DiCLE TIP FAKÜLTESiNiN MiSYONU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DiCLE TIP FAKÜLTESiNiN MiSYONU"

Transkript

1 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DiCLE TIP FAKÜLTESiNiN TARİHÇESİ Tıp Fakültemiz bugünkü Üniversitenin kurulmasına öncülük etmiştir. Bu amaçla 20 Aralık 1960 ta Vehbi Muhlis Dabakoğlu başkanlığında 11 kurucu üye tarafından Diyarbakır Ziya Gökalp Üniversitesini Gerçekleştirme Derneği kurulmuştur. Uzun çabalar sonucu 18 Aralık 1966 yılında ilk defa Ankara Tıp Fakültesi bünyesinde öğrenim görmek üzere, 50 öğrenci Diyarbakır Tıp Fakültesi adına öğrenime başlamıştır. Tıp Fakültesinin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sabahattin Payzın dır. 1 Ekim 1969 tarihinde öğrenciler Ankara dan getirilerek Diyarbakır da eğitime başlatılmıştır. Sağlık Bakanlığı ile bir protokol imzalanarak Hıfzısıhha Enstitüsünün üst kısmı 2 yıllığına tahsis edilmiştir. Numune, Göğüs, Doğum hastaneleri, personelleri ile birlikte, Tıp Fakültesine devredilerek; doğumevi arkasındaki arsada (Bugünkü Devlet Hastanesi) 120 yataklı bir baraka hastane kurulmuş ve yine 6 adet barakada anatomi, biyoloji, kimya, fizik laboratuarları Osmanlıdan kalma Sultani ve Dar ül Muallimin binaları arkasındaki arsada surların dibinde faaliyete geçirilmiştir. Fiskaya mevkiindeki eski binalar da Milli Eğitim Bakanlığınca Tıp Fakültesine tahsis edilmiştir Bu günkü Tıp Fakültesi ve Hastanesinin temeli 9 Temmuz 1972 günü atılmış ve 21 Ekim 1981 de tamamlanarak açılışı yapılmıştır. Fakültemiz 1974 yılında yeni kurulan Diyarbakır Üniversitesine bağlanmıştır. Üniversitemiz 1982 tarihinde Dicle Üniversitesi" adını almıştır. Fiskaya mevkiinden hizmete sokulan yeni yol ve köprü; Fakülte ile şehir arasındaki mesafeyi 3 km ye indirmiştir. Dicle Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastaneleri, dershane, laboratuar ve idari blokların yanısıra 1400 e yakın yataklı hastaneleri ile klinik, poliklinik, ameliyathane ve yoğun bakımları içermektedir. Hastane ana binası dışında Onkoloji Hastanesi 2008 yılında, Çocuk Hastanesi 2010, Kalp Hastanesi 2013 yılında ayrı binalarda faaliyete geçirilmiştir. Acil ve travmatoloji hastanesi de 2015 yılında faaliyete geçirilmiştir. Tıp Fakültesinde 43 Anabilim dalında 327 öğretim üyesi, 380 araştırma görevlisi görev yapmakta ve 1010 civarında tıp fakültesi öğrencisi öğrenim ve eğitim görmektedir. Kuruluşundan bugüne kadar, 4492 hekim ve 1975 uzman hekim yetiştiren Dicle Tıp Fakültesi, Türkiye nin dört bir yanına hekim yetiştirmekle birlikte, bölgenin en önemli sağlık güvencesi olma fonksiyonunu başarı ile sürdürmektedir. DiCLE TIP FAKÜLTESiNiN MiSYONU Üst düzeyde bilgi birikimine sahip, toplum sağlığını ön planda tutan, isabetli tanı koyabilen ve tedavi yapabilen, iyi iletişim kurabilen, araştırmacı, etik değerleri gözeten, hizmet endeksli ve nitelikli hekimler yetiştirerek; toplumun sağlık konusunda bilinçlendirilmesine ve eğitimine katkıda bulunmak ve her yönü ile kentin bölgenin ve ülkenin saygın bir kurumu haline gelmek.

2 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DiCLE TIP FAKÜLTESiNiN ViZYONU TIP FAKÜLTESi VE ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Katılımcılığa ve takım çalışmasına dayanan, kurumsallaşmış; bilgi üretme, bilgiyi yayma ve hizmet üretme konularında önde gelen; ulusal ve uluslararası toplumda saygı ve güvenle anılan; Sağlık politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunan referans bir Tıp Fakültesi olmak. DiCLE TIP FAKÜLTESiNiN TEMEL DEĞERLERİ Renk, din, ırk, milliyet, cinsiyet ve düşünce farklılığı gözetmemek Nezaket, hoşgörü, sevgi ve saygı temelli sağlıklı iletişim Öğrenci ve toplum temelli çağdaş tıp eğitimi, Hastalar, çalışanlar, öğrenciler ve diğer paydaşların memnuniyeti, Bilimsel etik kurallar, Akademik özgürlük, Performansa dayalı insan kaynakları değerlendirmesi, Sosyal sorumluluk ve çevreye duyarlılık, Nitelikli sağlık hizmeti, Kaliteli çalışma hayatı, Şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı, İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü Tıp Fakültesi ve Üniversite Hastaneleri Üniversite girişinde yer alan binalar kompleksi içinde yer almaktadır. Fakülte binası içinde, Dekanlık ve yönetim birimleri, fakülte sekreterliği, öğrenci işleri birimi, amfiler, derslikler, öğrenci laboratuarları, mesleki beceri laboratuarları, iyi hekimlik uygulama sınıfları ve araştırma laboratuarları yer almaktadır. Hastaneler bölümünde, başhekimlik ve yönetim birimleri, anabilim ve bilim dalları, konferans salonu, klinik ve poliklinikler ve laboratuarlar bulunmaktadır. Dönem I, II ve III Eğitim ve Öğretimi; Tıp Fakültesi Binasında, Dönem IV, V ve VI Eğitim ve Öğretimleri ise Hastane Binalarında gerçekleştirilmektedir. ÖGRENCi işleri Öğrenci işleri Daire Başkanlığı, Fakültemize yerleştirilen yeni öğrencilerin kayıtlarının yapılması, devam ve not durumlarına ilişkin işlemlerin yapılması ile mezunların diplomalarının hazırlanması ve diğer işlemleri yürütür. Öğrenci işleri Daire Başkanlığı Mühendislik Fakültesi Binası içerisindedir.

3 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi ÖĞRENCİ İLETİŞİMİ VE DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYELİĞİ Öğrencinin öğrenimini başarılı olarak sürdürmesi ve kanunda öngörülen sürede tamamlayabilmesi için öğrencinin ders durumunu sürekli olarak izler ve öğrenciyi yönlendirir. tesir eden faktörleri araştırır. Öğrencinin eğitimine Öğrencileri ile bireysel veya toplu olarak önceden hazırlayacağı bir program dahilinde ayda en az bir defa bir araya gelerek, öğrencilerin eğitim, öğretim ve her türlü problemi hakkında bilgi edinir. Gerektiğinde bu problemleri ilgili birimlere iletir. SAĞLIK, KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Öğrencilerin yapacakları Güzel Sanatlar, Spor, Öğrenci Kongresi vs. alanlarındaki çalışmaları destekler. Görevleri arasında; öğrenci kantini, okuma salonu ile öğrenci yurtları açmak, toplantı, sinema ve tiyatro salonları, spor salonları ve sahaları, kamp yerleri sağlamak, bu ve diğer tesisleri kurmak, kiralamak, işletmek veya başka kuruluşlar tarafından işletilmesini sağlamak. Bu amaca yönelik olarak Üniversitenin diğer birimleri ve Üniversite dışındaki kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmaktadır. ÖĞRENCİ REHBERİ Maddi sıkıntı içerisinde bulunan öğrencilerinin yardım fonlarından yararlanmalarını sağlamak için gerekli girişimlerde bulunur. Öğrencinin sağlık durumu hakkında bilgi edinir. Öğrencinin ailevi durumu, ebeveyninin hayatta olup olmadığı, aile ve toplum ile ilişkisi, Not Durum Cetveli ; (Transkript), harç bilgileri konularında iletişime geçer Elinizdeki rehber, Eğitim ve Öğretim Yılında uygulanacak programlar hakkında, öğrencilerimizi önceden bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Fakültemizin tarihsel geçmişi ile birlikte, eğitim ve öğretimle ilgili yönetim ve organizasyon şemalarını ve diğer genel bilgileri içeren rehberde, verilecek teorik ve pratik ders başlıkları ve saatleri ile ilgili öğretim üyeleri ayrıntılı olarak gösterilmiştir. Ders müfredatlarına Fakülte web sayfasından da bakılabilmektedir.

4 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi AKADEMİK YÖNETİM ŞEMASI Rektör Dekan Yardımcısı Dekan Dekan Yardımcısı Yönetim Kurulu Fakülte Kurulu Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Biyoistatistik ve T. Bilişim AD Anatomi Biyofizik Tıbbi Biyokimya A.D. Tıp Tarihi ve Etik A.D. Fizyoloji A.D. Tıbbi Farmakoloji A.D Acil Tıp A.D Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A.D. Deri ve Zührevi Hastalıkları A.D. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon A.D. Göğüs Hastalıkları A.D. Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD Çocuk Cerrahisi A.D. Genel Cerrahi A.D Göğüs Cerrahisi A.D. Göz Hastalıkları A.D. Kadın Hastalıkları ve Doğum A.D. Histoloji ve Embriyoloji A.D. Halk Sağlığı A.D. Kalp ve Damar Cerrahisi A.D Tıbbi Mikrobiyoloji A.D İç Hastalıkları A.D. Kulak Burun Boğaz A.D. Tıbbi Biyoloji A.D. Tıp Eğitimi A.D. İmmünoloji A.D. Kardiyoloji A.D. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları A.D. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji A.D. Nöroloji A.D. Nükleer Tıp A.D. Beyin ve Sinir Cerr. A.D. Ortopedi ve Travmatoloji A.D. Tıbbi Patoloji A.D. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi A.D Üroloji A.D Ruh Sağlığı ve Hast. A.D. Adli Tıp A.D Radyasyon Onkolojisi A.D. Radyoloji A.D. Aile Hekimliği A.D. Tıbbi Genetik A.D..

5 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM I KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM III KOORDİNATÖRÜ DÖNEM IV KOORDİNATÖRÜ DÖNEM V KOORDİNATÖRÜ DÖNEM VI KOORDİNATÖRÜ DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KOORDİNATÖRLER Doç. Dr. Hatice YÜKSEL Prof.Dr. Günay SAKA Prof.Dr. Ali CEYLAN Doç.Dr. Cemil GÖYA Doç.Dr. Murat ORAK Doç.Dr. Mehmet KÜÇÜKÖNER KOORDİNATÖR YARDIMCILARI DÖNEM I Doç.Dr. İlker KELLE, DÖNEM II Doç.Dr. Mahmut BALKAN DÖNEM III Doç.Dr. Ulaş ALABALIK DÖNEM IV Yrd.Doç.Dr. Emre AYDIN DÖNEM V Doç.Dr. Recep DURSUN DÖNEM VI Yrd.Doç.Dr. Zafer PEKKOLAY DERS KURULU BAŞKANLARI DÖNEM I Hücre Bilimleri- 1 Yrd.Doç.Dr. Sevgi irtegün Hücre Bilimleri -2 Yrd.Doç.Dr. Cenap EKİNCİ Biyoistatistik, Ruh Sağlığı ve Halk Sağlığı Yrd.Doç.Dr. İsmail YILDIZ Hücre Bilimleri- 3 Doç.Dr. Selçuk TUNİK Hücre Bilimleri -4 Yrd.Doç.Dr. İlker KELLE İHU Yrd.Doç.Dr. Hamza ASLANHAN DÖNEM II Kas ve Sinir Dokuları Sistemi Doç.Dr. Murat BİLGİN Dolaşım ve Solunum Sistemi Doç.Dr.Mahmut BALKAN Sindirim Sistemi Yrd.Doç.Dr. Salih COŞKUN Nörolojik Bilimler Doç.Dr. Ayfer AKTAŞ Endokrin ve Ürogenital Sistem Doç.Dr. Özlen KARABULUT Hastalıkların Biyolojik Temeli Prof.Dr. M. Cudi TUNCER İHU Doç.Dr.Mahmut BALKAN DÖNEM III Enfeksiyon Hastalıkları Doç.Dr. Muttalip ÇİÇEK Neoplazi ve Hematopoetik Sistem Hast. Yrd.Doç.Dr. E. Deniz YILMAZ Dolaşım ve Solunum Sistemi Hast. Doç.Dr. M. Ata AKIL Ürogenital Sistem Hast. Doç.Dr. Namık Kemal HATİPOĞLU Kas İskelet Sistemi Hast. Doç.Dr. Mehmet BULUT Gastrointsitnal S., Endokrinoloji ve Metabolizma Hast. Doç.Dr. Zeki DOSTBİL Nörolojik Bilimler ve Ruh S. ve Hast. Doç.Dr. Abdullah ACAR Halk Sağlığı, Adli Tıp, Tıp Tarihi ve Etik, Biyoistat. Prof.Dr. Günay SAKA İHU Doç.Dr. Tahsin CELEPKOLU TIP EĞİTİMİ UYGULAMALARI KOORDİNATÖRLERİ (İHU) Prof.Dr. Ali CEYLAN, Yrd.Doç.Dr. Hamza ASLANHAN Probleme Dayalı Öğrenme (PDÖ) Doç.Dr. Hatice YÜKSEL Probleme Dayalı Öğrenme (PDÖ) Yardımcıları Doç.Dr. Ünal ULUCA, Doç.Dr. Ebru TEKBAŞ Özel Çalışma Modülü (ÖÇM) Yrd.Doç.Dr. Fatma TEKE Özel Çalışma Modülü (ÖÇM) Yardımcısı Doç.Dr. Mahmut BALKAN Öğrenci Panelleri Doç.Dr. İlker KELLE Doç. Dr. Hasan AKKOÇ

6 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi

7 DERS KURULLARI VE STAJLAR (AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi) Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM I Ders Kurulu Adı Hafta Ders Saati AKTS Hücre Bilimleri I Hücre Bilimleri II Biyoistatistik, Ruh Sağlığı ve Halk Sağlığı Hücre Bilimleri III Hücre Bilimleri IV I 24 4 Ortak ve Zorunlu Dersler 30 4 Seçmeli Dersler 30 2 Tüm Dönem DÖNEM II Ders Kurulu Adı Hafta Ders Saati AKTS Kas ve Sinir Sistemi Kan, Dolaşım ve Solunum Sistemi Sindirim Sistemi Nörolojik Bilimler Endokrin ve Ürogenital Sistem Hastalıkların Biyolojik Temeli II 24 4 Tüm Dönem DÖNEM III Ders Kurulu Adı Hafta Ders Saati AKTS Enfeksiyon Hastalıkları Neoplazi ve Hematopoetik Sistem Hast Dolaşım ve Solunum Sistemi Hast Ürogenital Sistem Hast Kas İskelet Sistemi Hast Gastrointestinal Sistem Hast.ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hast Nörolojik Bilimler ve Ruh S. ve Hast Halk Sağlığı, Biyoistatistik, Tıp Tarihi ve Etik III 24 4 Tüm Dönem 35 60

8 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM IV Dersin Adı Hafta AKTS Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 9 14 İç Hastalıkları 9 14 Genel Cerrahi 6 9 Kadın Hastalıkları ve Doğum 6 9 Kardiyoloji 4 7 Radyoloji 2 3 Adli Tıp 1 2 Klinik Farmakoloji 1 2 Tüm Dönem DÖNEM V Dersin Adı Hafta AKTS Nöroloji 3 5 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları 3 5 Üroloji 3 5 Deri ve Zührevi Hastalıklarıi 3 5 Ortopedi ve Travmatoloji 3 5 Enfeksiyon Hastalıkları 3 5 Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları 3 5 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon 3 5 Göğüs Hastalıkları 3 5 Çocuk Cerrahisi 2 3 Göz Hastalıkları 2 3 Acil Tıp 2 3 Göğüs Cerrahisi 2 2 Beyin ve Sinir Cerrahisi 1 1 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 1 1 Kalp ve Damar Cerrahisi 1 1 Plastik Cerrahi 1 1 Tüm Dönem YIL Dersin Adı Süre AKTS Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 2 Ay 10 İç Hastalıkları 2 Ay 10 Acil 2 Ay 10 Halk Sağlığı 1 Ay 5 Aile Hekimliği 1 Ay 5 Kadın Hastalıkları ve Doğum 1 Ay 5 Kardiyoloji 15 Gün 3 Genel Cerrahi 15 Gün 3 Göğüs Hastalıkları 15 Gün 3 Seçmeli Gün 2 Seçmeli Gün 2 Seçmeli Gün 2 Tüm Dönem 12 Ay 60

9 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM (1,2,3. SINIF) I. YARIYIL II YARIYIL SINIF BÜTÜNLEME-I BÜTÜNLEME-2 BAŞLAMA BİTİŞ YARI YIL SONU S. BAŞLAMA BİTİŞ YARI YIL SONU S. 1.SINIF 19 Eylül Ocak Ocak Şubat Haziran Haziran Temmuz Temmuz SINIF 05 Eylül Ocak Ocak Şubat Haziran Haziran Temmuz Temmuz SINIF 01 Eylül Ocak Ocak Şubat Haziran Haziran Temmuz Temmuz 2017 *Bütünleme I, 1. yarıyıl konularını; Bütünleme II, 2. yarıyıl konularını kapsayacaktır ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM ( 4,5,6. SINIF) SINIF BAŞLAMA BİTİŞ BAŞLAMA BÜTÜNLEME S. BİTİŞ 4.SINIF 31 Ağustos Haziran Haziran Haziran SINIF 31 Ağustos Haziran Haziran Haziran SINIF 01 Temmuz Haziran

10 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ 4. SINIF STAJ PROGRAMI TARİH (6 H) (2 H) (1 H) (1 H) (6 H) (2 H) (1 H) ( 1 H) (6 H) (2 H) (1 H) (1 H) (6 H) (2 H) (1 H) (1 H) İÇ HAST. ( 9 Hafta) A GENEL CER. ( 6 Hafta ) B KARDİYOLOJİ ( 4 Hafta ) B ÇOCUK SĞ ( 9 Hafta) C KADIN DĞ. ( 6 Hafta) D RADYOLOJİ ( 2 Hafta ) D ADLİ TIP ( 1 Hafta) D KLİNİK FARMAKOLOJİ ( 1 Hafta) TATİL TATİL D D A A B TATİL TATİL C C D D A TATİL TATİL B B C C D TATİL TATİL A C B A C B A C B A D.Ü. TIP FAKÜLTESİ

11 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi TARİH/ DERS Ü R O L O J İ N Ö R O L O J İ EN FE K S İ Y O N ÖĞRETİM YILI DÖNEM-V F İ Z İ K T E D. AN ES + G Ö Z H A S T. K B B O R T O P E D İ R U H S A Ğ VE HST BEYİ N VE SİNİ R CER + ACİL TIP DE Rİ VE Z Ü H HST P LAS TİK + C O C U K TATİL C R. Ğ Ö Ğ H A S T. K D C + GÖ ĞÜS C

12 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi D.Ü. TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI AİLE HEKİMLİĞİ DÖNEMİ (6.SINIF) UYGULAMA PROGRAMI TARİH ACİ L TIP HAL K SAĞ. AİL E HEK İML İĞİ İÇ HAS T. SEÇ MEL İ -1- GRU P GEN EL CER RAHİ KADI N DOĞ. ÇOC UK SAĞ. KA RDİ YO LOJ İ GÖ ĞÜ HAS T. SEÇ MELİ -2- GRU P 01 Tem./15 D-1- D-1- F- F- F-2- Tem a b 1-a 1-b a B-1 B-2 D-2 16 Tem./31 D-1- D-1- F- F- F-2- Tem b a 1-b 1-a b A C E 01 Ağus/15 D-2- D-2- F- F- F-1- Ağus a b 2-a 2-b a B-2 B-1 D-1 16 Ağus/31 D-2- D-2- F- F- F-1- Ağus b a 2-b 2-a b 01 Eyl./15 C-1- C-1- E- E- E-2- Eylül a b 1-a 1-b a A-1 A-2 C-2 16 Eyl./30 C-1- C-1- E- E- E-2- Eylül b a 1-b 1-a b F B D 01 Ekm./15 C-2- C-2- E- E- E-1- Ekm a b 2-a 2-b a A-2 A-1 C-1 16 Ekm./31 C-2- C-2- E- E- E-1- Ekm b a 2-b 2-a b 1 Kas./15 B-1- B-1- D- D- D-2- Kası. a b 1-a 1-b a F-1 F-2 B-2 16 Kas./30 B1-b B-1- D- D- D-2- Kası. a 1-b 1-a b E A C 01 Ara./15 B-2- B-2- D- D- D-1- Aralı a b 2-a 2-b a F-2 F-1 B-1 16 Ara./31 B-2- B-2- D- D- D-1- Aralı b a 2-b 2-a b 01 Ocak/15 A-1- A-1- C- C- C-2- Ocak a b 1-a 1-b a E-1 E-2 A-2 16 Ocak/31 A-1- A-1- C- C- C-2- Ocak b a 1-b 1-a b D F B 01 Şub/15 A-2- A-2- C- C- C-1- Şubat a b 2-a 2-b a E-2 E-1 A-1 16 Şub/28 A-2- A-2- C- C- C-1- Şubat b a 2-b 2-a b 01 Mart/15 F-1- F-1- B- B- B-2- Mart a b 1-a 1-b a D-1 D-2 F-2 16 Mart/31 F-1- F-1- B- B- B-2- Mart b a 1-b 1-a b C E A 01 Nis./15 F-2- F-2- B- B- B-1- Nisan a b 2-a 2-b a D-2 D-1 F-1 16 Nis./30 F-2- F-2- B- B- B-1- Nisan b a 2-b 2-a b 01 May./15 E-1- E-1- A- A- A-2- May a b 1-a 1-b a C-1 C-2 E-2 16 May./31 E-1- E-1- A- A- A-2- May. b a 1-b 1-a b B D F 01 Haz./15 E-2- E-2- A- A- A-1- Haz. a b 2-a 2-b a C-2 C-1 E-1 16 Haz./30 E-2- E-2- A- A- A-1- Haz. b a 2-b 2-a b NOT: 1-Her Seçmeli Staja en fazla 2 öğrenci gidecektir. 2-Öğrenciler tarafından dağılım sağlanmadığı takdirde, öğrenci işleri veya Dönem VI Koordinatörlüğü tarafından tercih sırası için kura çekilecektir. SEÇ MELİ -3- GRU P F-2- b F-2- a F-1- b F-1- a E-2- b E-2- a E-1- b E-1- a D-2- b D-2- a D-1- b D-1- a C-2- b C-2- a C-1- b C-1- a B-2- b B-2- a B-1- b B-1- a A-2- b A-2- a A-1- b A-1- a SEÇMELİ STAJLAR SEÇMELİ-1 1. Enfeksiyon Hastalıkları 2. Çocuk Cerrahi 3. Göz Hast. SEÇMELİ-2 1. Anesteziyol oji ve Reanimasy on 2. Ortopedi 3. Nöroloji SEÇMELİ-3 1. Kulak Burun Boğaz 2. Plastik Cerrahi 3. Deri ve Zührevi Hastalıklar

13 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi ÖĞRETİM YILI SINAV PROGRAMI 1. SINIF TARİH SAAT 1.Yarıyıl Sonu Sınavı - Teorik ve Pratik Sınavı : 30 Ocak Yarıyıl Sonu Sınavı - Teorik ve Pratik Sınavı : 19 Haziran Bütünleme Sınavı 1 - Teorik ve Pratik Sınavı : 07 Temmuz Bütünleme Sınavı 2 - Teorik ve Pratik Sınavı : 24 Temmuz Seçmeli Dersler Bütünleme Sınavı : 14 Haziran Türk Dili Bütünleme Sınavı : 14 Haziran Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bütünleme Sınavı : 14 Haziran Yabancı Dil Bütünleme Sınavı : 15 Haziran SINIF 1.Yarıyıl Sonu Sınavı - Teorik ve Pratik Sınavı : 24 Ocak Yarıyıl Sonu Sınavı - Teorik ve Pratik Sınavı : 22 Haziran Bütünleme Sınavı 1 - Teorik ve Pratik Sınavı : 07 Temmuz Bütünleme Sınavı 2 - Teorik ve Pratik Sınavı : 24 Temmuz SINIF 1.Yarıyıl Sonu Sınavı - Teorik ve Pratik Sınavı : 24 Ocak Yarıyıl Sonu Sınavı - Teorik ve Pratik Sınavı : 21 Haziran Bütünleme Sınavı 1 - Teorik ve Pratik Sınavı : 07 Temmuz Bütünleme Sınavı 2 - Teorik ve Pratik Sınavı : 24 Temmuz

14 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi 4. SINIF Staj Bütünleme Sınavı -Radyoloji : 07 Haziran Kadın Hastalıkları ve Doğum : 09 Haziran Adli Tıp : 12 Haziran Genel Cerrahi : 15 Haziran İç Hastalıkları : 19 Haziran Klinik Farmakoloji : 21 Haziran Kardiyoloji : 23 Haziran Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları : 29 Haziran SINIF Staj Bütünleme Sınavı -Fizik Tedavi : 07 Haziran Plastik Cerrahisi : 08 Haziran Nöroloji : 08 Haziran Göğüs Hastalıkları : 12 Haziran Kulak-Burun-Boğaz : 13 Haziran Ruh Sağlığı ve Hast. : 14 Haziran Deri ve Zührevi Hast. : 16 Haziran Enfeksiyon Hastalıkları : 21 Haziran Acil Tıp : 21 Haziran Üroloji : 22 Haziran Ortopedi : 22 Haziran Kalp Damar Cerrahisi : 23 Haziran Göğüs Cerrahisi : 23 Haziran Anesteziyoloji : 28 Haziran Göz Hastalıkları : 28 Haziran Çocuk Cerrahisi : 29 Haziran Nöroşirürji : 29 Haziran

15 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM I SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ 1. VE 2. SAATLER 1. YARIYIL SEÇMELİ DERSLERİ Tıbbi Bilgisayar ve Uygulamaları Tıp Fakültesi Prof.Dr. Zeki AKKUŞ Yrd.Doç.Dr. İsmail YILDIZ İletişim Becerileri İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Yrd.Doç.Dr. Aslı ADVAN Bölümü Tıbbi Terminoloji Tıbbi Farmakoloji Doç.Dr. Hasan AKKOÇ Kürtçe Eğitim Fakültesi Öğrt. Gör. Muhammed Şerif AZARKAN 2. YARIYIL SEÇMELİ DERSLERİ Sağlık ve İletişim Halk Sağlığı Anabilim Dalı Prof.Dr.Günay SAKA Din ve Sağlık Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri İlahiyat Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Yrd.Doç.Dr. M. Tayyip KILIÇ Prof. Dr. Ali CEYLAN Yrd.Doç.Dr. İsmail YILDIZ Sağlık ve Hukuk Adli Tıp Anabilim Dalı Yrd.Doç.Dr. Cem UYSAL SEÇMELİ 3. VE 4. SAATLER Basketbol Voleybol Futbol Masa tenisi Fakülte/Y.O Beden Eğitimi ve Spor Y.O Beden Eğitimi ve Spor Y.O Beden Eğitimi ve Spor Y.O Beden Eğitimi ve Spor Y.O

16 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İÇİNDEKİ RESMİ TATİLLER Ramazan Bayramı : Haziran 2017 Kurban Bayramı : Eylül 2016 (Pazar öğleden sonra- Pazartesi-Salı- Çarşamba- Perşembe) Cumhuriyet Bayramı : Ekim 2016 (Cuma öğleden sonra- Cumartesi) Yılbaşı Tatili : 01Ocak 2017 (Pazar) Milli Egemenlik Ve Çocuk Bayramı : 23 Nisan 2017 (Pazar) Emek ve Dayanışma Günü : 01 Mayıs 2017 (Pazartesi) Gençlik ve Spor Bayramı : 19 Mayıs 2017 (Cuma) Zafer Bayramı : 30 Ağustos 2017 (Çarşamba) DERS PROGRAMLARINDA GEÇEN DERS SAATLERİ 1 08: : : : : : : : : : : : : : : :20

17 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU Dersler Teorik Pratik Toplam Tıbbi Mikrobiyoloji Tıbbi Farmakoloji Patoloji Enfeksiyon Hastalıkları Tıbbi Biyokimya Nükleer Tıp Dermatoloji TOPLAM Ders kurulu başkanı: Doç. Dr. Muttalip ÇİÇEK Ders kurulu öğretim üyeleri Prof. Dr. Adnan SUAY T. Mikrobiyoloji 9 Prof. Dr. Birgül IŞIK T. Biyokimya 4 Prof. Dr. Kadri GÜL T. Mikrobiyoloji 22 Prof. Dr. Mehmet HARMAN Dermatoloji 1 Prof. Dr. Meral ERDİNÇ T. Farmakoloji 11 Prof. Dr. Nezahat AKPOLAT T. Mikrobiyoloji 29 Prof. Dr. Selahattin ATMACA T. Mikrobiyoloji 24 Doç. Dr. Hatice YÜKSEL T. Biyokimya 5 Doç. Dr. Muttalip ÇİÇEK T. Mikrobiyoloji 17 Doç. Dr. Özcan DEVECİ Doç. Dr. Recep TEKİN Enfeksiyon Hastalıkları Enfeksiyon Hastalıkları 8 2 Doç. Dr. Zeki DOSTBİL Nükleer Tıp 1 Doç. Dr. İlker KELLE T. Farmakoloji 6 Yrd. Doç. Dr. Gül TÜRKCÜ Patoloji 3 Yrd. Doç. Dr. Ulaş ALABALIK Patoloji 3 Ders saati

18 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM III KURUL 1- ENFEKSİYON HASTALIKLARI AMAÇ VE PROGRAM ÇIKTILARI Ders Kurulunun Adı Ders Kurulunun Türü ENFEKSİYON HASTALIKLARI Zorunlu Ders Kurulunun Kredisi 8 Eğitim Dili Ders Kurulunun Sorumlusu Ders Kurulunun Ön Koşulları Ders Kurulunun Süresi Türkçe Doç. Dr. Mutalip ÇİÇEK Yok 5 hafta Teorik ders saati 106 Uygulamalı ders saati 10 Ders Kurulunun Amacı Öğrenim Çıktıları Öğretme Yöntemleri Değerlendirme Yöntemi Önerilen Kaynaklar Enfeksiyon Hastalıklarının, bulaşma ve korunma yolları, etyopatogenezi, bu hastalıkların belirtileri, temel klinik, laboratuvar ve histopatolojik bulguları, antimikrobiyal ajanlar ve bunların temel özellikleri, ülke ve bölgenin başlıca enfeksiyon hastalıkları hakkında bilgi ve beceri kazanmalı, 1- Enfeksiyon hastalıklarına yol açan etkenleri, bulaşma yollarını ve korunma yöntemlerini açıklayabilmeli, 2- Enfeksiyon hastalıklarının temel ve özel belirti, klinik, laboratuvar ve histopatolojik bulgularını sayabilmeli, 3- Antimikrobiyal ajanların etki ve direnç mekanizmasını, etki spektrumu, yan etkilerini, ilaç etkileşimlerini sayabilmeli, 4- Antimikrobiyal direnç mekanizmalarının temel laboratuvar yorumunu yapabilmeli, 5- Enfeksiyon hastalıklarının tanısında kullanılan tanısal yöntemleri, özelliklerini ve temel bulgularını tanımlayabilmeli, 6- Ülke ve bölge için önemli olan enfeksiyon hastalıklarını sayabilmeli, 7- Toplum sağlığını korumak için gereken tarama yöntemlerini ve alınması gereken önlemleri sayabilmeli. Amfi dersi, demonstrasyon, uygulama, deney, ödev, ÇSS, OYPS, Pratik Değerlendirme, Ödev, Performans Değerlendirmesi

19 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM 3 ENFEKSİYON HASTALIKLARI TARİH GÜN SA AT DERS KONU ÖĞRETİM ÜYESİ Dönem Amaç ve Öğrenim Hedefleri Prof. Dr. Ali CEYLAN 1 Perşembe Tıp Eğitimi Ders Kurulu Amaç ve Öğrenim Hedefleri Doç. Dr. M. ÇİCEK Perşembe 2 T. Mikrobiyoloji Bakteriyel virülans ve patojenite faktörleri Prof. Dr. N. AKPOLAT Perşembe 3 T. Mikrobiyoloji Bakteriyel virülans ve patojenite faktörleri Prof. Dr. N. AKPOLAT Mikrobiyolojide örnek alma, laboratuvara 4 Perşembe T. Mikrobiyoloji gönderme ve sonuçların değerlendirilmesi Prof. Dr. K.GÜL Dermatolojik muayenede elementer 5 Perşembe Dermatoloji lezyonlar Prof. Dr. M. HARMAN Antimikrobiyal kemoterapotiklerin genel 6 Perşembe T. Farmakoloji özellikleri Prof. Dr. M. ERDİNÇ Perşembe 7 Serbest çalışma Perşembe 8 Serbest çalışma Cuma 1 T. Mikrobiyoloji Stafilokoklar Prof. Dr. S. ATMACA Cuma 2 T. Mikrobiyoloji Stafilokoklar Prof. Dr. S.ATMACA Cuma 3 T. Mikrobiyoloji Streptokoklar Prof. Dr. N. AKPOLAT Cuma 4 T. Mikrobiyoloji Streptokoklar Prof. Dr. N. AKPOLAT Cuma 5 T. Mikrobiyoloji Enterokoklar Prof. Dr. N. AKPOLAT Cuma 6 T. Mikrobiyoloji Gram pozitif aerop sporlu basiller Prof. Dr. K. GÜL Cuma Enterobacteriaceae genel özellikleri ve 7 T. Mikrobiyoloji E.coli Prof. Dr. S. ATMACA Cuma Enterobacteriaceae genel özellikleri ve 8 T. Mikrobiyoloji E.coli Prof. Dr. S.ATMACA Pazartesi 1 T. Mikrobiyoloji Neisseria ve Moraxella Prof. Dr. K. GÜL Monobaktamlar, betalaktamaz inhibitörleri, 2 Pazartesi T. Farmakoloji karbapenemler ve vankomisin Prof. Dr. M. ERDİNÇ Pazartesi 3 T. Farmakoloji Aminoglikozidler Prof. Dr. M. ERDİNÇ Pazartesi 4 T. Mikrobiyoloji Tıbbi virolojiye giriş Prof. Dr. N. AKPOLAT A- Materyal alımı, direkt boyama, 5 Pazartesi T. Mikrobiyoloji besiyerleri Prof. Dr. K.GÜL B- Materyal alımı, direkt boyama, 6 Pazartesi T. Mikrobiyoloji besiyerleri Prof. Dr. K.GÜL C- Materyal alımı, direkt boyama, 7 Pazartesi T. Mikrobiyoloji besiyerleri Prof. Dr. K.GÜL D- Materyal alımı, direkt boyama, LA 8 Pazartesi T. Mikrobiyoloji besiyerleri B Prof. Dr. K.GÜL Salı 1 T. Mikrobiyoloji Salmonella, Shigella Prof. Dr. S. ATMACA Salı 2 T. Mikrobiyoloji Salmonella, Shigella Prof. Dr. S. ATMACA Salı 3 T. Mikrobiyoloji Gram pozitif sporsuz basiller Prof. Dr. K.GÜL Salı 4 T. Mikrobiyoloji Gram pozitif sporsuz basiller Prof. Dr. K.GÜL Enfeksiyon hastalıklarının patolojisine giriş Yrd. Doç. Dr. U. 5 Salı Patoloji ve bakteri enfeksiyonları patolojisi ALABALIK Enfeksiyon hastalıklarının patolojisine giriş Yrd. Doç. Dr. U. 6 Salı Patoloji ve bakteri enfeksiyonları patolojisi ALABALIK Salı 7 Serbest çalışma Salı 8 Serbest çalışma Çarşamba 1 T. Farmakoloji Penisilinler Prof. Dr. M. ERDİNÇ Çarşamba 2 T. Farmakoloji Sefalosporinler Prof. Dr. M. ERDİNÇ Çarşamba 3 T. Mikrobiyoloji Adenovirüsler ve Pox grubu virüsler Prof. Dr. S. ATMACA Fungal, parazitik ve viral enfeksiyonların Yrd. Doç. Dr. U. 4 Çarşamba Patoloji patolojisi ALABALIK Çarşamba 5 T. Mikrobiyoloji A- Gram pozitif kokların incelenmesi Prof. Dr. N. AKPOLAT Çarşamba 6 T. Mikrobiyoloji B- Gram pozitif kokların incelenmesi Prof. Dr. N. AKPOLAT Çarşamba 7 T. Mikrobiyoloji C- Gram pozitif kokların incelenmesi LA Prof. Dr. N. AKPOLAT Çarşamba 8 T. Mikrobiyoloji D- Gram pozitif kokların incelenmesi B Prof. Dr. N. AKPOLAT

20 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Perşembe 1 T. Mikrobiyoloji Yersinia, Klebsiella, Proteus Prof. Dr. S. ATMACA Perşembe 2 T. Mikrobiyoloji Yersinia, Klebsiella, Proteus Prof. Dr. S. ATMACA Perşembe 3 T. Farmakoloji Antihelmintik ilaçlar Yrd. Doç. Dr. İ. KELLE Perşembe 4 T. Farmakoloji Antihistaminik ilaçlar Yrd. Doç. Dr. İ. KELLE Perşembe 5 T. Mikrobiyoloji Mikobakteriler Prof. Dr. K. GÜL Perşembe 6 T. Mikrobiyoloji Mikobakteriler Prof. Dr. K. GÜL Perşembe 7 Serbest çalışma Perşembe 8 Serbest çalışma Cuma 1 T. Mikrobiyoloji Hepatit virusları Prof. Dr. K. GÜL Cuma 2 T. Mikrobiyoloji Hepatit virusları Prof. Dr. K. GÜL Cuma 3 T. Mikrobiyoloji Hepatit virusları Prof. Dr. K. GÜL Cuma 4 T. Mikrobiyoloji Haemophilus ve Bordetella Prof.. Dr. N. AKPOLAT A- Gram negatif enterik basillerin Prof. Dr. S. ATMACA 5 Cuma T. Mikrobiyoloji incelenmesi B- Gram negatif enterik basillerin Prof. Dr. S. ATMACA 6 Cuma T. Mikrobiyoloji incelenmesi C- Gram negatif enterik basillerin Prof. Dr. S. ATMACA 7 Cuma T. Mikrobiyoloji incelenmesi D- Gram negatif enterik basillerin LA Prof. Dr. S. ATMACA 8 Cuma T. Mikrobiyoloji incelenmesi B Pazartesi 1 T. Mikrobiyoloji Klamidya Prof. Dr. N. AKPOLAT Pazartesi 2 T. Mikrobiyoloji Mycoplasma, Ureaplasma Prof. Dr. N. AKPOLAT Pazartesi Enfeksiyon 3 Hastalıkları Akut Viral Hepatitler Doç. Dr. R.TEKİN Pazartesi Enfeksiyon 4 Hastalıkları Akut Viral Hepatitler Doç. Dr. R.TEKİN Pazartesi A- Aerop Gram pozitif basillerin ve Prof. Dr. S. ATMACA 5 T. Mikrobiyoloji Neisseria'ların incelenmesi Pazartesi B- Aerop Gram pozitif basillerin ve Prof. Dr. S. ATMACA 6 T. Mikrobiyoloji Neisseria'ların incelenmesi Pazartesi C- Aerop Gram pozitif basillerin ve Prof. Dr. S. ATMACA 7 T. Mikrobiyoloji Neisseria'ların incelenmesi Pazartesi D- Aerop Gram pozitif basillerin ve LA Prof. Dr. S. ATMACA 8 T. Mikrobiyoloji Neisseria'ların incelenmesi B Salı 1 T. Farmakoloji Antimikrobiyal ilaçların klinik kullanımı Prof. Dr. M. ERDİNÇ Salı 2 T. Farmakoloji Antimikrobiyal ilaçların klinik kullanımı Prof. Dr. M. ERDİNÇ Salı 3 T. Mikrobiyoloji Legionella, Francisella ve Pasteurella Prof. Dr. N. AKPOLAT Salı 4 T. Mikrobiyoloji Legionella, Francisella ve Pasteurella Prof. Dr. N. AKPOLAT Salı 5 Patoloji Granülomatöz iltihabi hastalıkların patolojisi Yrd. Doç. Dr. G. TÜRKCÜ Salı 6 Patoloji Granülomatöz iltihabi hastalıkların patolojisi Yrd. Doç. Dr. G. TÜRKCÜ Salı 7 Serbest çalışma Salı 8 Serbest çalışma Enfeksiyon Nazokomiyal enfeksiyonlar Doç. Dr. Ö. DEVECİ 1 Çarşamba Hastalıkları Çarşamba Enfeksiyon Nazokomiyal enfeksiyonlar Doç. Dr. Ö. DEVECİ 2 Hastalıkları Çarşamba 3 T. Mikrobiyoloji Spiroketler Prof. Dr. K. GÜL Çarşamba 4 T. Mikrobiyoloji Spiroketler Prof. Dr. K. GÜL Çarşamba 5 T. Mikrobiyoloji A- Sporlu bakterilerin incelenmesi Prof. Dr. N. AKPOLAT Çarşamba 6 T. Mikrobiyoloji B- Sporlu bakterilerin incelenmesi Prof. Dr. N. AKPOLAT Çarşamba 7 T. Mikrobiyoloji C- Sporlu bakterilerin incelenmesi LA Prof. Dr. N. AKPOLAT Çarşamba 8 T. Mikrobiyoloji D- Sporlu bakterilerin incelenmesi B Prof. Dr. N. AKPOLAT Perşembe 1 T. Mikrobiyoloji Spiroketler Prof. Dr. K. GÜL Perşembe 2 T. Mikrobiyoloji Mycobacterium lepra Prof. Dr. K. GÜL Perşembe 3 T. Mikrobiyoloji Brucella Prof. Dr. N. AKPOLAT Perşembe 4 T. Mikrobiyoloji Brucella Prof. Dr. N. AKPOLAT Perşembe 5 T. Farmakoloji Antimikobakteriyel ilaçlar Prof. Dr. M. ERDİNÇ Perşembe Nükleer Tıp Enfeksiyon hastalıklarında sintigrafik Doç. Dr. Z. DOSTBİL 6 görüntüleme Perşembe 7 Serbest çalışma Perşembe 8 Serbest çalışma

21 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Cuma 1 T. Mikrobiyoloji Anaerop bakteriler Prof. Dr. S. ATMACA Cuma 2 T. Mikrobiyoloji Anaerop bakteriler Prof. Dr. S. ATMACA Cuma 3 T. Mikrobiyoloji Herpesviruslar Prof. Dr. N. AKPOLAT Cuma 4 T. Mikrobiyoloji Herpesviruslar Prof. Dr. N. AKPOLAT Cuma 5 Serbest çalışma Cuma 6 Serbest çalışma Cuma 7 Serbest çalışma Cuma 8 Serbest çalışma Pazartesi 1 T. Mikrobiyoloji Pikornaviruslar Prof. Dr. S. ATMACA Pazartesi 2 T. Mikrobiyoloji Pikornaviruslar Prof. Dr. S. ATMACA Pazartesi 3 T. Mikrobiyoloj Vibriolar Prof. Dr. S. ATMACA Pazartesi 4 Enfeksiyon Hastalıkları Pirion hastalıkları Doç. Dr. Ö. DEVECİ Pazartesi 5 T. Mikrobiyoloji Actinomyces ve Nocardia Prof. Dr. N. AKPOLAT Pazartesi 6 Serbest çalışma Pazartesi 7 Serbest Çalışma Pazartesi 8 Serbest Çalışma Salı 1 T. Mikrobiyoloji Campylobacter ve Helicobacter Prof. Dr. S. ATMACA Salı 2 T. Mikrobiyoloji Anaerop bakteriler Prof. Dr. S. ATMACA Salı 3 T. Mikrobiyoloji Aktif ve pasif immünizasyon Prof. Dr. K. GÜL Salı 4 T. Mikrobiyoloji HIV Prof. Dr. K. GÜL Salı 5 T. Mikrobiyoloji HIV Prof. Dr. K. GÜL Salı 6 Serbest çalışma Salı 7 Serbest çalışma Salı 8 Serbest çalışma Çarşamba 1 T. Mikrobiyoloji Kızamık, kızamıkçık ve kabakulak virusları Prof. Dr. N. AKPOLAT Çarşamba 2 T. Mikrobiyoloji Kızamık, kızamıkçık ve kabakulak virusları Prof. Dr. N. AKPOLAT Çarşamba 3 T. Mikrobiyoloji Rhabdovirus Prof. Dr. K. GÜL Çarşamba 4 Enfeksiyon Hastalıkları Kuduz: Klinik ve tedavi Doç. Dr. Ö. DEVECİ Çarşamba 5 T. Mikrobiyoloji Non-fermantatif bakteriler Prof. Dr. S. ATMACA Çarşamba 6 T. Mikrobiyoloji Non-fermantatif bakteriler Prof. Dr. S. ATMACA Çarşamba 7 Serbest çalışma Çarşamba 8 Serbest çalışma Perşembe 1 T. Mikrobiyoloji Virüs hastalıklarında tanı yöntemleri Prof. Dr. N. AKPOLAT Perşembe 2 T. Mikrobiyoloji Rickettsia Prof. Dr. N. AKPOLAT Perşembe 3 T. Farmakoloji Antiviral ilaçlar Doç. Dr. İ. KELLE Perşembe 4 T. Mikrobiyoloji Toxoplasma Doç. Dr. M. ÇİÇEK Perşembe 5 T. Mikrobiyoloji Hemorajik Ateş Etkeni Viruslar Prof. Dr. S. ATMACA Perşembe 6 T. Mikrobiyoloji Hemorajik Ateş Etkeni Viruslar Prof. Dr. S. ATMACA Perşembe 7 Serbest çalışma Perşembe 8 Serbest çalışma Cuma 1 T. Mikrobiyoloji Sıtma Doç. Dr. M. ÇİÇEK Cuma 2 T. Mikrobiyoloji Sıtma Doç. Dr. M. ÇİÇEK Cuma 3 T. Farmakoloji Sülfonamidler ve ko-trimoksazol Prof. Dr. M. ERDİNÇ Cuma 4 T. Farmakoloji Antimalarial ilaçlar Doç. Dr. İ. KELLE Cuma 5 T. Mikrobiyoloji Solunum yolu virusları ve influenza Prof. Dr. S. ATMACA Cuma 6 T. Mikrobiyoloji Solunum yolu virusları ve influenza Prof. Dr. S. ATMACA Cuma 7 Serbest çalışma Cuma 8 Serbest çalışma Tetrasiklin, kloramfenikol, florokinolonlar Pazartesi T. Farmakoloji ve makrolidler Prof. Dr. M. ERDİNÇ Pazartesi Tetrasiklin, kloramfenikol, florokinolonlar 2 T. Farmakoloji ve makrolidler Prof. Dr. M. ERDİNÇ Pazartesi E.histolytica, G.intistinalis, T.vaginalis, Doç. Dr. M. ÇİÇEK 3 T. Mikrobiyoloji D.fragilis Pazartesi T. Mikrobiyoloji E.histolytica, G.intistinalis, T.vaginalis, Doç. Dr. M. ÇİÇEK 4 D.fragilis Pazartesi 5 T. Mikrobiyoloji A- Anaerob bakterilerin incelenmesi Prof. Dr. S. ATMACA Pazartesi 6 T. Mikrobiyoloji B- Anaerob bakterilerin incelenmesi Prof. Dr. S. ATMACA Pazartesi 7 T. Mikrobiyoloji C- Anaerob bakterilerin incelenmesi LA Prof. Dr. S. ATMACA Pazartesi 8 T. Mikrobiyoloji D- Anaerob bakterilerin incelenmesi B Prof. Dr. S. ATMACA

22 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Salı 1 T. Mikrobiyoloji Onkojenik Viruslar Prof. Dr. N. AKPOLAT Salı 2 T. Mikrobiyoloji Gastroenterit etkeni viruslar Prof. Dr. N. AKPOLAT Salı 3 T. Mikrobiyoloji Leishmania Doç. Dr. M. ÇİÇEK Salı 4 T. Mikrobiyoloji Leishmania Doç. Dr. M. ÇİÇEK Salı 5 T. Biyokimya Vücut sıvılarının klinik biyokimyası Doç. Dr. H.YÜKSEL Salı Enfeksiyon 6 Enfeksiyon hastalıklarında klinik belirti ve bulgular Hastalıkları Doç. Dr. Ö.DEVECİ Salı 7 Serbest çalışma Salı 8 Serbest çalışma Çarşamba 1 T. Mikrobiyoloji Cryptosporidium, Cyclospora, Isospora Doç. Dr. M. ÇİÇEK Çarşamba T. Mikrobiyoloji Serbest yaşayan amipler, B.hominis, Doç. Dr. M. ÇİÇEK 2 Microsporidia Çarşamba 3 T. Mikrobiyoloji Fırsatçı parazitler Prof. Dr. A.SUAY Çarşamba 4 T. Mikrobiyoloji Fırsatcı parazitler Prof. Dr. A.SUAY Çarşamba A - Tam idrar analizi Prof. Dr. B. IŞIK 5 T. Biyokimya Doç. Dr. H. YUKSEL Çarşamba B - Tam idrar analizi 6 LA Prof. Dr. B. IŞIK T. Biyokimya B Doç. Dr. H. YUKSEL Çarşamba C - Tam idrar analizi Prof. Dr. B. IŞIK 7 T. Biyokimya Doç. Dr. H. YUKSEL Çarşamba D - Tam idrar analizi Prof. Dr. B. IŞIK 8 T. Biyokimya Doç. Dr. H. YUKSEL Perşembe 1 T. Farmakoloji Antiprotozoal ilaçlar Prof. Dr. M. ERDİNÇ Perşembe 2 T. Farmakoloji Antifungal ilaçlar Prof. Dr. M. ERDİNÇ Perşembe T. Mikrobiyoloji Moleküler yöntemlerin klinik 3 mikrobiyolojide kullanımı Prof. Dr. S. ATMACA Perşembe 4 Patoloji Amiloidoz Yrd. Doç. Dr. G.TÜRKCÜ Perşembe 5 T. Mikrobiyoloji A- Mikobakterilerin incelenmesi Prof. Dr. K. GÜL Perşembe 6 T. Mikrobiyoloji B- Mikobakterilerin incelenmesi Prof. Dr. K. GÜL Perşembe 7 T. Mikrobiyoloji C- Mikobakterilerin incelenmesi LA Prof. Dr. K. GÜL Perşembe 8 T. Mikrobiyoloji D- Mikobakterilerin incelenmesi B Prof. Dr. K. GÜL Cuma LA Prof. Dr. A. SUAY, Doç T. Mikrobiyoloji A- Barsak Protozoonlarının incelenmesi B Dr. M. ÇİÇEK Cuma Prof. Dr. A. SUAY, Doç. 2 T. Mikrobiyoloji B- Barsak Protozoonlarının incelenmesi Dr. M. ÇİÇEK Cuma Prof. Dr. A. SUAY, Doç. 3 T. Mikrobiyoloji C- Barsak Protozoonlarının incelenmesi Dr. M. ÇİÇEK Cuma Prof. Dr. A. SUAY, Doç. 4 T. Mikrobiyoloji D- Barsak Protozoonlarının incelenmesi Dr. M. ÇİÇEK Cuma A- Kan ve Doku Protozoonlarının Prof. Dr. A. SUAY, Doç. 5 T. Mikrobiyoloji incelenmesi Dr. M. ÇİÇEK Cuma B- Kan ve Doku Protozoonlarının Prof. Dr. A. SUAY, Doç. 6 T. Mikrobiyoloji incelenmesi Dr. M. ÇİÇEK Cuma C- Kan ve Doku Protozoonlarının Prof. Dr. A. SUAY, Doç. 7 T. Mikrobiyoloji incelenmesi LA Dr. M. ÇİÇEK Cuma D- Kan ve Doku Protozoonlarının B Prof. Dr. A. SUAY, Doç. 8 T. Mikrobiyoloji incelenmesi Dr. M. ÇİÇEK Pazartesi 1 Serbest çalışma Pazartesi 2 Serbest çalışma Pazartesi 3 Serbest çalışma Pazartesi 4 Serbest çalışma Pazartesi 5 MİKROBİYOLOJİ PRATİK SINAV Pazartesi 6 MİKROBİYOLOJİ PRATİK SINAV Pazartesi 7 MİKROBİYOLOJİ PRATİK SINAV Pazartesi 8 MİKROBİYOLOJİ PRATİK SINAV Salı 1 Serbest çalışma Salı 2 Serbest çalışma Salı DERS KURULU 3 SINAVI Salı DERS KURULU 4 SINAVI Salı 5 Serbest çalışma Salı 6 Serbest çalışma Salı 7 Serbest çalışma DERS KURULU SINAVI DERS KURULU SINAVI

23 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Salı 8 Serbest çalışma DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM-III ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU PRATİK UYGULAMA PROGRAMI No TARİH SAAT T. Mikrobiyoloji Öğretim Üyesi :30-17:15 Materyal alımı, direkt boyama, besiyerleri Prof. Dr. N. AKPOLAT :30-17: :30-17: :30-17: :30-17: :30-17: :30-17: :30-17: :30-17:15 Gram pozitif kokların incelenmesi Gram negatif enterik basillerin incelenmesi Aerop Gram pozitif basillerin ve Neisseria'ların incelenmesi Sporlu bakterilerin incelenmesi Anaerob bakterilerin incelenmesi Mikobakterilerin incelenmesi Kan ve Doku Protozoonlarının incelenmesi Barsak Protozoonlarının incelenmesi T. Biyokimya : Tam idrar analizi Prof. Dr. K. GÜL Prof. Dr. S. ATMACA Prof. Dr. S. ATMACA Prof. Dr. N. AKPOLAT Prof. Dr. S. ATMACA Prof. Dr. K. GÜL Prof. Dr. A. SUAY, Doç. Dr. M. ÇİÇEK Prof. Dr. A. SUAY, Doç. Dr. M. ÇİÇEK Prof. Dr. B. IŞIK Doç. Dr. H. YUKSEL

24 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III NEOPLAZİ VE HEMOPOETİK SİSTEM HASTALIKLARI DERS KURULU Dersler Teorik Pratik Toplam Patoloji Çocuk Hastalıkları İç Hastalıkları Nükleer Tıp Tıbbi Farmakoloji İmmünoloji Tıbbi Biyokimya Tıbbi biyoloji ve genetik Enfeksiyon Hastalıkları Radyasyon Onkolojisi TOPLAM Ders kurulu başkanı: Yrd. Doç. Dr. E. Deniz YILMAZ Ders kurulu öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdurrahman IŞIKDOĞAN İç Hastalıkları 4 Prof. Dr. Halil KAYA Nükleer Tıp 2 Prof. Dr. Hüseyin BÜYÜKBAYRAM Patoloji 7 Prof. Dr. Levent ERDİNÇ T. Biyokimya 3 Prof. Dr. Leyla ÇOLPAN T. Biyokimya 2 Prof. Dr. Orhan AYYILDIZ İç Hastalıkları 12 Doç. Dr. Ayfer Gözü PİRİNÇÇİOĞLU Çocuk Hastalıkları 1 Doç. Dr. Hilmi ISI Tıbbi Biyoloji 6 Doç. Dr. İlyas YOLBAŞ Çocuk Hastalıkları 3 Doç. Dr. Savaş KAYA İmmünoloji 7 Doç. Dr. Zeki DOSTBİL Doç. Dr. İlker KELLE Nükleer Tıp T. Farmakoloji 1 4 Yrd. Doç. Dr. E. Deniz YILMAZ Patoloji 9 Yrd. Doç. Dr.Salih COŞKUN Tıbbi Genetik 2 Yrd. Doç. Dr. Ali GÜNEŞ Çocuk Hastalıkları 4 Yrd. Doç. Dr. Ayten GEZİCİ Nükleer Tıp 1 Doç. Dr. Özcan DEVECİ Enfeksiyon Hastalıkları 1 Yrd. Doç. Dr. Fatma TEKE Radyasyon Onkolojisi 1 Yrd. Doç. Dr. Gül TÜRKCÜ Patoloji 6 Yrd. Doç. Dr. İbrahim İBİLOĞLU Patoloji 6 Yrd. Doç. Dr. İbrahim KAPLAN T. Biyokimya 2 Yrd. Doç. Dr. Sevgi İRTEGÜN Tıbbi Genetik 2 Ders saati

25 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM III KURUL 1- NEOPLAZİ VE HEMOPOETİK SİSTEM HASTALIKLARI AMAÇ VE PROGRAM ÇIKTILARI Ders Kurulunun Adı Ders Kurulunun Türü NEOPLAZİ VE HEMOPOETİK SİSTEM HASTALIKLARI Zorunlu Ders Kurulunun Kredisi 6 Eğitim Dili Ders Kurulunun Sorumlusu Ders Kurulunun Ön Koşulları Ders Kurulunun Süresi Türkçe Yrd. Doç. Dr. E. Deniz YILMAZ Yok Teorik ders saati 86 Uygulamalı ders saati 4 Ders Kurulunun İçeriği 3 Hafta Ders Kurulunun Amacı Öğrenim Çıktıları Öğretme Yöntemleri Değerlendirme Yöntemi Önerilen Kaynaklar Neoplazi ve Hemopoetik Sistem Hastalıklarının etyopatogenezi, bu hastalıkların belirtileri, temel klinik, laboratuvar ve histopatolojik bulguları, tanı ve tedavilerinin genel prensipleri hakkında bilgi kazandırmaktır 1- Neoplastik hastalıkları ve Hemopoetik sistem doku ve organlarının hastalıklarını sayabilmeli, 2- Ülke ve bölgenin özelliklerine göre öne çıkan neoplastik hastalıklar ve hemopoetik sistem hastalıkları ile bu hastalıklarda alınması gereken önlemleri sayabilmeli, 3- Hemopoetik sistem hastalıkları ve neoplazilerinin temel klinik, laboratuar ve histopatolojik bulgularını ve tanı yöntemlerini yaş gruplarını göz önünde bulundurarak sayabilmeli, 4- Transfüzyonunun prensiplerini ve komplikasyonlarını sayabilmeli, 5- Hemopoetik sistem hastalıkları ve neoplazilerinin tedavisinde kullanılan ilaçların etkilerini, etki mekanizmalarını, yan tesirlerini, farmakokinetiğini ve ilaç etkileşmelerini sayabilmelidir. Amfi dersi, demonstrasyon, uygulama, deney, ödev, ÇSS, OYPS, Pratik Değerlendirme, Ödev, Performans Değerlendirmesi

26 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DÖNEM 3 NEOPLAZİ VE HEMOPOİETİK SİSTEM HASTALIKLARI TARİH GÜN SAAT DERS KONU ÖĞRETİM ÜYESİ Ders Kurulu Amaç ve Öğrenim Ders Kurulu Başkanı Çarşamba 1 Hedefleri Yrd. Doç. Dr. E. Deniz YILMAZ Çarşamba 2 İç Hastalıkları Stem hücresi ve kemik iliği Prof. Dr. O.AYYILDIZ Çarşamba Çocuk Sağlığı Anemilerin sınıflaması ve 3 Yrd. Doç. Dr. A. GÜNEŞ ve Hastalıkları morfolojisi Çarşamba Çocuk Sağlığı Anemilerin sınıflaması ve 4 Yrd. Doç. Dr. A. GÜNEŞ ve Hastalıkları morfolojisi Çarşamba 5 İç Hastalıkları Akkiz hemolitik anemiler Prof. Dr. O. AYYILDIZ Çarşamba Demir eksikliği ve 6 İç Hastalıkları Prof. Dr. O. AYYILDIZ demir metabolizması Çarşamba 7 Serbest çalışma Çarşamba 8 Serbest çalışma Perşembe 1 T. Biyokimya Hemoglobinopatiler Prof. Dr. L. ÇOLPAN Perşembe 2 T. Biyokimya Hemoglobinopatiler Prof. Dr. L. ÇOLPAN Perşembe 3 İç Hastalıkları Aplastik ve hipoplastik anemiler Prof. Dr. O. AYYILDIZ Perşembe 4 İç Hastalıkları Folik asit ve B-12 Vit. Metabolizması Prof. Dr. O.AYYILDIZ Perşembe 5 Çocuk Sağlığı Çocukluk çağı trombosit ve Hastalıkları hastalıkları Yrd. Doç. Dr. A. GÜNEŞ Perşembe 6 Çocuk Sağlığı Çocukluk çağı trombosit ve Hastalıkları hastalıkları Yrd. Doç. Dr. A. GÜNEŞ Perşembe 7 Serbest çalışma Perşembe 8 Serbest çalışma Cuma 1 Patoloji İmmunopatoloji Yrd. Doç. Dr. İ. İBİLOĞLU Cuma 2 Patoloji İmmunopatoloji Yrd. Doç. Dr. İ. İBİLOĞLU Cuma 3 İmmunoloji Transplantasyon immünolojisi Doç. Dr. Savaş KAYA Cuma 4 İmmunoloji Tümör immünolojisi Doç. Dr. Savaş KAYA Cuma 5 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kanama diyatezi fizyopatolojisi Doç. Dr. İ. YOLBAŞ Cuma 6 Patoloji İmmunopatoloji Yrd. Doç. Dr. İ. İBİLOĞLU Cuma 7 Patoloji İmmunopatoloji Yrd. Doç. Dr. İ.İBİLOĞLU Cuma 8 Serbest çalışma Pazartesi 1 İç Hastalıkları Tromboz ve hiperkoagulabilite Prof. Dr. O. AYYILDIZ Pazartesi 2 T. Biyokimya Hemoglobinopatiler Prof. Dr. L. ÇOLPAN Pazartesi 3 Serbest çalışma Pazartesi 4 Serbest çalışma Pazartesi Çocuk Sağlığı 5 Akut lösemilere giriş Doç. Dr. İ. YOLBAŞ ve Hastalıkları Pazartesi Çocuk Sağlığı Çocuklarda hematolojik sistem 6 Doç. Dr. Velat ŞEN ve Hastalıkları semptomatolojisi Pazartesi 7 İç Hastalıkları Kan grupları Prof. Dr. O.AYYILDIZ Pazartesi İç Hastalıkları Kan Grupları ve crossmatch Prof. Dr. O.AYYILDIZ Salı 1 Patoloji Dalak ve timus patolojisi Prof. Dr. H. BÜYÜKBAYRAM Salı 2 Tıbbi Genetik Kanser Genetiği Yrd. Doç. Dr. S. COŞKUN Salı 3 Tıbbi Genetik Kanser ve gen tedavisi Yrd. Doç. Dr. S. COŞKUN Salı 4 İç Hastalıkları Graft-versus-host hastalığı Prof. Dr. O. AYYILDIZ Salı 5 Patoloji Neoplazinin tanımı ve sınıflandırılması Yrd. Doç. Dr. G. TÜRKCÜ Salı 6 Patoloji Benign ve malignneoplazmların özellikleri Yrd. Doç. Dr. G. TÜRKCÜ Salı 7 Salı Çarşamba 1 İç Hastalıkları Myeloproliferatif hastalıklar Prof. Dr. O. AYYILDIZ Çarşamba 2 İç Hastalıkları Kronik lösemiler Prof. Dr. O. AYYILDIZ

27 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Çarşamba 3 Nükleer Tıp Radyasyonun biyolojik etkileri Doç. Dr. Z..DOSTBİL Çarşamba 4 Radyasyon Onk. Onkolojik Tedavide Radyoterapinin Rolü Yrd. Doç. Dr. F. TEKE Çarşamba 5 T. Farmakoloji İmmunomodilatör ilaçlar Doç. Dr. İ.KELLE Çarşamba 6 İmmunoloji İmmunolojik tolerans ve otoimmünite Doç. Dr. S. KAYA Çarşamba 7 Çarşamba Perşembe 1 İmmunoloji Aşırı duyarlılık reaksiyonları Doç. Dr. Savaş KAYA Perşembe 2 Enfeksiyon İmmunosüpresif konakçıda hastalıkları infeksiyon hastalıkları Doç. Dr. Ö. DEVECİ Perşembe 3 Patoloji Kemik iliği patolojisi Prof. Dr. H. BÜYÜKBAYRAM Perşembe 4 Patoloji Kemik iliği patolojisi Prof. Dr. H. BÜYÜKBAYRAM Perşembe 5 Patoloji Perşembe 6 Patoloji Perşembe 7 Perşembe 8 Tıbbi Genetik Tıbbi Genetik Neoplazide etiyoloji Neoplazide etiyoloji Hücreler arası sinyal iletim mekanizmaları Hücreler arası sinyal iletim mekanizmaları Yrd. Doç. Dr. E. Deniz YILMAZ Yrd. Doç. Dr. E. Deniz YILMAZ Yrd. Doç. Dr S. İRTEGÜN Yrd. Doç. Dr S. İRTEGÜN Cuma 1 İç Hastalıkları Anjiogenez Prof. Dr. A. IŞIKDOĞAN Cuma 2 Patoloji Kanserin moleküler temelleri Yrd. Doç. Dr. İ. İBİLOĞLU Cuma 3 Patoloji Kanserin moleküler temelleri Yrd. Doç. Dr. İ. İBİLOĞLU Cuma 4 T. Biyokimya Kanserin biyokimyası Prof. Dr. L. ERDİNÇ Cuma 5 T. Biyokimya Kanserin biyokimyası Prof. Dr. L. ERDİNÇ Cuma 6 Patoloji Lenfoid sistem patolojisi Prof. Dr. H. BÜYÜKBAYRAM Cuma 7 Patoloji Lenfoid sistem patolojisi Prof. Dr. H. BÜYÜKBAYRAM Cuma 8 Serbest çalışma Pazartesi 1 Patoloji Kanser epidemiyolojisi Yrd. Doç. Dr. G. TÜRKCÜ Pazartesi 2 T. Farmakoloji Anemilerin tedavisinde kullanılan ilaçlar Doç. Dr. İ. KELLE Pazartesi 3 İç Hastalıkları Klinik onkolojiye giriş Prof. Dr. A. IŞIKDOĞAN Pazartesi 4 İç Hastalıkları Kanserin genetik temeli Prof. Dr. A. IŞIKDOĞAN Pazartesi 5 Patoloji Lenfoid sistem patolojisi Prof. Dr. H. BÜYÜKBAYRAM Pazartesi 6 Patoloji Lenfoid sistem patolojisi Prof. Dr. H. BÜYÜKBAYRAM Pazartesi 7 Tıbbi Genetik Farmakogenetik Doç. Dr. H. İSİ Pazartesi 8 Tıbbi Genetik Farmakogenetik Doç. Dr. H. İSİ Salı 1 T. Biyokimya Tümör belirleyicileri biyokimyası Prof. Dr. L. ERDİNÇ Salı 2 Patoloji Mezenkimal tümörler Yrd. Doç. Dr. E. Deniz YILMAZ Salı 3 Patoloji Mezenkimal tümörler Yrd. Doç. Dr. E. Deniz YILMAZ Salı 4 İç Hastalıkları Plazma hücre diskrazisi Prof. Dr. O.AYYILDIZ Salı 5 İmmunoloji Doğumsal ve edinsel immun yetersizlikler Doç. Dr. Savaş KAYA Salı 6 İmmunoloji Enfeksiyon hastalıklarına direnç ve immünizasyon Doç. Dr. Savaş KAYA Salı 7 Tıbbi Genetik Epigenetik mekanizmalar Doç. Dr. H. İSİ Salı 8 Tıbbi Genetik Epigenetik mekanizmalar Doç. Dr. H. İSİ Çarşamba 1 T. Biyokimya Enzim eksikliği ve anemi Yrd. Doç. Dr. İ.KAPLAN Antioksidan enzimler ve Çarşamba 2 T. Biyokimya Yrd. Doç. Dr. İ.KAPLAN oksidatif stres Yrd. Doç. Dr. E. Deniz YILMAZ 3 Patoloji Epitelyal tümörler Çarşamba Çarşamba 4 Patoloji Epitelyal tümörler Yrd. Doç. Dr. E. Deniz YILMAZ Çarşamba 5 Patoloji Deri tümörleri Yrd. Doç. Dr. G. TÜRKCÜ Çarşamba 6 Patoloji Deri tümörleri Yrd. Doç. Dr. G. TÜRKCÜ Çarşamba 7 Nükleer Tıp Radyofarmasötikler Prof. Dr. H. KAYA Çarşamba Onkolojide nükleer tıp Nükleer Tıp 8 Uygulamaları Prof. Dr. H. KAYA Perşembe 1 Çocuk Sağlığı Doç. Dr. A. G. PİRİNÇÇİOĞLU ve Hastalıkları İmmun yetmezliklere giriş Perşembe 2 İmmunoloji Aşırı duyarlılık reaksiyonları Doç. Dr. Savaş KAYA Perşembe 3 Tıbbi Genetik Kanserin moleküler biyolojisi Doç. Dr. H. İSİ Perşembe 4 Tıbbi Genetik Kanserin moleküler biyolojisi Doç. Dr. H. İSİ

28 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi Perşembe 5 Patoloji Neoplazide yayılma ve metastaz Yrd. Doç. Dr. E. Deniz YILMAZ Perşembe 6 Patoloji Neoplazide yayılma ve metastaz Yrd. Doç. Dr. E. Deniz YILMAZ Perşembe 7 Radyasyon, radyasyondan Nükleer Tıp korunma, radyasyon kazaları Yrd. Doç. Dr. A. GEZİCİ Perşembe 8 Patoloji Radyasyon zedelenmesinin patolojisi Yrd. Doç. Dr. E. Deniz YILMAZ Cuma 1 İç Hastalıkları Tütün Kanser İlişkisi Prof. Dr. A. IŞIKDOĞAN Cuma 2 Patoloji Teratom ve benzer tümörler Yrd. Doç. Dr. G. TÜRKCÜ Cuma 3 T. Farmakoloji Kanser tedavisinin farmakolojik esasları Doç. Dr. İ. KELLE Cuma 4 T. Farmakoloji Antineoplastik ilaçlar Doç. Dr. İ. KELLE Cuma 5 Cuma 6 Cuma 7 Cumhuriyet bayramı tatili Cuma Pazartesi 1 Pazartesi 2 Pazartesi 3 DERS KURULU SINAVI saat 10,30 Pazartesi 4 Pazartesi 5 Pazartesi 6 Pazartesi 7 Pazartesi 8

29 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Rehberi DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARI DERS KURULU Dersler Teorik Pratik Toplam Patoloji 17 2(2*2) 19 Kardiyoloji Tıbbi Farmakoloji Göğüs Hastalıkları Kulak-Burun-Boğaz Hast Çocuk Hastalıkları Radyoloji Biyofizik Anestezi Nükleer Tıp TOPLAM Ders kurulu başkanı: Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ata AKIL Ders kurulu öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdurrahman ŞENYİĞİT Göğüs Hastalıkları 1 Prof. Dr. Halil KAYA Nükleer Tıp 1 Prof. Dr. Meral ERDİNÇ T. Farmakoloji 10 Prof. Dr. Nizamettin TOPRAK Kardiyoloji 2 Doç. Dr. Abdurrahman ABAKAY Göğüs Hastalıkları 4 Prof. Dr. Z. AKDAĞ Biyofizik 2 Doç. Dr. Aziz KARABULUT Kardiyoloji 2 Doç. Dr. Cihan AKGÜL ÖZMEN Radyoloji 2 Doç. Dr. Ebru TEKBAŞ Kardiyoloji 2 Doç. Dr. Faruk ERTAŞ Kardiyoloji 4 Doç. Dr. Feyzi ÇELİK Anestezi 2 Doç. Dr. Habib ÇİL Kardiyoloji 2 Doç. Dr. Hasan KAYA Kardiyoloji 2 Doç. Dr. Meki BİLİCİ Doç. Dr. A. AKIN Çocuk Hastalıkları Çocuk Hastalıkları 3 2 Doç. Dr. Velat ŞEN Çocuk Hastalıkları 2 Doç. Dr. Cengizhan SEZGİ Göğüs Hastalıkları 1 Doç. Dr. Fikri DEMİR Çocuk Hastalıkları 1 Doç. Dr. Halit ACET Kardiyoloji 1 Doç. Dr. Mustafa OYLUMLU Kardiyoloji 2 Doç. Dr. İlker KELLE T. Farmakoloji 7 Doç. Dr. Nihat POLAT Kardiyoloji 3 Doç. Dr. A. GÜL Kulak Burun Boğaz Hastalıkları 5 Yrd. Doç. Dr. Ayşenur KELEŞ Patoloji 7 Yrd. Doç. Dr. Gül TÜRKCÜ Patoloji 5 Yrd. Doç. Dr. Gülay AYDOĞDU Patoloji 2 Yrd. Doç. Dr. Hadice SELİMOĞLU ŞEN Göğüs Hastalıkları 4 Yrd. Doç. Dr. Ayten GEZİCİ Nükleer Tıp 1 Yrd. Doç. Dr. Mahşuk TAYLAN Göğüs Hastalıkları 4 Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ata AKIL Kardiyoloji 3 Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güli ÇETİNÇAKMAK Radyoloji 2 Yrd. Doç. Dr. Melike DEMİR Göğüs Hastalıkları 3 Yrd. Doç. Dr. Süreyya YILMAZ Göğüs Hastalıkları 2 Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zihni BİLİK Yrd. Doç Dr. E.Deniz YILMAZ Kardiyoloji Patoloji Ders saati 2 3

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III NEOPLAZİ VE HEMOPOETİK SİSTEM HASTALIKLARI DERS KURULU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III NEOPLAZİ VE HEMOPOETİK SİSTEM HASTALIKLARI DERS KURULU DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 DERS YILI DÖNEM III NEOPLAZİ VE HEMOPOETİK SİSTEM HASTALIKLARI DERS KURULU 11.10.2016-31.10.2016 Dersler Teorik Pratik Toplam Patoloji 2 --- 2 Çocuk Hastalıkları

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 0 0 DERS YILI DÖNEM III ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU 0.09.0.0.0 Dersler Teorik Pratik Toplam Tıbbi Mikrobiyoloji 9 Tıbbi Farmakoloji --- Patoloji --- Hastalıkları

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III NEOPLAZİ VE HEMOPOETİK SİSTEM HASTALIKLARI DERS KURULU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III NEOPLAZİ VE HEMOPOETİK SİSTEM HASTALIKLARI DERS KURULU DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 201 DERS YILI DÖNEM III NEOPLAZİ VE HEMOPOETİK SİSTEM HASTALIKLARI DERS KURULU 10.10.2017-30.10.2017 Dersler Teorik Pratik Toplam Patoloji 2 --- 2 Çocuk --- İç 16

Detaylı

Ders Yılı Dönem-III Neoplazi ve Hematopoetik Sistem Hast. Ders Kurulu

Ders Yılı Dönem-III Neoplazi ve Hematopoetik Sistem Hast. Ders Kurulu 2018 2019 Ders Yılı Dönem-III Neoplazi ve Hematopoetik Sistem Hast. Ders Kurulu 09.10.2018-30.10.2018 2018 2019 Ders Yılı Dönem-III Neoplazi ve Hematopoetik Sistem Hast. Ders Kurulu 09.10.2018-30.10.2018

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 0 0DERS YILI DÖNEM III ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU 0.09.0 09.0.0 Dersler Teorik Pratik Toplam Tıbbi Mikrobiyoloji 9 Tıbbi Farmakoloji --- Patoloji --- Enfeksiyon

Detaylı

Ders Yılı Dönem-III Enfeksiyon Hastalıkları Ders Kurulu

Ders Yılı Dönem-III Enfeksiyon Hastalıkları Ders Kurulu 08 09 Ders Yılı Dönem-III Enfeksiyon Hastalıkları Ders Kurulu 0.09.08-08.0.08 08 09 Ders Yılı Dönem-III Enfeksiyon Hastalıkları Ders Kurulu 0.09.08-08.0.08 Dersler Teorik Pratik Toplam Tıbbi Mikrobiyoloji

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU 22.09.2015 02.11.2015

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU 22.09.2015 02.11.2015 DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 0 0 DERS YILI DÖNEM III ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU.09.0 0..0 Dersler Teorik Pratik Toplam Tıbbi Mikrobiyoloji 7 9 8 Tıbbi Farmakoloji 7 --- 7 Patoloji --- Enfeksiyon

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIF DERS PROGRAMI

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIF DERS PROGRAMI DİSİPLİN/BÖLÜM Teorik Pratik TOPLAM AKTS Patoloji 24 8 32 Farmakoloji 24 24 İç Hastalıkları (Hematoloji) 14 14 İç Hastalıkları (Onkoloji) 6 6 İmmünoloji 12 12 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 6 6 Tıbbi Genetik

Detaylı

7 Eylül Çarşamba. Myeloproliferatif Hastalıklar Prof.Dr. İ.Celalettin Haznedaroğlu (İç Hastalıkları - Hematoloji) Turuncu Amfi Teorik

7 Eylül Çarşamba. Myeloproliferatif Hastalıklar Prof.Dr. İ.Celalettin Haznedaroğlu (İç Hastalıkları - Hematoloji) Turuncu Amfi Teorik Ders Kurulu Başkanı: Kurul 301 Akademik Yılın 1. Haftası Türkçe Eğitim Programı 5 Eylül Stem Hücresi ve Kemik İliği 6 Eylül Hemoglobinopatiler ve Talasemi Sendromları I 7 Eylül 8 Eylül Bilirubin Metabolizması

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PDÖ PROGRAMI DÖNEM 1 HÜCRE BİLİMLERİ 2 DERS KURULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PDÖ PROGRAMI DÖNEM 1 HÜCRE BİLİMLERİ 2 DERS KURULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PDÖ PROGRAMI DÖNEM 1 HÜCRE BİLİMLERİ 2 DERS KURULU 16.11.2016 23.11.2016 30.11.2016 1 Prof.Dr. Günay Saka Halk Sağlığı AD 2 Prof.Dr.Nezahat Akpolat Mikrobiyoloji AD 3 Doç.Dr.Memik

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2017

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2017 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 24-28 TEMMUZ 2017 YENİ ÖĞRENCİ KAYITLARI ÖSYM tarafından İlan edilecektir DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ

Detaylı

Tıbbi Genetik. Biyokimya. Nükleer Tıp. Radyasyon Onkolojisi. İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji. Toplam

Tıbbi Genetik. Biyokimya. Nükleer Tıp. Radyasyon Onkolojisi. İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji. Toplam DİSİPLİN/BÖLÜM Teorik Pratik TOPLAM AKTS Patoloji 24 8 32 Farmakoloji 24 24 İç Hastalıkları (Hematoloji) 14 14 İç Hastalıkları (Onkoloji) 6 6 İmmünoloji 12 12 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 6 6 Tıbbi Genetik

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ. Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2018

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ. Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI TEMMUZ 2018 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ Yeni Hali YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 23-27 TEMMUZ 2018 YENİ ÖĞRENCİ KAYITLARI ÖSYM tarafından belirlenecek DÖNEM I HÜCRE

Detaylı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı 1.SINIF Ders Kodu Dersin Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Ders Kurulu I TIP152 Ders Kurulu II TIP153 Ders Kurulu III TIP154 Ders Kurulu IV TIP191 Dönem l Notu 379 216 45 31 ATA360 Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM II HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ DERS KURULU

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM II HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ DERS KURULU D.Ü. TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 DERS YILI DÖNEM II HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ DERS KURULU 09.05.2017-05.06.2017 Dersler Teorik Pratik Toplam Biyokimya 15-15 Farmakoloji 18-18 İmmünoloji 18-18 Mikrobiyoloji

Detaylı

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM III II. KURUL ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM III II. KURUL ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM III II. KURUL AKADEMİK TAKVİM VE DERS PROGRAMI 22.10.2018-30.11.2018-6 HAFTA DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM Mikrobiyoloji

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM 1 Eğitim başlama tarihi 10 Eylül 2012 Eğitim bitiş tarihi 05 Temmuz 2013 Yarıyıl tatili 19 Ocak 2013-03 Şubat 2013 Mazeret Sınavları 05-07 Haziran 2013 Dönem Sonu

Detaylı

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM II HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ DERS KURULU

D.Ü. TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM II HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ DERS KURULU D.Ü. TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 DERS YILI DÖNEM II HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ DERS KURULU 02.05.2018-28.05.2018 Dersler Teorik Pratik Toplam Biyokimya 15-15 Farmakoloji 18-18 İmmünoloji 18-18 Mikrobiyoloji

Detaylı

Ders Yılı Dönem-II Hastalıkların Biyolojik Temeli Ders Kurulu

Ders Yılı Dönem-II Hastalıkların Biyolojik Temeli Ders Kurulu 2018 20 Ders Yılı Dönem-II Hastalıkların Biyolojik Temeli Ders Kurulu 30.04.20-27.05.20 2018 20 Ders Yılı Dönem-II Hastalıkların Biyolojik Temeli Ders Kurulu 30.04.20 27.05.20 Dersler Teorik Pratik Toplam

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARI DERS KURULU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARI DERS KURULU DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 DERS YILI DÖNEM III DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARI DERS KURULU 01.11.2016 28.11.2017 Dersler Teorik Pratik Toplam Patoloji 17 2(2*2) 19 Kardiyoloji 25

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM PROGRAMI 1 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI 1. Sınıf TEMEL TIP BİLİMLERİ I TEMEL TIP BİLİMLERİ II TEMEL

Detaylı

Tıbbi Genetik. Nükleer Tıp 1 1 Toplam Pratik Sınav Tarihi: 27 Kasım 2014 Teorik Sınav Tarihi: 28 Kasım Prof. Dr.

Tıbbi Genetik. Nükleer Tıp 1 1 Toplam Pratik Sınav Tarihi: 27 Kasım 2014 Teorik Sınav Tarihi: 28 Kasım Prof. Dr. DİSİPLİN/BÖLÜM Teorik Prati k TOPLAM Mikrobiyoloji 81 13 94 Farmakoloji 26 26 Halk Sağlığı 14 14 Patoloji 6 2 8 İmmunoloji 7 7 İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji 2 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM-III ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU PRATİK UYGULAMA PROGRAMI

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM-III ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU PRATİK UYGULAMA PROGRAMI DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 20162017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI DÖNEMIII ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERS KURULU PRATİK UYGULAMA PROGRAMI T. Mikrobiyoloji 1 05.09.2016 Materyal alımı, direkt boyama, besiyerleri

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARI DERS KURULU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARI DERS KURULU DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 017 018 DERS YILI DÖNEM III DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARI DERS KURULU 31.10.017 7.11.017 Dersler Teorik Pratik Toplam Patoloji 17 (*) 19 Kardiyoloji 3 3 Tıbbi

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER VE KREDİLERİ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER VE KREDİLERİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER E KREDİLERİ 1.SINIF in Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Kurulu I TIP152 Kurulu II TIP153 Kurulu III TIP154 Kurulu

Detaylı

Ders Yılı Dönem-III Kas İskelet Sistemi Hast. Ders Kurulu

Ders Yılı Dönem-III Kas İskelet Sistemi Hast. Ders Kurulu 2018 2019 Ders Yılı Dönem-III Kas İskelet Sistemi Hast. Ders Kurulu 28.01.2019 11.02.2019 2018 2019 Ders Yılı Dönem-III Kas İskelet Sistemi Hast. Ders Kurulu 28.01.2019 11.02.2019 Dersler Teorik Pratik

Detaylı

DERS KURULU-I 19 EYLÜL 21 EKİM 2016 (5 HAFTA) DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM RADYASYON ONKOLOJİSİ 4-4 TIBBİ BİYOKİMYA 2-2 TOPLAM

DERS KURULU-I 19 EYLÜL 21 EKİM 2016 (5 HAFTA) DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM RADYASYON ONKOLOJİSİ 4-4 TIBBİ BİYOKİMYA 2-2 TOPLAM KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III PROGRAMI Hücre Doku Zedelenmesi Mekanizmaları ve alıkları Ders Kurulu DERS KURULU-I 19 EYLÜL 21 EKİM 2016 (5

Detaylı

DÖNEM I 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi (15 Eylül 2014-07 Temmuz 2015)

DÖNEM I 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi (15 Eylül 2014-07 Temmuz 2015) DÖNEM I (15 Eylül 2014-07 Temmuz 2015) Hücre Bilimleri Ders Kurulu I (5 hafta) Başlangıç Tarihi : 15 Eylül 2014 Bitiş Tarihi : 20 Ekim 2014 Hücre Bilimleri Ders Kurulu II (6 hafta) Başlangıç Tarihi : 21

Detaylı

: Prof. Dr. Metin KILINÇ : Doç. Dr. Ayten OĞUZ : Dr. Öğr. Üyesi Duygun ALTINTAŞ AYKAN : Doç.Dr. Selma ATEŞ

: Prof. Dr. Metin KILINÇ : Doç. Dr. Ayten OĞUZ : Dr. Öğr. Üyesi Duygun ALTINTAŞ AYKAN : Doç.Dr. Selma ATEŞ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III PROGRAMI Hücre Doku Zedelenmesi Mekanizmaları ve alıkları Ders Kurulu DERS KURULU-I 10 EYLÜL 12 EKİM 2017 (5

Detaylı

Dersler Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampusu Temel Tıp Bilimleri Bölümü nde yapılacaktır

Dersler Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampusu Temel Tıp Bilimleri Bölümü nde yapılacaktır BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM III 2. DERS KURULU PROGRAMI HASTALIKLARIN TEMELLERİ ve TANI YÖNTEMLERİ 05 Ekim-1 Kasım 2015 Dersler Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampusu

Detaylı

Ders Yılı Dönem-III Dolaşım ve Solunum Sistemi Hast. Ders Kurulu

Ders Yılı Dönem-III Dolaşım ve Solunum Sistemi Hast. Ders Kurulu 018 019 Ders Yılı DönemIII Dolaşım ve Solunum Sistemi Hast. Ders Kurulu 1.10.018.11.018 018 019 DERS YILI DÖNEM III DOLAŞIM VE SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARI DERS KURULU 1.10.018.11.018 Dersler Teorik Pratik

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU 2016-2017 TIP FAKÜLTESİ Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi 3389 sayılı kanunla 27.6.1987 tarihinde kurulmuş ve 1988-1989 döneminde eğitim-öğretime

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gülhane Tıp Fakültesi Çalışma Takvimi Gülhane Tıp Fakültesi Kurul Üyeleri GÜLHANE TIP FAKÜLTESİ BİRİNCİ SINIF PROGRAMI

İÇİNDEKİLER. Gülhane Tıp Fakültesi Çalışma Takvimi Gülhane Tıp Fakültesi Kurul Üyeleri GÜLHANE TIP FAKÜLTESİ BİRİNCİ SINIF PROGRAMI İÇİNDEKİLER Gülhane Tıp Fakültesi Çalışma Takvimi Gülhane Tıp Fakültesi Kurul I II GÜLHANE TIP FAKÜLTESİ BİRİNCİ SINIF PROGRAMI Gülhane Tıp Fakültesi Sınıf Yıl Kurulları Temsilcileri 1-1 Gülhane Tıp Fakültesi

Detaylı

DÖNEM 3. Akademik Takvim 1. Kurul I Ders Özetleri Kurul I Ders Saatleri. Kurul I Haftalık Program. Kurul II Ders Özetleri Kurul II Ders Saatleri

DÖNEM 3. Akademik Takvim 1. Kurul I Ders Özetleri Kurul I Ders Saatleri. Kurul I Haftalık Program. Kurul II Ders Özetleri Kurul II Ders Saatleri DÖNEM 3 İÇİNDEKİLER SAYFA NO Akademik Takvim 1 Kurul I Ders Özetleri Kurul I Ders Saatleri Kurul I Öğretim Üyeleri Kurul I Haftalık Program Kurul I Sınav soru dağılımı Kurul II Ders Özetleri Kurul II Ders

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi. (9 Eylül 2013 04 Temmuz 2014)

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi. (9 Eylül 2013 04 Temmuz 2014) KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DÖNEM I Hücre Bilimleri Ders Kurulu I (5 hafta) (9 Eylül 2013 04 Temmuz 2014) : 9 Eylül 2013 : 11 Ekim 2013 Hücre Bilimleri Ders Kurulu II (6 hafta) : 14 Ekim 2013 : 29 Kasım 2013

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DOKU ZEDELENMESI VE ENFEKSIYON DERS KURULU ( 1. ) DERS KURULU (15 EYLÜL- 24 EKİM 2014) DERS PROGRAMI T. C.

Detaylı

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Kuruluş 14.07.2010 VİZYON Uluslararası ölçütlere uygun; Tıp eğitimi, Araştırma, Hizmet sunumu, Örnek bir Tıp Fakültesi; Yetiştirdiği hekimler Tıp bilimine

Detaylı

D.Ü TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 DERS YILI DÖNEM III KAS -İSKELET SİSTEMİ HASTALIKLARI DERS KURULU 02.02.2015-16.02.2015

D.Ü TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 DERS YILI DÖNEM III KAS -İSKELET SİSTEMİ HASTALIKLARI DERS KURULU 02.02.2015-16.02.2015 D.Ü TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 DERS YILI DÖNEM III KAS -İSKELET SİSTEMİ HASTALIKLARI 02.02.2015-16.02.2015 Dersler Teorik Pratik Toplam Ortopedi 14 --- 14 Fizik-Tedavi 11 --- 11 Radyoloji 6 --- 6 Patoloji

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU 2010-2011 TIP FAKÜLTESİ: Tıp Fakültesi 1987 yılında kurulmuş ve 1988 1989 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. 2000 2001

Detaylı

Sömestr Tatili: 26.01.2013 16.02.2013

Sömestr Tatili: 26.01.2013 16.02.2013 T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültes 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM I AKADEMİK TAKVİMİ Kurul No Ders Kurulu Adı 1 I KURUL 2 II KURUL 3 III KURUL Ders Kurulu Başkanı Ve Yardımcısı Başlangıç

Detaylı

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ İçindekiler Kuramsal Dersler...2 4. Sınıf Stajları Güz Yarıyılı Sınavları... 8 4. Sınıf Stajları Bahar Yarıyılı Sınavları... 8 5. Sınıf

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU 2013-2014 TIP FAKÜLTESİ Tıp Fakültesi 1987 yılında kurulmuş ve 1988 1989 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. 2000

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU 2011-2012 TIP FAKÜLTESİ: Tıp Fakültesi 1987 yılında kurulmuş ve 1988 1989 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. 2000 2001

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları 4. ve 5. Sınıf Stajları Öğrenci Değerlendirme Anket Analizi 2012-2013 Bahar Yarıyılı Anket Analizi 2012-2013 Bahar

Detaylı

Prof. Dr. Ali BORAZAN

Prof. Dr. Ali BORAZAN T.C. ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI DÖNEM V STAJ PROGRAMI Dekan Dekan Yardımcıları Eğitim Komisyonu Başkanı Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcıları Dönem Koordinatörü

Detaylı

İÇİNDEKİLER Sayfa Atatürk ün Gençliğe Hitabesi... 1 Hekimlik Andı... 2 Önsöz... 3 Misyonumuz Vizyonumuz... 4 Bugüne Kadar Görev Alan Fakülte

İÇİNDEKİLER Sayfa Atatürk ün Gençliğe Hitabesi... 1 Hekimlik Andı... 2 Önsöz... 3 Misyonumuz Vizyonumuz... 4 Bugüne Kadar Görev Alan Fakülte İÇİNDEKİLER Sayfa Atatürk ün Gençliğe Hitabesi... 1 Hekimlik Andı... 2 Önsöz... 3 Misyonumuz Vizyonumuz... 4 Bugüne Kadar Görev Alan Fakülte Dekanları... 5 İdari ve Akademik Kurullar... 5 Fakülte Kurulu...

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM III DERS YILI DOKU ZEDELENMESİ, ENFEKSİYON VE HALK SAĞLIĞI DERS KURULU

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM III DERS YILI DOKU ZEDELENMESİ, ENFEKSİYON VE HALK SAĞLIĞI DERS KURULU KAFKAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM III 2015-2016 DERS YILI DOKU ZEDELENMESİ, ENFEKSİYON VE DERS KURULU DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM Mikrobiyoloji 30 14 44 Halk Sağlığı 30 14 44 Patoloji 23 14 37 Farmakoloji

Detaylı

REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına

REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Sayı : 64529847-03/12/2015 Konu : 2016-2017 Akademik Takvim REKTÖRLÜK MAKAMI Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Fakültemize

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM-1 Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM-1 Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM-1 Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi I. Yarıyıl Ders Dönemi 15.09.2014 23.01.2015 I. Yarıyıl Seçmeli Ders Final

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE Evrak Tarih ve Sayısı: 28/05/2015-19291 T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği *BENNLYL5* Sayı : 18649120-900/ Konu : Doğum Yardımı PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE Aile ve Sosyal Politikalar

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM I / DERS KURULU VI KAN ve LENF SİSTEMİ (29 Nisan Haziran 2019)

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM I / DERS KURULU VI KAN ve LENF SİSTEMİ (29 Nisan Haziran 2019) AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM I / DERS KURULU VI KAN ve LENF SİSTEMİ (29 Nisan 2019 03 Haziran 2019) VI. DERS KURULU: KAN ve LENF SİSTEMİ Süre: Yöntem: Ölçme

Detaylı

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III II. KURUL ENFEKSİYON-HEMOPOİETİK DERS PROGRAMI

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III II. KURUL ENFEKSİYON-HEMOPOİETİK DERS PROGRAMI T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III II. KURUL ENFEKSİYON-HEMOPOİETİK DERS PROGRAMI 21 EKİM 2013-06 ARALIK 2013 DEKAN BAŞ KOORDİNATÖR DÖNEM III

Detaylı

KOORDĐNATÖR Yard. AKADEMĐK TAKVĐM

KOORDĐNATÖR Yard. AKADEMĐK TAKVĐM DÖNEM: I KOORDĐNATÖR Yrd.Doç.Dr. Nesrin ÖZCANLI KOORDĐNATÖR Yard. Yrd.Doç.Dr. Canan HÜRDAĞ AKADEMĐK TAKVĐM I. Yarıyıl Derslerinin Başlaması : 22 Eylül 2008 I. Yarıyıl Derslerinin Bitmesi : 02 Ocak 2009

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı Tarih ve Sayı: 13/12/2016-450323 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı *BE8V6D083* Sayı :46656802-010.04- Konu :Hata, Usulsüzlük ve Yolsuzlukların Bilidirilmesi Yönergesi Dağıtım

Detaylı

Ders Yılı Dönem-III GASTROİNTESTİNAL SİSTEM, ENDOKRİN VE METABOLİZMA HASTALIKLARI DERS KURULU

Ders Yılı Dönem-III GASTROİNTESTİNAL SİSTEM, ENDOKRİN VE METABOLİZMA HASTALIKLARI DERS KURULU 2018 2019 Ders Yılı Dönem-III GASTROİNTESTİNAL SİSTEM, ENDOKRİN VE METABOLİZMA HASTALIKLARI DERS KURULU 12.02.2019 18.03.2019 GASTROİNTESTİNAL SİSTEM, ENDOKRİN VE METABOLİZMA HASTALIKLARI DERS KURULU 12.02.2019

Detaylı

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III I. KURUL DERS PROGRAMI ENFEKSİYON HEMOPOİETİK SİSTEM

T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III I. KURUL DERS PROGRAMI ENFEKSİYON HEMOPOİETİK SİSTEM T. C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III I. KURUL DERS PROGRAMI ENFEKSİYON HEMOPOİETİK SİSTEM 14 EYLÜL 2015 30 Ekim 2015 (7 Hafta) Dekan Baş Koordinatör

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016 2017 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK 03.05.2017 05.06.2017 Dersler Teorik Pratik Toplam Halk Sağlığı 82 82 Biyoistatistik 14 14

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİTIP FAKÜLTESİ 2014-2015 DERS YILI DÖNEM-I HÜCRE BİLİMLERİ-4 DERS KURULU 29.03.2016-30.05.2016

DİCLE ÜNİVERSİTESİTIP FAKÜLTESİ 2014-2015 DERS YILI DÖNEM-I HÜCRE BİLİMLERİ-4 DERS KURULU 29.03.2016-30.05.2016 DİCLE ÜNİVERSİTESİTIP FAKÜLTESİ 201-2015 DERS YILI DÖNEM-I HÜCRE BİLİMLERİ- DERS KURULU 29.0.2016-0.05.2016 Dersler Teorik Pratik Toplam Anatomi 10 10 20 Farmakoloji 5-5 10 12 22 Fizyoloji 8 12 T. Biyokimya

Detaylı

V. DERS KURULU: HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ. Teorik ve laboratuar çalışması. Ölçme ve Değerlendirme:

V. DERS KURULU: HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ. Teorik ve laboratuar çalışması. Ölçme ve Değerlendirme: AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM II / DERS KURULU V HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ (26 Şubat 2019 05 Nisan 2019) V. DERS KURULU: HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM 1

2014-2015 AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM 1 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ AKADEMİK TAKVİMİ DÖNEM 1 Güz Dönemi 13 Ekim, 2014-30 Ocak, 2015 MED 101 - Tıbbın Hücresel Temelleri 15 Ekim-28 Kasım, 2014 28 Kasım,2014

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM II / DERS KURULU V HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ (

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM II / DERS KURULU V HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ ( AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM II / DERS KURULU V HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ (27.02.2017 16.04.2017) V. DERS KURULU: HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELLERİ

Detaylı

Hücre Doku Zedelenmesi Mekanizmaları ve Enfeksiyon Hastalıkları Ders Kurulu

Hücre Doku Zedelenmesi Mekanizmaları ve Enfeksiyon Hastalıkları Ders Kurulu KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ 2017-2018 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI DÖNEM III PROGRAMI Hücre Doku Zedelenmesi Mekanizmaları ve alıkları Ders Kurulu DERS KURULU-I 11 EYLÜL 13 EKĠM 2017 (5

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK 24.04.2018 28.05.2018 Dersler Teorik Pratik Toplam Halk Sağlığı 82 --- 82 Biyoistatistik

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DOKU ZEDELENMESİ VE ENFEKSİYON

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DOKU ZEDELENMESİ VE ENFEKSİYON DEKAN T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DOKU ZEDELENMESİ VE ENFEKSİYON I. DERS KURULU ( 28 EYLÜL 2015-23 EKİM 2015) BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM III KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM III NEOPLAZİ VE HEMATOPOETİK SİSTEM DERS KURULU

GİRNE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM III NEOPLAZİ VE HEMATOPOETİK SİSTEM DERS KURULU GİRNE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM III NEOPLAZİ VE HEMATOPOETİK SİSTEM DERS 07 Kasım 2018-30 Kasım 2018 DERSLER TEORİK LABORATUVAR PRATİK TOPLAM İÇ HASTALIKLARI (Hematoloji) 15 15 İÇ HASTALIKLARI (Tıbbi

Detaylı

Ders Yılı Dönem-III

Ders Yılı Dönem-III 2018 2019 Ders Yılı Dönem-III HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK DERS KURULU 22.04.2019 27.05.2019 HALK SAĞLIĞI, BİYOİSTATİSTİK, TIP TARİHİ VE ETİK DERS KURULU 22.04.2019 27.05.2019 Dersler

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Katlandur

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Katlandur MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 AKADEMİK YILI DÖNEM III I. DERS KURULU HASTALIK VE TEDAVİNİN GENEL İLKELERİ, NEOPLAZİ 15 Eylül 17 Ekim 2014 (5 Hafta) Yönetim Dekan Dönem III Koordinatörü Dönem

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DOKU ZEDELENMESİ VE ENFEKSİYON DERS KURULU ( 1. ) DERS KURULU (07 EYLÜL 2015-16 EKİM 2015) DERS PROGRAMI T.

Detaylı

Dersler Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampusu Temel Tıp Bilimleri Bölümü nde yapılacaktır

Dersler Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampusu Temel Tıp Bilimleri Bölümü nde yapılacaktır BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM III 2. DERS KURULU PROGRAMI HASTALIKLARIN TEMELLERİ ve TANI YÖNTEMLERİ 02 Ekim-11 Kasım 2017 Dersler Başkent Üniversitesi Bağlıca

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III GASTROİNTESTİNAL SİSTEM, ENDOKRİN VE METABOLİZMA HASTALIKLARI DERS KURULU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III GASTROİNTESTİNAL SİSTEM, ENDOKRİN VE METABOLİZMA HASTALIKLARI DERS KURULU DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 DERS YILI DÖNEM III GASTROİNTESTİNAL SİSTEM, ENDOKRİN VE METABOLİZMA HASTALIKLARI DERS KURULU 13.02.2018 19.03.2018 Dersler Teorik Pratik Toplam İç 51 --- 51

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-I HÜCRE BİLİMLERİ-2 DERS KURULU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM-I HÜCRE BİLİMLERİ-2 DERS KURULU DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 20162017 DERS YILI DÖNEMI HÜCRE BİLİMLERİ2 DERS KURULU 08.11.2016 19.12.2017 Dersler Teorik Pratik Toplam T. Biyokimya 33 2 35 T. Biyoloji 25 23 Histoloji 28 4 32 PDÖ 12

Detaylı

ENG Mesleki İngilizce-I İNGİLİZCE ENG Mesleki İngilizce-I İNGİLİZCE

ENG Mesleki İngilizce-I İNGİLİZCE ENG Mesleki İngilizce-I İNGİLİZCE Dönem 3 Kurul 1 18.Eyl.17 09.00-09.50 Neoplazi tanımı ve adlandırma E. DEMİRALAY PATOLOJİ Pazartesi 10.00-10.50 Benign ve malign tümörler E. DEMİRALAY PATOLOJİ 11.00-11.50 Kanser Biyokimyası B. ÖNGEN BİYOKİMYA

Detaylı

HEMATOLOJİ, İMMUNOLOJİ VE ONKOLOJİ DERS KURULU SINAV GÜNLERİ. 1. KURUL SORUMLUSU ve SINAV SALON BAŞKANI: 1. KURUL SORUMLU YARDIMCISI :

HEMATOLOJİ, İMMUNOLOJİ VE ONKOLOJİ DERS KURULU SINAV GÜNLERİ. 1. KURUL SORUMLUSU ve SINAV SALON BAŞKANI: 1. KURUL SORUMLU YARDIMCISI : KÜTAHYA SAĞLK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM III I. KURUL AKADEMİK TAKVİM VE DERS PROGRAMI 17.09.2018-19.10.2018-5 HAFTA DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM Tıbbi Patoloji

Detaylı

KAMPÜS TIP FAKÜLTESİ TEMEL TIP BİLİMLERİ B-206 NOLU DERSLİKTE YAPILACAKTIR.

KAMPÜS TIP FAKÜLTESİ TEMEL TIP BİLİMLERİ B-206 NOLU DERSLİKTE YAPILACAKTIR. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 016 01 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM III 5. DERS KURULU PROGRAMI HEMATOPOETİK SİSTEM, ONKOLOJİ ve İMMÜNOLOJİ 09 Ocak- 1 Şubat 01 KAMPÜS TIP FAKÜLTESİ TEMEL TIP BİLİMLERİ

Detaylı

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı

Tıp Fakültesi. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Dönem III Ders Programı. BAŞKOORDİNATÖR Doç. Dr. Aydan ÇELEBİLER

Tıp Fakültesi. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Dönem III Ders Programı. BAŞKOORDİNATÖR Doç. Dr. Aydan ÇELEBİLER Tıp Fakültesi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Dönem III Ders Programı BAŞKOORDİNATÖR Doç. Dr. Aydan ÇELEBİLER DÖNEM III KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Vedat GÖRAL DÖNEM III KOORDİNATÖR YARDIMCISI Yrd. Doç. Dr. Önder

Detaylı

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III

T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DOKU ZEDELENMESİ VE ENFEKSİYON DERS KURULU ( 1. ) DERS KURULU (11 EYLÜL 2017-13 EKİM 2017) DERS PROGRAMI T.

Detaylı

2010 TUS SONBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 11 12 Aralık 2010)

2010 TUS SONBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 11 12 Aralık 2010) 1011139 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON K 1 1 0 055.625 055.625 1011163 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI K 2 2 0 054.520

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı FAKÜLTE KURULU KARARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi /9 16/05/2016

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı FAKÜLTE KURULU KARARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi /9 16/05/2016 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Tıp Fakültesi Akademik Takvimi aşağıdaki şekilde uygun görüldü DÖNEM I Fakülte Açılış (Tören) 03 Ekim 2016 Pazartesi HÜCRE BİLİMLERİ I DERS KURULU Ders Kurulunun Başlaması

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, TIP EĞİTİMİ, BİYOİSTATİSTİK, BİYOFİZİK, TIP TARİHİ VE ETİK

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, TIP EĞİTİMİ, BİYOİSTATİSTİK, BİYOFİZİK, TIP TARİHİ VE ETİK DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, TIP EĞİTİMİ, BİYOİSTATİSTİK, BİYOFİZİK, TIP TARİHİ VE ETİK 26.04.2016 30.05.2016 Dersler Teorik Pratik Toplam Halk Sağlığı 78

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Tıp Fakültesi Akademik Takvimi aşağıdaki şekilde uygun görüldü DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ I DERS KURULU Ders Kurulunun Başlaması 25 Eylül 2017 Ders Kurulunun Bitimi 23 Kasım

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III ÜROGENİTAL SİSTEM HASTALIKLARI DERS KURULU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS YILI DÖNEM III ÜROGENİTAL SİSTEM HASTALIKLARI DERS KURULU DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 016 017 DERS YILI DÖNEM III ÜROGENİTAL SİSTEM HASTALIKLARI DERS KURULU 9.11.01604.01.017 Dersler Teorik Pratik Toplam Patoloji 8 30 Kadın Doğum 15 15 İç 15 15 Çocuk 1 1

Detaylı

2011 TUS İLKBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 15 Mayıs 2011)

2011 TUS İLKBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 15 Mayıs 2011) 1011163 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI K 2 2 0 57.524 57.858 1011196 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ GÖĞÜS HASTALIKLARI K 1 1 0 59.979 59.979

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II V. KURUL DERS PROGRAMI (HÜCRE DOKU ZEDELENMESİ) 24 NİSAN HAZİRAN 2018 (6 HAFTA)

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II V. KURUL DERS PROGRAMI (HÜCRE DOKU ZEDELENMESİ) 24 NİSAN HAZİRAN 2018 (6 HAFTA) 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II V. KURUL DERS PROGRAMI (HÜCRE DOKU ZEDELENMESİ) 24 NİSAN 2018 01 HAZİRAN 2018 (6 HAFTA) DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖR YARDIMCISI

Detaylı

Ders Yılı Dönem-I Hücre Bilimler-2 Ders Kurulu

Ders Yılı Dönem-I Hücre Bilimler-2 Ders Kurulu 2018-2019 Ders Yılı Dönem-I Hücre Bilimler-2 Ders Kurulu 06.11.2018-17.12.2018 2018-2019 Ders Yılı Dönem-I Hücre Bilimler-2 Ders Kurulu 06.11.2018-17.12.2018 Dersler Teorik Pratik Toplam T. Biyokimya 33

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI DÖNEM III PROGRAMI

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI DÖNEM III PROGRAMI T.C. HASTALIKLARIN BİYOLOJİK TEMELİ II: NEOPLAZİ VE HEMATOPOETİK SİSTEM DERS KURULU PROGRAMI (19 Eylül 2016-14 Ekim 2016) (4 Hafta) Yardımcıları Teorik Pratik TOPLAM AKTS 24 8 32 22 22 İç Hastalıkları

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I V. KURUL DERS PROGRAMI HEMOPOETİK VE İMMÜN SİSTEM. (1 Mayıs Haziran 2017 )

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I V. KURUL DERS PROGRAMI HEMOPOETİK VE İMMÜN SİSTEM. (1 Mayıs Haziran 2017 ) Dekan V. Baş Koordinatör Dönem I Koordinatörü Dönem I Koordinatör Yardımcısı Dönem I Koordinatör Yardımcısı Kurulun amacı: 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM I V. KURUL DERS PROGRAMI HEMOPOETİK VE İMMÜN

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DOKU ZEDELENMESİ VE ENFEKSİYON

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DOKU ZEDELENMESİ VE ENFEKSİYON T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DOKU ZEDELENMESİ VE ENFEKSİYON I. DERS KURULU ( 15 EYLÜL 2014-24 EKİM 2014) DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM III KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

İLAN NO BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI UNVANI DERECE AÇIKLAMA

İLAN NO BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI UNVANI DERECE AÇIKLAMA Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLANI Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013-2014 Eğitim Yılı Dönem III 1. Ders Kurulu Hastalıkların Biyolojik Temeli Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü Dönem Koordinatörü Koordinatör Yardımcısı Ders kurulu başkanı Başkan Yardımcısı PDÖ

Detaylı

Prof. Dr. Demir Budak Dekan Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Asiye Nurten DÖNEM III DERS KURULU 4 TIP TIP 312- HEMATOLOJİ VE BOŞALTIM SİSTEMİ

Prof. Dr. Demir Budak Dekan Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Asiye Nurten DÖNEM III DERS KURULU 4 TIP TIP 312- HEMATOLOJİ VE BOŞALTIM SİSTEMİ Yeni Yüzyıl Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ Prof. Dr. Demir Budak Dekan Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Asiye Nurten 216 217 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM III DERS KURULU 4 TIP TIP 312- HEMATOLOJİ VE BOŞALTIM SİSTEMİ

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı

III. KURUL (Sindirim ve Hemopoetik Sistemler Ders Kurulu -6 hafta) DERS PROGRAMI ( 09 ARALIK 2013 17 OCAK 2014)

III. KURUL (Sindirim ve Hemopoetik Sistemler Ders Kurulu -6 hafta) DERS PROGRAMI ( 09 ARALIK 2013 17 OCAK 2014) T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM III III. KURUL (Sindirim ve Hemopoetik Sistemler Ders Kurulu -6 hafta) DERS PROGRAMI ( 09 ARALIK 2013 17 OCAK 2014)

Detaylı

2015-TUS SONBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL)

2015-TUS SONBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) 2015-TUS SONBAHAR DÖNEMİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK LAR () 100111016 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi / Acil Tıp K 1 1 0 55,82666 55,82666 100111043 Abant İzzet Baysal

Detaylı

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY BİRİM ACİL TIP ANABİLİM DALI TETKİK EDİLECEK KRİTER/DOKÜMAN Acil Tıp AD Başkanlığı İş Akış Acil Servis Süreci Radyoloji Süreci Beslenme

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KURULU 305: KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE ENFEKSİYON HASTALIKLARI

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KURULU 305: KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE ENFEKSİYON HASTALIKLARI Ders Kurulu Başkanı: / Tıbbi Başkan Yardımcıları: Yrd. Doç. Dr. Necla Benlier / Tıbbi Farmakoloji Yrd. Doç. Dr. Demet Arı YIlmaz / Tıp Eğitimi Üyeler: Prof. Dr. Can Polat Eyigün / Enfeksiyon Hastalıkları

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Program Kodu Eğitim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı Uyruklu Kontenjanı 2015-TUS Tercih Program Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 Eğitim Yılı Dönem III 2. Ders Kurulu Neoplazi Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Ders kurulu

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KURULU 205: KAN-BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ VE HASTALIKLARI

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KURULU 205: KAN-BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ VE HASTALIKLARI Ders Kurulu Başkanı: Prof. Dr. İlker Saygılı / Tıbbi Biyokimya Başkan Yardımcıları: Yrd. Doç. Dr. Demet Arı Yılmaz / Acil Tıp ve Tıp Eğitimi Yrd. Doç. Dr. Elif Pala / Tıbbi Biyoloji Üyeler: Prof. Dr. Ayşen

Detaylı

KARAR Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit EĞRİ nin tarih ve 2599 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit EĞRİ nin tarih ve 2599 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 07.01- Üniversitemiz Rektör Yardımcısı

Detaylı