Genç Akademisyenler İçin Yurt Dışı Burs Olanakları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Genç Akademisyenler İçin Yurt Dışı Burs Olanakları"

Transkript

1 Genç Akademisyenler İçin Yurt Dışı Burs Olanakları Özge Nur KANAT Proje Geliştirme Uzman Yardımcısı Mayıs 2018 Ankara Buğra KOŞAL Proje Yönetim Uzmanı

2 Sunum Akışı Marie Skłodowska-Curie Actions Bireysel Araştırma Bursları (Individual Fellowships IF) TÜBİTAK-BİDEB 2214-A - Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı

3 Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri HEDEFLER Nitelik ve nicelik olarak araştırma ve teknoloji alanındaki insan potansiyelini güçlendirmek Araştırmacıların kariyer gelişimini desteklemek Uluslararası ve sektörler arası araştırmacı dolaşımını teşvik etmek Avrupa yı ve Türkiye yi araştırmacılar için bir cazibe merkezi haline getirmek

4 Individual Fellowships (IF) Uluslararası dolaşım hedefler Deneyim şartı var, yaş sınırı yok Her alana açık çağrı Bireysel Innovative Training Networks (ITN) Araştırma eğitim ağı kurarak başlangıç seviyesindeki araştırmacıları eğitmeyi hedefler Konsorsiyum Research and Innovation Staff Exchange (RISE) Personel değişimi: Akademi-sanayi arasında -Avrupa içi Akademi-akademi arasında -Avrupa dışı Konsorsiyum COFUND Mevcut ya da yeni açılacak burs programlarına %40 oranında ek destek Post-doc burs programları PhD burs programları

5 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Konu sınırlaması olmaksızın tüm dünyadan deneyimli araştırmacılar katılabilir Uluslararası ve sektörler arası araştırma amaçlı dolaşım imkanı sunar ve kariyer gelişimi sağlar Türkiye nin de parçası olduğu Avrupa Araştırma Alanının rekabetçiliğinin artırılması hedeflenir

6 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Başvuru Şartları Deneyimli Araştırmacı Olma Koşulu Başvuru yapacak araştırmacıların ilgili programın çağrı kapanış tarihi itibari ile doktora derecesini almış ya da en az 4 yıl tam zamanlı araştırma deneyimine sahip olmaları gerekmektedir. (Bu program için çağrı kapanış tarihi 12 Eylül 2018 olacaktır.) Uluslararası Dolaşım Koşulu Başvuru yapacak araştırmacıların ilgili programın çağrı kapanış tarihi itibari ile geldikleri/gidecekleri ülkede son 3 yıl içerisinde 12 aydan fazla bulunmamış olmaları gerekmektedir.

7 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships MSCA-IF Avrupa İçi Dolaşım Boyutu (European Fellowships - Standart Panel) Avrupa Dışına Giden Araştırmacı Boyutu (Global Fellowships Panel) Kariyere Geri Dönüş Paneli (European Fellowships - Career Restart Panel - CAR) Ülkesine Geri Dönüş Paneli (European Fellowships - Reintegration Panel - RI) Akademik Olmayan Kuruluşlara Başvuru Paneli (Society and Enterprise Panel)

8 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Avrupa İçi Dolaşım Boyutu (Standart Panel) Araştırmacılar; başka bir üniversite ya da araştırma faaliyeti yürüten sanayi kurumuna ülke değiştirmek kaydı ile dolaşım sağlayabilmektedir. Bu program kapsamında en az 12 en fazla 24 ay süreli bireysel araştırma projeleri desteklenmektedir. Şartları uyan araştırmacılar dilerlerse "Standart Panel" yerine üç özel panelden bir tanesine başvurabilirler.

9 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Kariyere Geri Dönüş Paneli (Career Restart Panel - CAR) Son başvuru tarihinden geriye dönük olarak son 18 ay içerisinde kesintisiz 12 ay boyunca araştırmadan uzak kalmış kişilerin başvurabileceği özel paneldir. Başvuracakların bir araştırma kuruluşunda burslu olarak ya da iş sözleşmesi ile araştırma yapmadıklarını ya da hastalık, annelik/babalık izinleri, işsizlik gibi mazeretlerini beyan etmeleri gerekecektir. İş/burs sözleşmeleri olmadan bir kurum adına bir konferansa gönderilmeleri ya da yayın yapmaları söz konusu kesintisiz 12 aylık çalışmama durumunun hesaplanmasında dikkate alınmaz.

10 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Ülkesine Geri Dönüş Paneli (Reintegration Panel - RI) Avrupa dışında kalan ABD, Kanada, Çin, Rusya, Malezya vb. herhangi bir ülkeden Türkiye ye gelen araştırmacılar bu özel panele başvuru yapabilirler. Başvuru yapacak araştırmacıların ilgili programın çağrı kapanış tarihi (bu program için 12 Eylül 2018) itibari ile son 5 yılda 36 aydan fazla Türkiye'de bulunmamış olmaları gerekir. Bu panele başvuracak araştırmacılar Türk olmalı ya da AB üye ve Asosiye ülkelerinde 5 yıl aralıksız yaşamış olmalıdır.

11 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Akademik Olmayan Kuruluşlara Başvuru Paneli (Society and Enterprise Panel) Proje kapsamında araştırmaların yürütüleceği kurum akademik olmayan bir kuruluş olmalıdır (sanayi kuruluşu, KOBİ, müze, kültürel kuruluşlar, STKlar, hastaneler, uluslararası örgütler gibi). Başvuru yapacak araştırmacıların ilgili programın çağrı kapanış tarihi (bu program için 12 Eylül 2018) itibari ile son 5 yılda 36 aydan fazla Türkiye'de bulunmamış olmaları gerekir. Bu panele başvuracak araştırmacılar Türk olmalı ya da AB üye ve Asosiye ülkelerinde 5 yıl aralıksız yaşamış olmalıdır.

