07 > 16 feb gent. Muziek, film, expo en gastronomie uit de Metropool waar Oost en West elkaar ontmoeten.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "07 > 16 feb 2013. gent. Muziek, film, expo en gastronomie uit de Metropool waar Oost en West elkaar ontmoeten."

Transkript

1 07 > 16 feb 2013 gent Muziek, film, expo en gastronomie uit de Metropool waar Oost en West elkaar ontmoeten.

2 Festivalpas 49,00 07/02 18:30 de Centrale OffIcIële openingsreceptie gent Waar Oost en West elkaar blijven ontmoeten Doğuyla batıyı buluşturan metropolden müzik, film, sergi ve gastronomi. Kültür Merkezi Vooruit ve De Centrale 2006, 2009 ve 2010 yıllarında düzenlenen ve büyük ilgi gören İstanbul Ekspres festivalinin dördüncüsü 7-16 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul Ekspres festivali, doğuyla batıyı birleştiren İstanbul un kültürel zenginliğinin, müzikteki çeşitlilik, ve bu çeşitlilik içinde yeni arayışların yarattığı dinamizmin yansıtılması yaklaşımından doğdu. Bunun sonucu olarak festival programında klasik müzik, pop, caz, rock ve elektronik müzik örneklerine rastlamak mümkün. İstanbul blijft tot de verbeelding spreken als één van de grootste en boeiendste steden ter wereld. Een metropool die we misschien wel het beste kunnen omschrijven met het woord dualiteit : gescheiden door de Bosporus, is İstanbul verweven met zowel de oosterse als de westerse wereld. Een kosmopolitische stad waar de traditionele wereld overgaat in een hypermoderne. Dualiteit en diversiteit die ook terug te vinden is het muzikale leven van İstanbul: traditionele folkmuziek, fasıl, Turkse en westerse rock, jazz En net deze dualiteit en diversiteit laten De Centrale en Vooruit graag op het publiek los tijdens deze editie van İstanbul Ekspres. Een gevarieerd concert- en filmprogramma, aangevuld met een fototentoonstelling en Turkse gastronomie geven inhoud aan de vierde editie van dit unieke stadsfestival.

3 donderdag 07 feb 19:30 zittend openings Concert de centrale fasıl avond met nev AuthentIeke CulInaIr-MuzIkale Avond nev le fasıl aksamı / BİR NEV İ ALATURKA Nev stond op 26 december 2011 op het podium van De Centrale naar aanleiding van het uitbrengen van Bir Nev-i Alaturka. Voor deze originele en vernieuwende cd arrangeerde Nev Turkse licht klassieke muziek in een rockversie. Nev slaagt er in om een volledig nieuwe en originele sound te creëren, die zeer populair is bij zowel het Turkse als het niet-turkse publiek. In 2011 kreeg hij op de prestigieuze Altın Kelebek Ödülleri - een soort van Turkse versie van de Grammy-awards, de prijs van Beste klassieke zanger. Nev is dan ook niet zomaar de eerste de beste. Ook live staat Nev garant voor heel wat animo. İstanbul Ekspres wordt meteen feestelijk geopend met een fasılconcert nieuwe stijl, waarbij Turks klassiek samengaat met Rock & Roll en waarbij de traditionele rakıtafel (mezze & rakı) uiteraard niet kan ontbreken. 12/ 14/ 16 incl. kleine mezzeschotel extra schotel: 5,00 küçük meze tabağı bilet fiyatına dahildir ekstra meze tabağı 5,00 Nev gitaar & zang Burak Yavas drums Ugur Isguder basgitaar Kutal Gürkan klavier Hakan Kaya darboeka & percussie Volkan Kaya klarinet Hasan Tosun oed Altın Kelebek Ödüllerinde en iyi TSM erkek sanatçı ödülünü kazanmış olan Nev 2011 yılı aralık ayında da De Centrale seyircisine unutulmayacak bir konser yaşatmıştı. Nev Bir Nev i Alaturka projesinde alışılmış kalıpların dışına çıkarak eşsiz Türk Sanat Müziği eserlerini rock, tango, latin ve rembetika tınılarıyla yorumluyor. Bu konserde Nev in eşsiz yorumuyla Kemani Serkis Efendi nin, Kimseye Etmem Şikayet i, Kaptanzade Ali Rıza Efendi nin, Akşam Misafiri, Denizde Akşam ı, Yıldırım Gürses in Mazideki Aşk ı, Dede Efendi nin Ey Büt-i Nev Eda sı ile dinleyenler; geçmişin gizli kalmış hazinelerine doğru, kimi zaman hüzünlü kimi zaman coşkulu ama muhabbetin eksik olmadığı yolculuklara çıkıyorlar.

4 vrijdag 08 feb 20:00 de centrale staand GÖKSEL TURKSE POP Göksel werd in 1971 in İstanbul geboren. Eind jaren 80 gaf ze haar studies Filosofie op voor een professionele zangcarrière. Ze zong bij verschillende bands en was gedurende een paar jaar achtergrondzangeres bij Sezen Aksu en Sertab Erener. Haar eerste solo-cd Yollar verscheen in Haar 2de cd Körebe leverde haar eerste echt grote hit op, Depresyondayım (ik ben depressief). Met een grote regelmaat produceert Göksel de daaropvolgende jaren nog verschillende cd s. Arka Bahçem (met de uitstekende hit Bi seni konuşurum ) uit 2005 en Ay da Yürüdüm (waarop ze samenzingt met Ferman Akgül, de zanger van Manga) uit 2007 behoren zonder twijfel tot haar meest geïnspireerde werk. Na 2 coveralbums en een Best of verscheen in januari 2012 haar jongste solo-cd Bende Bi Aşk Var. İstanbul da dünyaya geldi. İlk albümü Yollar, Sarp Özdemiroğlu nun prodüktörlüğünde 1997 yılında yayınlandı. Bestelerin çoğunluğunun kendisine ait olduğu albümde sanatçı, Sabır adlı şarkısıyla büyük bir çıkış yakaladı. Göksel, 2001 yılında Körebe albümüyle müzikal anlamda farklı bir noktaya ulaştı. Albümün yayınlanmasıyla beraber çıkış şarkısı Depresyondayım, ilginç sözleri ve müziği ile her kesimden büyük ilgi gördü. Körebe, Türk Pop tarihinin en kült albümleri arasında yerini aldı. Sanatçı, 2009 Mayıs ayında tamamı eski şarkılardan oluşan Mektubumu Buldun mu? albümüyle büyük bir başarı yakaladı yılında Hayat Rüya Gibi ile 70 li yılların şarkılarını seslendirmeye devam etti. Prodüktörlüğünü Ozan Çolakoğlu nun yaptığı, Göksel in kendi şarkılarından oluşan 8. solo albümü Bende Bi Aşk Var, 2012 yılının Ocak ayında dinleyicilerle buluştu ve 2012 yazında Türkiye de en çok dinlenen albümler listesinde üst sıralarda yer aldı. Göksel zang Metin Özge viool Özgür Salıcı bas Can Güngör drums Emre Karabulut percussie Özcan Ak gitaar Koray Üşgülen klavier Batuhan Şanlıel blazers

5 filmvoorstellingen FĪLM GÖSTERĪMlerĪ de centrale turbinezaal Seslerin izinde Beyoğlu nun kalp atısları ( De hartslag van Beyoglu, ın de voetsporen van haar klanken ) DocumentaIre / Belgesel Sesİn ritmin bin bir türlüsüne tanıklık eden bir Beyoğlu belgeseli. Esra Alkan, Turkije, 2011, 60. betalend zie concert sema 10/02 zondag 10 feb 19:00 woensdag 13 feb 20:00 Een muzikaal stadsplan van Beyoğlu, gebaseerd op sporen van historische klanken en liederen. De wijk Beyoğlu is zowat het muzikale hart van İstanbul een plek die tegelijk ook een van de belangrijkste inspiratiebronnen is voor dit festival. Sema Moritz, die later op de avond optreedt, werkte het concept, tekst en muziek uit voor deze prent die vertelt hoe bewoners, winkeliers en toeristen die ritmes en klanken horen en ervaren. ROMANİSTANBUL / DocumentaIre /Belgesel Özgür Akgül, Turkije, 2012, 53 (prod. Sarmaşık Sanatlar). gratis/ücretsiz dinsdag 12 feb 20:00 21:00 Concert Ibıdıklar gratis / ücretsiz Romanİstanbul is een documentaire over Romamuzikanten in İstanbul. De achtergrond van het verhaal is de strijd van deze muzikanten tegen discriminatie via hun muziek. Met de groei en uitbreiding van de muziekindustrie na 1960, begonnen verschillende Romamuzikanten zich te organiseren binnen de populaire muziekscene. De muzikanten die in de film figureren zijn trouwens geen onbekenden voor het publiek van De Centrale. Na de film vertolkt de Gentse groep Ibıdıklar Turkse Romamuziek. KARSU / Documentaıre / Belgesel Nederland 2012, 87 minuten, NL gesproken, ENG ondertiteld. Mercedes Stalenhoef. gratis/ücretsiz Drie jaar lang is Mercedes Stalenhoef erbij terwijl Karsu van het restaurant van haar ouders opklimt naar het podium van Carnegie Hall en verder. Karsu weet precies wat ze wil: een wereldberoemde artieste worden... Müziklerini ve metin yazarlıgını Sema Moritz in yaptığı Seslerin izinde Beyoğlu'nun Kalp Atışları belgeseli İstanbul un kalbinin Beyoğlu'nda attığını, Beyoğlu nunda kültür sanat hayatının merkezi olmasının yanısıra burada yaşayan insanlarının; esnafının,sanatçısının hatta turistinin dahi bu semtin ritmini nasıl duyduğunu anlatıyor... Film gösteriminden sonra Sema Moritz tangolar, operetler ve kantoları seslendireceği programıyla sahne alacak. Romanistanbul lerle birlikte gözle görülür biçimde zenginleşen ve kendine has tarzıyla yurt dışında da aranır hale gelen İstanbul un müzikal potansiyelini bu potansiyelin ağırlık merkezi Romanlar özelinde ele alarak aslında çok tanıdık bir hikayeyi birinci ağızdan ve kendi diliyle anlatmayı amaçlar. Filmden sonra Gent te yaşayan Abdal müzisyenlerden oluşan Ibıdıklar grubunun konseri izlenebilir. Muharrem / Klarinet // Hasan / Oed // Oktay / Viool // Rıza / Darboeka // Ayhan / Cümbüş, Davul Mercedes Stalenhoef ûç yıl boyunca Karsu nun babasının restoranından Carnegie Hall a uzanan yolculuğuna tanıklık etti ve filme aldı. Bu belgeselde Karsu, ailesi, kariyerinin ilk adımları gene Karsu nun müziği eşliğinde sunuluyor seyirciye.

