İlgili birime iade edilir. HAYIR HAYIR HAYIR. Rektörlük Makamı'ndan onay alınır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İlgili birime iade edilir. HAYIR HAYIR HAYIR. Rektörlük Makamı'ndan onay alınır."

Transkript

1 BÜTÇE İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK VE KAYITLARINI TUTMAK AKTARMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Sayılı Kanun 2. Yılı Bütçe Kanunu 3. Bütçe Uygulama Talimatları, Ayrıntılı Finansman Programı 2 hafta Doküman No :SGDB.İŞ.BP.1 Harcama birimleri ihtiyaçları doğrultusunda bütçelerinde yer alan ödeneklerin yetersiz kalan tertibi ile aktarma yapılacak tertipleri arasında ya da kurum içi aktarmayla karşılayamaması durumunda ilave ödenek ile ilgili aktarma talebinde bulunurlar. Aktarma işlemleri belli bir tertibe tahsis edilmiş olan ödeneğin, 5018 sayılı Kanun, yılı bütçe kanunu ve diğer kanun hükümlerine dayanılarak bir tertipten düşülüp mevcut veya yeni açılacak bir tertibe eklenmesini ifade eder. Ön Mali Kontrol Şube Müdürü Aktarma talepleri 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Yılı Bütçe Kanunu ve bu kanun doğrultusunda çıkartılan tebliğler ile ilgili diğer mevzuat gereğince kontrol edilir. İlgili birime iade edilir. Kurumsal/ Torba Tertibi değiştirmeyen kurum içi aktarmalar kurum yetkisindedir. Yani kurum aynı tertip içerisinde bir birimden düşerek diğer bir birime ekleme yapabilir. Bu tür işlemler için sadece birim düzeyinde detay kurum içi aktarma yapılır. Mevzuata uygun mu? Aktarma Kurum Yetkisinde mi? Personel Giderlerini karşılamak için, Yatırımları Hızlandırmak için ve Yedek Ödenekten aktarma Yapmaya Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü yetkilidir. Aktarıllacak Tertibin Aktarma yetkisinin hesaplanmasında ödenek eklenecek tertibin KBÖ sünün % 20 si esas alınır. Yıl içinde yapılan aktarma ve ekleme işlemleri sonucu meydana gelen ödenek değişiklikleri dikkate alınmaz. Rektörlük Makamı'ndan onay alınır. Rektörlük Makamı'ndan onay alınır. E-bütçe sistemi üzerinden Kurum düzeyinde ve Birim Düzeyinde giriş yapılarak; onaylanır. E- Bütçe sistemine Kurum düzeyinde Talep olarak giriş yapılır. Maliye Bakanlığına talep bir yazı ile bildirilir. E-bütçe sistemine aktarma talep düzeyinde girilir. Aktarma işleminin yapılabilmesi için detaylı gerekçe ve açıklamalar talep yazılarının ekinde yer almalıdır. Sermaye Karakterli ise Kalkınma Bakanlığına bildirilir. Uygun görülen aktarma talepleri Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından e-bütçe sisteminde onaylanır. Onaylama işlemi kurum düzeyinde yapılır. Aktarma sonucu serbest hale geçen ödenek, Ödenek Gönderme Belgesi ile ilgili Harcama Birimine Birim Düzeyinde onaylama yapılır. Birim düzeyinde onaylama Başkanlığımız tarafından yapılır. Aktarma sonucu serbest hale geçen ödenek, Ödenek Gönderme Belgesi ile ilgili Harcama Birimine Onaylama İşlemi sonucunda ödenek serbest hale geçer. Serbest haldeki ödenek; Ödenek Gönderme Belgesi ile ilgili Harcama Birimine gönderilerek kullanılabilir duruma getirilir.

2 BÜTÇE İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK VE KAYITLARINI TUTMAK AYRINTILI FİNANSMAN PROGRAMI HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ Sayılı Kanun 2. Yılı Bütçe Kanunu 3. Bütçe Uygulama Talimatları 20 gün Ayrıntılı Finansman Programının hazırlıkları yılı merkezi yönetim bütçe uygulama talimatının Maliye Bakanlığınca yayınlanmasıyla başlar. Doküman No :SGDB.İŞ.BP sayılı Kanuna ekli (II), (III) ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan idarelerin, tertip düzeyinde aylar itibarıyla yapabilecekleri harcamaları, gelir gerçekleşme tahminlerini ve net finansmanlarının kullanımına ilişkin öngörülerini gösteren programı ifade eder. Harcama birimlerinin yılı bütçe başlangıç ödeneklerini gösteren 12 aylık ayrıntılı finansman tabloları hazırlanır. Kurumsal/ Torba Tertip düzeyinde kurum teklifi olarak AFP tabloları hazırlanır Ayrıntılı finansman İcmal Cetveli (Gelir ve Gider) Teklifi Hazırlanır. Maliye Bakanlığı e-bütçe programına giriş yapılır ve onaylanır. Tablolar hazırlanırken ödenmemesi halinde mali yük getirecek ödemeler ile hakedişlere ve ihaleli işlere öncelik verilir. Ayrıntılı Finansman İcmal Cetveli Teklifi Maliye Bakanlığına Kurumsal/ Torba Tertip düzeyinde kurum teklifi olarak AFP İcmal Cetveli Maliye Bakanlığına Bakanlıkça icmal düzeyinde Vize edilen ayrıntılı finansman programının yeniden tertipler düzeyinde dağılımları yapılır. Bakanlıkça kurum düzeyinde vize edilen AFP'nin birim düzeyinde dağılımı yapılır. Ayrıntılı Finansman Programının birim düzeyinde e-bütçe girişi yapılarak sistemde onaylanır. Kurum kullanıcı yöneticisi tarafından sistemde onaylama yapılır. Onaylanan finansman programı Maliye Bakanlığı'na ve harcama birimlerine bir yazı ile bildirilir. Ödeneklerin kullanılır hale gelmesi sağlanır.

