FAALİYET RAPORU 2013

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FAALİYET RAPORU 2013"

Transkript

1 FAALİYET RAPORU 2013

2

3 [1] Sektörün ilk firması olma özelliğine sahip şirketimiz kökleri üzerinde durma ve devamlılığını sürdürme çabaları sürmektedir. Türkiye yi sağlıklı ve leziz ürünlerle Beslemeye devam edeceğiz Şeker Piliç in geçmişi, bugünü ve yarını ile geleceğe güvenle bakan, Türkiye ekonomisinin potansiyeline ve gücüne inanan uzun soluklu bir hikâyesini geride kalan 54 yıllık dönem, yüksek motivasyonla ve dinamizmle aynı hedeflere odaklanmış olarak nesilden nesile devrettikleri bir bu markayı gelecek genç nesillere devretme konusunda azmi ve heyecanını hala bitirmemiştir.

4 [3] Kesim Tesisler Kapalı Alanı (m²) m²

5 [4] > % 81 Şeker Piliç in, yap ğı ya rımlar Sonrası kesim tesisleri kapalı %81 oranında artmış r.

6 [5] herşeye rağmen yeniden Gıda sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak Şeker Piliç 52 yıllık geleneğini devam e rme konusundaki inancı ve kararlılığı devam etmektedir. Piliç E Üre mi (ton)

7 [6] > ton piliç e üre mi Şeker Piliç 2013 yılında Her şeye rağmen ton piliç e üre mi gerçekleş rmiş r.

8 [7] Dünden Bugüne Şeker Piliç Emek Tavukçuluk kuluçka tesisi ilk damızlık haftada adet yumurta kapasiteli kuluçka tesisi Tavukçuluk sektörünün barındırdığı potansiyeli gören Hüseyin Bor, Emek Tavukçuluk adıyla küçük bir aile işletmesi kurdu. Giderek artan damızlık ihtiyacı karşısında Şirket, haftada adet yumurta kapasitesine sahip ilk kuluçka makinelerini satın aldı. Artan talep ile birlikte Şeker Piliç, ilk ithal damızlıkların alımını gerçekleştirdi. Hedeflerini istikrarlı bir biçimde büyüten Şirket, teknolojisini yenileyerek üretim kapasitesini artırmaya karar verdi. Hollanda dan son teknoloji kuluçka makineleri ithal edildi yılında satın alınan makineler haftada yumurta kapasitesine sahipken, bu makineler aynı sürede adet yumurta üretebilmekteydi yem fabrikası Şirket, damızlık kümes yatırımlarıyla artan ihtiyacı karşılamak üzere 1990 yılında bir yem fabrikası kurdu. kuluçka tesislerinin faaliyete geçmesi Artan çiftliklerle birlikte kuluçka tesisleri büyütülerek devreye girdi. kesim tesislerinin hizmete girmesi Entegre gelişim sürecinin son halkası ve merkezi konumunda bulunan kesim tesisleri hizmete girdi. Türkiye nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan Türkiye nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine giren Şirket, 1999 yılında Şeker Piliç adını aldı.

9 [8] halka arz Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yapabilecek tesis.. şube sayısında artış Avrupa ya ilk kez beyaz et ihracatı Sektörün ilk halka açılan şirketlerinden biri olan Şeker Piliç in hisse senetleri 22 Şubat 2000 tarihi itibarıyla İMKB de işlem görmeye başladı.. Şeker Piliç kesim tesisleri Tarım Bakanlığı tarafından yapılan denetlemeler sonucunda Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yapabilecek altı tesisten biri olarak seçildi. Sürekli yatırım stratejisiyle büyümesini sürdüren Şirket, küresel ekonomik krizin pek çok sektörü küçülmeye zorladığı bir dönemde yatırımlarına hız verdi. Şeker Piliç, mevcut şubelerinin sayısını artırarak yurt çapında genişlemesini sürdürdü. Şirket, yeniden yapılanma projesiyle kurumsal kimliğini güçlendirerek topluma ve müşterilerine sunduğu hizmet kalitesi ve ürün çeşitliliğini daha ileri bir seviyeye taşıdı. Yerde ve gökte, her yerde konsepti ve yeni logosuyla müşterilerin karşısına çıkan Şeker Piliç, yatırımları ve büyüme stratejisi paralelindeki değişimi kamuoyuyla paylaşmanın halkı gururunu yaşadı. Uluslararası alanda da önemli atılımlar gerçekleştiren Şeker Piliç, 2009 yılında Avrupa ya ilk kez beyaz et ihracatı yapan şirketlerden biri oldu arıtma tesisinin genişletilmesi Yatırımların Tamamlanması Yarım yüzyıl sonra gelen iflastan kurtulma çabaları Türkiye nin tanınmış markası Şirket, 2010 yılında faaliyete Geçen yeni kesimhane ve ileri işlem tesisiyle en kaliteli ve güvenilir gıdaları üretmeye devam etti. Çevre dostu Şirket, gelişen üretim kapasitesine paralel olarak artan atıkların yarattığı çevresel tehdidi önlemek için arıtma tesisini büyüttü yılında eski ileri işlem tesisini de en yeni teknoloji ile yenileyen Şeker Piliç, 2008 yılında başladığı yatırımlarının son halkasını da tamamlamış oldu. Dört yılda toplam 75 milyon TL lik yatırım yapan Şeker Piliç, üretim kapasitesini Artırmıştır yılının ilk aylarında alacaklımızın yapmış olduğu takip işlemi sonucu şirket zor duruma girmiş ve ardından iflasın ertelenmesi için Bandırma 2. Asliye Hukuk Mahkemesine yapmış olduğu başvuru sonucu tedbir kararı alınmıştır. Raporun hazırlandığı dönemde mahkeme süreci halen devam etmektedir. Şirket yarım yüzyıllık birikimini tanınmış marka olarak tescil ettirmek amacıyla Türk Patent Enstitüsüne yapmış olduğu başvuru sonuçlanmış olup, Mart 2014 ayında Şeker Piliç markası tanınmış marka olarak tescil edilmiştir.

10 Şeker Piliç [9] [1] Kesim Tesisleri Kapasitesi (adet/saat)

11 [10] yeniden varolmak 1960 ta küçük bir işletme olarak kurulup bugün Türkiye nin önemli markaları arasına giren Şeker Piliç, devamlılığını sağlamak için her türlü gayre göstermektedir.. > Adet / saat Yapılan ya rımlar sonrası kesim tesisleri kapasitesi adet / saate ulaşmış r.

12 [11] yönetim kurulu başkanının mesajı Ali Bor Yönetim Kurulu Başkanı Şeker Piliç ailesi olarak, zor bir dönemeçten Geçiyoruz. Bu zorluğun üstünden gelebilmek İçin var gücümüzle çalışıyoruz.

13 [12] her şey Şeker Piliç eski günlerine kavuşturmak 2013 yılı başlarında yaşamış olduğumuz ekonomik kirize ragmen şirketimizi eski günlerine geri döndürebilmek için çaba gösteriyoruz. Ama bu çabalarımız hiçte kolay olmuyor. Bir taraftan yaşadığımız kriz ve bir taraftan ülkemizde yaşanan siyasal krizler bizleri de olumsuz yönde etkilemekte. Şirketimizin ekonomik kriz yaşama sebeblerini daha önceki raporumuzda değinmiştim. Tekrar bunları anlatma çabası içerisinde değiliz. Ama bu gerçekleri de göz ardı edemeyiz yılı içerisinde tarafımıza bir çok teklifler gelmiştir. Gelmeye de devam etmektedir. Tüm şirket ortaklarımız, yatırımcılarımız, tedarikçilerimiz, çalışanlarımız, yetiştiricilerimiz, lojistik destek veren nakliyecilerimiz ve bizimle iş ilişkisinde bulunan tüm herkez bizim yapmış olduğumuz görüşmeler ile ilgili olarak bizlerden açıklama beklemektedir. Yeni ortak bulma, kredi temini ve/veya hakim hisselerin satışı gibi alternatifler ise yukarıdaki girişimlerimiz ile birlikte eş zamanlı olarak sürmektedir Kişi ve kurumlardan sürekli olarak ortaklık, hakim hisselerin satışı veya uzun vadeli finansman temini yönünde teklifler gelmektedir. Bu tekliflerin ciddiyetinin değerlendirilmesi için öncelikle bir değerlendirme yapmaktayız. Resmi görüşemlerin başlaması halinde kamuoyu ivedilikle bilgilendirilecektir. Kişi ve Kurumlardan gelen taleplerin hepsi kamuoyu ile paylaşılabilir nitelikte olmamaktadır. Mevcut durum itibariylede şirketimize muhtelif ortaklık veya hakim hissilerin devri talepleri gelmeye devam etmektedir. Bu teklifler bir niyet beyanı ve fikir aşamasındadır. Bu nedenle kamu ile paylaşılabilir bir bilgi niteliğinde olmadığı için gerekli beklenen açıklamayı yapmayı doğru bulmuyoruz. Şirket Varlıklarını korumak ve yeniden faaliyete geçmesine imkan verecek şartları tesis etmek amacıyla tarihinde Bandırma 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Nezdinde İflasın Ertelenmesi talepli davamız devam etmektedir. Alacaklılarla borçların yeniden yapılandırılması ve bu tedbirlerin kaldırılması konusunda görüşmeler yapılmaktadır. Şirkete ortak bulma, hâkim hisselerin satışı, uzun vadeli kredi temini gibi soruna kalıcı çözüm yönündeki çabalar da devam etmektedir. Bu yöndeki çalışmalarımızın olumlu sonuçlanacağı kanaatindeyiz. Herşeye ragmen Şeker Piliç i eski günlerine kavuşturmak için tüm mesaimizi ve gayretimizi sonuna kadar kullanmaktayız.

14 yönetim kurulu Şeker Piliç [13] Ali Bor Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Macide Bor Yönetim Kurulu Üyesi Emre Bor Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bor Yönetim Kurulu Üyesi

15 [14] üst yönetim Emre Bor Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Kaan Bor Genel Müdür Yardımcısı (Kurumsal ve Mali Hizmetler) Elif Bor Bekdemir Kurumsal Hizmetler Koordinatörü Hakan Bor Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış Koordinatörü Ahmet Yılmaz Yem Fabrikası Koordinatörü Mehmet Doğan Muhasebe Müdürü Fatma Pınar Gürsoy Finans Müdür Mehmet Batur Canlı Faaliyetler Koordinatörü

16 [15] sektöre bakış

17 [16] > ton piliç eti üretimi 2013 yılında Türkiye de bir önceki yıla göre % 22 artışla ton Piliç eti üretimi gerçekleştirmiştir Türkiye Piliç Eti Üretimi (ton) Türkiyede kişi başına piliç eti tüketimi yıllık 20 kg ye ulaşmıştır. Kırmızı et üretiminin giderek azalmasıyla ve son yıllarda da fiyatının yüksek oranda artmasıyla ortaya çıkan hayvansal protein açığı, tavuk eti üretimindeki artışlarla dengelenebilmiştir. Fert başına piliç eti tüketimi 1990 yılında 3,8 Kg iken, günümüzde 20 kg üzerine çıkmıştır. AB ülkelerinde ise ortalama tüketim 26 kg/kişi nin üzerindedir yılında piliç eti üretimi 943 ton olan Türkiye nin yapılan yatırımlar sonucu 2013 yılında ton a ulaşmıştır yılı verilerine göre dünyada tonun üzerinde bir üretim gerçekleşmektedir. Anakaralara göre en büyük üretim 42 milyon ton ile Amerika ve 36,5 milyon ton ile Asya da gerçekleşmektedir Ülkelere Göre Kişi Başına Piliç Eti Tüketimi (kg) A.B.D. 43,3 Brezilya 41,0 Arjantin 34,5 Avustralya 34,2 Güney Afrika 30,8 Meksika 30,0 Kanada 29,5 Türkiye 19,6 Avrupa Birliği 17,5 Ukrayna 17,8 Tayland 12,9 Çin 9,7 Mısır 7,1 Kaynak: FABRU-ISU 2011, World Agricultural Outlook Dünyanın piliç eti ihracatı 9 milyon ton üzeridedir. Dünya kanatlı eti ticareti çok hareketlidir yılı verilerine göre yıllık piliç eti ihracatı tonun üzerindedir. Özellikle piliç eti ithalatçısı ülkelerin önemli bir kısmı ülkemiz etrafında olması ise Türkiye için büyük önem arz etmektedir. Piliç eti ithalatçısı ülkelerden Rusya belirgin bir şekilde ithalatını azaltması nedeniyle sektör yönünü Irak tan sonra diğer önemli ithalatçı ülkelerden olan ve her yıl ithalatını sürekli artıran Suudi Arabistan a çevirmiştir Ülkelere Göre Piliç Eti İhracatı (ton) Brezilya 3,219 A.B.D EU Tayland 467 Çin 423 Arjantin 210 Türkiye 206 Kanada 155 Şili 90 Kuveyt 70 Bayaz Rusya 70 Çin 9,7 Mısır 7,1 Kaynak: USDA April 2012 Livestock an Poultry

18 [17] şeker piliç 2013 yılı faaliyetlerinin

19 değerlendirilmesi Şeker Piliç [18]

20 [19] Şeker Piliç mevcut kapasitesi ve teknolojisi ile sektörde önemli tesislere sahiptir. Toplam m² arazi üzerine kurulu toplam m² kapalı alanda üretim yapan şirket sektörde sahip olduğu tesis büyüklüğü bakımından önemli bir yere sahiptir. Herşeye rağmen tekrar üretime başladık. Şeker Piliç, 2013 yılında yaşamış olduğu ekonomik krizden kurtulabilmek adına piliç eti üretimine tekrar başlamıştır. Ancak mevcut şartlar ve koşullar içerisinde piliç eti üretimini devam ettirmesi zor olduğundan piliç eti üretimine son verilerek damızlık yumurta üretimi ile devam edilmektedir. Geçmişi ödüllerimizi tanınmış marka olarak taçlandırdık. Şeker Piliç, geçmişte Türkiye nin en başarılı gıda firmaları arasında yer almıştır. Gerek üretimi ile gerekse ihracatı ile Türkiye nin en başarılı firmaları arasında hep yer almıştır. Bu başarısını tescillemek amacıyla tanınmış marka başvurusu sonuçlanmış olup, Şeker Piliç ismini Türkiye nin tanınmış markası olarak tescil ettirmiştir. Tüm çabamız Şeker Piliç i geleceğe taşımak. Bu güne kadar güvenilir gıda üretiminde hiçbir olumsuzluğa taviz vermeyen Şeker Piliç, yine eskiden olduğu gibi aynı anlayışta, piliç ve işlenmiş ürün üretimindeki yarım asırlık bilgi birikimini günümüze kadar taşımış ve geçmişte olduğu gibi Şeker Piliç ismini geleceğe taşıyabilmek için yönetim kurulu ve tüm çalışanları ile Şeker Piliç i geleceğe taşıyabilmek için var gücü ile çalışmaktadır. Kemikli kuşbaşı Izgara tava pirzola

21 [20] > ton piliç eti üretimi 2013 yılında Şeker Piliç, ton Piliç eti üretimi gerçekleştirmiştir yılında yaşanan krize rağmen mevcutları ile yeniden üretime başlama kararı alan Şeker Piliç, küçük de olsa günlük adet kesimle piliç eti üretimine başlamıştır. Üretim Rakamları Birim Civciv Adet Yem Ton Piliç Eti Ton Satış Rakamları Birim Civciv Adet Yem Ton Piliç Eti Ton Türkiye nin en büyük hazır pişmiş, dilimlenmiş döner imalat ve paketleme tesisi Şeker Piliç, 2011 yılında devreye aldığı günlük kilogram pişmiş ve dilimlenmiş döner, kilogram ileri işlem imalatı ve ve paketleme tesisleri ile, bu alanda Türkiye deki en büyük tesislerine sahiptir. Şeker Piliç 2013 yılında ton piliç eti, 98 ton tavuk ayağı olmak üzere toplam 6,9 milyon TL lik ihracat gerçekleştirmiştir. Şeker Piliç, 2013 yılında da başta Irak olmak üzere, ihracat yapmaya devam etmiştir. Kötü bir süreçten geçen Şeker Piliç, yaşamış olduğu krize rağmen duran üretimini küçük çaplı olarak yeniden canlandırmaya çalışmıştır. Şeker Piliç ve Yem San.Tic. A.Ş Yılı Piliç Eti ve Tavuk Ayağı İhracatı (Ton) Şeker Piliç A.Ş. İhracat (Ton) İhracat Payı (%) 2012 İhracat Payı (%) Piliç Eti , ,21 Tavuk Ayağı 98 0, , Piliç Eti 0 Tavuk Ayağı

22 [21] 10 yılda ton piliç eti üretim kapasitesinden ton kapasiteye Şeker Piliç, 2003 yılında yıllık ton piliç işleme kapasitesine sahip iken, yapmış olduğu yatırımları sonucu 2012 yılında piliç işleme kapasitesi yıllık tona çıkmıştır. 10 yılda çalışan sayısı %93 artarak kişiye ulaşmıştır yılında Şeker Piliç in toplam çalışanı 827 iken 2012 yılında kişiye ulaşmıştır. Bölgenin önemli istihdam yaratan şirketi olan Şeker Piliç, 2011 yılında en çok işçi istihdam edem, en çok SGK pirimi ödeyen şirketler arasında yer almıştır. Bu başarılarının yanına 2012 yılında en çok kadın işçi çalıştıran şirket unvanına da sahip olmuştur ton piliç eti üretiminden ton piliç eti üretime Şeker Piliç 2003 yılında ton piliç eti üretirken, son on yılda bu üretimini %140 artırarak 2012 yılında ton piliç eti üretimine ulaşmıştır. Ayrıca şirket 2003 yılında ton olan piliç eti satışı 2012 yılında ton olmuştur. 90 milyon cirodan 400 milyon ciroya Şirketin 2003 yılında TL net hasılata sahip iken 10 yılda bu cirosunu % 343 artırarak 2012 yılında TL ye çıkartmıştır yılı başlarında yaşanan kriz nedeniyle raporda bahsedilen başarılara ulaşamadık. Fakat yaptığımız çalışmalar meyvesini vermeye başlamış olup, eskiden olduğu gibi şirketimizi gerek sektörün gerekse ülkemizin dinamikleri arasında yerini alacağına inanmaktayız. Kanat Kroket Macar Salam

23 [22] finansal göstergeler Aktifler (TL) Özkaynaklar (TL) ( ) ( ) Cari Oran 0,53 0,07 Likidite Oranı 0,30 0,06 Öz Sermaye Kârlılığı 1,66 0,74 Aktif Kârlılığı % (0,22) (0,60) Brüt Kâr Marjı % (0,01) (0,16) Net Kâr Marjı % (0,12) (1,32) Faaliyet Kâr Oranı % (12) (132) Faaliyet Giderleri Oranı % (0,09) (0,17) Satışların Maliyete Oranı % (100) (116)

24 [23] insan kaynakları İnsan Kaynakları Politikası Şeker Piliç,bu güne kadar insan kaynakları stratejisini ve öncelikli hedeflerini belirlerken, Şirket in iş hedefleri ile birlikte, ulusal ve global ekonominin oluşturduğu ortamı ve faaliyet gösterdiği kanatlı et sektörünün kendine özgü şartlarını da göz önünde bulundurmuştur. Teknolojik yatırıma parallel olarak insana da aynı ölçüde önem verilmişti. Şeker Piliç insan kaynakları politikası; yürüttüğü çağdaş insan kaynakları politikasını sürdürmek, çalışanlarının memnuniyetine ve verimli çalışabilmesine olanak verecek en uygun ortamı yaratmak, insan kaynağının niteliğini artırmak ve yarattığı imajla tercih edilen bir şirket olma yönünde çabaları sürdürmek, insan kaynakları alanında örnek uygulamalara sahip örnek bir şirket olmak, çağdaş çalışma koşullarıyla sektördeki en nitelikli insan gücüne sahip şirketlerden biri olmak ve bu sürecin devamlılığını sağlamak, çalışanlara bireysel ve mesleki alanda eğitim ve gelişim fırsatları yaratmak; çalışanlara adil, yüksek performansı ödüllendirici, ülke genel ücret seviyeleri ile ilişki içinde bulunan ücretlendirme sistemini esas almak; çalışanları karşılıklı güven ve saygıya dayalı, analitik düşünen, müşteri odaklı olan, ekip çalışması ve işbirliğine yatkın, etkin iletişime açık, başarıları paylaşan, başarma arzusu yüksek, ortak bir Şeker Piliç kimliğinde buluşturmak; çalışanlarının beklentilerini ve organizasyonun gelişim ihtiyacı duyduğu alanları belirlemek, bu konularda eylem planları oluşturmak, sürekli gelişimi mümkün kılmak ve böylece şirket hedeflerini ve performansını desteklemek etrafında şekillenmektedir İdari Personel Üretim Personeli Toplam Geçmi yıllarda şeker piliç çalışanlarına kariyer planlarına uygun olarak aldıkları sertifika programları uygulamıştır. İngilizce ve Et ve Et Ürünleri İşletmeciliği kursları düzenlemiş ve katılan personele sertifikaları verilmiştir. Ayrıca Şirket in İş-Kur ile yaptığı anlaşma sonucunda stajyer olarak kabul edilen kişilerin ilgili oldukları alanlardaki gelişimleri desteklenmiştir. Içinde bulunduğu durum itibariyle bu ve buna benzer eğitimleri 2013 yılında gerçekleştirememiştir. Zor durum Nedeniyle işten çıkartılmak zorunda kalınan personelimizin imkanlar ölçüsünde tazminat alacaklarının bir kısmı ödenmiş olup, kalan kısımların ödenmesi konusunda şirketimizin durumuna bağlı olarak ödeme yapma konusunda çabalarımız ve kaynak arayışlarımız devam etmektedir. Şeker Piliç e bağlı birimler arasında dostluğu pekiştirmek amacıyla futbol turnuvaları düzenlemiştir. Bu güne kadar Şeker Piliç tarafından düzenlenen geleneksel hale gelen ve Türkiye Futbol Federasyonu hakemlerinin görev aldığı halı saha futbol turnuvaları düzenleyerek çalışanlar arasında dostluğu, iletişimi, arkadaşlığı geliştirmeye çalışmıştır. Ancak şirketin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında bu ve benzeri faaliyetlere ara verilmek zorunda kaldık. Ancak ilerleyen süreçte bu faaliyetleri yeniden ve eskisinden daha iyi bir şekilde organize edeceğimize inanıyoruz. üretim personeli

25 sosyal sorumluluk Şeker Piliç [24] Kurulduğu günden bu yana; çalışanlarından tüketicilerine faaliyet gösterdiği çevreden geniş anlamda topluma kadar etkileşim içinde olduğu her kesime karşı sorumlu davranan Şeker Piliç, Çalışanlarına en uygun ortamı yaratmayı, Tüm üretim süreçlerinde çevreye olan etkiyi en aza indirmeyi, Kaliteli ve güvenli gıdalar üretmeyi misyon edinmiştir. Bünyesindeki arıtma tesisini büyüten Şeker Piliç, sahip olduğu bu sorumluluk ile ekolojik dünyanın sürdürülebilirliğine katkıda bulunmuştur. Şeker Piliç Üretim Döngüsü Tüm üretimini Bandırma daki tesislerinde gerçekleştiren Şeker Piliç, beyaz et lezzetini tüketicileriyle her zaman aynı kalite ve güvende buluşturmak için çalışmaktadır. Üretim sürecini titiz kontrollerle yöneten Şeker Piliç te üretim döngüsü özetle şu şekilde işlemektedir: Öncelikle damızlık kümeslerin hazırlığı, temizlik ve dezenfeksiyonu yapıldıktan sonra ekipman yerleştirilmektedir. Son dezenfeksiyondan sonra kümesler dinlendirmeye bırakılmaktadır. Yurt içi ve yurt dışından satın alınan damızlık civcivler gelmeden 24 saat önce, kümesler yeterli sıcaklığa ulaşacak şekilde ısıtılmaktadır. Bu çiftliklerde, uzman veteriner hekim ve ziraat mühendislerinin gözetiminde, etlik ırktaki damızlık civcivler üretilmektedir. Son teknolojinin kullanıldığı, kapalı ve dış ortamdan bağımsız kümesler, tümüyle bilgisayar sistemiyle kontrol edilmektedir. Yetiştirilen damızlıklar aynı çiftlikte yumurtlatılarak, damızlık yumurtalar kuluçkaya gönderilmektedir. Dünyanın en ileri civciv üretim teknolojileriyle donatılan Şeker kuluçka tesisleri, yılda 76 milyon civciv üretebilmektedir. Damızlık çiftliklerde üretilen broiler ı rkı yumurtaları, önce özel nakliye araçlarıyla kuluçkahaneye getirilmektedir. Dezenfeksiyon işleminden geçirilen yumurtalar soğuk hava depolarında uygun ısı ve nem ortamında embirioya zarar vermiyecek koşullarda depolanmaktadır. Gerekli kontrolleri ve seleksiyonları yapılarak özenle seçilen yumurtalar, 18 günlük gelişimlerini geçirecekleri gelişim makinelerine yerleştirilmektedir. Bu makinelerde uygun sıcaklık, nem, havalandırma ve döndürme koşullarında 18 günlük gelişimlerini tamamlayan yumurtalar, son üç günlerini geçirecekleri çıkım makinelerine transfer edilmektedir. Burada 21. gününü tamamlayan civcivler, saatte 55 bin adet civcivi ayırma, aşılama ve kutulama kapasitesine sahip otomasyon bölümünde bu işlemleri geçirerek özel nakliye araçları ile Şeker e bağlı olarak çalışan fason üretim çiftliklerine nakledilmektedir.

26 [25] sosyal sorumluluk Şeker tesislerinde üretimin her aşamasına ait günlük kayıtlar tutularak saklanmış ve tüketiciler marketten aldıkları şeker piliç ürünlerinin; Yetiştirildiği kümese ve pilicin yediği yeme kadar geriye dönük izleme yapabilmektedir. Yaşamış süreç ve önceki yıllarda sektörde yaşanan krizler de dikkate alınarak şirketimzin zor durumla karşı karşıya kalındığın ilk günde oluşturulan kriz yönetimi ile canlı varlıklarımızın ölmesi engellenmiştir. Kalite ve Gıda Güvenliği Politikası Markamız, ürünlerimizin güvenle tüketilebileceğine, ilgili tüm yasal gerekliliklere uygun olduğuna ve şirketimizin yüksek kalite ve gıda güvenliği standartlarına sahip olduğuna ilişkin taahhüdümüzdür. Müşterilerimiz, işimizin odak noktasıdır. Görevimiz müşteri isteklerini algılamak, beklentilerini hızlı ve etkili bir şekilde karşılamaktır. Yönetimimiz, kalite ve gıda güvenliği sistemlerine olan bağlılığını, hedefleri belirleyerek, sistemlerin sahiplenilmesi ve uygulanması konusunda liderlik ederek gösterir. Tüm çalışanlarımız, yönetim sistem kültürünün oluşturulmasından ve süreçlerin sürekli iyileştirilmesinden sorumludur. Şirketimiz, yönetim sistem gereklilikleri konusundaki bilincini tüm paydaşlarımız ile karşılıklı faydaya dayalı ilişkiler kapsamında geliştirir. Mükemmeliyet ve rekabet üstünlüğü sağlamak amacıyla çalışanlarımızın yetkinliği ve gelişimi için düzenlenen eğitimler takım çalışmasını destekler. Şeker Piliç; kalite ve gıda güvenliği faaliyetlerinin tüm süreçlerini, bilimsel verilere dayalı, önleyici yaklaşım, açık iletişim, takım çalışması ve denetimlerle mükemmel olarak yürütmeyi hedefler. Çevre ve İş Sağlığı, Güvenliği Politikası Yönetim olarak hedefimiz; çevreyi, sürekli iyileştirmek ve sürdürülebilir kalkınma kapsamında korumak, tehlikeleri kaynağında yok ederek sıfır iş kazasına ulaşmak, iş kayıplarını engellemektir. Bunun için tüm etkinliklerimizde; İş sağlığı, güvenliği ve çevre ile ilgili yasal mevzuatlara uyarak, gereklilikleri yerine getirmeyi, Tüm süreçlerimizde teknolojik olanaklar ölçüsünde, her türlü atık oluşumunu ve doğal kaynak tüketimini en aza düşürerek çevreye olabilecek zararlı etkimizi minimum seviyeye indirgemeyi, Güvenli davranışı temel alarak, tüm faaliyetlerimizde bireysel ve takım sorumluluğunu benimseten iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturmayı, Geri kazanım olanağı olan çevre dostu malzemeleri kullanmayı ve bunların geri kazanımını sağlayacak araştırma, iyileştirme ve uygulamaları yürütmeyi, Meydana gelen kazaların nedenlerini giderici ve tekrarını önleyici her türlü düzeltici tedbiri almayı, Tüm paydaşlarımız ile belirlenen çevre ve iş sağlığı güvenliği hedeflerimiz doğrultusunda işbirliği içinde çalışmayı ve teşvik etmeyi, gerekli aksiyonları planlayıp uygulamayı, Eğitim ve iletişim ile alt işverenlerimiz dâhil tüm çalışanlarımızda, çevre ve iş sağlığı güvenliği bilinci oluşturmayı, Çevre ve iş sağlığı, güvenliği ile ilgili aksiyonların uygulamalarını, performans göstergelerinin sonuçlarını periyodik olarak gözden geçirerek performansımızı sürekli iyileştirmeyi taahhüt ederiz.

27 [26] sosyal sorumluluk Şeker Piliç in kalitesi ve iş güvenliğine atfettiği önem birçok belgelendirme ile tescillenmiştir. Müşteri memnuniyetini kazanmayı prensip edinen, değişen müşteri talep ve ihtiyaçlarına göre yasalara uygun olarak ürün ve hizmetlerin iyileştirilmesini öngören ISO 9001: 2008 belgesine sahip olarak üretimler yapılmıştır. Belge kapsamında, etlik civciv, etlik yumurta, ticari yumurta, piliç eti ve ürünleri (bütün piliç, kanat, but, göğüs, sakatat vb.), ileri işlem ürünleri (salam, sosis, burger vb.), kanatlı yem üretimi yer almaktadır. Üretime ara verilmesinden dolayı belgemiz yenilenmemiştir. Tekrar üretime başlanılması halinde belgenin revizesi yapılacaktır. Üretim esnasında kritik noktalarda önlem alınarak, sağlıklı ve güvenli gıda ürünleri üretimini teminat altına alan ISO 22000: 2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi 25 Haziran 2010 tarihinde UDEM firmasından alınmıştır. Belge kapsamında etlik civciv, etlik yumurta, ticari yumurta, piliç eti ve ürünleri (bütün piliç, kanat, but, göğüs, sakatat vb.), ileri işlem ürünleri (salam, sosis, burger vb.), kanatlı yem üretimi yer almaktadır. Üretime ara verilmesinden dolayı belgemiz yenilenmemiştir. Tekrar üretime başlanılması halinde belgenin revizesi yapılacaktır. Gıda güvenliği konusunda uluslararası bir standart olan BRC (British Retail Consortium) standartlarında üretim yapan Şeker Piliç 27 Nisan 2010 tarihinde yeniden A başarı derecesinde belgelendirilmeye hak kazanmıştır. A başarı seviyesinde yıllık yapılan sertifikasyon denetimi 16 Nisan 2011 tarihinde tekrarlanmıştır. Üretime ara verilmesinden dolayı belgemiz tekrarlanmamıştır. Tekrar üretime başlanılması halinde belgemiz tekrarlanacatır. Şirket in 2004 yılından bu yana sürdürmekte olduğu Çevre Yönetim Sistemi (ISO 14001: 2004) kapsamında piliç işleme prosesi (kesim, tüy yolma, iç organ ayırma, temizleme, yıkama, soğutma, parçalama, paketleme), ileri işlem prosesi, depolama ve dağıtım yer almaktadır. Üretime ara verilmesinden dolayı belgemiz yenilenmemiştir. Tekrar üretime başlanılması halinde belgenin revizesi yapılacaktır. İş güvenliği ve işçi sağlığı konularında gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra 26 Şubat 2010 tarihinde AJA firması tarafından belgelendirme yapılmıştır (OHSAS 18001). Belge kapsamında piliç işleme prosesi (kesim, tüy yolma, iç organ ayırma, temizleme, yıkama, soğutma, parçalama, paketleme), ileri işlem prosesi, depolama ve dağıtım yer almaktadır. Üretime ara verilmesinden dolayı belgemiz yenilenmemiştir. Tekrar üretime başlanılması halinde belgenin revizesi yapılacaktır. İnsan kaynakları ve uygulamaları ile iş güvenliği ve sağlığı konularını temel alan etik ticaret uygulamaları konusunda, 2008 yılından bu yana sürdürülen B Grubu SEDEX üyeliği devam etmektedir. Ancak üretim faaliyetine verilen ara nedeniyle üyelik devamı için girişimlerde bulunulmamıştır. Kaliteli üründen ödün vermemiş olan Şeker Piliç, Tüm Tüketicileri Koruma Derneği tarafından da tüketicilere tavsiye edilmiştir. Tüm Tüketicileri Koruma Derneği ayrıca, Şeker Piliç i Altın Marka olarak göstermiş ve Şirket eski Genel Müdürü Sayın Cavit Ayvaz a da Şirket in bu başarısında rol oynayan kişi olarak Altın Adam ödülünü vermiştir den bu yana ISO 9001:2000 Kalite Sistem Belgesi sahibi olan Şeker Piliç tesislerinde, HACCP Kurallarına uygun olarak İslami usullerde kesim yapılmaktadır. Şubat 2011 de Islamic Chamber Research and Information Center dan (ICRIC) Dünya Helal Standartları na uyum sertifikası alan Şeker Piliç, bu sertifika ile ürünlerini 57 Müslüman ülkede satma hakkı kazanmıştır. Hem kesimhane hem de yem fabrikası için bu belge alınmış, üretime verilen ara nedeniyle belge revizesini yaptırmamıştır. Tekra üretime başlanıldığında gerekli revise işlemleri yapılacaktır. Ürettiği değeri toplumla paylaşmayı ilke edinen Şeker Piliç, geçmişte birçok etkinliklere sponsor olarak destek vermiştir. Finansal sıkıntı nedeniyle 2013 yılında geçmişte olduğu gibi gerekli destekler sağlanamamıştır. Şirketin geçmişte verdiği desteklerden bazıları; Şeker Piliç in sponsorluğunda Türkiye Futbol Federasyonu ve Herkes İçin Futbol desteğiyle ikincisi düzenlenen Bursa Junior League. Kasım 2012 de başlayıp Ocak 2013 te tamamlanan Bursa da Türkiye Futbol Federasyonu ve Herkes İçin Futbol derneği tarafından düzenlenen Bursa Junior League ne 7-14 Yaş grubu gençlerin bedensel ve zihinsel gelişimine Şeker Piliç olarak sponsor olarak destek verilmiştir. Türkçeder tarafından düzenlenen 10. Uluslar arası Türkçe Olimpiyatlarının Balıkesir Bölgesi etkinliklerinin Altın Sponsorluğu. 30 Mayıs 14 Haziran Tarihinde Türkçeder Derneği tarafından 10. su yapılan ve 140 ülkeden 1000 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Balıkesir Bölgesi ayağı organizasyonunun Altın Sponsoru olarak bölgemizin ve ülkemizin tanıtımına destek verilmiştir.

28 [27] sosyal sorumluluk Şeker Piliç in ürün sponsoru olduğu Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 2012 Erdek Plaj Futbolu Turnuvası Temmuz 2012 tarihleri arasında Erdek Belediyesi nin organize ettiği, İkincisi düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu Garanti Plaj Futbolu Ligi ne ürün sponsorluğu. Engelliler Haftasında Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneğinin Efes Harabelerine gezisi ürün sponsorluğu. Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çeşitli etkinlikler organize ettiği etkinliklere ürün sponsorluğu. Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneğinin bastırmış olduğu Güneşe Yama isimli dergiye katkı. Bandırma Engelli ve Engelli Aileri Derneği tarafından hazırlanan Güneşe Yama derginin satışından gelen gelirler ile Engelli öğrencilerin okullarının eksikleri tamamlanan ve dernek üyelerinden ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarda bulunulan derginin basımı Şeker Piliç in sponsorluğunda gerçekleştirilmiştir. Şeker Piliç in fidan destegi sağladığı ÇEVKOR un düzenlemiş olduğu Ağaç dikme kampanyasında fidan desteği. 5 Aralık 2012 tarihinde Çevkor un (Çevre Koruma Dergisi) düzenlemiş olduğu ağaç fidan dikimine Şeker Piliç olarak fidan desteğinde bulunulmuştur. Lösev in piliçleri afiyet şeker olsun. Lösev (Ankara Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) lösemili çocuklara yardımda bulunan ve birçok ihtiyacını karşılayan bir vakıfın piliç ihtiyaçları Şeker Piliç tarafından karşılanmıştır. Doğuş Üniversitesi Kariyer günlerine Şeker Piliç olarak ürün desteği verildi. 7 Mart ta gerçekleştirilen ve Doğuş Üniversitesi tarafından düzenlenen kariyer günlerine Şeker Piliç olarak ürün desteği verdiğimiz organizasyonda öğrencilerin kariyer planları ile ilgili söyleşi, sohbet ve etkinlikler düzenlenmesine katkı sağlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi nce düzenlenen Öğrenci Şenliklerine ürün desteği verildi. 5-7 Nisan tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi nce düzenlenen Öğrenci Şenliklerinin Şeker Tadnda geçmesi için Şeker Piliç tarfından ürün desteği verilmiştir. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Şenliklerine ürn sponsor olduk. 3-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenen İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Şenliklerinin de Şeker Tadında gerçelestilmesine ürün sponsor olarak katkıda bulunduk. Şeker Piliç sponsorluğunda Bandırma lı gençlerimizin ve kendini genç hisseden halkımızın katıldığı uçurtma şenlikleri. Şeker Piliç sponsorluğunda Bandırma Uçurtma Şeknlikleri düzenleniştir. Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu pikniğe Şeker Piliç desteği 26 Mayıs ta Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu pikniğe Şeker piliç ten ürün desteği verilmiştir. İstanbul Erkek Lisesisinin organizasyonunu yaptığı öğrenci şenliklerinde Şeker Piliç ten ürün desteği. 28 Mayıs 1 Haziran tarihlerinde İstanbul Erkek Lisesi tarafından düzenlenen öğrenci şenliklerine Şeker Piliç tarafından ürün desteği verilmiştir. Balıkesir Üniversitesi Manyas Meslek Yüksek Oklu nun düzenlemiş olduğu piknik Şeker Piliç in ürün desteği. 2 Haziran da Balıkesir Üniversitesi Manyas Meslek Yüksek Oklu nun düzenlemiş olduğu pikniğe Şeker Piliç tarafından ürün desteği verilmiştir. Eğitim Gönüllüleri Derneğinin düzenlemiş olduğu pikniğe Şeker Piliç ürün desteği vermiştir. 6 Haziran tarihinde Eğitim Gönüllüleri Derneğinin düzenlemiş olduğu pikniğe her zaman olduğu gibi yine Şeker Piliç ürün desteği vererek geleceğin nesillerinin bu günlerinin şeker tadında geçmesine katkıda bulunmuştur. Bu ve buna benzer bir sürü organizasyon ve etkinliklere destekler vermiş olan şirket, mali krizden çıktıktan sonar yine aynı heyecen ile bu tür organizasyonlarda yerini alacaktır.

29 . Şeker Piliç [28] Şeker Piliç in 2014 yılı hedefleri Hedef: Şirketi bulunduğu zor durumdan kurtararak Şeker Piliç I yeniden inşaa etmek 53 yıllık bir geçmişe sahip ve tavukçuluk sektörünün en eski ve köklü şirketlerinden olan şirketi yeniden eski günlerinde olduğu gibi Şeker Piliç ismini devam ettirecek ve sürekliliğini sağlıyacak bir yapıya kavuşturarmak. Geçmişte yapılan hataları da göz önüne alarak, bu hatarı tekrarlamarakyak yeni bir yönetim anlayışı ve profosyonel bir kurumsal kimliğe kavuşturarak, şirketi içinde bulunduğu zor durumdan kurtarararak üretime başlamak başlıca hedefimidir. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için gerekli adımları attic. Kuşkusuz ki işimiz o kadar da kolay değil. Zorlu bir yolda olduğumuzun farkındayız. Ancak geçen süre içerisinde yapmış olduğumuz bir çok görüşmeden henüz olumlu sonuç alamadık. Olumsuzluklar inancımızı yitirmiş değil. Şirketin devamlılığını sağlayıcı, finansal kaynak ve şirketimize ortak arayışlarımız ile ilgili görüşmelerimiz halen devam etmektedir. Olumlu sonuçlanacak gelişmeler tüm yatırımcılarımız ile paylaşılmaktadır. Izgara Kanat Jambon Izgara Tava

30 [29] kurumsal yönetim ilkeleri

31 [30] kurumsal yönetim ilkeleri KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Türkiye Cumhuriyeti nin ilk tavukçuluk firmalarından olan Şeker Piliç, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından dört ana bölümde yayımlanan kurumsal yönetim ilkelerine bağlıdır ve bu ilkelerin hayata geçirilmesine azami özen gösterir. Şeker Piliç, faaliyet raporu ve web sitesini bu uyum çerçevesinde güncelleyip paydaşlarının hizmetine sunmaktadır. Pay sahipleri, sürekli güncel tutulan Şeker Piliç web sitesinden kapsamlı bilgiye ulaşabilir ve sorularını Pay Sahipleri ile İlişkiler Birimi ne yönlendirebilirler. Şeker, 31 Aralık 2012 tarihinde sona eren faaliyet döneminde aşağıdaki açıklamalar paralelinde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından dört ana bölümde yayımlanan kurumsal yönetim ilkelerine uyarak bu ilkeleri uygulamıştır. Şeker, faaliyet raporu ve internet sitesini bu uyum çerçevesinde güncelleyip paydaşlarının hizmetine sunmaktadır. BÖLÜM I - PAY SAHİPLERİ 1. Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi 2012 yılında şirketimizde Pay Sahipleri ile ilişkiler birimi kurulmuş olup, Mali İşler ve Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Koordinatörü olarak Ali CAN atanmıştır tarihinde internet sitesinde konuyla ilgili açıklama yapılmış olup bu tarihten itibaren iletişim kurulacak kişiler aşağıda belirtilmiştir. Pay Sahipleri İle İlişkiler biriminin temel sorumlulukları aşağıdaki gibidir; Mevcut ve potansiyel yatırımcılarla ilişkileri yönetmek, Türkiye de ve yurtdışında yatırımcı toplantılarına ve konferanslarına katılmak, Kurumsal sunumlar ve benzeri nitelikte toplantı araçları hazırlamak, hedefe yönelik road showlar ve çeşitli bilgilendirme toplantıları düzenlemek, web sitesinde yer alan yatırımcı ilişkileri bölümündeki kurumsal güncellemeleri zamanında ilan etmek, Yıllık rapor yazım çalışmalarını yürütmek, ilgili birimlerle koordinasyonu sağlamak; mevzuatta belirtildiği düzende ve zamanda basılı olarak ve internet ortamında raporu Türkçe ve İngilizce olarak yayınlamak, Pay sahiplerini düzenli ve proaktif olarak bilgilendirmek; pay sahibi sadakatini geliştirmek. Yatırımcı İlişkileri Birimi, Şeker Piliç i temsilen, kendisine yöneltilen soruları eksiksiz ve zamanında yanıtlarken, yatırımcılarla proaktif, şeffaf ve tutarlı iletişim kurmayı hedeflemektedir. Birimin temel sorumlulukları aşağıdaki gibidir; Şirketin Genel Kurul Toplantılarını düzenlemek, Şirketin sermaye artırımı işlemlerini gerçekleştirmek, Şirketin Ana Sözleşmesi nde yapılacak değişikliklerin ilgili mevzuata uygun olarak gerçekleşmesini sağlamak, Sermaye artırımından doğan bedelli ve bedelsiz hisse senedi haklarının kullandırılmasını sağlamak, Genel Kurul tarafından kâr dağıtım kararı alınması halinde Ana Sözleşme nin 25. Maddesi ne göre kâr dağıtım işlemlerinin gerçekleşmesini sağlamak, Şirket ile ilgili olarak yapılması gereken kamuoyu açıklamalarını Özel Durum Açıklama formatında hazırlayarak Kamuyu Aydınlatma Platformu ( aracılığıyla duyurmak, Hissedarlar tarafından yöneltilen hisse senediyle ilgili sorulara zamanında cevap verilmesini sağlamak. 2. Pay Sahiplerinin Bilgi Edinme Haklarının Kullanımı Şeker Piliç in Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış iki ayrı yatırımcı ilişkileri web sayfası bulunuyor. Bu sayfalarda hisse senedi bilgileri, tanıtım amaçlı kurumsal bilgiler, dönemsel olarak yayımlanan mali tablolar ve faaliyet raporları, kurumsal yönetim ile ilgili bilgiler ve Şirketle ilgili gelişmelere ait duyurular yer almaktadır. Dönem içindeki pay sahipliği haklarındaki değişiklikler ve açıklamalar Özel Durum Açıklama formatında hazırlanarak Kamuyu Aydınlatma Platformu çerçevesinde kamuya duyurulmaktadır. Özel denetçi atanması bireysel bir hak olarak Şeker Piliç Ana Sözleşmesi nde düzenlenmezken, bu döneme kadar Şeker Piliç e özel denetçi tayini konusunda iletilen bir talep bulunmamaktadır. Fakat şirketimiz tarafından Bandırma 2. Asliye Hukuk Mahkemesi ne açmış olduğu iflasın ertelenmesi davasısına karşılık mahkemece şirketimize tarihinde kayyım ataması yapılmıştır yılında yapılan Genel Kurul Toplantıları için gerek İMKB ye özel haller gereği bildirim yapılarak, görsel basın ile pay sahipleri bilgilendirilmiştir. Pay sahipliği haklarının

32 [31] kurumsal yönetim ilkeleri kullanımını etkileyecek gelişmeler ile ilgili olarak şirketimizin internet sitesinin duyuru aracı olarak kullanılması konusunda 2012 yılında da yeniden yapılanmaya gidilmiş ve yatırımcı ilişkileri köşemizde mali tablo, faaliyet raporu ve sermaye bilgileri, özel duru açıklamaları, Yönetim ve Genel Kurul toplantıları ile ilgili bilgilendirmeler, ile bir kısım bilgilendirmeler yapılmaktadır. 3. Genel Kurul Bilgileri 2012 yılında bir Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılmıştır. Olağan Genel Kuru toplantısında toplantı nisabı %70,04, olarak gerçekleşmiştir. Toplantı tarihi İMKB de, Türk Ticaret Sicil Gazetesinde, şirketimiz resmi internet sitesinde ve bir yerel ile bir ulusal düzeyde yayın yapan yüksek trajlı gazetede pay sahiplerine bildirilmiştir. Kurulda pay sahiplerinin soru sorma haklarını kullanmaları konusunda çağrıda bulunulmuş olup herhangi bir soru gelmemiştir. Pay sahipleri tarafından herhangi bir öneri verilmemiştir. Mal varlığı satımı, alımı, kiralanması gibi önemli nitelikteki kararların Genel Kurul tarafından alınması konusunda ana sözleşmeye açık bir hüküm konmamıştır. Genel Kurul a katılımın kolaylaştırılması amacıyla İMKB, şirketimiz resmi internet sitesi aracılığı ile ve gazetelere ilan verilerek davet yapılmıştır. Genel Kurul tutanakları şirketimizin merkez ofisinde ve SPK nın Kamuyu Aydınlatma Projesi kapsamında oluşturduğu internet sitesinde şirketimize ait resmi internet sitesindeki sayfada tüm yatırımcıların değerlendirmelerine açıktır. 4. Oy Hakları ve Azınlık Hakları Pay sahiplerinin oy hakları ve bu hakların kullanımına ilişkin hükümler, Şeker Piliç Ana Sözleşmesi nin 20 inci maddesinde yer almaktadır. Şeker Piliç in Genel Kurul Toplantıları nda oy hakkında imtiyaz bulunmamaktadır. Azınlık payları yönetimde temsil edilmemektedir. Şeker Piliç in Ana Sözleşmesi nde birikimli oy kullanımına ilişkin bir düzenlemeye yer verilmemiştir. 5. Kar Dağıtım Politikası ve Kar Dağıtım Zamanı Şirketimizin kar dağıtımı hususu ana sözleşmemizin 24. maddesi ile belirlenmiş olup bu madde hükümleri haricinde şirketimizin henüz kamuya açıklanmış resmi bir kâr dağıtım politikası olmamakla birlikte TTK na ve SPK ya uygun şekilde ve yasal süreler içinde kâr payı dağıtımı yapılmaktadır. Seri IV, No: 27 Sermaye Piyasası Kanunu na Tabi Olan Halka Açık Anonim 0rtaklıklar ın Temettü ve Temettü Avansı dağıtımında uyacakları esaslar tebliğinin; hisse senetleri borsada işlem gören ortaklıklarda birinci temettü oranı ve temettü dağıtımı başlıklı 5. Maddesinin 1. Fıkrası ile dağıtılabilir kârın enaz %20 u oranında kâr dağıtımı zorunluluğu getirilmiştir. Şirketimizin dağıtılabilir kârı olmadığından 2012 yılında temettü dağıtılmayacaktır. 6. Payların Devri Hisse senetlerimizin devri herhangi bir kısıtlamaya tabi değildir. Hisse senetlerimizin tümü hamiline olduğu için de şirket Ana Sözleşmesi nde pay devrini kısıtlayan herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. BÖLÜM II - KAMUYU AYDINLATMA VE ŞEFFAFLIK 7. Şirket Bilgilendirme Politikası Sermaye Piyasası Kurulu nun Seri VIII, No: 39 ve 54, Özel Durumların Kamuya Bildirilmesine ilişkin tebliğine uygun olarak, İMKB aracılığı şirket Muhasebe Müdürlüğümüzün kontrolünde Sermaye Piyasası Kurulu nun Özel Durumların Kamuya Bildirilmesi ne ilişkin tebliğinde aşağıdaki konularda bilgilendirme yapılmaktadır. Genel Kurul tarafından karara bağlanması gereken kâr dağıtımı, ana sözleşme değişiklikleri ve sermaye artırımı konuları, Sermaye yapısına ve yönetimin kontrolüne ilişkin değişiklikler, Bağımsız Denetleme Kurulu nun değişmesi, Girilen piliç eti ve çeşitli ihalelerinin sonuçlar, Yatırımlara ilişkin bilgiler, Şirketin Sürdürülebilirliğine ilişkin bilgiler, Şirkete karşı açılmış dava ve takiplere ilişkin bilgiler, Şirketin Faaliyetlerine ilişkin bilgiler, Şirketin Borçlarına ilişkin bilgiler, Diğer önemli değişiklikler. 8. Özel Durum Açıklamaları Sermaye Piyasası Kurulu nca çıkarılan Seri: VIII No: 54 sayılı Tebliğ de öngörülen işlem, olay ve gelişmelerin varlığı halinde, Tebliğ ekinde yeralan formata uygun olarak hazırlanan özel durum açıklamaları, kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla Kamuyu Aydınlatma Platformu na iletilmekte, yapılan açıklamaya en kısa sürede web sitesinin yatırımcı ilişkileri bölümünde yer verilmektedir. Sermaye Piyasası Kurulu nun Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği (Seri: VIII, No: 54) kapsamında Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla 2012 yılı içerisinde 37 adet özel durum açıklaması yapılmıştır. Yıl içinde Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri uyarınca özel durum açıklamaları için SPK veya İMKB tarafından ek açıklama istenmemiştir.

33 [32] kurumsal yönetim ilkeleri Şeker Piliç, tüm özel durum açıklamalarını zamanında yapmıştır. Şirketimiz yurtdışı borsalara kote olmadığından SPK ve İMKB dışında Özel Durum açıklaması yapılması gerekmemektedir yılı içinde, özel durum bildirimlerinin Kanunun öngördüğü süreçte yapılmaması nedeniyle SPK tarafından uygulanan herhangi bir yaptırım söz konusu olmamıştır. 9. Şirket İnternet Sitesi ve İçeriği Şirketimizin Resmi İnternet adresi dir. İnternet sitemizdeki bilgiler aşağıdaki gibidir: KURUMSAL; Tarihçe, Yönetim Kadrosu, Misyon, Vizyon, Üretim Tesisleri, Satış ve Pazarlama, Sosyal Projeler, Etkinlikler ve Sponsorluklar, Tanıtım ve Reklam Filmleri, Markalar, ÜRÜNLER; Piliç, Hazır Mutfak, Şarküteri, Toplu Tüketim, YATIRIMCI İLİŞKİLERİ; Kurumsal Yönetim, Yönetim Kurulu ve Kararları, Finansal Bilgiler, Sermaye Bilgileri, Genel Kurul Bilgileri ve Organizasyon yapısı, E-ŞEKER; Ürün Takibi, E-Katalog, E-Bülten, Bayi Sistemi, Şube Sistemi, ŞEKER MUTFAK; Tarifler, Püf Noktaları, Baharatlar, Soslar, Kalori Cetveli, Neden Şeker Piliç, Piliç Eti Alırken, Ölçüler, BASIN ODASI; Basın Bültenleri, Logolar, Videolar, Şeker Bülten, Faaliyet Raporları, Basından Haberler, İNSAN KAYNAKLARI; İK Anlayışımız, Şeker Piliç li Olmak, İş Tanımı ve Değerlendirme, İşe Alma ve Yerleştirme, Performans Yönetimi, Bireysel Gelişim ve Eğitim, İş Olanakları, İş Başvuru Formu, Staj Başvuru Formu, BAŞVURULAR; Lojistik Başvurusu, Tedarikçi Başvurusu, Staj Başvurusu, İş Başvurusu, İLETİŞİM; İletişim Bilgileri, İletişim Formu, Müşteri Memnuniyeti, Şeker Hat, Tüketici Danışma Formu, Kurum içi İletişim. 10. Gerçek Kişi Nihai Hâkim Pay Sahibi/Sahiplerinin Açıklanması Hisse senetlerimiz hamiline olduğu için, şirket in gerçek kişi nihai hakim pay sahipleri olarak sadece Yönetim Kurulu nun sahip olduğu paylar, dolaylı ve karşılıklı iştirak ilişkilerinden arındırılmak suretiyle bağımsız denetçi raporumuzda kamuya açıklanmaktadır. Yatırımcıyı etkileyebilecek özel bir durum mevcut değildir. 11. İçeriden Öğrenebilecek Durumda Olan Kişilerin Kamuya Duyurulması Şirket olarak tüm çalışanların içerden öğrenilen bilgilerin kullanımıyla ilgili kurallara dikkat etmesine çok önem vermekteyiz. Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği nin (Seri VIII, No:54) 16. Maddesine göre, şirketimiz tarafından içsel bilgilere düzenli erişimi olan kişilerin listesi oluşturulmakta ve liste değiştikçe güncellenmektedir. Şirketimize ait ve gerekli kişiler dışında bilinmesi şirketimizce arzu edilmeyen, ticarisır olarak nitelendirebileceğimiz bilgiler, çalışanlarımızca korunurlar, doğrudan veya dolaylı olarak amacı dışında kullanılmazlar. Hiçbir şirket çalışanı görevi nedeniyle içerden aldığı bilgilerden yararlanarak Şeker Piliç hisselerinin alım satımıyla kazanç yaratacak faaliyette bulunamaz. Rapor tarihi itibariyle içeriden öğrenebilecek durumda olan kişiler Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu dur. Bu kurulların listesi kamuya duyurulmamıştır. BÖLÜM III - MENFAAT SAHİPLERİ 12. Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi Menfaat sahiplerinin bilgilendirilmesi gereken konular, toplantılar, yapılan özel durum açıklamaları, basın bültenleri, gazete ilanları, faaliyet raporları, finansal raporlar, günlük hisse fiyatı bilgileri, şirketimiz resmi web sitesinde yeralan haberler ve açıklamalar ve şirket içi duyurular ile düzenli olarak bilgilendirilmektedir. Güncel bilgiye kolay erişim, menfaat sahiplerinin bilgilendirilmesi gereken konulara şirketimiz resmi web sitesinde detaylı yer verilmesi ile sağlanmaktadır. Şirketimiz menfaat sahipleri, Genel Kurul Toplantıları ndan; Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi, yerel ve ulusal düzeydeki yüksek trajlı gazeteler, şirketimiz resmi internet sitesinden yapılan davet ile ve İMKB ye yapılan bildirimler ile bilgilendirilmektedirler. Genel Kurul tarihinden 21 gün önce de şirket merkezinde mali tablolar ve bağımsız denetçi raporları menfaat sahiplerinin incelemesine sunulmaktadır. Ayrıca diğer bilgilere de İnternet sitemizden ulaşılmaktadır.

34 [33] kurumsal yönetim ilkeleri 13. Menfaat Sahiplerinin Yönetime Katılımı Menfaat sahiplerinin yönetime katılmaları konusunda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Şeker Piliç, tüm menfaat sahiplerini gözeterek, ürün ve hizmet kalitesini geliştirip iç ve dış müşteri beklentilerini karşılamayı amaçlamaktadır. Bunu gerçekleştirmek için bütün sistemlerini sürekli gelişime yönelik olarak tasarlanmaktadır. Şeker Hat, Şeker Piliç müşterilerinin bilgi taleplerini karşılamanın yanı sıra önerileri değerlendirilmekte ve şikâyetlerin çözülmesini sağlamaktadır. Şeker Piliç, müşterilerine, web sitesinden veya numaralı telefondan taleplerini, şikayetlerini ve yönetime ilişkin görüş ve önerilerini her zaman iletme imkanı sunmaktadır. 14. İnsan Kaynakları Politikası Şeker Piliç olarak, İnsan Kaynakları stratejilerimizi ve öncelikli hedeflerimizi belirlerken, şirketimizin iş hedefleri ile birlikte, ulusal ve global ekonominin oluşturduğu ortamı ve faaliyet gösterdiğimiz beyaz et sektörünün kendine özgü şartlarını da ayrı ayrı göz önünde bulundurmaktayız. Şeker Piliç te teknolojik yatırıma verilen önem ile insana verilen önem birbirine paralel olarak gelişmektedir. Bu amaçla; Şirketimizi uzun dönemde başarılı kılmak amacıyla, yürüttüğümüz çağdaş insan kaynakları politikamızı sürdürmek, Çalışanlarımızın memnuniyetine ve verimli çalışabilmesine olanak verecek en uygun ortamı yaratmak, insan kaynağımızın niteliğini artırmak ve yarattığımız imajla tercih edilen bir şirket olma yönünde çabalarımızı sürdürmek, İnsan Kaynakları alanında uygulamalarla, örnek bir şirket olmak, Sağladığımız çağdaş çalışma koşullarıyla sektörümüzdeki en nitelikli insan gücüne sahip şirketlerden biri olmak ve bu sürecin devamlılığını sağlamak, Çalışanlarına bireysel ve mesleki alanda eğitim ve gelişim fırsatları yaratmak; Çalışanlarına, adil, yüksek performansı ödüllendirici, ülke genel ücret seviyeleri ile ilişki içinde bulunan ücretlendirme sistemini esas almak; Çalışanlarını, karşılıklı güven ve saygıya dayalı, analitik düşünen, müşteri odaklı olan, ekip çalışması ve işbirliğine yatkın, etkin iletişime açık, başarıları paylaşan, başarma arzusu yüksek, ortak bir Şeker Piliç kimliğinde buluşturmak; Çalışanlarının beklentilerini ve organizasyonun gelişim ihtiyacı duyduğu alanları belirlemek, bu konularda eylem planları oluşturmak, Sürekli gelişimi mümkün kılmak ve böylece şirket hedeflerini ve performansını desteklemektir. 15. Müşteri ve Tedarikçilerle İlişkiler Hakkında Bilgiler Müşteri memnuniyetini kazanmayı prensip edinerek; değişen müşteri istek ve ihtiyaçlarına göre yasalara uygun olarak ürün ve hizmetlerin iyileştirilmesine dayalı ISO 9001:2008 belgesi tarihinde UDEM firmasından güncellenmiştir. Belge kapsamında Etlik Civciv, Etlik Yumurta, Ticari Yumurta, Piliç Eti ve Ürünleri (Bütün Piliç, Kanat, But, Göğüs, Sakatat vb.), İleri İşlem Ürünleri (Salam, sosis, burger vb.), Kanatlı Yem Üretimi yer almaktadır tarihine kadar geçerlidir. Üretime yeniden başlanılması ile belge yenileme çalışmaları yeniden gözden geçirilecektir. Ürünlerimizin güvenilirliğinin göstergesi olan; üretim esnasında kritik noktalarda önlem alınarak, sağlıklı ve güvenli gıda ürünleri üretmeyi gerekli kılan ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi tarihinde UDEM firmasından alınmıştır. Belge kapsamında Etlik Civciv, Etlik Yumurta, Ticari Yumurta, Piliç Eti ve Ürünleri (Bütün Piliç, Kanat, But, Göğüs, Sakatat vb.), İleri İşlem Ürünleri (Salam, sosis, burger vb.), Kanatlı Yem Üretimi yer almaktadır. Belge geçerlilik tarihi dür. Gıda Güvenliği konusunda uluslararası bir standart olan BRC (British Retail Consortium) standartlarında üretim yapan firmamız tarihinde yeniden A Başarı Derecesinde belgelendirilmeye hak kazanmıştır. Yeniden denetime tarihinde girilmiştir. Yurtdışından sertifikanın gelmesi beklenmektedir. Ekte firma tarafından belge almaya hak kazandığımıza dair yazı bulunmaktadır. A Başarı seviyesinde yıllık yapılan sertifikasyon denetimi Üretime yeniden başlanılması ile belge yenileme çalışmaları yeniden gözden geçirilecektir yılından günümüze sürdürmekte olduğumuz Çevre Yönetim Sistemi (ISO 14001:2004) revizyonu tarihinde AJA firması tarafından yapılmıştır. Belge kapsamında Piliç işleme prosesi (Kesim, Tüy yolma, İç organ ayırma, Temizleme, Yıkama, Soğutma, Parçalama, Paketleme), İleri işlem prosesi, Depolama ve Dağıtım yer almaktadır. Belge geçerlilik tarihi tür. Üretime yeniden başlanılması ile belge yenileme çalışmaları yeniden gözden geçirilecektir.

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş.

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 ARA HESAP DÖNEMİ FAALİYET RAPORU RAPORUN DÖNEMİ : 01.01.2011 30.06.2011 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : Borova Yapı Endüstrisi A.Ş. YÖNETİM KURULU VE DENETİM KOMİTESİ:

Detaylı

ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş.

ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş. ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 01.01.2010-31.12.2010 FAALİYET RAPORU İçindekiler Yönetim Kurulu... 2 Denetim Kurulu.. 2 Sermaye Yapısı.. 2 Temettü

Detaylı

ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş.

ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş. ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş. SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 01.01.2010-31.03.2010 FAALİYET RAPORU İçindekiler Yönetim Kurulu... 2 Denetim Kurulu.. 2 Sermaye Yapısı.. 2 Temettü

Detaylı

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş.

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. 01.01.2011 31.12.2011 YILLIK FAALİYET RAPORU RAPORUN DÖNEMİ : 01.01.2011 31.12.2011 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : Borova Yapı Endüstrisi A.Ş. YÖNETİM KURULU VE DENETİM KOMİTESİ: Şirketimizin

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2012 31 MART 2012 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI... 1 2. DÖNEM İÇİNDE ESAS SÖZLEŞMEDE

Detaylı

içindekiler 2 kesim tesisleri 5 üretim 7 tarihçe 11 üretim 13 yönetim kurulu başkanının mesajı 15 yönetim kurulu 16 üst yönetim 17 sektöre bakış 19

içindekiler 2 kesim tesisleri 5 üretim 7 tarihçe 11 üretim 13 yönetim kurulu başkanının mesajı 15 yönetim kurulu 16 üst yönetim 17 sektöre bakış 19 2012 içindekiler 2 kesim tesisleri 5 üretim 7 tarihçe 11 üretim 13 yönetim kurulu başkanının mesajı 15 yönetim kurulu 16 üst yönetim 17 sektöre bakış 19 Şeker Piliç 2011 yılı faaliyetlerinin değerlendirilmesi

Detaylı

EULER HERMES SİGORTA A.Ş.

EULER HERMES SİGORTA A.Ş. EULER HERMES SİGORTA A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 30 Mart 2015 V.03 1. AMAÇ... 3 2. TANIMLAR...3 3. YETKİ VE SORUMLULUK...3 4. BİLGİLENDİRME ARAÇLARI...4 4.1. Şirket İnternet Sitesi ve İçeriği 4.2. Faaliyet

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2014 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU Mart 2014 1 RAPOR NO : 1 RAPOR TARİHİ : Mart 2014 İNCELEMEYİ YAPAN : Kurumsal Yönetim Komitesi İNCELEMENİN KONUSU : Kurumsal

Detaylı

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 31 Aralık 2009 Dönemi. Faaliyet Raporu

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 31 Aralık 2009 Dönemi. Faaliyet Raporu 09 Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 31 Aralık 2009 Dönemi Faaliyet Raporu İçindekiler Yönetim ve Denetim Kurulu Temettü Politikası Risk Yönetim Politikaları Genel Kurul Tarihine Kadar

Detaylı

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 31 Mart 2009 Dönemi. Faaliyet Raporu

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 31 Mart 2009 Dönemi. Faaliyet Raporu 09 Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 31 Mart 2009 Dönemi Faaliyet Raporu İçindekiler Yönetim ve Denetim Kurulu Temettü Politikası Risk Yönetim Politikaları Genel Kurul Tarihine Kadar Meydana

Detaylı

Faaliyet Raporu. Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 31 Aralık 2010 Dönemi

Faaliyet Raporu. Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 31 Aralık 2010 Dönemi 10 Faaliyet Raporu Banvit Bandırma Vitaminli Yem San AŞ 01 Ocak - 31 Aralık 2010 Dönemi İçindekiler Yönetim ve Denetim Kurulu Temettü Politikası Risk Yönetim Politikaları Genel Kurul Tarihine Kadar Meydana

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2011-31 MART 2011 FAALİYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI Esas Sermaye : 12.500.000 TL Ortaklar Hisse Tutarı (TL) % İsmail Katmerci

Detaylı

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Haziran 2009 Dönemi. Faaliyet Raporu

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Haziran 2009 Dönemi. Faaliyet Raporu 09 Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Haziran 2009 Dönemi Faaliyet Raporu İçindekiler Yönetim ve Denetim Kurulu Temettü Politikası Risk Yönetim Politikaları Genel Kurul Tarihine Kadar

Detaylı

: Şerifali Çiftliği Tatlısu Mah. Ertuğrulgazi Sk. No:1 Yukarı Dudullu - Ümraniye / İstanbul. : Hayır

: Şerifali Çiftliği Tatlısu Mah. Ertuğrulgazi Sk. No:1 Yukarı Dudullu - Ümraniye / İstanbul. : Hayır Özel Durum Açıklaması (Genel) Tarih: 11/03/2014 Ortaklığın Adresi : Şerifali Çiftliği Tatlısu Mah. Ertuğrulgazi Sk. No:1 Yukarı Dudullu - Ümraniye / İstanbul Telefon ve Faks No. E-posta adresi : : 0 216

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1 - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI ER-ÇİM-SAN HOLDİNG A.Ş. (Bundan böyle ortaklık diye anılacaktır) 1 Ocak 2014 31 Aralık 2014 döneminde "Kurumsal Yönetim

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri ne uyum sağlanması yönündeki çalışmalar 2010 yılında da sürdürülmüş olup, Rhea Girişim

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı : 1 Ocak 2010 31 Aralık 2010 faaliyet dönemi içinde, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri

Detaylı

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Eylül 2011 Dönemi. Faaliyet Raporu

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Eylül 2011 Dönemi. Faaliyet Raporu Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Eylül 2011 Dönemi 2011 Faaliyet Raporu İçindekiler Yönetim ve Denetim Kurulu Temettü Politikası Risk Yönetim Politikaları Genel Kurul Tarihine Kadar

Detaylı

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1- Amaç Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş., Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında, tüm pay sahiplerimiz

Detaylı

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1 AMAÇ VE KAPSAM: Euro Trend Yatırım Ortaklığı A.Ş bilgilendirme politikasının amacı Sermaye piyasası Mevzuatı, ilke kararları ve Kurumsal Yönetim

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2011-30 HAZİRAN 2011 FAALİYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI Esas Sermaye Ödenmiş Sermaye : 12.500.000 TL : 12.500.000 TL Şirketimizn

Detaylı

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU I- GİRİŞ 1. Raporun dönemi: 01/01/2008-30/06/2008 2. Ortaklığın ünvanı: Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında

Detaylı

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ Doğru mesajları farklı gruplara iletebilen en önemli kurumsal iletişim aracı Adres Nispetiye Cad. Levent İşhanı No: 6/2 34330 Levent - İstanbul www.tuyid.org Tel (212)

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

MARSHALL BOYA VE VERNİK SANAYİ AŞ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

MARSHALL BOYA VE VERNİK SANAYİ AŞ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI MARSHALL BOYA VE VERNİK SANAYİ AŞ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI A - AMAÇ Marshall Boya ve Vernik Sanayi A.Ş. (Şirket) nin kamuyu bilgilendirme politikası, şirketin geçmiş performansının ve gelecek beklentilerinin,

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2013 31 MART 2013 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI... 1 2. DÖNEM İÇİNDE ESAS SÖZLEŞMEDE

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç ve Kapsam Asya Katılım Bankası A.Ş., başta Bankacılık Kanunu ve söz konusu Kanuna ilişkin ikincil düzenlemeler olmak üzere, Sermaye Piyasası Mevzuatı,

Detaylı

Bilgilendirme Politikası, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır.

Bilgilendirme Politikası, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. Bilgilendirme Politikası 1-Amaç Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. bilgilendirme politikasında amaç, Ortaklığın hissedarlarıyla şeffaf ve yakın bir iletişim kurarak Ortaklığa ilişkin

Detaylı

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu RAPORUN DÖNEMĐ : 01 OCAK 2012-31MART 2012 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : J.P. MORGAN MENKUL DEĞERLER A.Ş. SERĐ : XI NO: 29 SAYILI TEBLĐĞE ĐSTĐNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU A-Giriş 1-Raporlama Dönemi:

Detaylı

İZOCAM TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 30 Haziran 2015 itibarı ile Operasyonel Bilgiler

İZOCAM TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 30 Haziran 2015 itibarı ile Operasyonel Bilgiler Kurumsal Yönetim Yönetim Kurulumuz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kurumsal Yönetim Komitesi, şirket üst yönetimine 2014 yılı içerisinde şirketimizin mevzuat ile belirlenmiş olan Kurumsal Yönetim İlkeleri

Detaylı

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1- Amaç BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sermaye Piyasası

Detaylı

LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-31 Mart 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-31 Mart 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-31 Mart 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Sayfa No: 3 1. Çeyrek Özeti LOGO, üç yıldır sürdürdüğü çift haneli büyüme ivmesini 2013 yılının ilk çeyreğine de taşıdı.

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI... 1 2. DÖNEM İÇİNDE ESAS SÖZLEŞMEDE

Detaylı

T. GARANTİ BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

T. GARANTİ BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI T. GARANTİ BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Aralık 2018 İÇERİK I. AMAÇ... 2 II. BİLGİLENDİRME ARAÇLARI VE YÖNTEMLERİ... 2 Özel Durum Açıklamaları... 2 Yurtdışı Borsalarda Yapılan Açıklamalar... 3

Detaylı

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Bankamız ortaklarına, yatırımcılarına ve kamu dahil tüm menfaat sahiplerine bilgi aktarılmasını teminen Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı "Özel Durumlar Tebliği" çerçevesinde

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Kurumsal Yönetim Politikası (29 Eylül 2009 tarih ve 1/2009 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısı tarafından onaylandığı şekilde) Başkandan mesaj Indorama Ventures Public

Detaylı

MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç: Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. nin kamuyu bilgilendirme politikası, şirketin geçmiş performansının

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2012 30 EYLÜL 2012 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI... 1 2. DÖNEM İÇİNDE ESAS SÖZLEŞMEDE

Detaylı

ATA YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

ATA YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun dönemi : 01/01/2012-30/09/2012 2. Ortaklığın Ünvanı : ATA YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan Başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin

Detaylı

Tesis Bilgileri Üretim tesislerimize ait mevcut kapasitelerimiz aşağıdaki tabloda belirtilmektedir. Tesis Toplam Alan Kapalı Alan Kapasite

Tesis Bilgileri Üretim tesislerimize ait mevcut kapasitelerimiz aşağıdaki tabloda belirtilmektedir. Tesis Toplam Alan Kapalı Alan Kapasite Kurumsal Yönetim Yönetimimiz, dönem içerisinde şirket idaresine; şirketimizin mevzuat ile belirlenmiş olan Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum seviyesinin belirlenmesi amacıyla SPK tarafından yetki verilmiş

Detaylı

2010 Yılı Faaliyet Raporu

2010 Yılı Faaliyet Raporu 2010 Yılı Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER A. Sunuş a. Ulusal Faktoring ve 2010 a Genel Bakış b. Önemli Kilometre Taşları B. Faaliyetler a. Faktoring Sektörü b. Ulusal ın Başlıca Finansal Göstergeleri ve Sektördeki

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU 1.KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Bagfas Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (Şirket) 01.01.2009-31.12.2009 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan 04.07.2003

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

GARANTİ EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI GARANTİ EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç Bilgilendirme politikası, şirketimizin geçmiş performansının ve gelecek beklentilerinin, genel kabul görmüş muhasebe prensipleri ile Sigortacılık

Detaylı

İMKB ve hisselerin işlem gördüğü uluslararası borsalara iletilen özel durum açıklamaları

İMKB ve hisselerin işlem gördüğü uluslararası borsalara iletilen özel durum açıklamaları İHEVA BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç: İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. (İheva), ilgili kanunlar ve SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde, hissedarların eş zamanlı eksiksiz, şeffaf ve doğru

Detaylı

ŞEKERBANK T.A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

ŞEKERBANK T.A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Sayfa: 0/7 ŞEKERBANK T.A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI MALİ KONTROL, İŞTİRAKLER VE PAY SAHİPLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Sayfa: 1/7 İÇİNDEKİLER AMAÇ :... 2 KAPSAM :... 2 TANIM :... 2 İLGİLİ DOKÜMANLAR:... 2 UYGULAMA:...

Detaylı

VAN-ET TİCARİ YATIRIMLAR GIDA SANAYİ TURİZM İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

VAN-ET TİCARİ YATIRIMLAR GIDA SANAYİ TURİZM İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ FAALİYET RAPORU VAN-ET TİCARİ YATIRIMLAR GIDA SANAYİ TURİZM İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2008 31.12.2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Yönetim ve Denetim Kurulu... Şirketin Misyon ve Vizyonu ile Stratejik

Detaylı

OSMANLI MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ

OSMANLI MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ OSMANLI MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2011-31.12.2011 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1. Raporun Dönemi: 01/01/2011-31/12/2011 Şirketin Ünvanı: Osmanlı Menkul Değerler Anonim Şirketi Dönem

Detaylı

BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI AMAÇ Bak Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. ( Bak Ambalaj veya Şirket ) Sermaye Piyasası Kanunu ( SPK ), Türk Ticaret Kanunu ( TTK ) ve ilgili

Detaylı

Y VE Y GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ÖZEL AMAÇLI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

Y VE Y GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ÖZEL AMAÇLI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Y VE Y GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ÖZEL AMAÇLI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU ÖZEL AMAÇLI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu na Giriş Sermaye Piyasası Kurulu

Detaylı

BORUSAN MANNESMANN BORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KAMUYU BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

BORUSAN MANNESMANN BORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KAMUYU BİLGİLENDİRME POLİTİKASI BORUSAN MANNESMANN BORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KAMUYU BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Güncelleme Tarihi: Aralık 2014 1. Amaç: Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BMB veya Şirket), Sermaye Piyasası

Detaylı

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Strateji Geliştirme Müdürü Kontrol Başkanlık Hukuk Danışmanı Onay Belediye Başkanı Yürürlük Tarihi 01.02.2010 Sayfa 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü

Detaylı

2011 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

2011 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2011 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Halka açık bir sermaye piyasası kurumu olan İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. saydamlık, eşitlik, sorumluluk ve hesap

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2009 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2009 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2009 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR İÇİNDEKİLER 1. Giriş... 2 2. Şirketin uyguladığı temettü politikası... 3 3. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş.

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. Yatırımcı Sunumu Haziran 08 1 SUNUM PLANI Yaşar Grubuna Genel Bakış Et & Et Ürünleri Sektörü AB Uyum Süreci Şirkete Genel Bakış Finansal Göstergeler Satış Prosedürü

Detaylı

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç, Yetki ve Sorumluluk LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Logo, Şirket) Bilgilendirme Politikası, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası

Detaylı

Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş. Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu - 2015

Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş. Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu - 2015 1. ne Uyum Beyanı AEGON Emeklilik ve Hayat A.Ş. Hazine Müşteşarlığı tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri ni genel hatlarıyla uygulamaktadır. BÖLÜM I: PAY SAHİPLERİ 2. Pay Sahiplerinin Bilgi

Detaylı

KUYUMCUKENT GAYRİMENKUL YATIRIMLARI A.Ş. BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

KUYUMCUKENT GAYRİMENKUL YATIRIMLARI A.Ş. BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI KUYUMCUKENT GAYRİMENKUL YATIRIMLARI A.Ş. BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Giriş : Şirketimizin 2014 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere 25.03.2015 Çarşamba

Detaylı

ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU EK(1) ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2012 Sayfa 1 1.Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Kurumsal yönetim uygulamalarının

Detaylı

İHLAS YAYIN HOLDİNG A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. Halka Arz işlemleri ile birlikte, Şirket bilgilendirme politikası aşağıdaki gibi oluşturulmuştur.

İHLAS YAYIN HOLDİNG A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. Halka Arz işlemleri ile birlikte, Şirket bilgilendirme politikası aşağıdaki gibi oluşturulmuştur. İHLAS YAYIN HOLDİNG A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Halka Arz işlemleri ile birlikte, Şirket bilgilendirme politikası aşağıdaki gibi oluşturulmuştur. Amaç Şirketimiz bilgilendirme politikasının ana prensibi;

Detaylı

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 E-mail:cluster@konyacluster.com Konya Kümelenme Merkezi Konya da kümelenme faaliyetleri 2006-2007 yılında Konya

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2011 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2011 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2011 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR 26 Ağustos 2011 İÇİNDEKİLER 1. Giriş... 2 2. Şirketin uyguladığı temettü politikası... 3 3. Kurumsal Yönetim

Detaylı

MERKEZ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2007 YILI FAALİYET RAPORU

MERKEZ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2007 YILI FAALİYET RAPORU MERKEZ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 2007 YILI FAALİYET RAPORU I- GİRİŞ 1. Raporun dönemi: 01/01/2007-31/12/2007 2. Ortaklığın ünvanı: Merkez B tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı

Detaylı

GossoG Kimdir? bir. markasıdır

GossoG Kimdir? bir. markasıdır www.e-hibe.com.tr GossoG Kimdir? GossoG; Hayvancılık Sektöründe, Proje ve Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri sunan, Ankara Ticaret Odasına bağlı bir aile şirkettir. bir markasıdır GossoG; Kurucu ve çalışanları

Detaylı

01.01.2015 30.09.2015 İÇİNDEKİLER 1. RAPORUN DÖNEMİ 2 2. KURUMSAL KÜNYE 2 3. FAALİYET KONUSU 2 4. ŞİRKET HAKKINDA ÖZET BİLGİLER 2 5. SERMAYE VE ORTAKLIK YAPISI 3 6. FİNANSAL YAPIYA İLİŞKİN BİLGİLER 3 7.

Detaylı

: Bu rapor 01 Ocak Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır.

: Bu rapor 01 Ocak Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır. Sayfa No: 1 Raporun Dönemi Ticaret Ünvanı : Bu rapor 01 Ocak 2012 31 Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır. : Prim Menkul Değerler A.Ş. Ticaret Sicil No : 247130 Merkez Adresi : Levent Caddesi No.3

Detaylı

LÜKS KADİFE TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

LÜKS KADİFE TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 Bu rapor 09.04.2008 tarihli ve 26842 sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kurulu nun İşletmeler Tarafından düzenlenecek Finansal Raporlar ile Bunların Hazırlanması

Detaylı

GENERALİ SİGORTA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2011

GENERALİ SİGORTA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2011 GENERALİ SİGORTA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2011 Hazine Müsteşarlığı'nın yayınladığı 27.04.2011 tarih ve 2011/8 sayılı "Sigorta Şirketi ve Reasürans Şirketi ile Emeklilik Şirketlerinde

Detaylı

BAK AMBALAJ SANAYĐ ve TĐCARET A.Ş. BĐLGĐLENDĐRME POLĐTĐKASI

BAK AMBALAJ SANAYĐ ve TĐCARET A.Ş. BĐLGĐLENDĐRME POLĐTĐKASI BAK AMBALAJ SANAYĐ ve TĐCARET A.Ş. BĐLGĐLENDĐRME POLĐTĐKASI AMAÇ Bak Ambalaj San. ve Tic. A.Ş., Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümleri ve ilgili kanunlara uygun bir şekilde pay ve menfaat sahiplerinin ve

Detaylı

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 I- GİRİŞ 1. Raporun dönemi: 01/01/2008-31/03/2008 2. Ortaklığın ünvanı: Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas

Detaylı

TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU

TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU Resim 1: Bakanlığımızca Geliştirilen Yerli Hibritlerimiz (ATAK S). 1. Kanatlı sektörü ile ilgili üretim, tüketim ve istihdam Bakanlığımız, 1930 lu yıllarda

Detaylı

1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI

1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Merko Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., 01/01/2009 31/12/2009 faaliyet döneminde SPK tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine uymuştur. BÖLÜM I - PAY SAHİPLERİ

Detaylı

ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017

ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 Giriş Tarihçe Çevre Politikası Çevresel Etkiler Atık Yönetimi Veriler Eğitimler ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 Ulus Metal çevre ile ilgili faaliyetlerini web sayfası aracılığıyla,

Detaylı

Şirketin insan kaynakları politikası web adresimizde ilan edilmiştir. Buna göre; insan kaynakları politikamız;

Şirketin insan kaynakları politikası   web adresimizde ilan edilmiştir. Buna göre; insan kaynakları politikamız; EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. MENFAAT SAHİPLERİ POLİTİKASI a) Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi Şirketimiz faaliyetleri ile ilgili olarak menfaat sahipleri gerek genel kurullar, gerek de kamuyu

Detaylı

Bilgilendirme Politikası:

Bilgilendirme Politikası: Bilgilendirme Politikası: AMAÇ Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. (Dentaş), sektörünün önde gelen saygın kuruluşlarından biri olarak ilgili kanunlara uyumlu olmak kaydıyla eşitlik, doğruluk, tarafsızlık,

Detaylı

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-30 Eylül 2012 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-30 Eylül 2012 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 Ocak-30 Eylül 2012 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Sayfa No: 2 1 Ocak-30 Eylül 2012 Sayfa No: 3 LOGO istikrarlı ve rekor seviyedeki büyümesini yüksek karlılıkla 2012 yılının üçüncü çeyreğinde de sürdürdü.

Detaylı

AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ

AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca şirketimiz bünyesinde Kurumsal Yönetim Komitesi kurulmuştur. Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

Kurumsal Yönetim Raporu

Kurumsal Yönetim Raporu Kurumsal Yönetim Raporu Kurumsal Yönetim Beyanı Şirketimiz, Sermaye Piyasası Kurulu 04.07.2003 tarih ve 35/835 sayılı kararı ile kabul edilen Kurumsal Yönetim İlkeleri ni prensip olarak benimsemektedir.

Detaylı

BVKAE www.bornovavet.gov.tr

BVKAE www.bornovavet.gov.tr Türkiye Veteriner İlaçları Pazarı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Uluslararası Süt Sığırcılığı ve Süt Ürünleri Çalıştayı ve Sergisi 28-29 Nisan, 2008 - Konya İsmail Özdemir VİSAD - Veteriner Sağlık Ürünleri

Detaylı

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. ( Şirket veya Doğan Burda ) Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Doğan Grubu olarak sosyal sorumluluk ilkelerimizi belirtmek ve sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmaların Grubumuz için

Detaylı

YENİ GİMAT GYO A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

YENİ GİMAT GYO A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI YENİ GİMAT GYO A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Kamunun aydınlatılması ile ilgili olarak hazırlanan bilgilendirme politikası 18.05.2014 tarihli Olağan Genel Kurul da pay sahiplerinin bilgisine sunulmuş ve

Detaylı

Şirket Politikamız : Kalite Politikamız :

Şirket Politikamız : Kalite Politikamız : HAKKIMIZDA Ankara merkezli Barkur Enerji-Petrol, her tür ve büyüklükte yapım sözleşmelerini yürütme yeteneğine sahip dinamik ve güçlü bir kadroyla hizmet vermektedir. Gerek yurt içi ofisleri ve gerekse

Detaylı

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirketimiz 2016 faaliyet döneminde Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliğ i ekinde yer alan Kurumsal Yönetim

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 31 Mart 2015 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 31 Mart 2015 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 31 Mart 2015 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FA ALİYET RAPORU 01.01.2015-31.03.2015... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı

Türkiye de ve Dünya da Kanatlı Sektörü

Türkiye de ve Dünya da Kanatlı Sektörü Türkiye de ve Dünya da Kanatlı Sektörü Ülkemizde beyaz et sektörü, özellikle 80 li yıllarda başlanan yatırımlar neticesinde çok önemli bir mesafe almıştır. Bir tarım ülkesi olan Türkiye, kanatlı hayvan

Detaylı

Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı

Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı Yasal Dayanak EBSO, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Oda nın yasal dayanağını; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Detaylı

DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ: XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2008

SERMAYE PİYASASI KURULU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2008 SERMAYE PİYASASI KURULU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2008 44 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı 2006 yılının son çeyreğinde kurulan MRBYO, 2008 yılında Sermaye Piyasası Kurulu nun yayımladığı

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerinde yer alan prensiplerin uygulanması

Detaylı

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU I- GİRİŞ 1. Raporun dönemi: 01/01/2009-31/03/2009 2. Ortaklığın ünvanı: Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında

Detaylı

Sayfa No: 1 KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 30.06.2009 FAALİYET RAPORU Şirketimizin, 2009 yılı altı aylık faaliyetleri ve bu faaliyetlerimizin sonuçlarını gösteren, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından

Detaylı

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÜYELER VE ÇALIŞMA ESASLARI 1- AMAÇ Bu düzenlemenin amacı Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm, Eğitim Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

Şirketimizde oluşturulan pay sahipleri ile ilişkilerden sorumlu olarak belirlenen kişiler ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir.

Şirketimizde oluşturulan pay sahipleri ile ilişkilerden sorumlu olarak belirlenen kişiler ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri ne uyum sağlanması yönündeki çalışmalar 2009 yılında da sürdürülmüş olup, Vakıf Menkul

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2010 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2010 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2010 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR 14 Mayıs 2010 İÇİNDEKİLER 1. Giriş... 2 2. Şirketin uyguladığı temettü politikası... 3 3. Kurumsal Yönetim İlkelerine

Detaylı

SARDİS MENKUL DEĞERLER A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SARDİS MENKUL DEĞERLER A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi: Bu rapor, Sardis Menkul Değerler A.Ş. nin 1 Ocak 2010 30 Haziran 2010 çalışma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklığın Unvanı: Sardis Menkul Değerler A.Ş. 3. Dönem İçinde Görev

Detaylı

FENİŞ ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

FENİŞ ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ FENİŞ ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 2008 YILI BİRİNCİ ÜÇ AYLIK KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı : Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kabul

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Bilgilendirme Politikası. Özet Bilgi. Bilgilendirme Politikası

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Bilgilendirme Politikası. Özet Bilgi. Bilgilendirme Politikası KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Özet Bilgi İlgili Şirketler [] İlgili Fonlar [] Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 31 Mart 2014 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 31 Mart 2014 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 31 Mart 2014 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FAALİYET RAPORU 01.01.2014-31.03.2014... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı

TACİRLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

TACİRLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI TACİRLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç Tacirler Yatırım Holding A.Ş. nin (TCHOL) kamuyu bilgilendirme politikasının amacı; pay ve menfaat sahiplerine, şirketin geçmiş performansı

Detaylı