6 zaterdag 09 feb dubbelconcert 20:00 Flört 21:30 Model staand 12/ 14/ 16 de centrale Sinds 1990 mengt Flört (spreek uit als het Franse flirt/flœrt) Turkse (volks)muziek met invloeden van rock en pop uit de jaren 60 en 70. Daarvoor ging de groep door het leven als Bekarlar ( ) en Kim Bunlar ( ). Hun Turkse idolen zoals Cem Karaca, Barış Manco, Fikret Kızılok, Erkin Koray en Moğollar worden geconfronteerd met de Beatles maar evengoed met psychedelische disco, ska, punk en de indiepopgeluiden van vandaag. Ze noemen hun muziek heel toepasselijk Anadolu Beat. Dat is ook de naam van hun laatste cd. Ze zijn er klaar voor om na Turkije ook Europa in te pakken en de harten te veroveren van zowel het Turkse als het niet-turkse publiek. Ozan Kotra bas & zang Çagatay Kehribar gitaren & zang Hakan Çağlar drums & zang FLÖRT ANADOLU BEAT(LES) yıllarında Bekarlar, yıllarında Kim Bunlar olarak müzik çalışmalarını sürdüren Ozan Kotra, çağatay Kehribar ve Hakan çağlar üçlüsü 2001 yılından beri de Flört ismi altında devam ediyorlar yollarına. çıkış noktasını Beatles'ın enerjik, deneysel ve polifonik vokale dayalı müziklerinin oluşturduğu grup, MFÖ, Cem Karaca, Moğollar, Erkin Koray gibi grup ve müzsiyenlerden de etkilenerek zaman içinde kendi Analog soundunu yaratmıştır. Şarkıları, konser performansları ve kendilerine has mizah anlayışlarıyla Flört üçlüsü, Anadolu Beat albümleriyle yerleşik bütün kalıplara hem müzikal hemde politik bir alternatif öneriyor yılında Berlin de beat müzisyenlerle başarılı bir konser vermiş olan Flört, bu konserle müziklerini Belçika daki müzikseverlerin beğenisine sunacak

7 Model is de Turkse popgroep met de dynamische Fatma Turgut als leadzangeres. Model scoorde in Turkije met Değmesin Ellerimiz (wat zoveel wil zeggen als onze handen mogen elkaar niet meer aanraken ) één van de grootste Turkse zomerhits van het laatste decenium. De roots van de groep gaan terug tot 2005 toen gitarist Okan Işık, drummer Aşkın Çolak en bassist Can Temiz de groep A due Carmen vormden. Toen Fatma Turgut twee jaar later de groep vervoegde werd de naam heel toepasselijk veranderd in MODEL. De hits Değmesin Ellerimiz en Buzdan Şato staan op het album Diğer Masallar, dat geproduceerd werd door Demir Demirkan (de auteur van Every way that I Can waarmee Sertab Erener in 2003 het Eurovisiesongfestival won voor Turkije). Een muzikale doorbraak in het Westen behoort dus zeker tot de mogelijkheden Model werkt momenteel druk aan een nieuwe cd. In afwachting kunnen we de groep gelukkig nog eens live aan het werk zien tijdens deze editie van Istanbul Ekspres yılında Okan Işık (gitar), Aşkın Çolak (davul-perküsyon) ve Can Temiz (bas gitar) tarafından A due Carmen adıyla kurulan grup daha sonra 2007 yılında Fatma Turgut un (vokal) katılımıyla son halini aldı yılında ise adını MODEL olarak değiştirdi. Genç grup; 2007 yılında 12. Tuborg Roxy Müzik Günleri - Billboard Özel Ödülü ve Nokia Super Sound 07 Yarışmasında - Arkadaşınla En İyi Giden Şarkı kategorisinde birincilik ödülünü kazandı Şubat ayının sonunda Demir Demirkan prodüktörlüğündeki ikinci stüdyo albümleri Diğer Masallar yayınlandı. Şarkılarında, hüznü ve eğlenceyi iç içe yansıtan MODEL in müziğinde en karanlık temaların son derece eğlenceli bir şekilde işlenmesine şahit olmak mümkün. Model 2012 şubat ayında da De Centrale izleyicisine unutulmaz bir konser yaşatmıştı. MODEL ALTERNATIEVE TURKSE ROCK Fatma Turgut zang Okan Işık gitaar Can Temiz bas Aşkın Çolak drums

8 zondag 10 feb 20:00 de centrale zittend 19:00 documentaire met muziek van sema mortiz (zie filmpagina) 20:00 sema moritz concert Sema Moritz leeft en werkt afwisselend in Istanbul en Berlijn. Sema s muzikale carrière start in het midden van de jaren 80. Ze maakt dan als zangers deel uit van de Berlijnse Kreuzberger Freunde, een ensemble dat werk brengt op teksten van o.a. Yunus Emre, Celaleddin Rumi en Nazım Hikmet. Vooral Nazım Hikmet blijft als een rode draad door de carrière van Sema lopen. Een ander steeds terugkerend onderwerp is hoe kon het ook anders İstanbul, een eerste keer midden jaren 90 met de programma s İstanbul u Dinliyorum (Listening to İstanbul) en Hommage an İstanbul. Enkele jaren later start Sema met een nieuw programma dat zich focust op de gloriedagen van de ooit immens populaire Turkse tango. Vooral de tangozangeressen waren echte diva s in het İstanbul van de beginjaren van de Turkse republiek (jaren 20 en 30). Sema Moritz heeft zich tot doel gesteld om deze vergeten Legendary ladies van de Turkse tango voor te stellen aan de wereld en in de Centale. SEMA MORITZ Sema 1987 yılında kurduğu grubu Sema & Taksim ile geleneksel Türk müziğini kendi yorumu jazz a la turca olarak seslendirdi,aynı grupla İstanbul şarkılarını yorumlayarak İstanbul u Dinliyorum, Anılarda İstanbul, Anadolu nun çeşitli yörelerinden şarkıları Sihir/Zauber adlı albümlerinde topladı. Konserlerinde Nazım Hikmet bestelerini ve Bertolt Brecht şarkılarını, Giora Feidmann ile ortak çalışmalarla Yiddisch Liedler söyledi. Tunçel Kurtiz le Nazım Hikmet in Şeyh Bedreddin Destanı nı seslendirdi ve albümü hazırladı. Sema Henning Schmiedt ve Ensemble grubuyla Yunus Emre, Mevlana, Pir Sultan Abdal, Niyazi Mısrî gibi sufilerin bestelerinden oluşan İlahiler ve Nefesler programını Sema-Zen albümünde sundu. Süleyman Çelebi nin Mevlid ini Avrupa nın çeşitli kentlerindeki kiliselerde ve İstanbul da Aya İrini de okudu yılları arasında İstanbul da sahneye çıkan Efsane Hanımlar ın eski taş plak kayıtlarını Ekho Ekho II ve İstanbullu Efsane Hanımlar ın Dillerindeki Şarkılar adıyla üç ayrı albümde yeniden yorumladı. Sema dünyada oktavlar arasında dolaşan taş plak sesli kadın olarak yerini çoktan aldı ve dünyaya bu Efsane Hanımlar ı tanıtmak gibi bir misyonu da var artık Sema bu konserde Efsane Hanımlar projesinden, yılları arası İstanbul da sahne almış kadın şarkıcıların söylediği tangolar, foksrotlar, operetler ve kantolar seslendirecek. Konserden önce Sema Moritz'in müzik ve metinlerini yazdigi "Seslerin izinde Beyoglu nun kalp atislari " belgeseli izlenebilir. Sema zang Çigdem Erken piano Ali Çeliksu klarinet Mert Önal percussie LEGENDARY LADIES OF ORIENTAL TANGO

9 vrijdag 15 feb vooruit Senİ GÖrmem İmkansız ft. Jurgen De Blonde aka KÖhn DIgItaal keukentafelconcert De twee boezemvriendinnen en partners in crime Gaye Su Akyol en Tuğçe Şenoğul tekenen met Seni Görmem İmkansız voor eigenzinnige muziek. Sinds 2009 verkennen deze dames de muzikale mogelijkheden van hun synthesizers en elektronische drums. Ze voegen een scheut melodica, zang en piano toe aan hun cocktail van Turkse muziek, triphop en pop, die af en toe doet denken aan Portis head en aan de CocoRosie zussen. Seni Görmem İmkansız werd door Pukkelpop programmeur Eppo Janssen binnen de top 5 gerangschikt van alle (van de meer dan 80) bands die tijdens het recente Glimps festival optraden. Gentenaar Jurgen De Blonde was onmiddellijk akkoord voor een samenwerking. De Blonde heeft veel muzikale levens nu eens als gitarist van The Portables, dan weer als Köhn in zijn elektronische muziekprojecten. De broze Turkse songs van Seni Görmem met het subtiele gitaarwerk en de elektronische klanken van De Blonde zorgen voor een lekkere İstanbul- Gentse cocktail. De perfecte aperitief voor deze voorlaatste dag van İstanbul Ekspres. tripelconcert 12/ 14/ 16 20:00 Senİ GÖrmem İmkansız balzaal staand 21:00 karsu theaterzaal zittend 22:30 luxus balzaal staand İsmini, seksenli yılların modifiye türk sanat müziği şarkısı "imkansız"dan aldı, 2009 yılı son yazında kuruldu. şarkılarını "olması mümkün olmayan her şey"e ithaf eden grubu synthesizer kaynaklı davullarda, sayıklamayı andıran vokallerde, karnaval klavye tonlarında ve aniden beliren tüm seslerde arayınız. Seni Görmem İmkansız a bu konserde Belçikalı müzisyen Jurgen De Blonde misafir sanatçı olarak eşlik edecek. Gaye Su Akyol synthesizer, drum machine, keyboard, vocal Tuğçe Şenoğul melodica, synthesizer, keyboard, vocal Jurgen De Blonde gitaar, electronic

10 KARSU JAZZ A LA TURKA Zingen, pianospelen, componeren en teksten schrijven. Karsu (Dönmez) kan het allemaal. Dit multitalent uit Amsterdam werd ontdekt in het restaurant van haar ouders. Sindsdien stond Karsu al op heel wat gerenommeerde podia, zoals het Amsterdamse Concertgebouw, het North Sea Jazz Festival, het Istanbul Jazz Festival en zelfs tweemaal in de Carnegie hall in New York. Ook de Media, o.a. De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman in Nederland en het immens populaire Seffaf Oda (met presentator Güneri Civaoğlu) in Turkije, reageert enthousiast. Karsu mengt schijnbaar moeiteloos jazz, blues en funk met traditionele melodieën uit de regio van de Zwarte Zee. Haar eerste studio-cd Confession kwam uit in oktober en werd voorgesteld in de North Sea jazz Club in Amsterdam. Hoewel jazz de rode draad vormt in haar repertoire, maakt ze in dit album uitstapjes naar tango, bossanova en (Turkse) pop. Haar teksten gaan niet alleen over liefde en verdriet, maar zijn een weergave van de harde werkelijkheid van het dagelijks leven. Tijd dus voor een tweede ontmoeting met de Norah Jones van de lage landen. Het frêle meisje met haar onnavolgbare stem neemt ons mee op reis van New York tot İstanbul. 13/02 20:00 Documentaire in de Centrale. Karsu Dönmez piano, zang Orville Breeveld gitaar Catalin Milea saxofoon, kaval & fluit Sebastiaan Cornelissen drums Dave Breidenbach bas Bugünlerde Avrupa ve Amerika da çok kişi Hollanda da yaşayan ve kendisinden Türkiyeli Norah Jones olarak söz ettiren genç müzisyen Karsu Dönmez i konuşuyor. Hollanda doğumlu şarkıcı, piyanist, besteci ve söz yazarı olan Karsu Dönmez henüz 21 yaşında ama klasik müzik ve caz çevrelerinde şimdiden çok ünlü ve kimilerine göre önümüzdeki 10 yılda adını en çok duyacağımız müzisyenlerden olacak. Karsu Dönmez, 17 yaşında The Netherlands American Community Trust Foundation kurumu tarafından New York, Carnegie Hall da konser vermek üzere seçilen genç sanatçılar arasına girdi da tekrar Carnegie Hall da konser vermek üzere ikinci kez davet edildi. Amsterdam-New York dostluk ilişkilerinin 400. Yılı kutlamaları çerçevesinde 3000 kişilik salonda New York Pops Orkestrası ile birlikte sahne aldı yılında ilk kez kendi orkestrasını kurup Concertgebouw Amsterdam, Melkweg, Heineken Music Hall, Rotterdam De Doelen konser salonlarında konserler verdi. Türkiye deki ilk konserini; Hollanda elçisinin daveti üzerine İstanbul Kültür Başkenti çerçevesinde; Taksim meydanı, Caddebostan da ve İKSV nin hazırladığı özel gecede verdi. Hollanda Jazz dünyasındaki yerini; 2010 yılında North Sea Jazz Festivali nde kendi ekibiyle verdiği konserde pekiştirme şansı buldu. İlk albüm çalışması, konser performansından oluşturulan ve Sony Music tarafından yayımlanan, Live ann t IJ dir. Karsu 2011 mayıs ayında De Centrale'de verdiği konserle Türk ve Belçikalı seyircilerin gönlünü fethetmiş ve çok olumlu eleştiriler almıştı. Mercedes Stalenhoef tarafından çekilen Karsu belgeseli 13 şubat çarşamba akşamı De Centrale de izlenebilir.

11 luxus OrIental blues Verwacht geen doordeweekse blues van Luxus. De groep vermengt energieke zigeunermuziek met Amerikaanse bluesinvloeden met een vleugje Turkish folk on top. Het resultaat wordt omschreven als Oriental blues, wat meer staat voor een emonionele staat dan een muzikaal genre. De leden van Luxus laten zich graag vergelijken met bands als 'Paris Combo', 'Gogol Bordello', 'Firewater' and 'Oi va voi'. Luxus is in de eerste plaats een live-band maar door de overvloed aan eigen song materiaal konden cd s niet achterblijven. Toch zijn het vooral de covers Neden Saçların Beyazlamıs Arkadaş en Yuvasız Kuş op hun debuutcd Acayip Şeyler (Vreemde dingen) die op de meeste bijval kunnen rekenen bij de Anatoliërs. Hun tweede cd, Bi'Lareya (voor één lira) met nummers als Felek, Romantizma, Bir Kadeh Daha Ver kon opnieuw rekenen op heel wat bijval. ozan Akgöz accordeon Alper Bakıner viool & zang Burak Beyrek drums olcay Bozkurt bas İsmet Kızıl percussies Cem Kurt gitaar Mikail Şimşek trombone Kamucan Yalçın klarinet & zang LUXUS MANİFESTO *Hayat, bize acayip bir takım şeyler olduğuna dair irrasyonel kanıtlarla zaten tıka basa dolu. Bizim tek yaptığımız, bunlara hafif yan gözle bakıp, sinsice gülümsemek. Bunu seçtik çünkü, yeri hazin gözlerle arşınlayan bakışlardan gerçekten çok sıkıldık. Tekrarlandıkça içi boşalan bir takım karanlık argümanların yerine; hayatın dandikliğine takla atarak ve dil çıkararak karşı durmaya karar verdik. Ve takla attıkça fark ettik ki; LUXUS; hayattan bunalmanın alternatifi değil, o bunalımın ta kendisidir. Gazetelerdeki asık suratlıların ve kokusunu yaydıkları politik mendeburluğun yüzüne çizilmiş bıyıktır. Saptığı sokak ve çıkaracağı seslerle ilgili; taze ve anlık oluşları dışında hiçbirşeyi vaat etmeyen, yolcu kapasitesi oldukça geniş bir cadı süpürgesidir. Ve dil çıkarttıkça gördük ki; LUXUS; her seferinde başka renklerde ışık yayan 7 kişiden mürekkep bir şiirli lambadır. Boynunuzdaki kravatın yasaklanmış göbek atma isteğidir. Çaresizliğin kıçında patlayan siyah deriden dede terliğidir. Terli terli su içmenin yegane bahanesidir. Elinizde patlama ihtimali oldukça yüksek bir sıhhatli bombadır. Şudur, budur

