RUSAG ÇOCUK ve ERGEN POLİTİKALARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RUSAG ÇOCUK ve ERGEN POLİTİKALARI"

Transkript

1 RUSAG ÇOCUK ve ERGEN POLİTİKALARI 1. RUSAG ın çocuk ve ergen çalışmaları, 0-18 yaş arası çocuk ve çocukla ilgili olan aile yaşantısını ve çocuklarla bağı kişileri kapsar. 2. RUSAG çocukların fiziksel, zihinsel, ahlaki ve kişilik gelişimini destekleyici çalışmalar üretir ve yürütür 3. RUSAG, BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşme de yer alan hakları tanır, yaşama ve gelişime hakkı, çocuğun yüksek yararının gözetilmesi, ayrımcılık gözetmeme ilkelerini esas alarak çalışmalarını sürdürür. 4. RUSAG, çocukların sağlıklı gelişimlerini etkileyecek ailevi ve çevresel tüm alanlarda çalışma üretir ve yürütür. 5. RUSAG çocuklar ve aileleri tarafından sahip olunan tüm toplumsal, dini ve vicdani değerlere saygı duyar ve bu değerlere eşit mesafededir. 6. RUSAG çocuk sahibi olan aileleri ve çocuklarla bağı olan tüm kişi, kurum ve kuruluşları (öğretmenler, sağlık çalışanları, milli eğitim bakanlığı vb.), çocukların sağlıklı gelişimini sağlamak amacıyla destekler. 7. RUSAG çalışmalarında vatandaşlık statüsü dikkate alınmaz. 8. RUSAG ın tüm çalışmalarında, hak temellilik, özel hayatın gizliliğine saygı, engelli erişimine uygunluk kriterleri en üst düzeyde uygulanır. 9. RUSAG çalışmalarında sosyal sınıf ayrımı yapılmaz. Tüm çocuklara çalışmalarda fırsat eşitliği sağlanır. 10. RUSAG çocukların fiziksel, zihinsel ahlaki ve kişilik gelişimini tehdit eden tüm durumların ve hak ihlallerinin karşısındadır. Demokratik ve hukuki çerçevede tepki gösterir. 11. RUSAG, çocukların yüksek yararını gözeterek diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapar.

2 RUSAG KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET POLİTİKALARI 1. RUSAG benimsediği saygı ve tarafsızlık değerlerinden hareketle, din, dil ırk, etnik grup, cinsiyet ve cinsel yönelime karşı yapılan her türlü ayrımcılığı ve şiddeti reddeder. 2. RUSAG ta görev alacak kişilerin ve düzenlenen etkinliklerdeki konuşmacıların ayrımcılık ve nefret söyleminden kaçınması şartı aranır. 3. RUSAG ın kurduğu ilişki ve iletişim örüntülerinde kullandığı dil, belirli bir cinsiyeti üstün veya aşağı olarak kabul etmemeyi temel alır. 4. RUSAG, kullandığı görsellerde ve sosyal ağ paylaşımlarında kadın ve erkeğin eşit temsil edilmesini sağlar. 5. Kullanılan görsellerde ve sözel metinlerde geleneksel cinsiyet rollerini pekiştirecek içeriklere yer verilmez. 6. RUSAG, cinsiyetlerin fiziksel özelliklerini ön plana çıkarmaktan kaçınarak kişileri cinsel veya şiddet objesi olarak metalaştırmayı reddeder. 7. RUSAG kişilerin cinsiyet ve cinsel yönelimlerine göre hizmete erişim haklarını kısıtlamaz, tüm kişilere eşit erişim hakkı tanır. 8. RUSAG düzenlediği seminer, panel, söyleşi gibi etkinliklerde kadın ve erkek konuşmacılara eşit süre ve söz hakkı tanır. 9. Kişiler cinsiyet ve cinsel yönelimlerinden bağımsız olarak eşit söz hakkına sahiptir 10. RUSAG, düzenlediği etkinliklerde kadınlara sadece sunucu veya moderatör rollerini biçmez.

3 RUSAG EĞİTİM POLİTİKALARI 1. RUSAG, vizyon ve misyonuna uygun olarak; ruh sağlığı alanındaki uzman ve uzman adaylarına yönelik ücretsiz eğitimleri organize etmek ve düzenlenmesini sağlamaktan sorumludur. 2. RUSAG, eğitimlerin asil ve yedek listelerinin oluşturulmasında adil ve eşit bir yol izler. Açık, şeffaf bir politika izlemeye ve hesap verilebilirliğe önem verir. 3. RUSAG, sürdürülebilir, üyelerin ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda eğitimler düzenler. 4. RUSAG işbirliğine önem verir; derneğin kendi aylık eğitimleri dışında diğer kurumların talepleri doğrultusunda uygun hedef kitleye yönelik eğitimler düzenler. 5. RUSAG, eğitimlerinde her türlü ayrımcı politikayı reddeder; din, dil, ırk, etnik grup, cinsiyete ve cinsel yönelim ayrımı gözetmeksizin herkesin eğitimlerde bulunma hakkı vardır. 6. RUSAG, ayrımcı tavır ve nefret söylemlerini savunan kişilerle eğitimlerinde işbirliği yapmaz. 7. Dernekte eğitim verecek olan uzmanların insan haklarına saygılı ve her türlü ayrımcılıktan uzak olması şartı aranır. 8. RUSAG, kullandığı eğitim materyallerinde ekolojik sisteme zarar verecek durumlardan kaçınır; geri dönüşümü olmayan materyaller kullanılmaz, kullandığı materyallerde ihtiyaçtan fazla materyal tahsis edilmez, eğitimcinin onayı dahilinde sunumlar kağıt baskı yerine dijital ortamdan gönderilir, eğitim sonunda eğitimcilere çiçek, plaket gibi doğaya geri dönüşümü olmayan hediyeler verilmez; eğitimci adına hediye fidan dikilir.

