Teknolojik Sistemler İnşaat Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Teknolojik Sistemler İnşaat Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş."

Transkript

1 Teknolojik Sistemler İnşaat Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.

2 Yangın Algılama ve Otomatik Söndürme Sistemleri

3 Yangın Algılama ve Otomatik Söndürme Sistemleri

4 FIREFLY UV IR Spark / Kıvılcım Alev Dedektörleri SORU : Yangınla başarılı bir şekilde mücadele etmek için hangisi en önemlidir? Yangın yerinin özellikleri mi? Seçilen söndürme yöntemi mi? Ortamda bulunan malzeme mi?

5 FIREFLY UV IR Spark / Kıvılcım Alev Dedektörleri Doğru cevap: ZAMAN

6 FIREFLY UV IR Spark / Kıvılcım Alev Dedektörleri Sıcak parçacıkların algılanması erken uyarı IR dedektörler 250 C deki kıvılcımları ve sıcak parçacıkları bile algılayabilir. Ama piyasada bulunan klasik dedektörler ne yazık ki 700 C nin altındaki sıcaklıkları algılayamaz.

7 FIREFLY UV IR Spark / Kıvılcım Alev Dedektörleri Alev dedektörleri ile yanlış alarmlara son Alevlerin tespiti için açık alanlarda kullanılan benzersiz iki kanallı UV/IR detektörü, IR ve UV dalga boyunu kombine ederek, diğer enerji kaynaklarını (lambalar, güneş ışığı, ark kaynağı) ayırarak alevi tespit eder.

8 FIREFLY UV IR Spark / Kıvılcım Alev Dedektörleri Firefly kıvılcım dedektör sistemi fabrikanızı yüksek maliyetli zararlara neden olacak yangınlardan ve toz patlamalarından korur.

9 FIREFLY UV IR Spark / Kıvılcım Alev Dedektörleri Firefly yüksek hız, güç ve eşsiz dizayn başlığı ile farklı yönlerden gelip nüfuz etmeyi amaçlayan, bütün malzeme akışını kapsayan bir pnömatik iletim sisteminde veya oluk içinde tam koni söndürme yapar.

10 TELETEK Yangın Algılama Sistemleri Konvansiyonel Sistemler Analog Adresli Sistemler Gaz Dedektörleri Aspire (Hava Örnekleme) Sistemler Beam (Işın) Dedektörleri

11 UL, FM, CE Onaylı Yangın Pompaları Elektrik Dizel Jokey Pompalar, Kontrol ve Transfer Panoları

12 UL, FM, CE Onaylı Sulu Söndürme Sistemleri

13 UL, FM, CE Onaylı Sulu Söndürme Sistemleri Islak Borulu Sprinkler Sistemi ; En basit ve en sık kullanılan sprinkler sistemidir. Özellikle donma tehlikesi olmayan ofislerde, fabrikalarda ve depolarda kullanılmaktadır.

14 UL, FM, CE Onaylı Sulu Söndürme Sistemleri Kuru Borulu Sprinkler Sistemi Donma tehlikesi bulunan ısıtılmayan ortamlarda, dış yükleme sahalarında kullanılır. Sistemde su yerine basınçlı hava yada nitrojen kullanılır.

15 UL, FM, CE Onaylı Sulu Söndürme Sistemleri Baskın Sprinkler Sistemi Özellikle yüksek tehlike sınıfındaki uçak hangarlarında, petrol tesislerinde, tank soğutma sistemlerinde kullanılır.

16 UL, FM, CE Onaylı Sulu Söndürme Sistemleri Ön Tepkili Sprinkler Sistemi Suyun zarar verebileceği bilgisayar odaları, arşiv, kütüphane, müze yada değerli üretim yapılan fabrika tesislerinde kullanılır.

17 UL, FM, CE Onaylı Sulu Söndürme Sistemleri Totalpac Sprinkler Sistemi Islak, kuru, baskın, tek ve çift kitlemeli ön tepkili ve Firecycle III sistemlerinin ön montajlı şekli ile kabin içinde ya da kabin dışında hazır şekilde monte edilmiş haldeki sistemler. Tak çalıştır özelliğinden dolayı operasyonal olarak zaman tasarrufu. Firecycle III Sprinkler Sistemi; Aç-Kapa geri çevrim sistemi ile su zararı minimuma indirilir. Yangın durumunda yangını algılayan ve tepki veren, gerektiği durumda da yangın söndürmeyi başlatan fakat yangında değerli eşyaları da fazla su zararından koruyan tasarruflu bir sistemdir.

