HEMOFİLİ BAKIMINDA GELECEK... HEMOFİLİ BAKIMINDA GÜNÜMÜZ... Uluslararası Türkiye Hemofili Kongresi Nisan 2018, Pazar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HEMOFİLİ BAKIMINDA GELECEK... HEMOFİLİ BAKIMINDA GÜNÜMÜZ... Uluslararası Türkiye Hemofili Kongresi Nisan 2018, Pazar"

Transkript

1 Alış Satış Alış Satış o C Güneşli 15 Nisan 2018, Pazar HEMOFİLİ BAKIMINDA GÜNÜMÜZ... HEMOFİLİ BAKIMINDA GELECEK... Hemofili Bakımında Günümüz ve Gelecek başlığı altında gerçekleşen kongrenin ilk oturumunda, Prof. Dr. Bülent Zülfikar dünyada ve ülkemizde hemofili alanında yapılan çalışmalarla birlikte geçmişten günümüze çok büyük bir yol kat edildiğini vurgulayarak konuşmasına başladı. Hemofili tedavisinde kullanılan mevcut ürünlere değinen Dr. Zülfikar, İstanbul Üniversitesi nde 9 hastada uygulanan uzun ömürlü rekombinant faktör çalışmasından bahsetti. Hematolog, ortopedist ve hemşirelerin önemi, Avrupa daki hemofili çalışmaları, Dünya Hemofili Federasyonuna kayıtlı ülkelerdeki Hemofili tedavi merkezi sayıları hakkında bilgilerini katılımcılarla paylaştı. Kadınlarda yaşanan kanama sorunları ve günümüzdeki tedavisinin önemini belirtti. Öncelikli felsefe hastayı kanatmamak olup, kanamayı durdurmak konusunda proflaksi büyük ölçüde azaltmaktadır. Prof. Dr. Kaan Kavaklı, Hemofili A ve B için uzun etkili faktörlerin yurtdışında piyasaya çıktığı bilgisini katılımcılarla paylaştı. Uzun etkili faktörlerin kişinin güncel hayatındaki etkisinden bahseden Dr. Kavaklı, yakın zamanda ülkemizde de kullanılan uzun etkili ilaçlar hakkında bilgi verdi. Japon mucizesi olan kan ve plazmadan olmayan statik ürün hakkında bilgi verildi. İlacın Hemofili A hastalarında da kullanılabildigini söyledi. Gen tedavisi çalışmalarında Hemofili B daha başarılı sonuçlar vermiş olup, Hemofili A üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

2 KENDİ KENDİNİN DOKTORU OLMAK Dr. Fikret Bezgal kendi kendinin doktoru olmak felsefesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Hemofili hastası ve hekimi olarak katılımcılarla yaşadıklarını anlattı. Hemofilinin bir yaşam tarzı olduğunu ve bunu benimseyerek yaşamını ona göre sürdürmesinin önemini belirtti. Hemofili Hekimi nasıl olmalı ve nelere önem vermeli konusunda düşüncelerini dile getirdi. EKLEM E NÖRO BAKIŞ Ortopedi ve Fizik Tedavi Dünyasının önemli duayenlerinden Alman bilim insanı Dr. Axel Seuser konuşmasına; geleceğe umutla bakarsak yaşamımızdaki pek çok sorunu ortadan kaldıracağımızı söyleyerek başladı. Hemofili hastalarında yıllara göre eklemler nasıl bozulduğunu ve bunun önüne geçilemediğini anlattı. Bunun için öncelikle düşünce yapısının değişmesi gerektiğinin altını çizdi. Eklemde ağrı durumunun olası fonksiyon bozukluklarının habercesi olduğunu belirtti. Bu durumun hasta şikayetinden hareketle yakalanamıyacağını vurguladı. Yeni yayınladıkları bilimsel makalelerinden önemli bulguları paylaşan Dr. Seuser Nöro-kontrol çalışmasına ait dikkat çekici sonuçları katılımcılarla paylaştı. HEMOFİLİDE PSİKOLOJİ Psikolog Irmak Gümüştaş, Hemofilinin hastalık kavramı ile karıştırıldığını ve Hemofili annelerinde yaşanan kaygı ve stresin çocuklarına yansıdığını belirtti. Hemofili hastalarında yaşanan kaygı bozukluğunun hayatlarını olumsuz etkilediğinden bahsederek, çocukların mutlu olduğu anlarda anı yakalamaları ve o günü mutlu geçirmelerini sağlamaları konusunda katılımcılara tavsiyesinde bulundu. HEMOFİLİDE KADIN Jinekolog Ateş Karateke hemofili taşıyıcı kadınlarda kalıtsal kanama bozuklukları annelerin normal yaşamlarında karşılaştıkları sıkıntılar ve sağlıklı çocuk sahibi olma konusunda bilgiler verdi. Hamilelik döneminin haftasında bebekten kan alınarak Hemofili testi yapılabileceğini ancak riskli durumlarda 34. haftadan sonra bu işlemi yaptırmanın daha sağlıklı olduğunu belirtmiştir. Bebek bu testten etkilenmeyecektir. Kanaması olan kadınların %13.2 sinde Von Willebrand hastalığı sıklıkla görülmektedir.

3 HEMOFİLİ TEDAVİSİNDE MÜKEMMELİ BİRLİKTE ARIYORUZ Hemofili tedavisinde yıllardır süre gelen bilgi arayışı için bir araya gelen ülkeminiz saygın hemofili dernekleri bu amaçla doğru bilgiye ulaşma gayreti ile kolları sıvadı. Dünya üzerinde varlığını sürdüren bütün güzelliklerin mutlaka bileşeni ve paydaşı vardır. Sevginin bile gerçekleşmesi için bir seven birde sevilen tarafı vardır, sevgi bile iki bileşenlidir. Hemofilinin de güzel bir geleceği olması hedefi ile yola çıkan yüzlerce gönül insanı bu yıl 15. si düzenlen Uluslararası Türkiye Hemofili Kongresi ni, İstanbul-Yeşilköy de gerçekleştiriyorlar. TRHD (Türkiye Hemofili Derneği) ve Hedef (Hemofili Federsayonu) gönüllüleri renkli bir açılış töreni için hazırlıklarına devam ettiler.

4 GÖÇMENLERDE HEMOFİLİ SORUNU Dr. Can Acıpaya Türkiye ye sonradan gelmiş göçmen hemofilililer hakkında önemli bilgileri sundu. Acıpaya konuşmasında, Göçmen hemofili hastalarının çok geç tanı aldıklarını ve tedavide büyük bir zaman kaybı olduğunu vurguladı. Ayrıca, göçmen hastalarının her türlü ihtiyacının devlet tarafından karşılandığı bilgisini de bizlere sundu. Dr. Emine Türkkan mülteci hemofililerle yaşadığı deneyimleri, yaşanmışlıkları en ince ayrıntısına kadar anlattı. Türkkan, Türkiye de tedavi görmekte olan birçok hastanın sıkıntısını aktarırdı. Misafir Hemofililerin çoğu ülkemizde dışlanıyorlar diyerek, onların ülkede dışlanmaması gerektiğini vurgularken, Misafir Hemofililerin kendi ülkelerinde kötü tedavi edildiğini lakin onlara şuanda iyi bakıldığını belirterek konuşmasını bitirdi. WFH perspektifinde; WFH İkinci Başkanı Marjike Van Den Berg konuşmasında Türkiye de ki hastaları şanslı ama Afrika da ki hastaların durumunun çok ağır ve zor olduğundan bahsetti. Bu konuda WFH olarak özellikle Afrika da çalışmalar yapıp profilaksi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz dedi. Türkiye de yaşayan Mülteci aile perspektifi; Diana Ahmad Rahima çocuğuna çok düşkün bir anne olarak, hemofili olduğunu öğrendiği zaman büyük bir üzüntü içeresine büründüğünü söyledi. Rahima Bülent hocayla tanıştıktan sonra korku ve endişelerimiz azaldı diyerek derneğimize ve hocamıza olan güveninden söz etti. Türkiye de yaşayan Mülteci hasta perspektifi; 4 yıldır ülkemizde yaşayan Zehad Mohamad, kendisine ve Türkçesine güvenerek konuşmasına Türkçe başladı. Dernekle tanıştığı için çok mutlu olduğunu belirten Mohamad Siz benim 2. Ailemsiniz diyerek bizlere memnuniyetlerini sundu.