12 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Avrupa Dışına Giden Araştırmacı Boyutu (Global Fellowships Panel) Araştırmacılar ABD, Kanada, Japonya gibi ülkelerde yer alan bir üniversite/akademik kuruluş ya da araştırma faaliyeti yürüten sanayi kuruluşlarına araştırma amaçlı dolaşım sağlamak için bu programdan faydalanabilirler. Türkiye den bir araştırmacı Avrupa dışındaki ülkelere ay süre ile gidebilir; ancak bu süre sonunda 12 ay mutlaka Türkiye'deki (ya da Avrupa'daki) bir kuruluşa geri dönmeli ve 12 ay süresince projesini burada devam ettirmelidir. Avrupa dışında geçen aylık sürenin ardından sabit 12 ay süreliğine gerçekleştirilen dönüş sırasında da Avrupa Komisyonu desteği devam edeceğinden destek süresi 36 aya kadar çıkabilmektedir.

13 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Destek Kapsamı Destek miktarı araştırmacının proje süresince tüm yaşam giderlerini ve kuruma masraflarını kapsar nitelikte olup; araştırmacının deneyim süresine, bakmaya yükümlü olduğu ailesi ve çocukları olup olmadığına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Avrupa Dışına Giden Araştırmacı Boyutu kapsamında yer alan zorunlu geri dönüş süresi boyunca da destek devam etmektedir.

14 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Önemli Hususlar 1. Her araştırmacı aynı çağrı döneminde bir adet IF başvurusu yapabilir. 2. Proje önerisini Avrupa Komisyonu'nun portalı üzerinden sunarken araştırmacının gideceği/geleceği kuruluşa ait PIC kodunu sisteme girmesi gerekmektedir. 3. Araştırmacılar başvuruları sırasında proje önerilerini Kimya, Sosyal Bilimler, İktisat, Bilgi Teknolojileri ve Mühendislik, Çevre, Yaşam Bilimleri, Matematik, Fizik panellerinden birisini seçerek sunarlar.

15 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Önemli Hususlar 4. Başvuru aşamasında Avrupa Komisyonu araştırmacıların ve danışmanlarının başvuru formlarını beyan usulü doldurmalarını bekler. Bu beyanlarını ispatlayıcı dokümanlar istenmemektedir. 5. Başvurular AB resmi dillerinden herhangi birisinde yapılabilmektedir. 6. Yabancı dil seviyesini gösterir belge hiç bir proje önerisi başvurusunda istenmemektedir. Araştırmacıların başvurularını İngilizce olarak yapmaları dil bilgisi seviyelerini ispatlamaktadır.

16 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Önemli Hususlar 7. Avrupa İçi Dolaşım Boyutu ile Avrupa içinde bir kuruluşa gidecek ya da Avrupa'dan Türkiye'deki bir kuruluşa gelecek araştırmacılar gidecekleri/gelecekleri kuruluşu kendileri belirlerler. 8. Araştırma süresi bittikten sonra araştırıcıların hangi ülkeye ya da kuruma döneceklerine Avrupa Komisyonu karışmaz. 9. Bursu kazanmaları halinde proje bütçeleri Avrupa'da hangi kuruma gidiyorlarsa ya da Türkiye'de hangi kuruma geliyorlarsa o kuruma yatırılır.

17 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Önemli Hususlar 10. Avrupa Dışına Giden Araştırmacı Boyutu ile Avrupa dışında bir ülkeye/kuruluşa giden araştırmacılar, ay araştırmalarını bitirdikten sonra, sabit 12 ay geri dönmek zorunda oldukları için; hem gidecekleri hem de geri dönecekleri kurumları proje yazım aşamasında belirlemelidirler.

18 Marie Sklodowska Curie Actions Individual Fellowships (IF)

19 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Marie Skłodowska Curie Bireysel Araştırma Bursları çağrısı yılda bir defa açılır ve o yıl için belirlenen çağrı kapanış tarihine kadar başvuruları internet tabanlı bir portal (participant portal) üzerinden kabul eder.

20 Marie Skłodowska Curie Actions Individual Fellowships Koç Üniversitesi İstanbul Medipol Üniversitesi

21 TÜBİTAK - BİDEB BİDEB 2214-A - Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı

22 2214-A - Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı Program kapsamında, doktora yeterlik sınavını geçmiş ve tez önerisi kabul edilmiş T.C. Vatandaşı doktora öğrencileri ile Tıbbi Bilimlerde uzmanlık öğrencilerine, tezleriyle ilgili araştırma ihtiyaçlarını yurt dışında bir araştırma ortamında çözmelerini sağlamak için destek verilmektedir. Destek süresi en fazla 12 aydır.

23 2214-A - Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı Başvuru Şartları Araştırmanın yürütüleceği kuruluşça davet edilmiş olmak Bu programdan daha önce yararlanmamış olmak Teziyle ilgili araştırma yapacak olmak Doktora kayıt tarihi ile son başvuru tarihi arasında 6 yılı aşmamış olmak

24 2214-A - Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı Destek Kapsamı Aylık burs miktarı Avrupa ülkeleri için en fazla Avro, Diğer ülkeler için en fazla 1800 Amerikan doları kadardır. Ödemeler üçer aylık dönemlerde bursiyerin bildirdiği yurt içinde veya yurt dışındaki bir banka hesabına yapılabilir. Kendisi ve talep etmesi halinde eşi için yurtdışına tek seferlik gidiş-dönüş için TÜBİTAK tarafından uçak bileti alınır.