18 UL, FM Onaylı Sistem Bağlantı Elemanları Su akış anahtarı, vana izleme anahtarları, basınç ve alarm izleme anahtarlarında Potter Electric firmasının ürünleri kullanılmaktadır. Test drenaj vanasında 1 ten 2 e kadar her türlü orifis ölçüsünde Giacomini, Banchang ve AGF nin ürünleri kullanılmaktadır.

19 UL, FM Onaylı Sistem Bağlantı Elemanları İtfaiye bağlantı ağzı ve vanalarında Giacomini, Potter Roemer ve Banchang firmalarının ürünleri kullanılmaktadır. Yangın tesisatlarında kullanılan kelebek vanalar, yükselen milli vana, çek vana, NRS tip vana, hidrant ve post indicatorlerde Fivalco, Weflo, Sapag, Nibco, Mueller ve Kennedy markaları ile çalışılmaktadır.

20 UL, FM Onaylı Sistem Bağlantı Elemanları Yangın test ölçüm cihazı olarak Global Vision ve Gerand firmasından tedarik edilmektedir. Pompa basınç rahatlatma vanası (relief) ve basınç kontrol vanası Cla-val ve OCV firmasından tedarik edilmektedir.

21 Dooras Yangın Dolapları Bina İçi Dekoratif Yangın Dolapları

22 Dooras Yangın Dolapları Yangın Söndürme Tüplü ve Sulu Yangın Dolapları

23 Dooras Yangın Dolapları Saha Tipi, Köpüklü Yangın Dolapları

24 Dooras Dakikalık Yangın ve Acil Çıkış Kapıları Avrupa Birliği normlarına uygun, UNI EN sertifikalı, EI2 60 ve EI2 120 skalasına göre test edilmiştir.

25 Köpüklü Söndürme Sistemi Viking / KCA Anticendi firmasının köpük sistem ekipmanlarının satışını yapmaktadır. Ürünler CE ve GOST onaylıdır, ayrıca yatay ve dikey tip bladder tank, oranlayıcılarda, köpük yapıcı, köpük hücresi ve köpük monitöründe FM onayı mevcuttur. Köpük Monitörü ABD menşeili, UL listeli, FM onaylı köpük sistem ekipmanları ise; Viking in distribütörü olduğu Chemguard firmasından tedarik edilmektedir.

26 Köpüklü Söndürme Sistemi Köpüklü Sistem Kullanım Alanları Uçak Hangarları Helikopter hangarları Boya imalathaneleri Kimyasal madde, ilaç, matbaa tesisleri Yanıcı ve patlayıcı sıvıların depolama ve dolum tesisleri Petrol rafinerileri Tersane ve iskeleler Otomatik Köpüklü Söndürme Sistemleri Islak borulu köpüklü söndürme sistemleri Ön tepkili köpüklü söndürme sistemleri Baskın köpüklü söndürme sistemleri Basınç regülasyonlu baskın köpüklü söndürme sistem. Grate (taban döşemesi) Nozulu (özellikle hangar uygulamalarında kullanılır) Yüksek genleşmeli köpüklü söndürme sistemleri

27 Köpüklü Söndürme Sistemi Köpüklü Sistem Saha Elemanları Köpük yapıcı Köpük sprinkleri Köpük hücresi Yönlendirme yapılabilen köpük spray nozulları Sabit köpüklü su boşaltma ağızları Köpüklü su monitörleri (exproof ortamlarda kullanılan hidrolik ve elektrikli tip monitörler dahil) Köpük dolabı Taşınabilir köpüklü su istasyonları Hangarlarda yere döşenen GRATE nozul

