ŞEKER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU. İnternet Şubesine Giriş İşlemleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ŞEKER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU. İnternet Şubesine Giriş İşlemleri"

Transkript

1 ŞEKER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU İnternet Şubesine Giriş İşlemleri İnternet şubesine girişte güvenlik gereği tek kullanımlık SMS sistemine geçilmiştir. Parola alanına mevcutta kullanılan kullanıcı adı yazılması gerekmektedir. İnternet müşteri numaranızı ve parolanızı girdikten sonra Giriş tıklanarak açılan tek kullanımlık şifre alanına sistemde tanımlı olan cep numaranıza gönderilen tek kullanımlık şifre ile giriş yapılması gerekmektedir.

2 Değerli internet şube müşterimiz, internet şubemize giriş yaptığınızda otomatik olarak sizi portföy durum raporunuza tek butonla yönlendiren ve internet şubeye en son giriş yaptığınız tarih ve saati rapor eden ANA SAYFA gelecektir.

3 Bir adet portföy görüntüsü bulunan sayfanın sol kısmında yer alan menüleri tıklayarak diğer işlemlerinizi gerçekleştirebilecek, piyasa bilgilerine erişebilecek, raporlarınızı alabileceksiniz. Ayrıca bu sayfanın üst kısmında piyasa verilerini gerçek zamanlı takip etmek üzere, sizin kişiselleştirebileceğiniz bir piyasa izleme bolumu de bulunmaktadır. Bu bölümde hisse fiyatları ve BİST endeks bilgilerini gerçek zamanlı takip edebilirsiniz. Fiyatların anlık değişimini görebilmek için GÜNCELLE butonuna tıklamanız gerekmektedir.

4 Yukarıda ki ekran görüntüsünde işaretlenmiş olan kısımlardan internet şubesinin dilini İngilizceye çevirebilir, ücretsiz olarak 15 dk gecikmeli Java Matriks ekranını bilgisayarınıza indirip piyasa takibi ve AL/SAT yapabilirsiniz.

5 Simdi sırasıyla sayfanın sol kısmındaki menüleri kullanarak işlemlerinizi ne şekilde gerçekleştirebileceğinizi görelim. RAPORLAR 1) İnternetten Yapılan Tüm İşlemler Listesi İnternet şubemiz üzerinden gerçekleşen ve gerçekleşmeyen, yaptığınız tüm işlemlerin raporunu maksimum 60 günlük periyotlarla belirlediğiniz iki tarih arasında alabilirsiniz.

6 1) Portföy Durumu Portföyünüzü anlık hisse senedi değerleri ile görüntüleyebilirsiniz. Hisse senedi fiyat değişimlerini görmek için rapora tekrar giriş yapmanız yeterlidir.

7 2) Dekont Listesi İnternet şubemiz üzerinden gerçekleşen eft, havale, repo, fon, nakit çekme - yatırma işlemlerinizin dekontlarını maksimum 60 günlük periyotlarla belirlediğiniz iki tarih arasında alabilirsiniz. 3) Nakit Ekstresi Yatırım hesabınızda gerçekleşen tüm nakit hareketlerini maksimum 60 günlük periyotlarla belirlediğiniz iki tarih arasında alabilirsiniz.

8 4) Hisse Senedi Ekstresi Takası gerçekleşmiş olan hisse senedi alım satım işlemlerinizi ve hisse senedi virman giriş ve çıkışlarınızı maksimum 60 günlük periyotlarla belirlediğiniz iki tarih arasında görüntüleyebilirsiniz. 5) Hisse Senedi Emir Listesi Maksimum 60 günlük periyotlarla belirlediğiniz iki tarih arasında girmiş olduğunuz emirlerinizi listeleyebilirsiniz.

9 6) Fon Ekstresi Maksimum 60 günlük periyotlarla belirlediğiniz iki tarih arasında gerçekleşmiş olan fon işlemlerinizi görüntüleyebilirsiniz. 7) Kredi Faiz Ekstresi Maksimum 60 günlük periyotlarla belirlediğiniz iki tarih arasında yapmış olduğunuz kredili hisse senedi işlemlerinize konu olan faiz ödemelerinizi görüntüleyebilirsiniz.

10 8) İşlem Hacmi Detay Raporu Maksimum 60 günlük periyotlarla belirlediğiniz iki tarih arasında gerçekleşmiş olan hisse senedi alım satım işlem hacminizi toplam bazda görüntüleyebilirsiniz. 9) Ordino Dökümü Maksimum 60 günlük periyotlarla belirlediğiniz iki tarih arasında hisse senedi alım satım emirlerinize ait müşteri emir formunuzu (ordino) görüntüleyebilirsiniz.

11 10) İşlem Dağıtım Listesi Maksimum 60 günlük periyotlarla belirlediğiniz iki tarih arasında gerçekleşmiş olan hisse senedi alım satım işlemlerinizi ve komisyon tutarlarınızı hisse senedi, alış-satış, seans bazlı görüntüleyebilirsiniz. 11) SGMK Ekstresi Maksimum 60 günlük periyotlarla belirlediğiniz iki tarih arasında yapmış olduğunuz SGMK işlemlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

12 12) VİOP Gerçekleşen İşlemler Listesi Maksimum 60 günlük periyotlarla VİOP da gerçeklesen işlemlerinizi sözleşme bazında görüntüleyebilirisiniz. 13) VİOP Nakit Hareketleri Ekstresi Maksimum 60 günlük periyotlarla VİOP da gerçeklesen nakit hareketlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

13 14) VİOP Emir Listesi Maksimum 60 günlük periyotlarla VİOP da gönderdiğiniz emirlerinizi sözleşme türü ve sözleşme seçerek görüntüleyebilirisiniz. 15) Türev Piyasalar Kar Zarar Raporu Maksimum 60 günlük periyotlarla VİOP da kar zarar durumunuzu görüntüleyebilirsiniz. 16) Türev araçlar Alım Satım Teyit Formu Seçtiğiniz tarih için türev piyasalarında gerçekleşen işlemlerinizi görebilirsiniz.

14 NAKİT İŞLEMİ 1) EFT İşlemi Günlük ve ileri tarihli eft emirlerinizi girebilirsiniz. Daha önce göndermiş olduğunuz ve kayıtlı olan eft işlemlerinize Kayıtlı Eft lerden Seç butonunu tıklayarak ulaşabilirsiniz. Böylece hızlı ve kolay bir şekilde eft işlemlerinizi girebilirsiniz. Bu işlem için nakit bakiyenizin görüntülenmesi de kolaylık sağlayacaktır.

15 2) Nakit Virman Günlük ve ileri tarihli kurum içi nakit virman işlemlerinizi girebilirsiniz. Daha önce göndermiş olduğunuz ve kayıtlı olan virman işlemlerinize Kayıtlı Virmanlardan Seç butonunu tıklayarak ulaşabilirsiniz. 3) Nakit İşlem Listesi Bügün yaptığınız ve ileri tarihli girdiğiniz nakit işlemlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

16 HİSSE SENEDİ 1) Hisse Senedi Alım / Satım Menu adımı tıklanıp, hisse senedi secimi yaparak alım satım ekranına girebilirsiniz. Bu alt menü tıklandığında portföyünüzde bulunan hisse senetleri default olarak satış emri verebileceğiniz şekilde hazır gelir, bu listedeki satmak istediğiniz hisse senedinin en sağında bulunan butonunun ustu tıklandığında, ilgili hisse satış ekranı otomatik olarak açılacak ve size zaman tasarrufu sağlayacaktır. Ayrıca sayfanın ortasındaki hisse senedi listesinden de hisse secimi yaparak butonuna tıklayıp alım veya satım yönünde emir oluşturabilirsiniz. Listede arama yaptığınız hisse senedi bas harfini klavyenizde tuşlayarak, hisse arama için vakit kaybetmezsiniz.

17 Piyasa Emirleri Fiyat olmaksızın sadece miktar belirtilerek girilen emirlerdir. Karşı taraftaki en iyi fiyatlı emirlerle eşleşerek işleme dönüşürler. Karşı tarafta eşleşecek hiçbir emir yoksa otomatik olarak iptal edilirler.

18 Limit Emirleri Fiyat ve miktar belirtilerek girilen emirlerdir.

19 Piyasadan Limite Emirler Piyasa emirleri gibi fiyat belirtilmeden olarak girilen emirlerdir. Karşı taraftaki sadece en iyi fiyat kademesinde bekleyen emirlerle eşleşerek işleme dönüşürler. Yukarıdaki alım/satım ekranlarında gerekli düzenlemeleri yaparak emri BİST e göndermek için tuşlarını kullanmanız yeterli olacaktır.

20 Sms ile bildir ve-veya ile bildir seçeneklerini tıkladığınız zaman emir Bist de gerçekleştiği anda sistemde kayıtlı cep telefonunuza ve-veya adresinize gerçekleşme mesajı ulaşacaktır. butonlarını kullanarak istediğiniz zaman BİST e göndermek üzere emir hazırlayabilirsiniz. Emirlerim menü adımından takip edebilir ve istediğiniz anda BİST e iletebilirsiniz. 2) Emir Takibi BİST e iletilmis emirlerinizin durumunu ( gerçekleşen, iletilen, yeni, iptal) takip edebilirsiniz. Bunun için takip etmek istediğiniz emir türündeki kutucuğu işaretleyerek butonunu kullanmanız gerekmektedir.

21 3) Emir Hazırlama Emrinizi önceden hazırlayarak, gün içinde ve/veya daha ilerideki bir zamanda hazır emir üstünden zahmetsizce iletmenizi sağlayacak kolaylık getiren bir uygulamadır. Bir veri beklentisi olduğunda alternatif stratejilere göre emirlerinizi hazırlayıp, piyasa gidişatına göre zaman kaybetmeksizin emirlerinizin gönderilmesini sağlar. Bu ekranda listeye girilen emirler hem tek tek hem de toplu bir şekilde ileride gönderilmek için kaydedilebilir ya da hemen BİST e gönderilebilir. Gönderilmek ya da kaydedilmek istenilen emrin solundaki kutucuğun işaretlenmesi gerekmektedir. Hazırlanan emirler adımından görüntülenebilir.

22 4) Şartlı Emir İki şekilde şartlı emir oluşturabilirsiniz. Hisse Senedine Bağlı Şartlı Emir Seçtiğiniz bir hisse senedi alış ya da satış kademesindeki fiyatının, belirleyeceğiniz bir seviyeye ulaşması ya da geçmesi durumunda, bu şarta bağlı hazırladığınız emirlerin (marjlar ve portfoyunuzun uygun olması durumunda ) BİST e iletilmesini sağlar. SKBNK hisse senedi 1,57 seviyesinde iken, SKBNK senedinin fiyatı 1,70 TL ye yükselmesi şartına bağlı olarak hazırlamış olduğunuz, SEKFK alış 5 adet 0,62 fiyatlı şartlı emriniz, SKBNK hisse senedinin fiyatının sizin belirlediğiniz seviyeye yükseldiğinde BİST e iletilecektir.

23 Endekse Bağlı Şartlı Emir BİST 100 ya da BİST 30 endekslerinin sizin önceden belirleyeceğiniz bir seviyeye ulaşması, geçmesi ya da düşmesi durumunda, bu şarta bağlı hazırladığınız emirleriniz BİST e iletilmesini sağlar. Endeks seviyesinde iken beklentimiz BİST100 endeksinin yükselişi yönünde ise endeksin değerine ulaşması durumunda bu şarta bağlı olarak hazırlamış olduğumuz, SKBNK alış, 1,27 fiyatlı emrimiz BİST100 endeksinin bizim belirlediğimiz ulaşması durumunda (marjlar ve portföy durumu kontrtol edilerek) BİST e iletilecektir.

24 5) Zincir Emir Ana emir gerçekleştikten sonra sırası ile ilk bağlanan emir BİST e gönderilir, gönderilmiş olan emir gerçekleştiğinde sıradaki diğer emir BİST e gönderilir. 6) Sermaye Arttırımı Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından açıklanan Sermaye Arttırımı bilgilerine eş zamanlı olarak ulaşabilirsiniz

25 FON İŞLEMLERİ 1) Fon Alım(Likit ve Kısa Vadeli TB Fonu) İşlem Türü Seçimi Şekerbank T.A.Ş. B Tipi Likit Fonu ve Şekerbank T.A.Ş. B Tipi kısa Vadeli tahvil ve Bono Fonu işlemlerinde Fon Alım (TEFDP Dışı Fonlar) adımı kullanılır. Bu Fonlar dışındaki fonlarımız için ise TEFDP Fon Alım adımı kullanılır.

26 Fon Seçimi Likit Fon ve Kısa Vadeli TB Fonu için İşlem yapmak istediğiniz fonun yanındaki check butonuna tıklayarak alım ekranına ulaşabilirsiniz. İşlem Alım işleminizi gerçekleştirebilmek için ekrandaki miktar alanına alım yapmak istediğiniz adet girip kaydet tuşuna basmanız gerekmektedir. Likit Fon ve Kısa Vadeli Tahvil Bono Fon alım işlemlerinde saat 17:00 a kadar yapılan alımlarda alım işlemi o günkü işlem fiyatından gerçekleşir. Likit Fon ve Kısa Vadeli Tahvil Bono Fon alım işlemlerinde saat 17:00 dan sonra yapılan alımlarda alım işlemi yeni fiyat üzerinden gerçekleşir.

27 Fon Alım (Diğer Fonlar) Fon Seçimi Diğer Fonlar için listeden fon seçimi yapılarak işlem yapmak istediğiniz fonun yanındaki check butonuna tıklayarak alım ekranına ulaşabilirsiniz. Likit ve Kısa Vadeli Tahvil Bono Fonu haricindeki fonlarda alım ve satımlarda ileri fiyat uygulaması bulunmaktadır.

28 İşlem Alım işleminizi gerçekleştirebilmek için ekrandaki miktar alanına alım yapmak istediğiniz adet yada tutarı girip kaydet tuşuna basmanız gerekmektedir. A Tipi Hisse Senedi Fonunda saat 12:00 ye kadar verilen alım emirler 1 işgünü sonraki fiyattan 1 işgünü sonra gerçekleşmektedir. A Tipi Hisse Senedi Fonunda saat 12:00 den sonra verilen alım emirleri 2 işgünü sonraki fiyattan 2 işgünü sonra gerçekleşmektedir. B Tipi Tahvil Bono Fonda saat 13:30 a kadar verilen alım emirler 1 işgünü sonraki fiyattan 1 işgünü sonra gerçekleşmektedir. B Tipi Tahvil Bono Fonda saat 13:30 dan sonra verilen alım emirler 2 işgünü sonraki fiyattan 2 işgünü sonra gerçekleşmektedir. A Tipi Karma Fonda saat 13:30 a kadar verilen alım emirler 1 işgünü sonraki fiyattan 1 işgünü sonra gerçekleşmektedir. A Tipi Karma Fonda saat 13:30 a sonra verilen alım emirleri 2 işgünü sonraki fiyattan 2 işgünü sonra gerçekleşmektedir. B Tipi Altın Fonda saat 13:30 a kadar verilen alım emirler 1 işgünü sonraki fiyattan 1 işgünü sonra gerçekleşmektedir. B Tipi Altın Fonda saat 13:30 dan sonra verilen alım emirler 2 işgünü sonraki fiyattan 2 işgünü sonra gerçekleşmektedir.

29 2. Fon Satım(Likit ve Kısa Vadeli TB Fonu) İşlem Türü Seçimi Şekerbank T.A.Ş. B Tipi Likit Fonu ve Şekerbank T.A.Ş. B Tipi kısa Vadeli tahvil ve Bono Fonu işlemlerinde Fon Satım (TEFDP Dışı Fonlar) adımı kullanılır. Bu Fonlar dışındaki fonlarımız için ise TEFDP Fon Satım adımı kullanılır.

30 Fon Seçimi İşlem yapmak istediğiniz fonun yanındaki check butonuna tıklayarak satım ekranına ulaşabilirsiniz. Gelir Vergisi Kanunu'na göre tarihi itibariyle fon gelirlerinden %10 stopaj kesilmektedir. Bu sebeple, yatırım hesabınızda gerçekleşen fon geliri üzerinden stopaj kesilmektedir.

31 İşlem Satım işleminizi gerçekleştirebilmek için ekrandaki miktar alanına satım yapmak istediğiniz miktarı (Pay) girip kaydet tuşuna basmanız gerekmektedir. Likit Fon ve Kısa Vadeli Tahvil Bono Fon satım işlemlerinde tüm gün boyunca yapılan satımlar o günün fon fiyatı üzerinden gerçekleşmektedir. İşlem yapmak istediğiniz fonun yanındaki check butonuna tıklayarak satım ekranına ulaşabilirsiniz. Likit Fon ve Kısa Vadeli Tahvil Bono Fon haricindeki fonlarda alım ve satımlarda ileri fiyat uygulaması bulunmaktadır. Satım işleminizi gerçekleştirebilmek için ekrandaki miktar alanına satım yapmak istediğiniz miktarı (Pay) girip kaydet tuşuna basmanız gerekmektedir. Gelir Vergisi Kanunu'na göre tarihi itibariyle fon gelirlerinden %10 stopaj kesilmektedir. Bu sebeple, yatırım hesabınızda gerçekleşen fon geliri üzerinden stopaj kesilmektedir.

32 Fon Satım (Diğer Fonlar) Fon Seçimi İşlem yapmak istediğiniz fonun yanındaki check butonuna tıklayarak satım ekranına ulaşabilirsiniz. Likit Fon ve Kısa Vadeli Tahvil Bono Fon haricindeki fonlarda alım ve satımlarda ileri fiyat uygulaması bulunmaktadır. Gelir Vergisi Kanunu'na göre tarihi itibariyle fon gelirlerinden %10 stopaj kesilmektedir. Bu sebeple, yatırım hesabınızda gerçekleşen fon geliri üzerinden stopaj kesilmektedir.

33 İşlem Satım işleminizi gerçekleştirebilmek için ekrandaki miktar alanına satım yapmak istediğiniz miktarı (Pay) girip kaydet tuşuna basmanız gerekmektedir. A Tipi Hisse Senedi Fonunda saat 12:00 ye kadar verilen satım emirleri 1 işgünü sonraki fiyattan 1 işgünü sonra gerçekleşmektedir.satım bedeli müşterinin hesabına 2 işgünü sonra yansımaktadır. A Tipi Hisse Senedi Fonunda saat 12:00 den sonra verilen satım emirleri 2 işgünü sonraki fiyattan 2 işgünü sonra gerçekleşmektedir.satım bedeli müşterinin hesabına 3 işgünü sonra yansımaktadır. B Tipi Tahvil Bono Fonda saat 13:40 a kadar verilen satım emirleri 1 işgünü sonraki fiyattan 1 işgünü sonra gerçekleşmektedir. B Tipi Tahvil Bono Fonda saat 13:30 dan sonra verilen satım emirler 2 işgünü sonraki fiyattan 2 işgünü sonra gerçekleşmektedir. A Tipi Karma Fonda saat 13:30 a kadar verilen satım emirleri 1 işgünü sonraki fiyattan 1 işgünü sonra gerçekleşmektedir.satım bedeli müşterinin hesabına 2 işgünü sonra yansımaktadır. A Tipi Karma Fonda saat 13:30 dan sonra verilen satım emirleri 2 işgünü sonraki fiyattan 2 işgünü sonra gerçekleşmektedir.satım bedeli müşterinin hesabına 3 işgünü sonra yansımaktadır. B Tipi Altın Fonda saat 13:30 a kadar verilen satım emirleri 1 işgünü sonraki fiyattan 1 işgünü sonra gerçekleşmektedir. B Tipi Altın Fonda saat 13:30 dan sonra verilen satım emirler 2 işgünü sonraki fiyattan 2 işgünü sonra gerçekleşmektedir.

34 SGMK İŞLEMLERİ 1) Kıymet Alım Kıymet Alım işleminizi gerçekleştirebilmek için ekrandaki miktar alanına alım yapmak istediğiniz tutarı (TL) veya adet olarak girip kaydet tuşuna basarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 2) Kıymet Satım Kıymet Alım işleminizi gerçekleştirebilmek için ekrandaki miktar alanına satım yapmak istediğiniz tutarı (TL) veya adet olarak girip kaydet tuşuna basarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

35 REPO İŞLEMLERİ 1) Repo Portföyünüzde bulunan kullanılabilir nakit bakiyenizden alım yapmak istediğiniz tutarı (TL) olarak girip kaydet tuşuna basarak repo alım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 2) Repo İşlem listesi Repo işlem menusu ile gerçekleşmiş repo işlemlerinizin donuş tarihini ve brüt oran üzerinden hesaplanmış donuş tutarlarını güncel olarak takip edebilirsiniz. HALKA AZR İŞLEMLERİ 1) Halka Arz Ön Talep Giriş ve Listesi Katılmak istediğiniz halka arz on talebinizi, fiyat ve tarih görüntüleyerek, girebilirsiniz.

36 2) Halka Arz Kesin Giriş Talep ve Listesi Katılmak istediğiniz halka arz kesin talebinizi bu ekrandan girebilir ve görüntüleyebilirsiniz. VİOP 1) Emir Girişi İşlem yapmak için Sözleşme Turu kısmında alım ya da satım yapmak istediğiniz sözleşmenin kodunu seçerek işlem yapabilirsiniz. Sözlesme Türü Endeks 30 Sozlesmeleri Endeks 100 Sozlesmeleri Dolar Sozlesmeleri Euro Sozlesmeleri Sözlesme Kodu 111F_IX F_IX F_FXUSD 301F_FXEUR İşlem yapacağınız sözleşmenin hangi vadesinde işlem yapmak isterseniz o vadeli sözleşmeye ait sözleşme kodunu sözleşme bölümünden seçebilirsiniz.

37 Vadeli işlemler piyasasında Endeks, Döviz, Faiz, Altın sözleşmelerin de yılın çift aylarına 2 aylık donemler halinde 3 farklı vadeli (6 ay sonrası için) sözleşmeler işlem görmektedir.dolar ve Euro sözleşmeleri için her zaman bunlara ilave olarak Aralık vadeli sözleşmeler işlem görmektedir. Sözlesme Vadesi Sözlesme Kodu Endeks 30, Subat 2008 Vade 111F_IX Endeks 100, Nisan 2008 Vade 111F_IX Dolar, Subat F_FXUSD0208 Euro, Haziran F_FXEUR0608 Alım yapmak istediğiniz de Uzun, Satım yapmak istediğiniz de Kısa kutucuğunu işaretlemelisiniz. Emir tiplerinde aşağıdaki ki emir tiplerinden birini seçmelisiniz. Kalanı Pasife Yaz : Göndermiş olduğunuz alım ya da satım emrinin gerçekleşmeyen kısmını belirlediğiniz fiyata pasif emir olarak yazan emir tipidir. Örnek: endeks değerinden 111F_IX kodlu şubat vadeli 30 Endeks sözleşmesine 100 sözleşme alım emri gönderdiğinizde o fiyat seviyesin de 50 sözleşme satıcı var ise emrinizin 50 sözleşmesi alınır kalan miktar pasif alıcı olarak değerine yazılır. Gerceklesmezse İptal Et : Alım ya da satım emrinizin belirlediğiniz fiyattan mutlaka gerçekleşmesini istediğiniz ve pasif alıcı ya da pasif satıcı olarak kalmak istemediğiniz durumlar için yazılabilecek emir tipidir. Örnek: endeks değerinden 111F_IX kodlu Şubat vadeli 30 Endeks sözleşmesin de 10 sözleşme satım emri gönderdiğinizde o fiyat seviyesin de 20 sözleşme alıcı var iken emriniz gerçekleşmeden önce yeterli sayıda sözleşme alıcı kalmadığında sizin emriniz gerçekleşmeyecek ve iptal edilecektir. Kalanı İptal Et : Alım yada satım emrinizin gerçekleşen kısmının dışında gerçekleşmeyen kısmını iptal eden emir tipidir. Örnek: endeks değerinden 111F_IX kodlu Nisan vadeli 30 Endeks sözleşmesinde 25 sözleşme alım emri gönderdiğinizde o fiyat seviyesin de 20 sözleşme satıcı var iken emrinizin 20 sözleşmesi gerçekleşecek gerçekleşmeyen 5 sözleşme için alım emri iptal edilecektir.

38 Sarta Bağlı : İşlem yapmak istediğiniz sözleşme de belirli bir fiyat seviyesi görüldüğünde sisteme gönderilecek emir tipidir. Örnek: 30 endeks sözleşmeleri seviyesinde iken 111F_IX kodlu Subat vadeli 30 Endeks sozlesmesin de endeks değeri görüldüğünde endeks değerine 25 sözleşme alım emri gönderebilirsiniz. 30 endeks sözleşmeleri seviyesinde iken 111F_IX kodlu Şubat vadeli 30 Endeks sözleşmesinde endeks değeri görüldüğünde endeks değerine 25 sözleşme satım emri gönderebilirsiniz. Emir yönetiminde aşağıdaki emir yöntemlerinden birini seçebilirsiniz. Limitli Emir : İşlem yapılacak sözleşme de fiyat belirttiğiniz emir turudur. Örnek: endeks değerinden 5 sözleşme alım Piyasa Emiri : Emiri sisteme ilettiğiniz de gördüğü ilk fiyatlardan emir miktarı olan emir gerçekleşene kadar gördüğü tüm fiyat seviyelerinden alım ya satım yapan emir turudur. Örnek: Nisan vadeli Endeks 30 sözleşmelerin de seviyesin de 10 sözleşme seviyesinde 20 sözleşme satıcı var ise 15 sözleşme alım emri gönderdiğinizde 10 sözleşme sözleşme seviyesinden gerçekleşir. Kapanıs Fiyatlarından : Gün sonu kapanış fiyatlarından işlem yapmak üzere alım yada satım emri gönderebilirsiniz. Emir Suresinde ise aşağıda ki emir surelerinden birine göre sisteme emir yollayabilirsiniz. Seanslık : Günlük emir olarak da nitelendirilir.viop da tek seans olduğundan dolayı emirler gun sonuna kadar geçerlidir., İptal Edilene Kadar Gecerli : VİOP a iptale kadar geçerli emir gönderdiğinizde göndermiş olduğunuz emir O sözleşmenin vade sonuna kadar geçerli bir emir olarak sistemde bekleyecektir. Örnek: Nisan vadeli 301_FXUSD0408 kodlu Dolar sözleşmesinde iptale kadar geçerli olmak üzere 1,3520 fiyat seviyesine 100 sözleşme satım emri girdiğiniz de emir gerceklesinceye kadar sistemde pasif emir olarak bekleyecektir. Tarihli : Belirli bir tarihe kadar geçerli emir verebilirsiniz. Örnek: Haziran vadeli Dolar sözleşmesinde 18 Nisan tarihine kadar geçerli olmak uzere emirler verebilirsiniz.

39 KİŞİSEL İŞLEMLER 1) Kişisel Bilgiler Yukarıdaki kişisel bilgilerinizi görebileceğiniz ekran olup, bilgilerinizi güncellemek istemeniz durumunda mail adresine imzalı bir talimatınızı mail ekinde göndermeniz ya da numaralı fax a imzalı talimatınızı göndermeniz gerekmektedir. 2) ile Rapor İsteği Seçtiğiniz raporların e mail adresinize ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

40 3) Parola Değişikliği Şekeryatırım internet şube parolanızı yukarıda görüntüsü olan ekrandan değiştirebilirsiniz.kullanıcı adı tek kullanımlık SMS şifre uygulaması ile beraber parola olarak güncellenmiş olup,kullanıcı adı olarak parola kullanılacaktır.internet şubesine ilk kez girişte sistem parola değişikliğine yönlendirmektedir. Daha sonra güvenliğiniz için istediğiniz zaman parola değişikliği yapabilirsiniz.parola büyük harf,küçük harf ve rakam olmak üzere en az 8 en fazla 10 karekter olacak şekilde oluşturulma zorunluluğu bulunmaktadır. SWEET Sweet ( Seker Yatırım Worldwide Exchanges and Electronic Trading ) ile internet üzerinden dünyanın 28 yurtdışı borsasında işlem gören yaklaşık menkul kıymeti alıp satabilir, analizlerini inceleyebilirsiniz. Bu modülün aktif olabilmesi yatırım hesabınıza bağlı, Yurtdışı Borsalarda Sermaye Piyasası Araçları Alım-Satım İşlemlerine Aracılık Sözleşmesi ni imzalamış olmanız gerekmektedir.

