Sık sorulan sorular? Haziran 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sık sorulan sorular? Haziran 2014"

Transkript

1 Sık sorulan sorular? Haziran 2014 Boyler i 50 dereceye ayarlıyorum. Bu sıcaklığa ulaşıyor ancak kazan çalışmaya devam ediyor. 3 yollu vanalı bir sistem var. Sistem boyler için çalıştığında, ısıtma devresinde radyatörler de çok ısınıyor. 3 yollu vananın bağlantılarını kontrol ediniz. RVS cihazı üzerinde vananın açma komutu Y1, kapama komutu da Y2 dir. İnfo düğmesine basarak sistemin ne için çalıştığını bulunuz. 3 yollu vanaya komut gidip gitmediğini ya da doğru yönde açıp kapadığını görmek için mühendis sayfasında 7700 no lu parametreye gidiyoruz. Mühendis menüsünde Giriş-çıkış testi sayfasına girip ok tuşuna bastığınızda Test yok simgesi yanıp söner. Yuvarlak düğme ile Isıtma devr. Karş vana açık Y1 satırına gelip OK tuşuna basınız. 3 yollu vanaya aç komutu gönderilecektir. Vananın doğru yönde açıldığını kontrol ediniz. Aynı durumu Isıtma devres krş vana kapalı Y2 satırını seçerek bu sefer kapatma yönünü kontrol ediniz. Eğer yönlerde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, vananın yönünü değiştirebilirsiniz. Eğer vanaya komut gitmiyorsa, Y1 ve Y2 bağlantılarını kontrol ediniz. Sonrasında mutlaka parametreyi Test yok konumuna getiriniz. Boyleri 40 dereceye ayarlıyorum ancak boyler sıcaklığı 60, 70 dereceye kadar çıkıyor. Neden 40 derecede durmuyor? Ekranda 127 no lu hata Lejyonella çıkıyor. 127 no lu hata Lejyonella fonksiyonu ile ilgilidir. Lejyonella fonksiyonu ayarlıysa, boyler lejyonella ayar değerine ulaşmak için çalışıyor olabilir. Ana ekrandayken OK tuşuna basıp, info tuşuna basılı tutunuz ve mühendis menüsüne giriniz. Mühendis menüsünde, Sıcak kullanma suyu satırına giriniz. Burada 1640 no lu parametrede Lejyonella fonksiyonunu kapatınız. Eğer su sirkülasyonunun fazla olduğu, sıcak suyun tankta beklemediği durumlarda bu fonksiyonu kapatabilirsiniz. Kaskad sisteminde dış hava sıcaklığı 10 derecelere düşmesine ve konfor ayar değerimiz 24 derece olmasına rağmen diğer kazanlar devreye girmiyor. Isıtma yapmıyor. Kaskad sistemin gidiş (8138) ve dönüş suyu sıcaklıklarını (8140) kontrol ediniz. Hangi kazanların serbest bırakıldığını kontrol ediniz no lu bina zaman sabiti değerini 1 yapınız. Yaz kış ısıtma sınırı olan 730 no lu parametreyi 16 ya da 17 derece olarak ayarlayınız. 730 no lu parametre (Yaz kış ısıtma sınırı), dış hava sıcaklığının burada belirlenen değerin altına düşmesi durumunda sistem çalışmaya başlayacaktır. Sistemin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için, konfor şartını yükseltebilir ve gözlemleyebilirsiniz.

2 Kazanın çalışmasıyla birlikte kazan dairesinde bulunan bir fanımı da RVS üzerinden kontrol edebilir miyim? Evet kontrol edebilirsiniz. RVS cihazınızın üzerindeki boş bir yardımcı röle çıkışına fanınızın bağlantılarını yapınız. Sonrasında Mühendis menüsünden Konfigürasyon a giriniz. Örneğin QX2 röle çıkışına bu bağlantıyı yaptınız. Konfigürasyon sayfasında 5891 no lu satıra geliniz. (Yardımcı röle çıkışı QX2). Burada Zaman programı 5, K13 olarak seçiminizi yapınız. Şu an fanınız için bir zaman programına göre çalışmasını sağlayacaksınız. Bu fan için zaman programını ise Mühendis menüsünde Zaman programı 5 satırına gelerek yapacaksınız. Bu satırda 600 no lu parametrede fanınızın hangi günler için çalışacağını seçmeniz gerekecektir. Örneğin P.tesi den Cuma ya ya da C.tesi-Pazar arasında ya da her gün için ayrı şekilde. Örneğin P.tesi den Cuma ya kadar seçim yaptınız. Gün içinde kaç kez aç kapa yapmasını istiyorsanız ona göre 601 (1.kez açma), 602 (1.kez kapama), 603 (2.kez açma), 604 (2.kez kapama), 605 (3.kez açma) ve 606 (3.kez kapama). Her bir faza açma kapama saatini girerek zaman programına göre fanınızı çalıştırabilirsiniz. Burada fana sadece 220V çıkış vermektedir. Ana ekranda 81 no lu hata çıkıyor. LPB hub kısa devre. OCI cihazlarından kaynaklı bir sorundur. OCI cihazınızın doğru çalıştığını anlamanız için, üzerindeki ışığın seri bir şekilde yanıp sönmesi gereklidir. Eğer sabit bir şekilde ışık yanıp sönüyorsa, haberleşme hatası vardır. OCI cihazınızdaki numaralandırmayı kontrol ediniz. Kaskad sistemlerde, RVS cihazına 1, OCI cihazlarına da sırasıyla en az 2 den başlayarak numara veriniz ve tekrar hatanın olup olmadığını kontrol ediniz. OCI cihazlarının kapağını açmayınız. Aksi takdirde, garanti dışı kalacaktır.hata devam ediyorsa, kablolamayı kontrol ediniz. Opentherm bağlantı kablolarının OCI cihazındaki COB ve COA bölümüne girdiğinden emin olunuz. Kaskad sistemlerde örneğin 2 kazanlı ve 1 RVS li uygulamada, OCI cihazının MB ve DB uçlarından çıkan kablolar, diğer OCI cihazının MB ve DB ucuna bağlanacak. Başka bir ikili kablo çifti de, en son bağlantı yapılan OCI cihazının MB ve DB ucuna bağlanıp RVS cihazının MB ve DB ucuna girecektir. Kaskad sistemlerde mutlaka MB ve DB uçlarının karışmamasına dikkat ediniz. OCI cihazları için ince kablo kullanınız. Kabloların bakır uçlarının soketlerden taşmamasına dikkat ediniz. Brulör için 0-10V çıkışını hangi bağlantı noktasından alabilirim? RVS63 cihazınızın düşük voltaj bağlantılarının olduğu bölgede bulunan UX çıkışını kullanabilirsiniz.

3 Ekrandaki SLT 110 no lu hata silinmiyor. Tesisattaki şönt pompasının yanması sonucu kazan sıcaklığı limit değerlerinin üzerine çıkmış ve ekranda SLT hatası vererek kapanmıştır.? Cihazımız RVS tir. RVS te test süresince SLT hatası yaşamamak için enerji girişindeki L ve L1 bağlantısını köprülemeniz gereklidir. SLT hatasını görmemek için aşağıdaki parametreyi Kapalı olarak seçiniz. RVS cihazımız var. Bu cihazla 2 adet 3 yollu vana kontrol edebilir miyiz? RVS cihazı 1 adet 3 yollu vana kumanda edebilir. Ayrı bir 3 yollu vana kontrolü için AVS75 ilave modülü almanız gereklidir. İlave modülde QX21 rölesi Y5 olarak, QX22 rölesi de Y6 olarak çalışacaktır. Ayrıca BX21 sensörünü de B12 olarak (ısıtma devresi 2 sensörü) atamanız gerekecektir. Ayrıca aşağıdaki parametreyi de Isıtma devresi 2 olarak ayarlayınız. Cihaz alma durumunuz olmadığı takdirde, sistemdeki ikinci 3 yollu vana kontrolü yerine imkanınız olursa eğer direkt pompa devresi olarak çalıştırmak da mümkündür. Bu durumda, RVS cihazınızda uygun bir QX röle çıkışına Q20 (ısıtma devresi pompası) atamasını yapınız. Atama yapıldıktan sonra, Mühendis bölümünde Pompa ısıtma devresi şeklinde aktif hale gelecektir ile 1500 no lu parametreler arasında bu devreye ait ayarlamaları yapabilirsiniz. 2 adet 3 yollu vana kontrolünü tek bir cihazla yapmak isterseniz, RVS kullanabilirsiniz. 3 yollu vanadaki sensör sıcaklığını nereden görebilirim? Tüketici tanımlama sayfasındaki (Mühendis bölümünde en alt satırlarda), 8743 no lu parametrede 1.ısıtma devresi (karışım devresi) sensör sıcaklığını görebilirsiniz. Eğer ikinci bir 3 yollu vananız varsa, bununla ilgili sıcaklığı da 8773 no lu parametreden görebilirsiniz.

