TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ VE ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. BANKACILIK İŞLEMLERİ PROTOKOLÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ VE ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. BANKACILIK İŞLEMLERİ PROTOKOLÜ"

Transkript

1 TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ VE ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. BANKACILIK İŞLEMLERİ PROTOKOLÜ MADDE TARAFLAR Saray Mahallesi Dr. Adnan Büyükdeniz Caddesi No: Ümraniye / İSTANBUL adresinde mukim ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. ile Dış Ticaret Kompleksi Çobançeşme Mevkii Sanayi Caddesi B Blok Kat 9 Yenibosna / İSTANBUL adresinde mukim TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ aşağıda belirtilen şartlarda anlaşmışlardır. MADDE 2 TANIMLAR Protokolde yer alan; BANKA TİM ŞUBE ÜYE : ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. yi, : TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ ni, : BANKA nın bütün Şube lerini, : TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ Çatısı Altındaki İhracatçı Birlikleri Üyelerini, ifade etmektedir. MADDE 3 AMAÇ VE KAPSAM Bu Protokol ün amacı; ÜYE lere işbu Protokol kapsamında belirlenen özel koşullar ile nakdi ve gayri nakdi ticari kredi kullandırılmasına ilişkin usul ve esasların düzenlenmesidir. ÜYE lere Protokol kapsamında BANKA kaynaklarından kullandırılacak nakdi ve gayri nakdi kredi talepleri; BANKA tarafından kendi prosedürlerine ve mevzuatına göre tamamen serbestçe değerlendirilecek olup BANKA Kredi yi kullandırıp kullandırmama, kullandırmayı uygun bulduğu Kredi nin tutarını, masraf ve komisyonlarını belirleme ve Kredi ye ilişkin diğer hususlardaki takdir yetkisi tamamen Banka ya aittir. MADDE 4 KREDİ TALEBİ Kredi talebinde bulunan firmalar BANKA ya ÜYE olduklarını bildirmeleri durumunda BANKA ca yapılacak değerlendirmenin olumlu bulunması ve BANKA nın cari mevzuat esasları kapsamında ÜYE lehine kredi limiti tahsis edilmesine engel teşkil edecek herhangi bir husus bulunmaması halinde, ÜYE lehine BANKA tarafından belirlenecek olan kredi limitini aşmamak üzere uygun görülen tutarda ve koşullarda kredi kullandırılabilecektir. ÜYE lehine tahsis edilen kredi limitleri kapsamında kredi kullandırımı, BANKA cari mevzuat esasları Baz Puan: 0,0 şeklinde ifade edilir. 0,05 % şeklinde okunur. Örneğin TL de,25% aylık oran üzerinden uygulandığında yeni aylık oran,20% olur.

2 kapsamında ve işbu Protokol ün takip eden maddelerinde belirtilen koşullarda gerçekleştirilebilecektir. BANKA Kredi yi kullandırıp kullandırmama, kullandırmayı uygun bulduğu Kredi nin tutarını, masraf ve komisyonlarını belirleme ve Kredi ye ilişkin diğer hususlardaki takdir yetkisi tamamen Banka ya aittir. MADDE 5 KREDİ KULLANDIRIM KOŞULLARI ÜYE lerin iş bu Protokol kapsamında li kâr payı ve komisyon oranından nakit ve gayri nakit kredi kullanabilmesi için aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Söz konusu krediler, sıra taksitli düzenli ödeme planları için belirtilmiş olup; bunun dışında farklı ödeme taleplerinde ise li kâr payı oranlarına 5 er Baz Puan eklenecektir. - Kullandırılacak kredilerin karşılığı olan ihracat bedellerinin ÜYE tarafından BANKA ya getirilmesi, - BANKA ürünlerinden en az 3 adedini kullanıyor olması veya 3 ay içerisinde aktif olarak kullanılır hale getirilmesi gerekmektedir, (Çek karnesi, otomatik ödeme, Vergi/SGK ödemesi, Özel Cari Hesap, Katılma Hesabı, DBS, İnternet Bankacılığı, Maaş Ödemesi, Business Kart, POS, Dış Ticaret ve Sigorta Ürünleri, Ödeme Çeki, Tahsil Çeki, Yatırım Fonu, Kira Sertifikası ) Yukarıda belirtilen şartlar yerine getirilse dahi BANKA hiçbir gerekçe gösterme zorunluluğu olmaksızın krediyi kullandırıp kullandırmamakta serbesttir. MADDE 6 İHRACAT TAAHHÜTLÜ İŞLETME KREDİSİ (Banka Kaynaklı TL/YP) ÜYE firmanın ihracat bedelini BANKA ya getirmesi ve yukarıda belirtilen ürünlerden 3 adedini kullanması şartıyla Döviz ve Dövize Endeksli işlemlerde liste oranlarının altında, TL kredilerde altında yapılacaktır. İhracata bağlı olmaksızın kullandırılan kredilerde Döviz ve Dövize Endeksli işlemlerde liste oranlarının 3 baz puan altında, TL kredilerde altında olacaktır. Yukarıda belirtilen şartlar yerine getirilse dahi BANKA hiçbir gerekçe gösterme zorunluluğu olmaksızın krediyi kullandırıp kullandırmamakta, krediyi kullandırması halinde belirtilen oranları ve kredi koşullarını değiştirmekte tamamen serbesttir. MADDE 7 İHRACAT FİNANSMAN KREDİSİ ÜYE tarafından vadeli akreditife bağlanacak ihracat karşılığında TL, Döviz ve Dövize Endeksli ihracat finansman kredisi kullanılabilecektir. İhracata konu malın yüklemesinin yapılmaması şartıyla Döviz ve Dövize Endeksli işlemlerde liste oranlarının altında, TL kredilerde altında yapılacaktır. Yukarıda belirtilen şartlar yerine getirilse dahi BANKA hiçbir gerekçe gösterme zorunluluğu olmaksızın krediyi kullandırıp kullandırmamakta, krediyi kullandırması halinde belirtilen oranları ve kredi koşullarını değiştirmekte tamamen serbesttir. MADDE 8 EXİMBANK SEVK ÖNCESİ İHRACAT KREDİSİ (TL/YP) ÜYE lere işletme sermayelerinin finansmanı için Eximbank Sevk Öncesi İhracat Kredisi (SÖİK) kredilerinde öncelik tanınacaktır. Baz Puan: 0,0 şeklinde ifade edilir. 0,05 % şeklinde okunur. Örneğin TL de,25% aylık oran üzerinden uygulandığında yeni aylık oran,20% olur.