25 2214-A - Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı Gerekli Belgeler Formata uygun yazılmış araştırma önerisi Formata uygun hazırlanmış özgeçmiş Tıp ve diş hekimliği öğrencileri için uzmanlık öğrencisi olduğunu gösteren belge Yurt içi akademik danışman onaylı doktora tez önerisi Adayın yurt içi akademik danışmanının planlanan çalışmaya ilişkin görüşlerini açıklayan yazısı Davet mektubu Lisansüstü öğrenimi sırasında almış olduğu dersleri gösteren transkriptler Aday, yurt içinde veya dışında başka bir kuruluştan (TÜBİTAK dahil) destek alıyorsa buna ilişkin beyan

26 2214-A - Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı Nasıl Başvuru Yapılır? Başvurular, e-bideb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak yapılır. Başvuru sistemi, başvurunun tamamlandığı mesajını verdikten sonra sistem tarafından oluşturulacak olan formun çıktısının son sayfası imzalanıp geri kalan sayfaları paraflanarak, Kabul ve Taahhüt Beyanları Formu ile birlikte 5 iş günü içerisinde BİDEB e gönderilmesi gerekmektedir. Diğer tüm belgelerin sisteme çevrimiçi olarak yüklenmesi zorunludur.

27 2214-A - Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı Değerlendirilme Kriterleri Nelerdir? Adayın bilimsel yetkinliği Araştırma önerisinin bilimsel veya teknolojik değeri Başvurunun kariyer geliştirme potansiyeli ve yaygın etkisi Adayın gideceği yerin bilimsel ve teknolojik değeri

28 2214-A - Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı Başvuru Dönemi Açılış Tarihi Kapanış Tarihi Sonuç Açıklama 1.Dönem Temmuz Dönem Ocak 2019

29 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı Program kapsamında, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında doktorasını ya da Tıbbi Bilimlerde doktora veya uzmanlığını almış ve yurt dışında araştırmalar yapacak olan T.C. vatandaşı bilim insanları desteklenmektedir. Destek süresi en fazla 12 aydır.

30 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı Başvuru Şartları T.C. vatandaşı olmak Doktora veya tıpta uzmanlık derecesi almış olmak Yabancı dil yeterlik koşullarından birini sağlamak Araştırmanın yürütüleceği kuruluş tarafından davet edilmiş olmak TÜBİTAK yurt dışı araştırma burslarından son üç yıl içinde toplamda 12 ay ve daha fazla süreyle yararlanmamış olmak

31 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı Destek Kapsamı Aylık burs miktarı Avrupa ülkeleri için en fazla Avro, diğer ülkeler için en fazla Amerikan doları kadardır Ödemeler üçer aylık dönemlerde bursiyerin bildirdiği yurt içinde veya yurt dışındaki bir banka hesabına yapılabilir. Kendisi ve talep etmesi halinde eşi için yurtdışına tek seferlik gidiş-dönüş için TÜBİTAK tarafından uçak bileti alınır.

32 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı Gerekli Belgeler Formata uygun yazılmış araştırma önerisi Formata uygun hazırlanmış özgeçmiş Doktora diploması/sağlık Bakanlığı onaylı uzmanlık belgesi, Davet mektubu Yabancı dil belgesi Aday, yurt içinde veya dışında başka bir kuruluştan (TÜBİTAK dahil) destek alıyorsa buna ilişkin beyan.

33 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı Nasıl Başvuru Yapılır? Başvurular, e-bideb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak yapılır. Başvuru sistemi, başvurunun tamamlandığı mesajını verdikten sonra sistem tarafından oluşturulacak olan formun çıktısının son sayfası imzalanıp geri kalan sayfaları paraflanarak, Kabul ve Taahhüt Beyanları Formu ile birlikte 5 iş günü içerisinde BİDEB e gönderilmesi gerekmektedir. Diğer tüm belgelerin sisteme çevrimiçi olarak yüklenmesi zorunludur.

34 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı Değerlendirilme Kriterleri Nelerdir? Adayın bilimsel yetkinliği Araştırma önerisinin bilimsel veya teknolojik değeri Başvurunun kariyer geliştirme potansiyeli ve yaygın etkisi Adayın gideceği yerin bilimsel ve teknolojik değeri

35 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı Başvuru Dönemi Açılış Tarihi Kapanış Tarihi Sonuç Açıklama 1.Dönem Temmuz Dönem Ocak 2019

36 Her türlü sorunuz için bize ulaşabilirsiniz TEŞEKKÜR EDERİZ

Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları

Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Selcen Gülsüm ASLAN ÖZŞAHİN Ulusal İrtibat Noktası Hacetepe Üniversitesi, Ankara 17 Haziran 2014, Salı Sunum İçeriği Marie Skłodowska

Detaylı

Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları

Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Selcen Gülsüm ASLAN ÖZŞAHİN Ulusal İrtibat Noktası -UME 17 Nisan 2014, Perşembe Sunum İçeriği Marie Skłodowska Curie Terminolojisi

Detaylı

Program Kodu ve Adı: H2020- Bilimsel Mükemmeliyet Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları

Program Kodu ve Adı: H2020- Bilimsel Mükemmeliyet Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Destek Sağlayan Kuruluş: AB Program Kodu ve Adı: H2020- Bilimsel Mükemmeliyet Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Program Kapsamı: Marie Skłodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları

Detaylı

Ahmet Furkan ÇİFTÇİ. HORIZON (UFUK) 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Bilgilendirme Sunumu

Ahmet Furkan ÇİFTÇİ. HORIZON (UFUK) 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Bilgilendirme Sunumu HORIZON (UFUK) 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Bilgilendirme Sunumu Ahmet Furkan ÇİFTÇİ Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Ulusal İrtibat Noktası Marie

Detaylı

Ufuk 2020 Marie Skłodowska-Curie Araştırma Programları ve Bursları (MSCA)

Ufuk 2020 Marie Skłodowska-Curie Araştırma Programları ve Bursları (MSCA) Ufuk 2020 Marie Skłodowska-Curie Araştırma Programları ve Bursları (MSCA) Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Skłodowska-Curie Ulusal Uzmanı ve Ulusal İrtibat Noktası Bilgi Günü Gündemi Marie S. Curie Alanı

Detaylı

TÜBİTAK Ufuk 2020 Marie Skłodowska-Curie Araştırma Programları ve Bursları

TÜBİTAK Ufuk 2020 Marie Skłodowska-Curie Araştırma Programları ve Bursları Ufuk 2020 Marie Skłodowska-Curie Araştırma Programları ve Bursları Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Skłodowska-Curie Ulusal Uzmanı ve Ulusal İrtibat Noktası Bilgi Günü Gündemi Marie S. Curie Alanı Genel

Detaylı

TÜBİTAK Ufuk 2020 Marie Skłodowska-Curie Araştırma Programları ve Bursları

TÜBİTAK Ufuk 2020 Marie Skłodowska-Curie Araştırma Programları ve Bursları Ufuk 2020 Marie Skłodowska-Curie Araştırma Programları ve Bursları Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Skłodowska-Curie Ulusal Uzmanı ve Ulusal İrtibat Noktası Bilgi Günü Gündemi Marie S. Curie Alanı Genel

Detaylı

Numan GÖLÜKCÜ Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Ulusal İrtibat Noktası & Ulusal Uzmanı

Numan GÖLÜKCÜ Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Ulusal İrtibat Noktası & Ulusal Uzmanı Ufuk 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Numan GÖLÜKCÜ Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Ulusal İrtibat Noktası & Ulusal Uzmanı 04.03.2016 Marie Sklodowska

Detaylı

ncpmobility@tubitak.gov.tr Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Ufuk 2020 Sunum İçeriği AB Çerçeve Programları Genel Bilgisi Marie S. Curie Alanı Genel Bilgisi Marie S. Curie Alanı 2019

Detaylı

Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları

Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları HORIZON (UFUK) 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Numan GÖLÜKCÜ Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Ulusal İrtibat Noktası & Ulusal Uzmanı 80 Milyar bütçe

Detaylı

Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi H2020 PROGRAMI Marie Curie IF-GF Fellowship TIP FAKÜLTESİ ŞEBNEM DOĞAN Teknokent Gn. Md.Yrd. --- TTO Yöneticisi Ankara Üniversitesi TEKNOKENT-Gölbaşı 23 Kasım

Detaylı

TÜBİTAK Avrupa Birliği Ufuk 2020 Programı

TÜBİTAK Avrupa Birliği Ufuk 2020 Programı Avrupa Birliği Ufuk 2020 Programı Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Skłodowska-Curie Ulusal Uzmanı ve Ulusal İrtibat Noktası Bilgi Günü Gündemi AB Çerçeve Programları Genel Bilgisi Marie S. Curie Bireysel

Detaylı

Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Ufuk 2020

Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Ufuk 2020 Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Ufuk 2020 Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Skłodowska-Curie Ulusal Uzmanı ve Ulusal İrtibat Noktası TÜBİTAK Sunum İçeriği AB Çerçeve Programları Genel

Detaylı

Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri AYRINTILI BİLGİ NOTU

Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri AYRINTILI BİLGİ NOTU Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri Odak Noktası: Kariyer gelişimi ve Hareketlilik AYRINTILI BİLGİ NOTU Marie Skłodowska Curie Action (MSCA) nitelik ve nicelik olarak

Detaylı

Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları

Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları Numan GÖLÜKCÜ Ulusal İrtibat Noktası İzmir Üniversitesi 08 Ocak 2015, Perşembe Sunum İçeriği Marie Skłodowska Curie Terminolojisi Marie

Detaylı

AB 7. Çerçeve Programı. Araştırma Programları ve Bursları. Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Curie Ulusal İrtibat Noktası 28.06.2012

AB 7. Çerçeve Programı. Araştırma Programları ve Bursları. Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Curie Ulusal İrtibat Noktası 28.06.2012 AB 7. Çerçeve Programı Marie Curie Araştırma Programları ve Bursları Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Curie Ulusal İrtibat Noktası 28.06.2012 Ulusal ve Avrupa Destekli Fon Fırsatları ULUSAL AVRUPA TÜBİTAK

Detaylı

ncpmobility@tubitak.gov.tr Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Ufuk 2020 Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Skłodowska-Curie Ulusal Uzmanı ve Ulusal İrtibat Noktası TÜBİTAK Sunum İçeriği

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ HORIZON 2020 PROGRAMI

AVRUPA BİRLİĞİ HORIZON 2020 PROGRAMI HORIZON 2020 PROGRAMI AVRUPA BİRLİĞİ HORIZON 2020 PROGRAMI AB Çerçeve Programları ve Horizon 2020 Avrupa Birliği Çerçeve Programları (AB ÇP) Avrupa nın bilim ve teknoloji politika ve uygulamalarının uyumlaştırılması

Detaylı

2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Destek Programı (CO-FUNDED Brain Circulation Scheme)

2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Destek Programı (CO-FUNDED Brain Circulation Scheme) 2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Destek Programı (CO-FUNDED Brain Circulation Scheme) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Sunum Planı I. Bölüm Program Hakkında Genel Tanıtım

Detaylı

ULUSLARARASI ARAŞTIRMACI DOLAŞIMI DESTEK PROGRAMLARI. Ulusal /Uluslararası Burslar ve Araştırma İmkanları: TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Programları

ULUSLARARASI ARAŞTIRMACI DOLAŞIMI DESTEK PROGRAMLARI. Ulusal /Uluslararası Burslar ve Araştırma İmkanları: TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Programları ULUSLARARASI ARAŞTIRMACI DOLAŞIMI DESTEK PROGRAMLARI Ulusal /Uluslararası Burslar ve Araştırma İmkanları: TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Programları Giriş Bu broşürde farklı deneyim seviyelerindeki araştırmacıların

Detaylı

ncpmobility@tubitak.gov.tr Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Ufuk 2020 Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU Marie Skłodowska-Curie Ulusal Uzmanı ve Ulusal İrtibat Noktası TÜBİTAK Sunum İçeriği

Detaylı

3.2.2.Bursun başlatılabilmesi için istenilen belgeler ÖNEMLİ NOT: 3.3.Başvuru yöntemi 4. Değerlendirme 4.1. Ön inceleme 4.2. Bilimsel değerlendirme

3.2.2.Bursun başlatılabilmesi için istenilen belgeler ÖNEMLİ NOT: 3.3.Başvuru yöntemi 4. Değerlendirme 4.1. Ön inceleme 4.2. Bilimsel değerlendirme TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı 2214 Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu 2018 Yılı Çağrı Duyurusu 1. Çağrının Amacı ve Kapsamı

Detaylı

Yaşar Üniversitesi 13 Ekim Ayselin YILDIZ

Yaşar Üniversitesi 13 Ekim Ayselin YILDIZ HORIZON 2020 ve MARIE SKLODOWSKA CURIE ARAŞTIRMA PROGRAMI Yaşar Üniversitesi 13 Ekim 2016 Ayselin YILDIZ ayselin.yildiz@yasar.edu.tr Bu eği8m materyali, Ayselin YILDIZ tara;ndan yürütülen AB Hibeleri ve

Detaylı

MSCA IF ÖN DEĞERLENDİRME DESTEĞİ

MSCA IF ÖN DEĞERLENDİRME DESTEĞİ TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI MSCA IF ÖN DEĞERLENDİRME DESTEĞİ 1. Desteğin Tanımı ve Kapsamı Marie

Detaylı

(PEOPLE SPECIFIC PROGRAMME)

(PEOPLE SPECIFIC PROGRAMME) AB 7. Çerçeve eve Programı KİŞİYİ DESTEKLEME ÖZEL PROGRAMI (PEOPLE SPECIFIC PROGRAMME) MELİS S YURTTAGÜL KİŞİYİ DESTEKLEME ÖZEL PROGRAMI ULUSAL İRTİBAT NOKTASI AB 6. Çerçeve eve Programı (2002-2006) 2006)

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 1 2201-Ulusal

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014 TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Ebru İMAMOĞLU Ekim 2014 Temel Hedefler Temel hedef, H2020 geri dönüş oranı ve başarı yüzdesini artırmak! Katılım

Detaylı

1. Çağrının Amacı ve Kapsamı

1. Çağrının Amacı ve Kapsamı TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı 2224 Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı 2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı 2018 Yılı Çağrı Duyurusu 1.

Detaylı

HT-TTM Proje Ofisi. Gözde Akgün Proje Ofisi Koordinatörü

HT-TTM Proje Ofisi. Gözde Akgün Proje Ofisi Koordinatörü 1 HT-TTM Proje Ofisi Gözde Akgün Proje Ofisi Koordinatörü Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi bünyesinde bulundurduğu proje destek ofisi ile Hacettepe Üniversite sindeki araştırmacıların ulusal ve uluslararası

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014 TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Ebru İMAMOĞLU Ekim 2014 Temel Hedefler Temel hedef, H2020 geri dönüş oranı ve başarı yüzdesini artırmak! Katılım

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Damla OR CEYHAN UİDB Destekleri Sorumlusu 18 Aralık 2018, Ankara Destek ve Ödül Programı Temel hedef, U2020 geri

Detaylı

BİDEB Burs ve Destek Programları Türk ve Uluslararası Araştırmacılara Yönelik Programlar

BİDEB Burs ve Destek Programları Türk ve Uluslararası Araştırmacılara Yönelik Programlar BİDEB Burs ve Destek Programları Türk ve Uluslararası Araştırmacılara Yönelik Programlar Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Amaç ve Araçlarımız Üstün yeteneklilerin genç yaşlarda tespit ve

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI EŞİK ÜSTÜ ÖDÜLLER

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI EŞİK ÜSTÜ ÖDÜLLER TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI EŞİK ÜSTÜ ÖDÜLLER 1. Ödülün Tanımı ve Kapsamı Eşik üstü ödülü, U2020

Detaylı

Marie-Curie Etkinlikleri. Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van 20.10.2008

Marie-Curie Etkinlikleri. Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van 20.10.2008 Marie-Curie Etkinlikleri Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van 20.10.2008 Đçerik 1. 7.ÇP de Marie-Curie 2. Bireysel Burs ve Destekler 3. Kurumsal Destekler 4. EURAXESS (Avrupa nın Kariyer.Net i!) EU 7.ÇP Özel

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ. 3 Ekim 2012

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ. 3 Ekim 2012 TÜBİTAK 2209 DÖNEM -2 BAŞVURU HAZIRLIĞI (SON SINIF LİSANS ÖĞRENCİLERİ) SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ 3 Ekim 2012 Proje? Başlangıcı ve sonu olan, boyutları önceden belirlenmiş bir

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Programın Amacı Nedir? Yeni bilgiler üretilmesi, Bilimsel yorumların

Detaylı

YURTDIŞI ARAŞTIRMA BURS YÖNERGESİ

YURTDIŞI ARAŞTIRMA BURS YÖNERGESİ AMAÇ Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı ve asistan doktor olan tıp doktorlarını yurt dışında Ortopedi ve Travmatoloji ile ilgili alanlarda araştırma yapabilmeleri için desteklemektir. BAŞVURU KOŞULLARI 1.

Detaylı

T Ü R K İ Y E B U R S L A R I

T Ü R K İ Y E B U R S L A R I TÜRKİYE BURSLARI TÜRKİYE BURSLARINA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER Hâlihazırda 16 binin üzerinde kişiye burs verilmektedir. Her yıl yaklaşık 5 bin yeni burs verilmektedir. Yandakilerin hepsi verilen bursa dahildir:

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK DESTEKLERİ -Sanayiye Yönelik Ar-Ge Destekleri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

Akademisyenlere Yönelik

Akademisyenlere Yönelik Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm BİDEB Hakkında Araştırma Burs Programları Konuk Araştırmacı Destek Programları

Detaylı

Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları

Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Nursel ÜSTÜNSOY Sözleşmeler Müdürü 21 Mayıs 2013 Adnan Menderes Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II.