4 RVS63 cihazımızda, zaman programı yapıyorum. Örneğin gün içerisinde 06:00-10:00 ve 17:00-23:00 saatleri arasında çalışmasını istiyorum. Bu saatler arasında sistem düzgün çalışıyor. Ancak ekonomi modunda sistem çok soğuyor. Petekler buz gibi oluyor. Ekonomi modunda çalışmıyor. Ekonomi modunu konfor sıcaklığına kadar getiriyorum yine de fayda etmiyor. Zaman programları yapıldığında, cihazın kapanma zamanından sonra ikinci kez açılana dek uzun bir süre bulunuyorsa burada bina hızlı oranda soğuyabilir. Zaman programı otomatik modda çalışmaktadır ve ilk açma-kapama fazı sona erdiğinde cihaz ekonomi moduna geçer. Örneğin sabah 06:00 ile 10:00 arasında çalışmasını istediniz ve sonrasında 17:00 ile 23:00 arasında çalışmasını istediniz. Cihazınız sabah 10:00 dan akşam 17:00 ye kadar ekonomi modunda çalışır ve ekranda ay işareti çıkar. 06:00 ile 10:00 arasında ve 17:00-23:00 arasında ekranda güneş işareti çıkar. Ekranda güneş işareti çıktığında sisteminiz konfor ayar değerine göre çalışır (710 no lu parametre), ekranda ay işareti çıktığında ise sisteminiz ekonomi modu sıcaklığına göre çalışır (712 no lu parametre). Eğer cihaz ekonomi modundayken binanızın soğumasını önlemek istiyorsanız 712 no lu parametreden ekonomi modu sıcaklığını yükseltmenizi öneriyoruz. Ya da iki ısıtma arasındaki zamanı biraz daha azaltmak için araya bir açma-kapatma fazı koymanızı öneriyoruz. Örneğin 12:00-14:00 arasında da sistemin çalışması gibi. 3 yollu vanadaki sensör sıcaklığını nereden görebilirim? Tüketici tanımlama sayfasındaki (Mühendis bölümünde en alt satırlarda), 8743 no lu parametrede 1.ısıtma devresi (karışım devresi) sensör sıcaklığını görebilirsiniz. Eğer ikinci bir 3 yollu vananız varsa, bununla ilgili sıcaklığı da 8773 no lu parametreden görebilirsiniz. RVS cihazında hem modülasyonlu kontrol hem de karışım vanası kontrolü yapılabiliyor mu? Hayır. RVS cihazında hem modülasyonlu brulör kontrolü hem de karışım vanası kontrolü yapılamamaktadır. Bunun yapılabilmesi için bir ilave modül alınarak AVS75, karışım vanasını kontrol edebilirsiniz.

5 RVS cihazım var. Isıtma devrelerinin pompa bağlantılarını ve re-sirkülasyon pompalarını cihaz üzerinde nereye yapmam gerekiyor? RVS cihazı üzerinde Q2 ve Q6 çıkışları ısıtma devreleri pompaları için kullanılmaktadır. Q2 yi 1inci ısıtma devresi pompası için, Q6 yı da 2nci ısıtma devresi pompası için kullanabilirsiniz. Re-sirkülasyon pompası için boş bir röle çıkışını kullanarak atama yapmanız ve örneğin QX1 i seçtiyseniz Q4 re-sirkülasyon pompası olarak atama yapmalısınız. Re-sirkülasyon pompasını QX2 ye bağladım ancak pompaya çıkış vermiyor no lu giriş-çıkış testi parametresine gelip, QX2 röle çıkışını seçiniz. Burada pompaya çıkış verip vermediğini kontrol ediniz. Çıkış veriyorsa pompanızın çalışması beklenmektedir. Aksi takdirde elektrik bağlantılarını kontrol ediniz. Testiniz tamamlandıktan sonra 7700 no lu parametreyi tekrar test yok olacak şekilde ayarlayıp OK tuşuna basınız. Kaskad sistemde her bir RVS cihazına dış hava sensörü bağlamam gerekiyor mu? Cihazlar birbiriyle MB/DB haberleşmesi ile bağlandıysa 1 adet dış hava sensörü bağlanması yeterlidir. Diğer kazanlar, dış hava sıcaklığını sensörün bağlı olduğu kazandan alacaktır. Kaskad sistemde her bir cihaza farklı segment numarası verilmelidir. Aksi takdirde LPB adres çakışması hatası oluşacaktır. Aynı ortamda, farklı 2 tane RVS cihazı varsa, tek bir dış hava sensörünü ortak bağlamanız mümkün değildir. 2 kademeli brulörde, RVS63 cihazında hangi çıkışları kullanıyorum? Cihaz üzerindeki Z konektöründe FX4 ü 2.kademe brulör faz girişi olarak, QX4 ü de (üzerinde çizgi olmayan) faz çıkışı olarak kullanmanız gerekmektedir.

6 RVS63 cihazını hafta içinde çalışacak şekilde programladım ancak hafta sonu olduğunda kazan, nominal ayar değerine ulaştıktan sonra pompa çalışıyor ve kazan sıcaklığı belirli bir sıcaklığa düşüyor. Sonrasında kazan tekrar çalışmaya başlıyor ve nominal ayar değerine sistemi getirmeye çalışıyor. Döngü bu şekilde devam ediyor. Burada, bir adet zon var (direkt devre, karışım vanası yok), boyler yok. Ekonomi modu sıcaklığını 5 dereceye kadar düşürüyorum. Cihazda bir arıza söz konusu mudur? Mühendis sayfasında; 780 no lu parametreyi Donma korumasına doğru aşağı seçeneğini seçerseniz, sistem ekonomi modunda çalıştığında ısıtma devresi pompası kapatılır ve bu süre zarfında ısı kaynağına herhangi bir ısı talebi sinyali gönderilmez. Okullarda, hafta sonu ısıtma işlemi yapılması istenmiyorsa, hafta içi çalışacak şekilde program yapılır ve ekonomi modu sıcaklığı daha da düşürülebilir (minimum 4 dereceye kadar) Ayrıca; sisteminizde tek bir ısıtma devresi var ise, konfigürasyon sayfasından 5715 no lu çalışma satırından Isıtma devresi 2 yi kapatınız. Isıtma devresi 2 yi Açık bıraktığınız durumda da benzer bir sorunlar karşılaşabilirsiniz. RVS63 cihazına oda ünitesi takabiliyor muyum? Cihaz üzerinde sensör bağlantılarının yapıldığı bölümde b konektörlerine oda ünitesi bağlayabilirsiniz. RVS cihazı üzerinde 3 adet oda ünitesi takılabilir. Analog oda ünitesi takamıyorsunuz ancak QAA55, QAA75 modellerini kullanabilirsiniz. Detaylı bilgileri RVS63 kitapçığındaki 170 no lu sayfada (Operatör ünitesi ve oda üniteleri sayfasında) bulabilirsiniz. İki kademeli kullanılan brulörde, ikinci kademe için bir zaman ayarı yapılabiliyor mu? İkinci kademe zaman ayarlamasını kendisi yapmaktadır. Dolayısıyla ikinci kademenini devreye girişiyle ilgili herhangi bir zamanlama yapılması mümkün değildir.