5 OKUYORUZ, SORUYORUZ, TARTIŞIYORUZ... Jinekolog Dr. Esma Sarıkaya Türkiye Sağlık Enstitüsü Başkanı; anne, çocuk ve ergen sağlığı Ens. Başkanı olarak burada olduğunu söyledi ve genel olarak hemofilinin tanımı ve grafik özelliklerinden bahsederken aynı zamanda ilaç sektörünün günümüzdeki ürünlere gelene kadar olan aşamalarına da değindi. Dr. Declan Noonan konuşmasına ilaç sektöründe ekonominin çok önemli olduğunu belirterek başladı. Ardından İrlanda da kullanılan yeni programlardan bahsederek, hasta ve firmalara eğitimler verildiğini bildirdi. Kızılay Bşk. Kerem Kınık konuşmasında ilaç sektörünün genel durumunu, yerli çalışmalar, genetik çalışmalar ve günümüzdeki önemi hakkında genel bilgiler verdi. Konuşmasını sonlandırmadan önce kan ürünleri konusunda önemli çalışmalar yaptığını bizlerle paylaştı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Fatih Tan, Hemofili hastaları ile yapılan değişiklikler ve proje çalışmalarından bahsetti. Karne sisteminin kaldırıldığını belirtti. Yerli ilaç üretimi çalışmalarına ağırlık verilmeye başlandı. Kendi ürünlerimizi üretmeye başlayacağız diyerek konuşmasını sonlandırdı. Tüm Hemofili Dünya sının Dünya Hemofili Gününü gönülden kutlarız. Ülkemizdeki ve Dünyadaki hemofililerin Dünya Hemofili gününü saygıyla kutluyoruz.

6 MUHTEŞEM AÇILIŞTAN KARELER... Bülent Hoca nın açılış şiirinden bir dörtlük Çiçeklerle hoş geçin, balı inciltme gönül Bir küçük meyve için, Dalı İnciltme gönül Sevmekten geri kalma, yapan ol yıkan değil Sevene diken olma, gülü inciltme gönül UNUTULMAZ PERFORMANSLARI İLE GENÇ HEMOFİLİ MÜZİK GRUBU Genç Hemofili Müzik Grubu, her yıl olduğu gibi 15. Uluslararası Türkiye Hemofili Kongresi nde de açılış programında sahne aldı. Hemofili farkındalık çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen bir çok farklı etkinlikte de yer alan grup gerçekleştirdiği performans ile dinleyicilerden büyük alkış aldı. Her yıl farklı tarzlarda performanslar sergileyen grup bu sene 1 i enstrümantal 3 halk müziği şarkısı ile dinleyicilere seslendi. Sahne sonunda kendilerine Kongre Düzenleme Kurulu tarafından kendilerine plaket takdim edilen grup üyeleri fotoğraf çekiminin ardından sahneden ayrıldı.

7 09:00-10:00 10:00-10:30 Kahve Molası 10:30-12:00 12:00-13:00 13:00-14:00 Öğle Yemeği 14:00-15:30 Dünya Hemofili Günü Forumu Bülent Zülfikar, Kaan Kavaklı Forum Konuşmacıları: Hemofiliye global bakış Marjike van den Berg Türkiye de hemofili bakımı ve organizasyonu Bülent Antmen, Yusuf Büyükpınarbaşılı Uluslararası Türkiye Hemofili Kongresi Nisan 2018, Pazar ANA SALON Dünya Hemofili Günü Forumu - Hemofilide sınırları kaldırmak Forum Moderatörleri: Bülent Zülfikar, Kaan Kavaklı Forum Konuşmacıları: Sağlık Bakanlığı Temsilcisi, SGK Temsilcisi Tuncay Alkan, Atiye Elal ve Yalçın Özçelik, Efe Yanık Uydu Sempozyum-Pfizer Konu: Y kuşağı hemofilik bireyler, araştırma sonuçları Moderatör: Yusuf Büyükpınarbaşılı Konuşmacı: Bülent Zülfikar MEDİKAL SALON Panel-1 Yeni tanı hemofililerin tedavisi Canan Vergin, Zafer Şalcıoğlu Tartışmacı: Marjike van den Berg 1) Türkiye PUP sonuçları Alphan Küpesiz 2) Fransa PUP Rosaline d OIRON 3) Sippet ve sonrası Can Balkan 15:30-16:00 Kahve Molası 16:00-17:00 17:00-17:45 19:00-21:00 Uydu Sempozyum-Bayer Konu: Geçmişten geleceğe hemofilide Bayer Moderatörler: Kaan Kavaklı, Alex Mehuys Bülent Antmen, Fahri Şahin Konferans Gen tedavisi Adalet Meral Güneş, Ergül Berber Konuşmacı: David Lillicrap Uydu Sempozyum-BPL Konu: Treatment and management of coagulation disorders Bülent Zülfikar, Kaan Kavaklı Konuşmacı: Gunther Auerswald MULTİDİSİPLİNER SALON Oturum-4 Hemofili tedavisi Oturum Başkanları Bülent Antmen, Murat Söker 1) Bir molekülün keşfi ve kullanıma sunumu Midori Shima 2) Klasik tedavi Yılmaz Ay 3) Faktör dışı tedaviler Ekrem Ünal 4) Hemofilide gen tedavisi Gül Nihal Özdemir Oturum-5 Tedaviye uyumda yaşanan sorunlar ve çözümleri Nazan Sarper, Özcan Bör 1) Adölesan sorunları Canan Albayrak 2) Erişkin sorunları Fahri Şahin 3) Geriatrik sorunları Mehmet Akif Karan Oturum-6 İnhibitörlü hastanın tedavisi Ümran Çalışkan, Zühre Kaya 1) Değişen yaşam kalitesi Seyrek Ailesi 2) Kanamaların tedavisi ve profilaksi İlgen Şaşmaz 3) Cerrahi öncesi ve sonrası Başak Koç Başak Koç 18:30-20:00 Akşam yemeği 20:30-22:00 Hemofili tiyatrosu

8 DÜNYA HEMOFİLİ GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN Dünya Hemofili Günü, Dünya Hemofili Federasyonu (WFH) nun kurucusu Frank Schnabel in doğum gününün onuruna 17 Nisan da toplumu bir araya getirmeyi seçen Dünya Hemofili Federasyonu (WFH) tarafından 1989 yılında kutlanmaya başlandı. Her yıl dünyada ve ülkemizde 17 Nisan da kutlanan Dünya Hemofili Gününde dünyada ve ülkemizde hemofili ve diğer kalıtsal kanama bozukluklarının bilincini artırmak ve farkındalık oluşturmak için kongre ve diğer etkinliklerle dolu çok sayıda etkinlik düzenlenmektedir. Bu önemli bir çabadır çünkü artan farkındalık, tedavi edilmeden kalan milyonlarca insan için daha iyi tanı ve tedaviye erişim sağlamaktadır. Unutmayın En küçük hareketler bile, bir dünyayı farklılaştırabilir! WORLD HEMOPHILIA DAY 2018 APRIL 17 SHARING KNOWLEDGE MAKES US STRONGER GAZETE YAYIN KURULU Cemil Akpınar, Samet Uğur Çınar, Serdar Karaman Demet Mete, Doğukan Oran, Melike Tekinel Ulaş Ünsal, Sezgin Yıldız Haluk Zülfikar Organizasyon Sekreteryası /turkhemoder turkhemoder.org Hocapaşa Mah. Ebusuud Cad. No:33 Sirkeci Fatih - İSTANBUL info@turkhemoder.org D Event Turizm Organizasyon Hizmetleri Hilal Mh. Rabindranath Tagore Cd. No:70/3 Yıldız, Çankaya / Ankara Tel: info@devent.com.tr hemofilifederasyon /hedef-tr.org /hemofilifederasyonu.org Hemofili Federasyonu Genel Merkezi Kazım Dirik Mah Sk. No:1 Yükseliş - Nova Sitesi Kat:3 Daire:51 Bornova - İzmir info@hemofilifederasyonu.org

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE Türkiye Hemofili Derneği (TRHD) nin düzenlediği 3.Türkiye Bölgesel Hemofili Sempozyumu 28 Şubat 2016 Pazar günü 10:00-17:30 saatleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Detaylı

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 23 OCAK 2017 - ANTALYA T ürkiye Hemofili Derneğinin (TRHD) düzenlediği Türkiye Bölgesel Hemofili Sempozyumlarının dördüncüsü; Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve Akdeniz

Detaylı

HEMOFİLİDE SINIRLARI KALDIRMAK

HEMOFİLİDE SINIRLARI KALDIRMAK Alış Satış Alış Satış 4.0785 4.0859 5.0279 5.0369 18 o C Parçalı Bulutlu 16 Nisan 2018, Pazartesi H E M O F İ L İ Y E DÜNYADAN BAKIŞ Kongremizin ikinci günü Dünya Hemofili Forumu nda, Dünya ve Türkiye

Detaylı

TÜRKİYE YENİ TANI HEMOFİLİ AİLE KAMPI - 1

TÜRKİYE YENİ TANI HEMOFİLİ AİLE KAMPI - 1 TÜRKİYE YENİ TANI HEMOFİLİ AİLE KAMPI - 1 20-22 Ocak 2017, İstanbul TRHD Merkezi Hocapaşa Mah. Ebusuud Cad. No: 33 Sirkeci / Fatih - İSTANBUL Tel: 0(212) 526 08 43-0 (212) 526 28 43 / Fax: 0 (212) 532

Detaylı

VE İKİ DEV SAHNEDE: MIDORI SHIMA & GUY YOUNG

VE İKİ DEV SAHNEDE: MIDORI SHIMA & GUY YOUNG Alış Satış Alış Satış 4.0960 4.1034 5.0619 5.0710 17 o C Parçalı Bulutlu 17 Nisan 2018, Salı VE İKİ DEV SAHNEDE: MIDORI SHIMA & GUY YOUNG Yüz güldüren molekül anlamına gelen ve hemofili dünyasında bir

Detaylı

HEMOFİLİ FEDERASYONU ADÖLESAN ÇALIŞTAYI İZLENİMLERİ. Kaan Kavaklı

HEMOFİLİ FEDERASYONU ADÖLESAN ÇALIŞTAYI İZLENİMLERİ. Kaan Kavaklı HEMOFİLİ FEDERASYONU ADÖLESAN ÇALIŞTAYI İZLENİMLERİ Kaan Kavaklı Özgün bir Hemofili Federasyonu aktivitesi Adölesan ve Genç Erişkinler Hayat boyu süren Kronik hst için en sıkıntılı grup Tedaviye uyum oranları

Detaylı

JİNEKOLOJİK VE GENİTOÜRİNER

JİNEKOLOJİK VE GENİTOÜRİNER SAPANCA ONKOLOJİ GÜNLERİ JİNEKOLOJİK VE GENİTOÜRİNER K A N S E R L E R SEMPOZYUMU 11-12 Mayıs 2018 NG Sapanca Otel Değerli Meslektaşlarımız, Sapanca Onkoloji Günleri Davet Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ile

Detaylı

LOKAL ORGANİZASYON KOMİTESİ

LOKAL ORGANİZASYON KOMİTESİ uegu TÜRK JİNEKOLOJİK ONKOLOJİ DERNEĞİ Ali Ayhan Sinan Berkman M. Faruk Köse Ateş Karateke Tugan Beşe Orhan Ünal Muzaffer Sancı Aydın Özsaran Tevfik Güvenal LOKAL ORGANİZASYON KOMİTESİ Özcan Balat, Gaziantep

Detaylı

Ankara ve Bursa Meme Hastalıkları Dernekleri. 18.12.2010,Ankara

Ankara ve Bursa Meme Hastalıkları Dernekleri. 18.12.2010,Ankara Ankara ve Bursa Meme Hastalıkları Dernekleri Toplantısı Raporu Ankara ve Bursa Meme Hastalıkları Derneklerinin müştereken düzenledikleri İstanbul Meme Kanseri Konsensus Toplantısı 30 Eylül 3 Ekim 2010

Detaylı

Bilimin ışığında adalet KONGRE PROGRAMI

Bilimin ışığında adalet KONGRE PROGRAMI Bilimin ışığında adalet KONGRE PROGRAMI 1 ONURSAL BAŞKAN Abdulhamit GÜL Adalet Bakanı BAŞKAN Yalçın BÜYÜK Adli Tıp Kurumu Başkanı KONGRE SEKRETERİ Ömer H.A. MÜSLÜMANOĞLU Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı

Detaylı

Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi

Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası İpek Yolu nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Ankara

Detaylı

ALMAN UZMANLARDAN TÜRK DOKTORLARA BESLENME TIBBI EGITIMI

ALMAN UZMANLARDAN TÜRK DOKTORLARA BESLENME TIBBI EGITIMI Portal Adres ALMAN UZMANLARDAN TÜRK DOKTORLARA BESLENME TIBBI EGITIMI : www.bafravip.com İçeriği : Haber Tarih : 12.03.2014 : http://www.bafravip.com/alman-uzmanlardan-turk-doktorlara-beslenme-tibbi-egitimi-265477h.htm1/3

Detaylı

SAGLIKLI YÖNETIM SAGLIKLI GELECEK PANELI

SAGLIKLI YÖNETIM SAGLIKLI GELECEK PANELI SAGLIKLI YÖNETIM SAGLIKLI GELECEK PANELI Portal : www.bandirmasehir.com İçeriği : Haber Tarih : 18.12.2018 Adres : http://www.bandirmasehir.com/saglikli-yonetim-saglikli-gelecek-paneli.html SAĞLIKLI YÖNETİM