12 konstrukt ft. Joachim Badenhorst, Niels Van Heertum ea. Free jazz from Turkey zaterdag 16 feb vooruit KonstruKt werd in 2008 opgericht in İstanbul als een bijna geïmproviseerde hommage aan de avant-garde en free jazz. De groep is er op vrij korte tijd in geslaagd om zowel in Turkije als daarbuiten bekendheid te verwerven en trad aan op grote jazzfestivals. KonstruKt brengt een broeiende symbiose van geluiden en creativiteit en zorgt vooral op het podium voor een ongelofelijke inventiviteit en uitbarstingen van muzikale energie. KonstruKt speelde en nam op samen met een aantal iconen uit de jazz o.a. Marshall Allen (Sun Ra Arkestra), Evan Parker, Peter Brötzman, Bik Bent Braam en Alfred 23 Harth. Voor İstanbul Ekspres werken ze samen met een aantal muzikanten die zich de laatste tijd in de kijker speelden klarinettist, saxofonist Joachim Badenhorst (bracht recent een fel bejubelde soloplaat uit) en tubist Niels Van Heertum (van oa. Yfa y Xango). Korhan Futaci saxofoons Umut Caglar synth en electronics keyboards Özün Usta percussie Korhan Argüden drums Joachim Badenhorst klarinet, saxofoon Niels Van Heertum euphonium tripelconcert 12/ 14/ 16 20:00 konstrukt balzaal staand 21:00 replikas balzaal staand 22:30 burhan Öcal & TRAKYA ALL STARS concertzaal staand KonstruKt, 2008 senesinde doğaçlama müzik yapmak için bir araya geldi ve bu zaman dek, Peter Brötzmann, Evan Parker, Marshall Allen (Sun Ra Arkestra) gibi birçok avant-garde caz efsanesi ile albüm kayıtları ve performanslar gerçekleştirdi. En son bu yaz sonu, Saalfelden Caz Festivali ne katılan grup, İstanbul daki sayılı performanslarından birini yine çok özel bir konuk olan ve 70 li yılların ortalarından itibaren Steve Beresford, Otomo Yoshihide, Fred Frith, Heiner Goebbels gibi isimlerle çalışmış olan Alfred 23 Harth ile gerçekleştirdi. Bu konserde Konstrukt ve Belçika li müzisyenler Joachim Badenhorts, Niels Van Heertum,doğaçlama bir performans için bir araya geliyorlar.

13 replikas Avant-garde rock uit İstanbul Replikas is een avant-garde rockband uit İstanbul, bestaande uit Gökçe Akçelik, Barkın Engin, Orçun Baştürk, Selçuk Artut en Burak Tamer. Hun eerste en tweede albums, Köledoyuran (2000 Dadaruhi (2002) kregen heel veel positieve kritiek en airplay op binnenlandse en buitenlandse radiostations. Replikas kreeg internationale aspiraties en hun derde album 'Avaz' (Doublemoon, 2005) werd geproduced door Wharton Tiers, bekend van zijn werk met o.a. Sonic Youth, Pussy Galore, Helmet en Dinosaur Jr. De band figureert ook in de documentaire en soundtrack van Fatih Akin s documentaire "Crossing the Bridge" over de boeiende muziek- en nachtscène van Istanbul. Zerre, het 5de album van Replikas verscheen in 2008 en werd opgenomen tot muziekstudio omgebouwde gevangenis op het eiland Gökçeada. In april 2012 volgde album nummer zes, 'Biz Burada Yok İken', met covers van Anatolische popmuziek uit de jaren '60 en '70. Gökçe Akçelik gitaar & zang Barkın Engin gitaar, klavier & zang Selçuk Artut bas Orçun Baştürk drums & backing vocals Burak Tamer samplers, klavier İlk albümleri Köledoyuran 2000 yılında, ikinci albümü Dadaruhi ise 2002 yılında Ada Müzik etiketi ile yayınlandı. Müzik eleştirmenlerinin beğenisini toplayan albümler en iyi yerli yapımlar arasında gösterildi. Yurtdışında da ilgi ile karşılanan albümler, yabancı plak şirketleri tarafından satışa sunuldu ve çeşitli radyoların listelerine girdi. Üçüncü albüm Avaz, daha önce Sonic Youth, Pussy Galore, Helmet ve Dinosaur Jr. gibi isimlerle çalışmış olan Wharton Tiers in prodüktörlüğünde kaydedildi. Albüm Mayıs 2005 tarihinde Doublemoon tarafından yerli ve yabancı müzikseverlerin beğenisine sunuldu yılında Kutluğ Ataman ın İki Genç Kız isimli filminin müziğine imza atan Replikas, bu çalışmaları ile 2006 yılında SİYAD En İyi Film Müziği ödülünü almıştı.. Kayıtları, Gökçeada da eskiden yarı açık cezaevi olan bir binanın stüdyoya dönüştürülmesiyle gerçekleştirilen beşinci albümleri Zerre yi Kasım 2008 yılında Peyote Müzik tarafından dinleyiciye sunuldu. Replikas ın, aralığından seçilmiş Anadolu Pop şarkılarını yorumladığı altıncı albümü Biz Burada Yok İken Nisan 2012 de Ada Müzik tarafından yayınlandı.

14 BURHAN ÖCAL & TRAKYA ALL STARS ROMA BEAT Percussionist Burhan Öcal heeft de overbrugging van muzikale culturen tot zijn centrale missie gemaakt. Afkomstig van Kırklareli in Turks Thracië, groeide hij op in een muzikale familie. Van zijn vader leerde hij percussie spelen, terwijl zijn moeder hem inwijdde in de religieuze vocale muziek. Vanaf zijn eerste contact met westerse muziek was hij onmiddellijk geïnteresseerd in het blenden van verschillende muzikale genres en tradities. Burhan Öcal s instrumentarium is even divers als zijn muziek. Naast een breed scala aan percussie-instrumenten, zoals de darboeka en de bendir bespeelt hij ook heel wat klassieke oosterse snaarinstrumenten zoals de oed en de tanbur. Burhan Öcal werkte samen met o.a. jazzbassist Jamaladeen Tacuma en met Natacha Atlas. Hij richtte diverse ensembles op zoals het İstanbul Oriental Ensemble en het İstanbul Classical Music Ensemble. Zijn jongste geesteskind, de "Trakya All Stars" is opnieuw een bijzonder project. Hij werkt samen met een groep meesterlijke Romamuzikanten uit Thracië. Samen brengen ze hulde aan de rijke muzikale erfenis van zijn geboortestreek. Ondertussen verschenen er al twee albums, Kırklareli il Sınırı en Trakya dance Party, beide geproduceerd door de Frans-Tunesische geluidskunstenaar Smadj. Burhan Öcal percussie Yüksel Zar zang Ümit Adakale darboeka Faruk Giley davul Serkan Mesud Halili qanoen YaŞar CakIrlar klarinet İsmail Papiş viool Ahmet Demirkan cümbüş Saray lı Ahmet zurna Soma lı Saffet trompet Bülent Ustaoğlu saxofoon DJ Murat Uncuoğlu elektronische ritmes en computerprogrammas feat. DJ MURAT UNCUOĞLU Müzisyen bir ailenin çocuğu olarak Kırklareli'nde doğan Burhan Öçal, müzik çalışmalarına çok genç yaşta başladı. Müzik çalışmalarında, Klasik Türk Müziği'nin yanısıra, Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki saray müziği ve halk müziğinden etkiler bulunan Burhan Öçal'ın çaldığı enstrümanlar da tıpkı müziği gibi çeşitlilik göstermekte. Darbuka, kös ve her tür perküsyon enstrümanının yanısıra, divan-saz, tanbur ve ud gibi telli Türk çalgılarının da ustası olan sanatçı, çoğu kez özgün müziğine güçlü sesi ile eşlik etmekte. Avrupa'da verdiği solo konserler, katıldığı uluslararası festivaller, ortak projeler ve çıkardığı albümler ile çeşitli ülkelerin eleştirmenlerinden övgü dolu sözler alan Burhan Öçal, yurtdışında Türkiye'yi başarıyla temsil eden uluslararası sanatçılarımızdan biridir. Bu konserde Dünyaca ünlü vurmalı çalgılar ustası Burhan Öcal yeni projesi için oluşturduğu Trakya All Stars ekibi ve DJ Murat Uncuoğlu nun da katılımıyla hareketli Roman ezgilerini yorumlayacak.

15 photo story İSTANBUL FOTOĞRAFLARI SERGİSİ 07/O2/ /02/2013 de klank van de stad... // Şehrİn sesi De beelden voor de kalender in deze brochure werden naar aanleiding van Istanbul Ekspres gemaakt. Een uitgebreidere, doch bescheiden poging om de klank van İstanbul in beelden te vatten wordt tentoongesteld en geprojecteerd in de inkomhal en het leescafé van de Centrale. Takvim ve broşürde küçük bir bölümü kullanılan foto ğ raf lar İstanbul Ekspres Festivali için özel olarak çekilmiştir. İstanbul un sesini görüntüler yoluyla yansıtmaya çalışan bu çalışmaların tümü festival süresince gerek sergi olarak gerekse etkinlikler öncesi projeksiyon yoluyla sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır. // FILIP ERKENS praktisch bilgi 07/02/ /02/2013 Turkse keuken in Vooruit & de Centrale // / Festivalpas 49! Vooruit Bespreekbureau Sint-Pietersnieuwstraat Gent T 09/ open di t/m vr 11:00-18:00 / za 15:00-18:00 Uitbureau Veldstraat 82B Pakhuis Clemmen 9000 Gent open ma t/m az 10:30 17:30 Avondkassa de centrale & vooruit Vanaf 1 uur voor aanvang van de voorstelling met de steun van De Centrale Kraankindersstraat Gent tel 09/ fax 09/ decentrale@gent.be United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization Member of the UNESCO Creative Cities Network since 2009

k ga naar school Okula gidiyorum

k ga naar school Okula gidiyorum Nederlandstalig onderwijs k ga naar school Okula gidiyorum Nederlands Türkçe k ga naar school Okula gidiyorum Wat heb ik goed geslapen. Mama helpt me bij het wassen en aankleden. Ze vertelt me dat ik mijn

Detaylı

Başvuru Referans Mektubu

Başvuru Referans Mektubu - Giriş Sayın Yetkili, Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Sayın Yetkili, Resmi, bayan alıcı, bilinmeyen isim Sayın Yetkili, Resmi, bilinmeyen alıcı ismi ve cinsiyeti Geachte heer Geachte mevrouw Geachte

Detaylı

Anlamak ve anlasılmak Hollandaca dilini bilmekle baslar

Anlamak ve anlasılmak Hollandaca dilini bilmekle baslar Anlamak ve anlasılmak Hollandaca dilini bilmekle baslar Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal Hollandaca hepimizi birbirimize baglar Wat leest u in deze folder? 1.

Detaylı

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler Hollandaca-Türkçe

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler Hollandaca-Türkçe Dilekler : Evlilik Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Yeni evli bir çifti Gefeliciteerd en de beste wensen voor jullie

Detaylı

İş E-Posta. E-Posta - Giriş. Son derece resmi, alıcının ismi yerine kullanılabilecek bir ünvanı var ise. Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim

İş E-Posta. E-Posta - Giriş. Son derece resmi, alıcının ismi yerine kullanılabilecek bir ünvanı var ise. Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim - Giriş Türkçe Hollandaca Sayın Başkan, Geachte heer President Son derece resmi, alıcının ismi yerine kullanılabilecek bir ünvanı var ise Sayın yetkili, Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Sayın yetkili,

Detaylı

Examen HAVO. Turks. tijdvak 1 vrijdag 1 juni 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen HAVO. Turks. tijdvak 1 vrijdag 1 juni 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen HVO 2012 tijdvak 1 vrijdag 1 juni 13.30-16.00 uur Turks ij dit examen hoort een bijlage. it examen bestaat uit 45 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 52 punten te behalen. Voor elk vraagnummer

Detaylı

Eindexamen havo Turks 2012 - I

Eindexamen havo Turks 2012 - I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 ltınımız yer altında mı kalsın? 1p 1 rtvin

Detaylı

Examen HAVO. Turks 1,2. tijdvak 1 vrijdag 30 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen HAVO. Turks 1,2. tijdvak 1 vrijdag 30 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen HVO 2008 tijdvak 1 vrijdag 30 mei 13.30-16.00 uur Turks 1,2 ij dit examen hoort een bijlage. it examen bestaat uit 41 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 47 punten te behalen. Voor elk vraagnummer

Detaylı

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program - 12 Nisan 2016: Mercan Dede, Kırmızı Salon, Priştine - 14 Nisan 2016: Aydin Esen Trio, Kırmızı Salon, Priştine - 13 Nisan 2016: Eren Coşkuner Quarted, "Prenk Jakova" Music School, Yakova - 15 Nisan 2016:

Detaylı

istanbul EKSPRES VIJF DAGEN TURKSE MUZIEK IN GENT I4-I8 NOV 20I8

istanbul EKSPRES VIJF DAGEN TURKSE MUZIEK IN GENT I4-I8 NOV 20I8 istanbul EKSPRES VIJF DAGEN TURKSE MUZIEK IN GENT I4-I8 NOV 20I8 9de EDITIE istan EKS N Deze negende editie van het Istanbul Ekspres festival is opnieuw even verscheiden als de stad zelf is. Alle facetten

Detaylı

Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 1 Vrijdag 16 mei 9.00 11.30 uur

Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 1 Vrijdag 16 mei 9.00 11.30 uur Turks (nieuwe stijl) Examen VWO Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 1 Vrijdag 16 mei 9.00 11.30 uur 20 03 Vragenboekje Voor dit examen zijn maximaal 47 punten te behalen; het examen bestaat

Detaylı

Examen HAVO 2013. Turks. tijdvak 1 donderdag 16 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen HAVO 2013. Turks. tijdvak 1 donderdag 16 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen HVO 2013 tijdvak 1 donderdag 16 mei 13.30-16.00 uur Turks ij dit examen hoort een bijlage. it examen bestaat uit 46 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 54 punten te behalen. Voor elk vraagnummer

Detaylı

Eindexamen vwo Turks I

Eindexamen vwo Turks I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 Takvim-i Vekayi 3p 1 Welke van onderstaande

Detaylı

Examen HAVO. Turks. tijdvak 1 donderdag 20 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen HAVO. Turks. tijdvak 1 donderdag 20 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen HVO 2010 tijdvak 1 donderdag 20 mei 13.30-16.00 uur Turks tevens oud programma Turks 1,2 ij dit examen hoort een bijlage. it examen bestaat uit 46 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 52 punten

Detaylı

Examen HAVO. Turks. tijdvak 1 donderdag 28 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen HAVO. Turks. tijdvak 1 donderdag 28 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen HVO 2015 tijdvak 1 donderdag 28 mei 13.30-16.00 uur Turks ij dit examen hoort een bijlage. it examen bestaat uit 52 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 55 punten te behalen. Voor elk vraagnummer

Detaylı

Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Vrijdag 3 juni 9.00 11.30 uur

Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Vrijdag 3 juni 9.00 11.30 uur Turks 1,2 Examen HVO Hoger lgemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Vrijdag 3 juni 9.00 11.30 uur 20 05 Vragenboekje Voor dit examen zijn maximaal 51 punten te behalen; het examen bestaat uit 45 vragen.

Detaylı

Eindexamen vwo Turks 2013-I

Eindexamen vwo Turks 2013-I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 İstanbullu İzmirliler 1p 1 1. ve 2. paragrafta

Detaylı

Eindexamen Turks vwo 2005-I

Eindexamen Turks vwo 2005-I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 ir Gençlik Projesi 1 Türkiye ra tırmalar

Detaylı

Eindexamen Turks vwo 2003-I

Eindexamen Turks vwo 2003-I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 Vitrindekiler Tekst 1 bestaat uit drie boekrecensies.

Detaylı

Eindexamen Turks havo 2007-I

Eindexamen Turks havo 2007-I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 Çalışan annelerin çocuklarını bekleyen büyük...

Detaylı

Examen HAVO. Turks 1,2. tijdvak 1 donderdag 24 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen HAVO. Turks 1,2. tijdvak 1 donderdag 24 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen HVO 2007 tijdvak 1 donderdag 24 mei 13.30-16.00 uur Turks 1,2 ij dit examen hoort een bijlage. it examen bestaat uit 43 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 49 punten te behalen. Voor elk vraagnummer

Detaylı

Eindexamen Turks vwo 2011 - I

Eindexamen Turks vwo 2011 - I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 ünya yetmez dedi, uzay için özel 1p 1 Karou

Detaylı

Examen VWO. Turks. Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 1 Vrijdag 3 juni 9.00 11.30 uur. Vragenboekje

Examen VWO. Turks. Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 1 Vrijdag 3 juni 9.00 11.30 uur. Vragenboekje Turks Examen VWO Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 1 Vrijdag 3 juni 9.00 11.30 uur 20 05 Vragenboekje Voor dit examen zijn maximaal 50 punten te behalen; het examen bestaat uit 44 vragen.

Detaylı

Bloei! Turkse tradities in een Nederlandse context. deel 2 8 vrouwen vertellen hun verhaal. Hollanda ortamında Türk gelenekleri

Bloei! Turkse tradities in een Nederlandse context. deel 2 8 vrouwen vertellen hun verhaal. Hollanda ortamında Türk gelenekleri Bloei! Turkse tradities in een Nederlandse context deel 2 8 vrouwen vertellen hun verhaal Yeşerme! Hollanda ortamında Türk gelenekleri 2. bölüm 8 kadın kendi hikâyesini anlatıyor Dit project is mede mogelijk

Detaylı

Examen VWO. Turks. tijdvak 1 donderdag 28 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen VWO. Turks. tijdvak 1 donderdag 28 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen VWO 2015 tijdvak 1 donderdag 28 mei 13.30-16.00 uur Turks ij dit examen hoort een bijlage. it examen bestaat uit 54 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 56 punten te behalen. Voor elk vraagnummer

Detaylı

Examen VWO. Turks. tijdvak 1 vrijdag 1 juni uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen VWO. Turks. tijdvak 1 vrijdag 1 juni uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen VWO 2012 tijdvak 1 vrijdag 1 juni 13.30-16.00 uur Turks ij dit examen hoort een bijlage. it examen bestaat uit 47 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 53 punten te behalen. Voor elk vraagnummer

Detaylı

Eindexamen Turks havo 2005-I

Eindexamen Turks havo 2005-I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 Öz Kayseri pastırması ile nin gıda Oscarını

Detaylı

Eindexamen Turks havo 2002-II

Eindexamen Turks havo 2002-II Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 Tarım, Türkiye yi kurtarır 1 Yazar bir batılı

Detaylı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı - Giriş Sayın Yetkili, Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Sayın Yetkili, Resmi, bayan alıcı, bilinmeyen isim Sayın Yetkili, Resmi, bilinmeyen alıcı ismi ve cinsiyeti Geachte heer Geachte mevrouw Geachte

Detaylı

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu nun, Sanat Yönetmenliğini Yücel Canyaran ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/ 1-2-3

Detaylı

Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 1 Donderdag 18 mei 9.00 11.30 uur

Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 1 Donderdag 18 mei 9.00 11.30 uur Turks Examen VWO Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 1 onderdag 18 mei 9.00 11.30 uur 20 06 Vragenboekje Voor dit examen zijn maximaal 49 punten te behalen; het examen bestaat uit 44 vragen.

Detaylı

Examen HAVO. Turks 1,2 (nieuwe stijl)

Examen HAVO. Turks 1,2 (nieuwe stijl) Turks 1,2 (nieuwe stijl) Examen HVO Hoger lgemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Vrijdag 16 mei 9.00 11.30 uur 20 03 Vragenboekje Voor dit examen zijn maximaal 51 punten te behalen; het examen bestaat

Detaylı

Beweging en plezier bijna elke zondag of zaterdag. Chiro is een Nederlandstalige jeugdbeweging waar sport, spel en plezier centraal staan!

Beweging en plezier bijna elke zondag of zaterdag. Chiro is een Nederlandstalige jeugdbeweging waar sport, spel en plezier centraal staan! Ebeveynler için bir broşür Een brochure voor ouders Kimler için? 6 ile 18 yaş grubundaki bütün çocuklar ve gençler için Voor wie? Alle kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar Neredeyse her Pazar veya Cumartesi

Detaylı

NTFF Activiteitenrapport

NTFF Activiteitenrapport The Netherlands-Turkey Friendship Foundation NTFF Activiteitenrapport 2011-2012 Programma : Nederland en Turkije: Een sterke combinatie, opening NTFF Doel : Laten zien wat Nederland en Turkije van elkaar

Detaylı

Eindexamen Turks havo 2002-I

Eindexamen Turks havo 2002-I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 Sol elin u ursuzlu u! 1 a ıdaki seçeneklerden

Detaylı

Eindexamen Turks vwo 2006-I

Eindexamen Turks vwo 2006-I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 21. Yüzyılın lacı ep oktoru 1 a ıdakilerden

Detaylı

siz ve çocuğunuz için yeni bir hikaye.

siz ve çocuğunuz için yeni bir hikaye. Yeni bir öğretim yılı, siz ve çocuğunuz için yeni bir hikaye. Değerli veli, Çocuğunuzun ilk kez okul kapısından girmesi veya ilköğretim altıncı yılına gitmesi: yeni bir öğretim yılı her seferinde biraz

Detaylı

Examen VWO. Turks (nieuwe stijl)

Examen VWO. Turks (nieuwe stijl) Turks (nieuwe stijl) Examen VWO Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 2 Vrijdag 21 juni 10.00 12.30 uur 20 02 Vragenboekje Voor dit examen zijn maximaal 48 punten te behalen; het examen bestaat

Detaylı

Gıda emniyeti konusunda tavsiyeler

Gıda emniyeti konusunda tavsiyeler Gıda emniyeti konusunda tavsiyeler Turkse versie Adviezen over voedselveiligheid Hastalar ve ziyaretçiler için bilgiler Gıdaların bozulmasını önlemek için hastahanemizde gıdaların hazırlanmasında uyulması

Detaylı

Examen HAVO. Turks. tijdvak 1 dinsdag 29 mei uur. Bij dit examen horen een bijlage en een antwoordblad.

Examen HAVO. Turks. tijdvak 1 dinsdag 29 mei uur. Bij dit examen horen een bijlage en een antwoordblad. Examen HVO 2018 1 tijdvak 1 dinsdag 29 mei 13.30-16.00 uur Turks ij dit examen horen een bijlage en een antwoordblad. eantwoord alle vragen op het antwoordblad. it examen bestaat uit 42 vragen. Voor dit

Detaylı

Fotoğraf: Leo van Velzen

Fotoğraf: Leo van Velzen 3-8 Kasım november 2010 Fotoğraf: Leo van Velzen Rotterdam İstanbul da RotterdaminIstanbul Merhaba, Sizlere RotterdaminIstanbul etkinlik programını sunmaktan dolayı sevinçliyiz. Rotterdam ve İstanbul sadece

Detaylı

Immigratie Documenten

Immigratie Documenten - Algemeen için nereden form bulabilirim? Vragen waar men een formulier kan vinden [belge] ne zaman verildi? Vragen wanneer een document is afgegeven [belge] nerede verildi? Vragen waar een document is

Detaylı

Vraag Antwoord Scores. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend.

Vraag Antwoord Scores. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend. Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend. Tekst 1 Antik Çağ Mozaiklerinde Matematik 1 E 2 C 3 A 4 maximumscore 2 1 onjuist 2 juist 3 onjuist 4 juist indien vier antwoorden

Detaylı

U kunt meerdere vakjes aankruisen. Birden fazla haneyi işaretleyebilirsiniz.

U kunt meerdere vakjes aankruisen. Birden fazla haneyi işaretleyebilirsiniz. Aanvraag/Başvuru Vrijwillige Verzekering Gönüllü Sigortalılık Met dit formulier kunt u vrijwillige verzekering voor een ouderdomspensioen AOW en/ of nabestaandenuitkering Anw aanvragen. U kunt de aanvraag

Detaylı

Turks vwo 2016-I. Tekst 1 Antik Çağ Mozaiklerinde Matematik. Tekst 2 Yerin Altında 8 Bin Asker

Turks vwo 2016-I. Tekst 1 Antik Çağ Mozaiklerinde Matematik. Tekst 2 Yerin Altında 8 Bin Asker Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 ntik Çağ Mozaiklerinde Matematik 1p 1 Yazının

Detaylı

Examen VWO. Turks. tijdvak 1 dinsdag 29 mei uur. Bij dit examen horen een bijlage en een antwoordblad.

Examen VWO. Turks. tijdvak 1 dinsdag 29 mei uur. Bij dit examen horen een bijlage en een antwoordblad. Examen VWO 2018 tijdvak 1 dinsdag 29 mei 13.30-16.00 uur Turks ij dit examen horen een bijlage en een antwoordblad. eantwoord alle vragen op het antwoordblad. it examen bestaat uit 44 vragen. Voor dit

Detaylı

46 yıllık birikimle gelen üçüncü solo albüm: Kış İnsanları

46 yıllık birikimle gelen üçüncü solo albüm: Kış İnsanları 46 yıllık birikimle gelen üçüncü solo albüm: Kış İnsanları 46 yıllık sanat yaşamında Türkiye nin ve dünyanın en önemli müzisyenleriyle birlikte çalışan Saygun Arpalı nın Kış İnsanları isimli üçüncü solo

Detaylı

Eindexamen Turks vwo 2007-I

Eindexamen Turks vwo 2007-I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 nadolu teşi dünya sahnelerinde 2p 1 Welke

Detaylı

Examen HAVO. Turks. tijdvak 1 dinsdag 31 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen HAVO. Turks. tijdvak 1 dinsdag 31 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen HVO 2011 tijdvak 1 dinsdag 31 mei 13.30-16.00 uur Turks ij dit examen hoort een bijlage. it examen bestaat uit 53 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 55 punten te behalen. Voor elk vraagnummer

Detaylı

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak - Olmazsa olmazlar Kunt u me alstublieft helpen? Yardım isteme Spreekt u Engels? Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak Spreekt u _[taal]_? Birinin belli bir dili konuşup konuşmadığını sormak Ik

Detaylı

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI Bu yıl 10 uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/1-2-3 Ağustos tarihleri arasında Bodrum da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış

Detaylı

Solliciteren Referentie

Solliciteren Referentie - Aanhef Formeel, mannelijke geadresseerde, naam onbekend Formeel, vrouwelijke geadresseerde, naam onbekend Formeel, naam en geslacht van de geadresseerde onbekend Sayın Yetkililer, Sayın Yetkililer, Formeel,

Detaylı

NEYZEN ERCAN IRMAK. 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir.

NEYZEN ERCAN IRMAK. 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir. 1 NEYZEN ERCAN IRMAK 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir. 2 Müzik tutkusu, çocukluk yıllarında kaval çalarak başladı. Bu tutku onun önce Bursa ya, sonra İstanbul a yerleşmesine

Detaylı

Onlar, bizim çocuklarımız! Het zijn onze kinderen!