7 RVS63 cihazımızda, RWF40 olmayan bir brulörde modülasyonlu kontrolü nasıl sağlayabiliriz? RVS63 cihazında aşağıdaki bağlantıları kullanarak modülasyonlu brulörü kontrol edebilirsiniz. Ayrıca; 5770 no lu konfigürasyon ayarından Modülasyonlu brulör 3 konumlu seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. İlgili ayarları RVS63 kitapçığının 117 inci sayfasında bulabilirsiniz. T1: Modülasyonlu brulör faz girişi T2: Faz çıkışı QX1 : Modülasyonlu brulör hava damperi kapatma FX4 : Hava damperi modülasyonlu brulör faz girişi QX4 : Modülasyonlu brulör hava damperi açma 3 adet yer tipi çelik kazanım var. 2 adet RVS cihazım var. Bunları kaskad olarak nasıl çalıştırabilirim? 2 adet kazanı tek bir kazan gibi çalıştırarak 2 adet RVS63 cihazı ile kontrol edebilirsiniz. Bu durumda aşağıdaki gibi bir tesisat karşınıza çıkacaktır. 2x1 kaskad sisteminin kullanılabilmesi için, brulörlerin tek kademe olması gereklidir. 2x1 kaskad da çalışacak olan brulörlerin birincisi için T1 e faz girişi, T2 den de faz çıkışı yapılır. İkinci brulör için FX4 ten (T6) faz girişi, QX4 ten de (T8) faz çıkışı yapılmalıdır. Sonrasında her bir RVS cihazının ekranında mühendis sayfasındaki LPB satırında 6600 no lu parametreyi kullanarak RVS63 cihazlarının adreslemesini yapınız. (Birinci ve İkinci cihaz şeklinde). Kolektöre koymuş olduğunuz B2 sensörünü RVS63 cihazının B2 soketine bağlayınız. Diğer bağımsız olan kazan için de B2 sensörünü bağlamanız gerekmektedir. Bu sensörü de kolektöre bağlamanız gereklidir. Böylece kazanlardan bir tanesi de çalışsa kolektörde o sıcaklık değerini okuyabileceksiniz.

8 RVS63 cihazlarında kazan minimum sıcaklığına erişilmeden pompalara yol verilmez. Kazan minimum sıcaklığı 40 derecedir. Kazan koruma sıcaklığını devre dışı bırakmak için OEM şifresi gereklidir. Lütfen Siemens yetkilisiyle irtibata geçiniz. Her bir kazanın çıkışında bulunan kazan pompalarını Konfigürasyon sayfasındaki 5890 (QX1) ve 5891 (QX2) no lu satırlarda Q1 Kazan pompası şeklinde tanıtmanız gereklidir. Yukarıdaki resmi inceleyiniz. Kolektörden sonra karışım vanası ve boyler pompasının kullanıldığı bir uygulamada, karışım vanasının çalışması için B1 sensörünü bağlamanız gereklidir. RVS63 cihazında B1 için yer bulunmaktadır. Sistem otomatik olarak bu sensörü tanımaktadır. Kaskad olarak kullanacağınız bu sistemde, kolektörden sonra B10 sensörünü, RVS63 cihazında uygun olan boş bir sensör girişine (BX1, BX2 gibi) Ortak akış sensörü olarak tanıtmanız gerekmektedir. Ekranda çan işareti çıkıyor. İnfo tuşuna bastığımda 332: BX3 işlev yok şeklinde bir hata çıkıyor. Öncelikle, kullanılmadığı halde atama yapılmış bir sensör olabilir. Konfigürasyondan BX3 e (5932) no lu satıra geliniz. BX3 kullanılmıyorsa bunu Hiçbiri olarak ayarlayınız. Sonrasında konfigürasyon sayfasında 6200 no lu parametreye gelerek Sensörleri kaydet işlemini yapınız. Eğer sorun devam ediyorsa, çok işlevli sensör girişlerinde değişiklik yapmayı deneyiniz. Örneğin BX1 yerine BX3, BX2 yerine BX4 kullanılması gibi.

9 RVS cihazımı ofiste test etmek istiyorum ancak brulör 1.kademesine çıkış vermiyor. Cihazın 1inci brulör kademesini T1 ve T2 çalıştırmaktadır. T1 faz girişi olup, T2 faz çıkışıdır. 2nci kademe için FX1 faz girişi, QX1 de faz çıkışıdır. Bu bağlantıların doğrul yapıldığından emin olunuz. Ayrıca Cihaza 7700 no lu parametreyi kullanarak T2 için röle testi yapınız. Aynı şekilde B2 kazan sensörünü cihaza bağlayınız. RVS63 cihazlarında; otomatik modda çalışırken, ayarladığım saatlerde ısıtmayı yapıyor ancak ekonomi moduna (azaltılmış ayar değeri) geçtiğimde sıcaklık çok düşüyor. Ekonomi moduna göre çalışmıyor. Pompa kapanıyor. Pompanın kapanmasını istemiyorum. Bu sürede de çalışsın istiyorum. Zaman programı yaptığınızda, sistem belirlediğiniz saatlerde konfor şartına göre çalışır. Diğer saatlerde ise azaltılmış ayar değerine göre çalışır. Eğer bu fonksiyonu kullanıyorsanız 3 seçeneğiniz bulunmaktadır. 1. Quick setback (Hızlı azaltma) fonksiyonunu kapatabilir (Off), 2. Oda sensörünüz varsa oda sıcaklığının azaltılmış ayar değerine ya da 3. Donma koruması ayar değerine doğru düşmesini bekleyebilirsiniz. Bu sıcaklık seviyelerine düştükten sonra ısıtma devresi pompası açılır, karışım vanaları serbest bırakılır. Ekonomi moduna geçtiğinde, bina zaman sabiti ve dış hava sıcaklığına göre ısıtma sistemi kapanacaktır. Aşağıdaki örnekte; konfor şartının 20 derece, ekonomi modu sıcaklığının da 18 derece olduğu durumda ne kadar süreyle ısıtma sisteminin kapalı olduğunu gösteren bir tablo bulunmaktadır.

10 3 yollu vanamızı RVS63 cihazında nereye bağlamamız gerekiyor? 3 yollu vanayı kullanabilmeniz için ısıtma devresi sensörünü (B1) cihaza bağlamanız gereklidir. 3 yollu vananın açma komutunu Y1 e, kapatma komutunu da Y2 ye bağlamanız gerekmektedir. Şayet ikinci bir 3 yollu vana varsa, bu vananın açma komutunu Y5, kapatma komutunu da Y6 ya bağlayınız. İkinci üç yollu vananın sensörünü (B12) de gidiş hattına bağlayınız. Üç yollu vanalı sistemlerde, ısıtma devresi sensörlerini bağlamadığınız takdirde, sistem vanaları görmeyecektir. Sensörlerin RVS cihazı üzerinde yerleri tanımlıdır. Herhangi bir tanıtıma gerek yoktur. Sensörler radyatöre gidiş hattına bağlanmalıdır. RVS63 cihazımla bir adet karışım vanası, bir adet de direkt devre kontrolünü nasıl yapabilirim? Bu devreler için zaman programı yapabilir miyim? RVS63 cihazında üç yollu vana kontrolünü Y1/Y2 den yapabilirsiniz. 3 yollu vananın ısıtma devresi pompasını Q2 den bağlamanız gereklidir. Direkt devre için ise, uygun bir QX röle çıkışından yararlanarak (örneğin QX1) konfigürasyonda 5890 no lu parametrede Isıtma devresi pompası olarak atama yapmanız gereklidir. Zaman programı olarak, HC1 (500 no lu parametre) ile karışım devresi zamanlamasını, 540 ile de direkt devre zamanlamasını yapabilirsiniz. RVS cihazında SLT hatası çıkıyor. Cihazı enerjisiz bıraktım ancak hata halen gözüküyor. Ekranda brulör simgesi olmamasına rağmen brulör çalışıyor. Sadece RVS cihazına ait bir özellik bulunmaktadır. Burada, limit termostatından çıkan bağlantıyı L1 e bağlamamız gerekmektedir. Cihazda aşağıdaki gibi bağlantı yapılmasına dikkat edilmelidir. Şebekeden gelen faz bağlantısı sigortadan geçiyor ve anahtara giriyor. Anahtar dan çıkan kablo 2 ye ayrılıyor. Biri cihazın enerji girişindeki faza giriyor. Diğeri de limit termostatından geçip cihazın enerji girişindeki L1 soketine giriyor.

11 Ayrıca RVS te brulör çalışıyor ancak ekranda alev simgesi çıkmıyor ise T2 ile EX1 arasında köprü yapmayı deneyiniz. RVS63 ekranında, 146 no lu konfigürasyon hatası görüyorum. Bunu nasıl çözebilirim? Konfigürasyon hatasının sebebi, kaskad bir sisteminiz bulunuyorsa, cihaz adreslemelerinde meydana gelen bir sorun olabilir. LPB sayfasında 6600 ve 6601 no lu parametreleri kontrol ediniz no lu segment parametresinde kaskad sisteminizde bulunan tüm cihazların segmenti aynı olmalıdır no lu adres parametresinde ise her bir RVS cihazı farklı adres numaralarıyla tanıtılması gereklidir. Ekranda 102 no lu hatayı görüyorum. Saat backup sız hatası nedir? Cihaz saati ile ilgili bir senkronizasyon hatasıdır. Mühendis menüsünden LPB sayfasına giriniz no lu parametreyi Bağımsız olarak seçiniz

12 Kaskad bir sistemim var. İki tane RVS cihazım ve ekranım var. Ekranlardan birinde saat doğru gösterirken, diğerinde hatalı çıkıyor. İkisini de paralel çalışacak şekilde ayarlayabilir miyim? Master cihazınızda saati ayarladıktan sonra, Mühendis bölümündeki LPB sayfasında 6640 no lu parametreye gelip Master (Birinci) olarak ayarlayınız. Diğer bağlı olan (slave cihaz) cihazda ise LPB bölümünde yine aynı 6640 no lu parametrede Slave without remote setting (İkinci uzaktan kontrolsüz) olarak ayarlamanız gereklidir. Ayarladıktan sonraki 1-2 dakika içerisinde iki cihazdaki saat de aynı olacaktır. Durum bilgisinde yaz çalışması şeklinde bir uyarı var ve kazan çalışmıyor? Nedeni nedir? Yaz çalışması ısıtma devresindeki yaz/kış ısıtma sınırı parametresi ile ilgilidir. Fabrika ayarı olarak 18 derecedir. 18 derecenin üzerinde bir dış hava sıcaklığı varsa, sistem çalışmayacaktır. Çalışması için bu sınır değerini yükseltebilirsiniz.(730 no lu parametre) Kaskad sistemiminde, kazan yoğuşmasını önlemek için by-pass pompası (şönt pompa) kullanmak istiyorum ve dönüş suyu sıcaklığını da 40 derece sabit sıcaklığa ayarlamak istiyorum. Nasıl konfigüre edebilirim? Kaskad sisteminde gidiş ve dönüş sensörlerini bağlamanız gereklidir. Öncelikle B10 (kaskad gidiş) ve B70 (kaskad dönüş) sensörlerini uygun BX lere atamanız gerekmektedir. Sensör atamalarını gerçekleştirdikten sonra, By-pass pompasını (Q12 olarak), uygun bir QX e atamalısınız. Tüm atamaları gerçekleştirdikten sonra, mühendis menüsünde kaskad sayfasına girerek, dönüş suyu sıcaklığı ayar değerini (3560 no lu parametre) yoğuşma olmayacak şekilde istediğiniz sıcaklığa ayarlayınız. Örneğin 40 derece. Bu doğrultuda, dönüş suyu sıcaklığınız her daim 40 derece olacak şekilde sisteminiz çalışacaktır. Aynı şekilde eğer kaskad sisteminiz bulunmuyorsa, sadece tek bir kazan için geri dönüş suyu sıcaklığını kontrol etmek istiyorsanız, bu durumda da kazan dönen su hattına kelepçe tipi (yüzer tip) sensörü bağlayınız ve uygun bir BX e B7 sensörü (geri dönüş sensörü) olarak atama yapınız. By-pass pompasını da Q12 olarak uygun bir QX e atayınız. Şimdi, geri dönüş suyu sıcaklığının kaç derece olmasını istiyorsanız, 2270 no lu parametreden dönüş suyu sıcaklığı minimum değerini giriniz. Örneğin 40 derece.

13 RVS kontrol cihazında müşterimiz kilidi aktif hale getirmiş. Herhangi bir parametre ayarı yapamıyorum. Kilidi nasıl kapatabilirim? Mühendis sayfasından Operatör bölümüne geliniz. Bu sayfada ESC ve OK tuşuna aynı anda basılı tutunuz. Kilidin geçici olarak Açık olduğunu gördüğünüzde, yine Operatör sayfasında, Açık olarak yazan kilide gelip Kapalı konumuna getirmelisiniz. RVS kontrol cihazına hangi oda ünitelerini bağlayabilirim. Kablosuz oda ünitesi için neler gereklidir? RVS kontrol cihazına, aşağıdaki oda ünitelerini bağlayabilirsiniz. Kablosuz oda ünitesi için, AVS kablosuz modüle ihtiyacınız olacaktır. Bu modülü RVS kontrol cihazının X60 soketine bağlıyorsunuz. Sonrasında oda ünitesinin parametre ayarlarından RVS ye tanıtmanız gerekmektedir. RVS cihazında LPB adres çakışması hatası veriyor. Kazanlar devreye girmiyor. LPB adres çakışması, kaskad sistemlerde aynı adres numarasını taşıyan kazanlardan kaynaklanmaktadır. OCI364 cihazlarının adreslerini ve RVS nin adresini kontrol ediniz. Adreslerin birbirinden farklı olmasına dikkat ediniz. OCI364 cihazlarının kablolamasında, kabloların bakır uçlarının soket dışında kalmamasına, ince kablo kullanarak haberleşmeyi sağlayınız. 7 den büyük kaskad sistemlerde her kazana diyot kullanınız. OZW672 web server cihazında CL- ve CL+ bağlantılarını kullanarak, RVS63 kontrol cihazımla haberleşmeyi kuruyorum. ACS tool da oluşturduğum diyagramı web server a aktarıyorum ancak değerlerin hepsi soru işareti olarak gözüküyor. Değer okuyamıyorum.

14 Web server cihazı ile RVS63 kontrol cihazını CL- ve CL+ (Bir başka deyişle BSB) ile haberleştiriyorsanız, ACS tool a da BSB üzerinden bağlanıp, diyagramı export etmeniz gerekiyor. RVS63 cihazının LPB değil de BSB bölümünü ACS tool için kullanmalısınız ve sonrasında diyagram export etme işlemini yapıp, web server a aktarmanız gereklidir. Modülasyonlu pompa kontrolü yapmak istiyorum. RVS cihazı üzerinden bu işlem nasıl yapılabilir? RVS kontrol cihazında 1 adet UX (Modülasyonlu pompa kontrol çıkışı) bulunmaktadır. Aşağıdaki seçeneklerde modülasyonu sağlayabilirsiniz. Bunun için 10V taki sıcaklık değerini aşağıdaki parametreye girmeniz gerekmektedir. Şayet aynı tesiste daha fazla sayıda modülasyonlu kontrol yapmak isterseniz, bu durumda RVS kontrol cihazı ile birlikte AVS ilave modül (her modülde 2 adet 0-10V ya da PWM çıkışı bulunmaktadır) kullanabilirsiniz.

15 OZW web server cihazı ile bilgisayarımdan kontrol yapmak istiyorum. Fakat cihazın IP numarasını girdiğimde bağlanamıyorum. Öncelikle USB ile bağlantı yaptığınızda, cihazın sürücüsü otomatik olarak yüklenecektir. Yüklenmediyse, adres satırına /drivers yazınız ve çıkan sürücülerden bilgisayarınızın işletim sistemine uygun olanını kurunuz. Driver kurulum işlemi tamamlandığında yeniden adres satırına yazınız. Web server içine girmiş olmanız gerekiyor. Eğer yine de bağlantı kuramadıysanız, web server cihazı üstündeki düğme ile kapağın içinde sağda yer alan küçük diğmeye birlikte 6sn den daha uzun şekilde basınız ve web server ı fabrika ayarlarına döndürünüz. Yeniden adres satırına yazarak devam ediniz. 2 adet yüzme havuzu kontrolü yapmak istiyorum. Tek bir RVS ile mümkün müdür? Bir RVS cihazı sadece bir adet yüzme havuzu kontrolü yapabilir. İki adet yüzme havuzu olan yerlerde, bir adet yüzme havuzu kontrolünü RVS ile B13 sensörü ile yaparken, ikincisini de sabit sıcaklıkta su uygulaması ile H girişini kullanarak yapabilirsiniz. Bu durumda, eşanjöre sabit sıcaklıkta su basılabilir. Sensör olmadığı için sabit sıcaklıkta su ile oluşan sıcaklığa göre H girişinin sıcaklığı ayarlanabilir. LMS kontrol panelinde, yüzme havuzu kontrolünü nasıl yapabilirim? Kart üzerinde H girişlerinden birini köprü yapınız. Örneğin H1.(Kısa devre yapınız). Konfigürasyon menüsünde, 5950 no lu parametreyi Yüzme havuzu etkin olarak seçiniz. Hangi QX rölesi boşta ise, ona yüzme havuzuna su basan pompayı bağlayınız. Yüksek akım çeken pompalar için kontaktör kullanılması zorunludur. QX bağlantısını yaptıktan sonra, örneğin 5891 no lu röle çıkışını Tüketici devresi pompası Q15 olarak seçiniz. Uygun bir BX sensör girişine B13 olarak yüzme havuzu sensörünü bağlayınız. Sensör bağlantısını yaptıktan sonra Yüzme havuzu menüsü çıkacaktır. Bu menüde, yüzme havuzunu kazan ile ısıtıyorsanız 2056 numaralı parametreden hangi sıcaklık değerini istediğinizi girmeniz gerekmektedir.

16 5 adet sabit sıcaklıkta su vereceğim zon var. Bunların kontrolünü nasıl yapabilirim? RVS cihazının kendisinde 2 adet sabit sıcaklık için kullanılabilecek H girişleri mevcuttur. Böyle bir uygulamada 2 adet RVS ve 1 adet avs ilave modül kullanarak toplamda 5 adet H girişini kullanma imkanınız olmaktadır. Sonrasında parametre ayarlarının yapmanız gereklidir. RVS kontrol cihazını sadece sıcak su üretmek için kullanmak istiyorum. Isıtma devresi veya boyler gibi herhangi bir zon kontrolü yapmayacağım. RVS cihazındaki H girişini köprü yapınız. Konfigürasyon sayfasında 5950 no lu parametreyi Min akış suyu sıcaklığı ayarlayınız no lu parametreye de hangi sıcaklık değerini isterseniz, bu değeri ayarlayınız. RVS kontrol cihazını bina otomasyon sistemine bağlayabilir miyim? RVS63 cihazında modbus çıkışı bulunmamaktadır. Dolayısıyla bina otomasyon sistemine bağlantı mümkün değildir. Ancak bir kuru kontak ile H girişlerini kullanarak Isı üretimini durdurma gibi fonksiyonlar yapabilirsiniz. Onun haricinde, OZW672 cihazını kullanarak sistemi uzaktan veya lokal olarak izleyebilirsiniz. OZW / OZS web server cihazında, cihaz ekliyorum ancak oluştur dediğimde versiyon desteklenmiyor uyarısı ile karşılaşıyorum ve cihazı oluşturamıyorum. Web server cihazının donanımını güncellemeniz gerekmektedir. Firmware update işlemi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

17 Sistem de 3 adet kazan bulunmakta bunlar kaskad olarak bağlanacak. Ayrıca her kazanda terlemeyi önlemek amacıyla dönüş kollektörüyle gidiş kollektörü arasına 3 yollu vana var. Bu sistemi RVS ile nasıl çözebiliriz. Her kazana 1 er adet kazan sensörü gerekiyor (B2 olarak RVS te yer alır) Denge kabından çıkan su hattı üzerine kaskad gidiş sensörü (B10 olarak yer alır, BX1 e atanır). Denge kabı ile kazanlar arasındaki bölüme de B70 kaskad dönüş sensörü kullanılır.bx2 ye atanır. Burada, her kazanda gidiş ve dönüş hattı arasında terlemeyi önlemek amacıyla bir üç yollu vana varsa ve bunun pompası da varsa her RVS cihazındaki üç yollu vana kontrol devresini, geri dönüş sıcaklığını kontrol etmek amacıyla programlayabiliriz. Bunun için de her üç yollu vanadan sonrasında her kazan için 1 adet daha sensör gerekiyor. Bu sensör de B1 e bağlanıyor. Pompası Q2 ye bağlanıyor. Üç yollu vananın açma ucu Y1, kapatma ucu Y2 dir. Bu bağlantılar (B1, Q2, Y1 ve Y2) her kazan için ayrı ayrı yapılıyor.sonrasında parametre ayarlarının yapılması gereklidir.

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Ağustos 2014

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Ağustos 2014 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Ağustos 2014 For internal use only Soru: 3 adet çelik kazanlı kaskad sistemimiz var. Burada, kazanların gidiş hattı üzerinde yoğuşmayı önlemek için 3 yollu vana ile geri

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 5

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 5 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 5 İçindekiler 1- LMS14 kazan kontrol panelinde üç yollu vana, güneş enerjisi ve boyler sisteminin kullanılması 2- LMS14 kazan kontrol sisteminde dönüş sensörü hatası

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 2

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 2 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 2 For internal use only Boyler, radyatör devresi ve güneş enerjisinden oluşan bir sistemimiz var. Burada, boyler yeterli sıcaklığa ulaştığında, güneş enerjisinden

Detaylı

RVS63.283 Kazan kontrol ünitesi

RVS63.283 Kazan kontrol ünitesi RVS63.283 Kazan kontrol ünitesi 1. Zaman programı ile sisteminizi kontrol edebilir, gün içinde 3 defa cihazı aç kapa yaptırabilirsiniz. Çalışmasını istediğiniz saatlerde cihazınız belirlediğiniz konfor

Detaylı

OEM ürünleri. LMS Pratik bilgiler kitapçığı

OEM ürünleri. LMS Pratik bilgiler kitapçığı OEM ürünleri LMS Pratik bilgiler kitapçığı 03.12.2014 LMS14 kazan kontrol kartlarında yapılması gereken pratik ayarlamalar 1- Mühendis sayfasına erişerek aşağıdaki ayarlamaları yaptığınızda, daha sağlıklı

Detaylı

RVS DEVREYE. 07.Mart.2013 ALMA KİTABI

RVS DEVREYE. 07.Mart.2013 ALMA KİTABI RVS DEVREYE 07.Mart.2013 ALMA KİTABI İçindekiler Menülere erişim.... 1 Mühendis sayfasına girilmesi ve ayarların yapılması.... 3 Mühendis parametrelerinin ayarlanması.. 3 Gün, zaman saati ayarı. 3 Operatör

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 4

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 4 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 4 For internal use only İçindekiler 1- RVS kazan kontrol cihazında 127 no lu Lejyonella hatasının giderilmesi 2- Brulörlü kazanlarda brulörün 1inci kademe çıkışının

Detaylı

LMS14... DEVREYE ALMA KİTABI

LMS14... DEVREYE ALMA KİTABI LMS14... DEVREYE ALMA KİTABI 05.12.2014 2 İçindekiler Menülere erişim.... 5 Mühendis sayfasına girilmesi ve ayarların yapılması.... 6 Mühendis parametrelerinin ayarlanması.. 7 Gün, zaman saati ayarı. 7

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 6

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 6 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 6 İçindekiler 1- A serisi LMS14 kazan kontrol kartında, modülasyonlu pompa kontrolünü nasıl yapabiliriz? 2- AVS75.390 ilave modül ile üç yollu vana kontrolü yapıyoruz.

Detaylı

Komple sistem çözümleri. Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri. Ürün Seçimleri

Komple sistem çözümleri. Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri. Ürün Seçimleri Not Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri Siemens, kazan kontrol ürünleri alanında uzun yıllara dayanan deneyimini kullanarak tanınmış müşterileriyle yakın ilişki içinde ısıtma kontrol sistemlerinde

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 7

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 7 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 7 İçindekiler 1- LMS14 kazan kontrol kartında hava atma fonksiyonunu nasıl kullanabilirim? 2- LMS14 kazan kontrol kartında tesisattaki su basıncını 8327 no lu parametre

Detaylı

FİYAT LİSTESİ. Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa

FİYAT LİSTESİ. Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa FİYAT LİSTESİ Duvar Tipi lar Viwa 50-150 Viwa 90-115-125-150 kw Viwa 50-65 kw Duvar Tipi lar KM0950000201004001 Viwa 50 Duvar Tipi 50 kw Kapasiteli, Premix ve Gaz Adaptif Sistemli 1.886 Eur KM0965000201004001

Detaylı

Smile Dijital Kontrolör. Evrim Olçum 2009

Smile Dijital Kontrolör. Evrim Olçum 2009 Smile Dijital Kontrolör Evrim Olçum 2009 SDC Nedir? Smile Digital Controller (SDC) Farklı sistemlere uyarlanabilen, enerji verimli, ısıtma sistemi kontrolörü. Basit yapılandırma, hızlı montaj, kolay kullanım

Detaylı

Çalışma Sayfası1. Parametre Tanım Ayar aralığı/ayar değerleri Fabrika Ayarı Ayar 1 Hidrolik şema 0,0101,0102, n 0

Çalışma Sayfası1. Parametre Tanım Ayar aralığı/ayar değerleri Fabrika Ayarı Ayar 1 Hidrolik şema 0,0101,0102, n 0 Hidrolik Menü 1 Hidrolik şema 0,0101,0102, n 0 2 KSS pompası çıkışı ( KSS:kullanım sıcak suyu ) OFF KULLANILMIYOR 1 1 KSS sirkülasyon pompası 4 KSS resirkülasyon pompası (Z pompa) 5 KSS elektrikli ısıtıcı

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

Dönüş Havası Kontrölü Uygulamaları

Dönüş Havası Kontrölü Uygulamaları L-ION İçindekiler Giriş...1 Dönüş (Mahal) Havasından Kontrol Senaryosu...2 Analog Giriş Parametreleri...3 Dijital Giriş Parametreleri...4 Analog Oransal ve Yüzer Çıkış Parametreleri...4 Kontrol Tanımı

Detaylı

Kazan ve Alternatif Isıtma Sistemleri

Kazan ve Alternatif Isıtma Sistemleri Kazan ve Alternatif Isıtma Sistemleri Sıcak su kazanları, ısı pompaları, yoğuşmalı kazanlar için Answers for infrastructure. Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri Siemens, kazan kontrol ürünleri

Detaylı

Üfleme Havası Kontrolü Uygulamaları

Üfleme Havası Kontrolü Uygulamaları L-ION İçindekiler Giriş...1 Üfleme Havasından Kontrol Senaryosu...2 Analog Giriş Parametreleri...3 Dijital Giriş Parametreleri...4 Analog Oransal ve Yüzer Çıkış Parametreleri...4 Kontrol Tanımı Parametreleri...5

Detaylı

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ Duvar Tipi Yer Tipi Sessiz çalışma (25 db) sınıf 5 D 95 n C KASKAD İLE 2640kW a KADAR GÜÇ Merkezi sistem için üretilmiş olan akte.mix serisi kazanlar binaların

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Yayımlayan Bu cihaz ilgili norm ve yönetmelikler tarafından istenen şartları

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler. Giriş

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler. Giriş İçindekiler Giriş... 1 Ana işlemler...2 Ana menü yapısı...3 Zaman programı menüsü...3 Ayarlar menüsü...4 Raporlar menüsü...5 Saat/Tarih ayarlama menüsü...6 Giriş, dış hava denkleştirmeli ısıtma sistemlerinin

Detaylı

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması 1. OCI 700 servis aracını RVS serisi kontrol cihazı kullanıyorsanız sol taraftaki resimde görüldüğü gibi BSB soketine, LMS kazan kontrol

Detaylı

FİYAT LİSTESİ Ekim Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa

FİYAT LİSTESİ Ekim Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa FİYAT LİSTESİ Ekim 2018 Duvar Tipi lar Viwa 50-150 Viwa Viwa 90-115-125-150 kw 50-65 kw Duvar Tipi lar Fiyat Ürün Kodu Ürün Adı Ürün Açıklaması KM0950000201004001 Viwa 50 Duvar Tipi 50 kw Kapasiteli, Premix

Detaylı

Eşanjör Kontrolü Uygulamaları

Eşanjör Kontrolü Uygulamaları L-ION İçindekiler Giriş...1 Isıtma Eşanjörü Kontrol Senaryosu...2 Analog Giriş Parametreleri...2 Dijital Giriş Parametreleri...3 Analog Oransal ve Yüzer Çıkış Parametreleri...3 Kontrol Tanımı Parametreleri...4

Detaylı

63006100 02/00. Kullanma kılavuzu. Kontrol ünitesi Logasol DBS 2.3-5 ve DBS 2.3-10. Lütfen saklayınız! Buderus Grubu

63006100 02/00. Kullanma kılavuzu. Kontrol ünitesi Logasol DBS 2.3-5 ve DBS 2.3-10. Lütfen saklayınız! Buderus Grubu 63006100 02/00 Kullanma kılavuzu Kontrol ünitesi Logasol DBS 2.3-5 ve DBS 2.3-10 Lütfen saklayınız! İçindekiler 1. Giriş...3 2. Geri Toplama kablı sistem şeması...3 3 Kumanda modülüne ait bilgiler...4

Detaylı

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1 1. TUŞLAR : YUKARI/AŞAĞI TUŞLARI: Cihaza yeni değer girişi bu tuşlar ile yapılır. SICAKLIK AYARI: Kazan sıcaklık set değeri bu tuş ile

Detaylı

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU Makine Kapalıyken: LCD Ekranda üretici firma yazısı vardır. Sistem kapalıyken kazan üzerindeki motorlar 5, 6, 7 ve 8 numaralı düğmeler kullanılarak test

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol

Detaylı

FİYAT LİSTESİ Kasım Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa

FİYAT LİSTESİ Kasım Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa FİYAT LİSTESİ Kasım 2018 Duvar Tipi lar Viwa 50-150 Viwa 90-115-125-150 kw Viwa 50-65 kw Duvar Tipi lar KM0950000201004001 Viwa 50 Duvar Tipi 50 kw Kapasiteli, Premix ve Gaz Adaptif Sistemli 2.210 Eur

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini Gaz valfi bağlı

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz beslemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme vanasını veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol Gaz

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin.................................

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz.

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Aşağıdaki pencereyi gördükten sonra cihazınız parametre ayarı

Detaylı

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 EKİM, 2010 KONTAL ELEKTRONİK :: SEESAW BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V2.0 0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KARTI VE KULLANIMI Seesaw

Detaylı

DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI KAZAN ve KASKAD SİSTEMLERİ

DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI KAZAN ve KASKAD SİSTEMLERİ DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI KAZAN ve KASKAD SİSTEMLERİ 80-2400 kw ISITMA GÜCÜ ARALIĞI PREMIX YOĞUŞMA TEKNOLOJİSİ İLE YÜKSEK VERİMLİ ENERJİ ÜRETİMİ www.ecodense.com DÜŞÜK NOx ve CO EMİSYON ORANLARI İLE ÇEVRE DOSTU

Detaylı

ALDENS YOĞUŞMALI KAZANLAR VE AKSESUARLARI

ALDENS YOĞUŞMALI KAZANLAR VE AKSESUARLARI Sayfa No : 1 NOMİNAL KAPASİTE TİPİ ARALIĞI (kw-50/30 C) FİYATLAR ( ) ALDENS LİDER VE TAKİPÇİ KAZANLAR 58.60.009.0030 ALDENS 65 L 13-65 1.847 1.921 1.958 2.032 TÜRKİYE 58.60.009.0031 ALDENS 65 T 13-65 1.770

Detaylı

ISITMA Fiyat Listesi 2015. 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerlidir.

