KANUN NUMARISI : 3308 TARİHİ : 19/06/1986 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER :1702,6764 SAYILI KANUNLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KANUN NUMARISI : 3308 TARİHİ : 19/06/1986 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER :1702,6764 SAYILI KANUNLAR"

Transkript

1 KANUN NUMARISI : 3308 TARİHİ : 19/06/1986 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER :1702,6764 SAYILI KANUNLAR

2 Bu Kanunun amacı; çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda, yükseköğretim kurumlarında ve işletmelerde yapılacak mesleki eğitime ilişkin esasları düzenlemektir.

3 Aday çırak: çıraklığa başlama yaşını doldurmamış ve çıraklık döneminden önce kendisine işyeri ortamı tanıtılan, sanat ve mesleğinin ön bilgileri verilen kişiyi; Çırak: çıraklık sözleşmesi esaslarına göre bir meslek alanında mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını iş içerisinde geliştirilen kişiyi;

4 Öğrenci: işletmelerde, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında örgün eğitim görenleri; Kalfa: bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını kazanmış ve bu meslekle ilgili iş ve işlemleri ustanın gözetimi altında kabul edilebilir standartlarda yapabilen kişiyi; Usta: bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını kazanmış ve bunları mal ve hizmet üretiminde iş hayatınca kabul edilebilecek standartlarda uygulayabilen; üretimi planlayabilen; üretim sırasında karşılaşılabilecek problemleri çözümleyebilen; düşüncelerini yazılı, sözlü ve resim ile açıklayabilen; üretimle ilgili pratik hesaplamaları yapabilen kişiyi;

5 Usta öğretici: ustalık yeterliğini kazanmış; aday çırak, çırak, kalfa ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencilerinin işyerindeki eğitiminden sorumlu; mesleki eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan kişiyi; İşletmelerde Mesleki Eğitim : mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencilerinin beceri eğitimlerini işletmelerde, teorik eğitimlerini ise mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında veya işletme veya kurumlarca tesis edilen eğitim birimlerinde yaptıkları eğitim uygulamalarını;

6 En az ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olmak. Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak. Ancak, on dokuz yaşından gün almış olanlardan daha önce çıraklık eğitiminden geçmemiş olanlar, yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek mesleki eğitim programlarına göre çıraklık eğitimine alınabilir.

7 Ağır, tehlikeli veya özellik arz eden mesleklere alınacak çırakların öğrenim ve yaş durumu ilgili kuruluşların görüşü alınarak Bakanlıkça belirlenir. (30. MEK kararı ile çırak ağır ve tehlikeli mesleklerle ilgili işyerlerinde bulunabilir) Aday çırak ve çırak; öğrenci statüsünde olup, öğrencilik haklarından yararlanır. Bunlar işyerinde çalışan işçi sayısına dâhil edilmezler.

8 Aday çırak ve çıraklar, mesleğin özelliğine göre haftada sekiz saatten az olmamak üzere genel ve mesleki eğitim görürler. Bu eğitime katılmaları için aday çırak ve çırak öğrencilere ücretli izin verilir. Mevsime göre özellik arz eden mesleklerde teorik ve pratik eğitim belirli aylarda bloklaştırılmış olarak yapılabilir.

9 Aday çırak ve çıraklar, pratik eğitimlerini işyerlerinde, işyerindeki eksik kalan pratik eğitimleri ile teorik eğitimlerini mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında veya Bakanlıkça uygun görülen işyerlerinin eğitim birimlerinde yapar. Teorik ve pratik eğitim birbirlerini tamamlayacak şekilde planlanır ve yürütülür. Çıraklık eğitimi 12 yıllık mecburi eğitim kapsamındadır. Çıraklık süresi dört yıldır. Bu eğitimin 11. sınıf sonunda yapılan sınavların sonucunda başarılı olanlara kalfalık belgesi düzenlenir. 12.sınıfın sonunda yapılan sınavların sonucunda başarılı olanlara ustalık belgesi düzenlenir. Ustalık belgesi almış olanlar;mesleki Eğitim Merkezinde alınamayan teorik dersler Açık Liseden alınarak tamamlanması halinde Kişinin eğitim aldığı meslek/dalı üzerinden meslek lisesi diploması düzenlenir. Pratik eğitim, hazırlanmış eğitim programlarına göre, işyerinin ve mesleğin özelliklerine uygun olarak usta öğreticinin gözetiminde yapılır

10 Bu Kanun kapsamında bulunan il ve mesleklerde faaliyet gösteren iş yerleri, Bakanlıkça tespit edilecek illerde ve meslek dallarında ondokuz yaşından gün almamış kişileri çıraklık sözleşmesi yapmadan çalıştıramazlar. Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının örgün eğitim programlarından mezun olanlar ve kalfalık belgesi sahipleri bu hükmün dışında tutulur. İşyeri sahibi, aday çırağı ve çırağı çalıştırmaya başlamadan önce bunların velisi veya vasisi veya reşit ise kendisi ile yazılı çıraklık sözleşmesi yapmak zorundadır. Çıraklık sözleşmesi; çırağın sözleşme süresi içinde reşit olması halinde, çırağın rızasıyla, işyeri sahibinin değişmesi halinde yeni işyeri sahibi aynı mesleği sürdürüyorsa ve rızasıyla devam eder, aynı mesleği sürdürmüyorsa sözleşme feshedilir. Fesih halinde çırağın önceki çalışmaları geçerli olup; yeni yapacağı çıraklık sözleşmesi ile çıraklık statüsünü devam ettirerek çıraklık süresini ve eğitimini tamamlar.

11 Bu Kanun kapsamında bulunan il ve mesleklerde faaliyet gösteren iş yerleri, Bakanlıkça tespit edilecek illerde ve meslek dallarında ondokuz yaşından gün almamış kişileri çıraklık sözleşmesi yapmadan çalıştıramazlar. Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının örgün eğitim programlarından mezun olanlar ve kalfalık belgesi sahipleri bu hükmün dışında tutulur. İşyeri sahibi, aday çırağı ve çırağı çalıştırmaya başlamadan önce bunların velisi veya vasisi veya reşit ise kendisi ile yazılı çıraklık sözleşmesi yapmak zorundadır. Çıraklık sözleşmesi; çırağın sözleşme süresi içinde reşit olması halinde, çırağın rızasıyla, işyeri sahibinin değişmesi halinde yeni işyeri sahibi aynı mesleği sürdürüyorsa ve rızasıyla devam eder, aynı mesleği sürdürmüyorsa sözleşme feshedilir. Fesih halinde çırağın önceki çalışmaları geçerli olup; yeni yapacağı çıraklık sözleşmesi ile çıraklık statüsünü devam ettirerek çıraklık süresini ve eğitimini tamamlar.

12

13

14

15

16

17

18

19 Çıraklar eğitimleri süresince iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigortalıdır. SGK primleri kayıtlı olduğu Mesleki Eğitim Merkezi tarafından ödenir. ÖNEMLİ; Çırak iş yerinde kaza geçirmesi halinde en geç üç gün içinde kaza tutanağı düzenleyerek SGK ya bildirmek zorundadır. Bu bildirim yapılmaması halinde cezai işlemlerle karşılaşılacağı unutulmamalıdır. Kaza tutanağını bir sureti Mesleki Eğitim Merkezine yazılı dilekçe ekinde verilmesi gerekmektedir.

20 6764 Sayılı Kanun gereği çırak veya öğrenci çalıştıran işyeri sahiplerine devlet katkısı ödenmektedir. Devlet katkısının ödenmesi Bakanlar Kurulu kararı ile uzatıla bilir. 20 kişiden fazla çalışanı bulunan işyerine: Asgari ücretin %30 un 1/3 tutarında 20 kişiden az çalışanı bulunan işyerine : Asgari ücretin %30 un 2/3 tutarında devlet katkısı ödenir. Örnek 1404x30/100=421,2TL 421x1/3=140 TL 1/3 karşılığı 140 TL, 2/3 Karşılığı 280 TL dir.

21 Kalfalık belgesi Ustalık belgesi İşyeri açma belgesi Usta öğreticilik belgesi

22

23

24 Kalfalık-Ustalık belgesi alabilmek için; 1. İlköğretim veya ortaokul mezunları; Mesleki Eğitim Merkezine kayıt olmaları halinde 4 yıl mesleki eğitim alırlar. Haftanın bir veya iki günü teorik eğitim için Meslek Eğitim Merkezine,haftanın diğer günleri işyerinde beceri eğitimine devam ederler. Teorik eğitim 36 hafta,beceri eğitimi on iki aydır.(kanuni izin dahil) Dört yıllık eğitimin üçüncü (11. Sınıf) sonunda merkez tarafından yapılan beceri sınavlarında başarılı olanlar KALFALIK BELGESİ, dördüncü yılın sonunda, merkez tarafından yapılan beceri sınavlarında başarılı olanlar USTALIK BELGESİ alırlar. Ustalık belgesi almış olanlar İstemeleri halinde, merkezden alamadıkları teorik dersleri Açık Liseden tamamlayarak eğitimini aldıkları alan/dal üzerinden MESLEK LİSESİ DİPLOMASI da alabilirler

25 Deklik başvuru şartları: 1. İlköğretim veya ortaokul mezunu olmak yaşını doldurmuş olmak. 3. Meslek dalı üzerinden SGK kaydı bulunmak ve prim ödemesi yapmış olmak (18 yaşı öncesi SGK kaydı ve ödenmiş primler geçerli sayılmaz) Yukarıdaki şartları taşıyanlar Ek-1 formu ile mesleki eğitim merkezine müracaat etmeleri halında, mesleki eğitim merkezi tarafından yapılan kalfalık sınavlarına girerek başarılı olanlara KALFALIK BELGESİ verilir.

26 Meslek/dal üzerinden beş yıllık SGK pirim ödemesi yapmış olanlar. Ek-1 formu ile mesleki eğitim merkezine müracaat etmiş olanları halinde ; Kalfalık belgesi olanlar, ustalık sınavlarına alınırlar. Başarılı olanlara Ustalık Belgesi verilir. Kalfalık belgesi olmayanlar, önce kalfalık sınavlarına alınırlar.başarılı olanlara kalfalık belgesi verilir. İstemeleri halinde sonraki sınav dönemi öncesi müracaatta bulunmaları halinde ustalık sınavlarına alınırlar. Başarılı olanlara ustalık belgesi verilir.

27 Kalfalık ve ustalık için denklik müracaatları yıl boyunca mesleki eğitim merkezlerine yapıla bilir. Ancak Ocak ve mayıs ayları sınav hazırlığı yapılan aylar olduğundan bu aylarda müracaatı bulunanlar bir sonraki sınav döneminde sınava alınırlar. Sınav dönemleri şubat ve haziran aylarıdır

28 MYK nın yetkilendirdiği kurumlardan alınmış üçüncü seviye yeterlilik belgesi sahipleri Ek-1 formu ile meslek eğitim merkezlerine müracaat etmeleri halında kalfalık sınavlarına alınırlar başarılı olanlara kalfalık belgesi verilir. MYK nın yetkilendirdiği kurumlardan alınmış dördüncü seviye yeterlilik belgesi sahipleri Ek-1 formu ile meslek eğitim merkezlerine müracaat etmeleri halında ustalık sınavlarına alınırlar başarılı olanlara ustalık belgesi verilir.

29 Fiili askerlik veya mahkümiyet sırasında,mesleki eğitim kapsamında bulunan bir meslek/dalında kurs almış olanlar,öğrenim kazanımlarını Ek1 formu ile beyan edenler kalfalık sınavlarına alınırlar. Sınavlardan başarılı olanlara kalfalık belgesi verilir. Üçüncü seviye yaygın eğitim kursu bitirme belgesi olanlar veya kurs süresi olarak bu belgeye denk bir süre yaygın eğitim kurs almış olanlar, Ek1 formu ile müracaat etmeleri halinde kalfalık beceri sınavına alınırlar. Başarılı olanlara kalfalık belgesi verilir. Yaygın eğitim kurumlarından dördüncü seviye kurs belgesi almış olanlar Ek1 formu ile müracaat etmeleri halinde ustalık beceri sınavına alınırlar. Başarılı olanlara ustalık belgesi verilir. Mesleki açık lise yüz yüze eğitimi tamladığını belgeleyenler, Ek1 formu ile müracaat etmelere halinde kalfalık beceri sınavına alınırlar.başarılı olmaları halinde kalfalık belgesi verilir.

30 Öğretim yılı ve öncesi Meslek Lisesi Mezunu olanlar,ek-4 formu ile mesleki eğitim merkezine müracaat etmeleri halinde; diplomalarında yazılı mesleği ile ilgili olan (mesleki eğitim kapsamındaki meslek/dal olmak şartı ile) meslek/dallardan birinden bir defaya mahsus ustalık belgesi doğrudan verilir.

31 Birinci sınıf elektrik tesisatçılık yetki belgesi olanlar ile öğretim yılı ve öncesi ikinci sınıf elektrik tesisatçılığı yetki belgesi olanlara doğrudan ustalık belgesi düzenlenir Öğretim yılı sonrası ikinci sınıf elektrik tesisatçılığı yetki belgesi almış olanlar ustalık beceri kursuna alınırlar. Başarılı olanlara ustalık belgesi verilir. Üçüncü sınıf elektrik tesisatçılığı yetki belgesi almış olanlara doğrudan kalfalık belgesi verilir.

32 Ustalık belgesi almış olanlar ile mesleki eğitim kapsamında bulunan meslek/dallarından birinden iki veya dört yıllık mesleki eğitim almış olanlar, mesleki eğitim merkezlerinde açılan 40 saatlik kursa devam ederler. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara usta öğreticilik belgesi verilir.

33

34 Çıraklık ve meslek eğitim ilkeleri (4 Ders saati) İş kalitesi ve maliyet ilişkisi (4 Ders saati) Eğitimde iletişim ve iletişim araçları (4 Ders saati) İş güvenliği (4 Ders saati) Eğitim psikolojisi (3 Ders saati) Atölye ve meslek dersleri öğretim metotları (8 Ders saati) Eğitimde ölçme değerlendirme (3 Ders saati) Meslek analizi ve öğretim programı hazırlama (8 Ders saati) Sınav ve deerlendirme (2 Ders saati) Toplam 40 ders saati

35 Teşekkür ederiz ERZURUM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: KALFALARIN USTALIK EĞİTİMİ: Kalfalık döneminde;

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: KALFALARIN USTALIK EĞİTİMİ: Kalfalık döneminde; ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: 3308 Sayılı kanuna göre en az ilköğretim mezunu olup, Çıraklık sözleşmesi esaslarına göre meslekle ilgili bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını gerçek iş ortamında Öğreten bir eğitim sistemidir.

Detaylı

T.C. BUCAK KAYMAKAMLIĞI BUCAK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BUCAK KAYMAKAMLIĞI BUCAK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 1- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi 4- Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) 5- Vesikalık Fotoğraf (7 Adet) 6- Sigorta İşe Giriş Bildirgesinin

Detaylı

Sorgun Mesleki Eğitim Merkezi

Sorgun Mesleki Eğitim Merkezi 35 SORUDA MESLEKİ EĞİTİM SIKÇA SORULAN SORULAR Soru-1: Mesleki Eğitimden kimler yararlanabilir? Cevap-1: İlköğretim okulunu bitirmiş ve 14 yaşını doldurmuş olanlar, çeşitli sebeplerle örgün eğitim kurumlarına

Detaylı

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA ADI 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul 6-7- 8- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) Vesikalık

Detaylı

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 6-7- 8-

Detaylı

İSTANBUL VALİLİĞİ SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATATÜRK MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

İSTANBUL VALİLİĞİ SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATATÜRK MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI İSTANBUL VALİLİĞİ SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATATÜRK MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIR A NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Çırak Öğrenci

Detaylı

KASTAMONU VALİLİĞİ TOSYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOSYA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

KASTAMONU VALİLİĞİ TOSYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOSYA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI KASTAMONU VALİLİĞİ TOSYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOSYA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIR A NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çırak Öğrenci

Detaylı

BURDUR VALİLİĞİ GÖLHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

BURDUR VALİLİĞİ GÖLHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI BURDUR VALİLİĞİ GÖLHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 1-2- 3- Çırak Öğrenci

Detaylı

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO 1 2 HİZMET ADI Çırak Öğrencilerin Kayıt Kalfaların Ustalık Eğitimi Kayıt T.C HAYRABOLU KAYMAKAMLIĞI CUMHURİYET MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI İSTENEN BELGELER 1- Diploma veya

Detaylı

Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi

Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi 2012 Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi HİZMET STANDARDI Merkezimizden verilmekte olan hizmetlerin erişim zamanını belirten standartlardır. Trabzon TÜRKİYE 07.12.2012 AKÇAABAT MERKEZİ KAMU HİZMETLERİ STANDARDI

Detaylı

Esnaf Odasından Kalfalık Belgem Var

Esnaf Odasından Kalfalık Belgem Var Esnaf Odasından Kalfalık Belgem Var C- Meslek odalarından usulüne göre alınmış olan Kalfalık Belgeleri, 3308 sayılı kanuna göre verilecek olan KALFALIK BELGESİ ile değiştirilir. 1. Meslek Odasından alınmış

Detaylı

DENKLİK İŞLEMLERİ. 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde;

