SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ"

Transkript

1 SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ /kou92official

2 İÇİNDEKİLER 1-İŞLETME ANABİLİM DALI İKTİSAT ANABİLİM DALI ÇALIŞMA EKONOMİSİ ANABİLİM DALI ULUSLARARASI İLİŞKİLER ANABİLİM DALI SİYASET BİLİMİ ve KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL HUKUK ANABİLİM DALI KAMU HUKUKU ANABİLİM DALI İLETİŞİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI GAZETECİLİK ANABİLİM DALI RADYO TELEVİZYON ve SİNEMA ANABİLİM DALI HALKLA İLİŞKİLER ve TANITIMI ANABİLİM DALI İLETİŞİM TASARIMI ve BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ANABİLİM DALI TEMEL EĞİTİM ANABİLİM DALI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI ANABİLİM DALI FELSEFE ANABİLİM DALI TARİH ANABİLİM DALI ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI BATI DİLLERİ ve EDEBİYATI ANABİLİM DALI İÇ MİMARLIK ANASANAT DALI MÜZİK ANASANAT DALI SAHNE SANATLARI ANASANAT DALI RESİM ANASANAT DALI HEYKEL ANASANAT DALI PLASTİK SANATLAR ANASANAT DALI YABANCI DİLLER EĞİTİMİ ANABİLİM DALI HAVACILIK YÖNETİMİ ANABİLİM DALI YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ ANABİLİM DALI KADIN ÇALIŞMALARI ANABİLİM DALI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ ANABİLİM DALI ANABİLİM DALLARINA GÖRE ALES PUAN TÜRLERİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR YATAY GEÇİŞ İÇİN ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER YATAY GEÇİŞ ADAYLARININ DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ŞARTLARI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERDEN İSTENECEK BELGELER BAŞVURU TAKVİMİ KATKI PAYI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İLETİŞİM... 25

3 1-İŞLETME ANABİLİM DALI Muhasebe ve Finansman Bilim Sınavı Saat:11:00 Fakülte ve Yüksekokulların; İşletme, İktisat, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Maliye, Ekonometri, Muhasebe Eğitimi, Muhasebe, Bankacılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Denetim, Bankacılık ve Finans, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Finans, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Uluslararası Finans, Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümlerinden/programlarından mezun olanlar başvurabilirler. Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Sınavı Saat:11:00 İİBF, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, Mühendislik, Turizm ve İletişim ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokul ve/veya Fakülteleri ile Fen-Edebiyat Fakültelerinin Kimya, Sosyoloji ve Psikoloji bölümlerinden mezun olanlar başvurabilirler. Yönetim ve Organizasyon Bilim Sınavı Saat:11:00 İİBF, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, Mühendislik, Turizm ve İletişim Fakülteleri ile Fen-Edebiyat Fakültelerinin Sosyoloji, Psikoloji ve Eğitim Fakültelerinin Eğitim Bilimleri bölümlerinden mezun olanlar başvurabilirler. İşletme Tezsiz (İ.Ö.) E-İşletme Tezsiz (Uzaktan Eğitim) Otomotiv İşletme Yönetimi Tezsiz (İ.Ö.) Herhangi bir 4 yıllık yükseköğretim kurumundan mezun olanlar başvurabilirler.

4 DOKTORA Muhasebe ve Finansman Bilim Sınavı İşletme ilintili tezli yüksek lisans programı mezunları başvurabilirler. Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Sınavı İşletme ilintili Tezli Yüksek lisans ve Üretim yönetimi ve/veya Pazarlama tezli yüksek lisans programından mezun olanlar ile alan dışından Siyasal Bilgiler, İktisat, Mühendislik, Turizm, İletişim, Uygulamalı Bilimler Yüksekokul/Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Kimya, Sosyoloji ve Psikoloji bölümlerinden mezun olup kendi alanlarında tezli yüksek lisans yapmış olanlar başvurabilirler. Alan dışından gelen öğrenciler Bilimsel Hazırlık programı uygulanacaktır. Yönetim ve Organizasyon Bilim Sınavı İşletme ilintili Tezli Yüksek lisans ve Üretim yönetimi ve/veya Pazarlama tezli yüksek lisans programından mezun olanlar ile alan dışından Siyasal Bilgiler, İktisat, Mühendislik, Turizm, İletişim, Uygulamalı Bilimler Yüksekokul/Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Kimya, Sosyoloji ve Psikoloji bölümlerinden mezun olup kendi alanlarında tezli yüksek lisans yapmış olanlar başvurabilirler. Alan dışından gelen öğrenciler Bilimsel Hazırlık programı uygulanacaktır. 2-İKTİSAT ANABİLİM DALI İktisat Politikası İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat İktisat Teorisi ve Tarihi Bilim Sınavı Saat:13:00 Bilim Sınav Saat:11:00 Bilim Sınav İktisat, İşletme, İİBF, ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinin herhangi birinden mezun olmak. Alan dışından programa kabul edilenler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaklardır.

5 Ekonomi Tezsiz (İ.Ö.) Herhangi bir 4 yıllık yükseköğretim kurumundan mezun olanlar başvurabilirler. DOKTORA İktisat Bilim Sınav Bir iktisat yüksek lisans programından mezun olmak. Saat:14:00 3-ÇALIŞMA EKONOMİSİ ANABİLİM DALI Çalışma Ekonomisi Bilim Sınavı İİBF, İktisat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Mühendislik Fakültelerinin İşletme ve Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları ile Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Sosyal Hizmetler ve Psikoloji bölümlerinden mezun olanlar başvurabilirler. DOKTORA Sosyal Politika Bilim Sınavı Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Sosyal Politika, Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi, İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Tarih, Sosyal Hizmetler, Sağlık Yönetimi, Özel Hukuk ve Kamu Hukuku yüksek lisans programlarından mezun olanlar başvurabilirler. Yoksulluk Çalışmaları Bilim Sınavı Saat:13:00 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Sosyal Politika, Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi, İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Tarih, Sosyal Hizmetler, Sağlık Yönetimi, Özel Hukuk ve Kamu Hukuku yüksek lisans programlarından mezun olanlar başvurabilirler.

6 4-ULUSLARARASI İLİŞKİLER ANABİLİM DALI Siyasi Tarih Bilim Sınavı Saat:11:00 Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler, Tarih Bölümü programlarından mezun olanlar başvurabilirler. Uluslararası İlişkiler Bilim Sınavı Saat:11:00 Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler programlarından mezun olanlar başvurabilirler. AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Bilim Sınavı Saat:11:00 Uluslararası İlişkiler, AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler programlarından mezun olanlar başvurabilirler. DOKTORA Uluslararası İlişkiler Bilim Sınavı Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Hukuk, Siyasi Tarih, AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Milli Savunma Üniversiteleri yüksek lisans programı mezunları başvurabilirler.

7 5-SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI Siyaset ve Sosyal Bilimler Yazılı Sınav Saat:09:30 Sözlü Sınav Saat:14:00 Hukuk, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, İşletme, İktisat, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Tarih, Psikoloji, Sosyoloji ve Felsefe programlarından mezun olanlar başvurabilir. Yönetim Bilimleri Sözlü Sınav Saat:13:30 Hukuk, Siyasal Bilimler, İİBF, İktisat ve İşletme Fakülteleri programlarından mezun olanlar başvurabilir. Kentleşme ve Çevre Sorunları Yazılı Sınav Saat:14:00 Sözlü Sınav Saat:09:30 Hukuk, Siyasal Bilgiler, İİBF, İktisat, İşletme Fakülteleri ile Şehir ve Bölge Planlama, Çevre Mühendisliği ve Sosyoloji bölümü programları mezunları başvurabilir. DOKTORA Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yazılı Sınav Saat:09:30 Sözlü Sınav Saat:14:00 Yüksek Lisans eğitimini Yönetim Bilimleri, Kamu Yönetimi, Siyaset ve Sosyal Bilimler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Kamu ve Özel Hukuk, Kentleşme ve Çevre Sorunları, Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Psikoloji, Yerel Yönetimler, İnsan Kaynakları Yönetimi tezli yüksek lisans programı mezunları başvurabilir.

8 6-ÖZEL HUKUK ANABİLİM DALI Özel Hukuk Bilim Sınavı Hukuk Fakültesi lisans mezunu olanlar başvurabilirler. DOKTORA Özel Hukuk Bilim Sınavı Saat:13:30 Hukuk Fakültesi lisans mezunu ve yüksek lisansını Özel Hukuk alanında tamamlamış olanlar başvurabilirler. 7-KAMU HUKUKU ANABİLİM DALI Kamu Hukuku Bilim Sınavı Hukuk Fakültesi lisans mezunu olanlar başvurabilirler. DOKTORA Kamu Hukuku Bilim Sınavı Saat:13:00 Hukuk Fakültesi lisans mezuniyeti ve Kamu Hukuku alanında yüksek lisans mezunu olanlar başvurabilirler.

9 8-İLETİŞİM BİLİMLERİ ANABİLM DALI İletişim Bilimleri Bilim Sınavı Saat:13:00 İletişim Fakülteleri, İletişim Bilimleri Fakülteleri, Güzel Sanatlar/Güzel Sanatlar ve Tasarım/Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık/Sanat ve Tasarım/Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültelerinin 4 yıllık lisans programlarından herhangi birinden mezun olanlar ile Üniversitelerin Sosyoloji, Psikoloji, Felsefe, Antropoloji, Dilbilim, İngiliz Dilbilimi lisans programlarının herhangi birinden mezun olanlar başvurabilirler. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır. DOKTORA İletişim Bilimleri Bilim Sınavı Saat:09:00 İletişim/İletişim Bilimleri Fakülteleri, Güzel Sanatlar/Güzel Sanatlar ve Tasarım/Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık/Sanat ve Tasarım/Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültelerine bağlı Anabilim Dallarının herhangi bir bilim dalı ile ilgili yüksek lisans programlarından mezun olanlar ile Sosyoloji, Psikoloji, Felsefe, Antropoloji, Dilbilim, İngiliz Dilbilimi, Sahne Sanatları, Karşılaştırmalı Edebiyat Anabilim Dallarına bağlı herhangi bir bilim dalından yüksek lisans programını tamamlamış olanlar başvurabilirler. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır. 9-GAZETECİLİK ANABİLİM DALI Gazetecilik Bilim Sınavı Saat:10:30 Tüm Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimlerden mezun olan öğrenciler başvurabilirler. İletişim Fakültesi mezunu olmayanların bilimsel hazırlık derslerini almaları zorunludur. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır. ALES Sözel Puan türünden en az 65 puan almış olanlar başvurabilirler.

10 10-RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA ANABİLİM DALI Radyo Televizyon ve Sinema Bilim Sınavı Saat:10:30 Tüm Sosyal Bilimler, Beşeri Bilimler ve Güzel Sanatlar Bölümleriyle ilgili lisans programlarının herhangi birinden mezun olanlar başvurabilirler. Alan dışından gelenlere Bilimsel Hazırlık programı uygulanır. 11-HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ANABİLİM DALI Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Sınavı Sosyal Bilimler alanından herhangi birinden mezun olmak gerekir. Üniversitelerin İletişim Fakültesi dışından bir alandan gelen adaylar kabul edildikleri takdirde bilimsel hazırlık programına tabii olacaklardır. DOKTORA Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Sınavı Saat:13:00 Üniversitelerin Sosyal Bilimler alanında ve Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri, Bilgisayarlı Eğitim Teknolojileri ve ilgili alanlarda yüksek lisans tamamlamış olması gereklidir. Üniversitelerin Halkla İlişkiler ve Tanıtım ABD, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ABD, Reklamcılık ABD, Genel Gazetecilik ABD, Radyo, Sinema ve Televizyon ABD veya Radyo, Televizyon ve Sinema ABD ve İletişim Bilimleri Programı dışında bir alandan yüksek lisans yaparak gelen adaylar, kabul edildikleri takdirde bilimsel hazırlık programına tabi olacaklardır.

11 12-İLETİŞİM TASARIMI VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ANABİLİM DALI Görsel İletişim Tasarımı ve Reklamcılık Bilim Sınavı Saat:11:00 Görsel İletişim Tasarımı, Reklamcılık, Gazetecilik, Radyo Televizyon ve Sinema, İletişim Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri, Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri, Fotoğraf ve Grafik alanlarından mezun olanlar başvurabilirler. İletişim Tas. ve Bilişim Teknolojileri Tezsiz (İ.Ö.) Tüm Sosyal ve Beşeri Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Eğitim Bilimlerinden mezun olanlar başvurabilirler. 13-TEMEL EĞİTİM ANABİLİM DALI Sınıf Öğretmenliği Bilim Sınavı Sınıf Öğretmenliği lisans mezunu olmak veya MEB de Sınıf Öğretmenliği yapıyor olmak. Saat:10:30

12 14-EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI Eğitim Yönetimi Bilim Sınavı Saat:13:00 Dört yıllık Eğitim Fakültesi mezunu olanlar ya da Eğitim Kurumlarında Yönetici, uzman veya öğretmen olarak görev yapanlar başvurabilir. Programa kabul edilen öğrencilerin bilimsel hazırlık alma durumları bölüm kurulu kararıyla belirlenir. Eğitim Programları ve Öğretimi Bilim Sınavı Dört yıllık Eğitim Fakültesi mezunu olanlar ya da Eğitim Kurumlarında Yönetici veya öğretmen olarak çalışanlar ya da farklı fakültelerden mezun olup herhangi bir kurumun eğitimle ilgili bölümünde ( Sürekli eğitim merkezi, İnsan kaynakları birimi, personel geliştirme, eğitim bölümü, hizmet içi eğitim bölümü vb.) çalıştıklarını belgeleyenler başvurabilirler. Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Bilim Sınavı Eğitim Fakültesi mezunları ya da farklı fakültelerden mezun olup çalıştıkları işyerlerinin eğitim ile ilgili bölümünde (sürekli eğitim merkezi, insan kaynakları birimi, personel geliştirme, eğitim bölümü, Hizmet içi eğitim bölümü vb.) çalıştıklarını belgeleyenler başvurabilirler. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Sınavı Üniversitelerin Rehberlik ve Psikolojik Danışma (RPD), Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR), Eğitimde Psikolojik Hizmetler (EPH) programlarından birinden en az lisans mezunu olanlar başvurabilirler.

13 15-TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI Türk Dili ve Edebiyatı Yazılı Sınav Fakültelerin Türk Dili ve Edebiyatı bölümü ve Türkçe Öğretmenliği Programı mezunları başvurabilirler. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı Tezsiz (İ.Ö.) Herhangi bir 4 yıllık yükseköğretim kurumundan mezun olanlar başvurabilirler. DOKTORA Türk Dili ve Edebiyatı Yazılı Sınav Enstitülerin Türk Dili ve Edebiyatı programı tezli yüksek lisans mezunları başvurabilir. 16-FELSEFE ANABİLİM DALI Felsefe Yazılı Sınav DOKTORA Herhangi bir 4 yıllık lisans mezunu olanlar başvurabilirler. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır. Felsefe Yazılı Sınav Felsefe tezli yüksek lisans programından mezun olanlar başvurabilirler. Saat:13:00

14 17-TARİH ANABİLİM DALI Tarih Bilim Sınavı Herhangi bir 4 yıllık Sosyal Bilimler alanından mezun olanlar başvurabilirler. Saat:11:00 DOKTORA Tarih Bilim Sınavı Tarih yüksek lisans mezunu olanlar başvurabilirler. Saat:11:00 18-ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI Arkeoloji Bilim Sınavı Herhangi bir 4 yıllık lisans mezunu olanlar başvurabilirler. DOKTORA Arkeoloji Bilim Sınavı Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini Arkeoloji programından tamamlamış olanlar başvurabilirler.

15 19-BATI DİLLERİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI İngiliz Dili ve Edebiyatı Yazılı Sınav Saat:13:00 Sözlü Sınav İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Edebiyatı lisans derecesine sahip olmak, yabancı dil (İngilizce) sınavından en az 80 puan almış olmak. 20-İÇ MİMARLIK ANASANAT DALI İç Mimarlık Bilim Sınavı Saat:10:30 Fakültelerin İç Mimarlık bölümü ya da İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden mezun olanlar başvurabilir. 21-MÜZİK ANASANAT DALI Performans Bilim Sınavı Konservatuarlar, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Sanat ve Tasarım Fakülteleri, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültelerinin Müzik ile ilgili bölümleri ve Eğitim Fakülteleri Müzik Öğretmenliği bölümlerinden mezun olanlar başvurabilir.

16 22-SAHNE SANATLARI ANASANAT DALI Dramatik Sanatlar (Disiplinlerarası) Bilim Sınavı Saat:11:00 Güzel Sanatlar ve Tasarım, İletişim Bilimleri alanları ile Sosyal Bilimler (Sosyoloji, Felsefe, Dil ve Edebiyat) alanlarından herhangi bir lisans programından mezun olan adaylar başvurabilir. 23-RESİM ANASANAT DALI Resim Bilim Sınavı Güzel Sanatlar Fakültelerinin Resim bölümlerinden mezun olanlar başvurabilirler. Saat:11:00 24-HEYKEL ANASANAT DALI Heykel Bilim Sınavı Saat:13:00 Güzel Sanatlar Fakülteleri veya Sanat ve Tasarım Fakültelerinin, Heykel bölümlerinden veya Plastik Sanatlar bölümlerinden lisans mezunu olanlar başvurabilirler.

17 25-PLASTİK SANATLAR ANASANAT DALI SANATTA YETERLİK Plastik Sanatlar Bilim Sınavı Resim, Heykel, Seramik, Grafik, Grafik Tasarım, Fotoğraf, Birleşik Sanatlar, Plastik Sanatlar bölümlerinden birisinde lisans veya yüksek lisans eğitimini tamamlamış olanlar başvurabilir. 26-YABANCI DİLLER EĞİTİMİ ANABİLİM DALI İngiliz Dili Eğitimi Yazılı Sınav Saat:10:30 Sözlü Sınav Saat:13:30 İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı Programlarının herhangi birinden lisans mezunu olmak. YDS ve eşdeğeri sınavlardan en az 80 puan almış olmak. 27-HAVACILIK YÖNETİMİ ANABİLİM DALI Havacılık Yönetimi Bilim Sınavı Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksek Okulunun Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Havacılık Yönetimi bölümü mezunları ile İİBF ve İşletme Fakültesi bölümü mezunları başvurabilir. Havacılık Yönetimi Tezsiz (İ.Ö.) Herhangi bir 4 yıllık yükseköğretim kurumundan mezun olanlar başvurabilirler.

18 28-YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ ANABİLİM DALI Yabancılara Türkçe Öğretimi Yazılı Sınav Saat:09:30 Sözlü Sınav Saat:13:30 Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı, Dil Bilim, Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı ya da Türk Dili ve Edebiyatı lisans mezunu olanlar başvurabilir. Ayrıca YDS ve eşdeğer sınavlardan en az 50 puanı program tamamlanana kadar almış olmak. 29-KADIN ÇALIŞMALARI ANABİLİM DALI Kadın Çalışmaları (Disiplinlerarası) Bilim Sınavı Eğitim Fakültesi ve Diğer Fakültelerin lisans programını başarı ile tamamlamış olanlar başvurabilir. 30-TURİZM İŞLETMECİLİĞİ ANABİLİM DALI Turizm İşletmeciliği Bilim Sınavı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Konaklama İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği, Rehberlik veya Turizm Rehberliği, Turizm alanındaki diğer programlar ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları programından mezun olanlar başvurabilirler. Turizm İşletmeciliği Tezsiz (İ.Ö.) Herhangi bir 4 yıllık yükseköğretim kurumundan mezun olanlar başvurabilirler.

19 Adaylardan, yüksek lisans müracaatı için yabancı dil koşulu aranmaz. (İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili Eğitimi ve Yabancılara Türkçe Öğretimi tezli yüksek lisans programları hariç), Doktora için YDS den en az 55 veya YÖK ün kabul ettiği yabancı dil sınavlarının birinden eşdeğer bir puana sahip olması gerekmektedir. İkinci Öğretim (Tezsiz) ve Uzaktan Eğitim yüksek lisans programları için Yabancı Dil ve ALES puan şartı aranmaz. E-İşletme (Uzaktan Eğitim) tezsiz yüksek lisans programı ve İkinci öğretim programları için başarı değerlendirmesinde, adayların sadece lisans mezuniyet ortalaması dikkate alınarak genel başarı sıralaması yapılır. Bu programlar, en az 25 kayıtlı öğrenci ile açılır; kesin kayıt yaptıran öğrencilerin her dönem için en az 5 (beş) derse yazılmaları zorunludur. Güzel Sanatlar ilintili lisansüstü programlarında ALES koşulu aranmaz. (Dramatik Sanatlar ve İç Mimarlık tezli yüksek lisans programları hariç) Puanlamada Kullanılacak Olan ALES, Mülakat ve Not Ortalaması Yüzdeleri: ALES Puanı Mülakat Puanı Mezuniyet Ortalaması %50 %30 %20 Lisansüstü Eğitim Genel Başvuru Koşulları ALES YDS Doktora Tezli Yüksek Lisans 55** --* Tezsiz Yüksek Lisans (İkinci Öğretim) *İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili Eğitimi ve Yabancılara Türkçe Öğretimi programları hariç. ** Gazetecilik tezli yüksek lisans programı hariç (Bu program için ALES SÖZ puan türünden 65 puan şartı aranmaktadır.)

20 ANABİLİM DALLARINI GÖRE ALES PUAN TÜRLERİ EŞİT AĞIRLIK (EA) - İşletme - İktisat - Çalışma Ekonomisi - Uluslararası İlişkiler - Arkeoloji - Kamu Hukuku - Özel Hukuk - Felsefe - Eğitim Bilimleri - Turizm İşletmeciliği - Temel Eğitim - Sosyal Hizmet - Havacılık Yönetimi - İç Mimarlık - Kadın Çalışmaları - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi SÖZEL (SÖZ) -İletişim - Sahne Sanatları - Tarih - Yabancılara Türkçe Öğretimi - Türk Dili ve Edebiyatı - Turizm İşletmeciliği - Batı Dilleri ve Edebiyatı - Yabancı Diller Eğitimi - İletişim Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri - Radyo Televizyon ve Sinema - Halkla İlişkiler ve Tanıtım - Gazetecilik DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Başvuru Sistemine gitmek için TIKLAYINIZ (Başvuru sistemi başvuru tarihlerinde aktif olacaktır) 2- Açıköğretim ile lisans tamamlama yapan öğrenciler, AÖF bürolarından aldıkları birleştirilmiş transkriptteki not ortalamasını sisteme girmeleri gerekmektedir. 3- Adaylar en fazla iki programa başvuru yapabileceklerdir Online başvuruda eksik veya hatalı belgesi olan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve sınava/mülakata alınmayacaktır. Üniversitemiz veya Üniversitemiz dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin not dönüşümleri, Kocaeli Üniversitesi Not Dönüşüm Tablosu esas alınarak yapılır. Bilimsel Hazırlık Programı Kocaeli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği nin ilgili maddesi kapsamında Anabilim Dallarının önerisi ile uygulanacaktır Aşağıdaki belgeler online başvuru esnasında taranıp sisteme yüklenmelidir. Sisteme yüklenen belgelerin asıllarını sınav/mülakatta ve kesin kayıtta yanında bulundurmalıdırlar. Diploma: Yüksek lisans adayları için lisans, doktora adayları için tezli yüksek lisans diploması veya çıkış belgesi. (ndaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olan Türk vatandaşı adaylardan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınmış Denklik veya Tanıma Belgesi) (Diploma ya da Geçici Mezuniyet Belgesi temin edemeyen adaylar e-devletten alacakları mezun belgesi ile de başvuru yapabilirler) Transkript: Yüksek lisans başvuruları için lisans, doktora başvuruları için lisans ve yüksek lisans dersleri ve notlarını gösterir belgeler. ALES Belgesi: ALES, GMAT veya GRE sınav sonuç belgesi. (Bu belge tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adaylardan istenmez) Yabancı Dil Belgesi: YDS veya eşdeğeri bir sınav sonuç belgesi. (Bu belge tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adaylardan istenmez)

21 YATAY GEÇİŞ İÇİN ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER 1- Başvuru dilekçesi. (02-20 Temmuz 2018 tarihleri arasında Enstitüye şahsen yapacaklardır.) 2- Öğrencisi olduğu Enstitüden alınmış güncel öğrenci belgesi. 3- Yüksek lisans programlarına başvuranlar için yüksek lisans; Doktora programlarına başvuranlar için doktora öğrenimleri sırasında aldığı dersleri ve bu derslerden alınan notları gösterir transkript sureti. 4- Başarılı olduğu derslerin ders içeriklerini gösteren belge 5- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), GMAT (ALES eşdeğer taban puanı 450) veya GRE (ALES eşdeğer taban puanı 610) Sınav Sonuç Belgesi 6- Nüfus cüzdanı fotokopisi 7-1 adet fotoğraf Not: başvuru yapacak olan adaylar, başvurularını başvuru sisteminden değil, şahsen elden yapacaklardır. YATAY GEÇİŞ ADAYLARININ DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Başvuru tarihinde, genel not ortalamasının yüksek lisans için en az 2,5, doktora için en az 3,0 olması gerekir. 2- Devam etmekte olduğu lisansüstü öğretim programı ile geçiş yapacağı program arasında, program yeterlilikleri, öğrenme kazanımları ve ders içerikleri açısından en az %70 oranında uyumluluk ve giriş koşulları bakımından uygunluk olması gerekir. 3- Tez aşamasında olan öğrenciler, yatay geçiş hakkından yararlanamazlar.

22 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ŞARTLARI Türkiye ile aralarında kültür anlaşması bulunan ülkelerden veya Türk Devlet ve Akraba Topluluklarından gelen yabancı uyruklu yüksek lisans ve doktora adaylarının lisans ve yüksek lisans kademelerinde okudukları dersler ve başarı notları ile referans mektupları, varsa diğer kişisel bilgi ve belgeleri, ilgili anabilim dalı başkanlığınca incelenerek bilimsel düzeyi yeterli görülenler başvurdukları lisansüstü programa kabul edilebilirler. Bu adaylardan ALES belgesi istenmez. 1- Yabancı uyruklu adaylar için, yabancı dil Türkçe dir. Yabancı uyruklu adaylardan, merkezi (TÖMER) Türkçe sınavından 70 ve üstü puan alanlar veya Enstitü Yönetim Kurulu nun seçeceği üç kişilik jüri tarafından yapılacak Türk Dili yeterlik sınavından en az 70 (yetmiş) puanı alanlar yüksek lisans ve doktora programına devam etme hakkı kazanırlar. Aksi halde, Türkçe öğrenmek için bir yıl izinli sayılırlar. Bir yıl içinde aynı usulle yapılacak Türk Dili sınavında başarılı olamayan yabancı uyruklu adaylar yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt haklarını kaybederler. Doktora Programlarına başvuran yabancı uyruklu adaylardan, ana dilleri dışında Yükseköğretim Kurulu nun kabul ettiği yabancı dil sınavlarının birinden veya eşdeğer sayılan herhangi bir sınavdan Kocaeli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği nde belirtilen puan şartı aranır. Yabancı dilde öğretim yapan anabilim dallarına başvuran yabancı uyruklu adaylar Türkçe sınavına ek olarak o öğretim dilinde de mülakat sınavına alınırlar. Bu sınavda başarısız olanlara ilgili dili geliştirmeleri için bir yıl süre tanınır. Bu süre içinde dil sınavında başarılı olamayan yabancı uyruklu aday başvurduğu öğretim programına kayıt hakkını kaybeder. Kayıtları alınan adayların, ilgili Anabilim Dalı/Anasanat Dalı Başkanlığınca lisansüstü programı yürütebilecekleri düzeyde bilimsel yeterliğe sahip olup olmadıkları değerlendirilir. Yetersiz bulunan adaylar Bilimsel Hazırlık Programı na alınırlar. Yabancı uyruklu adayların vize ilintili işlem ve yükümlülükleri kendilerine aittir. Lisansüstü programlara başvuran yabancı uyruklu öğrencilerin, başvuru ve sınav için Türkiye'ye gelmeden, çevrimiçi (online) olarak özgeçmişlerini, çalışma alanlarına ilişkin belgelerin orijinalleri ile birlikte yeminli tercüme bürolarına onaylı Türkçe veya İngilizce çevirilerini online başvuru sistemine yüklemeleri yeterlidir. Bu başvurular, sınav yapılmaksızın, Anabilim Dalı Başkanlıklarınca değerlendirilerek, programlara kabul edilip edilmedikleri, gerekçeleri ile birlikte öğrencilere bildirilmek üzere Enstitü Müdürlüklerine iletilir. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin Kocaeli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği kapsamında istenen belgeleri diplomasi veya konsolosluk temsilciliği onayı ya da 3028 sayılı kanunla kabul edilen yabancı resmi belgelerin onaylanması zorunluluğunun kaldırılması sözleşmesi (Lahey Sözleşmesi) uyarınca alınacak apostil şerhi ile aslına uygunluklarının belgelenmesi ile birlikte Enstitüye şahsen vermeleri gerekir. 2- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adaylardan a- Lisans eğitiminin tamamını yurt dışında tamamlayanların, Yüksek Lisans programlarına kabulünde ALES veya eşdeğer sayılan herhangi bir sınav belgesi şartı aranmaz. b- Lisans eğitiminin tamamını yurt içinde, Yüksek Lisans eğitiminin tamamını yurt dışında tamamlayanların doktora programlarına kabulünde ALES veya eşdeğer sayılan herhangi bir sınavdan Kocaeli Üniversitesi Lisansüstü Yönetmeliğinde belirtilen puan şartı aranır. c- Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerinin tamamını yurt dışında tamamlayanların, doktora programlarına kabulünde ALES veya eşdeğer sayılan herhangi bir sınav belgesi şartı aranmaz.

23 1- ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERDEN İSTENECEK BELGELER Başvuru Formu (Adayın Temmuz 2018 tarihinde Enstitü web sayfasında açılacak olan "Başvuru Sistemine Giriş" linkinden başvurusunu yaptıktan sonra sistemin vereceği çıktı) 2- Diploma veya mezuniyet belgesi (Tercüme edilmiş) 3- Not döküm belgesi/transkript (Tercüme edilmiş) 4- Pasaport (Başvuruda), Öğrenim meşruhatlı giriş vizeli pasaport örneği (Kesin kayıtta) 5- Doktora öğrencileri için yabancı dil belgesi 6- Türkçe yeterlik belgesi 7-1 adet fotoğraf BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Tarihi Temmuz 2018 Bölümlerin Kontrolü 23 Temmuz 2018 Sınav Listelerinin İlanı 23 Temmuz 2018 Saat: 18:30 Sınav (Yazılı ve/veya Mülakat) Tarihi Temmuz 2018 Sonuçların İlanı 27 Temmuz 2018 Asil Liste Kesin Kayıt Tarihi Temmuz 01 Ağustos 2018 Yedek Listelerin İlanı 01 Ağustos 2018 Saat: 18:30 Yedek Liste Ön Kayıt (Tüm yedek listeden ön kayıt yapılabilir) Ağustos 2018 Yedek Liste Kesin Kayıt Hakkı Kazananların İlanı 03 Ağustos 2018 Saat: 18:30 Yedek Liste Kesin Kayıt Ağustos 2018 NOT: Yazılı ve/veya Mülakat sınavına kontenjanın 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır.

24 KATKI PAYI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ *Tüm Tezsiz İ.Ö. yüksek lisans programlarımız için **İşletme Tezsiz (Uzaktan Eğitim) Özel Öğrenciler Uluslararası Öğrenciler 1 AKTS değeri 100 TL 1 AKTS değeri 70 TL 1 AKTS değeri 100 TL 1 Dönem için 1000 TL Proje Tüm Tezsiz İ.Ö. ve Uzaktan Eğitim yüksek lisans programlarımız için Proje dönemi ücreti 1000 TL Not: Öğrenci Mezun olabilmesi için 2 dönemde toplam 60 AKTS ve Dönem Projesi alması zorunludur. Eğitim süresi max. 3 yarıyıldır. * İkinci öğretim yüksek lisans programları toplam harç ücreti 7000 TL dir I.dönem -> 30 AKTS x 100 TL = 3000 TL II.dönem -> 30 AKTS x 100 TL = 3000 TL III.dönem -> Proje = 1000 TL = 7000 TL ** Uzaktan eğitim yüksek lisans programı toplam harç ücreti 5200 TL dir I.dönem -> 30 AKTS x 70 TL = 2100 TL II.dönem -> 30 AKTS x 70 TL = 2100 TL III.dönem -> Proje = 1000 TL = 5200 TL

25 İLETİŞİM Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü İzmit/KOCAELİ Sorularınız ve sorunlarınız için adresini kullanınız.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ /kou92official İÇİNDEKİLER 1-İŞLETME ANABİLİM DALI... 3 2-İKTİSAT ANABİLİM DALI... 4 3-ÇALIŞMA EKONOMİSİ ANABİLİM DALI... 5 4-ULUSLARARASI İLİŞKİLER ANABİLİM DALI... 6 5-SİYASET

Detaylı

BAŞVURU KLAVUZU. Lisansüstü Eğitim Genel Başvuru Koşulları. Doktora Tezli Yüksek Lisans 55 --* Tezsiz Yüksek Lisans (İkinci Öğretim) -- --

BAŞVURU KLAVUZU. Lisansüstü Eğitim Genel Başvuru Koşulları. Doktora Tezli Yüksek Lisans 55 --* Tezsiz Yüksek Lisans (İkinci Öğretim) -- -- BAŞVURU KLAVUZU A- ve KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.15 - Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı a.2 - İktisat Anabilim Dalı a.16 - Felsefe Anabilim Dalı a.3 - Çalışma Ekonomisi Anabilim

Detaylı

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI BAŞVURU KLAVUZU A- ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.2 - İletişim Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri Anabilim Dalı a.3 - Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı a.4 - İç Mimarlık

Detaylı

A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI A- ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.2 - Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı a.3 - Kamu Hukuku Anabilim Dalı a.4 - Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı a.5 - İletş. Tas.

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Evrak Tarih ve Sayısı: 06/12/2017-E.96357 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü *BE6E553HP* Sayı : 78783421-100/ Konu : Eğitim - Öğretim İşleri (Genel) REKTÖRLÜK MAKAMINA Enstitü

Detaylı

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME TEZLİ KONTENJAN TEZSİZ

Detaylı

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME KONTENJAN TEZLİ TEZSİZ

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN ve KOŞULLARI Anabilim Dalı / Program. Yazılı ve Mülakat Tarihi

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN ve KOŞULLARI Anabilim Dalı / Program. Yazılı ve Mülakat Tarihi SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN ve KOŞULLARI Anabilim Dalı / Program Biyokimya Fizyoloji Ruhsal Rehabilitasyon Mikrobiyoloji Tıp Tarihi ve Etik Kök Hücre

Detaylı

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2007 2008 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS KONTENJAN TEZLİ TEZSİZ TOPLAM Başvuru

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN ve KOŞULLARI Anabilim Dalı / Program. Yazılı ve Mülakat Tarihi

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN ve KOŞULLARI Anabilim Dalı / Program. Yazılı ve Mülakat Tarihi SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN ve KOŞULLARI Anabilim Dalı / Program Biyokimya Fizyoloji Ruhsal Rehabilitasyon Mikrobiyoloji Tıp Tarihi ve Etik Kök Hücre

Detaylı

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI ve KONTENJAN VE KOŞULLARI İŞLETME ANABİLİM DALI Muhasebe ve Finansman 15 2 1 18 İİBF, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, Mühendislik ve Turizm Fakültelerinin İşletme, İktisat, Endüstri Mühendisliği, Turizm

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAŞVURU KLAVUZU GÜZ YARIYILI A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAŞVURU KLAVUZU GÜZ YARIYILI A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAŞVURU KLAVUZU 2017-2018 GÜZ YARIYILI A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 Anatomi Anabilim Dalı a.2 Biyokimya Anabilim Dalı a 3 Histoloji ve Embriyoloji Anabilim

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Başvuru Sistemine Gitmek İçin Tıklayınız BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Tarihi 21-25 Ocak 2019 Sınav Listelerinin İlanı 28 Ocak 2019

Detaylı

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar,

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim güz yarıyılında üniversitemizde

Detaylı

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı)

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı) T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017

Detaylı

E.A. E.A. Tüm lisans ve yüksek lisans mezunları başvurabilir. E.A. E.A. E.A. SÖZ. SÖZ.

