Murat Özdamar SGK stanbul l Müdür Yard mc 29 Mart 2018

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Murat Özdamar SGK stanbul l Müdür Yard mc 29 Mart 2018"

Transkript

1 UYGULANMAKTA OLAN S GORTA PR M TE KLER Murat Özdamar SGK stanbul l Müdür Yard mc 29 Mart 2018

2 Sigorta Prim Te vikleri 5510 say Kanunun 4 üncü maddesinin birinci f kras n (a) bendi kapsam nda sigortal çal ran özel sektör i yeri verenlerine, kay tl sigortal istihdam n artt lmas, kad nlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajl gruplar n istihdam n artt lmas, bölgesel, büyük ölçekli yat mlar ile stratejik yat mlar n özendirilmesi, bölgesel geli mi lik farkl klar n azalt lmas için 5510 say Kanunda 4, 4447 say sizlik Sigortas Kanununda 4, 4857 say Kanununda 1, 5746 ARGE Kanununda 1, 5225 say Kültür Yat mlar ve Giri imlerini Te vik Kanununda 1 olmak üzere toplamda 11 bir farkl sigorta primi te vik, destek ve indirimi uygulanmaktad r. 2

3 Sigorta Primi Te vikleri 5510 say Kanun Malullük, Ya k Ve Ölüm Sigortas veren Hissesinden 5 Puanl k ndirim Yurtd na Götürülen/Gönderilen Sigortal lar çin Uygulanan 5 Puan ndirim lave 6 Puanl k ndirim Yat mlarda Devlet Yard mlar Hakk nda Kararlar Uyar nca Uygulanan Te vik Di er Kanunlar sizlik Ödene i Alanlar n stihdam Halinde Uygulanan Prim Te viki Genç, Kad n Ve Mesleki Belge Sahibi Olanlar n stihdam na Yönelik Te vik ba E itim Program Tamamlayanlar n stihdam na Yönelik Te vik veren Deste i Kültür Yat mlar Ve Giri imleri Hakk nda Uygulanan Sigorta Primi Te viki Engelli Sigortal lar n stihdam na Yönelik Te vik Ara rma, Geli tirme Ve Tasar m Faaliyetlerine li kin Te vik 3

4 stihdam Te vikleri

5

6 Söz konusu prim indiriminden hangi sigortal lardan dolay yararlan r? 5 puanl k indirimden, 5510 say Kanunun 4 üncü maddesinin birinci f kras n (a) bendi kapsam ndaki (5510/4-1a) sigortal lardan haklar nda malullük ya k ölüm sigortas kollar uygulananlardan dolay yararlan lmas mümkün bulunmaktad r. hale konusu i lerde 5 puanl k prim indirimi uygulan r m? 2886 say Devlet hale Kanununa, 4734 say Kamu hale Kanununa ve uluslararas anla ma hükümlerine istinaden yap lan al m ve yap m i leri ile 4734 say Kamu hale Kanunundan istisna olan al m ve yap m leri için 5 puanl k prim indirimi uygulanmaz. Ayn sigortal için 5 puanl k indirimle birlikte di er sigorta prim te viklerinden yararlan labilir mi? sizlik ödene i almakta iken i e al nan sigortal lara yönelik sigorta prim te viki hariç olmak üzere, i verenin vadesi geçmi prim borcu bulunmamas kayd yla ayn dönemde ayn sigortal için öncelikle 5 puanl k indirimden ard ndan di er bir sigorta prim te vikinden yararlan lmas mümkün bulunmaktad r.

7

8 Bu indirim hükümleri hangi sigortal lar hakk nda uygulanmaz? Sosyal güvenlik destek primine tabi çal anlar, Libya da çal anlar, 3308 say Mesleki E itim Kanununda belirtilen aday ç rak, ç rak ve i letmelerde mesleki itim gören ö rencilerden, Meslek liselerinde okumakta iken veya yüksek renimleri s ras nda zorunlu staja tabi tutulan ö rencilerden, 4046 say Özelle tirme Uygulamalar Hakk nda Kanunun 21 inci maddesi kapsam nda i kayb tazminat alanlardan, Harp malulleri ile 3713 say Terörle Mücadele Kanunu ve 2330 say Nakdi Tazminat ve Ayl k Ba lanmas Hakk nda Kanuna göre vazife malullü ü ayl alanlardan dolay be destekten yararlan lmaz. Uluslararas anla ma hükümlerine istinaden yap lan al m ve yap m lerine ili kin i yerlerinde çal lan sigortal lardan dolay bu indirimden yararlan labilir mi? Uluslararas anla ma hükümlerine istinaden al m ve yap m i lerinde çal lan sigortal lardan dolay bu indirimden yararlan labilir. Bahse konu sigorta primi indiriminden yararlanabilmek için Kuruma ba vuru art var m? i verenlerin, bu indirimden yararlanabilmeleri için kapsama giren sigortal lara ili kin ayl k prim ve hizmet belgelerini kanun numaras seçilmek suretiyle düzenlemeleri yeterli olup, ayr ca Kuruma ba vuru art bulunmamaktad r.

9

10 lave 6 puanl k indirimden tüm verenler yararlanabilir mi? Bakanlar Kurulunca belirlenen 51 il ile Bozcaada ve Gökçeada lçelerinde faaliyet gösteren i verenlerden, 5510 say Kanunun 81 inci maddesinin birinci f kras n ) bendinde yer alan 5 puanl k indirimden yararlanan özel sektör i verenleri bu indirimden yararlanabilir say Kanunun Ek 2 nci maddesinde öngörülen sigorta primi te vikinden yararlanmakta olan verenler bu indirimden yararlanabilir mi? 5510 say Kanunun Ek 2 nci maddesinde öngörülen sigorta primi te vikinden yararlanmakta olan i verenler, söz konusu te vikten yararland klar süreler içerisinde bu indirimden yararlanamaz. 2013/4966 say Bakanlar Kurulu Karar eki (III) say listede yer alan illerin yararlanma süresi nedir? (III) say listede yer alan iller için bu indirimden yararlanma süresi 6 y l olup, bu süre 31/12/2018 tarihinde sona erecektir.

11

12 Yat mlarda Devlet Yard mlar Hakk nda Karar da öngörülen te vikten hangi tarihten itibaren yararlan lacakt r? Tamamlama vizesi yap larak i letmeye geçen te vik belgesine konu firma bilgilerinin Ekonomi Bakanl nca Kurumumuza bildirilmesini takip eden aydan ba lan larak yararlan lacakt r. Yat mlarda Devlet Yard mlar Hakk nda Karar'da öngörülen te vikten hangi sigortal lar için yararlan labilir? Bu te vikten yararlan lacak sigortal say, komple yeni yat mlarda ve di er yat m cinslerinde mevcut istihdam say na ilave olarak i e al nan sigortal lar yönünden Ekonomi Bakanl nca Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilen sigortal say amaz. Yat mlarda Devlet Yard mlar Hakk nda Karar da öngörülen destekten yararlanmak için Kuruma ba vuru art var m r? Te vik kapsam ndaki i yerlerine ili kin bilgiler Ekonomi Bakanl nca Kuruma intikal ettirildikten sonra bu bilgiler Kurum veri taban na kaydedildi inden, bahse konu destekten yararlanmak için Kuruma ayr ca müracaat edilmesine gerek bulunmamaktad r.

