ARAP DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATLARI. (Birinci ve İkinci Öğretim müfredatları aynıdır) BİRİNCİ SINIF

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ARAP DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATLARI. (Birinci ve İkinci Öğretim müfredatları aynıdır) BİRİNCİ SINIF"

Transkript

1 ARAP DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATLARI (Birinci ve İkinci Öğretim müfredatları aynıdır) BİRİNCİ SINIF DERSİN KODU : DERSİN ADI : Dilbilgisi ve Uygulamaları I AKTS : 6 Öğrencilere okuma-yazma öğretildikten sonra kelime ve çeşitleri hakkında bilgi verilmekte, yazma ve okuma alıştırmaları yapılmaktadır. Ders kitabı olarak Mehmet Maksudoğlu ve Meral Çörtü nün Arapça Dilbilgisi kitaplarından yararlanılmakta isimler, fiiller ve zamanları, edatlar ve kullanımları hakkında bilgiler verilmektedir. Yine verilen bu bilgiler, metinler üzerinde gösterilmekte ve çözümlemesi yapılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Dilbilgisi ve Uygulamaları II AKTS : 6 Ders kitabı olarak Mehmet Maksudoğlu ve Meral Çörtü nün Arapça Dilbilgisi kitaplarından yararlanılmakta kelime ve çeşitleri, ismin özellikleri, isim ve fiil cümlesi, mef ûller, harf-i cerler, İnne ve çeşitleri Kâne ve çeşitleri, Nasb ve Cezm edatları hakkında bilgiler verilmektedir. İşlenen kelime ve çeşitleri, ismin özellikleri, isim ve fiil cümlesi, mef ûller, harf-i cerler, İnne ve çeşitleri Kâne ve çeşitleri, Nasb ve Cezm edatları gibi konuların metin üzerinde çözümlemesi yapılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Okuma ve Yazılı Anlatım I Öğrencilere okuma becerisi kazandırıldıktan sonra, Heyyâ netaallem el-arabiyye adlı kitaptan I.-III. ünitelerde yer alan basit cümleler okutulmakta ve öğrencilerin kendilerini ifade edebilmeleri için sözlü anlatım alıştırmaları yapılmaktadır. DERSİN KODU :

2 DERSİN ADI : Okuma ve Yazılı Anlatım II Heyyâ netaallem el-arabiyye adlı kitaptan IV-VI. ünitelerde yer alan basit cümle ve metinler okutulmakta ve öğrencilerin kendilerini ifade edebilmeleri için sözlü anlatım alıştırmaları yapılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Kolay Metinler I El-Kırâ etu l-arabiyye adlı kitaptan öğrencinin seviyesine uygun basit metinler, okutulmakta ve Türkçe ye çevirileri yapılmaktadır. Bu arada bilinmeyen kelimelerin manaları verilmekte ve parçada geçen fillerin çekimleri de yapılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Kolay Metinler II El-Kırâ etu l-arabiyye adlı kitaptan öğrencinin seviyesine uygun basit metinler, okutulmakta ve Türkçe ye çevirileri yapılmaktadır. Bu arada bilinmeyen kelimelerin manaları verilmekte ve parçada geçen fillerin çekimleri de yapılmaktadır DERSİN KODU : DERSİN ADI : Konuşma I el-kitâbu l-esâsî adlı eser takip edilmekte olup günlük hayatta sıkça kullanılan kelime ve ifadeler öğretilmekte, öğrencilerin bu kelime ve ifadeleri diyaloglarda kullanmaları sağlanmaktadır. İşlenen konuyla ilgili Arapça sorulmakta ve Arapça cevap verilmesi istenmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Konuşma II

3 el-kitâbu l-esâsî adlı eser takip edilmekte olup günlük hayatta sıkça kullanılan kelime ve ifadeler öğretilmekte, öğrencilerin bu kelime ve ifadeleri diyaloglarda kullanmaları sağlanmaktadır. İşlenen konuyla ilgili Arapça sorulmakta ve Arapça cevap verilmesi istenmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : T/A Çeviri I Türkçe ve Arapça cümle yapıları hakkında bilgi verilmekte, basit Türkçe cümlelerin Arapçaya çevirileri yapılmaktadır. Öğrencinin sınıfta ve yaşadığı ortamda çok kullandığı Türkçe kelime, cümle ve ifadelerin Arapçaları öğretilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : T/A Çeviri II Türkçe ve Arapça cümle yapıları hakkında bilgi verilmekte, basit Türkçe cümlelerin Arapçaya çevirileri yapılmaktadır. Öğrencinin sınıfta ve yaşadığı ortamda çok kullandığı Türkçe kelime, cümle ve ifadelerin Arapçaları öğretilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : İngilizce I AKTS : 3 İngilizcenin gramer bilgileri öğretilmekte, parçalarda uygulamalar yaptırılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : İngilizce II AKTS : 3 İngilizcenin gramer bilgileri öğretilmekte, parçalarda uygulamalar yaptırılmaktadır.

4 DERSİN KODU : DERSİN ADI : Türk Dili I Türk dilinin gramer bilgileri öğretilmekte ve Türkçe cümleler üzerinde alıştırmalar yapılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Türk Dili II Türk dilinin gramer bilgileri öğretilmekte ve Türkçe cümleler üzerinde alıştırmalar yapılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I AKTS : 3 Atatürk ilkeleri anlatılmakta ve İnkılâp tarihi detaylı bir şekilde öğretilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II AKTS : 3 Atatürk ilkeleri anlatılmakta ve İnkılâp tarihi detaylı bir şekilde öğretilmektedir. İKİNCİ SINIF DERSİN KODU : DERSİN ADI : Dilbilgisi ve Uygulamaları I

5 El-Kavâidü l-arabiyye el-müyessera (I-III.cilt) ve Arapça Dilbilgisi (Sarf-Nahiv-Edatlar) (yazarı: M.Meral Çörtü) adlı eserden Fiillerin Irabı, Esmâi Hamse, Fiil fail/naibi fail uyumu, Lazım ve Müteaddi fiiller, İki Mef ul alan fiiller, Zaman ve mekan zarfları (Mef ulu fih), Mef ulu Mutlak, Mef ulu Leh konuları okutulmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Dilbilgisi ve Uygulamaları II El-Kavâidü l-arabiyye el-müyessera (I-III.cilt) ve Arapça Dilbilgisi (Sarf-Nahiv-Edatlar) (yazarı: M.Meral Çörtü) adlı eserden Mukârebe Recâ ve Şuru fiilleri, Mef ulu Maah, Sıfat, Atıf, Tev kid, Bedel, Müstesna, Münada konuları okutulmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Okuma ve Yazılı Anlatım I Heyyâ netaallem el-arabiyye adlı kitabın 7-9. üniteleri okutulmakta olup konulara uygun şekilde öğrencilerin kendilerini ifade edebilmeleri için yeterli derecede sözlü anlatım alıştırmaları yapılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Okuma ve Yazılı Anlatım II Heyyâ netaallem el-arabiyye adlı kitabın üniteleri okutulmakta olup konulara uygun şekilde öğrencilerin kendilerini ifade edebilmeleri için çok sayıda sözlü anlatım alıştırmaları yapılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Konuşma I Hayatın çeşitli safhalarını ilgilendiren konular, kitaplardaki diyaloglar çerçevesinde Arap eğitmen eşliğinde ele alınmaktadır. Benzer konularda öğrencilerin kendilerinin oluşturduğu diyaloglara imkan tanınmaktadır. Ayrıca kitaplarda yer alan resimler konuşturularak öğrencinin gördüğünü canlandırabilme yeteneğini kazandırılmaktadır.

