MERSİN İN HIZINA HIZ KATTIK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MERSİN İN HIZINA HIZ KATTIK"

Transkript

1 33 N Sİ R E M

2 MERSİN İN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA MERSİN E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 154 MİLYON TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE TOPLAM 5,4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK. Mersin i diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 494 kilometreye; ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 867 km ye, otoyolları 155 kilometreye uzattık. Böylece kente erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirerek Mersin deki karayolu ağını 507 km si bölünmüş yol olmak üzere kilometreye ulaştırdık. ÇUKUROVA HAVALİMANI Türkiye nin güney bölgesindeki işlek ticari omurgalarından biri olan, Adana-Tarsus-Mersin hattında son dönemde artan potansiyel, bölgenin ulaşım stratejilerinin yeniden değerlendirilmesini zorunlu kılmıştır. Bu bölgede tek seçenek olarak çalışan Adana Havalimanı, bölgenin ihtiyaçlarını karşılamakta hayli yetersiz kalmış ve şehir yerleşiminin içine sıkışmıştır. Bu tesisin gelişme olanaklarının kısıtlı olması nedeniyle bölgeye hizmet verecek Çukurova Havalimanının özkaynaklar ile yapılmak üzere ihalesi gerçekleştirilmiş ve altyapı yapım çalışmalarına başlanmıştır. Mersin ve Adana illeri ile Çukurova Bölgesi ne hizmet vermek amacıyla planlanan Çukurova Havalimanı; Kargo Terminal Apronu, İç ve Dış Hatlar Terminal Binası (İdari ofis mahallerini de içeren), Teknik Blok ve Kule vb. surette modern bir havalimanında olması gereken tüm tesisleri içerecektir.

3 ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR MERSİN E SON 15 YILDA ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR ALANINDA 2,4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK İHTİYACA CEVAP VERDİK ELEKTRİK ÜRETİMİNİ ARTIRDIK Mersin e 2002 yılında elektrik üretim tesisleri dahil 6,3 milyon TL enerji yatırımı yapılmışken, Nisan ayı arasında 2,14 Milyar TL, 2017 yılında ise 169,9 Milyon TL yatırım yapıldı. ENERJİ VE DOĞAL KAYNAKLAR SEKTÖRÜNÜN HER ALANINA YATIRIM YAPIYORUZ Nisan ayı arasında madencilik sektörüne 1,4 milyon TL, petrol ve doğalgaz sektörüne 244,5 milyon TL yatırım yapılmasını sağladık.

4 ORMAN VE SU MERSİN DE SON 15 YILDA 6,1 MİLYAR TL ORMAN VE SU İŞLERİ YATIRIMI YAPTIK MERSİN NİN MÜMBİT TOPRAKLARINI SUYA KAVUŞTURDUK Son 15 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile takriben dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece Mersin de ziraatı bir adım daha ileri taşıdık ve çiftçilerimize yıllık 78 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık. MERSİN ARTIK DAHA YEŞİL DAHA YAŞANILIR Mersin ilinin ormanlık alanı dekar olup, yüzölçümünün %54 ü ormanlık alandır yılları arasında dekar arazide çalışma yapılarak 304 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur. TAŞKIN KORUMA TESİSLERİYLE HALKIMIZI VE TOPRAĞIMIZI KORUDUK Son 15 yılda inşa ettiğimiz 71 adet taşkın koruma tesisi ile; 129 yerleşim yeri dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. TOPLU KONUT SON 15 YILDA 664 MİLYON TL TOPLU KONUT VE SOSYAL DONATI YATIRIMI YAPTIK KONUT MERSİN E HAYIRLI OLSUN TOKİ öncülüğünde yürütülen Planlı Kentleşme Konut Seferberliği kapsamında 2003-Nisan 2018 yılları arasında ülke genelinde yapılan 104 Milyar TL yatırımla; 690 bin konutu tamamladık. Toplamda 830 bin konut ve sosyal donatı rakamına ulaştık.

5 ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK MERSİN DE SON 15 YILDA ÇALIŞMA, İSTİHDAM VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA 436,82 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK İŞSİZLİĞİ AZALTIYOR, İSTİHDAMDA REKORLAR KIRIYORUZ Küresel olumsuzluklara rağmen, ekonomi ve istihdam alanındaki olumlu performansımızı önemli ölçüde devam ettirdik. İşsizlik oranındaki düşüş, işgücüne katılım ve istihdam oranlarındaki artış yüzümüzü güldürüyor. İŞKUR aracılığıyla 2002 de 465 kişi özel sektörde, kişi kamu sektöründe olmak üzere toplam vatandaşımızı işe yerleştirdik de ise kişi özel sektörde, 8 kişi kamu sektöründe olmak üzere toplam vatandaşımızın işe yerleşmesine aracılık ettik den bugüne toplam vatandaşımızı İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirdik. ÇALIŞMA HAYATI VE SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ SORUNLARINA ÇÖZÜMLER ÜRETTİK 2002 Yılında Mersin de aktif sigortalı kişi sayısı iken 2018 yılı Ocak ayı itibariyle aktif sigortalı sayısı olmuştur. Aktif sigortalı kişi sayısı son 15 yılda % 68 seviyesinde artmıştır. Mersin ilinde bugüne kadar teşviklerden yaklaşık işverenimiz; sigortalımız yararlanmıştır. Ödenen toplam teşvik tutarı ise yaklaşık TL dir. İLBANK SON 15 YILDA MERSİN E 6 MİLYAR TL DESTEK VERDİK Yerel yönetimlerin talepleri ve bu talepler kapsamında verdikleri yetkiler doğrultusunda, kentsel alt ve üst yapı ihtiyaçları için projeler geliştiriyor, bu projelerin yapımı için finansman ve teknik destek sağlıyoruz. Mersin deki yerel yönetimlere döneminde Genel Bütçe den ayrılan 5 Milyar 186 Milyon TL lik payla birlikte İller Bankası A.Ş. nin bu dönemde Mersin e yaptığı 782 Milyon TL lik yatırıma yönelik sağladığı kredi ve hibe ile destek miktarını toplam 5 Milyar 968 Milyon TL ye ulaştırdık.

6 KÜLTÜR VE TURİZM SON 15 YILDA MERSİN DE KÜLTÜR VE TURİZME 136 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK KÜLTÜR VARLIKLARINI GELECEĞE TAŞIYORUZ Son 15 yılda Mersin ilindeki kültür varlıklarının proje, bakım, onarımları ile müze teşhir-tanzim ve yapım işlerinin yanı sıra ören yeri çevre düzenleme işleri için yaklaşık 52,5 milyon TL ödenek ayırdık. TARİHİMİZİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARTIYORUZ Mersin ilimizde bulunan 5 adet Bakanlar Kurulu Kararlı Türk, 2 Bakanlar Kurulu Kararlı Yabancı ve 3 adet Müze kazısı için yılları arasında 6,1 milyon TL ödenek aktardık. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MERSİN İLİNE SON 15 YILDA 535,40 MİLYON TL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK YATIRIMI YAPTIK Halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı hedefledik. Ülkemizi geliştirmek ve güzelleştirmek için son 15 yılda önemli faaliyet ve düzenlemelere imza attık. İktidara geldiğimizde sadece 4 adet olan atık su arıtma tesisini bugün 12 ye çıkardık. Mersin ilinde 2 adet katı atık düzenli depolama tesisi ile 1 milyondan fazla vatandaşımıza depolama hizmeti verilmektedir yılları arasında çevre kirliliğinin önlenmesi için yaklaşık 7,5 Milyon TL belediyelerimize destek sağladık. Buna ilaveten Avrupa Birliği kaynaklarından 46,9 Milyon TL yatırım yaptık. Mersin İline Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 2,2 Milyon TL kaynak kullanıldı.

7 EĞİTİM MERSİN E SON 15 YILDA 1,1 MİLYAR TL EĞİTİM YATIRIMI YAPTIK Fatih Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanmaya başladık. DAHA ÇOK DERSLİK DAHA KALİTELİ EĞİTİM Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde okul sayısını 745 ten e yükselttik. Mersin de eğitim ve öğretim yılında 186 spor salonu, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 835 laboratuvar ve 462 kütüphane mevcuttur yılı sonunda başlatılan ve öğrencilerin ilgisini çeken, modern donanımlı 13 adet Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) kurulmuştur. TEKNOLOJİYİ YAYGINLAŞTIRDIK ÇAĞIN ÖTESİNE GEÇTİK yılları arasında; Okullara adet bilgisayar gönderdik. 749 sınıfa ADSL bağlantısı sağladık. Toplam 548 Bilişim Teknoloji Sınıfı kurduk. FATİH PROJESİ KAPSAMINDA MERSİN DEKİ OKULLARA Etkileşimli Tahta, 907 Çok Fonksiyonlu Yazıcı, 76 Doküman Kamera, Tablet Bilgisayar Gönderdik. ÜNİVERSİTELERİMİZE YATIRIM GELECEĞE YATIRIM Yapılan yatırımlarla yılları arasında Mersin Üniversitesi nde; 2009 yılında Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi binası, Fen-Edebiyat Fakültesi yapımı tamamlanmıştır yılları arasında yapılan yatırımlarla Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Morfoloji Binası, Turizm ve İşletmecilik Yüksekokulu, Konukevi, Tıp Fakültesi Ek Blok, Merkezi Derslik, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tamamlanarak hizmete alınmıştır yılında Mimarlık Fakültesi Ek Binası ve Anamur Meslek Yüksekokulu nun yapımı tamamlanmıştır yılında Eğitim Fakültesinin yapımı tamamlanmıştır. Akdeniz Kültür merkezi Yapımı işinin inşaat kısmı 2017 yılında tamamlanmıştır.

8 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR 15 YILDA MERSİN YA AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR YARDIMLARI KAPSAMINDA 3,6 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK 2013 yılında başlatılan Muhtaç Asker Ailesi yardımı kapsamında askerlerimizin gözü arkada kalmasın diye asker ailelerine 275 TL maaş bağlanmıştır. Yardımın başlangıç tarihinden itibaren 2018 Mart dönemi sonuna kadar 21,82 Milyon TL kaynak aktarılmıştır yılında başlatılan yardım kapsamında eşi vefat eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadınlara iki ayda bir olmak üzere 550 TL maaş bağlanmıştır. Yardımın başlangıç tarihinden itibaren 2018 Mart dönemi sonuna kadar 128,14 Milyon TL kaynak aktarılmıştır yılında Evde Bakım yardımı başlatılarak engelli vatandaşlarımızın hayat kalitesini yükseltme yolunda önemli bir adım atılmıştır. Yardımın başlangıç tarihinden itibaren 2018 Mart dönemi sonuna kadar 968,42 Milyon TL kaynak aktarılmıştır sayılı Kanun kapsamında Mersin ilinde 2017 yılında yaşlımıza 58,92 Milyon TL, engelli ve engelli yakınımıza 107,28 Milyon TL, 2018 Mart döneminde ise yaşlımıza 16,18 Milyon TL, engelli ve engelli yakınımıza 29,47 Milyon TL yardım yapılmıştır. (2002 yılında aylık 24 TL ve 2018 yılında yaşlılar için aylık 265,80 TL olan 2022 maaşı 2018 yılı Haziran ayından itibaren 500 TL ye yükseltilecek olup engelliler için de 598,72 TL ye yükseltilmiştir.) Yardım kapsamında 2012 yılından 2018 Mart dönemi sonuna kadar 762,97 Milyon TL kaynak aktarılmıştır. Anne veya babası vefat etmiş 18 yaşından küçük muhtaç çocuklara verilen ve 2015 yılında başlatılan Öksüz ve Yetim Yardımı kapsamında yardımın başladığı tarihten itibaren 2018 Mart dönemi sonuna kadar 3,38 Milyon TL kaynak aktarılmıştır. EKONOMİ YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRDİK EKONOMİNİN ÖNÜNÜ AÇTIK İÇEL (MERSİN) DE İHRACATI 4,7 KAT ARTIRDIK ,97 Milyon Dolar 1,5 Milyar Dolar 15 Yıllık iktidarımız döneminde, yatırımı desteklemek amacıyla yeni yatırım teşvik belgesi düzenleyerek ekonomi nin çarklarını hızlandırdık, bu belgeler kapsamında sadece 2017 yılında 2002 yılına kıyasla ilave istihdamımızı 5,8 kat artırdık ve kişilik ilave istihdam sağladık.

9 GENÇLİK VE SPOR SON 15 YILDA MERSİN E 1,5 MİLYAR GENÇLİK VE SPOR YATIRIMI YAPTIK Gençlerimizin hizmetine sunduğumuz gençlik merkezleri ile şehrimizdeki spor tesislerinin yapım-onarım çalışmaları ve yükseköğrenim yurtlarına 576 milyon 547 bin TL, Yükseköğrenim gençliğinin kredi ve burs ihtiyaçlarına 960 milyon 76 bin TL ayırdık. MODERN SPOR TESİSLERİ İNŞA ETTİK yılları arasında 438 milyon 661 bin TL yatırımla 72 spor tesisi kazandırdık. SPOR KULÜPLERİ Verilen destek ve yatırımlarla önü açılan spor kulüplerimizin saysıında ciddi artış oldu. SPOR KULÜBÜ SAYISI/ SPOR KULÜBÜ SAYISI/ YURT SAYISINI ARTIRDIK, KONFORU YÜKSELTTİK Üniversitede okuyan gençlerimizin rahatına önem verdik. Mersin de 2002 yılında yatak sayısı ile 2 yurtta (3 Blok) hizmet verilmekte iken, Nisan 2018 itibarı ile %389,23 lük artışla yatak sayısı ile 9 yurtta (21 Blok) hizmet verilmektedir. ADALET VE HUKUK SON 15 YILDA MERSİN DE ADALET PROJELERİNE 336,80 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK. DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK UYAP PROJESİ Nİ HAYATA GEÇİRDİK Türkiye nin dört bir köşesinde geleneksel mimarimizden esinlenen adalet sarayları inşa ettik. Hakim ve savcılarımızın sayısını artırarak adli işlemleri hızlandırdık. Adliye personeli sayısını da artırarak hakim ve savcılarımızın iş yükünü de azalttık. Toplumun huzur ve refahının en önemli unsurlarından biri olan adalet mekanizmasını güçlendirmek adına önemli atılımlar gerçekleştirdik. UYAP kapsamında Mersin merkez ve ilçelerine 2002 yılından bu yana 11 Milyon TL yatırım yaptık.

10 SAĞLIK MERSİN E 823,53 MİLYON TL SAĞLIK YATIRIMI YAPTIK MERSİN E BİRİNCİ SINIF SAĞLIK HİZMETİ GETİRDİK Her hekime bir oda prensibiyle muayene oda sayısını 1507 a çıkardık. Bu sayede muayene sayısını 4,9 milyondan 16,98 milyona ulaştırdık yılında %39 olan sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2017 yılı itibariyle %71,7 seviyesine ulaşmıştır. ACİL DURUM EKİBİMİZ 7/24 GÖREVDE Mersin de 112 Acil İstasyon sayısını 15 ten 57 e, 112 acil ambulans sayısını 17 den 85 e çıkardık. (3 Kar Paletli Ambulans, 1 adet Yoğun Bakım ve Obez Ambulansı) TÜRKİYE NİN İLK ŞEHİR HASTANESİ MERSİN DE AÇILDI Kamu-Özel İşbirliği Modeli ile Mersin ilimizde yataklı sağlık kampüsü kuruyoruz. Mersin ilimize 1294 yatak kapasiteli şehir hastanesi yaptık. KAMPÜSTE ; Genel Hastane 465 Yatak Kadın Doğum Hastanesi 380 Yatak Kalp-Damar Hastanesi 183 Yatak Onkoloji Hastanesi 135 Yatak Psikiyatri Hastanesi 96 Yatak bulunmaktadır. HASTANELERİMİZİ 5 YILDIZLI OTEL KONFORUYLA BULUŞTURDUK Hasta odalarımızı nitelikli yani içinde tuvaleti, banyosu ve en fazla iki hasta yatağı olan konforlu odalara dönüştürdük, dönüştürmeye de devam ediyoruz YATAK SAYISI NİTELİK YATAK ORANI YANIK YATAĞI SAYISI YOĞUN BAKIM YATAK SAYISI

11 BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI OLARAK MERSİN İLİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYI DESTEKLİYORUZ. SON 15 YILDA MERSİN İLİNDE 221,60 MİLYON TL BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ YATIRIMI YAPTIK Türkiye nin kalkınmasına katkı sağlanması, imalat sanayimizin desteklenmesi amacıyla işletmeye sanayi sicil belgesi verdik. KOBİLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ KOSGEB destekleri ile KOBİ lerimizin önünü açtık yılları arasında 46 işletmeye 73 bin TL tutarında destek sağlanmış iken yılları arasında adet işletmeye yaklaşık 84,3 milyon TL destek verilmiş ve işletmeye yaklaşık 353,8 milyon TL lik kredi hacmi imkânı sağladık. PLANLI SANAYİLEŞMEYİ DESTEKLİYORUZ Mersin ilinde; Organize Sanayi Bölgelerinin 2 si 2002 yılı öncesi kurulmuş olup, 2018 yılında toplam hektar alanda kurulu 4 Organize Sanayi Bölgelerinde üretime geçen toplam 214 parselde kişiye istihdam sağlanmıştır yılında Mersin ilinde toplam 854 işyerlik 6 Sanayi Sitesinde kişiye istihdam sağlanmış iken, 2018 yılında toplam işyerlik 9 Sanayi Sitesinde istihdam yaklaşık kişi olmuştur. Bu projeler için 2018 yılı fiyatlarıyla yılları arasında 5 milyon TL kredi kullandırılmıştır. MERSİN İLİNDE EB KURUYORUZ 2018 yılında Mersin Valiliğinin başvurusu üzerine yaklaşık 53 hektar alanda Mersin İhtisas Endüstri Bölgesi kurulması çalışmalarına başlanılmıştır. BİLİM VE TEKNOLOJİ GELİŞİMİNİ DESTEKLİYORUZ Son 15 Yılda 4,6 milyon TL Mersin de Teknoloji Geliştirme Bölgesi kapsamında Teknoloji Yatırımı yaptık. 2 Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurduk. Faaliyette olan 1 Teknoloji Geliştirme Bölgesinde 78 firmada 2018 Mart ayı sonu itibarıyla 417 kişi istihdam edilmektedir. Bölgelerde 408 proje tamamlanmış olup, 187 proje devam etmektedir. 8 Ar-Ge Merkezi 1 Tasarım Merkezi kurduk.

12 İÇİŞLERİ GÜVENLİKLE HUZURU, GÖÇ YÖNETİMİYLE KARDEŞLİĞİ, AÇIK KAPIYLA HİZMETİ PEKİŞTİRİYORUZ SÜRÜCÜ BELGESİ, PASAPORT VE KİMLİK KARTLARINI ARTIK TEK MERKEZDEN VERİYORUZ! 3 ü Bir Yerde uygulaması ile Sürücü Belgesi, Pasaport, Kimlik Kartı verme işlemleri tek bir biometrik veri ile yapılmakta olup, başvurudan itibaren 5+1 günde kimlik kartının vatandaşa teslimi sağlanmaktadır. GÜVENLİ KENTLER İÇİN TEKNOLOJİYİ YAYGINLAŞTIRIYORUZ 81 ilimiz ve 508 ilçe, suçu önleme ve aydınlatmada büyük katkı sağlayan kamera ve plaka tanıma sistemlerinden oluşan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ne kavuşturulmuş olup, mobil plaka tanıma sistemlerinin kullanımına başlanılmıştır. Mersin ilinde 315 KGYS ve 20 PTS noktası bulunmakta olup, toplam bütçesi TL dir. MİLLETİN KAPISI OLAN AÇIK KAPI PROJESİYLE HİZMETİ HIZLANDIRDIK Vatandaşlarla birebir iletişim kurularak, talep, şikâyet ve önerilerin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi, en kısa sürede sonuçlandırılması ve vatandaşa bilgi verilmesi amacıyla 81 ilde Açık Kapı birimleri oluşturulmuştur. ACİL ÇAĞRILARI TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİRİYORUZ Acil çağrı numaralarının 81 ilde tek numara (112) altında toplanması amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezleri (AÇM), 2018 de 76 ilde, 2019 Haziran ına kadar ise 81 ilde faaliyete geçirilecektir. Mersin ilinde 112 AÇM faaliyete geçmiş olup, proje bedeli TL dir. YEREL MİMARİYE VE ENGELLİ ERİŞİMİNE UYGUN YENİ HÜKÜMET KONAKLARI İNŞA EDİLMEKTEDİR Vatandaş odaklı hizmet sunumunu kolaylaştıran, yerel mimariye ve engelli erişimine uygun olarak yeni Hükümet Konakları inşa edilmiş olup, mevcut hükümet konaklarının da modernizasyonuna devam edilmektedir. Mersin ilinde Toroslar Hükümet Konağı yapımı tamamlanmış olup, toplam TL harcanmış; Aydıncık, Akdeniz, Gülnar, Mezitli, Tarsus, Yenişehir Hükümet konaklarının yapımları devam etmekte olup, Toplam bütçe TL dir. e-belediye (BULUT BELEDİYE) PROJESİ Tüm belediyelerin online ortak bir veri tabanında buluşturularak, vatandaşa sundukları hizmetler için ortak standartlar geliştirilmesi ve yazışma ile diğer işlemlerinin elektronik ortama taşınması sağlanacaktır. Projenin gerçekleşmesiyle belediyelerin yaklaşık 2 Milyar TL tasarruf etmeleri sağlanacaktır. KÖYDES PROJE DESTEKLERİYLE KÖYLERİMİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ Köylerin içme suyu ve yol ihtiyaçlarını gidermek amacıyla 2005 yılında başlatılmış olup, daha sonraki yıllarda küçük ölçekli sulama ve atık su hizmetleri de projeye dâhil edilmiştir. Mersin ilinde yılları arasında 1404 adet proje tamamlanmış olup, toplam TL harcanmıştır.

13 KALKINMA AJANSI KALKINMA AJANSLARI BÖLGEMİZDE YENİLİKLERİN, DEĞİŞİMİN VE İŞBİRLİKLERİNİN ÖNCÜSÜDÜR Kalkınma Ajansımız Mersin İlimizde 422 sayıda projeye 148,20 Milyon TL kaynak sağlayarak İlimizin sosyo-ekonomik kalkınmasını desteklemiştir. VAKIFLAR MERSİN İLİMİZDEKİ VAKIF ESERLERİNİ RESTORE ETTİK VE ONARDIK 2002 yılından önceki on yıllık dönemde restorasyonu ve onarımı yapılan vakıf kültür varlığı sayısı sadece 46 iken, Son 15 yılda bu sayıyı a çıkarttık. Böylece restorasyonu ve onarımı yapılan vakıf kültür varlığı sayısını son 15 yılda yaklaşık 110 kat artırdık, Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesinden ise toplam 3 milyar TL harcama yaptık. VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARINA SAHİP ÇIKTIK Son 15 yılda Mersin İlimize Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla restorasyon ve onarım işi için 10,50 milyon TL harcadık. MERSİN AKDENİZ AVNİYE (TAHTALI) CAMİİ Rekonstrüksiyon Öncesi Rekonstrüksiyon Sonrası

14 GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK SON 15 YILDA MERSİN E 1,4 MİLYAR TL TARIMSAL DESTEK VERDİK Mersin e verilen tarımsal destek ödemelerini 15 yılda 9 kat artırdık. MİLLİ KAYNAKLAR MİLLİ TARIM Havza bazlı üretime dayalı destekleme modeline geçtik. 941 tarım havzasını belirledik. Her havzada en uygun ve en iyi yetişen ürünleri tespit ettik. Stratejik ve arz açığı olan 21 ürünü havza bazında destekliyoruz. Buğday ve yem bitkileri her havzada destekleniyor. MAZOTUN YARISI BİZDEN Mazot maliyetinin %50 si destek olarak üreticilerimize ödeniyor. GÜBREYE %40 DEVLET DESTEĞİ. Milli Tarım Projesi ile Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında havzasında desteklenen ürünleri yetiştiren çiftçilerimizin gübre maliyetlerinin %40 ını karşılıyoruz. HAYVANCILIKTA BÜYÜME, YENİ DESTEKLERLE HIZ KAZANIYOR Büyükbaştan küçükbaşa, besiden süte, yemden arıcılığa kadar birçok alanı destek kapsamına aldık. Son 15 yılda Mersin de hayvancılık desteğini 72 KAT ARTIRDIK. Bu dönemde Mersin e toplam 408 Milyon TL hayvancılık desteği verdik. Mersin de Damızlık Koç-Teke Üretim Merkezi oluyor En az 500 baş kapasiteli damızlık Koç-Teke üretim merkezleri kuruluyor. İnşaat yatırımlarına, alet-ekipman ve buzağı alımına %50 hibe veriyoruz. KIRSAL KALKINMA HAMLESİNİ BAŞLATTIK Mersin e son 11 yılda 58,6 Milyon TL hibe desteği verdik. Bu hibelerle 133 yeni tarımsal sanayi tesisi kuruldu, 919 kişiye istihdam sağlandı. Ayrıca, 201 damla ve yağmurlama sulama tesisinin kurulumu desteklendi. MERSİN IPARD HİBELERİYLE BULUŞTU IPARD ile Mersin de; toplam yatırım tutarı 120,3 Milyon TL olan 108 adet projeye 58,2 Milyon TL hibe sağladık kişiye yeni istihdam oluşturduk. GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN TL HİBE SAĞLIYORUZ Gençlere 30 Bin TL hibe desteği 2016 yılında uygulamaya geçti. Mersin de yıllarında 376 genç girişimciye 11,3 Milyon TL hibe sağladık.

15 33 MERSİN ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME EĞİTİM SAĞLIK ADALET ORMAN VE SU İŞLERİ ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK TOKİ İLBANK GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR GENÇLİK VE SPOR KÜLTÜR VE TURİZM VAKIFLAR BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İÇİŞLERİ MALİYE BAKANLIĞI GÜMRÜK ÇALIŞMA KALKINMA AJANSI 5,4 MİLYAR TL 1,1 MİLYAR TL 823,53 MİLYON TL 336,80 MİLYON TL 6,1 MİLYAR TL 2,4 MİLYAR TL 535,40 MİLYON TL 664 MİLYON TL 6 MİLYAR TL 1,4 MİLYAR TL 3,6 MİLYAR TL 1,5 MİLYAR TL 136 MİLYON TL 10,50 MİLYON TL 221,60 MİLYON TL 191,77 MİLYON TL 9,94 MİLYON TL 6,57 MİLYON TL 436,82 MİLYON TL 148,20 MİLYON TL MERSİN E SON 15 YILDA 31,02 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

16 MERSİN

NEVŞEHİR İN HIZINA HIZ KATTIK

NEVŞEHİR İN HIZINA HIZ KATTIK 50 R NE Hİ E Ş V ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA NEVŞEHİR E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 686,80 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK NEVŞEHİR İN HIZINA HIZ KATTIK Nevşehir i diğer şehirlere bağlayan

Detaylı

İHTİYACA CEVAP VERDİK ELEKTRİK ÜRETİMİNİ ARTIRDIK

İHTİYACA CEVAP VERDİK ELEKTRİK ÜRETİMİNİ ARTIRDIK 14 U BOL ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BOLU YA SON 15 YILDA ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR ALANINDA 896 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK İHTİYACA CEVAP VERDİK ELEKTRİK ÜRETİMİNİ ARTIRDIK Bolu ya 2002 yılında elektrik üretim

Detaylı

DENİZLİ NİN HIZINA HIZ KATTIK 15 YILDA DENİZLİ YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME

DENİZLİ NİN HIZINA HIZ KATTIK 15 YILDA DENİZLİ YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 20 D Lİ Z İ EN ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA DENİZLİ YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK DENİZLİ NİN HIZINA HIZ KATTIK Denizli yi diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

Şehir merkezine 7 km mesafede bulunan Uşak Havalimanı, yolcu/yıl kapasite ile hizmet vermektedir.

Şehir merkezine 7 km mesafede bulunan Uşak Havalimanı, yolcu/yıl kapasite ile hizmet vermektedir. 64 K UŞA 15 YILDA UŞAK A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK UŞAK IN HIZINA HIZ KATTIK Uşak ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 173 kilometreye; ilçe, belde ve köyleri

Detaylı

SİNOP UN HIZINA HIZ KATTIK

SİNOP UN HIZINA HIZ KATTIK 57 P O SİN 15 YILDA SİNOP A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 7,3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME SİNOP UN HIZINA HIZ KATTIK Sinop u diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

BİLECİK İN HIZINA HIZ KATTIK

BİLECİK İN HIZINA HIZ KATTIK 11 İK C E BİL ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA BİLECİK E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 7,7 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK BİLECİK İN HIZINA HIZ KATTIK Bilecik i diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

BATMAN IN HIZINA HIZ KATTIK

BATMAN IN HIZINA HIZ KATTIK 72 N A M T BA 15 YILDA BATMAN A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,8 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK BATMAN IN HIZINA HIZ KATTIK Batman ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 170 kilometreye; ilçe. belde

Detaylı

BAYBURT UN HIZINA HIZ KATTIK

BAYBURT UN HIZINA HIZ KATTIK 69 T R U B BAY BAYBURT UN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA BAYBURT A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK Bayburt u diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

SON 15 YILDA AMASYA YA MİLYON TL TARIMSAL DESTEK VERDİK

SON 15 YILDA AMASYA YA MİLYON TL TARIMSAL DESTEK VERDİK 05 A SYA A M MİLLİ KAYNAKLAR MİLLİ TARIM MAZOTUN YARISI BİZDEN GÜBREYE %40 DEVLET DESTEĞİ. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK SON 15 YILDA AMASYA YA 662.40 MİLYON TL TARIMSAL DESTEK VERDİK Amasya ya verilen tarımsal

Detaylı

IĞDIR NIN HIZINA HIZ KATTIK

IĞDIR NIN HIZINA HIZ KATTIK 76 IR IĞD ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA IĞDIR A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 627,18 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK IĞDIR NIN HIZINA HIZ KATTIK Iğdır ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

KIRKLARELİ NİN HIZINA HIZ KATTIK

KIRKLARELİ NİN HIZINA HIZ KATTIK 39 K KIR İ EL R A L KIRKLARELİ NİN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KIRKLARELİ YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 6,50 MİLYON TL Sİ (YİD) YAP İŞLET DEVRET OLMAK ÜZERE TOPLAM

Detaylı

HIZLI TREN PROJESİ 15 YILDA ISPARTA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME

HIZLI TREN PROJESİ 15 YILDA ISPARTA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 32 TA R A ISP ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ISPARTA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ISPARTA NIN HIZINA HIZ KATTIK Isparta yı diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

KIRIKKALE NİN HIZINA HIZ KATTIK

KIRIKKALE NİN HIZINA HIZ KATTIK 71 E KIR AL K K I ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KIRIKKALE YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK KIRIKKALE NİN HIZINA HIZ KATTIK Kırıkkale yi diğer şehirlere bağlayan

Detaylı

15 YILDA HATAY A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 3,2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

15 YILDA HATAY A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 3,2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK 31 Y A T HA HATAY IN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA HATAY A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 3,2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK Hatay ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

SİİRT İN HIZINA HIZ KATTIK

SİİRT İN HIZINA HIZ KATTIK 56 T SİİR 15 YILDA SİİRT E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK SİİRT İN HIZINA HIZ KATTIK Siirt i diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 156 kilometreye; ilçe, belde ve köyleri

Detaylı

ÇANKIRI NIN HIZINA HIZ KATTIK

ÇANKIRI NIN HIZINA HIZ KATTIK 18 Ç I IR K N A ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ÇANKIRI YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ÇANKIRI NIN HIZINA HIZ KATTIK Çankırı yı diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

ZONGULDAK IN HIZINA HIZ KATTIK

ZONGULDAK IN HIZINA HIZ KATTIK 67 ZON AK D L GU ZONGULDAK IN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ZONGULDAK A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 3,8 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK Zonguldak ı diğer şehirlere bağlayan

Detaylı

MUŞ UN HIZINA HIZ KATTIK

MUŞ UN HIZINA HIZ KATTIK 49 Ş MU 15 YILDA MUŞ A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK MUŞ UN HIZINA HIZ KATTIK Muş u diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 264 kilometreye; ilçe, belde ve köyleri şehir

Detaylı

KASTAMONU NUN HIZINA HIZ KATTIK

KASTAMONU NUN HIZINA HIZ KATTIK 37 TA S A K NU O M ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KASTAMONU YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 3,4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK KASTAMONU NUN HIZINA HIZ KATTIK Kastamonu yu diğer şehirlere bağlayan

Detaylı

MUĞLA NIN HIZINA HIZ KATTIK

MUĞLA NIN HIZINA HIZ KATTIK 48 ĞL U M A MUĞLA NIN HIZINA HIZ KATTIK HAVAYOLUNDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA MUĞLA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,61 MİLYAR TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE

Detaylı

ARDAHAN IN HIZINA HIZ KATTIK

ARDAHAN IN HIZINA HIZ KATTIK 75 AR N A H DA ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ARDAHAN A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ARDAHAN IN HIZINA HIZ KATTIK Ardahan ı diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

KİLİS İN HIZINA HIZ KATTIK

KİLİS İN HIZINA HIZ KATTIK 79 S KİLİ ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KİLİS E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 333,06 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK KİLİS İN HIZINA HIZ KATTIK Kilis i diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

DÜZCE NİN HIZINA HIZ KATTIK ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME

DÜZCE NİN HIZINA HIZ KATTIK ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 81 E C Z DÜ ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR DÜZCE YE SON 15 YILDA ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR ALANINDA 993 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK İHTİYACA CEVAP VERDİK ELEKTRİK ÜRETİMİNİ ARTIRDIK Düzce ye 2002 yılında elektrik

Detaylı

DİYARBAKIR IN HIZINA HIZ KATTIK 15 YILDA DİYARBAKIR A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 4,3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

DİYARBAKIR IN HIZINA HIZ KATTIK 15 YILDA DİYARBAKIR A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 4,3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK 21 R KI A B AR Y İ D ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA DİYARBAKIR A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 4,3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK DİYARBAKIR IN HIZINA HIZ KATTIK Diyarbakır ı diğer şehirlere

Detaylı

ERZİNCAN IN HIZINA HIZ KATTIK

ERZİNCAN IN HIZINA HIZ KATTIK 24 ERZ N A C İN ERZİNCAN IN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ERZİNCAN A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 3,7 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK Erzincan ı diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

HAVAYOLUNDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM AĞRI NIN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME

HAVAYOLUNDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM AĞRI NIN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 04 I R Ğ A AĞRI NIN HIZINA HIZ KATTIK HAVAYOLUNDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA AĞRI YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK Ağrı yı diğer şehirlere

Detaylı

TÜRKOĞLU LOJİSTİK MERKEZ KAHRAMANMARAŞ IN HIZINA HIZ KATTIK 15 YILDA KAHRAMANMARAŞ A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 4,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

TÜRKOĞLU LOJİSTİK MERKEZ KAHRAMANMARAŞ IN HIZINA HIZ KATTIK 15 YILDA KAHRAMANMARAŞ A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 4,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK 46 R KAH AM Ş ARA ANM ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KAHRAMANMARAŞ A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 4,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK KAHRAMANMARAŞ IN HIZINA HIZ KATTIK Kahramanmaraş ı diğer

Detaylı

RAYLI TAŞIMACILIK İLE HALKIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTİYORUZ IRMAK-KARABÜK-ZONGULDAK SİNYALİZASYON VE ELEKTRİFİKASYON PROJESİ

RAYLI TAŞIMACILIK İLE HALKIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTİYORUZ IRMAK-KARABÜK-ZONGULDAK SİNYALİZASYON VE ELEKTRİFİKASYON PROJESİ 78 KA K Ü B RA ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KARABÜK E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK KARABÜK ÜN HIZINA HIZ KATTIK Karabük ü diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

NİĞDE NİN HIZINA HIZ KATTIK

NİĞDE NİN HIZINA HIZ KATTIK 51 E D NİĞ NİĞDE NİN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA NİĞDE YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 12,50 MİLYON TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE TOPLAM 5,6 MİLYAR TL

Detaylı

AYDIN IN HIZINA HIZ KATTIK

AYDIN IN HIZINA HIZ KATTIK 09 N I D Y A ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA AYDIN A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 44,80 MİLYON TL si YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE TOPLAM 2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK AYDIN IN HIZINA

Detaylı

TUNCELİ NİN HIZINA HIZ KATTIK

TUNCELİ NİN HIZINA HIZ KATTIK 62 İ T EL C N U TUNCELİ NİN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA TUNCELİ YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK Tunceli yi diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

BAKÜ-TİFLİS-KARS (BTK) DEMİRYOLU ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KARS A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,9 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

BAKÜ-TİFLİS-KARS (BTK) DEMİRYOLU ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KARS A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,9 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK 36 S KAR ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KARS A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,9 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK KARS IN HIZINA HIZ KATTIK Kars ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 522

Detaylı

AFYONKARAHİSAR IN HIZINA HIZ KATTIK

AFYONKARAHİSAR IN HIZINA HIZ KATTIK 03 N O Y AF ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA AFYONKARAHİSAR A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 5,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK AFYONKARAHİSAR IN HIZINA HIZ KATTIK Afyonkarahisar ı diğer şehirlere

Detaylı

AKSARAY IN HIZINA HIZ KATTIK

AKSARAY IN HIZINA HIZ KATTIK 68 AK Y A R SA ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA AKSARAY A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,1 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK AKSARAY IN HIZINA HIZ KATTIK Aksaray ı diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

ARTVİN İN HIZINA HIZ KATTIK

ARTVİN İN HIZINA HIZ KATTIK 08 N Vİ T R A 15 YILDA ARTVİN E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 3,7 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ARTVİN İN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME Artvin i diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

EDİRNE NİN HIZINA HIZ KATTIK

EDİRNE NİN HIZINA HIZ KATTIK 22 E RN İ D E 15 YILDA EDİRNE YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK EDİRNE NİN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME Edirne yi diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

İHTİYACA CEVAP VERDİK ELEKTRİK ÜRETİMİNİ ARTIRDIK ENERJİ VE DOĞAL KAYNAKLAR SEKTÖRÜNÜN HER ALANINA YATIRIM YAPIYORUZ

İHTİYACA CEVAP VERDİK ELEKTRİK ÜRETİMİNİ ARTIRDIK ENERJİ VE DOĞAL KAYNAKLAR SEKTÖRÜNÜN HER ALANINA YATIRIM YAPIYORUZ 07 LYA A T AN ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR ANTALYA YA SON 15 YILDA ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR ALANINDA 3,85 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK İHTİYACA CEVAP VERDİK ELEKTRİK ÜRETİMİNİ ARTIRDIK Antalya ya 2002 yılında

Detaylı

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ÇORUM A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,9 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ÇORUM A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,9 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK 19 M U R ÇO ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ÇORUM A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,9 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ÇORUM UN HIZINA HIZ KATTIK Çorum u diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

TEKİRDAĞ IN HIZINA HIZ KATTIK

TEKİRDAĞ IN HIZINA HIZ KATTIK 59 TEK Ğ A D İR ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA TEKİRDAĞ A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 5,22 MİLYON TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE TOPLAM 3,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK TEKİRDAĞ

Detaylı

BİTLİS İN HIZINA HIZ KATTIK

BİTLİS İN HIZINA HIZ KATTIK 13 S İ L T İ B 15 YILDA BİTLİS E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 4,6 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK BİTLİS İN HIZINA HIZ KATTIK Bitlis i diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 276 kilometreye; ilçe, belde

Detaylı

KOCAELİ NİN HIZINA HIZ KATTIK

KOCAELİ NİN HIZINA HIZ KATTIK 41 İ EL A C KO KOCAELİ NİN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KOCAELİ YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 3,62 MİLYAR TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE TOPLAM 12,1 MİLYAR

Detaylı

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 80 E OSM Y ANİ ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA OSMANİYE YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 934,06 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK OSMANİYE NİN HIZINA HIZ KATTIK Osmaniye yi diğer şehirlere bağlayan

Detaylı

BURDUR UN HIZINA HIZ KATTIK

BURDUR UN HIZINA HIZ KATTIK 15 R U D R BU ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA BURDUR A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK BURDUR UN HIZINA HIZ KATTIK Burdur u diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

GİRESUN UN HIZINA HIZ KATTIK

GİRESUN UN HIZINA HIZ KATTIK 28 N G SU E R İ GİRESUN UN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA GİRESUN A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 4,8 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK Giresun u diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

ADIYAMAN IN HIZINA HIZ KATTIK

ADIYAMAN IN HIZINA HIZ KATTIK 02 N ADI A M A Y 15 YILDA ADIYAMAN A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,7 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ADIYAMAN IN HIZINA HIZ KATTIK Adıyaman ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 272 kilometreye; ilçe,

Detaylı

BURSA-BİLECİK HIZLI DEMİRYOLU PROJESİ ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME

BURSA-BİLECİK HIZLI DEMİRYOLU PROJESİ ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 16 SA R U B ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA BURSA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 5,25 MİLYAR TL si (YİD) YAP İŞLET DEVRET OLMAK ÜZERE 12,1 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK BURSA NIN HIZINA HIZ

Detaylı

ESKİŞEHİR İN HIZINA HIZ KATTIK

ESKİŞEHİR İN HIZINA HIZ KATTIK 26 İR ES EH KİŞ ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ESKİŞEHİR E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 6,4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ESKİŞEHİR İN HIZINA HIZ KATTIK Eskişehir i diğer şehirlere bağlayan

Detaylı

MARDİN LOJİSTİK MERKEZ

MARDİN LOJİSTİK MERKEZ 47 N M İ D R A ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA MARDİN E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,9 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK MARDİN İN HIZINA HIZ KATTIK Mardin i diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

BALIKESİR İN HIZINA HIZ KATTIK

BALIKESİR İN HIZINA HIZ KATTIK 10 İR S E IK BAL BALIKESİR İN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA BALIKESİR E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,2 MİLYAR TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE TOPLAM 7,3

Detaylı

ÇANAKKALE NİN HIZINA HIZ KATTIK

ÇANAKKALE NİN HIZINA HIZ KATTIK 17 E ÇAN AL K K A ÇANAKKALE NİN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ÇANAKKALE YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 39,6 MİLYON TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE 3,7 MİLYAR

Detaylı

GAZİANTEP İN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME EKONOMİ

GAZİANTEP İN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME EKONOMİ 27 İ Z A G P E T AN ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA GAZİANTEP E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 14,1 MİLYON TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE TOPLAM 5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK GAZİANTEP

Detaylı

TOKAT IN HIZINA HIZ KATTIK

TOKAT IN HIZINA HIZ KATTIK 60 T A K TO ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA TOKAT A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK TOKAT YENİ HAVALİMANI Tokat ilinde orta ve büyük gövdeli uçakların inebileceği

Detaylı

KONYA NIN HIZINA HIZ KATTIK

KONYA NIN HIZINA HIZ KATTIK 42 A Y N KO KONYA NIN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KONYA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 7,8 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK Konya yı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

KARAMAN IN HIZINA HIZ KATTIK

KARAMAN IN HIZINA HIZ KATTIK 70 N KA A M A R ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KARAMAN A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,9 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK KARAMAN IN HIZINA HIZ KATTIK Karaman ı diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

KÜTAHYA NIN HIZINA HIZ KATTIK

KÜTAHYA NIN HIZINA HIZ KATTIK 43 KÜ A Y H TA KÜTAHYA NIN HIZINA HIZ KATTIK ZAFER HAVALİMANI ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KÜTAHYA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 233 MİLYON TL Sİ Yap İşlet Devret (YİD) OLMAK ÜZERE

Detaylı

ORDU NUN HIZINA HIZ KATTIK

ORDU NUN HIZINA HIZ KATTIK 52 U D R O ORDU NUN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ORDU YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 5,8 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK Ordu yu diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

SAKARYA NIN HIZINA HIZ KATTIK ANKARA-İSTANBUL YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU PROJESİ

SAKARYA NIN HIZINA HIZ KATTIK ANKARA-İSTANBUL YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU PROJESİ 54 SA A Y R KA ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA SAKARYA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 251,98 MİLYON TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE TOPLAM 7,2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK SAKARYA

Detaylı

Rize-Artvin illerine bölgesel bir havalimanı kazandırıyoruz.

Rize-Artvin illerine bölgesel bir havalimanı kazandırıyoruz. 53 E RİZ 15 YILDA RİZE YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 8 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK. RİZE NİN HIZINA HIZ KATTIK Rize yi diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 176 kilometreye; ilçe, belde ve köyleri

Detaylı

BİNGÖL ÜN HIZINA HIZ KATTIK

BİNGÖL ÜN HIZINA HIZ KATTIK 12 B L Ö G İN ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA BİNGÖL E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 3,4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK BİNGÖL ÜN HIZINA HIZ KATTIK Bingöl ü diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

YOZGAT HAVALİMANI ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA YOZGAT A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

YOZGAT HAVALİMANI ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA YOZGAT A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK 66 T A G YOZ 15 YILDA YOZGAT A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK YOZGAT IN HIZINA HIZ KATTIK Yozgat ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 440 kilometreye; ilçe, belde ve

Detaylı

15 YILDA YALOVA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 6,51 MİLYAR TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE TOPLAM 7,8 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

15 YILDA YALOVA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 6,51 MİLYAR TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE TOPLAM 7,8 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK 77 VA O L YA ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA YALOVA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 6,51 MİLYAR TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE TOPLAM 7,8 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK YALOVA NIN

Detaylı

ADANA NIN HIZINA HIZ KATTIK

ADANA NIN HIZINA HIZ KATTIK 01 A N A AD ADANA NIN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ADANA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 32,70 MİLYON TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE TOPLAM 5,5 MİLYAR TL

Detaylı

Tüm hat boyunca altyapı inşa çalışmaları devam etmektedir. Altyapı çalışmaları genelinde %33 fiziki ilerleme sağlanmıştır.

Tüm hat boyunca altyapı inşa çalışmaları devam etmektedir. Altyapı çalışmaları genelinde %33 fiziki ilerleme sağlanmıştır. 45 M SA İ N A ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA MANİSA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANI NDA 2,42 MİLYAR TL Sİ (YİD) YAP İŞLET DEVRET OLMAK ÜZERE TOPLAM 5,2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK. MANİSA NIN

Detaylı

İZMİR İN HIZINA HIZ KATTIK

İZMİR İN HIZINA HIZ KATTIK 35 İR İZM İZMİR İN HIZINA HIZ KATTIK İZMİR KÖRFEZ GEÇİŞİ ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA İZMİR E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 5,25 MİLYAR TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE 16,2

Detaylı

ELAZIĞ IN HIZINA HIZ KATTIK

ELAZIĞ IN HIZINA HIZ KATTIK 23 Ğ I Z A EL ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ELAZIĞ A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 3,4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ELAZIĞ IN HIZINA HIZ KATTIK Elazığ ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

SİVAS IN HIZINA HIZ KATTIK

SİVAS IN HIZINA HIZ KATTIK 58 S SİVA 15 YILDA SİVAS A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 11 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME SİVAS IN HIZINA HIZ KATTIK Sivas ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

HAKKARİ NİN HIZINA HIZ KATTIK

HAKKARİ NİN HIZINA HIZ KATTIK 30 İ H AR K K A HAKKARİ NİN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA HAKKARİ YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,1 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK Hakkari yi diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

ŞANLIURFA NIN HIZINA HIZ KATTIK

ŞANLIURFA NIN HIZINA HIZ KATTIK 63 FA ŞA UR I L N 15 YILDA ŞANLIURFA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 61,94 MİLYON TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE TOPLAM 4,3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME ŞANLIURFA

Detaylı

GÜMÜŞHANE NİN HIZINA HIZ KATTIK

GÜMÜŞHANE NİN HIZINA HIZ KATTIK 29 E GÜM AN H Ş Ü ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA GÜMÜŞHANE YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 3,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK GÜMÜŞHANE NİN HIZINA HIZ KATTIK Gümüşhane yi diğer şehirlere bağlayan

Detaylı

KIRŞEHİR İN HIZINA HIZ KATTIK

KIRŞEHİR İN HIZINA HIZ KATTIK 40 İR K EH Ş R I ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KIRŞEHİR E ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 688 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK KIRŞEHİR İN HIZINA HIZ KATTIK Kırşehir i diğer şehirlere bağlayan

Detaylı

SAMSUN ÇARŞAMBA HAVALİMANI

SAMSUN ÇARŞAMBA HAVALİMANI 55 SA N U S M 15 YILDA SAMSUN A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 5,2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK SAMSUN UN HIZINA HIZ KATTIK Samsun u diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 374 kilometreye; ilçe, belde

Detaylı

VAN IN HIZINA HIZ KATTIK

VAN IN HIZINA HIZ KATTIK 65 VAN 15 YILDA VAN A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 5,2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME VAN IN HIZINA HIZ KATTIK Van ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 560 kilometreye;

Detaylı

MALATYA-ELAZIĞ HIZLI DEMİRYOLU ETÜT PROJESİ

MALATYA-ELAZIĞ HIZLI DEMİRYOLU ETÜT PROJESİ 44 M YA T A AL ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA MALATYA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 5,2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK MALATYA NIN HIZINA HIZ KATTIK Malatya yı diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

YERKÖY-KAYSERİ YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU PROJESİ

YERKÖY-KAYSERİ YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU PROJESİ 38 İ ER S Y KA ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA KAYSERİ YE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 3,8 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK KAYSERİ NİN HIZINA HIZ KATTIK Kayseri yi diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

BARTIN IN HIZINA HIZ KATTIK

BARTIN IN HIZINA HIZ KATTIK 74 IN T R BA 15 YILDA BARTIN A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,7 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BARTIN IN HIZINA HIZ KATTIK Bartın ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını

Detaylı

ANKARA NIN HIZINA HIZ KATTIK

ANKARA NIN HIZINA HIZ KATTIK 06 R A K AN A ANKARA NIN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ANKARA YA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 1,76 MİLYAR TL Sİ YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE 34,5 MİLYAR TL YATIRIM

Detaylı

TRABZON UN HIZINA HIZ KATTIK

TRABZON UN HIZINA HIZ KATTIK 61 TR N O Z AB ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA TRABZON A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 8,4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK TRABZON UN HIZINA HIZ KATTIK Trabzon u diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

ŞIRNAK IN HIZINA HIZ KATTIK

ŞIRNAK IN HIZINA HIZ KATTIK 73 Ş K A N IR 15 YILDA ŞIRNAK A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 2,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK ŞIRNAK IN HIZINA HIZ KATTIK Şırnak ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 364 km ye; ilçe, belde ve köyleri

Detaylı

ERZURUM UN HIZINA HIZ KATTIK

ERZURUM UN HIZINA HIZ KATTIK 25 E UM R U RZ ERZURUM UN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA ERZURUM A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 6,6 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK Erzurum u diğer şehirlere bağlayan devlet

Detaylı

İSTANBUL UN HIZINA HIZ KATTIK

İSTANBUL UN HIZINA HIZ KATTIK 34 L U B N İSTA İSTANBUL UN HIZINA HIZ KATTIK ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME 15 YILDA İSTANBUL A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ALANINDA 43,22 MİLYAR TL si YAP İŞLET DEVRET (YİD) OLMAK ÜZERE 76,4 MİLYAR

Detaylı

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden BALIKESİR de Yatırım Yapmak İçin 101 Neden Coğrafi Konum 1. Türkiye nin ekonomik hareketliliğinin en yüksek olduğu Marmara Bölgesi nde yer alması, 2. Marmara ve Ege Denizi ne kıyılarının bulunması, 3.

Detaylı

GÜMÜŞHANE MİZE SON 15 YILDA 9,1 MİLYAR TL LİK YATIRIM VE DESTEK SAĞLADIK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

GÜMÜŞHANE MİZE SON 15 YILDA 9,1 MİLYAR TL LİK YATIRIM VE DESTEK SAĞLADIK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 1 GÜMÜŞHANE MİZE SON 15 YILDA 9,1 MİLYAR TL LİK YATIRIM VE DESTEK SAĞLADIK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı : 3.600.000.000 TL : 2.000.000.000

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2016 ANTALYA I. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE GİDERLERİNİN

Detaylı

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018)

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) ORDU DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) Eylem TURİZM VE ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TURİZM TÇS 1.6 Bölgenin yat ve kruvaziyer turizmi potansiyelini değerlendiren etüd-proje çalışmaları yapılacaktır. Artvin,

Detaylı

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018)

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) SAMSUN DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) Eylem TURİZM VE ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TURİZM TÇS 1.6 Bölgenin yat ve kruvaziyer turizmi potansiyelini değerlendiren etüd-proje çalışmaları yapılacaktır. Artvin,

Detaylı

Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme:

Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme: İÇİNDEKİLER 1- Genel Değerlendirme 2 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman Kaynakları: 2 1.2- Kuruluşun Mevcut Üretim / Hizmet Kapasitesi: 2 1.3-2016 Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite

Detaylı

Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme:

Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme: 2 0 1 7 2017 2 0 1 2010 7 İÇİNDEKİLER 1- Genel Değerlendirme 2 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman Kaynakları: 2 1.2- Kuruluşun Mevcut Üretim / Hizmet Kapasitesi: 2 1.3-2017 Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen

Detaylı

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 SUNUM AKIŞI Bölge Planı Hazırlık Süreci Paydaş Analizi Atölye Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi Mevcut Durum Analizi Yerleşim Yapısı ve Yerleşmeler Arası İlişki Analizi

Detaylı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 24.10.2017 Tanım Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda ekonomik

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ MERSİN GENEL BİLGİLER Nüfus Mersin: 1.705.774 Türkiye: 76.667.864 Okur Yazarlık Oranı (6+Yaş) Mersin: %95 Türkiye: %93 İlçe

Detaylı

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER 1- Kalkınma Ajansı Destekleri A. Mali Destekler 50.000 500.000 TL arasında değişen bölgesel önceliklere göre farklı konu başlıklarında

Detaylı

İLÇESİ : İLKADIM İŞİN PROGRAM YILINA KADAR YAPILAN HARCAMA TUTARI ( TL ) 2014 YILI ÖDENEĞİ ( TL ) PROJE TUTARI ( TL ) PROJE NO SIRA NO KURULUŞ

İLÇESİ : İLKADIM İŞİN PROGRAM YILINA KADAR YAPILAN HARCAMA TUTARI ( TL ) 2014 YILI ÖDENEĞİ ( TL ) PROJE TUTARI ( TL ) PROJE NO SIRA NO KURULUŞ İLÇESİ : İLKADIM SIRA 1 İLBNK-7 İLBANK A.Ş. BÖLGE (Alt Yapı) Beton Yol, Kaldırım Kaplama işi-9/1 Yol Yapımı 2013 2014 924.032 582.304 Devam Ediyor 2 İLBNK-8 İLBANK A.Ş. BÖLGE (Alt Yapı) Beton Yol, Kaldırım

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 SUNUM PLANI I. EKONOMİK YATIRIMLAR DESTEKLEME PROGRAMI II. TOPLU BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİ YATIRIMLARI III. MAKİNE

Detaylı

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018)

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) RİZE DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) Eylem TURİZM VE ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TURİZM TÇS 1.6 Bölgenin yat ve kruvaziyer turizmi potansiyelini değerlendiren etüd-proje çalışmaları yapılacaktır. Artvin,

Detaylı

T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI KIRKLARELİ. Kırklareli nin Sadece Bugününü Değil Geleceğini de Düşünüyoruz

T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI KIRKLARELİ. Kırklareli nin Sadece Bugününü Değil Geleceğini de Düşünüyoruz T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI KIRKLARELİ Kırklareli nin Sadece Bugününü Değil Geleceğini de Düşünüyoruz NİSAN 2015 KIRKLARELİ NİN GELECEĞİ PARLAK BAHTI AÇIK KIRKLARELİ NİN SADECE BUGÜNÜNÜ DEĞİL GELECEĞİNİ

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

GAP EYLEM PLANI (EKİM 2010)

GAP EYLEM PLANI (EKİM 2010) GAP EYLEM PLANI (EKİM 2010) 2008 yılında, GAP kapsamında bölgede gerçekleştirilen bütün yatırımlar ve yaşanan gelişmeler gözden geçirilmiş; Güneydoğu Anadolu Projesi nin ekonomik kalkınma, sosyal gelişme

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

YATIRIM İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

YATIRIM İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU YATIRIM İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 2015 İÇİNDEKİLER 1- Genel Değerlendirme 2 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman Kaynakları: 2 1.2- Kuruluşun Mevcut Üretim/ Hizmet Kapasitesi: 2 1.3-2015 Yılı Yatırımlarıyla

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı