E- Bülten VALİ BORSA DA..

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "E- Bülten VALİ BORSA DA.."

Transkript

1 E- Bülten 11/2015 No: 6 VALİ BORSA DA.. Trabzon Ticaret Borsası nı ziyaret eden Vali Abdil Celil Öz, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ndan borsanın çalışmaları ve özellikle de 2013 te uygulanmaya başlanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi hakkında bilgiler aldı. Şükrü Güngör Köleoğlu nun; 2 yıl içinde yaşlı bahçeleri sökerek yeniden tekli ve ikili dikimine ağırlık verdik. Bu bahçeler 3-4 yıl sonra ürün vermeye başlayacak. Bu yıl ise yüzde 30 verim artışı sağlayan tekniğine uygun ve bilinçli budamaya öncelik göstereceğiz. Bunun için Tarım İl Müdürlüğümüz ile 10 ilçemizde toplam 200 üreticimizin katılacağı budama kursu açacağız. Kursa katılanlara sertifikalarının yanı sıra gerekli budama araç-gereçlerini vereceğiz şeklindeki açıklamalarından sonra söz alan Vali Öz, şunları söyledi: Dünya fındık tüketiminin artmasını iyi değerlendirmeliyiz. Bunun için verim ve kaliteye önem vererek üretimi arttırmalıyız. Trabzon, fındık ticaretin de söz sahibi. Üretiminde de olmalı. Borsanın fındık sektöründeki çalışmalarını takdirle izlemekle kalmıyor, Tarım İl Müdürlüğümüz vasıtasıyla birlikte çalışmalar yapıyoruz. Devlet olarak verim ve kalitenin arttırılması için azami desteği veriyoruz, vermeyi de sürdüreceğiz. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Arsin Organize Sanayi Bölgesindeki Cirav ile Ferrero Oltan Gıda Fındık Entegre Fabrikalarında incelemelerde bulundu. İlk olarak Cirav Fındık İşleme Tesisi sahibi aynı zamanda Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav ı sonrasında da Ferrero firmasına ait Oltan Fındık Entegre Tesisi nde Teknik Ceo ve Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu nu ziyaret eden Vali Öz, sektörle ilgili görüş alış verişinde bulundu. Dünyanın en modern fındık tesisi olan Oltan Fındık Tesislerini de gezen Vali Öz, Trabzon un böyle bir tesise sahip olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: Böyle güzel ve modern bir tesise sahip olduğumuz için mutluyum. Fındık ürünü ülkemizin ihracatında önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda bölgemiz ve ilimiz ekonomisi ile istihdamına katkı sağlamaktadır. Fındık mahsulünün hem rekoltesini hem de kalitesini arttırmak için borsamızla birlikte projeli çalışmalar yapmaktayız. Fındıktan katma değeri yüksek mamuller elde etmek için Ar-Ge çalışmalarına önem vermeliyiz.

2 HİSARCIKLIOĞLU NA FRANSA DAN, LEGİON D HONNEUR NİŞANI TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu na, Fransa nın en üst düzey nişanı olan Legion d Honneur madalyası verildi. Hisarcıklıoğlu, Fransa Cumhuriyeti nden böyle bir nişan almaktan büyük onur duyduğunu ifade etti. Fransa İmparatoru Napolyon un 1804 tarihinden itibaren verdiği nişanın sahibi Türkiye Fransa ilişkilerine katkılarından dolayı Hisarcıklıoğlu oldu. Türkiye den ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk e verilen madalyayı iş dünyasının önemli isimleri de daha önce almıştı. Hisarcıklıoğlu, Fransa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Andre Marcon un teklifi ile Türkiye-Fransa ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine yapmış olduğu katkılardan dolayı, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande in onayı ile madalyaya layık görüldü. İki ülke arasındaki ikili ticaretin yukarı çekilmesi gerektiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, 15 milyar dolar karşılıklı ticaret hacmi var. Bu rakam ne Fransa ne de Türkiye nin ekonomik gücünü gösteriyor. Ticarete yeni ivme kazandırmalıyız. Fransız şirketlerin Türkiye deki yatırımı yüzde 10 civarında. Biz daha fazla Fransız şirketlerin yatırım yapmasını destekliyoruz. Enerji ve ulaşım başta olmak üzere yeni Fransız yatırımlarını ülkemizde görmek istiyoruz. Fransa da da Türkiye den daha fazla yatırım yapılmalı şeklinde konuştu. Hisarcıklıoğlu için Fransa da düzenlenen törene oda ve borsa başkanları da katıldı. Türk iş dünyasını ve Türkiye yi gururlandıran törende Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu da bulundu. Kafile sonrasında, geçtiğimiz günlerde Fransa da gerçekleşen terör olaylarını kınamak için terör olayının yaşandığı yere karanfil bıraktılar. TS BAŞKAN ADAYI MUHARREM USTA, BORSADA.. Trabzonspor kongresinde geri sayıma başlanırken, mevcut başkan adayları da seçim çalışmalarına devam ediyor. Trabzon Ticaret Borsası nı ziyaret eden başkan adayı Muharrem Usta yı burada, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve meclis üyeleri karşıladı.

3 TRABZON TİCARET BORSASI NDA DİKSİYON EĞİTİMİ.. Trabzon Ticaret Borsası Trabzon Ticaret Borsası nda hizmet içi eğitim programı kapsamında personele yönelik eğitimler sürüyor yılı eğitim programı kapsamında Diksiyon ve Kurumdaşlık konulu eğitim TRT Spikerlerinden Erdoğan Topçu tarafından verildi. Eğitime borsa personelinin yanı sıra Meclis üyeleri Bekir Şengül, Sait Berber, Uğur Türk ve Genel Sekreter Şükrü Erüz de katıldılar. Erdoğan Topçu, seminerde doğru nefes alma, diyafram kullanma, nefes alıştırmaları, sesin oluşumu, ses türleri ve Türkçeyi doğru kullanma üzerine açıklamalarda bulundu. TRABZON TİCARET BORSASI NDA AKREDİTASYON SİSTEMİ BELGE YENİLEME DENETİMİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Oda/Borsaların üyelerine Beş Yıldızlı Hizmet vermesi için fırsat oluşturan aynı zamanda Oda/Borsaların yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasına katkı sağlayan Akreditasyon Sistemi kapsamında, Trabzon Ticaret Borsası Akreditasyon Denetimi nden geçti. Denetim, 1962 yılından beri Ulusal Klaslama, Belgelendirme ve Uygunluk Değerlendirme kuruluşu olarak görev yapan Türk Loydu Denetçisi İlker Gür tarafından gerçekleştirildi. Yapılan denetim sonucunda TTB başarılı bulunarak B sınıfı (tam) standartlarında hizmet veren Borsalar arasında yer aldı.

4 TRABZON DORTMUND A TAŞINIYOR.. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Dortmund Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu (ATDF) ve Trabzon ili ve ilçeleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez Avrupa da düzenlenecek olan Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri tanıtım toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesi nde gerçekleştirildi. Toplantıda; Gençlik ve Spor eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygün, ATDF Başkanı Salih Altınışık, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe belediye başkanları, STÖ temsilcileri ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri hazır bulundu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon un 9 yıl önce Ankara da başlattığı etkinliklerin diğer illere de örnek olduğunu ifade ederek, 2016 nın Şubat ında Dortmund da buluşacaklarını söyledi. Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Altınışık da, etkinliklerin Avrupa daki Türkler ve Trabzonlular için heyecan verici olduğunu ifade etti. BORSA DAN BURSA TRABZON GÜNLERİNE DESTEK Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu ve Mercan Fuarcılık yöneticileri Trabzon Ticaret Borsası nı ziyaret ettiler Ocak 2016 tarihleri arasında Bursa da ilk kez düzenlenecek olan Trabzon Günleri öncesinde borsayı ziyaret eden Bursa Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu, Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Demirci, Mercan Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Mercan ve Genel Müdür Muhammet Mercan, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile görüş alışverişinde bulundular. Fuarı ilk kez düzenleyeceklerini daha sonra da geleneksel hale getireceklerini belirten Dernek Başkanı Nuri Uğurlu, Ocak ayında Trabzon Ticaret Borsası nı da aralarında görmek istediklerini söyledi. Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu da Bursa nın önemli bir şehir olduğunu ve çok sayıda Trabzonlunun ikamet ettiğine değinerek Trabzon un, Trabzonlunun olduğu her platformda olacaklarını ve destek vereceklerini ifade etti.

5 Trabzon Ticaret Borsası

6 EKİM AYI İTİBARİYLE BORSALARDA MÜSTAHSİL SATIŞI OLARAK İŞLEM GÖREN 2015 MAHSÜLÜ KABUKLU FINDIK MİKTARLARI İL/İLÇE 2015 EKİM TOPLAM 2015 YILI TAHMİNİ REKOLTE GİRESUN ORDU ÜNYE FATSA SAMSUN TERME ÇARŞAMBA TRABZON RİZE TOPLAM DÜZCE SAKARYA AKYAZI İSTANBUL TOKAT ZONGULDAK KOCAELİ ARTVİN BARTIN SİNOP GÜMÜŞHANE KASTAMONU BAFRA TOPLAM GENEL TOPLAM

7 FINDIKTA ARALIK AYI Budama ve kök sürgünleri temizliği devam eder. Yaşlanan, kırılan, ocaklar içinde çürümeye yüz tutmuş budama artıkları, hastalıklı ve zararlı istilasına uğramış dallar tespit edilerek ocaklardan uzaklaştırılır. Dalkıran zararı olan dallar yakılarak yok edilir. Hazırlanan gübreleme programı uygulaması devam eder. -Fındık bahçelerinde organik madde artışını sağlamak için ahır gübresi kullanılır. -Analiz sonuçlarına göre kireç tavsiye edilmiş ise kireç uygulaması yapılır (kireç arazinin tamamına serpilerek uygulanır). -Fosfor ve Potasyumlu gübre tavsiyesi varsa aralık ayı içinde uygulama yapılabilir. -Aynı bahçede kireç kullanımı söz konusu ise potasyum ve özellikle Fosforlu gübrelerin kullanımı kireç kullanımından en az 1,5 ay sonra gerçekleştirilir.

8 Ayın Yorumu Türkiye içeride ve dışarıda tarihi nin en kritik dönemlerinden birini yaşıyor. 1 Kasım seçimleri, durmak bilmeyen terör olayları ve Suriye sınırımızdaki gelişmelerin içinde zirve yapan Rusya ile yaşanan sınır ihlali sonucu düşürülen uçak konusu.. Tüm bu gelişmelerin sosyal olduğu kadar ekonomik sonuçları da var. 1 Eylül de başlayan sezonunda istikrarlı bir şekilde devam eden fındık ihracatı, genelde olumsuz gelişmelerin yaşandığı ekonomimizde ülkemiz ve bölgemiz açısından kayda değer gelişme gösteriyor. İç piyasada ise sezon başından beri yaşanan gelişmelerin ışığında fiyatların 11 ile 14 lira arasında iniş çıkışlar göstermesi 2009 dan itibaren tamamen serbest piyasa koşullarındaki oluşumun bir sonucudur. Arz talep ilişkisi çerçevesinde oluşan fiyatlardan hiç kimsenin şikayetçi olmaması gerekir ki, genelde bir kaç istisna dışında da zaten olmuyor. Yaş çay alım sezonun kapanmasının ardından dürüst sanayicilerimizin baş belası olan kaçak çay ile mücadeleye daha fazla zaman ayrılmaya başlandı. Devletin de haksız rekabete yol açan kaçak çaya karşı, yeni kurulan hükümet programı çerçevesinde daha etkin mücadele vermesini beklemek, sadece sanayicimizin değil, üreticilerimizin de beklentisidir. Trabzon Ticaret Borsası olarak kış dönemini fındık bahçelerinde budamaya ağırlık verilmesini sağlamakla, çayda kaçakçılığı önlemek için gereken tedbirleri aldırmakla, süt ve mamullerinde de sahte üretimi engellemek için çaba göstermekle geçireceğiz. Yurt içi ve yurt dışı tanıtımlara ve etkinliklere katılacağız. Görüş ve Önerileriniz için; info@tb.org.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

FINDIKTA BUDAMA SEFERBERLİĞİ

FINDIKTA BUDAMA SEFERBERLİĞİ E- Bülten 10/2015 No:5 FINDIKTA BUDAMA SEFERBERLİĞİ Trabzon da fındıkta verim ve kaliteyi arttırma çalışmaları kapsamında yaşlı bahçelerin sökülerek yenilenmesi çalışmalarından sonra üreticiler, doğru

Detaylı

KONYA EREĞLİ TİCARET BORSASI TRABZON DA

KONYA EREĞLİ TİCARET BORSASI TRABZON DA E- Bülten 8/2015 No:3 KONYA EREĞLİ TİCARET BORSASI TRABZON DA Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Ünlü başkanlığındaki heyet üyelerini Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve

Detaylı

E- Bülten. Trabzon Ticaret Borsası. 9/2015 No:4

E- Bülten. Trabzon Ticaret Borsası. 9/2015 No:4 E- Bülten 9/2015 No:4 BU DÖNEM SÖKÜM YAPILMAYACAK Trabzon Ticaret Borsası koordinasyonunda 2013 yılında uygulamaya konulan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında, bu dönem bahçelerde söküm

Detaylı

E- Bülten 02 /2018 No: 31

E- Bülten 02 /2018 No: 31 E- Bülten 02 /2018 No: 31 ODA ve BORSALARDAN ZEYTİN DALI HAREKATINA TAM DESTEK Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ona bağlı 365 oda ve borsa, ortak bir açıklama ile Türk Silahlı Kuvvetleri nin

Detaylı

E- Bülten EYYÜP ERGAN ENDONEZYA DA FINDIĞI ANLATTI SEBAHATTİN ARSLANTÜRK: TMO NUNKİ GEÇ ALINMIŞ BİR KARARDIR

E- Bülten EYYÜP ERGAN ENDONEZYA DA FINDIĞI ANLATTI SEBAHATTİN ARSLANTÜRK: TMO NUNKİ GEÇ ALINMIŞ BİR KARARDIR E- Bülten 10 /2018 No: 38 EYYÜP ERGAN ENDONEZYA DA FINDIĞI ANLATTI Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında bazı

Detaylı

SEZON DEĞERLENDİRMESİ (30 NİSAN 2018 İTİBARİYLE)

SEZON DEĞERLENDİRMESİ (30 NİSAN 2018 İTİBARİYLE) SEZON DEĞERLENDİRMESİ (30 NİSAN 2018 İTİBARİYLE) 01 Eylül 2017 tarihi itibariyle başlayan 2017 mahsulü fındık sezonu ile 2017-2018 fındık ihracat sezonu 31 Ağustos 2018 tarihinde sona erecektir. Borsamızın

Detaylı

SEZON DEĞERLENDİRMESİ (31 ARALIK 2017 İTİBARİYLE)

SEZON DEĞERLENDİRMESİ (31 ARALIK 2017 İTİBARİYLE) SEZON DEĞERLENDİRMESİ (31 ARALIK 2017 İTİBARİYLE) 01 Eylül 2017 tarihi itibariyle başlayan 2017 mahsulü fındık sezonu ile 2017-2018 fındık ihracat sezonu 31 Ağustos 2018 tarihinde sona erecektir. Borsamızın

Detaylı

E- Bülten 07/2016 No: 14

E- Bülten 07/2016 No: 14 E- Bülten 07/2016 No: 14 DARBELERE HAYIR! Türkiye Cumhuriyeti Devlet ve Milletini hedef alan alan darbe teşebbüsünü şiddetle ve nefretle kınıyor, bu vesile ile birlik ve beraberlik içinde ülkemiz, milletimiz

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu)

YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu) YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu) YILLAR TÜRKİYE İTALYA ABD İSPANYA AZERBAYCAN GÜRCİSTAN DİĞERLERİ TOPLAM 199 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2 21 22 23 24 25

Detaylı

E- Bülten. Fındık Sanayicisi Trabzon u Taşıdı. İhracatın Şampiyonları Ödüllerini Aldı. Trabzon Ticaret Borsası. 6/2015 No:1

E- Bülten. Fındık Sanayicisi Trabzon u Taşıdı. İhracatın Şampiyonları Ödüllerini Aldı. Trabzon Ticaret Borsası. 6/2015 No:1 E- Bülten 6/2015 No:1 Fındık Sanayicisi Trabzon u Taşıdı İstanbul Sanayi Odası nın üretimden net satışlar üzerinden yaptığı 2014 yılı sıralamasında, Türkiye nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Trabzon

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu)

YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu) YILLAR İTİBARİYLE DÜNYANIN FINDIK ÜRETİM MİKTARI (Ton/Kabuklu) YILLAR 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 TÜRKİYE

Detaylı

E- Bülten EYYÜP ERGAN: TÜRKİYE NİN FINDIK SEKTÖRÜNDE KISA, ORTA VE UZUN VADELİ PROGRAMLAR YAPMASI GEREKİR

E- Bülten EYYÜP ERGAN: TÜRKİYE NİN FINDIK SEKTÖRÜNDE KISA, ORTA VE UZUN VADELİ PROGRAMLAR YAPMASI GEREKİR E- Bülten 11 /2018 No: 39 EYYÜP ERGAN: TÜRKİYE NİN FINDIK SEKTÖRÜNDE KISA, ORTA VE UZUN VADELİ PROGRAMLAR YAPMASI GEREKİR 2018 ürünü fındık piyasası ve buna bağlı olarak meydana gelen gelişmeler ışığında

Detaylı

E- Bülten BORSA DORTMUND DA... Trabzon Ticaret Borsası

E- Bülten BORSA DORTMUND DA... Trabzon Ticaret Borsası Trabzon Ticaret Borsası E- Bülten 02/2016 No: 9 BORSA DORTMUND DA... Trabzon Ticaret Borsası tarafından 5 yıldan beri yurtiçinde uygulanan fındıklı ekmek projesi Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri kapsamında

Detaylı

E- Bülten FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER BUDANDI TRABZONSPOR UN RESMİ YİYECEĞİ FINDIK. Trabzon Ticaret Borsası

E- Bülten FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER BUDANDI TRABZONSPOR UN RESMİ YİYECEĞİ FINDIK. Trabzon Ticaret Borsası Trabzon Ticaret Borsası E- Bülten 03/2017 No: 22 FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER BUDANDI Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından uygulanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yaşlı bahçelerin

Detaylı

E- Bülten ÇOK AMAÇLI TOPLANTI SALONU AÇILDI. Trabzon Ticaret Borsası. 12/2015 No: 7

E- Bülten ÇOK AMAÇLI TOPLANTI SALONU AÇILDI. Trabzon Ticaret Borsası. 12/2015 No: 7 E- Bülten 12/2015 No: 7 ÇOK AMAÇLI TOPLANTI SALONU AÇILDI Trabzon Ticaret Borsası nın (TTB) Çok Amaçlı Salonu nun açılışını yapan Rifat Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, stratejik ürünler ve üretim

Detaylı

E- Bülten SERTİFİKALI BUDAMA EĞİTİMİ BAŞLADI. Trabzon Ticaret Borsası. 01/2016 No: 8

E- Bülten SERTİFİKALI BUDAMA EĞİTİMİ BAŞLADI. Trabzon Ticaret Borsası. 01/2016 No: 8 E- Bülten 01/2016 No: 8 SERTİFİKALI BUDAMA EĞİTİMİ BAŞLADI Trabzon da 2013 de başlatılan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında üreticilere yönelik Fındık Yetiştiriciliği kursları başlatıldı.

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ OCAK AYI PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK 14.01.2015 orsamızın 2015 yılı ocak ayı personel Btoplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında Bölüm Sorumluları

Detaylı

E- Bülten 06/2016 No: 13

E- Bülten 06/2016 No: 13 90. Yıl E- Bülten 06/2016 No: 13 BORSAMIZ 90 YAŞINDA.. Tarihi İpekyolu güzergahı üzerinde bulunan Trabzon da Ticaret Borsası kurulması için çalışmalar Osmanlı İmparatorluğu nun son dönemlerinde, 1909 yılında

Detaylı

E- Bülten FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER 3. YILINDA. Trabzon Ticaret Borsası. 04/2016 No: 11

E- Bülten FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER 3. YILINDA. Trabzon Ticaret Borsası. 04/2016 No: 11 E- Bülten 04/2016 No: 11 FINDIKTA ÖRNEK BAHÇELER 3. YILINDA Trabzon Ticaret Borsası nın koordinasyonunda 2013 yılında başlatılan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında, yaşlı ağaçların

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 3. Tohum Teknolojileri, Bitki Besleme, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı KONYA HAYVANCILIK

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ŞUBAT 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

E- Bülten 08/2017 No: 26

E- Bülten 08/2017 No: 26 E- Bülten 08/2017 No: 26 TÜRKİYE NİN İLK FINDIK ÇİFTLİĞİ BAFRA DA KURULUYOR Dünya üretim ve ihracatının büyük kısmını karşılayan Türkiye de gerçek manada bir fındık çiftliği, Samsun un Bafra ilçesinde

Detaylı

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda,

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, EYLÜL 2014 SAYI:36 GÜÇBİRLİĞİ`NİN GÜNDEMİ ÖLÜDENİZ`Dİ. Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, Ölüdeniz in sorunlarının çözümü için belirlenecek

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.04.2018-24.05.2018) 27.04.2018-24.05.2018 tarihleri arasındaki faaliyetleri ve çalışmalarımız bilgilerinize sunulmaktadır. AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

Detaylı

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Gürsel ÖZBEY Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kurulduğu tarih olan 1969 yılından itibaren artan bir hızda bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009 ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009 ODA MECLİSİ TOPLANTISI Tarih: 17.03.2009 Sayı: 09/03 ODA AİDATLARININ GECİKME ZAMLARINA AF YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK KRİZE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER PAKETİ

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

ÜNYE TİCARET BORSASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK

ÜNYE TİCARET BORSASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK 2012 İÇİNDEKİLER 1-Projeler 2-Temsil-Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri 3-Heyet ve ziyaretler 4-Törenler-Sergiler 5-Borsa Seminer ve eğitimler 6-Yayın Çalışmaları 7-Tescil

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 06.02.2017 TARİHİNDE ANKARA DA DÜZENLENEN "AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ" NE BORSAMIZ AKREDİTASYON İZLEME KOMİTESİ OLARAK KATILIM SAĞLADIK. 7 Şubat 2017 Salı günü TOBB konferans

Detaylı

BORSA HABER TRABZON. O HEP KENDİ DOĞRULARINI SÖYLEDİ, ZAMAN ONU HAKLI GÖSTERDİ / Sayfa 4 de

BORSA HABER TRABZON. O HEP KENDİ DOĞRULARINI SÖYLEDİ, ZAMAN ONU HAKLI GÖSTERDİ / Sayfa 4 de BORSA HABER TRABZON TİCARET BORSASI OCAK 2016 TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu; Türkiye de herkes inovasyon konuşuyor dedi ve fındıklı ekmeği gösterdi: TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye de herkesin

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 24.04.2012 22.05.2012 TAPU KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI BÖLGEMİZ EKONOMİSİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRECEK BİR KONUDA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINMIŞ

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry AĞUSTOS 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 AĞUSTOS / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK Edremit Ticaret Odası, Coğrafi İşaret çalışmaları kapsamında, Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı'na (OriGIn) üye oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry HAZİRAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MAYIS / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ

FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ DÜNYA ÜRETİMİ Dünya Fındık Üretimi Dünya kabuklu fındık üretimine ilişkin veriler incelendiğinde, son 10 yıllık süreçte dünya üretiminin ortalama 875 bin ton civarında

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi 13 HEYET ZİYARETLERİ 13.1. Cibuti Cumhurbaşkanı Ziyareti: Cibuti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan 100 kişilik heyet Başkan Vekilimiz Sn.Fahrettin KÜRKLÜ nün evsahipliğinde

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

YAHYALI TİCARET ODASI E-BÜLTEN. Yahyalı Ticaret Odası Yayınıdır Yıl:3 Sayı:13 (Temmuz-Ağustos-Eylül 2018)

YAHYALI TİCARET ODASI E-BÜLTEN. Yahyalı Ticaret Odası Yayınıdır Yıl:3 Sayı:13 (Temmuz-Ağustos-Eylül 2018) YAHYALI TİCARET ODASI E-BÜLTEN Yahyalı Ticaret Odası Yayınıdır Yıl:3 Sayı:13 (Temmuz-Ağustos-Eylül 2018) KAYSERİ SANAYİ ODASI BAŞKANINI ZİYARET ETTİK. Kayseri Sanayi Odası Başkanımız Mehmet Büyüksimitçi

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

ETB 2015 MART VE NİSAN AYLARI FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2015 MART VE NİSAN AYLARI FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2015 MART VE NİSAN AYLARI FAALİYETLER VE KATILIMLAR SİVRİHİSARDA YAPILAN GÜBRE SUNUMU (25.02.2015) Sivrihisar İrtibat Büromuzda Gübre Kullanımı ve Gübre çeşitleri bilgilendirmesi Prof.Dr. Engin KINACI

Detaylı

BORSAMIZIN 2014 YILINDAKİ FAALİYETLERİ. Borsa Yönetim Kurulu Başkanımız Ekmek İsrafı Adlı Projede Yer Aldı.

BORSAMIZIN 2014 YILINDAKİ FAALİYETLERİ. Borsa Yönetim Kurulu Başkanımız Ekmek İsrafı Adlı Projede Yer Aldı. BORSAMIZIN 2014 YILINDAKİ FAALİYETLERİ Borsa Yönetim Kurulu Başkanımız Ekmek İsrafı Adlı Projede Yer Aldı. 21 Şubat 2014 Cuma Günü, İlçemiz Ereğli Halk Eğitim Merkezi salonunda 'Ekmek İsrafı' konulu toplantıya;

Detaylı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı Akdeniz Bölgesi ndeki oda ve borsaların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler de gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu, ekonomide

Detaylı

FİSKOBİRLİK Hazırlayanlar: Buket Zeybek. Cemile Gökce. Doğucan Altındağ

FİSKOBİRLİK Hazırlayanlar: Buket Zeybek. Cemile Gökce. Doğucan Altındağ Fiskobirlik in Kuruluşu Türkiye nin önemli ihraç ürünlerinden olan fındığın üretim ve satışında rasyonel çalışma yollarını aramak üzere, 10 Ekim 1935 Perşembe günü o zamanki adı Ekonomi Bakanının himayesinde

Detaylı

İRAN ÇAY RAPORU. 8-12 Ocak 2014. Tahran-Lahican-Tebriz İRAN. Rize Ticaret Borsası 2014

İRAN ÇAY RAPORU. 8-12 Ocak 2014. Tahran-Lahican-Tebriz İRAN. Rize Ticaret Borsası 2014 1 İRAN ÇAY RAPORU 8-12 Ocak 2014 Tahran-Lahican-Tebriz İRAN İRAN ÇAY RAPORU Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ve Meclis Başkanı Resul Okumuş un da aralarında bulunduğu 7 kişilik

Detaylı

ÜYE ETKİNLİK PLANI - 2013

ÜYE ETKİNLİK PLANI - 2013 ÜYE PLANI - 2013 YERİ TÜRÜ 1) BASIN (GEÇMİŞ YIL DEĞERLENDİRME) 02.01.2013 BAFRA ŞEHİR KULUBÜ BAFRA TSO 3 SAAT TOPLANTI YEREL VE BÖLGESEL BASIN MENSUPLARI 2) LER EĞİTİMİ 13.01.2013 TOBB /ANKARA TOBB 4 SAAT

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

TRABZON ŞUBE TRABZON JMO KTÜ JEOGENÇ İLE BULUŞTU TRABZON JMO TMMOB TRABZON İKK BİLEŞENLERİYLE HER YÖNÜYLE TRABZON ETKİNLİĞİNE KATILDI

TRABZON ŞUBE TRABZON JMO KTÜ JEOGENÇ İLE BULUŞTU TRABZON JMO TMMOB TRABZON İKK BİLEŞENLERİYLE HER YÖNÜYLE TRABZON ETKİNLİĞİNE KATILDI TRABZON ŞUBE TRABZON JMO KTÜ JEOGENÇ İLE BULUŞTU TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesine bağlı KTÜ JeoGENÇ Örgütü 13 Şubat 2016 Cumartesi günü kahvaltılı toplantı düzenledi. Trabzon Şubesi Yönetim

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EKİM 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 EYLÜL / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

TMO FINDIK SEKTÖR RAPORU

TMO FINDIK SEKTÖR RAPORU TMO FINDIK SEKTÖR RAPORU A) DÜNYADA FINDIK SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ: 1- ÜRETİM Fındık bademden sonra dünyada en yaygın yetiştiriciliği yapılan sert kabuklu meyvedir. Fındığın kültür çeşitleri Türkiye, İtalya,

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

Fındıkta Külleme Çalıştayı TRABZON

Fındıkta Külleme Çalıştayı TRABZON Trabzon Ticaret Borsası E- Bülten 25 Ekim 2016 / Trabzon 09/2016 No: 16 Fındıkta Külleme Çalıştayı TRABZON TİCARET BORSASI Dünya üretiminin büyük kısmını elimizde bulundurduğumuz fındıkta verim ve kaliteyi

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ Sayı 01 DİLUCU GÜMRÜK KAPISINDA İNCELEME Dilucu gümrük kapısında, 21-23 Ocak 2015 tarihlerinde yapılan incelemede Yönetim Kurulu başkanı ve Dilucu

Detaylı

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI AĞUSTOS 2017 Bülten 4 AĞUSTOS 2017 BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI Burdur 1 inci, 2 inci Organize Sanayi Bölgesi ve Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek komite üyeleri kırmızı

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

IYET RAP ORU TRABZON TİCARET BORSASI

IYET RAP ORU TRABZON TİCARET BORSASI . FAAL TRABZON TİCARET BORSASI 1 . FAAL Türkiye sinde her alanda yaşanan çok hareketlilik, bölgesel ve yerel anlamda yaptığımız çalışmaları aksatmamıştır. Bunun neticesi de TOBB de C sınıfı olan akreditasyon

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 9-10 Nisan 2005 tarihinde Ankara Başkent Öğretmen evinde yapılan hazırlık toplantısına Elazığ, Adana, Antakya, Erzurum, Denizli,

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK YENİ ŞUBE MÜDÜRÜ CANSEL ÇAĞLAR'DAN BORSAMIZA ZİYARET (05.01.2016) İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Yeni Şube Müdürü

Detaylı

E- Bülten MUHASEBECİLER ODASI BAŞKANI BAK, BORSAYI ZİYARET ETTİ

E- Bülten MUHASEBECİLER ODASI BAŞKANI BAK, BORSAYI ZİYARET ETTİ E- Bülten ALMANLAR FINDIKLI EKMEĞİ SEVDİ 03/2016 No: 10 Trabzon Ticaret Borsası nın 2009 yılından beri uyguladığı Fındıklı Ekmek Projesi kapsamında 24-28 Şubat tarihleri arasında Almanya nın Dortmund kentindeki

Detaylı

TRABZON ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EYLÜL 2015

TRABZON ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EYLÜL 2015 TRABZON ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EYLÜL 2015 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 28 Ağustos 10 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

E- Bülten TTB-DOKA İŞBİRLİĞİ

E- Bülten TTB-DOKA İŞBİRLİĞİ E- Bülten 01 /2019 No: 40 3T TARIM-TİCARET-TURİZM 12X12 KARADENİZ TOPLANTILARI BAŞLADI (TTB) tarafından 3T Tarım-Ticaret-Turizm sloganı ile her ay farklı bir konuda organize edilecek olan 12x12 Karadeniz

Detaylı

FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ

FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ FINDIK VE FINDIK MAMULLERİ SEKTÖRÜ DÜNYA ÜRETİMİ Dünya Fındık Üretimi Dünya fındık üretimine ilişkin veriler incelendiğinde, son 15 yıllık süreçte dünya üretimi ortalama 800 bin ton civarında gerçekleştiği

Detaylı

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 1. CUMHURBAŞKANLIĞI 1.1. Devlet Denetleme Kurulu UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 2. BAŞBAKANLIK 2.1. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği(MGK) 2.2. Atatürk Kültür, Dil ve tarih Yüksek

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.07.2017-24.08.2017) Oda Meclisimizin 24 Ağustos 2017 tarih ve 54 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 28.07.2017-24.08.2017

Detaylı

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi Kadir Gecesi Geceniz Mübarek Olsun 13 Temmuz 2015 Ramazan Bayramının, Tüm İslam Alemine Huzur ve Barış Getirmesini Temenni Ederiz. Hayırlı Bayramlar. 17-19 Temmuz 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.11.2017-28.12.2017) Oda Meclisimizin 28 Aralık 2017 tarih ve 58 sayılı toplantısının gündeminde yer alan,

Detaylı

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014 YEREL SEÇİM ANALİZLERİ Şubat, 2014 Partilerin Kazanacağı Belediye Sayıları Partilere Göre 81İlin Yerel Seçimlerde Alınması Muhtemel Oy Oranları # % AK Parti 37 45,7 CHP 9 11,1 MHP 5 6,2 BDP/HDP 8 9,9 Rekabet

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN TEMMUZ- AĞUSTOS

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN TEMMUZ- AĞUSTOS AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN TEMMUZ- AĞUSTOS 2014 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 HAZİRAN / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Haziran ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,5 oranında

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada

BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde sürdürülen Oda ve Borsaların akreditasyon çalışmalarında, Bodrum Ticaret Odası

Detaylı

E- Bülten TERÖRE LANET. Trabzon Ticaret Borsası. 12/2016 No: 19

E- Bülten TERÖRE LANET. Trabzon Ticaret Borsası. 12/2016 No: 19 E- Bülten 12/2016 No: 19 TERÖRE LANET Türkiye Cumhuriyeti son yıllarda içeride ve dışarıda her türlü terör örgütlerine karşı önceliği devletinin ve milletinin bekasına verip büyük bir mücade leye girişirken,

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK 2014 0 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artışla

Detaylı

oda etkinlikleri 2014 oda etkinlikleri

oda etkinlikleri 2014 oda etkinlikleri 2014 1 ORDU ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç tan OO Ziyareti Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasını ziyaret etti. Ziyarette Ordu Mali Müşavirler

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 29/01/2014 tarihinde 2013 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle;

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

2018 HAZIRAN AYI E-BÜLTENİ

2018 HAZIRAN AYI E-BÜLTENİ KEŞAN TİCARET BORSASI 2018 HAZIRAN AYI E-BÜLTENİ YILIN İLK ÜRÜNÜ BUĞDAY SATILDI 2018 HASAT SEZONU ÜRÜNÜ OLAN İLK BUĞDAY SATILMAK ÜZERE 01 HAZİRAN 2018 CUMA BUGÜN BORSAMIZA GETİRİLDİ. DA 1 KALEMDEN OLUŞAN

Detaylı

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web: / e-posta:

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web:  / e-posta: Sayfa 1/8 10 MART 2017 TARİHİNDE, CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ FAİK ÖZTRAK VE BELEDİYE BAŞKANI ULAŞ YURDAKUL İLE CHP MALKARA İLÇE YÖNETİCİLERİ BORSAMIZI ZİYARET ETTİ. Sayfa 2/8 11 MART 2017 TARİHİNDE TEKİRDAĞ

Detaylı

HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Danışma Kurulu Toplantısına

Detaylı