41 1) Emir Girişi Öncelikle Kıymet Tipi nden emir göndermek istediğiniz menkul kıymet cinsini işaretleyip, daha sonra büyütece basarak ısın, kıymet ya da sembole göre aradığınız hisse senedini seçebilirsiniz. Alım ya da satım yapacağınızı seçtikten sonra fiyat alanını bos bırakıp, miktarı yazdıktan sonra enter a bastığınızda işlem yapmak istediğiniz menkul kıymet turunun hangi borsalarda işlem gördüğü ve 15 dakika ( Amex Borsası 20 dakika ) gecikmeli fiyatı görüntülenecektir. İstediğiniz kıymetin yanındaki kutucuğu işaretleyip Emir Devamı butonuna basıldığında gönderdiğiniz emirin tüm detayları görüntülemekte, değiştirmek istediğiniz bir yer olması halinde geri, doğruluğundan eminseniz Emri Onayla butonuna basmanız gerekmektedir.

42 2) Emir İzleme Hangi durumdaki emirleri izlemek istediğinizi seçtikten sonra, başlangıç tarihini girip Göster butonuna basmanız halinde, belirlediğiniz kriterle göre emirleriniz görüntülenecektir. 3) Portföy Analizi Portföy Dağılım Grafikleri Seçeceğiniz tarih arağında, portföyünüzdeki varlıklarınızın döviz, ülke vb kriterlere göre dağılımını inceleyebilirsiniz. Tarih aralığı, kriter ve grafik tipini seçtikten sonra Göster butonuna basmanız gerekmektedir.

43 4) Portföy Hareketleri Tarih aralığı ve işlem tipini seçtikten sonra Göster butonuna basmanız gerekmektedir. Bilgi 5) Kıymet Analizi

44 Isın, kıymet ya da sembole göre arama yaptıktan sonra, ilgilendiğiniz menkul kıymeti seçip özet bilgilere ulaşabilirsiniz. Fiyatlar Seçmiş olduğunuz menkul kıymetin genel bilgilerinin yanı sıra, fiyat gelişimi, önceki yıla göre fiyat karşılaştırması, sermaye artırımları ve grafiğine bu menü aracılığıyla ulaşılabilmektedir. 6) Yatırım Önerileri Yurtdışında işlem gören menkul kıymetlerin karşılaştırmasının görüntülenebildiği bu ekran aracılığı ile yatırım yapılacak menkul kıymetler hakkında genel bir görüş edinilebilir. 7) Açıklamalar Bu seçenek ile hisse (alım/satım), bono (alım/satım), işlem zamanları ve sınırları, fon (alım/satım) ile portföy analizi, kıymet analizi ve yatırım önerileri menülerinin kullanım açıklamalarına ulaşabilirsiniz.

45 4) SMS Bilgi Ekranı Seçmiş olduğunuz işlemler gerçekleştiğinde telefonuna SMS ile bilgilendirme gönderebiliriz. 5) Güvenlik Ayarları

46 Bu uygulama ile kendi güvenlik ayarlarınızı kendiniz düzenleyerek, hesabınızdan sadece sizin seçeceğiniz günlerde ve saat aralıklarında internet şubesine giriş ve işlem yapılabilmesini sağlayabilirsiniz. 6) Tema Değişikliği Ekran görüntünüzü tema seçenekleri ile değiştirebilirsiniz. 7) İşlem Limiti

47 Kendinize tanımlayacağınız Hisse Senedi İşlem Limiti ile tek emirde girebileceğiniz hisse senedi alım satım limitini kendiniz belirleyebilirsiniz. Günlük Limit ile gün içinde yapacağınız toplam hisse senedi işlemleriniz için de limit tanımlayabilirsiniz. BİZE YAZIN Bize yazın menusunu kullanarak kurumumuz, internet Şubemiz, hizmetlerimiz ile ilgili her turlu soru ve düşüncelerinizi bize iletebilirsiniz.

48 BORSA VERİLERİ Matriks Veri Tabanı altyapısı ile hazırlanmış Borsa Verileri Menusunu kullanarak portföyünüzde bulunan ya da takip etmek istediğiniz hisse senetlerini, BİST30 Endeks, BİST50 Endeks, BİST100 Endekslerini, Parite Bilgilerini, Döviz / Altın fiyatlarını güncel olarak takip edebilirsiniz. Aynı zamanda Matriks Haber Merkezinden geçmekte olan ekonomi, şirket ve gündem haberlerini izleyebilir piyasayı takip edebilirsiniz. TEKNİK ANALİZ İnternet Şubemizde teknik analiz bölümüne tıklayarak açılacak olan ekranda istediğiniz hisse senedi veya endeksi seçerek çeşitli kriterlere göre teknik analiz yapma imkanınız mevcuttur.

49

ŞEKER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU

ŞEKER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU ŞEKER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU Değerli internet şube müşterimiz, internet şubemize giriş yaptığınızda otomatik olarak hesabınıza ait portföy durumunun görüntülendiği

Detaylı

OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI

OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI BÖLÜMLER 1. Anasayfa 2. Hesabım 2.1. Portföy 2.2. İşlem Hacim Detay Raporu 2.3. Aylık Hacim Raporu 2.4. Hesap Ekstresi 2.5. Hisse Hareketleri 2.6. Günlük İşlem

Detaylı

TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ AÇILIŞ SAYFASI

TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ AÇILIŞ SAYFASI TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ DAHA HIZLI ve DAHA KOLAY İnternet şubede her sayfada sayaç bulunmaktadır. Böylelikle müşterilerimiz, şube üzerinde herhangi bir alanı tıkladığında sayaç sıfırlanacak; 20

Detaylı

Global Menkul Değerler. Yeni Sanal Şube Kullanım Kılavuzu

Global Menkul Değerler. Yeni Sanal Şube Kullanım Kılavuzu Global Menkul Değerler Yeni Sanal Şube Kullanım Kılavuzu İÇERİK 1. Yeni Sanal Şube Hakkında... 4 2. Ekranlar... 4 2.1. Ana sayfa... 4 2.1.1. Varlıklarım... 5 2.1.2. Favoriler... 6 2.1.3. BIST 100-Artanlar-Azalanlar...

Detaylı

PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER

PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader;

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader; OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse senedi, Viop, varant, opsiyon piyasalarında

Detaylı

YATIRIM PORTALI E - Ş UBE

YATIRIM PORTALI E - Ş UBE YATIRIM PORTALI E - Ş UBE NEDEN OSMANLI MENKUL E-ŞUBE? Kolay hesap açma sürecimiz, Uygun komisyon oranlarımız, Ürün çeşitliliğimiz, Fonksiyon çeşitliliğimiz, Ürün bazında raporlama sistemimiz, Canlı destek

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader;

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader; OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Ücretsiz olarak piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse senedi, viop, varant,

Detaylı

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. YATIRIM PORTALI / E-ŞUBE

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. YATIRIM PORTALI / E-ŞUBE OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. YATIRIM PORTALI / E-ŞUBE Neden Osmanlı Menkul E-şube Kolay hesap açma sürecimiz, Uygun komisyon oranlarımız, Ürün çeşitliliğimiz, Fonksiyon çeşitliliğimiz, Ürün bazında raporlama

Detaylı

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu BorsaOnline ebroker Kullanım Kılavuzu 1 BorsaOnline 1. BorsaOnline 2. Portföy 3. Hisse Senedi Emir Girişi 4. VİOP Emir Girişi 5. Bekleyen İşlemler 6. Gerçekleşen İşlemler 7. İptal Edilen İşlemler 8. Emir

Detaylı

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- na Giriş 2- Açılış Ekranı 3- Menü Adımları 4-Portföy Ekranı 5-Zincir Emir 6-Alarm Hazırlama 7-Ayarlar 1- TradeAll TR Mobil Uygulamasına Giriş TradeAll TR mobil uygulamasına giriş yapmak

Detaylı

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım Matriks Trader Tek şifre ile tüm piyasalara erişim 3 ü 1 arada izleme ve işlem yapma imkanı Ücretsiz kullanım ve anlık veri imkanı Gerçek portföy

Detaylı

TradeAll TR Tablet&Web Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TradeAll TR Tablet&Web Uygulaması Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- Uygulamaya Giriş 2- Açılış Ekranı 3- Menü Adımları 4- Portföy Ekranı 5- Zincir Emir 6- Teknik Analiz 7- Ayarlar 1. Uygulamaya Giriş TradeAll TR Tablet Uygulamasına Giriş TradeAll TR tablet

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ www.integralmenkul.com.tr adresinden GiRiŞ sekmesinden e-şubeye giriş yapılır Açılan pencereden BİST ya da VİOP seçilir E-şube giriş ekranı: Uzaktan

Detaylı

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım Matriks Trader Tek şifre ile tüm piyasalara erişim 3 ü 1 arada izleme ve işlem yapma imkanı Ücretsiz kullanım ve anlık veri imkanı Gerçek portföy

Detaylı

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1 İnternet Explorer web tarayıcısı kullanılarak www.integralmenkul.com.tr adresinden GİRİŞ sekmesinden giriş yapılır 2 Açılan pencerelerden, VOB seçilir. 3 E- Şube kullanımı

Detaylı

BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL

BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1 İnternet Explorer web tarayıcısı kullanılarak www.integralmenkul.com.tr adresinden GİRİŞ sekmesinden giriş yapılır 2 Açılan Pencerelerden, BİST Seçilir. 3 E- Şube kullanımı

Detaylı

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz.

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Masa üstündeki ikon üzerine tıklayarak Tradexpress`i çalıştırabilirsiniz. Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Oturum açmadan önce şifre değiştir kutucuğuna

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER İNDEKS

OSMANLI AKTİF TRADER İNDEKS OSMANLI AKTİF TRADER İNDEKS 1. Başlangıç 2. Emir Oluşturma 2.1 Koşullu Emirler Sekmesi 2.1.1 Koşul Seçenekleri 2.1.2 Emir Tanımlama Bölmesi 2.1.2.1 İMKB Senedi emri veriyorsanız 2.1.2.2 VOB Enstrümanı

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN:

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN: 1. SÜRÜM KONTROLÜ: Matriks Trader'ı kullanabilmeniz için, Matriks programınızın sürümünün 2.7.6 ve üzeri olması gerekmektedir. Sürüm kontrolünü, Matriks menüsünün üzerinde fare imlecini bekleterek yapabilirsiniz.

Detaylı

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Page 1 of 13 İçindekiler 1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulumu ve Platforma Giriş... 3 1.1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulması...3 1.2.) Ata Foreks Trader

Detaylı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı Bayi siparişlerinin giriş ve ekstre takibini yapmak üzere geliştirdiğimiz web sitemiz bayi.obaperdesan.com.tr nin kullanımı bu dokumanda açıklanmıştır. Siteye

Detaylı

A) 49,90 B) 49,95 C) 49,98 D) 50,00 E) 50,05

A) 49,90 B) 49,95 C) 49,98 D) 50,00 E) 50,05 1) Bir yıldan uzun vadeli finansal varlıkların işlem gördüğü piyasalar aşağıdakilerden hangisidir? A) Sermaye piyasası B) Para piyasası C) Gerçek varlık piyasası D) Yatırım piyasası E) Risk yatırımı piyasası

Detaylı

AKBANK VOBFX-FOREKS KULLANIMI Ana Menülerin Ayarlanması Emir İletimi Portföy Takibi Ana Menülerin Ayarlanması Foreks programı default olarak bazı penceler ile beraber gelir, ancak bu klavuzda boş geldiği

Detaylı

MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI

MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI Versiyon 7.1.1 10.8.2014 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. DERİNLİKLİ EMİR EKRANI İÇİNDEKİLER : 1. GÖRÜNÜM-KISIMLAR 1.1. Hesap Bilgi Paneli 1.2. Emir Giriş Paneli

Detaylı

CEPPARAM UYGULAMA KILAVUZU

CEPPARAM UYGULAMA KILAVUZU CEPPARAM UYGULAMA KILAVUZU CepParam uygulaması ile 7 gün 24 saat hızlı bir şekilde dilediğiniz kişiye para gönderebilir, size gönderilen paraları görüntüleyerek, başkasına gönderebilir, iade edebilir,

Detaylı

ideal Portföy Modülü Kullanımı

ideal Portföy Modülü Kullanımı ideal Portföy Modülü Kullanımı v2.80 1- ideal Araç Çubuğundaki sepet şeklindeki ikona ( ) basılarak veya ana menüden tıklanarak Portföy Penceresi açılır. Ekrana aşağıdaki pencere açılır 2- Hesap eklemek

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM

MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM Versiyon 7.0.8 1.12.2013 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM İçindekiler 1. İlk Bilgiler... 2 2. Sekmeler (Alarm Tanımlama

Detaylı

SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ

SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza K:30 Maslak-İstanbul Tel: 0 212 705 58 00 / 705 58

Detaylı

Mobil KULLANIM KILAVUZU

Mobil KULLANIM KILAVUZU Mobil KULLANIM KILAVUZU App Store / Google Play Store App Store veya Google Play Store dan Paritem uygulamasını cep telefonunuza indirmeniz yeterlidir. Ana Sayfa Uygulamayı indirdikten sonra Ana sayfa

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Hesaplar menüsünde Hesap Açma alt başlığının altında bulunan Cari/Kıymetli Maden Hesabı Açma, Tasarruf Hesabı Açma veya Katılma Hesabı Açma seçeneklerinden

Detaylı

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Döküman İçeriği 2.13 Garanti FX Trader Java... 3 2.13.1 FX Ana Menü... 3 2.13.2 FX Fiyat İzleme ve Emir Ekranları:... 3 2.13.3 FX Teminat İzleme Alanı:...

Detaylı

II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim?

II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim? ASYAMOBİL ASYAMOBİL I. AsyaMobil Nedir? II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim? III. AsyaMobil in Yenilikleri Nelerdir? IV. Mobil Şifreci mi Nasıl Aktive Edebilirim? V. AsyaMobil Şube ye Nasıl Giriş Yapabilirim?

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

OSMANLI MOBİL FX Trader

OSMANLI MOBİL FX Trader OSMANLI MOBİL FX Trader Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Mobil FX Trader Ekranları... 3 2.15.1 FX Ana Menü... 3 2.15.2 Fiyat İzleme Ekranı:... 4 2.15.3 Hesap Bilgisi Ekranı:... 5 2.15.4 Açık Pozisyonlar:...

Detaylı

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU 1. Şifre Oluşturma İşlemi 2. Online Borsa Erişim 3. Online Borsa Uygulamasında Portföy e Bağlantı 4. Portföy Bilgileri Görüntüleme 5. Emir İletimi 6. Hazır Emirler

Detaylı

MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ

MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ Yurtdışı Borsalara Emir İletim ve Yönetim Platformu Nisan 2012 MATRİKS MPN ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR? MPN Entegrasyon ve

Detaylı

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim?

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? 1 fastpay nedir? Cep Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim? fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? fastpay den Hangi İşlemleri Yapabilirim? fastpay Kampanyaları Sıkça sorulan sorular 2 Nedir?

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.0 (07.06.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 07.06.2018 Gökçe

Detaylı

Odeabank İnternet Şubesi parolanızı şubelerimizden ve ATM'lerimizden belirleyebilirsiniz.

Odeabank İnternet Şubesi parolanızı şubelerimizden ve ATM'lerimizden belirleyebilirsiniz. Tüm kanallarda aynı menü içeriği ve sıralaması Tüm kanallarda birbiri ile uyumlu, yenilikçi işlem akışı Tüm kanallarda birbiri ile uyumlu tasarım Kişiselleştirme: Yeni iki ara yüzden dilediğini seçebilme

Detaylı

CEPPARAM UYGULAMA KILAVUZU

CEPPARAM UYGULAMA KILAVUZU CEPPARAM UYGULAMA KILAVUZU CepParam uygulaması ile 7 gün 24 saat hızlı bir şekilde dilediğiniz kişiye para gönderebilir, size gönderilen paraları görüntüleyerek, başkasına gönderebilir, iade edebilir,

Detaylı

BORSACEPTE ANDROID UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU

BORSACEPTE ANDROID UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU BORSACEPTE ANDROID UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU BorsaCepte ile portföyünüze mobil erişiminizin olduğu her yerden 7 gün 24 saat ulaşıp gerçek zamanlı olarak işlem yapabilir; hisse senedi ve VOB verilerini,

Detaylı

FX Matriks İşlem Platformu

FX Matriks İşlem Platformu FX Matriks İşlem Platformu 25/8/2014 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. İçerik Matriks FX İşlemleri... 2 1 FX Ana Menü... 2 2 FX Fiyat izleme ve emir ekranları:... 2 3 FX Teminat İzleme Alanı:... 3

Detaylı

OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone

OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Menkul FX Trader IPhone Ekranları... 3 2.15.1 FX Ana Menü... 3 2.15.2 Fiyat İzleme Ekranı:... 4 2.15.3 Hesap Bilgisi Ekranı:... 5 2.15.4 Açık

Detaylı

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI STOK CARİ BANKA KASA FATURA ÇEK/SENET PERSONEL TOPLU SMS RAPORLAR DÖVİZ KUR HESABI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GENEL ÖZELLİKLERİ Muhasebe Programı istediğiniz para biriminden

Detaylı

WEBFXPLUS. 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar.

WEBFXPLUS. 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar. WEBFXPLUS GENEL ÖZELLİKLER 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar. 2. Webfxplus sınırlandırılmamış, kişiselleştirilebilen

Detaylı

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu İçerik İçerik 01 Kurulumu 02 Mevcut Hesaba Giriş (Demo / Real) 03 Çalışma Alanı Fiyatlar Grafik İşlem Tarihçe Ayarlar 04 Emir Girişi Pozisyon Açma Pozisyon Kapama 01 Kurulumu Kurulumu B urganfx setup dosyasını

Detaylı

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform 1-Hızlı Başlangıç PrimeTrade in kullanıcı dostu FXNet platformuna gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Mobil İşlem Platformumuzu tanımak için, lütfen biraz vakit

Detaylı

İmtiyazınızı Kullanmak

İmtiyazınızı Kullanmak İmtiyazınızı Kullanmak Hisse planı katılımcıları için hızlı başlangıç kılavuzu Opsiyon kullanmak; şirketinizin hissesini, hissenin opsiyon kullanma sırasındaki piyasa fiyatına bakmaksızın, önceden belirlenmiş

Detaylı

KLUPOSTA KULLANIM KILAVUZU

KLUPOSTA KULLANIM KILAVUZU KLUPOSTA KULLANIM KILAVUZU KLUPOSTA, üniversitemizde e-posta işlemlerini daha hızlı ve de sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için tasarlanmış olup, Personel Şifre Sıfırlama ve Öğrenci Şifre Sıfırlama olmak

Detaylı

Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu

Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu MetaTrader4 Kullanım Rehberi GENEL GÖRÜNÜM Metatrader temel olarak 3 bölümden oluşur. Bunlar sırasıyla Piyasa Gözlem Ekranı, Grafik Ekranı ve Terminal Ekranıdır.

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

fastpay Uygulama Kılavuzu

fastpay Uygulama Kılavuzu fastpay Uygulama Kılavuzu fastpay uygulaması ile 7 gün 24 saat hızlı bir şekilde, DenizBank müşterisi olsun ya da olmasın dilediğiniz kişiye para gönderebilir, size gönderilen paraları görüntüleyerek başkasına

Detaylı

14. HİSSE SENETLERİ PİYASASI BİLGİSAYARLI ALIM - SATIM SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ

14. HİSSE SENETLERİ PİYASASI BİLGİSAYARLI ALIM - SATIM SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ 14. HİSSE SENETLERİ PİYASASI BİLGİSAYARLI ALIM - SATIM SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ 14.1 Giriş Ekranı Üyeler Hisse Senetleri Piyasası Bilgisayarlı Alım-Satım Sistemine Sisteme Giriş ekranından kendilerine ait olan

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANTALYA BAROSU Meltem Mah. 3822 Sok. Baro Han 2.KAT MERKEZ / ANTALYA Tel : 0 242 238 61 55 Faks : 0 242 237 10 73 İnternet:http://www.antalyabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

Detaylı

Ek 1 - İMKB Bilgileri Listesi

Ek 1 - İMKB Bilgileri Listesi (A) İMKB Bilgilerinin Üzerinden Kullanımı ve Dağıtımı İMKB Bilgilerinin kullanımı ve dağıtımının yapılabileceği Açık ve Kapalı Dağıtım Ortamı bilgisi aşağıda verilmiştir. Bilgi Eşanlı Gecikmeli Gün sonu

Detaylı

(OKS)

(OKS) Otomatik BES Şube ile firmanıza ait otomatik BES sözleşmelerine dair tüm operasyonel süreçlerinizi yönetebilir, firmanız ve çalışanlarınız özelinde ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Otomatik

Detaylı

PİYASA İZLEME EKRANI, EBROKER UYGULAMASI İLE EMİR İLETİMİ

PİYASA İZLEME EKRANI, EBROKER UYGULAMASI İLE EMİR İLETİMİ PİYASA İZLEME EKRANI, EBROKER UYGULAMASI İLE EMİR İLETİMİ 1. Artık alım satım işlemlerinizi gerçekleştirmeye hazırsınız. Sizlere ücretsiz olarak sunduğumuz piyasa izleme ekranına ulaşmak için İnternet

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş.

