YENİ TV PROGRAM ÜRETİM DÜZENİ VE YAPIM AŞAMALARINDAKİ GELİŞMELER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YENİ TV PROGRAM ÜRETİM DÜZENİ VE YAPIM AŞAMALARINDAKİ GELİŞMELER"

Transkript

1 LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi (VIII-II): YENİ TV PROGRAM ÜRETİM DÜZENİ VE YAPIM AŞAMALARINDAKİ GELİŞMELER THE NEW TV PROGRAM PRODUCTION SYSTEM AND DEVELOPMENT IN PRODUCTION PHASES Prof. Dr. Hasan Ünlen DEMİRALP Yakın Doğu Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Received 12 March Accepted 8 June 2017 Gönderim 12 Mart Kabul 8 Haziran 2017 Abstract: Important alterations occured in television broadcasting as a result of the technological, economical, social and political developments between 1970 s and 1990 s. Channel capacities increased and commercial corporations were added to public service broadcasting corporations. As the televisions grew the program need grew. As the independent producers and the production companies became more important to satisfy this need, television program production order and production phases were affected. Our aim in this article is to study the production phases within the context of the new developments and changing production order in television broadcasting. Keywords: New program production system, new communication technologies, program project, production phases. Öz: 1970'li ve 1990'lı yıllar arasında gerçekleşen teknolojik, ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmeler sonucunda televizyon yayıncılığında önemli değişiklikler olmuş, kanal kapasiteleri artmış, kamu hizmeti yayıncılığı yapan yayın kuruluşlarının yanı sıra ticari (özel) televizyonlar yayın hayatına katılmıştır.sayıları artan ve yaygınlaşan televizyonlarla birlikte program ihtiyacı da artmıştır. Bu ihtiyaçların karşılanmasında bağımsız yapımcılar ve yapım şirketleri önem kazanmaya başlamış, bu da program üretim düzenini ve yapım aşamalarının tanımlanmasını etkilemiştir.bu çalışmada amacımız, televizyon yayıncılığındaki yeni gelişmeler ve değişen program üretim düzeni bağlamında (çerçevesinde) yapım aşamalarını irdelemektir. Anahtar Kelimeler: Yeni program üretim düzeni, yeni iletişim teknolojileri, program projesi, yapım aşamaları.

2 246 Yeni TV Program Üretim Düzeni ve Yapım Aşamalarındaki Gelişmeler GİRİŞ 1970'li yıllarla birlikte, yerleşik kitle iletişim sistemini zorlayan teknolojik gelişmeler ve birbiri ardına ortaya çıkan yeni iletişim araçları, 1990'lı yıllara gelindiğinde bütün dünyada iletişim ortamını köklü bir şekilde değiştirmiştir (Alemdar ve Kaya, 1993: 10). Mikrodalga linkleri, doğrudan yayın ve haberleşme uyduları, koaksiyel ve cam elyaf kablolar, bilgisayarlar ve sayısal teknoloji, video kayıt ve kurgu sistemleri iletişim sistemleri arasındaki sınırları kaldırmış, hizmetleri çeşitlendirmiş ve kanal kapasitelerini arttırmıştır. Sanayi ülkeleri, bu teknolojilere yaptıkları yatırımlardan sonuç alabilmek ve üretimlerini sürdürebilmek için, kanal kapasitelerinin kullanılmasını, kablo ve uydular aracılığı ile televizyon yayını gibi yeni yayın biçimlerinin uygulama alanına girmesini teşvik etmişlerdir (Topuz, 1987: 1). Batı Avrupa ülkeleri, kamu açıkları sorununun özellikle gündemde olduğu bir ortamda bu durumla karşı karşıya kalmışlardır. Bundan dolayı, TV yayıncılığı alanında yeni kamu yatırımlarına girmek mümkün olmamıştır. Ayrıca, bu dönemde, TV yayıncılığının, hizmet sektörü olarak yoğun iş gücünden yararlanması, günün ekonomi anlayışı bakımından, Pazar ekonomisi kurallarının işletilmesinin ve demokrasi anlayışı bakımından fikirlerin serbestçe oluşumunun, ifade edilmesinin ve dolaşımının gereği üzerinde durulmuştur (Demiralp, 1996: 1005). Yukarıda kısaca söz edilen teknolojik, ekonomik, sosyal ve siyasal sebeplerden dolayı, televizyon yayınlarındaki kamu tekeli kaldırılmış, bu alan özel girişime açılmış ve böylece ikili sisteme geçilmiştir. Özellikle kara Avrupası nda egemen olan kamu hizmeti yayıncılığı anlayışını sürdüren kamu kuruluşlarının yanında ticari (özel) televizyonlar hızla yaygınlaşmıştır lı yılların başından itibaren Türkiye de görülen gelişme, bunun tipik bir örneğidir. Televizyonların yaygınlaşmasıyla birlikte, bağımsız yapımcıların ve yapım şirketlerinin sayısı artmış, program üretim düzeni ve yapım süreci ile yapım aşamalarının tanımlanması da bu olgudan etkilenmiştir. 1. YENİ PROGRAM ÜRETİM DÜZENİ Sayıları giderek artan yayın kuruluşları, yayınladıkları programların önemli bölümünü, bünyelerinde eleman istihdam etmek yerine, bağımsız yapımcılar veya bağımsız yapım şirketlerinden sağlamaya başlamışlardır. Günümüzde de devam eden bu uygulamada iki yol izlenmektedir: Birinci yol, yayın kuruluşlarının, yayınlamayı planladıkları programlarla ilgili ana fikir ve düşüncelerini yapım şirketlerine açmaları ve onlardan bu düşünceleri geliştirip bir program projesine dönüştürerek sunmalarını beklemeleridir. İkinci yol ise bağımsız yapımcıların veya yapım şirketlerinin, kendi program fikirlerini içeren projeleri, yayın kuruluşlarına, program önerisi haline getirerek sunmalarıdır. Her iki durumda da kuruluşlar, projeleri onaylarlarsa yapımlara başlanır. Böylece yapım sürecinde ilk aşama tamamlanmış olur.