Onlar, bizim çocuklarımız! Het zijn onze kinderen! Onlar, bizim çocuklarımız! Türk toplumunda eşcinsellik üzerine konuşabilmek! Homoseksualiteit bespreekbaar maken in de Turkse gemeenschap Het zijn onze kinderen! COLOFON Uitgever Inspraakorgaan Turken

Detaylı

Examen VWO. Turks (nieuwe stijl)

Examen VWO. Turks (nieuwe stijl) Turks (nieuwe stijl) Examen VWO Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 1 Vrijdag 17 mei 9.00 11.30 uur 20 02 Vragenboekje Voor dit examen zijn maximaal 55 punten te behalen; het examen bestaat

Detaylı

Eindexamen havo Turks 2014-I

Eindexamen havo Turks 2014-I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 ankalar Volgens het nieuwe wetsvoorstel moeten

Detaylı

TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI Tarihi ve doğa güzellikleriyle bilinen Gümüşlük Mahallesinde yılda birkaç defa görülen olay deniz altındaki tarihi gün yüzüne çıkardı. İlçeye bağlı Gümüşlük beldesinde yaşanan

Detaylı

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak - Olmazsa olmazlar Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? Yardım isteme İngilizce konuşuyor musunuz? Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak _[dil]_ konuşuyor musunuz? Birinin belli bir dili konuşup

Detaylı

Jeugdbescherming) görüflmenizin özel bir nedeni vard r. Belki çocu unuz gözetim veya vesayet alt na verilmifltir.

Jeugdbescherming) görüflmenizin özel bir nedeni vard r. Belki çocu unuz gözetim veya vesayet alt na verilmifltir. De William Schrikker Groep William Schrikker Gençlik Koruma Bürosu, koruma ve yard ma ihtiyac olan özürlü kifliler için kurulmufl William Schrikker Group adl uzman kurulufl bünyesinde hizmet verir. Grup,

Detaylı

FAALİYET RAPORU 2017

FAALİYET RAPORU 2017 FAALİYET RAPORU 2017 Güzel Ordu Kültür Sanat Derneğimiz 19 Eylül 2016 tarihinde İstanbul da Dr. Canan Kaftancıoğlu, Tevfik Serdar Köksal, Hasan Ersoy, Saniye Yurdakul, Engin Çebi, Aysel Can Ekşi, Murat

Detaylı

Examen HAVO. Turks. tijdvak 1 vrijdag 27 mei uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen HAVO. Turks. tijdvak 1 vrijdag 27 mei uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen HVO 2016 tijdvak 1 vrijdag 27 mei 13.30-16.00 uur Turks ij dit examen hoort een bijlage. it examen bestaat uit 51 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 56 punten te behalen. Voor elk vraagnummer

Detaylı

Uluslararası Pablo Neruda Barış Şiirleri yarışmasında Bir Sohbetin Özeti adlı şiiriyle ödül aldı.

Uluslararası Pablo Neruda Barış Şiirleri yarışmasında Bir Sohbetin Özeti adlı şiiriyle ödül aldı. MUZAFFER ÖZDEMİR Muzaffer Özdemir 5 Şubat 1961 de doğdu. İlk şiirlerini 13 yaşında yayınladı. Birçok dergi ve gazetede çeşitli inceleme yazıları ve şiirleri yayınlanan Muzaffer Özdemir, 1987 yılında 20.

Detaylı

Turks havo 2017-I. Tekst 1 Bir Yanımız Nazar, Bir Yanımız Boncuk. Tekst 2 Güzellik Algısında Son Durum

Turks havo 2017-I. Tekst 1 Bir Yanımız Nazar, Bir Yanımız Boncuk. Tekst 2 Güzellik Algısında Son Durum Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 ir Yanımız Nazar, ir Yanımız oncuk 1p 1 Kies

Detaylı

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon geçirdi.

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon geçirdi. Aylık Elektronik Haber Servisi Ocak 2012 Sanatla dolu geçen bir dönem daha: Sevgi Gönül Kültür Merkezi Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon

Detaylı

Algemeen Handelsblad Amsterdam 25.05.1920 van Dinsdag

Algemeen Handelsblad Amsterdam 25.05.1920 van Dinsdag Algemeen Handelsblad Amsterdam 25.05.1920 van Dinsdag ARMENIE De Armenisch-Turksche kwestie Van een onzer medewerkers in den Balkan ontvingen wij den volgenden interessanten brief, waarvan de inhoud een

Detaylı

ADIM ADIM HOLLANDACA. Ferhat YILDIZ

ADIM ADIM HOLLANDACA. Ferhat YILDIZ 1 ADIM ADIM HOLLANDACA Ferhat YILDIZ Bu eserin her türlü yayım hakkı Ferhat YILDIZ A aittir. E-Mail: ferhatyildiz@mail.com Web: www.ferhatyildiz.ticiz.com 2 ÖNSÖZ Kitaplarımı yazarken bana inancını kaybetmeyen

Detaylı

İlk Okul yıllarından sonra da Folklor oynamaya ve gösterilere katılmaya devam etmiştir.

İlk Okul yıllarından sonra da Folklor oynamaya ve gösterilere katılmaya devam etmiştir. 24 Haziran 1983 Australia/Melbourne de Dünya ya gelen Tuğra ismail in müzikle tanışması çok küçük yaşlarda olmasına rağmen, ciddi düzeyde müzikle ilgilenmesi henüz 9 yaşında iken, hiçbir özel ders almadan,

Detaylı

Examen VWO. Turks. tijdvak 1 vrijdag 30 mei uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen VWO. Turks. tijdvak 1 vrijdag 30 mei uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen VWO 2008 tijdvak 1 vrijdag 30 mei 13.30-16.00 uur Turks ij dit examen hoort een bijlage. it examen bestaat uit 47 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 52 punten te behalen. Voor elk vraagnummer

Detaylı

Pre-eclampsie en het HELLP-syndroom - Turks Preeklampsi ve HELLP sendromu

Pre-eclampsie en het HELLP-syndroom - Turks Preeklampsi ve HELLP sendromu Pre-eclampsie en het HELLP-syndroom - Turks Preeklampsi ve HELLP sendromu Bu broşür gebelikte hipertansiyon (yüksek tansiyon) hakkında bilgi içermektedir. Bu broşürde gebelik hipertansiyonu, preeklampsi

Detaylı

Toelichting bij de weigering van een behandelend arts om een geneeskundige verklaring af te geven.

Toelichting bij de weigering van een behandelend arts om een geneeskundige verklaring af te geven. Toelichting bij de weigering van een behandelend arts om een geneeskundige verklaring af te geven. Beter voor elkaar 2 Toelichting bij de weigering van een behandelend arts om een geneeskundige verklaring

Detaylı

België-Belgique PB 3580 Beringen BC 9696 DRIEMAANDELIJKSE TIJDSCHRIFT - ÜÇ AYLIK DERGİ 2008 JAARGANG/YIL 13 - NR. 55 P 408.604

België-Belgique PB 3580 Beringen BC 9696 DRIEMAANDELIJKSE TIJDSCHRIFT - ÜÇ AYLIK DERGİ 2008 JAARGANG/YIL 13 - NR. 55 P 408.604 België-Belgique PB 3580 Beringen BC 9696 DRIEMAANDELIJKSE TIJDSCHRIFT - ÜÇ AYLIK DERGİ 2008 JAARGANG/YIL 13 - NR. 55 P 408.604 Turkse Unie van België vzw Belçika Türk Dernekleri Birliği Stationsstraat

Detaylı

OPERA VE BALE MARDİN DE

OPERA VE BALE MARDİN DE OPERA VE BALE MARDİN DE Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl aralık ayında Ankara Devlet Opera ve Balesi nin Mardin de sahnelediği dünyaca ünlü Azeri besteci

Detaylı

Examen HAVO. Turks 1,2

Examen HAVO. Turks 1,2 Turks 1,2 Examen HVO Hoger lgemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Woensdag 19 mei 9.00 11.30 uur 20 04 Vragenboekje Voor dit examen zijn maximaal 48 punten te behalen; het examen bestaat uit 42 vragen.

