SUNUM AKIŞI. GİRİŞ ORPHEUS Türkiye Sağlık Bilimleri Enstitülerinin ORPHEUS Standartlarına Uyumu Sonuç

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SUNUM AKIŞI. GİRİŞ ORPHEUS Türkiye Sağlık Bilimleri Enstitülerinin ORPHEUS Standartlarına Uyumu Sonuç"

Transkript

1

2 SUNUM AKIŞI GİRİŞ ORPHEUS Türkiye Sağlık Bilimleri Enstitülerinin ORPHEUS Standartlarına Uyumu Sonuç

3 Ünlü bilim adamı Carl Sagan, şöyle der: Bilim, bir bilgiler bütünü olmaktan çok, bir düşünme yoludur.

4 Danışmanlık, lisansüstü eğitimin en önemli, en yararlı ve de en fazla özen isteyen süreçlerinden biridir. Danışmanlığını yaptığınız öğrencinin yönetimi oldukça zordur. Lisansüstü öğrencinin yeni statüsü de, yeni başlayan biri için oldukça zordur.

5 Tüm bu zorluklar uygun yöntemler ve davranışlarla aşıldığında, Danışman-Lisansüstü öğrenci ilişkisi, akademik yaşamın en keyifli ve en ödüllendirici süreçlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

6 (2005) PhD Education in European Standards

7 ORPHEUS 2016

8 ORPHEUS ÜYESİ OLAN TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİ 1. Dokuz Eylül University (İzmir) 2. Hacettepe University (Ankara) 3. Kocaeli University (Kocaeli) 4. Marmara University (Istanbul) 5. Celal Bayar University (Manisa) 6. Gaziantep University (Gaziantep) 7. Koç University (Istanbul) 8. Acıbadem University (Istanbul) 9. Bezmi-Alem University (Istanbul)

9 SUNUM AKIŞI GİRİŞ ORPHEUS Türkiye Sağlık Bilimleri Enstitülerinin ORPHEUS Standartlarına Uyumu Sonuç

10 STANDARTLAR 1. Araştırma Ortamı 2. Program Çıktıları 3. Kayıt ve Kabul Koşulları 4. PhD Eğitim Programları 5. Danışmanlık Kriterleri 6. PhD Tezi 7. Tezin Değerlendirilmesi 8. Kurumun Yapısı YÖK Yasası (1982) Lisansüstü Eğitim Enstitülerinin Yapılanmasının çerçevesini oluşturmuş; PhD Eğitiminin kalitesinin denetlenmesi yolunu açmıştır.

11 Türkiye de Doktora Eğitiminin Olumlu Yönleri: Lisansüstü Eğitim Enstitülerinin yapılandırılması Araştırma kültürünün desteklenmesi Araştırmanın nispeten güçlü alt yapısı EU projelerine ilginin artması Uluslararası dergilerde araştırma yazılarının sayı ve kalitesinin artması (1982 YÖK yasası yapılanmayı, kaliteyi ve standardizasyonu güvence altına almıştır.)

12 PhD eğitiminin süresi gereksiz uzundur! % mezunlar (Prof. Hakan ORER)

13 ORPHEUS: PhD Eğitim Programları 3-4 yıllık tam zamanlı araştırmayı güvence altına almalıdır. Yapılandırılmış dersler 6 aydan (30 ECTS) fazla olmamalıdır. Etik dersi zorunlu olmalıdır.

14 ORPHEUS: Aktarılabilir Beceriler Uluslarası İletişim Becerlieri Eğitim Becerileri Dil becerileri Araştırma Proje Yönetimi Networking becerileri Araştırmanın Sunumu... (YAPILANDIRILMIŞ BİR HAVUZ OLUŞTURULMALI)

15 ORPHEUS: DANIŞMANLIK Danışmanlık kriterleri tanımlanmalıdır. Danışmanlık kursları tavsiye edilmektedir.

16 ORPHEUS: DANIŞMANLIK Danışman, doktora sürecinin başında belli olmalıdır. Öğrenci, danışmanını seçebilmelidir.

17 DEÜ-Sağlık Bilimleri Enstitüsü (2006- ) NEDEN DANIŞMANLIK BECERİLERİ ÇALIŞTAYI? Lisansüstü eğitimin başarısı, kalitesi Danışmanlardan gelen talepler DEÜ-SBE nin araştırmayı güçlendirme misyonu...

18 DANIŞMANLIK EĞİTİMİ Çalıştayları Dokuz Eylül Ü. SBE ( ) 8 ADET Ankara Üniversitesi (2006) Marmara Üniversitesi (2007) (Sempozyum) Mersin Üniversitesi ( ) İstanbul Teknik Üniversitesi ( 2006) Cluj-Napoca (2009) Sofya Üniversitesi ( ) Atina (2010 ve 2016) Opatija (Hırvatistan) (2010) İzmir Ekonomi Üniversitesi ( )

19 Mersin, 24 Nisan 2008

20 Doğaçlama öğrenilen bir süreç deği eğiticilerin eğitimi gerekli! Ph D eğitimine uluslar arası bakış kazandırma Süreci planlama Öğrenci ile danışman arasında sağlıklı, uyumlu bir etkileşim geliştirme PhD eğitici kursları Öğrenci ve eğitici beklentilerini tartışma Danışmanın farklı rollerini belirleme Koçluk becerilerini geliştirme (geri bildirim verme, öğrenmeyi kolaylaştırma, iletişim becerileri vb) (2005, Aalborg University, PhD SUPERVISOR COURSE )

21 TEZİN KALİTESİ Tezin kalitesinin ölçülmesinde, en az üç adet in extenso araştırma makalesinin uluslararası kabul görmüş hakemli dergilerde yayımlanmış/gönderilmiş/ hazırlık aşamasında olması gerekmektedir.