3 Hasan Ünlen Demiralp YAPIM SÜRECİ VE YAPIM AŞAMALARI 1 Yapım süreci, programların yapımında, ana fikirden başlayarak, yayına ve program dosyasının kapatılmasına kadar geçen sürede gerçekleştirilen bütün uygulamaları ve atılan adımları kapsar. Yapım sürecinde gerçekleştirilen uygulamaların niteliklerine göre gruplandırılması, yapım aşaması olarak tanımlanır. Bir programın yapım sürecinde gerçekleşen uygulamalar, o programın türüne göre bazı farklılıklar gösterse de burada genel olarak ele alınmış ve ilgili yapım aşamasıyla birlikte verilmiştir: 2.1. Program Geliştirme ve Projeye Dönüştürme Aşaması (Geliştirim) A. Özgün ve gerçekleştirilebilir bir fikir bulmak, B. Fikri geliştirmek için ön araştırma yapmak, C. Programın amacını ve hedef kitlesini belirlemek, D. Hedef kitlenin ihtiyaçlarını, sorunlarını ve beklentilerini göz önünde tutarak, dikkatini ve ilgisini çekecek bir program yaklaşımı bulmak, E. Programın yapım tarzını, yapı ve içeriğini, başka bir deyişle görsel ve işitsel içeriğini belirlemek, F. Sunucu, oyuncu, konuklar ve sanatçılar gibi kamera önünde yer alacak kişilerle ön görüşme yapmak, G. Teknik konularla ilgili ihtiyaçları saptamak, H. Programın maliyetini hesaplayarak, tahmini bütçeyi hazırlamak, I. Program projesini sunmak 2.2. Yapım Öncesi Aşaması (Projenin onaylanması durumunda yapımla ilgili hazırlıklar) A. Program geliştirme (oluşturma) evresinde yapılan araştırmayı derinleştirmek, B. Konu araştırmasının yanında, program, stüdyo dışında geçekleştirilecekse, mekân araştırması yapmak, C. Program metnini yazmak veya yazdırmak, D. Çekim senaryosunu hazırlamak, ihtiyaç varsa, resimli öyküleri çizmek veya çizdirmek, 1 Bu bölümde yer alan tanımlar ve açıklamalar, kişisel deneyimlerimin yanı sıra, Erol Mutlu nun Televizyonda Program Yapımı, Colin Hart ın Television Program Making ve Cathrine Kellison un Producing For TV and Video kitaplarından yararlanılarak hazırlandı.

4 248 Yeni TV Program Üretim Düzeni ve Yapım Aşamalarındaki Gelişmeler E. Sunucu, oyuncu, konuklar ve sanatçılar gibi programda yer alacak kişileri kesinleştirmek, onlarla sözleşmeleri yapmak, F. Yapım takvimini hazırlamak, G. Okuma provalarını, soğuk ve sıcak provaları gerçekleştirmek, H. Sanat yönetmenleriyle görüşerek, dekor, kostüm ve aksesuarlarla ilgili tasarımların gerçekleşmesini, imalatını veya teminini ve dekorun kurulmasını sağlamak, I. Grafikler, fotoğraflar ve illüstrasyonlar gibi görsel malzemeleri hazırlamak, J. İhtiyaç halinde, arşiv filmlerini izlemek ve gerekli olanları seçmek, K. Programda kullanılacak müzikleri seçmek veya besteletmek. Bunlarla ilgili telif hakları konularını çözüme kavuşturmak, L. Program çekiminde yer alacak yönetmen, kameraman, ışıkçı, sesçi gibi elemanlardan oluşan yapım ekibini kurmak, M. Stüdyo dışında yapılacak çalışmalarda, görevlilere konaklama, yeme ve içme gibi imkânları sağlamak Yapım Aşaması Yapım öncesindeki hazırlıklar, eksiksiz olarak tamamlandıktan sonra yapıma geçilir. Bu aşamada, çekim e (kayıt) başlanır ve süreç, çekim bitene kadar devam eder. Program canlı yayınlanacak ise, yayın süreci, yapım aşamasını oluşturur Yapım Sonrası Aşaması A. Kaba kurguyu ve ardından ince kurguyu gerçekleştirmek, B. Ses (görüntü üzerine sesli anlatım), müzik, ses efektleri ve görsel efektler eklemek, C. Gerekiyorsa, düzeltmeleri ve değişiklikleri yapmak, eksiklikleri gidermek, D. Jenerikleri hazırlamak, E. Yayın kopyasını kaydetmek, F. Programı yayın kuruluşuna sunmak (program, bağımsız bir yapımcı veya şirket tarafından gerçekleştirilmişse). G. Programı bütün unsurlarını tamamlayarak yayına hazır hale getirmek Son İşlemler Aşaması: A. Sözleşmelerle ilgili işlemleri sonlandırmak, B. Ödenmemiş faturaları ödemek, C. Bütçeyi kapatmak, D. Yapıma yardımcı olan kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür mektupları yazmak, E.Tanıtım, reklam, halkla ilişkiler gibi faaliyetleri yürütmek,

5 Hasan Ünlen Demiralp 249 F. Program dosyasını kapatmak. 3. YAPIM AŞAMALARININ TAMAMLANMASINDA FARKLI YAKLAŞIMLAR Ivan Cury, yapım sürecini, program projesi kabul edildikten sonra başlatır ve Program Geliştirme ve Proje Dönüştürme aşamasına yapım aşaması olarak değinmez ve üç yapım aşaması öngörür: Yapım Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası (Cury, 1998: 179; ). Cybercollege (Televizyon, video ve radyo yapımcılığı ile ilgili ücretsiz eğitim veren internet sitesi), üç yapım aşamasından söz eder. Bunlar: Yapım Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası dır ( Burada Ivan Cury den farklı olan, yapım öncesi aşamasına, Program Geliştirme ve Projeye Dönüştürme aşamasının dâhil edilmiş olmasıdır. Erol Mutlu ya göre program yapımı dört aşamada gerçekleşir: Yapım Öncesi Planlama/Hazırlık, Teknik Olanakların ve Mekânın Hazırlanması, Yapım ve Yapım Sonrası Evresi. Mutlu da Program Geliştirme ve Projeye Dönüştürme aşamasını yapım öncesi aşamasına dâhil eder. Ancak yapım öncesinde gerçekleşen işlemlerden dekorların temini ve kurulmasını, soğuk ve sıcak provaların gerçekleşmesini, grafik, slayt ve film gibi görsel malzemelerin kullanıma hazır hale gelmelerini ve teknik hazırlıkların tamamlanmasını Teknik Olanakların ve Mekanın Hazırlanması ana başlığı altında yapım aşaması olarak önerir (Mutlu, 1995: 25-29). Alessandra Kaminski, dört yapım aşaması önerir. Bunlar: Program Fikri, Yapım Öncesi, Yapım ve Yapım Sonrası dır. Kaminski, Cybercollege den farklı olarak, program geliştirme ve proje dönüştürme aşamasını yapım öncesinden ayırır ve program fikri başlığı altında bağımsızlaştırır ( Colin Hart, beş yapım aşaması üzerinde durur. Geliştirim (program geliştirme ve projeye dönüştürme), Yapım Öncesi, Yapım, Yapım Sonrası ve Son İşlemler (Hart, 1999: 2 4). Cathrine Kellison, tıpkı Colin Hart gibi beş yapım aşamasından söz eder: Proje geliştirme (program geliştirme ve projeye dönüştürme), Yapım Öncesi, Yapım, Yapım Sonrası ve Son İşlemler (Kellison: 2012, 6-8).