ISITMA Fiyat Listesi 2015. 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerlidir. ISITMA Fiyat Listesi 2015 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerlidir. 1 Sayfa Lago 0321 Isı Kontrol Paneli E8.4401 Kaskad Kontrol Paneli Lago SG Solar Kontrol Paneli 3 4 6 Arda ÜLGEN 2 Heating controllers

Detaylı

1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6

1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6 İÇİNDEKİLER 1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK... 5 2.1.Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6 3.TARİH ve ZAMAN AYARI...6 4.SICAKLIĞIN DÜŞÜRÜLME DÖNEMLERİ...8

Detaylı

PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU

PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU PELETLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1. TUŞLAR : ENTER - ESC - YUKARI/AŞAĞI : 1 Cihaza yeni değer girişlerinde, kullanılır. YUKARI ve AŞAĞI tuşları ile değer girişi yapılır. ENTER tuşu

Detaylı

KAZAN KONTROL PANELLERİ KONTROL PANELİ ODA ÜNİTESİ ODA ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU

KAZAN KONTROL PANELLERİ KONTROL PANELİ ODA ÜNİTESİ ODA ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU KAZAN KONTROL PANELLERİ AVS.37 KONTROL PANELİ QAA75 /QAA78 ODA ÜNİTESİ QAA55 ODA ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU 1. Özet Bu kullanım kılavuzu aşağıdaki tabloda gösterilen ürünlerin montaj, kurulum ve devreye

Detaylı

SOLAR 42. Kurulum Kılavuzu SOLAR 42 NIBE F1145/F1345 IHB 1218-2 031887 LEK

SOLAR 42. Kurulum Kılavuzu SOLAR 42 NIBE F1145/F1345 IHB 1218-2 031887 LEK SOR EK TR Kurulum Kılavuzu SOR NIE F/F IH - 0 G Kurulum Kılavuzu - SOR ileşenlerin yerleşimi Genel SOR, sadece F ve F ile uyumludur. Özellikleri; VPS solar destekli boyler sıcak su dolumu için kullanılabilir.

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

MCX UZAK EKRAN BAĞLANTI KILAVUZU

MCX UZAK EKRAN BAĞLANTI KILAVUZU MCX UZAK EKRAN BAĞLANTI KILAVUZU İçindekiler Bağlantı... 3 İlk Ayar... 4 MCX kontrol kartı ayarı... 4 Uzak ekranın ayarı... 5 Kontrol... 6 Son Ayar... 7 Hata kodları & Çözümleri... 9 Bağlantı MCX kontrol

Detaylı

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük Hisense Inverter Ticari Seri Kaset ve Kanallı Tip Split Klima Arıza Kodları 1. Dış Ünite Hata Kodu Dış Ünite veya iç ünite durduğunda, kompressör durur. Dış ünite ekranında aşağıdaki kodu belirir. Hata

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER

İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER Proje Referans No: 2015-1-TR01-KA201-021424 Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union Oyun Arayüzü Öğrenme Sayfaları İstihdam ve Sosyal Uyum

Detaylı

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM456 FM457 Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

BUDERUS LOGAMATIC EMS KUMANDA PANELLERİ VE MODÜLLERİ FİYAT LİSTESİ

BUDERUS LOGAMATIC EMS KUMANDA PANELLERİ VE MODÜLLERİ FİYAT LİSTESİ BUDERUS LOGAMATIC EMS KUMANDA PANELLERİ VE MODÜLLERİ LİSTESİ AÇIKLAMA Sayfa 1 / 3 LOGAMATIC EMS KUMANDA PANELLERİ Logamatic RC 35 - EMS uyumlu duvar tipi kumanda paneli (dış havaya bağlı modülasyon özellikli)

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, Özellikler katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, n Birden fazla

Detaylı

AQ2000 DIŞ HAVA KOMPANZASYON PANELİ

AQ2000 DIŞ HAVA KOMPANZASYON PANELİ Honeywell AQ00 DIŞ HAVA KOMPANZASYON PANELİ ÖZELLİKLER ÜRÜN SPESİFİKASYONU Kolay kullanımı sağlayan dijital kontrol teknolojisi. Isıtma sistemlerinde dış hava kompanzasyonu. Çeşitli sistem uygulamaları.

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/12 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ Ürün Mikroişlemci kontrollüdür Teknik Özellikler Çalışma Gerilimi Güç Tüketimi-Bekleme Güç Tüketimi-Çalışma Kontak Akımları Röle Çıkışları Fan Hızı Ayarı Sensörler : 200-240V

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar: Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları 1.0 Genel Uyarılar: 1.1 Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 PolyCure 25 kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin................................. 3 1.1

Detaylı

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız!

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız! Kullanma Kılavuzu Sistem işleticisi için VIESMANN Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda VITOTROL 200 3/2006 Lütfen saklayınız! Emniyet uyarıları Emniyetiniz için Cana ve mala gelebilecek zarar ve tehlikeleri

Detaylı

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU PLUSSMART HT 350 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız.

1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız. ÇALIŞTIRMA 1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız. 3- Hidrofor emme hattındaki vanayı tamamen

Detaylı

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KONTROL ÜNİTESİ TUŞ TAKIMI Bir numaralı program tuşu. Birinci programın parametrelerine ulaşmak için kullanılan tuştur. İki numaralı program tuşu.

Detaylı

FRANCK HERTZ DENEYİ (CIVA TÜPLÜ 1. BİLGİSAYAR ORTAMINDA SONUÇ ALMAK İÇİN; DENEYİN YAPILIŞI:

FRANCK HERTZ DENEYİ (CIVA TÜPLÜ 1. BİLGİSAYAR ORTAMINDA SONUÇ ALMAK İÇİN; DENEYİN YAPILIŞI: FRANCK HERTZ DENEYİ (CIVA TÜPLÜ 1. BİLGİSAYAR ORTAMINDA SONUÇ ALMAK İÇİN; DENEYİN YAPILIŞI: Şekil 6 dan Franck-Hertz kontrol ünitesinde 6 numaralı bilgisayar çıkışını RS 232 kablosuyla seri olarak bilgisayara

Detaylı

RVS43.. RVS63.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. Albatros 2 Kazan kontrol ünitesi Kullanıcı kılavuzu. Siemens Schweiz AG HVAC Ürünleri

RVS43.. RVS63.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. Albatros 2 Kazan kontrol ünitesi Kullanıcı kılavuzu. Siemens Schweiz AG HVAC Ürünleri Albatros 2 Kazan kontrol ünitesi Kullanıcı kılavuzu RVS43.. RVS63.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. İçindekiler 1 Özet... 9 1.1 Ürün özeti... 10 1.1.1 Topoloji... 10 2 Güvenlik uyarıları... 12

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, ısı pompaları ve bölgesel

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

MERKEZİ ISITMA SİSTEMLERİ. LECTUS Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan

MERKEZİ ISITMA SİSTEMLERİ. LECTUS Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan MERKEZİ ISITMA SİSTEMLERİ Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan MERKEZİ ISITMA SİSTEMLERİ Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar Lectus 65, 90, 115 yoğuşmalı kazan modelleri %111,3 e varan kazan verimi* %16-100 modülasyon

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVARI I DERSİ DENEY FÖYÜ

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVARI I DERSİ DENEY FÖYÜ T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVARI I DERSİ DENEY FÖYÜ MERKEZİ ISITMA SİSTEMİ DENEYİ Kars - 2017 1 MERKEZİ ISITMA EĞİTİM SETİ ÇALIŞMA

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Premix Brülörlü Yoğuşmalı YER TİPİ KAZAN. 200 kw dan 8800 kw a I A R A L I Ğ K A P A S İ T E

Premix Brülörlü Yoğuşmalı YER TİPİ KAZAN. 200 kw dan 8800 kw a I A R A L I Ğ K A P A S İ T E Premix Brülörlü Yoğuşmalı YER TİPİ KAZAN KASKAD SİSTEMİYLE 200 kw dan 8800 kw a K A P A S İ T E I A R A L I Ğ Yoğuşmalı YER TİPİ KAZAN Airfel Yer Tipi Yoğuşmalı Kazan Üstün Özellikleri 200 kw, 270 kw,