13

14 Söz konusu te vikten yararlanma süresi nedir? Bu te vik uygulamas 01/10/2009 tarihinden itibaren yürürlü e girmi olup, Kanunda öngörülen artlara haiz olan sigortal için kalan i sizlik süresi boyunca bu te vikten yararlan r. Ortalama sigortal say nas l hesaplan r? Ortalama sigortal say ; sigortal n, i e ba lad yerinde i e giri tarihinden önceki alt ayda Kuruma bildirilmi olan toplam sigortal say n, ayn dönem aral nda Kuruma bildirim yap lm ay say na bölünmesi suretiyle bulunmaktad r Te vik kapsam nda hangi sigortal lar bildirilemez? Sosyal güvenlik destek primine tabi olarak çal anlar, yurt d nda çal an sigortal lar, aday ç rak, ç rak ve rencilerden dolay bu te vikten yararlan lmas mümkün bulunmamaktad r.

15

16 Hem mesleki yeterlik belgesine sahip hem de mesleki e itim veren yüksekokuldan mezun olan bir sigortal için hangi te vik süresinin seçilmesi verenlerimizin lehine olacakt r? verenler bu te vikten tercih edecekleri herhangi bir kategori üzerinden yararlanabilmektedirler. Bu durumda, veren lehine olan mesleki yeterlilik belgesi kategorisi seçilerek 48 ay süreyle bu destekten yararlan lacakt r. sigortal say n tespitinde alt verenler taraf ndan çal lan sigortal lar dikkate al nmakta m r? Ortalama sigortal say n tespiti s ras nda gerek as l veren, gerekse alt i verenlerce çal lan sigortal lar dikkate al nmaktad r. Bu destekten yararlanma süreleri nedir? Yabanc uyruklu sigortal lar için "E itim Belgesi Yoktur/Uyu mamaktad r" seçene i üzerinden 24 ay süre ile bu te vikten yararlan lmas mümkündür.

17

18 Sigortal n Türkiye Kurumunca düzenlenen özel güvenlik i ba itim program tamamlad ktan sonra üç ay içerisinde kasiyer olarak e al nmas durumunda bu sigortal dan dolay te vikten yararlan labilir mi? Bu te vikten yararlanabilmek için, sigortal n Türkiye Kurumunca düzenlenen i ba itim program tamamlad meslek alan nda çal mas gerekti inden, bahse konu durumda ba itim program ile i e al nd mesle in farkl olmas nedeniyle te vikten yararlan lmas mümkün bulunmamaktad r. Ortalama sigortal say n tespitine esas olan bir önceki takvim y nda bildirimde bulunulmamas halinde ortalama sigortal say hesab nas l yap r? Ortalama sigortal say n tespitine esas olan sigortal n i e al nd bir önceki takvim y nda, gerek i yerinin yeni tescil edilmi olmas, gerekse sigortal çal rmaya ara verilmi olmas nedeniyle sigortal bildiriminde bulunulmam olmas halinde, ortalama sigortal say r (0) kabul edilecektir. Te vikten yararlanabilmek için ba vuru art var m? Te vikten yararlanmak için i verenlerce kapsama giren sigortal lar n e-bildirge sisteminde yer alan ba itim Te vik Yönetimi menüsünden tan mlanmas gerekmektedir. Bunun haricinde ba kaca bir ba vuru art bulunmamaktad r.

19

20 Hangi i yerleri bu te vik kapsam ndad r? Özel sektör i verenlerince çal lan engelli sigortal lardan dolay sigorta primi i veren hissesi te vikinden yararlan lmas mümkün bulunmaktad r. Te vikten yararlan lamayacak sigortal lar kimlerdir? Yer alt nda ve su alt nda çal anlar, sosyal güvenlik destek primine tabi olarak çal anlar, yurt d nda çal anlar, aday ç rak, ç rak ve i letmelerde mesleki itim gören ö renciler için te vikten yararlan lmas mümkün de ildir. Te vikten yararlan lamayacak sigortal lar kimlerdir? Yer alt nda ve su alt nda çal anlar, sosyal güvenlik destek primine tabi olarak çal anlar, yurt d nda çal anlar, aday ç rak, ç rak ve i letmelerde mesleki itim gören ö renciler için te vikten yararlan lmas mümkün bulunmamaktad r.

21

22 Sigorta primi i veren hissesi deste inden kapsama giren her bir sigortal için yararlan labilecek süre nedir? Sigorta primi i veren hissesi deste i uygulamas ndan, ilgili kanunda aran lan artlar sa lamak kayd yla destek kapsama giren her bir sigortal için 31/12/2023 tarihine kadar yararlan lmas mümkündür. verenin birden fazla Ar-Ge kapsam na giren i yeri olmas durumunda ba vuru nas l yap lacak? Te vik kapsam na giren her bir i yeri için ayr ayr ba vuru yap r ve her bir i yeri müstakilen de erlendirilir. yerlerinin, ayn organizasyon yap içinde birden fazla Ar-Ge merkezinin bulunmas durumunda, her bir Ar-Ge merkezi için yeni i yeri dosyas tescil edilmek suretiyle ayr ba vuru yap r. Di er te vik kanunlar ndan yararlan lan sigortal lar için 5746 say kanunda öngörülen destek hükmünden yararlan lmas mümkün müdür? Be puanl k prim indirimi hariç di er sigorta prim te viklerinde yararlanmakta olan i verenlerin, te vik kapsam na giren sigortal lar ndan dolay ayn dönem için ve mükerrer olarak 5746 say Kanunda öngörülen destekten yararlanmalar mümkün bulunmamaktad r.

23

24 Te vik ba vurusunda gerekli olan belgeler nelerdir? verenler, Kültür Yat m veya Kültür Giri im Belgesi ile beraber, ilgili vergi dairesinden alacaklar kurumlar vergisi mükellefi olduklar gösteren belgeyi dilekçe ekinde ibraz etmek suretiyle Kuruma ba vuruda bulunacaklard r. Te vik kapsam na giren i verenin yasal ödeme süresi geçmi sigorta primi, idari para cezas veya bunlara ili kin gecikme cezas bulunmas te vikten yararlanmas na engel midir? verenin sigorta primi te vikinden yararlanabilmesi için, Türkiye genelinde yasal ödeme süresi geçmi sigorta primi, sizlik sigortas primi, idari para cezas ile bunlara ili kin gecikme cezas ve gecikme zamm borçlar n toplam n ayl k asgari ücretin brüt tutar ndan fazla olmamas gerekmektedir. Te vikten yararlanan i verenin i yerini devretmesi halinde devralan i verenin te vikten yararlanmas mümkün mü? Belgeli yat veya giri imi, Kültür ve Turizm Bakanl n izni ile devralan i yerleri, bu durumu Bakanl ktan alacaklar yaz ile kan tlamalar halinde kalan süre için te vikten yararlanabileceklerdir.

