KULLANIM DOKÜMANI GO 3 TIGER PLUS TIGER 3 TIGER ENTERPRISE TIGER 3 ENTERPRISE HAZIRLAYAN: SEBAHAT YALÇIN SERRA SARIKAYA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KULLANIM DOKÜMANI GO 3 TIGER PLUS TIGER 3 TIGER ENTERPRISE TIGER 3 ENTERPRISE HAZIRLAYAN: SEBAHAT YALÇIN SERRA SARIKAYA"

Transkript

1 KULLANIM DOKÜMANI GO 3 TIGER PLUS TIGER 3 TIGER ENTERPRISE TIGER 3 ENTERPRISE HAZIRLAYAN: SEBAHAT YALÇIN SERRA SARIKAYA JANUARY 10, 2018

2 Sayfa : 1 / 35 E-İRSALİYE UYGULAMASI GENEL OLARAK E-İRSALİYE UYGULAMASI Mal hareketlerinin elektronik ortamda düzenli bir şekilde izlenebilmesi amacıyla; 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 230 uncu maddesinin beşinci bendine göre hali hazırda kağıt ortamda düzenlenmekte olan sevk irsaliyesi belgesinin, elektronik belge olarak elektronik ortamda düzenlenmesi, alıcısına elektronik ortamda iletilmesi ve elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine ilişkin yapılan düzenlemeler bu maddenin konusunu oluşturmaktadır. Bu Tebliğde düzenlenen e-irsaliye belgesi, yeni bir belge türü olmayıp, kağıt ortamdaki sevk irsaliyesi belgesi ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. ELEKTRONİK İRSALİYENİN DÜZENLENMESİ VE İLETİLMESİ e-irsaliyenin internet adresinde yayımlanan e-irsaliye Uygulamasına ilişkin teknik kılavuzlarda yer alan format ve standartlara göre elektronik ortamda, elektronik sertifika ile imzalanarak düzenlenmesi, alıcısına iletilmesi, muhafaza ve ibraz edilmesi esastır. e-irsaliyenin, bu Tebliğde belirlenen usul ve esaslara uygun olarak düzenlenmesi, gönderme veya alma işlemlerinin de Başkanlık tarafından oluşturulan e-irsaliye Uygulaması aracılığı ile gerçekleştirilmesi zorunludur. e-irsaliyenin malın fiili sevkinden önce (alıcısının henüz belli olmadığı ve malın fiili sevki sırasında muhtelif müşteriler adına kağıt ortamda irsaliye düzenlenmesi ve malın asıl muhatabına teslimi sırasında düzenlenecek e-irsaliyeler hariç olmak üzere) düzenlenmesi ve Başkanlık sistemlerine başarılı olarak iletilmesi malın fiili sevki için yeterli olup, bununla birlikte düzenlenen e-irsaliyenin Başkanlık sistemleri üzerinden alıcısına başarılı bir şekilde iletilmesi gerektiği tabiidir. Malın fiili sevki sırasında araç içinde e-irsaliyenin bir örnek kağıt çıktısının bulundurulması ya da elektronik olarak görüntülenmesinin sağlanması zorunlu olup, söz konusu kağıt çıktı üzerinde ıslak imza ya da kaşe bulunması zorunlu değildir. Söz konusu kağıt çıktının, alıcıya verilmesi zorunlu olmadığı gibi malların alıcıya tesliminden sonra muhafaza veya ibraz edilme zorunluluğu da bulunmamaktadır. Sevki yapılacak mala ilişkin olarak e-irsaliyenin düzenlenmesinden önce e-fatura düzenlenmiş olması halinde, e-irsaliye üzerinde e-faturanın tarih ve belge numarasına da yer verilmesi zorunludur. Düzenlenecek e-irsaliyelerde, Başkanlık sistemlerinden elektronik ortamda sorgulanması, doğrulanması ve görüntülenmesine

3 Sayfa : 2 / 35 imkan vermek üzere; karekoda veya barkoda belge üzerinde yer verilmesi zorunludur. Mükellefler e-irsaliye düzenlerken, bu Tebliğde belirtilmeyen hususlarda süreler başta olmak üzere Vergi Usul Kanunu ve ilgili diğer kanun ve düzenlemelerde yer alan usul ve esaslara uymak zorundadır. e-irsaliye Uygulamasından yararlanan mükellefler e-irsaliye Uygulamasına kayıtlı olmayan mükelleflere kağıt irsaliye düzenlemeye devam edeceklerdir.

4 Sayfa : 3 / 35 UYGULAMADAN YARARLANMA YÖNTEMLERİ VE BAŞVURU ESASLARI e-fatura mükellefleri, e-irsaliye keseceklerdir. Mükellefler e-irsaliye Uygulamasından; a) Kendi bilgi işlem sistemlerinin Başkanlık sistemlerine entegrasyonu yoluyla, (e-fatura sisteminin entegrasyon sisteminin aynısı) b) e-irsaliye Uygulamasına ait temel fonksiyonların internet üzerinden genel kullanımını sağlamak amacı ile Başkanlık tarafından oluşturulan ve internet adresinde hizmete sunulan GİB Portalı aracılığıyla, c) Başkanlıktan izin almış özel entegratörlerin bilgi işlem sistemleri aracılığıyla, olmak üzere üç yöntemden herhangi birini seçerek yararlanabileceklerdir. KİMLER E-İRSALİYE DÜZENLEYEBİLİR? Mal e-irsaliye düzenlenebilmesi için, e-fatura mükellefi olunması gerekmektedir. E-İRSALİYEYE GEÇİŞ TARİHİ e-irsaliye ye 1 OCAK 2018 itibarıyla isteğe bağlı olarak geçiş yapmaya başlayabilirsiniz.

5 Sayfa : 4 / 35 PROGRAMDA E-İRSALİYE UYGULAMASI E-İRSALİYE UYGULAMASINA TABİ FİŞ TÜRLERİ; e-irsaliye uygulaması programda; İrsaliye Ambar transfer fişi için uygulanacaktır. Fiş türleri: Satış İrsaliyeleri: (Gerçek durumda olan belgeler) (02) Perakende Satış İade İrsaliyesi (gelen) (03) Toptan Satış İade İrsaliyesi (gelen) (04) Konsinye Çıkış İade İrsaliyesi (gelen) (07) Perakende Satış İrsaliyesi (giden) (08) Toptan Satış İrsaliyesi (giden) (09) Konsinye Çıkış İrsaliyesi (giden) (35,36,37,38,39) Tanımlı satış irsaliyeleri (giden) (25) Ambar fişi (giden) Satınalma İrsaliyeleri: (Gerçek durumda olan belgeler) Satınalma İrsaliyesi (gelen) (05) Konsinye Giriş İrsaliyesi (gelen) (06) Satınalma İade İrsaliyesi (giden) (10) Konsinye Giriş İade İrsaliyesi (giden) (26) Muhtahsil irsaliyesi (olmayacak) Not: İhracat faturası (yabancı bölge) İhracat faturaları için düzenlenen irsaliyeler şu an için kâğıt ortamında düzenlenmeye devam edecektir. İhracat faturası (serbest bölge) İhracat faturaları için düzenlenen irsaliyeler e-irsaliye olarak düzenlenecektir. Not: GİB açısından satış/iade ve irsaliye türü ayrımı bulunmuyor. Tüm irsaliyeler UBL de Sevk İrsaliyesi türünde oluşturulacaktır

6 Sayfa : 5 / 35 E-İRSALİYE UYGULAMASI İÇİN PROGRAMDA YAPILMASI GEREKEN DÜZENLEMELER 1.1 Sistem İşletme/ Firma-İşyeri Detaylarında Yapılacaklar: Mükellefler, e-irsaliye uygulamasını, e-fatura uygulamasında kullandıkları aynı yöntem ile kullanmak zorundadır. Yani Firma detayında, e-fatura kontrol tipinde yapılan seçime göre, e-irsaliye kullanılmalıdır. Bu amaçla, firma detayları / e-devlet tabına ve işyeri tanımında e-devlet tabına yeni alanlar eklendi. e-fatura Kontrol tipi: Firma bazında Firma detayları/e-devlet tabında; e-irsaliye Kullanıcısı olduğuna dair checkbox seçilmelidir.

7 Sayfa : 6 / 35 e-fatura Kontrol tipi: İşyeri bazında İşyeri detayları/e-devlet tabına; e-irsaliye Kullanıcısı olduğuna dair checkbox seçilmelidir.

8 Sayfa : 7 / 35 Firma veya İşyeri için e-irsaliye checkbox ı işaretli ise; Kurum tipi: Tüzel Kişi/Gerçek Kişi seçimine göre e-faturadaki gibi zorunlu alan kontrolü yapılmaktadır. Firma Ünvanı Firma Ticari Ünvanı Şehir İlçe Cadde Ülke-Ülke Kodu Telefon Vergi Numarası

9 Sayfa : 8 / 35 Vergi Dairersi İşveren Bilgileri > Adı İşveren Bilgileri > Soyadı İşveren Bilgileri > TC Kimlik No İşveren Bilgileri > Adresi Sistem işletmeninde e-irsaliye seçimi yapıldığında, e-fatura seçeneğinin işaretli olması kontrol edilmeyecek. 1.2 e-irsaliye Numaralandırma Şablonu e-irsaliye numaralandırma şablonu tanımlanmalıdır. e-irsaliye izni kapsamında düzenlenen belgelerde, seri-sıra numarası yerine 3 haneli birim kodu ve 13 haneli sıra numarasından oluşan belge numarası kullanılır. (e-fatura/e-arşiv şablonu gibi) Sistem işletmenine, e-irsaliye numaralama şablonu eklenmiştir. Sabit 3 karakter: IRS Sabit 4 karakter yıl seçimli: YYYY Kalan 9 hane numerik artan olarak üretilir. Birim kodu IRS serbestçe belirlenebilir.

10 Sayfa : 9 / Cari Hesap Kartında Yapılan Düzenlemeler e-irsaliye geliştirmesi ile birlikte cari hesap kartına E-DEVLET tabı eklenmiştir. e-fatura, e-arşiv bilgileri bu taba alınmış olup e-irsaliye kullanıcı seçimi de bu taba eklenmiştir. Cari hesap kartında e-fatura kullanıcısı seçili olduğunda yapılan kontroller, e-irsaliye için de yapılmaktadır. Ticari Bilgiler tabında=> tüzel ise VKN, şahıs ise TCKN İletişim Bilgileri tabında => Ülke kodu ve adı, adres bilgisi Cari hesap => şahıs ise Ad ve Soyad, tüzel ise Unvan alanı Not: e-fatura için kullanılan Etiket bilgisi sevkiyat adresinden okunsun özelliği e-irsaliye için de kullanılacaktır.

11 Sayfa : 10 / İrsaliye Fişinde Yapılan Düzenlemeler İrsaliye ve ambar fişine; Düzenleme Tarihi, İrsaliye Tipi: Kağıt/e-İrsaliye, F9 menü seçeneklerine e-irsaliye Bilgileri eklendi. İrsaliye içinde f9 menüye e-irsaliye Bilgileri penceresinde 3 sürücü bilgisini kapsayacak şekilde düzenleme yapılmıştır.

12 Sayfa : 11 / 35 Düzenleme Tarihi ve Düzenleme Zamanı, Fiş tarihi ve zamanı gibi öndeğer günün tarihinden değer alacaktır. Cari hesap kartında e-irsaliye Kullanıcısı seçili cari için İrsaliye Tipi: e-irsaliye olarak öndeğer gelecektir. İhtiyaç durumunda kağıt olarak değiştirilebilir. E-İRSALİYE İÇİN GİRİŞİ ZORUNLU ALANLAR İrsaliye fişi eklenerek, Cari hesap kartı seçildiğinde e-irsaliye kullanıcısı seçili cari için İrsaliye Tipi: e-irsaliye olarak öndeğer gelecektir. İhtiyaç (zorunlu) durumunda kağıt olarak değiştirilebilir. Fiş numarası, Fiş tarihi, Malzeme kodu, miktar, birim olması yeterlidir. Birim fiyat, tutar gönderiminin yapılması parametreye bağlı yapılacaktır. Logoconnectte Döküman Parametrelerine eklenen İrsaliye UBL' ie tutar bilgileri eklensin parametresine bağlı olarak birim fiyat, tutar bilgisinin gönderilip gönderilmeyeceği belirlenebilir. Düzenleme Tarihi ve Düzenleme Zamanı, fiş tarihi ve zamanı gibi öndeğer günün tarihinden değer alacaktır. Cari hesap kartında e-irsaliye Kullanıcısı seçili cari için İrsaliye Tipi: e-irsaliye olarak öndeğer gelecektir. İhtiyaç durumunda kağıt olarak değiştirilebilir.

13 Sayfa : 12 / 35 İrsaliye/Detaylar II tabında Sevk Tarihi ve Zamanı girilmelidir. İrsaliye/Detaylar II tabında bulunan Taşıyıcı Kodu (Taşıyıcı Firma) zorunlu alan olup seçim yapılmalıdır. Taşıyıcı firma için de zorunlu alan kontrolü bulunmaktadır. İrsaliye içinde F9 e-irsaliye Bilgileri penceresinde, isteğe bağlı olarak sürücü bilgileri girişi yapılarak e-irsaliye kaydedilir. (Zorunlu değildir.) Taşıyıcı Kodu (Taşıyıcı firma) penceresi açıldığında kontrol edilmesi gereken zorunlu alanlar; Taşıyıcı firma kurum tipine göre e-irsaliye de taşıyıcı firma tanımında bulunması gereken zorunlu alanlar; Tüzel kişi için VKN, şahıs firması için TCKN bilgisi İletişim Bilgileri Ülke kodu ve adı Taşıyıcı şahıs ise Ad ve Soyad, tüzel ise Unvan alanlarıdır.

14 Sayfa : 13 / 35 E-İRSALİYE BROWSERINDA YAPILAN DÜZENLEMELER: İrsaliye browserına, E-İRSALİYE ve E-İRSALİYE STATÜSÜ kolonları eklenmiştir. Kaydedilen e-irsaliye e-irsaliye ve GİB e Gönderilecek statüsünde listelenir. Logoconnectte e-irsaliye browserında listelenecektir. Logoconnectte, e-irsaliye gönderim süreci, e-fatura gönderim süreci ile aynı şekildedir.

15 Sayfa : 14 / Ambar Fişinde Yapılan Düzenlemeler e-irsaliye uygulaması kapsamında, ambarlar arası transfer işlemi için kesilen ambar fişi de, e-irsaliye kapsamına girmektedir. Bu kapsamda, ambar fişinde cari hesap seçildiğinde, cari e-irsaliye kullanıcısı ise, İrsaliye Tipi öndeğer e-irsaliye olarak gelecektir. Ambar fişine; e-irsaliye Tipi: Kağıt / e-irsaliye, Ambar fişi Detaylar tabına Taşıyıcı Kodu, Ambar fişi Detaylar tabına Sevkiyat Adresi Ambar fişi içinde F9 menü seçeneklerine e-irsaliye Bilgileri eklendi. İrsaliyede olduğu gibi. Fiş numarası, e-irsaliye numaralandırma şablonundan alınmaktadır.

16 Sayfa : 15 / 35 E-İRSALİYE İÇİN AMBAR FİŞİNDE GİRİŞİ ZORUNLU ALANLAR Ambar fişi kayıt edilirken kontrol edilmesi gereken zorunlu alanlar, irsaliye için yapılan kontroller ile aynı olup kısaca tekrar aşağıda listelenmiştir. Fiş no Fiş tarihi Düzenleme tarihi Düzenleme zamanı İrsaliye tipi: e-irsaliye Malzeme kodu Malzeme miktarı Sevk tarihi Sevk zamanı Taşıyıcı kodu (Taşıyıcı firma) İrsaliye içinde F9 e-irsaliye Bilgileri penceresinde, isteğe bağlı olarak sürücü bilgileri girişi yapılarak ambar fişi kaydedilir. (Zorunlu değildir.)

17 Sayfa : 16 / 35 MALZEME FİŞ BROWSERINDA YAPILAN DÜZENLEMELER: Malzeme fişleri browserına, E-İRSALİYE ve E-İRSALİYE STATÜSÜ kolonları eklenmiştir. Kaydedilen ambar fişi e-irsaliye ve GİB e Gönderilecek statüsünde listelenir. Logoconnectte e-irsaliye browserında listelenecektir. Logoconnectte, ambar fişi gönderim süreci, e-irsaliye gönderim süreci ile aynı şekildedir.

