TC İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YEŞİLYURT MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIM PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TC İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YEŞİLYURT MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIM PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ"

Transkript

1 4.DÖNEM 3.DÖNEM 2.DÖNEM 1.DÖNEM Sıra No Teorik Uygulama Toplam Ulusal Kredi AKTS TC İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YEŞİLYURT MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIM PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ Ders Saati Ders Adı Z/S 1 TD-191 Türk Dili I Z AİİT-193 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Z YD-197 Yabancı Dil I Z MOD-101 Giysi Üretimi I Z MOD-103 Kalıp Hazırlama I Z MOD-105 Temel Sanat Eğitimi Z MOD-107 Mesleki Teknik Çizim Z MOD-109 Giysi Tarihi Z MOD-111 Moda Resmine Giriş Z MOD-113 Kumaş Yapısı I Z TOPLAM TD-192 Türk Dili II Z AİİT-194 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Z YD-198 Yabancı Dil II Z MOD-102 Giysi Üretimi II Z MOD-104 Kalıp Hazırlama II Z MOD-106 Bilgi ve İletişim Teknikleri Z MOD-108 Drapaj Teknikleri Z MOD-110 Tekstil Teknolojisi Z MOD-112 Moda Resmi ve İllüstrasyon Z MOD-114 Kumaş Yapısı II Z TOPLAM MOD-201 Giysi Üretimi III Z MOD-203 Giysi Tasarımı Z MOD-205 Bilgisayar Destekli Kalıp Hazırlama I Z MOD-207 Proje Teknikleri Z MOD-209 Drapaj Z MOD-211 Moda Eğilimleri Z ARA TOPLAM Seçmeli Dersler * 1 MOD-215 Koleksiyon Hazırlama S MOD-217 Giysi Süsleme Teknikleri S MOD-221 Dokuma Teknikleri I S MOD-223 Kumaş Tasarımı I S GENEL TOPLAM *3. Dönem Seçmeli derslerden 4 AKTS lik 2 ders seçilecektir. 1 MOD-202 Giysi Üretimi IV Z MOD-204 Bilgisayar Destekli Giysi Tasarımı Z MOD-206 Bilgisayar Destekli Kalıp Hazırlama II Z MOD-208 Moda Aksesuar Tasarımı Z ARA TOPLAM MOD-210 Endüstriye Dayalı Eğitim (**) Z Seçmeli Dersler *** 1 MOD-216 Katalog Hazırlama S MOD-218 Kişiye Özel Giysi Tasarımı S MOD-222 Dokuma Teknikleri II S MOD-224 Kumaş Tasarımı II S GENEL TOPLAM ** (EDE) 30 iş günlük yaz stajı ***4. Dönem Seçmeli derslerden 4 AKTS lik 2 ders seçilecektir.

2 TC İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YEŞİLYURT MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Sınıf - Güz Yarıyılı - I. Dönem Zorunlu Dersler TD-191 Türk Dili -I Dil nedir? Dillerin Doğuşu, Dil düşünce bağlantısı, Dil Kültür Bağlantısı, Dil Toplum Bağlantısı, Dünya Dilleri ve Türkçe, Türk Dilinin Tarihçesi, Ses Bilgisi, Türkçe Kelimelerin Ses Özellikleri, Vurgu, Heceler, Yapı Bilgisi. Yapım Ekleri, Çekim Ekleri, Kelime Türleri, Kelime Gruplar, İsim Tamlaması, Sıfat tamlaması, Kısaltma Grupları, Unvan Grubu, Edat Grubu, Bağlaç Grubu, Ünlem Grubu, Tekrarlar, Fiilimsiler, Sayı Grubu, Birleşik fiiller, Cümle, Cümlenin Öğeleri, Cümle Çeşitleri, Noktalama İşaretleri, Yazım kuralları. AİİT-193 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi -I İnkılap, İhtilal, Reform Kavramları, 19.Yy. Sonunda Osmanlı Devleti nin Durumu, 1.Dünya Savaşı Ve Mondros Mütarekesi, İşgaller Ve Tepkiler, Mustafa Kemal in Samsun a Çıkışı, Kongreler Ve Teşkilatlanma, Misak-I Milli Ve Türkiye Büyük Millet Meclisi nin Açılışı, Türkiye Büyük Millet Meclisi ne Karşı Ayaklanmalar, Milli Cepheler, Mudanya Ve Lozan. YD-197 Yabancı Dil -I To Be, There To Be, Question Sentences, Tenses, Greetings, Adjectives, Comparison, Sentences, Articles, Nouns, Telling The Time. MOD-101 Giysi Üretimi -I Kumaş Serimi Yapma, Kesim Yapma, Üretime Hazırlık İşlemleri, Düz Sanayi Dikiş Makinelerini Dikime Hazırlanması, Düz Sanayi Dikiş Makinesinin Kullanımı, Overlok Makinesini Dikime Hazırlama ve Kullanımı, Ütü ve Ütüleme Ortamı, Etek Yırtmacı Teknik Çalışmaları, Fermuar Teknik Çalışmaları, Kemerle Bel Temizleme Teknik Çalışmaları, Kemersiz Bel Temizleme Teknik Çalışmaları, Etek Kesimi Yapma, Etek Dikimi Yapma, Etek Son Ütü ve Son Kontrolü Yapma. MOD-103 Kalıp Hazırlama -I Ölçü alma teknikleri, Temel Etek kalıbı, Temel Etek kalıbı ve astar şablonu, Etek kalıpları uygunluk kontrolü, Düz dar etek ve astar serileme işlemleri, Parçalı etek kalıbı,pantolon etek kalıbı, Kloş etek, Tam daire etek kalıbı, Model uygulamalı etek, Penssiz temel beden ve kol kalıbı, Penssiz temel beden ve kol şablon kalıpları, Penssiz temel beden kalıpları uygunluk kontrolü, Penssiz temel beden ve kol serileme işlemleri.