3 MADDE 9 VADİ (Vadeli Döviz İşlemleri) Vadi işlemleri BANKA tarafından belirlenen döviz cinsleri bazında yapılacaktır. Vadi işlemde başlangıç teminatı oranı; - İhracata bağlı işlemlerde ve ihracat bedeli BANKA ya gelmesi şartı ile işlem tutarının 20% si, - İhracata bağlı olmaksızın yapılan işlemlerde işlem tutarının 20% si olarak uygulanır. İhracata bağlı işlemlerde ihracat bedelinin BANKA ya getirilmesi zorunludur. Bu hususta ÜYE yazılı taahhütte bulunacaktır. İhracata bağlı olarak yapılan Vadi işlemlerinde ihracat bedelinin BANKA ya gelmesi şartı ile sürdürme teminatı oranı 5% İhracata bağlı olmayan Vadi işlemlerinde sürdürme teminatı oranı 5% olarak uygulanacaktır. MADDE 0 AKREDİTİF VE KABUL KREDİ İŞLEMLERİ ÜYE lerin, ihracat ürünlerine ilişkin olarak yurtdışından yapacakları alımlarına yönelik gerçekleştirecekleri ithalat akreditif işlemleri, avalli/avalsiz ithalat işlemleri ile diğer gayri nakdi kredi işlemlerine BANKA uygulamaları doğrultusunda aracılık edilecektir. ÜYE nin BANKA ürünlerinden en az 3 adedini kullanıyor ve/veya 3 ay içerisinde aktif olarak kullanır hale getirilmesi ve ilgili işleme ilişkin ihracat bedelinin 3 işgünü BANKA da ÜYE adına açılan özel cari hesapta tutulması kaydıyla güncel ücret, masraf ve komisyon oranlarında % 20 oranında uygulanacaktır. MADDE TEMİNAT MEKTUBU ÜYE nin BANKA ürünlerinden en az 3 adedini aktif olarak kullanıyor ve/veya 3 ay içerisinde aktif kullanır hale getirilmesi ve ilgili işleme ilişkin ihracat bedelinin 3 işgünü BANKA da ÜYE adına açılan özel cari hesapta tutulması şartıyla aşağıda belirtilen komisyon oranları geçerlidir. Komisyon oranı her devre için 50 TL den az olamayacaktır. Gümrük ve KDV iadesi Teminat Mektuplarında Diğer Teminat Mektuplarında %,25 (yıllık) %,75 (yıllık) *Mahkemelere hitaben ve kredi teminine yönelik verilecekler hariç. MADDE 2 FİNANSAL KİRALAMA ÜYE lerin ihracata yönelik malların üretiminde kullanacağı makinaların finansmanı için ihracat bedellerinin BANKA ya getirilmesi ve sigortalarının BANKA tarafından yapılması şartıyla finansal kiralama işlemlerinde Döviz ve Dövize Endeksli işlemlerde liste oranlarının altında, TL kredilerde altında, ihracat bedeline bağlanmaksızın finansmanlarda ise Döviz ve Dövize Endeksli işlemlerde liste oranlarının altında, TL kredilerde 3 baz puan uygulanacaktır. Baz Puan: 0,0 şeklinde ifade edilir. 0,05 % şeklinde okunur. Örneğin TL de,25% aylık oran üzerinden uygulandığında yeni aylık oran,20% olur.

4 MADDE 3 YATIRIM FİNANSMANI (Araç/Gayrimenkul) ÜYE lerin gayrimenkul ve araç yatırımlarına yönelik finansman ihtiyaçlarında sigorta işlemlerinin BANKA tarafından yapılması şartıyla BANKA Döviz ve Dövize Endeksli işlemlerde liste oranlarının altında, TL kredilerde altında uygulayacaktır. MADDE 4 KREDİLERİN VADESİ: BANKA ca belirlenen şartlar çerçevesinde ve BANKA cari mevzuatı ile piyasa koşulları doğrultusunda, ÜYE lerin talepleri de dikkate alınarak, BANKA ca tek başına ve serbestçe belirlenecektir. MADDE 5 EK HİZMETLER:. KATILIM EMEKLİLİK VE HAYATA.Ş. tarafından ÜYE ler Faizsiz Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) den Yönetim Gideri Kesintisi, Giriş ve Çıkış Aidatı alınmadan yararlanabilecektir. Aşağıda TİM çatısı altında açılacak işveren katkılı (İGES) ve çalışan katkılı (çalışanın katkıyı kendisinin yatırdığı GBBES) planlar için yapılacak kesintileri gösteren tablo yer almaktadır. ÜYE lerden sadece FİG (Fon işletim gideri kesintisi) alınacaktır. EGM PLAN NO EGM PLAN ADI NOLU KATILIM EMEKLİLİK STANDART GRUP EMEKLİLİK PLANI PLAN TİPİ ASGARİ KATKI PAYI TUTARI (TL) GA (Giriş) GA (Çıkış) YÖNETİM GİDER KESİNTİSİ ORANI EK KATKI (Yönetim Gider Kesintisi) IGES % 0% 0 ARA VERME 2. ÜYE lerimize Business Kart ile otomatik fatura ödemesi, TİM aidatlarının ödenmesi işlemlerini yapabilir. 3. Klasik ve Gold kredi kartında kart ücreti alınmayacaktır. 4. İnternet Şube den EFT ve HAVALE ücreti yok. 5. Hesap işletim ücreti yok 6. İlk Çek Karnesi Ücretsiz, 7. Her Ay 5 Adet Ücretsiz Çek Tahsilatı, 8. Sadece TİM vasıtasıyla gelecek olan müşterilerimize özel, altın günlerinde ayrıcalıklardan faydalanma imkanı, Baz Puan: 0,0 şeklinde ifade edilir. 0,05 % şeklinde okunur. Örneğin TL de,25% aylık oran üzerinden uygulandığında yeni aylık oran,20% olur.

5 9. İnternet şubeden döviz ve altın alım satımlarında avantajlı kurlardan yararlanabilme imkânı sunulabilecektir, 0. Şube, internet şube ve otomatik ödeme kanallarıyla üyelik aidatlarının tahsilatları için Bankamızın aracılık etmesi,. Üye firma Albaraka Türk Dış Ticaret Paketleri kapsamında sunulan ayrıcalıklı dış ticaret ürün ve hizmetlerinden %5 le yararlanabilecektir. ÜRÜN ADI İHRACAT TAAHHÜTLÜ + 3 AKTİF ÜRÜN İHRACAT TAAHHÜTSÜZ TL USD/EURO TL USD/EURO İHRACAT TAHHÜTLÜ İŞLETME KREDİSİ FİNANSAL KİRALAMA (Sigortalı) VADİ (Vadeli Döviz İşlemleri) %20 teminat %20 teminat İHRACAT FİNANSMAN KREDİSİ (İhracata konu malın yüklemesinin yapılmaması şartıyla) YATIRIM FİNANSMANI (Sigortalı) USD, EUR ve TRY para cinslerinde USD, EUR ve TRY para cinslerinde AKREDİTİF VE KABUL KREDİ (3gün cari hesap) TEMİNAT MEKTUBU (3 gün cari hesap) Komisyonlarda %20 uygulanacaktır. Gümrük ve KDV iadesi Teminat Mektuplarında %,25 (yıllık) Diğer Teminat Mektuplarında %,75 (yıllık) EXİMBANK SÖİK GRUP BES Öncelik tanınacaktır. Yönetim gider kesintisi, giriş ve çıkış aidatı alınmadan Albaraka World KART Klasik ve gold kart planlarından kart ücreti alınmayacaktır. Baz Puan: 0,0 şeklinde ifade edilir. 0,05 % şeklinde okunur. Örneğin TL de,25% aylık oran üzerinden uygulandığında yeni aylık oran,20% olur.

