz Gümüşel REC Türkiye. 2007,Ankara

Proje DöngD. Deniz Gümüşel REC Türkiye. 2007,Ankara Proje Yönetiminde Y Temel Kavramlar Proje DöngD ngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve eve Yaklaşı şımı Deniz Gümüşel REC Türkiye 2007,Ankara TEMEL KAVRAMLAR Proje nedir? Proje Yönetimi nedir???? Proje Döngüsü

Detaylı

Mentor Eğiticisi Çağrısı

Mentor Eğiticisi Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Mentor Eğiticisi Çağrısı Bu çağrı duyurusu,

Detaylı

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Web Anasayfası nda Kullanıcı Girişi tıklanır. Karşınıza Tek Noktadan Erişim sağlamak için giriş yapacağınız ekran gelir.

Detaylı

Proje Ön Kayıt Formuna www.serka.org.tr Ajans internet adresinde sol altta bulunan kutuya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Proje Ön Kayıt Formuna www.serka.org.tr Ajans internet adresinde sol altta bulunan kutuya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 2011 YILI İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI-2 (TRA2-11-İGMD002) VE ÖRNEK KOMBİNE BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TRA2-11-TRM001) ÖN BAŞVURUDA İZLENMESİ GEREKEN

Detaylı

İŞLETME STATÜSÜ: Anonim Limited Kollektif Şahıs İşletmesi Diğer

İŞLETME STATÜSÜ: Anonim Limited Kollektif Şahıs İşletmesi Diğer 1 İŞLETME ADI: HİBE DANIŞMANLIĞI HİZMET TALEP FORMU İŞLETMENİN ANA FAALİYET KODU (NACE) (Vergi levhasında yer alır.) İŞLETMENİN VERGİ NUMARASI: İŞLETME YETKİLİSİNİN ADI SOYADI: E-POSTA ADRESİ: SABİT TELEFON

Detaylı

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDEKİLER ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 KOLAY BİLET ACENTESİ BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 23 2 ACENTE PORTAL HAKKINDA

Detaylı

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Bu dokümanda programı çok kısa sürede kullanmaya başlayabilmeniz için gerekli olan birkaç parametre ayarın nasıl yapılacağı tarif edilecektir. Çalışanlarınızın

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

Yarın TOPLUMSAL GELİŞME HİBE PROGRAMI. daha iyi PROJE BAŞVURU REHBERİ. olmalı

Yarın TOPLUMSAL GELİŞME HİBE PROGRAMI. daha iyi PROJE BAŞVURU REHBERİ. olmalı SABANCI VAKFI HİBE PROGRAMLARI Yarın TOPLUMSAL GELİŞME HİBE PROGRAMI daha iyi PROJE BAŞVURU REHBERİ olmalı Başvuru için Son Tarih: 20 Ocak 2009 Bu toprağın bize verdiklerini bu toprağın insanına geri vermek

Detaylı

GOLDEN CİTY AWARDS 2016 BAŞVURU FORMU

GOLDEN CİTY AWARDS 2016 BAŞVURU FORMU GOLDEN CİTY AWARDS 2016 BAŞVURU FORMU BAŞVURU FORMU 1. BAŞVURU YAPAN KURUM / KİŞİ ADI:.... 2. PROJENİN ADI :. 3. BAŞVURU YAPAN KURUM VEYA KURULUŞ KATEGORİSİ: (Lütfen kategorinizi belirten seçeneğe x işareti

Detaylı

VERİ GİRİŞLERİNİN TEMEL ADIMLARI

VERİ GİRİŞLERİNİN TEMEL ADIMLARI NİN TEMEL ADIMLARI 1- ÜYE OLUN Öncelikle labbul dan sorumlu olacak bir kuruluş yetkilisinin belirlenmesi ve bu yetkilinin sisteme tam üyelik başvurusunda bulunması gerekir. Üyelikte Dikkat edilecek hususlar:

Detaylı

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Uluslararası Af Örgütü insan haklarına saygı gösterilmesi, insan hakları ihlallerinin engellenmesi ve bu hakların korunması için çalışan

Detaylı

YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU

YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU ÖDÜLE BAŞVURULAN PROJE ADI: DANIŞAN DANIŞMAN KURULUŞ ADI KURULUŞ ADI KURULUŞ ADRESİ KURULUŞ ADRESİ ÇALIŞAN

Detaylı

Havayolu bagajları için sigorta ve kayıp düzenleme hizmetleri.