28 Köpüklü Söndürme Sistemi Köpük konsantrasyonları köpüğün cinsine ve özelliğine, genleşme oranına, burn-back (geri yanma) direncine, söndürme süresine göre seçilmektedir. En sık kullanılan köpük konsantrasyon tipleri; AFFF(Aqueous Film-Forming concentrate) : Özellikle hidrokarbon gibi alevlenebilir sıvı yangınlarında kullanılır. Alevlenebilir sıvının üzerini kapatır ve yüzeyinde bir film tabakası oluşturur. Düşük enerji girişi yakıt yüzeyinde yüzen yüksek kaliteli köpük battaniye üretmek gerekir. hızla yakıt yüzeyini örten olarak, AFFF hidrokarbon yakıt yangınları (benzin, gazyağı, motorin, vb) en hızlı müdahaleyi sağlar. AFFF da A sınıfı yangınlar üzerinde etkilidir. Ayrıştırılabilir ve çevre dostu, bu ajanlar kullanılabilir % 1, % 3 olarak, ve % 6 ürünün oranlama hızında kullanmak için konsantreleri (olacaktır. AR-AFFF(Alcohol-Resistant Aqueous Film Forming Foam Concentrate): % 3-% 3, % 3-%6 yüzdelerinde üretilmektedir. Polar solvent/alkol yangınlarında kullanılır. Alkole dirençli sulu film oluşturan köpük (AR-AFFF) köpük battaniye ve yakıt yüzey arasında fiziksel, polimer membran bariyer oluşturur. AR-AFFF, B Sınıfı hidrokarbon yangınları (dizel, benzin, gazyağı vb) ve polar solvent / suya karışabilir yakıt yangınları (alkol, keton, metanol) ve MTBE ürünleri için en uygun köpük tipidir. Ayrıştırılabilir ve çevre dostu, AR-AFFF da A sınıfı yangınlar üzerinde etkilidir. Yüksek genleşmeli köpük konsantrasyonları: %1.5 ila %2.5 konsantrasyonları arasında üretilmektedir. Sentetik bazlı, yüksek genleşmeli köpük konsantreleri düşük, orta ve yüksek genleşmeli köpük ekipman üreten cihazlarla kullanılmak için uygundur. Protein köpükleri: Sadece Hidrokarbon yakıtları için kullanılır. Homojen ve sabit köpük oluşturur. Sadece aspirated tip(genleşme oranı daha yüksek olan tip 6-12:1) köpük nozulları ile kullanılabilir.

29 Su / Gazlı Söndürme Sistemi Vorteks sistemi, inert gaz ve su sisi ile söndürme sistemlerinin en iyi örneklerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuş bir su/inert gaz sistemidir. Nitrojen ve su, suyu 10 mm den daha küçük değerlerde atomize ederek yoğun ve homojen bir nitrojen-su söndürücü püskürten tek bir kaynaktan aynı anda salınır. Vorteks sistemi, yüksek basınçlı su sisi sistemine göre, dakikada nozul başına % 88 daha az su kullanır.

30 Su / Gazlı Söndürme Sistemi WATER MIST Water mist (su sisi), söndürmenin çok ince su spreyi ile yapıldığı bir sistemdir. Su çok yüksek ısı absorbe etme özelliğiyle çok iyi bir söndürme maddesidir. Water mist hasarı en düşük seviyede tutarak yangını söndürmek için çalışır. Kullanım Alanları Telekominasyon uygulamaları Bilgisayar (Server Odaları) Kontrol Odaları Gemi sistemleri Kütüphaneler Üniversiteler ve müzeler Sanat Galerileri Laboratuarlar Elektronik ve bilgi işlem cihazları Bankalar İlaç ve sağlık uygulamaları Şalt Odaları Raylı sistemler ve havaalanları Elektrik Odaları Trafik Kontrol Odaları Kontrol Odaları Depo uygulamaları Petrokimyasal uygulamalar

31 Novec Gazlı Söndürme Sistemi NOVEC 1230 Novec 1230 sıvısı, 3M tarafından üretilmekte olup; çevreci ve solunabilen çok geniş bir uygulama alanı olan temiz gazlı bir söndürme sistemidir. Novec 1230 sıvısı ıs enerjisini yok ederek ve yanma sürecinden ayırarak yangını söndürür.

32 CO2 Gazlı Söndürme Sistemi Karbondioksit; renksiz, kokusuz, elektrik iletkenliği olmayan, yangın söndürmek için uygun bir inert gazdır. Karbondioksit hava içerisindeki oksijeni ve/veya gaz fazındaki bir yakıtın konsantrasyonunu yanmanın duracağı noktaya kadar düşürerek, yanmayı soğutarak söndürür.

33 CO2 Gazlı Söndürme Sistemi Karbondioksit Söndürme Kullanım Alanları; Gaz ve sıvı yanıcı maddeler, Transformatör, yağlı anahtarlar ve devre kesiciler, Yanıcı yakıt kullanan makineler, Elektrik Panoları, Kağıt ürünleri kullanım alanları ve depoları, Ahşap ürünleri kullanım alanları ve depoları, Tekstil ürünleri kullanım alanları ve depoları, Sıradan yanıcı maddeler, Tehlikeli katı maddeler.

