BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ"

Transkript

1 BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ HARMANCIK MESLEK YÜKSEK OKULU Aşçılık Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulan 14 meslek yüksek okuldan birisi olan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları kurumumuz, Eğitim-Öğretime Turizm ve Otel İşletmeciliği gün güçlendirerek eğitim vermeye devam Turizm ve Seyahat İşletmeciliği başlamıştır.kesintisiz ve kendisini her geçen eden kurumumuz, eğitim-öğretim yılında toplam 4 Program ve 605 öğrenci ile varlığını sürdürmektedir.

2 Aşçılık Programı Aşçılık mesleği insanlık tarihiyle birlikte başlamıştır ve günümüzün en popüler mesleklerinden birisi haline gelmiştir. Ülkemizin tarihi geçmişi, coğrafi ve kültürel özellikleri oldukça zengin olduğu dikkate alındığında aşçılık mesleğinin fırsatlardan yüksek derecede faydalanarak ve kurum olarak sürekli kendini yenileyerek; uluslararası standartlarda aşçılık eğitim sunmak, öğrencilerin meslekî vizyonunu genişletmek, onları her yönüyle profesyonel yaşama hazırlamak ve özel-kamu sektörlerinde aranılan-takdir edilen bireyler olmasını sağlamak gibi bilgilerinize sunulan ifadeler, okulumuzun aşçılık programına yönelik felsefisini oluşturmaktadır eğitim öğretim yılında açılmış olup 4 dönemlik eğitim süresine sahiptir. Öğrencilerimizin, birinci yıl veya ikinci yılsonunda 30 işgünü yaz stajı zorunluluğu vardır (8 AKTS olup diploma ekinde dipnot olarak belirtilir, 120 AKTS haricindedir). Program öğrenci kontenjanı 55 dir. Aşçılık programındaki öğrenciler, programdaki öğretim elemanlarımız ile birlikte, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmakta edindikleri bilgileri söz konusu yarışmalarda en iyi şekilde tecrübe etmektedirler eğitim öğretim yılından itibaren, İNOKSAN firması ile bir protokol imzalamış olup aşçılık programına kayıt hakkı kazanan ve kayıt yaptıran ilk üç öğrencimize burs imkaanı sağlanmaktadır. Pişirme Yöntemleri I-II, Mutfak Çeşitleri, Yöresel Mutfaklar, Soğuk Mutfağı, Ziyafet Mutfağı, Mutfak Uygulama I-II, Dünya Mutfakları, Deneysel Yiyecek Hazırlama, Pastane Ürünleri, Yemek Süsleme Sanatı, Yiyecek İçecek Servisi, vb uygulama dersleri ile öğrendikleri teorik bilgileri uygulama mutfağımızda pekiştirirler. Profesyonel iş hayatını okul içerisinde mikro ölçekte yaşamaktadır. Öğrencilerimiz gerekli teorik ve uygulamalı eğitimlerini başarıyla tamamladıklarında Aşçı unvanını kazanarak; turistik belgeli işletmelerde, restoranlarda, yemek fabrikalarında (catering şirketlerinde), uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında; aşçı başı, aşçı başı yardımcısı, kısım şefi, sos şefi, balık şefi, ızgara şefi, kızartmalar şefi, ızgara şefi, çorba şefi, sebze şefi, joker şef (değişim aşçısı), soğuk şefi, pastane şefi, kasap, dömi şefi, komi vb rütbelerle; araştırma şefi (test aşçısı), mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedariki yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi-koordinatörü, restoran müdürü vb kadrolarda çalışabilirler. Dikey Geçiş Sınavı na (DGS) sözel puan türünde girerek öğrencilerimiz, Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerine geçiş yapıp, eğitimlerini dört yıla tamamlayabilmektedirler.

3 Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programımızın amacı muhasebe ve vergi konusunda hizmet veren, muhasebe veya müşavirlik bürolarının ve ticari firmaların muhasebe ve finans bölümlerinin ihtiyacını karşılayacak elemanları yetiştirmektir. Muhasebe alanındaki temel bilgileri kavrayabilme, muhasebenin fonksiyonlarını ve önemini anlatabilme, mesleği ile ilgili mevzuatı takip edilebilme, muhasebe kayıtlarını oluşturabilme, finansal yapıyı analiz etme ve karar verme sürecinde finansal değerleri kullanabilme becerisi kazandırılmaya çalışılmaktadır. Öğrenci alımına öğretim yılında başlayan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı 4 dönemlik bir öğretim süresine sahiptir. Bölüm öğrenci kontenjanı 45 kişidir.öğrenciler bu süre içerisinde ilgi alanlarına göre Programla alakalı 30 iş günü staj yapma zorunluluğundadırlar. 3 ve 4. dönemlerde isteyen öğrencilerin iş deneyimi kazanma amacı ile derslerinin olmadığı 2 tam gün bir işyerinde çalışma şansı bulunmaktadır. İşletme, ikrisat, Genel Muhasebe, Hukuk, MeslekMev zuatı, Paket Programlar, Türk Vergi Sistemi, Dış Ticaret İşlemleri vb. gibi dersler ile öğrendikleri bilgileristaj ve işyeri eğitimi olanakları ile pekiştirirler. Bilgisayar laboratuvarımızda kullandıkları programlar ile sektörel açıdan kendilerini geliştirmektedirler. Muhasebe ve Vergi Bölümü mezunlarına Muhasebe Meslek Elemanı unvanı verilmektedir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programından mezun olan öğrenciler, mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Programını başarıyla tamamlayan ve Dikey Geçiş Sınavı na (DGS) eşit ağırlık puan türünde giren öğrencilerimiz, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İktisat, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Lojistik Yönetimi, Maliye, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümlerine geçiş yapıp, eğitimlerini dört yıla tamamlayabilmektedirler.

4 Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı İnsanlık tarihiyle beraber ortaya çıkan turizme katılma isteği, günümüzde çeşitli boyutlara ulaşarak dünya ekonomisinde söz sahibi bir sektör haline gelmiştir. İnsanların gittikleri turistik bölgelerde, konaklama ve yeme-içme ihtiyacının giderilmesi gerekliliği, turizm sektörünün en önemli etkilerini oluşturmaktadır. Bu amaçla kişilere profesyonel bir şekilde konaklama-otel işletmelerinde hizmet verilmesi düşüncesi ve nitelikli çalışan ihtiyacı, turizm ve otel işletmeciliği bölümlerinin kurulmasını sağlamıştır. Turizm ve Otel İşletmeciliği programımızın amacı; teorik ve pratik eğitim yoluyla otel işletmeciliği mesleğinin temel becerilerine sahip, girişimci, etkin iletişim becerisi olan ve alanı ile ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen bireyler yetiştirmek ve bu sayede turizm profesyonellerinin ara eleman olmalarından ziyade aranan eleman ve yönetici olmalarını sağlamaktır. Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, lise öğrenimi sonrasında iki yıllık eğitim vermektedir. Okulumuzun her sene kabul ettiği öğrenci kontenjanı 45 dir. Öğrencilerin mesleği ile ilgili alanlarda 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması da zorunludur. Öğrenciler, programda bulunan tüm zorunlu dersleri almak ve geçmek zorundadır. Zorunlu derslerin yanı sıra çeşitli seçimlik dersler de almaları gerekmektedir. Otel İşletmeciliği,Ön Büro Hizmetleri Yönetimi,Halkla İlişkiler ve Tanıtım,Gıda ve Personel işleri,turizm Ekonomisi vb. gibi dersler ile öğrendikleri bilgileri staj ve işyeri eğitimi olanakları ile pekiştirirler. Bilgisayar laboratuvarımızda kullandıkları programlar ile sektörel açıdan kendilerini geliştirmektedirler. Turizm Otel işletmeciliği programından mezun olan öğrenciler;konaklama işletmeleri,yiyecek ve içecek işletmeleri ağırlama hizmeti veren özel ve kamu kuruluşlarında istihdam edilebilirler. Programı başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz, Dikey Geçiş Sınavı na (DGS) eşit ağırlık puan türünden girerek İşletme,İşletme enformatiği,konaklama İşletmeciliği,Konaklama ve Turizm İşletmeciliği,Turizm İşletmeciliği,Otel Yöneticiliği,Turizm ve Otelcilik,Turizm ve Otel İşletmeciliği alanlarından dört yıla tamamlayabilmektedirler.

5 Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Programı Seyahat her zaman var olan ve insanların çeşitli amaçlarla yer değiştirmelerine olanak sağlayan bir olgudur. Seyahat etme şekillerinin yıllar içerisinde değişim göstermesi, farklı seyahat türlerinde farklı iş kollarının oluşmasına zemin hazırlamıştır. Günümüzde turizm alanında özellikle hava yolu ulaştırması hem istihdam hem de çalışanlarına sağladığı imkânlar sayesinde dikkat çekici seviyelere ulaşmıştır. Turizm ve Seyahat Hizmetleri programı; hizmetlerinin giderek çeşitlendiği ve ziyaretçi sayılarının giderek arttığı günümüzde; turistlerin tüm tatil süreçleri içinde ihtiyaç duydukları hizmetleri bir bütün içerisinde sunan donanımlı ve kalifiye elemanlar yetiştirilmeyi ilke edinmektedir. Turizm ve Seyahat Hizmetleri programı, lise öğrenimi sonrasında iki yıllık eğitim vermektedir. Program öğrenci kontenjanı 45 dir. Öğrencilerin mesleği ile ilgili alanlarda 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması zorunludur. Programımız; turizm ve seyahat sektöründe hizmet üretim süreçlerinde görev alabilecek ve yönetime yardımcı olabilecek veya kendi adına işyeri açıp çalıştırabilecek nitelikli insan gücünü, teorik ve pratik eğitim yoluyla seyahat hizmetleri mesleğinin temel becerilerine sahip, girişimci, etkin iletişim becerisi olan ve alanı ile ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Turizm Pazarlaması, Rezervasyon,Biletleme,Tur Programlama,Turizm Coğrafuası,Turizm Ekonomisi vb. gibi dersler ile öğrendikleri bilgileri staj ve işyeri eğitimi olanakları ile pekiştirirler. Bilgisayar laboratuvarımızda kullandıkları programlar ile sektörel açıdan kendilerini geliştirmektedirler. Programımızdan mezun olan öğrenciler; acente operasyon işlemleri, rezervasyon işlemleri ve biletleme işlemleri organizasyonlarını yapabilme becerisi kazanarak özellikle seyahat işletmeleri ve acenteleri, tur operatörleri, havayolu şirketleri, büyük turistik yolcu gemileri ve havaalanları gibi yerlerde çalışabilmektedirler. Turizm ve Seyahat İşletmeciliği programını başarıyla tamamlayan ve Dikey Geçiş Sınavı na (DGS) eşit ağırlık puan türünde girerek öğrencilerimiz Seyahat İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Öğretmenliği, Turizm İşletmeciliği, İşletme, İşletme-Ekonomi, İşletme Enformatiği bölümlerine geçiş yapıp, eğitimlerini dört yıla tamamlayabilmektedirler.

6 Harmancık Meslek Yüksekokulu HARMANCIKTAKİ YURT VE KONAKLAMA İMKÂNLARI Harmancık ilçesinde bir belediye yurdu ve 6 adet apart bulunmaktadır. Konaklama imkaanlarının öğrencilerimiz açısından var olanlarının yanında, Harmancık Eko Turizm Tesisleri turistik açıdan bungolavları ile konaklama imkaanı sağlamaktadır. Okulumuzda her yıl düzenli olarak,oryantasyon günleri, geleneksel aşure günü ve bahar şenlikleri düzenlenmektedir. Dönem içerisinde sektörün ileri gelenlerini ağırladığımız kurumumuzda,işletme yapılarını yakından tanıyabilmek amacı ile teknik gezi olanakları sağlanmaktadır. İLETİŞİM T : +90(224) T : +90(224) F : +90(224) M e r k e z M a h. Z e k a i G ü m ü ş d i ş C a d. N o : H a r m a n c ı k / B U R S A w w w. u l u d a g. e d u. t r / h a r m a n c i k h a r m a n c i u l u d a g. e d u. t r b u u h a r m a n c i k m y o b u u h a r m a n c i k m y o h a r m a n c i k m y o

HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 3. NESİL ÜNİVERSİTE

HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 3. NESİL ÜNİVERSİTE HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 3. NESİL ÜNİVERSİTE http://www.uludag.edu.tr/harmancik 1 HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU GENEL BİLGİ Meslek Yüksekokulumuz, 2008 2009 Yılında Eğitim-Öğretime başlamıştır. 2016

Detaylı

ORTACA MESLEK YÜKSEKOKULU

ORTACA MESLEK YÜKSEKOKULU ORTACA MESLEK YÜKSEKOKULU MY YOGA STUDIO OTEL, LOKANTA VE IKRAM HIZMETLERI BÖLÜMÜ ADAY ÖGRENCI BROSÜRÜ Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulu,Dalyan Yolu Üzeri 48600 Ortaca/ MUGLA Tel:

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MİLAS SITKI KOÇMAN MESLEK YÜKSEKOKULU Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu 1995-1996 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında merhume Nedime BELER'in bağışlamış olduğu binada

Detaylı

Fotoğraf: Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlyas Çapoğlu nun Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Ziyareti

Fotoğraf: Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İlyas Çapoğlu nun Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Ziyareti Ülkemizin turizm sektörüne kalifiye elemanlar yetiştirme amacıyla 2008 yılında kurulan Erzincan Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, aynı yıl Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, sonrasında

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ mezunları iş olanakları. İzmir

TURİZM FAKÜLTESİ mezunları iş olanakları. İzmir TURİZM FAKÜLTESİ mezunları iş olanakları İzmir İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde ; Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Rekreasyon Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Detaylı

EFES MESLEK YÜKSEKOKULU

EFES MESLEK YÜKSEKOKULU EFES MESLEK YÜKSEKOKULU TARİHÇEMİZ Efes Meslek Yüksekokulu; Dokuz Eylül Üniversitesi nin en yeni meslek yüksekokulu olarak Selçuk ilçesinde 2014 yılında kurulmuştur. Yüksekokul; Turizm ve Otel İşletmeciliği,

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU.

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU http://bilecik.edu.tr/ Gölpazarı Meslek Yüksekokulu 29 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. Yüksekokulumuzun hizmet binasında eğitim

Detaylı

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölümü

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölümü Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölümü Günümüzde turizm olayının ekonomik, sosyal ve toplumsal açıdan kazandığı önem, her geçen gün artmaktadır. Turizm sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet

Detaylı

GENEL BAKIŞ OKULUMUZ TARİHÇESİ KAYIT KABUL ŞARTLARI

GENEL BAKIŞ OKULUMUZ TARİHÇESİ KAYIT KABUL ŞARTLARI GENEL BAKIŞ Eskişehir Ali Güven Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, hizmet sektörü içerisinde önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan turizm faaliyetlerinde;

Detaylı

EFES MESLEK YÜKSEKOKULU

EFES MESLEK YÜKSEKOKULU EFES MESLEK YÜKSEKOKULU TARİHÇEMİZ Efes Meslek Yüksekokulu; Dokuz Eylül Üniversitesi nin en yeni meslek yüksekokulu olarak Selçuk ilçesinde 2014 yılında kurulmuştur. Yüksekokul; Turizm ve Otel İşletmeciliği,

Detaylı

TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ MESLEK ELEMANI

TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ MESLEK ELEMANI TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ MESLEK ELEMANI TANIM Turistik amaçlı, ulaştırma, konaklama, gezi, spor ve eğlence hizmetleri veren işletmelerde seyahat işletmecisi tarafından planlanan işleri yürüten meslek

Detaylı

FETHİ YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

FETHİ YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ FETHİ YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ OKULUMUZ Konum:Çolaklı Mahallesi Telefon : (0242) 763 72 30 İL MERKEZİNE 65 KM UZAKLIKTA İLÇE MERKEZİNE 15 KM UZAKLIKTA Derslik Sayısı: 21 Öğretmen Sayısı:

Detaylı

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ MESLEK ELEMANI

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ MESLEK ELEMANI TANIM Turizm ve otelcilik işletmelerinde turizm hizmetinin sunumu, pazarlanması ve işletmenin dış müşterilere tanıtımında görev alan kişidir. A-GÖREVLER Turizm ve otel işletmeciliği meslek elemanlarının

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy. TURİZM ve OTEL İŞLETMECİLİĞİ (YGS-6)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy. TURİZM ve OTEL İŞLETMECİLİĞİ (YGS-6) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy TURİZM ve OTEL İŞLETMECİLİĞİ (YGS-6) Turizm ve Otel İşletmeciliği Bu program; Türkiye ve Dünya Turizm sektörü için gerekli bilgi, beceri, tecrübe ve iş kültürüne sahip olan

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANIN TANIMI Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN AMACI Muhasebe ve Finansman alanı

Detaylı

TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ MESLEK ELEMANI

TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ MESLEK ELEMANI TANIM Turistik amaçlı, ulaştırma, konaklama, gezi, spor ve eğlence hizmetleri veren işletmelerde seyahat işletmecisi tarafından planlanan işleri yürüten meslek elemanıdır. A- GÖREVLER - Turistlerin; ulaşım,

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU Dikey Geçiş Sınavı Nedir? Dikey Geçiş Sınavı, 4 senelik lisans öğrenimine geçiş yapmak için her sene ÖSYM tarafından

Detaylı

YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ ALANI YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ ALANI ALANIN TANIMI Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı, bireylere temel bilimleri içeren bilgi ve beceriler ile özel mesleki bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, iyi iletişim

Detaylı

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ALANIN TANIMI Yiyecek İçecek Hizmetleri olan otel, restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme kurumları v.b. Yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak

Detaylı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi. Turizm Fakültesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi. Turizm Fakültesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Çiğli/İzmir Temmuz 2012 İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi; 14.07.2010 tarihinde kabul edilen ve 22.07.2010 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

Doç. Dr. Nazmiye Erdoğan,Program Başkanı 1

Doç. Dr. Nazmiye Erdoğan,Program Başkanı 1 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI TANITIM BİLGİ PAKETİ 1- Bölümün Puan Türü-Kontenjanı Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ (EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ Genel Bilgi BAŞKENT Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü (Türkçe) Yoğun rekabet koşulları altında olan

Detaylı

TOPLAM TOPLAM 21 30

TOPLAM TOPLAM 21 30 Adnan Menderes Üniversitesi DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLAR AŞÇILIK AŞÇILIK (İkinci Öğretim) TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ (İkinci Öğretim) TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ

Detaylı

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ ÖĞRETMENİ

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim, kurum ya da kuruluşlarında; öğrencilere konaklama işletmeciliği konularda bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandıran kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI BİRİNCİ YIL TEORİK UYGULAMA AKTS 1 Turizme Giriş 2 İktisada Giriş 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. REM205 İletişim Yönetimi 2 0 0 2 2. TD101 Türk Dili I 2 0 0 2 2 Seçmeli Ders Grubu 2 6

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. REM205 İletişim Yönetimi 2 0 0 2 2. TD101 Türk Dili I 2 0 0 2 2 Seçmeli Ders Grubu 2 6 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2014/15 ÖĞRETİM PROGRAMI 05.12.2014 Hazırlık YD001 Hazırlık Sınıfı 0 0 0 0 60 60 1. Yarıyıl AI101 Atatürk İlke ve İnkılapları

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKULUMUZ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 31.12.2009 tarihli ve 27449 sayılı (7. Mükerrer) Resmi Gazetede yayımlanan,

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II.

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II. 2017 - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI 19 MART AŞÇ 110 GIDA TEKNOLOJİSİ 09.00 101 RHİ 107 İLETİŞİM 11.00 200 AŞÇ 222 YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI II 14.00 202 19.00 206-207

Detaylı

Büro Yönetimi ve Yönetici

Büro Yönetimi ve Yönetici Büro Yönetİmİ ve Yönetİcİ Asİstanlığı Programı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programının a- macı; hızlı değişen ve gelişen iş dünyasının gereksinimlerini karşılayabilecek bilgi ve becerilerle donatılmış,

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gelişen ve Geliştiren Üniversitemizin bir şubesi olan Torul Meslek Yüksekokulu; bünyesinde bulunan programları ile ülkemizde

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET PROGRAMI TANITIM BROŞÜRÜ KURULUŞ 08.04.2010 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu`nda bölümümüzün birinci öğretimine 2010-2011 öğretim

Detaylı

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU

KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU KAYSERİ TİCARET MESLEK LİSESİ ALAN-DAL TANITIMLARI SUNUSU Okulumuzda MEGEP Sisteminde 2 alan ve bu alana bağlı 3 ayrı dalda eğitim-öğretim sürdürülmektedir. Eğitim süresi 4 yıldır. TİCARET MESLEK LİSESİ

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Adalet Meslek Yüksekokulu, 09.02.2012 tarih ve B.30.0.EÖB-101.02.05-1426 sayılı YÖK kararı ve Dicle Üniversitesi Senatosu nun 21.03.2012

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI HAZIRLIK 1.Yarıyıl Dersleri 2.Yarıyıl Dersleri TOPLAM Hazırlık I TOPLAM Hazırlık II 1. SINIF 1.Yarıyıl Dersleri

Detaylı

SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ ÖĞRETMENİ

SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği

Detaylı

Otomotiv Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : : 606 kişi ( tarihleri arasında) Mezun Sayımız

Otomotiv Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : : 606 kişi ( tarihleri arasında) Mezun Sayımız Otomotiv Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : 2005 Mezun Sayımız : 606 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan :50

Detaylı

ANKARA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ. turizm eğitiminde 53 yıl

ANKARA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ. turizm eğitiminde 53 yıl M.E.B ANKARA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ turizm eğitiminde 53 yıl tanıtım broşürü 2013 Hakkımızda Vİzyonumuz Otelcilik ve Turizm Eğitiminde Öncü bir Kuruluş olmaktır. misyonumuz Milli eğitimde süratle

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN;

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN; İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN; Duyuru Başlama Tarihi : 4.07.207 Son Başvuru Tarihi : 28.07.207 Ön Değerlendirme Tarihi : 3.07.207 Sınav Giriş Tarihi : 02.08.207 Sonuç Açıklama Tarihi : 03.08.207

Detaylı

Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokuluna HOŞGELDİNİZ

Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokuluna HOŞGELDİNİZ Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokuluna HOŞGELDİNİZ Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu, Tel: 0322 5165477-78-79-80 Fax: 0322 5153826 http: //kozan.cu.edu.tr Yüksekokulumuzun Kısaca

Detaylı

Mutfağın Bölümleri ve Mutfak Personeli

Mutfağın Bölümleri ve Mutfak Personeli Mutfağın Bölümleri ve Mutfak Personeli Mutfağın Ana Bölümleri Otel işletmelerinde örgüt yapısı oluşturulurken şunlara dikkat edilmelidir: İşletmenin büyüklüğü ve türü, İşletmenin örgütsel yapısı, Mutfağın

Detaylı

YGS 1 Puanlı Lisans Programları (4 Yıllık Bölümler) YGS 2 Puanlı Lisans Programları (4 Yıllık Bölümler)

YGS 1 Puanlı Lisans Programları (4 Yıllık Bölümler) YGS 2 Puanlı Lisans Programları (4 Yıllık Bölümler) YGS Puanı ile Tercih Edilebilecek Bölümler aşağıdadır. YGS 1 Puanlı Lisans Programları (4 Yıllık Bölümler) Aktüerya 4 1 Basım Teknolojileri 4 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri 4 1 Bilgisayar

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ (EK-C) BAŞKENT Üniversitesi Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü (Türkçe) Genel Bilgi Muhasebe ve Finansal Yönetim

Detaylı

uygulamalı bilimler fakültesi

uygulamalı bilimler fakültesi KÜÇÜKYALI YERLEŞKESİ uygulamalı bilimler fakültesi ULUSLARARASI LOJİSTİK BÖLÜMÜ (İNGİLİZCE DESTEKLİ) HAVACILIK YÖNETİMİ Turİzm Yönetİcİlİğİ Bölümü (İNGİLİZCE DESTEKLİ) İstanbul Ticaret Üniversitesi, Uygulamalı

Detaylı

AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ

AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN MESLEK MESLEK SEVİYESİ : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Aşçı Yardımcısı, hijyen ve sanitasyon kurallarına

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi turizm işletmeciliği, turizm rehberliği, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinin

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇ 113 MUTFAK EKİPMANLARI AŞÇ 202 PASTANE ÜRÜNLERİ 14.00 201 BİL 150 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ 18.00 101 AŞÇ 244 AROMATİK OTLAR, BAHARATLAR VE KARIŞIMLAR TÜR 126 TÜRK DİLİ II 19.00 104-105

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksekokulu 1989 yılından bu yana dünyanın ortası Akşehir den bilime açılan bir kapı olarak hizmet vermektedir.

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART UNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİGİ YE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART UNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİGİ YE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART UNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİGİ YE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ YÖNERGENİN AMACI MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Turizm İşletmeciliği ye Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerinin

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI AMAÇ Bu faaliyette verilecek bilgiler sonunda muhasebe ve finansman alanındaki meslekleri ve meslek elemanlarını tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Türkiye

Detaylı

ÖNSÖZ. Birinci Bölüm. Turizm ve Seyahat

ÖNSÖZ. Birinci Bölüm. Turizm ve Seyahat ÖNSÖZ Birinci Bölüm Turizm ve Seyahat Turizm... 1 Turist... 2 Seyahat... 2 İnsanların Seyahat Amaçları... 4 Turizmin Sınıflandırılması... 6 Turizm Tipleri... 6 Seyahat Acentalarının Dünyada ve Türkiye

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 50

ÖĞRENME FAALİYETİ 50 ÖĞRENME FAALİYETİ 50 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI AMAÇ Bu faaliyet sonunda Yiyecek İçecek Hizmetleri alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Yiyecek ve içecek hizmetleri

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL NO DERS ADI TEORİK UYGULAMA AKTS 1 Turizme Giriş 3 0 3 2 İktisada Giriş 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I

Detaylı

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi. Programın Amaçları

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi. Programın Amaçları Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Programın Amaçları Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Lisans Programının amacı, envanter, taşımacılık, depolama ve paketleme gibi konuları içeren ve bu

Detaylı

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER Muğla Meslek Yüksekokulu (MMYO) iki yıllık eğitim sonrasında önlisans diploması veren bir yükseköğretim kurumudur. 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler

Detaylı

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI AMAÇ KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI Bu öğrenme faaliyeti ile konaklama ve seyahat hizmetleri alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Günümüzde turizm sektörünün

Detaylı

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z İŞLETME ANABİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 YVO5001 Yönetim ve Organizasyonda

Detaylı

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise MUHASEBE VE ERP EĞİTİMLERİ Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise Bilge Adam Akademi nin Muhasebe ve ERP eğitimleri; şirketlerin ihtiyaç duyduğu, hem muhasebe alanında teorik bilgiye sahip

Detaylı

GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI ALANIN TANIMI:

GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI ALANIN TANIMI: GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen ve güvenli gıda üretimini sağlamak için duyusal, fiziksel,

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

Ek-Kontenjan Puan, Kontenjan, Ücret ve Burslar

Ek-Kontenjan Puan, Kontenjan, Ücret ve Burslar 2018-2019 Ek-Kontenjan, Kontenjan, ve Burslar Program Adı Türü Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi (li) SAY 382,93905 4 66.000 -- Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği (%50 Burslu) DİL -- 41

Detaylı

SOĞUK MUTFAK AŞÇISI KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

SOĞUK MUTFAK AŞÇISI KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN TANIM Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, soğuk olarak tüketilen çorba, et ve deniz ürünleri, zeytinyağlı sebze ve bakliyat, meze yemekleriyle salata ve salata sosu hazırlama vb. işleri yapma

Detaylı

Öğr.Elemanı SNF1 SNF2 SNF Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarih ,00 Dr.Öğr.Üyesi Durmuş K Uz.E.S

Öğr.Elemanı SNF1 SNF2 SNF Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarih ,00 Dr.Öğr.Üyesi Durmuş K Uz.E.S Bütünleme Sınav TarihlerBOLUM ADI: Aşçılık 1 İÖ 1 2 Hijyen ve Sanitasyon 24.01.2019 12,00 Öğr.Gör. Şenay DEMİR 118 1 2 Mutfak Planlama 24.01.2019 13,00 Öğr.Gör. Şenay DEMİR 118 1 2 Türk Dili 1 24.01.2019

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesinin Gelişen ve Geliştiren Üniversite sloganıyla beraber misyon ve vizyonunu bu doğrultuda belirleyen Meslek Yüksekokulumuz,

Detaylı

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :---

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :--- İnşaat Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 1976 Eğitime Başlama Yılı : 1976 Mezun Sayımız : 1554 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 130

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI - TURİZM REHBERLİĞİ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMLERİ

ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI - TURİZM REHBERLİĞİ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMLERİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI - TURİZM REHBERLİĞİ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMLERİ Ders Adı Sınav Tarihi Saati Yeri GMS362 Endüstriyel Mutfak Planlaması

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -23 AMAÇ KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SEFERİHİSAR FEVZİYE HEPKON UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ AKTS BİLGİ PAKETİ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SEFERİHİSAR FEVZİYE HEPKON UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ AKTS BİLGİ PAKETİ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SEFERİHİSAR FEVZİYE HEPKON UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ AKTS BİLGİ PAKETİ GENEL TANIM KURULUŞ (KURULUŞ TARİHİ, PROGRAMIN GENEL YAPISI)

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -30 AMAÇ MUHASEBE VE FİNANSMAN Bu faaliyette verilecek

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANI

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANI TANIM Gelişen teknolojinin yarattığı yeni iş hayatı koşullarına uygun; bilgisayar, büro otomasyonunu kullanabilen, her türlü iletişim, yazışma, dosyalama işlemlerini yapabilen ve ilişkiler zincirini koparmadan

Detaylı

5105 Ekonomi ve Finans 4 5105 Ekonomi ve Finans 4 5106 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları 4 3226 İşletme 4

5105 Ekonomi ve Finans 4 5105 Ekonomi ve Finans 4 5106 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları 4 3226 İşletme 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 1245 Mobilya ve Dekorasyon 2 9077 Ağırlama Hizmetleri 2 5368 Turizm ve Otel İşletmeciliği

Detaylı

TARIM İŞLETMECİLİĞİ VE PAZARLAMA MESLEK ELEMANI

TARIM İŞLETMECİLİĞİ VE PAZARLAMA MESLEK ELEMANI TANIM Tarım işletmelerinde günümüz koşullarına göre, işletme ve pazarlama olanaklarını bilen ve bu doğrultuda verimliliğin arttırılması için çalışan kişidir. A-GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR T.C. YABANCI T.C. T.C. YABANCI

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 2016 GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 2016 GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ :00 : :00 : :00 : :00 : :00 : 0:00 0: 09: 0:00 0: KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 0 0 GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ. GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI STAJ YÖNERGESİ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ. GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI STAJ YÖNERGESİ İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI STAJ YÖNERGESİ Kabul eden makam, tarih ve sayı : Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Kurulu, 29/01/2016 (342) Ek ve değişiklikler

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. AGE100 Temel Biligi Teknolojileri TD101 Türk Dili I AGE106 Muhasebe I

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. AGE100 Temel Biligi Teknolojileri TD101 Türk Dili I AGE106 Muhasebe I ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2014/15 ÖĞRETİM PROGRAMI 14.11.2014 Hazırlık YD001 Hazırlık Sınıfı 0 0 0 0 60 60 1. Yarıyıl AGE100 Temel Biligi Teknolojileri 2

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI Ankara, 2015 2 MUSTAFA KEMAL ATATURK (1881-1938) 3 İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 5 ADALET... 6 KONAKLAMA VE SEYAHAT

Detaylı

2013 - ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. Erkan AYYILDIZ Koor.Rehber Öğretmen

2013 - ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. Erkan AYYILDIZ Koor.Rehber Öğretmen 2013 - ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Erkan AYYILDIZ Koor.Rehber Öğretmen ÜNİVERSİTEYİ KAZANMADA 3 KURAL *YOLUNU KARARLI BİR ŞEKİLDE DOĞRU ÇİZ *ASLA KORKMA,UMUTSUZLUĞA DÜŞME *SENİ ENGELLEYEN

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati.

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati. ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan i Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 UTI5101 İstatistik ları Z 3 0 3 3 6 UTI5103

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 5 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 5 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 5 TUR 141 Hukuk Başlangıcı

Detaylı

- ALANI VE TÜM DALLARI GAZETECİLİK / MASAÜSTÜ YAYINCILIK. Gıda Teknolojisi (YO) 6017 GIDA TEKNOLOJİSİ

- ALANI VE TÜM DALLARI GAZETECİLİK / MASAÜSTÜ YAYINCILIK. Gıda Teknolojisi (YO) 6017 GIDA TEKNOLOJİSİ 6003 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ 101 BESLENME VE EV YÖNETİMİ Beslenme ve Diyetetik 6004 AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ Moda Tasarımı 6005 BAHÇECİLİK Organik Tarım İşletmeciliği Basım Teknolojileri Bilgisayar

Detaylı

EŞİT AĞIRLIK PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROĞRAMLARI

EŞİT AĞIRLIK PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROĞRAMLARI 1 Aile ve Tüketici Bilimleri 2 Aktüerya ve Risk Yönetimi 3 Antrenörlük Eğitimi 4 Antropoloji 5 Arkeoloji 6 Avrupa Birliği İlişkileri 7 Bankacılık (Fakülte) 8 Bankacılık (Yüksekokul) 9 Bankacılık ve Finans

Detaylı

AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE

AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : AŞÇI MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Aşçı, mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon

Detaylı

PASTACI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : PASTACI YARDIMCISI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE

PASTACI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : PASTACI YARDIMCISI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE PASTACI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : PASTACI YARDIMCISI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Pastacı Yardımcısı, pastane mutfağı araç,

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ PAZARYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU.

Ü N İ V E R S İ T E S İ PAZARYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ PAZARYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU http://bilecik.edu.tr/ Pazaryeri Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurumunun 14.02.1994 tarih ve 94.5.332 sayılı kararları gereği

Detaylı

Daha Önce Alınan Dersler Bölümümüzdeki Karşılığı Olan Dersler Uygunluğu

Daha Önce Alınan Dersler Bölümümüzdeki Karşılığı Olan Dersler Uygunluğu Öğrencinin Soyadı: Mürsel ARSLAN Daha Önce Alınan Dersler Bölümümüzdeki Karşılığı Olan Dersler luğu Geçme tu Kodu 1 İngilizce I 2 80 210014 İngilizce- I 6 Değil* 2 Türk Dili- I 2 80 210010 Türk Dili- I

Detaylı

GASTRONOMİ UZMANI TANIM

GASTRONOMİ UZMANI TANIM TANIM Gastronomi uzmanı zengin Türk mutfak kültürünün geliştirilmesini, uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve saygınlığının korunmasını sağlayan, modern ve klasik pişirme teknikleriyle yiyecek-içecek yönetimi

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II.

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II. - 2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇ 109 MUTFAK PLANLAMA 11.00 106-107 AŞÇ 223 DÜNYA MUTFAĞI 11.00 203 25 ARALIK AŞÇ 107 HİJYEN VE SANİTASYON -102 AŞÇ 221 YARATICI MUTFAK

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK MESLEK ELEMANI

ULUSLARARASI LOJİSTİK MESLEK ELEMANI TANIM Uluslararası pazarda faaliyet gösteren firmaların, farklı alanlardaki üretim, satış, satın alma ve nakliye işlerinde yöneticilerle birlikte çalışan kişidir. A-GÖREVLER - Uluslararası pazarları inceler,

Detaylı

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece İnşaat Teknolojisi programı1976 yılında Yapı Bölümü adı altında kurulmuş olup daha önce Akdeniz üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini dürdürmüştür. Mehmet

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II.

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II. - 2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI SALI CUMA AŞÇ 107 HİJYEN VE SANİTASYON 16.00 101-102 AŞÇ 223 DÜNYA MUTFAĞI 11.00 107 18.00 SEMİNER SALONU AŞÇ 116 PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

Detaylı

Güz Yarıyılı Ara Sınav Programları

Güz Yarıyılı Ara Sınav Programları Adalet Programı 1. Sınıf ADA 105 / ADL 105 - Türk Anayasa Hukuku rtesi ADL 163 İletişim ADA 101 / ADL 101 Hukuk Başlangıcı TÜRK 101 65 ADA 161 Anayasa Hukuku (Genel Esaslar) ADA 153 / ADL 153 Büro Yönetimi

Detaylı

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise MUHASEBE VE ERP EĞİTİMLERİ Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise Bilge Adam Akademi nin Muhasebe ve ERP eğitimleri; şirketlerin ihtiyaç duyduğu, hem muhasebe alanında teorik bilgiye sahip

Detaylı

OKULUMUZDAKİ ALANLAR VE ALANLARIN ÜNİVERSİTEDE SEÇEBİLECEKLERİ BÖLÜMLER

OKULUMUZDAKİ ALANLAR VE ALANLARIN ÜNİVERSİTEDE SEÇEBİLECEKLERİ BÖLÜMLER OKULUMUZDAKİ ALANLAR VE ALANLARIN ÜNİVERSİTEDE SEÇEBİLECEKLERİ BÖLÜMLER Uydukent Kız Teknik ve Meslek Lisesi, hem Anadolu Kız Meslek hem de Kız Meslek Lisesi olarak öğrencilere eğitim vermektedir. Anadolu

Detaylı

TUR. OTEL İŞL. 1. PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMATRESİ

TUR. OTEL İŞL. 1. PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMATRESİ TUR. OTEL İŞL. 1. PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMATRESİ SINIF 1. ÖĞRETİM TRANS. HOT. MAN. KONUL İLİŞKİLERİ TRANS. HOT. MAN. KONUL İLİŞKİLERİ ENDÜSTRİ İŞLETME YÖNETİMİ TRANS. HOT. MAN. GİRİŞ TRANS.

Detaylı

GASTRONOMİ UZMANI TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

GASTRONOMİ UZMANI TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER GASTRONOMİ UZMANI TANIM Gastronomi Uzmanı; Zengin Türk mutfak kültürünün geliştirilmesini, uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve saygınlığının korunmasını sağlayan, modern ve klasik pişirme teknikleriyle

Detaylı

Seçmeli Ders -2 Seçmeli

Seçmeli Ders -2 Seçmeli KODU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI MÜFREDATI 1. SINIF 1. YARIYIL ADI 5318163 Bankacılığa Giriş Zorunlu 3 0 3 3 4 5318164 Sigortacılığa Giriş Zorunlu 2 0 2 2 3 5318165 Mikro İktisat Zorunlu 3 0 3

Detaylı