Detaylı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı - Giriş Dear Sir, Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Dear Madam, Resmi, bayan alıcı, bilinmeyen isim Dear Sir / Madam, Resmi, bilinmeyen alıcı ismi ve cinsiyeti Geachte heer Geachte mevrouw Geachte heer,

Detaylı

Eindexamen Turks vwo I

Eindexamen Turks vwo I Tekst 2 nne-babası gibi polis olacaktı Kies bij iedere open plek in de tekst het juiste antwoord uit de gegeven mogelijkheden. 1p 7 halkın medyanın moda dünyasının müzik dünyasının 1p 8 empati hayal planlar

Detaylı

GRUP ALBÜMLER. Ahmet Kenan Bilgiç vokal, gitar. Ömer Öztüyen viola, back vokal. Okan Kaya bas gitar, cümbüş, melodika, back vokal

GRUP ALBÜMLER. Ahmet Kenan Bilgiç vokal, gitar. Ömer Öztüyen viola, back vokal. Okan Kaya bas gitar, cümbüş, melodika, back vokal HİÇBİRYERİN MÜZİĞİ Gevende, özellikle son yıllarda müzikal anlamda Türkiye nin önemli grupları arasında yerini alan ve yurt dışından da ilgi ile takip edilen bir müzik grubu. Sınırları olmayan bir müzik

Detaylı

Examen VWO. Turks. tijdvak 1 vrijdag 29 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen VWO. Turks. tijdvak 1 vrijdag 29 mei 13.30-16.00 uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen VWO 2009 tijdvak 1 vrijdag 29 mei 13.30-16.00 uur Turks ij dit examen hoort een bijlage. it examen bestaat uit 43 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 54 punten te behalen. Voor elk vraagnummer

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr 1 FESTİVAL İZMİR AÇILIŞ KONSERİ / SERTAB ERENER & İZMİR BIG BAND 17 EKİM 2017, SALI Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON HAKKINDA Türkiye'nin en

Detaylı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Antik Tiyatro da sanatseverlerle buluştu. 12 yıldır Bodrum un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen

Detaylı

BARIŞ MANÇO NUN 7 DEN 77 YE DİZİSİ FOTOĞRAFLARLA BODRUM DA

BARIŞ MANÇO NUN 7 DEN 77 YE DİZİSİ FOTOĞRAFLARLA BODRUM DA BARIŞ MANÇO NUN 7 DEN 77 YE DİZİSİ FOTOĞRAFLARLA BODRUM DA Belgesel niteliğindeki Erkmen Sağlam ın Objektifinden Barış Manço ile 7 den 77 ye Fotoğrafları Sergisi 14 Haziran da Çağdaş Holding bünyesinde

Detaylı

Ömer Seyfettin'in Türbe, Perili Köşk, Keramet ve Kurbağa Duası öykülerinin Hollandacaya çevirisi ve çeviri yorumu

Ömer Seyfettin'in Türbe, Perili Köşk, Keramet ve Kurbağa Duası öykülerinin Hollandacaya çevirisi ve çeviri yorumu Faculteit Letteren & Wijsbegeerte Kimberly Van Wettere Ömer Seyfettin'in Türbe, Perili Köşk, Keramet ve Kurbağa Duası öykülerinin Hollandacaya çevirisi ve çeviri yorumu Masterproef voorgedragen tot het

Detaylı

Website beoordeling halis.org

Website beoordeling halis.org Website beoordeling halis.org Gegenereerd op Juni 10 2015 11:23 AM De score is 56/100 SEO Content Title Halis KAYA Freelance Web Tasarım Uzmanı ve Danışmanı Lengte : 52 Perfect, uw title tag bevat tussen

Detaylı

Turks vwo 2017-I. Tekst 1 Erguvan Mevsimi. Tekst 2 Kahvenin Öyküsü

Turks vwo 2017-I. Tekst 1 Erguvan Mevsimi. Tekst 2 Kahvenin Öyküsü Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 Erguvan Mevsimi 1p 1 irinci paragraftaki

Detaylı

Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 2 Vrijdag 20 juni uur

Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 2 Vrijdag 20 juni uur Turks 1,2 (nieuwe stijl) Examen HVO Hoger lgemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 2 Vrijdag 20 juni 10.00 12.30 uur 20 03 Vragenboekje Voor dit examen zijn maximaal 46 punten te behalen; het examen bestaat

Detaylı

NAAR NEDERLAND HANDLEIDING

NAAR NEDERLAND HANDLEIDING NAAR NEDERLAND HANDLEIDING www.naarnederland.nl 1. Önsöz Uzun bir süre kalmak için Hollanda ya yeni gelen ve geçici oturum iznine ihtiyacı olanlardan bir kısmının 15 Mart 2006 tarihinden itibaren Hollanda

Detaylı

Hollanda daki eşinizin yanına gitmek

Hollanda daki eşinizin yanına gitmek Hollanda daki eşinizin yanına gitmek Hollanda toplumuna uyum sağlamak Naar uw partner in Nederland Meedoen in de Nederlandse samenleving Naar uw partner in Nederland Meedoen in de Nederlandse samenleving

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ

KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ Türk pop ve rock müziğinin sevilen ismi Aydilge,mini konseri ve imza günü etkinliği ile Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi nde hayranlarıyla buluştu.

Detaylı

nov istanbul ekspres. 10 dagen turkse muziek in gent

nov istanbul ekspres. 10 dagen turkse muziek in gent . 11-20 nov 2016 istanbul ekspres 10 dagen turkse muziek in gent . 11-20 nov 2016 istanbul ekspres 10 dagen turkse muziek in gent . istanbul ekspres de Grieks Turkse connectie In de straten van Istanbul

Detaylı

Müziğin Kral ve Kraliçe Adayları Belli Oldu

Müziğin Kral ve Kraliçe Adayları Belli Oldu On5yirmi5.com Müziğin Kral ve Kraliçe Adayları Belli Oldu Müzik dünyasının en iyilerinin belirlendiği Kral Müzik Ödülleri ne sayılı günler kala kategoriler ve adaylar açıklandı. Yayın Tarihi : 10 Nisan

Detaylı

HEPATITIS B. Nederlands Turks

HEPATITIS B. Nederlands Turks HEPATITIS B Nederlands Turks 1 Önsöz Bu broşür hepatit B virüsünün karacigerde neden oldugu iltihaplanma konusunda kafanıza takılan bir çok soruya cevap niteligini taşmaktadır. Bu virüs kara cigerinizde

Detaylı

Onthaalbureau Inburgering Antwerpen. Anvers yeni gelenleri karşιlama bür

Onthaalbureau Inburgering Antwerpen. Anvers yeni gelenleri karşιlama bür Onthaalbureau Inburgering Antwerpen Anvers yeni gelenleri karşιlama bür Bent u nieuw in Vlaanderen en wilt u Nederlands leren? wilt u meer weten over het leven in Vlaanderen? zoekt u werk? hebt u andere

Detaylı

Toelichting bij de weigering van een behandelend arts om een geneeskundige verklaring af te geven.

Toelichting bij de weigering van een behandelend arts om een geneeskundige verklaring af te geven. Toelichting bij de weigering van een behandelend arts om een geneeskundige verklaring af te geven. Toelichting bij de weigering van een behandelend arts om een geneeskundige verklaring af te geven. U heeft

Detaylı

Barış MANÇO ya. Doğum Günü Hediyelerimiz ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI DANIŞMANLIĞINDA ALP KOLEJİ. 2 Ocak ALP KOLEJİ

Barış MANÇO ya. Doğum Günü Hediyelerimiz ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI DANIŞMANLIĞINDA ALP KOLEJİ. 2 Ocak ALP KOLEJİ ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI DANIŞMANLIĞINDA ALP KOLEJİ Bir gün ölürsem, öldüğüm günü değil, doğduğum günü hatırlayın." 2 Ocak 1943 - ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI DANIŞMANLIĞINDA ALP KOLEJİ Alavardı Mah. Fatih Cad.

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı

Eindexamen Turks havo 2006-I

Eindexamen Turks havo 2006-I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 TT L 2p 1 Welke van de onderstaande beweringen

Detaylı

*2012 Mart ayı sonunda çıkardıkları albümleri ile müzik piyasasına Zımba gibi giriş yapan grup ;

*2012 Mart ayı sonunda çıkardıkları albümleri ile müzik piyasasına Zımba gibi giriş yapan grup ; *2012 Mart ayı sonunda çıkardıkları albümleri ile müzik piyasasına Zımba gibi giriş yapan grup ; *D&R Müzik Marketlerde Türkçe Pop / Rock Single Kategorisi ; Çok satanlar Listesi : 1.hafta 3 Numara!, 2.hafta

Detaylı

CHILL-OUT FESTIVAL BODRUM 2018

CHILL-OUT FESTIVAL BODRUM 2018 CHILL-OUT FESTIVAL BODRUM 2018 Xuma Yalıkavak 20-21 Temmuz, 2018 12:00 00:00 Chill-Out Festival, 20-21 Temmuz da Xuma Yalıkavak ev sahipliğinde 4. kez Bodrum da! Lounge FM in muhteşem dünyasını gerçek

Detaylı

in gesprek over / konumuz: Sociale fobie Sosyal fobi

in gesprek over / konumuz: Sociale fobie Sosyal fobi in gesprek over / konumuz: Sociale fobie Sosyal fobi Colofon / Kolofon Auteurs / Yazarlar: J.F. van Veen I.M. van Vliet A.J.L.M. van Balkom Redactie / Redaksiyon: W. Smith-van Rietschoten (eindredacteur

Detaylı

Eindexamen Turks havo I

Eindexamen Turks havo I Let op: beantwoord een open vraag altijd in het Nederlands, behalve als het anders is aangegeven. ls je in het Turks antwoordt, levert dat 0 punten op. Tekst 1 Türk romanındaki Ecinniler Orhan Pamuk was

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Kutup Ata Tuncer Doğum Tarihi: 22/02/1980 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Sanatta Yeterlik/Doktora Türk Müziği Haliç Üniversitesi Tez Aşaması Yüksek Lisans Eğitim

Detaylı