6 DERSİN KODU : DERSİN ADI : Konuşma II Hayatın çeşitli safhalarını ilgilendiren konular, kitaplardaki diyaloglar çerçevesinde Arap eğitmen eşliğinde ele alınmaktadır. Benzer konularda öğrencilerin kendilerinin oluşturduğu diyaloglara imkan tanınmaktadır. Ayrıca kitaplarda yer alan resimler konuşturularak öğrencinin gördüğünü canlandırabilme yeteneğini kazandırılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : T/A Çeviri I Türkçe cümleler ve belirli konularda yazılmış Türkçe metinlerin Arapçaya çevirisi yapılmakta, öğrencilere Türkçeden Arapçaya çeviri becerisi kazandırılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : T/A Çeviri II Türkçe cümleler ve belirli konularda yazılmış Türkçe metinlerin Arapçaya çevirisi yapılmakta, öğrencilere Türkçeden Arapçaya çeviri becerisi kazandırılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Arap Ülkeleri Sosyo-Kültürel Yapısı I Bu derste, belge ve kaynakların ışığında 21.yy.da Arap ülkelerinde sosyo-kültürel gelişmeler ele alınmaktadır. Bunun yanı sıra bölgedeki halkların kültürel yapısı, Arap ülkeleri siyasi tarihi ve yaygın siyasal hareketler ile ilgili bilgiler verilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Arap Ülkeleri Sosyo-Kültürel Yapısı II

7 Bu derste, belge ve kaynakların ışığında 21.yy.da Arap ülkelerinde sosyo-kültürel gelişmeler ele alınmaktadır. Bunun yanı sıra bölgedeki halkların kültürel yapısı, Arap ülkeleri siyasi tarihi ve yaygın siyasal hareketler ile ilgili bilgiler verilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Modern Metinler I Üç kitaptan oluşan el-kitâbu l-esâsî adlı eserin modern metinlerden ihtiva eden 2. kitabının ilk bölümü okutulmaktadır. Arapça yı sonradan öğrenenler için düşünülen ve kelime dağarcığı sınırlı tutulan eser; dil, edebiyat, spor, bilim, teknoloji, sağlık, ekonomi, turizm gibi modern metinlerden oluşmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Modern Metinler II Üç kitaptan oluşan el-kitâbu l-esâsî adlı eserin modern metinlerden ihtiva eden 2. kitabın ilk bölümü okutulmaktadır. Arapça yı sonradan öğrenenler için düşünülen ve kelime dağarcığı sınırlı tutulan eser; dil, edebiyat, spor, bilim, teknoloji, sağlık, ekonomi, turizm gibi modern metinlerden oluşmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Klasik Metinler I Arapça Klasik metinlerinden sınıf seviyesine uygun örnekler sunulmakta olup öğrencilerin klasik metinlere aşina olması sağlanmakta, ayrıca metni okuma ve Türkçeye çeviri becerileri kazandırılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Klasik Metinler II Arapça Klasik metinlerinden sınıf seviyesine uygun örnekler sunulmakta olup öğrencilerin klasik metinlere aşina olması sağlanmakta, ayrıca metni okuma ve Türkçeye çeviri becerileri kazandırılmaktadır.

8 ÜÇÜNCÜ SINIF DERSİN KODU : DERSİN ADI : Dilbilgisi ve Uygulamaları I Ders kitabı olarak el-kavâ idu l- Arabiyyetu l-muyessere II-III ve en-nahvu l-vâdıh adlı kitaplar takip edilmekte olup İ rab ve Çeşitleri, Ta accûb fiilleri, Medh ve Zem fiilleri, İ lâl ve İbdâl konuları işlenmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Dilbilgisi ve Uygulamaları II Ders kitabı olarak el-kavâ idu l- Arabiyyetu l-muyessere II-III. ve en-nahvu l-vâdıh adlı kitaplar takip edilmekte olup Münâdâ, Ef âlu l-mukârabe, Mübteda ve İzâfet konuları işlenmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Edebi Bilgiler I Arap edebiyatında belâgat (edebi bilgiler) ın tarihçesi sunulduktan sonra bu sahada kaleme alınmış eserler ile müellifleri ve kısaca tanıtımları yapılmaktadır. Bu sanatlar, şiir ve mensûr örnekleriyle açıklanmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Edebi Bilgiler II Arap edebiyatında lafız ve mâna sanatları, beyân, bedî ve meânî başlıkları altında öğretilmektedir. Edebi sanatlar, şiir ve mensûr örnekleriyle izah edilmektedir. DERSİN KODU :

9 DERSİN ADI : Klasik Metinler I Tarihî, sosyal ve kültürel konuları içeren Arapça klasik metinlerden örnekler verilmekte ve Türkçeye tercüme edilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Klasik Metinler II Tarihî, sosyal ve kültürel konuları içeren Arapça klasik metinlerden örnekler verilmekte ve Türkçeye tercüme edilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Klasik Arap Edebiyatı I Küçük Türk-İslam Ansiklopedisi nden Arap Edebiyatı, muhtelif yönleriyle geçirdiği safhaları, devirler (Cahiliye, İslami), Arap edebiyatında en eski eser, eski müellifler ve yazdıkları tabakat kitapları, Cahiliye (İslamiyet ten önceki devirde) şiirin sosyal hayatta önemi ve gelişimi, İslamiyetle şiirin yeri ve Ravilik, Arapların İslamiyet ten önce yazıyı kullanım şekli konuları işlenmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Klasik Arap Edebiyatı II Küçük Türk-İslam Ansiklopedisi nden Klasik Arapça nın, müşterek bir şiir dili kullanmışlardır, Nazım tekniğinin sistemli bir şekilde kullanılması, Recez ve Kasidenin tarihçesi ve anlamları, Arap şiirindeki yerleri, Eski Arap şairinin ilhamı ve klasik şiirin belli başlı mevzuları, Menkıbeler, Nesrin gelişmesi, Dil ekolleri, Lügatçılık, Kur anî ilimler ve hadis ilimleri, Hal tercümesi kitapları konuları işlenmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Konuşma I

10 İngiltere (Londra) de bulunan Linguaphone Enstitüsü nce basılan 30 dersten oluşan kitabın dersleri kasetler eşliğinde verilmektedir. Hayatın çeşitli safhalarını ilgilendiren konular, kitaptaki diyaloglar çerçevesinde tiyatro esprisi içerisinde ele alınmaktadır. Benzer konularda öğrencilerin kendilerinin oluşturduğu diyaloglara imkan tanınmaktadır. Teypten dinletilen parçalar hakkında sorular sorularak öğrencinin duyduğunu anlama becerisini kazanabilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca kitapta yer alan resimler konuşturularak öğrencinin gördüğünü canlandırabilme yeteneğini kazanabilmesine çalışılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Konuşma II İngiltere (Londra) de bulunan Linguaphone Enstitüsü nce basılan 30 dersten oluşan kitabın dersleri kasetler eşliğinde verilmektedir. Hayatın çeşitli safhalarını ilgilendiren konular, kitaptaki diyaloglar çerçevesinde tiyatro esprisi içerisinde ele alınmaktadır. Benzer konularda öğrencilerin kendilerinin oluşturduğu diyaloglara imkan tanınmaktadır. Teypten dinletilen parçalar hakkında sorular sorularak öğrencinin duyduğunu anlama becerisini kazanabilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca kitapta yer alan resimler konuşturularak öğrencinin gördüğünü canlandırabilme yeteneğini kazanabilmesine çalışılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Arap Ülkeleri ve Diyalektleri I (SEÇMELİ DERS) Arap ülkeleri tanıtılmakta ve lehçeleri hakkında detaylı bilgi verilmektedir. Bu arada lehçe farklılıklarına örnekler gösterilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Arap Ülkeleri ve Diyalektleri II (SEÇMELİ DERS) Arap ülkeleri tanıtılmakta ve lehçeleri hakkında detaylı bilgi verilmektedir. Bu arada lehçe farklılıklarına örnekler gösterilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Basın ve Ticaret Dili I (SEÇMELİ DERS)

11 Basında kullanılan kelimeler ve deyimler üzerinde durulmakta, Arapça gazetelerden güncel haberler okutulmakta ve Türkçeye çevirisi yapılmaktadır. Arapça ticari yazışma örnekleri sunulmakta ve ticari bir yazışma nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler verilmekte ve uygulamalı olarak gösterilmektedir. Öğrencilere ticari bir konuda yazı yazabilme veya yazıya cevap verebilme becerisi kazandırılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Basın ve Ticaret Dili II (SEÇMELİ DERS) Basında kullanılan kelimeler ve deyimler üzerinde durulmakta, Arapça gazetelerden güncel haberler okutulmakta ve Türkçeye çevirileri yapılmaktadır. Arapça ticari yazışma örnekleri sunulmakta ve ticari bir yazışma nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler verilmekte ve uygulamalı olarak gösterilmektedir. Öğrencilere ticari bir konuda yazı yazabilme veya yazıya cevap verebilme becerisi kazandırılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Farsça I (SEÇMELİ DERS) Harfler, okunuşları ve Türkçe ile Farsça ortak kelimelerin öğretilmesiyle başlanılmakta, temel dilbilgisi kuralları Arapça-Farsça ve Türkçe karşılaştırmalı olarak öğretilmektedir. İsim cümlesinin tamamı ve fiil çekimlerinden en çok kullanılanlar gösterilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Farsça II (SEÇMELİ DERS) Farsça modern ilmi ve edebi metinlerden seçilmiş, seviyeye uygun okuma parçaları okutulmakta, düzgün okuma ve hatasız yazma, imlaya dikkat etme ve doğru bir ifadeyle çeviri esas alınmaktadır. Ayrıca internet vasıtasıyla elde edilen çeşitli öykü, şiir ve araştırma yazılarından oluşan metinler okutulmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Osmanlıca I (SEÇMELİ DERS)

12 Prof.Dr.Faruk K. Timurtaş ın Osmanlı Türkçesine Giriş adlı takip edilmekte olup öğrenciye Osmanlıca metni okuma ve yazabilme becerisi kazandırılmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Osmanlıca II (SEÇMELİ DERS) Prof.Dr.Faruk K. Timurtaş ın Osmanlı Türkçesine Giriş adlı takip edilmekte olup öğrenciye Osmanlıca metni okuma ve yazabilme becerisi kazandırılmaktadır. DÖRDÜNCÜ SINIF DERSİN KODU : DERSİN ADI : Dilbilgisi ve Uygulamaları I En-Nahvu l-vâzıh (Yazar: Ali el-cârim-mustafa Emin) adlı eser takip edilmekte olup et-tasğir, en-neseb, el- İgra ve t-tahzir, el-ihtısâs, el-istigal, en-nüdbe, et-tenâzu, el-istiğase, İrabtan Mahalli olan ve olmayan cümleler konuları okutulmaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Dilbilgisi ve Uygulamaları II En-Nahvu l-vâzıh adlı eser takip edilmekte olup Mastar ve ameli, İsm-i fail ve ameli, İsm-i Mef ul ve ameli, Sıfat-ı müşebbehe ve ameli, İsm-i Tafdil ve ameli, Mef ulu Mutlakın yerine naib olanlar, Manevi Lafzi İzafet, Yâ-i mütekellime muzaf olanlar, Cümleye muzaf olan kelimeler konuları işlenmektedir. Bu konularla ilgili örnek cümle tahlilleri ile metin çevirileri yapılmaktadır. DERSİN KODU :

13 DERSİN ADI : Edebi Metinler I Prof. Dr. Recep Dikici nin Arapça Edebî Metinler adlı eseri takip edilmekte olup Edeb kelimesinin mânası, bir tâbîr, bir ıstılah olarak geçirdiği tarihi inkişâfın kaydedildiği metin, Arap dilini bilmenin, gayret göstermenin ve şiir ezberlemenin faydalarını anlatan metinler okutulmakta, harekelenmekte, tercüme edilmekte ve yer yer irapları yapılmaktadır. Aynı şekilde arûz, muhtelif edebî metinler, sanâtkarâne nesir, hitâbet, hikem ve mev ize, edebî sanatlar, darbı mesel, Kur ân, hadis, lügat ve edebiyata tesirlerini konu alan metinler işlenmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Edebi Metinler II Prof. Dr. Recep Dikici nin Arapça Edebî Metinler adlı eseri takip edilmekte olup Edeb kelimesinin mânası, bir tâbîr, bir ıstılah olarak geçirdiği tarihi inkişâfın kaydedildiği metin, Arap dilini bilmenin, gayret göstermenin ve şiir ezberlemenin faydalarını anlatan metinler okutulmakta, harekelenmekte, tercüme edilmekte ve yer yer irapları yapılmaktadır. Aynı şekilde arûz, muhtelif edebî metinler, sanâtkarâne nesir, hitâbet, hikem ve mev ize, edebî sanatlar, darbı mesel, Kur ân, hadis, lügat ve edebiyata tesirlerini konu alan metinler işlenmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Modern Arap Edebiyatı I Modern Arap edebiyatının doğmasında umumî tesirler, kalkınma unsurları, yeni edebiyatın başlangıcı ve faaliyet alanları (Mısır, Suriye ve Lübnan), Mısır da şiir ve öncüleri, Irak da şiir ve öncüleri, Suriye ve Lübnan da şiir ve öncüleri ve nesir gibi konular işlenmektedir. Nesir ve şiir örnekleri verilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Modern Arap Edebiyatı II Arap coğrafyasında yaşamış ve modern Arap edebiyatında temayüz etmiş âlim, edip ve şairlerin hayat ve eserleriyle tanıtımı yapılmaktadır. Nesir ve şiir örnekleri verilmektedir. DERSİN KODU :

14 DERSİN ADI : Konuşma I Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi tarafından hazırlanan Ebced isimli kitapta yer alan günlük hayata dair konular işlenmektedir. Benzer konularda öğrencilerin kendilerinin oluşturduğu diyaloglara imkan tanınmaktadır DERSİN KODU : DERSİN ADI : Konuşma II Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi tarafından hazırlanan Ebced isimli kitapta yer alan günlük hayata dair konular işlenmektedir. Benzer konularda öğrencilerin kendilerinin oluşturduğu diyaloglara imkan tanınmaktadır DERSİN KODU : DERSİN ADI : Mezuniyet Çalışması I DERSİN KREDİSİ : 1 Arap dili ve edebiyatı sahasındaki herhangi bir konuda araştırma tekniklerine bağlı kalarak bir çalışma hazırlanmaktadır. Bu çalışma, yapılacak lisansüstü araştırmalara zemin hazırlamaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Mezuniyet Çalışması II DERSİN KREDİSİ : 1 Arap dili ve edebiyatı sahasındaki herhangi bir konuda araştırma tekniklerine bağlı kalarak bir çalışma hazırlanmaktadır. Bu çalışma, yapılacak lisansüstü araştırmalara zemin hazırlamaktadır.

15 DERSİN KODU : DERSİN ADI : Kompozisyon-Çeviri I (SEÇMELİ DERS) DERSİN KREDİSİ : 3 Arapça dan Türkçe ye ve Türkçe den Arapça ya, tercüme teknikleri verilmekte, konular tespit edilerek, Arapça meramını ifade edebilecek şekilde kompozisyon yazılması öğretilmektedir. Bu konuda mevcut Arapça çeviri kılavuzu, Arapça Bağlaçlar gibi birkaç eserden istifade edilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Kompozisyon-Çeviri II (SEÇMELİ DERS) DERSİN KREDİSİ : 3 Arapça dan Türkçe ye ve Türkçe den Arapça ya, tercüme teknikleri verilmekte, konular tespit edilerek, Arapça meramını ifade edebilecek şekilde kompozisyon yazılması öğretilmektedir. Bu konuda mevcut Arapça çeviri kılavuzu, Arapça Bağlaçlar gibi birkaç eserden istifade edilmektedir. Arap dili ve edebiyatı sahasındaki herhangi bir konuda araştırma tekniklerine bağlı kalarak bir çalışma hazırlanmaktadır. Bu çalışma, yapılacak lisansüstü araştırmalara zemin hazırlamaktadır. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Basın ve Ticaret Dili I (SEÇMELİ DERS) Ticari hayatta kullanılan kelime ve terimler öğretilmekte ve gerek konuşmada gerekse yazılı metinlerde etkin şekilde kullanılması sağlanmaktadır. Arapça gazete ve dergilerden seçilmiş güncel metinler işlenmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Basın ve Ticaret Dili II (SEÇMELİ DERS)

16 Ticari hayatta kullanılan kelime ve terimler öğretilmekte ve gerek konuşmada gerekse yazılı metinlerde etkin şekilde kullanılması sağlanmaktadır. Arapça gazete ve dergilerden seçilmiş güncel metinler işlenmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Araştırma Teknikleri I (SEÇMELİ DERS) DERSİN KREDİSİ : 3 Bilimsel araştırmada veri toplama ve bu verileri işleme teknikleri öğretilmektedir. Arap edebiyatı ve İslam tarihi üzerine telif edilmiş temel bibliyografik ve biyografik kaynaklar tanıtılmaktadır. Arapça yazma eser örnekleri, yazma eser terimleri ve edisyon kritik (tahkik) metotları ele alınmaktadır. Tez, makale ve kitap yazımı ile ilgili temel kurallar öğretilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Araştırma Teknikleri II (SEÇMELİ DERS) DERSİN KREDİSİ : 3 Bilimsel araştırmada veri toplama ve bu verileri işleme teknikleri öğretilmektedir. Arap edebiyatı ve İslam tarihi üzerine telif edilmiş temel bibliyografik ve biyografik kaynaklar tanıtılmaktadır. Arapça yazma eser örnekleri, yazma eser terimleri ve edisyon kritik (tahkik) metotları ele alınmaktadır. Tez, makale ve kitap yazımı ile ilgili temel kurallar öğretilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Paleografya I (SEÇMELİ DERS) Osmanlıca yazı türleri hakkında bilgi verilmekte ve çeşitli yazı türlerinden oluşan seçme metinleri okuma becerisi kazandırılmaktadır. Bilimsel çalışmalarda kolaylık olması amacıyla elyazması eserlerden örnekler sunulmakta ve farklı yazı türleri öğretilmektedir. DERSİN KODU : DERSİN ADI : Paleografya II (SEÇMELİ DERS)

17 Osmanlıca yazı türleri hakkında bilgi verilmekte ve çeşitli yazı türlerinden oluşan seçme metinleri okuma becerisi kazandırılmaktadır. Bilimsel çalışmalarda kolaylık olması amacıyla elyazması eserlerden örnekler sunulmakta ve farklı yazı türleri öğretilmektedir. ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR 1. Ders kodları birinci öğretimler içindir. İkinci öğretim kodları bütün dersler için 2604 olarak değişmektedir Sınıf Arap Ülkeleri ve Diyalektleri, Basın ve Ticaret Dili, Farsça ve Osmanlıca dersleri seçmeli derslerdir. Öğrenci dönemin birinde iki seçmeli ders alıp diğer dönem kalan iki dersi almaktadır Sınıf Kompozisyon-Çeviri, Basın ve Ticaret Dili, Araştırma Teknikleri ve Paleografya dersleri seçmeli derslerdir. Öğrenci dönemin birinde iki seçmeli ders alıp diğer dönem kalan iki dersi almaktadır.

ARAP DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATLARI. (Birinci ve İkinci Öğretim müfredatları aynıdır) BİRİNCİ SINIF

ARAP DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATLARI. (Birinci ve İkinci Öğretim müfredatları aynıdır) BİRİNCİ SINIF ARAP DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATLARI (Birinci ve İkinci Öğretim müfredatları aynıdır) BİRİNCİ SINIF DERSİN KODU : 2603151 DERSİN ADI : Dilbilgisi ve Uygulamaları I AKTS : 6 Öğrencilere okuma-yazma

Detaylı

ARAP DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATLARI. (Birinci ve İkinci Öğretim müfredatları aynıdır) BİRİNCİ SINIF

ARAP DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATLARI. (Birinci ve İkinci Öğretim müfredatları aynıdır) BİRİNCİ SINIF ARAP DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATLARI (Birinci ve İkinci Öğretim müfredatları aynıdır) BİRİNCİ SINIF DERSİN KODU : 2603151 DERSİN ADI : Dilbilgisi ve Uygulamaları I AKTS : 6 Öğrencilere okuma-yazma

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Cümle Bilgisi II AE ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan) Yüz yüze

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Cümle Bilgisi II AE ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan) Yüz yüze KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA IV DKB

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA IV DKB DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA IV DKB208 4 1+2 2 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI T U Kredi AKTS İLH001 ARAPÇA 26 0 26 26 Konu

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS MESLEKİ Y.DİL DKB

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS MESLEKİ Y.DİL DKB DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS MESLEKİ Y.DİL DKB265 3 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

1-Anlatım 2-Soru ve Cevap 3-Sunum 4-Tartışma

1-Anlatım 2-Soru ve Cevap 3-Sunum 4-Tartışma DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAP DİLİ VE EDEBİYATI I İLH 103 1 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu

Detaylı

1-Anlatım 2-Soru ve Cevap 3-Sunum 4-Tartışma

1-Anlatım 2-Soru ve Cevap 3-Sunum 4-Tartışma DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA V DKB353 5 2+0 2 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ MODERN DİLLER YÜKSEK OKULU MÜTERCİM - TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ MODERN DİLLER YÜKSEK OKULU MÜTERCİM - TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL KODU BİRİNCİ YARIYIL ADI BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 MTR - 101 Leksikoloji 3 0 3 MTR - 103 Yazılı Anlatım I 2 0 2 MTR - 105 Çeviriye Giriş I 3 0 3 MTR - 107 Gramer I 2 2 3 MTR - 109

Detaylı

FARS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KATALOĞU

FARS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KATALOĞU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ I.SINIF/II.YARIYIL in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** 1 YDI2 YDA2 YDF2 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK)

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 01-014 Eğitim Öğretim Yılı 1.ve.Öğretim (010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI İLH001 ARAPÇA 0 Konu Başlıkları (Yıllık) T Sözlü

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DÖRT YILLIK-SEKİZ YARIYILLIK DERS PROGRAMI

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DÖRT YILLIK-SEKİZ YARIYILLIK DERS PROGRAMI ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DÖRT YILLIK-SEKİZ YARIYILLIK DERS PROGRAMI ZORUNLU DERSLER BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL 1 YDİ 101

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA I DKB

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA I DKB DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ARAPÇA I DKB 03 +2 2 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI Kredi İLH001 ARAPÇA 26 0 26 26 Konu Başlıkları (Yıllık) T

Detaylı

Türk Dili Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri

Türk Dili Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri Türk Dili Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ TDE729 1 3 + 0 6 Sosyal bilimlerle ilişkili

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Öğrencileri, öğrendikleri kurallar doğrultusunda konuşmaya yönlendirme.

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Öğrencileri, öğrendikleri kurallar doğrultusunda konuşmaya yönlendirme. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU D,LLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça Kolay Metinler II Seçmeli SEÇ122 2+0 2 3 ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan)

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça Kolay Metinler II Seçmeli SEÇ122 2+0 2 3 ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan) KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça Kolay Metinler I Seçmeli SEÇ ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan)

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça Kolay Metinler I Seçmeli SEÇ ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan) KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

Öğretim Üyesinin Adı: Yrd. Doç. Dr. Milena Yordanova

Öğretim Üyesinin Adı: Yrd. Doç. Dr. Milena Yordanova Öğretim Üyesinin Adı: Yrd. Doç. Dr. Milena Yordanova AKTS: 13+8* Dersin Adı: Uygulamalı Türk Dili 1 yordanova_milena@yahoo.com Dersin Yılı: 1 Dersin Yarıyılı: 1 (kış dönemi) En az Orta seviyede (Avrupa

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM)

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) I.YARIYIL II.YARIYIL 101 Türk Dil Bilgisi I: Ses Bilgisi 2 0 3 3 102 Türk

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS PLANI

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS PLANI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ DERS PLANI 1. SINIF - I. YARIYIL TDE 101 OSMANLI TÜRKÇESİ I 4 0 4 TDE 103 TÜRKİYE TÜRKÇESİ GRAMERİ I 2 0 2 TDE 109 ESKİ TÜRK EDEBİYATINA GİRİŞ I 2 0 2 TDE 111 YENİ TÜRK EDEBİYATINA

Detaylı

03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir.

03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir. 03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir. 1. SINIF GÜZ YARII I.YARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ İKİLİ ÖĞRETİM

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça dan Türkçe ye Çeviri II AE106 2+0 2 2 ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan)

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça dan Türkçe ye Çeviri II AE106 2+0 2 2 ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan) KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

Değişen yeni müfredata göre hazırlamış olduğum 10. sınıf planları ile ilgili uygulama şu şekilde olacaktır :

Değişen yeni müfredata göre hazırlamış olduğum 10. sınıf planları ile ilgili uygulama şu şekilde olacaktır : Değerli Öğretmen arkadaşlarım, Değişen yeni müfredata göre hazırlamış olduğum 10. sınıf planları ile ilgili uygulama şu şekilde olacaktır : Yeni müfredata göre bazı üniteler kaldırılmıştır. Buna göre üniteler

Detaylı

Değişen yeni müfredata göre hazırlamış olduğum 10. sınıf planları ile ilgili uygulama şu şekilde olacaktır :

Değişen yeni müfredata göre hazırlamış olduğum 10. sınıf planları ile ilgili uygulama şu şekilde olacaktır : Değerli Öğretmen arkadaşlarım, Değişen yeni müfredata göre hazırlamış olduğum 10. sınıf planları ile ilgili uygulama şu şekilde olacaktır : Yeni müfredata göre bazı üniteler kaldırılmıştır. Buna göre üniteler

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA Sayı : 10476336-100-E.531 29/01/2019 Konu : Ders İçerikleri-Çağdaş Türk Lehçerleri ve Edebiyatları Bölümü İLGİLİ MAKAMA Bu belge 5070 Elektronik İmza Kanununa uygun olarak imzalanmış olup, Fakültemiz Çağdaş

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARAP DİLİ VE EDEBİYATI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ) (DİL: TÜRKÇE) EK 6

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARAP DİLİ VE EDEBİYATI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ) (DİL: TÜRKÇE) EK 6 ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARAP DİLİ VE EDEBİYATI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ) (DİL: TÜRKÇE) EK 6 Ankara, 2018 1 Yüksek Lisans Derecesi Almak İçin Gerekli Olan Toplam

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK NORMAL ÖĞRETİM DERS PLANI VE İÇERİKLERİ (2014-2015 Akademik Yılı)

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK NORMAL ÖĞRETİM DERS PLANI VE İÇERİKLERİ (2014-2015 Akademik Yılı) KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK NORMAL ÖĞRETİM DERS PLANI VE İÇERİKLERİ (2014-2015 Akademik Yılı) ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI GÜZ YARIYILI (BİRİNCİ KUR) Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILA101 Kur'an Okuma ve Tecvid-I 2 0 2 2 ILA102 Kur'an Okuma ve Tecvid-II 2 0 2 2 ILA103 Arap Dili

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ ARAP DİLİ VE EDEBİYATI ANA BİLİM DALI LİSANS PROGRAMI 2013-2014 DERS KATALOĞU BİRİNCİ YIL Kod 1. Sınıf l. Dönem

Detaylı

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAP DİLİ VE BELAĞATI ABD HAZIRLIK SINIFLARI DERS İÇERİKLERİ

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAP DİLİ VE BELAĞATI ABD HAZIRLIK SINIFLARI DERS İÇERİKLERİ DERS 1. DERSN ADI AKTS TÜRÜ DL YARIYIL Cüle Bilgisi (Nahiv) 6 Zorunlu Türkçe- Öğrenciye Arap Dili Graerinin teel konularını sunarak doğru cüle kura yeteneğini kazandırak ve etin tahlilinde öğrenciyi, bu