6 250 Yeni TV Program Üretim Düzeni ve Yapım Aşamalarındaki Gelişmeler SONUÇ Yukarıda verilen yapım aşamalarının belirlenmesiyle ilgili ilk dört örnekte yer alan ve daha birçok kaynakta rastlayabileceğimiz üçlü ve dörtlü düzenlemeler, günümüzde yaygın bir şekilde uygulanan program üretim düzeninde yetersiz kalacaktır. Bir TV yapımında Program Geliştirme ve Projeye Dönüştürme aşaması, yeni program üretim düzeninin olmazsa olmazıdır. Bu aşamada, ana hatlarıyla, programın amacı, mesajı, hedef kitlesi, hedef kitleye nasıl ulaşılacağı, programın yapısı ve konusu, başka bir deyişle görsel ve işitsel içeriği, teknik konularla ilgili ihtiyaçlar ve tahmini bütçe yer alır. Ancak, bu hususlar değerlendirildikten ve onaylandıktan sonra yapım hazırlıklarına başlanabilecek ve yapım öncesi aşamasına geçilebilecektir. Yukarıdaki ilk dört örnekte, yapımlarda son aşama olan Son İşlemler de yer almamaktadır. Bir yapımda, program maliyetinin hesaplanmayacağı ve bütçenin kapanmayacağı düşünülemez. Yoğun rekabet ortamı yaşanan televizyon yayıncılığında, tanıtım, reklam ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin ihmal edilmemesi gerekir. Bunların yanı sıra, yapılması gereken kırtasiye ve büro işleri de olabilir. Bu durumda, beşinci aşama olan Son İşlemler in yapım aşamaları içerisinde olmaması eksiklik olacaktır. Sonuç olarak, Hart ve Kellison un da belirttiği gibi, program yapım sürecinin beş yapım aşaması, Program Geliştirme ve Projeye Dönüştürme, Yapım Öncesi, Yapım, Yapım Sonrası ve Son İşlemler olarak ele alınmalıdır. KAYNAKÇA Alemdar, K. ve Kaya. R. (1993), Radyo-Televizyonda Yeni Düzen, TOBB. Yayınları, Ankara. Cury, I. (1999), Directing and Producing for Television, USA: Focal Press Demiralp, H. Ü. (1996), Kamu Hizmeti Yayıncılığı ve TRT Televizyonu, Yeni Türkiye, (Media Özel Sayısı 2), 96(12): Hart, C. (1999), Television Program Making: Everything you need to know to get started, Focal Press, London. Kellison, C. (2012), Producing for TV and Video: A Real World Approach, Taylor & Francis, Burlington. Mutlu, E. (1995), Televizyonda Program Yapımı, Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara. Topuz, H. (1987), İletişim Teknolojisi, Yeni Girişimler ve Çoğulculuk, İletişim Dünyası, İstanbul.

7 Hasan Ünlen Demiralp 251 Cyber College, (2016), Erişim Tarihi: Media, (2015), duction-process, Erişim Tarihi: yılında Denizli nin Çal kazasında doğdu. İlkokulu Kozan da tamamladı yılında TED Ankara Koleji nden mezun oldu yılında Ankara Üniversitesi DTCF İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü nü bitirdi yılında Ankara Radyosu nda programcı olarak çalışmaya başladı yılında İngiltere de, yıllarında Almanya da televizyon yapımcılığı ve yönetmenliği konusunda eğitim aldı yılında Ankara Televizyonu na atandı yılları arasında çeşitli kademelerde yönetici olarak çalıştı. İdari görevlerinin yanı sıra yapımcı ve yönetmen olarak TV oyunları ve belgeseller gerçekleştirdi. TRT yi temsilen birçok uluslar arası toplantıya katıldı. Jüri üyeliklerinde bulundu.1982 yılında Anadolu Üniversitesi nde Açık Öğretim Fakültesi nin kuruluşunda görev aldı ve akademik kariyerine başladı. İletişim alanında yüksek lisans belgesini Anadolu Üniversitesi nden, Marmara Üniversitesi nden ise Sinema-Televizyon ve Fotoğrafçılık Ana Sanat Dalı ndan sanatta yeterlilik belgesini aldı yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi nde göreve başladı. Akademik ünvanlarını burada aldı yılında emekli oldu. Anadolu Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi nde akademik çalışmalarına devam ederken yönetmen olarak tanıtıcı filmler ve belgeseller gerçekleştirdi yılları arasında Üniversiteden izinli olarak Ankara Televizyonu nda program müdürlüğü yaptı yıllarında KKTC de Uluslararası Amerikan Üniversitesi nde, yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi nde çalıştı yılında 37. Antalya Film Festivali nde büyük jüri üyeliğinde bulundu yılından bu yana Yakındoğu Üniversitesi nde görev yapmaktadır. He was born in 1940, in Çal county of Denizli. He completed elementary school in Kozan, graduated from TED Ankara College in Following that, he graduated from the Department of English Language & Literature of L.H.G.F Ankara University in In 1963, he started to work as a program producer at Ankara Radio. He had training on television production and supervision in Germany (1965 and 1966) and in England (1964). In 1966, he was assigned to Ankara Television. He worked as an administrator at various levels between the years of Besides his

8 250 Yeni TV Program Üretim Düzeni ve Yapım Aşamalarındaki Gelişmeler administrative assignments, he executed TV plays and documentaries as a producer and director. He represented TRT at many international conventions and was a member of the jury at many events. In 1982, he had an assignment at Anatolian University where he contributed to the start of Open Education Faculty and began his scholarly career there. From Anatolian University, he had masters degree in communication sciences and from Marmara University he had certificate of proficiency in Cinema, Television and Photographical Arts Major. His assignment at Faculty of Communication of Gazi University started in There he received his academic titles and retired in During his postgraduate studies at Anatolian and Gazi Universities, he directed documentaries and commercials. Between 1989 and 1993, with university s consent, he had a post at Ankara Television as a program manger. He worked at TRNC Girne American University between and at Eastern Mediterranean University, between 1999 and He was a member of the Grand Jury at 37th Antalya Film Festival, Since 2005, he has been working at Near East University.