25 Bu destek kapsam nda verilen prim deste i nas l hesaplanmaktad r? sizlik Sigortas Fonundan kar lanacak tutar, destekten yararlan lacak aydaki kapsamdaki sigortal lar n prim ödeme gün say n 22,22 TL ile çarp sonucu bulunur. Kay t d sigortal çal ranlar bu destekten yararlanabilir mi? 1/2/2017 ila 31/12/2017 tarihleri aras nda çal rd ki ileri sigortal olarak bildirmedi i veya bildirdi i sigortal lar fiilen çal rmad tespit edilen i verenler bu destekten yararlanamaz. Bu tespitin yap lm olmas durumunda 2017 y nda yersiz yararlan lan destek tutarlar gecikme zamm ve gecikme cezas ile birlikte i verenden tahsil edilecektir. Bu destekten yararlanan i verenler ayn sigortal için di er te vik, destek ve indirimlerden yararlanabilir mi? Bu destekten yararlanan i verenler; ayn sigortal için ayn dönemde di er sigorta primi te vik, destek ve indirimlerden yararlanamaz. Asgari ücret deste i hesaplamas na bu sigortal lar n gün say dahil edilmez.

26

27

28 mahkeme karar yla veya yap lan kontrol ve denetimlerde çal rd ki ileri sigortal olarak bildirmedi i veya bildirilen sigortal fiilen çal rmad tespit edilen i yerleri ilk tespitte bir ay süreyle, ilk tespit tarihinden itibaren üç l içinde tekrar eden ve yasaklama kapsam na giren her bir tespit için ise birer y l süreyle sigorta primi te vik, destek ve indirimlerden yararlanamayacakt r. yerinde yap lan kontrol ve denetimlerde çal rd ki ileri sigortal olarak bildirmedi i veya bildirilen sigortal fiilen çal rmad tespit edilen i yeri i verenlerinin baz sigorta primi te vik destek ve indirimlerden bir y l süreyle yararlanmas mümkün bulunmamaktayd.

29 Yeni uygulama kapsam nda bir ay/bir l süreyle yasaklama kapsam na girecek i yerleri nas l tespit edilmektedir? Mahkeme karar yla veya yap lan kontrol ve denetimlerde, çal lan toplam sigortal say n %1 ini a an say da veya be ki iden fazla say da çal rd ki ileri sigortal olarak bildirmedi i veya bildirdi i ki ileri fiilen çal rmad tespit edilen yerleri hakk nda bir ay/bir y l yasaklama yap lacakt r. Yasaklama kapsam na girecek yerlerinin tespitine ili kin toplam sigortal say ne ekilde hesaplanmaktad r? Tespite ili kin tutana n düzenlendi i aya/ mahkeme karar n kesinle ti i aya/ resmi kurum ve kurulu lardan al nan yaz lar n Kuruma intikal etti i aya ili kin olarak, Kuruma verilen as l ve ek nitelikteki ayl k prim ve hizmet belgelerinde kay tl sigortal say ndan, iptal nitelikteki ayl k prim ve hizmet belgelerinde kay tl sigortal say dü ülmek suretiyle hesaplanmaktad r.

30 Toplam sigortal say n hesab na hangi kapsamdaki sigortalar dahil edilmeyecektir? lgili ay içinde sosyal güvenlik destek primine tabi olarak çal an sigortal lar ile çe itli nedenlerle ay içinde çal mas bulunmayan ve ücret ödenmeyen (istirahat veya ücretsiz izin gibi nedenlerle ayl k prim ve hizmet belgesinde (0) gün ve (0) kazançl olarak kay tl ) sigortal lar da hesaplamaya dahil edilecek, buna kar n aday ç rak, rak ve i letmelerde mesleki e itim gören ö renciler, staja tabi tutulan ö renciler ile üniversitelerde k smi zamanl çal lan renciler ve Türkiye Kurumu nca düzenlenen e itimlere kat lan kursiyerler dikkate al nmayacakt r. Te viklerden bir y ll k yararlanamama kapsam na giren ve 1/4/2017 tarihinde bu bir y ll k yararlanamama süresi devam eden i yerleriyle ilgili olarak ne ekilde i lem yap lacakt r? Söz konusu i yerleri için sigorta primi te vik, destek ve indirimlerden yararlanmamaya esas olan tespitler Ek 14 üncü maddenin birinci kras kapsam nda ilk tespit say lacak olup yasaklamaya esas olan tespit, 5510 say Kanunun Ek 14 üncü maddesinin birinci f kras na göre ilk tespit say ld ndan, yasaklama 2017/Nisan ay na ili kin ayl k prim ve hizmet belgesinden itibaren kald lacak, 2017/Nisan ay ndan önceki dönemlerde yararlan lmayan sigorta primi te vik, destek ve indirimlerden yararlan lmayacakt r

31 1/4/2017 tarihinden önce çal lan ki ilerin sigortal olarak bildirilmedi inin veya bildirilen sigortal n fiilen çal mad n tespit edilmesi nedeniyle yasaklama kapsam na girdi i halde 1/4/2017 tarihine kadar bir y ll k yasaklama i lemi yap lmam olan i yerleriyle ilgili olarak ne ekilde i lem yap lacakt r? Öncelikle söz konusu tespitin 5510 say Kanunun Ek 14 üncü maddesine göre yasaklama kapsam na girip girmedi i yeniden de erlendirilecek olup, söz konusu tespitin yasaklama kapsam na girdi inin anla lmas durumunda 1/4/2017 tarihinden önce düzenlenen tutanak tarihini/ mahkemenin kesinle mi karar tarihini/resmi kurum ve kurulu lardan al nan yaz lar n Kuruma intikal tarihini takip eden ayba ndan itibaren bir ay süreyle geriye yönelik yasaklama i lemi yap lacakt r say Kanunun Ek 14 üncü maddesi kapsam nda yasaklama hükümleri uygulanmayacak sigorta prim te vik, indirim ve destekler hangileridir? 5510 say Kanunun Ek 14 üncü maddesi kapsam nda yasaklama hükümleri; mahkeme karar yla veya yap lan kontrol ve denetimlerde çal rd ki ileri sigortal olarak bildirmedi i veya bildirilen sigortal fiilen çal rmad tespit edilen i yerleri için 5510 say Kanunun geçici 71 inci maddesi ile 4447 say Kanunun 50 nci maddesinin be inci f kras ile geçici 17 maddesi hakk nda; bildirilen sigortal n fiilen çal lmad na yönelik tespitlerde 4447 say Kanunun geçici 10 uncu maddesi ve geçici 15 inci maddesi ile 3294 say Kanunun Ek 5 inci maddesi hakk nda uygulanmayacakt r.

01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU

01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU 01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU EMİNE ERDEM MEVZUAT ANALİZ - ŞUBAT 2016 - İSTANBUL TİCARET ODASI 1 01.01.2016 31.12.2016 TARİHLERİ ARASI

Detaylı

SİRKÜLER 2009 / 32. 1- İşsizlik Ödeneği Almakta Olan İşsizleri İşe Alan İşverenlere Yönelik Sigorta Primi Desteği

SİRKÜLER 2009 / 32. 1- İşsizlik Ödeneği Almakta Olan İşsizleri İşe Alan İşverenlere Yönelik Sigorta Primi Desteği KONU SİRKÜLER 2009 / 32 Sigorta Primi Desteklerine Yönelik Yeni Düzenlemeler (5921 Sayılı Kanun) Genel Olarak İşsizlikle mücadeleye yönelik bir yasal düzenleme olarak nitelendirilebilecek olan 5921 Sayılı

Detaylı

Yazar Ali Karakuş Pazartesi, 17 Kasım 2008 20:03 - Son Güncelleme Perşembe, 25 Şubat 2010 14:36

Yazar Ali Karakuş Pazartesi, 17 Kasım 2008 20:03 - Son Güncelleme Perşembe, 25 Şubat 2010 14:36 SSK PRİMİ İŞVEREN PAYLARI 5 PUAN DÜŞÜRÜLDÜ - 17.11.2008 SGK Başkanlığı SSK Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı tarafından 13.11.2008 tarihinde yayınlanan 2008-93 sayılı Genelge ile %20 olarak

Detaylı

DEVLET YARDIMI İLE TEŞVİK VE DESTEKLERDEN YARARLANAN İŞVERENLER, SGK YA BORCU OLSA DAHİ YARARLANMAYA DEVAM EDEBİLECEKLER

DEVLET YARDIMI İLE TEŞVİK VE DESTEKLERDEN YARARLANAN İŞVERENLER, SGK YA BORCU OLSA DAHİ YARARLANMAYA DEVAM EDEBİLECEKLER DEVLET YARDIMI İLE TEŞVİK VE DESTEKLERDEN YARARLANAN İŞVERENLER, SGK YA BORCU OLSA DAHİ YARARLANMAYA DEVAM EDEBİLECEKLER Naci ŞAHİN * 1-GİRİŞ İşverenler, Devlet yardımı ile teşvik ve destekten SGK ya borcu

Detaylı

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne SİRKÜ : 2016/07 KAYSERİ Konu : 100,00 TL lik Prim Desteği 11.03.2016 Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne İşverenlere, asgari ücretle çalıştırdıkları her bir sigortalı için Hazineden karşılanması tasarlanan

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SİGORTA PRİM LERİ 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran özel sektör işyeri işverenlerine, kayıtlı sigortalı

Detaylı

İSTİHDAMA YÖNELİK İŞVEREN SİGORTA PRİMİ TEŞVİKLERİ

İSTİHDAMA YÖNELİK İŞVEREN SİGORTA PRİMİ TEŞVİKLERİ İSTİHDAMA YÖNELİK İŞVEREN SİGORTA PRİMİ TEŞVİKLERİ Malullük, yaşlılık ve ölüm Sigortaları prim oranının işveren hissesinden beş puanlık indirim TEŞVİĞİN KAPSAMI 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren 4/a kapsamında

Detaylı

1/26. E-Posta:

1/26. E-Posta: 1/26 2/26 SOSYAL GÜVENLİK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ 5510 (81 İNCİ MADDE/I) 5 PUAN İNDİRİMİ 3/26 5510 (81 İNCİ MADDE/I) 5 PUAN İNDİRİMİ HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR Söz konusu prim indiriminden hangi sigortalılardan

Detaylı

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 06.10.2008/160 ĐŞVERENLERE VERĐLEN DEVLET YARDIMI, TEŞVĐK VE DESTEKLERDE SOSYAL GÜVENLĐK KURUMUNDAN ALINACAK BORCU YOKTUR BELGESĐNĐN DÜZENLENMESĐNE ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLARA DAĐR TEBLĐĞ YAYIMLANDI ÖZET

Detaylı

NO: 2012/42 TAR H: 29.08.2012

NO: 2012/42 TAR H: 29.08.2012 VERG S RKÜLER NO: 2012/42 TAR H: 29.08.2012 KONU 30 Nolu SGK Genelgesi ile Sigorta Primi Deste i Kapsam na Giren verenlerce Dikkat Edilecek Hususlar yay mlanm r. 15.06.2012 tarihli ve 2012/35 say bakanlar

Detaylı

YATIRIMLARIN VE ĠSTĠHDAMIN TEġVĠKĠ ĠLE BAZI KANUNLARDA DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

YATIRIMLARIN VE ĠSTĠHDAMIN TEġVĠKĠ ĠLE BAZI KANUNLARDA DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASI HAKKINDA KANUN YATIRIMLARIN VE ĠSTĠHDAMIN TEġVĠKĠ ĠLE BAZI KANUNLARDA DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5084 Kabul Tarihi : 29/1/2004 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih :6/2/2004 Sayı :25365 Yayımlandığı

Detaylı

6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER. Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015

6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER. Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015 6663 SAYILI KANUNLA SOSYAL GÜVENLİK YASALARINDA YAPILAN DÜZELMELER Değerli Meslek Mesubumuz, 10.02.2015 6663 sayılı Kanun ile; emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden esnafın emekli

Detaylı

Sirküler No: 2016-41. Sirküler Tarihi: 04.05.2016. Konu: 6704 Sayılı Kanun ile Gelen SGK Teşviki

Sirküler No: 2016-41. Sirküler Tarihi: 04.05.2016. Konu: 6704 Sayılı Kanun ile Gelen SGK Teşviki Sirküler No: 2016-41 Sirküler Tarihi: 04.05.2016 Konu: 6704 Sayılı Kanun ile Gelen SGK Teşviki 14.04.2016 tarihli ve 6704 sayılı kanunun 11. Maddesi ile; İşe başladığı tarihten önceki son bir yıl içerisinde

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SİGORTA PRİM LERİ 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran özel sektör işyeri işverenlerine, kayıtlı sigortalı

Detaylı

GENELGE NO: 14/95 İstanbul,22.09.2014

GENELGE NO: 14/95 İstanbul,22.09.2014 GENELGE NO: 14/95 İstanbul,22.09.2014 İlgili Birim Konu girdi. : Yönetim Kurulu Başkanlığı, Genel Müdürlük, Mali İşler/Muhasebe : Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması nı içeren torba Kanun

Detaylı

İstanbul, 16.02.2016. Sirküler No :2016/43 Konu :Asgari Ücret Hazine Desteğine İlişkin 25 Soru ve Cevap

İstanbul, 16.02.2016. Sirküler No :2016/43 Konu :Asgari Ücret Hazine Desteğine İlişkin 25 Soru ve Cevap Rödl & Partner Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Teşvikiye Cad. 17 D 12 13 15 Ikbal Ticaret Merkezi 34365 Teşvikiye-Istanbul Telefon: + 90 (212) 310 14 00 Telefax: + 90 (212) 327 32 14 E-Mail : istanbul@roedl.pro

Detaylı

Ancak İş-Kur lara bu konu ile ilgili bakanlıktan gelen bilgi notu var.

Ancak İş-Kur lara bu konu ile ilgili bakanlıktan gelen bilgi notu var. Sayı : 2016 037 İstanbul, 2016 Konu : Yarım Çalışma Ödeneği ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sn. İlgili;

Detaylı

TORBA KANUN İLE 4/A (SSK) BENDİ KAPSAMINDA PRİM ÖDEMEKSİZİN GEÇİRİLEN HANGİ SÜRELER BORÇLANILABİLİR

TORBA KANUN İLE 4/A (SSK) BENDİ KAPSAMINDA PRİM ÖDEMEKSİZİN GEÇİRİLEN HANGİ SÜRELER BORÇLANILABİLİR TORBA KANUN İLE 4/A (SSK) BENDİ KAPSAMINDA PRİM ÖDEMEKSİZİN GEÇİRİLEN HANGİ SÜRELER BORÇLANILABİLİR Süleyman TUNÇAY * I-GENEL AÇIKLAMALAR: 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu

Detaylı

4 Mart 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29643 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KURUMLAR VERGĠSĠ GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 1) NDE

4 Mart 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29643 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KURUMLAR VERGĠSĠ GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 1) NDE 4 Mart 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29643 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KURUMLAR VERGĠSĠ GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 1) NDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR TEBLĠĞ (SERĠ NO: 9) MADDE

Detaylı

EK-1. bu Kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi şartıyla bu alacaklara bağlı faizlerin tahsilinden vazgeçilir.

EK-1. bu Kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi şartıyla bu alacaklara bağlı faizlerin tahsilinden vazgeçilir. EK-1 Madde 17 fıkra 9: a) 12/4/1990 tarihli ve 3624 sayılı Kanun kapsamında, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 31/12/2010 tarihinden önce

Detaylı

Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 19 Ocak 2013 Sayı : 28533

Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 19 Ocak 2013 Sayı : 28533 Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 19 Ocak 2013 Sayı : 28533 SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 6385 Kabul Tarihi: 10/1/2013 MADDE 1

Detaylı

Konu : Nakit Sermaye Artırımlarında Vergi Avantajı (2) 08.04.2016

Konu : Nakit Sermaye Artırımlarında Vergi Avantajı (2) 08.04.2016 SİRKÜ : 2016/09 KAYSERİ Konu : Nakit Sermaye Artırımlarında Vergi Avantajı (2) 08.04.2016 04.03.2016 tarih ve 29643 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kurumlar Vergisi 1 Seri No.lu Genel Tebliğinde Değişiklik

Detaylı

28 Kasım 2013 PERŞEMBE. Resmî Gazete. Sayı : 28835 TEBLİĞ. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

28 Kasım 2013 PERŞEMBE. Resmî Gazete. Sayı : 28835 TEBLİĞ. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK 28 Kasım 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28835 TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 1/9/2012 tarihli ve 28398 sayılı Resmî

Detaylı

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ 8 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29261 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA BİRİNCİ

Detaylı

BİLGİ NOTU 12.04.2016/2016-05

BİLGİ NOTU 12.04.2016/2016-05 BİLGİ NOTU 12.04.2016/2016-05 NAKİT SERMAYE ARTIŞLARINDA İNDİRİM UYGULAMASI Kurumlar Vergisi Kanunu nun Diğer İndirimler başlıklı 10. Maddesine eklenen (ı) bendi hükmü ile; finans, bankacılık ve sigortacılık

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SİGORTA PRİM LERİ 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran özel sektör işyeri işverenlerine, kayıtlı sigortalı

Detaylı

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne SİRKÜ : 2011/08 KAYSERİ Konu : Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku Mevzuatında 31.03.2011 Torba Kanunla Yapılan Değişiklikler ve Yeni Düzenlemeler (3) Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne Bundan önceki iki sirkülerlerimizde;

Detaylı

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU TARİH SAYI RESMİ GAZETE NO MEVZUAT TÜRÜ YAYINLANMA TARİHİ GEÇERLİLİK TARİHİ AÇIKLAMA Tebliğ Taslağı 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasına eklenen

Detaylı

YABANCI İŞÇİLERİN ÜÇ AYDAN SONRA SİGORTALI OLMALARI ZORUNLU MU? I- GİRİŞ :

YABANCI İŞÇİLERİN ÜÇ AYDAN SONRA SİGORTALI OLMALARI ZORUNLU MU? I- GİRİŞ : YABANCI İŞÇİLERİN ÜÇ AYDAN SONRA SİGORTALI OLMALARI ZORUNLU MU? I- GİRİŞ : Bilindiği üzere, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4. ve 6. maddelerine göre kimlerin sigortalı

Detaylı

Konu : 6661 Sayılı Torba Yasa Tarih: 27.01.2016

Konu : 6661 Sayılı Torba Yasa Tarih: 27.01.2016 Konu : 6661 Sayılı Torba Yasa Tarih: 27.01.2016 Sayı : 2016 / 03 Değerli Müşterilerimiz, MADDE 3-21/2/1963 tarihli ve 210 sayılı Değerli Kağıtlar Kanununa bağlı Değerli Kağıtlar Tablosu nun (6) numaralı

Detaylı

SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ

SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ SİGORTA PRİM TEŞVİKLERİ 4447-15921 İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALANLARIN İSTİHDAMI HALİNDE UYGULANAN PRİM TEŞVİKİ Kapsama giren sigortalı için, işsizlik ödeneğine hak kazandığı süre boyunca prime esas kazanç alt

Detaylı

Nakit Sermaye Artırımı Uygulaması (Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No:1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:9))

Nakit Sermaye Artırımı Uygulaması (Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No:1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:9)) Sirküler 2016 / 019 Referansımız: 0259 / 2016/ YMM/ EK Telefon: +90 (212) 29157 10 Fax: +90 (212) 24146 04 E-Mail: info@kutlanpartners.com İstanbul, 08.03.2016 Nakit Sermaye Artırımı Uygulaması (Kurumlar

Detaylı

ÖZEL SİRKÜLER NO: 2016 / 10

ÖZEL SİRKÜLER NO: 2016 / 10 05.01.2016 ÖZEL SİRKÜLER NO: 2016 / 10 KONU: BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE ŞAHIS SİGORTALARI İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK VE DÜZENLEMELER HK. 29 Haziran 2012 tarih ve 28338 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 13.06.2012

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/50) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 21 Ağustos 2013 Resmî Gazete Sayı: 28742

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 21 Ağustos 2013 Resmî Gazete Sayı: 28742 SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 21 Ağustos 2013 Resmî Gazete Sayı: 28742 MADDE 1 12.5.2010 tarihli ve 27579 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Sosyal Sigorta

Detaylı

DEVREDEN YATIRIM İNDİRİMİNİN KULLANIMI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI:

DEVREDEN YATIRIM İNDİRİMİNİN KULLANIMI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI: SİRKÜLER TARİHİ : 01/10/2010 SİRKÜLER NO : 2010/81 DEVREDEN YATIRIM İNDİRİMİNİN KULLANIMI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI: Bilindiği üzere, Anayasa Mahkemesi nin iptal kararı üzerine, 01 Ağustos 2010

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/82

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/82 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/82 KONU: Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Hakkında Kanun Yayımlandı. 6327 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde

Detaylı

ÜCRET GARANTĠ FONU YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÜCRET GARANTĠ FONU YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Haziran 2009 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 27272 Türkiye ĠĢ Kurumundan: ÜCRET GARANTĠ FONU YÖNETMELĠĞĠ Amaç BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, iģverenin ödeme

Detaylı

Tarih Sayı Konu. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair

Tarih Sayı Konu. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair r ~l (O) TOBB ÇARŞAMBA TİCARET VE 3ANAYI ODASI GENEL SEKRETERLİĞİNE ÇAY MAHALLESİ KÜÇÜK HAMAM SOK. N0:6/A TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ÇARŞAMBA / SAMSUN L J Tarih Sayı Konu 12/02/2010 0515-33 1*0»

Detaylı

5510 - SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2009 YILI)

5510 - SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2009 YILI) 5510 - SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2009 YILI) İlgili Madde 102-a/1 102- ikinci fıkra 102-a/1 102-a/2 102-a/3 102-b 102-b/1 Uygulanacak İdari

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SGK.0.10.03.07-469 22/05/2009 Konu : Malul Çocuğu Olan Kadın Sigortalılar.