6 EFT / HAVALE HESAP İŞLETİM ÜCRETİ İLK ÇEK KARNESİ ÇEK TAHSİLATI İNTERNET ŞUBE ÖZEL KUR Internet Bankacılığı üzerinden yapılan işlemlerden EFT, Havale masrafı alınmayacaktır. Yoktur Ücretsiz Her ay 5 adet çek tahsilatı ücretsiz. Hacim ve verimliliğe dayalı olarak değerlendirilecektir. MADDE 6 TEMİNAT Kullandırılacak kredinin teminatını teşkil etmek üzere BANKA nın mer i mevzuat ve sözleşmesel hükümleri çerçevesinde aşağıda belirtilen teminatlarla çalışılacaktır. I. GRUP TEMİNATLAR Cari ve Katılma Hesabı Rehni Altın Depo Hesabı Rehni Hazine Bonosu Devlet Tahvili (B) Tipi yatırım fonları Türkiye de faaliyette bulunan bankaların kendi kredi sınırları dahilinde verecekleri kefaletler, banka teminat mektubu, aval, kabul ve cirolar OECD ülkelerinde faaliyet gösteren yabancı Bankaların garanti ve kefaletler Avrupa Merkez Bankasınca ya da bu Bankanın kefaletiyle ihraç edilecek menkul kıymetler ile bu Banka tarafından verilecek garanti ve kefaletler Kredi kartından doğan üye işyeri alacakları (POS blokesi alacakları) II. GRUP TEMİNATLAR Altın haricindeki kıymetli madenlerin rehinleri Tapulu gayrimenkullerin ipoteği ile, tahsisli araziler üzerine yapılan gayrimenkul ipotekleri Gerçek ve tüzel kişilerden alınan, gerçek ticari ilişkiden kaynaklanan kambiyo senetleri Akreditif temliki (teyitli ve teyitsiz) Borsaya kote edilmiş hisse senetleri ve (A) tipi yatırım fonları Özel sektör tahvilleri ile Varlığa Dayalı Menkul Kıymetlerin rehni Gerçek ve tüzel kişilerin kamu kurumları nezdinde doğmuş alacaklarının temlik veya rehni Paraya tahvili kolay menkul kıymetler ile emtiayı temsil eden kıymetli evrak, Finansal kiralama işlemlerinde kiralayan sıfatıyla bankanın mülkiyetinde bulunan gayrimenkuller III. GRUP TEMİNATLAR Ticari işletme rehni Makina rehni Uçak veya gemi ipoteği Taşıt rehni (araç haczi) Baz Puan: 0,0 şeklinde ifade edilir. 0,05 % şeklinde okunur. Örneğin TL de,25% aylık oran üzerinden uygulandığında yeni aylık oran,20% olur.

7 Ticari taşıt hat rehni ve ticari taşıt plaka rehni, Kredibilitesi borçlununkinden daha yüksek gerçek ve tüzel kişilerin kefaletleri Finansal kiralama işlemlerinde kiralayan sıfatıyla bankanın mülkiyetinde bulunan makina, teçhizat, deniz ve hava taşıtı Diğer ihracat vesaiki Gerçek ve tüzel kişilerden alınan diğer senetler IV. GRUP TEMİNATLAR Doğmamış alacak temliki (kamu ve özel) İlk üç grup dışında kalan teminat türleri gibi BANKA cari mevzuat esasları kapsamında ve BANKA tarafından belirlenen marj oranları doğrultusunda teminat olarak kabul edilen unsurlar alınacaktır. BANKA yukarıda belirtilen kredi teminatlarının herhangi birisinin ya da birkaçını birlikte ÜYE lerden talep etme hakkına sahiptir. MADDE 7 DİĞER HUSUSLAR Taraflar işbu Protokol nedeniyle aralarında çıkacak her türlü anlaşmazlıkta, BANKA nın defterlerinin; muhasebe, bilgisayar, mikrofilm, mikrofiş, ses, görüntü ve sair kayıtlarının ve belgelerinin esas alınacağını, bunların (teyit edilmiş olsun veya olmasın) kesin delil teşkil ettiğini, bunlardaki kayıtlara herhangi bir nedenle itiraz etmeyeceklerini ve bunların içeriğini ve doğruluğunu kabul ettiklerini; BANKA ya karşı tüm haklarından peşinen feragat ettiklerini kabul, beyan ve taahhüt ederler. Bu Protokol ün. maddesinde belirtilen adresler Taraflar ın yasal ikametgahı olarak kabul edilecek ve bu Protokol ün uygulanması ile ilgili olarak Taraflar her türlü tebligatı bu adreslere yapacaklardır. Adres değişiklikleri değişiklik tarihinden en az 30 gün (otuz gün) önce karşı tarafa noter kanalıyla yazılı olarak bildirilmediği takdirde bu adreslere yapılan tebligatlar geçerli sayılacaktır. Bu Protokol ün uygulanmasından doğan her türlü uyuşmazlıklar için İstanbul Mahkemeleri ve İcra Müdürlüklerinin yetkili olduğunu Taraflar kabul ederler. İşbu Protokol tarihinde iki nüsha olarak imzalanmıştır. BANKA istediği zaman tek taraflı olarak Protokol şartlarında değişiklik yapma hakkı saklı olmak kaydıyla işbu Protokol yıl süre ile geçerli olacaktır. BANKA ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. TİM TÜKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ Baz Puan: 0,0 şeklinde ifade edilir. 0,05 % şeklinde okunur. Örneğin TL de,25% aylık oran üzerinden uygulandığında yeni aylık oran,20% olur.

KOBİ İHRACAT SEFERBERLİĞİ PROTOKOLÜ

KOBİ İHRACAT SEFERBERLİĞİ PROTOKOLÜ TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ T. HALK BANKASI A.Ş. KOBİ İHRACAT SEFERBERLİĞİ PROTOKOLÜ Bir tarafta Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4 34746 Batı Ataşehir/İSTANBUL adresindeki Türkiye Halk Bankası A.Ş. (kısaca

Detaylı

P R O T O K O L MADDE 1- TANIMLAR: Bu protokolde kullanılan;

P R O T O K O L MADDE 1- TANIMLAR: Bu protokolde kullanılan; P R O T O K O L Bir tarafta Saray Mah. Dr. Adnan Büyükdeniz Cad. No: 7/A-B 34768 Ümraniye / İstanbul(MERSİS No: ; www.vakifbank.com.tr;) adresinde mukim TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. (kısaca BANKA olarak

Detaylı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: KARŞILIKLAR TEBLİĞİ 20 Temmuz 2007 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26588 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNCE ALACAKLARI İÇİN AYRILACAK KARŞILIKLARA

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. (2) Türkiye de faaliyette bulunan katılım bankaları bu Tebliğ hükümlerine tâbidir.