3 BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ Sayılı Kanun 2. Yılı Bütçe Kanunu 3. Bütçe Hazırlama Rehberi, Yatırım Programı Hazırlama Rehberi 6 ay Bütçe hazırlık çalışmaları başlatılır. Doküman No : SGDB.İŞ.BP.3 Orta Vadeli Mali Plan doğrultusunda hazırlanan; Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan merkezi yönetim bütçe hazırlama rehberi ile Kalkınma Bakanlığı tarafından yayımlanan yılı yatırım programı hazırlama rehberindeki belirlenen esas ve usuller doğrultusunda bütçe hazırlık çalışmaları mayıs ayının ikinci yarısında başlatılır. İzleyen 2 yılın bütçe tahminlerini de içeren bütçe tekliflerinin hazırlanmasında dikkate alınması gereken hususlar bir yazı ile harcama birimlerine duyurulur. Harcama birimlerinden bütçe ve sermaye giderlerine ilişkin teklifler istenir. Stratejik Plan ve Performans Planı çerçevesinde birimlerden bütçe teklifleri istenir. Harcama birimlerinden gelen teklifler konsolide edilir. Bütçe tekliflerinin hazırlanmasında her bir birimin yürütmekte olduğu hizmetler gözden geçirilerek ihtiyaç duyulmayan, öncelik taşımayan veya mükerrerlik arz eden hizmetler için ödenek teklif edilmeyecek, devamına ihtiyaç duyulan hizmetler için önceki yıl verileri de ortaya konularak bu rehberde belirtilen esaslar dahilinde ödenek teklif edilecektir. Maliye Bakanlığı e-bütçe programına giriş yapılır. Teklifler kontrol edilerek uygun olanlar e-bütçe sistemine giriş yapılır. Üniversite bütçe teklifi üst yazıyla Maliye Bakanlığına Bütçe tekliflerinin e-bütçe sistemine girildiğine ilişkin Rektör tarafından imzalanan yazı ile Fonksiyonel Sınıflandırmaya Göre Ödenek Teklif İcmali Tablosunu (Form 2) ve Yılı Bütçesi Yılsonu Harcama Tahmini Tablosunu Maliye Bakanlığına gönderirler. Hazırlanan bütçe teklifi sunulur. Cari Bütçe; Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontol Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşülür. Cari Bütçe teklifinin nedenleri açıklanır. Uygun mu? Maliye Bakanlığında Cari Bütçe Teklifleri nin tasarıdan önceki son hal verilir. Kalkınma Bakanlığı tarafından belirtilen Proje bazındaki bütçe ödenekleri Sermaye Giderleri olarak e-bütçe sistemine girişleri yapılır. Kalkınma Bakanlığı tarafından belirtilen Proje bazındaki bütçe ödenekleri Sermaye Giderleri kapsamında, Birimlerden gelen teklifler doğrultusunda e-bütçe sistemine girişleri yapılır. Maliye Bakanlığı 'ndaki görüşmeler sonucunda hazırlanan Üniversite Bütçe Teklifi 'nin son hali verilerek Maliye Bakanlığında tasarılaşır. Ekim ayı içerisinde tasarı kabul edilir. Bütçe Kanun Tasarısı TBMM''ye, Maliye Bakanlığına Bütçe Kanun Tasarısı Kasım ayı içerisinde TBMM''ye, Maliye Bakanlığına Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Bütçe Tasarısı onaylanır ve Resmi Gazete de yayınlanarak kanunlaşır. 31 Aralık tarihinde kanunlaşır.

4 BÜTÇE İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK VE KAYITLARINI TUTMAK BÜTÇE İŞLEMİNİN İPTALİ İŞ AKIŞ SÜRECİ sayılı kanun sayılı kanun 3. Bütçe Uygulama Talimatları, Ayrıntılı Finansman Programı 1 hafta Doküman No :SGDB.İŞ.BP.4 Hatalı bütçe işlemi tespit edilir. Hatalı bütçe işlemi, iptal edilmek suretiyle düzeltilir. İptal işleminin yapılabilmesi için ilgili tertiplerdeki hatalı işleme konu olan ödeneğin, kullanılabilir durumda olması gerekmektedir. E-bütçe sisteminde bütçe işlem iptali girişi yapılır. İptal işleminin yapılabilmesi için ilgili tertiplerdeki hatalı işleme konu olan ödeneğin, kullanılabilir durumda olması gerekmektedir. E-bütçe sisteminde bütçe işlem iptali girişi yapılarak onaylanır. Sistemde iptal işlemi Kurum Düzeyinde ve Birim Düzeyinde yapılır.

5 BÜTÇE İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK VE KAYITLARINI TUTMAK GELİR FAZLASI ÖDENEK KAYDI İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜRECİ sayılı kanun 2. Yılı Bütçe Kanunu 3. Bütçe Uygulama Talimatları 1 Hafta Doküman No :SGDB.İŞ.BP.5 Muhasebe Kesin Hesap Raporlama Biriminden gelen gelir kaydı ile birim talepleri; 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Yılı Bütçe Kanunu ve bu kanun doğrultusunda çıkartılan tebliğler ile ilgili diğer mevzuat gereğince kontrol edilir. İlgili birime iade edilir. Gelir fazlası karşılığı ödenek kaydı işlemi; özel bütçeli idarelerin (B) işaretli cetvellerinde öngörülmeyen veya belirtilen tahmini tutarların üzerinde gerçekleşen gelirler karşılığı olarak mevcut veya yeni açılacak tertiplere yapılacak ödenek kaydı işlemlerini ifade eder. Uygun mu? Rektörlük Makamı'ndan onay alınır. Onay yazısında ilgili birim ekleme yapılacak tertip ve ödenek miktarı belirtilmelidir. E-bütçe sistemine gelir fazlası karşılığı ödenek kaydı giriş işlemleri yapılarak onaylanır. Sisteme veri girişi Kurum Düzeyinde ve Birim Düzeyinde yapılmalıdır. Yatırım karakterli olanlar Kalkınma Bakanlığına bildirilir. Gelir fazlası karşılığı ödenek kaydı işleminin yapıldığı Yatırım karakterli olanlar Kalkınma Bakanlığına bildirilir. Gelir fazlası karşılığı ödenek kaydı yapılan birimlere bildirilir. Gelir fazlası karşılığı ödenek kaydı sonucu serbest hale geçen ödenek, Ödenek Gönderme Belgesi ile ilgili Harcama Birimine Onaylama İşlemi sonucunda ödenek serbest hale geçer. Serbest haldeki ödenek; Ödenek Gönderme Belgesi ile ilgili Harcama Birimine gönderilerek kullanılabilir duruma getirilir.

6 YATIRIM PROGRAMININ REVİZESİ İŞ AKIŞ SÜRECİ KALKINMA BAKANLIĞI YETKİSİNDEKİ İŞLEMLER İÇİN Sayılı Kanun Sayılı Kanun 3 Yatırım Genelgesi, Yatırım Programı Hazırlama Rehberi Doküman No :SGDB.İŞ.BP.6 Haarcama Birimleri Yatırım Programında yer alan projelerin yer, süre karakteristik, proje maliyetinde ve ödeneğinde yıl içinde yapılacak değişiklik talepleri, ilgili harcama Bakanlar Kurulu'nun Yatırım Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Kararı gereğince; harcama birimleri uyguladıkları projelerle ilgili revize talebinde bulunabilirler. Talebin karşılanmasına ilişkin Başkanlıkça ilgili mevzuat, Stratejik Plan, Performans Programı, ve üst yönetim hedefleri doğrultusunda değerlendirme yapılır. Proje revize değişiklikleri, Bakanlar Kurulu Kararı'nın "Proje parametrelerinde yıl içinde yapılacak değişiklikler" başlığı altındaki hükümlere göre değerlendirilir. Mevzuata uygun mu? Talebin Bakanlık veya Rektörlük yetkisinde olup olmadığı kontrol edilir. İlgili birime iade edilir. Rektörlük Yetkisinde Olan İşlemlerin Akış Şeması na göre işlem yapılır. Mevzuata uygun olanlar, yetki çerçevesinde işleme tabi tutulur. Uygun olmayanlar ilgili harcama birimine iade edilir. Projelerin yer değişikliği, Proje adı ve karakteristik değişiklikleri, Süre değişiklikleri, Maliyet değişiklikleri, Ödenek Değişiklikleri, Aktarma ve ekleme işlemleri vb. revizeler de Rektör ve Bakanlık yetkilerine göre işlem tesis edilir. Bakanlık yetkisinde mi? Kalkınma Bakanlığınca uygun görülmeyen revize talepleri, Rektör onayıyla uygun hale getirilemez. Revize talepleri Başkanlığımızca değerlendirildikten sonra Rektör onayına sunulur. Rektör tarafından uygun görülen revize talepleri Kalkınma Bakanlığı'na Kalkınma Bakanlığı tarafından uygun görülen maliyet artışları ile ilgili olanlare-bütçe sistemine tertip düzeyinde girişleri yapılır. Rektör imzasıyla Bütçe ve Mali kontrol Genel Müdürlüğüne onaylanması için talepte bulunulur. Kalkınma Bakanlığınca uygun görülen revize talepleri, E-bütçe sisteminden girişleri yapılarak; BÜMKO Genel müdürlüğünden de onay alınır. İşlem onaylandıktan sonra İlgili harcama birimlerine bilgi verilir. BÜMKO Genel Müdürlüğünün onayından sonra, ödenek gönderme belgesi ilgili birime

