ALAN ADI SEKTÖR BRİFİNGİ CİLT 11 SAYI 2 AĞUSTOS 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ALAN ADI SEKTÖR BRİFİNGİ CİLT 11 SAYI 2 AĞUSTOS 2014"

Transkript

1 ALAN ADI SEKTÖR BRİFİNGİ CİLT 11 SAYI AĞUSTOS 1 VERISIGN ETKİ ALANI RAPORU ALAN ADLARI VE İNTERNET GÜVENLİĞİNİN GLOBAL BİR LİDERİ OLAN VERİSİGN, ÇEŞİTLİ İSTATİSTİKSEL VE ANALİTİK ARAŞTIRMALARDAN YARARLANARAK ALAN ADI SEKTÖRÜNÜN DURUMUNU İNCELEMEKTEDİR. VERİSİGN, BU BRİFİNGİ SEKTÖR ANALİSTLERİNE, MEDYAYA VE İŞLETMELERE, ANAHTAR PERFORMANS GÖSTERGELERİ VE BÜYÜME FIRSATLARI DA DAHİL OLMAK ÜZERE ALAN ADI KAYDINDAKİ ÖNEMLİ EĞİLİMLERİ GÖSTERMEK İÇİN SAĞLAMAKTADIR.

2 YÖNETİCİ ÖZETİ 1'ün ilk çeyreği, tüm üst düzey etki alanlarında (TLD'ler) temel olarak milyon alan adı kaydı, beş milyon alan adı artışı ve 1'ün dördüncü çeyreğine kıyasla yüzde 1, değer artışıyla kapandı. Kayıtlar yılda yıla 19, milyon, yani yüzde, oranında artış göstermiştir. 1 1,1 milyon alan adından oluşan ülke kodu üst düzey etki alanları (cctld'ler) tabanı, çeyrekten çeyreğe yüzde,9 ve yıldan yıla yüzde 1,1 oranında artış göstermiştir. Toplamda artış gösteren.com ve.net TLD'leri, düzenlenmiş bölgede 1'ün ilk çeyreğinde yaklaşık olarak toplam 18, milyon alan adına ulaştı. Bu durum yıldan yıla yüzde 'lük bir artışı temsil eder. 1 Mart 1 itibariyle,.com'da kayıtlı olan adların tabanı 11, milyona eşitlenirken,.net 1, milyona eşitlenmiştir. Mobil ticaret satışları, 1 ün ilk çeyreğinden itibaren YÜZDE 1 arttı 1'ün ilk çeyreğinde toplamda yeni 8, milyon.com ve.net etki alanı kaydettirildi. 1'ün ilk çeyreğinde, yeni.com ve.net kaydı 8,8 milyona ulaştı. Bölge boyutuna göre en büyük TLD'lerin sıralaması dördüncü çeyreğe kıyasla biraz değişiklik gösterdi. Daha önce dokuzuncu en büyük TLD olan.ru (Rusya) bir sıra yükselerek sekizinci sıraya çıkarken.info dokuzuncu sıraya inerek bir sıra geriledi. İlk 'daki diğer tüm TLD'ler sıralamalarını korudu. Bölge boyutuna göre sıradaki en büyük TLD'ler şunlardır:.com,.tk (Tokelau),.de (Almanya),.net,.uk (Birleşik Krallık),.org,.cn (Çin), ru (Rusya Federasyonu),.info,.ve.nl (Hollanda). 1 Mart 1 itibariyle, 1 tanesi 1'ün ilk çeyreğinde olmak üzere 198 yeni jenerik TLD (gtld) köke devredildi. BÖLGE BOYUTUNA GÖRE EN BÜYÜK TLD'LER Kaynak: Zooknic, Ç1 1; Verisign, Ç1 1; Centralized Zone Data Service, Ç1 1 1.com (TOKELAU).tk (ALMANYA).de.net (BİRLEŞİK KRALLIK).uk.org (ÇİN).cn 8 (RUSYA FEDERASYONU).ru 9.info (HOLLANDA).nl 1 MİLYON 1 Bu raporda belirtilen gtld ve cctld verileri, raporun yayınlandığı tarihteki tahminlerdir ve daha kesin verilere ulaşıldıkça değişiklik gösterebilir. Toplama cctld Uluslararası Alan Adları da dahildir. Alan adı tabanına ilişkin bu rakamlar ve toplam rakam arasındaki herhangi bir fark yuvarlanacaktır..tk, bireylere ve işletmelere ücretsiz alan adı sağlayan ücretsiz bir cctld'dir. Süresi dolan alan adlarının paraya dönüştürülmesiyle gelir elde edilir. Kayıt sahibi tarafından artık kullanılmayan veya süresi dolmuş alan adları kayıt şirketi tarafından geri alınır ve artık trafik reklam ağlarına satılır. Devredilen yeni gtld'lerin sayısı ICANN tarafından yayınlanmıştır. Mobil ticaret satışları performansı, Internet Retailer Magazine tarafından yayınlanmıştır:

3 BÖLGE BOYUTUNA GÖRE gtld DÖKÜMÜ 1 Mart 1 itibariyle, yaklaşık 19 milyon kayıtla kökte toplam gtld oluşturuldu. Bölge boyutuna göre en büyük gtld şunlardır:.com,.net,.org,.info,.biz,.mobi,.asia,.cat,.tel ve.name. Bölge Boyutuna Göre En Büyük gtld'ler, Milyon Kaynak: Centralized Zone Data Service, Ç com.net.org.info.biz.mobi.asia.cat.tel.name 1 MİLYON 1'ün birinci çeyreğinin sonunda, 198 yeni gtld kayıt için kullanılabilir durumdaydı. Yeni gtld sayısı toplamda.91'e, yani toplam gtld kaydı sayısının yüzde,'sine ulaştı. Bölge boyutuna göre en büyük yeni gtld'ler.guru,.berlin,.photography,.tips,.today,. ,.technology,.company,.directory ve.clothing oldu. Bölge Boyutuna Göre En Büyük YENİ gtld'ler, Bin Kaynak: Centralized Zone Data Service, Ç guru.berlin.photography.tips.today. .technology.company.directory.clothing BİN gtld ve kayıtlarının toplam sayısı, Centralized Zone Data Service tarafından yayınlanmıştır:

4 BÖLGE BOYUTUNUN cctld DÖKÜMÜ Toplam cctld kaydı, 1'ün dördüncü çeyreğine kıyasla yüzde,9 artışa tekabül eden, milyon alan adıyla, 1'ün ilk çeyreğinde yaklaşık 1,1 milyona ulaştı. Bu rakam, yaklaşık 1, milyon alan adı artışı, yani bir yıl önceye kıyasla yüzde 1,1 artış anlamına gelmektedir. En büyük cctld'nin arasında dört cctld, yüzde oranındaki çeyrekten çeyreğe genel büyümeyi aştı: Tokelau (yüzde 8,), Arjantin (yüzde,), Hindistan (yüzde 1,) ve Kolombiya (yüzde 1,). Bu durum, Tokelau'nun art arda dört çeyrekte yüzde 'lük büyümeyi aştığı anlamına gelmektedir. cctld ler çeyrekten çeyreğe %,9 artarak 1,1 MİLYONA ulaştı 1 Mart 1 itibariyle, tüm cctld kayıtlarının yüzde,8'ini içeren ilk cctld'lerle köke devredilen 8 global cctld uzantısı (Uluslararası Alan Adları dahil) oluşturulmuştur. Bölge Boyutuna Göre En Büyük cctld'ler, Milyon Kaynak: Zooknic, Ç1 1 Alan Adı Sektör Brifingi yöntemi hakkında daha fazla bilgi için, lütfen raporun son sayfasına bakın. 1 (TOKELAU).tk (ALMANYA).de (BİRLEŞİK KRALLIK).uk (ÇİN).cn (RUSYA FEDERASYONU).ru (HOLLANDA).nl (AVRUPA BİRLİĞİ).eu 8 (BREZİLYA).br 9 (ARJANTİN).ar (AVUSTRALYA).au 1 MİLYON.com web sitelerinin YÜZDE %9'U İngilizcedir 8 Ağların YÜZDE 9'İNDEN fazlası, bir şekilde tehlikelidir 9 İnternet kullanıcıları dakikada MİLYON e-posta göndermektedir Bu raporda adı geçen cctld uzantılarının sayısı IANA tarafından yayınlanmıştır. 8 Kaynak: Verisign. 9 Kaynak: Mary Meeker'ın 1 İnternet trendleri raporu: Dakikada gönderilen e-posta sayısı, Domo tarafından yayınlanmış ve Mashable tarafından bildirilmiştir:

5 DNS SORGU YÜKÜ 1'ün ilk çeyreğinde, Verisign'ın günlük ortalama Alan Adı Sistemi (DNS) sorgu yükü, milyarlık bir tepe noktası ile, Verisign tarafından işletilen tüm TLD'lerde 8 milyar olmuştur. Önceki çeyreğe kıyasla, günlük ortalama yüzde, oranında ve tepe noktası yüzde, oranında artmıştır. Yıldan yıla, günlük ortalama yüzde 1,8 oranında ve tepe noktası yüzde oranında artmıştır. Çeyreğe göre DNS Sorgu Yükü 'nın 1. Çeyreği - 1'ün 1. Çeyreği Tepe Değerine Ulaşan Günlük DNS Sorgusu Günlük Ortalama DNS sorgusu 1 Milyar 1 Ç1 Ç Ç Ç Ç1 Ç Ç Ç Ç1 8 Ç 8 Ç 8 Ç 8 Ç1 9 Ç 9 Ç 9 Ç 9 ETKİ ALANI TEHDİTLERİ: KRİTİK ALTYAPIYI KORUMAK İÇİN KATMANLI GÜVENLİK YAKLAŞIMI GEREKİR Alan adları çevrimiçi kimlikleri temsil ettiği için, tüm büyüklükteki işletmeler "alan adı saldırısı" raporları ile ilgili kaygıların arttığını belirtti. Alan adı saldırıları, faillerin, bir alan adını yasal kayıt sahibinden aktarıp verilere yetkisiz erişim ederek ve isim alanı üzerinde kontrolü ele geçirerek kayıt verilerinde sahtecilik yapmalarıyla meydana gelir. Saldırganlar, parola ve kişisel bilgilere erişebilmek için casus yazılım ve klavye vuruşu günlük kaydedicilerden sosyal mühendisliğe kadar dolandırıcıların güvenlik zincirindeki kayıt sahiplerinin ya da diğer kişilerin kimliklerine bürünebildikleri çok sayıda teknik yöntem kullanmaktadır. Kullanılan teknik ne olursa olsun kayıt sahipleri için sonuç sıklıkla çok ağırdır. Herhangi bir saldırgan bir alan adını tamamen ele geçirdiğinde, kendi dolandırıcılık web sitelerini oluşturma, zararlı yazılım gibi yasa dışı ve tehlikeli içerikle "watering holes" (korsan saldırıyla popüler ÖNE ÇIKAN MAKALE sitelerin ziyaretçilerinin zararlı yazılım içeren başka sitelere yönlendirilmesi) barındırma ve asıl sahiplerinden zorla alma gibi sayısız zararlı amaç için özgürce kullanır. Önleyici Tedbirler Ç1 Ç Ç Ç Ç1 11 Ç 11 Ç 11 Ç 11 Ç1 1 Ç 1 Ç 1 Ç 1 Ç1 1 Ç 1 Ç 1 Ç 1 Ç1 1 Alan adı saldırısı tehlikesi, uygun planlama ve azaltma teknikleriyle önemli ölçüde azaltılabilen bir tehdittir. Whois değiştirme ile DNS değiştirme işlemini denetleme ve etki alanı durumları/etki alanı kayıt kilitleme hizmetlerini oluşturma ve denetleme, kayıt sahiplerinin düzenli aralıklarla uygulaması gereken tekniklerdir. Bunlara ek olarak kayıt sahipleri, kayıt şirketlerinin güvenlik tekliflerini araştırmalı ve teklif edilen araçlardan faydalanmalıdır. Bu farkındalık, saldırı riskini azaltmaya yönelik büyük katkıda bulunabilir. Kayıt şirketleri ile aktif ilişkiler kurmayı öncelik edinen ve kayıt verileri ile iletişim bilgilerini güncel tutan kayıt sahipleri, korsanların sıklıkla hedef aldıkları "çocuk oyuncağı" olmaktan kaçınabilirler.

6 Kayıt kilitleme hizmetleri Günümüzde kayıt sahiplerinin alan adlarını korumalarına yardım olacak ilave araçlar da mevcuttur. Kayıt şirketi düzeyinde Kilitleme Hizmetleri, kayıt sahiplerinin "kilitli" alan adları ve/veya isim sunucusu kayıtlarının sunucu düzeyinde korunmasıyla kayıtlı alan adlarına yönelik yapılan yetkisiz, istenmeyen ve kazara olan değişiklikleri engellemeye yardım ederek, kayıt ve kayıt şirketleri arasında ilave kimlik doğrulaması düzeyleri sağlar. Örneğin;.com,.net,.tv,.cc ve.name alan adlarını kullanan kayıt şirketleri için mevcut olan Verisign'ın Kayıt Kilitleme Hizmeti, kayıt şirketlerinin alan adlarına daha yüksek güvenlik düzeyi sunmak ve alan adı saldırısı, dikkatsizlik sonucu meydana gelen ve istenmeyen silme, aktarım ve güncelleme olasılığını azaltmak amacıyla bir kayıt şirketinin özel güvenlik tedbirleriyle birlikte kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Kayıt Kilitleme, kayıt sahiplerinin hangi kayıt bilgilerinin değiştirilebilir ve hangilerinin değiştirilemez olduğu hususundaki şartları belirlemelerine imkan tanır. Kayıt Kilitleme için en yüksek ayarlar seçildiğinde, bir kaydın aktarılabilmesi için kayıt ve kayıt sahibi arasında doğrudan ve insandan insana etkileşim gerekir. Dahası, Verisign gibi Whois kayıt arama araçları, yöneticilere etki alanlarının kayıt şirketince kilitli olup olmadığını denetleme imkanı sunar. Kayıt sahipleri, kayıt şirketlerince sunulan etki alanı kilitleme araçlarından faydalanarak, alan adı kayıtlarının tam bilgi ve izinleri olmaksızın değiştirilmesi olasılığını çok daha azaltabilir. Ancak bu, saldırılardan kaçınmak için gerekli olan tek önlem değildir. MITM Saldırılarına Karşı DNSSEC Koruması Tek bir DNS isim sunucusu binlerce kullanıcı için addan adrese çözümleme noktası gibi davranabildiği için, bir Ortadaki Adam (MITM) saldırısının potansiyel etkisi oldukça büyük olabilir ve MITM saldırısından en etkili korunma yolları Alan Adı Sistem Güvenliği Uzantıları (DNSSEC)'dir. Yetkili bölge verilerini dijital olarak imzalamak için ortak anahtar şifreleme kullanarak İnternet topluluğunu sahte DNS verilerinden korur. Kullanıcılar tarafından bu verilerin DNSSEC doğrulaması, verilerin belirtilen kaynaktan geldiği ve aktarma sırasında değiştirilmediği konusunda temin eder. Aynı zamanda bir alan adının mevcut olmadığını da ispatlayabilir. için araçsal olmuştur. Örneğin, kriptografik olarak güvenli bağlantılar sağlamak için DNSSEC altyapısı üzerine dayanan, Adlandırılmış Varlıkların DNS Tabanlı Kimlik Doğrulaması (DANE) protokolünü güçlendirmek için çalışmıştır. Bu teknik, daha genel olarak farklı kurumlardaki İnternet kullanıcıları arasında imzalı ve şifreli e-posta gönderilmesini sağlamak gibi amaçlarla kriptografik kimlik bilgilerinin değiştirilmesi için kullanılabilir. DNSSEC dağıtımının avantajları oldukça fazladır: İnternet topluluğu için, imzalanan bölgelerdeki güvenlik korumalarını geliştirmek Kayıt şirketleri için, müşterilerine etki alanı imzalama hizmetleri sunmalarını sağlamak İSS'ler için müşterilerine döndürülen verilerin bütünlük doğrulaması özelliklerini artırmak Kullanıcıları önbellek zehirlenmesi ve MITM saldırıları gibi DNS güvenlik açıklarından korumak DNSSEC, DNS güvenliğini geliştirse de, kapsamlı bir çözüm değildir. DDoS azaltma, güvenlik istihbaratı, Güvenli Soket Katmanı (SSL) şifreleme, site doğrulama ve iki faktörlü kimlik doğrulaması gibi diğer koruma katmanları da DNSSEC ile birlikte kullanılmalıdır. Alan adı saldırısı tehdidi çok ciddi olsa da, şirketler etkin araçlar kullanarak ve gerekli tedbirleri alarak saldırı tehdidini büyük ölçüde azaltabilir. Kayıt sahiplerinin DNS kaydı ekosistem unsurlarını (örn; kayıt şirketi, DNS sağlayıcıları, kayıt operatörleri, vb.) saldırı alanlarının bir parçası olarak görmeleri, saldırganların bu alanları potansiyel "zayıf nokta" olarak gördüklerini bilmeleri ve risk yönetimi işlevleri uygulanırken diğer tüm varlıklarda olduğu kadar özen göstererek alan adı saldırılarını önlemek için müdahalede bulunmaları oldukça önemlidir. Verisign, kullanıcıların İnternet'ten aldıkları verilerin belirtilen kaynaktan alındığı ve aktarma sırasında zararlı aktörler tarafından değiştirilmediği konusunda emin olmalarını sağlamak için.com ve.net bölgelerinde DNSSEC'yi kullanmıştır. Ek olarak, Verisign DNS protokollerini güvenlik ve verimlilik açısından geliştirmek