22 TEZİN DEĞERLENDİRİLMESİ Tez jürisi üniversite dışından olmalıdır! Danışman jüri üyesi olmamalıdır.. TR: Durum böyle değil... FAKAT: YÖK bu durumu değiştirmiştir: Danışman oy hakkı olmaksızın jüri üyesi olabilir Yönetim Kurulu onayı ile (Nisan 2016)-Bu durumda jüri üyesi sayısı 6 olur.

23

24 ORPHEUS STANDARDLARINA UYMAYAN HUSUSLAR PhD Eğitiminde ders yükünün ağır olması Tezin geç başlaması Aktarılabilir Beceri derslerinin yeterli olmaması Etik dersinin zorunlu olmaması Tez savunma kriterleri (makale/manuskript) Danışmanlık kriterleri/oy hakkı/atanma prosedürü

25 ORPHEUS ETİKETİ ORPHEUS Etiket Komisyonunun yapılandırılması (2012) Pilot Çalışma için Seçilen 6 Üniversite: Copenhag, Karolinska, Graz, Köln, Belgrad ve Dokuz Eylül (Izmir)

26 DOKUZ EYLUL ÜNİVERSİTESİ (DEU) SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ OPHEUS STANDARTLARINA UYUM İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLEN DEĞİŞİKLİKLER Orpheus Önerileri DEU Yeniden Düzenlemeleri Açıklama 1. Programlar üzerinde daha fazla merkezi kontrol Tüm PhD Progrmlarında: 1. Bilim, Araştırma Kültürü ve Aktarılabilir Beceriler adı altında bir grup ders (Grup 1), tüm doktora programlarında seçmeli ders olarak düzenlenmiştir. İki yeni ders: Eğitim Becerileri ve Kişisel Gelişim Becerileri (liderlik, vb) eklendi 2. Kabul prosedürlerinde üniformite 2. Programlarda kuramsal derslerin ağırlığı azaltılmalıdır. sağlandı. Ders dönemi dört yarıyıldan (120 AKTS) üçyarıyıla (90 AKTS) indirildi. Yeni Uygulama Esasları nda,, 90 AKTS den 30u, seçilmiş araştırma konularını işleyen derslere ayrılmıştır (danışmanlarla) (Böylece, teorik ders yükü daha da azaltılmıştır). Tez projesi en az 2.5 yılı kapsamak tadır (ORPHEU S Önerisi). 3. Zorunlu bir Etik dersi yapılandırılmalıdır. Sağlık Bilimlerinde Etik II veya, TIP etiği dersi yapılandırılmıştır.

27 4. Doktora eğitim süresine net bir sınır getirilmeli. 1.PhD eğitim programı toplam 4 yıl için yapılandırılmıştır (240AKTS). Please See Annex 5 5. Tez Değerlendirme Jürisinin net bağımsızlığı sağlanmalı ve tezin değerlendirmesi ve savunması dış ağırlıklı jüri tarafından yapılmalı.. 2. Gereken durumlarda (Klinik PhD, dışarıda çalışıyor olmak veya sağlık sorunu) nedenleri ile 6 yıla kadar uzatılabilir 1. Üniversite dışından jüri üyesi sayısı birden ikiye çıkartıldı. Bir üye de bölüm dışından. 2. Danışman oy kullanamıyorjüri üye sayısı 6 ya çıkartıldı. 3. Jüri üyeleri önce yazılı rapor hazırlıyorlar. 4. Nihai karar Tezin sözlü savunmasından sonra veriliyor. YÖK üm Nisan 2016 düzenlemesinde, danışman ın oy hakkı Yönetim Kurullarına bırakılıyor.

28 ORPHEUS ETİKETİ AÇISINDAN TÜRKİYE DE ÜNİVERSİTELERİN DURUMU: 1. Dokuz Eylül Üniversitesi: 2014 de ORPHEUS etiketini aldı. 2. Hacettepe Üniversitesi: 4 Aralık 2017 de ziyaret gerçekleşti. 3. Kocaeli, Celal Bayar ve Acıbadem Üniversiteleri: Soru formu üzerinde çalışıyorlar (Birinci basamak)

29 ORPHEUS ETİKET İNİN BASAMAKLARI 1. ORPHEUS un Kurumsal üyesi olmak 2. Labelling questionnaire i doldurmak ve İngilizce Web-Sitesini hazırlamak; Başarılı bulunursa- ORPHEUS Sertifika sı kazanılır. 3. ORPHEUS delegasyonunun ziyareti BAŞARILI BULUNURSA, ETİKET KAZANILIR. 4. BAŞARILI BULUNMAZSA, DÜZELTME VERİLİR. 5. DÜZELTME RAPORU BAŞARILI BULUNURSA: ORPHEUS ETİKETİ

30 SONUÇ Türkiye de Üniversitelerin Sağlık Bilimleri Enstitüleri son on yılda çok büyük gelişme gösterdiler. ORPHEUS un bu olumlu gelişme üzerinde katkısı vardır.