Detaylı

2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI

2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI 2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Programın Amacı Ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında: Sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan

Detaylı

ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı

ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı ARDEB, üniversitelerden, kamu Ar-Ge enstitülerinden ve özel sektörden önerilen araştırma projelerine destek vermektedir. SBAG SOBAG TOVAG TBAG H 2 0 TÜBİTAK

Detaylı

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) BİDEB Organizasyon Yapısı 2 BİDEB 2011 Yılı Destek Bütçesi 2011 Toplam Destek Bütçesi 81,3 Milyon TL 3 BİDEB Burslarının Temel Amacı Başarıya verilen ödül

Detaylı

UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZLERİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZLERİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZLERİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Detaylı

TÜBĐTAK. AB 7. Çerçeve Programı Kapasiteler Özel Programı Seda GÖKSU

TÜBĐTAK. AB 7. Çerçeve Programı Kapasiteler Özel Programı Seda GÖKSU AB 7. Çerçeve Programı Kapasiteler Özel Programı Seda GÖKSU KOBĐ ler YARARINA ARAŞTIRMALARI ALANI KOBĐ ler Yararına Araştırmalar Alanı KOBĐ lerin Ar-Ge kapasitesini geliştirme Konu sınırlaması yok! Program

Detaylı

TÜBİTAK ABÇPM Ulusal Koordinasyon Ofisi Marie Skłodowska-Curie Ekibi

TÜBİTAK ABÇPM Ulusal Koordinasyon Ofisi Marie Skłodowska-Curie Ekibi ABÇPM Ulusal Koordinasyon Ofisi Marie Skłodowska-Curie Ekibi Numan GÖLÜKCÜ H2020 Marie Skłodowska Curie Alanı Ulusal İrtibat Noktası-UİN 17 Haziran 2014- Hacettepe Üniversitesi Marie Skłodowska Curie Bilgi

Detaylı

BİDEB Burs ve Destek Programları

BİDEB Burs ve Destek Programları BİDEB Burs ve Destek Programları Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Dr. Meltem KARACAÖREN Uzman 24 Ekim 2017 KARABÜK Ü. Misyon-Vizyon Misyon Türkiye nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı

Detaylı

AB Çerçeve Programları. TÜBİTAK AB Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi

AB Çerçeve Programları. TÜBİTAK AB Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi AB Çerçeve Programları TÜBİTAK AB Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisi AB Çerçeve Programları AB nin Hedefi: Ekonomik güç Bilimsel ve Teknolojik güç AB Siyasi güç 1984 yılında başlayan Çerçeve

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI EŞİK ÜSTÜ ÖDÜLLER

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI EŞİK ÜSTÜ ÖDÜLLER TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI EŞİK ÜSTÜ ÖDÜLLER 1. Ödülün Tanımı ve Kapsamı Eşik üstü ödülü, U2020

Detaylı

Ulusal Destekler ve AB Çerçeve Programları nda KOBİ ler. Betül MACİT TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi

Ulusal Destekler ve AB Çerçeve Programları nda KOBİ ler. Betül MACİT TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Ulusal Destekler ve AB Çerçeve Programları nda KOBİ ler Betül MACİT TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Yenilik nedir? Bir ürün ya da hizmetin ilk fikrinin oluşmasını buluş (icat keşif),

Detaylı

BİDEB Burs ve Destek Programları

BİDEB Burs ve Destek Programları BİDEB Burs ve Destek Programları Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Amaç ve Araçlarımız Üstün yeteneklilerin genç yaşlarda tespit ve teşviki: Bilim olimpiyatları ve proje yarışmaları Ülkenin

Detaylı

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Araştırma rma Destek Programları Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Özet Genel Bilgi Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Araştırma Grupları Destek Programları İstatistikler 2 TÜBİTAKTAK

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK DESTEKLERİ -Sanayiye Yönelik Ar-Ge Destekleri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

Misyon-Vizyon TÜBİTAK

Misyon-Vizyon TÜBİTAK Misyon-Vizyon Misyon Türkiye nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik etmek, bilim insanlarına destek vermek, toplumda

Detaylı

AB 7.ÇERÇEVE PROGRAMI KOBİ LERE YÖNELİK FIRSATLAR

AB 7.ÇERÇEVE PROGRAMI KOBİ LERE YÖNELİK FIRSATLAR AB 7.ÇERÇEVE PROGRAMI KOBİ LERE YÖNELİK FIRSATLAR Betül MACİT Bilimsel Programlar Uzmanı 15 Ekim 2012 Başkent OSB ANKARA AB 7.ÇP Yapısı Özel Programlar İşbirliği Özel Programı (32,3 milyar 10 Tematik Alan

Detaylı

Mentor Eğiticisi Çağrısı

Mentor Eğiticisi Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Mentor Eğiticisi Çağrısı Bu çağrı duyurusu,

Detaylı

Ulusal Akademik Proje Destekleri

Ulusal Akademik Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Proje Destekleri Prof. Dr. Vahide Savcı 2/56 İçerik TÜBİTAK vizyon Temel İşlev ve Destekler ARDEB olanakları 3/56 Vizyon Toplumumuzun yaşam

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Dr. Nuh ERDOĞAN Yurt İçi Burslar Müdür V. 31 Mayıs 2013 Boğaziçi Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III.

