LIV HOSPITAL AĞIZ VE DiŞ SAĞLIĞI KLiNiĞi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LIV HOSPITAL AĞIZ VE DiŞ SAĞLIĞI KLiNiĞi"

Transkript

1 Güzel gülüş mutlu ediyor! Hayat güzeldir. livhospital.com facebook.com/livhospital twitter.com/livhospital instagram.com/livhospital linkedin.com/livhospital PLK-YRD-225/00 Hayata sağlıkla gülümseyin.

2 Diş hekimliğinin şüphesiz en önemli görevi; sağlıklı dişler ve çiğneme fonksiyonunun eksiksiz yerine getirilmesinin sağlanmasıdır. Liv Hospital Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği nde tedavi süreci, her yaştan hastaya özel olarak belirlenir. Kadromuz her branşta uzman ve yetkin diş hekimlerinden oluşmaktadır. Ağız ve diş sağlığı kliniğimizde güncel, teknolojik ve estetik uygulamalar bilimsel ve hasta odaklı olacak şekilde yapılmaktadır. Diş hekimliğinin her branşından uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığınız için her zaman yanınızdayız. LiV HOSPITAL AĞIZ VE DİŞ KLİNİĞİ

3 Uzmanlıklarımız Oral Diagnoz Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Protetik Diş Tedavisi Restoratif Diş Tedavisi Periodontoloji Endodonti Pedodonti Ortodonti Kişilerin ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlarının teşhisinin konduğu, kişiye özel tedavi planlamasının yapıldığı, tedavileri için gerekli uzmanlara yönlendirildikleri diş hekimliği dalıdır. Amaç; hastanın şikâyetinin tespit edilmesi ve tedavisidir. Kişinin mevcut durumu bir bütün olarak ele alınır, bu sayede sadece mevcut şikâyetler değil, ileride ortaya çıkabilecek sorunların önlenmesi amacı ile tedaviye yönlendirilir. Erken teşhis sayesinde koruyucu ve önleyici tedaviler ile ileride daha büyük sorunların olması önlenebilir. Hasta muayenelerinde teşhis için radyografilerden yararlanılır. Ağız, diş ve çene bölgesinden alınan radyografilerle patoloji veya anomalilerin saptanması ve değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu bilgilerin ışığında bireye özgü tedavi planı hazırlanmakta ve hastalar ilgili uzman hekimlere yönlendirilmektedir.

4 AĞIZ DiŞ VE ÇENE CERRAHiSi Gömülü, yarı gömülü veya sürmüş dişlerin çekimleri (yirmi yaş dişleri), Ağız, çene ve yüz bölgesindeki enfeksiyonların, kistik ve tümöral oluşumların, yumuşak doku hastalıklarının tıbbi ve cerrahi tedavileri Diş kaynaklı kemik içi lezyonların tedavisi (apikal rezeksiyon), Çene ve yüz bölgesinde oluşan kırıkların tedavileri (travma) Yumuşak doku ve sert dokuların dental protezler yapılmadan önce düzeltilmesi Ağız, çene ve yüz bölgesinde estetik ve fonksiyonel bozukluklara neden olan deformitelerin cerrahi yöntemlerle düzeltilmesi (ortognatik cerrahi), Dental implant uygulamaları Dental implant uygulamaları amacıyla sert doku(kemik) ve yumuşak doku eksikliklerinin cerrahi yöntemlerle düzeltilmesi İleri cerrahi girişimler, Zygoma implantları Bone builder Sert doku greftleri 20 yaş dişi operasyonları Doğru pozisyonda sürmüş ve çevre dokulara zarar vermeyen 20 yaş dişinin yerinde kalmasında sakınca yoktur. Ancak çürüğe, diş eti hastalığına, kist oluşumuna, basınç ağrısına neden oluyorsa çekilmesi gerekebilir.

5 İmplant Diş kayıplarında kişilere kendi doğal dişlerin en konforlu şekilde tekrar hissettirecek uygulamadır. Sadece eksik diş bölgesine yapılan implant ile diş eksikliğinden kaynaklı boşluklar rahatlıkla giderilir, çiğneme fonsiyonu geri kazandırılır. Eksilen diş boşluğunu gidermek için, boşluğun önündeki ve arkasındaki dişlerin aşındırılarak köprü protezi yapılması önlenmiş olur. Küçük bir cerrahi işlem ile çene kemiğinize yerleştirilen implantlar sayesinde eksik dişlerinizi tamamlanır. İşlem lokal anestezi altında yapıldığından işlem sırasında hiçbir ağrı ve acı hissedilmemektedir. Sinüs lifting operasyonu Üst çenede azı dişler bölgesinde, diş kayıplarına bağlı sinüs sarkmaları görülebilir. Bu gibi durumlarda implant uygulamak için yeterli kemik yüksekliği bulunmaz. Bu duruma çözüm olarak sarkık sinüs tabanı kemik grefti (kemik tozu) yükseltilir ve gerekli kemik dokusu oluşturulur. Genel anestezi ve sedasyon altında yapılan cerrahi tedaviler Tüm ağız içi cerrahi işlemin yapılmasında lokal anestezi yeterlidir. Dental fobi, bulantı refleksi, fiziksel (eklem rahatsızlıkları vs) ve zihinsel engellerden dolayı lokal anestezi altında tedavi edilemeyen kişilere genel anestezi ya da sedasyon altında müdahale gerekebilmektedir. Ayrıca zaman sorunu yaşayan kişilerde, birden çok işlemin aynı gün içerisinde uygulanabilmesi için bu tür anestezi yöndemi de kullanabilmektedir. Bu tür uygulamalar kliniğimizde gerçekleştirilmektedir.

6 Gülmekten korkmayın! Eksik dişleriniz yüzünden yemek yemekte zorlanıyor musunuz? Gülerken dişlerinizi kapatıyor musunuz? Birçok kişi ağız ve diş problemleri yüzünden gülemiyor. Güzel gülüşler mutlu ediyor.sağlıklı ve estetik gülüşlere sahip olmak mümkün Dişler ve çevre dokularının kaybı estetik, fonksiyonel, fonetik ve psikolojik açıdan kayıplara neden olur. Kaybedilen dişlerin ve ağız içi çevre dokularının hastaya tekrar kazandırılmasını hedefleyen diş hekimliği dalıdır. Dental protezler yapılarak bu kayıpların tekrar kazanılması sağlanmış olur Protetik diş tedavisi hangi problemlerle ilgilenir? Sabit pro Hareketli pro Beyazlatma Çene eklem rahatsızlıkları geleneksel ve cad cam metadu ile yapılır. PROTETiK DiŞ TEDAViSi

7 Tam Seramik Kuron Protezleri (Metalsiz Kaplamalar) Veneer Kuron Kuron veya köprü protezlerinin dişeti kenarlarından yansıyan siyah metal görünen dişler uygulanan işlemleri çok kolay elevermektedir. Doğal dişlere estetik açıdan daha yakın şeffaflığı ayarlanabilen tam porselen veya zirkonya içeren protezlerle bu tip problemler rahatlıkla çözülebilmektedir. Lamina Dişlerin ön yüzlerine yapıştırılan, ince porselen uygulamalarıdır. Diş yüzeylerinde gerektiğinde hafif aşındırma yapılarak veya hiç yapılmadan uygulanabilirler. Estetik amaçla uygulanabilecek restorasyonlar arasında en konservatif olanıdır.