Detaylı

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi 2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi Süleyman Demirel Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi tarafından

Detaylı

KURS BAŞKANLARI. N. Serdar TURHAL (Türk Tıbbı Onkoloji Derneği) Kubilay DEMİRAĞ (Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği)

KURS BAŞKANLARI. N. Serdar TURHAL (Türk Tıbbı Onkoloji Derneği) Kubilay DEMİRAĞ (Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği) Kurullar KURS BAŞKANLARI N. Serdar TURHAL (Türk Tıbbı Onkoloji Derneği) Kubilay DEMİRAĞ (Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği) (Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şubesi) DÜZENLEME

Detaylı

AB Erasmus Projesi kapsamında hazırlanan Işık ve Sağlık Bilim Şenliği Etkinlikleri Tamamlandı

AB Erasmus Projesi kapsamında hazırlanan Işık ve Sağlık Bilim Şenliği Etkinlikleri Tamamlandı AB Erasmus Projesi kapsamında hazırlanan Işık ve Sağlık Bilim Şenliği Etkinlikleri Tamamlandı Fakültemizin, Mustafa Saffet Anadolu Lisesi ile yaptığı protokol çerçevesinde hazırlanan Işık ve Sağlık adlı

Detaylı

II. BÖLÜM HEMOFİLİDE KANAMA TEDAVİSİ

II. BÖLÜM HEMOFİLİDE KANAMA TEDAVİSİ HEMOFİLİ TANI VE TEDAVİ KILAVUZU Önsöz... IX-X Türk Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu... XI Hemofili Bilimsel Alt Komitesi Üyeleri (2014-2018 dönemi)... XI Kısaltmalar... XII I. BÖLÜM HEMOFİLİ TANISI TANIM...

Detaylı

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ 2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ Acıbadem Sağlık Grubu 18. Hemşirelik haftası etkinlikleri; Sağlıkta Tek ve Eşsiz Hizmet Hemşirelik: Birçok Alan Birçok Etki teması ile 10 Mayıs Perşembe günü Acıbadem

Detaylı

VIII. Pediatrik Febril Nötropeni Sempozyumu

VIII. Pediatrik Febril Nötropeni Sempozyumu VIII. Pediatrik Febril Nötropeni Sempozyumu Prof Dr. Nuran Salman Onuruna Bilimsel Program 1. gün 23 Aralık 2016 Cuma 16.00-16.30: Açılış Toplantısı Prof. Dr. Tiraje Celkan 16.30-17.30: Febril nötropenide

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

YENİDOĞAN HEMATOLOJİSİ

YENİDOĞAN HEMATOLOJİSİ TÜRK PEDİATRİK HEMATOLOJİ DERNEĞİ TPHD EĞİTİM SERİSİ-III YENİDOĞAN HEMATOLOJİSİ Cilt: 1 Sayı: 3 2016 EDİTÖRLER Hale ÖREN Ahmet KOÇ Özcan BÖR TÜRK PEDİATRİK HEMATOLOJİ DERNEĞİ TPHD EĞİTİM SERİSİ-III YENİDOĞAN

Detaylı

NÖROŞİRÜRJİ HEMŞİRELİĞİ DERNEĞİ 14. BİLİMSEL KONGRESİ KONGRE PROGRAMI SÖZEL VE POSTER BİLDİRİ SUNUMLARI

NÖROŞİRÜRJİ HEMŞİRELİĞİ DERNEĞİ 14. BİLİMSEL KONGRESİ KONGRE PROGRAMI SÖZEL VE POSTER BİLDİRİ SUNUMLARI NÖROŞİRÜRJİ HEMŞİRELİĞİ DERNEĞİ 14. BİLİMSEL KONGRESİ KONGRE PROGRAMI SÖZEL VE POSTER BİLDİRİ SUNUMLARI Nöroşirürji Hemşireliği Derneği 14. Bilimsel Kongre Programı NÖROŞİRÜRJİ HEMŞİRELİĞİ DERNEĞİ YÖNETİM

Detaylı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ - 2014 8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü KUTLU OLSUN AÇIŞ KONUŞMASI Yahya ARIKAN - İSMMMO Başkanı KONUŞMACILAR Komite Başkanı Sezer Karan ın sunuşunun

Detaylı

[BİROL BAYTAN] BEYANI

[BİROL BAYTAN] BEYANI Araştırma Destekleri/ Baş Araştırıcı 10. Ulusal Pediatrik Hematoloji Kongresi 3 6 Haziran 2015, Ankara [BİROL BAYTAN] BEYANI Sunumum ile ilgili çıkar çatışmam yoktur. Çalıştığı Firma (lar) Danışman Olduğu

Detaylı

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Bülteni

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Bülteni Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Bülteni Yardımcısı Değerli Meslektaşlarımız Derneğimizin olağan genel kurul toplantısı..tarihinde yapıldı. Yönetim Kurulu (2012-2014) () Filiz ÖĞCE ( Yardımcısı)

Detaylı

28 Şubat 2018, Çarşamba

28 Şubat 2018, Çarşamba ENDOKRİN VE METABOLİK HASTALIKLAR TANIDAN TEDAVİYE BİYOBELİRTEÇLER 3. TÜRKİYE in vitro DİYAGNOSTİK SEMPOZYUMU BİLİMSEL PROGRAM 28 Şubat 2018, Çarşamba 08.30 09.30 Kayıt 09.30 10.00 Açılış ve Açılış Konuşmaları

Detaylı

14. MEZUNİYET SONRASI HİPERTANSİYON EĞİTİM KURSU MART 2017 SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI SALONU MUĞLA

14. MEZUNİYET SONRASI HİPERTANSİYON EĞİTİM KURSU MART 2017 SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI SALONU MUĞLA TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ OBEZİTE - LİPİD METABOLİZMASI - HİPERTANSİYON ÇALIŞMA GRUBU MEZUNİYET SONRASI HİPERTANSİYON EĞİTİM KURSU 14. 11-12 MART 2017 SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI

Detaylı

15 Mart 2019, Cuma. TOETVA Özer Makay. Robotik tiroid cerrahisi Fatih Tunca. Konuşmacı: Bilgi Baca. Laparoskopik sleeve gastrektomi Hasan Altun

15 Mart 2019, Cuma. TOETVA Özer Makay. Robotik tiroid cerrahisi Fatih Tunca. Konuşmacı: Bilgi Baca. Laparoskopik sleeve gastrektomi Hasan Altun 15 Mart 2019, Cuma 08:30 Kayıt 15:00-15:45 Açılış Töreni 15:45-16:15 Papiller tiroid kanserinin cerrahi tedavisinde güncel gelişmeler Oturum Başkanları: Semih Baskan, Nusret Korun Konuşmacı: Seher Demirer

Detaylı

Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı

Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -BÜTÇEDEN SAĞLIK HARCAMALARINA 2012 YILINDA 47,8 MİLYAR LİRA AYRILDI -TÜRKİYE DE 3 MİLYON 447 BİN 166 KİŞİ DİYABET

Detaylı

Prof. Dr. Mehmet Haberal, Amerika, Japonya ve Ürdün deydi

Prof. Dr. Mehmet Haberal, Amerika, Japonya ve Ürdün deydi Prof. Dr. Mehmet Haberal, Amerika, Japonya ve Ürdün deydi Prof. Dr. Mehmet Haberal, geçtiğimiz ay yoğun bir bilimsel kongre programı yaşadı. Kurucusu olduğu Ortadoğu Organ Nakli Derneği (MESOT) tarafından

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ Üyemiz Akçansa Çimento ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) işbirliğiyle 19 Ekim 2012 tarihinde YTÜ Oditoryum

Detaylı

SGK Başkanı, Naci Şahin Konferans Salonu Açılışını Yaptı

SGK Başkanı, Naci Şahin Konferans Salonu Açılışını Yaptı SGK Başkanı, Naci Şahin Konferans Salonu Açılışını Yaptı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -PERSONEL ODAKLI HİZMET ANLAYIŞINI ÖNEMSİYORUZ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKAN YARDIMCISI MURAT

Detaylı

Ö Z E T K İ T A P Ç I Ğ I

Ö Z E T K İ T A P Ç I Ğ I Ö Z E T K İ T A P Ç I Ğ I *Bu gençlik çalıştayı ücretsiz, katılım belgeli ve sınırlı kontenjana sahip bir eğitim etkinliğidir. Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonu Emrah Mah. İncirli, Keçiören/Ankara

Detaylı

ACIBADEM BODRUM HASTANESİ

ACIBADEM BODRUM HASTANESİ ACIBADEM BODRUM HASTANESİ KANSERE İNAT, EL ELE HAYAT DEDİ Acıbadem Bodrum Hastanesi, en sık görülen kanser türlerinin başında gelen kolon ve meme kanserine karşı farkındalık yaratmak için Kansere İnat,

Detaylı

COĞRAFYACILAR DERNEĞİ ULUSLARARASI KONGRESİ Avrupa Coğrafyacılar Derneği-EUROGEO Kongresi İle Ortak Olarak

COĞRAFYACILAR DERNEĞİ ULUSLARARASI KONGRESİ Avrupa Coğrafyacılar Derneği-EUROGEO Kongresi İle Ortak Olarak COĞRAFYACILAR DERNEĞİ ULUSLARARASI KONGRESİ Avrupa Coğrafyacılar Derneği-EUROGEO Kongresi İle Ortak Olarak International Congress of the Turkish Association of Geographers as a joint event with the EUROGEO

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI.

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI. İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi nin

Detaylı

Kanserde Destek Tedav ler ve Palyat f Bakım Sempozyumu

Kanserde Destek Tedav ler ve Palyat f Bakım Sempozyumu Kanserde Destek Tedav ler ve Palyat f Bakım Sempozyumu Sheraton Hotel Adana 12-13 Mayıs 2018 Davet Değerli Meslektaşlarım, Kanserde Destek Tedaviler ve Palyatif Bakım Sempozyumu'nun dördüncüsünü, 12-13

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU (AİLE HEKİMİ, AİLE SAĞLIĞI ELEMANI, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HEKİMİ, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SAĞLIK PERSONELİ) Prof.

Detaylı

Kronik Viral Hepatitlerde Güncel Durum

Kronik Viral Hepatitlerde Güncel Durum Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği nin 25. yaşını kutlarken yedi bölgede yedi etkinlik programı çerçevesindeki Doğu Anadolu Bölgesi etkinliğini 23-24 Eylül 2011 tarihlerinde Van

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU DAVET

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU DAVET AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU Değerli Meslektaşlarımız, DAVET Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırmaları Geliştirme Komisyonu nun Akdeniz

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA TÜRKİYE NİN DEMOKRATİKLEŞME SINAVINI DERİNLEMESİNE TARTIŞTI!

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA TÜRKİYE NİN DEMOKRATİKLEŞME SINAVINI DERİNLEMESİNE TARTIŞTI! İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA TÜRKİYE NİN DEMOKRATİKLEŞME SINAVINI DERİNLEMESİNE TARTIŞTI! Türkiye nin önemli toplumsal ve politik konularının tartışıldığı İstanbul Aydın Üniversitesi

Detaylı

ISSA İyi Uygulamalar Ödül Töreni

ISSA İyi Uygulamalar Ödül Töreni ISSA İyi Uygulamalar Ödül Töreni SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -SGK OLARAK SÜRATLİ VE KALİTELİ HİZMET SUNAN KÖKLÜ BİR KURUM OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ -BUNDAN YILLAR ÖNCE İLAÇLARIN

Detaylı

NE OLDU? NE OLACAK? Kasım 2011-Ocak 2012. Ocak 2012. Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde

NE OLDU? NE OLACAK? Kasım 2011-Ocak 2012. Ocak 2012. Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde Kasım 2011-Ocak 2012 Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde 26-27 Kasım 2011 de, Hatay da yapılan Klinik HIV/AIDS Sempozyumu 2011, 10 Ocak 2012 de, Ankara da yapılan

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

AİD GÜNCELLEME GÜNLERİ 2018/2 DERİ ALLERJİLERİ

AİD GÜNCELLEME GÜNLERİ 2018/2 DERİ ALLERJİLERİ AİD GÜNCELLEME GÜNLERİ 2018/2 AİD Deri Allerjileri Çalışma Grubu Başkan: Koray Harmancı Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eskişehir Organizasyon Komitesi Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji

Detaylı

Prof. Dr. Fahri Işık Hekatomnos Lahdini Akademia Vakfı için anlattı

Prof. Dr. Fahri Işık Hekatomnos Lahdini Akademia Vakfı için anlattı Prof. Dr. Fahri Işık Hekatomnos Lahdini Akademia Vakfı için anlattı Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı nın (Akademia) davetlisi olarak Bodrum a gelen Arkeolog Prof. Dr. Fahri Işık, Bodrum Belediyesi nin

Detaylı

Değerli Meslektaşım, Prof. Dr. Meltem Çağlar Tuncalı Sempozyum Koordinatörü

Değerli Meslektaşım, Prof. Dr. Meltem Çağlar Tuncalı Sempozyum Koordinatörü Her prostat kanseri aynı mıdır? Agresif alt tipler nasıl saptanabilir? hangi tedaviler seçilmelidir? Metastatik hastalarda modern görüntüleme yöntemleri gerekli midir? Yeni tanı ve biyokimyasal nükste

Detaylı

Değerli Meslektaşlarımız,

Değerli Meslektaşlarımız, Değerli Meslektaşlarımız, Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Travma ve Yoğun Bakım Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Göğüs Cerrahisinde Yoğun Bakım Prensipleri ve Her Yönüyle Vücut Dışı Yaşam Destek Cihazları

Detaylı

17 Mart 2002 / Milliyet Kadınlar artık küçük göğüs istiyor...

17 Mart 2002 / Milliyet Kadınlar artık küçük göğüs istiyor... 17 Mart 2002 / Milliyet Kadınlar artık küçük göğüs istiyor... Kadınların çeşitli sıkıntılardan kurtulmak ve yaşam kalitelerini artırmak için göğüslerini küçülttüğü, dünyada tercih edilen göğüs ölçüsünün

Detaylı

10. Spil Dermatoloji Günleri.

10. Spil Dermatoloji Günleri. . Spil Dermatoloji Günleri www.spildermatolojigunleri.com 19 NİSAN 2019 13.00-13.30 TÜRKIYE DE DERMATOLOJININ DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI Cengizhan Erdem 13:30-14:30 SAÇ VE TIRNAK HASTALIKLARINA YAKLAŞIM Oturum

Detaylı

DAVET. Değerli Meslektaşlarımız,

DAVET. Değerli Meslektaşlarımız, DAVET Değerli Meslektaşlarımız, TJOD Ankara Şubesi İç Anadolu Kontrasepsiyon Kongresi 19-20 Mart 2016 tarihleri arasında Güral Sapanca Otel de gerçekleşecektir. Bu kongreye katılmanızdan büyük mutluluk

Detaylı

7. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi

7. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi www.cocuksolunum2016.org Uygulamalı Pediatrik Fleksibl Bronkoskopi Kursu 30 Mart 02 Nisan 2016 RIXOS DOWNTOWN ANTALYA 1 DAVET YAZISI Sayın meslektaşlarımız, Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kistik Fibrozis

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Ulusal Tanı ve Tedavi Kılavuzu Çalışma Grupları... iv Kısaltmalar... vii Tablolar Listesi... xiii Şekiller Listesi...

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Ulusal Tanı ve Tedavi Kılavuzu Çalışma Grupları... iv Kısaltmalar... vii Tablolar Listesi... xiii Şekiller Listesi... HEMOFİLİ TANI VE TEDAVİ KILAVUZU İÇİNDEKİLER Önsöz... iii Ulusal Tanı ve Tedavi Kılavuzu Çalışma Grupları... iv Kısaltmalar... vii Tablolar Listesi... xiii Şekiller Listesi... xiii I. BÖLÜM HEMOFİLİ TANI

Detaylı

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13 Divan Başkanlığını Belediye Meclis Üyesi Yusuf Uzunlar,Başkan Yardımcılığını, Fatsa Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Özgen,Katip Üyeliklerini,Perşembe Muhtarlar Dernek Başkanı Namık Canik ve Korgan muhtarlar

Detaylı

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015 Sponsorluk Dosyası Amaç ve Hedeflerimiz Vizyonumuz Türkiye de yatırımcı ilişkileri ile ilişkili farklı hedef kitleleri kurumsal ve bireysel platformda bir araya

Detaylı

25 NİSAN DÜNYA DNA GÜNÜ. Hücreden Hasta Yatağına: DNA SEMPOZYUMU DAVET

25 NİSAN DÜNYA DNA GÜNÜ. Hücreden Hasta Yatağına: DNA SEMPOZYUMU DAVET 25 NİSAN DÜNYA DNA GÜNÜ Hücreden Hasta Yatağına: DNA SEMPOZYUMU DAVET Değerli Akdeniz Üniversiteliler, Tüm canlıların ortak dili olan DNA ve onun insanda ortaya çıkardığı sağlık ve hastalıklara ilişkin

Detaylı

3.ULUSAL REÇETE DIŞI FARMASÖTİK ÜRÜNLER VE MEDİKAL MALZEMELER KONGRESİ

3.ULUSAL REÇETE DIŞI FARMASÖTİK ÜRÜNLER VE MEDİKAL MALZEMELER KONGRESİ ANKARA ECZACI ODASI TRABZON ECZACI ODASI 3.ULUSAL REÇETE DIŞI FARMASÖTİK ÜRÜNLER VE MEDİKAL MALZEMELER KONGRESİ 14.ULUSAL HASTA BİLGİLENDİRME YARIŞMASI BİLİMSEL PROGRAM & BİLDİRİ ÖZETLERİ Katıl, Dinle,

Detaylı

Yuvarlak Masa Toplantısı Özet Raporu

Yuvarlak Masa Toplantısı Özet Raporu Halil Özcan 2005 doğumlu Hemofili hastası 17 Haziran 2014, Ankara Yuvarlak Masa Toplantısı Özet Raporu Hemofilide İnovasyon Konulu Yuvarlak Masa Toplantısı Özet Raporu 17 Haziran 2014 günü Danimarka Büyükelçiliği

Detaylı

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ CERRAHİ HEMŞİRELİĞİ SEMPOZYUMU Herkes İçin Güvenlik

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ CERRAHİ HEMŞİRELİĞİ SEMPOZYUMU Herkes İçin Güvenlik CERRAHİ HEMŞİRELİĞİ SEMPOZYUMU 2019 12-13 Nisan 2019 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Konferans Salonu Düzenleyenler Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra

Detaylı

KIRÇİÇEKLERİ FİRE VERMEDİ

KIRÇİÇEKLERİ FİRE VERMEDİ KIRÇİÇEKLERİ FİRE VERMEDİ Kadınlar Basketbol 2. liginde evinde Bursa temsilcisi Zeytin Gençlik takımını konuk eden Kırçiçeği Bodrum Basket 21. haftada da fire vermedi ve maçı 91 57 aldı. Türkiye Basketbol

Detaylı

Prof. Dr. E. Umut Özyer TGRD Eğitim Birimi Komisyonu Başkanı

Prof. Dr. E. Umut Özyer TGRD Eğitim Birimi Komisyonu Başkanı Değerli Arkadaşlarım; Derneğimiz Yönetim Kurulu adına, yoğun ilgi ile karşılanan İleri Girişimsel Radyoloji Kursları nın dördüncüsünün 2. dönemi ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Antalya

Detaylı

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 2017 Ana Sponsor FUAR SONUÇ RAPORU Sağlık ve Sosyal Alanda Kalite

Detaylı

Davet. Deðerli Meslektaþlarýmýz,

Davet. Deðerli Meslektaþlarýmýz, Davet Deðerli Meslektaþlarýmýz, Türkiye de tüm geriatri camiasýný içinde barýndýran Akademik Geriatri Derneði nin bir aktivitesi olarak 29-31 Ekim 2010 tarihlerinde Çeþme Radisson Blu Otel de 1. Yaþlýlýkta

Detaylı

KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLARDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI 2014

KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLARDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI 2014 KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLARDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI 2014 Kaliteli Tıp Uygulamaları Derneği Rusya Federasyonu Kardiyoloji Derneği Genç Kardiyologlar Çalışma Grubu İşbirliği ile 6-8 Haziran, 2014 Kiev Sayın

Detaylı

FEBRİL NÖTROPENİ MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU

FEBRİL NÖTROPENİ MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU 9-11 Kasım 2018,Swiss Otel, Ankara www.febrilnotropeni.net FEBRİL NÖTROPENİ MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU BİLİMSEL PROGRAM 9 Kasım 2018 Cuma 13:45-14:00 Açılış Konuşması 14:00-15:30 Febril nötropenik

Detaylı

KÜRESEL KATILIM FİNANS ZİRVESİ (GPAS)

KÜRESEL KATILIM FİNANS ZİRVESİ (GPAS) KÜRESEL KATILIM FİNANS ZİRVESİ (GPAS) Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) 16-17 Kasım tarihlerinde finansal kuruluşların, sektör temsilcilerinin ve misafirlerin yoğun ilgisiyle İstanbul Haliç Kongre

Detaylı

TÜRK NÖROLOJİ DERNEĞİ NÖROGENETİK ÇALIŞMA GRUBU 2018 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRK NÖROLOJİ DERNEĞİ NÖROGENETİK ÇALIŞMA GRUBU 2018 YILI FAALİYET RAPORU TÜRK NÖROLOJİ DERNEĞİ NÖROGENETİK ÇALIŞMA GRUBU 2018 YILI FAALİYET RAPORU 1. TND çatısı altında IV. Nadir Nörolojik Hastalıklar Sempozyumu ve Nörogenetik Kursu 31 Mayıs-1 Haziran 2018 tarihinde İstanbul

Detaylı

TÜRK. ANA KONULAR BPH - Androloji İnkontinans Pediatrik Üroloji

TÜRK. ANA KONULAR BPH - Androloji İnkontinans Pediatrik Üroloji TÜRK ÜROLOJİ AKADEMİSİ 01 Eylül 2018 / Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi ANA KONULAR BPH - Androloji İnkontinans Pediatrik Üroloji Değerli Meslektaşlarımız, Türk Üroloji Derneği Doğu ve Batı Karadeniz

Detaylı

Gündemdeki İnfeksiyonlar / Gündemdeki Antibiyotikler

Gündemdeki İnfeksiyonlar / Gündemdeki Antibiyotikler ÇAĞRI Sayın Meslektaşlarımız, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği 25. kuruluş yılını kutlarken yedi bölgede yedi etkinlik programı çerçevesinde Marmara Bölgesi etkinliği olarak,

Detaylı

BİLİMSEL PROGRAM 1. GÜN 12 MAYIS 2016 PERŞEMBE

BİLİMSEL PROGRAM 1. GÜN 12 MAYIS 2016 PERŞEMBE BİLİMSEL PROGRAM 1. GÜN 12 MAYIS 2016 PERŞEMBE 08:30 Açılış, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu 08:30-09:00 Dr. İsmail Çelik 09:00-09:50 PANEL - AKCİĞER KANSERİ OTURUMU Oturum Başkanları: Dr. Türkkan Evrensel,

Detaylı

DAVET MEKTUBU. Sayın Meslektaşlarım,

DAVET MEKTUBU. Sayın Meslektaşlarım, DAVET MEKTUBU Sayın Meslektaşlarım, Türk Nöroloji Derneği bünyesinde yer alan Nöropatik Ağrı Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Nöropatik Ağrı Sempozyumu nun ondördüncüsü 3 5 Mart 2017 tarihleri arasında

Detaylı

EAHAD 2018 ULUSLARARASI BİLİM İNSANLARIMIZA ULUSLARARASI VİZYONLARI İÇİN ŞÜKRANLARIMIZLA!..

EAHAD 2018 ULUSLARARASI BİLİM İNSANLARIMIZA ULUSLARARASI VİZYONLARI İÇİN ŞÜKRANLARIMIZLA!.. Yeni Faktör Dergisi Türkiye Hemofili Derneği nin Süreli ve Ücretsiz Yayınıdır. Ocak - Haziran 2018. Cilt 27. Sayı 1-2 EAHAD 2018 ULUSLARARASI BİLİM İNSANLARIMIZA ULUSLARARASI VİZYONLARI İÇİN ŞÜKRANLARIMIZLA!..

Detaylı

DİYABETTE GÜNCELLEME VE OLGU TARTIŞMA TOPLANTILARI-19

DİYABETTE GÜNCELLEME VE OLGU TARTIŞMA TOPLANTILARI-19 TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ (TEMD) ÇALIŞMA GRUPLARI EĞİTİM TOPLANTILARI DİYABETTE GÜNCELLEME VE OLGU TARTIŞMA TOPLANTILARI-19 31 Mart 2012 Tuğcan Otel Gaziantep ORGANİZASYON TEMD Diabetes

Detaylı

SOSYAL ETKİNLİKLER ÇALIŞMA GRUBU FAALİYETLERİ

SOSYAL ETKİNLİKLER ÇALIŞMA GRUBU FAALİYETLERİ SOSYAL ETKİNLİKLER ÇALIŞMA GRUBU FAALİYETLERİ Merkezimizde farklı kliniklerde çalışan hemşire/ebe/sağlık memurlarının tanışmamalarını ve ortak paylaşımda bulunmalarını sağlamak, moral ve motivasyonlarını

Detaylı

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel AYHAN ın oturum başkanlığını yaptığı ve SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel AYHAN ın oturum başkanlığını yaptığı ve SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretim ve Pazarlama Olanakları Paneli Gerçekleştirildi. Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Sağlıkta Deneyim SPONSORLUK DOSYASI

Sağlıkta Deneyim SPONSORLUK DOSYASI Sağlıkta Deneyim SPONSORLUK DOSYASI ORGANİZASYON HAKKINDA Organizasyon Adı : İçerik : Web Sitesi : Tarih : Resmi Açılış : Zirve Ziyaret Saatleri : Organizasyon yeri : Düzenleyen : 4. Uluslararası Sağlık

Detaylı

MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI

MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI Portal Adres : www.yenisafak.com.tr İçeriği : Gündem : http://yenisafak.com.tr/gundem/mahir-kaynak-vefat-etti-2081631 Tarih : 15.02.2015 1/3 MAHIR KAYNAK VEFAT ETTI 2/3 MAHIR KAYNAK

Detaylı

V. ULUSAL YARA BAKIMI KONGRESİ

V. ULUSAL YARA BAKIMI KONGRESİ V. ULUSAL YARA BAKIMI KONGRESİ 25-28 Ekim 2010 Dedeman Otel, Gaziantep DAVET MEKTUBU Değerli Meslektaşlarım, Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği nin düzenlediği Ulusal Yara Bakımı Kongrelerinin beşincisini

Detaylı

DAVET YAZISI. Talasemi Federasyonu Bilim Kurulu adına, Prof. Dr. Yeşim Aydınok. Talasemi Federasyonu Bilim Kurulu Başkanı Kongre Başkanı

DAVET YAZISI. Talasemi Federasyonu Bilim Kurulu adına, Prof. Dr. Yeşim Aydınok. Talasemi Federasyonu Bilim Kurulu Başkanı Kongre Başkanı 1. DUYURU DAVET YAZISI Değerli Ka lımcılar, Talasemi ve Hemoglobinopa ler in ülkemizde bir halk sağlığı sorunu olması, T.C. Sağlık Bakanlığı birimlerinin, Hemoglobinopa Tarama Merkezleri ile Tanı ve Tedavi

Detaylı

Türk Pediatrik Hematoloji Derneği (TPHD) Hemofilide Cerrahi Çalıştayı Uzlaşı Raporu

Türk Pediatrik Hematoloji Derneği (TPHD) Hemofilide Cerrahi Çalıştayı Uzlaşı Raporu Türk Pediatrik Hematoloji Derneği (TPHD) Hemofilide Cerrahi Çalıştayı Uzlaşı Raporu Türk Pediatrik Hematoloji Derneği Hemofili/Hemostaz/Tromboz Alt Çalışma grubu tarafından 25 Eylül 2010 tarihinde düzenlenen

Detaylı

GÜL-AY Basın-Meslek İlkelerine Uyar. Yazı ve ilanlar imza sahiplerine aittir. Köşe yazılarına ücret ödenmez. Makalelerinden kendileri sorumludur.

GÜL-AY Basın-Meslek İlkelerine Uyar. Yazı ve ilanlar imza sahiplerine aittir. Köşe yazılarına ücret ödenmez. Makalelerinden kendileri sorumludur. 06 EKİM 2014 REKLAM HABERLER Gül-Ay - Sayfa 3 06 EKİM 2014 Gül-Ay - Sayfa 5 HABERLER Erdemli de üzüm festivali yapıldı Erdemli'ye bağlı Üzümlü köyünde Üzüm festivali yapıldı. Erdemli Belediyesi tarafından

Detaylı

PRİMER VE METASTATİK KARACİĞER KANSERLERİNE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM: TERANOSTİK UYGULAMALAR

PRİMER VE METASTATİK KARACİĞER KANSERLERİNE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM: TERANOSTİK UYGULAMALAR Toplantı Başkanı: Nil Molinas Mandel Düzenleme Kurulu Dursun Buğra Hale Başak Çağlar Özkök İzzet Rozanes Meltem Çağlar Tuncalı Mehmet Onur Demirkol Murat Tuncel Mustafa Cengiz Orhan Bilge Uğur Selek Saadettin

Detaylı

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık Florence Nightingale Hastanesi Şişli İstanbul

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık Florence Nightingale Hastanesi Şişli İstanbul Değişik açılardan HIV/AIDS 09:30 09:40 Açılış Prof. Dr. Recep ÖZTÜRK, Prof. Dr. Fehmi TABAK 09:40 10:50 OTURUM I Oturum Başkanı: Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ 09:40 10:00 2015-2016 : Yeni ne var? Prof. Dr.

Detaylı

Sosyal Güvenlik Haftası Çeşitli Etkinlik ve Ziyaretlerle Kutlandı

Sosyal Güvenlik Haftası Çeşitli Etkinlik ve Ziyaretlerle Kutlandı Sosyal Güvenlik Haftası Çeşitli Etkinlik ve Ziyaretlerle Kutlandı Sosyal Güvenlik Haftası 11-15 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinlik ve ziyaretlerle kutlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Başkanı Yadigar

Detaylı

Benimle Evlenir misin?

Benimle Evlenir misin? Benimle Evlenir misin? Bodrum sokakları ilginç bir evlenme teklifine daha sahne oldu. Bodrumlu genç kaptan Ali Özbaylan 9 yıl önce tanıştığı kız arkadaşı Tuba Cihat a, Milta Marina da bulunan bir kafede

Detaylı

Fotoğraf: Prof. Dr. Ayla San

Fotoğraf: Prof. Dr. Ayla San Fotoğraf: Prof. Dr. Ayla San DAVET YAZISI Değerli Meslektaşlarım; 26-29 Nisan 2012 tarihleri arasında V. Ülkemizde Diyalizde Kalite Kongresi Bafra-Kıbrıs ta başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olup unutulmaz

Detaylı

Lefkoşa / KKTC. 28 Şubat - 1 Mart 2014. Acil Tıpta. Hasta Yönetimi. Sempozyumu. Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günleri

Lefkoşa / KKTC. 28 Şubat - 1 Mart 2014. Acil Tıpta. Hasta Yönetimi. Sempozyumu. Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günleri Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günleri Acil Tıpta Hasta Yönetimi Yakın Doğu Üniversitesi nin 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) nin iş birliği

Detaylı

TÜRKİYE - AZERBAYCAN ONKOLOJİ GÜNLERİ

TÜRKİYE - AZERBAYCAN ONKOLOJİ GÜNLERİ 1. TÜRKİYE - AZERBAYCAN ONKOLOJİ GÜNLERİ 10-13 EYLÜL 2015 JW MARRIOTT ABSHERON BAKÜ Davet Muhterem Hekimlerimiz, Tu rkiye - Azerbaycan onkoloji gu nleri adı altında her iki u lkenin onkoloji doktorlarını

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ 3. KADIN HASTALIKLARI DOĞUM GÜNLERİ DAVET

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ 3. KADIN HASTALIKLARI DOĞUM GÜNLERİ DAVET İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ 3. KADIN HASTALIKLARI DOĞUM GÜNLERİ 3. Kadın Hastalıkları Kongreye ve Doğum 44 gün Günleri, kaldı.16-17 Şubat 2019 tarihinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi, DAVET Değerli

Detaylı

PLANLANAN TARİH. 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ

PLANLANAN TARİH. 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ PLANLANAN TARİH 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ 1.PERSONEL BELGELENDİRME KONFERANSI HAZIRLIK ÇALIŞMASI PLANI Amaç : Şirketlerin temel varlık gücü olan rekabeti

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Bülteni

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Bülteni Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Bülteni Yardımcısı 6. EORNA Kongresi (European Operating Room Nurses Association (www.eorna.eu)- Avrupa Ameliyathane Hemşireleri Derneği), 20. kuruluş yılında

Detaylı

III. GÜNCEL KARDİYOLOJİ PRATİĞİNDE OLGULAR VE ÇÖZÜMLERI TOPLANTISI Mayıs 2017 Cratos Premium Hotel, KIBRIS DUYURU

III. GÜNCEL KARDİYOLOJİ PRATİĞİNDE OLGULAR VE ÇÖZÜMLERI TOPLANTISI Mayıs 2017 Cratos Premium Hotel, KIBRIS DUYURU III. GÜNCEL KARDİYOLOJİ PRATİĞİNDE OLGULAR VE ÇÖZÜMLERI TOPLANTISI 05-07 Mayıs 2017 Cratos Premium Hotel, KIBRIS DUYURU Değerli Meslektaşlarımız, 05-07 Mayıs 2017 tarihleri arasında Cratos Premium Hotel

Detaylı

DAVET. Konumuz, diğer gelişmeler ile ilgili bilgilerimiz ve kongre programımız kitabımızda yer almaktadır.

DAVET. Konumuz, diğer gelişmeler ile ilgili bilgilerimiz ve kongre programımız kitabımızda yer almaktadır. DAVET Sayın Meslektaşlarımız ve Bilim İnsanları, Tromboz, Hemostaz ve Anjioloji Derneği 1998 yılında kurulmuş, tromboz ve hemostaz alanı ile ilgilenen pek çok farklı bilim alanını bünyesinde barındıran

Detaylı

Mersin Kulak Burun Boğaz Günleri. Kongre Başkanları. Cengiz Özcan Kemal Görür. Bilimsel Sekreterya Yusuf Vayısoğlu Onur İsmi Harun Gür

Mersin Kulak Burun Boğaz Günleri. Kongre Başkanları. Cengiz Özcan Kemal Görür. Bilimsel Sekreterya Yusuf Vayısoğlu Onur İsmi Harun Gür Mersin Kulak Burun Boğaz Günleri Kongre Başkanları Cengiz Özcan Kemal Görür Bilimsel Sekreterya Yusuf Vayısoğlu Onur İsmi Harun Gür Bilimsel Komite Mehmet Ada Çağatay Akçalı Aytug Altındağ Barlas Aydoğan

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

SİSTEMİK FUNGAL ENFEKSİYONLARDA MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM SEMPOZYUMU. 27-28 Şubat 2016 RAMADA OTEL-TRABZON

SİSTEMİK FUNGAL ENFEKSİYONLARDA MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM SEMPOZYUMU. 27-28 Şubat 2016 RAMADA OTEL-TRABZON SİSTEMİK FUNGAL ENFEKSİYONLARDA MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM SEMPOZYUMU 27-28 Şubat 2016 RAMADA OTEL-TRABZON 04.01.2016 Değerli Meslektaşlarım, 27-28 Şubat 2016 tarihleri arasında Trabzon Ramada Otel de SİSTEMİK

Detaylı