Yerine konan dersin kodu. Dersin kodu Dersin Adı Dersin İngilizce Adı Z/S. Text Making and Scenario Techniques for TV Z 2

Yerine konan dersin kodu. Dersin kodu Dersin Adı Dersin İngilizce Adı Z/S. Text Making and Scenario Techniques for TV Z 2 GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU GÖRSEL İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ RADYO TV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS BİLDİRİM FORMLARI Fakülte/Yüksekokul : Şebinkarahisar Meslek

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

4. Yayınlar 5.1 Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan sunumlar

4. Yayınlar 5.1 Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan sunumlar 1. Adı Soyadı: İzlem Ali Kanlı 2. Ünvanı: Dr.. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Ankara Üniversitesi 02 Yüksek Lisans Kültürel Politikalar University of East Anglia 05 Doktora

Detaylı

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM TANIM Sinema için oyunlaştırılmış öykü ve romanların (senaryoların) oyuncular tarafından canlandırılması ve oyunun filme alınmasını sağlayan kişidir. A- GÖREVLER - Yazılı metni (senaryoyu) görsel olarak

Detaylı

Ali YAŞAR. Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Bakımından. Televizyon Reklamlarının Hukukî Niteliği ve Televizyon Reklamları Üzerinde Hak Sahipliği

Ali YAŞAR. Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Bakımından. Televizyon Reklamlarının Hukukî Niteliği ve Televizyon Reklamları Üzerinde Hak Sahipliği Ali YAŞAR Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Bakımından Televizyon Reklamlarının Hukukî Niteliği ve Televizyon Reklamları Üzerinde Hak Sahipliği İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii İÇİNDEKİLER...ix KISALTMALAR... xvii

Detaylı

OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI

OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI I.YARIYIL TDĠ101 Türk Dili-I 2 0 2 Z 2 ATĠ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I 2 0 2 Z 2 YDĠ101 Yabancı Dil-I 2 0 2 Z 2 RTS101 İletişim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :Mustafa Kara İletişim Bilgileri Adres

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :Mustafa Kara İletişim Bilgileri Adres EK - 4A ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :Mustafa Kara İletişim Bilgileri Adres :Yalı Mah. Camii Sok. Dragos Sitesi A Blok. D:17 Kat:5 Maltepe /İstanbul Telefon Mail :(0216) 626 10 50 / 2742 :mustafakara@maltepe.edu.tr

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/INTERNATIONAL STUDENT QUOTAS FOR ACADEMIC YEAR

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/INTERNATIONAL STUDENT QUOTAS FOR ACADEMIC YEAR GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) GAZI UNIVERSITY (ANKARA) 104110015 Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 10 104110024 Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy 5 10 11 Edebiyat Fakültesi Faculty of Letters

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans. Profesörlük (1988): Ankara Üniversitesi Kitle İletişim (Radyo-Televizyon) Anabilim dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans. Profesörlük (1988): Ankara Üniversitesi Kitle İletişim (Radyo-Televizyon) Anabilim dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı-Soyadı : Aysel Aziz 2. Doğum Tarihi : 5.3.1941 3. Ünvanı : Öğretim üyesi 4. Öğrenim Durumu :Prof. Dr. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Diplomasi ve Dış Münasebetler Şubesi Ankara Üniversitesi

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 31

ÖĞRENME FAALİYETİ 31 ÖĞRENME FAALİYETİ 31 GÖRSEL İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA ALANI (RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA) AMAÇ Bu faaliyet sonucunda görsel - işitsel teknikler ve medya yapımcılığı alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER

ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER Adı ve Soyadı : H. Ünlen DEMİRALP Doğum Yeri ve Tarihi : Çal, 1.7.1940 Medeni Durumu : Evli Adres : Güleryüz Sokak, 20 / 8 İnan Apt. 06550 Y. Ayrancı / Ankara Ev Tel : 0312/ 4662312

Detaylı

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B)

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B) 11 Yılı Müfredatı ( B) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8111 6 TÜRK DİLİ I 811 6 ATATÜRK İLK.VE İNKILAP TARİHİ I

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Televizyonda yapım ve uygulamalara giriş Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Okul Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Okul Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Yelda ÖZKOÇAK 2. Doğum Tarihi : 12.03.1984 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Okul Yıl Lise İletişim Meslek Tuncay Azaphan Anadolu İletişim 2002 Ön

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı 11 Yılı Müfredatı Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : 17 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 11E YABANCI DİL I 1119 11T 1111 TÜRK DİLİ I 11T ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAMCILIK BÖLÜMÜ YANDAL KILAVUZU. Öğrencinin Anadal programıyla Yandal programının ayrılığı esastır.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAMCILIK BÖLÜMÜ YANDAL KILAVUZU. Öğrencinin Anadal programıyla Yandal programının ayrılığı esastır. REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Reklamcılık Bölümü nde Yandal yapmak isteyen öğrenciler kendi bölüm müfredatlarına ek olarak 18 kredi ders yükünü tamamlamak zorundadır. Advertising Strategy / Reklam Stratejisi ve Advertising

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Günün Menüsü Görsel İletişim Tasarımı nedir? Görsel İletişim Tasarımcısı ne yapar?

Detaylı

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:15 RTS424 FİLM KURAMI 12:00 13:00 14:30 16:00

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:15 RTS424 FİLM KURAMI 12:00 13:00 14:30 16:00 02 Haziran 2018, Cumartesi / 10:00-11:15 (ENG 132, CENG 102) 03 Haziran 2018, Pazar / 10:00-11:30 (ENG 232, CENG 202) 02 Haziran 2018, Cumartesi / 10:00-11:30 (ENG 144) 03 Haziran 2018, Pazar/ 10:00-11:30

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO-TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO-TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 GZT - 105 Yazılı ve Sözlü Anlatım 2 2 3 HİL - 111 Sosyal Bilimlere Giriş 3 0 3 İNG-101 / RUS-101 İngilizce I/Rusça I 2 4 4 RTS - 103 Temel

Detaylı

İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü

İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: NEJLA POLAT 2. Ünvanı: Yrd.Doç.Dr. 3. Doğum Tarihi: 01.03.1954 İletişim Bilgileri: Tel. 0216 4002222 / 2976 E-mail : nejla.polat@uskudar.edu.tr 4. Öğrenim Durumu: Derece Lisans

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ Türkiyenin döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin arttırılması ve film sektörünün uluslararası rekabet gücünü geliştirilmesi için, Türkiyede yerleşik, film sektöründe faaliyet gösteren şirketler (film yapımcısı

Detaylı

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ EĞİTİM 1982-1988 Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Böl. 1994-1995 - University of Warwick Kültürel Çalışmalar (Master)

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. BEHİÇ ALP AYTEKİN

Yrd.Doç.Dr. BEHİÇ ALP AYTEKİN Yrd.Doç.Dr. BEHİÇ ALP AYTEKİN Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Eğitim Bilgileri İletişim Tasarımı Bölümü 2003-2007 Lisans Bahçeşehir Üniversitesi Görsel Sanatlar Ve Görsel İletişim Tasarımı Pr. 2007-2009

Detaylı

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU İstanbul doğumlu. 1977 yılından başlayarak sinema ve kısa film ile yoğun olarak ilgilendi. 1981 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden lisans diploması ile mezun

Detaylı

İKRAMETTİN KARAMAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER

İKRAMETTİN KARAMAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER İKRAMETTİN KARAMAN Erzurum doğumlu. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim iş Bölümü mezunu. Eskişehir Anadolu üniversitesinde Lisans tamamladı. 1985-1993 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) BEYKENT UNIVERSITY (İSTANBUL)

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) BEYKENT UNIVERSITY (İSTANBUL) Programın Adı BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Meslek Yüksekokulu Adalet Adalet (İÖ) Ağız ve Diş Sağlığı Ağız ve Diş Sağlığı (İÖ) Ameliyathane Hizmetleri Anestezi Anestezi (İÖ) Aşçılık Aşçılık (İÖ) Bankacılık

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ FILM 101- Sinema Dili I (2-2-3) 6: Ders, sinema sanatının kendine özgü anlatım tekniklerini incelemektedir. Bunun için sinema dilini oluşturan kamera, ışık, ses, kurgu, renk, müzik,

Detaylı

Dr. YALÇIN TOSUN İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi SİNEMA ESERLERİ VE ESER SAHİBİNİN HAKLARI

Dr. YALÇIN TOSUN İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi SİNEMA ESERLERİ VE ESER SAHİBİNİN HAKLARI Dr. YALÇIN TOSUN İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi SİNEMA ESERLERİ VE ESER SAHİBİNİN HAKLARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...vii İÇİNDEKİLER... xi KISALTMALAR...xix GİRİŞ... 1 Birinci Bölüm

Detaylı

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:00 İTA431 PROJE 12:00 13:00 15:00 16:30

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:00 İTA431 PROJE 12:00 13:00 15:00 16:30 FAKÜLTESİ 06 Ocak 2018, Cumartesi / 10:00-11:15 (ENG 131, CENG 101) 07 Ocak 2018, Pazar / 10:00-11:30 (ENG 231, CENG 201) 06 Ocak 2018, Cumartesi / 10:00-11:30 (ENG 143) 07 Ocak 2018, Pazar/ 10:00-11:30

Detaylı

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları Brif Toplantısı Ürün / Hizmet Tanımı, Mevcut Konum, Güçlü ve Zayıf Yönler, Hedefler,Rakipler, Fırsatlar ve Tehditler Analiz ve Araştırma Süreci Kurum İçi İletişim Analizi Hedef Kitle Analizi Rakip Analizi

Detaylı

BAŞVURU. Proje Adı İngilizce Adı Proje Kod Adı Projenin tek satırda özeti Yapımcı Firma Yapımcı Yönetmen

BAŞVURU. Proje Adı İngilizce Adı Proje Kod Adı Projenin tek satırda özeti Yapımcı Firma Yapımcı Yönetmen Aşağıda sayfa sayfa tarif edilen başvurunuzu projenizin Kod adı nı kullanarak pdf olarak kaydedin. Başvurunun Türkçe versiyonunu bir pdf olarak kaydedin: [proje kod adı].pdf, İngilizce versiyonunu ise

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI PROGRAMI : Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı SINIFI : 1 Türk Dili 17.04.2018 10:00 Atatürk İlk. İnk.Tarihi 18.04.2018 11:00 Yabancı Dil 19.04.2018 15:00 Ekonomi 2 09.04.2018 10:05 Muhasebe 19.04.2018

Detaylı

RADYO-TELEVİZYON PROGRAM YAPIMCISI (PRODÜKTÖR)

RADYO-TELEVİZYON PROGRAM YAPIMCISI (PRODÜKTÖR) TANIM Radyo ve televizyon programlarını gerekli kaynakları araştırarak planlayan, yayına hazır hale getiren kişidir. Bu meslek sahipleri aynı zamanda Prodüktör unvanıyla da anılmaktadır. A- GÖREVLER -

Detaylı

Fatma Özer & Hümeyra AKMAN

Fatma Özer & Hümeyra AKMAN Fatma Özer & Hümeyra AKMAN 1 İÇERİK 1. Uzaktan Eğitimin Tanımı 2. Uzaktan Eğitimin Aşamaları A. Evreleri i. 1. Evre : Posta İle Eğitim ii. 2. Evre : Çoklu Ortam Modeli iii. 3. Evre : Tele Öğrenme Modeli

Detaylı

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler All the photographs used in this calendar have been donated by Ara Güler for the benefit

Detaylı

2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016)

2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016) 2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016) A) ANTALYA FİLM FORUM NEDİR? Antalya Film Forum, başta Türkiye ve Türkiye ye yakın coğrafyalar olmak üzere dünyanın her yerinde ortak yapım olanaklarını

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Ege Üniversitesi / Edebiyat Lisans

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Ege Üniversitesi / Edebiyat Lisans ÖZGEÇMİŞ Adı / Soyadı: Gizem MELEK Yaşar Üniversitesi Radio, Televizyon ve Sinema Bölümü Üniversite Cad. No:35-37, Bornova İZMİR- TÜRKİYE Tel: +90 232 411 52 45 Fax: +90 232 374 54 74 E-mail: gizem.melek

Detaylı

GAZETECİLİK ALANI. Bu faaliyet sonucunda gazetecilik alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz.

GAZETECİLİK ALANI. Bu faaliyet sonucunda gazetecilik alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz. GAZETECİLİK ALANI AMAÇ Bu faaliyet sonucunda gazetecilik alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Gazetecilik alanı, kamuya ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşların

Detaylı

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Senaryolu Hizmetler Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Senaryolu Hizmetler Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-02 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 14 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. Standartların Detayları... 2 Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-02

Detaylı

Yüzyüze Dersler Video Konferans Danışmanlık E - Öğrenme Sanal Sınıf E - Öğrenme İçeriği Doğru Meslek Seçimine Destek Bursu Tüm programlarda, Plato MYO tarafından hazırlanan Mesleki Eğilim Testi ni uygulayan

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YIL KODU BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 GZT - 101 Temel Gazetecilik 3 0 3 GZT - 105 Yazılı ve Sözlü Anlatım 2 2 3 HİL - 107 İşletme Bilimine Giriş 3 0 3 HİL - 111 Sosyal

Detaylı

SPİKER TANIM A- GÖREVLER. Spikerleri, radyoda ve televizyonda görev yapanlar olarak iki gruba ayırabiliriz.

SPİKER TANIM A- GÖREVLER. Spikerleri, radyoda ve televizyonda görev yapanlar olarak iki gruba ayırabiliriz. TANIM Daha önce hazırlanan haber bültenlerini ve diğer duyuruları radyo veya televizyon kanalıyla izleyici veya dinleyicilere aktaran kişidir. TRT nin yapmış olduğu tanım: Dilbilgisi, fonetik, diksiyon,

Detaylı

Birinci Medya Reklam. Markanıza Değer KATALIM. Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399

Birinci Medya Reklam. Markanıza Değer KATALIM. Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399 HABER PORTALINIZ www.kibrisgenctv.com Kıbrıs ta Birinci, Akdeniz de bir inci 90.0* 96.6 Mağusa Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399 Birinci Medya Reklam Markanıza

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ 1 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı ve Soyadı : Sacide VURAL Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/ Program Üniversite Yıl Lisans 1. Eğitim 2. Eğitimde Gazi Eğitim Enstit. Ankara Üniversitesi 1972 1976 Psikolojik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. İletişim 2007- Bilimleri/Radyo Marmara Üniversitesi 2010

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. İletişim 2007- Bilimleri/Radyo Marmara Üniversitesi 2010 Adı Soyadı: AYBİKE SERTTAŞ Unvanı: Ph.D Öğrenim Durumu: Doktora ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Doktora İletişim 2007- Bilimleri/Radyo Marmara Üniversitesi 2010 Televizyon Yüksek Lisans İletişim Bilimleri/Radyo

Detaylı

RADYO-TV TEKNİSYENİ A- GÖREVLER

RADYO-TV TEKNİSYENİ A- GÖREVLER TANIM Radyo ya da televizyonda yayınlanacak bir programın tasarı aşamasından yayın aşamasının sonuna kadar tüm evrelerde çalışan teknik ara elemandır. A- GÖREVLER - Senaryo yazımda görev alabilir, - Film

Detaylı

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI 20-23 MAYIS 2017 DÜNYADA YANKI UYANDIRAN BİR ETKİNLİK 1998 yılından bugüne Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali sinemanın görsel gücünden yararlanarak kadının toplumsal konumunu sorgulamayı,

Detaylı

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ .0.0 SENATO 0 /-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE - () Bu yönergenin amacı, Bitlis Eren Üniversitesinde atanacak öğretim üyeleri için aranacak

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GAZETECİLİK ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -14 AMAÇ GAZETECİLİK Bu faaliyet sonucunda gazetecilik alanındaki

Detaylı

Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Popüler Bilim Yayınları Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumluluklarını belirlemek ve çalışma esaslarını düzenlemektir.

Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Popüler Bilim Yayınları Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumluluklarını belirlemek ve çalışma esaslarını düzenlemektir. TÜBİTAK POPÜLER BİLİM YAYINLARI MÜDÜRLÜĞÜ YÖNERGESİ (*) Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Popüler Bilim Yayınları Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumluluklarını belirlemek ve çalışma esaslarını

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) FOTOĞRAF VE GRAFİK ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -17 FOTOĞRAF VE GRAFİK Bu faaliyet sonucunda

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ

UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ BÖTE 2014 EMRE KARAHAN ORÇUN KEMAL OTRUŞ MUHAMMED BAYHAN UZAKTAN EĞİTİM Zaman ve mekandan tamamen bağımsız, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğu olmadan

Detaylı

BOŞ KONTENJAN. Programın Adı KODU

BOŞ KONTENJAN. Programın Adı KODU KODU Programın Adı BOŞ KONTENJAN Adalet Meslek Yüksekokulu 105350875 Adalet 2 105370313 Adalet (İÖ) 2 Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. 105350293 Anestezi 1 105350309 Çocuk Gelişimi 2 105350893 Eczane Hizmetleri

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Öğrenme Çıktıları RADYO TV TEKNOLOJİSİ Öğr.

Detaylı

Dr. Öğretim Üyesi Aybike Serttaş

Dr. Öğretim Üyesi Aybike Serttaş Dr. Öğretim Üyesi Eğitim: Ph.D., İletişim Bilimleri Radyo Sinema Televizyon, Marmara Üniversitesi, 2010 M.A, İletişim Bilimleri Radyo Sinema Televizyon, Marmara Üniversitesi, 2007 B.S, Uluslararası İlişkiler,

Detaylı

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ FESTİVAL; Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye ve dünya sinemasının

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER: 1. Adı Soyadı : Şentaç Arı 2. DoğumTarihi : 12 Nisan 1962 3. Doğum Yeri : Limasol EĞİTİM DURUMU :

ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER: 1. Adı Soyadı : Şentaç Arı 2. DoğumTarihi : 12 Nisan 1962 3. Doğum Yeri : Limasol EĞİTİM DURUMU : ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER: 1. Adı Soyadı : Şentaç Arı 2. DoğumTarihi : 12 Nisan 1962 3. Doğum Yeri : Limasol EĞİTİM DURUMU : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Dili Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi

Detaylı

Birinci Medya Reklam. Markanıza Değer KATALIM. Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399

Birinci Medya Reklam. Markanıza Değer KATALIM. Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399 HABER PORTALINIZ www.kibrisgenctv.com Kıbrıs ta Birinci, Akdeniz de bir inci 90.0* 96.6 Mağusa Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399 Birinci Medya Reklam Birinci Medya

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL

ÖZGEÇMİŞ DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı : JALE SARMAŞIK 2. Doğum Tarihi : 25 Ekim 1950, İstanbul 3. Unvanı : Profesör Dr. 4. Öğrenim Durumu : DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi Hukuk 1975

Detaylı

TELEVİZYON REKLAM FİLMİ YAPIMI. Kavramlar, Uygulamalar, Sorunlar ve Telif Hakları

TELEVİZYON REKLAM FİLMİ YAPIMI. Kavramlar, Uygulamalar, Sorunlar ve Telif Hakları TELEVİZYON REKLAM FİLMİ YAPIMI Kavramlar, Uygulamalar, Sorunlar ve Telif Hakları Nesrin Tan AKBULUT Elif Eda Balkaş ERDOĞAN 1 Yayın No : 1840 İletişim Dizisi : 39 1. Bası - Ekim 2007 - İSTANBUL ISBN 978-975

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI BOLOGNA MÜFREDATININ KABUL EDİLDİĞİ SENATO KARAR VE TARİHLERİ DEĞİŞİKLİK SENATO KABUL YAPILAN DEĞİŞİKLİK PROGRAM KARAR TARİHİ

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç olarak

Detaylı

Öğr.Gör. Yusuf Ziya AY

Öğr.Gör. Yusuf Ziya AY Öğr.Gör. Yusuf Ziya AY ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1968 İSTANBUL T: 212440000012742 F: yzay@istanbul.edu.tr

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Ertuğrul Acar KISA ÖZGEÇMİŞ İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. Medyanın çeşitli kademelerinde muhabirlik, editörlük, köşe yazarlığı ve yöneticilik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL. Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Y. Lisans Radyo-Televizyon- Sinema Marmara Üniversitesi 1985

ÖZGEÇMİŞ DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL. Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Y. Lisans Radyo-Televizyon- Sinema Marmara Üniversitesi 1985 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı : JALE SARMAŞIK 2. Doğum Tarihi : 25 Ekim 1950, İstanbul 3. Unvanı : Profesör Dr. 4. Öğrenim Durumu : DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik İstanbul Üniversitesi 1987

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik İstanbul Üniversitesi 1987 1. Adı Soyadı: NEJLA POLAT 2. Ünvanı: Yrd.Doç.Dr. 3. Doğum Tarihi: 01.03.1954 ÖZGEÇMİŞ İletişim Bilgileri: Tel.: 0212 4445001/1547 4. Öğrenim Durumu: E mail: nejla.polat@yeniyuzyil.edu.tr Derece Bölüm/Program

Detaylı

Uzaktan Eğitim. Öğr. Gör. Fırat YÜCEL Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölümü

Uzaktan Eğitim. Öğr. Gör. Fırat YÜCEL Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölümü Uzaktan Eğitim Öğr. Gör. Fırat YÜCEL Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölümü İçerik Eğitim Türleri Uzaktan Eğitim Uzaktan Eğitim Etkili midir? Uzaktan Eğitimin Bireylere Sağladığı Olanaklar Dünyada ve Türkiye

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne hoş geldiniz. Sizi, Doğu Akdeniz Üniversitesi nde

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Sanatta Yeterlik Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Yabancılaşmış Toplumda Özne-Nesne İlişkileri Esinti (Prof. Sabri Özaydın)

ÖZGEÇMİŞ. Sanatta Yeterlik Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Yabancılaşmış Toplumda Özne-Nesne İlişkileri Esinti (Prof. Sabri Özaydın) 1. Adı Soyadı : Ali Altan Yücel ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi : 12.02.1984 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Radyo, Televizyon ve Sinema Marmara

Detaylı

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN İstanbul doğumlu. 1977 yılından başlayarak sinema ve kısa film ile yoğun olarak ilgilendi. 1977 yılında Deniz Lisesinden, 1981 yılında Deniz Harp Okulu Uluslararası İlişkiler bölümünden

Detaylı

5224 SAYILI KANUNA GÖRE SİNEMA FİLMLERİNE DEVLET DESTEĞİ

5224 SAYILI KANUNA GÖRE SİNEMA FİLMLERİNE DEVLET DESTEĞİ İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Yıl:4 Sayı:7 Bahar 2005/1 s.133-137 5224 SAYILI KANUNA GÖRE SİNEMA FİLMLERİNE DEVLET DESTEĞİ Ömer Cüneyt BİNATLI ÖZET Sinema yapımcıları, tüm Dünya

Detaylı

17. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ 8-15 Mayıs 2014

17. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ 8-15 Mayıs 2014 A- FESTİVAL ANA SPONSORLUĞU Kapsam: Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali sosyal sorumluluk projelerine önem veren kurum ve kuruluşların desteğiyle 17. yaşına geldi. Festivalimizin ismiyle birlikte anılacak

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program Kontenjanları (Ek Yerleştirme)

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program Kontenjanları (Ek Yerleştirme) T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program ları (Ek Yerleştirme) Eczacılık Fakültesi (Faculty of Pharmacy ) Faculty of Pharmacy 5 2 11 Eğitim Fakültesi

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lise (Türkçe Sosyal) İstek Semiha Şakir Lisesi 1998. Y. Lisans İşletme Fakültesi Marmara Üniversitesi 2007

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lise (Türkçe Sosyal) İstek Semiha Şakir Lisesi 1998. Y. Lisans İşletme Fakültesi Marmara Üniversitesi 2007 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Barış Tolga Ekinci Doğum Tarihi: 16 Temmuz 1980 Öğrenim Durumu: Doktora (25.12.2014) Ünvanı: Yardımcı Doçent Doktor (15.04.2015) Öğrenim Durumu Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Yeşil Pazarlama Uygulamalarında Yaşanan Sorunlar ve Bir Örnek Uygulama Danışman: Prof. Dr.

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Yeşil Pazarlama Uygulamalarında Yaşanan Sorunlar ve Bir Örnek Uygulama Danışman: Prof. Dr. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Barış Tolga Ekinci 2. Doğum Tarihi: 16.07.1980 3. Unvanı: Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Radyo-TV-Sinema Maltepe Üniversitesi 2003 Yüksek

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı ve Danışman(lar)ı:

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı ve Danışman(lar)ı: 1. Adı Soyadı :Asuman KUTLU ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi :06 Nisan 1983 3. Unvanı :Doktor 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İngiliz Dili ve Edebiyatı İstanbul Üniversitesi 2005 Yüksek Lisans

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi-NACE Kodları-J

İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi-NACE Kodları-J www.isvesosyalguvenlik.com Mevzuat Bilgi Kültür - Haber Platformu İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi-NACE Kodları-J İŞYERİ TEHLİKE SINIFLARI LİSTESİ 18 Nisan 2014 Tarihli

Detaylı

GÜZ YARIYILI FİNAL TAKVİMİ 03 OCAK SALI

GÜZ YARIYILI FİNAL TAKVİMİ 03 OCAK SALI 7 Ocak 2017, Cumartesi / 10:00-11:45 (ENG 231, CENG 201) 8 Ocak 2017, Pazar / 10:00-11:30 (ENG 131, CENG 101) 7 Ocak 2017, Cumartesi / 10:00-11:00 (ENG 225) 8 Ocak 2017, Pazar/ -14:00 (ENG 125) 7 Ocak

Detaylı

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110 AMFİ

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110 AMFİ FAKÜLTESİ 25 MAYIS 2016 ÇARŞAMBA AMFİ 10:00- - ATA 202-26 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ATA 202-26 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ATA 202-27 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ATA 202-27 ATATÜRK

Detaylı

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 15. ÜNİVERSİTE TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Türk ve Alman üniversitelerinde sinema eğitimi almakta olan gençlerin, yaratıcılıklarını

Detaylı

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ FESTİVAL; Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye ve dünya sinemasının

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2013 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2013 OSYS BASE POINTS

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2013 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2013 OSYS BASE POINTS İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2013 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2013 OSYS BASE POINTS Fen-Edebiyat Fakültesi / Faculty of Arts and Sciences 203510085 Matematik (İngilizce) (Tam Burslu)

Detaylı

BMTurk Hakkında. Brand Management Turkey; kısaca BMTurk Eylül 2016 yılında kurulmuştur.

BMTurk Hakkında. Brand Management Turkey; kısaca BMTurk Eylül 2016 yılında kurulmuştur. BMTurk Hakkında Brand Management Turkey; kısaca BMTurk Eylül 2016 yılında kurulmuştur. Toplam 100 yıllı aşkın profesyonel iş tecrübesine sahip bir ekibi birleştirmektedir. Teknoloji, turizm ve uluslararası

Detaylı

PANEL EUROPEAN DEBT CRISIS/ AVRUPA BORÇ KRİZİ. November 19, 2012, Monday 19 Kasım 2012, Pazartesi Martı Hotel, Taksim

PANEL EUROPEAN DEBT CRISIS/ AVRUPA BORÇ KRİZİ. November 19, 2012, Monday 19 Kasım 2012, Pazartesi Martı Hotel, Taksim PANEL EUROPEAN DEBT CRISIS/ AVRUPA BORÇ KRİZİ November 19, 2012, Monday 19 Kasım 2012, Pazartesi Martı Hotel, Taksim KATILIMCILARIN KISA ÖZGEÇMİŞLERİ Harris Dellas doktora derecesini 1985 yılında Rochester

Detaylı

12.02.2014 SENATO 2014/2-XXII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

12.02.2014 SENATO 2014/2-XXII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1.0.014 SENATO 014/-XXII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; yurt içi ve yurt dışı lisansüstü eğitim, bilimsel

Detaylı

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ 4.04.01 SENATO 01 /-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Bitlis Eren Üniversitesinde atanacak öğretim üyeleri için

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans (1) Sanatları-SİNEMA Bölümü

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans (1) Sanatları-SİNEMA Bölümü Adı Soyadı: Günseli Pişkin Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans (1) Sahne ve Görüntü DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1986 Sanatları-SİNEMA Bölümü Lisans () Buca Eğitim Fakültesi DOKUZ EYLÜL

Detaylı

DRAMATİK METİN YAZARI

DRAMATİK METİN YAZARI TANIMI Tiyatro oyunu, sinema, TV senaryosu, reklam yazarlığı alanlarında yaratıcılığını kullanarak canlandırmaya dayalı metinler yazan kişidir. A GÖREVLER Dramatik Metin Yazarı; KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy. RADYO ve TELEVĠZYON PROGRAMCILIĞI (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy. RADYO ve TELEVĠZYON PROGRAMCILIĞI (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy RADYO ve TELEVĠZYON PROGRAMCILIĞI (YGS-4) Radyo ve Televizyon Programcılığı Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü günlük yaşamın her alanına giren radyolardan ve televizyonlardan

Detaylı

ULUSLARARASI HUKUK VE POLİTİKA DERGİSİ EDİTÖRLERİ

ULUSLARARASI HUKUK VE POLİTİKA DERGİSİ EDİTÖRLERİ ULUSLARARASI HUKUK VE POLİTİKA DERGİSİ EDİTÖRLERİ Alfabetik Sırayla / In Ayphabetical Order Sedat LAÇİNER Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı, Uluslararası Hukuk ve Politika (UHP)

Detaylı

2011 YILI Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksekokulu Birim Faaliyet Raporu

2011 YILI Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksekokulu Birim Faaliyet Raporu 2011 YILI Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksekokulu Birim Faaliyet Raporu 1 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye İlişkin

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE l-(1) Bu usul ve esasların amacı, İzmir

Detaylı

TELEVIDYON.COM. Medya Kiti

TELEVIDYON.COM. Medya Kiti TELEVIDYON.COM Medya Kiti MYK MEDYA HAKKINDA Televidyon.com adresinde şu ana kadar 9 kategorideki 27 programda 2000'in üstünde yapımın hazırlanması, çekimi, montajı, yayını ve yönetimini gerçekleştirdik.

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. MUSTAFA SAMİ MENCET

Yrd.Doç.Dr. MUSTAFA SAMİ MENCET Yrd.Doç.Dr. MUSTAFA SAMİ MENCET ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1981 Erbaa T: 2423106962 2423102668 F: 2423106054

Detaylı

Seyhan Aksoy, Televizyon Reklamlarında Ailenin Sunumu, Akdeniz Üniversitesi S.B.E., Halkla İlişkiler ve Tanıtım A.B.D., Antalya, 2008.

Seyhan Aksoy, Televizyon Reklamlarında Ailenin Sunumu, Akdeniz Üniversitesi S.B.E., Halkla İlişkiler ve Tanıtım A.B.D., Antalya, 2008. 1 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Gülseren ŞENDUR ATABEK 2. Doğum Tarihi: 05.05.1967 3. Unvanı: Doçent 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Televizyon-Sinema-Fotoğraf Bölümü Dokuz Eylül Üniversitesi

Detaylı