7 ALAN ADI SEKTÖR BRİFİNGİ / AĞUSTOS 1 DAHA FAZLA BİLGİ Alan Adı Sektör Brifingi arşivlerine abonelik ya da erişim için, VerisignInc.com/DNIB adresini ziyaret edin. Yorumlarınızı veya sorularınızı domainbrief@verisign.com adresine gönderin. VERISIGN HAKKINDA Alan adları ve İnternet güvenliğinin global bir lideri olan Verisign, insanların İnternet'te gitmek istedikleri yere ulaşmalarını sağlayan görünmez bir gezinme sistemine sahiptir. 1 yılı aşkın süredir, Verisign günümüzde.com,.net,.tv,.edu,.gov,.jobs,.name ve.cc gibi üst düzey etki alanlarından oluşan bir portföy için altyapıyı ve bunun yanı sıra dünyanın 1 İnternet kök sunucusundan ikisini işletmektedir. Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) Koruma Hizmetleri, idefense Güvenlik İstihbaratı Hizmetleri ve Yönetimli DNS de Verisign'ın ürün ailesine dahildir. Powered by Verisign ibaresinin ne anlama geldiğini öğrenmek için, lütfen VerisignInc.com adresini ziyaret edin. YÖNTEM İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu'nun IDN cctld Hızlı Takip İşlemi, Latin alfabesinden farklı bir alfabeye dayanan diller kullanan ülkelerin ve bölgelerin kullanıcılara Latince olmayan karakterlerde alan adları sunmalarını sağlar. 1'nin ilk çeyreği, o dönemde Verisign'ın IDN cctld'leri kök bölgeye devredildiğini bildirdiği ilk çeyrektir. Bu büyümenin tamamen 1'nin ilk çeyreğinde gerçekleşmediğinin de farkında olunarak, dünya çapındaki alan adı büyümesindeki değişimleri de daha yakından modellemek için IDN. IDN değişkenlerinin başlangıçta başlatıldığı çeyrekten başlayarak her yeni TLD için alan adı kayıtlarındaki değişiklikler aşamalandırılmıştır. İlk kez başlatılmasını takiben, önceki TLD başlatmaları için çeyrek büyüme hızı alan tabanını belirlemek için uygulanmıştır. Bu düzenlemeler, tipik olarak tarihsel TLD giriş niteliğindeki yaşam döngülerine sahip her TLD için bir büyüme eğrisiyle sonuçlanmıştır. Çeyrekten çeyreğe ve yıldan yıla metriklerin dahil olduğu, cctld'lere yönelik olarak bu raporda sunulan veriler, bu raporun yazılması sırasında Verisign'da mevcut olan bilgileri yansıtmaktadır ve cctld'lerin büyüme oranını daha doğru yansıtacak şekilde, bu tür önceki raporların tarihinden sonra alınan ek bilgiler temelinde, raporlanan önceki dönemlere dair değişiklikler ve düzenlemeler içerebilir. Ayrıca, bu rapor için mevcut olan veriler köke devredilen 8 cctld uzantılarının verilerini içermeyebilir ve yalnızca bu raporun hazırlanması sırasında mevcut olan verileri içerir. Zooknic'in kaynak olarak kullanıldığı gtld ve cctld verilerinde, Zooknic analizi, alan adı kök bölge dosyası değişikliklerinin karşılaştırmasını ve ilave olarak belirli bir alan adından sorumlu olan tescil şirketinin ve kayıt sahibinin konumunun listelendiği, alan adlarından oluşan bir istatistiksel örnek üzerindeki Whois verilerini kullanır. Veriler, örnek boyutuna ve pazar boyutuna bağlı olarak hata payına sahiptir. cctld verileri kök bölge dosyalarının analizine dayalıdır. Daha fazla bilgi için, bkz. ZookNIC.com. Bu web sitesi hakkında veya bu web sitesiyle ulaşılabilen bilgiler, bu raporun bir parçası değildir.

8 SEKTÖR ETKİNLİKLERİ 1 Eylül 1'e kadar yaklaşan sektör etkinlikleri WHD.asia: Eylül 1, Singapur Dokuzuncu Yıllık İnternet Yönetimi Forumu: - Eylül 1, İstanbul, Türkiye DomainX: Eylül 1, Haydarabad, Hindistan. ISO Genel Kurulu: -1 Eylül 1, Rio de Janeiro, Brezilya Dijital Strateji ve DotOps Kongresi: Eylül 1, Amsterdam, Hollanda INTA İnternet, Yenilik ve ICANN: Gelişen Ağ Ortamı: Eylül 1, San Francisco, California Geçmişe ait veriler ve bilgiler dışında bu tebliğde yer alan ifadeler, tadil edilmiş şekliyle 19 tarihli Menkul Kıymetler Kanunu'ndaki Kısım A ve tadil edilmiş şekliyle 19 tarihli Menkul Kıymetler Borsa Kanunu'ndaki Kısım 1E'deki anlamıyla ileriye yönelik ifadelerden oluşur. Bu ifadeler, bu tür ileriye yönelik ifadelerle maddi olarak belirtilen ya da ima edilenlerden farklı olabilecek gerçek sonuçlara yol açabilecek riskler ve belirsizlikler barındırmaktadır. Potansiyel riskler ve belirsizlikler, diğerlerinin yanı sıra, ABD Ticaret Bakanlığı'nın belirli şartlar altında.com alan adının fiyatını artırma hakkımızın tarafımızdan kullanılmasını onaylayıp onaylamayacağına dair belirsizliği, ABD Ticaret Bakanlığı'na piyasa koşullarının.com alan adları üzerindeki fiyatlandırma sınırlamalarının kaldırılmasını mazur gösterdiğini gösterip gösteremeyeceğimize dair belirsizliği ve fiyatlandırma koşullarımız üzerinde başka olumsuz değişiklikler yaşayıp yaşamayacağımıza dair belirsizliği, benzer koşullar ya da herhangi bir koşul hakkındaki önemli anlaşmaların yenilenememesi,.com Kayıt Anlaşması gereğince fiyatların artırılması üzerinde sınırlandırmalar, üçüncü taraf kayıt şirketininkiler de dahil pazarlama ve reklam uygulamalarındaki değişiklikler, artan rekabet ve fiyatlarımızdan düşük fiyatlarda hizmet sunan rakiplerden gelen fiyat basıncı gibi faktörlerden dolayı üç aylık işletme sonuçlarında potansiyel dalgalanmalar ve gelecekteki gelir ve karlılık belirsizliği, arama motoru algoritmalarındaki değişiklikler ve ödeme pratiklerinin reklamlarında değişiklikler, yeni ürünleri ve hizmetleri başarıyla geliştirip pazarlamaya dair belirsizlik, yeni ürün ve hizmetlerin piyasa tarafından kabul edilmesi veya gelirle sonuçlanmasına dair belirsizlik, zorlu küresel ekonomik koşullar, İnternet yönetiminin süre giden değişikliklerine dair zorluklar, kendi faaliyetlerimizden ya da kayıt şirketlerinin ya da kayıt sahiplerinin faaliyetlerinden kaynaklanan yasal ya da başka zorlukların sonuçları ya da genel olarak hukuki ihtilaflar, değersiz kağıtların çıkartılmasından elde ettiğimiz faydanın miktarı ya da nihai sonucunun ne olduğuna dair belirsizlik, yeni ya da mevcut hükümet yasaları ve düzenlemeleri; müşteri davranışında, İnternet platformlarında ve web tarama şablonlarında değişiklik; sistem kesintileri, güvenlik ihlalleri, hacker'ler, virüsler veya kasıtlı vandalizm eylemleri aracılığıyla İnternet'e yapılan saldırılar, talebi karşılamak için altyapımızı genişletmeye devam edip etmeyeceğimize dair belirsizlik, elden çıkarmalarla ilgili tazminat taleplerinin gideri ve zamanlaması ve yeni gtld'lerin etkisi, bunların girişindeki gecikmeler, ICANN'in yeni gtld'ler için Kayıt Anlaşmasının etkisi ve gtld uygulamalarımızın ya da destek kayıt hizmetleri sağlamak üzere sözleşme yaptığımız başvuruların gtld uygulamalarının başarılı olup olmayacağına dair belirsizlik ve maksimum yeni TLD'nin kök bölgeye devredilmesinin etkisine dair belirsizliği kapsar. Ticari faaliyetimizi ve mali sonuçları etkileyebilecek potansiyel faktörler hakkında daha fazla bilgi, 1 Aralık 1'te biten yıl için Form -K Yıllık Raporumuzda, Form -Q Üç Aylık Raporlarda ve Form 8-K Cari Raporlar da dahil SEC dosyalamalarında bulunur. Verisign bu tebliğin tarihinden sonra ileri yönelik ifadelerin hiçbirini güncelleme yükümlülüğünü almaz. VerisignInc.com 1 VeriSign, Inc. Tüm hakları saklıdır. VERISIGN, VERISIGN logosu ve diğer ticari markalar, hizmet markaları ve tasarımlar, VeriSign, Inc.'nin ve Amerika Birleşik Devletleri ve dış ülkelerdeki bağlı kuruluşlarının tescilli veya tescilli olmayan ticari markalarıdır. Tüm diğer ticari markalar ilgili sahiplerinin mülkiyetidir. Verisign Public 8

ALAN ADI SEKTÖR BRİFİNGİ CİLT 11 SAYI 3 ARALIK 2014

ALAN ADI SEKTÖR BRİFİNGİ CİLT 11 SAYI 3 ARALIK 2014 ALAN ADI SEKTÖR BRİFİNGİ CİLT 11 SAYI 3 ARALIK 2014 VERISIGN ETKİ ALANI RAPORU ALAN ADLARI VE İNTERNET GÜVENLİĞİNİN GLOBAL BİR LİDERİ OLAN VERİSİGN, ÇEŞİTLİ İSTATİSTİKSEL VE ANALİTİK ARAŞTIRMALARDAN YARARLANARAK

Detaylı

ALAN ADI SEKTÖR BRIFINGI CILT 11 SAYI 1 NISAN 2014

ALAN ADI SEKTÖR BRIFINGI CILT 11 SAYI 1 NISAN 2014 ALAN ADI SEKTÖR BRIFINGI CILT 11 SAYI 1 NISAN 2014 VERISIGN ETKİ ALANI RAPORU ALAN ADLARININ GLOBAL LIDERI OLAN VERISIGN, ÇEŞITLI ISTATISTIKSEL VE ANALITIK ARAŞTIRMALARDAN YARARLANARAK ALAN ADI SEKTÖRÜNÜN

Detaylı

ALAN ADI SEKTÖR BRIFINGI CILT 12 SAYI 1 MART 2015

ALAN ADI SEKTÖR BRIFINGI CILT 12 SAYI 1 MART 2015 ALAN ADI SEKTÖR BRIFINGI CILT 12 SAYI 1 MART 15 VERISIGN ETKİ ALANI RAPORU ALAN ADLARI VE İNTERNET GÜVENLIĞININ GLOBAL BIR LIDERI OLAN VERISIGN, ÇEŞITLI ISTATISTIKSEL VE ANALITIK ARAŞTIRMALARDAN YARARLANARAK

Detaylı

ALAN ADI SEKTÖR BRIFINGI CILT 11 SAYI 4 OCAK 2015

ALAN ADI SEKTÖR BRIFINGI CILT 11 SAYI 4 OCAK 2015 ALAN ADI SEKTÖR BRIFINGI CILT 11 SAYI 4 OCAK 2015 VERISIGN ETKİ ALANI RAPORU ALAN ADLARI VE İNTERNET GÜVENLIĞININ GLOBAL BIR LIDERI OLAN VERISIGN, ÇEŞITLI ISTATISTIKSEL VE ANALITIK ARAŞTIRMALARDAN YARARLANARAK

Detaylı

ALAN ADI ENDÜSTRİSİ ÖZETİ

ALAN ADI ENDÜSTRİSİ ÖZETİ ALAN ADI ENDÜSTRİSİ ÖZETİ CİLT 9 - SAYI 3 - EKİM 2012 VERISIGN ALAN ADI RAPORU.com ve. net İçİn küresel kayıt operatörü olarak, Verisign alan adı ENDÜSTRİSİNİN durumunu çeşitli İstatİstİksel ve analitik

Detaylı

ALAN ADI ENDÜSTRİSİ ÖZETİ

ALAN ADI ENDÜSTRİSİ ÖZETİ ALAN ADI ENDÜSTRİSİ ÖZETİ CİLT 10 - SAYI 1 - NİSAN 2013 VERISIGN ALAN ADI RAPORU.COM VE. NET İÇİN KÜRESEL KAYIT OPERATÖRÜ OLARAK VERISIGN, ALAN ADI ENDÜSTRİSİNİN DURUMUNU ÇEŞİTLİ ISTATİSTİKSEL VE ANALİTİK

Detaylı

ALAN ADI ENDÜSTRİSİ ÖZETİ

ALAN ADI ENDÜSTRİSİ ÖZETİ ALAN ADI ENDÜSTRİSİ ÖZETİ CİLT 9 - SAYI 4 - ARALIK 2012 VERISIGN ALAN ADI RAPORU.COM VE.NET İÇİN KÜRESEL KAYIT OPERATÖRÜ OLARAK, VERISIGN ALAN ADI ENDÜSTRİSİNİN DURUMUNU ÇEŞİTLİ İSTATİSTİKSEL VE ANALİTİK

Detaylı

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Tanım: Bilgi güvenliği, kurumdaki işlerin sürekliliğinin sağlanması, işlerde meydana gelebilecek aksaklıkların azaltılması ve yatırımlardan gelecek faydanın artırılması için bilginin geniş çaplı tehditlerden

Detaylı

Sibergüvenlik Faaliyetleri

Sibergüvenlik Faaliyetleri 1 Siber Güvenlik Sibergüvenlik Faaliyetleri Erdoğan OLCAY Bilişim Uzmanı Kasım 2018 BTK Görev ve Yetkileri 5809 sayılı Kanun 60/11 Kurum, kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerin siber saldırılara

Detaylı

BÖLÜM 8. Bilişim Sistemleri Güvenliği. Doç. Dr. Serkan ADA

BÖLÜM 8. Bilişim Sistemleri Güvenliği. Doç. Dr. Serkan ADA BÖLÜM 8 Bilişim Sistemleri Güvenliği Doç. Dr. Serkan ADA Bilişim Sistemleri Güvenlik Açıkları Güvenlik bilişim sistemlerine yönelik yetkisiz erişimi, değiştirmeyi, hırsızlığı veya fiziksel hasarları engellemek

Detaylı

VERİSİGN DAĞITILMIŞ HİZMET REDDİ TREND RAPORU SAYI 1-2014'ÜN 1. ÇEYREĞİ

VERİSİGN DAĞITILMIŞ HİZMET REDDİ TREND RAPORU SAYI 1-2014'ÜN 1. ÇEYREĞİ VERİSİGN DAĞITILMIŞ HİZMET REDDİ TREND RAPORU SAYI 1 - YÖNETİCİ ÖZETİ Bu rapor, Verisign DDoS Koruma Hizmetlerinin müşterileri adına ve onlarla işbirliği yaparak gerçekleştirilen azaltma işlemlerine ilişkin

Detaylı

Mobil Güvenlik ve Denetim

Mobil Güvenlik ve Denetim Mobil Güvenlik ve Denetim IV. Bilgi Teknolojileri Denetim ve Yönetişim Konferansı Ümit Şen, Ernst & Young 14 Mart 2013 Gündem Mobil veri üretimi ve kullanımına ilişkin sayısal bilgiler Mobil cihazlara

Detaylı

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM Google Görüntülü Ağı. Görüntülü ü cılıkneden ede Önemlidir? Program. Neden çevrimiçi reklamcılık? Müşteri Satın Alma Döngüsü Neden? Doğru hedefleme seçeneklerini belirleme i i denetleme Çevrimiçi reklamcılık

Detaylı

TEKNİK RAPOR VERISIGN OPENHYBRID BULUT SİNYALLEME API TEKNİK ÖZELLİKLERİ. Sürüm 1.0 Ocak 2015. VerisignInc.com

TEKNİK RAPOR VERISIGN OPENHYBRID BULUT SİNYALLEME API TEKNİK ÖZELLİKLERİ. Sürüm 1.0 Ocak 2015. VerisignInc.com TEKNİK RAPOR VERISIGN OPENHYBRID BULUT SİNYALLEME API TEKNİK ÖZELLİKLERİ Sürüm 1.0 Ocak 2015 VerisignInc.com YASAL UYARI TELİF HAKKI BİLDİRİMİ Telif Hakkı 2015 VeriSign, Inc. Tüm hakları yayınlanmamış

Detaylı

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ TANIMLAR HBYS: Hastane Bilgi Yönetim Sistemi. Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve diğer sağlık tesislerinde kullanılan hasta kayıtlanın saklanmasına ve erişimine imkân veren bilgi sistemidir.

Detaylı

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. Lütfen Gizlilik Sözleşmesi ni dikkatlice okuyunuz.

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. Lütfen Gizlilik Sözleşmesi ni dikkatlice okuyunuz. GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ Bilkent Üniversitesi Mühendislik Topluluğu (Bundan böyle MT olarak anılacaktır.), gizliliğinizi korumak ve kullanılmakta bulunan teknolojik altyapıdan en üst seviyede yararlanmanızı

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

IBM Güvenlik Sistemleri Yeni Nesil Güvenlik Bilgisi Toplama ve Olay Yönetimi

IBM Güvenlik Sistemleri Yeni Nesil Güvenlik Bilgisi Toplama ve Olay Yönetimi Yeni Nesil Güvenlik Bilgisi Toplama ve Olay Yönetimi 6 Aralık 2012 1 2012 IBM Corporation Gündem 2 Günümüzde BT güvenliği gereksinimi IBM güvenlik çerçevesi QRadar: Yeni Nesil Güvenlik Bilgisi Toplama

Detaylı

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Kaspersky Open Space Security: Release 2 İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Güncellenmiş uygulamalar Updated applications Release 2 uygulamaları: Kaspersky Anti-virus for Windows Workstations

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

TEİD VERİ İHLALLERİ. Etik ve İtibar Derneği. Av. Hande Kıstak. Siemens San. ve Tic.A.Ş.

TEİD VERİ İHLALLERİ. Etik ve İtibar Derneği. Av. Hande Kıstak. Siemens San. ve Tic.A.Ş. VERİ İHLALLERİ Etik ve İtibar Derneği Av. Hande Kıstak TEİD Siemens San. ve Tic.A.Ş. *Bu sunumda yer alan yazılı ve sözlü görüş ve değerlendirmeler sunumu yapan kişi/kişilerin kişisel değerlendirmeleri

Detaylı

Bilgi Güvenliği Eğitim/Öğretimi

Bilgi Güvenliği Eğitim/Öğretimi Bilgi Güvenliği Eğitim/Öğretimi İbrahim SOĞUKPINAR Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü İçerik Bilgi Güvenliği Eğitim/Öğretimi Dünyadaki Örnekler Türkiye deki Örnekler GYTE de Bilgi Güvenliği Dersi Sonuç ve

Detaylı

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 A/B TESTING Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 İÇERİK A/B Testi Nedir? A/B Testinin Amacı Nedir? A/B Testi Nasıl Uygulanır? A/B Testi Nerelerde Kullanılır? A/B Testi ile Nasıl Değişiklikler Yapılabilir? A/B Testi

Detaylı

Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH.

Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) Bilgisayarlar arasında veri haberleşmesini

Detaylı

Yatırımcı Sunumu. Mayıs 2018

Yatırımcı Sunumu. Mayıs 2018 Yatırımcı Sunumu Mayıs 2018 NOTICE 2 2018 İLK ÇEYREK GÖSTERGELER ŞİRKETİN ORTAKLIK YAPISINDAKİ DEĞİŞİM Doğan Holding'in hisselerinin raporlama tarihinden sonra Demirören Medya'ya devri BAZI ORTAKLIKLARIN

Detaylı

Kaspersky Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Güvenlik

Kaspersky Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Güvenlik Kaspersky Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Güvenlik 2018 KOBİ'lerin Kendilerine Özgü Sorunları ve Gereksinimleri Vardır Bulut BT'ye Geçiş Basit, hepsi bir arada çözüm Kullandığın kadar öde İzleme

Detaylı

İŞ AVANTAJI. TripAdvisor Danışma

İŞ AVANTAJI. TripAdvisor Danışma İŞ AVANTAJI TripAdvisor Danışma Neden TripAdvisor la çalışmalısınız? Konaklama işletmelerinin gelişmesine yardımcı oluyoruz. Dünya çapından konaklama işletmeleriyle işbirliği yapıyoruz Onları yenilikçi

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

DİJİTAL & SOSYAL MEDYA NIN GELENEKSEL MEDYA YA GÖRE AVANTAJLARI

DİJİTAL & SOSYAL MEDYA NIN GELENEKSEL MEDYA YA GÖRE AVANTAJLARI Düzen Değişti HAMİNNE DİJİTAL MEDYA & SOSYAL AĞ PAZARLAMA Haminne, dijital medya ve sosyal ağlar üzerinde; lokal ve ulusal pazarlama çözümleri üreten, şehir hedefli yayın ve yayıncıları ile yüz binlerce

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

Siber Güvenlik Risklerinin Tanımlanması / Siber Güvenlik Yönetişimi

Siber Güvenlik Risklerinin Tanımlanması / Siber Güvenlik Yönetişimi KURUMLAR İÇİN SİBER GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ÖLÇME TESTİ DOKÜMANI Kurumlar İçin Siber Güvenlik Önlemlerini Ölçme Testi Dokümanı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin siber güvenlik adına

Detaylı

Yeni Nesil Ağ Güvenliği

Yeni Nesil Ağ Güvenliği Yeni Nesil Ağ Güvenliği Ders 6 Mehmet Demirci 1 Bugün Taşıma katmanı güvenliği (TLS, SSL) İnternet katmanı güvenliği (IPSec) Kablosuz bağlantı güvenliği Güvenlik duvarları 2 SSL/TLS SSL ilk olarak Netscape

Detaylı

(... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...)

(... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...) (... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...) Programın Özellikleri; En son online tehditlere karşı korunun Endişelenmeden e-posta alıp gönderin, sohbet edin ve web'de gezinin - Norton İtibar Hizmeti:

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Adım Windows Server 2012'yi Yükleme Bilgisayarınız Windows Server 2012 yüklenmiş olarak teslim edildiyse, 1. Adım'ı atlayabilirsiniz. Yükleme Yönergeleri Yükleme yönergeleri,

Detaylı

Yatırımcı Sunumu. Mayıs, 2017

Yatırımcı Sunumu. Mayıs, 2017 Yatırımcı Sunumu Mayıs, 2017 DUYURU Bu sunum, herhangi bir menkul kıymet alımı için davet veya teklif niteliği taşımamakla birlikte sözleşme ya da taahhütün temelini oluşturmamaktadır. Bu belgede yer alan

Detaylı

İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı

İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı İçerik Kişisel Bilgilerin Korunması İnternet üzerinden saldırganların kullandığı yöntemler Virüsler Trojan (Truva Atı)

Detaylı

İşbu web sitesindeki malzemeler ve dokümanlar hiçbir surette değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yeniden yayınlanamaz.

İşbu web sitesindeki malzemeler ve dokümanlar hiçbir surette değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yeniden yayınlanamaz. GİZLİLİK VE GÜVENLİK İLKELERİ Bu beyan Keskin Color Kartpostalcılık A.Ş. nin gizlilik politikasını içerir. www.ekrandanbaskiya.com web sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı

Detaylı

TÜRK TELEKOM GRUBU 2012 YILSONU FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

TÜRK TELEKOM GRUBU 2012 YILSONU FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI TÜRK TELEKOM GRUBU 2012 YILSONU FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI Basın Bülteni 6 Şubat 2013 Güçlü Büyüme ve Karlılık 2012 de Devam Etti Türkiye nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri grubu Türk Telekom,

Detaylı

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Değineceğimiz konular Mobil ağa geçiş Mikro anlar önemlidir Mikro anlarla dolu bir dünyada başarılı olma Müşteri Eşleştirme Tanımadığınız kullanıcıları hedefleme

Detaylı

ABD de politika oluşturmada sanayinin rolü. Çok taraflı ticaret sisteminin faydaları çalıştayı Ankara, Turkiye 24-25 Eylül 2012

ABD de politika oluşturmada sanayinin rolü. Çok taraflı ticaret sisteminin faydaları çalıştayı Ankara, Turkiye 24-25 Eylül 2012 ABD de politika oluşturmada sanayinin rolü Çok taraflı ticaret sisteminin faydaları çalıştayı Ankara, Turkiye 24-25 Eylül 2012 Sunum içeriği ABD Tahıl konseyi Rolü ve fonksiyonları Açık, serbest ticaret

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

E-LIS: E-prints in Library and Information Science. İlkay Holt E-LIS Türkiye Editörü

E-LIS: E-prints in Library and Information Science. İlkay Holt E-LIS Türkiye Editörü E-LIS: E-prints in Library and Information Science İlkay Holt E-LIS Türkiye Editörü Açık Erişim Süreci Açık erişim, dijital, çevrimiçi, ücretsiz, telif hakları ve lisans sınırlamalarının en az düzeyde

Detaylı

Mobil Cihazlardan Web Servis Sunumu

Mobil Cihazlardan Web Servis Sunumu Mobil Cihazlardan Web Servis Sunumu Özlem Özgöbek Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2010 İnternet erişiminin yaygınlaşması ve artık mobil cihazlar üzerinden bile yüksek hızlı veri iletişimine

Detaylı

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ Mobil pazarlama nedir? Mobil pazarlama, tüke4cide sa7n alma isteği yaratma amacıyla, mobil mecra üzerinden ve/ veya mobil ürünler kullanılarak yapılan faaliyetler olarak tanımlanmaktadır. Bir başka ifadeyle;

Detaylı

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü BAŞLIK ALANI Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Her Yerden Ulaşılabilir Servislerle Yeni Bir Dünya TARIM Mobil Cihazlar Başrolde (Milyon Adet) 1.500 1.000 500 Akıllı Telefonlar Tabletler Bilgisayar

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bu bolümde;

BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bu bolümde; Bilgi Güvenliği Bu bolümde; Bilgi güvenliğinin önemini açıklayacak, Bilgi güvenliğine yönelik tehditleri kavrayacak, Sayısal dünyada kimlik yönetimi konusunda güvenlik acısından yapılması gerekenleri listeleyecek,

Detaylı

KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU. Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın.

KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU. Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın. KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın. Yammer Kullanım Örneği Kataloğu Yammer, güncelleştirmeleri paylaşmanızı,

Detaylı

Veritabanında Parola Saklamak için Algoritma Seçiminde Yapılan Yaygın Hatalar

Veritabanında Parola Saklamak için Algoritma Seçiminde Yapılan Yaygın Hatalar Veritabanında Parola Saklamak için Algoritma Seçiminde Yapılan Yaygın Hatalar Klasik güvenlik anlayışının temelinde olduğu gibi bilgi güvenliği felsefesinde de tedbir almada iki temel çeşit vardır. Bunlardan

Detaylı

AĞ ve SİSTEM GÜVENLİĞİ

AĞ ve SİSTEM GÜVENLİĞİ AĞ ve SİSTEM GÜVENLİĞİ Burak DAYIOĞLU ve Burç YILDIRIM {bd,by}@dikey8.com Bilişim Güvenliği ve Sorunlar Bilişim sistemlerine bağımlılığımız artıyor Güvenlik ihlalleri her yıl en azından ikiye katlanıyor

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

KABLOSUZ AĞ GÜVENLİĞİNE KURUMSAL BAKIŞ

KABLOSUZ AĞ GÜVENLİĞİNE KURUMSAL BAKIŞ KABLOSUZ AĞ GÜVENLİĞİNE KURUMSAL BAKIŞ Battal ÖZDEMİR Uzman Araştırmacı 15 Mart 2007, İstanbul Sunum İçeriği Kablosuz Ağlar Tehditler Riskler Kurumsal Yaklaşım 2 Neden Kablosuz Esneklik Mobil Veri Erişimi

