Staj Bilgilendirme Sunusu. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Kimya-Metalurji Fakültesi Biyomühendislik Bölümü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Staj Bilgilendirme Sunusu. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Kimya-Metalurji Fakültesi Biyomühendislik Bölümü"

Transkript

1 Staj Bilgilendirme Sunusu YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Kimya-Metalurji Fakültesi Biyomühendislik Bölümü 30 KASIM 2017

2 Endüstriyel İlişkiler ve Staj Komisyonu Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat ÖZMEN (Başkan) Doç. Dr. Serap Acar Derman Araş. Gör. Dr. Azade Attar Uzm. Dr. Azime YILMAZ Araş. Gör. Dr. Emrah Şefik ABAMOR Araş. Gör. Emrah SARIYER Araş. Gör. Muhammet Çelik Araş. Gör. Tuğba Özer

3 Stajın Amacı Stajların genel amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 21. maddesinde belirtilen Staj İlkeleri çerçevesinde, Biyomühendislik Bölümünün eğitsel hedefleri ve çıktıları doğrultusunda, öğrencilerin akademik ve mesleki gelişmelerine katkı sağlamaktır. Staj çalışmaları, Öğrencilerin eğitimini almakta oldukları meslekleri hakkındaki görüşlerini geliştirmelerini, Bu konuda teorik ve pratik tecrübelerini arttırmalarını, Sanayi ortamını ve iş yaşantısını tanımalarını, Geleceğe yönelik iş ilişkileri kurmalarını ve lisans eğitiminde edindikleri bilgileri uygulamaya aktarmalarını sağlamaktadır.

4 Stajın Tanımı Biyomühendislik Bölümü nde staj, Lisans Eğitim- Öğretiminde alınan teorik ve uygulamalı bilgileri pekiştirmek için öngörülmüştür. Stajlar, yurt içi ve/veya yurt dışında gerçekleştirilir. Toplam staj süresi 40 iş günüdür. Bir hafta 5 gün sayılacak ve stajlar öğretim ve sınav dönemi dışında yapılabilecektir. Öğrencilerin, stajdan verim alabilmeleri için ikinci sınıf derslerini aldıktan sonra staja başlamaları gereklidir.

5 Stajın Tanımı Öğrencinin, den önce dersi olmayan günleri de staj için tam iş günü sayılır. Stajlar akademik tatillerde yapılır. Resmi tatil günlerinde yapılan çalışmalar da staj süresi olarak kabul edilmez. Ancak haftada (Cumartesi dahil) en az iki serbest tam iş günü (öğrencinin saat den önce dersinin olmadığı) bulunan, 6. yarılını tamamlamış veya programlarındaki tüm derslerinden başarı sağlamış olan öğrenciler, öğretim ile birlikte staj yapabilirler. Bu kurallar ikinci öğretim ve yaz okulları için de geçerlidir.

6 Staj Koordinasyonu ve Değerlendirilmesi Staj koordinasyonu ve değerlendirilmesi Bölümün Endüstriyel İlişkiler ve Staj Komisyonu tarafından yürütülür. Staj komisyonunun görevleri: Stajın çalışma program ve esaslarını belirlemek, öğrencilerin stajlarını program hedef ve çıktılarına uygun şekilde yapmalarını sağlamak, Öğrencilere staj yerleri konusunda rehberlik etmek, Anketler uygulayarak ve staj defterlerini gözden geçirerek stajları değerlendirmek Rastgele seçilecek staj yerlerini arayarak ya da ziyaret ederek stajının kontrol ve takibini yapmak Diğer üniversitelere/bölümlere, mezunlara, Bölümün Tanıtımı ve Staj Yeri İhtiyacı ile alakalı göndermek Firmalardan gelen stajla alakalı lere cevap verilmesi

7 Staj Başvurusu Staj yeri bulma sorumluluğu temelde öğrenciye aittir, imkanlar dahilinde bölüm tarafından da belirli kurumlarda staj imkanı için kontenjan belirlenebilir. Stajını Bölüm ün belirlemiş olduğu yerlerde yapmak isteyen öğrencilerin, staj kontenjanlarının duyurulmasının ardından Staj Kura Dilekçesi ni doldurarak Bölüm Öğrenci İşleri ne talepte bulunmaları gerekmektedir. Staj yerleri; talep eden öğrencilere kura ile dağıtılacaktır.

8 Staj Başvuru Süreci!!! 1 Stajın yapılacağı firma bulunur, ilgili staj komisyonundan firmanın uygun olup olmadığına dair sorumlu kişiden (sorumlu listeler açıklanacak) sözlü onay alınır. 2 Sözlü uygunluk alındıktan sonra adresinden gerekli belgeler (SGK Zorunlu Staj Formu, Staj Sicil Formu, Staj Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Bilgi Formu, Genel Sağlık Sigortası Beyan ve Taahhüt Formu, Takvim) alınır. 3- "YTÜ (SGK) Zorunlu Staj Formu" 2 nüsha halinde staj yapılacak kurumda onaylatılır, diğer (6. maddede yazılı) belgeler doldurularak bölüme gelinir. Beraberinde 2 fotoğraf, staj defteri ve kimlik fotokopisi

9 Staj Başvuru Süreci!!! Bu işlem staja başlamadan en az 10 gün kala gerçekleştirilmelidir. (Zorunlu Staj Formu nun 1 nüshası kuruma götürülecek, 1 nüsha öğrencide kalacak ve staj sonunda defterle birlikte bölüme teslim edilecektir) 4 "YTÜ (SGK) Zorunlu Staj Formu" staj komisyonunun ilgili öğrenciden sorumlu öğretim elemanına onaylatılır. 5 Staj Sicil Formu ve anketler, Bölüm Başkanı veya Bölüm Başkan Yardımcılarına imzalatılır. 6 Tüm belgeler Fakülte Sekreterine mühürletildikten sonra, stajın başlangıç tarihinden en az 10 gün önce sigorta işlemleri için Dekanlık Sigorta Biriminde Mesut ÖZER'e teslim edilir.

10 Mesut Özer e Teslim Edilecek Formlar; 3.1- YTÜ (SGK) Zorunlu Staj Formu 3.2- Staj Sicil Formu 3.3- Staj Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Bilgi Formu 3.4- Genel Sağlık Sigortası Beyan ve Taahhüt Formu 3.5- Staj Defteri 3.6-TC Kimliğin önlü arkalı fotokopisi 3.7-Takvim Staj Başvuru Süreci Staj Sicil Formu stajın başladığı gün iş yerine teslim edilir. Endüstriyel İlişkiler ve Staj Komisyonu tarafından onaylanmamış staj yerleri kabul edilmez ve değişikliğe komisyon karar verir. Zorunlu Stajlarını Yurtdışında yapmak isteyen öğrencilerin formları Ingilizce (Sorumlu Asistanlarından temin edebilirler) ve Türkçe olarak hazırlamaları gerekmektedir.

11 Staj Başvuru Süreci 7 Stajın başlangıcından 2-3 gün önce Dekanlık Sigorta Biriminden staj defteri, staj sicil formu, zorunlu staj formu ve SGK işe giriş bildirgesi alınır 8 Stajın bitiminden sonra bölüm staj komisyonu tarafından açıklanan tarihte, staj defteri, staj sicil formu, zorunlu staj formu ve SGK işe giriş bildirgesini, İşveren-Öğrenci Değerlendirme Anketleri ve Staj Defterinizin PDF formunun yüklendiği CD nin Sorumlu Staj komisyon üyelerine teslim edilmesi gerekir.

12 Staj Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Staj yerini kendileri bulan öğrenciler, o kurum veya kuruluşta staj yapmaya kabul edildiklerini gösteren mühürlü ve onaylı SGK belgesini, en geç bahar yarıyılı genel sınavları başlangıç tarihine kadar Bölüm Endüstriyel İlişkiler ve Staj Komisyonu na onaylatmaları zorunludur.

13 Staj Programları Laboratuar Stajı ve İşletme Stajı olmak üzere iki staj zorunludur. Her bir stajın süresi 20 iş günü Ders tanıtım formlarında belirlenen ön koşulları sağlayan öğrenciler, stajlarını istedikleri dönemde yapabilir. Bahar ve Güz dönemlerinde staj yapmak isteyen öğrencilerin haftada 3 (üç) boş iş gününe sahip olmaları gerekir. Yaz okulu sırasında stajlarını yapmak isteyen öğrenciler derslerinin haricindeki günlerde stajlarını yapabilir. Her staj için ayrı bir staj defteri düzenlenecektir.

14 Laboratuar Stajı Öğrencilerin ilk iki yılda gördükleri ders ve laboratuar çalışmalarını pekiştirmek üzere endüstriyel üretim yapan bir işletmenin laboratuarlarında yapacakları pratik çalışma Amacı öğrencilerin modern analiz cihazlarını, deney tekniklerini ve bilişim teknolojilerini bir üretim süreci içinde gözlemek ve kullanım pratiği kazanmalarını sağlamak Teknoloji gelişimini birebir izleme ve mesleki gözlem yapabilmenin yanısıra sağlık, güvenlik, çevre, etik ve kalite bilincinin, bireysel çalışma becerisinin, sosyal ilişkileri kurma ve sürdürme ile yaşam boyu öğrenme bilincinin geliştirilmesi hedeflenir

15 5.1. Laboratuvar Stajı: Süresi kesintisiz 20 iş günüdür. Öğrencilerin, endüstriyel üretim yapan bir işletmenin laboratuvarında, bir sağlık kuruluşunun laboratuvarında veya bir akademik araştırma-geliştirme laboratuvarında yapacakları pratik çalışmadır. Bu stajda yapılacaklar genel olarak, laboratuvarın tanıtımı, laboratuvarda kullanılan araç gereç ve cihazların tanınması, analizlerde kullanılacak örneklerin hazırlanma metodları, laboratuvarda kullanılan analiz yöntemlerinin öğrenilmesi, analiz sonuçlarının değerlendirilmesi, kalite kontrol işlemleridir. Laboratuvar stajı sonunda öğrencilerin mesleki gözlem yapabilmesinin yanı sıra, sağlık, güvenlik, çevre, etik ve kalite bilinci, bireysel çalışma becerisi, sosyal ilişkiler kurma ve sürdürme ile yaşam boyu öğrenme bilincinin de geliştirilmesi beklenmektedir.

16 İşletme Stajı Laboratuar stajı bitirildikten sonra yapılır. Öğrencilerin ilk üç yılda gördükleri mühendislik dersleri bilgilerini pekiştirmek üzere endüstriyel üretim yapan bir işletmede yapacakları pratik çalışma Amacı öğrencilerin modern üretim ve yönetim süreçlerini ve bilişim teknolojilerini gerçek boyuttaki bir endüstriyel ortamda gözlemesi ve bu süreçlere birebir katılarak mesleki deneyim kazanması Üretim ve işletme teknolojisi gelişimini birebir izleme ve mühendislik problemlerini saptama-tanımlama-çözme çerçevesindeki mesleki gözlemlerinin yanısıra sağlık, güvenlik, çevre, etik ve kalite bilincinin, bireysel çalışma becerisinin, sosyal ilişkileri kurma ve sürdürme ile yaşam boyu öğrenme bilincinin geliştirilmesi hedeflenir

17 5.2. İşletme Stajı: Süresi kesintisiz 20 iş günü olan bu staj, laboratuvar stajı bitirildikten sonra yapılır. İşletme stajı, öğrencilerin mühendislik dersleri bilgilerini pekiştirmek amacıyla endüstriyel üretim yapan bir işletmede yapacakları pratik çalışmadır. Bu çalışma ile öğrenci gerçek boyuttaki bir endüstri ortamında gözlem yapma ve mesleki deneyim kazanma şansına sahip olur. Bu stajın kapsayabileceği konular, işletmenin amacı, işletmedeki proses akış diyagramı ile madde ve enerji dengesi, kütle ve enerji aktarımı sistemleri, işletmede kullanılan üretim (reaktörler) sistemleri ve proses kontrol sistemleri ile atık kontrol ve arıtma sistemleridir. Bu staj ile öğrencinin, üretim teknolojisini birebir izleme ve mühendislik problemlerini saptama-tanımlama-çözme yetisini pekiştirmenin yanı sıra, sağlık, güvenlik, çevre, etik ve kalite bilincinin, bireysel çalışma becerisinin, sosyal ilişkileri kurma ve sürdürme ile yaşam boyu öğrenme bilincinin de geliştirmesi beklenmektedir. Öğrenci Laboratuvar Stajını tamamlamadan İşletme Stajına başlayamaz.

18 Staj Öncesi Öğrenci Kimya-Metalurji Fakültesi Staj Birimi nden alacağı staj yapmakla zorunlu olduğunu belirten belge ile staj yapacağı kuruma başvurur ve staj yapacağı kurumdan staja kabul edildiğine dair bir belgeyi de Staj Birimi ne teslim eder. Öğrenci, Staj Komisyonuna onaylattığı staj yerini, komisyonca kabul edilebilecek geçerli bir sebep olmadan değiştiremez. Öğrenci staj yapabilmek için gereken önkoşulları sağladığına dair bilgilendirmeyi, ilgili döneme ait not belge sini danışmanına imzalatmak suretiyle yapar. Danışmanın imzaladığı not belgesi Staj Birimi ne verilecektir.

19 Staj Defterinin Hazırlanması Stajlarını tamamlayan öğrenciler, yaptıkları çalışmaları staj defterine teknik rapor formatına uygun, temiz, düzenli ve okunaklı bir şekilde yazmalıdırlar. Staj defterindeki tüm kısımlar eksiksiz olarak doldurulmalı ve işyeri amirine onaylatılmalıdır. Staj defterinin sayfaları yetmediği takdirde aynı sayfa büyüklüğünde yazı kağıdı ilave edilerek sayfa sayısı arttırılabilir veya sayfa sayısının çok olması durumunda ikinci bir staj defteri kullanılabilir. Öğrenci staj defterini hazırlarken stajda yaptığı işlerin yanı sıra stajını yaptığı kurumun yeri, organizasyonu (iş, zaman ve yöntem araştırması, satın alma, personel, planlama, muhasebe daireleri) hakkında da bilgi verecektir.

20 Staj Defterinin Hazırlanması Her staj için ayrı defter düzenlenecektir. Öğrenci, staj komisyonuna onaylattığı staj yerini, komisyonca kabul edilebilecek geçerli bir sebep olmadan değiştiremez. Staj yapan öğrenciler, gerektiğinde öğretim üyelerince işyerinde kontrol edilebilirler. Staj defterlerinde tarih yazılan bölümlerde değişiklik, silinti/kazıntı yapılmayacaktır. Staj defteri yazımında kullanılacak dil %30 İngilizce Biyomühendislik Bölümü öğrencileri için Türkçe, %100 İngilizce öğrencileri için İngilizce dir. %30 İngilizce Biyomühendislik Bölümü öğrencileri stajını yurt dışında yapması durumunda, İngilizce olarak yazabilirler. Staj defterinin her sayfası staj yeri yetkilisince onaylanmalıdır.

21 Staj Defterinin Teslimi Stajlarını tamamlayan öğrenciler, staj defterlerini ve eklerini staj bitiminden itibaren 1 ay içerisinde kendilerinden sorumlu Staj Komisyonu üyesine teslim edeceklerdir. Öğrenci Staj Sicil Formu, staj tamamlandıktan sonra staj yeri yetkilisince doldurulup kapalı zarf ile iade edilir veya posta ile gönderilir. Öğrenciler, aldıkları Stajyerin Kurumu Değerlendirme Anketi ni doldurarak, staj defteri ile birlikte teslim eder.

22 Staj Defterinin Teslimi Stajyer Değerlendirme Anket Formu, staj bitiminde işyerinde stajdan sorumlu amir tarafından doldurulup mühür veya kaşe ile onaylanır ve kapalı bir zarf içerisinde öğrenciye teslim edilir. Öğrenci, bu zarfı staj defteri ile birlikte teslim etmekle yükümlüdür. İşveren isterse anketi Bölüm Öğrenci İşleri ne posta ile de gönderebilir.

23 Staj Defterinin Değerlendirilmesi Staj defterleri, Bölüm Endüstriyel İlişkiler ve Staj Komisyonu tarafından değerlendirilir. Endüstriyel İlişkiler ve Staj Komisyonu tarafından değerlendirilen ve başarılı bulunan stajyer öğrenci listesi, öğrencilere ilan yoluyla, ilgili panolarda veya Bölüm web sayfasında duyurulur. Staj Komisyonu üyeleri Bölüm Başkanlığı nca kendilerine iletilen staj belgelerini en geç bir ay içinde Fakülte ve Bölümün Staj Yönergesi çerçevesinde inceler, düzeltme ister ve reddeder. Kabul edilmiş staj, Komisyon Başkanınca, yazılı olarak Bölüm Başkanlığına bildirilir.

24 Staj Defterinin Değerlendirilmesi Düzeltme istenen öğrenci en çok bir ay içinde istenen düzeltmeyi gerçekleştirmek zorundadır, aksi takdirde reddedilmiş sayılır ve bu süre sonunda yazılı olarak Bölüm Başkanlığına bildirilir. Staj belgelerinin değerlendirilmesinde ve stajlardan muaf tutulma işlemlerinde, yukarıda açıklanan hususların dışında kalan hallerde Fakülte Yönetim Kurulları yetkilidir. Kabul edilen staj defterleri, kabul tarihinden başlamak üzere Bölüm Başkanlığı nca tahsis edilen yerde en az iki yıl saklanır. Saklanma süresi dolan staj defterleri, ilgili Bölüm Başkanı nın uygun gördüğü bir usulle imha edilir.

25 BAŞARILAR

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ 1. AMAÇ VE KAPSAM YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 23. Maddesi gereğince hazırlanan Yıldız Teknik Üniversitesi Lisans Öğretimi Staj Uygulamaları Yönergesi ve YTÜ Fen Edebiyat

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 23. Maddesi gereğince

Detaylı

YTÜ KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Çizelge Kodu: SGİ Yürürlülük Tarihi : Mart 2007 Güncelleme Sayısı:4 Sayfa No: 1/4

YTÜ KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Çizelge Kodu: SGİ Yürürlülük Tarihi : Mart 2007 Güncelleme Sayısı:4 Sayfa No: 1/4 STAJ GENEL İLKELERİ Çizelge Kodu: SGİ Yürürlülük Tarihi : Mart 2007 Güncelleme Sayısı:4 Sayfa No: 1/4 1. Amaç Stajlar, Bölümün eğitsel hedefleri ve çıktıları doğrultusunda, öğrencilerin gelecekteki meslekleri

Detaylı

Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Nisan 2015

Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Nisan 2015 Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Nisan 2015 Staj Başvuru İşlemlerinizin Aksamaması için Yapılması Gerekenler Staj başvurusunda gerekli evraklar aşağıdaki gibidir: SGK Staj Formu (3

Detaylı

Staj Esasları Bilgilendirme Toplantısı

Staj Esasları Bilgilendirme Toplantısı İ.T.Ü. Kimya Mühendisliği Bölümü Staj Esasları Bilgilendirme Toplantısı 2017-2018 Y. Doç. Dr. Özge Kürkçüoğlu-Levitas (Başkan) Y. Doç. Dr. Gamze Gümüşlü-Gür Ar. Gör. Ayşen Çalışkan Ar. Gör. Hava Çavuşoğlu

Detaylı

Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Nisan 2015

Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Nisan 2015 Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Nisan 2015 Staj başvurusunda gerekli evraklar aşağıdaki gibidir: SGK Staj Formu (3 adet) Staj Sicil Formu (1 adet) Staj Yapılacak Ayları ve Günleri

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu Staj Uygulama Esasları, İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA İLKELERİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA İLKELERİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA İLKELERİ 1) AMAÇ VE KAPSAM Bu staj uygulama ilkeleri, YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği nin 23. maddesi

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRMESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRMESİ 01.06.2017 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRMESİ Fotoğraflı 3 adet SGK Formunu, Staj yapacağınız firmaya onaylatacaksınız. Sayın Firma Yetkilisi, T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA İLKELERİ

T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA İLKELERİ T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA İLKELERİ 1) AMAÇ VE KAPSAM 1.1. YTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Lisans Öğretimi Staj Uygulama İlkeleri, YTÜ Önlisans ve Lisans

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİMYA-METALÜRJİ FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİMYA-METALÜRJİ FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİMYA-METALÜRJİ FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI Staj Başvurularında İzlenecek Aşamalar ve Stajların Değerlendirilmesi LABORATUAR VE İŞLETME STAJLARI Laboratuvar stajı:

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1. Stajın amacı, öğrencilerin, öğrenim gördükleri bölümler ile ilgili iş alanlarını tanımalarını,

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir Ek.05.1: 28.06.2018/04-05 gün ve sayılı Senato kararı ekidir. YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANS ÖĞRETĠMĠ STAJ UYGULAMA YÖNERGESĠ (17.06.2010/06-08 günlü, sayılı ve 15.03.2012/03-03 günlü, sayılı Senato

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNETMELİĞİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNETMELİĞİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNETMELİĞİ 1. Bu yönetmelik Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri

Detaylı

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLERİ

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLERİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLERİ Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri, mesleki bilgi, beceri ve tecrübelerini arttırmak amacı ile İşletme Stajı ve/veya Laboratuar olmak üzere toplam iki staj yapmak zorundadır.

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldırım

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Detaylı

EK:1 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI

EK:1 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. AMAÇ ve KAPSAM EK:1 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI Bu Esaslar, İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin staj çalışmaları

Detaylı

YAZ STAJI BİLGİLENDİRME

YAZ STAJI BİLGİLENDİRME YAZ STAJI BİLGİLENDİRME Staj ve İşyeri Eğitimi Komisyonu Doç. Dr. Fatih AKSOY Arş. Gör. Tuğçe TÜRKBAY Arş.Gör. Mustafa BABAGİRAY Şubat 2018 Staj ve İşyeri Eğitimi Komisyonu Bölümümüzde staj ve işyeri eğitiminden;

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR AMAÇ MADDE 1- Bu yönerge, Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin, eğitim ve öğretimleri süresince kazandıkları

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. AMAÇ ve KAPSAM YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI Bu Esaslar, İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin staj çalışmaları ile

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM STAJ YÖNERGESİ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM STAJ YÖNERGESİ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği

Detaylı

YAZ STAJI VE İŞYERİ EĞİTİMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU. Şubat 2019

YAZ STAJI VE İŞYERİ EĞİTİMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU. Şubat 2019 YAZ STAJI VE İŞYERİ EĞİTİMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU Şubat 2019 Staj Komisyonu Bölümümüzde yaz stajı eğitiminden; Dr. Öğr. Üyesi İsmail Koyuncu Arş. Gör. M. Mustafa KELEK sorumludur. İşyeri Eğitimi Komisyonu

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Staj Komisyonu Başkanı: Doç. Dr. S a l i m K A H V E C İ Y a r d ı m c ı l a r : A r ş. G ö r. S e l i n A Y D I N F A N D A K L I A r ş. G ö r. H a t i c e O K U M U Ş A

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu staj yönergesi, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerini pratikle geliştirmek

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ STAJ KILAVUZU Staj Nedir? Staj, derslerde öğrenilen konuların pratikte nasıl uygulandığının

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 Yazılım Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerdeki bilgileri

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönerge, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin öğrenim süresince

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü: tarih ve sayılı Senato Kararı)

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü: tarih ve sayılı Senato Kararı) İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü:21.03.2018 tarih ve 2018-6 sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK AMAÇ MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Gelişim

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldırım

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1 Staj, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi; Medya ve İletişim Sistemleri,

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Endüstriyel İlişkiler ve Staj Komisyonu Bilgilendirme Toplantısı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Endüstriyel İlişkiler ve Staj Komisyonu Bilgilendirme Toplantısı YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bilgilendirme Toplantısı 2016-2017 Üyeleri Yrd.Doç.Dr. İNCİ SALT (Koordinatör) Yrd.Doç.Dr. YASEMEN KALPAKLI Yrd.Doç.Dr. NURCAN

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve Kapsam T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ön Lisans ve

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Detaylı

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ......................... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI 20 /20. T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ. ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ STAJ KILAVUZU

T.C. ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ. ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ STAJ KILAVUZU T.C. ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ STAJ KILAVUZU ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ STAJ KILAVUZU I. GENEL ĠLKELER 1 Staj, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi; Medya ve İletişim Sistemleri, Halkla

Detaylı

STAJ KOMİSYONU. Doç.Dr. Neslihan DOĞAN SAĞLAMTİMUR Yrd.Doç.Dr. Sevgi DEMİREL Arş.Gör. Begüm GÖKÇEK

STAJ KOMİSYONU. Doç.Dr. Neslihan DOĞAN SAĞLAMTİMUR Yrd.Doç.Dr. Sevgi DEMİREL Arş.Gör. Begüm GÖKÇEK Staj Bilgilendirme Toplantısı Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Nisan 2014 STAJ KOMİSYONU Başkan ÜYE ÜYE Doç.Dr. Neslihan DOĞAN SAĞLAMTİMUR Yrd.Doç.Dr. Sevgi DEMİREL Arş.Gör.

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi nde öğrenim gören öğrencilerin

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 2. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 2.1 Gıda Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerdeki bilgileri

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Staj Komisyonu Başkanı: Doç. Dr. Salim KAHVECİ Yardımcılar: Arş. Gör. Hatice OKUMUŞ Arş. Gör. Selin AYDIN FANDAKLI Arş. Gör. Hakan ERDÖL Staj kuralları Pratik bilgi ve becerilerin

Detaylı

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Amaç, Kapsam ve Tanımlar

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Amaç, Kapsam ve Tanımlar T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Amaç, Kapsam ve Tanımlar Dayanak Madde 1. Bu yönerge Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Öğretim

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1 Staj, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi; Medya ve İletişim Sistemleri, Halkla İlişkiler, Görsel İletişim

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanım

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanım İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanım Amaç MADDE 1- Mühendislik ve Kimya Bölümü eğitimi boyunca yapılacak stajlar, öğrencilerin ilgi

Detaylı

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Madde 1- Amaç: Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu yönergenin amacı, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, eğitim ve öğretimleri süresince

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ KOMİSYONU Yrd.Doç. Dr. Yasemin DAMAR ARİFOĞLU(Komisyon Başkanı) Arş. Gör. Meryem MEHMETBAŞOĞLU (Staj 1 Sorumlusu) Arş.Gör.

Detaylı

Staj Bilgilendirme Toplantısı. Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Aralık 2015

Staj Bilgilendirme Toplantısı. Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Aralık 2015 Staj Bilgilendirme Toplantısı Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Aralık 2015 STAJ KOMİSYONU Başkan Doç. Dr. Sevgi DEMİREL ÜYE Yrd. Doç. Dr. Çağdaş GÖNEN ÜYE Yrd. Doç.