E.A. E.A. Tüm lisans ve yüksek lisans mezunları başvurabilir. E.A. E.A. E.A. SÖZ. SÖZ. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK ANABİLİM DALLARI LİSANS Tezli Tezsiz ARKEOLOJİ KONTENJAN DOKTORA ALES Puan Türü Klasik Arkeoloji 10-5 - BASIN VE YAYIN 20-10 - ÖZEL KOŞULLAR Arkeoloji, Klasik Arkeoloji,

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI

-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI -2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET ALANI -Programa

Detaylı

Başvuru Tarihleri (08:00) (17:00)

Başvuru Tarihleri (08:00) (17:00) T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 017-018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde Enstitümüz Ana Bilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar,

Detaylı

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 08-09 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Enstitümüz Ana Bilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR T.C. YABANCI T.C. T.C. YABANCI

Detaylı

YÜKSEK LĐSANS VE DOKTORA KONTENJAN ANABĐLĐM / ANASANAT DALLARI VE PROGRAMLARI TEZLĐ TEZSĐZ Đ.Ö. DOKTORA TOPLAM S.NO 1 ĐŞLETME

YÜKSEK LĐSANS VE DOKTORA KONTENJAN ANABĐLĐM / ANASANAT DALLARI VE PROGRAMLARI TEZLĐ TEZSĐZ Đ.Ö. DOKTORA TOPLAM S.NO 1 ĐŞLETME T.C. KOCAELĐ ÜNĐVERSĐTESĐ SOSYAL BĐLĐMLER ENSTĐTÜSÜ 2011-2012 EĞĐTĐM ÖĞRETĐM YILI YÜKSEK LĐSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCĐ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LĐSANS VE DOKTORA ANABĐLĐM / ANASANAT

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

BAŞVURU KILAVUZU. A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI BAŞVURU KILAVUZU A- ve KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.15 - Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı a.2 - İktisat Anabilim Dalı a.16 - Felsefe Anabilim Dalı a.3 - Çalışma Ekonomisi Anabilim

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dalları nda 2013-2014 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI * İşletme (Üretim Yönetimi) - 2 - - Finans - 4-2 DR Pazarlama - 5 - - Muhasebe 2 - - Yönetim ve Organizasyon 5 2-1 DR İşletme Tezli YL 30 - - 5 YL Muhasebe Tezli YL 10 - - - İşletme Tezsiz YL 30 - - -

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Lisansüstü Başvuru Tarihi LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARLA İLGİLİ BİLGİLER VE İSTENEN BELGELER TABLONUN DEVAMINDA YER ALMAKTADIR. BAŞVURU TAKVİMİ Giriş Sınavı Tarihi 1415 Ağustos 2017 Giriş Sınavı Sonuçlarının

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ ANABİLİM DALLARI YÜKSEK LİSANS Tezli Tezsiz KONTENJAN DOKTORA ALES Puan Türü Klasik Arkeoloji 10 6 E.A. SÖZ. BASIN VE YAYIN 20 10 E.A.

Detaylı

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 08-09 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Enstitümüz Ana Bilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar,

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 017-018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Enstitümüz Ana Bilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar,

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Başvuru Tarihi 01 15 Ocak 2018 Yabancı Dil Sınavı Başvuru

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI YL 30 DR 5 YL 2 DR 2

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI YL 30 DR 5 YL 2 DR 2 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI ANABİLİM DALI İKTİSAT BİLİM DALI PRG Öğr. Sayısı BAŞVURU KOŞULLARI* İktisat YL 30 DR 5 İlgili

Detaylı

Arkeoloji, Sanat Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Mimarlık, Restorasyon bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak.

Arkeoloji, Sanat Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Mimarlık, Restorasyon bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak. İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 015016 EğitimÖğretim Yılı GÜZ Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda Lisansüstü

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Enstitümüzün aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Detaylı

Başvuru Tarihi 20 Ağustos 03 Eylül Online başvuru yapılacaktır. Başvuru Yeri.

Başvuru Tarihi 20 Ağustos 03 Eylül Online başvuru yapılacaktır. Başvuru Yeri. T.C AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Başvuru Tarihi 20 Ağustos 03 Eylül 2018 Başvuru

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara

Detaylı

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI BAŞVURU KOŞULLARI BAŞVURU TARİHLERİ 2016-2017 Güz Yarıyılı Başvuruları 25 Temmuz 2016 26 Ağustos 2016 tarihleri arasında Sosyal Bilimler

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Enstitümüzün aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI * İşletme - 4 1 DR 1 DR İşletme Tezsiz YL 30 - - - Yönetim ve Organizasyon Tezsiz YL 30 - - - Bankacılık ve Borsa Tezsiz YL 30 - - - Pazarlama Tezsiz YL 30 - - - İşletme ve Teknoloji Yönetimi Tezsiz YL

Detaylı

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Başvurular, https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu adresinden ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru Adresi Tel: 0242 227 78 57, 0 242 310 19 18 Fax: 0242 227 78 56 GENEL AÇIKLAMALAR 1 İlan kadrosuzdur. 2 Lisansüstü

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen anabilim dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2018-2019 Öğretim yılı ikinci yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvurular online yapılacaktır.

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları Genel Başvuru Koşulları Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES-GRE-GMAT İngilizce Sınavları

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 016-017 Eğitim- Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

ULUDAĞ UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI GÜZ DÖNEMİ

ULUDAĞ UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI GÜZ DÖNEMİ ULUDAĞ UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS KONTENJANI AÇIKLAMA DOKTORA KONTENJANI AÇIKLAMA ALES PUAN TÜRÜ

Detaylı

BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR

BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI, DEĞERLENDİRME ESASLARI VE İSTENEN BELGELER BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR A) Tezli

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı kurum içi ve kurum dışı

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI ARKEOLOJİ Klasik Arkeoloji 5 1 5 1 E.A. SÖZ. Yüksek Lisans Programına: Arkeoloji, Klasik Arkeoloji, Protohistorya ve

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÜSTÜ KONTENJANLARI VE Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları belirtilen Anabilim Dallarına

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

T.C. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI İLANI

T.C. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI İLANI T.C. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına 21-25 Ocak 2019 Otomasyon

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Başvurular, https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu adresinden ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru Adresi Tel: 0242 227 78 57, 0 242 310 19 18 Fax: 0242 227 78 56 GENEL AÇIKLAMALAR 1 İlan kadrosuzdur. 2 Lisansüstü

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Üniversitemiz Rektörlüğüne bağlı SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ yarıyılında aşağıda belirtilen programlardaki Anabilim ve Bilim Dallarına Yüksek

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Kontenjanlar Programı Tezli YL Tezsiz YL Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş Özel Koşullar Yönetim ve Organizasyon

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 0809 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Anabilim Dalı/Bilim Dalı Yüksek Lisans Doktora ÖZEL

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 016017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI /DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI 0 İÇİNDEKİLER 1. Başvuru Tarihi... 1. Başvuruda İzlenecek Yol... 1 3. İletişim Bilgileri...

Detaylı

ADAYLARIN DİKKATİNE!

ADAYLARIN DİKKATİNE! ADAYLARIN DİKKATİNE! SİSTEME GİRİŞ İÇİN SİSTEME KAYDEDİLDİĞİNİZ E-MAİL ADRESİNİZE ŞİFRE OLUŞTURMA LİNKİ GÖNDERİLECEKTİR. BU LİNK TIKLANARAK YENİ ŞİFRE OLUŞTURULACAK VE BU ŞİFRE İLE BAŞVURU YAPILACAKTIR.

Detaylı

20* 20** - 12* 3** 30 - Eğitim Fakültesi mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran 12 SÖZ 5 SÖZ 20* 5**

20* 20** - 12* 3** 30 - Eğitim Fakültesi mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran 12 SÖZ 5 SÖZ 20* 5** - Kontenjan ALES Puan TC UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara alınacak öğrenci kabul koşulları, kontenjanları,

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN TAKVİM

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN TAKVİM BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıdaki kontenjan tablosunda belirtilen sayıda yüksek Lisans ve

Detaylı

TABLO 1. TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI İŞLETME TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI*

TABLO 1. TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI İŞLETME TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim

Detaylı

T.C. BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

T.C. BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI T.C. BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DOKTORA PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIMI İLANI BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2017-2018 eğitim-öğretim güz yarıyılında

Detaylı

T.C. GÜMÜġHANE ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ

T.C. GÜMÜġHANE ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ 2014 2015 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, BaĢvuru ġartları, BaĢvuruya Esas TeĢkil Eden Lisans Programları Lisansüstü Programlara BaĢvuru Tarihleri : 04-08 Ağustos 2014 I. Kontenjanlar

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ 01 Haziran 2006 Perşembe günü, Prof.Dr. Vasfi HAFTACI Başkanlığında toplanan Enstitü Kurulu aşağıdaki

Detaylı

Ortaçağ Tarihi 5 Yeniçağ ve Yakınçağ Tarihi 5 ALES PUAN TÜRÜ YAB UYR. T.C UYR. YATAY GEÇİŞ ANABİLİM DALI PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI

Ortaçağ Tarihi 5 Yeniçağ ve Yakınçağ Tarihi 5 ALES PUAN TÜRÜ YAB UYR. T.C UYR. YATAY GEÇİŞ ANABİLİM DALI PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM DALI T.C UYR. YAB UYR. YATAY GEÇİŞ

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2016-2017 Öğretim yılı birinci yarıyılında öğrenci alınacaktır. BAŞVURULAR Adayların

Detaylı

BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE

BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE 1 üstü programlara başvuru Enstitümüz web sayfasından ONLINE yapılacaktır. 2 Adaylar sadece tek Anabilim Dalına/Bilim Dalına müracaat edebilirler. Başvuru yapan

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 20152016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2014-2015 Öğretim yılı birinciyarıyılında öğrenci alınacaktır. BAŞVURULAR Adayların

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2018-2019 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018-2019 Öğretim yılı Güz yarıyılında Enstitümüze

Detaylı

KONTENJAN ve ÖN KOŞULLAR

KONTENJAN ve ÖN KOŞULLAR ULUDAĞ UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI 2017-2018 GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 01-013 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları Genel Başvuru Koşulları Lisansüstü Eğitim Sınavı ALESGREGMAT İngilizce Sınavları KPDS

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2017-2018 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2017-2018 Öğretim yılı Güz yarıyılında Enstitümüze alınacak lisansüstü öğrenci kontenjanları, kayıt-kabul şartları,

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM İLANI

GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM İLANI Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Otomasyon Sistemi Üzerinden Başvuruların

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılında, Sosyal Bilimler Enstitüsü ne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır.

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır. ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları

Detaylı

KAZANAN ADAYLARIN KESİN KAYITLARI

KAZANAN ADAYLARIN KESİN KAYITLARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları

Detaylı

30 - Lisans mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı. 6 EA Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunu olmak.

30 - Lisans mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı. 6 EA Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunu olmak. Kontenjan ALES Puan T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü 06-07 öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş

Detaylı

KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT

KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI ANABİLİM DALI KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT LİSANSÜSTÜ

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 0304 EğitimÖğretim Yılı GÜZ Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda Lisansüstü

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki lisansüstü

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2017-2018 Öğretim yılı Bahar yarıyılında Enstitümüze

Detaylı

-Beşeri ve Sosyal Bilimler alanından mezun olmak.

-Beşeri ve Sosyal Bilimler alanından mezun olmak. 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS / YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN

Detaylı

ENSTİTÜMÜZ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ENSTİTÜMÜZ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2018-2019 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018-2019 Öğretim yılı Bahar yarıyılında

Detaylı

A- YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJAN TABLOLARI. İKTİSAT ANABİLİM DALI Kontenjan Sayısı YABANCI DİL ALES ALES Puan Türü Türk Uyruklu

A- YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJAN TABLOLARI. İKTİSAT ANABİLİM DALI Kontenjan Sayısı YABANCI DİL ALES ALES Puan Türü Türk Uyruklu İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARINA İLİŞKİN BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJAN İLANI A- YÜKSEK

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI 1 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI ÇOK ÖNEMLİ Türk uyruklu adaylar aşağıda sayılan belgeleri 07-11 Ocak 2013 tarihleri arasında, şahsen veya noter onaylı

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20162017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları Genel Başvuru Koşulları Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES-GRE-GMAT İngilizce Sınavları

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA KONTENJANLARI (*)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA KONTENJANLARI (*) ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ VE DOKTORA KONTENJANLARI (*) PROGRAMLAR TEZLİ TEZSİZ DOKTORA TARİH (*) Yakınçağ Tarihi 10 - - Yeniçağ Tarihi 10 - - TÜRK DİLİ VE (*) Türk Dili

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılında, Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

BAŞVURU TARİHLERİ VE MÜLAKAT/BİLİM SINAVINA İLİŞKİN BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

BAŞVURU TARİHLERİ VE MÜLAKAT/BİLİM SINAVINA İLİŞKİN BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2017-2018

Detaylı