2023 Sağlık İş Gücü Hedefleri ve Sağlık Eğitimi Faaliyetleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2023 Sağlık İş Gücü Hedefleri ve Sağlık Eğitimi Faaliyetleri"

Transkript

1 2023 Sağlık İş Gücü Hedefleri ve Sağlık Eğitimi Faaliyetleri Dr. Seyit KARACA TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclisi Başkanı Konya Tabip Odası Başkanı Özel Medova Hastanesi İcra Kurulu Üyesi Şubat Uluslararası Sağlık Yönetimi Kongresi-Antalya

2 Bugüne kadar vatan savunmasında bulunan ve halen Zeytin Dalı Harekatında mücadele veren Mehmetçiğe selam, saygı Şehitlerimize Allah tan (C.C.) rahmet, Gazilerimize sıhhat ve selamet, Milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun niyazımızla

3 1.Acil Tıp Teknikerliği 2.Acil Tıp Teknisyenliği 3.Adli Tıp Teknikerliği 4.Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği 5.Ameliyathane Teknikerliği 6.Anestezi Teknisyenliği/Teknikerliği 7.Biyomedikal Cihaz Teknikerliği 8.Biyomedikal Mühendisliği 9.Dil ve Konuşma Terapistliği 10.Diş Protez Teknisyenliği/Teknikerliği 11.Diş Tabipliği 12.Diyaliz Teknikerliği 13.Diyetisyenlik 14.Ebe Yardımcılığı 15.Ebelik 16.Eczacılık 17.Eczane Teknikerliği 18.Elektronörofizyoloji Teknikerliği 19.Ergoterapistlik ve Ergoterapi Teknikerliği 20.Fizyoterapistlik 21.Fizyoterapi Teknikerliği 22.Hemşire Yardımcılığı 23.Hemşirelik 24.Klinik Psikolog 25.Klinik Psikolog 26.Mamografi Teknikerliği 27.Odyolog/Odyometri Teknikerliği 28.Perfüzyonistlik 29.Podologluk 30.Radyoterapi Teknikerliği 31.Sağlık Bakım Teknisyenliği 32.Sağlık Fizikçiliği 33.Tabiplik 34.Tıbbi Görüntüleme Teknisyenliği/Teknikerliği 35.Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği/Teknikerliği 36.Tıbbi Protez ve Ortez Teknisyenliği/Teknikerliği 37.Tıbbi Sekreterlik

4

5

6 Acil Tıp Teknikerliği Tu rkiye de 15 Mart 2014 verilerine go re acil tıp teknikeri sayısı du r. Bir bas ka deyis le kis iye du s ȩn acil tıp teknikeri sayısı 0,06 dır. iṡtihdamın % 79 u SB, % 19,5 i o zel sekto r ve % 1,5 i de u niversitelerdedir. Tu rkiye de acil tıp teknikerlig i eg itimi 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren sag lık meslek yu ksek okullarında yu ru tu lmektedir o g retim yılında o n lisans du zeyindeki mevcut bo lu m sayısı 70, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 2.622, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise du r. Acil tıp teknikerlig i eg itimindeki mevcut durumun devam etmesi, yeni kayıt yapılan o g renci sayısının yaklas ık aynı kalması durumunda 2023 yılı sonunda acil tıp teknikeri sayısı yaklas ık olacag ı tahmin edilmektedir.

7 Acil Tıp Teknisyenliği Acil tıp teknisyeni sayısı dir. (1.000 kis iye du s en acil tıp teknisyeni sayısı 0,38 dir.) I stihdamın % 70,7 si SB, % 27 si o zel sekto r ve % 2,3 u de u niversitelerdedir. Tu rkiye de acil tıp teknisyenlig i eg itimi, halen sag lık meslek liselerinde devam etmektedir. Bununla birlikte 6514 Sayılı Kanun gereg i, o g retim yılından itibaren bu liselere acil tıp teknisyeni unvanı almak u zere o g renci alınmayacaktır o g retim yılında liselerin ilgili bo lu mlerinde dokuzuncu sınıflarda , toplamda da o g renci bulunmaktadır Sag lık meslek liselerinin ilgili bo lu mlerine artık bu unvanla o g renci alınmayacag ından hareketle, mevcut o g renciler u zerinden yapılan projeksiyonlara go re 2023 yılı sonunda acil tıp teknisyeni sayısının yaklas ık olacag ı beklenmektedir.

8 Adli Tıp Teknikerliği Adli Tıp Kurumu Merkez ve Tas ra Tes kilatında 39 adli tıp teknikeri istihdam edilmis durumdadır. Adli tıp teknikerlig i eg itimi gec mis te; o g retim yılından, o g retim yılına kadar adli tıp teknikerlig i adıyla yapılmıs olmakla birlikte o g retim yılından itibaren otopsi yardımcılıg ı adı altında 2 yıllık o n lisans du zeyindeki okullarda yapılmaktadır. Eg itim veren okullardan 2014 yılına kadar verilen toplam mezun sayısı 86 olup, o g retim yılında 34 yeni o g renci kaydı yapılmıs tır ve halen eg itimdeki o g renci sayısı 106 dır. Adli tıp teknikerlig i eg itimindeki mevcut durumun devam etmesi, yeni kayıt yapılan o g renci sayısının yaklas ık aynı kalması durumunda 2023 yılı sonunda adli tıp teknikeri sayımızın yaklas ık 450 olacag ı beklenmektedir. -Yaklas ık 2 kat arz fazlası-

9 Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği Aktif c alıs an ag ız ve dis sag lıg ı teknikeri sayısı dir. (1.000 kis iye du s en ag ız ve dis sag lıg ı teknikeri sayısı 0,020 dir.) I stihdamın % 67 si SB de, % 27 si o zel sekto rde ve % 6 sı u niversitelerdedir. Tu rkiye de ag ız ve dis sag lıg ı teknikerlig i eg itimi 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren yu ksek okullarda yu ru tu lmektedir o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 23, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 395, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise 593 du r. Ag ız ve dis sag lıg ı teknikerlig i ile ilgili bo lu mlere mevcut durumdaki gibi o g renci alımının devam etmesi halinde, 2023 yılında, bu yıl ic in belirlenmis ihtiyaca go re yaklas ık daha az ag ız ve dis sag lıg ı teknikeri yetis tirilmis olunacaktır. Bu durumda ihtiyacın c ok altında eleman yetis tirilme so z konusudur.

10 Ameliyathane Teknikerliği Aktif c alıs an ameliyathane teknikeri sayısı 411 dir. (1.000 kis iye du s en ameliyathane teknikeri sayısı 0,005 dir.) I stihdamın % 18 i SB de, % 43 u u niversitelerde, % 39 u da o zel sekto rdedir. Ameliyathane teknikerlig i eg itimi, 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren okullarda o g retim yılından itibaren yu ru tu lmektedir. Ayrıca o g retim yılından o g retim yılına kadar cerrahi teknikerlig i adı altında 2 yıllık o n lisans programlarına da o g renci alınmıs tır o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 14, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 261, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise 565 dir. Ameliyathane teknikerlig i ile ilgili bo lu mlere mevcut durumdaki gibi o g renci alımının devam etmesi halinde, 2023 yılında, bu yıl ic in belirlenmis ihtiyaca go re yaklas ık daha az ameliyathane teknikeri yetis tirilmis olunacaktır.

11 Anestezi Teknisyenliği/Teknikerliği Aktif c alıs an anestezi teknisyeni / teknikeri sayısı dir. (1.000 kis iye du s en anestezi teknisyeni / teknikeri sayısı 0,12 dir.) I stihdamın % 64 u SB de, % 29,5 i o zel sekto rde, % 6,5 i de u niversitelerdedir. Tu rkiye de anestezi teknisyenlig i / teknikerlig i eg itimi anestezi teknisyeni unvanıyla sag lık meslek liselerinde ve anestezi teknikeri unvanıyla 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren sag lık meslek yu kse- kokullarında yu ru tu lmektedir o g retim yılında sag lık meslek liselerinin ilgili bo lu mlerinde 9. sınıflarda yaklas ık 4.000, tu m sınıflarda ise yaklas ık o g renci bulunmaktadır. Bununla birlikte 6514 Sayılı Kanun gereg i, o g retim yılından itibaren bu liselere anestezi teknisyeni unvanı almak u zere o g renci alınmayacaktır. O n lisans du zeyindeki okullarda o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 47, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 1518, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise 3198 dir.

12 Anestezi Teknisyenliği/Teknikerliği 2023 yılı ic in hedeflenen anestezi teknisyeni/ teknikeri sayısı o g retim yılından itibaren sıfır o g renci alımı olması durumunda bile as ılmaktadır. Anestezi teknisyenlig i / teknikerlig i ile ilgili bo lu mlere mevcut durumdaki gibi o g renci alımının devamı halinde 2023 yılında bu yıl ic in hedeflenen personelden yaklas ık daha fazla personel yetis tirilmis olunacaktır. Bu nedenle o g retim yılından itibaren o n lisans du zeyindeki anestezi bo lu mlerine o g renci alımının mu mku n olan en aza indirilmesi o nerilmektedir.

13 Biyomedikal Cihaz Teknikerliği Tu rkiye de henu z herhangi bir kanun ile tanımlanmıs deg ildir. Biyomedikal cihaz teknikeri adı altında istihdam henu z bulunmamaktadır. Bununla birlikte 2014 yılına kadar biyomedikal cihaz teknolojileri adı altındaki o n lisans programlarından yaklas ık mezun verilmis tir. Ayrıca o g retim yılında yeni o g renci kaydolmus tur ve halen eg itimdeki o g renci sayısı yaklas ık du r. Biyomedikal cihaz teknikerlig i alanında sag lık hizmet sekto ru nu n 2023 yılı ihtiyacı, o zel hastaneler ic in 100 yatak altı hastane bas ına 1 (405) ve 100 yatak u stu o zel hastaneler ic in her 100 yatag a 1 ( yatak); kamu hastaneleri ic inse 200 yatak altı hastane bas ına 1 (636) ve 200 yatak u stu hastaneler ic in her 200 yatag a 1 ( yatak) personel olacak s ekilde planlama yapılmıs tır. Bu durumda biyomedikal cihaz teknikeri ihtiyacı yaklas ık olmaktadır.

14 Biyomedikal Mühendisliği Biyomedikal mu hendislig i bo lu mlerine o g retim yılında 687 yeni o g renci kaydı yapılmıs olup, halen eg itimdeki o g renci sayısı ve 2014 yılına kadar toplam mezun sayısı 435 dir Biyomedikal mu hendislig i alanında hastanelerin 2023 yılı ihtiyacı; o zel hastaneler ic in 100 yatak u zeri hastanelerde her 100 yatag a 1 mu hendis, Kamu hastaneleri ic inse 200 yatak u zeri hastanelere her 200 yatag a 1 mu hendis olacak s ekilde hesaplanmıs tır itibariyle mevcut o zel hastane yatag ı yaklas ık ve 100 yatak altı hastane yatag ı , mevcut kamu hastane yatag ı ve 200 yatak altı hastane yatag ı oldug undan 2023 yılı ic in hastanelerin biyomedikal mu hendisi ihtiyacı 775 olarak belirlenmis tir. Ayrıca medikal marketler ic in de 300 personel ihtiyacı olacag ı varsayılarak sag lık sisteminin 2023 yılı ihtiyacı, 1075 olarak netles tirilmis tir.

15 Dil ve Konuşma Terapistliği 2013 yılı sonunda yu ksek lisans programlarından toplam mezun sayısı yaklas ık 100 olup, eg itimini yurt dıs ında tamamlamıs olanlarla beraber 2014 itibariyle dil ve konus ma terapisti sayısı yaklas ık 130 dur. Tu rkiye de dil ve konus ma terapistlig i eg itimi yu ksek lisans ve lisans du zeyinde verilmektedir. Yu ksek lisans programları o g retim yılından bu yana o g renci almıs tır. Bu tarihten itibaren 2014 yılına kadar yaklas ık 100 yu ksek lisans mezunu verilmis tir o g retim yılında yu ksek lisans programlarına 32 yeni kayıt yapılmıs tır ve halen eg itimde 93 kis i bulunmaktadır yılı ic in bu alandaki hedefler belirlenirken MEB ile yapılan go ru s melerde dil ve konus ma terapistlig inde % 90 a varan oranda esas istihdam alanının eg itim sistemi oldug u ortaya konulmus tur. Bu durumda sag lık sisteminin 2023 yılı ic in dil ve konus ma terapisti ihtiyacı ideal KBB uzmanı sayısının (AB deg eri, kis iye 1 KBB uzmanıdır) bes te biri olacak s ekilde hesaplanmıs ve yaklas ık 850 olarak belirlenmis tir.

16 Diş Protez Teknisyenliği/Teknikerliği Dis protez teknisyeni / teknikeri sayısı dır. (1.000 kis iye du s en dis protez teknisyeni / teknikeri sayısı 0,05 dir.) Tu rkiye de dis protez teknisyeni / teknikeri istihdamın % 62 si o zel sekto rde, % 34 u SB de ve % 4 u u niversitelerdedir. Tu rkiye de dis protez teknisyenlig i / teknikerlig i eg itimi dis protez teknisyeni unvanıyla sag lık meslek liselerinde ve dis protez bo lu mu adı altında 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren sag lık meslek yu ksekokullarında yu ru tu lmektedir o g retim yılında sag lık meslek liselerinin ilgili bo lu mlerinde 9. sınıflarda yaklas ık 600, tu m sınıflarda ise yaklas ık o g renci bulunmaktadır. Bununla birlikte 6514 Sayılı Kanun gereg i, o g retim yılından itibaren bu liselere dis protez teknisyeni unvanı almak u zere o g renci alınmayacaktır. O n lisans du zeyindeki okullarda o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 18, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 468, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise dir yılı hedefi olan dis protez teknisyeni / teknikeri sayısına ulas ılması ic in mevcut o g renci alımı yeterlidir. Nu fus artıs hızı da dikkate alınarak hedef yıldaki kis iye du s en personel sayısının sonraki yıllarda sabit kalması ic in gereken yıllık yeni o g renci sayısı ise 265 bulunmus tur.

17 Diş Tabipliği Aktif c alıs an dis tabibi sayısı dir. (1.000 kis iye du s en dis tabibi sayısı 0,28 dir.) Bu konuda DSO Avrupa Bo lgesi ortalaması 0,49, AB ortalaması ise 0,66 dır. I stihdamın % 62 si o zel sekto rde, % 34 u SB de ve % 4 u u niversitelerdedir. Dis tabibi eg itimi 5 yıllık lisans du zeyinde eg itim veren faku ltelerde yu ru tu lmektedir o g retim yılında mevcut dis hekimlig i faku lte sayısı 37, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 2.908, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise du r. Sag lık Bakanlıg ı Sag lıkta I nsan Kaynakları 2023 vizyonuna go re 2023 yılı dis tabibi ihtiyacı yaklas ık olarak belirlenmis tir. Bununla birlikte ag ız ve dis sag lıg ı merkezlerinin (ADSM) rollerinin daha aktif hale gelmesinden dolayı kamu sekto ru ndeki ihtiyac daha artırılarak 2023 ihtiyacı olarak netles tirilmis tir. Bu durumda 2023 yılında kis iye du s en dis tabibi sayısı 0,45 olmaktadır.

18 Diyaliz Teknikerliği Diyaliz teknikeri sayısı 419 dur. (1.000 kis iye du s en diyaliz teknikeri sayısı 0,005 dir.) I stihdamın % 71 i SB de, % 27 si o zel sekto rde ve % 2 si u niversitelerdedir. Bunların yanı sıra halen diyaliz sertifikası ile c alıs an kis i ( 4650 sertifikalının % 85 i aktiftir) daha bulunmaktadır. Bunlar da dahil edildig inde 1000 kis iye du s en diyaliz teknikeri sayısı 0,05 olmaktadır. Tu rkiye de diyaliz teknikerlig i eg itimi diyaliz teknikeri unvanıyla 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren sag lık meslek yu ksekokullarında yu ru tu lmektedir o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 19, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 489, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise 836 dır. Diyaliz teknikerlig i ile ilgili bo lu mlere mevcut durumdaki gibi o g renci alımının devam etmesi halinde, 2023 yılında, bu yıl ic in belirlenmis ihtiyaca go re yaklas ık daha fazla diyaliz teknikeri yetis tirilmis olunacaktır.

19 Diyetisyenlik Sag lık sekto ru nde aktif c alıs an diyetisyen sayısı yaklas ık dir. Bununla birlikte 1983 yılından bu yana ilgili bo lu mlerden mezun sayısı yaklas ık du r. Tu rkiye de diyetisyenlik eg itimi, 4 yıllık lisans du zeyinde eg itim veren beslenme ve diyetetik bo lu mlerinde yu ru tu lmektedir o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 35, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 1633, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise dır. Diyetisyenlik alanında eg itimdeki mevcut durumun devam etmesi durumunda 2023 yılında diyetisyen arzı yaklas ık olmaktadır. Bu meslek grubunda c ok c es itli istihdam alanları vardır yılı ic in sag lık sekto ru nu n istihdamının yaklas ık olacag ının ve daha fazla istihdamın o ngo ru lmedig inin vurgulanması gerekmektedir.

20 Ebe Yardımcılığı Tu rkiye de Mayıs 2014 itibariyle henu z ebe yardımcılıg ı istihdamı bulunmamaktadır. Tu rkiye de o g retim yılı itibariyle ebe yardımcılıg ı eg itiminde o g renci bulunmamaktadır. Eg itim 4 yıllık sag lık meslek liselerinde yapılacaktır yılında, yıllık dog um sayısında o nemli bir artıs olmayacag ından hareketle, 2023 Yılı hedefi, olarak belirlenmis tir. Bu durumda 2023 yılında kis iye du s en ebe yardımcısı sayısı 0,15 olmaktadır.

21 Ebelik Aktif c alıs an ebe sayısı dir. (1.000 kis iye du s en ebe sayısı 0,67 dir.) Bu konuda DSO Avrupa Bo lgesi ortalaması 0,40, AB ortalaması ise 0,32 dir. Ebe istihdamının % 91,5 i SB da, % 7 si o zel sekto rde ve % 1,5 i de u niversitelerdedir. Tu rkiye de ebelik eg itimi, gec mis te lise ve o n lisans du zeyinde de verilmis olsa da ha lihazırda sadece 4 yıllık lisans du zeyinde eg itim veren faku ltelerde yu ru tu lmektedir o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 35, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 2.100, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise 8328 dir. Sag lık Bakanlıg ı Sag lıkta I nsan Kaynakları 2023 vizyonuna go re 2023 yılı ebe ihtiyacı yaklas ık olarak belirlenmis tir. Bu durumda 2023 yılında 1000 kis iye du s en ebe sayısı 1 olmaktadır yılı ic in hedeflenen ebenin % 98 den fazlasının kamu sekto ru nde istihdam edileceg i, yine kamu sekto ru ndeki istihdamın yaklas ık nin birinci basamak sag lık hizmetlerinde, yaklas ık nin ise hastanelerde olacag ı tahmin edilmektedir. Ebelik bo lu mlerinin mevcut durumdaki o g renci alımlarının devam etmesi durumunda 2023 yılında, bu yıl ic in belirlenmis hedeften yaklas ık olarak daha az ebe yetis tirilmis olunacaktır.

22 Eczacılık Aktif c alıs an eczacı sayısı dir. (1.000 kis iye du s en eczacı sayısı 0,34 du r. Bu konuda DSO Avrupa Bo lgesi ortalaması 0,49; AB ortalaması ise 0,77 dir. I stihdamının % 92,3 u o zel sekto rde, % 6,6 sı SB de ve % 1,1 i u niversitelerdedir. Tu rkiye de eczacılık eg itimi 5 yıllık lisans du zeyinde eg itim veren faku ltelerde yu ru tu lmektedir o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 23, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 1.624, ha- len eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise du r. Eczacılık faku ltelerindeki o g renci alımının mevcut haliyle devam etmesi durumunda hedef olan eczacıdan yaklas ık daha fazla arz olus acaktır. Bu nedenle yeni eczacılık faku ltelerinin ac ılmaması, mevcut kontenjanların da azaltılması o nerilmektedir.

23 Eczane Teknikerliği Tu rkiye de eczane teknikerlig i istihdamına ilis kin veri bulunmamaktadır. Bununla birlikte eczanelerde mevcut c alıs anların eg itimleri bas lamıs bulunmaktadır. Eczane teknikerlig i eg itimi o g retim yılından itibaren 2 yıllık o n lisans du zeyindeki okullarda verilmektedir. Eg itim ilk olarak Anadolu U niversitesi Yunus Emre Meslek Yu ksekokulunda bas lamıs tır o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 10, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 322, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise 926 dır. Eczane teknikerlig i ile ilgili bo lu mlere mevcut o g renci alımının devamı halinde 2023 yılı ic in hedeflenen o n lisans mezunu eczane teknikeri sayısına go re yaklas ık daha az tekniker yetis tirilmis olacaktır.

24 Elektronörofizyoloji Teknikerliği I stihdam edilmis elektrono rofizyoloji teknikeri sayısı 26 dır. I lgili okullardan 2013 yılı sonu itibariyle toplam 92 mezun verilmis tir. Elektrono rofizyoloji teknikerlig i eg itimi, 2 yıllık o n lisans du zeyinde verilmektedir o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 9, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 123, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise 185 dir. Elektrono rofizyoloji teknikerlig i ile ilgili bo lu mlere mevcut durumdaki gibi o g renci alımının devam etmesi halinde, 2023 yılında, bu yıl ic in belirlenmis ihtiyaca go re yaklas ık 750 daha az elektrono rofizyoloji teknikeri yetis tirilmis olunacaktır

25 Ergoterapistlik ve Ergoterapi Teknikerliği 2014 yılı itibariyle yu ksek lisans programlarından mezun ergoterapist sayısı 13 olup, yurt dıs ı eg itim alanlarla birlikte yaklas ık 50 ergoterapist bulunmaktadır. Tu rkiye de 2013 Yılı sonuna kadar ergoterapi teknikerlig i ile ilgili bo lu mlerden 155 mezun verilmis durumdadır. Tu rkiye de ergoterapistlik eg itimi 4 yıllık lisans programları ve yu ksek lisans programları s eklinde yu ru tu lmektedir o g retim yılında bu okullara yeni kayıt sayısı 36, halen eg itimdeki o g renci sayısı ise 99 olup, mezun sayısına ilis kin veri bulunmamaktadır o g retim yılı itibariyle yu ksek lisans programlarına yeni bas layan o g renci sayısı 7, halen eg itimdeki o g renci sayısı 23 ve 2013 yılı sonuna kadar toplam mezun sayısı 13 du r.

26 Ergoterapistlik ve Ergoterapi Teknikerliği Tu rkiye de ergoterapi teknikerlig i eg itimi 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren okullarda yu ru tu lmektedir. I lgili bo lu mlere o g retim yılından bu yana o g renci alınmaktadır o g retim yılında bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 47, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise 146 ve 2013 Yılı sonuna kadar toplam mezun sayısı ise 155 dir. Ergoterapi alanındaki eg itimin mevcut haliyle devam etmesi durumunda 2023 yılında olus acak arz, hedeflerin c ok altında kalmaktadır. Bununla birlikte lisans ve yu ksek lisans du zeyindeki eg itim Tu rkiye de c ok yenidir hedeflerine ulas ılabilmesi ic in mevcut o g renci alım kapasitesinin c ok artırılması gerekmektedir.

27 Fizyoterapistlik Fizyoterapist sayısı dur. (1.000 kis iye du s en fizyoterapist sayısı 0,04 du r.) Fizyoterapist istihdamının % 49 u o zel sekto rde, % 38 i SB de ve % 13 u u niversitelerdedir. Burada gec en fizyoterapist sayısı, sadece sag lık sisteminde bulunan personel sayısıdır. Bunun dıs ında MEB, o zel eg itim kurumları, aile ve sosyal politikalar bakanlıg ına bag lı bazı kurumlar, spor kulu pleri gibi birc ok alanda fizyoterapist istihdamı bulunmaktadır. Fizyoterapist derneg inin rakamlarına go re sag lık sistemi dıs ında yaklas ık kadar fizyoterapist oldug u bilinmektedir. Tu rkiye de fizyoterapistlik eg itimi 4 yıllık lisans du zeyinde eg itim veren faku lte ve yu ksekokullarda yu ru tu lmektedir o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 38, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 2.505, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise du r. Fizyoterapistlik alanında eg itimdeki mevcut durumun devam etmesi durumunda 2023 yılında fizyoterapist arzı yaklas ık olmaktadır. Bu meslek grubunda c ok c es itli istihdam alanları vardır. Burada 2023 yılı ic in sag lık sekto ru nu n istihdamının yaklas ık olacag ının ve daha fazla istihdamın o ngo ru lmedig inin vurgulanması gerekmektedir.

28 Fizyoterapi Teknikerliği Fizyoterapi teknikeri sayısı 441 dir. (1.000 kis iye du s en fizyoterapi teknikeri sayısı 0,006 dır.) I stihdamın % 44 u o zel sekto rde, % 53 u SB de ve % 4 u u niversitelerdedir. Eg itim, 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren sag lık meslek yu ksek okullarında yu ru tu lmektedir o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 30, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 1.059, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise dir. Fizyoterapi teknikerlig i alanında eg itimdeki mevcut durumun devam etmesi durumunda 2023 yılında fizyoterapi teknikeri arzı yaklas ık olmaktadır. Bu meslek grubunda c ok c es itli istihdam alanları vardır. Bu nedenle 2023 yılı ic in sag lık sekto ru nu n istihdamının yaklas ık olacag ının ve daha fazla istihdamın o ngo ru lmedig inin vurgulanması gerekmektedir.

29 Hemşire Yardımcılığı Tu rkiye de Mayıs 2014 itibariyle henu z hems ire yardımcılıg ı istihdamı bulunmamaktadır. Tu rkiye de o g retim yılı itibariyle hems ire yardımcılıg ı eg itiminde o g renci bulunmamaktadır. Eg itim 4 yıllık sag lık meslek liselerinde yapılacaktır. Yaklas ık olarak hems ire yardımcısı ihtiyacı olarak belirlenmis tir. Bu durumda kis iye du s en hems ire yardımcısı sayısı 0,30 olmaktadır.

30 Hemşirelik Aktif c alıs an hems ire sayısı (toplum sag lıg ı teknisyeni dahil) du r. (1.000 kis iye du s en hems ire sayısı 1,96 dır.) Bu konuda DSO Avrupa Bo lgesi ortalaması 8,12; AB ortalaması ise 8,23 du r. Tu rkiye de hems ire istihdamının % 70,2 si SB da, % 14,3 u u niversitelerde ve % 15,5 i o zel sekto rdedir. Tu rkiye de hems irelik eg itimi ha lihazırda sag lık meslek liseleri ve 4 yıllık lisans du zeyinde eg itim veren faku ltelerde yu ru tu lmektedir. Sag lık meslek liselerinin hems irelik bo lu mlerinde o g retim yılı itibariyle dokuzuncu sınıflarda ve toplamda o g renci bulunmaktadır. Bununla birlikte 6514 Sa- yılı Kanun gereg i, o g retim yılından itibaren bu liselere hems irelik adıyla o g renci alınmayacaktır o g retim yılında lisans du zeyindeki mevcut bo lu m sayısı 107, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı , halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise dir yılı ic in hedeflenen hems irenin yaklas ık nin o zel sekto rde olacag ı, yine hems irenin kadarının birinci basamakta, dig erlerinin hastanelerde istihdam edileceg i tahmin edilmektedir.

31 Klinik Psikolog Mart 2014 verilerine go re 6225 sayılı kanun c erc evesinde psikolojinin tıbbi uygulamaları sertifika programında bas arılı olmus ve klinik psikolog olarak yetkilendirilmis kis i bulunmaktadır. Tu rkiye de klinik psikoloji alanında meslek eg itimi, master ya da doktora programları s eklinde yu ru tu lmektedir. O SYM istatistiklerine go re bu programlara o g retim yılında yapılan yeni kayıt sayısı 97, halen eg itimdeki o g renci sayısı ise 157 dir. I lgili programlardan 2014 yılına kadar yaklas ık 70 mezun verilmis tir. Klinik psikoloji alanında 2023 ihtiyacı, Tu rk Psikologlar Derneg i ile yapılan ortak c alıs malar sonucunda, her hastane ic in ortalama 2 klinik psikolog ve psikiyatri servisi bulunan hastaneler ic in servis bas ına (225 psikiyatri servisi o ngo ru lmektedir) 3 klinik psikolog olmak u zere yaklas ık olarak belirlenmis tir.

32 Mamografi Teknikerliği Tu rkiye de henu z mamografi teknikeri bulunmamaktadır. Tu rkiye de henu z mamografi teknikeri eg itimi bas lamamıs tır. Eg itim 2 yıllık o n lisans du zeyinde planlanmıs tır hedefi mamografi teknikeridir.

33 Odyolog/Odyometri Teknikerliği Aktif c alıs an odyolog sayısı 65 dir. Odyolog istihdamının % 8 i SB da, % 52 si o zel sekto rde ve % 40 ı u niversitelerdedir. Yine 15 Mart 2014 verilerine go re Odyometri teknikeri sayısı dir. I stihdamının % 72 si SB da, % 21 i o zel sekto rde ve % 7 si u niversitelerdedir. Tu rkiye de odyologluk eg itimi 4 yıllık lisans du zeyinde eg itim veren faku ltelerde ve yu ksek lisans s eklinde yu ru tu lmektedir. Odyoloji alanındaki yu ksek lisans (master ve doktora) eg itimi eskiden beri devam etmektedir o g retim yılında yu ksek lisansa yeni kayıt sayısı 41 ve halen eg itimdeki o g renci sayısı 115 dir sonuna kadar 170 kadar mezun verildig i tahmin edilmektedir. Odyometri teknikerlig i eg itimi ise 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren sag lık meslek yu ksek okullarında yu ru tu lmektedir o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 17, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 201, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise 487 dir yılı ic in belirlenen hedef dir.mevcut kontenjanlar arz fazlası olus turacaktır.

34 Perfüzyonistlik Mart 2014 itibariyle Perfu zyonist istihdamı bulunmamaktadır. Bununla birlikte Perfu zyonik pompa teknisyenlig i unvanıyla istihdam edilmis 115 personel bulunmaktadır. Ayrıca yetkilendirme sınavını kazanan 592 kis i, perfu zyonistlik alanında yetkilendirilmis durumdadır. Tu rkiye de lisans du zeyinde perfu zyonistlik eg itimi henu z mevcut deg ildir. Perfu zyon teknikleri adı altında o n lisans du zeyinde eg itim ve perfu zyonistlik adıyla lisansu stu eg itim mevcuttur o g retim yılında lisansu stu eg itimde halen eg itimde olan o g renci sayısı 14 olup henu z mezun verilmemis tir. O n lisans du zeyinde ise o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 7, yeni kayıt sayısı 75, halen eg itimdeki o g renci sayısı ise 147 dir. Bu okullardan s imdiye kadar 6 mezun verilmis tir. Perfu zyonistlik eg itimi 6225 sayılı kanun gereg i lisans ya da yu ksek lisans du zeyinde olmaktadır. Bu nedenle mevcut o n lisans programlarının lisans programlarına do nu s tu ru lmesi, bu programlardan mezun olanların da lisans tamamlama yoluna gidilmesi o nerilmektedir. Ayrıca o n lisans du zeyindeki okulların mevcut kontenjanı ihtiyacın c ok u zerindedir.

35 Podologluk Tu rkiye de 15 Mart 2014 verilerine go re henu z istihdam edilmis ya da eg itimini Tu rkiye de tamamlamıs podolog bulunmamaktadır. Tu rkiye de halen podoloji eg itimi verilen 2 yıllık o n lisans programı s eklinde 1 program mevcuttur, ilk defa 2011 yılında 20 o g renci kontenjanı ac ılmıs olmakla birlikte, halen eg itimde 19 o g renci bulunmaktadır hedefi dir.

36 Radyoterapi Teknikerliği Radyoterapi teknikeri sayısı 331 dir. (1.000 kis iye du s en radyoterapi teknikeri sayısı 0,004 du r.) I stihdamın % 79 u SB de, % 13 u o zel sekto rde ve % 8 i u niversitelerdedir. Tu rkiye de radyoterapi teknikerlig i eg itimi radyoterapi teknikeri unvanıyla 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren sag lık meslek yu ksekokullarında yu ru tu lmektedir o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 14, yeni kayıt sayısı 327, halen eg itimdeki o g renci sayısı ise 538 dir hedefi radyoterapi teknikeridir.

37 Sağlık Bakım Teknisyenliği Tu rkiye de Mayıs 2014 itibariyle henu z sag lık bakım teknisyeni istihdamı bulunmamaktadır. Tu rkiye de o g retim yılı itibariyle sag lık bakım teknisyenlig i eg itiminde o g renci bulunmamaktadır. Eg itim 4 yıllık sag lık meslek liselerinde yapılacaktır yılı ic in sag lık bakım teknisyeni ihtiyacı yaklas ık dür.

38 Sağlık Fizikçiliği 15 Mart 2014 verilerine go re aktif c alıs an sag lık fizikc isi sayısı 82 olarak go ru nmektedir. Bununla birlikte ilgili dernek ve u niversitelerle yapılan go ru s melerde 200 kadar mevcut sag lık fizikc isi oldug u bilgisine ulas ılmıs tır. Tu rkiye de sag lık fizikc isi eg itimi fizik, fizik mu hendislig i veya nu kleer enerji mu hendislig i eg itimi u zerine radyoterapi fizig i, diagnostik radyoloji fizig i veya nu kleer tıp fizig i dallarının birinde yu ksek lisans s eklinde yu ru tu lmektedir yılı ic in ihtiyac 971 dir. Sag lık fizikc ilig i ile ilgili bo lu mlere mevcut o g renci alımının devam etmesi halinde 2023 yılı ihtiyacına go re yaklas ık 500 daha az sag lık fizikc isi yetis tirilmis olunacaktır.

39 Tabiplik Aktif c alıs an tabip sayısı dir. (1.000 kis iye du s en tabip sayısı 1,65 dir.) Bu konuda DSO Avrupa Bo lgesi ortalaması 3,33; Avrupa Birlig i (AB) ortalaması ise 3,36 dır. Tabip istihdamının % 57,1 i SB da, % 22,3 u u niversitelerde ve % 20,6 sı o zel sekto rdedir. Tu rkiye de tabip eg itimi 6 yıllık lisans du zeyinde eg itim veren tıp faku ltelerinde yu ru tu lmektedir o g retim yılında mevcut bo lu m sayısı 76, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı , halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise du r. Sag lık Bakanlıg ı Sag lıkta I nsan Kaynakları 2023 vizyonuna go re 2023 yılı tabip ihtiyacı yaklas ık olarak belirlenmis tir. Bu durumda 2023 yılında 1000 kis iye du s en tabip sayısı 2,37 olmaktadır ic in hedeflenen tabibin yaklas ık kadarının aile hekimlig i uygulamasındaki aile hekimleri, kadarının ise o zel sekto rdeki tabipler olacag ı tahmin edilmektedir. Yine tabibin kadarının birinci basamakta olacag ı, uzman tabip ve kadar da uzmanlık eg itimine devam eden tabip olacag ı beklenmektedir.

40 Tıbbi Görüntüleme Teknisyenliği/Teknikerliği Tıbbi go ru ntu leme teknisyeni / teknikeri sayısı dur. (1.000 kis iye du s en tıbbi go ru ntu leme teknisyeni teknikeri sayısı 0,17 dir.) I stihdamın % 76 sı SB da, % 18 i o zel sekto rde ve % 6 sı u niversitelerdedir. Tu rkiye de tıbbi go ru ntu leme teknisyenlig i / teknikerlig i eg itimi ha lihazırda ro ntgen teknisyeni unvanıyla sag lık meslek liselerinde ve tıbbi go ru ntu leme teknikeri unvanıyla 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren sag lık meslek yu ksekokullarında yu ru tu lmektedir. O n lisans du zeyinde eg itim, 2009 yılına kadar radyoloji adı altında yapılmaktayken 2009 yılından itibaren tıbbi go ru ntu leme adıyla devam etmis tir o g retim yılında liselerin ilgili bo lu mlerinde 9. sınıflarda ve toplamda o g renci bulunmaktadır. O n lisans du zeyindeki okullarda o g retim yılı itibariyle bo lu m sayısı 58, yeni kayıt yapılan o g renci sayısı ve halen o g retimde olan o g renci sayısı du r. Tıbbi go ru ntu leme teknisyenlig i ve teknikerlig i ile ilgili bo lu mlere mevcut durumdaki gibi o g renci alımının devam etmesi halinde, 2023 yılında, bu yıl ic in belirlenmis ihtiyaca go re yaklas ık daha fazla tıbbi go ru ntu leme teknisyeni / teknikeri yetis tirilmis olunacaktır.

41 Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği/Teknikerliği Tıbbi laboratuvar teknisyeni/teknikeri sayısı toplam (sırasıyla / 3.994) dur. (1.000 kis iye du s en tıbbi laboratuvar teknisyeni/teknikeri sayısı 0,23 du r.) I stihdamın % 71 si SB de, % 19 u o zel sekto rde ve % 10 u u niversitelerdedir. Tu rkiye de tıbbi laboratuvar teknisyenlig i / teknikerlig i eg itimi tıbbi laboratuvar teknisyeni unvanıyla sag lık meslek liselerinde ve tıbbi laboratuvar teknikeri unvanıyla 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren sag lık meslek yu ksekokullarında yu ru tu lmektedir Sayılı Kanun gereg i, o g retim yılından itibaren bu liselere laboratuvar teknisyeni unvanı almak u zere o g renci alın- mayacaktır o g retim yılında liselerin ilgili bo lu mlerinde dokuzuncu sınıflarda 1385, toplamda da o g renci bulunmaktadır o g retim yılında o n lisans du zeyindeki mevcut bo lu m sayısı 76, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 3.564, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise dur. Sag lık Bakanlıg ı Sag lıkta I nsan Kaynakları 2023 vizyonuna go re 2023 yılı ic in tıbbi laboratuvar teknisyeni / teknikeri ihtiyacı yaklas ık olarak belirlenmis tir. O n lisans du zeyindeki tıbbi laboratuvar teknikerlig i bo lu mlerine mevcut s ekliyle o g renci alınmaya devam edilmesi durumunda, 2023 yılı ic in belirlenmis hedefe go re yaklas ık daha fazla laboratuvar teknikeri yetis tirilmis olunacaktır o g retim yılından itibaren o n lisans du zeyindeki okullara o g renci alımının sıfır olması durumunda bile yetis tirilecek tıbbi laboratuvar teknikeri sayısı hedefin u zerinde olmaktadır.

42 Tıbbi Protez ve Ortez Teknisyenliği/Teknikerliği Tıbbi protez ve ortez teknisyeni / teknikeri sayısı 729 dur. (1.000 kis iye du s en tıbbi protez ve ortez teknisyeni / teknikeri sayısı 0,01 dir.) Tu rkiye de tıbbi protez ve ortez teknisyeni / teknikeri istihdamının % 78 i SB de, % 19 u o zel sekto r ve % 3 u u niversitelerdedir. Tu rkiye de tıbbi protez ve ortez teknisyenlig i / teknikerlig i eg itimi ha lihazırda teknisyen unvanıyla sag - lık meslek liselerinde ve tekniker unvanıyla 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren sag lık meslek yu ksekokullarında yu ru tu lmektedir Sayılı Kanun gereg i, o g retim yılından itibaren bu liselere tıbbi protez ve ortez teknisyeni unvanı almak u zere o g renci alınmayacaktır o g retim yılında liselerin ilgili bo lu mlerinde dokuzuncu sınıflarda 60, toplamda da 187 o g renci bulunmaktadır o g retim yılında o n lisans du zeyindeki mevcut bo lu m sayısı 11, bu bo lu mlere yeni kayıt yapılan o g renci sayısı 184, halen eg itimdeki toplam o g renci sayısı ise 470 dir. Tıbbi protez ve ortez teknisyenlig i / teknikerlig i konusunda 2011 yılında SEGM tarafından kurulmus komisyonun c alıs maları ile 2023 yılı hedefi olarak belirlenmis tir o g retim yılından itibaren okullara hic o g renci alınmasa bile 2023 Yılında olus acak arz, ihtiyacın u zerinde olmaktadır.

43 Tıbbi Sekreterlik Tıbbi sekreter sayısı dir. Ayrıca dıs arıdan hizmet alımı yoluyla kis i daha tıbbi sekreter olarak c alıs maktadır. Bu durumda kis iye du s en tıbbi sekreter sayısı 0,62 olmaktadır. I stihdamın %81 i SB de, % 14 u o zel sekto rde ve % 5 i u niversitelerdedir. Tu rkiye de tıbbi sekreterlik eg itimi ha lihazırda sag lık hizmetleri sekreterlig i unvanıyla sag lık meslek liselerinde ve tıbbi doku mantasyon ve sekreterlik bo lu mu adı altında 2 yıllık o n lisans du zeyinde eg itim veren sag lık meslek yu ksekokullarında yu ru tu lmektedir Sayılı Kanun gereg i, o g retim yılından itibaren bu liselere sag lık hizmetleri sekreterlig i unvanı almak u zere o g renci alınmayacaktır o g retim yılında liselerin ilgili bo lu mlerinde 9. sınıflarda ve toplamda o g renci bulunmaktadır. O n lisans du zeyindeki okullarda o g retim yılı itibariyle bo lu m sayısı 79, yeni kayıt yapılan o g renci sayısı ve halen o g retimde olan o g renci sayısı dır. Tıbbi sekreterlik alanındaki 2023 yılı ihtiyacı SHGM ve Kamu Hastaneleri Kurumunun ortak c alıs masıyla belirlenmis tir. Klinisyen hekim sayısının yarısı kadar tıbbi sekretere ek olarak otomasyonla ilgili sistem ve is ler ic in de yaklas ık ihtiyac ortaya konmus tur. Bu durumda SB ic in ihtiyac yaklas ık olmaktadır. U niversite ve o zel sekto ru n de hesaba katılmasıyla birlikte 2023 yılı ic in tıbbi sekreter ihtiyacı yaklas ık olarak belirlenmis tir

44 Özetlemek Gerekirse

45 Özetlemek Gerekirse

46 Özetlemek Gerekirse Arzın I htiyac tan Fazla Olacag ı meslekler O g renci sayısı ve okul kontenjanlarının mevcut haliyle devamı durumunda 2023 yılında arz / ihtiyac oranının 1,1 den daha fazla olacag ı (arz ihtiyac dengesizlig inin arz yo nu nde % 10 dan fazla olacag ı) meslekler bu gruba dahil edilmis tir. Acil tıp teknikerlig i, dis tabiplig i acil tıp teknisyenlig i alanlarında arz fazlalıg ı % 20 nin altında; radyoterapi teknikerlig i, eczacılık, diyaliz teknikerlig i ve tıbbi go ru ntu leme teknisyenlig i / teknikerlig i alanlarında arz fazlalıg ı % 20 ile % 50 arasında; Laboratuvar teknisyenlig i / teknikerlig i, ortez-protez teknisyenlig i / teknikerlig i ve anestezi teknisyenlig i / teknikerlig i alanlarında ise % 100 u n u zerindedir. Arzın ihtiyaca go re en az 2 kat fazla olacag ı bu u c meslek grubunda o g retim yılından itibaren sıfır o g renci alımı olması durumunda bile 2023 yılı arzı ihtiyac tan fazla olmaktadır.

47 Özetlemek Gerekirse Arzın I htiyac tan az Olacag ı meslekler O g renci sayısı ve okul kontenjanlarının mevcut haliyle devamı durumunda 2023 yılında ihtiyac / arz oranının 1,1 den daha fazla olacag ı (arz ihtiyac dengesizlig inin ihtiyac yo nu nde % 10 dan fazla olacag ı) meslekler bu gruba dahil edilmis tir. Dil ve konus ma terapistlig i, klinik psikologluk, elektrono rofizyoloji teknikerlig i ve sag lık fizikc ilig i alanlarında arz eksiklig i % arasında; ag ız ve dis sag lıg ı teknikerlig i, ameliyathane teknikerlig i ve ergoterapistlik / ergoterapi teknikerlig i alanlarında ise % 100 u n u zerindedir.

48 Özetlemek Gerekirse Arz - I htiyac dengesi Sag lanacak Olan meslekler O g renci sayısı ve okul kontenjanlarının mevcut haliyle devamı durumunda 2023 yılında arz ve ihtiyacın dengede olacag ı meslekler; Dis protez teknisyenlig i / teknikerlig i, ebelik, eczane teknikerlig i, tabiplik, hems irelik ve tıbbi sekreterliktir. Bu mesleklerin hic birinde arz ve ihtiyac dengesizlig i % 10 u as mayacaktır.

49 Özetlemek Gerekirse Dig er meslekler Biyomedikal mu hendislig i, diyetisyenlik, fizyoterapi teknikerlig i, fizyoterapistlik ve tıbbi cihaz teknikerlig i alanlarıyla ilgili olarak sag lık sistemi dıs ında da c ok farklı istihdam alanları bulundug undan dolayı okullara yeni alınacak o g renci sayılarına ilis kin bir o neri getirilmemis tir. Ebe yardımcılıg ı, hems ire yardımcılıg ı, sag lık bakım teknisyenlig i ve mamografi teknikerlig i ve alanların- da henu z o g renci bulunmamaktadır. Podologluk alanında ise eg itim yeni bas lamıs ve o g renci sayısı c ok azdır.

50 Sabrınız için Teşekkürler Dr. Seyit KARACA TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclisi Başkanı Konya Tabip Odası Başkanı Özel Medova Hastanesi İcra Kurulu Üyesi Mobil Hastane Kaynak:

KİMLER İLKYARDIM EĞİTMENİ SERTİFIKASI ALABILIR

KİMLER İLKYARDIM EĞİTMENİ SERTİFIKASI ALABILIR 1 Sağlık Hizmet Sınıfı 2 Sağlık Hizmet Sınıfı 3 Sağlık Hizmet Sınıfı 4 Sağlık Hizmet Sınıfı 5 Sağlık Hizmet Sınıfı 6 Sağlık Hizmet Sınıfı 7 Sağlık Hizmet Sınıfı 8 Sağlık Hizmet Sınıfı 9 Sağlık Hizmet Sınıfı

Detaylı

ÖZET HAZIRLAYANLAR. Temmuz 2015 Sayı:1. T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı

ÖZET HAZIRLAYANLAR. Temmuz 2015 Sayı:1. T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı ÖZET Sağlıkta İnsan Kaynakları (SAİK) alanında 2023 yılına yönelik hedef belirleme çalışmaları, Bakanlığımız

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA

SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA İLİŞKİN 17.04.2006 TARİHLİ VE 2006/10344 SAYILI BAKANLAR

Detaylı

2023 YILI SAĞLIK İŞ GÜCÜ HEDEFLERİ VE SAĞLIK EĞİTİMİ 2023 YILI

2023 YILI SAĞLIK İŞ GÜCÜ HEDEFLERİ VE SAĞLIK EĞİTİMİ 2023 YILI 2023 YILI Sağlık İş Gücü Hedefleri ve Sağlık Eğitimi T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI 2023 YILI Sağlık İş Gücü Hedefleri ve Sağlık Eğitimi T.C. Sağlık Bakanlığı ANKARA 2014 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri Fakülte/YO/MYO Ücretler (Kdv Hariç) % 8 Kdv Dahil %25 Burslu (Kdv Dahil) %5 Peşin Ödeme (Kdv

Detaylı

EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI

EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ MESLEK KODLARINA GÖRE SAYILARI S.N. MESLEK KODU MESLEK AÇIKLMA 1 2111.1 1 Radyasyon (Sağlık) Fizikçisi 2 2131.01 Biyokimyager

Detaylı

SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMADA SIKÇA SORULAN SORULAR (1) Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir?

SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMADA SIKÇA SORULAN SORULAR (1) Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir? SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMADA SIKÇA SORULAN SORULAR (1) Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir? 19.11.2014 tarihinden önce Tablo-1 de belirtilen sağlık önlisans programlarından

Detaylı

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA ÇOCUK GELİŞİMCİSİ DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA DİŞ TABİBİ DÖNER SERMAYE 2 1 ADANA DİŞ TABİBİ GENEL BÜTÇE 4 1 ADANA DİYETİSYEN DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA

Detaylı

SAĞLIK LİSANS TAMAMLAMA (2016 Ağustos) KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA. Sağlık Alanında Lisans Tamamlama yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

SAĞLIK LİSANS TAMAMLAMA (2016 Ağustos) KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA. Sağlık Alanında Lisans Tamamlama yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. SAĞLIK LİSANS TAMAMLAMA (2016 Ağustos) KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA Sağlık Alanında Lisans Tamamlama yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Kayıt işlemleri 11 Ağustos 2016 tarihinde başlayarak 19 Ağustos 2016

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU Fakülte / TIP FAKÜLTESİ %30 ı 6 YIL 1 YIL MF 3 En Yüksek 3 57.240 TL 28.620 TL 436,295 17.430 435,178 17.908 Tam lu 11 491,773 2.620 483,864

Detaylı

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE "ÖĞRETİM ÜYESİ" ALINACAKTIR UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAKTIR UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE "ÖĞRETİM ÜYESİ" ALINACAKTIR FAKÜLTE / BİRİM BÖLÜM / PROGRAM ANABİLİM DALI / BİLİMDALI UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR KADRO UNVANI KADRO SAYISI Klinik

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) ANKARA ESKİŞEHİR EDİRNE MUĞLA DENİZLİ TEKİRDAĞ HATAY BALIKESİR ZONGULDAK SAKARYA KAYSERİ ÇANAKKALE ISPARTA KARABÜK DÜZCE KIRKLARELİ BURDUR GİRESUN AFYONKARAHİSAR

Detaylı

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2016-2017 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 05.12.2016 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu GAZİANTEP BURSA İSTANBUL MERSİN

ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu GAZİANTEP BURSA İSTANBUL MERSİN ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) İSTANBUL ADANA ANKARA EDİRNE ESKİŞEHİR ANTALYA MANİSA HATAY TEKİRDAĞ ZONGULDAK SAKARYA ÇANAKKALE MUĞLA YALOVA KAYSERİ DENİZLİ KIRIKKALE SAMSUN AFYONKARAHİSAR

Detaylı

ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu ADANA MERSİN BURSA İZMİR GAZİANTEP KOCAELİ

ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu ADANA MERSİN BURSA İZMİR GAZİANTEP KOCAELİ ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) BURSA İZMİR KOCAELİ ANKARA İSTANBUL ESKİŞEHİR MUĞLA ANTALYA EDİRNE ZONGULDAK HATAY TEKİRDAĞ KAYSERİ YALOVA ISPARTA ORDU AFYONKARAHİSAR UŞAK BİLECİK BARTIN

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Naim Karagöz Tıp Eğitimi A.D.

Yrd. Doç. Dr. Naim Karagöz Tıp Eğitimi A.D. Yrd. Doç. Dr. Naim Karagöz Tıp Eğitimi A.D. TABABET VE ŞUABATI SANATLARININ TARZI İCRASINA DAİR KANUN Kanun Numarası: 1219 11/04/1928 SAĞLIK MESLEK MENSUPLARI İLE SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÇALIŞAN DİĞER MESLEK

Detaylı

HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ

HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ 2014 yılında gerçekleşen değişiklikle birlikte sağlık meslek liselerinde Hemşirelik Acil Tıp Teknisyenliği Diş Teknisyenliği Radyoloji Teknisyenliği

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRETİM KARARLARI

YÜKSEK ÖĞRETİM KARARLARI YÜKSEK ÖĞRETİM KARARLARI UNVAN BİTİRDİĞİ OKUL SAYILAN BÖLÜM SAYILMAYAN BÖLÜM TARİH SAYI ÇOCUK GEL.VE EĞT. ÖĞRETM. (Mezunlarının Lisansiyer sayıldığı) 22.02.2010 6287 AMBULANS VE ACİL BAKIM TEKN. HEMŞİRELİK-

Detaylı

Doç.Dr.Gülbiye Y. YAŞAR, Dr.Emirali KARADOĞAN

Doç.Dr.Gülbiye Y. YAŞAR, Dr.Emirali KARADOĞAN Doç.Dr.Gülbiye Y. YAŞAR, Dr.Emirali KARADOĞAN Sağlık Çalışanı kimdir? Dünya Sağlık Örgütü ne göre sağlık çalışanı toplumun sağlığını iyileştirme, koruma ve geliştirme işiyle uğraşan tüm insanlar olarak

Detaylı

ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu ADANA GAZİANTEP KOCAELİ İZMİR ANKARA İSTANBUL

ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu ADANA GAZİANTEP KOCAELİ İZMİR ANKARA İSTANBUL ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) KOCAELİ ANKARA İSTANBUL ESKİŞEHİR ÇANAKKALE ZONGULDAK TEKİRDAĞ KONYA EDİRNE YALOVA BALIKESİR SAKARYA KAYSERİ HATAY MUĞLA ISPARTA SAMSUN KÜTAHYA RİZE BİLECİK

Detaylı

HALİÇ U NİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIS I AKADEMİK FAALİYET DESTEĞİ VE İZİN YO NERGESİ

HALİÇ U NİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIS I AKADEMİK FAALİYET DESTEĞİ VE İZİN YO NERGESİ HALİÇ U NİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIS I AKADEMİK FAALİYET DESTEĞİ VE İZİN YO NERGESİ Amac MADDE 1- Bu Yo nerge nin amacı, Haliç U niversitesi o g retim elemanlarının akademik faaliyetlerini destekleme,

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) BURSA KOCAELİ İZMİR MERSİN İSTANBUL ANKARA ESKİŞEHİR ÇANAKKALE DENİZLİ ZONGULDAK ANTALYA KONYA MUĞLA MANİSA HATAY BALIKESİR EDİRNE TEKİRDAĞ YALOVA SAKARYA

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) İZMİR İSTANBUL KOCAELİ ADANA ANKARA HATAY EDİRNE YALOVA KONYA ÇANAKKALE TEKİRDAĞ MUĞLA SAKARYA ESKİŞEHİR ANTALYA DENİZLİ KAYSERİ ZONGULDAK KIRIKKALE ORDU

Detaylı

2015 ÖSYS Tercih Dönemi Meslek Yüksekokulu Programları

2015 ÖSYS Tercih Dönemi Meslek Yüksekokulu Programları OBP 204550027 Bilgisayar cılığı Tam lu 4 14,3,İ,96 404,35000 1 2 0 204551952 Bilgisayar cılığı %75 lu 32 14,2,İ,96 341,90000 1 22 7.560 204550045 Bilgisayar cılığı (İkinci Tam lu 2 14,3,İ,96 371,75000

Detaylı

Ek-1 Eğitim Listesi. Ek-2 Tıbbi Cihaz Satış Merkezi Denetleme Formu UYGULANACAK MÜEYYİDE. Evet --- Süresiz kapatılır. --- Hayır Uyarılır.

Ek-1 Eğitim Listesi. Ek-2 Tıbbi Cihaz Satış Merkezi Denetleme Formu UYGULANACAK MÜEYYİDE. Evet --- Süresiz kapatılır. --- Hayır Uyarılır. Ek-1 Eğitim Listesi 1. Mevzuat eğitimi SM STE KDE 2. Tıbbi etik eğitimi SM STE KDE 3. Steril hizmet alanlarında çalışma eğitimi SM KDE 4. Radyasyon güvenliği eğitimi SM KDE SM: Sorumlu Müdür STE: Satış

Detaylı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Biruni Üniversitesi Rektörlüğünden: "Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca ''Öğretim Üyesi'' alınacaktır."

Detaylı

Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programlarına Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri Kayıt İşlemleri ile İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programlarına Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri Kayıt İşlemleri ile İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programlarına Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri Kayıt İşlemleri ile İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Sağlık Alanında Lisans Tamamlama programlarına yerleştirilen

Detaylı

Adalet (Tam Burslu) - Adalet (%75 Burslu) 5.913 Adalet ( %50 Burslu) 11.826 Adalet (İÖ) (Tam Burslu) - Adalet (İÖ) (%75 Burslu) 5.

Adalet (Tam Burslu) - Adalet (%75 Burslu) 5.913 Adalet ( %50 Burslu) 11.826 Adalet (İÖ) (Tam Burslu) - Adalet (İÖ) (%75 Burslu) 5. PROGRAM ADI KDV DAHİL ÜCRETİ Adalet (Tam Burslu) - Adalet (%75 Burslu) 5.913 Adalet ( %50 Burslu) 11.826 Adalet (İÖ) (Tam Burslu) - Adalet (İÖ) (%75 Burslu) 5.913 Adalet (İÖ) (%50 Burslu) 11.826 Ağız ve

Detaylı

T.C. I STANBUL MEDI POL U NI VERSI TESI I LETI ŞI M FAKU LTESI EG I TI M O G RETI M YO NERGESI * BI RI NCI BO LU M Amac, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. I STANBUL MEDI POL U NI VERSI TESI I LETI ŞI M FAKU LTESI EG I TI M O G RETI M YO NERGESI * BI RI NCI BO LU M Amac, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. I STANBUL MEDI POL U NI VERSI TESI I LETI ŞI M FAKU LTESI EG I TI M O G RETI M YO NERGESI * BI RI NCI BO LU M Amac, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amac MADDE 1 - (1) Bu Yo nerge, I stanbul Medipol U

Detaylı

Sağlık Mesleklerinde Gelecek Eğilimleri. Dr. Sabahattin Aydın 24.06.2011 Erzurum

Sağlık Mesleklerinde Gelecek Eğilimleri. Dr. Sabahattin Aydın 24.06.2011 Erzurum Sağlık Mesleklerinde Gelecek Eğilimleri Dr. Sabahattin Aydın 24.06.2011 Erzurum Sunum içeriği Değişen paradigma içinde doktorun rolü Sağlık sistemlerindeki radkal değişimler Entegre sağlık sistemine doğru

Detaylı

OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK

OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ N.Ö. %100 BURSLU 274,33487 456397 300,92794 318078

Detaylı

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA DİŞ TABİBİ DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA DİŞ TABİBİ GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA EBE DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 5 1 ADANA ECZACI DÖNER SERMAYE

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları a) Lisans Programları Fakülte / Bölüm Belirlenen Kontenjan Fen-Edebiyat Fakültesi 2. SINIF 3. SINIF Türk Dili ve Edebiyatı

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları

Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları Önlisans Programları Yüksekokul / Program Belirlenen Kontenjan Aşçılık Programı 7 Aşçılık Programı (İ.Ö) 7 Ayakkabı Tasarımı

Detaylı

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ İL İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMA REHBERİ

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ İL İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMA REHBERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ İL İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMA REHBERİ Hazırlanan bu rehberin amacı il düzeyinde sağlık insan gücü planlaması konusunda il yöneticilerine ışık tutmaktır. 0 Ayrıntılı Bilgi İçin İletişim:

Detaylı

Hangi önlisans programları, Yeni Yüzyıl Üniversitesi ndeki hangi lisans bölümlerine geçiş yapabilir?

Hangi önlisans programları, Yeni Yüzyıl Üniversitesi ndeki hangi lisans bölümlerine geçiş yapabilir? Hangi önlisans programları, Yeni Yüzyıl Üniversitesi ndeki hangi lisans bölümlerine geçiş yapabilir? LİSANS BÖLÜMÜNE GEÇİŞ YAPABİLEN ÖNLİSANS PROGRAMI Aşçılık Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Et Endüstrisi

Detaylı

a) Lisans Programları Fakülte / Bölüm Belirlenen Kontenjan

a) Lisans Programları Fakülte / Bölüm Belirlenen Kontenjan a) Lisans Programları Fakülte / Bölüm Belirlenen Kontenjan Fen-Edebiyat Fakültesi 2. SINIF 3. SINIF Türk Dili ve Edebiyatı 5 5 İngiliz Dili ve Edebiyatı 4 4 Psikoloji 10 10 Sosyoloji 5 5 Tarih 4 4 İktisadi

Detaylı

Ek-Kontenjan Puan, Kontenjan, Ücret ve Burslar

Ek-Kontenjan Puan, Kontenjan, Ücret ve Burslar 2018-2019 Ek-Kontenjan, Kontenjan, ve Burslar Program Adı Türü Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi (li) SAY 382,93905 4 66.000 -- Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği (%50 Burslu) DİL -- 41

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ATAMASI SINAV YOLU İLE YAPILAN SAĞLIK PERSONELİ İÇİN PERSONEL DAĞILIM CETVELİ (05.10.2015)

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ATAMASI SINAV YOLU İLE YAPILAN SAĞLIK PERSONELİ İÇİN PERSONEL DAĞILIM CETVELİ (05.10.2015) TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ATAMASI SINAV YOLU İLE YAPILAN SAĞLIK PERSONELİ İÇİN PERSONEL DAĞILIM CETVELİ (05.10.2015) İL KURUM ADI UNVANI ADANA ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ HEMŞİRE 0 ADANA ADANA

Detaylı

T.C. ŞİFA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. ŞİFA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. ŞİFA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 7.02.205 Üniversitemiz Tıp, Bilimleri ve için aşağıda belirtilen Bölüm, Program ve Anabilim Dalları ve na 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

FEN FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM ADI YÖK TARAFINDAN BELİRLENEN ASGARİ KADRO SAYISI NORM HESABI NEYE GÖRE YAPILABİLİR? EDEBİYAT FAKÜLTESİ 3 Bölüm düzeyinde (4/2) EĞİTİM FAKÜLTESİ 3 Anabilim Dalı düzeyinde (4/2) FEN FAKÜLTESİ İKTİSADİ

Detaylı

Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü

Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında yardımcı olan sağlık teknikeridir. Ağız

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) ADANA ANKARA ESKİŞEHİR KONYA ZONGULDAK EDİRNE ANTALYA HATAY DENİZLİ TEKİRDAĞ KAYSERİ SAKARYA YALOVA AYDIN BALIKESİR ISPARTA BOLU KIRIKKALE BİLECİK ORDU

Detaylı

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci FAKÜLTE / PROGRAM DİLİ SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI 2015-2016 -ÖĞRETİM YILI BURS 2015-2016 YILI 2014 LYS SONUÇLARINA GÖRE ORANI TÜRÜ KONTENJAN ÜCRETLER TAVAN EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN EN DÜŞÜK

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı Güz yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

TABLO-24: TÜRKİYE'DEKİ HASTANELERDE GÖREVLİ UZMAN HEKİMLERİN YILLARA VE KURUMLARA GÖRE DAĞILIMI, 1995-2006

TABLO-24: TÜRKİYE'DEKİ HASTANELERDE GÖREVLİ UZMAN HEKİMLERİN YILLARA VE KURUMLARA GÖRE DAĞILIMI, 1995-2006 4 Sağlık İnsangücü TABLO24: TÜRKİYE'DEKİ HASTANELERDE GÖREVLİ UZMAN HEKİMLERİN YILLARA VE KURUMLARA GÖRE DAĞILIMI, 19952006 YILLAR SAĞLIK BAKANLIĞI SSK ÜNİVERSİTE DİĞER TOPLAM 1995 9.019 3.715 4.865 2.149

Detaylı

İstanbul Vakıf Üniversiteleri Makine Mu hendislig i Programları Karşılaştırması

İstanbul Vakıf Üniversiteleri Makine Mu hendislig i Programları Karşılaştırması İstanbul Vakıf Üniversiteleri Makine Mu hendislig i Programları Karşılaştırması Erhan Erkut, Temmuz 2015 İncelenen program: Makine Mu hendislig i Karşılaştırılan grup: İstanbul vakıf u niversiteleri O

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli FAKÜLTE / PROGRAM EĞİTİM DİLİ EĞİTİM SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI -16 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS -16 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN TAVAN PUAN 14 LYS SONUÇLARINA GÖRE EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Cuma, 23 Kasım 2012 07:32 23 Kasım 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28476 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

Detaylı

T.C. EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

T.C. EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama BHP EBELİK, TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ (* Bu programda mülakat sınavını kazanan öğrenci sayısı 7'nin

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT)

Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) İstanbul Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) Teorik & Uygulamalı Eg itimi Eğitim koordinatörü: Dr.Fatih Yavuz Eğitimciler:Dr.Fatih Yavuz, Dr. Hasan T. Karatepe, Dr. Sevinç Ulusoy, Dr. Ahmet Nalbant Bağlamsal

Detaylı

FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU

FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU OSYM BOLUM KODU FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU 202710623 İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ EKONOMİ VE FİNANS N.Ö. %100 BURSLU 309,63071 129856 315,00582

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2017 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2017 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2017 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI İLANA BAŞVURU TARİHİ : 10.10.2017 SON BAŞVURU TARİHİ : 20.10.2017 SINAV TARİHİ : 30.12.2017 Tarihinde saat:10:00'da Beyazıt bölgesinde

Detaylı

BİLGİ NOTU. : Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Disiplin Yönetmeliği

BİLGİ NOTU. : Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Disiplin Yönetmeliği BİLGİ NOTU KONU : Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Disiplin Yönetmeliği 1- Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Disiplin Yönetmeliği, 23 Kasım 2012 gün 28476 sayılı Resmi

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) ADANA İZMİR GAZİANTEP ANKARA MERSİN ESKİŞEHİR KONYA ZONGULDAK ÇANAKKALE HATAY DENİZLİ TEKİRDAĞ YALOVA AYDIN EDİRNE ANTALYA KAYSERİ ISPARTA BOLU UŞAK BİLECİK

Detaylı

ÖĞRETİM YILI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Kılavuzda belirtilen işlemleri

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

ÖĞRETİM YILI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Kılavuzda belirtilen işlemleri

Detaylı

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2017 2018 eğitim öğretim yılı için hazırlanmıştır. 2017 2018 eg itim o g retim yılında u niversitemize Ek Yerleştirme ile kayıt yaptırmaya hak kazanan aday o g renciler; 15 19 Eylül 2017 tarihleri arasında

Detaylı

Ameliyathane Hizmetleri 1106 Anestezi Turizm

Ameliyathane Hizmetleri 1106 Anestezi Turizm 1101 8342 9132 3204 8585 3205 4202 1105 9178 4205 Ameliyathane Hizmetleri 1106 Anestezi 9077 3243 8215 9116 3337 3338 6339 Turizm ve Otelcilik 3340 8587 5114 7161 7162 1102 Hukuk 3209 5301 3101 3276 6277

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1. Bu yo nergenin amacı, MEF U5 niversitesi nde, lisans du zeyinde verilen eg itimo g retimin nitelig ini

Detaylı

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 21.03.2016 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ LİSANS BÖLÜMLERİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ LİSANS BÖLÜMLERİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU TIP FAKÜLTESİ Burssuz 57.240 TL - 58.585 TL - 58.920 TL - 56.450 TL - 56.225 TL - 55.870 TL - % 50 28.620 TL 27.190 TL 29.295 TL 27.830 TL 29.460 TL 27.985 TL 28.225 TL 26.815 TL 28.115 TL 26.710 TL -

Detaylı

www.neu.edu.tr YakinDoguUni YakinDoguUniversitesiFanPage / 2016-2017 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME VE BURS SIRALAMA SINAVI KILAVUZU

www.neu.edu.tr YakinDoguUni YakinDoguUniversitesiFanPage / 2016-2017 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME VE BURS SIRALAMA SINAVI KILAVUZU www.neu.edu.tr YakinDoguUniversitesiFanPage / YakinDoguUni 016017 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME VE BURS SIRALAMA SINAVI KILAVUZU www.neu.edu.tr YakinDoguUniversitesiFanPage / YakinDoguUni I. SINAVIN AMACI KKTC yurttaşı

Detaylı

Trakya Üniversitesi Öğretim Yılı Yurtdışından Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Kontenjan Dağılımları

Trakya Üniversitesi Öğretim Yılı Yurtdışından Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Kontenjan Dağılımları Trakya Üniversitesi 2016-2017 Öğretim Yılı Yurtdışından Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Kontenjan Dağılımları TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI YÖP

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ -2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Süre Tıp Fakültesi (li) 6 MF-3 3 57.500 Tıp Fakültesi

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU Burssuz 70.200 35.100 33.345 69.500 34.750 33.015 69.530 34.765 33.025 71.160

Detaylı

BİLGİ NOTU. 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun,

BİLGİ NOTU. 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, BİLGİ NOTU KONU : Tıpta Uzmanlık Süreleri 1- Resmi Gazete nin 26 Nisan 2011 gün ve sayılı nüshasında 6225 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanarak

Detaylı

MENTOR BABY RealCare Total Parenting Experience

MENTOR BABY RealCare Total Parenting Experience MENTOR EĞİTİM DANIŞMANLIĞI MENTOR BABY RealCare Total Parenting Experience Y A Ş A Y A R A K Ö Ğ R E N M E N I N E N K E Y I F L I V E E T K I L I Y O L U L I V E I T L E A R N I T Amerika Liselerinde

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2014 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2014 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2014 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI İLAN TARİHİ : 12.06.14 SON BAŞVURU TARİHİ : 27.06.14 SINAV TARİHİ : Unvan Değişikliği sınavının tarih, yer ve saati biriminize

Detaylı

2013 YERLEŞTİRME ÖNCELİKLERİ GENEL KONTEN JAN PROGRAM KODU ÖĞRENİM TÜRÜ OGR. SÜR. PUAN TÜRÜ YERLEŞ EN. Özel koşul ve Açıkla. 2013 MİN.

2013 YERLEŞTİRME ÖNCELİKLERİ GENEL KONTEN JAN PROGRAM KODU ÖĞRENİM TÜRÜ OGR. SÜR. PUAN TÜRÜ YERLEŞ EN. Özel koşul ve Açıkla. 2013 MİN. ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ MESLEK YO ADI PROGRAM KODU PROGRAM AÇIKLAMASI ÖĞRENİM TÜRÜ OGR. SÜR. PUAN TÜRÜ Özel koşul ve Açıkla. GENEL KONTEN JAN YERLEŞ EN 2013 MİN.PUAN HANGİ PUAN İLE ALIM YAPILMIŞ İstanbul Şişli

Detaylı

Büyük düşler kuranlar düşlerini gerçekleştirmez, aşarlar. Alfred Lord Whitehead

Büyük düşler kuranlar düşlerini gerçekleştirmez, aşarlar. Alfred Lord Whitehead Büyük düşler kuranlar düşlerini gerçekleştirmez, aşarlar. Alfred Lord Whitehead SINAVIN AMACI KKTC yurttaşı adaylar için tahsis edilen ve dağılımı tablo 1 ve de verilen 178 burs kontenjanına aday saptamaktadır.

Detaylı

PERSONEL TEMİN PLANI

PERSONEL TEMİN PLANI BÖLÜMLER Özellikler Mevcut Personel Sayısı Asgari Nöbet Tutan Personel Sayısı İç Kaynaklardan Transfer Dış Kaynaklardan İstem Beyin Cerrahi - KBB- Cildiye Kliniği Yatak sayısı: 40 Branş Sayısı: 3 1 Sorumlu

Detaylı

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 eğitim öğretim yılı için hazırlanmıştır. 2016 2017 eğ itim ö ğ retim yılında ü niversitemize Ek Yerleştirme ile kayıt yaptırmaya hak kazanan aday ö ğ renciler; 07-09 Eylül 2016 tarihleri arasında

Detaylı

SINAV UYGULAMA DUYURUSU

SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAVIN ADI - Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı ve Unvan Değişikliği Sınavı SINAV ÜCRETİ ve SINAV BAŞVURUSU Aday, sınav ücreti olarak 130 TL yi (yüz otuz Türk Lirası KDV

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi ABD Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

TERCİH BURSLARI (A) (B) (C)

TERCİH BURSLARI (A) (B) (C) TERCİH BURSLARI (A) (B) (C) -2018 -Taban Puan ve Başarı Sıralamaları Üniversitemiz Ücretli Bölümlerini İlk Sırada Tercih Edip Yerleşen Tüm Öğrencilere %50 Burs Verilmektedir. Üniversitemiz Ücretli Bölümlerini

Detaylı

Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğünden: Başvuru Tarihi : Son Başvuru Tarihi : Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim

Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğünden: Başvuru Tarihi : Son Başvuru Tarihi : Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğünden: Başvuru Tarihi : 25.03.2019 Son Başvuru Tarihi : 08.04.2019 Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile 7100 sayılı Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

ANATOMİ(İSTANBUL TIP), TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

ANATOMİ(İSTANBUL TIP), TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) ANATOMİ(İSTANBUL TIP), PROGRAMI, 1 A99318 2 A101012 P4******* 65 Sınav SI*** MA*** Psikoloji 86.05 0.000 0.0000 Belirsiz Kazandı BA*** FE*** JOURNALISM AND COMMUNICATION RADIO TELEVISION JOUR BESİN HİJYENİ

Detaylı

... OKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIFLAR ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

... OKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIFLAR ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ... OKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIFLAR ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI AY EYLÜL EYLÜL 1. (17-23) 2. (24-30) 3. (01-07) 4. (08-14) SB.5.1.1. Sosyal Bilgiler dersinin, Tu rkiye Cumhuriyeti nin etkin

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi uyarınca, Üniversitemiz Hastanesinde görevlendirilmek üzere KPSS (B) gurubu puan sırası esas alınmak suretiyle Sözleşmeli Sağlık Personeli

Detaylı

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı üstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Ücretleri * Lütfen Doktora başvurularınızı yapmadan önce Sağlık Bilimleri Enstitüsü web sayfası

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ANADOLU BİL MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ANADOLU BİL MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI PROGRAMLAR 1.SINIF YURTİÇİ 1.SINIF YURTDIŞI ADALET PR. (İÖ) 6 3 ADALET PR. 6 3 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

Detaylı

Yerleşen Aday Sayısı. Puan Türü. Yerleştirme Öncelikleri. Kontenj an. Devlet / Özel. En Küçük Puan. Ücreti

Yerleşen Aday Sayısı. Puan Türü. Yerleştirme Öncelikleri. Kontenj an. Devlet / Özel. En Küçük Puan. Ücreti Üniversite İlçesi-semti Devlet / Özel Program Kodu Program Adı Puan Türü Kontenj an Yerleşen Aday Sayısı En Küçük Puan Yerleştirme Öncelikleri ACIBADEM Ü. (İSTANBUL) Ataşehir-Küçükbakkalköy Özel 200150255

Detaylı

2015-2016 eğitim öğretim yılı için hazırlanmıştır.

2015-2016 eğitim öğretim yılı için hazırlanmıştır. 2015-2016 eğitim öğretim yılı için hazırlanmıştır. Kayıtlar 03 07 Ağustos 2015 tarihleri arasında HALİÇ YERLEŞKESİ nde yapılacaktır. Ü niversitemize yeni kayıt yaptıracak olan o ğ renciler Ö n kayıt başvuru

Detaylı

İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE

İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE ÖZEL DOSYA Özel ANADOLU ÖZEL DOSYA SAĞLIK MESLEK LİSESİ Geleceğin Mesleği eğitim kurumları İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE Özel DOSYA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ: HEDEFLER; ÖZEL DOSYA Mezuniyette Hemen İş Gelecek

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

KPPS-B P3 ile Hangi Bölümler Atanabilir?

KPPS-B P3 ile Hangi Bölümler Atanabilir? On5yirmi5.com KPPS-B P3 ile Hangi Bölümler Atanabilir? KPPS B- P3 türünden sınava girecekler hangi oturumlara girmek zorunda. Yayın Tarihi : 20 Nisan 2012 Cuma (oluşturma : 5/29/2016) ÖSYM her 2 yılda

Detaylı

ORYANTASYON PROGRAMI

ORYANTASYON PROGRAMI 2017-2018 ORYANTASYON PROGRAMI YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE-ALMANCA HAZIRLIK PROGRAMI İdari I. Oturum İdari II. Oturum 13 Eylül 2017 11:00 13 Eylül 2017 13:30 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İdari 12 Eylül

Detaylı

2015-2016 eğitim öğretim yılı için hazırlanmıştır.

2015-2016 eğitim öğretim yılı için hazırlanmıştır. 2015-2016 eğitim öğretim yılı için hazırlanmıştır. Kayıtlar 31 Ağustos - 4 Eylül 2015 tarihleri arasında HALİÇ YERLEŞKESİ nde yapılacaktır. Ü niversitemize yeni kayıt yaptıracak olan o ğ renciler istenen

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI ÜCRET BİLGİLERİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI ÜCRET BİLGİLERİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ -2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI ÜCRET BİLGİLERİ Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Süre Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi (Ücretli) 6 MF-3 57.500 Tıp

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde, diş hekimi klinik yardımcısı olarak diş hekiminin

Detaylı

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ Akadamik Yılı Bölüm Temsilcisi Seçimi Olacak Bölüm İsimleri Birim/Program Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ Akadamik Yılı Bölüm Temsilcisi Seçimi Olacak Bölüm İsimleri Birim/Program Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 Akadamik Yılı Bölüm Temsilcisi Seçimi Olacak Bölüm İsimleri Birim/Program Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Rekreasyon Spor Yöneticiliği İktisadi İdari ve Sosyal

Detaylı

2015-2016 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME VE BURS SIRALAMA SINAVI KILAVUZU

2015-2016 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME VE BURS SIRALAMA SINAVI KILAVUZU 01016 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME VE BURS SIRALAMA SINAVI KILAVUZU I. SINAVIN AMACI KKTC yurttaşı adaylar için tahsis edilen ve dağılımı Tablo 1 ve de verilen 8 burs kontenjanına aday saptamaktır. Bu sınava, yurt

Detaylı

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Meslek Yüksekokulu Programın Adı ve

Detaylı

KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI Bankacılık ve Sigortacılık Programı 5 Bankacılık ve Sigortacılık Programı (İ.Ö.) 5 Basım ve Yayın Teknolojileri Programı 9 Basım ve Yayın Teknolojileri Programı (İ.Ö.)

Detaylı