3 MOD-105 Temel Sanat Eğitimi Temel çizim elemanları kullanılarak pratik çalışmalar, Görsel doku, dokunsal doku, Renk Çemberi ve renk bilgisi, Renk ve biçim ilişkisi, Oran-Orantı ve altın oran, İki boyut, üç boyut ilişkisi, Örtme ve Saydamlık, Renk, biçim ve oran ilişkisi, Kompozisyon ve çevresel etkenler. MOD-107 Mesleki Teknik Çizim Temel şablon kullanılarak el çiziminin nasıl olacağının açıklanması, Etek ve Pantolon çizim varyasyonlarının temel şablon üzerinde etek ve pantolon çiziminin yapılması, Bluz ve elbise çizim varyasyonlarının temel şablon üzerinde bluz ve elbise çiziminin yapılması, Ceket ve palto çizim varyasyonlarının temel şablon üzerinde ceket ve palto çiziminin yapılması, Detay ve teknik çizimlerinin yapılması. MOD-109 Giysi Tarihi Giysinin Medeniyetlere göre incelenmesi, İlkçağ, Orta Çağ, Yeni Çağ ve Yakın Çağ, Giysinin Coğrafi özelliklere göre incelenmesi, iklim koşulları sebebiyle oluşan giysi özelliklerinin karşılaştırmalı olarak değerlendirilmesi, Giysinin Kültürel özelliklere göre incelenmesi, dinsel, etnografik, folklorik açıdan karşılaştırmalı olarak değerlendirilmesi, Türk Giysi Tarihinin incelenmesi, Selçuklu Dönemi, Osmanlı Dönemi, Türk Giysi Tarihinin incelenmesi, Cumhuriyet Dönemi. MOD-111 Moda Resmine Giriş İnsan vücudu çizimi, İnsan vücudu çizimi, Basılı görsellerden değişik duruşlarda kopya moda silueti elde edilişi, Kumaş ve giysi çizimleri yapma, Temel giysi kalıplarını moda resmi ile anlatma, Modelden model geliştirme, Geliştirilen giysi formlarına tamamlayıcı aksesuar çizimi, Oluşturulan moda resimlerinin sunumunu. MOD-113 Kumaş Yapısı -I Bez ayağı örgüleri, Dimi örgüler, Derecelerine göre dimi dokular,çözgü ve atkı ipliğinin dağılımına göre dimi dokular, Diminin çıkış istikametine göre dimi dokular, Saten örgüleri, Atkı saten örgüleri, Çözgü saten örgüleri, Çapraz ve karışık saten örgüleri, Türetilmiş dokular, Bez ayağından türetilen örgüler, Çözgü rips örgüleri, Atkı rips örgüleri.

4 1. Sınıf - Bahar Yarıyılı - II. Dönem Zorunlu Dersler TD-192 Türk Dili -II Sözlü kompozisyon ve türleri, konferans, sempozyum, seminer, açık oturum, münazara, mülakat, anket, nutuk, yazılı kompozisyon ve türleri, mektup, dilekçe, deneme, fıkra, sohbet, makale, tenkit, hatırat, seyahatname, biyografi, rapor, tutanak, roman, hikaye, tiyatro, şiir, anlatım türleri, anlatım bozuklukları. AİİT-194 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi -II Siyasal, Toplumsal, Hukuk, Ekonomi Ve Eğitim Alanlarında Yapılan İnkılaplar, Türkiye Cumhuriyetine Karşı Ayaklanmalar, Atatürk Dönemi nin İç Ve Dış Siyaseti, Atatürk ün Ölümü, Türkiye Ve Dünyadaki Yankıları, Atatürk İlkeleri, 2.Dünya Savaşı Ve Türkiye, Çok Partili Sisteme Geçiş, 1960 Ve 1982 Anayasaları. YD-198 Yabancı Dil -II Conjunctions, If-Clauses (Conditional), Relative Clauses, Passive Voice, Re Parted Speech, Causative. MOD-102 Giysi Üretimi -II Tasarlanmış bayan bluzu ve elbisesi dikim analizinin yapılması incelenmesi, Tasarlanmış bayan bluzu ve elbisesi kesimi ve dikimi, Erkek pantolonu kesimi ve dikimi, Erkek gömleği dikim detayları, Erkek gömlek kesimi ve dikimi, Bayan abiye giysi model analizi, Bayan abiye giysi kesimi ve dikimi. MOD-104 Kalıp Hazırlama -II Erkek gömleği ölçülerinin tanıtılması, Erkek gömleği kalıp parçalarının elde edilmesi, Gömlek ölçülerinden serilendirme için sıçrama değerlerinin elde edilmesi, Bayan üst giyim ölçülerinin tanıtılması, Kol kalıbı için gerekli ölçülerin elde edilmesi, Temel kalıpta pens kaydırmaları, Model uygulama, 1/1 boyutlarda temel kalıp hazırlama, Bayan abiye giyim temel kalıbı, Abiye model uygulama. MOD-106 Bilgi ve İletişim Teknolojisi Bilim ve Bilişim, Bilgisayar, Donanım ve Çevre Birimleri, İşletim Sistemleri, Windows İşletim Sistemi, Ağ ve İnternet Protokolleri, , Sosyal Paylaşım Siteleri, MS Word, MS Excel, MS PowerPoint, Bilişim Sistemlerinde Güvenlik.