Detaylı

Ders İ zlencesi. Ders Başlığı. Dersin amacı. Önceden sahip olunması gereken beceri ve bilgiler. Önceden alınması gereken ders veya dersler

Ders İ zlencesi. Ders Başlığı. Dersin amacı. Önceden sahip olunması gereken beceri ve bilgiler. Önceden alınması gereken ders veya dersler Ders Başlığı İnternette Güvenliğinizi Arttırın Dersin amacı Ders İ zlencesi Bu dersin amacı, katılımcıların İnternet'te karşılaşılabilecek kullanıcı, donanım ve bilgisayar ağı kaynaklı tehditler ve bu

Detaylı

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015 Şirket Profili Basın Kiti 2015 Bir Bakışta MCI MCI, stratejik ilişki ve aktivasyon çözümleri sunma hususunda dünya lideri olup toplantı, etkinlik, dernek ve kongre sektörlerinde 1987'den beri yeniliklere

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

------------------------------------------------- [SUB-TITLE 1] Özellikler

------------------------------------------------- [SUB-TITLE 1] Özellikler [TITLE] CitiDirect CitiDirect Online Bankacılık sistemi birçok alanda ödül almış, çok uluslu şirketlere ve finansal kuruluşlara sorunsuz, verimli ve web-tabanlı global bankacılık hizmetlerine güvenli erişim

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Kurumun otomasyon üzerindeki tüm bilgilerinin yönetimini, korunmasını, dağıtımını ve önemli işlevlerinin korunmasını düzenleyen kuralları ve uygulamaları belirlemeyi amaçlar. 2. KAPSAM: Bu talimat,

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR

ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR E-İŞ Elektronik İş (E-iş) Bilgi ve iletişim teknolojilerinin bir şirketin tüm aktivitelerini desteklemek amaçlı uygulanması Şirketin iç ve dış veri sistemlerini

Detaylı

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası Plus500 Ltd Gizlilik Politikası Gizlilik Politikası Plus500 Gizlilik Beyanı Müşterilerimizin ve web sitemizdeki ziyaretçilerin kişisel ve mali bilgilerinin gizliliği ve korunması en büyük önceliğimizdir.

Detaylı

ŞOK MARKETLER TİCARET A.Ş. 9 AYLIK FİNANSAL SONUÇLAR

ŞOK MARKETLER TİCARET A.Ş. 9 AYLIK FİNANSAL SONUÇLAR ŞOK MARKETLER TİCARET A.Ş. 9 AYLIK FİNANSAL SONUÇLAR 1 Kasım 2018 Türkiye nin satış gelirleri bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden biri olan ŞOK Marketler ve son 10 yılın en büyük

Detaylı

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Biz Kimiz? Hizmetlerimiz Türmob ve İşNet Ortaklığı Hizmetlerimiz ve Artılarımız Temel Süreçler Biz Kimiz? Türkiye İş Bankası'nın %100 iştiraki

Detaylı

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SUBASOFT Hakkımızda Subasoft yazılım, yazılım projelerinizi bütün olarak ele alır. Web site projelerini sadece kod yazmak ya da arayüz eklemek olarak görmüyoruz.firmanızın

Detaylı

SATIŞ. Microsoft Dynamics CRM. Satış verimliliğini artırın.

SATIŞ. Microsoft Dynamics CRM. Satış verimliliğini artırın. SATIŞ Microsoft Dynamics CRM Satış verimliliğini artırın. Dinamik İşletme Haline Gelin Çalışanlarınız: Satışa Daha Fazla Zaman Ayırsın Satış ekibinize doğal ve kolay anlaşılabilir bir CRM çözümü verin;

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

ALASTIAN WEB SİTESİNİN KULLANIM KOŞULLARI

ALASTIAN WEB SİTESİNİN KULLANIM KOŞULLARI ALASTIAN WEB SİTESİNİN KULLANIM KOŞULLARI Aşağıdaki Kullanım Koşulları, Alastian web sitesi için geçerlidir. Lütfen bu koşulları dikkatle okuyunuz. Bu koşullar, hak ve yükümlülükleriniz ile sizin için

Detaylı

DNS Nedir? HİKMET TÜYSÜZ

DNS Nedir? HİKMET TÜYSÜZ DNS Nedir? 14545568 HİKMET TÜYSÜZ DNS DNS, Domain Name System in kısaltılmış şeklidir. Türkçe karşılığı ise Alan İsimlendirme Sistemi olarak bilinir. DNS, 256 karaktere kadar büyüyebilen host isimlerini

Detaylı

w w w. n a r b u l u t. c o m

w w w. n a r b u l u t. c o m KOLAYCA YÖNETİN! Narbulut un size özel panelinden yetkileriniz dahilinde tüm bilgisayarlarınızın buluta yedeklemelerini kolayca yönetebilir ve kontrollerini yapabilirsiniz. Kullanıcı grupları oluşturabilir,

Detaylı

Google Hacking. Gelişmiş Google Operatörleri

Google Hacking. Gelişmiş Google Operatörleri Ön Söz Bilgisayar korsanları, önemli bilgiler içeren web uygulamalarına arama motorları sayesinde kolayca erişebiliyorlar. Hedeflenen anahtar kelimeler ile web sitelerinden önemli bilgiyi almak saniyeler

Detaylı

Raporda öne çıkanlar:

Raporda öne çıkanlar: BASIN BÜLTENİ Symantec Raporuna Ggöre Sspam(istenmenyen e-posta) ggönderen Kkişiler Ttatiller ve Kküresel Ççapta İilgi Ggören eetkinlikleri Ffırsat Oolarak Kkullanıyor Aralık 2011 ile Ocak 2012 arasındaki

Detaylı

Yatırımcılara dünyayı vadediyoruz.

Yatırımcılara dünyayı vadediyoruz. Yatırımcılara dünyayı vadediyoruz. Akbank T.A.Ş. B Tipi Franklin Templeton Şemsiye Fonu na Bağlı Yabancı Menkul Kıymetler Alt Fonları Akbank - Franklin Templeton işbirliği ile dünya çapında yatırım fırsatı:

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR. Bosad Genel Sekreterliği

ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR. Bosad Genel Sekreterliği ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Endüstriyel koruyucu boyalar talep hacminin %5 ini ve küresel boya satışlarının %7 sini oluşturmaktadır. Koruyucu boyaların hacimsel

Detaylı

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma Yayınlanan Temmuz 2016 Konular Hareketli Arama Tüketicilerin aklına takılan soruları yanıtlamanın en kolay yolu bazen gerçek

Detaylı

LOUPE, IP Data ağlarında çalışan katma değerli servislerinizi kolaylıkla izlemenizi sağlar. www.netas.com.tr

LOUPE, IP Data ağlarında çalışan katma değerli servislerinizi kolaylıkla izlemenizi sağlar. www.netas.com.tr LOUPE, IP Data ağlarında çalışan katma değerli servislerinizi kolaylıkla izlemenizi sağlar. www.netas.com.tr IP Tabanlı Servis Oturumlarınızı İzlemenin Kolay Yolu Loupe, Katma Değerli Servislerinizi IP

Detaylı

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem. 85,000 Aktif Müşteri

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem. 85,000 Aktif Müşteri 900+ Çalışan 45 Ülke 800+ İş Ortağı 2.500 Kişilik Ekosistem 85,000 Aktif Müşteri Kişisel bilgisayarlar için uygulama yazılımları geliştirmek üzere 1984 yılında kurulan Logo, Türkiye nin yenilikçi yazılım

Detaylı

E-İmza Kavramı. Bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlayan sayısal imzaları da içermektedir.

E-İmza Kavramı. Bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlayan sayısal imzaları da içermektedir. E-İmza Bilişim E-İmza Kavramı 2 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu nda elektronik imza, Başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ (PZL208U)

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ (PZL208U) DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ (PZL208U)

Detaylı

www.labristeknoloji.com

www.labristeknoloji.com www.labristeknoloji.com İçerik Üretici Profili Bilişim Güvenlik Sektörü Hakkında Ürünler ve Hizmetler Rekabet Avantajları Şirket Performansı Hedeflerimiz 02.09.2009 www.labristeknoloji.com 2 İçerik Üretici

Detaylı

Gönüllü Çağrısı! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti (RDS) İncelemesi (eski adıyla WHOIS2)

Gönüllü Çağrısı! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti (RDS) İncelemesi (eski adıyla WHOIS2) Gönüllü Çağrısı! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti (RDS) İncelemesi (eski adıyla WHOIS2) Hoşgeldiniz! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti veya RDS (önceden WHOIS) İncelemesinin ne hakkında olduğunu öğrenmekle ilgileniyor

Detaylı

Script. Statik Sayfa. Dinamik Sayfa. Dinamik Web Sitelerinin Avantajları. İçerik Yönetim Sistemi. PHP Nedir? Avantajları.

Script. Statik Sayfa. Dinamik Sayfa. Dinamik Web Sitelerinin Avantajları. İçerik Yönetim Sistemi. PHP Nedir? Avantajları. Script Statik Sayfa Dinamik Sayfa Dinamik Web Sitelerinin Avantajları İçerik Yönetim Sistemi PHP Nedir? Avantajları Dezavantajları Script HTML kodları arasına yerleştirilen küçük kodlardır. Web sayfalarında

Detaylı

Altyapı Güvenliği. Prof. Dr. Eşref ADALI www. Adalı.net

Altyapı Güvenliği. Prof. Dr. Eşref ADALI www. Adalı.net Altyapı Güvenliği Prof. Dr. Eşref ADALI www. Adalı.net Altyapı Elemanları İşistasyonu Göbek Yönlendirici Sunucu Yineleyici Telsiz Erişim Noktası Arabirim Köprü Güvenlik duvarı Anahtarlayıcı Modem İşistasyonu

Detaylı

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords?

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords? 1 Google Adwords Adwords, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Adwords ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Detaylı

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları DIGINEWS 2015 Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları Anlık İleti Uygulamaları Anlık mesajlaşma, internet üzerinden gerçek zamanlı olarak ileti transferi sağlayan bir online mesajlaşma şeklidir. Mart

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ. AKILLI FİYAT ARAMA MOTORU TiLQi.NET

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ. AKILLI FİYAT ARAMA MOTORU TiLQi.NET İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ AKILLI FİYAT ARAMA MOTORU TiLQi.NET Bitirme Ödevi Kadir Kemal Dursun 040000643 Hakan Demirtaş 040000684 Bölüm : Bilgisayar Mühendisliği Anabilim

Detaylı

VERISIGN DAĞITILMIŞ HIZMET REDDI TREND RAPORU SAYI 3 2014'ÜN 3. ÇEYREĞI

VERISIGN DAĞITILMIŞ HIZMET REDDI TREND RAPORU SAYI 3 2014'ÜN 3. ÇEYREĞI VERISIGN DAĞITILMIŞ HIZMET REDDI TREND RAPORU SAYI 3 IÇERIKLER YÖNETİCİ ÖZETİ 3 NDE VERISIGN TARAFINDAN GÖZLENEN DDOS SALDIRI TRENDLERI 4 Saldırı Boyutuna Göre Azaltmalar 4 Sektöre Göre Azaltmalar 5 Saldırı

Detaylı

Programatik Ekosistem

Programatik Ekosistem Programatik Ekosistem İçerik 1. Programatik Ekosistem 2. Programatik Teknolojiler 3. IAB Türkiye Girişimleri EMEA da programatik kullanımı oranı: %92 Görüntülü reklam kampanyaları için programatik kullananların

Detaylı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı

WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress ile Web Sayfası Tasarımı WordPress nedir? WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.wordpress açık kaynaklı bir yazılım

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

KOŞULLAR VE SÜRELER Koşullar ve Süreler 1. Tanımlar Bu koşul ve süreler bağlamında, aşağıdaki kelimeler, karşılarında yazan anlamlara geleceklerdir. DataSafe Storage Limited, Ticaret Sicilinde 02674267

Detaylı

Veritabanı Güvenliği ve Savunma Algoritmaları

Veritabanı Güvenliği ve Savunma Algoritmaları Veritabanı Güvenliği ve Savunma Algoritmaları Ders Kavramı - Veritabanında tehdit kavramı - Kullanıcılardan kaynaklanan iç tehditler ve bunların bertaraf edilmesi için geliştirilen güvenlik algoritmalarının

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

MPS. Multi-service Platform System Powered by QIHAN

MPS. Multi-service Platform System Powered by QIHAN MPS Multi-service Platform System Powered by QIHAN Düşük çalışan memnuniyeti ile daha Önsöz Geleneksel perakende işletmeler, ayak Esnek olmayan pazarlama tanıtımı yüksek ve daha yüksek trafiğini sürekli

Detaylı

Ariba Cloud Services İçin Hizmet Düzey Programı. Güvenlik Diğer Konular

Ariba Cloud Services İçin Hizmet Düzey Programı. Güvenlik Diğer Konular Ariba Cloud Services İçin Hizmet Düzey Programı Hizmete Erişilebilirlik Garantisi Güvenlik Diğer Konular 1. Hizmete Erişilebilirlik Garantisi a. Uygulanabilirlik. Hizmete Erişilebilirlik Garantisi, ilgili

Detaylı

BANKALARARASI KART MERKEZİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANKALARARASI KART MERKEZİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANKALARARASI KART MERKEZİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANKALARARASI KART MERKEZİ A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2016 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Genel Bilgiler 4 Bankalararası

Detaylı

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com Powered by www.etgigrup.com www.vedubox.com Entegre E-Eğitim Sistemi Uzaktan Eğitim Sisteminiz 1DK da Hazır! Kolay Basit İnovatif Esnek Entegre Entegre Eğitim Platformu Uzaktan Eğitim, e-eğitim, Online

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş.

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. Yatırımcı Sunumu Haziran 08 1 SUNUM PLANI Yaşar Grubuna Genel Bakış Et & Et Ürünleri Sektörü AB Uyum Süreci Şirkete Genel Bakış Finansal Göstergeler Satış Prosedürü

Detaylı

Yatırımcı Sunumu 2014 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçlar

Yatırımcı Sunumu 2014 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçlar Yatırımcı Sunumu 2014 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçlar M. Buğra Koyuncu İcra Kurulu Başkanı Gülnur Anlaş İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Hukuk ve Mali İşler 9 Mayıs 2014 Yasal Uyarı Bu sunum, Şirket hakkında

Detaylı

Web Uygulama Güvenliği Kontrol Listesi 2010

Web Uygulama Güvenliği Kontrol Listesi 2010 Web Uygulama Güvenliği Kontrol Listesi 2010 1 www.webguvenligi.org Web uygulama güvenliği kontrol listesi 2010, OWASP-Türkiye ve Web Güvenliği Topluluğu tarafından güvenli web uygulamalarında aktif olması

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı

Google Site Araması Kuruluşunuz İçin Google Web Sitesi Araması

Google Site Araması Kuruluşunuz İçin Google Web Sitesi Araması Google Site Araması Veri Sayfası Google Site Araması Kuruluşunuz İçin Google Web Sitesi Araması Google Site Araması Daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: http://www.google.com/enterprise/search/

Detaylı