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin öğrenim süresince

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı; spor yöneticisi adaylarının eğitim-öğretim programlarında yer alan

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1. Stajlar İstanbul Ticaret Üniversitesi Staj Ana Yönergesi gereğince, öğrencilerin kurumsal

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ ÜNİVERSİTEMİZ SENATOSU NUN 10.03.2014 TARİHLİ VE 2014/10/1 SAYILI KARARI İLE KARARIYLA KABUL EDİLEN MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİNİN İPTAL EDİLEREK 06/07/2015

Detaylı

BiLGiSAYAR MÜHENDiSLiĞi BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

BiLGiSAYAR MÜHENDiSLiĞi BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ Amaç BiLGiSAYAR MÜHENDiSLiĞi BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ Madde 1- Bu yönerge, Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin uyacakları staj kurallarının çerçevesini; Bilgisayar

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 İnşaat Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerdeki bilgileri

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1 Mühendislik Fakültesi ne bağlı Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KAYSERİ

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KAYSERİ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KAYSERİ 2014 GENEL BİLGİLER VE İLK İŞLEMLER 1. Mimarlık Bölümü öğrencileri, iki staj yapmak zorundadırlar.

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Fen Edebiyat Fakültesi ne bağlı Psikoloji bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İstanbul, 2015 İÇİNDEKİLER I. AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR... 1 II. STAJLARIN NİTELİĞİ... 2 III. STAJ SÜRESİ, ÇALIŞMA KONULARI VE STAJ YERLERİ... 3 Staj Süresi...

Detaylı

STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARINI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNİ BAŞLATABİLİRLER

STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARINI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNİ BAŞLATABİLİRLER STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARINI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNİ BAŞLATABİLİRLER 1.ADIM: STAJ YAPILACAK OLAN İŞ YERİNDEN STAJ YAPILMASININ UYGUN OLDUĞUNA DAİR İŞYERİ STAJ ONAY BELGESİ

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI VE YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

FIRAT ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI VE YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER FIRAT ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI VE YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER GENEL ESASLAR MADDE 1 : Amaç MADDE 2 : Kapsam 2.1. Staj Yapılabilecek Alanlar 2.2. Staj Süresi ve İçeriği

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ REHBERİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ REHBERİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ STAJ REHBERİ 2013 STAJ REHBERİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Staj lisans eğitiminin en önemli parçasıdır. Bu yüzden staj programını en verimli şekilde yerine getirmek ve üst düzeyde

Detaylı

STAJ REHBERİ 2014-2015

STAJ REHBERİ 2014-2015 Staj lisans eğitiminin en önemli parçasıdır. Bu yüzden Staj Programını en verimli şekilde yerine getirmek ve üst düzeyde fayda sağlamak amaçlanmalıdır. Stajın temel amacı öğrencilerin, Biyomedikal Mühendisliği

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1. Mühendislik Fakültesi ne bağlı Endüstriyel Tasarım bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ VE UYGULAMA ESASLARI

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ VE UYGULAMA ESASLARI T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ VE UYGULAMA ESASLARI AMAÇ Madde 1. BİRİNCİ BÖLÜM: AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Bu yönerge,

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ/UYGULAMA ESASLARI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ/UYGULAMA ESASLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ/UYGULAMA ESASLARI Aralık 2012 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ/UYGULAMA ESASLARI 1. Bu ilkeler ve uygulama

Detaylı

T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ

T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ 2009 T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ MUHASEBE VE DENETİM BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ MUHASEBE VE DENETİM BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Ticari Bilimler Fakültesi ne bağlı Muhasebe ve Denetim bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ/UYGULAMA ESASLARI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ/UYGULAMA ESASLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ/UYGULAMA ESASLARI Haziran 2014 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ/UYGULAMA ESASLARI 1. Bu ilkeler ve uygulama esasları;

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1. Mühendislik Fakültesi ne bağlı İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencilerinin

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJ KILAVUZU

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJ KILAVUZU YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJ KILAVUZU TANIM: Yaşar Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin 2. ve 3. Sınıflarının bitiminde 20 iş günlük

Detaylı

PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - Amaç: Bu yönergenin amacı Plato Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, eğitim ve öğretimleri süresince kazandıkları teorik

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönerge den amaç, öğrencilerin alanlarıyla

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, Karamanoğlu

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü FOTOĞRAF STAJ BİLGİLERİ İşyeri Adı

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ KOMİSYONU Arş. Gör. Meryem AKSU (Staj 1 Sorumlusu) Arş.Gör. Gamze KATIRCIOĞLU(Staj 2 Sorumlusu) Yrd.Doç. Dr. Rabia KÖKLÜ

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1. Mühendislik Fakültesi ne bağlı İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencilerinin

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ ESASLARI

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ ESASLARI T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Yaz stajı, Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Hizmetleri

Detaylı

Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü Yaptığı Staj Dalı. Fotoğraf STAJ BİLGİLERİ

Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü Yaptığı Staj Dalı. Fotoğraf STAJ BİLGİLERİ Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü Yaptığı Staj Dalı Fotoğraf STAJ BİLGİLERİ İşyeri Adı Adresi Telefon Numarası Staj Başlama Tarihi Staj Bitiş Tarihi Staj Süresi (gün)

Detaylı

ESOGÜ ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU MEKATRONİK PROGRAMI İÇİN STAJ BİLGİLENDİRME SUNUSU

ESOGÜ ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU MEKATRONİK PROGRAMI İÇİN STAJ BİLGİLENDİRME SUNUSU ESOGÜ ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU MEKATRONİK PROGRAMI İÇİN STAJ BİLGİLENDİRME SUNUSU SUNUM IÇERIĞI Stajın amacı ve yararları Bölümümüz Staj Yönergesi Staj Yeri Seçimi Staj Başvuru Prosedürü Stajın Raporlanması

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR

EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR AMAÇ Madde 1. Bu uygulama esaslarının amacı; Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1- Fen Edebiyat Fakültesi ne bağlı Psikoloji bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Lisans

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ZORUNLU İŞYERİ STAJI YÖNERGESİ 2011 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1- Uygulamalı Bilimler Fakültesi ne bağlı Uluslararası Lojistik Bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ MÜCEVHERAT MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU

T.C. ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ MÜCEVHERAT MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU T.C. ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL ĠLKELER 1 Mühendislik Fakültesi ne bağlı Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1- İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ne bağlı Sosyoloji bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ (Üniversite Senatosu'nun 27 Şubat 2018 tarihli ve 482/09 sayılı kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

SELÇUK ÜNĐVERSĐTESĐ MÜHENDĐSLĐK FAKÜLTESĐ ÇEVRE MÜHENDĐSLĐĞĐ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĐ

SELÇUK ÜNĐVERSĐTESĐ MÜHENDĐSLĐK FAKÜLTESĐ ÇEVRE MÜHENDĐSLĐĞĐ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĐ SELÇUK ÜNĐVERSĐTESĐ MÜHENDĐSLĐK FAKÜLTESĐ ÇEVRE MÜHENDĐSLĐĞĐ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĐ TANIM: Staj, akademik öğretim periyodu süresince edinilen teorik bilgilerin ışığında, uygun görülen birimlerde (arıtma

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, Toros Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencilerinin staj başvuru

Detaylı

PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1- Bu yönergenin amacı Plato Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, eğitim ve öğretimleri süresince kazandıkları teorik

Detaylı

Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü Yaptığı Staj Dalı. Fotoğraf STAJ BİLGİLERİ

Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü Yaptığı Staj Dalı. Fotoğraf STAJ BİLGİLERİ Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü Yaptığı Staj Dalı Fotoğraf STAJ BİLGİLERİ İşyeri Adı Adresi Telefon Numarası Staj Başlama Tarihi Staj Bitiş Tarihi Staj Süresi (gün)

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA T.C. BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ MADDE 1-Amaç (1) Bu Yönergenin

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, Yalova Üniversitesi,

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ REHBERİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ REHBERİ STAJ REHBERİ 2013 STAJ REHBERİ Staj lisans eğitiminin en önemli parçasıdır. Bu yüzden Staj Programını en verimli şekilde yerine getirmek ve üst düzeyde fayda sağlamak amaçlanmalıdır. Stajın temel amacı,

Detaylı

Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Staj Bilgilendirme Toplantısı

Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Staj Bilgilendirme Toplantısı Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Staj Bilgilendirme Toplantısı 28.02.2018 Staj Komisyonu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Özlem UZUN ARAZ (Staj Komisyonu Başkanı) Yrd. Doç. Dr. Rahime SANCAR

Detaylı

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ AMAÇ T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ Madde 1. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin, bölüm araştırma alanları ile kamu ve özel

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ. Karar Tarihi Oturum Sayısı 2018/08

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ. Karar Tarihi Oturum Sayısı 2018/08 KARAR:08-03: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Staj Yönergesi görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri

Detaylı

STAJ REHBERİ. Haziran2018

STAJ REHBERİ. Haziran2018 STAJ REHBERİ 1 Endüstri Mühendisliği Bölümünde staj yapmak zorunludur. Zorunlu staj süresi 3 aşamalı olarak toplam belirlenmiştir. Bunlar, 10 işgünü Serbest Staj 20 işgünü Atölye Stajı 20 işgünü İşletme

Detaylı