System Center Configuration Manager 2012 R2

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "System Center Configuration Manager 2012 R2"
  • Emel Ak
  • 8 yıl önce
  • İzleme sayısı:

Transkript

1 System Center Configuration Manager 2012 R2 Application Catalog Kullanımı Asil MUTLU Private Cloud Solution Expert

2 Açıklama Merhabalar, Hazırlanan bu E-Book içerisinde System Center Configuration Manager 2012 R2 üzerinde bulunan Application Catalog özelliğine değinilmiştir. İçeriğinde, Application Catalog özelliğinin kurulumu, yapılandırılması, kullanıcı bazlı uygulamaların dağıtılması ve karşılaşabileceğiniz iki farklı hatanın çözümüne dair bilgileri bulacaksınız.

3 Application Catalog Kurulumu ve Yapılandırması Application Catalog, kullanıcılarımız web browserlar aracılığı ile edinilmek istediği yazılımları bu web servis üzerinden talep ederek kendi kullanımlarında bulunan PC lere yükleyebilmelerine olanak sağlıyan rolümüzdür. Application Catalog, yaptığımız software deployment işleminin bir nevi web servis üzerinden gerçekleştirilebilir halidir. Buradaki tek fark istemciler web browser aracılı ile Application Catalog üzerinde bağlantı kurar ve edinmek istedikleri uygulamalar için request oluştururlar. Bu istekler sistem yöneticisine ulaşır ve yönetici bu isteği onaylıyarak kullanıcının bu uygulamayı kurmasına olanak verir. Artık rollerimizin kurulumunu ve yapılandırmasına başlıyalım Öncelikle SCCM 2012 R2 Management penceremizden Administration konsolumuza geliyoruz. Burada bulunan Site

4 Configuration> Servers and Site System Roles a geliyoruz. Sonrasında Primary Site üzerinde sağ click yaparak Add Site System Roles diyoruz. Karşımıza gelen System Role Selection kısmında bulunan Application Catalog Web Service Point ve Application Catalog WebsitePoint rollerimizi seçerek devam ediyoruz. Application Catalog Web Service Point rolümüzün yapılandırmasını yapacağız. Tavsiyem sizlere Web Service ile Website rollerinin ikisinide Default Web Site altında barındırmayın, bende bunun için Website point rolümü farklı bir Website altında barındıracağım. Not : Web Service Point rolünüzü Default Web Site altında barındırmalısınız mutlaka IIS Website kısmında Default Web Site ı belirtiyoruz, sonrasında bu website altında çalışıtırılacak olan Web Application ımızı belirmeliyiz bu kısımda CMApplicationCatalogSvc yazılarak web application ımızın ismini belirtiyoruz.

5 Alt kısımda bulunan Web Service noktasının Application Catalog Website noktası ile iletişimde kullanıcağı protokolü ve bu iletişimin şifrelenip şifrelenmedenmi gerçekleştirileceğini belirtmeliyiz. Bu kısım opsiyeneldir. Default olarak HTTP ve 80 olarak tanımlı gelmektedir. Siz politikanıza göre kullanılacak olan protokol ve port u düzenleyebilirsiniz. Application Website Point rolümüzün yapılandırmamızda Site System Server kısmında bu rolümüzün kurulu olduğu sunucumuzu belirtiyoruz. IIS Website kısmında farklı bir Website üzerinde barındıracağımdan dolayı İlk önce IIS üzerinde Catalog Web Site oluştumalısınız, sonrasında bu kısımda oluşturduğumuz website ismini belirtmeliyiz, sonrasında Web application name bu site üzerinden çalışacak olan web application ımıza isim veriyoruz. CMApplicationCatalog olarak girmelisiniz.

6 Alt kısımda bulunan Allowed connections kısmında bu web servisimize erişim sağlıyacak istemcilerin hangi protokol ve port üzerinden geleceklerini belirtmeliyiz. Ben ayarlarımı yukarıdaki gibi gerçekleştirdim sizlerde bu şekilde devam edebilirsiniz. Application Catalog Website Point rolümüzün erişiminde istemcilerimizin göreceği Organizasyon ismimizi ve website ın tema rengini belilrliyoruz. Application Catalog rollerimizin kurulumu ile yapılandırmasını gerçekleştirdik, bu pencerede Close diyerek role ekleme sihirbazımızı kapatıyoruz.

7 SMSAWEBSVC.log dosyamızı kontrol ediyoruz ve başarılı bir şekilde kurulup yapılandırıldığını görebiliyoruz. Yapılması gereken Client Settings konfigürasyonumuzda son bir ayarlama bulunuyor. Bunun için Client Settings özelliklerine geliyoruz, burada Computer

8 Agent adımında bulunan Default Application Catalog website port da Set Website diyoruz. Burada iki farklı seçenek var eğer default kurulum ve yapılandırma yaptıysanız Select Application Catalog Website Point seçeneğinden SCCM sunucuzu seçebilirsiniz. Benim gibi farklı bir Website üzerinden barındırıyorsanız Specify a URL seçenğini seçmelisi ve belirlediğinizhttp://websitename.domain.local:port bilgilerinizi girmelisiniz. Bir diğer adım Add default Application Catalog website to Internet Explorer trusted sites zone. Kısmında belirtdiğimiz Application Catalog Website adresimizin Internet Explorer üzerinde güvenli alan olduğunu belirtmek için Yes diyoruz. Gereken ayarlamaları yukarıdaki gibi gerçekleştirdikden sonra bu şekilde kaydediyoruz. Artık istemcimiz üzerinden erişim sağlıyalım Web Browser üzerinden erişim sağlıyoruz ve Application Catalog umuzun sorunsuz bir şekilde geldiğini görüyoruz. Böylelikle istemcilerimiz kurulumunu gerçekleştirmek istedikler applicationları seçerek istek oluşturabilirleceklerdir.

9 Application Catalog Üzerinden Kullanıcılara Uygulama Dağıtımının Gerçekleştirilmesi Bu bölümde Application Catalog kullanılarak uygulama dağıtımının nasıl gerçekleştirildiğini inceleyeceğiz. Uygulamalarımızı istemcilere otomatik olarak dağıtabildiğimiz gibi bir WebService olan Application Catalog aracılığı ilede dağıtabiliyoruz. İşte burada bir istemcimizin Application Catalog Servisi aracılığı ile talep ettiği uygulamanın dağıtımında gerçekleşen adımları inceleyeceğiz.

10 Öncelikle dağıtımını kullanıcılarımıza sunacağımız application ımızı Application Catalog listemize eklememiz gerekmektedir. Bunun için uygulamamız üzerinde Deploy diyoruz. Açılan Deploy Software Wizard penceremizde Collection kısmında Browse diyerek User Collections kısmında Application Catalog üzerinde uygulamalarımıza ulaşacak kullanıcı kümemizi belirtiyoruz. Ben bütün kullanıcıların erişmesini sağlıyacağımdan dolayı All Users diyorum ve devam ediyorum.

11 Content kısmında application ımızı dağıtım noktamıza ekliyoruz. Add diyerek farklı dağıtım noktalarına ve dağıtım gruplarınıda ekliyebilirsiniz. Distribution Point imizi de ekledikden sonra bir sonraki adıma geçiyoruz. Deployment Settings sekmesinde yapmanız gereken Purpose kısmında Available ı seçiyoruz. Alt kısımda bulunan Require administrator approval if users request this application kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor.

12 Böylelikle istemci bu uygulamayı yüklemek istediğinde bir istek oluşturucak ve yönetici onayına sunulmasını sağlıyacaktır. Scheduling kısmında application a erişim sağlanabilecek zamanlamayı belirleyebilirsiniz. Ben erişim sağlanabilecek olan bir zaman belirledim. Tabiki sürekli erişilebilirlik sağlanılabilmesi için As soon as possible seçeneğini seçebilirsiniz. Bu sekmeden gereken düzenlemeleri gerçekleştirdik den sonra devam ediyoruz. User Experience sekmesinde yapılan işlemlerin Software Center penceresinde gözükmesini istiyorsanız User notificationskısmında Display in Software Center and Show all notifications ı seçebilirsiniz veya gözükmemesi için Hide

13 durumuna getirebilirsiniz. Ben gözükmesini istediğimden ayarlamamı yukarıdaki gibi yapıyorum. Alerts sekmesinde bu işlemlerde belirli alertler oluşturulmasını sağlıyabilirsiniz. Ben şimdilik bir alert oluşturmasını istemediğimden dolayı bir değişiklik yapmadan devam ediyorum.

14 Application ımızı başarılı bir şekilde Application Catalog üzerine eklemiş olduk. Böylelikle artık istemcilerimiz ile application catalog web service imize bağlandığımızda işlemlerimizi gerçekleştirebileceğiz.

15 Kullanıcımız ile Application Catalog sayfamıza giriş yaptık. Burada Application Catalog Sekmesinde gördüğünüz üzere istemcilerimizin kurulum yapmak istedikleri uygulamalarımızı görebiliyoruz. Kullanıcı kurulum yapmak istediği uygulamayı seçtikden sonra sağ altda bulunan REQUEST butonuna gelerek yöneticiye bir istek göndermesi sağlanıcaktır.

16 Request dediğimizde karşımıza Request Approval kısmı gelecektir. Burada Yöneticiye bu uygulamayı neden talep ettiğinize dair bilgi sunmalısınız. Bu pencerede istenen bilgiyi mutlaka vermelisiniz diğer türlü talebiniz iletilmeyecektir. Talep etme sebebimizi yöneticimize yazdıktan sonra SUBMIT diyerek iletiyoruz.

17 Submit dedikden sonra talebinizin iletildiğini anlıyabilmeniz için Your request has been submitted. diye bir geri bildirim dönecektir. Burada Application Catalog penceresine geri dönebilir veya View My Application Request diyerek mevcutda bulunan isteklerinizin durumunu görebilirsiniz. Yönetici SC Configuration Manager konsolu üzerinde Software Library sekmesinde bulunan Approval Request kısmına geldiğinde mevcut istekleri burada görecektir. Özelliklerine girdiğinizde Size bu istek hakkında kim tarafından yapıldığı, Nezaman yapıldığı ve İstek sebebi hakkında bilgileri görebilirsiniz.

18 Gelen isteğimiz üzerinde çift click yapıyoruz. Böylelikle karşımıza gelen Application Request(s) penceresinde yönetici olarak telep sağlıyan istemcimize isteğinin kabul edildiğine dair bir yorum yazıyoruz ve OK diyerek onaylıyoruz.

19 İstemcimiz Application Catalog sayfamıza geldiğinde talep ettiği uygulamamızı seçtiğinde eskiden REQUEST olan butonumuz artık INSTALL durumda olduğunu görebilmektedir. Burada INSTALL diyerek talep ettiği uygulamamızı kurmaya başlayabilir.

20 Install dediğimizde karşımıza Application Installation penceresi geliyor. Burada bu programı kurmakta eminmişiz, kurulumun tamamlanması için yeniden başlatılması gerekebileceğini belirtiyor. YES diyerek kabul ediyoruz ve uygulama kurulumumuzu başlatıyoruz. Kurulumu işlemimizi onayladıktan sonra Your application installation has started. geri bildirimi dönmektedir. Artık uygulama kurulum işlemimiz başlamış durumdadır. Kurulum tamamlandıktan sonra gördüğünüz üzere Google Chrome shortcut ımız masaüstümüze geldi. Evet arkadaşlar, SCCM 2012 R2 sürümümüz üzerinde bulunan Application Catalog kullanımızı gerçekleştirdik. Management konsolumuz üzerinden uygulama dağıtımı gerçekleştirebildiğimiz gibi istemcilerimize web service üzerinden de uygulama dağıtım işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz.

21 Application Catalog Üzerinde Karşılaşılabilecek Hatalar I. Application Catalog Error Cannot connect to the application server System Center Configuration Manager 2012 R2 ürünü üzerinden Application Catalog konfigürasyonu yaptınız ve istemcileriniz Browser üzerinden Application Catalog hizmetini kullanmak istediğinde Cannot connect to the application server. diye bir hata ile karşılaşabilirler. İşte burada sizlere bu sorunu nasıl çözeceğinizi göstereceğim.

22 Bu hata ile karşılaştığınız da kontrol edilmesi gereken ilk nokta.net Framework bileşenin alt bileşeni olan WCF Activation bileşeninin kurulmadığından kaynaklanmaktadır. Herzamanki gibi loğlarımızı inceleyeceğiz. Burada daha ayrıntılı olarak görebiliriz hatanın kaynağını,

23 Configuration Manager Trace log Tool umuzu kullanarak ServicePortalWebSite.log dosyamızı açıyoruz. Microsoft.ConfigurationManager.SoftwareCatalog.Website.ApplicationViewServi ce.getapplicationvaluesforproperty. It was receiving an exception of The remote server returned an error: (404) Not Found. Log dosyamızı kontrol ettiğimizde yukarıdaki gibi gördüğünüz gibi (404) Not Found hatası aldığınızı göreceksiniz. Bu hatayı gidermek için kurmanız gereken alt bileşenler WCF Activation, HTTP Activation ve Non-HTTP Activation bileşenleridir. Featurelar arasından yukarıda belirttiğim bileşenlerin kurulumlarını gerçekleştirdikten sonra register yapmanız gerekmektedir. %windir%\microsoft.net\framework64\v >aspnet_regiis.exe iru

24 %windir%\microsoft.net\framework64\v \aspnet_regiis.exe i enable Belirttiğim iki register komutunu Command Prompt üzerinde çalıştırabilirsiniz. Gereken bileşenleri ve gerekli register komutlarımızı çalıştırdıktan sonra IIS Servisini restart etmeniz yeterlidir. Client ımız üzerinden Application Catalog adresimize tekrardan erişim sağlıyalım. Browser üzerinden Application Catalog sunucumuza tekrar bağlandığımızda bir hata ile karşılaşmadığımızı görebiliyoruz. Tekrardan log umuzu inceleyelim, log umuz üzerinde de bir hata olmadan bağlanan kullanıcımızın kim olduğunuda görebiliyoruz.

25 Kullanıcımız ile Application Catalog servisimize başarılı bir şekilde bağlanabildiğimizi de log umuz dan da kontrol ettik. Artık Application Catalog servisinizi clientlar için kullanıma açabilirsiniz. II. Application Catalog is not installed. Error Code : 125 System Center Configuration Manager 2012 R2 üzerinde istemcilerimize uygulama dağıtımını Web Browser lar üzerinden de yapabilmekteyiz. Browserlar üzerinden uygulama dağıtımı yapabilmemiz için Application Catalog Web

26 Service Point veapplication Catalog Website Point rollerinin kurulu olması gerekiyor. Tabiki SCCM kurulumunda bu roller default olarak kurulu gelmemekte, kendiniz bu rollerin kurulumunu yapmalısınız. Fakat kurulum sırasında Installation Failed. Error Code : 125 hatası alabilirsiniz. Bu hata ile karşılaştığınızda göreceksiniz ki GUI üzerinde kurulum yapılmış gibi görünse de çalışmıyor olacaktır. Bizim için önemli olan bir Configuration Manager Trace Log Tool aracılığı ile SMSAWEBSVCSetup.log dosyasını incelediğimizde göreceksiniz ki Error Code : 125 hatası alındığını, İşte bu hatanın nasıl giderileceğini göreceğiz. Log dosyamız üzerindede gördüğünüz gibi IIS Component ASP.NET is not installed. Please is installed. uyarısını veriyor. Bunun sebebi SCCM kurulumlarına başlamadan önce hazırlanan rollerin defaultda kurulum yapılmasından kaynaklanmaktadır. Bu gibi uygulamaların kurulumlarını yapmadan önce dökünmanları inceleyerek ve adım adım gerçekleştirmenizi tavsiye ederim.

27 Yukarıdaki hata IIS üzerinde eksik alt bileşenlerden kaynaklanmaktadır. IIS kurulumunu yaptığınız Sunucunuzun İşletim Sistemi Server 2012 / R2 sürümü ise default kurulumunda ASP.NET 3.5 bileşeni kurulmamaktadır. Bu alt bileşeni eklememiz gerekiyor, bunun için Add Roles and Features Wizard penceremizde Server Roles > Web Server (IIS) >Web Server > Application Development içerisinden ASP.NET 3.5 bileşenimizi seçiyoruz ve kurulumunu yapıyoruz.

28 SC Configuration Manager 2012 R2 yünetim konsolumuzdan Application Catalog Web Service Point ve Application Catalog Website Point rollerimizin kurulumlarını gerçekleştirdik ve log dosyamızı kontrol ettiğimizde bir hata almadan kurulumun başarılı bir şekilde gerçekleştiğini görebilirsiniz.

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

Sccm console u açalım ve güncelleştirmelere göz atalım.

Sccm console u açalım ve güncelleştirmelere göz atalım. Merhaba, bu yazımda sccm üzerinde wsus üzerinden gelen güncellemeleri gruplamak ve yükleme işlemlerini gerçekleştireceğiz.ve sonrasında Automatik Deployment Rule ile bu güncelleştirmeleri otomatik olarak

Detaylı

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir.

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir. DHCP Relay Agent Uygulaması DHCP Relay Agent servisi DHCP nin bulunmadığı diğer subnet lerdeki bir Windows Server 2003 üzerine kurulur. Böylece diğer subnet lerdeki IP adresi isteği DHCP nin bulunduğu

Detaylı

Sccm Console u açalım, administration > client settings > properties e tıklayalım.

Sccm Console u açalım, administration > client settings > properties e tıklayalım. Merhaba, önceki yazımda Sccm in önemli yapılandırma ayarlarından biri olan discovery methods lardan bahsetmiştim.bu yazımda Sccm client agent yapılandırmasından bahsedeceğim.sccm diğer bir çok ürün gibi

Detaylı

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ Windows ve SQL Update seviyelerinin aynı olması gerekmektedir. Windows versiyonu aynı olmalıdır. Ayrıca Disk ve Disklerin içinde ki klasörler diğer SQL

Detaylı

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008 R2 kurulumunu ilk yaptığınız zaman, 120 günlük deneme süreniz başlar. Bu süre içerisinde deneme sürümünü kullanabileceğiniz

Detaylı

Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak

Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak Bu makalede sizlere Security Configuration Wizard kullanımını, bu tool sunucunun nasıl daha güvenli hale getirildiğini ve bu tool ile hazırlanan xml

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

Virtualization. VMware vcenter Server Yapılandırılması

Virtualization. VMware vcenter Server Yapılandırılması Virtualization VMware vcenter Server Yapılandırılması VMware vcenter Server sanallaştırılmış datacenter, kurumsal sunucular gibi yapıların yönetilmesini sağlayan ve maliyetleri aşağılara çeken bir yönetim

Detaylı

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation Merhaba, bu yazımda client agent kurulumu ve ou yapılandırılmasından bahsedeceğim.sccm de client agent kurulum işlemini birden çok şekilde yapabilirsiniz. Microsoft tarafında belirtilen methodlar aşağıdadır.

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA IP Sanallaştırma Nedir? Windows Server işletim sistemlerinde Remote Desktop Host Services (önceki ismi Terminal Services) teknolojisini kullanarak

Detaylı

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU Bir domain ortamındaki kullanıcıların aynı kullanıcı adı ve parola bilgisiyle merak mail server içerisine entegre edilmesi için domain controller ve merak

Detaylı

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda yerel ağda veya Ip adresimizle bir web sitesinin paylaşıma açılması, aynı ağdan veya uzaktan bir bilgisayarın web sitemize nasıl erişebileceği konuları üzerinde duracağız.

Detaylı

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Active Directory(A.D): Merkezi yönetim yapmamızı sağlayan servisin adı. Windows 2000 Server ile gelen özelliklerin basında "Active Directory" gelir. Active

Detaylı

WDS İle Windows XP Pro Image Alma Ve Yükleme Ilbey Ismail UNVER - MCP

WDS İle Windows XP Pro Image Alma Ve Yükleme Ilbey Ismail UNVER - MCP 1 - WDS ÖN HAZIRLIK İŞLEMLERİ Windows Deployment Services ( WDS ) daha önceden oluşturduğumuz ya da varolan bir DVD içerisinden alabileceğimiz BOOT ve INSTALL dizinlerini sunucu üzerinden dağıtan ve bu

Detaylı

3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz.

3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz. WSUS 3.0 Kurulumu Merhabalar; Wsus kullanmanın aşağıda saydığımız yararları bulunmaktadır: 3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz. Wsus aslında yeni bir servis değildir.

Detaylı

AĞ KURULUMU ANA MAKİNA İÇİN:

AĞ KURULUMU ANA MAKİNA İÇİN: AĞ KURULUMU NetProxy programı ile bilgisayarlarınızı birbirine bağlamak için, bağlantı yapacağınız bilgisayarlar arasynda bir ağ kurmanız gerekir. Ağ kurma işlemini burada adım adım anlatmaya çalışacağım.

Detaylı

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü - ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak - ESXI ye vsphere Client ile Bağlanmak - ESXI Üzerinde Bir Virtual Machine(Sanal Makine) Oluşturmak ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

SQL Server 2014 Kurulum Adımları

SQL Server 2014 Kurulum Adımları SQL Server 2014 Kurulum Adımları Kurulum medyasını veya disk üzerindeki kurulum kaynağını kullanarak SQL Server Setup (setup.exe) programını başlatın. New SQL Server stand-alone installation or add features

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker

WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker Günümüzde üzerinde önemli uygulamalar çalıştıran, veritabanları barındıran ve sağladığı çeşitli servisler ile birçok konumda ve görevde

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Bu makalede 2003 sunucu, Windows 2003 Server anlamına gelmektedir. Aşağıda yapılan işlemler 2003 R2 sunucu üzerinde denenmiş ve çalıştırılmıştır.

Bu makalede 2003 sunucu, Windows 2003 Server anlamına gelmektedir. Aşağıda yapılan işlemler 2003 R2 sunucu üzerinde denenmiş ve çalıştırılmıştır. WINDOWS 2003 SUNUCULARI ÜZERĐNE PHP YÜKLENMESĐ ERDAL YAZICIOĞLU erdal(at)gmail.com http://barbarossa41.wordpress.com Merhabalar, Çözümpark.com adresinde bir kullanıcı ASP ve PHP yi aynı sunucu üzerinde

Detaylı

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine)

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) İçindekiler Tablosu Dosyaların Bilgisayara İndirilmesi... 3 Dosyaların Bilgisayara Yüklenmesi... 5 1. İnternet Üzerinden Kurulum 5 1.1. Lisans Dosyasının

Detaylı

Uzak Masaüstü Lisans Server ı Aktive Etme

Uzak Masaüstü Lisans Server ı Aktive Etme Uzak Masaüstü Lisans Server ı Aktive Etme (Windows Server 2012) Özet: Windows Server 2012 üzerinde Uzak Masaüstü Lisans Server ı konfigure etmek, Windows Server 2008 R2 den çok farklıdır. Workgroup içerisinde

Detaylı

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle.

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. Kurulumu başlattık.kutucuğu işaretledik resimdeki gibi. Ve

Detaylı

Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma

Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma Bildiğimiz üzere Exchange Server 2003 ve 2007 de default olarak SSL oluşturulup kullanılıyordu. Ancak bir müddet sonra sertifikanın süresi dolduğu için artık çalışmayacaktı.

Detaylı

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Maillerimize her zaman her yerden ulaşmak herkesin istediği bir konu. Bunun için mail serverların sundu çeşitli imkanlar bulunmakta. POP3 bağlantılar, Web mailler,

Detaylı

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın Bu yazıda SQL server 2008 Express kurulumunu anlatacağım. Sql Server kurulumuna geçmeden önce bilgisayarımızın donanım ve yazılım gereksinimlerinin neler olduğuna bir bakalım. Yazılım SQL Server 2008 kurulum

Detaylı

VMware 4.0 vcenter Server Kurulumu

VMware 4.0 vcenter Server Kurulumu VMware 4.0 vcenter Server Kurulumu VMware ESX üzerinde sanal sunucu oluşturma makalemizde sizlere sanallaştırma teknolojilerinden birisi olan VMware ESX (vsphere) üzerinde sanal bir sunucunun nasıl oluşturulacağını

Detaylı

Örnek bir kullanım ve bilgisayar ağlarını oluşturan bileşenlerin özeti

Örnek bir kullanım ve bilgisayar ağlarını oluşturan bileşenlerin özeti Bu sayfaları okuduğunuza göre bir şekilde bilgisayarlar ve bilgisayar ağlarıyla ilişkiniz olduğunu biliyorum. Ancak yine de en başta niçin bilgisayar ağı kullanıyoruz sorusunun cevabını vermekle işe başlayabiliriz.

Detaylı

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi PRAGON PROTECT & RESTORE 3 Kurulum Rehberi Başlangıç 1. Çeşitli metotlarla edindiğiniz kurulum dosyasını (.exe) çift tıklayarak kuruluma başlayın. 2. İlk olarak kurulum dili seçmeniz gerekiyor. İngilizce

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) 1. Secure W2 İstemci Programını Yükleme: Bilgisayarınıza istemciyi

Detaylı

İÜ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BULUT HİZMETİ KULLANIM KILAVUZU

İÜ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BULUT HİZMETİ KULLANIM KILAVUZU BULUT HİZMETİ KULLANIM KILAVUZU İÜ/BİDB/KL-001/Rev.00/21.11.16 HAZIRLAYAN SI STEM YO NETI M HI ZMETLERI PERSONELI GÖZDEN GEÇIREN/KONTROL SI TEM YO NETI M HI ZMETLERI SORUMLUSU ONAYLAYAN DAİRE BAŞKANI Sayfa

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Adım Windows Server 2012'yi Yükleme Bilgisayarınız Windows Server 2012 yüklenmiş olarak teslim edildiyse, 1. Adım'ı atlayabilirsiniz. Yükleme Yönergeleri Yükleme yönergeleri,

Detaylı

Yeni kullanıcı hesabı açmak ya da varolan hesaplar üzerinde düzenlemeler yapmak.

Yeni kullanıcı hesabı açmak ya da varolan hesaplar üzerinde düzenlemeler yapmak. Windows Server 2008 R2 İle Active Directory Domain Servislerinde Gelen Yenilikler Active Directory Administrative Center (Active Directory Yönetim Merkezi) Hepimizin heyecanla beklediği ve ilk beta versiyonlarından

Detaylı

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM NİSAN 2011 (Adım 1: Fiziksel disk üzerinde IIS-FTP-Site için Path göstereceğimiz bir dosya oluşturmalıyız.) (Adım 2: FTP-Site için

Detaylı

Microsoft networkte, "Access Control" default olarak "Share-level access control" a ayarlı gelir:

Microsoft networkte, Access Control default olarak Share-level access control a ayarlı gelir: Microsoft networkte, "Access Control" default olarak "Share-level access control" a ayarlı gelir: Bir kaynağı sağ tıklayıp paylaştırma menüsüne girdiğimizde : 1 / 14 Paylaştırdığımız (read, tanımlama olacaktır.

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

08221 Veri Tabanı II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı. 18 Eyl. 2013 Çarş. Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU

08221 Veri Tabanı II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı. 18 Eyl. 2013 Çarş. Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU 08221 Veri Tabanı II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı 18 Eyl. 2013 Çarş. Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU KURULUM SQL SERVER 2008 Kurulum SQL Server 2008 ürününün kurulumu için öncelikle SQL

Detaylı

Virtualaze Unify Kurulumu

Virtualaze Unify Kurulumu Kurulum öncesi dikkat edilecek hususlar Virtualaze Unify Kurulumu 1. Kurulumu yapmadan önce Windows güncelleştirmelerinin hepsini tamamlayınız. 2. İşletim sistemi domain de ise,domainden çıkarıp work gruba

Detaylı

NEUTRON DDNS KURULUMU

NEUTRON DDNS KURULUMU 1. Üyelik Oluşturma www.quickddns.com Web Adresine Giriş Sağlıyoruz. NEUTRON DDNS KURULUMU Yukarıda Resimde Gördüğünüz (Not Register?) Bağlantısına Tıklıyoruz. Yukarıdaki Gördüğünüz Sayfa Açıldığında (*)

Detaylı

Exchange Server Kurulumu

Exchange Server Kurulumu Exchange Server Kurulumu Exchange server kurulumu için öncelikle domain ortamına dahil edilmiş sunuculara ihtiyacımız bulunmaktadır. Exchange 2013 sistemde 2 adet ana rol bulunmaktadır. Bunlar CAS(Client

Detaylı

IceWarp kurulumu. IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır:

IceWarp kurulumu. IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır: IceWarp kurulumu IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır: http://www. icewarp. com sitesinden,on line satış temsilicilerden ve ya da on line installer (online kurucusundan) istediğiniz

Detaylı

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği Merhaba, Aşağıda hazırlamış olduğum dokümanda Windows Server 2012 işletim sistemi kurulumunu sizlerle paylaşacağım. Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları Eğer elinizde bir Windows Server 2012 işletim

Detaylı

FortiGate Active Directory Uygulaması. v4.00-build0328-2011/08

FortiGate Active Directory Uygulaması. v4.00-build0328-2011/08 FortiGate Active Directory Uygulaması v4.00-build0328-2011/08 0 FortiGate (Active Directory) Datasheet FortiGate (Active Directory) Client - A internet Client - B fortigate AD Server 192.168.56.45 switch

Detaylı

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu Serhat Öztürk Medyasoft Danışmanlık ve Eğitim A.Ş. v.1.0 Kantar Uygulaması üç temel parçadan oluşur. Veritabanı, WCF servisi ve Masaüstü uygulaması. Bu nedenle sistemde

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB Tarih: 29/01/2013 Versiyon Tarih Açıklama 1.0 29-01-13 İlk yazımı İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 1-2 2. SSLVPN BAĞLANTI ADIMLARI... 2-2 2.1 Linux

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

Ders Tanıtım Sunumu. 08221 Veri Tabanı II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı. 17 Eyl. 2012 Pzt. Öğr. Gör.

Ders Tanıtım Sunumu. 08221 Veri Tabanı II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı. 17 Eyl. 2012 Pzt. Öğr. Gör. Ders Tanıtım Sunumu 08221 Veri Tabanı II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı 17 Eyl. 2012 Pzt. Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU Dersin Adı Ders Tanıtım Bilgileri Veri Tabanı II Ders Kodu 08221

Detaylı

OTURUM AÇMA ADLARI. Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek.

OTURUM AÇMA ADLARI. Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek. Ms SQL Sunucu Düzeyinde Güvenlik Bölüm Veritabanı Yönetimi Yazar Mustafa ÖZEN Yayın Tarihi 04.03.2004 Okunma Sayısı 805 Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek. Hedefler Kimlik denetemini

Detaylı

Kets DocPlace Bilgi Bankası. 1. İstemcilerde sunucuya ulaşılamadı şeklinde bağlantı hatası alınıyor... 2

Kets DocPlace Bilgi Bankası. 1. İstemcilerde sunucuya ulaşılamadı şeklinde bağlantı hatası alınıyor... 2 Bilgi Bankası İçindekiler 1. İstemcilerde sunucuya ulaşılamadı şeklinde bağlantı hatası alınıyor.... 2 2. İstemcilerde System.Runtime.Remoting.RemotingException: Port is Busy: All pipe instances are busy.

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

Amadeus Selling Platform. Yükleme Kılavuzu

Amadeus Selling Platform. Yükleme Kılavuzu Amadeus Selling Platform Yükleme Kılavuzu Amadeus Selling Platform Yükleme Aşamaları Amadeus Selling Platform yüklenecek bilgisayarda Amadeus Selling Platform yüklenecek bilgisayar kullanıcısının ADMIN,

Detaylı

Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları )

Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları ) 36 Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları ) Yazıcı Yükleme Yazıcılarımızı kullanabilmemiz ve diğer kullanıcılara sunabilmemiz için driver lerini yüklememiz gerekmektedir.yazıcı yükleme ve

Detaylı

MaestroPanel Kurulum

MaestroPanel Kurulum MaestroPanel Kurulum 28.09.2011 Oğuzhan YILMAZ oguzhan@maestropanel.com Gereksinimler Windows Server 2008 R2 x64 Any Edition Web Platform Installer 3.0+ Desteklenen Yazılımlar MailEnable 5.x SQL Server

Detaylı

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 İçerik Web sunucusunun yapılandırılması için gerekli yazılımların temini Yazılımlarının sunucuya yüklenmesi Ön test Uygulama yazılımlarının yapılandırılması Son

Detaylı

1. Sertifika istenmesi

1. Sertifika istenmesi Tele Tıp için SSL sertifikasının alınması ve ISS yüklenmesi için yapılması gerekli işlemlerin anlatan yardım dokümanıdır. Tüm işlemler PACS sunucusu üzerinden yapılmalıdır. 1. Sertifika istenmesi a. Sub

Detaylı

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA 1. Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition Kurulum Rehberi SQL Server 2008 R2 Express Edition Limitleri Desteklenen CPU sayısı 1 Desteklenen en fazla bellek

Detaylı

AutoCAD Inventor 2011 Kurulumu

AutoCAD Inventor 2011 Kurulumu AutoCAD Inventor 2011 Kurulumu Elinizdeki DVD lerden 1.sini, DVD-ROM sürücüsüne yerleştirdiğinizde kurulum otomatik olarak başlar. Eğer kurulum otomatik başlamazsa, DVD nin kök dizininde bulunan Setup.exe

Detaylı

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall User ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall ile sisteminizi ve ağınızı daha iyi yönetebilmek için bir kimlik doğrulama sistemine sahip olmanız

Detaylı

Ufuk Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphane Kaynaklarına Erişim Bilgileri

Ufuk Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphane Kaynaklarına Erişim Bilgileri İçindekiler Proxy... 3 Windows Proxy Ayarlama... 4 İnternet Explorer Web Tarayıcıda Proxy Ayarlama - Windows... 4 Chrome Web Tarayıcıda Proxy Ayarlama - Windows... 8 Mozilla Firefox Web Tarayıcıda Proxy

Detaylı

Bilgisayarım My Computer

Bilgisayarım My Computer My Computer Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 Bahar Yarıyılı 12-13 Mar. 2012 Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU Bilgisayarım (my computer) simgesine sağ tıklar ve özellikler (properties) seçeneğini seçeriz.

Detaylı

HUAWEI Cihazlara Erişim Yöntemleri

HUAWEI Cihazlara Erişim Yöntemleri HUAWEI Cihazlara Erişim Yöntemleri 24/06/2013 GİRİŞ Bir Huawei cihaza nasıl erişiriz sorusuna cevap vermek için, öncelikle belirlenmesi gereken, cihaz üzerinde ne yapılmak istendiğidir. Cihaza bir dosya

Detaylı

Disk tabanlı bir çözümdür ve bu yapısından dolayı kullanılması kolaydır. Ayrıca hızlı bir şekilde yedekleme ve geri dönüş sağlar.

Disk tabanlı bir çözümdür ve bu yapısından dolayı kullanılması kolaydır. Ayrıca hızlı bir şekilde yedekleme ve geri dönüş sağlar. VMware Data Recovery Yapılandırılması VMware Data Recovery, VMware vsphere için geliştirilmiş yeni bir yedekleme ve geri dönüş (backup / restore) uygulamasıdır. VMware Data Recovery sanal platformdaki

Detaylı

Vega Web Sipariş Kurulum

Vega Web Sipariş Kurulum Vega Web Sipariş Kurulum - Web Sipariş Setup ı Mutlaka VegaWin Programlarının Kurulu olduğu sunucuya kurulmak zorundadır - WebSipariş ve VegaWin Setuplarının kurulu olduğu sunucu asla bir User gibi kullanılmayacaktır

Detaylı

Argedc 10.0.1.201 Server 2012 std. ArgeSql- 10.0.1.202 Server 2012 std. Sccm 10.0.1.206 Server 2012 std

Argedc 10.0.1.201 Server 2012 std. ArgeSql- 10.0.1.202 Server 2012 std. Sccm 10.0.1.206 Server 2012 std Merhaba, bu yazımda Microsoft un faydalı bulduğum ürünlerinde biri olan SCCM in kurulum adımlarından bahsedeceğim.sccm, merkezi olarak network ve ya forest içerisindeki tüm cihazları uzaktan yönetmek,yazılım

Detaylı

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI D-Link 500G Router Ayarları web arayüzüne ulaşmak için modemin standart IP adresi olan 10.1.1.1 yazıyoruz. o Modeminizin IP adresini web tarayıcınızın

Detaylı

Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Licensing Servisi ve Kurulumu RD Licensing Installation

Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Licensing Servisi ve Kurulumu RD Licensing Installation Windows Server Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Licensing Servisi ve Kurulumu RD Licensing Installation Remote Desktop Licensing servisi, Windows server 2008 R2 öncesi Terminal Services Licensing

Detaylı

Ders Tanıtım Sunumu. Database Managegement II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Ders Tanıtım Sunumu. Database Managegement II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Ders Tanıtım Sunumu Database Managegement II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Güz Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU 08 Eyl. 2016 SQL Server 2008 veritabanlarının grafiksel arayüzden yönetimi ve

Detaylı

Ders Tanıtım Sunumu. Database Managegement II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Ders Tanıtım Sunumu. Database Managegement II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Ders Tanıtım Sunumu Database Managegement II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Güz Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU 08 Eyl. 2016 KURULUM SQL SERVER 2016 yılı başlarında piyasaya çıkan SQL Server

Detaylı

C) Kurulum için, güncel bir donanım (PIII ve üstü, 512 MB ram ve üstü) ve Java desteği gereklidir, Java kurmak icin: htp://www.java.

C) Kurulum için, güncel bir donanım (PIII ve üstü, 512 MB ram ve üstü) ve Java desteği gereklidir, Java kurmak icin: htp://www.java. SAS Windows Kurulumu Aşağıdaki kurulum ODTÜ ye lisanslı tüm SAS bileşenlerini: (Academic Analysis Suite, Base, Stat, Graph, Connect, Share, ETS, FSP, Acess to ODBC, Acess to PC File, Access to Ole DB,

Detaylı

INHAND ROUTER LAR İÇİN PORT YÖNLENDİRME KILAVUZU

INHAND ROUTER LAR İÇİN PORT YÖNLENDİRME KILAVUZU INHAND ROUTER LAR İÇİN PORT YÖNLENDİRME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312

Detaylı

Kampüs Dışı Erişim İnternet Explorer Proxy

Kampüs Dışı Erişim İnternet Explorer Proxy Kampüs Dışı Erişim İnternet Explorer Proxy Araçlar menüsünden İnternet Seceneklerine Tıklanır. Acılan İnternet Seçenekleri penceresinden Bağlantılar tabına tıklanır. http://www.kdm.anadolu.edu.tr/proxy/explorerproxy.html[01.04.2014

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

Cyberoam Single Sing On İle

Cyberoam Single Sing On İle Cyberoam Single Sing On İle Active Directory Konfigürasyonu Cyberoam üzerinde bu konfigurasyonunun yapılmasının amacı DC üzerinde bulunan son kullanıcı ve grupların hepsini Cyberoam üzerine alıp yönetebilmektir.

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

BitTorrent İstemci Kullanımı

BitTorrent İstemci Kullanımı BitTorrent İstemci Kullanımı Değerli Müşterimiz, BitTorrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Diğer eşten eşe (P2P) paylaşım programlarından

Detaylı

NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU

NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI İçindekiler Server Kurulumu... 3 Microsoft.NET Framework 4.0 Kurulumu... 3 Crystal Reports 2008 Redistributable Package (C12) Kurulumu... 5 Microsoft SQL Server 2008

Detaylı

EXCHANGE 2007 TRANSPORT RULE İLE KULLANICI BAZLI MAİL GÖNDERİM KISITLAMASI... 1 LOTUS DOMINO SERVER'DA İNTERNET MAİL ALIM KISITLAMALARI...

EXCHANGE 2007 TRANSPORT RULE İLE KULLANICI BAZLI MAİL GÖNDERİM KISITLAMASI... 1 LOTUS DOMINO SERVER'DA İNTERNET MAİL ALIM KISITLAMALARI... İçindekiler EXCHANGE 2007 TRANSPORT RULE İLE KULLANICI BAZLI MAİL GÖNDERİM KISITLAMASI... 1 LOTUS DOMINO SERVER'DA İNTERNET MAİL ALIM KISITLAMALARI... 8 LOTUS DOMINA SERVER'DA İNTERNET MAİL GÖNDERİM KISITLAMALARI...

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

JasperReports Server ve Ireport raporlama Sistemi Kurulumu / Kullanımı 1. Bölüm 2. Bölüm 1- JasperReports Server ve Ireport Nedir?

JasperReports Server ve Ireport raporlama Sistemi Kurulumu / Kullanımı 1. Bölüm 2. Bölüm 1- JasperReports Server ve Ireport Nedir? JasperReports Server ve Ireport raporlama Sistemi Kurulumu / Kullanımı 1. Bölüm 1.1- JasperReports Server ve Ireport Nedir? 1.2- JasperReports Server ve Ireport Kurulumu 1.3- JasperReports Server Genel

Detaylı

Windows 7 - IIS 7.5 üzerine PHP ve MySQL kurulumu

Windows 7 - IIS 7.5 üzerine PHP ve MySQL kurulumu Windows 7 - IIS 7.5 üzerine PHP ve MySQL kurulumu Not: "Aşağıdaki anlatım Windows 7 64 bite göredir. 32 bit kullanıyorsanız MySQL 32 bit versiyonunu yükleyiniz." Windows 7 (64 bit işletim sistemi) ve IIS

Detaylı

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online, Campus Online ile birlikte hocaların kullanımına açık, verdikleri derslerle ilgili çeşitli değişiklikleri ve bildirimleri yapabilecekleri web tabanlı

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

BIL411 - BİLGİSAYAR AĞLARI LABORATUVARI

BIL411 - BİLGİSAYAR AĞLARI LABORATUVARI BIL411 - BİLGİSAYAR AĞLARI LABORATUVARI ITS-101A INTERNET EĞİTİM SİSTEMİ TCP/IP THE DOMAIN NAME SYSTEM (ALAN ADI SİSTEMİ) İstanbul Ticaret Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Araş. Gör. Can EYÜPOĞLU

Detaylı

Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu

Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu Bu döküman içeriğinde, ayrı bir makina üzerinde Vasco kurulumu yapılacak, kurulum esnasında, data store olarak ODBC seçildikten sonra, ürün Active Directory

Detaylı

Active Directory Forest Discovery :

Active Directory Forest Discovery : Merhaba, Sccm 2012 R2 serisinin önceki makalesinde boundary tanımlarından bahsetmiştik,bu makalemizde sccm üzerinde yapılması gereken discovery methodlarından bahsedeceğim.discovery method lar nedir, ne

Detaylı

Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma

Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma DHCP, TCP/IP ağındaki makinelere IP adresi, DNS, Wins vb. ayarların otomatik olarak yapılması için kullanılır. Bu özellik ADSL modemlerin içerisinde de

Detaylı

Microsoft FrontPage 2003. Web Sitesi Hazırlama. Ögr.Gör.N.Nilgün Çokça

Microsoft FrontPage 2003. Web Sitesi Hazırlama. Ögr.Gör.N.Nilgün Çokça Microsoft FrontPage 2003 Web Sitesi Hazırlama Ögr.Gör.N.Nilgün Çokça Microsoft FrontPage 2003 Web Sitesi Hazırlama Ikinci Bölüm İçindekiler İçindekiler i Microsoft FrontPage 2003 2 Jump Menü-Açılan Menü

Detaylı

INTERRA SIP SERVER KULLANIM KLAVUZU

INTERRA SIP SERVER KULLANIM KLAVUZU INTERRA SIP SERVER KULLANIM KLAVUZU KLAVUZA GENEL BAKIŞ Bu kılavuz Interra Sip Server ürününün kurulması ve ayarlarının yapılması için gerekli bilgileri içermektedir. Lütfen ürünü kullanmaya başlamadan

Detaylı

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU Sayfa : 1/17 LST 0036 - TIPON Sayfa : 2/17 İMZA SAYFASI HAZIRLAYAN/LAR İsim Unvan İmza Tarih Hunain Durrani Takım Lideri 16.07.2012 GÖZDEN GEÇİREN/LER İsim Unvan İmza Tarih Türkay Yoldar Kalite Mühendisi

Detaylı

Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8. EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları

Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8. EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8 EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları İçerik 1 Giriş... 3 2 Oturum aç... 3 3 Download... 4 4 Son kullanıcı dosyası oluşturma... 4 2 1 Giriş ÖNEMLİ: EndNote

Detaylı

Windows Server 2008 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2008 Active Directory Kurulumu Windows Server 2008 Active Directory Kurulumu Active Directory,kaynaklar (yazıcılar, kullanıcılar, bilgisayarlar ve gruplar gibi) hakkındaki bilgileri saklayan ve bu bilgileri diğer kullanıcı ve bilgisayarların

Detaylı

Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) 4.4 sürümü, Fiery Server kullanımıyla görevlerin gerçekleştirilmesi için gerekli Fiery software i içerir.

Detaylı

LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014

LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014 LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014 www.sqlturkiye.com info@sqlturkiye.com 1 YUSUF KAHVECİ KİMDİR? Merhaba Sevgili Arkadaşlar, 1987 İstanbul doğumluyum. Bilgisayar Mühendisliği

Detaylı