18 Sayfa : 17 / İrsaliyeli e-fatura Girişinde Yapılacaklar: Fatura browserında e-fatura carisi için fatura girişi yapılarak kayıt edildiğinde, e-irsaliye (firma ve cari hesap e-irsaliye mükellefi ise) otomatik oluşturulacaktır. Fakat e-irsaliye için zorunlu olan alanlar e-fatura ekranında olmadığından e-fatura girişi bitip kaydet (F2) basıldığında e-irsaliye için zorunlu alanların kontrolü yapılarak e-irsaliye fiş giriş penceresi ekrana getirilerek kullanıcı tarafından zorunlu alanların girilmesi sağlanmaktadır. e-irsaliye için e-faturada kontrolü yapılan alanlar; Düzenleme Tarihi, Düzenleme Zamanı, Sevk Zamanı, Sevk Tarihi (zorunlu alanlar.) Taşıyıcı Kodu (Taşıyıcı Firmalar) (zorunlu alan) İrsaliye içinde F9 e-irsaliye Bilgilerinde yer alan Taşıma Bilgileri isteğe bağlı giriş yapılabilir.

19 Sayfa : 18 / Gelen e-irsaliye Gelen e-irsaliyeler, portal/özel entegratör ya da Logo entegratör aracılığıyla Logoconnectte düşecek. e-irsaliye/gelen Kutusu tabında e-irsaliyeler listelenecek. e-fatura/gelen Kutusunda tabında e-faturalar da listelenir. Kaydet aracılığıyla Erp tarafına kayıt işlemi yapılacaktır. 3.1 e-irsaliye İçin Verilebilecek Yanıtlar Gelen e-irsaliye için verilebilecek yanıtlar; 7 gün içinde cevap verilmeyen e-irsaliyeler kabul edilmiş sayılır. Yasal olarak fatura düzenleme süresi olan 7 günlük süre dolduğunda malın kabul edildiği düşünülecektir. Ancak bu durum mal tesliminin 7 günü geçtiği hallerde ya da teslim edilen mala ilişkin olarak sorun çıktığı durumlarda alıcının kendisine gelen malları, malı taşıyan veya taşıttıran tarafından yeni bir e-irsaliye düzenlenerek satıcıya geri göndermesine engel bir durum teşkil etmemektedir. Önemli Not: Şu an için tebliğ ve kılavuzlarda irsaliye yanıtı verilmesi için bir süre kısıtlaması belirtilmemiştir. Ayrıca konuyla ilgili sistemsel bir kontrol de bulunmamaktadır. Gelen e-irsaliyede yer alan malzemeler ile sevk edilen malzemeler aynı olabilir, farklı olabilir. Farklı olması durumunda (eksik/fazla), düzenlenen uygulama yanıtı ile gönderilir. 4.1 e-irsaliye İade İşlemi GİB açısından satış/iade ve irsaliye türü ayrımı bulunmuyor. Tüm irsaliyeler UBL de Sevk İrsaliyesi türünde oluşturulacaktır. Erp den girilen iade irsaliyesi sevk tipinde alıcısına iletebilmektedir.

20 Sayfa : 19 / 35 LOGOCONNECT ÜRÜNÜNDE YAPILMASI GEREKEN DÜZENLEMELER 1.1 Logoconnect Sistem İşletmeninde Yapılacaklar: LogoConnectSYS/Çalışma Alanları/F9 Çalışma Alanı Güncelle (Asistan) ekranına e-irsaliye seçeneği eklenmiştir. LogoConnectSYS/Kullanıcılar/İşlem Yetkileri ekranına e-irsaliye yetkileri eklenmiştir.

21 Sayfa : 20 / LogoConnect Ürününde Yapılacak Ayarlar: LogoConnect e-irsaliye Tasarım Seçimi: Seçenekler / Cari Hesap Parametrelerine / e-irsaliye sekmesi eklenmiştir. Bu sekmeden e-irsaliye için kullanılacak olan tasarım seçilmelidir.

22 Sayfa : 21 / LogoConnect e-irsaliye Bağlantı Ayarları: Seçenekler / Bağlantı Ayarlarına / e-irsaliye sekmesi eklenmiştir. Bu sekmeye e-irsaliye için kullanılacak olan bağlantı ayarı girilmelidir.

23 Sayfa : 22 / LogoConnect Doküman Parametreleri: Giden: Seçenekler/Doküman Parametrelerine/e-İrsaliye alanı eklenmiştir. Bu alandan e-irsaliye için kullanmak istenilen parametreler seçilebilir. Şematron kontrolü yapılsın -> Oluşturulan e-irsaliye UBL inin Gelir İdaresi şematron kontrolünden geçmesini sağlar. Şematron kontrolüne uygun olmayan bir durum olduğunda uyarı verilir. Paketler gruplanıp birleştirilsin -> Aynı cariye ait e-irsaliyelerin tek paket halinde paketlenmesini sağlar. Belge durumu otomatik olarak sorgulansın -> e-logo Özel Entegratöre gönderilen e-irsaliyelerin durum kodlarının otomatik olarak LogoConnect te alınmasını sağlayan parametredir. Durum sorgulama işlemi gönderilen e-irsaliyeler üzerinden F9 menüsünden manuelde yapılabilir. Parametrenin işaretli olması halinde e-irsaliye durumları al işlemi sırasında otomatik sorgulanır. Sunucuda imzalanan belge otomatik indirilsin -> e-logo Özel Entegratörlükte imzalanan e-irsaliye UBL nin LogoConnect te kayıt edilmesini sağlar. İrsaliye UBL i ERP ye kaydedilsin -> Oluşturulan e-irsaliye UBL inin ERP ye kaydedilmesini sağlayan parametredir. Bu parametre sayesinde ERP de e-irsaliyelerin görüntülenmesi sağlanabilir. İrsaliye Yanıtı UBL i ERP ye kaydedilsin -> Gelen e-irsaliye için gönderilen İrsaliye Yanıtının UBL inin ERP ye kaydedilmesini sağlayan parametredir. Bu parametre sayesinde ERP de Satınalma İrsaliyesi üzerinden İrsaliye Yanıtlarının görüntülenmesi sağlanabilir. İrsaliye UBL ine tutar bilgileri eklensin -> Giden e-irsaliye satırlarına Birim Fiyat ve Tutar bilgilerinin eklenmesini sağlayan parametredir. Bu parametre işaretlenmediğinde UBL e ve e-irsaliye görseline tutarsal alanlar eklenmez. Paketteki İrsaliye Sayısı -> Bir paket içerisine maksimum ne kadar e-irsaliye ekleneceğinin belirlendiği parametredir. Paket Boyutu -> Bir paketin alabileceği maksimum boyutun belirlendiği parametredir.

24 Sayfa : 23 / 35 Gelen: İrsaliye kaydedilmeden önce gösterilsin -> Gelen e-irsaliye nin ERP ye kaydedilmeden önce ERP Satınalma İrsaliye ekranının açılmasını sağlayan parametredir. İrsaliye yeniden numaralandırılsın -> Gelen e-irsaliyelerin ERP ye Satınalma İrsaliye Numara Şablonunda tanımlanan numara ile kaydedilmesini sağlayan parametredir. Öndeğer muhasebe kodları kullanılsın -> Gelen e-irsaliye nin ERP de tanımlı muhasebe kodlarına göre kaydedilmesini sağlayan parametredir. İrsaliye öneri olarak kaydedilsin -> Gelen e-irsaliye nin ERP ye öneri olarak kaydedilmesini sağlayan parametredir. Cari hesap VKN/TCKN + etiket ile bulunmazsa, etiketsiz aransın -> Gelen e-irsaliye carisinin ERP de etiket bilgisi dikkate alınmadan VKN/TCKN bilgisine göre aranmasını sağlayan parametredir. İrsaliye alınırken eşleme hatası kontrolü yapılsın -> İrsaliye ERP ye kaydedilmeden önce eşleme hatası olup olmadığı kontrol edilir. Kaydedilen irsaliyenin UBL i ERP ye kaydedilsin -> Gelen e-irsaliye UBL inin ERP ye kaydedilmesini sağlayan parametredir. Bu parametre sayesinde ERP de e-irsaliyelerin görüntülenmesi sağlanabilir. İrsaliye yanıtı UBL i ERP ye kaydedilsin -> Gönderilen e-irsaliye için gelen İrsaliye Yanıtı UBL inin ERP ye kaydedilmesini sağlayan parametredir. Bu parametre sayesinde ERP de Satış İrsaliyesi üzerinden İrsaliye Yanıtlarının görüntülenmesi sağlanabilir. İade irsaliyelerinin iade işlemi referansı yok ise güncel maliyet seçeneği kullanılsın -> Bu parametre gelen e-irsaliye nin F9 seçeneği ile iade tipine çevrilmesi durumunda çalışır. (Gelir İdaresi için irsaliye tipi sadece SEVK olabilir. İADE tipi bulunmamaktadır.) Gelen irsaliye nin iade işlemi referansı olmadığında ERP ye güncel maliyet ile kaydedilmesini sağlar. Birim eşlemesi sırasında evrensel kod kontolü yapılmasın -> Bu parametre gelen irsaliye içerisindeki malzemenin evrensel kodu ile, eşlemesi yapılan ERP deki malzemenin evrensel kodunun aynı cins olup olmadığının kontrolünün yapılmasını engeller. Parametre işaretliyken gelen her evrensel kod, farklı evrensel kodlar ile eşlenebilir.

25 Sayfa : 24 / 35 Aynı irsaliyenin tekrar alınmasına izin verilsin -> Aynı irsaliye nin LogoConnect te birden fazla kez alınabilmesini sağlayan parametredir. İrsaliye Yanıtları etiket bilgisi cari hesap kartından okunsun -> Gelen irsaliye ye verilen irsaliye uygulama yanıtının etiket bilgisinin ERP Cari Hesap Kartından okunmasını sağlayan parametredir. Bu parametre işaretli değilken etiket bilgisi gelen irsaliye zarfından alınır LogoConnect e-irsaliye Gönderimi: LogoConnect menülerine e-irsaliye menüsü eklenmiştir. e-irsaliye Gönder seçeneği ile irsaliye gönderimi yapılabilir. e-irsaliye Gönder ekranında 3 adım bulunmaktadır. Onayla, Paketle ve Gönder.

26 Sayfa : 25 / 35 ERP Statüsü GİB e gönderilecek olan e-irsaliyeler Onaylanacak sekmesinde listelenir. Onayla işlemi ile e-irsaliye UBL i hazırlanır ve Paketlenecek ekranında listelenir. Paketlenecek sekmesindeki e-irsaliye için Paketle işlemi yapılarak e-irsaliye Gönderilecek sekmesine geçilir ve buradan e-irsaliye için oluşturulan paket Gelir İdaresine gönderilmesi için Logo Özel Entegratörlük Portaline yollanır.

27 Sayfa : 26 / 35

28 Sayfa : 27 / 35 Gönderimi yapılan e-irsaliye nin Durum Kodu Giden İrsaliyeler ekranından takip edilebilir. e-irsaliye durumlarını gösteren 3 adet renk bulunmaktadır. Yeşil -> e-irsaliye nin başarı ile alıcıya iletildiği anlamına gelmektedir. Mor -> e-irsaliye nin durumunun henüz sonuçlanmadığı ve alıcısına henüz iletilmediği anlamına gelmektedir. Bu renkteki e-irsaliye ler yeniden gönderilmemelidir. Kırmızı -> e-irsaliye nin şematron hatası aldığını ve alıcısına iletilemeyeciğini gösteren renktir. Bu renkteki e-irsaliyelerdeki hatalar düzeltilerek yeniden gönderim yapılması gerekmektedir. e-irsaliye nin yeniden gönderimi için izlenmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir. ÖRNEK 1: 1. e-irsaliye numara şablonu Gelir İdaresi şematronuna uygun olmadığı için hata almıştır. 2. Hata alan e-irsaliye nin ERP Statüsü Sunucuda hata alındı olarak güncellenir.

29 Sayfa : 28 / e-irsaliye numarası için gerekli düzenleme yapılır. 4. e-irsaliye Gönder sekmesindeki filtre ekranı açılır. Filtre ekranından e-irsaliye Durumu seçilir. e-irsaliye Durumu alanında ERP Statüsü seçilmelidir. 5. Onaylanacak ekranında Sunucuda hata alındı statüsündeki e-irsaliyeler listelenir ve gönderim süreci yeniden tekrarlanır.

30 Sayfa : 29 / 35 NOT 1: Onaylanacak, Paketlenecek ve Gönderilecek sekmelerinde e-irsaliye nin görüntüsü görülebilir. e-irsaliye görsellerine ETTN bilgisini içeren Karebarkod veya Barkod eklenmesi gerekmektedir. Bu işlem gönderilen e-irsaliye UBL lerine Logo Özel Entegratörlük tarafından otomatik eklenir. Gönderim sonrası e-irsaliye nin görüntüsü aşağıdaki gibi oluşacak ve alıcısına bu görüntü ile iletilecektir.

31 Sayfa : 30 / 35 NOT 2: Basit ve Script Kural Tanımlarına e-irsaliye tipi eklenmiştir. Kural tanımlanması halinde eklenen kural e-irsaliye için seçilen Olay anında çalışacaktır.

32 Sayfa : 31 / LogoConnect e-irsaliye Alımı: e-irsaliye menüsü altına Gelen Kutusu eklenmiştir. Al işlemi ile LogoConnect te alınan e-irsaliye ler Gelen Kutusunda listelenir. Gelen e-irsaliye için F9 menüsünden İrsaliye Yanıtı Oluştur işlemi ile yanıt oluşturulabilir. e-irsaliye için İrsaliye Yanıtı vermek zorunlu olmayıp, bu yanıtlar bilgi amaçlı karşı tarafa iletilebilir. İrsaliye Yanıtı ekranında 3 adet kolon bulunmaktadır. Kabul Edilmeyen Miktar -> Gelen malzeme sayısı içerisinde kabul edilmeyen (hasarlı) miktar olduğunu bildirmek için doldurulacak kolondur. Bu kolon doldurulduğunda Teslim Alınan Miktar alanı değişmez. Tümünü Reddet butonu ile gelen tüm malzeme miktarı Kabul Edilmeyen Miktar olarak bildirilebilir.

33 Sayfa : 32 / 35 Eksik Miktar -> Gelen malzeme sayısından az miktarda ürün teslim alındığını bildirmek için doldurulacak kolondur. Bu kolon doldurulduğunda Teslim Alınan Miktar alanı Eksik Miktar kolonuna girilen sayı kadar düşer. Fazla Miktar -> İstenen malzeme sayısından fazla miktarda ürün teslim alındığını bildirmek için doldurulacak kolondur. Bu kolon doldurulduğunda Teslim Alınan Miktar alanı Fazla Miktar kolonuna girilen sayı kadar artar. NOT 3: Teslim Alınan Miktar alanı manuel değiştirildiğinde sistem Eksik veya Fazla Miktar alanlarını otomatik doldurmaktadır. NOT 4: İrsaliye Yanıtı ekranında Birim kolonlarındaki evrensel kod değiştirildiğinde Teslim Alınan Miktar kolonu otomatik olarak hesaplama yapmayacaktır. NOT 5: Bir İrsaliye Yanıtı içerisinde birden fazla kolon doldurulabilir. Oluşturulan İrsaliye Yanıtları e-irsaliye Gönder/Onaylanacak sekmesinde listelenir ve buradan gönderimi sağlanır.

34 Sayfa : 33 / 35 Gönderilen İrsaliye Yanıtı Arşiv Giden/İrsaliye Yanıtları ekranında listelenir ve durum sorgulaması bu ekrandan yapılabilir.

35 Sayfa : 34 / 35 Gelen e-irsaliye nin ERP ye kayıt edilmesi için cari, malzeme ve birim seti eşlemesi yapılması gerekmektedir. Gelen Kutusu ekranında 2 adet renklendirme bulunmaktadır. Siyah -> Eşlemesi yapılmış kayıtları gösterir. (İrsaliye bilgileri bold yazı ile yazılı ise İnceleme işlemi yapılmadığı anlamına gelir.) Kırmızı -> Eşlemesi yapılmayan kayıtları gösterir. Kırmızı renkteki kayıtlar için Kaydet işlemi sırasında eşleme yapılması gerekmektedir. Eşleme yapıldığında bu bilgiler Eşleme Kayıtları Tablolarında kayıt altında tutulur ve aynı cariden aynı malzemeleri içeren bir e- İrsaliye geldiğinde eşleme otomatik yapılır. (Cari eşlemeler ERP Cari Hesap Kartında tanımlı VKN/TCKN bilgisine göre otomatik yapılabilir. ERP de tanımlı olmayan Cari Hesap Kartları için ERP de yeni tanım yapmak gerekir.)

36 Sayfa : 35 / 35 Gönderilen e-irsaliye ye istinaden gelen İrsaliye Yanıtları Gelen Kutusu ndan kaydedilir. Kayıt edilen İrsaliye Yanıtları İrsaliye Yanıtı UBL i ERP ye kaydedilsin parametresi işaretli olduğu durumda ERP Satış İrsaliye leri ekranında ilgili irsaliye kaydı üzerinden F9 e-irsaliye Yanıtı Görüntüle seçeneği ile görülebilir. Gelen İrsaliye Yanıtı ERP ye kaydedildiğinde ilgili İrsaliye nin sadece statü alanı İrsaliye Yanıtı Alındı olarak değişir, İrsaliye içerisindeki miktarlara müdahale edilmez.

e-müstahsil Makbuzu Nedir?

e-müstahsil Makbuzu Nedir? e-müstahsil Makbuzu e-müstahsil Makbuzu Nedir? Müstahsil makbuzu gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden mal satın alınmasında fatura yerine geçen ticari bir vesika olarak kullanılan kağıt müstahsil

Detaylı

e-arşiv Uygulaması Tarih: 24.02.2015 Her hakkı Logo Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş' ye aittir.

e-arşiv Uygulaması Tarih: 24.02.2015 Her hakkı Logo Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş' ye aittir. e-arşiv Uygulaması Tarih: 24.02.2015 Her hakkı Logo Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş' ye aittir. Contents 1. e-arşiv UYGULAMASI NEDİR?... 3 1.1. e-arşiv FATURASI NEDİR?... 3 1.2. e-arşiv RAPORU NEDİR?...

Detaylı

Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi

Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi 1. Amaç : Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi Gelir İdaresi Başkanlığı nın kararı ile Yabancı Bölgeye İhracat yapan e-fatura mükelleflerinin yabancı bölgeye yaptıkları satış için e-fatura oluşturma

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2017/114

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2017/114 Sirküler Tarihi : 18.12.2017 Sirküler No : 2017/114 e-sevk İRSALİYESİ, e-müstahsil MAKBUZU ve e-serbest MESLEK MAKBUZU UYGULAMASI Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca 17 Aralık 2017 gün ve 30273

Detaylı

Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi

Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi 1. Amaç : Yabancı Bölgeye İhracat e-fatura Gönderimi Gelir İdaresi Başkanlığı nın kararı ile Yabancı Bölgeye İhracat yapan e-fatura mükelleflerinin yabancı bölgeye yaptıkları satış için e-fatura oluşturma

Detaylı

E-İrsaliye, E-Serbest Meslek Makbuzu ve E-Müstahsil Makbuzuna İlişkin 487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Hk.

E-İrsaliye, E-Serbest Meslek Makbuzu ve E-Müstahsil Makbuzuna İlişkin 487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Hk. Tarih : 19.12.2017 No : 2017/ 72 Konu : E-İrsaliye, E-Serbest Meslek Makbuzu ve E-Müstahsil Makbuzuna İlişkin 487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Hk. 17.12.2017 tarihli ve 30273 sayılı Resmi

Detaylı

ibraz edilebilmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında bazı düzenlemelerde ve açıklamalarda bulunulmuştur.

ibraz edilebilmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında bazı düzenlemelerde ve açıklamalarda bulunulmuştur. 18.12.2017/145-1 1 OCAK 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN E-İRSALİYE, E-MÜSTAHSİL MAKBUZU VE E-SERBEST MESLEK MAKBUZU DÜZENLENMESİ, ALICISINA ELEKTRONİK VEYA KAĞIT ORTAMINDA İLETİLMESİ İLE MUHAFAZA VE İBRAZ EDİLEBİLMESİ

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / E-İRSALİYE, E-MÜSTAHSİL VE E-SERBEST MESLEK MAKBUZU UYGULAMALARINA İLİŞKİN GETİRİLEN DÜZENLEMELER sevk irsaliyesi, müstahsil makbuzu ve serbest meslek makbuzu belgelerinin elektronik ortamda elektronik

Detaylı

e-arşiv e-mail Hizmeti

e-arşiv e-mail Hizmeti e-arşiv e-mail Hizmeti Tarih: 05.05.2015 Her hakkı Logo Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş' ye aittir. İçindekiler 1. e-arşiv UYGULAMASI NEDİR?... 3 1.1. LOGO ÖZEL ENTEGRATÖRLÜK e-arşiv MAİLİNG HİZMETİ

Detaylı

Konu: E-İrsaliye, E-Müstahsil Makbuzu Ve E-Serbest Meslek Makbuzu Uygulaması

Konu: E-İrsaliye, E-Müstahsil Makbuzu Ve E-Serbest Meslek Makbuzu Uygulaması İHSAN AKAR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR ULUDAĞ BAĞIMSIZ DENETİM VE Y.M.M A.Ş 23 Nisan Mh. 242 Sk. Rızvanoğlu-Paçacı Sit. No:12/A Blok Kat: 2 D: 3 Nilüfer/Bursa Tel: 0 541 3966882-0 224 2401329(pbx.) 0224 2401329

Detaylı

Kağıt sevk irsaliyesi ile birebir aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belgedir.

Kağıt sevk irsaliyesi ile birebir aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belgedir. KASIM, 2017 e-irsaliye Nedir? Kağıt sevk irsaliyesi ile birebir aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belgedir. Mevcut durumda kâğıt ortamda düzenlenmekte olan sevk irsaliyesi belgesinin; Elektronik

Detaylı

Yolcu Beraber (TaxFree) e-faturaların Gönderimi

Yolcu Beraber (TaxFree) e-faturaların Gönderimi 1. Amaç: Yolcu Beraber (TaxFree) e-faturaların Gönderimi Gelir İdaresi Başkanlığı nın kararı ile Yolcu Beraber (TAXFREE) fatura kesen e-fatura mükelleflerinin Yolcu Beraber e-fatura oluşturma zorunluluğu

Detaylı

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ FATURA SİSTEMİ Parametreler\Son Fatura, İrsaliye ve Sipariş Bilgileri E-İrsaliye Geçiş Tarihi, Geçici Kağıt İrsaliye Kesilsin parametreleri eklendi. e-irsaliye

Detaylı

1. Temel Tanımlar. 1.1 Şematron Kontrolü Nedir? 1.2 Zarf Nedir? 1.3 Uygulama Yanıtı Nedir? 1.4 Sistem Yanıtı Nedir? 1.5 Durum Kodu Nedir?

1. Temel Tanımlar. 1.1 Şematron Kontrolü Nedir? 1.2 Zarf Nedir? 1.3 Uygulama Yanıtı Nedir? 1.4 Sistem Yanıtı Nedir? 1.5 Durum Kodu Nedir? İÇİNDEKİLER 1. Temel Tanımlar... 2 1.1 Şematron Kontrolü Nedir?... 2 1.2 Zarf Nedir?... 2 1.3 Uygulama Yanıtı Nedir?... 2 1.4 Durum Kodu Nedir?... 2 1.5 Etiket Bilgisi Nedir?... 2 2. Durum Kodları... 3

Detaylı

: e-fatura SGK Uygulaması

: e-fatura SGK Uygulaması Bölüm e-fatura SGK Uygulaması 05.03.2010 tarihinde yayımlanan 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu 01.10.2017 tarihinden itibaren elektronik fatura (e-fatura) uygulamasına

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/121. E- İrsaliye, E- Müstahsil Makbuzu ve E- Serbest Meslek Makbuzuna ilişkin Tebliğ Yayımlandı.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/121. E- İrsaliye, E- Müstahsil Makbuzu ve E- Serbest Meslek Makbuzuna ilişkin Tebliğ Yayımlandı. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

e-irsaliye, e-müstahsil Makbuzu ve e-serbest Meslek Makbuzu başlıyor zorunlu değil. 1. Elektronik İrsaliye (e-irsaliye)

e-irsaliye, e-müstahsil Makbuzu ve e-serbest Meslek Makbuzu başlıyor zorunlu değil. 1. Elektronik İrsaliye (e-irsaliye) e-irsaliye, e-müstahsil Makbuzu ve e-serbest Meslek Makbuzu başlıyor Maliye Bakanlığına verilen yetkilere istinaden, yaygın olarak kullanılan belgeler arasında yer alan sevk irsaliyesi, müstahsil makbuzu

Detaylı

E-SERBEST MESLEK MAKBUZU, E İRSALİYE ve E- MÜSTAHSİL MAKBUZU KULLANILMASI ZORUNLU DEĞİLDİR. Değerli Üyemiz, 17/12/2017

E-SERBEST MESLEK MAKBUZU, E İRSALİYE ve E- MÜSTAHSİL MAKBUZU KULLANILMASI ZORUNLU DEĞİLDİR. Değerli Üyemiz, 17/12/2017 E-SERBEST MESLEK MAKBUZU, E İRSALİYE ve E- MÜSTAHSİL MAKBUZU KULLANILMASI ZORUNLU DEĞİLDİR. Değerli Üyemiz, 17/12/2017 GENEL BİLGİ : Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı E- İrsaliye, E-Müstahsil Makbuzu

Detaylı

E-arşiv. Zaman Damgası müşterilerimizin ayrıca almalarına gerek kalmaksızın, raporlarda Mikro Yazılım tarafından sağlanacaktır.

E-arşiv. Zaman Damgası müşterilerimizin ayrıca almalarına gerek kalmaksızın, raporlarda Mikro Yazılım tarafından sağlanacaktır. E-arşiv e- arşiv, kağıt ortamında düzenlemesi, muhafaza ve ibraz etme zorunluluğu bulunan faturaların, 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda

Detaylı

A- Elektronik İrsaliye (e-irsaliye) Konusundaki Düzenlemeler

A- Elektronik İrsaliye (e-irsaliye) Konusundaki Düzenlemeler SİRKÜLER: 2017/64: E-İrsaliye, E-Müstahsil Makbuzu Ve E-Serbest Meslek Makbuzu Düzenlenmesine İlişkin 487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Maliye Bakanlığına verilen yetkilere istinaden, 17 Aralık

Detaylı

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri : İÇİNDEKİLER 1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :... 2 1.1. Gelir İdaresinin Belirlediği Fatura Tipleri :... 2 2. Tiger ve Go Ürün Gruplarından Gönderilebilen e-fatura ve e-arşiv Faturası Türleri :... 8 2.1.

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/70

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/70 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 25.12.2017 Sayı : 2017/70 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1. 50-99 Çalışanı Olan İşletmeler Bireysel

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğe istinaden E-fatura mükelleflerinin ihracat işlemlerinin elektronik olarak gönderiminin yapılabilmesi için 2.42.00

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

Doğrudan Borçlanma Sistemi

Doğrudan Borçlanma Sistemi Doğrudan Borçlanma Sistemi DOĞRUDAN BORÇLANDIRMA SİSTEMİ Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS), ana firmanın elektronik ortamda bankaya gönderdiği fatura bilgilerine göre fatura tarihlerinde müşteri hesaplarından

Detaylı

Çalışma alanı ekle seçeneği ile e-fatura çalışacağınız çalışma alanını 3 adımda oluşturabilirsiniz.

Çalışma alanı ekle seçeneği ile e-fatura çalışacağınız çalışma alanını 3 adımda oluşturabilirsiniz. SİSTEM İŞLETMENİ A. Çalışma Alanı Ekle Çalışma alanı ekle seçeneği ile e-fatura çalışacağınız çalışma alanını 3 adımda oluşturabilirsiniz. 1. adımda çalışma alanı adı ve diyalogo bilgileri girilir, kullanıcının

Detaylı

BSOFTefat E-FATURA ÇÖZÜMÜ

BSOFTefat E-FATURA ÇÖZÜMÜ Gelir idaresine yapılan başvuruya göre POROSefat e-fatura alım/gönderim işlemlerinde kullanıcılara iki farklı seçenek sunulmaktadır. 1. E-Fatura GİB Dosya Aktarım modülü: Gelir idaresinden sadece e-fatura

Detaylı

KLRetail Market ürününde Kasiyer Hesap Alma yazdırma dizaynına ve Kasa Teslim Raporu dizayn ekranına * Z No * Fiş Tarihi, alanları eklendi.

KLRetail Market ürününde Kasiyer Hesap Alma yazdırma dizaynına ve Kasa Teslim Raporu dizayn ekranına * Z No * Fiş Tarihi, alanları eklendi. Özet Tanım Ürün Adi Market ürününde Kasiyer Hesap Alma yazdırma dizaynına ve Kasa Teslim Raporu dizayn ekranına yeni alanlar Market ürününde Kasiyer Hesap Alma yazdırma dizaynına ve Kasa Teslim Raporu

Detaylı

Faturaların ve Hata Alan Faturaların Gönderilmesi İÇİNDEKİLER

Faturaların ve Hata Alan Faturaların Gönderilmesi İÇİNDEKİLER Faturaların ve Hata Alan Faturaların Gönderilmesi İÇİNDEKİLER 1. Faturaların Gönderilmesi ve Takibi... 2 1.1. e-fatura Durum Kodlarının LogoConnect te Takibi... 2 1.2. e-faturaların Ticari Ürün(Tiger ve

Detaylı

UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI FATURA GELEN KUTUSU

UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI FATURA GELEN KUTUSU UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI FATURA GELEN KUTUSU İçindekiler UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI... 2 1 UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI Gelen kutusunda gönderici firmalarınızın, tarafınıza başarılı gönderilen faturalarınızı

Detaylı

E - ARŞİV. Belgelerin Elektronik Ortamda Oluşturulması

E - ARŞİV. Belgelerin Elektronik Ortamda Oluşturulması E - ARŞİV Amaç ve Fayda Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre fatura, kâğıt ortamında en az iki nüsha olarak düzenlenerek ilk nüshası (aslı) müşteriye verilen, ikinci nüshası ise yine kâğıt ortamında aynı

Detaylı

efatura UYGULAMASI HAKKINDA

efatura UYGULAMASI HAKKINDA BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ GİB PORTAL KULLANIM YÖNTEMİ Bayt EntegrePro e-fatura modülü avantajları; -Yıllık güncelleme bedeli alınmıyor. -Firma dosyası sınırlaması yok. -Firma dosya sayısına bağlı

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

Malın Alıcı tarafından taşınması/taşıttırılması durumunda e-irsaliye düzenlenmesi gerekir mi?

Malın Alıcı tarafından taşınması/taşıttırılması durumunda e-irsaliye düzenlenmesi gerekir mi? SORU: CEVAP: Malın Alıcı tarafından taşınması/taşıttırılması durumunda e-irsaliye düzenlenmesi gerekir mi? Evet, sevk irsaliyesi düzenlenmesi gerekir. e-irsaliye düzenleyen ve alan aynı taraf olabilir.

Detaylı

UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu

UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu 18.10.2015 UBL-2.1 Standardına Uygun olarak e-fatura Düzenleme Kılavuzu DATASOFT YAZILIM LTD. ŞTİ. İçindekiler Bilgi Notu: Gelir İdaresi Başkanlığı www.efatura.gov.tr adresinde e-fatura konusunda muhtelif

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması 2017 İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması Yener Kahraman Datasoft Yazılım 15.06.2017 İçindekiler 1. Gelir İdaresi başkanlığının Duyurusu:... 2 Giriş:... 3 1.İhracat Faturasının İş Akışı ve Roller...

Detaylı

E İRSALİYE UYGULAMASI

E İRSALİYE UYGULAMASI GENEL OLARAK E-İRSALİYE UYGULAMASI E İRSALİYE UYGULAMASI Sirküler No: 2017-074 Mal hareketlerinin elektronik ortamda düzenli bir şekilde izlenebilmesi amacıyla; 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 230 uncu

Detaylı

EDI MIGROS (Sipariş) LOGO ENTEGRASYONU

EDI MIGROS (Sipariş) LOGO ENTEGRASYONU EDI MIGROS (Sipariş) LOGO ENTEGRASYONU İçindekiler Tablosu EDI AKTARIM UYGULAMASI... 2 1. EDI B2B Aktarımı... 2 2. Migros B2B Aktarım... 7 3. Metro E-İrsaliye Oluşturma... 9 1 EDI AKTARIM UYGULAMASI EDI

Detaylı

e-mutabakat Ekstre Gönderimi

e-mutabakat Ekstre Gönderimi e-mutabakat Ekstre Gönderimi Kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin, bs-ba formlarının, elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik

Detaylı

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan Kargo Modülü Ürün Grubu [X] 7.0 NetsisEnterprise Kategori [X] Yeni Modül Versiyon Önkoşulu 7.0 Onaylı Sürüm Uygulama Kargo modülü ile işletme içerisinde satışa yönelik yapılan işlemler, dağıtım şirketleri

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

E-FATURA SÜRECİ VE IFS ADAPTÖR YAZILIMI KULLANIMI

E-FATURA SÜRECİ VE IFS ADAPTÖR YAZILIMI KULLANIMI E-FATURA SÜRECİ VE IFS ADAPTÖR YAZILIMI KULLANIMI 1. Hangi faturalar e-fatura olarak gönderilecek? Vergi Usül Kanuna göre, e-fatura sistemine kayıtlı olan tüm firmalara gönderilecek her türlü ticari fatura

Detaylı

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura 6 Ocak 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Özel Entegratör ile e-fatura Uygulaması e-fatura uygulama yöntemlerinden biriside; firmaların özel entegratörler vasıtası

Detaylı

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ e-fatura UYGULAMASI HAKKINDA e-fatura NEDİR? Türkiye de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-fatura (elektronik

Detaylı

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ ENTEGRATÖR KULLANIM YÖNTEMİ

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ ENTEGRATÖR KULLANIM YÖNTEMİ BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ ENTEGRATÖR KULLANIM YÖNTEMİ Bayt EntegrePro e-fatura modülü avantajları; -Yıllık güncelleme bedeli alınmıyor. -Firma dosyası sınırlaması yok. -Firma dosya sayısına bağlı

Detaylı

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir.

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir. EPLATFORM FATURA KESİM İŞLEMLERİ Sipariş formu satış tarafından iletilir Workcube de sipariş numarasına göre sipariş bulunur Siparişin içerisine girilir, süreç kısmında süreç faturalandı seçilir. o İrsaliye

Detaylı

NETSİS e-fatura ENTEGRASYON UYGULAMASI TEST ÇALIŞMASI

NETSİS e-fatura ENTEGRASYON UYGULAMASI TEST ÇALIŞMASI NETSİS e-fatura ENTEGRASYON UYGULAMASI TEST ÇALIŞMASI Bu döküman Netsis te entegrasyon lisansına sahip, Entegrasyon çalışmalarına başlayabileceği Başkanlık tarafından kendisine bildirilen ve mali mühürleri

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

E - ARŞİV. Belgelerin Elektronik Ortamda Oluşturulması

E - ARŞİV. Belgelerin Elektronik Ortamda Oluşturulması E - ARŞİV Amaç ve Fayda Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre fatura, kâğıt ortamında en az iki nüsha olarak düzenlenerek ilk nüshası (aslı) müşteriye verilen, ikinci nüshası ise yine kâğıt ortamında aynı

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve Yazılım paket programlarından, e-fatura gönderim ve alım işlemlerinin yapılabilmesi için iki farklı e-fatura paketi mevcuttur. 1- Zirve e-fatura Entegratör

Detaylı

SİRKÜLER TARİHİ : 17 / 12 / 2017 SİRKÜLER SAYISI : 2017 / 051 SİRKÜLER KONUSU : Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 487) Hak.

SİRKÜLER TARİHİ : 17 / 12 / 2017 SİRKÜLER SAYISI : 2017 / 051 SİRKÜLER KONUSU : Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 487) Hak. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 17 / 12 / 2017 SİRKÜLER SAYISI : 2017

Detaylı

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO:487) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 505)

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO:487) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 505) Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO:487) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 505) MADDE 1-17/12/2017 tarihli ve 30273 sayılı

Detaylı

Orkestra Ürünler. Ana Sayfa / Orkestra Ürünler

Orkestra Ürünler. Ana Sayfa / Orkestra Ürünler DILLER YARDIM SISTEME GIRIŞ Orkestra Ürünler Ana Sayfa / Orkestra Ürünler 1- Satış Faturalarının İHRACAT Faturası olarak Gönderilebilmesi İhraç kayıtlı e-faturaların Logo'da "İhracat" modülünde oluşturulması

Detaylı

e-fatura e-arşiv Logo Kasım 2016

e-fatura e-arşiv Logo Kasım 2016 e-fatura e-arşiv Logo Kasım 2016 İçindekiler e-fatura Yapısı... 5 e-fatura Kullanım Şekilleri... 7 e-fatura Belgeleri... 9 1. Belge Türü ve Zarf Yapıları... 9 2. Senaryolar (Süreçler)... 9 Logo Ürünleri

Detaylı

LogoConnect Nasıl Çalışır?

LogoConnect Nasıl Çalışır? LogoConnect Nasıl Çalışır? LogoConnect, Logo Ticari Sistem ve İnsan Kaynakları Programlarının firmalar arası ve firmalar ile bankalar arası veri transferini sağlayan bir aracı programdır. LogoConnect B2B

Detaylı

Netsis 3 SMS Uygulaması

Netsis 3 SMS Uygulaması Netsis 3 SMS Uygulaması Güncelleme Tarihi: 09.11.2016 Genel Uygulama Müşteriler ile iletişimin son derece önemli olduğu günümüz koşullarında, bu amaca yönelik olarak Netsis tarafından getirilen çözümlerden

Detaylı

Telif Hakkı. KL-Retail El Terminali programı Kalem Yazılım ın tescilli ticari markasıdır. İletişim:

Telif Hakkı. KL-Retail El Terminali programı Kalem Yazılım ın tescilli ticari markasıdır. İletişim: Telif Hakkı Copyright 2007-2013 KALEM YAZILIM Tüm hakları saklıdır. Bu kullanım kılavuzu ve içerisinde açıklanan yazılım, lisans kapsamında sunulmuş olup, sadece söz konusu lisans koşullarına göre kullanılabilir

Detaylı

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 Ek Özellik Paketi 3 İçeriği * : 1 Yeni Fonksiyonel Özellikler... 2 1.1 Sipariş Planlama - Satınalma Siparişleri İçin Şablon Tasarımı... 2 1.2 Emanet Ambarı ve Stok Fişlerinin

Detaylı

1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır.

1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır. 15xx versiyonu 12.08.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- E-defter beratlarında Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan Berat değişikliği sebebiyle programlarımızda güncellemeler yapılmıştır. Bu

Detaylı

e-irsaliye Ekim 2018

e-irsaliye Ekim 2018 e-irsaliye Ekim 2018 e-irsaliye Nedir? Mevcut durumda kâğıt ortamda düzenlenmekte olan sevk irsaliyesi belgesinin; Elektronik ortamda, elektronik sertifika ile imzalanarak düzenlenmesi Alıcısına elektronik

Detaylı

Dolayısıyla fatura düzenlemek veya fatura almak isteyen mükelleflerin karşılıklı olarak sistemde tanımlı olmaları gerekmektedir.

Dolayısıyla fatura düzenlemek veya fatura almak isteyen mükelleflerin karşılıklı olarak sistemde tanımlı olmaları gerekmektedir. 24 Ekim 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura e-fatura Hazırlama Uygulaması (GİB Portal Yöntemine Göre) Elektronik Fatura Uygulaması, önceden tanımlanmış kullanıcıların

Detaylı

SEVK İRSALİYESİ, MÜSTAHSİL MAKBUZU VE SERBEST MESLEK MAKBUZU BELGELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ VE İLETİLMESİ

SEVK İRSALİYESİ, MÜSTAHSİL MAKBUZU VE SERBEST MESLEK MAKBUZU BELGELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ VE İLETİLMESİ SEVK İRSALİYESİ, MÜSTAHSİL MAKBUZU VE SERBEST MESLEK MAKBUZU BELGELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ VE İLETİLMESİ 17 Aralık 2017 Tarihli ve 30273 Sayılı Resmi Gazete de Sevk İrsaliyesi, Müstahsil

Detaylı

İçindekiler TURKKEP E-FATURA KONEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

İçindekiler TURKKEP E-FATURA KONEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU TURKKEP E-FATURA KONEKTÖRÜ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Hakkında... 2 Özellikler... 2 Fatura İnceleme... 3 1. GELEN FATURALAR... 3 1.1. TEMEL FATURALAR... 3 1.2. TİCARİ FATURALAR... 4 2. GİDECEK FATURALAR...

Detaylı

e-fatura e-arşiv LOGO Haziran 2016

e-fatura e-arşiv LOGO Haziran 2016 e-fatura e-arşiv LOGO Haziran 2016 İçindekiler e-fatura... 3 e-fatura Yapısı... 5 e-fatura Kullanım Şekilleri... 7 e-fatura Belgeleri... 9 1. Belge Türü ve Zarf Yapıları... 9 2. Senaryolar (Süreçler)...

Detaylı

TALEP YÖNETİMİ. Firma içinde ihtiyaç duyulan malzemeler, bunların miktarları ve ne şekilde karşılanacakları Talep Yönetimi modülünde takip edilir.

TALEP YÖNETİMİ. Firma içinde ihtiyaç duyulan malzemeler, bunların miktarları ve ne şekilde karşılanacakları Talep Yönetimi modülünde takip edilir. TALEP YÖNETİMİ Firma içinde ihtiyaç duyulan malzemeler, bunların miktarları ve ne şekilde karşılanacakları Talep Yönetimi modülünde takip edilir. Talep Yönetimi Bölümü; menü seçeneklerinden oluşur. Talep

Detaylı

e-fatura Logo Nisan 2011

e-fatura Logo Nisan 2011 e-fatura Logo Nisan 2011 LogoDOC 4/6/2011 İçindekiler e-fatura yapısı... 5 e-fatura Kullanım Şekilleri... 7 e-fatura Belgeleri... 9 1. Belge Türü ve Zarf Yapıları... 9 2. Senaryolar (Süreçler)... 9 Logo

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 7/20/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.14 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Defter - i Kebir Raporunda Borç Bakiye ve Alacak Bakiye Alanları Defter-i

Detaylı

E-Mutabakat. Ağustos 2018

E-Mutabakat. Ağustos 2018 E-Mutabakat Ağustos 2018 Logo e-mutabakat ile mutabakatlar; Daha zahmetsiz Daha pratik Elektronik ortamda raporlanabilen Yüksek oranda cevap alınabilen Şekildedir. BA-BS, cari ekstre, bakiye mutabakatlarınızın

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Mart - 2014 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

Logo Connect Bankacılık İşlemleri Kullanım Kılavuzu

Logo Connect Bankacılık İşlemleri Kullanım Kılavuzu Logo Connect Bankacılık İşlemleri Kullanım Kılavuzu LogoConnect Nasıl Çalışır? LogoConnect, Logo Ticari Sistem ve İnsan Kaynakları Programlarının firmalar arası ve firmalar ile bankalar arası veri transferini

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Kayıt Numaralama

DESTEK DOKÜMANI. Kayıt Numaralama Kayıt Numaralama Oluşturulacak şablon yardımıyla, sicil kartlara verilen numaraların özelleştirilmesi ve izlenebilirliğinin kolaylaştırılması sağlanmıştır. Bu özellik TB, Bordro ve IK ürünlerimizde bulunmaktadır..

Detaylı

e-fatura e-arşiv Logo Mayıs 2017

e-fatura e-arşiv Logo Mayıs 2017 e-fatura e-arşiv Logo Mayıs 2017 İçindekiler e-fatura Yapısı... 5 e-fatura Kullanım Şekilleri... 7 e-fatura Belgeleri... 9 1. Belge Türü ve Zarf Yapıları... 9 2. Senaryolar (Süreçler)... 9 Logo Ürünleri

Detaylı

E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR ÖZET : Gelir İdaresi Başkanlığının E-Fatura İnternet sitesinde, E-fatura uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda yayımlanan bilgilendirme

Detaylı

e-fatura LOGO Mart 2013

e-fatura LOGO Mart 2013 e-fatura LOGO Mart 2013 İçindekiler e-fatura yapısı... 5 e-fatura Kullanım Şekilleri... 7 e-fatura Belgeleri... 9 1. Belge Türü ve Zarf Yapıları... 9 2. Senaryolar (Süreçler)... 9 Logo Ürünleri ile e-fatura

Detaylı

E-SERBEST MESLEK MAKBUZU, E İRSALİYE ve E- MÜSTAHSİL MAKBUZU KULLANILMASI ZORUNLU DEĞİLDİR. Değerli Üyemiz, 17/12/2017

E-SERBEST MESLEK MAKBUZU, E İRSALİYE ve E- MÜSTAHSİL MAKBUZU KULLANILMASI ZORUNLU DEĞİLDİR. Değerli Üyemiz, 17/12/2017 E-SERBEST MESLEK MAKBUZU, E İRSALİYE ve E- MÜSTAHSİL MAKBUZU KULLANILMASI ZORUNLU DEĞİLDİR. Değerli Üyemiz, 17/12/2017 GENEL BİLGİ : Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı E- İrsaliye, E-Müstahsil Makbuzu

Detaylı

e-fatura Logo Eylül 2013

e-fatura Logo Eylül 2013 e-fatura Logo Eylül 2013 İçindekiler e-fatura yapısı... 5 e-fatura Kullanım Şekilleri... 7 e-fatura Belgeleri... 9 1. Belge Türü ve Zarf Yapıları... 9 2. Senaryolar (Süreçler)... 9 Logo Ürünleri ile e-fatura

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 11/26/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.16 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Malzeme Kayıtları Kopyalanırken Ambar Parametrelerinin de Kopyalanması Malzeme

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Hızlı üretim işlemleri için öncelikle mamul kartında bulunan Mamul Alt Malzemeleri penceresine aşağıdaki bilgiler girilmelidir.

DESTEK DOKÜMANI. Hızlı üretim işlemleri için öncelikle mamul kartında bulunan Mamul Alt Malzemeleri penceresine aşağıdaki bilgiler girilmelidir. Hızlı Üretim Fişleri Hızlı ve tek seviyeli üretim yapan işletmelerde üretim işlemine ait bilgiler, Hızlı Üretim Fişleri ile pratik olarak takip edilebilir. Hızlı üretim fişleri ile karma koli, mamul ve

Detaylı

LOGO DA E-FATURA. Saadet GAFFAROĞLU Analiz Uzmanı, LOGO

LOGO DA E-FATURA. Saadet GAFFAROĞLU Analiz Uzmanı, LOGO LOGO DA E-FATURA Saadet GAFFAROĞLU Analiz Uzmanı, LOGO E-FATURA, GENEL BAKIŞ E-Fatura Nedir? Değerli kağıda basılı olan faturanın karşılığı bilgileri içeren, belli bir formatta standart hale getirilmiş,

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

Netsis İhracat e-fatura Uygulaması

Netsis İhracat e-fatura Uygulaması Netsis İhracat e-fatura Uygulaması Güncelleme Tarihi: 03.02.2017 Genel Uygulama İhracat e-fatura uygulaması, ihracat e-fatura uygulamasına kayıtlı bulunan mükelleflerin ihracat faturalarının da e-fatura

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

e-arşiv Fatura Uygulaması

e-arşiv Fatura Uygulaması e-arşiv Fatura Uygulaması e- Arşiv, kağıt ortamında düzenlemesi, muhafaza ve ibraz etme zorunluluğu bulunan faturaların, 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak

Detaylı

ELEKTRONİK İHALE DAİRESİ

ELEKTRONİK İHALE DAİRESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ KAMU İHALE KURUMU ELEKTRONİK İHALE DAİRESİ İDARE, İŞ DENEYİM BELGE KAYIT VE SORGULAMA KULLANIM KLAVUZU 1 /75 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. İDARE İŞ DENEYİM BELGE KAYIT... 5 3. İDARE,

Detaylı

LOGO Uygulamalarında E-Defter

LOGO Uygulamalarında E-Defter LOGO Uygulamalarında E-Defter E-Defter e-defter, Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince tutulması zorunlu olan defterlerin http://www.edefter.gov.tr/web/guest web sitesinde duyurulan

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM 01.01.2018 Tarihinde Serbest Meslek Kazanç elde eden mükelleflerinin zorunlu olarak geçmek zorunda oldukları Defter Beyan sistemine LUCA'da yapmış olduğunuz kayıtlarınız

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2011 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 1/24/2011 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI YENİ ÖZELLİKLER 1. Malzeme Virman İşlemleri Malzeme virmanı ile; Malzemeler arası miktar/stok aktarımı Farklı bir amaç için alınmış

Detaylı

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu ISLE IdeaSoft E-Ticaret siteniz ile Logo Yazılımınız (GO 3, Tiger 3, Tiger 3 Enterprise) arasında veri aktarımını sağlayan bir yazılımdır.

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu E-Ticaret siteniz ile Logo Yazılımınız (GO, GO Plus, Tiger2, Tiger Plus, Tiger Enterprise) arasında veri aktarımını sağlayan bir

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

Yeni Nesil e-fatura 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-fatura 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-fatura 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 Yeni Nesil e-fatura Programı Program açıldığında ilk olarak kullanıcı ve veritabanı bilgilerinin girildiği sisteme giriş ekranı gelmektedir.

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Bakım Yönetimi... 4 Bakım Yönetimini Etkileyen Öndeğer ve Parametreler... 4 Tanımlar... 5 Bakım Parametreleri... 5 Parametre Bilgileri... 6 Arıza Kodları... 8

Detaylı