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. (2) Türkiye de faaliyette bulunan katılım bankaları bu Tebliğ hükümlerine tâbidir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan : KATILIM BANKALARINCA UYGULANACAK TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (26.01.2007 tarih ve 26415 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.)

Detaylı

Ürün ve Hizmet Ücretleri

Ürün ve Hizmet Ücretleri Birim Birim Asgari Asgari Azami Azami Güncelleme İşlem Grubu işlem Adı Kalem Adı Masraf Tutar Oran Tutar Oran Tutar Oran Açıklama Tarihi Para Aktarma Havale TL Havaleler İsme (Kasadan) TL % 30 0,5 (%5)

Detaylı

ORTA ANADOLU SÜS BİTKİLERİ VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ORTA ANADOLU SÜS BİTKİLERİ VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (2018/SÜS) Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı firmaların finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Akbank, Albaraka Türk, Denizbank, Halkbank, İş Bankası, Şekerbank ve

Detaylı

01/01/2008 Tarihinden Geçerli Değişiklikler İşlenmiş Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi. : Yeni Açılan Hesaplar : Değişiklik Yapılan Hesaplar

01/01/2008 Tarihinden Geçerli Değişiklikler İşlenmiş Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi. : Yeni Açılan Hesaplar : Değişiklik Yapılan Hesaplar Deloitte. EK : 01/01/2008 Tarihinden Geçerli Değişiklikler İşlenmiş Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi 0 010 KASA 011 EFEKTİF DEPOSU 012 YOLDAKİ PARALAR - T.P. 01200 YURTİÇİ HAVALELER 01201 YURTDIŞI HAVALELER

Detaylı

Bu payın arttırılması amacıyla Odamız bankalar ile üyelerimize özel koşullar içeren protokoller imzalamıştır.

Bu payın arttırılması amacıyla Odamız bankalar ile üyelerimize özel koşullar içeren protokoller imzalamıştır. Odamızın Bankalarla İmzaladığı Kredi Protokollerinin Değerlendirilmesi Erdem ALPTEKİN Üyelerimizin önemli bir bölümünü oluşturan KOBİ lerimiz, ülke ekonomimizin de önemli bir kısmını oluşturuyor. Ekonomimizin

Detaylı

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ. Bundan sonra TİM ve AKBANK birlikte Taraflar ve her biri münferiden Taraf olarak anılacaktır.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ. Bundan sonra TİM ve AKBANK birlikte Taraflar ve her biri münferiden Taraf olarak anılacaktır. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ Bir tarafta Sabancı Center 4. Levent 34330 İstanbul adresinde mukim Akbank T.A.Ş. (kısaca BANKA olarak anılacaktır) ile diğer tarafta Dış Ticaret Kompleksi B Blok 10. Kat, Sanayi Caddesi

Detaylı

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ T. HALK BANKASI A.Ş. KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. HEDEF ÜRETEN TÜRKİYE ÜRETEN KOBİ KOBİ İHRACAT SEFERBERLİĞİ PROTOKOLÜ

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ T. HALK BANKASI A.Ş. KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. HEDEF ÜRETEN TÜRKİYE ÜRETEN KOBİ KOBİ İHRACAT SEFERBERLİĞİ PROTOKOLÜ TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ T. HALK BANKASI A.Ş. KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. HEDEF ÜRETEN TÜRKİYE ÜRETEN KOBİ KOBİ İHRACAT SEFERBERLİĞİ PROTOKOLÜ Bir tarafta Barbaros Mah. Şebboy Sok.No:4, 34746 İSTANBUL

Detaylı

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU 1- Banka, Kredi ve Kredi sayılan işlemlerde karşılaşılan

Detaylı

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ - TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ - TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ 1) TARAFLAR: TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ - TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İşbu Protokol İş Kuleleri 34330 Levent/İSTANBUL adresinde mukim TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. (BANKA) ile Dış Ticaret Kompleksi

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı

TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı 1 Amaç 2 Milyar USD Türk Eximbank ın Sunduğu Destekler İhracat sektörüne 2016 yılında toplam 33 milyar dolar kredi ve sigorta desteği 0,00 0,00 0,00 2009 2010 2011 2012

Detaylı

TAŞIT KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

TAŞIT KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU TAŞIT KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Müşteri No :... Adı ve Soyadı :... MADDE 1 AMAÇ İşbu Sözleşme Öncesi Bilgi Formu, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun un 23.maddesi uyarınca sözleşmenin

Detaylı

ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. FAALİYET RAPORU. 31 Mart 2013. *Metni yazın+

ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. FAALİYET RAPORU. 31 Mart 2013. *Metni yazın+ ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. FAALİYET RAPORU 31 Mart 2013 *Metni yazın+ İÇİNDEKİLER 1. ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. HAKKINDA GENEL BİLGİ..... 2 2. ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. KURUCULARI VE ORTAKLIK YAPISI... 2

Detaylı

RİSK AĞIRLIKLI AKTİFLER, GAYRİ NAKDİ KREDİLER VE YÜKÜMLÜLÜKLER % 0 RİSK AĞIRLIKLI AKTİFLER GAYRİ NAKDİ KREDİLER VE YÜKÜMLÜLÜKLER

RİSK AĞIRLIKLI AKTİFLER, GAYRİ NAKDİ KREDİLER VE YÜKÜMLÜLÜKLER % 0 RİSK AĞIRLIKLI AKTİFLER GAYRİ NAKDİ KREDİLER VE YÜKÜMLÜLÜKLER EK : 1 RİSK AĞIRLIKLI AKTİFLER, GAYRİ NAKDİ KREDİLER VE % 0 RİSK AĞIRLIKLI AKTİFLER GAYRİ NAKDİ KREDİLER VE - NAKİT DEĞERLER a) Kasa b) Efektif Deposu /Kıymetli Madenler c) Yoldaki Paralar - BANKALAR KKTC

Detaylı

EK : 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE)

EK : 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) EK : 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) I- Ana Sermaye A) Ödenmiş Sermaye (Tebliğ'in 2B Fıkrası Doğrultusunda Onaylı) B) Kanuni Yedek Akçeler (Muhtemel Zararlar Karşılığı)

Detaylı

Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Yurtdışından Sağladıkları Döviz Krediler (Milyon ABD Doları)

Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Yurtdışından Sağladıkları Döviz Krediler (Milyon ABD Doları) Bankalardan sağlanan dövizli kredilerde vergisel maliyetler Melike Kılınç I. Giriş Şirketlerin yurtdışı ithalat ihracat işlemleri, döviz cinsinden pozisyon tutmak istemeleri, nihai ürünlerini ya da hizmetlerini

Detaylı

KONSOLİDE EDİLMEMİŞ MALİ TABLOLAR ESAS ALINARAK DÜZENLENE SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE)

KONSOLİDE EDİLMEMİŞ MALİ TABLOLAR ESAS ALINARAK DÜZENLENE SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) EK : 1 KONSOLİDE EDİLMEMİŞ MALİ TABLOLAR ESAS ALINARAK DÜZENLENE SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) I- Ana Sermaye A) Ödenmiş Sermaye B) Kanuni Yedek Akçeler C) İhtiyari ve

Detaylı

EK: 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE)

EK: 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) EK: 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) I- Ana Sermaye A) Ödenmiş Sermaye B) Kanuni Yedek Akçeler (Muhtemel Zararlar Karşılığı) C) İhtiyari ve Fevkalade Yedek Akçeler D) Hesap

Detaylı

İSTANBUL TEKSTİL VE KONFEKSİYON İHRACATÇI BİRLİKLERİ - ING BANK A.Ş. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

İSTANBUL TEKSTİL VE KONFEKSİYON İHRACATÇI BİRLİKLERİ - ING BANK A.Ş. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ 02/08/2012 İSTANBUL TEKSTİL VE KONFEKSİYON İHRACATÇI BİRLİKLERİ - İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ MADDE 1 - TARAFLAR Reşitpaşa Mah. Eski Büyükdere Cad. No:8 Sarıyer/İstanbul (34467) adresinde mukim ING Bank A.Ş. Genel

Detaylı

EK-1 YABANCI PARA NET GENEL POZİSYON / ÖZKAYNAK STANDART ORANI BİLDİRİM CETVELİ

EK-1 YABANCI PARA NET GENEL POZİSYON / ÖZKAYNAK STANDART ORANI BİLDİRİM CETVELİ EK-1 YABANCI PARA NET GENEL POZİSYON / ÖZKAYNAK STANDART ORANI MEVDUAT BANKASI A.Ş./KALKINMA VE YATIRIM BANKASI Kapanış Kuru: Hesaplama Tarihi: Sıra No Hesap Kodu Hesap Adı DÖVİZ VARLIKLARI Bin YTL I -

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI

TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI 1 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla olarak kurulmuştur. 2 Amaç

Detaylı

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ ŞEKERBANK T.A.Ş. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ ŞEKERBANK T.A.Ş. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ ŞEKERBANK T.A.Ş. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ Bir tarafta Emniyet Evleri Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi, No:1/1A, Kağıthane İstanbul adresinde mukim Şekerbank T.A.Ş. (Kısaca Banka

Detaylı

Hesap Kodu Hesap Adı YTL

Hesap Kodu Hesap Adı YTL Hesap Kodu Hesap Adı YTL 1 Cari Varlıklar 46.722.460,48 10 Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 25.925.242,17 100 Kasa 60.746,12 101 Alınan Çekler 0,00 102 Bankalar 25.861.797,80 103 Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

ÜCRET VE KOMİSYON LİSTESİ Yürürlük Tarihi: 27 Mayıs 2016

ÜCRET VE KOMİSYON LİSTESİ Yürürlük Tarihi: 27 Mayıs 2016 ÜCRET VE KOMİSYON LİSTESİ Yürürlük Tarihi: 27 Mayıs 2016 TABLO 1 ) BANKACILIK HİZMEERİNDEN ALINACAK ÜCRET VE KOMİSYONLAR İşlem Bazında Başvurulacak Birim: BİREYSEL BANKACILIK YÖNETİMİ & TİCARİ BANKACILIK

Detaylı

BANKACILIK HİZMET ÜCRET ve MASRAFLARI Tahsilat Ücret Adı

BANKACILIK HİZMET ÜCRET ve MASRAFLARI Tahsilat Ücret Adı ÇEK - SENET İŞLEM ATM BANKA DIŞI ÖDEME VE TAHSİLAT BİLGİLENDİRME VE HABERLEŞME SERVİS ÇEK SENET (1) ATM Bilgi Fişi Ücreti (kredi kartına ilişkin dönem içi işlem,sonraki dönem taksit 0 0 0,90 planı, hesap

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI

TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI TÜRK EXIMBANK İHRACATIN FİNANSMANI 1 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla olarak kurulmuştur. 2 Amaç

Detaylı

TEBLİĞ. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

TEBLİĞ. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞ 20 Eylül 2017 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30186 (Mükerrer) TEBLİĞ Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak

Detaylı

MNG BANK A.Ş. BİLANÇOSU

MNG BANK A.Ş. BİLANÇOSU BİLANÇOSU Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot (30/09/2006) (31/12/2005) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 10.069 2.643 12.712

Detaylı

Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan : FĐNANSAL KĐRALAMA, FAKTORĐNG VE FĐNANSMAN ŞĐRKETLERĐNCE ALACAKLARI ĐÇĐN AYRILACAK KARŞILIKLARA ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLĐĞ 1 (20 Temmuz 2007 Tarihli

Detaylı

TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME 05.04.2018 TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar ve Karara İlişkin Tebliğ (2008-32/34)

Detaylı

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO AKTİF KALEMLER Dipnot ( 31/12/2005 ) ( 31/12/2004 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 84 221 305 84 541 625 1.1 Kasa 33 0 33 84 0 84 1.2 Efektif

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: Mükerrer

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: Mükerrer Resmi Gazete Tarihi: 26.01.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26415 Mükerrer TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Tebliğin

Detaylı

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu. 100301 Frekans. Q3 Versiyon 2

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu. 100301 Frekans. Q3 Versiyon 2 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu 100301 Frekans Q3 Versiyon 2 AÇIKLAMA Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 69.003.163 1 Cari Varlıklar 67.337.334 10 Nakit ve Nakit

Detaylı

"30.04.2008" Hesap Kodu Hesap Adı YTL

30.04.2008 Hesap Kodu Hesap Adı YTL Tablo Adı BİLANÇO Tablo Kodu 11 Şirket Ünvanı AIG SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 150 Yıl (YYYY) 2008 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği Tarih "30.04.2008" Şirketlerce Tablonun Sisteme(Portala)

Detaylı

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu 100301 Frekans Q1 Versiyon 1 31.3.2012 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 64.915.153,19 1 Cari

Detaylı

P R O T O K O L. Faiz Oranı : Vakıfbank tarafından yapılacak İkinci bir duyuruya kadar uygulanacak faiz oranları Ek: 1 tabloda belirtilmiştir.

P R O T O K O L. Faiz Oranı : Vakıfbank tarafından yapılacak İkinci bir duyuruya kadar uygulanacak faiz oranları Ek: 1 tabloda belirtilmiştir. P R O T O K O L KREDİ TÜRLERİ ve GENEL ESASLARI:. A )TÜRK LİRASI NAKİT İŞLETME KREDİLERİ a) Taksitli İşletme Kredisi: : Azami 60 Ay (5 Yıl) vadeli, Faiz Oranı : Vakıfbank tarafından yapılacak İkinci bir

Detaylı

TÜRK EXIMBANK. İhracatın Finansmanı. BURSA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gökhan SÜZGÜN-Uzman İbrahim ADIGÜZEL- Uzman

TÜRK EXIMBANK. İhracatın Finansmanı. BURSA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gökhan SÜZGÜN-Uzman İbrahim ADIGÜZEL- Uzman TÜRK EXIMBANK 1 İhracatın Finansmanı BURSA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gökhan SÜZGÜN-Uzman İbrahim ADIGÜZEL- Uzman 2 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Ülkemizin Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank

Detaylı

KONU FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNİN MUHASEBE UYGULAMALARI İLE FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KONU FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNİN MUHASEBE UYGULAMALARI İLE FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BAKIŞ MEVZUAT KONU FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNİN MUHASEBE UYGULAMALARI İLE FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SAYI 2013162 ÖZET Yönetmelikte, finansal kiralama, faktoring

Detaylı

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNCE UYGULANACAK TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNCE UYGULANACAK TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 30.12.2013/226-1 FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNCE UYGULANACAK TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Finansal Kiralama, Faktoring Ve

Detaylı

TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (26.01.2007 tarih ve 26415 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) 1

TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (26.01.2007 tarih ve 26415 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) 1 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan : TEKDÜZEN HESAP PLANI VE İZAHNAMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (26.01.2007 tarih ve 26415 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam,

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı

TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı 1 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla olarak kurulmuştur. 2 Amaç

Detaylı

KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ

KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ SANKO KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ TARAFLAR Bir tarafta, SANKO MENKUL DEÐERLER A.Þ. (Bundan sonra ARACI KURUM olarak anýlacaktýr.) ile diðer tarafta.... bundan sonra kýsaca MÜÞTERÝ/LER

Detaylı

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇO BİN YENİ TÜRK LİRASI

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇO BİN YENİ TÜRK LİRASI KONSOLİDE BİLANÇO AKTİF KALEMLER Dipnot (31.12.2005) (31.12.2004) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 146.337 47.398 193.735 60.664 51.822 112.486 1.1.Kasa 29.512-29.512 22.284-22.284

Detaylı

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMİŞ KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMİŞ KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMİŞ KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU AKTİF KALEMLER Dipnot ( 31/12/2004 ) ( 31/12/2003) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 84 541 625 168 1,101 1,269 1.1.Kasa

Detaylı

ÖNCE SABİT SONRA DEĞİŞKEN FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

ÖNCE SABİT SONRA DEĞİŞKEN FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Tarih: Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası : : ÖNCE SABİT SONRA DEĞİŞKEN FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

DENIZBANK A.S. VE BAGLI ORTAKLIKLARI

DENIZBANK A.S. VE BAGLI ORTAKLIKLARI KONSOLIDE BILANÇOLAR AKTIF KALEMLER Dipnot ( 31/12/2005 ) ( 31/12/2004 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKIT DEGERLER VE MERKEZ BANKASI (5.I.1) 170,980 268,682 439,662 106,476 294,200 400,676 1.1.Kasa 40,328-40,328

Detaylı

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNİN MUHASEBE UYGULAMALARI İLE FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNİN MUHASEBE UYGULAMALARI İLE FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: R.Gazete No.28861 R.G. Tarihi: 24.12.2013 FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNİN MUHASEBE UYGULAMALARI İLE FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011 LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ Tablo Adı KONSOLİDE BİLANÇO Tablo Kodu 91 Şirket Ünvanı LİBERTY SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 2340 Yıl (YYYY) 2011 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği

Detaylı

Sayfa 1/324

Sayfa 1/324 Kurumsal Müşteri İlişkileri İK Bize Ulaşın Beni Hatırla Şifremi Unuttum Deneme Kullanımı Yayınlarımız Eğitimlerimiz Abone Olun Çeşitli Bilgiler 2017 Eylül > > MEVZUATTAKİ SON DEĞİŞİKLİKLER > 2017 Mevzuattaki

Detaylı

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. 01.01.2016 / 31.12.2016 Tarihleri Arası Ticari Müşteriler İçin Uygulanacak Masraf ve Komisyon Listesi

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. 01.01.2016 / 31.12.2016 Tarihleri Arası Ticari Müşteriler İçin Uygulanacak Masraf ve Komisyon Listesi MASRAF ADI PARA CİNSİ ORAN ASGARİ AZAMİ (%) TUTAR TUTAR Noter Masrafı TL 50 1,000 Hesap Açılış Danışmanlık Masrafı TL 50 250 ATM Bilgi Fişi Ücreti TL - ATM Günlük Para çekme limit aşım ücreti TL 1.00 5

Detaylı

DENİZBANK A.Ş. MİLYAR TÜRK LİRASI

DENİZBANK A.Ş. MİLYAR TÜRK LİRASI DENİZBANK A.Ş. 30 HAZİRAN 2003 VE 31 ARALIK 2002 TARİHLERİ İTİBARİYLE ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMİŞ KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOLAR Sınırlı Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot

Detaylı

HAMMADDE ALIMI KREDİSİ

HAMMADDE ALIMI KREDİSİ İŞLETME KREDİLERİ Bankamız reel sektöre kalkınmadaki önemi ve ülke ekonomisindeki yerine uygun olarak gerekli özeni daima göstermiştir. Bu amaçla sektörün ihtiyaç duyabileceği tüm kredi türlerini uzun

Detaylı

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNİN MUHASEBE UYGULAMALARI İLE FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNİN MUHASEBE UYGULAMALARI İLE FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 25.12.2013/222-1 FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNİN MUHASEBE UYGULAMALARI İLE FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Bankacılık Düzenleme ve Denetleme

Detaylı

AKTİF TOPLAMI 153, , , , , ,818. İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu mali tabloların tamamlayıcı bir unsurudur.

AKTİF TOPLAMI 153, , , , , ,818. İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu mali tabloların tamamlayıcı bir unsurudur. 30 Haziran 2007 Tarihi İtibarıyla Konsolide Olmayan Bilançolar CARİ DÖNEM ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2007 ) ( 31/12/2006 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI

Detaylı

TİCARİ KREDİ ÜCRET, KOMİSYON Ve MASRAF TABLOSU

TİCARİ KREDİ ÜCRET, KOMİSYON Ve MASRAF TABLOSU TİCARİ KREDİ ÜCRET, KOMİSYON Ve MASRAF TABLOSU HİZMET TÜRÜ Minimum Standart Tutar TL Tutar TL TL Kredi / Yıllık (Adat üzerinden hesaplanacaktır.) %2 - - Mali Analiz - - 1.000 TL TL Teminat Mektubu (Yıllık)

Detaylı

TÜRK EXIMBANK 2019 HEDEFLERİ VE YENİ ÜRÜNLER

TÜRK EXIMBANK 2019 HEDEFLERİ VE YENİ ÜRÜNLER 1 TÜRK EXIMBANK 2019 HEDEFLERİ VE YENİ ÜRÜNLER A D N A N Y I L D I R I M T Ü R K E X İ M B A N K G E N E L M Ü D Ü R Ü G A Z İ A N T E P 1 9 M A R T 2 0 1 9 2 T Ü R K E X I M B A N K 1. / 1. / 7. / 8.

Detaylı

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRK EXİMBANK (TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş.) DÜNYA BANKASI AVRUPA YATIRIM BANKASI İSLAM KALKINMA BANKASI Ortaklık Yapısı İlk özel

Detaylı

D) Hesap Özeti nde Yer Alan Vergi Provizyonundan Sonraki Dönem Karı ve GeçmişYıllar Karı Toplamı

D) Hesap Özeti nde Yer Alan Vergi Provizyonundan Sonraki Dönem Karı ve GeçmişYıllar Karı Toplamı EK : 1 SERMAYE YETERLİLİĞİ ANALİZ FORMU (.../.../...TARİHİ İTİBARIYLE) I- Ana Sermaye A) Ödenmiş Sermaye B) Kanuni Yedek Akçeler (Muhtemel Zararlar Karşılığı) C) İhtiyari ve Fevkalade Yedek Akçeler D)

Detaylı

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Q4 Versiyon 2 Tablo Uyarı Açıklama TAMAM TAMAM 0 31.12.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar

Detaylı

AKTİF TOPLAMI İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir unsurudur.

AKTİF TOPLAMI İlişikteki açıklama ve dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir unsurudur. 30 Haziran 2007 Tarihi İtibarıyla Konsolide Bilançolar Bağımsız Denetimden Geçmiş CARİ DÖNEM ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2007 ) ( 31/12/2006 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNİN MUHASEBE UYGULAMALARI İLE FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2007) ( 31/12/2006) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 10.796

Detaylı

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOSU Bağımsız AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/09/2007) ( 31/12/2006) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 13.795 25.923 39.718 11.080 16.987

Detaylı

Ekler: Nakit Kredi Taahhütnamesi Sözleşme Öncesi Bilgi Formu (4 sayfa) Nakit Kredi Uygulama Esasları Hakkında Prosedür

Ekler: Nakit Kredi Taahhütnamesi Sözleşme Öncesi Bilgi Formu (4 sayfa) Nakit Kredi Uygulama Esasları Hakkında Prosedür .. A.Ş. Sn..( Müteselsil Kefil) Sn...( Müteselsil Kefil) Bankamız ile.. A.Ş arasındaki kredi ilişkisi çerçevesinde, ekte sizinle yapmayı arzu ettiğimiz Nakit Kredi Taahhütnamesinin bir örneği ve bu Taahhütnamenin

Detaylı

30.9.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 365,961,234 1 Cari Varlıklar 244,999,355 10 Nakit ve Nakit

30.9.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 365,961,234 1 Cari Varlıklar 244,999,355 10 Nakit ve Nakit 30.9.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 365,961,234 1 Cari Varlıklar 244,999,355 10 Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 71,729,286 100 Kasa 2,581 101 Alınan

Detaylı

KONSOLİDE BİLANÇO AKTİF TOPLAMI

KONSOLİDE BİLANÇO AKTİF TOPLAMI TÜRKİYE SINAİ KALKINM TSKB KONSOLİDE BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER CARİ DÖNEM ÖNCEKİ DÖNEM Dipnot (30 Eylül 2007) (31 Aralık 2006) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ

Detaylı

TL bilgisi,puan bilgisi)

TL bilgisi,puan bilgisi) ÇEK - SENET İŞLEM ATM BANKA DIŞI ÖDEME VE TAHSİLAT BİLGİLENDİRME VE HABERLEŞME SERVİS ÇEK SENET (1) ATM Bilgi Fişi Ücreti (kredi kartına ilişkin dönem içi işlem,sonraki dönem taksit planı, hesap ekstresi,

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı F. GÖKÇEN ERTUĞRUL UZMAN EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı F. GÖKÇEN ERTUĞRUL UZMAN EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı 1 F. GÖKÇEN ERTUĞRUL UZMAN EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 2 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar

Detaylı

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 31/03/2006 ) ( 31/12/2005 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 73 468 541 84 221 305 1.1 Kasa

Detaylı

REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (III-45.2) (6/12/2015 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.)

REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (III-45.2) (6/12/2015 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) ARACI KURUMLAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (III-45.2) (6/12/2015 tarihli ve 29554 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/09/2006 ) ( 31/12/2005 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 174 412 586 84 221 305 1.1 Kasa

Detaylı

SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Tarih: Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası : : SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2006 ) ( 31/12/2005 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 106 405 511 84 221 305 1.1 Kasa

Detaylı

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇO BİN YENİ TÜRK LİRASI

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇO BİN YENİ TÜRK LİRASI ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇO Bağımsız CARİ DÖNEM ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF KALEMLER Dipnot (30.06.2005) (31.12.2004) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 87.535 48.206 135.741

Detaylı

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

ÇALIK YATIRIM BANKASI A.Ş. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/09/2005 ) ( 31/12/2004 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 165 365 530 84 541 625 1.1.Kasa

Detaylı

BANKA MUHASEBESİ SONUÇ HESAPLARI

BANKA MUHASEBESİ SONUÇ HESAPLARI BANKA MUHASEBESİ SONUÇ HESAPLARI Sonuç Hesapları Gelir ve gider hesapları sonuç hesapları olarak adlandırılır ve özkaynaklara aktarılan kar/zarar kanalıyla özkaynakların değerini değiştirir. Gelir tablosu

Detaylı

Birim Tutar. Birim Oran

Birim Tutar. Birim Oran İşlem Grubu Adı İşlem Adı Kalem Adı Masraf Adı Para Aktarma Havale EFT Swift Şube Havale Gelen Havale Havale İadesi Şube EFT Gelen EFT Şube SWIFT Birim Tutar Birim Oran Asgari Tutar Asgari Oran Açıklama

Detaylı

Birim Tutar. Birim Oran

Birim Tutar. Birim Oran İşlem Grubu Adı İşlem Adı Kalem Adı Masraf Adı Para Aktarma Havale EFT Swift Birim Tutar Birim Oran Asgari Tutar Asgari Oran Açıklama Güncelleme Tarihi Şube Havale Türkiye'ye yapılan havale işlemleri TL

Detaylı

KKTC MERKEZ BANKASI KKTC BANKALAR TEKDÜZEN HESAP PLANI DETAYI

KKTC MERKEZ BANKASI KKTC BANKALAR TEKDÜZEN HESAP PLANI DETAYI KKTC MERKEZ BANKASI KKTC BANKALAR TEKDÜZEN HESAP PLANI DETAYI Son Düzenleme Tarihi : 27 Mayıs 2013 1 0 DÖNER DEĞERLER TEK DÜZEN HESAP PLANI DETAYI 010 KASA 011 EFEKTİF DEPOSU 012 YOLDAKİ PARALAR -T.P.

Detaylı

KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞMESİ

KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞMESİ Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası Vadesiz Hesap No 1. AMAÇ KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞMESİ Tarih :././.. İşbu Kredili Mevduat Hesabı Sözleşmesi ( Sözleşme ) ile Türkiye Garanti Bankası A.Ş. ( Banka

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI - ING BANK A.Ş. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

İZMİR TİCARET ODASI - ING BANK A.Ş. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İZMİR TİCARET ODASI - ING BANK A.Ş. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ODA ÜYELERİNE SUNULACAK AVANTAJLI ÜRÜN VE HİZMETLER A. İHRACATÇIYA DESTEK KREDİLERİ Banka Oda üyesi firmaların ihracatın finansmanına yönelik talep

Detaylı

BANKALAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

BANKALAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BANKALAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, bankaların repo ve ters repo işlemleri sırasında uyacakları

Detaylı

%0,1-- asgari 7,00 KM, azami 20,00 KM 60,00 KM c) RTGS sistemi yoluyla (10.000,00 KM üzerinde) aynı gün saat 14.00'ten sonra ulaşan acil talimatlar

%0,1-- asgari 7,00 KM, azami 20,00 KM 60,00 KM c) RTGS sistemi yoluyla (10.000,00 KM üzerinde) aynı gün saat 14.00'ten sonra ulaşan acil talimatlar Hizmet Türü Hizmet Bedeli OPERASYON İŞLEMLERİ CUT OFF TIME:Transfer işlemlerinin saat kaça kadar yapılacağını ifade eder. Belirlenen saatlere uyulma, mesajların ilgili formatta olması kaydıyla, işlemin

Detaylı

KONUT FİNANSMANI SİSTEMİ (MORTGAGE) SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

KONUT FİNANSMANI SİSTEMİ (MORTGAGE) SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU KONUT FİNANSMANI SİSTEMİ (MORTGAGE) SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU MADDE 1 AMAÇ İşbu Sözleşme Öncesi Bilgi Formu, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun un 33. maddesi

Detaylı

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU MİLYAR TÜRK LİRASI AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2004) ( 31/12/2003 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 69.949 59.419 129.368 107.671

Detaylı

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2004 ) ( 31/12/2003) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 80.104 59.988 140.092 74.313

Detaylı

P R O T O K O L. Vade : Azami 60 Ay (5 Yıl) vadeli, Faiz Oranı : 1-12 Ay 13-24 Ay 25-48 Ay 49-60 Ay 1.39 1.44 1.50 1.55 1.35 1.40 1.45 1.

P R O T O K O L. Vade : Azami 60 Ay (5 Yıl) vadeli, Faiz Oranı : 1-12 Ay 13-24 Ay 25-48 Ay 49-60 Ay 1.39 1.44 1.50 1.55 1.35 1.40 1.45 1. P R O T O K O L KREDİ TÜRLERİ ve GENEL ESASLARI:. A-) TÜRK LİRASI NAKİT İŞLETME KREDİLERİ a) Taksitli İşletme Kredisi: : Azami 60 Ay (5 Yıl) vadeli, : 1-12 Ay 13-24 Ay 25-48 Ay 49-60 Ay Kefalet/İpotek

Detaylı

DENİZBANK A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI

DENİZBANK A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 EYLÜL 2005 VE 31 ARALIK 2004 TARİHLERİ İTİBARIYLA KONSOLİDE BİLANÇOLAR Sınırlı Denetimden Geçmiş Tam Kapsamlı Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/09/2005 ) ( 31/12/2004 ) TP YP Toplam TP YP

Detaylı

TEMEL BANKACILIK HİZMETLERİ TALEP VE BİLGİLENDİRME FORMU : KATILIM FONU (TL/YABANCI PARA) Asgari Tutar

TEMEL BANKACILIK HİZMETLERİ TALEP VE BİLGİLENDİRME FORMU : KATILIM FONU (TL/YABANCI PARA) Asgari Tutar TÜRKİYE EMLAK KATILIM BANKASI A.Ş. Mersis No: 0879 0015 2770 0040 Ticaret Sicil No: 241701-0 ÜRÜNÜN ADI / TANIMI TEMEL BANKACILIK HİZMETLERİ TALEP VE BİLGİLENDİRME FORMU : KATILIM FONU (TL/YABANCI PARA)

Detaylı

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır. KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ Kefil ve Rehin Veren :. (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.) Alacaklı Müşteri Kefalet ve Rehin Miktarı : TÜRKİYE FİNANS

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. I. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. I. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. I. KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot ( 31 / 03 / 2006 ) ( 31 / 12 / 2005 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI

Detaylı

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * :

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * : İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İŞYERİ KREDİSİ / KONUT KREDİSİ (Konut Finansmanı Harici) Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı

Detaylı

BANKA MUHASEBESİ 9 BİLANÇO DIŞI HESAPLAR

BANKA MUHASEBESİ 9 BİLANÇO DIŞI HESAPLAR BANKA MUHASEBESİ 9 BİLANÇO DIŞI HESAPLAR BİLANÇO DIŞI HESAPLAR Bilanço dışı hesaplar (Nazım Hesaplar); bankanın aktif ve pasifini birinci derecede ilgilendirmeyen hesaplar olup, müşterilere sağlanan gayrinakdi

Detaylı

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU

TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU TURKISH BANK A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/09/2007) ( 31/12/2006) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 13,795 25,923 39,718 11,080 16,987 28,067 II. GERÇEĞE

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: MASRAF TUTARI

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: MASRAF TUTARI ÜRÜNE AİT BİLGİLER: İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİLENDİRME VE TALEP FORMU Ürünün Adı /Tanımı Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı İHTİYAÇ KREDİSİ TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: FAİZ MASRAFIN

Detaylı

KREDI YILLIK FAİZ ORANLARI BİLDİRİM FORMU(%) Banka adı: RABOBANK A.Ş. Bildirim Tarihi: 04/11/2014 Para Cinsi : TRY 0-12 Ay. 12-24 Ay. 24 Ay ve.

KREDI YILLIK FAİZ ORANLARI BİLDİRİM FORMU(%) Banka adı: RABOBANK A.Ş. Bildirim Tarihi: 04/11/2014 Para Cinsi : TRY 0-12 Ay. 12-24 Ay. 24 Ay ve. Para Cinsi : TRY 1-İskonto ve İştira Senetleri 04.11.2014 20 20 20 2-İhracat Kredileri 04.11.2014 20 20 20 3-İthalat Kredileri 04.11.2014 20 20 20 4-İhracat Garantili Yatırım Kredileri 04.11.2014 20 20

Detaylı

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU AKTİF KALEMLER Dipnot ( 31/12/2006) ( 31/12/2005) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 1.696.787 853.752 2.550.539 867.786 418.513

Detaylı

ARAÇ REHİN SÖZLEŞMESİ NDE GENEL İŞLEM KOŞULLARI KULLANILMASINI KABUL BEYANI

ARAÇ REHİN SÖZLEŞMESİ NDE GENEL İŞLEM KOŞULLARI KULLANILMASINI KABUL BEYANI ARAÇ REHİN SÖZLEŞMESİ NDE GENEL İŞLEM KOŞULLARI KULLANILMASINI KABUL BEYANI MÜŞTERİ/TC Kimlik No: MUHATAP : Vakıf Katılım Bankası A.Ş. Saray Mah. Dr. Adnan Büyükdeniz Cad. No:10 Ümraniye / İstanbul KONU

Detaylı