Detaylı

ZORUNLU DERSLER 178 AKTS

ZORUNLU DERSLER 178 AKTS T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ ARAP DİLİ VE EDEBİYATI ANA BİLİM DALI LİSANS PROGRAMI 2015-2016 DERS KATALOĞU BİRİNCİ YIL Kod 1. Sınıf l. Dönem

Detaylı

OSMANLICA öğrenmek isteyenlere kaynaklar

OSMANLICA öğrenmek isteyenlere kaynaklar OSMANLICA öğrenmek isteyenlere kaynaklar Eda Yeşilpınar Hemen her bölümün kuşkusuz zorlayıcı bir dersi vardır. Öğrencilerin genellikle bu derse karşı tepkileri olumlu olmaz. Bu olumsuz tepkilerin nedeni;

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Ders Planı - AKTS Kredileri T: Teorik (saat/hafta) U: Uygulama (saat/hafta) AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi 1. Yarıyıl

Detaylı

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2017-2018 YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 170 Kredi ve 240 AKTS

Detaylı

KAFKAS ÜNIVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESI SLAV DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI DERSLERİN İÇERİĞİ I.

KAFKAS ÜNIVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESI SLAV DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI DERSLERİN İÇERİĞİ I. KAFKAS ÜNIVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESI SLAV DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI DERSLERİN İÇERİĞİ I.YARIYIL RU 103 Rus Edebiyati Tarihi 2-0-2 Rusça okutulan bu derste

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI Z/S K/ Z/S K/ EK-1 T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI Hazırlık 1. Yarıyıl İİH001 Arapça Dilbilgisi

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU. Dersin Optik. Kredi AKTS. Ulus.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU. Dersin Optik. Kredi AKTS. Ulus. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL HAZIRLIK SINIFI 2. YARIYIL İLA011

Detaylı

IMT18004 OKUDUĞUNU ANLAMA Z IMT18005 DUYDUĞUNU ANLAMA Z IMT18006 DİL KULLANIMI Z

IMT18004 OKUDUĞUNU ANLAMA Z IMT18005 DUYDUĞUNU ANLAMA Z IMT18006 DİL KULLANIMI Z KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MÜTERCİM-TERCÜMANLIK (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM DERS PLANI (2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerlidir.) HAZIRLIK SINIFI LIK EĞİTİM PLANI

Detaylı

AKADEMİK YILI

AKADEMİK YILI Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2017-2018 AKADEMİK YILI Hazırlık Sınıfı 1. Dönem Adı Z / S Teo. Uyg Toplam Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça Dilbilgisi (Sarf) I) Z 4 0 4 4 4 Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça

Detaylı

DERSLER VE AKTS KREDİLERİ

DERSLER VE AKTS KREDİLERİ DERSLER VE AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Listesi TDP-101 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ I Zorunlu 1+0 1 1 YDBI-101 İNGİLİZCE Zorunlu 2+0 2 2 TDE-155 KLASİK TÜRK EDEBİYATI TEMEL BİLGİLER-I Zorunlu 2+0 2

Detaylı

PENTRU DISCIPLINA LIMBA ŞI LITERATURA TURCĂ MATERNĂ

PENTRU DISCIPLINA LIMBA ŞI LITERATURA TURCĂ MATERNĂ C E N T R U L NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI E X A M I N A R E PROGRAMA DE EXAMEN PENTRU DISCIPLINA LIMBA ŞI LITERATURA TURCĂ MATERNĂ BACALAUREAT 2011 TIP PROGRAMĂ: PROFIL TEOLOGIC ŞI PEDAGOGIC Pagina 1 din 5

Detaylı

Fen - Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı

Fen - Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı 1 / 7 22.0.2018 1:6 Fen - Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Programı 2017/2018 Ders Listesi 1. YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılap 99000 AIT127 Tarihi I Ders Türkçe 2 0 0 2 2 2 990100TDB12Türk

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ İ N G İ L İ Z D İ L İ V E E D E B İ Y A T I B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü

Detaylı

T.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ MÜTERCİM TERCÜMANLIK-ALMANCA DERS PLANI

T.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ MÜTERCİM TERCÜMANLIK-ALMANCA DERS PLANI T.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ MÜTERCİM TERCÜMANLIK-ALMANCA 2017-2018 DERS PLANI I. YARIYIL ADI T U L K AKTS AMT 115 DİL GELİŞTİRME I 2 - - 2 3 AMT 111 GENEL METİNLER ÇEVİRİSİ I 2 - - 2 3 AMT 125 KARŞILAŞTIRMALI

Detaylı

DERS PLANI DEĞİŞİKLİK SEBEBİNİ İLGİLİ SÜTUNDA İŞARETLEYİNİZ "X" 1.YARIYIL 1.YARIYIL 2.YARIYIL 2.YARIYIL. Kodu Adı Z/S T+U AKTS Birleşti

DERS PLANI DEĞİŞİKLİK SEBEBİNİ İLGİLİ SÜTUNDA İŞARETLEYİNİZ X 1.YARIYIL 1.YARIYIL 2.YARIYIL 2.YARIYIL. Kodu Adı Z/S T+U AKTS Birleşti 2011-2012 DERS PLANI DEĞİŞİKLİK SEBEBİNİ İLGİLİ SÜTUNDA İŞARETLEYİNİZ "X" YENİ DERS PLANI** 1.YARIYIL 1.YARIYIL Birleşti ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Z 2+0 2 X X X X ATA 101 ile ATA 102

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI 1. SINIF 1. YARIYIL İLH101 KURAN OKUMA VE TECVİD I 4 0 4 4 İLH103 ARAP DİLİ VE BELAGATI I 4 0 4 4 İLH105 AKAİD ESASLARI 2 0 2 2

Detaylı

IMT15001 İNGİLİZCE OKUMA-YAZMA Z IMT15002 İNGİLİZCE DİNLEME-KONUŞMA Z IMT15003 İNGİLİZCE DİLBİLGİSİ Z

IMT15001 İNGİLİZCE OKUMA-YAZMA Z IMT15002 İNGİLİZCE DİNLEME-KONUŞMA Z IMT15003 İNGİLİZCE DİLBİLGİSİ Z I.ve II. YARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MÜTERCİM-TERCÜMANLIK (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM DERS PLANI (2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerlidir.) HAZIRLIK SINIFI LIK

Detaylı

1- el-kavaidul- esasiyye lil- Lugatil-arabiyye (Arapça), Seyyid Ahmet el-haşimi.

1- el-kavaidul- esasiyye lil- Lugatil-arabiyye (Arapça), Seyyid Ahmet el-haşimi. القواعد كتب A-GRAMER KİTAPLAR 1- el-kavaidul- esasiyye lil- Lugatil-arabiyye (Arapça), Seyyid Ahmet el-haşimi. 2- Mebâdiul-arabiyye (I-IV Cüz ) Arapça, Muallim REŞİT, eş-şartuni. 3- Câmiud-durûsil-arabiyye

Detaylı

ARAP DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI

ARAP DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI 1. SINIF/ 1. YARIYIL YDI101 YDA101 Temel Yabancı Dil (İngilizce) ( Basic Foreign Language (English) ) Temel Yabancı Dil (Almanca) ( Basic Foreign Language (German) ) 4 0 4 4 1 1 YDF101 Temel Yabancı Dil

Detaylı

Ulusal Kredi Osmanlı Türkçesi Grameri 224022300001102 3 0 0 3 4. Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır.