Havayolu bagajları için sigorta ve kayıp düzenleme hizmetleri. Havayolu bagajları için sigorta ve kayıp düzenleme hizmetleri. Luggage Loss Adjusters bağımsız bir hasar işlem uzman şirketidir. Talep işlemlerinde deneyimli uzman hasar tespit görevlilerimiz ile havayolları

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde yapılan ve/ya ODTÜ çalışanları/öğrencileri tarafından yürütülen ve insan katılımcılardan

Detaylı

YARIŞMA ŞARTNAMESİ. Başvuru Şekli

YARIŞMA ŞARTNAMESİ. Başvuru Şekli 1 Üniversiteliler Arası %100 Yarışması Türkiye çapındaki tüm üniversite öğrencilerinin katılabileceği yaşam kalitesini geliştirmeyi hedefleyen proje fikirleri yarışmasıdır. Yarışmanın amacı, üniversite

Detaylı

İhtiyaç Analiz Anketi

İhtiyaç Analiz Anketi İhtiyaç Analiz Anketi ERZURUM DA KOBİ LERİN E-TİCARET KONUSUNDA STRATEJİ ve HEDEFLERİ KONULU BAŞVURU FORMU 1. Firma Bilgileri Firma Adı : Telefon : Faks : e-posta : Faaliyet Gösterdiği : Ana Sektör Ürünler

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası süresince

Detaylı

Gürc r an n B ange g r

Gürc r an n B ange g r Gürcan Banger Hareket Noktası Kendi işini kurmaya karar vermede başlıca etkenler şunlardır: 1. İşini kaybetmek, 2. İşsizlik döneminin uzun sürmesine tepki, 3. Bir iş fırsatının belirlenmesi, 4. Daha çok

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: Başvuru tamamlama işlemi yapıldıktan sonra oluşturulacaktır. Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Deneme Başvuru

Detaylı

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad.soyad@ E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Şifre Yenileme (Resetleme) veya

Detaylı

DESTEK. Müşteri Hizmetleri Servis Talep Takip Sistemi kullanma kılavuzu

DESTEK. Müşteri Hizmetleri Servis Talep Takip Sistemi kullanma kılavuzu DESTEK Müşteri Hizmetleri Servis Talep Takip Sistemi kullanma kılavuzu 1 SAYFA DİZİNİ Sayfa 3. Sisteme nasıl bağlanabilirim? 3. Nasıl Veri girişi Yapabilirm? 5. Talep Görüntüleme Sisteme Girilmiş Raporların

Detaylı

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM Özelkalem Dergisi nce düzenlenen Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; yerel yönetim alanında yenilik getiren ve kentsel sorunların çözümüne yönelik olarak geliştirilen özgün

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

EÜTF Ö.D.E.M. KULLANICI KILAVUZU

EÜTF Ö.D.E.M. KULLANICI KILAVUZU Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Ölçme Değerlendirme Merkezi EÜTF Ö.D.E.M. KULLANICI KILAVUZU sürüm 4.1-2012 EÜTF TEAD SUNUŞ Değerli öğretim üyesi, Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÖNERİSİ FORMU

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÖNERİSİ FORMU BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÖNERİSİ FORMU Proje Başlığı: Project Title: Proje Yürütücüsü: Proje Ekibi: İsim Görev Başvuru Tarihi: * Bu form TÜBİTAK Proje

Detaylı

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 24.12.2013 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

2015 GENÇ FOTOĞRAFÇILAR ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU

2015 GENÇ FOTOĞRAFÇILAR ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU 2015 GENÇ FOTOĞRAFÇILAR ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU Program Bilgisi: Genç Fotoğrafçılar Ödülü, Türkiye'de Fotoğraf veya Görsel Sanatlar dallarında lisans eğitimi gören öğrencileri teşvik etmek ve desteklemek amacı

Detaylı

* Kuruluşunuzun Adı. 1) STK ya İLİŞKİN BİLGİLER 2) 1. BAĞLANTI KİŞİSİNE İLİŞKİN BİLGİLER. Page 1

* Kuruluşunuzun Adı. 1) STK ya İLİŞKİN BİLGİLER 2) 1. BAĞLANTI KİŞİSİNE İLİŞKİN BİLGİLER. Page 1 1. Hayata Destek Derneği (HDD), Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı (MAG), Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MK) bir araya gelerek Sivil Toplum Afet Platformunu (SİTAP) kurmak üzere çalışmalara

Detaylı

Bu Çalıştayda nelere bakacağız?