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 506 S. SSK/61

İlgili Kanun / Madde 506 S. SSK/61 T.C YARGITAY 10.HUKUK DAİRESİ Esas No. 2013/1737 Karar No. 2013/7836 Tarihi: 15.04.2013 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2014/1 İlgili Kanun / Madde 506 S. SSK/61 YURT DIŞI HİZMET BORÇLANMASINDA YAŞLILIK

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 21.04.2011 Sayı: 2011/94 Ref: 4/94

SĐRKÜLER Đstanbul, 21.04.2011 Sayı: 2011/94 Ref: 4/94 SĐRKÜLER Đstanbul, 21.04.2011 Sayı: 2011/94 Ref: 4/94 Konu: 6111 SAYILI KANUN ĐLE 5510 SAYILI KANUNDA ZORUNLU SĐGORTALILIK, ĐSTEĞE BAĞLI SĐGORTALILIK VE BORÇLANMAYA ĐLĐŞKĐN HÜKÜMLERDE YAPILAN DEĞĐŞĐKLĐKLERĐ

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci

Detaylı

YABANCI UYRUKLU İŞÇİLERİN EKSİK GÜN BİLDİRİMİ İLE İLGİLİ UYGULAMA Perşembe, 13 Mart 2014 18:17 I- GİRİŞ:

YABANCI UYRUKLU İŞÇİLERİN EKSİK GÜN BİLDİRİMİ İLE İLGİLİ UYGULAMA Perşembe, 13 Mart 2014 18:17 I- GİRİŞ: I- GİRİŞ: Bilindiği üzere; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 86. maddesi paralelinde çıkartılmış olan Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 102. maddesinde belirtilen

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir.

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir. İZMİR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge; İzmir Üniversitesi nin Fakülteleri, Meslek Yüksekokulu ve bölümlerinde ÖSYM ve Üniversite tarafından

Detaylı

Sosyal Sigortalar Yönetmeliği İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Raporları

Sosyal Sigortalar Yönetmeliği İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Raporları Sosyal Sigortalar Yönetmeliği İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Raporları Sosyal Sigortalar Yönetmeliği İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Raporları İş Kazası ve Meslek Hastalığı, Tanımı, Kapsamı, Bildirilmesi

Detaylı

SİRKÜ : 2015/04 KAYSERİ Konu : 2015 Yılındaki Asgari Ücret Tutarları ile. 14.01.2015 Bu Konuyla İlgili Diğer Değişiklikler

SİRKÜ : 2015/04 KAYSERİ Konu : 2015 Yılındaki Asgari Ücret Tutarları ile. 14.01.2015 Bu Konuyla İlgili Diğer Değişiklikler SİRKÜ : 2015/04 KAYSERİ Konu : 2015 Yılındaki Asgari Ücret Tutarları ile 14.01.2015 Bu Konuyla İlgili Diğer Değişiklikler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 2015 yılı

Detaylı

21 Ağustos 2013, Sayı : 28742

21 Ağustos 2013, Sayı : 28742 21 Ağustos 2013, Sayı : 28742 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 12/5/2010 tarihli ve 27579 sayılı Resmî Gazete

Detaylı

ÖTVK nun 8/1. Maded Uygulamas na Yönelik Asgari Teminat Miktar %25 e Ç kar lm t r. DUYURU NO:2012/70

ÖTVK nun 8/1. Maded Uygulamas na Yönelik Asgari Teminat Miktar %25 e Ç kar lm t r. DUYURU NO:2012/70 stanbul, 17.08.2012 ÖTVK nun 8/1. Maded Uygulamas na Yönelik Asgari Teminat Miktar %25 e Ç kar lm t r. DUYURU NO:2012/70 17.08.2012 tarih ve 28387 say l Resmi Gazete de yay mlanan 24 seri numaral ÖTVK

Detaylı

serbest muhasebeci mali müşavirlik ltd.şti. Chartered Accountants & Auditors Ltd. www.ozdogrular.com / www.ozdogrular.com.tr

serbest muhasebeci mali müşavirlik ltd.şti. Chartered Accountants & Auditors Ltd. www.ozdogrular.com / www.ozdogrular.com.tr ĐSTĐHDAM PAKETĐ ÖZÜRLÜ ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞU Düzenlemeyle Đş Kanunundaki özürlü, eski hükümlü ve terör mağdurlarının çalıştırılma zorunluluğuna da yeni düzenleme getirilerek, eski hükümlü ve terör mağdurları

Detaylı

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü ANKARA 2016 ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri

Detaylı

MADDE 88-8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması

MADDE 88-8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması MADDE 88-8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesine birinci ve dördüncü

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/005 BURSA, 10.01.2014. Konu: 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. maddesi kapsamında SGK Engelli Teşviki İle İlgili Duyuru

SİRKÜLER: 2014/005 BURSA, 10.01.2014. Konu: 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. maddesi kapsamında SGK Engelli Teşviki İle İlgili Duyuru SİRKÜLER: 2014/005 BURSA, 10.01.2014 Konu: 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. maddesi kapsamında SGK Engelli Teşviki İle İlgili Duyuru Özet: 4857 sayılı Kanunun 30'uncu maddesinde öngörülen sigorta primi işveren

Detaylı

5510 (81 İNCİ MADDE/I) 5 PUAN İNDİRİMİ

5510 (81 İNCİ MADDE/I) 5 PUAN İNDİRİMİ SLAYT NO 3 5510 (81 İNCİ MADDE/I) 5 PUAN İNDİRİMİ Bu indirim kapsamında, özel sektör işverenlerine kapsama giren sigortalıların prime esas kazançları üzerinden hesaplanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta

Detaylı

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk.

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Sayı: 64597866-120[94-2014]-131 Tarih: 28/08/2014 T.C. GELİR

Detaylı

: 3218 Sayılı Serbest Bölgeler Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 3) yayımlandı.