Ulusal Kredi Osmanlı Türkçesi Grameri 224022300001102 3 0 0 3 4. Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır. Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Ulusal Kredi Osmanlı Türkçesi Grameri 224022300001102 3 0 0 3 4 Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır. Önerilen Dersler : Önceki dönemde Osmanlı

Detaylı

ON YEDİNCİ ÜNİTE MESLEKLER

ON YEDİNCİ ÜNİTE MESLEKLER İÇİNDEKİLER/ ÖNSÖZ...11-14 ON YEDİNCİ ÜNİTE MESLEKLER 15-50 BİRİNCİ DERS...17-23 ARAPÇADA CÜMLE VE CÜMLE TÜRLERİ İKİNCİ DERS...24-28 YARI CÜMLE ÜÇÜNCÜ DERS...29-36 SAYI YÖNÜNDEN İSİMLER DÖRDÜNCÜ DERS...37-42

Detaylı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL HAZIRLIK SINIFI 2. YARIYIL Ders Adı

Detaylı

Çevirmenler için Dilbilgisi (ETI252) Ders Detayları

Çevirmenler için Dilbilgisi (ETI252) Ders Detayları Çevirmenler için Dilbilgisi (ETI252) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Çevirmenler için Dilbilgisi ETI252 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü http://ogr.kocaeli.edu.tr/koubs/bologna/genel/listesi_prn.cfm?ed... 1 / 7 22.05.2018 15:55 Fen - Edebiyat Fakültesi Türk ve Edebiyatı Bölümü Adı 2017/2018 Listesi 1. YARIYIL TLU Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ RDE 504 BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Yarıyıl Kodu Adı T+U 2 RDE 504 Kredi AKTS 3 3 6 Öğrenim Türü Örgün Öğretim Dersin Dili Türkçe Dersin Düzeyi

Detaylı

KELİME VE KOMPOZİSYON - I Kelime ve Kompozisyon I. Zorunlu Ön Lisans

KELİME VE KOMPOZİSYON - I Kelime ve Kompozisyon I. Zorunlu Ön Lisans T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU / YABANCI DİLLER VE KÜLTÜRLER BÖLÜMÜ UYGULAMALI İNGİLİZCE VE ÇEVİRMENLİK PROGRAMI DERS BİLGİLERİ I. YIL / I. DÖNEM Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ÖNSÖZ DİL NEDİR? / İsmet EMRE 1.Dil Nedir?... 1 2.Dilin Özellikleri.... 4 3.Günlük Dil ile Edebî Dil Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar... 5 3.1. Benzerlikler... 5 3.2. Farklılıklar...

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... ANADOLU LİSESİ 12. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... ANADOLU LİSESİ 12. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI 1 2 EDEBİ BİLGİLER (ŞİİR BİLGİSİ) 1. İncelediği şiirden hareketle metnin oluşmasına imkân sağlayan zihniyeti 2. Şiirin yapısını çözümler. 3. Şiirin

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem 3801101 3802101 Kur'an Okuma ve Tecvid I 3801111 3802111 Arapça Dil Bilgisi I 2 2 3 3 3801112 3802112 Arapça Okuma-Anlama

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT)

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR PROGRAMI

RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1. YIL 2.YARIYIL 3 1 2 TDİ102 ATA102 YDİ102 YDA102 YDF102 Türk Dili II (Turkish Language II) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (History of the Republic of Turkey)

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi SÜRE VE ) MATEMATİK 2 (0860210080-0860300063) Zorunlu Meslek i Seçmeli lık (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI AKTS KODU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI AKTS KODU HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI T U : Teorik ders saati : Uygulamalı ders saati : Dersin redisi : Avrupa redi Transfer Sistemi 1.SINIF 1.SINIF ODU I. YARIYIL/GÜZ

Detaylı

Fırat Üniversitesi İNSANİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ VE EDEBİYATLARI

Fırat Üniversitesi İNSANİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ VE EDEBİYATLARI Fırat Üniversitesi İNSANİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ ÇTL411 Karakalpak ve Nogay Türkçesi Yarıyıl Kodu Adı T+U 7 ÇTL411 Kredi AKTS 2 2 5 Dersin Dili Türkçe Dersin Düzeyi Fakülte Dersin Staj Durumu Yok

Detaylı

Ders Kodu Teorik Uygulama Lab.

Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Osmanlı Türkçesi Metin İncelemeleri (19-20 yy) Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS 224022300001201 1 2 0 2 4 Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır.

Detaylı

2 273 A-Seçmeli I (Şiir İncelemeleri) A-Seçmeli I (Çağdaş Türk Ede.Metin İnc.)

2 273 A-Seçmeli I (Şiir İncelemeleri) A-Seçmeli I (Çağdaş Türk Ede.Metin İnc.) 434002712012-2. SINIF GÜZ A-Seçmeli I No Ders Kodu Ders Adı T U Kredi ECTS 1 271 A-Seçmeli I (Türkçenin Gelişme Ev releri) 3 0 3 5 2 273 A-Seçmeli I (Şiir İncelemeleri) 3 0 3 5 3 275 A-Seçmeli I (Çağdaş

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI BİRİNCİ SINIF İN ADI 05 KASIM-13 KASIM 26 ARALIK-06 OCAK 16 OCAK-27 OCAK ILILA505 AKAİD ESASLARI 05.11.2016 08:30:09:30 26.12.2016 08:30:09:30 16.01.2017 08:30:09:30 ILILA503 UZAKTAN EĞİTİM LERİ 07.11.2016

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ. : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (0212) 521 81 00 : abulut@fsm.edu.tr

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ. : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (0212) 521 81 00 : abulut@fsm.edu.tr AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Ali Bulut İletişim Bilgileri Adres : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (01) 51 81 00 Mail : abulut@fsm.edu.tr. Doğum - Tarihi : 1.0.1973

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM T.C. BAKANLIĞI Hayat Boyu MİLLÎ Öğrenme EĞİTİM Genel BAKANLIĞI Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI Ankara, 2016 OSMANLI TÜRKÇESİNDE ARAPÇA- FARSÇA

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : ARAP DİLİ VE EDEBİYATI I. SINIF / I.YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ DERS KODU Dersin ön koşulu var mı? İntibak Dersi mi? 1 2 YDI101 YDA101 YDF101 ATA101 Temel Yabancı Dil

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI DERS SAATİ DERSHANE 101 DERSHANE 102 DERSHANE 1103 DERSHANE ARŞIV TOPLANTI ODASI ÖĞRETİM ÜYESİ ODASI Bilgisayar 1-2 (Lab.1) P 08.30 A

Detaylı

İLAHİYAT LİSANS PROGRAMI (YENİ, VE SONRASI)

İLAHİYAT LİSANS PROGRAMI (YENİ, VE SONRASI) İLAHİYAT LİSANS PROGRAMI (YENİ, 15.08.2013 VE SONRASI) İLAHİYAT LİSANS DERSLERİ I. Yarıyıl 1. SINIF 2. SINIF 3. SINIF 4. SINIF II. III. IV. V. VI. VII. Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Kur'an