4 RUSAG GÖNÜLLÜLÜK POLİTİKALARI 1. RUSAG, gönüllülerin çalışmalarında mümkün olan en iyi koşulları sağlar. 2. RUSAG ın yaptığı faaliyetlerde, gönüllüleri görevlendirme, gönüllülerin sorumlulukları ve çağrılmaları gönüllü koordinatörü tarafından yapılır. 3. Gönüllüler arası koordinasyonu gönüllü koordinatörü derneğin diğer birimleriyle işbirliği kurarak sağlar. 4. Gönüllüler, dernek adına hiçbir evraka imza atamaz, mali sorumluluk alamaz, basına açıklama yapamaz. 5. RUSAG faaliyetlerinde gönüllüler, çalışma koşulları, mesleklerine göre faydalı olacakları alanlara yönlendirilir, seçim hakkı gönüllüye aittir. 6. Gönüllüler derneğin ilke ve amaçlarını benimser, bu ilke ve amaçları uygular. 7. RUSAG, nefret ve ayrımcılık söylemlerinde bulunan ve bu tutumu savunan gönüllülerin gönüllüğüne son verme hakkına sahiptir. 8. RUSAG, gönüllü seçimlerinde dernek değerlerine uygun davranır. 9. RUSAG ta gönüllü her birey, derneğin misyon, vizyon, faaliyet alanı, organizasyon yapısı ve birimlerin anlatıldığı bir oryantasyondan geçer. 10. RUSAG gönüllüleriyle, derneğin ve gönüllülerin çift taraflı sorumluluk ve ilkelerin belirtildiği gönüllü taahhütnamesi imzalar.

5 RUSAG İŞE ALIM POLİTİKALARI 1. RUSAG, işe alım sürecinde başvurular için cağrı yapar. 2. RUSAG işe alım çağrılarında başvuru için son tarih, başvuru şekli, başvurunun nasıl ve nereye olacağı, iş tanımı ve aranan özellikleri açıkça belirtir. 3. RUSAG, çağrıda belirtilen süre dahilinde gelen her başvuruyu değerlendirir. 4. RUSAG, işe alımlarda fırsat eşitliği ilkesini gözetir. 5. RUSAG, verilen referansların doğru ve ispatlanabilir olmasını bekler. 6. RUSAG, başvuruları değerlendirirken din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim ayrımı yapmaz. 7. RUSAG başvuruları değerlendirdikten sonra her başvuruya mail yoluyla olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapar. 8. RUSAG ta başarılı olan her çalışan, başarısını devam ettirdiği sürece en üst kademeye kadar yükselme şansına sahiptir. 9. En doğru yerleştirmenin yapılabilmesi için pozisyonlar bazında belirlenmiş kriterler ve metodlar kullanılır. 10. RUSAG, sürekli gelişimi destekler. 11. Motive edici bir çalışma ortamının oluşturulmasını sağlar. 12. RUSAG, iş yerinde her türlü şiddete ve mobbinge karşıdır.

6 RUSAG SATIN ALMA POLİTİKALARI 1. Satın alma faaliyetleri derneğin şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesine uygun olarak gerçekleştirilir 2. RUSAG ürün ya da hizmet satın alırken; talep, piyasa araştırması, satın alma, ödeme zinciri dahilinde sistematik bir şekilde satın alma sürecini gerçekleştirir. 3. RUSAG ın birimlerinin YK onayı olmadan alabileceği ürün ve hizmetlerdeki üst limit 20 TL dir. 4. Üst limiti geçen onaylanmamış ürün ve hizmet alımlarında, taleplerin alım süreci başlatılamaz. 5. RUSAG 5000 TL nin üzerindeki alımlar için en az 3 teklifle ihaleyle karar verir. 6. Teklif verebilecek 3 firmanın olmadığı durumlarda gerekçe yazılı olarak açıklanır. 7. Satın alma esaslarına göre, dernek yönetim kurulu satın alma işlemlerinde tedarikçi olarak faaliyette bulunamaz. 8. Hizmet alımlarının kabulü, hizmet alan birim tarafından yapılır. Hizmet kabulü yapılmamış faturalar için ödeme yapılamaz. Bu faturaların sorumluluğu hizmet alan birime aittir. 9. Teslim alınmamış ürün ya da kabulü yapılmamış hizmet için fatura teslim alınmaz. 10. RUSAG yolsuzluk ve rüşveti önlemek amacıyla 50 TL nin altı olan ve 24 saat içinde tüketilebilecek ürünleri hediye olarak kabul eder. 11. RUSAG, geri dönüşümü sağlanabilen materyallerin satın alınmasına önem verir. Bu sebeple, materyallerin çevre bilincine sahip olan yerlerden alınmasına özen gösterilir. 12. RUSAG, hizmet alımı durumlarında ayrımcı ve nefret söylemlerini savunan kişi, kurum ya da kuruluşlardan hizmet almaz.

7 RUSAG ÇEVRE POLİTİKALARI 1. RUSAG, çevreyle ilgili oluşturulan tüm ulusal ve uluslararası yasal mevzuat ve diğer yükümlülüklere uyar. 2. RUSAG, doğal çevreyi ve tüm biyolojik çeşitliliği korur ve bunlara saygı gösterir. 3. RUSAG, atık üretimini en aza indirir; atıkları yeniden kullanır, geri dönüştürür ve bilinçli bir şekilde bertaraf eder; kâğıt, doğalgaz, elektrik enerjisi, su gibi kaynakların tüketiminde tasarrufa gider. 4. RUSAG, destek faaliyetlerinde enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarır. 5. RUSAG, kaynakların verimli ve bilinçli bir şekilde kullanımını en üst düzeye çıkarır. 6. RUSAG, faaliyetleri süresince ve bitimi sonrasında kullanım alanlarını temiz tutar.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır. Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Ray Sigorta A.Ş. temel değerlerini; Biz Aileyiz, Dürüstüz, Etik değerlere saygılıyız, Adiliz, Şeffaf ve Paylaşımcıyız, Birlikte güçlüyüz, Yaratıcı ve Üretkeniz, İnsana değer

Detaylı

GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI

GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI GÖLTAŞ Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Şirket) İş Etiği Kuralları, şirketin temel davranış ilkelerini kapsamaktadır. İş etiği kuralları, bir şirket

Detaylı

Öncü Okul Yöneticileri Derneği ETİK OKUL DEĞERLENDİRME FORMU Uygulama Rehberi ve Puanlama Anahtarı

Öncü Okul Yöneticileri Derneği ETİK OKUL DEĞERLENDİRME FORMU Uygulama Rehberi ve Puanlama Anahtarı Uygulama Rehberi Öncü Okul Yöneticileri Derneği ETİK OKUL DEĞERLENDİRME FORMU Uygulama Rehberi ve Puanlama Anahtarı Etik Okul Değerlendirme Formu 6 bölümden oluşur: A) Eğitim-Öğretim (20 puan) B) Eğitimciler

Detaylı

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir dilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve şirket dışı yayınlarda

Detaylı

BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ

BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ Yukarıdaki sorulara olumlu yanıt verilemiyorsa rehberlik alana kadar karar alınmamalı ve eylemde bulunulmamalıdır.

Detaylı

ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ TEİD YÖNETİM İLKELERİ

ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ TEİD YÖNETİM İLKELERİ ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ TEİD YÖNETİM İLKELERİ ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ TEİD YÖNETİM İLKELERİ 2 TEMEL İLKELERİMİZ 3 Misyonumuz 3 Vizyonumuz 3 Amacımız 3 Değerlerimiz 3 ETİK KURALLARIMIZ 6 Faaliyet alanımız

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 01/12/2015 Toplantı Sayısı : 425 Karar Sayısı : 3595 3595- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Çalışanlarının Etik Değerler

Detaylı

1. Belli bir toplumun belli bir döneminde, bireysel ve toplumsal davranış kurallarını belirleyen ve inceleyen bilim tanımı aşağıdakilerden hangisine

1. Belli bir toplumun belli bir döneminde, bireysel ve toplumsal davranış kurallarını belirleyen ve inceleyen bilim tanımı aşağıdakilerden hangisine TEST 1 1. Belli bir toplumun belli bir döneminde, bireysel ve toplumsal davranış kurallarını belirleyen ve inceleyen bilim tanımı aşağıdakilerden hangisine aittir? A) Ahlak B) Meslek Ahlakı C) Etik D)

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI

SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI Onaylayan : Formplast Yönetim Kurulu Onay Tarihi : 04.05.2017 Sayfa 1 / 5 Sosyal Sorumluluk Politikamız Bu politika Formplast ın, kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerimizi ve

Detaylı

ETİK KURALLAR EL KİTABI

ETİK KURALLAR EL KİTABI ETİK KURALLAR EL KİTABI Onaylayan : Formplast Yönetim Kurulu Onay Tarihi : 04.05.2017 Sayfa 1 / 5 - İş Etiği El Kitabı, Çalışanların şirket etik kurallarına uygun hareket etmelerinde yön göstermek, şirketin

Detaylı

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI İÇİNDEKİLER I. PETKİM ÇALIŞAN ETİK KURALLARI A. Doğruluk, Dürüstlük B. Gizlilik C. Kişisel Fayda Sağlamama D. Sorumluluklarım 1. Yasal Sorumluluklarım 2. Müşterilerimize Karşı Sorumluluklarım 3. Çalışma

Detaylı

Araştırma Etiği İlkeleri

Araştırma Etiği İlkeleri Araştırma Etiği İlkeleri 1. Araştırmada kullanılan veriler ve elde edilen sonuçlar çarpıtılamaz. Elde edilmemiş sonuçlar araştırma sonuçlarıymış gibi gösterilemez. 2. Araştırmacılar; çalışmalarında yasa

Detaylı

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ETİK KURALLAR VE KURUMSAL SORUMLULUK Doğuş Otomotiv Etik Kuralları, imzalamış olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), kurumsal sosyal sorumluluk politikaları ve şirket

Detaylı

TEDARİKÇİ TÜZÜĞÜ 1. GEÇİNMEYE YETECEK ÜCRETLER ÖDENİR. 1.1 Standart bir çalışma haftası için ödenen ücretler ve yardımlar

TEDARİKÇİ TÜZÜĞÜ 1. GEÇİNMEYE YETECEK ÜCRETLER ÖDENİR. 1.1 Standart bir çalışma haftası için ödenen ücretler ve yardımlar Bu Tüzük mümkün olan yerlerde üzerine çıkılması gereken minimum standartları sunmaktadır. Uygularken, tedarikçiler ulusal kanunlar ve yürürlükteki diğer kanunlara uyumlu olmalıdır; kanunların hükümleri

Detaylı

T.C BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KURALLARI KURALLARIMIZ

T.C BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KURALLARI KURALLARIMIZ T.C BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KURALLARI KURALLARIMIZ BÖLÜM 1: Etik Nedir? BÖLÜM 2: İş Etiği Kurallarımız. 1.Halka hizmet bilinci: 2. Dürüstlük ve tarafsızlık: 3. Saygınlık

Detaylı

1. GENEL İLKELER. 1.1 Dürüstlük

1. GENEL İLKELER. 1.1 Dürüstlük 1 1. GENEL İLKELER Şişecam Topluluğu nun tüm faaliyetleri aşağıda belirtilen genel ilkeler çerçevesinde yürütülür. Tüm Topluluk çalışanları; müşteriler, tedarikçiler, hissedarlar ve diğer paydaşlar ile

Detaylı

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ 1- ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ Oylum Sınai Yatırımlar A.Ş. ( Oylum ), işlerini dürüstlük ve doğruluk çerçevesinde yürütür. Mal ve hizmet aldığı firmaları iş ortağı olarak

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız hatasız bir bütündür.

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. ETİK İLKELER

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. ETİK İLKELER BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. ETİK İLKELER Etik ilkelere yönelik olarak meydana gelecek aykırılıklarda İcra Kurulu ve Disiplin Kurulu birlikte görev yapacaktır. İş dünyasında kâr amaçlı faaliyet gösteren

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler İçin Mesleki Etik - 3 İlkeler by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi / Fırat Üniversitesi / Ardahan Üniversitesi / Siirt Üniversitesi

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler İçin Mesleki Etik - 3 İlkeler by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi / Fırat Üniversitesi / Ardahan Üniversitesi / Siirt Üniversitesi MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL BÜNYESİNDE EĞİTİM MESLEĞİNE İLİŞKİN ETİK İLKELER İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ 1-) EĞİTİMCİLER

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03 TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI Aralık, 2018 Rev. 03 BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Bu politika prosedürü ile Mioro Hediyelik Eşya San.ve Tic. A.Ş., kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerimizin,topluluğumuz için önemini ve önceliğini vurgular. Mioro A.Ş. sahip

Detaylı

GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ MESLEK ETİK STANDARTLARI

GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ MESLEK ETİK STANDARTLARI GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ MESLEK ETİK STANDARTLARI Daha itibarlı meslek, daha etkin hizmet için İÇİNDEKİLER GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ MESLEK ETİK STANDARTLARI... 2 GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEKLERİ YÖNETİM İLKELERİ... 2

Detaylı

Öğretmenlik Meslek Etiği

Öğretmenlik Meslek Etiği 1 Öğretmenlik Meslek Etiği 2 Öğretmenlik Meslek Etiği Dünyadaki uygulamalara bakıldığında öğretmenlerin etik ilkeler çerçevesinde yetiştirilmesi, hizmet öncesi eğitim süreçlerinde başlamaktadır. Genellikle

Detaylı

SİGORTA ŞİRKETİ VE REASÜRANS ŞİRKETİ İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE İLİŞKİN GENELGE (2011/8)

SİGORTA ŞİRKETİ VE REASÜRANS ŞİRKETİ İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE İLİŞKİN GENELGE (2011/8) Hazine Müsteşarlığı ndan: 27/04/2011 SİGORTA ŞİRKETİ VE REASÜRANS ŞİRKETİ İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE İLİŞKİN GENELGE (2011/8) Bir şirketin yönetim kurulu, yöneticileri, ortakları

Detaylı

İş Etiği Kuralları. 3. Uygulama

İş Etiği Kuralları. 3. Uygulama İş Etiği Kuralları 1. Amaç Egeli & Co. Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ( EGCYO veya Şirket ) İş Etiği Kuralları, Şirket faaliyetlerini yerine getirirken başvurulacak bir davranış rehberi

Detaylı

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ( Zorlu Enerji veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla kamuya

Detaylı

Sigortacılık Etik İlkeleri

Sigortacılık Etik İlkeleri Sigortacılık Etik İlkeleri ETİK İLKELERİN AMACI Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Sigortacılık Etik İlkelerinin amacı; sigorta ve reasürans şirketlerinin, müşterileri, çalışanları, aracıları,

Detaylı

KAPSAYICI EĞİTİM. Kapsayıcı Eğitimin Tanımı Ayrımcılığa Neden Olan Faktörler

KAPSAYICI EĞİTİM. Kapsayıcı Eğitimin Tanımı Ayrımcılığa Neden Olan Faktörler KAPSAYICI EĞİTİM Kapsayıcı Eğitimin Tanımı Ayrımcılığa Neden Olan Faktörler Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Eğitimi 1 Kapsayıcı Eğitim Eğitimde kapsayıcılık

Detaylı

Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler. Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz

Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler. Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz 2 Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler Giriş Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz oluşturan 10 ilkeye bağlıdır. Bu ortak hedeflerin gerçekleştirilmesi

Detaylı

ETİK DAVRANIŞ KURALLARI

ETİK DAVRANIŞ KURALLARI EGE KİMYA SAN.VE TİC.A.Ş ETİK DAVRANIŞ KURALLARI Tüm çalışanlarımızdan, şirketimizin kültür bütünlüğünü sağlayacak tavır ve davranışlar sergilemeleri, EGE KİMYA nın saygınlığını ve kurumsal yapısının güvenilirliğini

Detaylı

ÇALIŞAN ETİK KURALLARI

ÇALIŞAN ETİK KURALLARI DÖKSAN BASINÇLI DÖKÜM VE MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ ÇALIŞAN ETİK KURALLARI NOT: Bu el kitabı Döksan Basınçlı Döküm çalışanlarının bilmesi gereken önemli politikaları, standartları ve kuralları içermektedir.