: 3218 Sayılı Serbest Bölgeler Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 3) yayımlandı. SİRKÜLER TARİH : 28.04.2016 SAYI : 2016-04-6 KONU ÖZETİ : 3218 Sayılı Serbest Bölgeler Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 3) yayımlandı. : Tebliğde serbest

Detaylı

Madde 3- Bu Esaslar, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun 8 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 3- Bu Esaslar, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun 8 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhalesi Yapılacak Olan Hizmet Alımlarına İlişkin Fiyat Farkı Hesabında Uygulanacak Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar (Değişikliklerin İşlenmiş Hali) R.G.

Detaylı

287 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

287 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 287 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No 29221 Resmi Gazete Tarihi 30/12/2014 Kapsam 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/31 TARİH: 26.03.2009. Ar-Ge ve Destek Personeline Yönelik Gelir Vergisi Stopaj Teşviki Uygulamasında Yapılan Değişiklik

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/31 TARİH: 26.03.2009. Ar-Ge ve Destek Personeline Yönelik Gelir Vergisi Stopaj Teşviki Uygulamasında Yapılan Değişiklik VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/31 TARİH: 26.03.2009 KONU Ar-Ge ve Destek Personeline Yönelik Gelir Vergisi Stopaj Teşviki Uygulamasında Yapılan Değişiklik Maliye Bakanlığı 24.03.2009 tarih 27179 Sayılı resmi

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI İstihdam Teşvikleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler 1 İSTİHDAM LERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTASI İŞVEREN HİSSESİNDEN 5 PUANLIK İNDİRİM

Detaylı

6645 sayılı kanundaki önemli değişikilikler

6645 sayılı kanundaki önemli değişikilikler 6645 sayılı kanundaki önemli değişikilikler 193 sayılı kanundaki değişiklikler 4447 sayılı kanundaki değişiklikler 4857 sayılı kanundaki değişiklikler 5510 sayılı kanundaki değişiklikler 6331 sayılı kanundaki

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge İstanbul Kemerburgaz

Detaylı

MADDE 2 Aynı Tebliğin 38 inci maddesinin başlığı Kapatma işleminin sonuçlandırılması olarak,

MADDE 2 Aynı Tebliğin 38 inci maddesinin başlığı Kapatma işleminin sonuçlandırılması olarak, 20 Mayıs 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29717 TEBLİĞ DAHİLDE İŞLEME REJİMİ TEBLİĞİ (İHRACAT: 2006/12) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (İHRACAT: 2016/5) ESKİ YENİ MADDE 1 20/12/2006 tarihli ve 26382

Detaylı

SİGORTA PRİMİ TEŞVİK, DESTEK VE İNDİRİMLERDE YASAKLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

SİGORTA PRİMİ TEŞVİK, DESTEK VE İNDİRİMLERDE YASAKLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 25.04.2017/57-1 SİGORTA PRİMİ TEŞVİK, DESTEK VE İNDİRİMLERDE YASAKLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ÖZET : İşverenlere sağlanan sigorta primi teşvik, destek ve indirimlere ilişkin olarak yapılan kontrol ve

Detaylı

Er veya erbaş olarak silâh altında veya yedek subay okulunda geçen süreleri,

Er veya erbaş olarak silâh altında veya yedek subay okulunda geçen süreleri, BORÇLANMA YAPMAK İSTEYENLER BUGÜN SON GÜN DEĞERLENDİRİN 41 inci MADDE BORÇLANMADA ESAS ALINIYOR DOĞUMA AİT SÜRELER Ø Kanunları gereği verilen ücretsiz doğum ya da analık izni süreleri, Ø SSK kapsamındaki

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR (2008-62)

SİRKÜLER RAPOR (2008-62) DMF SİSTEM ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. www.dmf.com.tr & dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara : Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya Tel: 0.312.428

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

YATIRIM ND R M HAKKINDAK ANAYASA MAHKEMES KARARININ DE ERLEND R LMES

YATIRIM ND R M HAKKINDAK ANAYASA MAHKEMES KARARININ DE ERLEND R LMES YATIRIM ND R M HAKKINDAK ANAYASA MAHKEMES KARARININ DE ERLEND R LMES mral DURAN* I- G R fi Anayasa Mahkemesi taraf ndan verilen bir Karar ile 5479 say l Gelir Vergisi Kanunu, Amme Alacaklar n n Tahsil

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü)

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü) T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü) Sayı : 90792880-155.15[2013/2901]-889 02/09/2015 Konu : TÜBİTAK tarafından desteklenen

Detaylı

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez.

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 27 / 01 / 2016 SİRKÜLER SAYISI : 2016

Detaylı

5084 SAYILI KANUNA GÖRE GELİR VERGİSİ STOPAJI VE SİGORTA PRİMİ İŞVEREN HİSSESİ İLE ENERJİ DESTEĞİ -2-

5084 SAYILI KANUNA GÖRE GELİR VERGİSİ STOPAJI VE SİGORTA PRİMİ İŞVEREN HİSSESİ İLE ENERJİ DESTEĞİ -2- 5084 SAYILI KANUNA GÖRE GELİR VERGİSİ STOPAJI VE SİGORTA PRİMİ İŞVEREN HİSSESİ İLE ENERJİ DESTEĞİ -2- Hurşit AKIN Kastamonu Vergi Dairesi Müdür Yardımcıs Yazımızın birinci bölümünün sonunda, 5084 sayılı

Detaylı

VAKIFLARA VERG MUAF YET TANINMASI HAKKINDA KANUNDA YAPILAN DE fi KL K VAKIFLARA VERGİ MUAFİYETİ

VAKIFLARA VERG MUAF YET TANINMASI HAKKINDA KANUNDA YAPILAN DE fi KL K VAKIFLARA VERGİ MUAFİYETİ VAKIFLARA VERG MUAF YET TANINMASI HAKKINDA KANUNDA YAPILAN DE fi KL K 243 VAKIFLARA VERGİ MUAFİYETİ 244 VAKIFLARA VERG MUAF YET TANINMASI MADDE 20. - Gelirlerinin en az üçte ikisini nev i itibar yla genel,

Detaylı

Ev Hizmetlerinde Çalışanların Sigortalılığı (Soru ve Cevaplar) 1.

Ev Hizmetlerinde Çalışanların Sigortalılığı (Soru ve Cevaplar) 1. Ev Hizmetlerinde Çalışanların Sigortalılığı (Soru ve Cevaplar) 1. - Ev içerisinde yaşayanlar tarafından yapılabilecek temizlik, ütü, yemek yapma, çamaşır, bulaşık yıkama, alışveriş ve bahçe işleri ile

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI KURSİYER TAAHHÜTNAMESİ

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI KURSİYER TAAHHÜTNAMESİ EK-15: Mesleki Eğitim Kursları Kursiyer Taahhütnamesi (2014/1 Sayılı Genelge Eki) T.C. TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜZCE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI KURSİYER TAAHHÜTNAMESİ

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde yaz okulunda uygulanacak olan

Detaylı

İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI.

İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI. İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI. 9/2/2017 tarihli ve 29974 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 687 sayılı KHK ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici

Detaylı

No: 2015/8 Tarih: 02.01.2015

No: 2015/8 Tarih: 02.01.2015 No: 2015/8 Tarih: 02.01.2015 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

İçindekiler 3. 5510 SAYILI KANUNLA YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN KANUNLAR... 27 9. AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİ... 68

İçindekiler 3. 5510 SAYILI KANUNLA YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN KANUNLAR... 27 9. AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİ... 68 İçindekiler Önsöz...7 2. Baskıya Önsöz... 9 Özgeçmiş... 11 Kısaltmalar... 19 1. 4/1-a KAPSAMINDA SAYILAN SANATÇI LİSTESİ...21 2. 506 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KANUNU NUN GEÇİCİ 20'İNCİ MADDESİNE TABİ ÖZEL

Detaylı

2011 29 SGK GENELGE 6111

2011 29 SGK GENELGE 6111 2011 29 SGK GENELGE 6111 SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı: B.13.2.SGK.0.10.04.00/73-031/166 18/03/2011 Konu: Kurum alacaklarının 6111 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılmasına

Detaylı

GÜVENCE HESABI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GÜVENCE HESABI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GÜVENCE HESABI YÖNETMELĠĞĠ Yayımlandığı Resmi Gazete: 26.07.2007 26594 Yayımlayan Kurum: Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

KONU: Gelir Vergisi Kanununda Yer Alan Had ve Tutarların 2013 Yılı Değerleri Belirlendi

KONU: Gelir Vergisi Kanununda Yer Alan Had ve Tutarların 2013 Yılı Değerleri Belirlendi MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO: 09/2013 İstanbul, 02.01.2013 KONU: Gelir Vergisi Kanununda Yer Alan Had ve Tutarların 2013 Yılı Değerleri Belirlendi ÖZET: Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer

Detaylı

Sayı: İstanbul,

Sayı: İstanbul, Sayı: 2018 074 İstanbul, 04.07.2018 Konu: 7103 Sayılı Kanun İle Getirilen Yeni Nesil İstihdam Teşviki İle İlgili Esasları İçeren Sosyal Güvenlik Kurumu Genelgesi Yayımlandı. 27 Mart 2018 tarihli 2. mükerrer

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 23.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25884

Resmi Gazete Tarihi: 23.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25884 Resmi Gazete Tarihi: 23.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25884 SAYIŞTAY YÖNETİM MENSUPLARININ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1

Detaylı

Hazine Müsteşarlığıdan (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 29/05/2014

Hazine Müsteşarlığıdan (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 29/05/2014 Hazine Müsteşarlığıdan (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 29/05/2014 DERNEK, VAKIF, SANDIK VE DİĞER KURULUŞLARDAN BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNE AKTARIMLARA İLİŞKİN GENELGE (2014/7) Bu Genelge, 19/7/2008 tarih

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2016/6

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2016/6 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sayı : 63665751-100-E.1491440 11/03/2016 Konu : Lise/dengi öğrenim ve yükseköğrenim mezunu öğrencilerin genel sağlık sigortası. GENELGE

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlığı. Sayı : B.O8.0.MÜB.O.37.02.00/ 1174 11/06/2007 1 GENELGE 2007 / 54 İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumlarında Burs, Parasız Yatılılık ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği, b) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013. İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek.

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013. İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek. SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013 ÖZET: İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek. İADE DİLEKÇELERİNİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN VERİLMESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ Nakden

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM ve SINAV YÖNERGESĠ Senato: 13 Ekim 2009 / 274-11

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM ve SINAV YÖNERGESĠ Senato: 13 Ekim 2009 / 274-11 MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM ve SINAV YÖNERGESĠ Senato: 13 Ekim 2009 / 274-11 Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi Yabancı

Detaylı

İLAVE İSTİHDAM SİGORTA PRİM TEŞVİKİ

İLAVE İSTİHDAM SİGORTA PRİM TEŞVİKİ 19.04.2017/54-1 İLAVE İSTİHDAM SİGORTA PRİM TEŞVİKİ ÖZET : 31/12/2017 tarihine kadar işe alınan her bir sigortalı için geçerli olmak üzere, 1/2/2017 tarihinden itibaren özel sektör işverenlerince İŞKUR

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 40 İST, 15.03.2011. 6111 sayılı Kanuna göre bazı vergi alacaklarının yeniden yapılandırılması

SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 40 İST, 15.03.2011. 6111 sayılı Kanuna göre bazı vergi alacaklarının yeniden yapılandırılması SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 40 İST, 15.03.2011 ÖZET: 6111 sayılı Kanuna göre bazı vergi alacaklarının yeniden yapılandırılması 6111 SAYILI KANUNDAKİ VERGİ ALACAKLARIYLA İLGİLİ YENİDEN YAPILANDIRMALAR 2011.30

Detaylı

ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Resmi Gazete Tarihi: 25.12.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28862 ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye Cumhuriyet

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler İçin Mali Usul ve Esaslar

İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler İçin Mali Usul ve Esaslar İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler İçin Mali Usul ve Esaslar Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (245) Ek ve değişiklikler

Detaylı

2 NO LU SERBEST BÖLGELER KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

2 NO LU SERBEST BÖLGELER KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 06.07.2010 / 87-1 2 NO LU SERBEST BÖLGELER KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu nun 5810 sayılı Kanunun 7 nci maddesiyle değiştirilen geçici 3 üncü maddesinin

Detaylı

KALE Danismanlik 0232-4454842 0555-9730689

KALE Danismanlik 0232-4454842 0555-9730689 1 278 SERĐ NO'LU GELĐR VERGĐSĐ GENEL TEBLĐĞĐ Resmi Gazete Sayısı 27800 (6. Mükerrer) Resmi Gazete Tarihi 29/12/2010 Kapsam 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2008/8 İstanbul, 02 Ocak 2008 KONU : 2008 Yılında Uygulanacak

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz YASAL DAYANAK 27/3/2018 tarihli Resmi Gazete yayımlanan 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı

Detaylı

SĐRKÜLER : 2009-08 24.12.2008 KONU : 2009 Yılında Uygulanacak Hadler ve MSĐ Đndirim Oranı

SĐRKÜLER : 2009-08 24.12.2008 KONU : 2009 Yılında Uygulanacak Hadler ve MSĐ Đndirim Oranı SĐRKÜLER : 2009-08 24.12.2008 KONU : 2009 Yılında Uygulanacak Hadler ve MSĐ Đndirim Oranı 23.12.2008 tarih ve 27089 no.lu Resmi Gazete de yayınlanan 270 seri no.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde yer alan

Detaylı

1. Konu. 2. Basitle tirilmi Tedbirler. 2.1. Basitle tirilmi Tedbirlerin Mahiyeti ve S n rlar

1. Konu. 2. Basitle tirilmi Tedbirler. 2.1. Basitle tirilmi Tedbirlerin Mahiyeti ve S n rlar Maliye Bakanl ndan: Mali Suçlar Ara t rma Kurulu Genel Tebli i (S ra No: 5) (Resmi Gazete nin 9 Nisan 2008 tarih ve 26842 say l nüshas nda yay mlanm t r) 1. Konu 9/1/2008 tarihli ve 26751 say l Resmî Gazete

Detaylı