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ ARAP DİLİ VE EDEBİYATI ANA BİLİM DALI LİSANS PROGRAMI 2010-2011 DERS KATALOĞU BİRİNCİ YIL Kod 1. Sınıf l. Dönem

Detaylı

ÇAĞDAŞ YUNAN DİLİ VE EDEBİYATI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI

ÇAĞDAŞ YUNAN DİLİ VE EDEBİYATI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI 0-015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI I.SINIF/II.YARIYIL 1 YDİ YDA YDF Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Almanca) Temel Yabancı Dil (Fransızca) 1 ATA Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri 1. Yıl Ders Planı 1. Yarıyıl Türkçe Öğretiminde Çağdaş Yaklaşımlar ETO701 1 2 + 1 7 Türkçe öğretiminde geleneksel uygulamalardan

Detaylı

Dumlupınar Üniversitesi

Dumlupınar Üniversitesi Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 251510106 Yazılı Anlatım(İmla-İnşa) Yarıyıl Kodu Adı T+U Dersin Dili Arapça Dersin Düzeyi Fakülte Dersin Staj Durumu Yok Bölümü/Programı Dersin Türü Zorunlu

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ ARAP DİLİ VE EDEBİYATI ANA BİLİM DALI LİSANS PROGRAMI 2011-2012 DERS KATALOĞU BİRİNCİ YIL Kod 1. Sınıf l. Dönem

Detaylı

1. Sınıf. Bahar Dönemi

1. Sınıf. Bahar Dönemi 1. Sınıf ENG 102 İngilizcede Akademik Beceriler II ETI 101 Karşılaştırmalı Dil ve Kültür Çalışmaları ETI 108 Eleştirel Okuma ETI 112 Çeviriye Giriş II 2018-2019 akademik yılında 1. Sınıfı tekrar edecek

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları Dersin Amacı

DERS BİLGİLERİ Ders Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları Dersin Amacı DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DİLİ 2 TKL 202 4 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MESLEKİ MATEMATİK (0860260102) Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, 4 28 22 50 Kredisi 3+1 4 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Matematiğin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS MESLEKİ İNGİLİZCE II İLH 418 8 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS MESLEKİ İNGİLİZCE II İLH 418 8 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS MESLEKİ İNGİLİZCE II İLH 418 8 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS. Sözlü İletişim I ENG 311 GÜZ 3+0 3

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS. Sözlü İletişim I ENG 311 GÜZ 3+0 3 Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS Sözlü İletişim I ENG 311 GÜZ 3+0 3 Önkoşullar Bu dersin bir önkoşulu yoktur. Öğretim Dili İngilizce Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersin Koordinatörü İmran

Detaylı

RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KATALOĞU

RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KATALOĞU ANABİLİM DALI 201-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KATALOĞU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ I.SINIF/II.YARIYIL in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı?

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE KURULU KARARI

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE KURULU KARARI Toplantı Tarihi: 0. 06. 04 Toplantı Sayısı : 04/05 Fakültemiz Fakülte Kurulu, Dekan Prof. Dr. Abdulbaki GÜNEŞ Başkanlığında 0.06.04 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. KARAR: -04-05 Eğitim

Detaylı

T.C. Tarih: :36:30 Sayfa:1/5 GÜN MEMMEDOVA BAL 09:30-10: Türk Dili I Okutman Abdülkadir BULGURCU

T.C. Tarih: :36:30 Sayfa:1/5 GÜN MEMMEDOVA BAL 09:30-10: Türk Dili I Okutman Abdülkadir BULGURCU Sayfa:1/5 GÜN 23.12.2017 24.12.2017 SAAT 1.Sınıf / Şube A 2.Sınıf / Şube A 3.Sınıf / Şube A 4.Sınıf / Şube A 13:30-14:30 1850 19. yy. İngiliz Romanı I Doç. Dr. BETÜRE 1884 18.yy İngiliz Romanı Doç. Dr.

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İSLAM EĞİTİM TARİHİ ILA323 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY)

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY) İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY) 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILY101 Kur'ân-ı Kerîm (Tashîh-i Hurûf)-I 2 0 2 3 Z ILY102 Kur'ân-ı Kerîm (Tashîh-i Hurûf)-II

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Öğrencileri, öğrendikleri kurallar doğrultusunda konuşmaya yönlendirme.

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Öğrencileri, öğrendikleri kurallar doğrultusunda konuşmaya yönlendirme. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Sayı : 47 Tarih : 04.09.2012 Toplantıda Bulunanlar : 1. Yrd. Doç. Dr. Süleyman TURAN, Müdür V. 2. Prof.

Detaylı

Zirve 9. Sınıf Dil ve Anlatım

Zirve 9. Sınıf Dil ve Anlatım Zirve 9. Sınıf Dil ve Anlatım İLETİŞİM, DİL VE KÜLTÜR 1. İletişim 2. İnsan, İletişim ve Dil 3. Dil Kültür İlişkisi DİLLERİN SINIFLANDIRILMASI VE TÜRKÇENİN DÜNYA DİLLERİ ARASINDAKİ YERİ 1. Dillerin Sınıflandırılması

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS TÜRK DİLİ II TRD103 2 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

DERS TANIMLAMA FORMU / Hakas Türkçesi. ARIKOĞLU E. (2007) Hakas Türkçesi, Türk Lehçeleri Temel Ders Kitabı

DERS TANIMLAMA FORMU / Hakas Türkçesi. ARIKOĞLU E. (2007) Hakas Türkçesi, Türk Lehçeleri Temel Ders Kitabı Dersin Kodu ve Adı DERS TANIMLAMA FORMU 1060041 / Hakas Türkçesi Dersin Yarıyılı 1 Dersin Katalog Tanımı (İçeriği) Hakas Türkçesin ses ve şekil özelliklerini öğrenme ARIKOĞLU E. (2007) Hakas Türkçesi,

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... ANADOLU LİSESİ 10. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... ANADOLU LİSESİ 10. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR 1. Edebiyat tarihinin incelediği konuları açıklar. 2. Edebî eserlerin yazıldığı dönemi temsil eden belge olma niteliğini sorgular 3. Uygarlık tarihiyle edebiyat

Detaylı

Arnavutça (DİL-2) Boşnakça (DİL-2)

Arnavutça (DİL-2) Boşnakça (DİL-2) Arnavutça () Programın amacı, Arnavut dili, kültürü, tarihi ve edebiyatını tanıyan bu alanda çalışma yapacak nitelikte bireyler yetiştirmektir Metinlerinden yola çıkarak Arnavut dilinde metin okur ve yazar,

Detaylı

DERS BİLGİLERİ TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2

DERS BİLGİLERİ TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı HİKÂYE Edebiyat

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Dersin Öğrenme Çıktıları ve Yeterlilikleri Dersin Hedefi Dersin Amacı ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI DERS TANITIM FORMU TR Tercüme Üzerine Bazı Öneriler

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU ECTS Ders Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi Kredisi (Saat/Hafta) Uygulama (Saat/Hafta) İş Hayatı İçin 2 Laboratuar 9053032 6 2 İngilizce (Saat/Hafta) Dersin Dili İngilizce Dersin

Detaylı