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 1. KURUMSAL İŞLEMLER

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

EL KİTABI

EL KİTABI www.bptasitmatikonline.com EL KİTABI İÇİNDEKİLER 1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2. MÜŞTERİ BİLGİLERİ... 4 3. FİLO BİLGİLERİ... 5 4. DEPARTMAN BİLGİLERİ... 6 4.1. Departman Ekleme/Güncelleme... 6 4.2. Departmanlara

Detaylı

Ek 1 - BORSA İSTANBUL Bilgileri Listesi

Ek 1 - BORSA İSTANBUL Bilgileri Listesi (A) BORSA İSTANBUL Bilgilerinin Üzerinden Kullanımı ve Dağıtımı BORSA İSTANBUL Bilgilerinin kullanımı ve dağıtımının yapılabileceği Açık Dağıtım Ortamı ve Kapalı bilgisi aşağıda verilmiştir. Bilgi Eşanlı

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MERSİN BAROSU ADLİYE SARAYI KAT:2 MERKEZ/MERSİN Telefon : 03242313127 Fax : 03242382959 Internet : www.mersinbarosu.org.tr E-mail : info@mersinbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu TSN Portal Kullanım Kılavuzu KAYAPORT 2012 1 İÇİNDEKİLER: A. TSN PORTAL SİSTEMİNE GİRİŞ 1. Başlarken 2. TSN Ekranına Giriş 3. TSN Portal Ara Yüzü 3.1. Menüler 3.1.1. Yeni Servis Kaydı 3.1.2. Servis Listesi

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU DERS SEÇİM KILAVUZU (Yüksek Lisans Öğrencisi) v1.0 (07.06.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 07.06.2018

Detaylı

(OKS)

(OKS) Kamu İçin Otomatik BES Şube ile kurumunuza ait otomatik BES sözleşmelerine dair tüm operasyonel süreçlerinizi yönetebilir, kurumunuz ve çalışanlarınız özelinde ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Detaylı

Borsa İşlem Platformu

Borsa İşlem Platformu Borsa İşlem Platformu Kullanıcı Kılavuzu Son Güncelleme Tarihi: 4 Ocak 2019 Bu kullanıcı kılavuzu Borsa İşlem Platformu nun özelliklerini göstermek ve bu özelliklerin nasıl kullanılacağını anlatmak üzere

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

BAĞLAM ÖZELLİKLİ KIYMET TRANSFER ONAY İŞLEMLERİ

BAĞLAM ÖZELLİKLİ KIYMET TRANSFER ONAY İŞLEMLERİ BAĞLAM ÖZELLİKLİ KIYMET TRANSFER ONAY İŞLEMLERİ İÇERİK A. BAĞLAM ÖZELLİKLİ KIYMET TRANSFER ONAY İŞLEMLERİ... 1 A1. Bağlamlı Transfer İhraççı Onay/Red... 1 A2. Bağlamlı Transfer İşleminin İptali... 3 A3.

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ KILAVUZU v1.1 (26.10.2018) st.bau.edu.tr 1 Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 06.04.2018 Gökçe Begüm AVCI v1.1 26.10.2018

Detaylı

Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması na Nasıl Ulaşırsınız?

Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması na Nasıl Ulaşırsınız? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart uygulaması; kişi veya firmaların sisteme üye olarak sevdiklerine, dostlarına, çözüm ortaklarına, personeline fidan bağışını e-kart olarak

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANKARA BAROSU ADLİYE SARAYI KAT:5 SIHHİYE/ANKARA Telefon : 4167200 Fax : 3092237 Internet : www.ankarabarosu.org.tr E-mail : ankarabarosu@ankarabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide DHL EXPRESS 1 DHL IntraShip User Guide IntraShip Uygulamasının Genel Özellikleri; WEB tabanlı olup kurulum gerektirmez Internet erişimi ve çıktı almak için bir yazıcı yeterli Ortak veri tabanı vasıtası

Detaylı

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 3 2.1. Borç Takip Programı Menü İçeriği...3 2.1.1. Müşteri Borç Takip Sayfa İçeriği..4 2.1.1.1. İşlemler Bölümünde Bulunan Butonların

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

fastpay Kullanıcı Kılavuzu

fastpay Kullanıcı Kılavuzu fastpay Kullanıcı Kılavuzu fastpay uygulaması ile 7 gün 24 saat hızlı bir şekilde, DenizBank müşterisi olsun ya da olmasın dilediğiniz kişiye para gönderebilir, size gönderilen paraları görüntüleyerek

Detaylı

SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ

SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ SaxoTrader Platformunda Forex İşlemleri DENEME HESABI AÇIN GERÇEK HESAP AÇIN SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Hazırlık Öğrencisi) v1.1 (09.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ISPARTA BAROSU FATİH MH. YENİ ADLİYE SARAYI KAT:3 MERKEZ/ISPARTA Telefon : 02462285410-11 Fax : 02462285412 Internet : http://www.ispartabarosu.org.tr E-mail : ispartabarosu@gmail.com CMK Asistan Atama

Detaylı

YATIRIM PORTALI E-ŞUBE

YATIRIM PORTALI E-ŞUBE YATIRIM PORTALI E-ŞUBE OSMANLI MENKUL E-ŞUBE Yenilenen tasarımı, ürün çeşitliliği ve fonksiyonları ile e-şubemizi çok seveceksiniz. 4 NEDEN OSMANLI MENKUL E-ŞUBE? Yatırım ürünü çeşitliliği, Hisse, Vadeli,

Detaylı

İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU

İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU İnternet Şubesi: ICBC Turkey İnternet Şubesi Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde hizmet vermektedir. İnternet Şubesine web sitemiz (www.icbc.com.tr) üzerinden giriş

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları

Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları İnternet Explorer dan https://play.google.com/store/apps/details?id=net.metaquotes.metatraer4 sayfasına girilir. Sol köşedeki yükle butonuna basılır. Çıkan

Detaylı

İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER Bageturk Fırıncılar Portalı Kullanım Klavuzu 2013 İÇİNDEKİLER ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Fırıncılar Portalı Web Adresi...2 Fırıncılar

Detaylı

e-mutabakat Ekstre Gönderimi

e-mutabakat Ekstre Gönderimi e-mutabakat Ekstre Gönderimi Kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin, bs-ba formlarının, elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU RİZE BAROSU Adalet Sarayı Kat : 2 Merkez / Rize Telefon : (0464) 217 24 80 Faks : (0464) 217 24 04 Internet : www.rizebarosu.org.tr E-mail : info@rizebarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ESKİŞEHİR BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ESKİŞEHİR BAROSU ESKİŞEHİR BAROSU Adliye Sarayı Kat:3 No:346 ESKİŞEHİR Telefon : (0222) 240 14 00 Fax : (0222) 240 71 70 Internet : www.eskisehirbarosu.org.tr E-mail : info@eskisehirbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MANİSA BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MANİSA BAROSU MANİSA BAROSU Uncubozköy Mah. Adalet Sarayı A Blok Kat: 2 MANİSA Tel : 444 45 25 Faks : 0 236 236 06 11 Internet : http://www.manisabarosu.org.tr E-mail : info@manisabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi

Detaylı