Detaylı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI 1 Chevening Nedir? İngiltere de öğrenim görmek isteyen uluslararası lisansüstü öğrencilere finansman sağlayan prestijli bir ödül programı. Dışişleri ve Commonwealth Bakanlığı

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kim. Müh. Kadir Yılmaz

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kim. Müh. Kadir Yılmaz TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Yük. Kim. Müh. Kadir Yılmaz TÜBİTAK DESTEKLERİ -Sanayiye Yönelik Ar-Ge Destekleri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) -Bilim İnsanı Destekleri

Detaylı

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Meltem Bilikmen Akademik Danışman advising@tr.net Fulbright Eğitim Komisyonu 150 den fazla ülkede Fulbright programları 1949 - ABD ve Türk hükümetleri arasında

Detaylı

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Belgin KAYHAN Bilimsel Programlar Uzmanı 11 Ekim 2011, Koç Üniversitesi TÜBİTAK - BİDEB Destek Programları Doğrudan Destekler Dolaylı Destekler 27 Burs

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Nursel ÜSTÜNSOY Sözleşmeler Müdürü 21 Mayıs 2013 Adnan Menderes Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi www.pdo.yildiz.edu.tr Son Başvuru Tarihi: 7 Eylül 2012 TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme

Detaylı

18.08.2009*0 2 6 0 4 3

18.08.2009*0 2 6 0 4 3 B.30.0.PER.0.00.00.01/01- Doktora Sonrası Araştırma İnceleme Hk. Y Ü K S E K Ö GR E T İMJK U R UI, U BAŞKANLIĞI 18.08.2009*0 2 6 0 4 3 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu

Detaylı

AB ÇERÇEVE PROGRAMLARI ULUSAL KOORDİNASYON OFİSİ. AB 7. Çerçeve Programı (2007-2013)

AB ÇERÇEVE PROGRAMLARI ULUSAL KOORDİNASYON OFİSİ. AB 7. Çerçeve Programı (2007-2013) AB ÇERÇEVE PROGRAMLARI ULUSAL KOORDİNASYON OFİSİ AB 7. Çerçeve Programı (2007-2013) AB ÇERÇEVE PROGRAMLARI Avrupa Birliği Çerçeve Programları (AB ÇP) Avrupa nın bilim, teknoloji politika ve uygulamalarının

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Bilimsel Destek Ofisi : http://www.yalova.edu.tr/i.aspx?q=601 Son Başvuru Tarihi: 02 MART 2012

Detaylı

AB 7. Çerçeve Programı Kapasiteler Özel Programı

AB 7. Çerçeve Programı Kapasiteler Özel Programı AB 7. Çerçeve Programı Kapasiteler Özel Programı Abdurrahman TÜRK NanoMatPro Ulusal İrtibat Noktası Araştırma Düzeyi KOBi ler Yararına Araştırma EUREKA Eurostars UYGULAMALI ARAŞTIRMA Marie Curie İşbirliği

Detaylı

Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı

Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı Ufuk 2020 Programı İlknur YILMAZ Ufuk2020 Enerji Alanı Ulusal İrtibat Noktası Sunum İçeriği Uluslararası İşbirliği Vizyonu Çerçeve Programlar U2020 Vizyonu ve Yol

Detaylı

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Belgin KAYHAN Bilimsel Programlar Uzmanı 29 Mart 2012, Adnan Menderes Üniversitesi İçerik I. Bölüm BİDEB Hakkında Mevcut Araştırma Burs Programları ve Etkinlik

Detaylı

TÜRKİYE AB Çerçeve Programları ULUSAL KOORDİNASYON OFİSİ. Tuba Turan Fikirler Özel Programı

TÜRKİYE AB Çerçeve Programları ULUSAL KOORDİNASYON OFİSİ. Tuba Turan Fikirler Özel Programı TÜRKİYE AB Çerçeve Programları ULUSAL KOORDİNASYON OFİSİ Tuba Turan Fikirler Özel Programı Ulusal İrtibat Noktası Asistanı AB 6. Çerçeve eve Programı (2002-2006) 2006) AB 7. Çerçeve Programı 2007-2013

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm BİDEB Hakkında Bilimsel Etkinlik Destek Programları Değerlendirme Sistemi

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi Tarih ve Sayı: 25/01/2017-33386 T.C. Sayı :37567810-199- Konu :2016/2017 Akademik Yılı Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları hk. FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE 2016-2017 akademik yılında

Detaylı

Lisans ve Lisansüstü Burs ve Destek Programları

Lisans ve Lisansüstü Burs ve Destek Programları Lisans ve Lisansüstü Burs ve Destek Programları BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI BİDEB BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI Bu kitapta yer alan programların tümü 2013 yılındaki düzenlemeleri

Detaylı

Başvurulacak Alanlar Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora Akıllı Malzemeler 9 ALES/GRE Sayısal (60/151) Biyomalzeme ve Doku

Başvurulacak Alanlar Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora Akıllı Malzemeler 9 ALES/GRE Sayısal (60/151) Biyomalzeme ve Doku 100/2000 YÖK Doktora Bursları Kapsamında Aşağıda Belirtilen Doktora Programlarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı İçin Burslu Öğrenci Alınacaktır; YÖK ün 100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Dr. Harun YILMAZ Yurt Dışı Burslar Müdür V. 9 Nisan 2013 Erciyes Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III.

Detaylı

Başvurulacak Alanlar. Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora 8 ALES/GRE Sayısal (60/151) 5 en fazla 5 yıllık belge. Lisans Derecesiyle Doktora

Başvurulacak Alanlar. Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora 8 ALES/GRE Sayısal (60/151) 5 en fazla 5 yıllık belge. Lisans Derecesiyle Doktora 100/2000 YÖK Doktora Bursları Kapsamında Aşağıda Belirtilen Doktora Programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı İçin Burslu Öğrenci Alınacaktır; YÖK ün 100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen sayıda tezli yüksek lisans ve doktora programı öğrencisi

Detaylı

TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB)

TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Özel Sektörde Doktoralı Personel İstihdamının

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI BAŞARI ÖDÜLLERİ

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI BAŞARI ÖDÜLLERİ TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI 1. Ödülün Tanımı ve Kapsamı BAŞARI ÖDÜLLERİ U2020 ye sunulup Avrupa Komisyonu,

Detaylı

Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 1 Enstitümüz Enstitüler, Lisansüstü Eğitim-Öğretim, bilimsel araştırma ve uygulama yapan birimler olup kanunla kurulurlar ve Enstitüler ana bilim dallarından oluşurlar. Enstitümüz,

Detaylı

A a a t ırma m a De D s e t s ek e k Pr P og o r g am a l m ar a ı a k k n a l n ı (ARDEB)

A a a t ırma m a De D s e t s ek e k Pr P og o r g am a l m ar a ı a k k n a l n ı (ARDEB) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Özet Genel Bilgi Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Araştırma Grupları Destek Programları Đstatistikler 2 TÜBĐTAK Destekleri Sanayiye yönelik

Detaylı

AB 7. Çerçeve Programı Marie-Curie Araştırma Programları ve Bursları. Boğaziçi Üniversitesi

AB 7. Çerçeve Programı Marie-Curie Araştırma Programları ve Bursları. Boğaziçi Üniversitesi AB 7. Çerçeve Programı Marie-Curie Araştırma Programları ve Bursları Bilgi Günü Boğaziçi Üniversitesi Marie-Curie Araştırma Programları ve Bursları En nitelikli, araştırmacıları ve mühendisleri Türkiye

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Mahmut ÖZER Bilimsel Programlar Uzmanı TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Sağlık Bilimleri Araştırma

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜBİTAK - 2209/A Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri (2017/1. Dönem) 08 Mart 2017 Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü BİLİM İNSANI DESTEKLEME

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN Süleyman Demirel Üniversitesi Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2209/A - Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri (2015/2. Dönem) 15 Ekim

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 016-017 Eğitim- Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

Başvurulacak Alanlar. Lisans Derecesiyle Doktora. Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora ALES/GRE Sayısal (60/151) en fazla 3 yıllık belge

Başvurulacak Alanlar. Lisans Derecesiyle Doktora. Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora ALES/GRE Sayısal (60/151) en fazla 3 yıllık belge 100/2000 YÖK Doktora Bursları Kapsamında Aşağıda Belirtilen Doktora Programlarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı İçin Burslu Öğrenci Alınacaktır; YÖK ün 100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi 12-14 Şubat 2014

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi 12-14 Şubat 2014 TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi 12-14 Şubat 2014 Etkinlik Koordinatörü: Doç. Dr. Nalan A.AKGÜN Bursa Teknik Üniversitesi-Proje Destek Ofisi Koordinatörü Tel: 05546160895 e-mail:

Detaylı

Uluslararası Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Fırsatları Didem ÇELİKKANAT OZAN AB 7.Çerçeve Programı Ulusal Koordinatör Yardımcısı

Uluslararası Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Fırsatları Didem ÇELİKKANAT OZAN AB 7.Çerçeve Programı Ulusal Koordinatör Yardımcısı Uluslararası Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Fırsatları Didem ÇELİKKANAT OZAN AB 7.Çerçeve Programı Ulusal Koordinatör Yardımcısı TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı 11 Ekim 2011, Koç Üniversitesi

Detaylı

AB ve ULUSLARARASI PROJELER OFİSİ ve AB HORIZON 2020 PROGRAMI

AB ve ULUSLARARASI PROJELER OFİSİ ve AB HORIZON 2020 PROGRAMI AB ve ULUSLARARASI PROJELER OFİSİ ve AB HORIZON 2020 PROGRAMI İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği ve Uluslararası Projeler Ofisi http://euoffice.istanbul.edu.tr http://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/

Detaylı

AB 7.ÇP de Marie Curie

AB 7.ÇP de Marie Curie AB 7. ÇP Marie Curie Araştırma Programları ve Bursları Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı AB 7.ÇP de Marie Curie Đşbirliği Özel Programı (32,3 milyar ) Kapasiteler Özel Programı (4,2 milyar ) Marie Curie

Detaylı

Yurtdışı Vatandaşlar Burslarının takvimi nasıldır? Değerlendirme ve Mülakat Tarihleri: Aralık 2014 Ocak 2015

Yurtdışı Vatandaşlar Burslarının takvimi nasıldır? Değerlendirme ve Mülakat Tarihleri: Aralık 2014 Ocak 2015 Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın eğitim ve akademik çalışmalarını desteklemek maksadıyla Yurtdışı Vatandaşlar Bursları başlatmıştır. Burs programı

Detaylı

AVRUPA BIRLIGI UFUK2020 PROGRAMI

AVRUPA BIRLIGI UFUK2020 PROGRAMI AVRUPA BIRLIGI UFUK2020 PROGRAMI UFUK2020 İÇİNDEKİLER AB Çerçeve Programları ve Ufuk2020 Ufuk2020 ye Hangi Ülkeler Katılabilir? Ufuk2020 den Kimler Faydalanabilir? Ufuk2020 de Yer Almanın Faydaları Ufuk2020

Detaylı

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Dr. Harun YILMAZ Yurt Dışı Burslar Müdür V. 7 Haziran 2011, Bilkent Üniversitesi TÜBİTAK - BİDEB Destek Programları 28 Burs ve Destek Programı Doğrudan

Detaylı

TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM VE ARAŞTIRMA DESTEK YÖNERGESİ

TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM VE ARAŞTIRMA DESTEK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM VE ARAŞTIRMA DESTEK YÖNERGESİ Madde 1-Bu yönerge, Türk Dermatoloji Derneği tarafından, üyelerine verilecek desteklerle ilgili usul

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen sayıda tezli yüksek lisans ve doktora programı öğrencisi

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 201-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. BAŞVURU TARİHLERİ Başvuruların kabulü, 29 Ocak 2016 Cuma günü saat 17.00

Detaylı