Detaylı

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG Mart - 2014 YASAL DÜZENLEMELER KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE VE İLGİLİ ULUSAL VE ULUSLAR ARASI

Detaylı

Mesleki Ahlak Kuralları Putzmeister Grubu. Page 1 of 9

Mesleki Ahlak Kuralları Putzmeister Grubu. Page 1 of 9 Putzmeister Grubu Page 1 of 9 Yönetimin Önsözü Putzmeister dünya çapında faaliyet gösteren bir firma olup, meşru ve temel etik ilkeler ile bağlayıcı davranış standartlarına uygun eylem ve hareketlere büyük

Detaylı

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ ( Vestel Elektronik veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla

Detaylı

Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası

Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. nın ( Şirket ) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk

Detaylı

İş Etiği Bildirisi Hazırlanma Tarihi: Nisan 2011 Güncellenme Tarihi: Temmuz 2017

İş Etiği Bildirisi Hazırlanma Tarihi: Nisan 2011 Güncellenme Tarihi: Temmuz 2017 İş Etiği Bildirisi Hazırlanma Tarihi: Nisan 2011 Güncellenme Tarihi: Temmuz 2017 -ÇALIŞAN OLARAK SÖZÜMÜZ- 4 -İLKELERİMİZ- 5 -AMAÇ- 6 -VIZYONUMUZ- 6 -DEĞERLERIMIZ- 6 -KURUMSAL YÖNETİM- 7 Yönetim kurulu

Detaylı

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Sayfa No 1 / 5 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesinin stratejik hedefleri doğrultusunda geliştirilecek bilimsel, sosyal vb. araştırmalar

Detaylı

MÜTEAHHİTLER/TAŞERONLAR İÇİN SAĞLIK, GÜVENLİK & ÇEVRE KURALLARI ŞARTNAMESİ

MÜTEAHHİTLER/TAŞERONLAR İÇİN SAĞLIK, GÜVENLİK & ÇEVRE KURALLARI ŞARTNAMESİ SAYFA : 1 of 5 HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Yönetim Sistemleri Koordinatörü Yönetim Sistemleri Koordinatörü R.4 Müteahhitler İçin SGC Kurallar Sartnamesi 18-05-2017 Genel Müdür SAYFA : 2 of 5 1. AMAÇ

Detaylı

ETİK DAVRANIŞ KURALLARI VE UYGULAMA KILAVUZU YÖN-İK-07 REV.NO : 00 YAYIN TARİHİ: 01.09.2009

ETİK DAVRANIŞ KURALLARI VE UYGULAMA KILAVUZU YÖN-İK-07 REV.NO : 00 YAYIN TARİHİ: 01.09.2009 ETİK DAVRANIŞ KURALLARI VE UYGULAMA KILAVUZU YÖN-İK-07 REV.NO : 00 YAYIN TARİHİ: 01.09.2009 1 İGDAŞ İSTANBUL GAZ DAĞITIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ETİK DAVRANIŞ KURALLARI VE UYGULAMA KILAVUZU I. ETİK KURALLARIMIZ

Detaylı

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı 1-2 Mart tarihlerinde SPoD adına Deniz Şapka, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği'nin 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü etkinliğine katıldı.

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

Bu Bölüme Görev Adı Yazılmalıdır GÖREV TANIMI

Bu Bölüme Görev Adı Yazılmalıdır GÖREV TANIMI GÖREV TANIMI POZİSYON BİLGİLERİ Çalışanın Adı-Soyadı Pozisyon Adı İş Birimi Departman Unvan Direkt Rapor Ettiği Pozisyon İŞİN AMACI ORGANİZASYONDAKİ YERİ BKZ. Ek 1 (Organizasyon şeması) ANA SORUMLULUKLARI

Detaylı

Sayı: 27/2013 İYİ İDARE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 27/2013 İYİ İDARE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 11 Kasım 2013 tarihli Onbirinci Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan İyi İdare Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası gereğince Kuzey

Detaylı

1 İsim Yapısı Genel İlkeler Misyon Vizyon Aktivite ve Projeler Genel Bakış...

1 İsim Yapısı Genel İlkeler Misyon Vizyon Aktivite ve Projeler Genel Bakış... İçindekiler 1 İsim... 2 2 Yapısı... 2 3 Genel İlkeler... 2 3.1 Misyon... 2 3.2 Vizyon... 2 4 Aktivite ve Projeler... 3 4.1 Genel Bakış... 3 4.2 Aktiviteler... 3 5 Alt komite yöneticileri... 3 5.1 SCORA

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ DENETİM SİSTEMİ

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ DENETİM SİSTEMİ BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ DENETİM SİSTEMİ G İ R İ Ş 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun beşinci kısmında iç kontrol sistemi düzenlenmiştir. 26.12.2007

Detaylı

İş Yeri Hakları Politikası

İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası Çalışanlarımızla olan ilişkilerimize değer veririz. İşimizin başarısı, küresel işletmemizdeki her bir çalışana bağlıdır. İş yerinde insan haklarının

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ 2 İÇERİK SATIN ALMA NEDİR? GENEL ÇERÇEVE SATIN ALMA STRATEJİSİ / PLANI SATIN ALMA SÜREÇLERİNİN İZLENMESİ ÖZEL DURUMLAR 3 Satın

Detaylı

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin (Banka) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk yönetim yapısına

Detaylı

Bu dosya size şirketlerimiz ve size şirketlerimizde teklif edilen pozisyondaki çalışma koşulları hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır.

Bu dosya size şirketlerimiz ve size şirketlerimizde teklif edilen pozisyondaki çalışma koşulları hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır. Müstakbel Çalışma Arkadaşımız, Bu dosya size şirketlerimiz ve size şirketlerimizde teklif edilen pozisyondaki çalışma koşulları hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır. Lütfen dikkatlice okuyunuz, Anlaşılmayan

Detaylı

Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası

Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası : 1/ 5 1. Amaç Bu politikanın amacı rüşvetçilik ve yolsuzluk karşıtı politikaları ve davranışları tanımlanmak, rüşvetçilik ve yolsuzluk durumlarında Kuralkan ın bulunduğu konumu belirlemek ve bu mücadelede

Detaylı

TEGV TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI ETİK İLKELER YÖNETMELİĞİ

TEGV TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI ETİK İLKELER YÖNETMELİĞİ TEGV TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI Sayfa 2 / 6 A. AMAÇ: Bu ilkelerin amacı çalışanlar, tüm paydaşlar ve TEGV arasında doğabilecek her türlü anlaşmazlık ve çıkar çatışmasını engellemek, TEGV Çalışanlarını

Detaylı

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ ETİK KURALLARI

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ ETİK KURALLARI ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ ETİK KURALLARI Amaç ve Kapsam Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ ( Zorlu Enerji veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla

Detaylı

T.C BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ

T.C BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ T.C BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KURALLARI ETİK NEDİR? Etik, insanların kurduğu bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan değerleri, normları, kuralları, doğru ve yanlış

Detaylı

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

İSTANBUL GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ PERAKENDECİLER DERNEĞİ ETİK İLKELER REHBERİ

İSTANBUL GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ PERAKENDECİLER DERNEĞİ ETİK İLKELER REHBERİ İSTANBUL GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ PERAKENDECİLER DERNEĞİ ETİK İLKELER REHBERİ 1. GİRİŞ a. İSTANBUL PERDER, perakende sektöründe faaliyet gösteren İşadamlarının; kazanç paylaşımı dışında ve mevzuat çerçevesinde;

Detaylı

TALİMAT. Personel Belgelendirme Ve Mesleki Sınav Uygulama ve Araştırma Merkezi (İAÜMSM)

TALİMAT. Personel Belgelendirme Ve Mesleki Sınav Uygulama ve Araştırma Merkezi (İAÜMSM) KAPSAM İAÜMSM Koordinatörlüğünün yönetimi dâhilindeki tüm faaliyetleri kapsamaktadır. İLGİLİ DOKÜMANLAR Belgelendirme Prosedürü Şikâyet ve İtiraz Prosedürü Personel Sözleşmesi Formu Öneri, Şikâyet ve İtiraz

Detaylı

İYİ İDARE YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM İyi İdarenin İlkeleri

İYİ İDARE YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM İyi İdarenin İlkeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 11 Kasım 2013 tarihli Onbirinci Birleşiminde Oybirliğiyle Kabul olunan İyi İdare Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası gereğince Kuzey

Detaylı

ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ

ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç: Madde - 1: Bu çalışma yönergesinin amacı Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun oluşumunu, organlarını, çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Doğan Grubu olarak sosyal sorumluluk ilkelerimizi belirtmek ve sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmaların Grubumuz için

Detaylı

MAİ S A.Ş. İ Ş ETİ Ğ İ KURALLARİ

MAİ S A.Ş. İ Ş ETİ Ğ İ KURALLARİ MAİ S A.Ş. İ Ş ETİ Ğ İ KURALLARİ. İÇİNDEKİLER MAİS A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARİ... 3 1- Kapsam... 3 2- Dürüstlük ve Ğüvenilirlik... 3 3- Ğizlilik ve Ticari sırların Korunması... 3 4- Çıkar Çatışması... 4 5-

Detaylı

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya 1 1) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Ana Tüzüğü uyarınca, Boğaziçi

Detaylı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Misyon: Evrensel Etik İlkelerin Türkiye de toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanmasına önderlik etmek

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI Türkiye'deki Tek Üniversite İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI Biz, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi nin paydaşları; gelecek kuşaklara daha yaşanabilir

Detaylı

Kadına YÖNELİK ŞİDDET ve Ev İçİ Şİddetİn Mücadeleye İlİşkİn. Sözleşmesi. İstanbul. Sözleşmesİ. Korkudan uzak Şİddetten uzak

Kadına YÖNELİK ŞİDDET ve Ev İçİ Şİddetİn Mücadeleye İlİşkİn. Sözleşmesi. İstanbul. Sözleşmesİ. Korkudan uzak Şİddetten uzak Kadına YÖNELİK ŞİDDET ve Ev İçİ Şİddetİn Önlenmesİ ve Bunlarla Mücadeleye İlİşkİn Avrupa Konseyİ Sözleşmesİ İstanbul Sözleşmesi Korkudan uzak Şİddetten uzak BU SÖZLEŞMENİN AMACI Avrupa Konseyi nin, kadınlara

Detaylı

KORMAS ELEKTRİKLİ MOTOR SAN. TİC. A.Ş. ETİK İLKELER EL KİTABI

KORMAS ELEKTRİKLİ MOTOR SAN. TİC. A.Ş. ETİK İLKELER EL KİTABI KORMAS ELEKTRİKLİ MOTOR SAN. TİC. A.Ş. ETİK İLKELER EL KİTABI İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ 2015 Etik nedir? Etik, doğru ile yanlışı, haklı ile haksızı, iyi ile kötüyü, adil ile adil olmayanı ayırt etmek