31 KAYNAKLAR GUNER-AKDOGAN, G. Reforming the PhD: Dokuz Eylül Graduate School of Health Sciences, Izmir, Turkey. 9 th Annual Meeting, EUA-CDE, June, 2016, Rivira I Virgili University, Tarragona, Spain. GUNER-AKDOGAN G. Postgraduate Education Workshops as a Model of Education and Discussion Platforms. In: CASTANHO MARB & GÜNER-AKDOGAN G, The Researching, Teaching and Learning Triangle, 2012; Springer, New York Dordrecht Heidelberg London: pp MULVANY M. Biomedical PhD Education- An International Perspective. Basic and Clinical Pharmacology & Toxicology 2013; 112: GUNER-AKDOGAN, G, ORER, H & YILDIZ, S. PhD Education Programmes in Graduate Schools of Health Sciences in Turkey. Orpheus, Vienna, April, Conference Book. LACKOVİC Z & GUNER G. ORPHEUS standards and the European Vision in Biomedicine and Health Sciences. MÜSBED 2012;2(Suppl. 2):S43-S45 NERAD M, HEGGELUND M (eds): Toward a Global PhD, Univ Washington Press 2008 ORPHEUS consensus documents 2004, 2005, 2007, 2009, 2010, 2011, and

32 TEŞEKKÜRLER.... Tüm katılımcılara Kocaeli Ün. SBE ye

33 İletişim Bilgileri: Prof. Dr. Gül GÜNER AKDOĞAN ORPHEUS WEB-SITE:

34 ORPHEUS ETHICS IN SCIENCE MODULE ORPHEUS ETHICS IN SCIENCE MODULE at DIBSS / Dubrovnik International Bioethics Summer School From the June 19th to the June 25th 2017 Dubrovnik International Bioethics Summ Directors of the module are: Ana Borovečki (MD, PhD) and Zdravko Lacković (MD, P 1. Ethics and Scientific Research 2. Scientific Misconduct 3. Publication Ethics Issues 4. Practice Examples- How to Teach Ethics in Science 5. Round table discussion: Can we create a pledge like Hippocratic Oath for ethics in science for young researchers? Lecturers: 1) Zdravko Lacković, MD, PhD, School of Medicine, University of Zagreb, President ex-officio, ORPHEUS executive committee member ` 2) Ana Borovečki, MD,PhD, School of Medicine, University of Zagreb, ORPHEUS tr We are looking forward to seeing you in Dubrovnik. Applications:

29. Türkiye Sağlık Bilimleri Enstitüleri Toplantısı Bezmialem Vakıf Üniversitesi AVRUPA DA DOKTORA EĞİTİMİNE BAKIŞ VE ORPHEUS. Prof.

29. Türkiye Sağlık Bilimleri Enstitüleri Toplantısı Bezmialem Vakıf Üniversitesi AVRUPA DA DOKTORA EĞİTİMİNE BAKIŞ VE ORPHEUS. Prof. 29. Türkiye Sağlık Bilimleri Enstitüleri Toplantısı Bezmialem Vakıf Üniversitesi AVRUPA DA DOKTORA EĞİTİMİNE BAKIŞ VE ORPHEUS Prof. Gül Güner Akdoğan İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Esma ESGİN GÜNDER

Yrd. Doç. Dr. Esma ESGİN GÜNDER ÖZGEÇMİŞ Yrd. Doç. Dr. Esma ESGİN GÜNDER Doğum Yeri ve Yılı : Bandırma / 977 Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. Yabancı Dili : İngilizce Çalışma Alanı : Eğitim Sosyolojisi Mail Adresi : esma.esgin@bayar.edu.tr Tel

Detaylı

Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı

Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı Tezli Yüksek Lisans Programı En az 7 adet ders, 21

Detaylı

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS)

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS) DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS) Kontenjan İlanı Anabilim Dallarından gelen kontenjan talepleri, Enstitü Yönetim Kurulu tarafından değerlendirildikten sonra Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE

Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Evliya Çelebi Yerleşkesi (3100) KÜTAHYA Doğum Yeri ve Yılı: Isparta/Yalvaç Cep Telefonu: Telefon:765031-58 E-posta:

Detaylı

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulunda

Detaylı

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulunda

Detaylı

Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi, Uzmanlık Eğitiminin Doktora Eşdeğerliliği

Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi, Uzmanlık Eğitiminin Doktora Eşdeğerliliği Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi, Uzmanlık Eğitiminin Doktora Eşdeğerliliği Dr Recep ÖZTÜRK İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı rozturk@istanbul.edu.tr;

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Bahar Keçeli-Kaysılı, Ph. D. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü (0312) 363-3350/7104 bkaysili@ankara.edu.

Bahar Keçeli-Kaysılı, Ph. D. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü (0312) 363-3350/7104 bkaysili@ankara.edu. Bahar Keçeli-Kaysılı, Ph. D. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü (0312) 363-3350/7104 bkaysili@ankara.edu.tr Uzmanlık Alanları İletişim, dil gelişimi ve sosyal etkileşim

Detaylı

Öğretim Üyesi Gözetiminde Psikolojide İleri Araştırma II (PSY 407) Ders Detayları

Öğretim Üyesi Gözetiminde Psikolojide İleri Araştırma II (PSY 407) Ders Detayları Öğretim Üyesi Gözetiminde Psikolojide İleri Araştırma II (PSY 407) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Öğretim Üyesi Gözetiminde Psikolojide İleri

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. AYŞE ELİTOK KESİCİ

Yrd.Doç.Dr. AYŞE ELİTOK KESİCİ Yrd.Doç.Dr. AYŞE ELİTOK KESİCİ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları Ve Öğretim Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri 1991-1996 Lisans Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Eğitim

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Öğretim Yılı

Derece Bölüm/Program Üniversite Öğretim Yılı ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Yrd. Doç. Dr. Ebru Erek Kazan Doğum Tarihi: 15 Kasım 1978 Derece Bölüm/Program Üniversite Öğretim Yılı Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 1995-1999

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Yalçın BAY 2. Doğum Tarihi: 05.01.1973 3. Unvanı: Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu. Yıl. Derece Alan Üniversite

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Yalçın BAY 2. Doğum Tarihi: 05.01.1973 3. Unvanı: Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu. Yıl. Derece Alan Üniversite ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Yalçın BAY 2. Doğum Tarihi: 05.01.1973 3. Unvanı: Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Post Doktora Doktora Yüksek Lisans Lisans Departman of Teacher

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ DERS ÖNERİ FORMU

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ DERS ÖNERİ FORMU İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ DERS ÖNERİ FORMU 1. GENEL BİLGİLER Dersin Adı Kodu Güz Bahar Teori (saat/hafta) Uygulama/Lab (saat/hafta) Yerel Kredi AKTS BA/EBA/EISL /FIN 597 X 0 0 0 10 Ön-Koşul(lar) Yok Dersin

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARI İLE DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖZETİ VE SONUÇLARI PROF. DR. H. RIZA GÜVEN

ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARI İLE DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖZETİ VE SONUÇLARI PROF. DR. H. RIZA GÜVEN İstanbul Üniversitesi ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARI İLE DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖZETİ VE SONUÇLARI PROF. DR. H. RIZA GÜVEN YENİ PROGRAM AÇILMASI İhtiyaçlara göre güncellenmiş işbirliği/ortak program

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Celal Deha DOĞAN. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ölçme ve Değerlendirme Bilim Dalı- Doktora

Yrd. Doç. Dr. Celal Deha DOĞAN. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ölçme ve Değerlendirme Bilim Dalı- Doktora Yrd. Doç. Dr. Celal Deha DOĞAN Öğrenim Durumu Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ölçme ve Değerlendirme Bilim Dalı- Doktora- 2005-2011 Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ölçme ve

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lise Fen Galatasaray Lisesi

Derece Alan Üniversite Yıl Lise Fen Galatasaray Lisesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Dr. Öğr.Üyesi ESRA DEMİRBAŞ 2. Doğum Tarihi: 10.03.1965 3. e-posta: Esra.demirbas@yeniyuzyil.edu.tr 4. Unvanı: Öğretim Üyesi/Dekan Yardımcısı 5. Öğrenim Durumu: Bahçeşehir Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Y. Lisans Matematik Eğitimi University of Warwick 2010 Y. Lisans Matematik Eğitimi University of Cambridge 2012

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Y. Lisans Matematik Eğitimi University of Warwick 2010 Y. Lisans Matematik Eğitimi University of Cambridge 2012 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Gülay BOZKURT İletişim Bilgileri: Adres: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Oda No: 403 Odunpazarı/Eskişehir Telefon: 0(222) 2293123 1676 email: gbozkurt@ogu.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anadolu Üniversitesi 2003

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anadolu Üniversitesi 2003 Adı Soyadı : Esra EREN Doğum Tarihi : 08.12.1980 Unvanı Öğrenim Durumu : Yrd.Doç.Dr. : Doktora ÖZGEÇMİŞ Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anadolu Üniversitesi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Seminer MES

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Seminer MES DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Seminer MES 680 2 3+0 0 0 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Doktora Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Doç.

Detaylı

Arş. Gör. Mustafa BAKIR

Arş. Gör. Mustafa BAKIR Arş. Gör. Mustafa BAKIR Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü İlköğretim Matematik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon: 274-265

Detaylı

Stratejik Pazarlama Yönetimi Açısından Marka ve Satış İlgisi, (Yüksek Lisans), Marmara Üniversitesi, 2002, Danışman: Prof.Dr.