5 MOD-108 Drapaj Teknikleri Drapaj hazırlamanın giyimdeki yeri ve önemi, drapaj çalışmayı gerektiren durumlar, drapaj çalışmada kullanılan araç gereçler, Drapaj çalışırken dikkat edilecek noktalar, Drapaj çalışmasında ön hazırlık işlemleri, Simetrik etek modelinin model tanımı, Manken üzerinde tasarımın oluşturulması simetrik etek drapajı çalışma, Etek drapajını kalıba aktarılma işlemleri Etek kalıbını düzeltmede dikkat edilecek noktalar, Asimetrik model eteğin manken üzerinde tasarımının oluşturulması asimetrik model etek drapajını manken üzerinde çalışma, Simetrik model bluzun manken üzerinde tasarımının oluşturulması bluz drapajını manken üzerinde çalışma, Bluz drapajını kalıba aktarma işlemleri kalıbın düzeltilmesinde dikkat edilecek noktalar, Asimetrik bluz modelinin manken üzerinde tasarımının oluşturulması asimetrik bluz drapajını manken üzerinde çalışma, Asimetrik bluz modelinin manken üzerinde tasarımının oluşturulması kalıba aktarılması, Drapeli elbise modelinin manken üzerinde tasarımının oluşturulması, Drapeli elbise modelinin Kalıba aktarılması MOD-110 Tekstil Teknolojisi Liflerin sınıflandırılması ve özellikleri, İplik çeşitleri ve üretim teknolojileri, dokuma kumaş üretim teknolojileri, örme kumaş üretim teknolojileri, dokusuz yüzey kumaş üretim teknolojileri, terbiye teknolojileri, boyama teknolojileri, baskı teknolojileri, apre teknolojileri, kalite kontrol. MOD-112 Moda Resmi ve İllüstresyon Canlı modelden çizilmiş insan vücudu üzerinden moda resmi için siluet elde edilmesi, Basılı kaynaklardan değişik duruşlarda kopya moda silueti elde edilmesi, Moda resminde siluet analizi yapılması, Kumaş ve giysi çizimleri yapılması, Temel giysi formlarını moda resmi ile anlatmak, Modelden model geliştirilmesi, Geliştirilen giysi formlarını tamamlayan aksesuarların çizilmesi. MOD-114 Kumaş Yapısı -II Panama örgüler, Düz,karışık ve desenli panamalar, Dimiden türetilen örgüler, Dimiden türetilen örgüler, Balıksırtı dimi örgüler, Kesik dimi örgüler, Kırık dimi örgüler, Çapraz dimi örgüler, Diyagonal dimi örgüler, Saten örgüler, Saten örgüsünden türetilen örgüler, Renkli ipliklerin örgüye tesiri.

6 2. Sınıf - Güz Yarıyılı - III. Dönem Zorunlu Dersler MOD-201 Giysi Üretimi -III Elbise model uygulamaları, şablon kalıp hazırlama, Abiye elbise model uygulamaları, şablon kalıp hazırlama, Ceket model uygulamaları, şablon kalıp hazırlama, Abiye ceket model uygulamaları, şablon kalıp hazırlama, Erkek gömleği model uygulamaları, şablon kalıp hazırlama, Erkek pantolonu model uygulamaları, şablon kalıp hazırlama, Erkek yeleği model uygulamaları, şablon kalıp hazırlama, Çocuk giysi model uygulamaları, şablon kalıp hazırlama. MOD-203 Giysi Tasarımı Tema belirlemek, Tasarım panosu hazırlamak, Model geliştirme ve modelden model geliştirme, Modele uygun aksesuar çizimi yapmak, Seçilen modelin artistik çizimini yapmak, Seçilen modelin kalıbını hazırlamak, Örnek ürün hazırlamak, Gerçek ürün hazırlamak. MOD-205 Bilgisayar Destekli Kalıp Hazırlama -I Kalıp tasarım sistemleri, bilgisayarlı kalıp sistemini oluşturan donanımlar, Gerber Cad sistemi, Digitize kullanımı ve kalıp digitize, Bilgisayarlı kalıp sistemindeki fonksiyonlar, Bilgisayarlı kalıp sistemindeki fonksiyonlar, Digitize edilen parçaların ekranda düzeltilme işlemleri, Bilgisayarlı kalıp sistemindeki fonksiyonlar, bilgisayarlı kalıp sisteminde temel etek, temel etek şablon ve astar kalıpları, pratik etek ve model uygulamalı etek kalıpları, pantolon etek, kadın pantolonu, cep ve parça çalışmaları ile pratik uygulamaları. MOD-207 Proje Teknikleri Araştırma ve proje seçimi, Koleksiyon kapsamı doğrultusunda tasarım sürecini programlama, Eskizlerin oluşturulması, Ana malzemelerin belirlenmesi, Giyside kullanılacak aksesuarların belirlenmesi, Artistik ve teknik çizimlerin gerçekleştirilmesi, Portfolyo tasarımı hakkında genel bilgilendirme, Portfolyo tasarımının yapılması, Tasarımın değerlendirilmesi, Portfolyoda yer alacak görsel ve yazılı metinlerin içeriklerinin değerlendirilmesi, Belirlenen düzen içine portfolyoda yer alacak çalışmaların yerleştirilmesi, Yazılı Belgelerin hazırlanması ve Dönem özeti. MOD-209 Drapaj Etek drapajını yapma, Etek drapajını kalıba dönüştürme, Asimetrik etek drapajını yapma, Asimetrik etek drapajını kalıba dönüştürme, Beden drapajı yapma, Beden drapajını kalıba dönüştürme, Bluz Drapajı yapma, Bluz drapajını kalıba dönüştürme, Elbise drapajı yapma, Elbise drapajını kalıba dönüştürme MOD-211 Moda Eğilimleri Modanın tanımı, moda ürünleri ve servisleri, Kostüm tarihi ve 20.yy moda akımlarının sezona etkisi, Modadaki değişimleri ve modanın değişkenlerinin tartışılması, Trend takibi için yazılı ve görsel kaynakların sunumu, Designer koleksiyonların incelenmesi, Sonbahar-Kış sezonun en önemli eğilimlerinin belirlenmesi, çeşitli kaynaklardan konuyla ilgili örneklerin gösterilmesi, İlkbahar-Yaz sezonun en önemli eğilimlerinin belirlenmesi, çeşitli kaynaklardan konuyla ilgili örneklerin gösterilmesi, Moda Tasarımının aşamaları, Trensetter modacılar ve markaların belirlenmesi, moda dünyasına getirilerinin tartışılması, Yeni sezon ilkbahar-yaz trendlerinin belirlenmesi.

7 2. Sınıf - Güz Yarıyılı - III. Dönem Seçmeli Dersler MOD-215 Koleksiyon Hazırlama Koleksiyon hazırlama sürecine dair temel kavram, ilke ve açıklamalar, Hedef Pazar araştırmaları, Moda eğilimleri ve sezon değerlendirmeleri, tema araştırmaları, Koleksiyon için tema belirleme, hikâye, renk ve malzeme panolarının hazırlanması, Model geliştirme/eskiz çalışmaları, Model tasarımlarının değerlendirilmesi ve geliştirilecek modelin belirlenmesi, Model varyasyonlarının oluşturulması, Kalıp hazırlama çalışmaları, Prototip hazırlama, Prototip kontrolü ve gerekli düzeltmeleri yapma, Üretim için iş akış planlarının, kalite parametrelerinin hazırlanması, Koleksiyon üretimi, Koleksiyon sonuçlarının değerlendirilmesi. MOD-217 Giysi Süsleme Teknikleri Giysi çeşitlerini tanıma, Süsleme malzemelerinin tanımları, Dikiş tekniği ile yapılan süslemeler, Dikiş tekniği ile yapılan süslemeler, Nakış teknikleri, Giysi çeşidine uygun süslemeler, Boyutlarının ve oranlarının ve renk uyumunun kontrolünü yapma. MOD-221 Dokuma Teknikleri -I Dokuma makineleri, sınıflandırılması ve çalışma prensibi, dokuma kumaş üretiminde temel işlemlerin tanıtılması, Dokuma örgü raporu, tahar ve armür kavramlarının tanımlanması, dokuma örgü raporu hazırlama esaslarının açıklanması, Tahar ve armür planı hazırlanması; tahar çeşitlerinin tanıtılması Dokumaya hazırlık işlemlerinin tanıtılması, Çözgü iplikleri, tahar ve atkı ipliklerini hazırlama aşamalarının açıklanması, Çözgü hazırlama ve tahar işleminin uygulanması MOD-223 Kumaş Tasarımı -I Temel tasarım eğitiminin önemi ve tasarım ile ilgili terimler, Tasarımın aşamaları ve tasarım kavramının açılımları, Tasarım öğeleri, Görsel algı ilkeleri, Şekil ve zaman anlatımları, Tasarım ilkeleri, Tekstilde tasarım olgusu ve planlama, Eskiz oluşturma ve tasarlanan ürünün özelliklerinin belirlenmesi, Tasarımın hedef kitle ile olan ilişkisi, Endüstriyel üretim biçimleri hakkında araştırma.

8 2. Sınıf - Bahar Yarıyılı - IV. Dönem Zorunlu Dersler MOD-202 Giysi Üretimi -IV Ceket-Manto hakkında bilgilendirme, Tema belirleme, Tasarım panosu hazırlama, Model geliştirme çalışmaları, Seçilen modelin teknik çizimini yapma, Tasarım kalıplarını hazırlama, Proses analizini hazırlama, Tasarlanan ürünün birebir ölçülerde mülaj çalışmasını hazırlama, Hazırlanan kreasyondan seçilen ceket-manto modelinin kalıbının hazırlanması, Ceket-Manto iş akış şeması hazırlama, Ceket- Manto iş akış şemasına uygun dikim işlemlerini yapma, Kalite kontrol yapma ve görsel giysi sunumu-sergileme. MOD-204 Bilgisayar Destekli Giysi Tasarımı Photoshop program tanıtımı, kullanım amaçları ve önemi, Photoshop araçlarının ve katmanların tanıtımı, Photoshop Pen Tool ile çizim yapmanın yöntemi, Eşya ve elbiseleri dekupe yapma yöntemleri, Katman stillerinde efektlerin kullanım alanları, Elbiseye desen giydirme basamaklarının anlatılması, Elde desen tasarımı yapma ve raporlama yöntemleri, Kolaj tekniği ile desen tasarımının photoshopta tasarlanması, Bir desene bağlı kalarak benzer desen oluşturma yöntemleri, Serbest desen tasarım uygulamaları ve Desen varyantları hazırlama yöntemleri. MOD-206 Bilgisayar Destekli Kalıp Hazırlama -II Genel serileme tekniği hakkında bilgiler, temel düz dar etek serileme, Sektörde kullanılan etek çizimi ve seri tekniği, Pratik kadın pantolon çizimi ve kalıp hazırlama tekniklerinin kavratılması, Temel kadın pantolon seri çalışma tekniği; sıçrama noktaları, yönleri ve oranları, Pastal hazırlama teknikleri, etek pastalı hazırlama, Pastal hazırlama dosyaları ve menüleri, kadın pantolon pastalı hazırlama, Temel beden çizimi, Temel beden şablon ve seri çalışmaları, Asimetrik model uygulamalı elbise, seri ve pastalları ile plotter çıktılarının alınması, Temel erkek gömleği çizimi, şablon, seri ve pastalları. MOD-208 Moda Aksesuar Tasarımı Bu ders, Tasarım vizyonunu ve araştırma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan teşvik edici projeler doğrultusunda aksesuar tasarımına (çanta, ayakkabı, takı) yaratıcı çözümlerin getirilmesi ve geliştirilmesi, alışılagelmiş aksesuar tasarımı yaklaşımlarının sorgulamasını, deneysel yöntemlerle, geleneksel ve modern malzemelerin özelliklerinin keşfedilmesini, sketch ve teknik çizim gibi yöntemlerle aksesuar tasarımına yönelik yaratıcı fikirin araştırmasını, geliştirilmesini ve uygulamaya yöneltilmesini içerir. MOD-210 Esdüstriye Dayalı Eğitim 8 Öğrencinin okuduğu program ile ilgili sektörde yapacağı pratik ve uygulamalı eğitimdir. Öğrencilerin; kurum ve kuruluşlardaki eğitim, uygulama ve stajları, yükseköğretim kurumunun belirlediği esas ve usuller çerçevesinde yapılır. Staj süresi 30 iş günüdür

9 2. Sınıf - Bahar Yarıyılı - IV. Dönem - Seçmeli Dersler MOD-216 Katalog Hazırlama Bu ders, tanıtım kataloğu hazırlama, vitrin tasarlama, ürün sunumu gibi bilgileri içerir. MOD-218 Kişiye Özel Giysi Tasarımı Kişiye özel giysi tasarımının hangi amaçla kullanılacağını tespit edilmesi, Kişiye özel giysiyi giyecek kişinin vücut tipine göre model belirlenmesi, Kişiye özel giysi tasarımının çizimi ve illüstrasyonunun yapılması, Çizimi yapılan kişiye özel giysi tasarımı müşteriye sunularak fikrinin alınması, Onaylanan kişiye özel giysi tasarımının, amacına uygun kumaş tipinin belirlenmesi, Kişiye özel tasarımın kalıp hazırlama tekniklerine göre kalıbını hazırlanması, Uygun kumaş seçilen ve kişiye özel tasarımın kesimini yapılması, Kişiye özel giysi tasarımının giyecek kişi üzerinde provasını yapabilmesi, Kişiye özel giysi tasarımının dikiminin yapabilmesi, Kişiye özel giysi tasarımının dikiminin yapabilmesi Kişiye özel giysi tasarımını aksesuarları ile birlikte hazır hale getirilmesi. MOD-222 Dokuma Teknikleri -II Çözgü hazırlama ve tahar işleminin uygulanması, Bezayağı örgüsünün numune dokuma tezgahında uygulanması, Dimi örgüsünün numune dokuma tezgahında uygulanması, Saten örgüsünün numune dokuma tezgahında uygulanması, Örgü türetme yöntemleri. MOD-224 Kumaş Tasarımı -II Tam raport, Soter raport, Diagonal raport, Çevirme raport, Kapaklama raport, Renkli ipliklerin kumaş görüntüsüne tesirini uygulama, Çizgili kumaş tasarımı, Ekose kumaş tasarımı.

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AIT101 Atatürk İlkeleri

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ MOD1001 MODA (2 0 2) Giyimde Modanın Yeri ve Önemi, Moda Ürünün Özellikleri, Modanın Tarihsel Gelişimi, Ünlü Modacıların Stilleri ve Moda Akımları. MOD1003 KALIP HAZIRLAMA

Detaylı

( ) I. YARIYIL. AIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I (1+1)

( ) I. YARIYIL. AIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I (1+1) T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017-2018)

Detaylı

TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL GİY101 Tekstil Teknolojisi Tekstilin tanımı, ülkemizdeki yeri ve önemi. Tekstil liflerinin tanımı ve

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI PROGRAMI 2011-2012 YILI DERS İÇERİKLERİ (T+U) KREDİ 1.Sınıf I.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI PROGRAMI 2011-2012 YILI DERS İÇERİKLERİ (T+U) KREDİ 1.Sınıf I. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI PROGRAMI 2011-2012 YILI DERS İÇERİKLERİ (T+U) KREDİ 1.Sınıf I. Yarıyıl Dersleri 1. ATA 121- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2-0)

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019 Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019 BİRİNCİ YARIYIL (GÜZ) GİY 4107 Temel Sanat Eğitimi Öğrencilerin; nesnelerin

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı. Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı. Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI 3.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS 905341 Kadın Giysi Kalıpları III 5+1 Zorunlu 7 905342 Kadın Giysi Üretimi III 3+1 Zorunlu 7 905343 Üretim

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2007 2008 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2007 2008 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2007 2008 1.YARIYIL STK101 Matematik I 3 1 4 4 Temel Matematiksel Kavramlar, Sayılar, Denklemler, Sayı Sistemleri, Bölme-Bölünebilme, Rasyonel Sayılar, Üslü-Köklü İfadeler,

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ GIY1001 KADIN GİYSİ KALIPLARI I (4 2 5) AKTS:9 Giysi Çeşitleri, Giysi İçin Ölçü Alma, İnsan Vücut Ölçülerinde Oran-Orantı, Ölçü Tabloları, Düz Dar Etek Kalıbı, Model Uygulamalı

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS İÇERİKLERİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri,

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ GIY1001 KADIN GİYSİ KALIPLARI I (4 2) AKTS:9 Giysi Çeşitleri, Giysi İçin Ölçü Alma, İnsan Vücut Ölçülerinde Oran-Orantı, Ölçü Tabloları, Düz Dar Etek Kalıbı, Model Uygulamalı

Detaylı

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ 1- TEMEL KALIP BİLGİSİ 1 Terimler ( uygulamalı anlatım ) 2 Ölçü alma teknikleri 3 İhracat

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA PORTFOLYOSU KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA PORTFOLYOSU KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA PORTFOLYOSU KURS PROGRAMI ANKARA 2012 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI PROGRAMIN DÜZEYİ

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA TASARIMI KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA TASARIMI KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA TASARIMI KURS PROGRAMI ANKARA 2012 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI PROGRAMIN DÜZEYİ

Detaylı

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ 1. YARIYIL/GÜZ DERS BİLGİ FORMU Ahşap İşleri I DERS KODU GES 109 1. Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, 2 14 28 Geleneksel sanatlar arasında yer alan Ahşap sanatlarının tarihsel gelişim süreci içinde incelenmesi.

Detaylı

Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarýmý

Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarýmý Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarýmý FA 142 - Kalýp Hazýrlama ve Dikiþ Becerileri DERS TANITIM BÝLGÝLERÝ Dersin Adý Kodu Yarýyýl Teori (saat/hafta) Uygulama/Laboratuar (saat/hafta)

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS 214054200000501 2 2 0 3 6

Öğretim planındaki AKTS 214054200000501 2 2 0 3 6 Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. TEKSTİL ve MODA TASARIMI I Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS 214054200000501 2 2 0 3 6 Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır. Önerilen Dersler

Detaylı

Ders İzlencesi Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Program Adı : MODA TASARIMI PROGRAMI

Ders İzlencesi Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Program Adı : MODA TASARIMI PROGRAMI Ders İzlencesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Program Adı : MODA TASARIMI PROGRAMI Dersin adı: Moda Resmi ve İllüstrasyonu Dersin veriliş şekli: Yüzyüze eğitim Dersin genel içeriği: Moda illüstrasyonları

Detaylı

- Giysi üretiminde kalıp hazırlama yöntemleri ve kullanılan araç gereçler. - Kalıp hazırlama tekniklerinde kullanılan genel terimler.

- Giysi üretiminde kalıp hazırlama yöntemleri ve kullanılan araç gereçler. - Kalıp hazırlama tekniklerinde kullanılan genel terimler. Ders İzlencesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Program Adı : MODA TASARIMI PROGRAMI Dersin adı: Temel Kalıp Çizimi Dersin veriliş şekli: Yüzyüze Eğitim Dersin genel içeriği: Kalıp hazırlama tekniklerinden

Detaylı

SÜSLEME TEKNİKLERİ

SÜSLEME TEKNİKLERİ KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖN LİSANS DERS İÇERİKLERİ (2016-2017) 5017101 KALIP HAZIRLAMA -I (3 1 4) AKTS:7

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Dersin İngilizce Adı MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Bilgisayar Destekli Giysi Tasarımı Computer Aided Clothing Design Dersin

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

MODA TASARIMI DİPLOMA PROGRAMI PROFESYONEL GELİŞİM PROGRAMI

MODA TASARIMI DİPLOMA PROGRAMI PROFESYONEL GELİŞİM PROGRAMI MODA TASARIMI DİPLOMA PROGRAMI PROFESYONEL GELİŞİM PROGRAMI PROGRAM Moda tasarımının tüm süreçlerini içeren temel düzeydeki bu program, görsel becerilerinizi teknolojiyle birleştirerek geliştirmenizi sağlayacak;

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ MOD1001 MODA (2 0) AKTS:2 Giyimde Modanın Yeri ve Önemi, Moda Ürünün Özellikleri, Modanın Tarihsel Gelişimi, Ünlü Modacıların Stilleri ve Moda Akımları. MOD1003 KALIP HAZIRLAMA

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İLGİLİ MAKAMA

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İLGİLİ MAKAMA T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı : 40906743-105.03-E.1617 03/03/2016 Konu : Ders İçerikleri İLGİLİ MAKAMA Meslek Yüksekokulumuz Tekstil, Giyim,

Detaylı

MiLLiEGiTiMBAKANllGI. Talim ve Terbiye Kurulu Baskanligi

MiLLiEGiTiMBAKANllGI. Talim ve Terbiye Kurulu Baskanligi T.C. MiLLiEGiTiMBAKANllGI Talim ve Terbiye Kurulu Baskanligi SAYi: 3~ TARiH:OS',O1,'2,.{)o6 KONU: Konu: Modelistlik, Kalip Tasarimi, Stilistlik ve ÖNCEKI KARARiN Giysi Tasarimi Kursu Ögretim Programlari

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERİ GİYİM MODELİSTİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERİ GİYİM MODELİSTİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERİ GİYİM MODELİSTİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

GİYİM ENDÜSTRİSİ ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI

GİYİM ENDÜSTRİSİ ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI GİYİM ENDÜSTRİSİ ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI I.YARIYIL TDL 101 Türk Dili 2-2 2 TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2-2 2 YDL 101 Yabancı Dil (İngilizce,Fransınca, Almanca) 2-2 2 ENF 101 Temel Bilgi Teknolojisi

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

ŞERİFE BALDÖKTÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

ŞERİFE BALDÖKTÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ ŞERİFE BALDÖKTÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ TARİHÇE : Silivri Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Bölümü okulumuzun kuruluşundan itibaren giyim ve

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA TASARIMI VE TEKNOLOJİSİ KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA TASARIMI VE TEKNOLOJİSİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA TASARIMI VE TEKNOLOJİSİ KURS PROGRAMI ANKARA 2012 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI PROGRAMIN

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D.

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ/ALANI SERAMİK, CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI Z/M/S AKTS ZAI101

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Dersin İngilizce Adı MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Mesleki İngilizce Professional English Dersin Kodu Sınıfı Dönemi Dersin

Detaylı

Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler BİLGİ FORMU Çocuk

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilgisayar II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Dersin Türü Zorunlu (x) Seçmeli

Detaylı

Kalıp II (MTT221) Ders Detayları

Kalıp II (MTT221) Ders Detayları Kalıp II (MTT221) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kalıp II MTT221 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i MTT122 Kalıp I Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

ERKEK GİYSİ KALIPLARI DERSİ

ERKEK GİYSİ KALIPLARI DERSİ ERKEK GİYSİ KALIPLARI DERSİ Dersin Modülleri Erkek Eşofman Kalıbı Model Uygulamalı Erkek Gömleği Kalıbı Erkek Pantolon Kalıbı 1 Erkek Pantolon Kalıbı 2 Erkek Jean Pantolon Kalıbı Erkek Yelek Kalıbı Erkek

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK GİYİM MODELİSTİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK GİYİM MODELİSTİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ÇOCUK GİYİM MODELİSTİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ ATA101 Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I (2+0) İnkılapçılığın tanımı,

Detaylı

KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ. Bluz dikmek

KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ. Bluz dikmek KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ Dersin Modülleri Temel Dikiş Teknikleri Giyimde Süsleme Etek Dikimi Kadın Pantolon Dikimi Bluz Dikimi 1 Bluz Dikimi 2 Elbise Dikimi Kazandırılan Yeterlikler Temel dikiş tekniklerini

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ/ALANI GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi. Modüller/İçerik/Konular

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi. Modüller/İçerik/Konular DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER GEOMETRİ DERS BİLGİ FORMU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ GİYİM

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN GİYSİLERİ KALIP HAZIRLAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN GİYSİLERİ KALIP HAZIRLAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN GİYSİLERİ KALIP HAZIRLAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA ÇİZİM TEKNİKLERİ KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA ÇİZİM TEKNİKLERİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA ÇİZİM TEKNİKLERİ KURS PROGRAMI ANKARA 2012 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI PROGRAMIN

Detaylı

Dikiş Teknikleri (MTT223) Ders Detayları

Dikiş Teknikleri (MTT223) Ders Detayları Dikiş Teknikleri (MTT223) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dikiş Teknikleri MTT223 Güz 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

1995-1999 Lisans, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Anasanat Dalı / Baskı Tasarımı Programı, İzmir

1995-1999 Lisans, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Anasanat Dalı / Baskı Tasarımı Programı, İzmir Kişisel Bilgiler Doğum Yeri : Duisburg-Almanya Doğum Tarihi : 03.05.1977 Adres : 260 Sk. No:16/2 Hatay-İzmir İletişim : +90 505 629 65 18 handeakcaoglu@gmail.com Yeterlilikler 2011 KPDS Yabancı Dil Puanı

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

MODA VE TEKSTİL TASARIMI BÖLÜMÜ GÜZ YARI YILI FİNAL SINAV PROGRAMI

MODA VE TEKSTİL TASARIMI BÖLÜMÜ GÜZ YARI YILI FİNAL SINAV PROGRAMI MODA VE TEKSTİL TASARIMI BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ YARI YILI FİNAL SINAV PROGRAMI MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN NOTLAR: Sevgili Arkadaşlar Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Final Sınav Programını incelerken burada

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ÖNSÖZ DİL NEDİR? / İsmet EMRE 1.Dil Nedir?... 1 2.Dilin Özellikleri.... 4 3.Günlük Dil ile Edebî Dil Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar... 5 3.1. Benzerlikler... 5 3.2. Farklılıklar...

Detaylı

1.SINIF GÜZ YARIYILI 1.SINIF BAHAR YARIYILI TÜRK DİLİ 2 Z ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ 2 Z YABANCI DİL 2 Z

1.SINIF GÜZ YARIYILI 1.SINIF BAHAR YARIYILI TÜRK DİLİ 2 Z ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ 2 Z YABANCI DİL 2 Z NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ KEMAL AKMAN MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL GİYİM AYAKKABI VE DERİ Ü I DERS MÜFREDATLARI VE DERS İÇERİKLERİ Adı Z/M/S Teo. Uyg. 1.SINIF GÜZ YARIYILI Haf. AKTS Kredi MESLEKİ

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI TÜRK DİLİ I TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEMİ 1 DERSİN DİLİ. Türkçe. Zorunlu Ders Meslek Dersi Seçmeli Ders DERS KATEGORİSİ

DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI TÜRK DİLİ I TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEMİ 1 DERSİN DİLİ. Türkçe. Zorunlu Ders Meslek Dersi Seçmeli Ders DERS KATEGORİSİ TÜRK DİLİ I DÖNEMİ 1 DERSİN AMACI 2 2 Bu dersin genel amacı; bireylere dinlediklerini ve okuduklarını incelik ve derinlikleriyle kavratmak; Türk dilinin zengin, köklü ve üretken bir dil olduğunu göstermek;

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (x ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

PAZARTESİ SALI

PAZARTESİ SALI ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI VE BÜTÜNLEME SINAV HAKKI OLMAYAN DERSLER İÇİN DÖNEM SONU

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Dersin İngilizce Adı MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Hazır Giyim Üretimi III Clothing Production III Dersin Kodu Sınıfı Dönemi

Detaylı

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI 1.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS 905145 Mesleki Matematik I 2+0 Zorunlu 3 905146 Kadın Giysi Kalıpları I 5+1 Zorunlu 7 905147 Kadın Giysi

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Dersin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

Grafik Tasarım V (GRT401 ) Ders Detayları

Grafik Tasarım V (GRT401 ) Ders Detayları Grafik Tasarım V (GRT401 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Grafik Tasarım V GRT401 Güz 2 4 0 4 10 Ön Koşul Ders(ler)i GRT302 Dersin Dili Dersin

Detaylı

NACĠ TOPÇUOĞLU MYO TEKSTĠL, GĠYĠM, AYAKKABI VE DERĠ BÖLÜMÜ AYAKKABI TASARIMI VE ÜRETĠMĠ PROGRAMI 1. DÖNEM DERS LĠSTESĠ (GÜZ DÖNEMĠ)

NACĠ TOPÇUOĞLU MYO TEKSTĠL, GĠYĠM, AYAKKABI VE DERĠ BÖLÜMÜ AYAKKABI TASARIMI VE ÜRETĠMĠ PROGRAMI 1. DÖNEM DERS LĠSTESĠ (GÜZ DÖNEMĠ) NACĠ TOPÇUOĞLU MYO TEKSTĠL, GĠYĠM, AYAKKABI VE DERĠ BÖLÜMÜ AYAKKABI TASARIMI VE ÜRETĠMĠ PROGRAMI 1. DÖNEM DERS LĠSTESĠ (GÜZ DÖNEMĠ) TURK101 Türk Dili-I (2-0)2 2 2 AĠĠT101 Atatürk Ġlkeleri ve Ġnkılap Tarihi-I

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI K.Maraş ta en önemli sektör olan tekstil Endüstrisine kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla 1995 yılında kurulan okulumuzda; en fazla öğrenciye ve en geniş eğitim ortamına sahip

Detaylı

MODEL GELİŞTİRME DERSİ

MODEL GELİŞTİRME DERSİ MODEL GELİŞTİRME DERSİ Dersin Modülleri Model Araştırmaları Artistik Çizim Kazandırılan Yeterlikler Model araştırmaları yapmak Artistik çizim yapmak DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK / DAL DERSİN

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

.. EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EV TEKSTİLİ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA PROGRAMI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI HEDEF VE DAVRANIŞLAR

.. EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EV TEKSTİLİ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA PROGRAMI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI HEDEF VE DAVRANIŞLAR HEDEF VE DAVRANIŞLAR SÜRE ALT KONULAR Ay Tarih Saat MODÜL Makinede Düz Dikiş 1. Düz sanayi dikiş makinesini kullanım kılavuzuna uygun olarak dikime hazırlayabileceksiniz. 2. Düz sanayi makinesinin dikiş

Detaylı

Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları

Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II MTT102

Detaylı

Drapaj (MTT224) Ders Detayları

Drapaj (MTT224) Ders Detayları Drapaj (MTT224) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Drapaj MTT224 Bahar 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

Doç. Dr. Nazım PAŞAYEV Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi. Genel Konfeksiyon Teknolojisi

Doç. Dr. Nazım PAŞAYEV Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi. Genel Konfeksiyon Teknolojisi Doç. Dr. Nazım PAŞAYEV Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Genel Konfeksiyon Teknolojisi İÇİNDEKİLER Sayfa 5 Ön söz 1. Hazır Giyim Sanayisinin Tanımlanması,

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN DIŞ GİYSİLERİ (CEKET-YELEK-MANTO- KABAN)DİKİMİ KURS PROGRAMI

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN DIŞ GİYSİLERİ (CEKET-YELEK-MANTO- KABAN)DİKİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN DIŞ GİYSİLERİ (CEKET-YELEK-MANTO- KABAN)DİKİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI...

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

09:00 ENT206 Üretim Yöntemleri (A) Mavi Salon, ENT1

09:00 ENT206 Üretim Yöntemleri (A) Mavi Salon, ENT1 ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ FİNAL SINAV PROGRAMI 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 15:00 ENT228 Dijital Ortamda Görselleştirme (A) LAB2 12:00 ARK105 Anadolu

Detaylı

Bilgisayar Destekli Kalıp Tasarımı II (MTT472) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Kalıp Tasarımı II (MTT472) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Kalıp Tasarımı II (MTT472) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bilgisayar Destekli Kalıp Tasarımı II MTT472 Seçmeli 1 2 0

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BÖLÜMÜ ÜNİTE PLANI

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BÖLÜMÜ ÜNİTE PLANI T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BÖLÜMÜ ÜNİTE PLANI DİMİ ÖRGÜDEN TÜREYEN KUMAŞ ANALİZİ DERS DOKUMA KUMAŞ ANALİZİ HAZIRLAYAN BURÇE KURTULMUŞ 616082401 DERS ÖĞRETİM ELEMANI Yrd.Doç.Dr.

Detaylı

Moda İllüstrasyonu (MSÇ367) Ders Detayları

Moda İllüstrasyonu (MSÇ367) Ders Detayları Moda İllüstrasyonu (MSÇ367) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Moda İllüstrasyonu MSÇ367 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL AYAKKABI TEKNİKERLİĞİNE GİRİŞ: Teknikerliğin tanımı, tekniker eğitimi, teknikerliğin sanayide konumu, çalışma saatleri, ayakkabı tanımı, tarihçesi,

Detaylı

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU 7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS ETB401 ETB302 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje V 6 6 12 ETB403 Fikri Haklar 2 0 3 SERBEST

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Orjinal Adı: FASHION DESIGN. Dersin Kodu: TEX 4024

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Orjinal Adı: FASHION DESIGN. Dersin Kodu: TEX 4024 Dersi Veren Birim: Tekstil Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: MODA TASARIMI Dersin Orjinal Adı: FASHION DESIGN Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: TEX 404 Dersin

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi ELEKTROMEKANİK KONTROL VE PLC (0860260122) Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, 4 28 22 50 Kredisi 4+1 5 Bu ders ile öğrenci, kumanda elemanlarının montajını ve kumanda devre elemanları kullanılarak

Detaylı

Moda Aksesuarları Tasarımı (MTT351) Ders Detayları

Moda Aksesuarları Tasarımı (MTT351) Ders Detayları Moda Aksesuarları Tasarımı (MTT351) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Moda Aksesuarları Tasarımı MTT351 Seçmeli 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ MAZERET SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ MAZERET SINAV PROGRAMI ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ MAZERET SINAV PROGRAMI 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF Tarihi 09:00 ENT129 Tasarım Çizimi I (A)

Detaylı

Teorik Ders Saati (saat/hafta) Uygulama Ders Saati (saat/hafta) Laboratuvar Ders Saati (saat/hafta) 12 Dersin Önkoşulu Yok 13 Dersin Dili Türkçe

Teorik Ders Saati (saat/hafta) Uygulama Ders Saati (saat/hafta) Laboratuvar Ders Saati (saat/hafta) 12 Dersin Önkoşulu Yok 13 Dersin Dili Türkçe T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS ÖĞRETİM PLANLARI 1 Dersin Adı GÖRSEL TASARIM - I 2 Dersin Kodu GRF 10004 Dersin Türü Zorunlu 4 Dersin Seviyesi Ön Lisans 5 Dersin

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Kadın Giysi Kalıpları Giyim Üretimi Teknolojisi Kadın Terziliği Kadın Giyim Modelistliği

DERS BİLGİ FORMU. Kadın Giysi Kalıpları Giyim Üretimi Teknolojisi Kadın Terziliği Kadın Giyim Modelistliği BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Kadın Giysi Kalıpları Giyim Üretimi Teknolojisi

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Dersin İngilizce Adı MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU İç Giyim Kalıp Hazırlama Teknikleri Underwear Pattern Making Techniques

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0).

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0). I.SINIF-1.YARIYIL TÜRK DİLİ I : Haftalık ders 2 saattir (T-2 ) (U-0) (K-2). Ders İçeriği; % 10 Dil, Diller ve Türk Dili, % 15 Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle % 25 Kelime Türleri % 25 Anlatım Öğeleri ve Anlatım

Detaylı

4.SINIF. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik. Saat. Dersin Adı. Dersin Adı. Tarihi. Dersin Adı

4.SINIF. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik. Saat. Dersin Adı. Dersin Adı. Tarihi. Dersin Adı 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAVLARI İÇİN MAZERET SINAV PROGRAMI 1.SINIF 08.00 ENT 134 Temel Tasarım Stdy.II A STY4 09.00 ENT 226 Görsel Düşünme ve Eskiz ENT1 09.00 ENT

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN SPOR PANTOLON KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI ZORUNLU VE SEÇMELİ DERS LİSTESİ 1. Yarıyıl İÇT111 İç Mimarlık

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ABİYE ELBİSE KALIBI Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü

YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi Lisans Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 2 Haftalık Uygulama

Detaylı