7 KURUM ÖDENEKLERİNİ BİRİMLERE DAĞITMA İŞ AKIŞ SÜRECİ Sayılı Kanun 2. Yılı Bütçe Kanunu 3. Bütçe Uygulama Tebliğleri Ocak Ayının İlk Haftası Doküman No : SGDB.İŞ.BP.7 31 Aralık tarihi itibariyle kanunlaşan kurumsal düzeyde bütçe ödenekleri birim düzeyinde dağılımı için konsolide edilir. Bütçe Hazırlık Modülü içinde yer alan Birimlere Ödenek Dağıtım Menüsü yardımı ile harcama birimleri bazında ekonomik sınıflandırmanın dördüncü düzeyinde hazırlanarak e- bütçe sistemine giriş yapılır. 31 Aralık tarihi itibariyle kanunlaşan bütçe ödeneklerinin birim düzeyinde dağılımı için ;Bütçe Hazırlama Rehberinde belirtilen genel esaslar, Stratejik Planda ve Performans Planında belirtilen genel esaslar, önceki yıllardaki ödenekleri, harcama kapasiteleri, yıl içi ihtiyaçları, öğrenci sayıları, meydana gelen hizmet veya fiziki mekan genişlemeleri, harcama birimlerinin performansları ve hizmetlerin yerindeliği harcama biriminin periyodik ödemeleri, ödeme bekleyen evrakları ile birim tarafından gerçekleştirilmiş ve/veya gerçekleştirilecek ihaleli işlerin ödenek ihtiyacı, gibi kriterler esas olmak üzere başkanlığımız tarafından oluşturulabilecek diğer objektif kriterler dikkate alınır. E-bütçe sistemine ekonomik sınıflandırmanın dördüncü düzeyinde girişler yapılır. E-bütçe sistemine girişi yapılan ödeneklerin dağılımı, yönetim kurulunun bilgisine sunulur. Ekonomik sınıflandırmanın ikinci düzeyi itibarıyla yönetim kurulunun bilgisine sunulur. Yönetim Kurulunda temsil edilmeyen birimlerin de bilgisine sunulur. Yönetim Kurulu Yönetim kurulu tarafından onaylanır. Yönetim kurulu tarafından uygun görülen bütçe ödeneklerinin birim düzeyinde dağılımı iki düzeyde onaylanır. e-bütçe sisteminde onaylama yapılır. Kurum Kullanıcı Yöneticisi tarafından onaylanır.

8 BÜTÇE İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK VE KAYITLARINI TUTMAK LİKİT KARŞILIĞI ÖDENEK KAYDI İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜRECİ sayılı kanun 2. Yılı Bütçe Kanunu 3. Bütçe Uygulama Talimatları 1 hafta Doküman No :SGDB.İŞ.BP.8 Birim talepleri; 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Yılı Bütçe Kanunu ve bu kanun doğrultusunda çıkartılan tebliğler ile ilgili diğer mevzuat gereğince kontrol edilir. Likit karşılığı ödenek kaydı işlemi; Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa bağlı (F) işaretli cetvellerinde belirtilen net finansman tutarlarını aşan finansman gerçekleşme karşılığı olarak mevcut veya yeni açılacak tertiplere yapılacak ödenek kaydı işlemini ifade eder. İlgili birime iade edilir. Uygun mu? Rektörlük Makamı'ndan onay alınır. Onay yazısında ilgili birim ekleme yapılacak tertip ve ödenek miktarı belirtilmelidir. E-bütçe sistemine likit karşılığı ödenek kaydı giriş işlemleri yapılarak onaylanır. Sisteme veri girişi Kurum Düzeyinde ve Birim Düzeyinde yapılmalıdır. Yatırım karakterli olanlar Kalkınma Bakanlığına bildirilir. Sermaye Karakterli olan Likit karşılığı ödenek kaydı işlemleri Kalkınma Bakanlığına bildirilir. Likit karşılığı ödenek kaydı sonucu serbest hale geçen ödenek, Ödenek Gönderme Belgesi ile ilgili Harcama Birimine Onaylama İşlemi sonucunda ödenek serbest hale geçer. Serbest haldeki ödenek; Ödenek Gönderme Belgesi ile ilgili Harcama Birimine gönderilerek kullanılabilir duruma getirilir.

9 BÜTÇE İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK VE KAYITLARINI TUTMAK sayılı kanun 2. Yılı Bütçe Kanunu 3. Bütçe Uygulama Talimatları, Ayrıntılı Finansman Programı 4 gün Doküman No :SGDB.İŞ.BP.9 Harcama Yetkilileri Harcama Birimleri ödeneğe ilişkin talepleri başkanlığa bildirir. Ödenek Gönderme Belgesi, Revize, Aktarma, Serbest Bırakma, Ödenek Ekleme, Gelir Fazlası ve Likit Karşılığı Ödenek Kaydı İşlemlerinin sonuçlandırılmasında düzenlenir. Yılı merkezi yönetim bütçe kanununa, bütçe tertibine, ayrıntılı harcama programına, bütçe ödeneklerinin dağıtımı ve kullanımına ilşkin usul ve esaslara göre ödenek değerlendirilmesi yapılır. Ödenek Gönderme Belgesi düzenlenirken tertip alanında Üst yönetim, akademik ve idari birimler kurumsal kodu kullanılmaktadır. Birim kodları Gönderilen Daire Kodu bölümüne girilmektedir. İlgili birime iade edilir. Uygun mu? Strateji Geliştirme Birimlerinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik in 16 ncı maddesine istinaden, üst yöneticinin onayı ile Başkanlığımız tarafından Ödenek Gönderme Belgesi düzenlenebilir. e-bütçe sistemi üzerinde Kurum düzeyinde ödenek girişleri yapılır. İcmal oluşturulur. Sistem üzerinden Muhasebat Genel Müdürlüğüne Harcama birimlerine gönderilecek ödenekler, ödenek dağılımları ile uyumlu olacaktır. Harcama birimlerine Ödenek Gönderme Belgesi düzenlemek suretiyle gönderilen ödenekler, ödenek dağılımı ile belirlenen ödeneklerden daha fazla olamaz. Muhasebat Genel Müdürlüğü, e-bütçe sisteminde ödeneği aldı durumuna getirir. Muhasebat sistemi üzerinden ödeneğin kullanılabilir durumuna getirilebilmesi için; oluşturulan icmal Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından Aldı onaylandı durumuna gelir. Muhasebe Görevlisi Muhasebe Kesin Hesap Raporlama Birimi Muhasebat sistemi üzerinden muhasebe işlem fişi keserek ödeneği onaylar. Muhasebat sistemi üzerinden ödenek Muhasebe İşlem Fişi düzenlenerek kullanılır durumuna gelir. Ödenek, ödenek gönderme belgesi ile harcama birimine Ödenek gönderme belgesi ile birime harcama yapma izni verilmiş olur.

10 BÜTÇE İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK VE KAYITLARINI TUTMAK REVİZE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Sayılı Kanun Sayılı Kanun 3. Bütçe Uygulama Talimatları, Ayrıntılı Finansman Programı 2 hafta Doküman No :SGDB.İŞ.BP.10 Harcama Yetkilileri Harcama birimleri Ayrıntılı Finansman Programında yer alan ödeneklerin programlanan dönemden önce kullanılması için Başkanlığımıza Revize talebinde bulunur. Revize; AFP nin gider, gelir bölümlerinde yıl içinde yapılacak her türlü değişiklik işlemini ifade eder. Revize talepleri 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Yılı Bütçe Kanunu ve bu kanun doğrultusunda çıkartılan tebliğler ile ilgili diğer mevzuat gereğince kontrol edilir. İlgili birime iade edilir. Kurumsal/ Torba Tertibi değiştiren revizeler Maliye Bakanlığının yetkisindedir. Kurum düzeyinde ve Birim düzeyinde revize işlemi yapıllır. Mevzuata uygun mu? Kurumsal/ Torba Tertibi değiştirmeyen revizeler üst yönetici onayı ile Üniversitemiz yetkisindedir. Birim düzeyinde revize işlemi yapıllır. Revize talebi; Kurumsal/ Torba Tertibi değiştiriyor mu? Rektörlük makamından onay alınarak e- bütçe sistemine kurum düzeyinde talep olarak giriş yapılır. Gerekçeleri ile birlikte Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğüne bir yazı ile bildirilir. Rektörlük Makamından onay alınır. BÜMKO tarafından revize işleminin yapılabilmesi için detaylı gerekçe ve açıklamaların talep yazılarının ekinde olması gerekmektedir. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından kurum düzeyinde revize edilen Ayrıntılı Finansman Programı, Başkanlığımız tarafından e-bütçe sisteminde birim düzeyde girişleri yapılarak onaylanır. E-bütçe sistemine giriş işlemleri yapılarak onaylanır BUMKO tarafından kurum düzeyinde revize işlemi yapılmış ise Üniversitemize bir yazı ile bildirilir.bu yazıya istinaden birim düzeyinde revize işlemi yapılır. Revize Sonucu serbest hale geçen ödenek, Ödenek Gönderme Belgesi ile ilgili birime Revize sonucu serbest hale geçen ödenek, Ödenek Gönderme Belgesi ile ilgili birime Birime revize ödeneğin son hali ile harcama yetkisi verilir.

11 BÜTÇE İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK VE KAYITLARINI TUTMAK ŞARTLI BAĞIŞ VE YARDIMLARIN ÖDENEK KAYDI İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜRECİ sayılı kanun sayılı kanun 3. Bütçe Uygulama Talimatları 1 Hafta Doküman No :SGDB.İŞ.BP.11 Muhasebe Kesin Hesap Raporlama Biriminden gelen gelir kaydı, Bağışı yapan kurumdan gelen yazı incelenir. Şartlı bağış ve yardımların ödenek kaydı işlemi; 5018 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesi gereğince, kamu idarelerine yapılan şartlı bağış ve yardımların bütçeye gelir kaydedilen tutarları karşılığı ilgili tertibine ödenek kaydedilmesi işlemini ifade eder. Şartlı Bağış ve Yardımların Ödenek Kaydı İşlemi 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Yılı Bütçe Kanunu ve bu kanun doğrultusunda çıkartılan tebliğler ile ilgili diğer mevzuat gereğince kontrol edilir. Genellikle; Öğretim Üyesi ve Araştırmacı Yetiştirilmesi Amacıyla Yurtdışına Gönderilecek Öğretim Elemanlarına Sağlanacak Destekler için Şartlı bağış ve yardım yapılmaktadır. Mevzuata uygun mu? İlgili Birime İade Edilir. Rektörlük Makamı'ndan onay alınır. Onay yazısında ilgili birim ekleme yapılacak tertip ve ödenek miktarı belirtilmelidir. E-bütçe sistemine Şartlı bağış ve yardımların ödenek kaydı işlemi ile ilgili girişler yapılarak onaylanır. Sisteme veri girişi Kurum Düzeyinde ve Birim Düzeyinde yapılmalıdır. Şartlı bağış ve yardımların ödenek kaydı işlemi sonucu serbest hale geçen ödenek, Ödenek Gönderme Belgesi ile ilgili Harcama Birimine Onaylama İşlemi sonucunda ödenek serbest hale geçer. Serbest haldeki ödenek; Ödenek Gönderme Belgesi ile ilgili Harcama Birimine gönderilerek kullanılabilir duruma getirilir.

12 BÜTÇE İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK VE KAYITLARINI TUTMAK TENKİS BELGESİ İŞ AKIŞ SÜRECİ sayılı kanun 2. Yılı Bütçe Kanunu 3. Bütçe Uygulama Talimatları, Ayrıntılı Finansman Programı 2 gün e-bütçe sistemi üzerinde tertip düzeyde ödenek girişleri yapılır. İcmal oluşturulur. Sistem üzerinden Muhasebat Genel Müdürlüğüne Doküman No :SGDB.BP.12 Tenkis belgesi (revize, aktarma gibi) işlemlerin yapılmasında düzenlenir. Tenkis belgesi düzenlenirken ödeneğin kullanılabilir durumda (ön ödeme yapılmamış ve harcanmamış) olmasına dikkat edilir. Muhasebe Görevlisi Muhasebat Genel Müdürlüğü, e-bütçe sisteminde ödeneği aldı durumuna getirir. Düzenlenmiş ve e-bütçe sistemi üzerinden onaylanmış olan ödenek gönderme belgesinin mali yıl içinde iptali gerektiğinde ödeneğin gönderildiği birimin talebi üzerine tenkis belgesi düzenlenir. Muhasebe Görevlisi Muhasebe Kesin Hesap Raporlama Birimi Muhasebe sistemi üzerinden muhasebe işlem fişi keserek ödeneği onaylar. Tenkis belgesi Ödenek Gönderme belgesi ile muhasebe birimlerine gönderilen ödeneklerin başka amaçla kullanılmak üzere geri alınması amacıyla da düzenlenir. Tenkis Belgesi ile ödenek gönderme işlemi iptal edilir. Ödeneğin tenkis edildiği birime bildirilir. Tenkis belgesi ile birimin tenkis belgesi kadar harcama yapma izni iptal edilmiş olur.

13 YATIRIMLARIN KOORDİNASYONU İZLENMESİ VE RAPORLANMASI ÜNİVERSİTE YATIRIM PROGRAMININ HAZIRLIKLANMASI İŞ AKIŞ SÜRECİ sayılı kanun Faaliyet İle İlgili Mevzuat: sayılı kanun 3. Yatırım Genelgesi, Yatırım Programı Hazırlama Rehberi, Orta Vadeli Mali Plan Temmuz ayından itibaren mali yıla kadar Doküman No :SGDB.İŞ.BP.13 Yatırım Genelgesi ve Yatırım Programı Hazırlama Rehberi çerçevesinde yatırım programının hazırlanmasında kullanılacak belge ve cetveller, gerekli dökümanlar Başkanlığımız tarafından bir yazı ile inşaat ve büyük onarım yatırımlarının hazırlanması için Yapı İşleri Daire Başkanlığına Bakanlar Kurulu'nun Yatırım Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Kararı gereğince; Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapmayı planladıkları inşaat ve büyük onarımlar için, gerçekleştirmeyi planladıkları projeler ve bu projelere ilişkin toplam maliyetler belirlenir. Harcama Yetkilisi Harcama birimlerince Orta Vadeli Mali Plan, Bütçe Çağrısı, Bütçe Hazırlama Rehberi, Yatırım Genelgesi, Yatırım Programı Hazırlama Rehberi'ne göre düzenlenen yatırım talepleri Başkanlığımıza İlgili mevzuat gereğince; Yapı İşleri Daire Başkanlığından gelen proje talepleri ile diğer birimlerin yürütmesi gereken projeler; Üniversitemizin Stratejik Planı, Performans Programı ve diğer kurumsal hedefleri doğrultusunda değerlendirilir. Yatırım programı taleplerinin koordinasyonu sağlanır. Üniversitemizin Yatırım Programı ihtiyaçlarının öncelikleri dikkate alınarak; yatırım programı tekliflerinin nihai şekli ilgili kurumlara Yatırım Programı Teklifi Kalkınma Bakanlığında görüşülür. Kurum içinde Harcama Birimleri ve Rektörlük Makamı'nca yapılan görüşmeler sonucunda Üniversite Yatırım Programı Teklifi (Eğitim-Spor- Araştırma Geliştirme Projeleri) olarak ayrı ayrı düzenlenerek Kalkınma Bakanlığı'na Üst Yönetim ile birlikte proje teklifleri Kalkınma Bakanlığında görüşülerek değerlendirilir. Kalkınma Bakanlığınca değerlendirilen Yatırım programı tekliflerine nihai hali verilerek; Yatırım Programı Tasarısı oluşturulur. Yapılan görüşmeler sonucunda alınan kararlar ile Yüksek Planlama Kurulunca belirlenmiş makro ekonomik göstergeler bütçe büyüklükleri de göz önünde bulundurularak yatırım programı tasarısı oluşturulur. Bütçe görüşmeleri ile birlikte Yatırım Programı, Üniversite Bütçe tasarısında yer alarak Bakanlık tarafından onaylanır. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce bütçe tertipleri yönünden incelenir ve Kalkınma Bakanlığın'da onaylanır. Yatırım Programı Tasarısı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girer. Vize edilen Yatırım Programı Tasarısı Üniversite Bütçe Tasarısına eklenir. Bütçe ile birlikte Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlanarak kanunlaşır.

14 YATIRIMLARIN KOORDİNASYONU İZLENMESİ VE RAPORLANMASI YATIRIM DETAY PROGRAMLARI İŞ AKIŞ SÜRECİ sayılı kanun sayılı kanun 3. Yatırım Genelgesi, Yatırım Programı Hazırlama Rehberi Şubat ayı içerisinde 10 gün Doküman No :SGDB.İŞ.BP.14 Yatırım programına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanır. Bakanlar Kurulu'nun Yatırım Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar ile birlikte Mali Yıl Yatırım Programındaki projeler açıklanır. Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar Hükümleri doğrultusunda Yatırım Programı faaliyetleri hazırlanır. Kalkınma Bakanlığının KA-YA programına Yatırım Projesi Detay girişleri yapılır. Projelerin ödenek dağılımına göre detay program oluşturulur. Yatırım faaliyetlerimiz, Yatırım Programının belirlenmesiyle birlikte başlamaktadır. Yatırım Programının Bütçemizin projeler bazında detay girişleri Kalkınma Bakanlığı tarafından mali yılın başlangıcında yazı ile talep edilir. Stratejik plan ve Performans Programı doğrultusunda yılı makine taçhizat, büyük onarım, bilgi teknolojileri ve taşıtlar ile vb. ilgili programın ödeneği ve detay programı dağıtım tablosu hazırlanır. Düzenlenen detay programları Rektörlük Makamı'nca onaylanır. Detay Programları Kalkınma Bakanlığı'na, gönderilr. Detay programlar Rektör'ün onayına sunulur. Detay program onaylandıktan sonra, Kalkınma Bakanlığına bildirilir.

15 YATIRIM PROGRAMLARININ İZLENMESİ VE RAPORLANMASI 3. YILLIK YATIRIM DEĞERLEME RAPORU sayılı kanun sayılı kanun 3. Yatırım Genelgesi, Yatırım Programı Hazırlama Rehberi Mart ayı içerisinde 10 gün Doküman No :SGDB.İŞ.BP.15 Kalkınma Bakanlığı tarafından Üniversite Yatırım Programının yıl içerisindeki uygulamalarına ilişkin Yatırım Değerlendirme Raporunun hazırlanması istenir. Yatırım programının uygulama dönemine ilişkin yapılan faaliyetler yatırımcı birimlerden talep edilir sayılı Kanun'un 25. maddesi gereği, Yatırımcı kurum ve kuruluşlar her yıl Mart ayında Yatırım İzleme ve Değerlendirme Raporu hazırlar. Rapor hazırlıkları Kalkınma Bakanlığı'nın yazısı ile birlikte başlatılır. Bakanlar Kurulu'nun 2006/9972 sayılı Kararıyla kabul edilen Strateji Geliştirme Birimlerinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereğince; Yatırım projelerini uygulayan Üniversitemiz harcama birimlerinden rapora dayanak teşkil edecek bilgi ve belgeler istenir. Projelerin gerçekleşme ve uygulama sonuçlarına ilişkin Yıllık Yatırım Değerleme Raporu hazırlanır. Yatırım projelerini uygulayan harcama birimlerinden gelen bilgi ve belgeler Başkanlığımızca konsolide edilerek; rapor hazırlanır ve Rektörün onayına sunulur sayılı Kanun'un 25. maddesi gereğince ilgili kurumlara bilgi olarak Hazırlanan Yatırım Değerlendirme Raporu üst yazıyla Kalkınma Bakanlığına, Maliye Bakanlığına ve Sayıştaya

16 STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ Saylı Kamu Mali Yönetimi Ve Kontrol Kanunu 2. Kamu İdarelerince Hazırlanacak Performans Programları Hakkında Yönetmelik Faaliyet İle İlgili Mevzuat: 3. Performans Programı Hazırlama Rehberi 4. Maliye Bakanlığı'nın Tarih ve 3884 Sayılı Genel Yazısı 4 AY Doküman No :SGDB.İŞ.SP.16 Harcama Yetkilileri Program dönemine ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedefler belirlenir. Kalkınma Planı, hükümet programı, orta vadeli mali plan ve orta vadeli mali program ile bütçe kaynakları göz önünde bulundurularak Stratejik Planda yer alan amaç ve hedeflerden program dönemi için öncelikli olanlar tespit edilir. Harcama Yetkilileri Harcama Yetkilileri Belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda program dönemine ilişkin performans hedefleri ile performans göstergeleri belirlenir. Performans Hedeflerine ilişkin faaliyetler ve faaliyetlerden sorumlu harcama birimleri belirlenir. Performans hedefleri ve bu hedeflere ne ölçüde ulaşıldığını ölçmek amacıyla kullanılacak olan göstergeler, hedeflere yönelik olarak yıl içerisinde yürütülmesi öngörülen faaliyetler ve faaliyetlerden sorumlu harcama birimleri belirlenir. Performans programı çalışmalarının başladığı genelge ile tüm birimlere duyurulur. Belirlenen amaç, hedef, faaliyet ve performans gösterleri harcama birimlerine bildirilir. Harcama birimlerine sorumlu oldukları performans hedefleri ile faaliyetler bildirilir. Harcama Yetkilileri Harcama Yetkilileri Harcama birimleri tarafından sorumlu oldukları faaliyetlerin maliyetleri tespit edilir. Harcama birimleri tarafından yapılan maliyetlendirme çalışmaları Srateji Geliştirme Daire Başkanlığına bildirilir. Kaynakların amaç ve hedeflere tahsis edilmesini öngören bütçeleme ilkesi gereğince; harcama birimleri yıl içerisinde gerçekleştirmeleri öngörülen faaliyetlere ilişkin maliyetlerin gerçekçi olarak belirlenebilmesi için gerekli çalışmaları yaparak çalışma sonuçlarını Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına bildirirler. Amaç, hedef, faaliyet ve göstergelerin in idare düzeyinde konsolidasyonu sağlanır. Kaynak ihtiyacının tespitine yönelik veriler konsolide edilerek program dönemine ilişkin kaynak ihtiyacı tespit edilir. Üniversite Performans Programı Taslağı hazırlanır. Performans Programı Taslağı Üniversite Yönetim Kurulunun görüşüne sunulur. Üniversite Yönetim Kurulunun görüş ve önerileri doğrultusunda gerekli değişiklikler yapılır. Yönetim Kurulu Uygun mu? Gerekli değişiklikler yapılır. Üniversite Performans Programı kamu oyu ile paylaşılmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilir ve üniversite web sayfasında yayınlanır. Üniversite Stratejik Planı 5018 sayılı Kanunun şeffalık ve hesap verebilirlik ilkeleri gereğince kamu oyu ile paylaşılır.

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE İŞ VE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Maliye Bakanlığından:

Maliye Bakanlığından: Maliye Bakanlığından: 2012 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA TEBLİĞİ (YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN) (SIRA NO: 1) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ, 2012 yılında yükseköğretim kurumları bütçe

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esaslar, yükseköğretim

Detaylı

T.C. BANDIRMA ONYEDİ EYLÜLÜNİVERSİTESİ BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI İŞLEMLERI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BANDIRMA ONYEDİ EYLÜLÜNİVERSİTESİ BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI İŞLEMLERI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BANDIRMA ONYEDİ EYLÜLÜNİVERSİTESİ BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI İŞLEMLERI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Daire Başkanlığınca yerine getirilecek

Detaylı

YOLLUK ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

YOLLUK ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YOLLUK ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ YOLLUK ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Talebin Başkanlık Yazı İşleri Birimince kayda alınıp

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Evrak Tarih ve Sayısı: 02/03/2016-134647 T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BD2831766012* Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Sayı :29772486/020/ Konu :Olurlar, Onaylar REKTÖRLÜK MAKAMINA Başkanlığımız

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde(1)- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE PERFORMANS İŞLEMLERİ İŞ SÜRECİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE PERFORMANS İŞLEMLERİ İŞ SÜRECİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE PERFORMANS İŞLEMLERİ İŞ SÜRECİ Sorumlular İş Akışı Faaliyet Doküman/Kayıt Alt Gelen Evrak Resmi yazışma yolu veya elektronik ortamdan gelen evraklar kayda

Detaylı

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik. 2015 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik. 2015 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar SORUMLU /ALT 1 38.99.00.01 Üst yönetim, akademik ve idari birimler kurumsal kodu altında yer alan tertiplerdeki ödeneklerin harcama birimleri itibarıyla dağıtılması, dağıtımı yapılan ödeneklerin ekonomik

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Performans Program Müdürlüğü Görev Tanımı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Performans Program Müdürlüğü Görev Tanımı STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Görev Tanımı Dairesi Bütçe ve Performans Programı -Strateji Geliştirme Birimlerinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik -Bütçe Hazırlama Rehberi, Orta Vadeli

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

BOZOK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TAMAMLANMA 1 602040000 Stratejik Planlama Üniversitemiz Stratejik Planının Hazırlanması, Yenilenmesi Ve Güncellenmesi Konusunda Koordinasyonu Sağlamak Kanunu (Md.9,60) 2-Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya

Detaylı

DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI İLE KESİN HESAP VE RAPORLAMA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI İLE KESİN HESAP VE RAPORLAMA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI İLE KESİN HESAP VE RAPORLAMA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM :AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ VE KAPSAM Madde 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

MALİ TAKVİM OCAK. - Maliye Bakanlığınca (BÜMKO) ayrıntılı harcama programı vizeleri yapılır.

MALİ TAKVİM OCAK. - Maliye Bakanlığınca (BÜMKO) ayrıntılı harcama programı vizeleri yapılır. MALİ TAKVİM OCAK - Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin usul ve esasların

Detaylı

Maliye Bakanlığı (BÜMKO) 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca bir önceki yılda Başbakan oluru ile iptal edilen boş sürekli işçi kadrolarını il

Maliye Bakanlığı (BÜMKO) 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca bir önceki yılda Başbakan oluru ile iptal edilen boş sürekli işçi kadrolarını il OCAK Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği

Detaylı

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Genel Müdürlük harcama birimleri

Detaylı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI İLE KESİN HESAP VE RAPORLAMA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (*)

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI İLE KESİN HESAP VE RAPORLAMA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (*) DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI İLE KESİN HESAP VE RAPORLAMA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (*) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Diyanet

Detaylı

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Performans Programı ile Kesin Hesap ve Raporlama İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Performans Programı ile Kesin Hesap ve Raporlama İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Maliye Bakanlığı Bütçe ve Performans Programı ile Kesin Hesap ve Raporlama İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme Başkanlığınca

Detaylı

MALİ TAKVİM Erkan KARAARSLAN OCAK - Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin

Detaylı

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar 1 38.99.00.01 Üst yönetim, akademik ve idari birimler kurumsal kodu altında yer alan tertiplerdeki ödeneklerin harcama birimleri itibarıyla dağıtılması, dağıtımı yapılan ödeneklerin ekonomik sınıflandırmanın

Detaylı

... J".C... _.. SINOP UNIVERSITESI REKTORLUGU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

... J.C... _.. SINOP UNIVERSITESI REKTORLUGU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ... J".C..... _.. SINOP UNIVERSITESI REKTORLUGU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Sayı : B.30.2.SNÜ.0.65.01.00-840-Olb Konu: 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliğ (Sıra No: 1) ve Genelgesi

Detaylı

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Hizmetten Yararlananlar Hizmetin

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Amaç MADDE 1 Bu yönerge Üniversitenin Stratejik Planı kapsamında; misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA GENELGE ( 2011/2 )

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA GENELGE ( 2011/2 ) ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA GENELGE ( 2011/2 ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI BİRİMİ BÜTÇE HAZIRLANMASI SÜREÇ ANALİZİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI BİRİMİ BÜTÇE HAZIRLANMASI SÜREÇ ANALİZİ 911.BPP.İSA/04 04.12.2015 1 / 5 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon No Açıklama Sistem Geliştirme Süreç Başkanı 911.BPP.İSA/04 04.12.2015 2 / 5 1. Amaç: Bu süreç, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bütçe

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) k planlama çalışmalarının Kamu İdarelerinde k Pplanlamaya İlişkin Ususl ve Esaslar

Detaylı

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik; genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri,

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı GENEL BÜTÇE DAİRE BAŞKANLIĞININ, SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTRİME BAŞKANLIĞI GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNDERGEDEKİ GÖREVLERİ a) Bütçe

Detaylı

İş Akış Şeması. Harcama Yetkilisi tarafından ön mali kontrole tabi mali karar ve işlem evrağı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına teslim edilir.