Stratejik Pazarlama Yönetimi Açısından Marka ve Satış İlgisi, (Yüksek Lisans), Marmara Üniversitesi, 2002, Danışman: Prof.Dr. 1. Adı Soyadı : Meysure Evren ÇELİK 2. Doğum Tarihi : 05/09/1977 3. Ünvanı : Dr.Öğr.Üye. 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme İstanbul Üniversitesi İşletme 1999 Fakültesi

Detaylı

Diplomatik Yazışma I (IR401) Ders Detayları

Diplomatik Yazışma I (IR401) Ders Detayları Diplomatik Yazışma I (IR401) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Diplomatik Yazışma I IR401 Seçmeli 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili

Detaylı

***700 Yüksek Lisans Seminer Dersi (0-2)Kredisiz AKTS: 12 ***700 MSc Seminar (0-2)Non-Credit ECTS:12

***700 Yüksek Lisans Seminer Dersi (0-2)Kredisiz AKTS: 12 ***700 MSc Seminar (0-2)Non-Credit ECTS:12 Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı tüm Lisansüstü Programların ders kataloglarında 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Bahar döneminden itibaren uygulanmak üzere aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır. Bu nedenle

Detaylı

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ Baş YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik Takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

TUĞBA YARDIMCI YARDIMCI DOÇENT

TUĞBA YARDIMCI YARDIMCI DOÇENT TUĞBA YARDIMCI YARDIMCI DOÇENT E-Posta Adresi : tugbayardimci@hotmail.com Telefon (İş) : 3682715588 Telefon (Cep) : Faks : Adres : Sinop Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü/Sinop Öğrenim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Beden Eğitimi Öğretmenliği. Eğitim Yönetimi, Denetimi, Ekonomisi ve Planlaması

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Beden Eğitimi Öğretmenliği. Eğitim Yönetimi, Denetimi, Ekonomisi ve Planlaması ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Deniz Erdağ Doğum Tarihi: 07.06.1979 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Beden Eğitimi ve Spor Yakın Doğu Üniversitesi 2002 Yüksekokulu

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Programlar için Yeni Başvurular: Haziran/Temmuz Açıklamalar Başlangıç Bitiş Yabancı uyruklu adayların başvuru tarih aralığı Enstitüye yapılacaktır 11.06.2012

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

İstanbul Üniversitesi. Çerçeve Yönetmeliği Kapsamında Türkiye de Doktora Çalışmalarının Kurumsal Yapısı, İşleyişi ve Öneriler

İstanbul Üniversitesi. Çerçeve Yönetmeliği Kapsamında Türkiye de Doktora Çalışmalarının Kurumsal Yapısı, İşleyişi ve Öneriler İstanbul Üniversitesi Çerçeve Yönetmeliği Kapsamında Türkiye de Doktora Çalışmalarının Kurumsal Yapısı, İşleyişi ve Öneriler 1. Türkiye de doktora eğitiminin Avrupa ya benzer şekilde usta-çırak ilişkisi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi Devam ediyor.

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi Devam ediyor. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Dilara YAYA 2. Doğum Tarihi : 26 Temmuz 1986 3. Unvanı : Araştırma Görevlisi 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi 2012

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Okul Adı Bölüm Mezuniyet Yılı Bahçelievler Deneme

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Okul Adı Bölüm Mezuniyet Yılı Bahçelievler Deneme ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Kübra YILMAZ ŞENYÜZ Doğum Tarihi: 28/05/1987 Derece Okul Adı Bölüm Mezuniyet Yılı Lise Bahçelievler Deneme 2004 - Mezun Lisesi Lisans Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Accounting and Finance Hull University

ÖZGEÇMİŞ. Accounting and Finance Hull University ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Arzu ŞAHİN İletişim Bilgileri Adres : Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Ziyapaşa Yerleşkesi, Kurtuluş Mah. Sabuncu Bulv. MNS Plaza no:50, 01130, Seyhan / Adana / Türkiye Telefon

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ ADI SOYADI: Latife Utaş Akhan DOĞUM TARİHİ: 28 Aralık 1979 YABANCI DİL: İngilizce ( Aralık 2007 ÜDS: 71.250) Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl lisans

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Doktora Tez İzleme Komitesi, Doktora Tez İzleme Komitesi Raporu ve Tez Savunma Sınavı Uygulamalarına İlişkin İlke Kararları 1- Necmettin Erbakan

Detaylı

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI (Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü) BİRİM FAALİYET RAPORU Manisa / 2019 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon...

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. GÖZDE İNAL KIZILTEPE

Yrd.Doç.Dr. GÖZDE İNAL KIZILTEPE Yrd.Doç.Dr. GÖZDE İNAL KIZILTEPE Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitim Bilgileri Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul 1999-2003 Lisans Hacettepe Üniversitesi Öncesi 2003-2006 Yüksek

Detaylı

20. ENSTİTÜLERE GÖRE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ SAYILARI NUMBER OF GRADUATE STUDENTS IN THE VARIOUS GRADUATE SCHOOLS

20. ENSTİTÜLERE GÖRE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ SAYILARI NUMBER OF GRADUATE STUDENTS IN THE VARIOUS GRADUATE SCHOOLS 124 TÜRKİYE TOPLAMI T 20971 16738 4233 71398 50986 20412 10693 8329 2364 TOTAL FOR TURKEY K 6856 5444 1412 24797 17661 7136 3981 3173 808 E 14115 11294 2821 46601 33325 13276 6712 5156 1556 ÜNİVERSİTELER

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖĞR.GÖR. ELİF SUNGUR Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü İletişim Bilgileri: elifsungur@maltepe.edu.tr +90216 626 10 50 2744 İletişim Fakültesi B 505 Eğitim Bilgileri: Lisans Yüksek Lisans Doktora Derece

Detaylı

International Journal of Progressive Education, 6(2), 27-47.

International Journal of Progressive Education, 6(2), 27-47. ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: AYŞE AYPAY Doğum Tarihi: 24 02 1969 Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Bölümü Ankara Üniversitesi 1989 Y. Lisans

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. SAFİYE ÖZVURMAZ

Yrd.Doç.Dr. SAFİYE ÖZVURMAZ Yrd.Doç.Dr. SAFİYE ÖZVURMAZ Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri 1989-2008 Lisans Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu He 1998-2001 Yüksek Lisans

Detaylı

Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA

Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA ÖZGEÇMİŞ 1958 Eskişehir doğumludur. 1982. Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans, 2002 Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde hemşirelik esaslarında yüksek

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçentlik Tarihi: 1999 Doçentlik Tarihi: 2012

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçentlik Tarihi: 1999 Doçentlik Tarihi: 2012 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Arzu Araz 2. Doğum Tarihi: 17/ 04/ 1967 3. Ünvanı: Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Ege Üniversitesi 1988 Y. Lisans Sosyal Psikoloji

Detaylı

İşletme ve Ekonomi Öğrencileri için Matematik (MATH102T) Ders Detayları

İşletme ve Ekonomi Öğrencileri için Matematik (MATH102T) Ders Detayları İşletme ve Ekonomi Öğrencileri için Matematik (MATH102T) Ders Detayları Ders Adı İşletme ve Ekonomi Öğrencileri için Matematik Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati MATH102T

Detaylı

Metallerin Korozyonu ve Oksidasyonu (MATE 440) Ders Detayları

Metallerin Korozyonu ve Oksidasyonu (MATE 440) Ders Detayları Metallerin Korozyonu ve Oksidasyonu (MATE 440) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Metallerin Korozyonu ve Oksidasyonu MATE 440 Her İkisi 3 0

Detaylı

Internetwork Teknolojilerindeki Güncel Eğilimler (COMPE 516) Ders Detayları

Internetwork Teknolojilerindeki Güncel Eğilimler (COMPE 516) Ders Detayları Internetwork Teknolojilerindeki Güncel Eğilimler (COMPE 516) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Internetwork Teknolojilerindeki Güncel Eğilimler

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lise Fen Galatasaray 1976-1984

Derece Alan Üniversite Yıl Lise Fen Galatasaray 1976-1984 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: ESRA DEMİRBAŞ 2. İletişim Bilgileri Demirbas.esra1@gmail.com 3. Doğum Tarihi: 10.03.1965 4. Unvanı: Öğretim Görevlisi 5. Öğrenim Durumu: SBE İşletme- Doktora (6 Haziran 2014) Derece

Detaylı

Fen Fe n Bilimleri Enstitüsü Bülent Mertoğlu

Fen Fe n Bilimleri Enstitüsü Bülent Mertoğlu Fen Bilimleri Enstitüsü Bülent Mertoğlu Başvuru koşulları Adayların ALES ten, başvurdukları program türünde, Tezli yüksek lisans için en az 60, Tezsiz yüksek lisans için en az 55 Doktora için en az 65

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DOKTORA/SANATTA YETERLİK ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DOKTORA/SANATTA YETERLİK ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ. 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DOKTORA/SANATTA YETERLİK ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ. DOKTORA/SANATTA YETERLİK PROGRAMLARININ SÜRESİ, BİLİMSEL HAZIRLIKTA GEÇEN SÜRE HARİÇ, KAYIT OLDUĞU PROGRAMA

Detaylı

İngilizce Konuşma ve Sunum (ELIT 110) Ders Detayları

İngilizce Konuşma ve Sunum (ELIT 110) Ders Detayları İngilizce Konuşma ve Sunum (ELIT 110) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce Konuşma ve Sunum ELIT 110 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Misyon-Vizyon TÜBİTAK

Misyon-Vizyon TÜBİTAK Misyon-Vizyon Misyon Türkiye nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik etmek, bilim insanlarına destek vermek, toplumda

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ ÇERÇEVE YÖNETMELİĞİ. Prof. Dr. Mehmet Durman

YÜKSEKÖĞRETİM LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ ÇERÇEVE YÖNETMELİĞİ. Prof. Dr. Mehmet Durman Prof. Dr. Mehmet Durman ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARIYLA DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI, İSTANBUL ÜNİVESİTESİ, 20-21 MAYIS 2014 2 YÜKSEKÖĞRETİM LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ ÇERÇEVE YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN SUNUMDA YAPILAN

Detaylı

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARI İLE DOKTORA EGITIMI ÇALIŞTAYI ÇALIŞMA OTURUMU 1: Ulusal ve Uluslararasi Baglamda Doktora Egitimi Prof. Dr. Mustafa Özen (Başkan) Prof. Dr. Deniz Değer Ulutaş Prof. Dr.

Detaylı

Hotel Endüstrisinde Seminer (TOUR 416) Ders Detayları

Hotel Endüstrisinde Seminer (TOUR 416) Ders Detayları Hotel Endüstrisinde Seminer (TOUR 416) Ders Detayları Ders Adı Hotel Endüstrisinde Seminer Ders Kodu TOUR 416 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Programlar için Yeni Başvurular: Haziran/Temmuz Açıklamalar Başlangıç Bitiş Adayların online başvuru tarih aralığı 15.06.2010 30.06.2010 Bilim Sınavı

Detaylı

Mikrobiyoloji uzmanlık eğitimi veren kurumlar olarak akreditasyona hazır mıyız?

Mikrobiyoloji uzmanlık eğitimi veren kurumlar olarak akreditasyona hazır mıyız? Mikrobiyoloji uzmanlık eğitimi veren kurumlar olarak akreditasyona hazır mıyız? Prof. Dr. İlknur KALELİ Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD. DENİZLİ Tıbbi Mikrobiyoloji uzmanlık

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: TUĞÇE (ÇEDİKÇİ) ÇEVİK Doğum Tarihi: 6 Mart 1982 Öğrenim Durumu: YÜKSEK LİSANS Email: tugcecedikci@gmail.com Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans İktisadi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. İngilizce İşletme Yönetimi Doktora Programı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. İngilizce İşletme Yönetimi Doktora Programı ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Pervin ERSOY Unvanı: Öğretim Görevlisi Doktor E-Mail: pervin.ersoy@yasar.edu.tr; pervinersoy@gmail.com Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

Detaylı

T.C. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. Hoş geldiniz. Fen Bilimleri Enstitüsü

T.C. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. Hoş geldiniz. Fen Bilimleri Enstitüsü 1 T.C. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Hoş geldiniz 2 Enstitümüz Lisansüstü Programlar Dersler Lisansüstü Süreçler Eğitim Olanakları 3 Enstitümüz 4 Enstitümüz Enstitüler,

Detaylı

SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ

SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ 1-Zamanlama: Tıpta uzmanlık öğrencisine uzmanlık süresinin ilk yarısında tez konusu ve tez danışmanı

Detaylı

İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları

İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisada Giriş I ECON 101 Güz 3 0 0 3 8.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Araştırma Metodları ve İletişim Becerileri (MMR 501) Ders Detayları

Araştırma Metodları ve İletişim Becerileri (MMR 501) Ders Detayları Araştırma Metodları ve İletişim Becerileri (MMR 501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Araştırma Metodları ve İletişim Becerileri MMR 501 Her

Detaylı

Uluslararası Hukuk (UI507) Ders Detayları

Uluslararası Hukuk (UI507) Ders Detayları Uluslararası Hukuk (UI507) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uluslararası Hukuk UI507 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Ön Koşul yok Dersin

Detaylı

Prof. Dr. Serap NAZLI

Prof. Dr. Serap NAZLI Prof. Dr. Serap NAZLI Eserler Listesi (2014) A. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler: A1. Nazlı, S. (2006). Comprehensive Guidance and Counselling Programme Practices in Turkey. Mediterranean

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. İsmail KENAR

Yrd. Doç. Dr. İsmail KENAR Yrd. Doç. Dr. İsmail KENAR Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon: 02742652031/4591

Detaylı

Final Projesi (MATH425) Ders Detayları

Final Projesi (MATH425) Ders Detayları Final Projesi (MATH425) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Final Projesi MATH425 Bahar 2 0 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Math 326 veya Math 427 Dersin

Detaylı

SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ

SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ TEZ SÜREÇLERİ. SBÜ TIP FAKÜLTESİNDE TEZ YÖNETİMİ VE TEZ SÜREÇLERİ 1-Zamanlama: Tıpta uzmanlık öğrencisine uzmanlık süresinin ilk yarısında tez konusu ve tez danışmanı tayin edilir. a-zamanında tez konusu

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. ALİ SERDAR SAĞKAL

Yrd.Doç.Dr. ALİ SERDAR SAĞKAL Yrd.Doç.Dr. ALİ SERDAR SAĞKAL Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri 2003-2009 Lisans Boğaziçi Üniversitesi 2009-2011 Yüksek Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Ebru Gökaliler. 2. Doğum Tarihi: 09.01.1979. 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent Dr. 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Ebru Gökaliler. 2. Doğum Tarihi: 09.01.1979. 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Ebru Gökaliler 2. Doğum Tarihi: 09.01.1979 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Radyo Televizyon Sinema Ege Üniversitesi 1996-2000

Detaylı

Sayısal Yöntemler (MGMT 214) Ders Detayları

Sayısal Yöntemler (MGMT 214) Ders Detayları Sayısal Yöntemler (MGMT 214) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sayısal Yöntemler MGMT 214 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Kişisel Bilgiler. Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV. Tel İş : / 1762 Faks :

Kişisel Bilgiler. Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV. Tel İş : / 1762 Faks : : Kişisel Bilgiler Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV Tel İş : 06 4 0 45 / 76 Faks : 06 0 44 Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 45400 Mrk. Manisa E-posta : hacerev@gmail.com hacer.ev@bayar.edu.tr

Detaylı

İşletme Semineri (MGMT 442T) Ders Detayları

İşletme Semineri (MGMT 442T) Ders Detayları İşletme Semineri (MGMT 442T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İşletme Semineri MGMT 442T Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ EĞİTİM İŞ DENEYİMİ

ÖZGEÇMİŞ EĞİTİM İŞ DENEYİMİ ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı : Nihan Demirkasımoğlu Unvan : Araştırma Görevlisi Dr. Bölüm : Eğitim Yönetimi ve Politikası Telefon : +903123633350 / 3017 E-posta : demirkasimoglu@ankara.edu.tr nihansal@yahoo.com

Detaylı

İleri Java Programlama (COMPE 515) Ders Detayları

İleri Java Programlama (COMPE 515) Ders Detayları İleri Java Programlama (COMPE 515) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati İleri Java Programlama COMPE 515 Bahar 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Matematik Tarihi II (MATH 419) Ders Detayları

Matematik Tarihi II (MATH 419) Ders Detayları Matematik Tarihi II (MATH 419) Ders Detayları Ders Adı Matematik Tarihi II Ders Kodu MATH 419 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i YOK Dersin

Detaylı

02742652031-4590 02742652057 sevinc.demir@dpu.edu.tr EĞİTİM DURUMU. Derece Üniversite Mezuniyet Yılı. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü

02742652031-4590 02742652057 sevinc.demir@dpu.edu.tr EĞİTİM DURUMU. Derece Üniversite Mezuniyet Yılı. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Arş. Gör. Sevinç DEMİR KAYA Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon: Faks: E-posta:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: FEYYAT GÖKÇE Doğum Tarihi: 25 Haziran 1957 Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Eğitim Yönetimi Teftişi Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

BT Güvenliği (ISE 542) Ders Detayları

BT Güvenliği (ISE 542) Ders Detayları BT Güvenliği (ISE 542) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS BT Güvenliği ISE 542 Seçmeli 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Rekabet Ölçüm Teknikleri ve Türk Sabun Sanayiinin Rekabet Gücü. Danışman Prof.Dr.Nejat ERK

ÖZGEÇMİŞ. Rekabet Ölçüm Teknikleri ve Türk Sabun Sanayiinin Rekabet Gücü. Danışman Prof.Dr.Nejat ERK ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: NURİYE ZEYNEP ÖKTEN Doğum Tarihi: 28/04/1964 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Maliye İstanbul Üniversitesi 1985 Y. Lisans İktisat Çukurova Universitesi

Detaylı

Pazarlama Araştırması (MGMT 306) Ders Detayları

Pazarlama Araştırması (MGMT 306) Ders Detayları Pazarlama Araştırması (MGMT 306) Ders Detayları Ders Adı Pazarlama Araştırması Ders Kodu MGMT 306 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Türev Piyasalar ve Araçlar. Dersin Kodu. Seçmeli

DERS ÖĞRETİM PLANI. Türev Piyasalar ve Araçlar. Dersin Kodu. Seçmeli Dersin Adı Dersin Kodu DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARIYLA DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI 1. OTURUM RAPORU

ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARIYLA DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI 1. OTURUM RAPORU ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARIYLA DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI 1. OTURUM RAPORU ULUSAL VE ULUSLARARASI BAĞLAMDA DOKTORA EĞİTİMİ Prof. Dr. Mustafa Özen (Başkan) Prof. Dr. Deniz Değer Ulutaş Prof. Dr. Haydar

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Kişisel Bilgiler: Eğitim Durumu: Emine BALCI. Doğum Tarihi 1985 Telefon 0(242)

ÖZGEÇMİŞ. Kişisel Bilgiler: Eğitim Durumu: Emine BALCI. Doğum Tarihi 1985 Telefon 0(242) ÖZGEÇMİŞ Kişisel Bilgiler: Unvanı/ Adı Soyadı Doktor Öğretim Üyesi Emine BALCI Uyruğu T.C. Medeni Durumu Evli ve 1 çocuk Doğum Tarihi 1985 Telefon 0(242) 510 60 60 E-posta emine.balci@alanya.edu.tr Eğitim

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL HEM 101* Z Hemşirelik Esasları I Fundamentals of I 3 4 1 5 7 FZY 101 Z Fizyoloji Physiology 3 0-3 3 BİK 101 Z Biyokimya

Detaylı

Stokastik Süreçler (MATH495) Ders Detayları

Stokastik Süreçler (MATH495) Ders Detayları Stokastik Süreçler (MATH495) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Stokastik Süreçler MATH495 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Math392 veya öğretim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Bilgisayar Mühendisliği Atılım Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Bilgisayar Mühendisliği Atılım Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Gülten Ünal İletişim Bilgileri Adres Telefon Mail : Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi Dumlupınar Mahallesi Esenboğa/Ankara : +90 312 906 1456 : gunal@ybu.edu.tr

Detaylı

Elektronik Ticaret (LOJ 409) Ders Detayları

Elektronik Ticaret (LOJ 409) Ders Detayları Elektronik Ticaret (LOJ 409) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Elektronik Ticaret LOJ 409 Seçmeli 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir.

PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PROFESÖRLÜK BAŞVURULARINDA ARANACAK DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA SİSTEMİ( AĞUSTOS 2012) (Aşağıda değerlendirilecek tüm çalışmalar için adayın kendi bilim alanı

Detaylı