DENKLİK İŞLEMLERİ. 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde; DENKLİK İŞLEMLERİ 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde; A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların

Detaylı

ÇANAKKALE VALİLİĞİ MEHMET PEHLİVAN MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

ÇANAKKALE VALİLİĞİ MEHMET PEHLİVAN MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ÇANAKKALE VALİLİĞİ MEHMET PEHLİVAN MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 1- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi 6- Sigorta

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ 1 Mesleki ve Teknik Eğitimin Amacı Sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 07/09/2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

MERMERCİ VE SÜSLEME TAŞÇISI/MERMER İŞLEMECİSİ

MERMERCİ VE SÜSLEME TAŞÇISI/MERMER İŞLEMECİSİ TANIM Cilalanıp parlatılabilen her türlü taşı çeşitli makine ve teçhizatla kesip tornada işleyen, parlatan süsleme işleri yapan ayrıca inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu mermer tezgahı, denizliği, eşiği

Detaylı

DENKLİK İŞLEMLERİ ve AÇIKLAMALAR

DENKLİK İŞLEMLERİ ve AÇIKLAMALAR MERZİFON MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDEN NASIL BELGE ALINIR. DENKLİK İŞLEMLERİ ve AÇIKLAMALAR Çıraklık ve meslek eğitiminde belge ve diplomaların değerlendirilmesi 02.11.1989 tarih ve 20330 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

MOBİLYA SATIŞ ELEMANI

MOBİLYA SATIŞ ELEMANI TANIM Mobilya satışı yapan işletmelerde ürün ile müşteri arasındaki ilişkiyi sağlayarak satışı gerçekleştiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Müşteriyi karşılar, - Müşteriye ürünlerin

Detaylı

HALI DOKUYUCU (OTOMATİK TEZGAH)

HALI DOKUYUCU (OTOMATİK TEZGAH) TANIM Üzerinde halı ve kilim dokunan tezgahı işleten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - İstenilen desene göre düzenlenmiş tezgaha, makara, bobin veya diğer iplik yumaklarını yerleştirir,

Detaylı

MEYVE VE SEBZE SATIŞ ELEMANI

MEYVE VE SEBZE SATIŞ ELEMANI TANIM Her tür meyve ve sebzenin satışını gerçekleştiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Satışa sunulacak meyve ve sebzeleri teslim alır, mal giriş kayıtlarını tutar ve etiketler,

Detaylı

ŞARKIŞLA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARDI

ŞARKIŞLA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARDI ŞARKIŞLA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARDI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN SÜRESİ TAMAMLANMA (EN GEÇ) 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabulü (En az İlköğretim mezunu olmak) 3.Sağlık

Detaylı

MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA

Detaylı

TARIM ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANI

TARIM ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANI TANIM Bir iş yerinde tarım ürünlerinin (tohum, her türlü tahıl ürünü arpa, yulaf, buğday, çavdar vb. kuru gıda ve bakliyat un, bulgur, pirinç, nohut, kuru fasulye, baharat, kuruyemiş, sıvı ve katı yağlar

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ Mesleki Eğitim Merkezi, piyasanın ihtiyaç duyduğu birçok alanda mesleki eğitim vermekte olup, çıraklık dönemi öğretim programı ile çıraklara; mesleğinin gerektirdiği iş ve işlemleri,

Detaylı

BİLGİSAYAR BAKIM VE ONARIMCISI

BİLGİSAYAR BAKIM VE ONARIMCISI TANIM Bilgisayar ve donanımlarını monte eden, gerekli işletim sistemini yükleyen, meydana gelen arızaları tespit edip, onarımını ve bakımını yapan kişidir. A- GÖREVLER - Bilgisayarın parçalarını birleştirir.

Detaylı

SIHHİ TESİSATÇI/ISITMA VE SIHHİ TESİSATÇI

SIHHİ TESİSATÇI/ISITMA VE SIHHİ TESİSATÇI TANIM Binalarda; su tesisatının (temiz ve atık su), kömür veya güneş enerjisi ile çalışan ısıtma sistemlerinin kurulması, bakım ve onarım işlerini yapan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

ELEKTRİK TESİSATÇISI/ELEKTRİK TESİSATÇISI VE PANO MONTÖRÜ

ELEKTRİK TESİSATÇISI/ELEKTRİK TESİSATÇISI VE PANO MONTÖRÜ TANIM Bina içinde ve dışında, yüksek gerilim tesisatı hariç elektrik tesisatının yapılması, bakımı ve arızalarının giderilmesi işini yapan kişidir. A- GÖREVLER Elektrik tesisatçılarının yetki ve sorumlulukları

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİMİ KANUNU

MESLEKİ EĞİTİMİ KANUNU MESLEKİ EĞİTİMİ KANUNU Kanun Numarası: 3308 Kanun Kabul Tarihi: 05/06/1986 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 19/06/1986 Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 19139 Değişiklik Yapan Kanun No Tarih Resmî Gazete

Detaylı

MESLEK EĞİTİMİ KANUNU (1) (Değişik : 29/06/2001 4702 K/22)

MESLEK EĞİTİMİ KANUNU (1) (Değişik : 29/06/2001 4702 K/22) MESLEK EĞİTİMİ KANUNU (1) (Değişik : 29/06/2001 4702 K/22) Kanun No : 3308 Kabul Tarihi : 5/6/1986 Yayımlandığı R.Gazete Tarih : 19/6/1986 Sayısı : 19139 Değişiklik Yapan Kanun No : Tarih : Resmi Gazete

Detaylı

Kanun No: 4702 - Kabul Tarihi : 29/06/2001 (10/07/2001 gün ve 24458 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.)

Kanun No: 4702 - Kabul Tarihi : 29/06/2001 (10/07/2001 gün ve 24458 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.) YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU, ÇIRAKLIK VE MESLEK EĞİTİMİ KANUNU, İLKÖĞRETİM VE EĞİTİM KANUNU, MİLLÎ EĞİTİM TEMEL KANUNU, ÇIRAKLIK VE MESLEK EĞİTİMİ KANUNU, MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ TEŞKİLÂT VE GÖREVLERİ HAKKINDA

Detaylı

Sağlık tesislerinde hangi yasal düzenlemeye göre mesleki beceri eğitimi yapılmaktadır?

Sağlık tesislerinde hangi yasal düzenlemeye göre mesleki beceri eğitimi yapılmaktadır? SORU 1 Mesleki eğitim nedir? 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 3 üncü maddesinde mesleki eğitim; mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencilerinin beceri eğitimlerini işletmelerde, teorik eğitimlerini

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM KANUNU

MESLEKİ EĞİTİM KANUNU (1) (2) (3) MESLEKİ EĞİTİM KANUNU Kanun Numarası : 3308 Kabul Tarihi : 5/6/1986 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 19/6/1986 Sayı : 19139 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 26 Sayfa : BİRİNCİ KISIM Genel

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM KANUNU

MESLEKİ EĞİTİM KANUNU 6899 MESLEKİ EĞİTİM KANUNU (1) (2) (3) Kanun Numarası : 3308 Kabul Tarihi : 5/6/1986 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 19/6/1986 Sayı : 19139 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 26 BİRİNCİ KISIM Genel

Detaylı

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda uygulanan programlar, Talim ve Terbiye Kurulu nun onayı ile uygulamaya konulmakta olup ortaöğretim

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda uygulanan programlar, Talim ve Terbiye Kurulu nun onayı ile uygulamaya konulmakta olup ortaöğretim Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda uygulanan programlar, Talim ve Terbiye Kurulu nun onayı ile uygulamaya konulmakta olup ortaöğretim seviyesinde hâlen 62 alan ve 226 dalda mesleki eğitim

Detaylı

Aday Çırak ve Çırakların Eğitimi

Aday Çırak ve Çırakların Eğitimi Aday Çırak ve Çırakların Eğitimi Madde 26- Aday çırak ve çırakların teorik ve pratik eğitimleri, birbirini tamamlayacak şekilde plânlanır ve yürütülür. Çıraklık eğitiminin amacına uygun olarak her meslek

Detaylı

RG Sayı:64 7 Temmuz Sayı: 28/1988 ÇIRAKLIK VE MESLEK EĞİTİMİ YASASI

RG Sayı:64 7 Temmuz Sayı: 28/1988 ÇIRAKLIK VE MESLEK EĞİTİMİ YASASI RG Sayı:64 7 Temmuz 1988 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi'nin 24 Haziran,1988 tarihli birleşiminde kabul olunan "Çıraklık ve Meslek Eğitimi Yasası", Anayasa'nın 94 (1) maddesi gereğince,

Detaylı

MESLEKÎ eğitim KANUNU (1)(2)(3)

MESLEKÎ eğitim KANUNU (1)(2)(3) MESLEKÎ eğitim KANUNU (1)(2)(3) Kanun Numarası : 3308 Kabul Tarihi : 5.6.1986 Resmî Gazete : 19.6.1986 / 19139 Ek ve Değişiklikler: 1) K.No: 3525 / 2.3.1989 (8.3.1989 / 20102 RG) 2) K.No: 3824 / 25.6.1992

Detaylı

BAKIM VE ONARIM ELEKTRİKÇİSİ/ENDÜSTRİYEL BAKIM VE ONARIMCISI

BAKIM VE ONARIM ELEKTRİKÇİSİ/ENDÜSTRİYEL BAKIM VE ONARIMCISI TANIM Her türlü sanayi kuruluşlarında, inşaat alanlarında, meskenlerde, diğer kurum ve kuruluşlarda elektrikli tesisat ve teçhizatın bakım ve onarımını yapan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

T.C. KUMLUCA KAYMAKAMLIĞI KUMLUCA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

T.C. KUMLUCA KAYMAKAMLIĞI KUMLUCA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ADI 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 6-7- 8- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası) Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) Vesikalık

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Meslekî ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesine İlişkin Kanuni Düzenlemeler Hazırlayanlar Eda ELİAÇIK Korkut KOÇAK Mehmet ÇİÇEK Ocak 2016

Detaylı

SU VE DENİZ ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANI

SU VE DENİZ ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANI TANIM Su ve deniz ürünlerinin satıldığı işyerlerinde ürünleri müşteriye sunan ve satışını yapan kişidir. A- GÖREVLER - Su ve deniz ürünlerinin besin değerleri bozulmadan veya canlılığını yitirmeden saklanması

Detaylı

ÇİÇEKÇİ/ÇİÇEK DÜZENLEMECİSİ

ÇİÇEKÇİ/ÇİÇEK DÜZENLEMECİSİ TANIM Kesme çiçek ve iç mekan süs bitkilerinin temini, düzenlenmesi, sunumu ve satışına ilişkin işlemleri yapan kişidir. A GÖREVLER - Malzeme ihtiyacını belirler, - Çiçeklerin ve malzemelerin alınacağı

Detaylı

MESLEKÎ EĞİTİM KANUNU (1)(2)(3) Kanunun 22 nci maddesi ile MESLEKİ EĞİTİM KANUNU olarak değiştirilmiş ve metne işlenmiştir.

MESLEKÎ EĞİTİM KANUNU (1)(2)(3) Kanunun 22 nci maddesi ile MESLEKİ EĞİTİM KANUNU olarak değiştirilmiş ve metne işlenmiştir. MESLEKÎ EĞİTİM KANUNU (1)(2)(3) (1) Bu Kanunun adı; ÇIRAKLIK VE MESLEK EĞİTİMİ KANUNU iken, 29/6/2001 tarihli ve 4702 sayılı Kanunun 22 nci maddesi ile MESLEKİ EĞİTİM KANUNU olarak değiştirilmiş ve metne

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. 4. 5. 6. ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞ 2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Eğitim-Öğretim Kurumlarındaki

Detaylı

ERKEK TERZİSİ. TANIM Müşterinin isteklerine göre; takım elbise, gömlek, palto, kostüm ve benzeri giyim eşyasını diken, değiştiren, onaran kişidir.

ERKEK TERZİSİ. TANIM Müşterinin isteklerine göre; takım elbise, gömlek, palto, kostüm ve benzeri giyim eşyasını diken, değiştiren, onaran kişidir. TANIM Müşterinin isteklerine göre; takım elbise, gömlek, palto, kostüm ve benzeri giyim eşyasını diken, değiştiren, onaran kişidir. A- GÖREVLER - Müşterinin beden ölçülerini alır, - Müşterinin beğendiği

Detaylı

MOBİLYA İMALATÇISI/MOBİLYACI

MOBİLYA İMALATÇISI/MOBİLYACI TANIM Ağaç ve ağaç ürünlerini kullanarak masa, koltuk, sehpa, sandalye, dolap gibi eşyalar ile, bina içi dekorasyonunda yer alan ve ağaç vb. malzemeden oluşan sabit ve hareketli mobilyaları iş resmine

Detaylı

RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2018 EYLÜL 01 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 03-14 Eylül 2018 02 Mesleki Eğitim Merkezi Güz Dönemi Sınavlar öncesi

Detaylı

TORNACI TANIM A- GÖREVLER

TORNACI TANIM A- GÖREVLER TANIM Torna tezgahına bağlanan ve tezgahın ekseni etrafında dönen makine parçası üzerinde, bu eksene dik veya eğik olarak çeşitli metal ya da benzeri parçaları uygun görülen bir kesici yardımıyla işleyen

Detaylı

ELEKTRİK TESİSATÇILARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ELEKTRİK TESİSATÇILARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 08.08.1983 Resmi Gazete Sayısı: 18129 ELEKTRİK TESİSATÇILARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç : Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik tesislerinin çalışacakların

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI, DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI, DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI, DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2015-2016 EĞITIM ÖĞRETIM YILI ÖĞRETMENLERIN GÖREVE BAŞLAMASI 01 Eylül 2015 Salı 2 Örgün Eğitim Kurumlarındaki

Detaylı

OTO YEDEK PARÇA SATIŞ ELEMANI

OTO YEDEK PARÇA SATIŞ ELEMANI TANIM Oto yedek parça satışı yapan işletmelerde ürün ile müşteri arasındaki ilişkiyi sağlayarak satışı gerçekleştiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Yedek parçaları oto marka

Detaylı

BETONARME DEMİRCİSİ TANIM

BETONARME DEMİRCİSİ TANIM TANIM İnşaatın binayı taşıyan kısımlarında kullanılan ve beton malzemenin içinde yer alan demirleri şartname veya projeye uygun olarak kesip, büken, şekil veren ve beton kalıplar içine yerleştiren kişidir.

Detaylı

MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 Örgün Eğitim Kurumlarında (Okul öncesi ve İlköğretim kurumları hariç) 2013-2014 öğretim yılı Öğrenci kayıtları: a) Sınavsız öğrenci alan Ortaöğretim Kurumlarının 9. sınıflarına öğrencilerin tercihlerini

Detaylı

ÇIRAKLARIN EĞİTİMİ. Çıraklık eğitimine kayıt işlemi için çıraklardan aşağıdaki belgeler istenir:

ÇIRAKLARIN EĞİTİMİ. Çıraklık eğitimine kayıt işlemi için çıraklardan aşağıdaki belgeler istenir: ÇIRAKLARIN EĞİTİMİ A. ÇIRAKLIK EĞİTİMİNE KATILABİLME İlköğretim okulunu bitirmiş ve çeşitli sebeplerle örgün eğitim kurumlarına devam etmeyip çıraklık sistemiyle bir meslek kazanmak isteyen gençler çıraklık

Detaylı

10- seçmeli derslerden muaf tutulacaktır Temmuz 31 Ekim

10- seçmeli derslerden muaf tutulacaktır Temmuz 31 Ekim MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI, DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGENİN UYGULANMASINA DAİR AÇIKLAMALAR 1- Yönerge kapsamında başvuru

Detaylı

Çalışma hakkı Anayasal haklarımızdan biridir. Ancak ; Onbeş yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılması yasaktır.

Çalışma hakkı Anayasal haklarımızdan biridir. Ancak ; Onbeş yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılması yasaktır. İstanbul, 16.04.2008 ÇOCUKLARIN ÇALIŞTIRILMA YAŞI TBMM de halen görüşülmekte olan yeni sosyal güvenlik reformu yasası çalışanların kafasında önemli sorulara işaret etmektedir. Amacı mali olarak sürdürülebilir

Detaylı

1. Bu Tüzük, "Çıraklık Sözleşmesi Yapılacak İşyerlerinin Seçimi, Özellikleri ve Sözleşme Esasları Tüzüğü" olarak isimlendirilir.