Bu Çalıştayda nelere bakacağız? Analitik Araçlar ve Veri Toplama 15-16 Nisan 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 Etki Değerlendirmesinin DEA ndeki Rolü Bu Çalıştayda nelere bakacağız? Birçoğunuz daha önceki eğitimlere katıldı ve

Detaylı

Potansiyel Müşteri Paylaşımı Rehberi

Potansiyel Müşteri Paylaşımı Rehberi Potansiyel Müşteri Paylaşımı Rehberi Giriş Johnson Controls Potansiyel Müşteri Paylaşımı programı, müşteriler ile birebir iletişimde bulunan tüm Johnson Controls 1 çalışanları için satışa dönüşebilecek

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi 1. BAŞLIK Platformun adı: Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) 2. AMAÇ SİTAP ın kuruluş amacı, afet risklerinin azaltılması, afet sonrası müdahale

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kayıt Kılavuzu

MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kayıt Kılavuzu MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kayıt Kılavuzu 2013 Merhabalar, Bu dokümanda MyEnglishLab: Speakout öğrenci kayıt işlemini inceleyeceğiz. Kayıt işlemi her bir erişim kodu için bir kez yapılmaktadır. Kayıt

Detaylı

Anket formu. 2. Bilgilerini girmek üzere olduğunuz kurum aşağıdaki hangisidir?

Anket formu. 2. Bilgilerini girmek üzere olduğunuz kurum aşağıdaki hangisidir? Anket formu Bu anket formu www.monitor.coop adresinde de doldurulabilir. Eğer anket formunu kağıt üzerinde doldurmayı tercih ederseniz, lütfen doldurulmuş formu şu adrese gönderiniz: Alex Rigotti (Eposta:

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler 1. SİSTEME GİRİŞ... 2 2. KİMLİK BİLGİLERİ, İLETİŞİM BİLGİLERİ VE KULLANICI BİLGİLERİNİN

Detaylı

The Deutsche Bank Urban Age Award

The Deutsche Bank Urban Age Award The Deutsche Bank Urban Age Award İstanbul 2009 Başvuru Formu A Passion to Perform. 01 Kılavuz 1. Lütfen Deutsche Bank Urban Age Award Ödül Şartnamesini dikkatle okuyunuz. 2. Bu başvuru formu ile birlikte

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU Serviscell Mobil Uygulaması VELİ KULLANIM KILAVUZU İÇINDEKILER Giriş Ekranı... 4 Şifre Al... 5 Giriş... 6 Şifremi Unuttum... 7 Menü... 8 Bildirimler... 9 Öğrencim Gelmeyecek...12 Öğrenciler...13 Evim...14

Detaylı

Yeni tedarikçiler için Kılavuz GW e-sourcing-plattformu için Kılavuz

Yeni tedarikçiler için Kılavuz GW e-sourcing-plattformu için Kılavuz GW e-sourcing-plattformu için Kılavuz sürüm:.2 Inhaltsverzeichnis. Giriş 4 2. Kayıt ve giriş 4 2.. Kayıt 4 2.2. Giriş 5 3. Tedarikçi portal 6 3.. Tedarikçi öz değerlendirmesini oluşturma 6 3.2. Tedarikçinin

Detaylı

PROJE KAYNAKLARI KAYNAK 5: ANKARA KALKINMA AŞANSI DESTEK PROGRAMLARI 1

PROJE KAYNAKLARI KAYNAK 5: ANKARA KALKINMA AŞANSI DESTEK PROGRAMLARI 1 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü PROJE KAYNAKLARI KAYNAK 5: ANKARA KALKINMA AŞANSI DESTEK PROGRAMLARI 1 Ankara Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan destekler; teknik destek ve

Detaylı

XIII. NE ÜRETELİM? ETKİNLİKLERİ VE PROJE YARIŞMASI 2016 PROJE ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU

XIII. NE ÜRETELİM? ETKİNLİKLERİ VE PROJE YARIŞMASI 2016 PROJE ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU XIII. NE ÜRETELİM? ETKİNLİKLERİ VE PROJE YARIŞMASI 2016 PROJE ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU NÜEPY-16 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü *Tübitak başvuru kılavuzu

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ SİVİL DÜŞÜN YARDIM MASASI REHBERİ Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, aktivistlerin ve sivil toplum

Detaylı

TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI

TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI GEREKSİNİMLER VE KURULUM YARDIMI GİRİŞ Facebook, insanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi alış verişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir,

Detaylı

K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu

K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu Bu klavuz bakanlığımızca kurumlara sağlanan kurumkodu@meb.k12.tr şeklindeki e posta adreslerinin genel özellikleri ve kullanımı esnasında dikkat edilecek

Detaylı

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici)

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici) Adaylık Döneminde Türkiye ye Sağlanan Mali Yardımlar Nelerdir? Katılım Öncesi AB Mali Yardımı Avrupa Yatırım Bankası Kredileri Topluluk ları (. Çerçeve ı, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik ları, Kültür ı, Rekabetçilik

Detaylı

DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ

DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ DHL EMAILSHIP IN KULLANIMI HIZLI VE KOLAYDIR. DHL emailship DHL Express in basit ve kullanımı kolay elektronik gönderi aracıdır. Yeniden kullanılabilen PDF

Detaylı

BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN

BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ TEKNOPARK A.Ş YTÜ TEKNOPARK BİLGİ FORMU Bu formu, YTÜ- TEKNOPARK bünyesinde oluşturmayı düşündüğünüz birim için doldurunuz.