34 CO2 Gazlı Söndürme Sistemi CO2 söndürme sisteminin kullanılamayacağı malzemeler; Selüloz nitrat gibi oksijen ihtiva eden kimyasallar, sodyum, potasyum, magnezyum, titanyum ve zirkonyum gibi reaktif metaller, metal hidratlar. Düşük basınçlı sistemler : Düşük basınçlı karbon dioksit sistemleri, yüksek miktarda söndürücüye ihtiyaç duyulan mekanlarda toplam hacim koruma uygulamalarında kullanılır.

35 CO2 Gazlı Söndürme Sistemi Yüksek basınçlı sistemler ; Yüksek basınçlı karbon dioksit sistemleri, hem toplam hacim koruma hem de lokal koruma uygulamalarında kullanılmaktadır.

36 CO2 Gazlı Söndürme Sistemi

37 ARGON Gazlı Söndürme Sistemi ARGON - ARGONITE INERGEN IG-01, IG-55 ve IG-100 çevreci, solunabilen çok geniş bir uygulama alanı olan temiz gazlı söndürme sistemleridir. Halon gazı yerine geliştirilen bu gazlar, çok kısa bir süre içerisinde oksijen konsantrasyonunu insan sağlığı için uygun olmak kaydıyla azaltarak yangını söndürür.

38 FM 200 Gazlı Söndürme Sistemi FM 200 FM 200, insanların bulunduğu mahallerde, çok geniş hassas uygulamalarda kullanılabilen etkili bir temiz gazdır. FM 200 gazı öncelikle alevi fiziksel olarak soğutarak ortamdaki ısı enerjisini azaltır ve bir daha parlama ihtimali tanımaksızın yangını söndürür.

39 Davlumbaz Söndürme Sistemi Davlumbaz Söndürme Sistemlerinde, Potasyum karbonat (K2CO3) söndürme solüsyonu kullanıldığı gibi alternatif söndürücülerde kullanılır.

40 Algılama Söndürme Sistemleri Uygulamaları PC ve PLC Panoları MCC Elektrik Panoları, Şalt, PLC Ekipmanları FireTrace söndürme Sistemi

41 Algılama Söndürme Sistemleri Uygulamaları

42 Algılama Söndürme Sistemleri Uygulamaları

43 Algılama Söndürme Sistemleri Uygulamaları

44 Algılama Söndürme Sistemleri Uygulamaları

45 Algılama Söndürme Sistemleri Uygulamaları

46 Doğalgazı kesme Gaz Dedektörleri CO Paneli CO Dedektörler 24 VDC 24 VDC 24 VDC NK703 KSA705/P 24 VDC NK703 FM 200 SÖNDÜRME Turnikeler Access Kontrol Asansör 24 VDC Basınçlandırma 24 VDC 24 VDC 24 VDC Aquamist Arşivleri NK703 Küresel Vana Garaj Kat Elektrik Kesme Havalandırma Yangın Pompası Sprinkler Yangın Panosu 24 VDC 24 VDC 24 VDC 24 VDC 24 VDC 24 VDC 24 VDC

47 Adres: İncekköy Sitesi Kızılcaşar Mahallesi Zafer Cad Sk. No: 11/14 İncek / Ankara/ Türkiye Tel: Fax: eurosanas@eurosanas.com.tr URL:

Vizyon - Misyon. Şirket Profili

Vizyon - Misyon. Şirket Profili www.ak-grup.com.tr Vizyon - Misyon Şirket Profili Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler tasarlamak, geliştirmek,

Detaylı

1964'ten bugüne. Bölüm 6. Otomatik Sulu Yangın Söndürme Sistemleri

1964'ten bugüne. Bölüm 6. Otomatik Sulu Yangın Söndürme Sistemleri Bölüm 6 Otomatik Sulu Yangın Söndürme Sistemleri 177 STANDART TEPKİLİ SPRİNKLER MODEL K-FAKTÖRÜ SICAKLIK DUYARGASI BAĞLANTI ÇAPI U.S. METRİK UPRIGHT PENDENT GİZLİ TİP PENDENT 5mm Cam Bulb 5mm Cam Bulb

Detaylı

YANGIN SİSTEMLERİ TASARIMI VE EKİPMANLARI

YANGIN SİSTEMLERİ TASARIMI VE EKİPMANLARI YANGIN SİSTEMLERİ TASARIMI VE EKİPMANLARI Ümit KALAYCI Makine Y. Mühendisi İÇERİK Yangın Standartlar,Yönetmelikler ve Onaylar Sulu Yangın Söndürme Sistemleri Yağmurlama sistemi Yangın pompa grubu Hidrantlar