İş Akış Şeması. Harcama Yetkilisi tarafından ön mali kontrole tabi mali karar ve işlem evrağı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına teslim edilir. Harcama Yetkilileri ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ 1. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu 2. 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu 3. Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği 4. 5018 Sayılı

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SIRA ADI 1 Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 1-Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI AY Bütçe ve Performans Programı İç Kontrol nden bütçe, performans bütçe, stratejik planı oluşturacak mali bilgilerin derlenmesi. 6245 sayılı Harcırah

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

İZLEYEN İKİ YILIN BÜTÇE TAHMİNLERİNİ DE İÇEREN ÜNİVERSİTE BÜTÇESİNİ HAZIRLAMAK

İZLEYEN İKİ YILIN BÜTÇE TAHMİNLERİNİ DE İÇEREN ÜNİVERSİTE BÜTÇESİNİ HAZIRLAMAK İZLEYEN İKİ YILIN BÜTÇE TAHMİNLERİNİ DE İÇEREN ÜNİVERSİTE BÜTÇESİNİ HAZIRLAMAK Süreç No: 82.01-1 Bütçe çağrısının ve Bütçe Hazırlama Rehberinin Resmi Gazetede yayımlanması Yüksek Planlama Kurulunca belirlenen

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Stratejik Yönetim Ve Planlama Daire Başkanlığının, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Görev Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönergedeki

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ MALİ YILI BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ MALİ YILI BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ www.asbu.edu.tr ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2018-2020 MALİ YILI BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ Eyüp ATEŞ Bilgisayar İşletmeni Bahattin ALBAS Strateji Geliştirme Daire Başkanı Sunum Planı * 2018-2020 ASBÜ

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2018 MALİ YILI I. ÜÇ AYLIK BÜTÇE, PERFORMANS PROGRAMI ve MUHASEBE GERÇEKLEŞMELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI NİSAN - 2018 BARTIN A. 2018 MALİ YILI

Detaylı

KAMU HİZMET ENVANTERİ

KAMU HİZMET ENVANTERİ KAMU HİZMET ENVANTERİ 602.040.000 k planlama çalışmaları Bakanlık stratejik planının hazırlanması, güncellenmesi ve yenilenmesi çalışmalarında koordinasyon hizmeti sunmak Kanunu (Md.9,60) 2-5436 sayılı

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU GAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI NİSAN - 2016 BARTIN A. 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ GERÇEKLEŞMELERİ 5018 sayılı Kamu

Detaylı

KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Yayın : 26/04/2006 tarihli ve 26150 sayılı Resmi Gazete BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Sunum Planı Bütçe Hazırlık Mevzuatı ve Dokümanları 2018-2020 Düzce Üniversitesi Bütçe Hazırlık Çalışmaları ve Hazırlanacak Formlar Bütçe Hazırlık

Detaylı

III-13 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

III-13 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK III-13 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK R.G. Tarihi : 05/07/2008 R.G. Sayısı : 26927 BİRİNCİ

Detaylı

~.~~~ Prof.Dr.Recep BİRCAN Rektör

~.~~~ Prof.Dr.Recep BİRCAN Rektör ... r c...... w SINOP UNIVERSilESI REKlORLUGU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Sayı : B.30.2.SNÜ.0.65.0ı.OO-840-0Hı- Konu: 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliğ (Sıra No:1) ve Genelgesi (Sıra

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA GENELGE (2013/10) Onay Tarihi: 26.08.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA GENELGE (2013/10) Onay Tarihi: 26.08. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA GENELGE (2013/10) Onay Tarihi: 26.08.2013/2890 ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 SUNUŞ 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde yer alan; Genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SUNUMU

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SUNUMU KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SUNUMU Resmi Gazete Sayısı: 26111, 29183 HAZIRLAYAN: TANER GÜLER - STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA MÜDÜRÜ AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Bu

Detaylı

KESİN HESAP HAZIRLAMA TALİMATI

KESİN HESAP HAZIRLAMA TALİMATI SAYFA NO : 1/5 İlgili Birim / Sahibi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Muhasebe, Kesin Hesap ve Raporlama Şube Müdürlüğü İlgili Kanun/Yönetmelik/Yönerge-5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu

Detaylı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI TADAT EDİLMEYEN TOPLULAŞTIRILMIŞ PROJELERİN ALT PROJE SEÇİMİ VE ÖDENEK TAHSİSİ

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI TADAT EDİLMEYEN TOPLULAŞTIRILMIŞ PROJELERİN ALT PROJE SEÇİMİ VE ÖDENEK TAHSİSİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI TADAT EDİLMEYEN TOPLULAŞTIRILMIŞ PROJELERİN ALT PROJE SEÇİMİ VE ÖDENEK TAHSİSİ HAKKINDA USUL VE ESASLAR 1 KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 2015 YILI YATIRIM

Detaylı

Üniversitenin Bütçe Uygulama Prosedürü

Üniversitenin Bütçe Uygulama Prosedürü SAYFA NO : 1/6 İlgili Birim / Sahibi : BP/Bütçe Performans Şube İlgili Kanun/Yönetmelik/Yönerge İlgili Prosedür(ler) : 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun, Bütçe Kanunu ve ilgili tebliğ/talimatlar

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL VE ÖN MALİ KONTROL BİRİMİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL VE ÖN MALİ KONTROL BİRİMİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL VE ÖN MALİ KONTROL BİRİMİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİMLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİMLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 4847 STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİMLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 6/1/2006 No : 2006/9972 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/12/2003 No : 5018 Yayımlandığı

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLERİN ADI HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU FIRAT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU FIRAT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU FIRAT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Stratejik Planlama Çalışmaları

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 841.02.03.00 602.07.01.00 841.01.01.00 602.08.01.00 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 1 Performans Programının Hazırlanması 1-5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanun un 9.

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2016 BÜTÇE GERÇEKLEŞME DURUM RAPORU (OCAK 2017)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2016 BÜTÇE GERÇEKLEŞME DURUM RAPORU (OCAK 2017) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 16 BÜTÇE GERÇEKLEŞME DURUM RAPORU (OCAK 17) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 16 MALİ YILI BÜTÇE GİDER GERÇEKLEŞMELERİ (HAZİNE YARDIMI+ÖZ GELİR) BÜTÇE SERBEST ÖDENEK HARCANAN ÖDENEK

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Avans Kredi İşlemleri 55 dk Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Avans verilecek şahıs ya da kurumun tespiti yapılıp yönetim kurulu kararı alınır. Harcama belgesi tanzim edilir. Yapılacak harcama ya da ödemeye

Detaylı

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME 11 Mart 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29292 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI 2016 YILI TADAT EDİLMEYEN TOPLULAŞTIRILMIŞ PROJELERİN ALT PROJE SEÇİMİ VE ÖDENEK TAHSİSİ HAKKINDA USUL VE ESASLAR

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI 2016 YILI TADAT EDİLMEYEN TOPLULAŞTIRILMIŞ PROJELERİN ALT PROJE SEÇİMİ VE ÖDENEK TAHSİSİ HAKKINDA USUL VE ESASLAR GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI 2016 YILI TADAT EDİLMEYEN TOPLULAŞTIRILMIŞ PROJELERİN ALT PROJE SEÇİMİ VE ÖDENEK TAHSİSİ HAKKINDA USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖN MALÎ KONTROLE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖN MALÎ KONTROLE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖN MALÎ KONTROLE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Usul ve Esasların amacı, Kırıkkale Üniversitesinin tüm

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI 1/5 İhtiyaç sahibi birim tarafından yazılı talep ve ekinde ihtiyaca yönelik(yapım işlerinde yatırım programında yer alan projelerle ilgili)teknik şartnameler ve maliyeti etkileyen unsurlara ilişkin dokümanlar

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVESİTESİ 2015 BÜTÇE GERÇEKLEŞME DURUM RAPORU (OCAK 2015)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVESİTESİ 2015 BÜTÇE GERÇEKLEŞME DURUM RAPORU (OCAK 2015) YILDIZ TEKNİK ÜNİVESİTESİ 215 BÜTÇE GERÇEKLEŞME DURUM RAPORU (OCAK 215) PERSONEL GİDERLERİ DEVLET PRİMİ GİDERLERİ GENEL TOPLAM PERSONEL GİDERLERİ DEVLET PRİMİ GİDERLERİ GENEL TOPLAM YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Sosyal Güvenlik Kurumu Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sosyal Güvenlik Kurumu Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Kurumumuz harcama birimleri ve Strateji Geliştirme

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVESİTESİ 2014 BÜTÇE GERÇEKLEŞME DURUM RAPORU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVESİTESİ 2014 BÜTÇE GERÇEKLEŞME DURUM RAPORU YILDIZ TEKNİK ÜNİVESİTESİ 14 BÜTÇE GERÇEKLEŞME DURUM RAPORU PERSONEL GİDERLERİ DEVLET PERSONEL GİDERLERİ DEVLET YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 14 MALİ YILI BÜTÇE GİDER GERÇEKLEŞMELERİ (HAZİNE YARDIMI+ÖZ GELİR)

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET REHBERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET REHBERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET REHBERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Dögol Caddesi 06100 Tandoğan ANKARA Mart 2017 Hazırlayanlar Tuba TOKMAK

Detaylı

YEREL YONETİMLERDE PLANLAMA VE BÜTÇELEME. Prof. Dr. H. Hakan Yılmaz AÜ SBF Maliye Bölümü

YEREL YONETİMLERDE PLANLAMA VE BÜTÇELEME. Prof. Dr. H. Hakan Yılmaz AÜ SBF Maliye Bölümü 1 YEREL YONETİMLERDE PLANLAMA VE BÜTÇELEME Prof. Dr. H. Hakan Yılmaz AÜ SBF Maliye Bölümü YÖNETİM ANLAYIŞININ DEĞİŞİMİ Daha kaliteli yerel hizmet talebi Değişen yönetim ve mali yönetim anlayışı Artan kaynak

Detaylı

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ KISIM Amaç ve Hukuki Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2018 MALİ YILI II. ÜÇ AYLIK BÜTÇE, PERFORMANS PROGRAMI ve MUHASEBE GERÇEKLEŞMELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ - 2018 BARTIN A. 2018 MALİ YILI

Detaylı

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 17.03.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26111 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler. ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Enstitü, akademik takvimde belirtilen tarihte web sayfasında duyuru yaparak, başvuru formunu aktif hale getirir. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak

Detaylı

2017 İŞ TAKVİMİ. (Bütçe ve Tahakkuk Şube Müdürlüğü) Açıklama Kapsadığı Birimler Çıktı Gönderilen Birim

2017 İŞ TAKVİMİ. (Bütçe ve Tahakkuk Şube Müdürlüğü) Açıklama Kapsadığı Birimler Çıktı Gönderilen Birim 2017 İŞ TAKVİMİ (Bütçe ve Tahakkuk Şube Müdürlüğü) YILLIK YAPILAN İŞLEMLER İşin Konusu Harcama Yetkisi Birleştirme Onayı 1-15 Ocak Birim tarafından takibi yapılan tertiplerin Harcama Yetkisinin Birleştirilmesi

Detaylı

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Maliye Bakanlığından: YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik; genel bütçe

Detaylı

YÖNETMELİK. Maliye Bakanlığından: KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Maliye Bakanlığından: KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YÖNETMELİK Maliye Bakanlığından: KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik; genel bütçe

Detaylı

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) İl Afet ve Acil Durum

Detaylı

2015 İŞ TAKVİMİ. (Bütçe ve Tahakkuk Şube Müdürlüğü) Açıklama Kapsadığı Birimler Çıktı Gönderilen Birim

2015 İŞ TAKVİMİ. (Bütçe ve Tahakkuk Şube Müdürlüğü) Açıklama Kapsadığı Birimler Çıktı Gönderilen Birim 2015 İŞ TAKVİMİ (Bütçe ve Tahakkuk Şube Müdürlüğü) YILLIK YAPILAN İŞLEMLER İşin Konusu Harcama Yetkisi Birleştirme Onayı 1-15 Ocak Birim tarafından takibi yapılan tertiplerin Harcama Yetkisinin Birleştirilmesi

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 211 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 211 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 691 sayılı 211 yılı Merkezi yönetim bütçe kanunu

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Üniversite harcama birimleri ve Strateji Geliştirme

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 6767 sayılı 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu 24.12.2016 tarihli ve 29928 Mükerrer sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak

Detaylı

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı ve Numarası Hizmetten Yararlananlar Hizmeti Sunmakla Görevli Kurum/ Birim

Detaylı

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMINDA YER ALAN TADAT EDİLMEYEN TOPLULAŞTIRILMIŞ PROJELERİN ALT PROJE SEÇİMİ VE ÖDENEK TAHSİSİNDE UYULACAK USUL VE ESASLAR OCAK-2015

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam Amaç SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MERKEZ BİRİMLER YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MERKEZ BİRİMLER YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MERKEZ BİRİMLER YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1- (1) Bu Esasların amacı, Rektörlük merkez

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde l- Bu yönergenin amacı, Gümüşhane Üniversitesi harcama birimleri ve Strateji

Detaylı

İETT İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ

İETT İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ İETT İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ PERFORMANS PROGRAMI PERFORMANS HEDEFİ PERFORMANS GÖSTERGESİ FAALİYET VE MALİYETLER FAALİYET RİSKLERİ TANIMLAR PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ Hazırlık Talep Yazılır, Değerlendirmeye Alınır. Harcama Talimatı Hazırlanır. Piyasa

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Sayı : B.30.2.SNÜ.0.65.01.04.558/00093 09.02.2009 Konu : Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar. Üniversitemiz harcama birimlerince

Detaylı

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI Başkanlığımızın ihtiyacı olan veya Başkanlığımıza gelen taleplere göre Kamu İhale Kurumu adresinden EKAP Platformunda ihale raporu oluşturulur. İhale

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA TAKVİMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA TAKVİMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA TAKVİMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türkiye İstatistik Kurumunun

Detaylı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Bakanlık harcama birimleri ve Strateji Geliştirme

Detaylı

T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi

T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1-

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN HAZIRLAMA VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSÜDÜRÜ YÖNERGESİ

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN HAZIRLAMA VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSÜDÜRÜ YÖNERGESİ T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN HAZIRLAMA VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSÜDÜRÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Amaç Madde(1)- (1) Bu yönerge Üniversitenin;

Detaylı

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 214 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU SUNUŞ Üniversitemiz 214 yılı bütçe uygulamalarının yer aldığı ve kamuoyuna bu uygulamalarla ilgili bilgi verme amacı taşıyan 214 Yılı Kurumsal Mali Durum

Detaylı

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması Her ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır Harcama birimi ödeme

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (EK1)

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (EK1) SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR MERKEZİ İDARE TAŞRA BİRİMLERİ MAHALLİ İDARE DİĞER(ÖZEL

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı,

Detaylı

DPT MUSTESARLIGI CALISMA GRUBU

DPT MUSTESARLIGI CALISMA GRUBU DPT MUSTESARLIGI CALISMA GRUBU TÜRKİYE DEKİ MEVCUT BÜTÇE SİSTEMİ Ülkemizde devlet bütçesi yasal dayanağını Anayasa ve 5018 sayılı Kanundan almaktadır. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile

Detaylı

Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı. Kurum

Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı. Kurum Resmi Gazete Tarihi: 31.12.2005 Resmi Gazete Sayısı: 26040 Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ Tebliğ No (Seri No: 1) Resmî Gazete Tarihi 31/12/2005 Resmî Gazete Sayısı

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Usul ve Esasların amacı, Hitit Üniversitesi Kalite Komisyonunun

Detaylı