1. Bu Tüzük, Çıraklık Sözleşmesi Yapılacak İşyerlerinin Seçimi, Özellikleri ve Sözleşme Esasları Tüzüğü olarak isimlendirilir. ÇIRAKLIK VE MESLEK EĞİTİMİ YASASI (28/1988 Sayılı Yasa) Madde 10 (5) Altında Tüzük R.G.19 A.E.81 23.2.1989 Kısa İsim Tefsir Kapsam Amaç İş alanlarını saptama ve kapsama alma İşyeri özellikleri İşverenin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ARASINDA YAPILAN İSTİHDAM İÇİN MESLEKÎ EĞİTİM PROJESİ (İMEP) İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ARASINDA YAPILAN İSTİHDAM İÇİN MESLEKÎ EĞİTİM PROJESİ (İMEP) İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ARASINDA YAPILAN İSTİHDAM İÇİN MESLEKÎ EĞİTİM PROJESİ (İMEP) İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ 6 Ocak 2009 1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL/KURUM HİZMET STANDARTLARI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL/KURUM HİZMET STANDARTLARI T.C. MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL/KURUM HİZMET STANDARTLARI Sıra Kurum Adı Sayı 1 Anadolu Lisesi 7 2 Anaokulu 6 3 Görme Engelliler İlkokulu 5 4 Halk Eğitimi Merkezi 10 5 İlkokul 11 6 Mesleki Eğitim Merkezi

Detaylı

BETON VE BETONARME KALIPÇISI

BETON VE BETONARME KALIPÇISI TANIM Beton dökmek için ahşap, plastik veya metalden kalıplar hazırlayan, kalıpları inşaat alanında projeye uygun yerlere yerleştirerek, betonu kalıba döken kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

AHŞAP DOĞRAMACI VE KAPLAMACI

AHŞAP DOĞRAMACI VE KAPLAMACI TANIM Ahşap malzeme ve kaplama kullanarak bina ve inşaatların iç ve dış aksamlarını ahşap malzemeler ile kaplayan; sahne ve stüdyoların, gemilerin, kayıkların, uçakların, kamyonların, karoserlerin vb.

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2 3 4 Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında 2012-2013 Öğretim Yılı Öğrenci Kayıtları: a) Başvurular 11-22 Haziran 2012 b) Seçici komisyon tarafından kayıtları yapılacak çocukların tespiti 25 Haziran 2012 c)

Detaylı

SIRA NO Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Liseler ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Öğretmenlerin Göreve Başlaması

SIRA NO Eğitim Öğretim Yılı Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Liseler ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Öğretmenlerin Göreve Başlaması T.C. DÜZCE VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULÖNCESİ, İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSELER ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1 2013-2014

Detaylı

DĠġ PROTEZCĠLĠĞĠ DALINDA KALFALIK BELGESĠ SAHĠPLERĠNE DĠġ PROTEZ TEKNĠSYENLĠĞĠ MESLEK BELGESĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK

DĠġ PROTEZCĠLĠĞĠ DALINDA KALFALIK BELGESĠ SAHĠPLERĠNE DĠġ PROTEZ TEKNĠSYENLĠĞĠ MESLEK BELGESĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK DĠġ PROTEZCĠLĠĞĠ DALINDA KALFALIK BELGESĠ SAHĠPLERĠNE DĠġ PROTEZ TEKNĠSYENLĠĞĠ MESLEK BELGESĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK DiĢ Protezciliği Dalında Kalfalık Belgesi Sahiplerine DiĢ Protez Teknisyenliği

Detaylı

AMASYA ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

AMASYA ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ AMASYA ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 Özel Okulların Yıllık Çalışma Takvimlerini Onaylamak Üzere Bağlı Bulundukları İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Göndermeleri 01 Ağustos 2017-31

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM KANUNU (1)(2)(3)(4)

MESLEKİ EĞİTİM KANUNU (1)(2)(3)(4) 6899 MESLEKİ EĞİTİM KANUNU (1)(2)(3)(4) Kanun Numarası : 3308 Kabul Tarihi : 5/6/1986 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 19/6/1986 Sayı : 19139 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 26 BİRİNCİ KISIM Genel

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ VİZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞME FORMU

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ VİZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞME FORMU ÖĞRENCİNİN Fakülte/Yüksekokul/MYO Adı Kayıtlı Olduğu Program T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta Adresi İkamet Adresi STAJ YAPILAN İŞLETMENİN Adı Adresi Üretim/Hizmet Alanı Çalışan

Detaylı

DİZGİCİ/BASKI ÖNCESİ İŞLEMCİSİ

DİZGİCİ/BASKI ÖNCESİ İŞLEMCİSİ TANIM Basılarak çoğaltılmak üzere matbaaya gelen bir orijinali (kitap, dergi, katalog, afiş, broşür, takvim vb.) sıcak dizgi veya foto dizgi (masa üstü yayıncılık) ile düzenleyen kişidir. A- GÖREVLER -

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ Genel Hükümler MADDE 1 - (1) Bu sözleşme 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve teknik eğitim yapan program öğrencilerinin işletmelerde

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1. 2. 3. a) Mesleki Eğitim Çalışmaları ve Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı(Örgün ve

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ Genel Hükümler MADDE 1 - (1) Bu sözleşme 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve teknik eğitim yapan

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. YAPILACAK İŞ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. ÇALIŞMA KONULARI Mesleki Eğitim Çalışmaları ve Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı(Örgün ve Yaygın Eğitim

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2017-2018 Sene Başı Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı 24 Ağustos

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ a) Ortaöğretim Kurumları Zümre Başkanlarının 02 Eylül 2013 Pazartesi 1 b) Orta Öğretim Kurumları Zümre Toplantıları ve Yıllık Planların Hazırlanması 03-08 Eylül 2013 tarihleri arasında c) Orta Öğretim

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi. Ağustos 2015 Kırşehir

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi. Ağustos 2015 Kırşehir T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Ağustos 2015 Kırşehir 1 T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü İlgi : M.E.B.Ortaöğretim Genel

Detaylı

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017 TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017 1 Gündem Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekler ile ilgili Mevzuat Ulusal Yeterlilik Sistemi

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ a) Ortaöğretim Kurumları Zümre Başkanlarının 02 Eylül 2013 Pazartesi 1 b) Orta Öğretim Kurumları Zümre Toplantıları ve Yıllık Planların Hazırlanması 03-08 Eylül 2013 tarihleri arasında c) Orta Öğretim

Detaylı

DENETLEME VE DANIŞMANLIK GRUPLARININ KURULMASI VE PRATİK EĞİTİMİN VERİLECEĞİ İŞYERLERİNİN DENETİMİNE İLİŞKİN YÖNERGE I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

DENETLEME VE DANIŞMANLIK GRUPLARININ KURULMASI VE PRATİK EĞİTİMİN VERİLECEĞİ İŞYERLERİNİN DENETİMİNE İLİŞKİN YÖNERGE I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER DENETLEME VE DANIŞMANLIK GRUPLARININ KURULMASI VE PRATİK EĞİTİMİN VERİLECEĞİ İŞYERLERİNİN DENETİMİNE İLİŞKİN YÖNERGE I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, 3308 sayılı Mesleki Eğitim

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU (FORM 3) 1.NÜSHA

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU (FORM 3) 1.NÜSHA İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU (FORM 3) 1.NÜSHA T.C. İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİİTİM SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah

Detaylı

SOĞUTMACI VE HAVALANDIRMACI (İKLİMLENDİRME)

SOĞUTMACI VE HAVALANDIRMACI (İKLİMLENDİRME) TANIM Çeşitli gıda ve sanayi ürünlerinin uygun ortamlarda özelliklerini yitirmeden saklanması amacıyla kullanılan soğutma sistemleri ile binalardaki ısıtma ve soğutma sistemlerinin üretim montaj, bakım

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. 4. 5. 6. YAPILACAK İŞ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı öğretmenlerin göreve başlaması 2013 2014 Öğretim Yılı Eğitim Bölgelerinde

Detaylı

I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER ELEKTRİK TESİSATÇILARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmî Gazete : 8.8.1983/18129 Tebliğler Dergisi : 29.8.1983/2146 Ek ve Değişiklikler: 1) 17.3.1984/18344 RG 2) 4.9.1987/19564 RG 3) 11.11.1989/20339 RG I. BÖLÜM

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1/7 Güncelleme Tarihi: 31/08/2016 Sıra 1 Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu 25

Detaylı

T.C İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S. NO FAALİYETİN ADI TARİHİ a) Ortaöğretim Kurumları 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Sorumluluk Sınavı Öncesi Öğretmenler Kurulu,Zümre Başkanları 05 Eylül 2011 Pazartesi Seçimi ve Zümre Başkanları 1 b)ortaöğretim

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2016-2017 EĞITIM ÖĞRETIM YILI ÖĞRETMENLERIN GÖREVE BAŞLAMASI 2 Halk Eğitim Merkezlerinde Görevli Öğretmenlerin

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM / STAJ SÖZLEŞMESİ

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM / STAJ SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN Soyadı T.C Kimlik No Baba T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM / STAJ SÖZLEŞMESİ Kayıtlı olduğu Okul/Kurumun Okul Numarası Sınıfı - Şubesi Ana Doğum Yeri Doğum Tarihi (Gün/Ay/Yıl)

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği (1.Kısım) * WEB Sayfalarının izlenmesi için bölümlere ayrılmıştır. Orijinalinde buradaki gibi kısımlar yoktur.

Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği (1.Kısım) * WEB Sayfalarının izlenmesi için bölümlere ayrılmıştır. Orijinalinde buradaki gibi kısımlar yoktur. Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği (1.Kısım) * WEB Sayfalarının izlenmesi için bölümlere ayrılmıştır. Orijinalinde buradaki gibi kısımlar yoktur.* Resmi Gazete : 03.07.2002 Çarşamba,Sayı: 24804 (Asıl)

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 Millî Eğitim Bakanlığından: YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 7/9/2013

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin Mesleki

Detaylı

VİTRİN KUYUMCUSU TANIM

VİTRİN KUYUMCUSU TANIM TANIM Değerli maden ve taşlardan oluşan takı ve süs eşyalarının vitrinde estetik bir zevke göre düzenlenmesini yapan ve satış faaliyetlerini yürüten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

T.C İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S. NO FAALİYETİN ADI TARİHİ a) Ortaöğretim Kurumları 2010-2011 Eğitim Öğretim Sorumluluk 26 Ağustos 2010 Perşembe Sınavı Öncesi Öğretmenler Kurulu 1 b) Ortaöğretim

Detaylı

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2018 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Kasım Mart Şubat Sıra No 1 2 3 FAALİYET Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ 1.NÜSHA

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ 1.NÜSHA İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ 1.NÜSHA İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah Adresi STAJ

Detaylı

a) (Değişik bent: 20/03/2009-27175 S.R.G Yön/1.mad.) Mesleki Eğitim Kurulunun kuruluş ve işleyişi,

a) (Değişik bent: 20/03/2009-27175 S.R.G Yön/1.mad.) Mesleki Eğitim Kurulunun kuruluş ve işleyişi, MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 03/07/2002 Resmi Gazete Sayısı: 24804 Milli Eğitim Bakanlığından: BİRİNCİ KISIM : Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

FOTOĞRAFÇI TANIM. Fotoğraf makinesiyle varlıkların görüntüsünü filme kaydeden ve görüntülerin karta basımını yapan kişidir.

FOTOĞRAFÇI TANIM. Fotoğraf makinesiyle varlıkların görüntüsünü filme kaydeden ve görüntülerin karta basımını yapan kişidir. TANIM Fotoğraf makinesiyle varlıkların görüntüsünü filme kaydeden ve görüntülerin karta basımını yapan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Fotoğraf makinesini hazırlar, - Müşterinin

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEMECİ/MODELCİ TANIM Model oluşturmak üzere döküm yolu ile elde edilmesi gereken makine parçalarının, kalıplama tekniklerine ve döküm esaslarına uygun olarak ağaç,

Detaylı

3308 SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU İşletmelerde Meslek Eğitimi

3308 SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU İşletmelerde Meslek Eğitimi 3308 SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU İşletmelerde Meslek Eğitimi Ek-1 Madde 18 (Değişik : 29/6/2001-4702/13 md.) (Değişik : 2/12/2016-6764/41 md.) On ve daha fazla personel çalıştıran işletmeler, çalıştırdıkları

Detaylı