Detaylı

AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU

AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU DEĞERLERİMİZ 1. Dürüstlük 2. Saygı 3. Sorumluluk 4. Üretkenlik 5. Farkındalık 6. Hoşgörü EVRENSEL DEĞERLERİMİZ 1. Evrensel kültür birikimine değer veririz. 2. Evrensel ahlak

Detaylı

SCA Davranış Kuralları

SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA paydaşları ile değer yaratmaya, çalışanları, müşterileri, tüketicileri, hissedarları ve diğer iş ortaklarıyla saygı, sorumluluk ve mükemmelliğe dayanan

Detaylı

İş ve İnsan Hakları politikası. 1 Giriş 2 Taahhüt 3 Uygulama 4 Yönetişim

İş ve İnsan Hakları politikası. 1 Giriş 2 Taahhüt 3 Uygulama 4 Yönetişim İş ve İnsan Hakları politikası 1 Giriş 2 Taahhüt 3 Uygulama 4 Yönetişim BP 2013 İş ve İ nsan Hakları Politikası 1. Giriş Dünyaya enerji sağlayan bir kurumuz; temel enerji kaynaklarını bulur, geliştirir

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

12. SINIF MANTIK DERSİ SÖKE ANADOLU LİSESİ 1. ORTAK SINAVI KAZANIM TABLOSU (Sınav Tarihi: 4 Nisan 2017)

12. SINIF MANTIK DERSİ SÖKE ANADOLU LİSESİ 1. ORTAK SINAVI KAZANIM TABLOSU (Sınav Tarihi: 4 Nisan 2017) 12. SINIF MANTIK DERSİ SÖKE ANADOLU LİSESİ 1. ORTAK SINAVI KAZANIM TABLOSU (Sınav Tarihi: 4 Nisan 2017) ÜNİTE: 2-KLASİK MANTIK Kıyas Çeşitleri ÜNİTE:3-MANTIK VE DİL A.MANTIK VE DİL Dilin Farklı Görevleri

Detaylı

SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- Bu yönerge, Söke Kent Konseyi Çocuk Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini ve çalışma

Detaylı

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI LORD Corporation ( LORD ) kendini dürüstlük ve yüksek etik standartları ile iş yapmaya adamıştır. Ayrıca, işimiz için geçerli tüm kanun ve yönetmeliklere uyma konusunda kararlıyız.

Detaylı

Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster

Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği), Türkiye'de çağdaş insan kaynakları yönetimi anlayışlarının yaygınlaştırılmasına ve gelişimine liderlik eden, bu konuda ülkemizin

Detaylı

İŞ ETİĞİ KURALLARI EL KİTABI

İŞ ETİĞİ KURALLARI EL KİTABI İŞ ETİĞİ KURALLARI EL KİTABI ESBAŞ - Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. Bu el kitabı, çalışanların şirketin etik kurallarına uygun hareket etmelerinde yön göstermek, etik standartlarının müşteriler,

Detaylı

TEGV TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI ETİK İLKELERİ

TEGV TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI ETİK İLKELERİ 1 TEGV TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI ETİK İLKELERİ Prosedür No Tipi Yönetmelik Versiyon tarih/ No 23. 10.2017 / 1 Çıkış Departmanı İnsan Kaynakları ve İdari İşler Versiyonlar No Tarih Açıklama 1 23.

Detaylı

MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ETİK EĞİTİMİ VE ETİK SÖZLEŞME YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM

MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ETİK EĞİTİMİ VE ETİK SÖZLEŞME YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM 27 Mart 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28954 TEBLİĞ Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden: MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ETİK EĞİTİMİ VE ETİK SÖZLEŞME

Detaylı

Bilgilendirme Politikası:

Bilgilendirme Politikası: Bilgilendirme Politikası: AMAÇ Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. (Dentaş), sektörünün önde gelen saygın kuruluşlarından biri olarak ilgili kanunlara uyumlu olmak kaydıyla eşitlik, doğruluk, tarafsızlık,

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu talimatı amacı, Üniversitemiz kütüphanelerinin bütün materyalinin (kitap, süreli yayın, tez, broşür, görsel-işitsel gereçleri, elektronik veri tabanları vb.) eğitim-öğretimi desteklemek,

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited İnsan Hakları Politikası (22 Şubat 2013 tarih ve 2/2013 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015 No'lu

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No madde-2.madde-4.madde-5.madde RV01

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No madde-2.madde-4.madde-5.madde RV01 İNSAN KAYNAKLARI Rev. No/Tarihi:RV01/ 02.04.2015 REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.04.2015 1.madde-2.madde-4.madde-5.madde RV01 1/8 2 1.AMAÇ Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi vizyon,

Detaylı

Taahhütname. Etik Kurallar

Taahhütname. Etik Kurallar Etik Kurallar Doküman No : 1. GRP 08.4.3 Yayın Tarihi : 141203 Revizyon No : 150121-002 Revizyon Tarihi : 13.10.2015 Doküman Revizyon Tarihçesi REVİZYON TARİHİ YAZAN REVİZYON NO REVİZYON AÇIKLAMASI 13.10.2015

Detaylı

Tepe Güvenlik. İş Etiği Kılavuzu

Tepe Güvenlik. İş Etiği Kılavuzu Tepe Güvenlik İş Etiği Kılavuzu Önsöz Tepe Güvenlik A.Ş. bu kılavuzda, günümüz profesyonel iş dünyasında benimsenmiş ve serbest rekabet düzeninin yürütülmesi bakımından kılavuz niteliğinde olan, kişiler

Detaylı

YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ

YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ 6-7 Aralık 2017 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ 06 07.12.2017 PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği), Türkiye de çağdaş insan kaynakları yönetimi anlayışlarının yaygınlaştırılmasına

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA

PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA SUNUM İÇERİĞİ Satın Alma Nedir? Genel Çerçeve Genel Süreç Satın Alma Stratejisi/Planı Satın Alma Usulleri Doğrudan Temin Pazarlık Usulü Açık İhale Usulü Satın Alma Süreçlerinin

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 24.08.2011 Karar No : 2011/DK-14/461 Gündem Konusu : Güvenli İnternet Hizmetine İlişkin Usul ve Esaslar. KARAR : 5809 sayılı Kanunun 4 üncü

Detaylı

Nisan 2011. Tedarikçi Davranı Kuralları

Nisan 2011. Tedarikçi Davranı Kuralları Nisan 2011 Tedarikçi Davranı Kuralları Group_SupplierCodeofConduct_April2011_TUR.doc 1 GİRİŞ Sodexo için işlerin yürütülmesinde yüksek etik kuralları çok önemlidir. Bu sebepten dolayı ilişkide olduğumuz

Detaylı

Başvuru Koşulları: (link oluşturulacaktır)

Başvuru Koşulları: (link oluşturulacaktır) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünce Eylül 2010-Mart 2012 döneminde yürütülmüş olan Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Eşleştirme Projesi kapsamında,

Detaylı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞINA BAĞLI KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (DİKASUM) YÖNETMELİĞİ

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞINA BAĞLI KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (DİKASUM) YÖNETMELİĞİ DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞINA BAĞLI KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (DİKASUM) YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç: Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı,

Detaylı

GÜVENLİ İNTERNET HİZMETİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

GÜVENLİ İNTERNET HİZMETİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 24/08/2011 tarihli ve 2011/DK-14/461 sayılı Kurul Kararı ile GÜVENLİ İNTERNET HİZMETİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç MADDE 1 - (1) Bu Usul ve Esasların amacı, tercihe dayalı Güvenli İnternet Hizmetine

Detaylı

İç Denetim ve Etik 26/05/2018. Gürdoğan Yurtsever

İç Denetim ve Etik 26/05/2018. Gürdoğan Yurtsever İç Denetim ve Etik 26/05/2018 Gürdoğan Yurtsever İç Denetim Etik Kuralları 2 İç Denetim Etik Kuralları Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) tarafından iç denetim mesleğinin etik kuralları hazırlamıştır.

Detaylı

ERICSSON Davranış Kuralları

ERICSSON Davranış Kuralları ERICSSON Davranış Kuralları Amaç Bu Davranış Kurallarının amacı insan haklarını korumak ve adil istihdam koşullarını, güvenli çalışma koşullarını, çevresel konuların sorumlu yönetimini ve yüksek etik standartları

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2014 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU Mart 2014 1 RAPOR NO : 1 RAPOR TARİHİ : Mart 2014 İNCELEMEYİ YAPAN : Kurumsal Yönetim Komitesi İNCELEMENİN KONUSU : Kurumsal

Detaylı

SATINALMA USÛL VE ESASLARI YÖNERGESİ

SATINALMA USÛL VE ESASLARI YÖNERGESİ ADANA HACI SABANCI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SATINALMA USÛL VE ESASLARI 1.AMAÇ Bu yönergenin amacı, Kurumumuzun ihtiyacı olan her türlü malzeme ve hizmetler ile sanayicilerimize sunulmak üzere temin edilecek

Detaylı

5. e) Zilsiz okul ve zaman yönetimi konusunda 1 müdür yardımcısı, rehberlik öğretmenleri,

5. e) Zilsiz okul ve zaman yönetimi konusunda 1 müdür yardımcısı, rehberlik öğretmenleri, EK-18 ZİLSİZ OKUL VE ZAMAN YÖNETİMİ ETKİNLİĞİ AMAÇ: Zilsiz Okul ve Zaman Yönetimi etkinliğinin amacı; öğretmen ve öğrencilere zamanını iyi kullanma sorumluluğu, zaman yönetimi, otokontrol ve öz disiplin

Detaylı

COSMOS YATIRIM HOLDİNG A.Ş. ETİK İLKE VE KURALLAR YÖNETMELİĞİ

COSMOS YATIRIM HOLDİNG A.Ş. ETİK İLKE VE KURALLAR YÖNETMELİĞİ COSMOS YATIRIM HOLDİNG A.Ş. ETİK İLKE VE KURALLAR YÖNETMELİĞİ Şirket Etik İlke ve Kurallar Yönetmeliği; Şirket içi ilişkilerin düzenlenmesi, tüm çalışanların ve şirketin; ortaklar, tedarikçiler ve diğer

Detaylı

İş İlkeleri Bildirgesi

İş İlkeleri Bildirgesi İş İlkeleri Bildirgesi BANKA YATIRIMLAR HAYAT SİGORTASI BİREYSEL EMEKLİLİK ING Grup (ING) global bir finansal hizmetler kuruluşudur. Misyonumuz müşterilerimize finansal geleceklerini yönetmeleri amacı

Detaylı

Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması

Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması Resmi Kurallar Bu yarışma sadece Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı liselerde okuyan uygunluk kriterlerine uyan öğrencilerin ve danışmanlarının

Detaylı