8 İnley ve Onley dolgular Dolgu yapılabilecek yeterli diş dokusu olmadığında uygulanan tedavi yöntemleridir. Çürükten temizlenmiş alanın ölçüsü alınarak laboratuvarda hazırlanan porselen dolgulardır. Dişin sınırları ve komşu dişlerle olan temas noktaları anatomik açıdan uygun hale getirilir. RESTORATiF DiŞ TEDAViSi Beyazlatma Dişlerdeki renkleşmeleri gidermek amacıyla lama süresi kişiye göre planlanır). Gerektiğinde uygulanan işlemlerdir. İki tip beyazlatma uygu- kişinin ölçüsü alınarak özel şeffaf plaklar hazır- laması vardır (ofis tipi,ev tipi). Bu uygulamalar lanır (ev tipi). Hastalara klinikte uygulanan Yeni Çürük Tarifi Restoratif diş tedavileri dişin ağız içinde çıplak gözle görülebilen ve dişlerin daha çok mine ve dentin kısımlarını ilgilendiren tedavilerdir. Bu tedavilerde dişin çürük veya harap olmuş kısımları, özel cihazlarla temizlenip uzaklaştırıldık- doğal dişin yapısını taklit edecek şekilde dolgu maddeleri ile restore edilerek işlem bitirilir. Daimi dolgu maddesi olarak bugüne kadar pek çok madde denenmiş ise de bugün en yaygın olarak kompozit (beyaz) ve porselen materyal- tek başına veya kombine olarak yapılabilir. Öncelikle diş taşı temizliği ile dişlerin yüzeyindeki diş taşı, plak artıkları ve basit renkleşmeler giderilir.daha sonrasında ofis tipinden diş yüzeylerine özel jeller sürülerek belirli bir süre boyunca özel ışınlar ile uygulama yapılır (uygu- jellerin düşük içerikli olanları verilerek bu özel plaklar ile evde uygulamaya devam etmesi sağlanır. İşlem prosedürleri hastalara göre uzman hekimlerimiz tarafından planlanır. tan sonra geriye kalan canlı ve sağlam dokular ler kullanılmaktadır.

9 Dişeti hastalıkları ve tedavisi (gingivitis, periodontitis,) İmplant çevresi dişeti hastalıkları ve tedavisi (periimplantitis) Diş taşı temizliği (detertraj) Dişeti kanamaları Dişeti çekilmeleri Yumuşak doku greftleri Ağız kokusu Ağız hijyeni eğitimi PERiODONTOLOJi Diş eti estetiği Özellikle üst çene ön bölgedeki diş etlerinizin görüntüsü de estetiğinizi etkilemektedir. Diş etinin konturları, dişlerin morfolojisine ve kişiye özel düzenlenir. Bu işlemler dişetinin gereğinden fazla görünen bölümünün seviyelendirilmesi, dişlerin ve çevre kemik dokularının kişiye özel yapılandırılmasıdır. Genişletilmiş diştaşı temizliği Yetersiz bakım nedeni ile oluşmuş taş ve plaklar diş yüzeyinden ultrasonik temizleme cihazı ile uzaklaştırılır. Temizleme tozu ile diş yüzeyleri ve diş aralarındaki renkleşmeler giderilir. Cila patları ile dişler cilalanır. Diş fırçalama, diş ipi ve arayüz fırçası kullanımı konusunda bilgilendirme yapılır. Gereken durumlarda florur jel uygulaması yapılır. Diş ve dişeti çevresi dokularının hastalıklarının teşhisi, tedavisi ve tedavi sonrasında elde edilen sağlıklı dokunun korunmasını sağlayan bir diş hekimliği dalıdır.

10 PEDODONTİ Çocuklara çürük önleyici ve koruyucu tedaviler Yer tutucular Diş travmalarında tedavi Dolgu ve kanal tedavisi işlemleri ENDODONTİ Dişin iç kısmında, diş dokularının beslenmesinde ve Bu durumda dişde ağrı, iltihap ve/veya o apse korunmasında önemli görevi olan sinir ve damar oluşabilir. Bu gibi durumlarda kanal tedavisi dokusu (diş özü-pulpa) vardır. Diş çürüklerinin uygulanır. ilerleyerek pulpaya kadar ulaşması ve pulpanın içinde ilerlemesi sonucu enfeksiyon gelişir. Endododonti hangi problemlerle ilgilenir? Kanal tedavileri Apseli ve iltihaplı dişlerin tedavisi 0-15 yaş grubu çocukların diş ve çevre dokusu ile ilgili tedavileri ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Dişsiz dönem, süt dişlerinin sürmeye başladığı dönem, süt dişlerinin ağızda tamamlandığı dönem, sürekli dişlerin sürmeye başladığı karışık dişlenme dönemi ve sürekli dişlerin tamamlandığı dönem olmak üzere uzun bir süreci kapsamaktadır. Erken yaşta yapılan ilk muayenede amaç çocuğun dişlerinin çürümesini önlemek ve ailere çocuğun ağız hijyeni konusundaki sorumluluklarını hatırlatmaktır. İlk diş sürmesini takiben diş hekimi kontrollü başlatılmalıdır. Bundan sonra her 6 ayda bir diş hekimi ziyareti tekrar edilmelidir.

11 Çürük önleyici tedaviler Bu uygulamalar tüm süt ve sürekli dişlere yapılır. Fissür örtücü ve florür uygulamaları ile çocukların özellikle erken yaşta diş çürükleri ile karşılaşması önlenir. Hayat boyu kullanacakları sürekli dişleri de korunur. Süt Dişi Çürükleri ve Tedavileri Çocuk yaşta oluşmuş çürükler yetişkinlerde olduğu gibi dolgu ve kanal tedavileri ile tedavi edilir. Ayrıca süt dişlerine uygulanan bu tedaviler alttaki daimi diş germini (sürmemiş diş tomucuğu) enfeksiyondan korunmasını sağlayarak sağlıklı şekilde sürmesini sağlar. Süt dişi çekimleri ve yer tutucu uygulamalar Tedavi edilemeyecek kadar harap olmuş veya çeşitli nedenlerle erken çekilmesi gereken süt dişlerinin yerine yapılan uygulamalardır. Bu sayede alttan gelecek olan sürekli dişin sürme boşluğu korunur ve ileride olası çapraşıklıklar önlenir. Diş travmalarında tedaviler Özellikle çocuk yaşlarda sıklıkla meydana gelen düşme ve çarpmaya bağlı diş kırıkları, kayıpları veya diş sallantıları tedavi edilir. Genel anestezi altında yapılan diş tedavileri Aşırı diş hekimi korkusu olan ve/veya çeşitli nedenlerle klinik koşullarında iletişim kurulamayan çocukların tedavileri genel anestezi altında ameliyathane koşullarında gerçekleştirilir. Yapılması gereken tüm dental işlemler tek seansta yapılır. Unutulmamalıdır ki çocukların edindiği ilk diş hekimi ziyareti oldukça önemlidir. çocuk hiç ağrı duymadan rutin kontrollerle dişleri henüz çürümeden veya çürüğü ilerlemeden hekim ile tanışırsa bu ziyaretleri ağrılı olarak düşünmeyecek ve dental fobisi gelişmeyecektir.

12 ORTODONTİ Lingual teknik İnvisalign Safir, Porselen, Metal Braketler Geleneksel Ortodontik Tedavi (Porselen, Safir, Metal Braketler) Ortodontik tedavi çapraşık dişlerin düzeltilmesi, alt ve üst çenedeki uyumsuzlukların giderilmesi, dişeti sağlığı için yapılan tedavidir. Dişlerin dış yüzeylerine yapıştırılan braket uygulamaları gibi geleneksel tedavi yöntemleri teknolojinin de hayatımıza girmesiyle yerini görünmeyen braketlere bırakmıştır.bu sayede her yaş grubundan tüm kişiler rahatlıkla ortodontik tedavi yaptırabilir. İnvisalign Kişiye özel hazırlanan şeffaf plaklar ile yapılan tedavi şeklidir. Dişlerin üzerinde metal braketler bulunmadığından ortodontik tedavi görüldüğü belli olmamaktadır. Lingual Ortodonti Geleneksel metal braketlerin dişlerin arka yüzeylerine uygulandığı tedavi şeklidir. Bu yöntem ile dişlerdeki braketler bakıldığında görülmemektedir. Bu yöntem estetik kaygı olmadan yetişkinlerde rahatlıkla kullanılır.

Estetik ve konvansiyonel diş hekimliği adına tüm dental tedaviler için alt yapı ve teknolojik olarak hazırız.

Estetik ve konvansiyonel diş hekimliği adına tüm dental tedaviler için alt yapı ve teknolojik olarak hazırız. Ağız ve Diş Sağlığı Medikal Kadromuz Dr. Dt. Özgür ÖZTÜRK Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Yıldız ÖZTÜRK ORTAN Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Burak SAYDAM Ağız ve Diş Çene Cerrahisi Uzmanı Dt. Tuğçe KAYA

Detaylı

ORTODONTİ ANABİLİM DALI

ORTODONTİ ANABİLİM DALI ORTODONTİ ANABİLİM DALI Ortodonti; Latince de "düzgün diş anlamına gelmektedir. Genel olarak; çocuklar ve yetişkin bireylerin diş ve çene yapılarında meydana gelen bozuklukların teşhisi, tedavisi ve önlenmesi

Detaylı

TARİHÇE BÖLÜMLER. Fakültemiz Klinik Bilimler Bölümü altında hizmet veren sekiz Anabilim Dalı bulunmaktadır.

TARİHÇE BÖLÜMLER. Fakültemiz Klinik Bilimler Bölümü altında hizmet veren sekiz Anabilim Dalı bulunmaktadır. TARİHÇE Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 15/04/2011 tarihli ve 27906 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 04/04/2011 tarihli ve 2011/1595 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Yükseköğretim

Detaylı

PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ ANABİLİM DALI

PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ ANABİLİM DALI PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ ANABİLİM DALI Protetik diş tedavisi, dişlerin şekil, form, renk bozuklukları ve diş eksikliklerinin tedavi edilmesinde, fonasyon, estetik ve çiğneme etkinliğinin sağlanmasında etkili

Detaylı

Ortodonti. İlk Muayene zamanı:

Ortodonti. İlk Muayene zamanı: Ortodonti Ortodonti, diş, çeneler ve yüz bölgesinde oluşmuş bozukluk veya uyum sorunlarını tedavi eden branştır. Söz konusu bozuklukların önlenmesi ve ilerlemesinin önüne geçilmesi için de tedaviler yöntemleri

Detaylı

YENİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLGİ FORMLARI 1

YENİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLGİ FORMLARI 1 Personel Uzman Diş Hekimi Doktoralı Diş Hekimi Ağız Diş Hizmetlerinde Çalışan Personeller YENİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLGİ FORMLARI Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Çocuk Diş Hekimliği

Detaylı

ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ ve ORTODONTİ

ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ ve ORTODONTİ Hayat gülümseyince güzel... ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ ve ORTODONTİ Erken yaşta yapılan tedaviler yarının estetik sorununu önlüyor prodenta.com.tr Çocuk Diş Hekimliği Çocuk diş hekimine (Pedodontist) ilk olarak

Detaylı

Sabit Protezler BR.HLİ.011

Sabit Protezler BR.HLİ.011 Sabit Protezler Beyin Tümörleri Sabit Protezler Sabit Protez Nedir? Sabit protez, eksik veya aşırı derecede madde kaybı görülen dişlerin, renk ve dokusuna benzer malzeme kullanılarak yerine konması işlemidir.

Detaylı

İmplantın Uygulanabilirliği İmplantlar belirli bir kalınlığı ve genişliği olan yapılardır. Bu nedenle implant öngörülen bölgede çene kemiğinin

İmplantın Uygulanabilirliği İmplantlar belirli bir kalınlığı ve genişliği olan yapılardır. Bu nedenle implant öngörülen bölgede çene kemiğinin 2 Dental İmplantlar Dental implant eksik olan dişlerin işlevini ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve kemikle uyumlu malzemeden yapılan yapay diş köküdür. Köprü ve tam protezlere

Detaylı

Tanı ve Tedavi Planlaması. Prof.Dr. Kıvanç Kamburoğlu Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı

Tanı ve Tedavi Planlaması. Prof.Dr. Kıvanç Kamburoğlu Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı Tanı ve Tedavi Planlaması Prof.Dr. Kıvanç Kamburoğlu Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı Hastalıkların uygun ve doğru tedavisi için ilk koşul doğru

Detaylı

Dersin Kodu Dersin Adı Z/S T U K DPE 603 Fiziksel, psikolojik, sosyal gelişim ve davranış

Dersin Kodu Dersin Adı Z/S T U K DPE 603 Fiziksel, psikolojik, sosyal gelişim ve davranış PEDODONTİ Ders Koordinatörü: Prof. Dr. Serap Çetiner, scetiner@neu.edu.tr DersSorumluları: Prof. Dr. Serap Çetiner, scetiner@neu.edu.tr Prof.Dr. Şaziye Aras, saziye_aras@yahoo.com Prof.Dr. Leyla Durutürk,

Detaylı

E.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI

E.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI E.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 HİZMETİN ADI (Ağız,Diş ve Çene Radyolojisi Klinik Muayene (Ağız,Diş ve Çene Radyolojisi İSTENEN BELGELER ; 1- SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur

Detaylı

Genel Bilgiler. Hastalar için önemli hususlar

Genel Bilgiler. Hastalar için önemli hususlar Genel Bilgiler Bölümümüzde uyguladığımız kapsamlı muayene esnasında; genel sağlık durumunuz ile ve varsa sürekli kullandığınız ilaçlarla ilgili bilgi alınır; genel ağız muayeneniz yapılır, tedaviden beklentileriniz

Detaylı

EK-1 KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ B-DİŞ TEDAVİLERİ FİYAT LİSTESİ B-DİŞ TEDAVİLERİ FİYAT LİSTESİ ÜNİVERSİTELER İÇİN TAVAN FİYAT (TL)

EK-1 KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ B-DİŞ TEDAVİLERİ FİYAT LİSTESİ B-DİŞ TEDAVİLERİ FİYAT LİSTESİ ÜNİVERSİTELER İÇİN TAVAN FİYAT (TL) KAMU HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ EK-1 SIRA B-DİŞ TEDAVİLERİ FİYAT LİSTESİ B-DİŞ TEDAVİLERİ FİYAT LİSTESİ 1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI 2 S401010 Diş hekimi muayenesi 14 21 3 S401030 Konsültan diş hekimi

Detaylı

Periodontoloji nedir?

Periodontoloji nedir? Periodontoloji Periodontoloji nedir? Periodontoloji, dişleri ve implantları çevreleyen yumuşak ve sert dokuların iltihabi hastalıkları ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir dişhekimliği dalıdır. Periodontoloji,

Detaylı

Süt dişleri neden önemlidir? İlk dönemde süt dişlerinin bakımı nasıl yapılmalıdır?

Süt dişleri neden önemlidir? İlk dönemde süt dişlerinin bakımı nasıl yapılmalıdır? 1 2 Süt Dişleri Süt dişleri neden önemlidir? Sanılanın aksine, diş sağlığı açısından süt dişleri önemli dişlerdir. Bu dişler, daimi dişlerin oluşumu ve çenelerin gelişimi esnasında konuşma ve çiğneme açısından

Detaylı

BAĞDAT CADDESİ LEVENT ACARKENT www.dentram.com

BAĞDAT CADDESİ LEVENT ACARKENT www.dentram.com BAĞDAT CADDESİ LEVENT ACARKENT www.dentram.com Yüzünüzü güldüren uzmanlık ve teknoloji DENTRAM Dentram Diş Tedavi Kliniği, 1994 yılında Bağdat Caddesi nde, Ortodonti Uzmanı Dr. Aylin Sezen Yalçın ve Çene

Detaylı

DİŞ HEKİMİ AYŞEGÜL ÖZTÜRK KLİNİĞİ

DİŞ HEKİMİ AYŞEGÜL ÖZTÜRK KLİNİĞİ DİŞ HEKİMİ AYŞEGÜL ÖZTÜRK KLİNİĞİ DİŞ HEKİMİ AYŞEGÜL ÖZTÜRK KLİNİĞİ TEDAVİ VE HİZMETLER Yeni ve Modern Kliniğimizde Hizmetinizdeyiz; İmplant ve Hareketli Protezler Şeffaf Plaklarla Ortodontik Tedavi Çocuk

Detaylı

Periodontoloji nedir?

Periodontoloji nedir? Periodontoloji 1 2 Periodontoloji Periodontoloji nedir? Periodontoloji, dişleri ve implantları çevreleyen yumuşak ve sert dokuların iltihabi hastalıkları ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir dişhekimliği

Detaylı

A ZINIZA SA LIK ÇENE CERRAH S. ESTET K D Ş Laminate - Empress - Zirkonyum Kuronlar. BLEACH NG Diş Beyazlatma. MPLANTOLOJ Vidalı diş sistemi

A ZINIZA SA LIK ÇENE CERRAH S. ESTET K D Ş Laminate - Empress - Zirkonyum Kuronlar. BLEACH NG Diş Beyazlatma. MPLANTOLOJ Vidalı diş sistemi A ZINIZA SA LIK ESTET K D Ş Laminate - Empress - Zirkonyum Kuronlar PROTEZLER Sabit kuron köprü protezler Hareketli protezler PER ODONTOLOJ Diş eti hastalıkları ve tedavisi ÇENE CERRAH S MPLANTOLOJ Vidalı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PERİODONTOLOJİ ANABİLİM DALI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PERİODONTOLOJİ ANABİLİM DALI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PERİODONTOLOJİ ANABİLİM DALI Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özay Uslu (Anabilim Dalı Başkanı) Uzman Dt. Vesile Elif Toy Dt. Ömer Alperen Kırmızıgül Arş. Gör. Semih Akgül

Detaylı

DİŞ TEDAVİLERİ ÜCRET LİSTESİ

DİŞ TEDAVİLERİ ÜCRET LİSTESİ 1 1. TEŞHİS VE PLANLAMASI 2 401.010 Diş hekimi muayenesi 7,00 TL 3 401.030 Konsültan diş hekimi muayenesi 4,00 TL 4 401050 (Mülga:RG-24/12/2014-29215/21-b md. 401051 (EK:RG-24/12/2014-29215/21-a md. Periapikal

Detaylı

EK-3 DİŞ FİYAT LİSTESİ DİŞ TEDAVİLERİ FİYAT LİSTESİ KODU İŞLEM ADI AÇIKLAMALAR FİYAT TL

EK-3 DİŞ FİYAT LİSTESİ DİŞ TEDAVİLERİ FİYAT LİSTESİ KODU İŞLEM ADI AÇIKLAMALAR FİYAT TL EK-3 DİŞ FİYAT LİSTESİ DİŞ TEDAVİLERİ FİYAT LİSTESİ SIRA NO KODU İŞLEM ADI AÇIKLAMALAR FİYAT TL 1. TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI 1 D300000 Diş hekimi muayenesi 22.00 TL 2 D300001 Konsültan dişhekimi muayenesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Okan Üniversitesi, Türkiye ye eğitim ve sağlıkta hizmet etmeye devam edecek. Sağlıkla kalın! Bekir OKAN Mütevelli Heyet Başkanı

İÇİNDEKİLER. Okan Üniversitesi, Türkiye ye eğitim ve sağlıkta hizmet etmeye devam edecek. Sağlıkla kalın! Bekir OKAN Mütevelli Heyet Başkanı İÇİNDEKİLER OKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HASTANESİ 3 TUZLA DA HİZMETİNİZDE! OKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HASTANESİ 5 MECİDİYEKÖY de... OKAN ÜNİVERSİTESİ 7 OKAN ÜNİVERSİTESİ 8 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ

Detaylı

KÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI STAJ PUANLARI ve STAJ DERSİNİN SORUMLU ÖĞRETİM ÜYESİ

KÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI STAJ PUANLARI ve STAJ DERSİNİN SORUMLU ÖĞRETİM ÜYESİ KÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI STAJ PUANLARI ve STAJ DERSİNİN SORUMLU ÖĞRETİM ÜYESİ ENDODONTİ ANABİLİM DALI DÖNEM IV Staj Puanı: Doğru çalışma boyunda hermetik olarak doldurulmuş

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSHANE PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSHANE PROGRAMI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSHANE PROGRAMI ORAL SİMULASYON LAB. 08:00-09:00 09:00-10:00 OS 2 E (A/B) 10:00-11:00 1OS 1 (A/B) OS 2 P 1 (A/B) OS 2 Rest. (A/B) OS 2 P 2 (A/B) 11:00-12:00 12:00-13:00

Detaylı

KORUYUCU DİŞ HEKİMLİĞİ-YER TUTUCULAR-FLOR UYGULAMASI-FİSSÜR ÖRTÜCÜLER

KORUYUCU DİŞ HEKİMLİĞİ-YER TUTUCULAR-FLOR UYGULAMASI-FİSSÜR ÖRTÜCÜLER KORUYUCU DİŞ HEKİMLİĞİ-YER TUTUCULAR-FLOR UYGULAMASI-FİSSÜR ÖRTÜCÜLER Koruyucu Diş Hekimliği Çocuklarda koruyucu diş hekimliği yaklaşım ve tedavileri şu başlıklardan oluşur:» Fırçalama» Diş gelişiminin

Detaylı

EK-7 DİŞ TEDAVİLERİ FİYAT LİSTESİ SIRA BİRİM KODU İŞLEM ADI AÇIKLAMALAR PUAN NO

EK-7 DİŞ TEDAVİLERİ FİYAT LİSTESİ SIRA BİRİM KODU İŞLEM ADI AÇIKLAMALAR PUAN NO EK-7 DİŞ TEDAVİLERİ FİYAT LİSTESİ SIRA 1 1. TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI 2 401.010 Diş hekimi muayenesi 12 7,00 3 401.020 Uzman diş hekimi muayenesi 15 9,00 4 401.030 Konsültan dişhekimi muayenesi 7 4,00

Detaylı

PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 24.02.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ Yrd. Doç. Dr. Enhoş: Protez Yapıştırıcıları Dikkatli Kullanın Özellikle damak protezi kullanan hastalarda en sık karşılaşılan sorunlardan birisi tutuculuktur. Protezin

Detaylı

T.C UŞAK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

T.C UŞAK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 1. SINIF 1. Yıl Ders Kodu Ders Adı Ders Türü DÖNEM T U KREDİ AKTS 0111011052016 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu Güz 2 0 2 2 0111011072016 TEMEL BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI Zorunlu

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI 2013-2014 KLİNİK STAJ BARAJLARI (EK-4)

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI 2013-2014 KLİNİK STAJ BARAJLARI (EK-4) DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI 2013-2014 KLİNİK (EK-4) SINIF PEDODONTİ ANABİLİM DALI Adet AÇIKLAMA Kompomer, Amalgam,Kompozit dolgu 45 Tüm dolgu tedavileri, anterior ve posterior dişler dahil

Detaylı

DİŞ TEDAVİLERİ PUAN LİSTESİ TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI Diş hekimi muayenesi 11, Konsültan diş hekimi muayenesi 6,75 4

DİŞ TEDAVİLERİ PUAN LİSTESİ TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI Diş hekimi muayenesi 11, Konsültan diş hekimi muayenesi 6,75 4 1 1. TEŞHİS VE PLANLAMASI 2 401.010 Diş hekimi muayenesi 11,80 7 3 401.030 Konsültan diş hekimi muayenesi 6,75 4 4 401050 401051 (EK:RG-24/12/2014- Periapikal film, her biri 6,75 4 Periapikal film, her

Detaylı

Ağız Hastalıkları (2 0) Doç. Dr. Osman A. ETÖZ

Ağız Hastalıkları (2 0) Doç. Dr. Osman A. ETÖZ AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI /GÜZ/ ADI Dt. Halis Ali ÇOLPAK Dt. Ömer ÜLKER Dt. Halis Ali ÇOLPAK Dt. Ömer ÜLKER Dt. Veysel KALKAN Dt. Halis Ali ÇOLPAK Dt. Ömer

Detaylı

TDB AKADEMİ Oral İmplantoloji Programı Temel Eğitim (20 kişi) 1. Modül 29 Eylül 2017, Cuma

TDB AKADEMİ Oral İmplantoloji Programı Temel Eğitim (20 kişi) 1. Modül 29 Eylül 2017, Cuma TDB AKADEMİ Oral İmplantoloji Programı Temel Eğitim (20 kişi) 1. Modül 29 Eylül 2017, Cuma Oral İmplantolojide Temel Kavramlar, Teşhis ve Tedavi Planlaması 13.30-15.00 Dental implantların kısa tarihçesi

Detaylı

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞIMIZ ELİMİZDE

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞIMIZ ELİMİZDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞIMIZ ELİMİZDE Ağız ve diş sağlığı anne karnında başlar Doğum öncesi yeterli beslenen ve sağlam doğan bebeklerin 6 aylıktan itibaren ilk SÜT DİŞLERİ çıkar 2,5 3 yaşın sonuna kadar çocuğun

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ İLE TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ ARASINDA, HAK SAHİPLERİNE AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ SUNULMASINA İLİŞKİN PROTOKOL

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ İLE TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ ARASINDA, HAK SAHİPLERİNE AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ SUNULMASINA İLİŞKİN PROTOKOL TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ İLE TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ ARASINDA, HAK SAHİPLERİNE AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ SUNULMASINA İLİŞKİN PROTOKOL I.GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu sözleşmede kullanılan Kurum deyimi

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ 1.SINIF KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 217-218 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ 1. Sınıf Güz Dönemi Ara Sınavları 11.12.217 8: MANİPÜLASYON 8:

Detaylı

AYDINLATILMIŞ ONAM BELGESİ

AYDINLATILMIŞ ONAM BELGESİ ORTODONTİK TEDAVİLER İÇİN AYDINLATILMIŞ ONAM BELGESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM Başarılı bir ortodontik tedavi için hastanın kendisine yapılacak tedavi hakkında bilgi sahibi olması gereklidir. Genellikle bilgilendirilmiş

Detaylı

Hareketli Protezler BR.HLİ.008

Hareketli Protezler BR.HLİ.008 Hareketli Protezler Hareketli Protez Nedir? Hasta tarafından takılıp çıkarılabilen ve eksik dişlerin yerini alan apareylerdir. Total protez, parsiyel protez, immediat protez ve diş üstü protezler olmak

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ 1.SINIF 1. Sınıf Güz Dönemi Ara Sınavları 10.12.2018 Pazartesi 08:00

Detaylı

İMPLANT. Prof. Dr. Ahmet Saraçoğlu

İMPLANT. Prof. Dr. Ahmet Saraçoğlu İMPLANT Prof. Dr. Ahmet Saraçoğlu İMPLANT NEDİR? İmplant, herhangi bir nedenden dolayı kaybedilen dişlerin, fonksiyon ve görünüşünü tekrar kazandırmak amacıyla, kişinin çene kemiğine yerleştirilen, kişinin

Detaylı

KÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

KÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI KÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI Dönem 1 1. Yarıyıl 08:00-08:45 Manipülasyon Türk Dili 09:00-09:45 Manipülasyon Türk Dili 10:00-10:45 Manipülasyon Ders Kurulu Ders

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ

EGE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ 00102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ- I (TÜM SINIF) Dönemlik 172 12.11.2018 PAZARTESİ 12.15-13.15 1-2 00113 DAVRANIŞ BİLİMLERİ Dönemlik 171 14.11.2018 ÇARŞAMBA 12.15.-13.15 1-2 00111 DİŞ HEKİMLİĞİ

Detaylı

SİNCAN ADSM KURUM BİLGİ REHBERİ

SİNCAN ADSM KURUM BİLGİ REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ANKARA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ 3.GENEL SEKRETERLİĞİ SİNCAN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SİNCAN ADSM KURUM BİLGİ REHBERİ DOKÜMAN KODU Doküman Kodu:YÖN.RH.04

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI Dönem 1 1. Yarıyıl 08:30-09:20 Manipülasyon Türk Dili 09:30-10:20 Manipülasyon Türk Dili 10:30-11:20 Manipülasyon

Detaylı

RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ

RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ Ders Koordinatörü: Prof. Dr. Nuran Ulusoy, nulusoy@neu.edu.tr Ders Sorumluları: Prof. Dr. Nuran Ulusoy, nulusoy@neu.edu.tr Prof. Dr. Hikmet Solak, hsolak@neu.edu.tr Prof. Dr. Arzu

Detaylı

YENİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLGİ FORMLARI

YENİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLGİ FORMLARI MUĞLA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ,45,D Uzman Diş Hekimi Doktoralı Diş Hekimi Diş Hekim 4 Toplam Diş Hekimi Diş Hekimi Başına Düşen Günlük Poliklinik (kamu için-aylık iş günü 5 3,3 Diş Hekimi Başına Düşen

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ 1.SINIF 1. Sınıf Bahar Dönemi Ara Sınavları 24.04.2017 Pzt 08:00

Detaylı

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 05 Kasım 2010 tarihli ve 44100 Makam Onayı ile yürürlüğe konulan AĞIZ VE DĠġ SAĞLIĞI MERKEZLERĠ ĠLE DĠġ HASTANELERĠNDE GÖREVLĠ PERSONELE BĠRĠM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ

Detaylı

1.GRUP 2 TEDAVİ VE ENDODONTİ

1.GRUP 2 TEDAVİ VE ENDODONTİ 1.GRUP ANKARA, ANTALYA, AYDIN, BURSA, ÇANAKKALE, EDİRNE, GAZİANTEP, İZMİR, KAYSERİ, KIRKLARELİ, KOCAELİ, KONYA, MANİSA, TRABZON İLÇELERİNDE DİŞHEKİMLERİNİN UYGULAYACAKLARI AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MUAYENE VE TEDAVİ

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI PROGRAMI. 1. Yarıyıl (Güz) Kodu Dersin Adı Türü T U K AKTS

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI PROGRAMI. 1. Yarıyıl (Güz) Kodu Dersin Adı Türü T U K AKTS DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI PROGRAMI 1. Yarıyıl (Güz) DIS-111 MANUPLASYON TEORİK Z 1 0 1 1 DIS-113 MANUPLASYON PRATİK Z 0 4 2 3 TTB-101 TEMEL TIP BİLİMLERİ I Z 8 0 8 8 SEÇMELİ

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ 1.SINIF 1. Sınıf Güz Dönemi Ara Sınavları 12.12. 2016 08:30 MANİPÜLASYON

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMI. KODU DERSİN ADI TE UY AKTS Ders Süresi*

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMI. KODU DERSİN ADI TE UY AKTS Ders Süresi* ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMI 1.SINIF KODU DERSİN ADI TE UY AKTS Ders Süresi* DEN 180 Anatomi 2 1 6 DEN 186 Tıbbi Biyoloji 3 6 DEN 183 Biyofizik

Detaylı

1. SINIF DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ 1.SINIF DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS

1. SINIF DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ 1.SINIF DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS 1. SINIF DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ DEN 101 Diş Morfolojisi ve Manuplasyon ve Protetik Diş Tedavisi I (Yıllık Ders) Z 3 12 (6+6) - 12 (7+5) EDP 101 Diş Hekimliği için İngilizce Z 4 - - 3 CE 100

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TIPTA UZMANLIK KURULU. Protetik Diş Tedavisi Uzmanlık Eğitimi Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Komisyonu.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TIPTA UZMANLIK KURULU. Protetik Diş Tedavisi Uzmanlık Eğitimi Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Komisyonu. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TIPTA UZMANLIK KURULU Protetik Diş Tedavisi Uzmanlık Eğitimi Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Komisyonu Protetik Diş Tedavisi Uzmanlık Eğitimi Çekirdek Eğitim Müfredatı 2011

Detaylı

3.GRUP 2016 KDV 2016 KDV 1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI

3.GRUP 2016 KDV 2016 KDV 1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI 3.GRUP ADIYAMAN, AFYONKARAHİSAR, AĞRI, AKSARAY, ARDAHAN, BATMAN, BİLECİK, BİNGÖL, BİTLİS, ÇANKIRI, ÇORUM, ELAZIĞ, HAKKARİ, IĞDIR, KARAMAN, KARS, KASTAMONU, KIRIKKALE, KIRŞEHİR, KİLİS, KÜTAHYA, MARDİN,

Detaylı

2015 KDV Hariç 1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI 2 TEDAVİ VE ENDODONTİ

2015 KDV Hariç 1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI 2 TEDAVİ VE ENDODONTİ 3.GRUP ADIYAMAN, AFYONKARAHİSAR, AĞRI, AKSARAY, ARDAHAN, BARTIN*, BATMAN, BİLECİK, BİNGÖL, BİTLİS, ÇANKIRI, ÇORUM, ELAZIĞ, HAKKARİ, IĞDIR, KARABÜK*, KARAMAN, KARS, KASTAMONU, KIRIKKALE, KIRŞEHİR, KİLİS,

Detaylı

YENÝ AÐIZ VE DÝÞ SAÐLIÐI BÝLGÝ FORMLARI 1

YENÝ AÐIZ VE DÝÞ SAÐLIÐI BÝLGÝ FORMLARI 1 Personel Uzman Diþ Hekimi Doktoralý Diþ Hekimi Aðýz Diþ Hizmetlerinde Çalýþan Personeller YENÝ AÐIZ VE DÝÞ SAÐLIÐI BÝLGÝ FORMLARI Aðýz,Diþ ve Çene Cerrahisi Aðýz, Diþ ve Çene Radyolojisi Çocuk Diþ Hekimliði

Detaylı

TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI Ocak-Haziran KDV DAHİL Temmuz-Aralık KDV DAHİL

TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI Ocak-Haziran KDV DAHİL Temmuz-Aralık KDV DAHİL 5.GRUP AFYON, AKSARAY, BARTIN, BİLECİK, ÇANKIRI, ÇORUM, KARABÜK, KARAMAN, KASTAMONU, KIRIKKALE, KIRŞEHİR, KÜTAHYA, MANİSA, SİVAS, TOKAT, UŞAK, YOZGAT İLLERİNİN ASGARİ ÜCRET TARİFESİ (Bu tarife 01.01.2002-31.12.2002

Detaylı

Hasta bilgilendirme broşürü. Tam-seramik. ile mükemmel dişler

Hasta bilgilendirme broşürü. Tam-seramik. ile mükemmel dişler Hasta bilgilendirme broşürü Tam-seramik ile mükemmel dişler Güzel dişler için doğal bir istek Güzel dişlerin arzu edilmesi çok doğaldır, bu da restorasyonun kalitesine ve seçimine dikkat etmek için iyi

Detaylı

Başlıca uygulama alanları şu şekilde özetlenebilir:

Başlıca uygulama alanları şu şekilde özetlenebilir: Laminate kaplama (Laminat Vener-dental veneer) nedir? (Laminey, Lamine ya da lamina olarak da bilinir.=yaprak Porselen) Görünüşünüzü olumsuz yönde etkileyen bir çok diş bozukluklarında mükemmel bir kozmetik

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI 1. YIL

Eğitim Öğretim Yılı YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI 1. YIL 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI 1. YIL Dersin Kodu Dersin Adı Hafta Teorik Pratik Kredi AKTS DENT 115 Diş Morfolojisi, Maniplasyon ve Protetik

Detaylı

Türk Dişhekimleri Birliği 1

Türk Dişhekimleri Birliği 1 2017 YILI DİŞHEKİMLERİNİN UYGULAYACAKLARI AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MUAYENE VE TEDAVİ ÜCRET TARİFESİ (Bu tarife bütün il ve ilçeler için geçerlidir) 1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI 1-1 Dişhekimi Muayenesi 50,93 55,00

Detaylı

Teorik Dersler Kampüs İktisat Fakültesi 2. Kat 211 no lu sınıf ta, Mesleki Uygulama Dersleri Zemin Kat Laboratuvarda işlenecektir.

Teorik Dersler Kampüs İktisat Fakültesi 2. Kat 211 no lu sınıf ta, Mesleki Uygulama Dersleri Zemin Kat Laboratuvarda işlenecektir. . Sınıf. Dönem 08:30-09:20 Manipülasy Güzel Sanatlar İnkılap Tarihi Top. Ağız Diş Sağ 09:30-0:20 Manipülasy Güzel Sanatlar İnkılap Tarihi Tıbbi Biyoloji Organik 0:30-:20 Manipülasyon Türk Dili Tarihi Tıbbi

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI KLİNİK STAJ BARAJLARI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI KLİNİK STAJ BARAJLARI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI 2014-2015 KLİNİK STAJ 22.08.2014 SINIF 4. SINIF STAJ 5. SINIF STAJ PEDODONTİ ANABİLİM DALI TEDAVİ Adet AÇIKLAMA Kompomer, Amalgam,Kompozit dolgu 40 Tüm dolgu tedavileri,

Detaylı

TARİFENİN UYGULANMASINA YÖNELİK AÇIKLAMA

TARİFENİN UYGULANMASINA YÖNELİK AÇIKLAMA TARİFENİN UYGULANMASINA YÖNELİK AÇIKLAMA 1- Köprü bünyesindeki her diş yapılan kuron cinsine göre değerlendirilir. 2- Hassas (anker) ve yarı hassas tutucuları içeren protezlerde eleman ücretleri ve diğer

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI KLİNİK UYGULAMA BARAJLARI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI KLİNİK UYGULAMA BARAJLARI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI 2017-2018 KLİNİK SINIF PERİODONTOLOJİ ANABİLİM DALI ADET PUAN Detertraj x1 (Yarım Çene) 1 4. SINIF KLİNİK BARAJI 4. SINIF BARAJ PUANI Subgingival küretaj x1 (Yarım

Detaylı

SAMSUN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ AĞIZ, DİŞ, ÇENE CERRAHİSİ ONAM FORMU

SAMSUN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ AĞIZ, DİŞ, ÇENE CERRAHİSİ ONAM FORMU SAMSUN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ AĞIZ, DİŞ, ÇENE CERRAHİSİ ONAM FORMU Sayın hasta / vekili yasal temsilcisi; Hasta Protokol No : Adı Soyadı : Doğum Tarihi : Cinsiyeti : Hastaya Verildiği Tarih/saat

Detaylı

Hastane Yöneticisinden;

Hastane Yöneticisinden; Hastane Yöneticisinden; Amacımız Hastanemizde Ulusal ve Uluslararası gelişmeleri sürekli izleyerek, değişen koşullara uyum sağlayarak, ülkemiz için diş sağlığında bir model oluşturmaktır. Bu onurlu görevi

Detaylı

Kanser Hastalarında Dental Yaklaşım. Dr.Kıvanç Bektaş-Kayhan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş, Çene Cerrahisi Anabilim Dalı

Kanser Hastalarında Dental Yaklaşım. Dr.Kıvanç Bektaş-Kayhan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş, Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Kanser Hastalarında Dental Yaklaşım Dr.Kıvanç Bektaş-Kayhan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş, Çene Cerrahisi Anabilim Dalı İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi- İstanbul

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜTÜNLEME SINAVI TARİHLERİ 10.05.2016

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜTÜNLEME SINAVI TARİHLERİ 10.05.2016 AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI 1 PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ 13.06.2016 09:10 Hastane AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI 1 İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ 13.06.2016 11:10 104 AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI 1 MUAYENEHANE YÖNETİMİ ve HASTA KAYIT 13.06.2016

Detaylı

2.GRUP 2016 KDV 2016 KDV 1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI

2.GRUP 2016 KDV 2016 KDV 1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI 2.GRUP ADANA, AMASYA, ARTVİN, BAYBURT, BOLU, BURDUR*, DENİZLİ, DİYARBAKIR, DÜZCE ERZİNCAN, ERZURUM, ESKİŞEHİR, GİRESUN, GÜMÜŞHANE, HATAY*, ISPARTA*, KAHRAMANMARAŞ, MALATYA, MERSİN, OSMANİYE, RİZE, SAKARYA,

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ HAKKINDA KARŞILAŞTIRMALI BİLGİ NOTU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ HAKKINDA KARŞILAŞTIRMALI BİLGİ NOTU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ HAKKINDA KARŞILAŞTIRMALI BİLGİ NOTU YENİ HALİ RG Tarih :25.07.2014; Sayı : 29071 ESKİ HALİ AÇIKLAMA MADDE 5-Aynı Tebliğin

Detaylı

ÖNLEYİCİ ORTODONTİK TEDAVİ. Prof. Dr. Hatice Gökalp

ÖNLEYİCİ ORTODONTİK TEDAVİ. Prof. Dr. Hatice Gökalp ÖNLEYİCİ ORTODONTİK TEDAVİ Prof. Dr. Hatice Gökalp Önleyici ortodontik tedavi? İskeletsel, kassal ve dentoalveolar anomalilerin daimi dişler henüz sürmeden önce, karma dişlenme döneminde bertaraf edilmesi

Detaylı

ORTODONTİ: ORTODONTİK BOZUKLUKLAR NEDEN OLUŞUR?

ORTODONTİ: ORTODONTİK BOZUKLUKLAR NEDEN OLUŞUR? ORTODONTİ: Ortodonti, diş-çene-yüz bölgesini ilgilendiren bozuklukların oluşmasını önlemek; mevcut bozuklukların ilerlemesini durdurmak ve tedavi etmek;bununla birlikte iyi bir estetik ve fonksiyon (ısırma,çiğneme,konuşma,gülme)

Detaylı

VivaStyle. Paint On Plus. Beyaza giden profesyonel yol. Diş beyazlatma ile ilgili sorular ve cevaplar

VivaStyle. Paint On Plus. Beyaza giden profesyonel yol. Diş beyazlatma ile ilgili sorular ve cevaplar Beyaza giden profesyonel yol Diş beyazlatma ile ilgili sorular ve cevaplar Gülümsemenizin nasıl olmasını istersiniz? Böyle mi... yoksa böyle mi? Bir gülümseme bağlar.. Hayat boyu sağlıklı dişler. Beyazlatmaya

Detaylı

İŞLEM GRUBU İŞLEMLER İŞLEM KODU Muayene Dişhekimi Muayenesi Muayene Uzman Dişhekimi Muayenesi Muayene Diş Röntgen Filmi (Periapikal)

İŞLEM GRUBU İŞLEMLER İŞLEM KODU Muayene Dişhekimi Muayenesi Muayene Uzman Dişhekimi Muayenesi Muayene Diş Röntgen Filmi (Periapikal) İŞLEM GRUBU İŞLEMLER İŞLEM KODU Muayene Dişhekimi Muayenesi 401010 Muayene Uzman Dişhekimi Muayenesi 401020 Muayene Diş Röntgen Filmi (Periapikal) 401050 Muayene Okluzal Film 401060 Muayene Bite - WİNG

Detaylı

2019 YILI Dişhekimlerinin Uygulayacakları Ağız Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi

2019 YILI Dişhekimlerinin Uygulayacakları Ağız Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi 2019 YILI Dişhekimlerinin Uygulayacakları Ağız Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi (Bu tarife bütün il ve ilçeler için geçerlidir.) www.tdb.org.tr TARİFENİN UYGULANMASINA YÖNELİK AÇIKLAMA 1- Köprü

Detaylı

TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI Ocak-Haziran KDV DAHİL Temmuz-Aralık KDV DAHİL Birim

TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI Ocak-Haziran KDV DAHİL Temmuz-Aralık KDV DAHİL Birim 4.GRUP ADIYAMAN, AFYON, AĞRI, AKSARAY, AMASYA, ARDAHAN, ARTVİN, BARTIN, BATMAN, BAYBURT, BİLECİK, BİNGÖL, BİTLİS, DÜZCE, ELAZIĞ,ERZİNCAN, ERZURUM, GİRESUN, GÜMÜŞHANE, HAKKARİ, IĞDIR, ISPARTA, KARABÜK,

Detaylı

diastema varlığında tedavi alternatifleri

diastema varlığında tedavi alternatifleri diastema varlığında tedavi alternatifleri Prof. Dr. L. Şebnem TÜRKÜN Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Etken Muayene Tedavi Planı Etiyoloji Süt/daimi diş geçiş

Detaylı

İSMMMO ÜYELERİNE ÖZEL DENTAL TEDAVİLERDE UYGULANMAK ÜZERE İNDİRİM TEKLİFİ

İSMMMO ÜYELERİNE ÖZEL DENTAL TEDAVİLERDE UYGULANMAK ÜZERE İNDİRİM TEKLİFİ İSMMMO ÜYELERİNE ÖZEL DENTAL TEDAVİLERDE UYGULANMAK ÜZERE İNDİRİM TEKLİFİ 14.10.2011 Değerli İSMMMO Üyeleri ne; İSMMMO üyeleri ve birinci derece aile yakınları için yapılacak her türlü dental tedaviyi

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ UZMANLIK ÖĞRENCİSİ GENİŞLETİLMİŞ MÜFREDAT PROGRAMI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ UZMANLIK ÖĞRENCİSİ GENİŞLETİLMİŞ MÜFREDAT PROGRAMI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ UZMANLIK ÖĞRENCİSİ GENİŞLETİLMİŞ MÜFREDAT PROGRAMI Yayın tarihi Revizyon tarihi Revizyon numarası İÇİNDEKİLER A- Programın Adı B-

Detaylı

EK-7 DİŞ TEDAVİLERİ PUAN LİSTESİ

EK-7 DİŞ TEDAVİLERİ PUAN LİSTESİ EK-7 DİŞ TEDAVİLERİ PUAN LİSTESİ dipnot no KODU ADI AÇIKLAMALAR 1 1. TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI 2 401.010 Diş hekimi muayenesi 11,80 7,00 3 401.030 Konsültan dişhekimi muayenesi 6,75 4,00 4 401.050 Diş

Detaylı

EĞİTİM DANIŞMANLARI Serdar Gürel Özlem Coşkun

EĞİTİM DANIŞMANLARI Serdar Gürel Özlem Coşkun Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK), uzmanlık eğitiminde kullanılmak üzere çekirdek müfredat ve standartları belirlemek için Tıpta Uzmanlık Kurulu Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Sistemi (TUKMOS) çerçevesinde

Detaylı

DİŞETİ TEDAVİSİ, AĞIZ KOKUSU, LAZER ve İMPLANT UYGULAMASI

DİŞETİ TEDAVİSİ, AĞIZ KOKUSU, LAZER ve İMPLANT UYGULAMASI Hayat gülümseyince güzel... DİŞETİ TEDAVİSİ, AĞIZ KOKUSU, LAZER ve İMPLANT UYGULAMASI Erken yaşta yapılan tedaviler yarının estetik sorununu önlüyor prodenta.com.tr Dişeti Hastalıkları ve Tedavisi Gingivitis

Detaylı

DİŞ HEKİMİ A- GÖREVLER

DİŞ HEKİMİ A- GÖREVLER TANIM Diş hekimi; insan sağlığı ile ilgili olarak dişlerin, diş etlerinin, ağız boşluğu, çene ve komşu dokularının sağlığının korunması, diş ve çene düzensizliklerinin teşhis, tedavi ve rehabilite edilmesiyle

Detaylı

EK-1 SIK KULLANILANLAR. Okluzal Film 18,00 24,07 Bite Wing Radyografi 17,00 23,15 Exstra Oral Röntgen Filmi 20,00 28,70

EK-1 SIK KULLANILANLAR. Okluzal Film 18,00 24,07 Bite Wing Radyografi 17,00 23,15 Exstra Oral Röntgen Filmi 20,00 28,70 SIK KULLANILANLAR TÜRK HAVAK ÖZEL FİYATLARI DENTA WORLD 2015 YILI CARİ FİYATLARI Dişhekimi Muayenesi ÜCRETSİZ 41,67 Uzman Dişhekimi Muayenesi ÜCRETSİZ 50,93 Diş Röntgen Filmi (Periapikal) ÜCRETSİZ 23,15

Detaylı

1.GRUP 2 TEDAVİ VE ENDODONTİ

1.GRUP 2 TEDAVİ VE ENDODONTİ 1.GRUP ANKARA, ANTALYA, AYDIN, BALIKESİR*, BURSA, ÇANAKKALE, EDİRNE, GAZİANTEP, İSTANBUL*, İZMİR, KAYSERİ, KIRKLARELİ, KOCAELİ, KONYA, MANİSA, MUĞLA*, TRABZON İLLERİNDE DİŞHEKİMLERİNİN UYGULAYACAKLARI

Detaylı

Beyin ve Sinir Cerrahisi. (Nöroşirürji)

Beyin ve Sinir Cerrahisi. (Nöroşirürji) Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) BR.HLİ.016 Beyin, omurilik ve sinir hastalıklarının cerrahi tedavisi ile ilgilenen Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümümüz, tecrübeli ve konusunda yetkin hekim kadrosu

Detaylı

1.GRUP 2016 KDV 2016 KDV 1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI

1.GRUP 2016 KDV 2016 KDV 1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI 1.GRUP ANKARA, ANTALYA, AYDIN, BURSA, ÇANAKKALE, EDİRNE, GAZİANTEP, İZMİR, KAYSERİ, KIRKLARELİ, KOCAELİ, KONYA, MANİSA, TRABZON İLÇELERİNDE DİŞHEKİMLERİNİN UYGULAYACAKLARI AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MUAYENE VE TEDAVİ

Detaylı

YENİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLGİ FORMLARI

YENİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLGİ FORMLARI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ,45,D Yönetim Bina Bilişim Cihazlar Genel Bilgiler Başhekim / Mesul Müdür Hastane Müdürü (Bu alanı özel ağız diş sağlığı merkezleri ve poliklinikleri DOLDURMAYACAKLARDIR) Ana

Detaylı

Politika. Görevliler Branşlar Muhasebe. Görevler Hedef gruplar Hasta ödeme planı. Ağız diş sağlığı

Politika. Görevliler Branşlar Muhasebe. Görevler Hedef gruplar Hasta ödeme planı. Ağız diş sağlığı Tablo 1. Diş Sağlık Hizmet Sunumu Politika Ağız diş sağlığı sunumu sistemi Görevliler Branşlar Muhasebe Görevler Hedef gruplar Hasta ödeme planı Ağız diş sağlığı Tablo 2. Genel Ağız Diş Sağlığı Sektörünün

Detaylı

PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ UZMANLIK EĞİTİMİ ÇEKİRDEK MÜFREDATI İLERLEME RAPORU (31.01.2014)

PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ UZMANLIK EĞİTİMİ ÇEKİRDEK MÜFREDATI İLERLEME RAPORU (31.01.2014) , TIPTA UZMANLIK KURULU PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ UZMANLIK EĞİTİMİ ÇEKİRDEK MÜFREDATI İLERLEME RAPORU (31.01.2014) Uzmanlık dallarına ait çekirdek müfredat taslaklarının 2008 yılında tamamlanmış olan (v.0.5)

Detaylı

1.GRUP 2016 KDV 2016 KDV 1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI

1.GRUP 2016 KDV 2016 KDV 1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI 1.GRUP ANKARA, ANTALYA, AYDIN, BALIKESİR*, BURSA, ÇANAKKALE, EDİRNE, GAZİANTEP, İSTANBUL*, İZMİR, KAYSERİ, KIRKLARELİ, KOCAELİ, KONYA, MANİSA, MUĞLA*, TRABZON İLLERİNDE DİŞHEKİMLERİNİN UYGULAYACAKLARI

Detaylı

Kanser ile Yaşarken Kendinize İyi Bakmak. Diş Sağlığı ve Çenede Osteonekroz

Kanser ile Yaşarken Kendinize İyi Bakmak. Diş Sağlığı ve Çenede Osteonekroz Kanser ile Yaşarken Kendinize İyi Bakmak Diş Sağlığı ve Çenede Osteonekroz Değerli hasta ve hasta yakınlarımız; bu kitapçıklar sizlere Hematoloji Uzmanlık Derneği tarafından hastalığınız sürecinde karşınıza

Detaylı

Çene Eklemi (TME) ve Yüz Ağrıları Merkezi

Çene Eklemi (TME) ve Yüz Ağrıları Merkezi Çene Eklemi (TME) ve Yüz Ağrıları Merkezi Beyin Tümörleri Çene Eklemi (TME) ve Yüz Ağrıları Merkezi Sizde mi Diş Sıkıyorsunuz? Diş sıkma ve gıcırdatma, gece ve/veya gündüz oluşabilen istemsiz bir aktivitedir.

Detaylı

D İ Z İ N. Yücel Yılmaz, İlknur Tosun. Acta Odontol Turc 2013;30(3):123-7 (32 ref) TK

D İ Z İ N. Yücel Yılmaz, İlknur Tosun. Acta Odontol Turc 2013;30(3):123-7 (32 ref) TK D İ Z İ N Addison Hastalığı Turc 2013;30(2):90-2 (12 ref) TK Adeziv Sistemler Odontol Turc 2013;30(1):18-24 (40 ref) TK Adezivler ref) TK Adezyon Restoratif Materyallerin Yüzeylerinde Candida albicans

Detaylı

1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI KDV Hariç KDV Dahil (%8)

1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI KDV Hariç KDV Dahil (%8) 1 TEŞHİS VE TEDAVİ PLANLAMASI KDV Hariç KDV Dahil (%8) 1-1 Dişhekimi Muayenesi 26,10 28,19 1-2 Uzman Dişhekimi Muayenesi 30,90 33,37 1-3 Diş Röntgen Filmi (Periapikal) 14,17 15,30 1-4 Okluzal Film 15,12

Detaylı

Günümüzde diş ve diş eti hastalıkları bütün dünyada yaygın ve önemli bir sorundur. Çünkü ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızla yakından ilişkilidir.

Günümüzde diş ve diş eti hastalıkları bütün dünyada yaygın ve önemli bir sorundur. Çünkü ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızla yakından ilişkilidir. Ağız ve Diş Sağlığı Günümüzde diş ve diş eti hastalıkları bütün dünyada yaygın ve önemli bir sorundur. Çünkü ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızla yakından ilişkilidir. Ağız sağlığı: Dişler ve onları

Detaylı