Detaylı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Meryem Yavaş Boyut Ltd. Şti Temmuz 2008 Özet : Bu doküman, Selçuk Ecza Deposu web depo uygulaması hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Web depo uygulamasının

Detaylı

BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI

BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Başvuru Formu TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ SEKTÖR VAKFI BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Başvuru Formu TÜSEV olarak Sosyal Yatırım Programı ile 2006 yılından

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1)

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1) Dokümanın Kodu :YÖN.FR.106 Yayın Tarihi : 18.02.2015 Revizyon Tarihi : - Revizyon No : 00 Sayfa 1 / 7 Proje Yöneticisi : EPK tarafından doldurulacaktır. Bölüm : Proje No : 1. GENEL BİLGİLER Bilimsel Araştırma

Detaylı

T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şubesi

T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şubesi T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şubesi SERA GAZI EMİSYON AZALTIMI SAĞLAYAN PROJELERE İLİŞKİN

Detaylı

BİLGİ VE TEKNOLOJİ ODAKLI ÜRETİM MALİ DESTEK PROGRAMI

BİLGİ VE TEKNOLOJİ ODAKLI ÜRETİM MALİ DESTEK PROGRAMI BİLGİ VE TEKNOLOJİ ODAKLI ÜRETİM MALİ DESTEK PROGRAMI Mevlana Kalkınma Ajansı,TR52 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı'nın amaçları doğrultusunda Kentsel Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı ve Bilgi

Detaylı

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kontrolünde hizmet vermekte olan destek web sayfamızın kısa ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla hazırlamış olduğumuz

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası süresince

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Kılavuzu Akademik Yılı

Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Kılavuzu Akademik Yılı Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Kılavuzu 2017-2018 Akademik Yılı Başvurunuzu www.eu.yildiz.edu.tr adresimizden Başvuru-Application kısmından yapabilirsiniz. Sisteme Eğitim Alma ve Ders Verme olarak

Detaylı

GİDİŞ AMACINIZ? İNGİLTEREYE GİDİŞ SEBEBİNİZ? : Pasaportta yazdığı Gibi ADINIZ : Pasaportta yazdığı Gibi SOYADINIZ : Evlenmeden Önceki SOYİSMİNİZ :

GİDİŞ AMACINIZ? İNGİLTEREYE GİDİŞ SEBEBİNİZ? : Pasaportta yazdığı Gibi ADINIZ : Pasaportta yazdığı Gibi SOYADINIZ : Evlenmeden Önceki SOYİSMİNİZ : GİDİŞ AMACINIZ? İNGİLTEREYE GİDİŞ SEBEBİNİZ? : Pasaportta yazdığı Gibi ADINIZ : Pasaportta yazdığı Gibi SOYADINIZ : Evlenmeden Önceki SOYİSMİNİZ : EV ADRESİNİZ İLETİŞİM BİLGİLERİNİZ Mahalle : Cadde : Sokak

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş)

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş) FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu (11.05.2018 Tarihli Değişiklik İşlenmiş) KAYS Üzerinden Son Başvuru: 24.12.2018 Saat:23:59 Taahhütname Son Teslim: 31.12.2018 Saat:17:00 FİZİBİLİTE DESTEĞİ AMAÇ

Detaylı

1.1. ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ

1.1. ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ 1.1. ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ Can Mindek Amaçlar Kültür alanında çalışan kişilerin sınır ötesi hareketliliklerinin teşvik edilmesi, Eserlerin ve kültür-sanat çalışmalarının sınır ötesi dolaşımının desteklenmesi,

Detaylı

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir Aktivist Programı - Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin ve platformların desteklenmesi amacıyla 2012 yılı sonlarında Sivil Düşün AB Programını

Detaylı

Kurumsal Başvuru Formu

Kurumsal Başvuru Formu 1. Alım Satım Platformu MetaTrader 4 Vertex 2. Hesap Kaldıracı 100:1 200:1 400:1 Diğer* * ACM Plc'nin yazılı onayına tâbidir. 3. Alım Satım Hesap Türü Standart Hesap [Yatırılacak minimum tutar 10.000 Amerikan

Detaylı