Detaylı

Hydrokon Pompa Sistemleri için Tasarlanmış Hız Kontrol Cihazı

Hydrokon Pompa Sistemleri için Tasarlanmış Hız Kontrol Cihazı Hydrokon Pompa Sistemleri için Tasarlanmış Hız Kontrol Cihazı 1. Özellikler 2* 16 karakter LCD ekran Enerji var / Çalışıyor / Genel Hata ledleri Özel aparatlarla motor üstü montaj imkanı 1 asıl + 3 yardımcı

Detaylı

1 Direkt Isıtma Devresi, Boyler ve Sıcak Su Resirkülasyon Pompası (Z-Pompa) Kontrolü

1 Direkt Isıtma Devresi, Boyler ve Sıcak Su Resirkülasyon Pompası (Z-Pompa) Kontrolü viesmann Sistem Kapasitesi Ürün Tanımı Basınç Sınıfı Kazanlar Pompa Setleri Toplam kw Sip. No. Sip. No. kcal/h bar Liste Fiyatı Liste Fiyatı Liste Fiyatı 98 84.300 120 103.200 160 137.600 198 170.300 240

Detaylı

SCP-2 / SCP-22 / SCP-23D KAZAN KONTROL PANOLARI KULLANMA KILAVUZU

SCP-2 / SCP-22 / SCP-23D KAZAN KONTROL PANOLARI KULLANMA KILAVUZU SCP-2 / SCP-22 / SCP-23D KAZAN KONTROL PANOLARI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER Sayfa 1. GÜVENLİK UYARILARI 1.1 Güvenlik Uyarılar 1 1.2 Elektrik Bağlantısı 1 2. GENEL 2.1 SCP-2 - Standart kontrol panosu

Detaylı

Genel: Bu aksesuar, F1345 ısı pompası kullanımında ısıtma ve birbirinden bağımsız olarak soğutma üretim kontrolünü mümkün kılar.

Genel: Bu aksesuar, F1345 ısı pompası kullanımında ısıtma ve birbirinden bağımsız olarak soğutma üretim kontrolünü mümkün kılar. 1 Genel: Bu aksesuar, F1345 ısı pompası kullanımında ısıtma ve birbirinden bağımsız olarak soğutma üretim kontrolünü mümkün kılar. Soğutma için bu aksesuar ile birlikte (sistem çözümüne bağlı olarak),

Detaylı

Oransal Kontrol Cihazı RWF 40

Oransal Kontrol Cihazı RWF 40 Oransal Kontrol Cihazı RWF 40 Güç artımı AÇ/2. kademe Güç azaltma KAPAT/1ci kademe Brülör devrede Değer azaltma 2ci kademe çalışma Gerçek değer görünümü (kırmızı) Ayar noktası görünümü (yeşil) El kontrol

Detaylı

Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR. 60/80/100/120/150/180 kw

Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR. 60/80/100/120/150/180 kw Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR 60/80/100/1/1/180 kw Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR Airfel Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan Üstün Özellikleri 6 farklı kapasite ile geniş ürün gamı (60 kw, 80 kw,

Detaylı

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK RF Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı Şeması...

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Planlama kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Merkezi Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Planlama kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Merkezi Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Planlama kılavuzu VITOCLIMA 300-S Merkezi Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 1. Özet 1.1 Fonksiyonlar hakkında Merkezi kontrol kumandası, Vitoclima 333-S VRF klima sistemlerinde 64 adet

Detaylı

Elektronik Kontrol Paneli

Elektronik Kontrol Paneli Elektronik Kontrol Paneli L-ION-EF21 Mikrokontrolör esaslı dijital teknoloji Gelişmiş kullanıcı arabirimi 2x16 Dijital LCD gösterge Kullanışlı Türkçe menü yapısı Parametre ayarları ile çok çeşitli sistemlere

Detaylı

RVS43.. RVS63.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. Albatros 2 Kazan kontrol ünitesi Kullanıcı kılavuzu. Siemens Schweiz AG HVAC Ürünleri

RVS43.. RVS63.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. Albatros 2 Kazan kontrol ünitesi Kullanıcı kılavuzu. Siemens Schweiz AG HVAC Ürünleri Albatros 2 Kazan kontrol ünitesi Kullanıcı kılavuzu RVS43.. RVS63.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. İçindekiler 1 Özet... 9 1.1 Ürün özeti... 10 1.1.1 Topoloji... 10 2 Güvenlik uyarıları... 12

Detaylı

Karışım devresi 1 (MC1) çıkışı

Karışım devresi 1 (MC1) çıkışı Hidrolik Menü Hidrolik şema 0,00,00, n 0 3 KSS pompası çıkışı ( KSS:kullanım sıcak suyu ) Karışım devresi (MC) çıkışı KULLANILMIYOR KSS sirkülasyon pompası 4 KSS resirkülasyon pompası (Z pompa) 5 KSS elektrikli

Detaylı

AX5000 KONTROL PANELLER

AX5000 KONTROL PANELLER AX5000 KONTROL PANELLER ÜRÜN SPESFKASYONU UYGULAMA AX5000 serisi, farklı modellerde kontrol panellerinden oluur. Bazı AX5000 panelleri tek baına ya da bir haberleme aı içinde baka panellerle kullanılabilirler.

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

SMILE KONTROL PANELLER

SMILE KONTROL PANELLER ÖZELLKLER SMILE KONTROL PANELLER ÜRÜN SPESFKASYONU UYGULAMA Smile Smile serisi, serisi, farklı farklı modellerde modellerde kontrol kontrol panellerinden oluur. panellerinden Paneller röle oluur. sayısı

Detaylı

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 445 Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar, sadece maksadına uygun olarak ve

Detaylı

Adım Adım Panel Programlama

Adım Adım Panel Programlama Adım Adım Panel Programlama Tuş Takımı üzerinden Programlama (AKC137-P2, AKC337-P2) 1. Devreye Alma: Tüm sensörler bağlanıp sistem devreye alınma aşamasında enerji verilir sonra ENT tuşuna basılır ve ekran

Detaylı

RWD Solar Teknik Sunum

RWD Solar Teknik Sunum RWD SOLAR RWD Solar Teknik Sunum Copyright Siemens AG 2010. All rights reserved. Multi-montaj çözümü Ray veya vida ile panel içine montaj Ön panel montajı DIN raylı sistemle modüler panel içi montaj IP20

Detaylı

MERKEZİ ISITMA SİSTEMLERİ. LECTUS Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan

MERKEZİ ISITMA SİSTEMLERİ. LECTUS Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar Lectus 65, 90, 115 yoğuşmalı kazan modelleri %111,3 e varan kazan verimi* %16- modülasyon aralığı** 15 kazana kadar kaskad çalıştırabilme Düşük

Detaylı

Ontrol E110 KONTROL PANELİ MÜHENDİSLİK KILAVUZU KP0048

Ontrol E110 KONTROL PANELİ MÜHENDİSLİK KILAVUZU KP0048 Ontrol E0 KONTROL PANELİ MÜHENDİSLİK KILAVUZU KP0048 GİRİŞ E0 Kontrol Paneli, bir dizi parametre ayarına dayanan basit konfigürasyon olanağıyla, çok geniş bir yelpazede kapsamlı otomatik kontrol çözümleri

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) Kullanmadan önce dikkatlice okuyunuz! Önsöz Sayın Müşterimiz, Buderus'un

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM458 Strateji Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet............................. 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar

Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar TERMO TEKNİK MERKEZİ ISITMA SİSTEMLERİ Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar Evomax www.termoteknik.com İÇİNDEKİLER Termoteknik ve Ideal Sterad Group un Tanıtımı 4 Yoğuşma Teknolojisi 5 Evomax Kazanın Özellikleri

Detaylı

RVS13.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. Albatros 2 Kazan kontrol cihazı Kullanım Kılavuzu. Yapı Teknolojileri HVAC Ürünleri

RVS13.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. Albatros 2 Kazan kontrol cihazı Kullanım Kılavuzu. Yapı Teknolojileri HVAC Ürünleri Albatros 2 Kazan kontrol cihazı RVS13.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. 3,0. Basım Kontrol cihazı seri B CE1U235en 23 Ağustos 2007 Yapı Teknolojileri 1 Özet Bu kullanım kılavuzu aşağıdaki tabloda

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı