ULUSLARARASI NAKLİYECİLER DERNEĞİ. Sayı: S12 18 İstanbul,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ULUSLARARASI NAKLİYECİLER DERNEĞİ. Sayı: S12 18 İstanbul, 17.04.2012"

Transkript

1 Sayın Üyemiz, Konu 1: Bulgaristan da Ağır Vasıtalar İçin Yürüme Yasağı Bulgaristan da kutlanan resmi tatillerde, tatilin öncesindeki son işgünü ve tatilin son günü, saat 16:00 22:00 saatleri arasında, ayrıca 20 Mayıs Eylül 2012 tarihleri arasında Cuma ve Pazar günleri de 16:00-22:00 saatleri arasında ağır vasıtaların ana transit yollara çıkmalarının yasaklandığı bildirilmiş idi. Konuyla ilgili olarak diğer detaylar şu şekildedir; 16:00-22:00 saatleri arasındaki yasak aşağıdaki günlerde uygulanmayacaktır: 13,15,20,22,29 Nisan/ 18,20 ve 25 Mayıs/ 7,28 ve 30 Eylül 16:00-22:00 saatleri arasındaki yasak aşağıdaki günlerde de geçerlidir; 12 ve 16 Nisan/ 1 ve 23 Mayıs/ 5 Eylül Bu uygulama, canlı hayvan, taze ve bozulabilir/dondurulmuş gıda yüklü araçlar için geçerli değildir. Üyelerimizin bilgilerine rica olunur. Konu 2: Macaristan Yol Kısıtlamaları Hakkında Macaristan otoyollarında 7,5 ton üzerindeki yerli ve yabancı araçlar için geçerli yol kısıtlamaları şu şekildedir; itibaren başlayan ve tarihine kadar geçerli olan: Cumartesi günleri 22:00 den Pazar günleri saat 22:00 ye kadar, tarihleri arası geçerli olacak olan: Cumartesi günleri saat 15:00 den Pazar günleri saat 22:00 ye kadar. Bu uygulama, canlı hayvan, taze ve bozulabilir/dondurulmuş gıda yüklü araçlar için geçerli değildir. Konu 3: Ülke Sürüş Yasakları Hakkında Daha önceden de duyurduğumuz üzere, ülkelere ait sürüş yasakları/resmi tatiller adresi üzerindeki ÜLKELER klasörü içerisinde yer almaktadır. Üyelerimizin 2012 yılı için geçerli kısıtlamalara dair bilgi edinmesi rica olunur.

2 Konu 4: Slovenya da Beklenen Genel Grev Hakkında Slovenya Ljublyana Büyükleçiliği nden ve Slovenya Gümrük Müdürlüğü nden şifahi olarak yarın Slovenya kamu personelinin genel bir greve gideceği bilgisi alınmıştır. Slovenya gümrüklerinin çalışmaya devam etmesi beklenmekle birlikte, iş yavaşlatma eylemi olabileceği hususu üyelerimizin bilgilerine önemle rica olunur. Konu 5: DEİK Türk-İngiliz İş Forumu İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Green ve beraberindeki önde gelen iş dünyası temsilcilerinin İstanbul ziyaretleri kapsamında, DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu nun işbirliği ve Bahçeşehir Üniversitesi nin evsahipliğinde, 26 Nisan 2012 Perşembe günü saat da, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Fazıl Say Auditoriumu nda Türk-İngiliz İş Forumu düzenlenecektir. Anılan Foruma T.C. Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek de katılarak iki ülke iş dünyasına hitap edeceklerdir. İngiltere, gelişmiş bir finans merkezi ve birçok Türk şirket için Avrupa'ya açılan bir kapı olmasının yanı sıra pek çok açıdan Türkiye nin en önemli müttefiklerinden biridir. Küresel ekonomi yeniden şekillenirken, Türkiye'nin dünyadaki önemli finans ve yatırım merkezlerinden biri olma yolunda ilerlerken İngiltere gibi doğal ve güçlü müttefik ler ile geliştireceği işbirlikleri büyük önem taşımaktadır. İngiltere ile ticaret hacmimiz 2011 yılında 14 milyar dolara ulaşmış, ihracat fazlamız 2 milyar doların üzerinde gerçekleşmiştir. Enerji-yenilenebilir enerji, ICT, demiryolu elektrifikasyonu, hijyenik çözümler, madeni yağlar alanında faaliyet gösteren, değişik sektörlere yönelik mühendislik, teknoloji ve danışmanlık hizmetleri ile yenilikçi iş çözümleri sunan firmaların yer aldığı konuk heyet listesi, taslak program ve katılım formu adresi üzerindeki ilgili haberin ekinde yer almaktadır. Üyelerimizin bilgilerine rica olunur. Konu 6: TIR Karnesi Anketi Derneğimiz (UND), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) işbirliğiyle ülkemiz nakliyecilerinin, TIR Karnesi kapsamında, AB ye/den gerçekleştirdikleri taşımalarda karşılaştıkları sorunların, maliyetlerin ve kullanılan yöntemlerin tespiti, TIR sisteminin zayıf ve güçlü yönlerinin belirlenmesi ve kullanımının kolaylaştırılmasına ve sektörün TIR sistemiyle ilgili ilave beklentilerinin belirlenmesine yönelik olarak bir anket geliştirilmiştir.

3 Ankete linkinden ulaşılarak, internet ortamında doldurulması mümkündür. Sadece birkaç dakikanızı ayırarak firmanızca sağlanacak bilgi ve görüşler TIR Karne sisteminin geliştirilmesi ve siz değerli kullanıcılarının sorunlarına çözüm üretilebilmesi açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle anketin 20 Nisan 2012 tarihine kadar cevaplanması konusunda özen gösterilmesini ve yardımlarınızı rica eder desteğiniz için teşekkür ederiz. Uzman Erman Ereke Dahili: 308 Konu 7: Ortak Transit Rejimine İlişkin Mevzuat Semineri Cumartesi günü MTSO Konferans Salonunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Ortak Transit Rejimine İlişkin Mevzuat Semineri düzenlenecektir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personelinin katılacağı ve Ortak Transit Rejimi hakkında soruların cevaplanacağı seminere katılım ücretsiz olup, üyelerimiz davetlidir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ndan Ortak Transit Rejimine İlişkin Mevzuat Semineri Tarih Yer Program : Cumartesi : MTSO Konferans Salonu 4.Kat : NCTS (uygulama) NCTS (soru-cevap) UND Mersin Bölge Temsilcisi Şemsettin Kurtay und.mersin@und.org.tr Konu 8: Taşımacıya Özel Yeni Türk Ticaret Kanunu Semineri (25 Nisan 2012 Çarşamba saat 09:30 13:00) Mali müşaviriniz veya muhasebecinizden aldığınız ticari işleyiş ile ilgili notlar tamam peki işin taşıma boyutu ne şekilde olacak? Hayatımıza çok büyük değişiklikler getirmesi beklenen Yeni Türk Ticaret Kanununu sadece ve sadece Taşımacılık Hukuku, taşımacın sorumlulukları ve uygulamadaki etkilerini büyüteç altına alacağımız bu eğitimi size özel hale getirdik. Merak edilen sorular; 1. Kara taşıma ya ilişkin yapılan reformlar nelerdir? 2. Yeni T.T.K ya göre; Taşıma Sözleşmesi nasıl yapılacaktır?

4 3. Yükleme ve boşaltma esnasında meydana gelen zararlar hangi tarafın sorumluğundadır? 4. Yeni TTK ya göre SDR nedir? Ödemeli teslim nedir? 5. Malın kaybedilmesi, hasarlanması geç taşınması sorumlulukları nasıl belirlenecektir? 6. Demiryolu Taşımasında TTK uygulanabilecek midir? 7. Multimodal (Çoklu Taşımalar) da kurallar nasıl belirlenecektir? 8. Konteyner taşımasındaki sorumluklar nasıl belirlenecektir? 9. Konteynırın açılması ile birlikte, malların zarar gördüğünün ortaya çıkması durumunda, taşıyıcı hangi kurallara göre sorumlu olacaktır? 10. Taşıma Hukukundaki değişiklik Sigorta sözleşmelerini nasıl etkileyecektir. 11. TTK deki değişiklikler Lojistik sektörünün taleplerine cevap verebilmekte midir? Yeni Ticaret Kanununun Taşıma ya ilişkin hükümleri bir reform niteliğindedir. Yukarda belirtilen, soruların tümü yeni Türk Ticaret Kanunundaki madde düzenlemeleri ile cevaplanabilmektedir. Sözü edilen, madde düzenlemelerinin çoğu, yeni düzenlemelerdir. Bir kısmı da, bir önceki kanundaki düzenlemelerin gözden geçirilmiş ve daha işlevsel hale getirilmiş halleridir. Taşımacı gözüyle baktık ve yukarıdaki sorulara bizi bizden iyi tanıyan ve taşımacılık hukuku konu edildiğinde ilk adreslerden biri haline gelen Öğretim Üyelerimizden Av. Egemen Gürsel ANKARALI ile birlikte cevap arayacağız. Eğitim 25 Nisan 2012 Çarşamba günü saat 09:30 13:00 arası düzenlenecektir. Ayrıntılı bilgiye adresli web sayfamızdan veya (pbx) numaralı telefonumuz vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. Konu 9: ADR Eğitimi 25 Nisan 2012 Çarşamba Günü Başlayacaktır 25 Nisan 2012 Çarşamba günü başlayacak olan ADR Eğitimine kayıt için başvurular mevzuat gereği 20 Nisan 2012 Cuma günü Saat de sona erecektir. Gerekli Belgeler: 1 adet Fotoğraf (JPEG formatında veya orijinal hali) SRC 3 veya SRC 4 Belgesinin Fotokopisi Ehliyet fotokopisi Kimlik Fotokopisi ADR Eğitimine katılacak sürücülerin SRC 3 veya SRC 4 Belgesine sahip olmaları yasa gereği zorunludur! Katılım kontenjan ile sınırlı olup, kayıtlar başvuru önceliğine göre alınacaktır Konu 10: SRC(1-2 / 3-4) Eğitimi 28 Nisan 2012 Cumartesi Günü Başlıyor 28 Nisan 2012 Cumartesi günü başlayacak olan SRC Eğitimine kayıt için başvurular mevzuat gereği 20 Nisan 2012 Cuma günü Saat de sona erecektir.

5 Gerekli Belgeler: 1 adet Fotoğraf (JPEG formatında veya orijinal hali) Ehliyet fotokopisi Kimlik Fotokopisi Katılım kontenjan ile sınırlı olup, kayıtlar başvuru önceliğine göre alınacaktır Konu 11: ÜDY 3 Eğitimi 29 Nisan 2012 Pazar Günü Başlayacaktır Lojistik Sektörüne Giriş Sertifika Programı olarak da bildiğimiz Üst Düzey Yönetici Eğitim Programı toplam 130 saatten ibaret olup, sektöre girmek isteyen ve sektörün içinde olup, bilgisine ve donanımına artı değer katmak isteyenler için muhteşem bir eğitimdir. Taşımacılık ve Lojistik Sektörünün ana temasını içeren birçok konu başlığının yer aldığı müfredat içerik bakımından eşine az rastlanır zenginliğe sahiptir. Konusunda uzman ve sektörü yakından tanıyan eğitmen kadrosuyla verilen eğitimlerimize ilgi her geçen gün daha da artmaktadır. Türkiye de IRU (Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği) tarafından akredite edilen ilk eğitim kuruluşu olarak bizleri tercih eden binlerce katılımcımız, verdiğimiz IRU Sertifikaları ile iş dünyasında hep bir adım önde olmanın gururunu yaşadılar Son Başvuru Tarihi: 24 Nisan 2012 Salı Konu 12: Liderlik Eğitimi 24 Nisan 2012 Salı günü gerçekleştirilecektir. Firmanızda Lider Siz misiniz? Yoksa! Son zamanların sihirli terimi Takım Koçu nu çokça duyuyorsunuz. Hakikaten firmanızı eski tabirle aile reisi olarak siz mi, yoksa ekipten birileri mi yönetiyor? İşlerin tamamını biz yapmayalım diye çok fazla mı yetki verdik acaba? Koçluk süreci dört temel soruya dayanır: 1. Firmanızı gelecekte nereye taşımak istiyorsunuz? Hedefiniz neresi? Ulaşılacak hedef nedir? ' Sorusunun cevabı belirlendiğinde süreç de başlamış olur. 2. Kurum belirlenen hedefe nasıl ulaşır? Hedefe ulaşmak için gerekli eylem adımları nelerdir? İhtiyaç duyulan kaynaklar nelerdir? Koçluk sürecinde, planlama ve uygulama aşamalarının belirlendiği süreçtir. 3. Uygulama süreci kararlılıkla nasıl sürdürülür? Bu aşamada; kurumun var olan değerlerinin özümsenmesi, kararlılık ve motivasyon ile hedefe doğru eylem adımlarının uygulanması sağlanır.

6 4. Kurum hedefe ulaştığını nasıl anlayacak? Bu aşama, değerlendirme ve hedefe planlanıldığı şekilde ulaşıldığından ve sürdürüldüğünden emin olunma aşamasıdır. Kuruma Özel Koçluk Süreci Aşamalarımız: Koçluk Hizmetiyle Ulaşılacak Hedefin Belirlenmesi Kurumun var olan Durum Tespiti Planlama Uygulama Koçluk Hizmeti Alan Kurumlarda Neler Değişiyor? Çalışanlar kendi gelişimlerinde sorumluluk alıyorlar. Hedefe ve stratejiye odaklanma sağlanıyor. Değişime uyum sağlamakta esneklik ve hız kazandırılıyor. Yaratıcılığı arttırıyor. Çalışanların yetkinliklerini geliştirir. Çalışanların motivasyonlarını arttırır. Çalışanların kuruma bağlılıkları artar. Geleceğin başarılı ve iz bırakan kurumsal bir firma olmaksa düşünce ve hedefiniz günümüz yönetici özelliklerini de yakından bilmek ve size uyan bir modeli esas almalısınız. 24 Nisan 2012 Salı günü gerçekleştireceğimiz ve sadece 10 kişilik kontenjanı olan eğitimimize kaydınızı mutlaka yaptırmanızı tavsiye ederiz. 24 Nisan 2012 Salı günü saat: 10:00 12:00 saatleri arasında gerçekleştireceğimiz Liderlik temalı eğitimimiz ile ilgili veya numaralı telefon numaramızdan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Katılım ücretsizdir. Detaylı Bilgi ve Kayıt İçin: veya numaralı telefonlar üzerinden lütfen irtibata geçiniz.

Sayı: S12 17 İstanbul, 10.04.2012

Sayı: S12 17 İstanbul, 10.04.2012 Sayı: S12 17 İstanbul, 10.04.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: İtalya Römork Çektirme Ödül Belge Başvuruları Hakkında 2012 yılı Ocak-Şubat-Mart dönemi İtalya Römork Çektirme Ödül Belgeleri başvurularının aşağıdaki

Detaylı

Konu 1: Mersin-Mısır Ro-Ro Hattı 26 Nisan 2012 Tarihinde Faaliyette!

Konu 1: Mersin-Mısır Ro-Ro Hattı 26 Nisan 2012 Tarihinde Faaliyette! Sayın Üyemiz, Konu 1: Mersin-Mısır Ro-Ro Hattı 26 Nisan 2012 Tarihinde Faaliyette! Malumları olduğu üzere Ülkemiz limanları ile Mısır Limanları arasında Ro-Ro hattı oluşturulması ve söz konusu hattın ülkemizin

Detaylı

Haftalık Bülten. Bu sayıda: 05.10.2012 - Cuma Sayı: 560. Uluslararası Nakliyeciler Derneği

Haftalık Bülten. Bu sayıda: 05.10.2012 - Cuma Sayı: 560. Uluslararası Nakliyeciler Derneği Haftalık Bülten Uluslararası Nakliyeciler Derneği Bu sayıda: Türkiye -Romanya KUKK Toplantısı Gerçekleştirildi UND 2011 201 Sektör Raporu Hazırlanıyor LPG İhtisas Gümrükleri Hakkında UND Üyelerine Ücretsiz

Detaylı

Sayı: S12 26 İstanbul, 12.06.2012. Konu 1: Gümrük Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Sayı: S12 26 İstanbul, 12.06.2012. Konu 1: Gümrük Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Sayı: S12 26 İstanbul, 12.06.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Gümrük Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 12.06.2012 tarih ve 28321 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan haber ile Gümrük Yönetmeliği'nde

Detaylı

Sayı: S12 27 İstanbul, 19.06.2012. Konu 1: UBAK Belgesi İcmal Tablolarını İletmeyen Firmalara Uygulanan Cezalar Hakkında Önemli Uyarı

Sayı: S12 27 İstanbul, 19.06.2012. Konu 1: UBAK Belgesi İcmal Tablolarını İletmeyen Firmalara Uygulanan Cezalar Hakkında Önemli Uyarı Sayı: S12 27 İstanbul, 19.06.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: UBAK Belgesi İcmal Tablolarını İletmeyen Firmalara Uygulanan Cezalar Hakkında Önemli Uyarı Bilindiği üzere, Derneğimiz tarafından, UBAK belgesi ile

Detaylı

Sayı: S12 16 İstanbul, 03.04.2012. Sayın Üyemiz, Konu 1: Gümrüklerde Acil Durum Planına İlişkin 2012/6 Sayılı Genelge

Sayı: S12 16 İstanbul, 03.04.2012. Sayın Üyemiz, Konu 1: Gümrüklerde Acil Durum Planına İlişkin 2012/6 Sayılı Genelge Sayı: S12 16 İstanbul, 03.04.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Gümrüklerde Acil Durum Planına İlişkin 2012/6 Sayılı Genelge Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 2012/6 Sayılı Acil Durum Planı konulu genelgesi

Detaylı

Sayı: S12 44 İstanbul, 23.10.2012

Sayı: S12 44 İstanbul, 23.10.2012 Sayı: S12 44 İstanbul, 23.10.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Kazakistan Geçiş Belgeleri! Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği sistemine göre dağıtım ofislerimizde toplam 222 adet Kazakistan ikili geçiş belgesi

Detaylı

Konu I: Schengen Vize Müracaatları Hakkında Önemli Bilgilendirme

Konu I: Schengen Vize Müracaatları Hakkında Önemli Bilgilendirme Sayı: S12 01 İstanbul, 03.01.2012 Sayın Üyemiz, Konu I: Schengen Vize Müracaatları Hakkında Önemli Bilgilendirme Bildiğiniz gibi, 13 Ekim 2011 tarihinde AB Komisyonu tarafından bir bilgilendirme yayınlanmış

Detaylı

Konu 2: Rusya, Beyaz Rusya ve Kazakistan Arasındaki Gümrük Birliğindeki Elektronik Ön Bildirim Zorunluluğu

Konu 2: Rusya, Beyaz Rusya ve Kazakistan Arasındaki Gümrük Birliğindeki Elektronik Ön Bildirim Zorunluluğu Sayı: S12 13 İstanbul, 13.03.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Karayolu Taşıma Mevzuatı Çalışma Grubu Toplantısı 14 Mart 2012 Çarşamba günü (yarın) saat 10.00 da Derneğimiz merkezinde Karayolu Taşıma Mevzuatı

Detaylı

Sayı: S12 31 İstanbul, 24.07.2012

Sayı: S12 31 İstanbul, 24.07.2012 Sayı: S12 31 İstanbul, 24.07.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Özbekistan a Gerçekleştirilecek Taşımalar Hakkında Derneğimiz tarafından daha önce yapılan duyurularda 01.08.2012 tarihi itibari ile Özbekistan a

Detaylı

Sayı: S12 28 İstanbul, 26.06.2012

Sayı: S12 28 İstanbul, 26.06.2012 Sayı: S12 28 İstanbul, 26.06.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: UND, Üyelerine Özel Yeni Hizmet ve Avantajlar Sağlayacak DKV Şirketi ile İşbirliği Protokolü İmzaladı! Sektör maliyetlerini düşürmek ve üyelerine

Detaylı

Sayı: S12 50 İstanbul, 04.12.2012. Konu 1: UND den Üyelerine Yeni Hizmet : Kurumsallaşma Rekabet Gücünü Arttırma Desteği

Sayı: S12 50 İstanbul, 04.12.2012. Konu 1: UND den Üyelerine Yeni Hizmet : Kurumsallaşma Rekabet Gücünü Arttırma Desteği Sayı: S12 50 İstanbul, 04.12.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: UND den Üyelerine Yeni Hizmet : Kurumsallaşma Rekabet Gücünü Arttırma Desteği Uluslararası Nakliyeciler Derneği olarak; Üyelerimizin kurumsallaşmalarına,

Detaylı

Sayı: S12 24 İstanbul, 29.05.2012. Konu 1: UND ve ASMAP Arasındaki İlk Çalışma Grubu Toplantısı Hakkında!

Sayı: S12 24 İstanbul, 29.05.2012. Konu 1: UND ve ASMAP Arasındaki İlk Çalışma Grubu Toplantısı Hakkında! Sayı: S12 24 İstanbul, 29.05.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: UND ve ASMAP Arasındaki İlk Çalışma Grubu Toplantısı Hakkında! Malumları olduğu üzere UND ve ASMAP arasında 14.05.2012 tarihinde Moskova da gerçekleşen

Detaylı

Sayı: S12 25 İstanbul, 05.06.2012

Sayı: S12 25 İstanbul, 05.06.2012 Sayı: S12 25 İstanbul, 05.06.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Irak Taşımalarında Kalite Kontrol ve Gözetim Belgesi! Şırnak Valiliği, Habur Mülki İdare Amirliğinin Derneğimizin sektörümüzü bilgilendirmesi amacıyla

Detaylı

Sayı: S12 05 İstanbul, 31.01.2012

Sayı: S12 05 İstanbul, 31.01.2012 Sayı: S12 05 İstanbul, 31.01.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Kazakistan da Nakliye ve Olumsuz Hava Koşulları Astana Ticaret Müşavirliğimizden Kazakistan daki olumsuz hava koşullarına ilişkin olarak aşağıdaki

Detaylı

Haftalık Bülten. Uluslararası Nakliyeciler Derneği. IRU Genel Kurulu Cenevre de Gerçekleştirildi Makedonya Derneği Amerit, Derneğimizi Ziyaret Etti

Haftalık Bülten. Uluslararası Nakliyeciler Derneği. IRU Genel Kurulu Cenevre de Gerçekleştirildi Makedonya Derneği Amerit, Derneğimizi Ziyaret Etti Haftalık Bülten Uluslararası Nakliyeciler Derneği Sayfa: 2 Sayfa: 2 IRU Genel Kurulu Cenevre de Gerçekleştirildi Makedonya Derneği Amerit, Derneğimizi Ziyaret Etti Sayfa: 3 Sayfa: 4 Sayfa: 4 Sayfa: 5 Sayfa:

Detaylı

Türkiye de Transit Sistemi Değişiyor. TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş.

Türkiye de Transit Sistemi Değişiyor. TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. Türkiye de Transit Sistemi Değişiyor Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin iştiraki olarak 2010 yılında kurulan TOBB UND LOJİSTİK YATIRIM A.Ş, ülkemiz ihracatının

Detaylı

Sayı: S12 29 İstanbul, 10.07.2012

Sayı: S12 29 İstanbul, 10.07.2012 Sayı: S12 29 İstanbul, 10.07.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Özbekistan a Gerçekleştirilecek Taşımalar Hakkında! 09.07.2012 tarihinde Özbekistan ekonomi basınında yayımlanan haberlerde Özbekistan a 01.08.2012

Detaylı

Haftalık Bülten. Türkiye-Kazakistan Ticaret ve Yatırım Forumunda Sevindirici Gelişme. Uluslararası Nakliyeciler Derneği. 12.10.2012 - Cuma Sayı: 561

Haftalık Bülten. Türkiye-Kazakistan Ticaret ve Yatırım Forumunda Sevindirici Gelişme. Uluslararası Nakliyeciler Derneği. 12.10.2012 - Cuma Sayı: 561 Sayı: 61 Haftalık Bülten Uluslararası Nakliyeciler Derneği Bu sayıda: Türkiye-Kazakistan Ticaret ve Yatırım Forumunda Sevindirici Gelişme Türkiye ve Mısır Ro-Ro Hattı İle İlgili Çalışmalar UND, Dışişleri

Detaylı

Sayı: S12 38 İstanbul, 18.09.2012

Sayı: S12 38 İstanbul, 18.09.2012 Sayı: S12 38 İstanbul, 18.09.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Rus Transit Geçiş Belgeleri Hakkında! 18.09.2012 tarihi itibarıyla geçiş belgeleri dağıtım ofislerimizde 195 adet Rusya transit geçiş belgesi, 1.060

Detaylı

ORTAK TRANSİT REJİMİ NCTS 06.07.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1

ORTAK TRANSİT REJİMİ NCTS 06.07.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1 ORTAK TRANSİT REJİMİ & NCTS 06.07.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 1 İÇERİK Topluluk ve Ortak Transit Rejimleri Ortak Transit Rejiminin genel özellikleri Ekonomik avantajları Basitleştirmeler Uluslararası

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Transit Rejimi 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi tutulması

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 İHRACAT BELGELERİ ONAYI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1- İhracat gerçekleştirilecek ülkeye düzenlenecek belge (A.TR, EUR.1, EUR- MED, FORM- A, MENŞE ŞAHADETNAMESİ) 2- İhracata ait

Detaylı

Rusya İkili, Transit ve Kazakistan Geçiş Belgelerinde Son Durum

Rusya İkili, Transit ve Kazakistan Geçiş Belgelerinde Son Durum 11 Kasım 2011 Sayı: 513 HAFTALIK BÜLTEN ULUSLARARASI NAKLİYECİLER DERNEĞİ Rusya İkili, Transit ve Kazakistan Geçiş Belgelerinde Son Durum Bilindiği üzere Rusya transit ve ikili geçiş belgelerinin bitmek

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Özet Beyan 2013 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi tutulması

Detaylı

1) KİMYASALLARIN KAYDI, DEĞERLENDİRMESİ, İZNİ VE KISITLANMASI HAKKINDA TASLAK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ / SÜRELİ )

1) KİMYASALLARIN KAYDI, DEĞERLENDİRMESİ, İZNİ VE KISITLANMASI HAKKINDA TASLAK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ / SÜRELİ ) 1) KİMYASALLARIN KAYDI, DEĞERLENDİRMESİ, İZNİ VE KISITLANMASI HAKKINDA TASLAK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ / SÜRELİ ) Türkiye İhracatçılar Meclisi nden (TİM) alınan bir yazıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı TRANSİT REJİMİ Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı 1 Transit Rejimi Rejim tanımı Mevzuat Transit rejiminde kullanılan belgeler Rejimin unsurları Rejim hak sahibi Hareket ve varış gümrük

Detaylı

BISTEP program ortakları kimlerden oluşur?

BISTEP program ortakları kimlerden oluşur? BISTEP nedir? BISTEP, şirketlerin kurumsallaşma sürecine destek olmak amacıyla Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi tarafından tasarlanmış bir programdır. Program, şirketlerin kurumsallaşma basamaklarını

Detaylı

YENİLENMİŞ ÜRÜN GRUPLARINA GÖRE SALONLARIN:

YENİLENMİŞ ÜRÜN GRUPLARINA GÖRE SALONLARIN: LOJİSTİK PLAN YENİLENMİŞ ÜRÜN GRUPLARINA GÖRE SALONLARIN: MALZEME KAPILARI GİRİŞ TARİHLERİ ÇALIŞMA SAATLERİ Bulunduğunuz salon için hazırlanan Lojistik Plan sayfasından malzeme giriş tarihlerini öğrenmenizi

Detaylı

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ)

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ) Türkiye- KİK 2. İş ve Yatırım Forumu, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), FGCCC, Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası (BCCI) ve KİK işbirliğinde, Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa

Detaylı

UND ve AON İşbirliği ile CMR Sigortasında Yeni Dönem: UND Aon CMR+

UND ve AON İşbirliği ile CMR Sigortasında Yeni Dönem: UND Aon CMR+ Uluslararası Nakliyeciler Derneği 07.12.2012 - Cuma Bu sayıda: UND ve AON İşbirliği ile CMR Sigortasında Yeni Dönem: UND Aon CMR+ Rusya, Kazakistan ve BDT Ülkeleri Çalışma Grubu Toplantısı! Özmal/Kiralık

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Sayın Velimiz, Aramıza yeni katılan tüm öğrenci ve velilerimize sımsıcak bir hoş geldin diyor; yeni eğitim-öğretim yılı için en iyi dileklerimizi sunuyoruz. Birlikte olacağımız yeni eğitim-öğretim yılı

Detaylı

info@dgrlogistic.com

info@dgrlogistic.com info@dgrlogistic.com Hakkımızda ; Vizyon Tehlikeli madde ve proje taşımacılığı kapsamında, danışmanlık ve lojistik sektöründe lider firma olmak. Misyon Türkiye de yeni bir farkındalık olan tehlikeli madde

Detaylı

Sayı: S12 15. İstanbul, 27.03.2012. Sayın Üyemiz, Konu 1: KDGM 3 Genelge Asgari Kapasite Hesabında Değişiklik

Sayı: S12 15. İstanbul, 27.03.2012. Sayın Üyemiz, Konu 1: KDGM 3 Genelge Asgari Kapasite Hesabında Değişiklik Sayı: S12 15 Sayın Üyemiz, İstanbul, 27.03.2012 Konu 1: KDGM 3 Genelge Asgari Kapasite Hesabında Değişiklik Bilindiği üzere, Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü bugün (19.03.2012) asgari

Detaylı

SÜRÜCÜ İSTİHDAM ETMEK İÇİN GEREKLİ NEDENLER

SÜRÜCÜ İSTİHDAM ETMEK İÇİN GEREKLİ NEDENLER SRC5 TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ BELGESİNE SAHİP SÜRÜCÜ İSTİHDAM ETMEK İÇİN GEREKLİ NEDENLER SRC 5 - ADR Belgesi Nedir? SRC 5 - ADR Belgesi, Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre Tehlikeli Madde

Detaylı

SERTİFİKALI A DAN Z YE DIŞ TİCARET EĞİTİM PROGRAMI 9 OCAK-7 ŞUBAT 2016 / MERSİN

SERTİFİKALI A DAN Z YE DIŞ TİCARET EĞİTİM PROGRAMI 9 OCAK-7 ŞUBAT 2016 / MERSİN SERTİFİKALI A DAN Z YE DIŞ TİCARET EĞİTİM PROGRAMI 9 OCAK-7 ŞUBAT 2016 / MERSİN Sayın Üyemiz, 70 SAATLİK PROGRAM 10 PROFESYONEL EĞİTMEN FİRMA SAHİPLERİ, YÖNETİCİLERİ VE ÇALIŞANLARI İŞ KURMAYI PLANLAYANLAR

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: TİM.OAİB.GSK.ORG.2015/99-1567 Ankara, 26/01/2015 Konu: Türkiye-Finlandiya İş Forumu 04 Şubat 2015 Ankara SİRKÜLER (G-2015) Sayın Üyemiz, Türkiye

Detaylı

OLMA YÖNETİCİ HALLERİ BİRE-BİR KOÇLUK SEANSLARI DESTEKLİ ATÖLYE ÇALISMALARI

OLMA YÖNETİCİ HALLERİ BİRE-BİR KOÇLUK SEANSLARI DESTEKLİ ATÖLYE ÇALISMALARI HALLERİ BİRE-BİR KOÇLUK SEANSLARI DESTEKLİ ATÖLYE ÇALISMALARI Daha önce hiç sahip olmadığın bir şeye sahip olmak istiyorsan daha önce hiç yapmadığın bir şey yapmalısın. N. Peseschkian İş hayatında, Yönetme

Detaylı

1.2.Teklif verenler, satın almaya ilişkin bilgileri yukarıdaki adres ve numaralardan görevli personelle irtibat kurmak suretiyle temin edebilirler.

1.2.Teklif verenler, satın almaya ilişkin bilgileri yukarıdaki adres ve numaralardan görevli personelle irtibat kurmak suretiyle temin edebilirler. WINES OF TURKEY ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ PROJESİ DIŞ TİCARETTE STRATEJİK MÜŞTERİ VE PAZAR BULMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ HİZMET ALIMI ŞARTNAMESİ I. SATIN ALMANIN KONUSU VE

Detaylı

FIDIC SÖZLEŞMELERİ SEMİNERİ

FIDIC SÖZLEŞMELERİ SEMİNERİ FIDIC SÖZLEŞMELERİ ve ŞARTNAMELERİ SEMİNERİ (KIRMIZI VE SARI KİTAP) 24-25 Ocak 2014 (Cuma Cumartesi) Hotel MİDİ - ANKARA FIDIC SÖZLEŞMELERİ ve ŞARTNAMELERİ SEMİNERİ (KIRMIZI VE SARI KİTAP) SEMİNERİN AMACI

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 000290 28/01/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 41 Sayın Üyemiz, 1. GİK 45.Dönem Toplantısı

Detaylı

SERTİFİKALI A DAN Z YE DIŞ TİCARET EĞİTİM PROGRAMI 9-25 EKİM 2015 / KAHRAMANMARAŞ

SERTİFİKALI A DAN Z YE DIŞ TİCARET EĞİTİM PROGRAMI 9-25 EKİM 2015 / KAHRAMANMARAŞ SERTİFİKALI A DAN Z YE DIŞ TİCARET EĞİTİM PROGRAMI 9-25 EKİM 2015 / KAHRAMANMARAŞ Sayın Üyemiz, 60 SAATLİK PROGRAM 12 PROFESYONEL EĞİTMEN FİRMA SAHİPLERİ, YÖNETİCİLERİ VE ÇALIŞANLARI İŞ KURMAYI PLANLAYANLAR

Detaylı

Konu 1: Mısır a Ro-Ro ile Gerçekleştirilecek Operasyonlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar!

Konu 1: Mısır a Ro-Ro ile Gerçekleştirilecek Operasyonlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar! Sayın Üyemiz, Konu 1: Mısır a Ro-Ro ile Gerçekleştirilecek Operasyonlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar! 26.04.2012 tarihinde Mersin den Ro-Ro yla Mısır a yola çıkan araçlarımız sorunsuz bir şekilde

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ULUDAĞ ÜYELERİNE Sayın Üyemiz; GENEL KONULAR 1. HOLLANDA BAŞKONSOLOSLUĞU HASTANE İNŞAATI SEMİNERİ HK. 2. AZERBAYCAN BAZI ÜRÜNLERİN GÜMRÜK VERGİLERİNDE DEĞİŞİKLİK HK. 3. ZİMBABWE TİCARET FİHRİSTİ HK. 4.

Detaylı

1- Kaybolan Karne adına firmadan açıklayıcı dilekçe 2- Yeni Karne talep dilekçesi

1- Kaybolan Karne adına firmadan açıklayıcı dilekçe 2- Yeni Karne talep dilekçesi SIRA NO 1 2 3 4 5 HİZMETİN ADI İHRACAT BELGELERİ ONAYI İHRACAT BELGELERİ İPTALİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ SATIŞI VE ONAYI GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ İADE İŞLEMLERİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ KAYIP İŞLEMLERİ

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ YENİ TTK KAPSAMINDA TAŞIMA İŞLERİ II İstanbul Barosu ve Bahçeşehir Üniversitesince ortaklaşa düzenlenen 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu Kapsamında Taşıma İşleri II konulu panel 1 Şubat 2014 Cumartesi

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 HİZMETİN ADI İHRACAT BELGELERİ ONAYI İHRACAT BELGELERİ İPTALİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ SATIŞI VE ONAYI (ATA KARNESİ) DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİNE

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİNE Sayın Üyemiz; ULUDAĞ ÜYELERİNE GENEL KONULAR 1. SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN İSVEÇ ZİYARETİ (09-12 EYLÜL 2012) 2. ÇİN İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK TİCARİ İŞLEMLER HK. 3. MALAVİ PROJESİ 4. GANA'DA KURULACAK YENİ

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayın Üyemiz, İSRAİL SEKTÖREL TİCARET HEYETİ Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından 29 Mart - 2 Nisan 2015 tarihleri arasında Tel Aviv-Hayfa-Kudüs/İsrail e yönelik Ağaç

Detaylı

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci Neden Koçluk? İnsanların günlük koşuşturma içinde hayatlarının bazı yönlerinde dengenin kaçtığını fark edemez. (iş, aile, dostlar ve kendimiz

Detaylı

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre YGS

Detaylı

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI MART EĞİTİMLERİ STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 30 MARTT 2010 SSal lıı STRATEJİK SATINALMA Hedef Katılımcılar Satınalma ve

Detaylı

1935'den beri... Bir Ersan Grup iştirakidir.

1935'den beri... Bir Ersan Grup iştirakidir. 1935'den beri... Bir Ersan Grup iştirakidir. Kurumsal 1935 yılında İşyurdu Nakliyat Ambarı olarak Devlet Demir Yolları tarafından Malatya ya taşınan ve üçüncü şahıslara ait parsiyel ticari emtiayı yük

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ SİVİL DÜŞÜN YARDIM MASASI REHBERİ Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, aktivistlerin ve sivil toplum

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.ORG.2015/171-2896 Ankara, 13/02/2015 Konu: Kazakistan Ticaret ve Yatırım Heyeti SİRKÜLER (G/2015) Sayın Üyemiz, 25 27 Şubat

Detaylı

Gümrük Sınavları Şifreleri

Gümrük Sınavları Şifreleri Sözlü Beyan Formu Özel Fatura Kumanya Listesi Form 302 CPD Gümrüklerden Geçiş Karnesi Ata Karnesi Güvenilirlik İhracına izin verilen eşyanın gümrük işlemleri bu belgeler ile yürütülür Şifre: SÖKFCA Satış

Detaylı

DEMİRYOLU TAŞIMACILIK İSTASYONLARI TERMİNOLOJİSİ. Hande Baki Hasan Akkılıç Mustafa Akkulak Sertaç Altunbaş

DEMİRYOLU TAŞIMACILIK İSTASYONLARI TERMİNOLOJİSİ. Hande Baki Hasan Akkılıç Mustafa Akkulak Sertaç Altunbaş DEMİRYOLU TAŞIMACILIK İSTASYONLARI TERMİNOLOJİSİ Hande Baki Hasan Akkılıç Mustafa Akkulak Sertaç Altunbaş Demiryolu Taşımacılığı İÇERİK Demiryolu Taşımacılığının Avantajları Demiryolu Taşımacılığının Dezavantajları

Detaylı

Haftalık Bülten. Uluslararası Nakliyeciler Derneği. Dortmund da Gerçekleştirildi

Haftalık Bülten. Uluslararası Nakliyeciler Derneği. Dortmund da Gerçekleştirildi Haftalık Bülten Uluslararası Nakliyeciler Derneği Bu sayıda: LOG4GREEN Projesi nin 3. Konsorsiyum Toplantısı Dortmund da Gerçekleşti Twinning Projesi - Akıllı Taşıma Sistemleri Eğitimi Gerçekleştirildi

Detaylı

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA MART EĞİTİMLERİ ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 10 MARTT

Detaylı

KONYA HAVA KARGO TERMİNALİ Ahmet ÇELİK

KONYA HAVA KARGO TERMİNALİ Ahmet ÇELİK 1. GİRİŞ Konya Havalimanı, 2 yılında hizmete girmiş, 21 de dış hatlar yolcu trafiğine açılmış olup, yıllık uçak kapasitesi 17.52 dir. Havaalanı 196. m² alan üzerine kurulmuştur. Konya Havalimanı 213 yılı

Detaylı

GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU

GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU GÜMRÜK EŞYA TAKİP VE ANALİTİK PERFORMANS PROGRAMI (GET-APP) KULLANICI KILAVUZU Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü 01.11.2017 İçindekiler KISALTMALAR VE TANIMLAR... 3 A. İTHALAT İŞLEMLERİ... 6 1.

Detaylı

EY Eğitim Takvimi. Mart - Haziran 2014

EY Eğitim Takvimi. Mart - Haziran 2014 EY Eğitim Takvimi Mart - Haziran 2014 EY olarak, verimli ve kaliteli bir iş modelinin kurulması ve sürdürülmesinde eğitimin önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu sebeple, şirketimiz bünyesindeki farklı

Detaylı

Aralık 2018 E Bülteni / Sayı: 34

Aralık 2018 E Bülteni / Sayı: 34 Aralık 2018 E Bülteni / Sayı: 34 13 Ocak 2019, İSTANBUL Patronum Vehbi Koç: Aile Şirketlerinde Profesyonellerin Yeri İstanbul'da 13 Ocak 2019, Pazar günü gerçekleşecek Patronum Vehbi Koç: Aile Şirketlerinde

Detaylı

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 İnsan Kaynakları nın ajandasında neler var? Hiyerarşik yapıdan

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/002045 18/06/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/177 Sayın Üyemiz, 1. Çin Halk Cumhuriyeti

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

KONFERANS ve AÇILIŞ PROGRAMI

KONFERANS ve AÇILIŞ PROGRAMI 11-13 Ekim 2018 Ankara Lojistik Üssü, Kahraman Kazan, Ankara 1. Gün 11 Ekim Perşembe Konferans Sponsoru KONFERANS ve AÇILIŞ PROGRAMI 09:00-10:00 Kayıt, Kahve İkramı ve Salona Giriş 10:00 11:00 AÇILIŞ KONUŞMALARI

Detaylı

Lojistik ve Depolama Çözümleri

Lojistik ve Depolama Çözümleri Lojistik ve Depolama Çözümleri Hakkımızda MLA Logistics olarak sektörümüzde ki tecrübelerimizin bize kattığı duyarlılığı her alanda korumayı amaç edinmiş yapımız ve siz değerli müşterilerimizle uzun soluklu

Detaylı

Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz

Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz TEMMUZ 2014 SAYI 27 FETHİYE MESLEK KURULUŞLARI GÜÇBİRLİĞİ KRUVAZİYER LİMANI İÇİN BİRARAYA GELDİ Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz ayı toplantısında

Detaylı

Değerli İş Dünyası Temsilcileri,

Değerli İş Dünyası Temsilcileri, SPONSORLUK DOSYASI Değerli İş Dünyası Temsilcileri, Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) 2008 yılında kurulmuş olup, kuruluşundan bu yana üye sayısını sürekli artırmış ve faaliyetlerinin

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001195 10/04/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/105 Sayın Üyemiz, 1. St. Petersburg Yaş Meyve

Detaylı

Sayı : 2010/202 Konu: Bilgilendirme 27 Ağustos 2010

Sayı : 2010/202 Konu: Bilgilendirme 27 Ağustos 2010 Sayı : 2010/202 Konu: Bilgilendirme 27 Ağustos 2010 Değerli Üyemiz, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) kanalıyla Derneğimize gelen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen 26 Ağustos

Detaylı

TÜVTÜRK Akademi www.tuvturk.com.tr

TÜVTÜRK Akademi www.tuvturk.com.tr TÜVTÜRK Akademi www.tuvturk.com.tr TÜVTÜRK Hakkında Türkiye de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olarak uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği periyodik araç muayenesi hizmeti

Detaylı

İNGİLTERE YAZ OKULU PROGRAMI BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYINIZ LYS Tercih işlemleri

İNGİLTERE YAZ OKULU PROGRAMI BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYINIZ LYS Tercih işlemleri İNGİLTERE YAZ OKULU PROGRAMI BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYINIZ İNGİLTERE YAZ OKULU PROGRAMI BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYINIZ 2015 LYS Tercih işlemleri 2015 LYS Tercih işlemleri 16 Temmuz 2015 Perşembe günü saat 23:59

Detaylı

1) MESLEK STANDARTLARI HAKKINDA ( ÖNEMLİ SÜRELİ )

1) MESLEK STANDARTLARI HAKKINDA ( ÖNEMLİ SÜRELİ ) 1) MESLEK STANDARTLARI HAKKINDA ( ÖNEMLİ SÜRELİ ) Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası ndan alınan yazıda aynen; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgili kuruluşu olarak temel görevi Avrupa

Detaylı

Sayı : İMKB-14-GDD-010.07-126-278 4/1/2013. Genel Mektup No : 3999 İnsan Kaynakları Müdürlüğü. Sayın Üyemiz,

Sayı : İMKB-14-GDD-010.07-126-278 4/1/2013. Genel Mektup No : 3999 İnsan Kaynakları Müdürlüğü. Sayın Üyemiz, Sayı : İMKB-14-GDD-010.07-126-278 4/1/2013 Konu : İMKB Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bilgisayarlı Alım Satım Sistemi Uygulama Eğitimi. Genel Mektup No : 3999 İnsan Kaynakları Müdürlüğü Sayın Üyemiz,

Detaylı

Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık

Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık Türkiye Özel Okullar Birliği 14. Geleneksel Sempozyumu Geleceğin Öğretmeni temasıyla 28-31.01.2015 tarihleri arasında Antalya Belek te gerçekleştirildi.

Detaylı

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ *Bu yazı nin taslak değişikliğinin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ne olası etkilerini paylaşmak için hazırlanmıştır.

Detaylı

TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR

TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR ARALIK 2013 SAYI 48 TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerinin sorunlarının öğrenilip çözümü için çaba sarf edilmesi amacıyla düzenlenen 2013 yılı bölgesel

Detaylı

2015 YILI GENEL KURULU 29-31 MAYIS 2015 SPICE HOTEL&SPA BELEK/ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI. www.tuksiad.org

2015 YILI GENEL KURULU 29-31 MAYIS 2015 SPICE HOTEL&SPA BELEK/ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI. www.tuksiad.org SPONSORLUK DOSYASI Değerli İş Dünyası Temsilcileri, Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) uzun yıllar bir çatı altında toplanmamış kuruyemiş sanayicilerinin arasında işbirlikleri

Detaylı

MAYIS 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

MAYIS 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU MAYIS 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU İhracat taşımalarımızın %55 i (~685.000) Ortadoğu ve Körfez Ülkelerine, %30 u (~380.000) Avrupa Ülkelerine, %15 i ise (~185.000) BDT ve Orta Asya

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN 2017 Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. Öğretmenlerimize emekleri için çok teşekkür ediyoruz. BABALARIMIZA... VELİLERİMİZE

Detaylı

Ticari Kariyerinize Prestij Katar!

Ticari Kariyerinize Prestij Katar! Ticari Kariyerinize Prestij Katar! www.expertexim.com Expertexim Uluslararası Ticaret Sertifika Kursu Kurs Detayları : Tarih : Güncel kurslarımızı web sitemizden takip edebilirsiniz. www.expertexim.com

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE ULUDAĞ ÜYELERİ NE Sayın Üyemiz; GENEL KONULAR 1. İİB / World Food Moscow 2018 Milli Katılım Organizasyonu 2. 4. Hindistan Avrupa 29 İş Forumu 3. Türkiye - Filipinler İş Konseyi Manila Ziyareti 4. Türkiye

Detaylı

Haftalık Bülten. Uluslararası Nakliyeciler Derneği. 19.10.2012 - Cuma Sayı: 562

Haftalık Bülten. Uluslararası Nakliyeciler Derneği. 19.10.2012 - Cuma Sayı: 562 Haftalık Bülten Uluslararası Nakliyeciler Derneği Bu sayıda: Hatay da Tüm Zorluklara Rağmen İnadına Ticaret Uluslararası Lojistik Zirvesi Hatay da Gerçekleştirildi Polonya ZMPD 55. Yıldönümü Twinning Projesi

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Sayın Velimiz, Birlikte olacağımız yeni eğitim-öğretim yılı için yapılan planlamayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sizlere ve öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dileriz. Ayşe PEKER

Detaylı

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları,

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, Sayın Başbakanım, Değerli Bakanlarım, Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, 26 ihracatçı sektörümüzdeki, 61 bin ihracatçımızın temsilcisi Türkiye İhracatçılar Meclisi nin Sektörler Toplantısı

Detaylı

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TRABZON ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TRABZON ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA 1 C1 YETKİ BELGESİ ALMAK İÇİN (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası ve Yurtiçi Eşya 2- Ticaret Odası Oda Sicil Kayıt Sureti, 3- Temsil ve ilzama yetkili olanların noter onaylı imza sirküleri,

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İlçemiz Kaymakamı sayın Ali SIRMALI odamızı ziyaret e. Ziyaret sırasında kurumların ortak düzenlediği faaliyetler değerlendirilerek,edremit Güç Ortaklığı (EGO) pla

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLA NMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGESİ (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası

Detaylı

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi şirketlerde inovasyon yönetimi

Detaylı

Tarih Sayı Konu. Bilgilerinizi ve Borsanızca görevlendirilecek temsilcinizin iletişim bilgilerinin Birliğimize iletilmesini rica ederim.

Tarih Sayı Konu. Bilgilerinizi ve Borsanızca görevlendirilecek temsilcinizin iletişim bilgilerinin Birliğimize iletilmesini rica ederim. L ANKARA TİcARET BORSASı GENEL SEKRETERLİÖİNE MACUN MAH. ı7ı.sokak NO:4 YENİMAHALLE ANKARA Tarih Sayı Konu 31.01.2014 04ı ıı 17. TKG Programı TOBB TÜRKiYE ODALAR VE BORSALAR BiRLiGi 23C~ Balkanlar, Doğu

Detaylı

PROJE BİLGİLERİ Projenin Amacı

PROJE BİLGİLERİ Projenin Amacı PROJE BİLGİLERİ Projenin Amacı Genel Sekreterliğimiz e bağlı tüm hastanelerimize yapılacak olan eğitimlerin, kongre ve sempozyumların, toplantıların ileri teknoloji sayesinde zaman ve yer engeli olmaksızın

Detaylı