Detaylı

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin. www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.com SPRİNKLER SİSTEMLERİ SPRİNKLER SİSTEMLERİNDE OLAN DONANIM

Detaylı

www.refleksyangin.com.tr

www.refleksyangin.com.tr REFLEKS YANGIN GÜVENLİK SİSTEMLERİ A.Ş. Cumhuriyet Mah. Abdi İpekçi Cad. Mermer Sk. No: 2 Kartal / İSTANBUL Tel No: +90 (216) 469 10 78 (pbx) Santral Gsm: +90 (533) 968 29 94-95 Faks No: +90 (216) 469

Detaylı

SU VE KÖPÜK MONİTÖRLERİ

SU VE KÖPÜK MONİTÖRLERİ SU VE KÖPÜK MONİTÖRLERİ Kalite, Güven ve Süreklilik... Su ve Köpük monitörleri riskli veya etkilenen bölgeye en kısa zamanda, güvenli mesafeden gerekli ve doğru miktarda su veya köpük vermek için kullanılan

Detaylı

YANGIN SÖNDÜRME KÖPÜKLERİ

YANGIN SÖNDÜRME KÖPÜKLERİ YANGIN SÖNDÜRME KÖPÜKLERİ KÖPÜK NEDİR? Yangın söndürme köpüğü; köpük konsantresinin su ve hava ile basınç altında oluşturduğu kabarcıklar topluluğudur. Köpük üç bileşenden oluşur Köpük konsantresi Su Hava

Detaylı

MMO 2016 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. BARIŞ TOPAL Yangın Güvenliği Uzmanı DETAY YANGIN DANIŞMANLIK, TASARIM VE EĞİTİM HİZMETLERİ A.Ş.

MMO 2016 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. BARIŞ TOPAL Yangın Güvenliği Uzmanı DETAY YANGIN DANIŞMANLIK, TASARIM VE EĞİTİM HİZMETLERİ A.Ş. MMO 2016 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ BARIŞ TOPAL Yangın Güvenliği Uzmanı DETAY YANGIN DANIŞMANLIK, TASARIM VE EĞİTİM HİZMETLERİ A.Ş. İÇERİK GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ 1. GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİNE

Detaylı

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin. www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.com HFC-125 OTOMATİK/ MANUEL GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ HFC

Detaylı

Yangın Tesisatı Vanaları ve Sprinkler Teknik Şartnamesi

Yangın Tesisatı Vanaları ve Sprinkler Teknik Şartnamesi Yangın Tesisatı Vanaları ve Sprinkler Teknik Şartnamesi Upright (Dik Tip) Sprinkler Otomatik sprinkler 68 O C (155 O F) sıcaklıkta mayi dolu camın patlamasıyla su püskürten, bağlantı çapı ½ NPT olan, gövdesi

Detaylı

FİYATI - $ FİYATI - $

FİYATI - $ FİYATI - $ http:///altkategori.aspx?id=98 YANGIN SİSTEMLERİ TESİSAT VANALARI VE EKİPMAN MALZEMELERİ 15.03.2017 ISLAK, KUR,U, BASKIN, ALARM VANASI, AKIŞ ANAHTARI, TEST DRENAJ VANASI, YÜKSELEN MİLLİ VANA, İZLENEBİLİR

Detaylı

Yangın Semineri, İzmir 2018 Yangın Sistemlerinde Kullanılan Ekipmanların Özellikleri ve Gereklilikleri

Yangın Semineri, İzmir 2018 Yangın Sistemlerinde Kullanılan Ekipmanların Özellikleri ve Gereklilikleri If the you can read this Click on the icon to choose a picture or Reset the slide. To Reset: Right click on the slide thumbnail and select reset slide or choose the Reset button on the Home ribbon (next

Detaylı

NORM TEKNİK MALZEME TİCARET İNŞAAT SAN. LTD. ŞTİ.

NORM TEKNİK MALZEME TİCARET İNŞAAT SAN. LTD. ŞTİ. BLT YAPI PROJE YÖNETİM LTD.ŞTİ. Levent Mah.Sümbül Sok.No8 BEŞİKTAŞ İSTANBUL TARİH REF.NO. 20.02.2014 KB-45373 İLGİ KONU Sayın Bahriye ASLAN MECAPLAST FABRİKA BİNASI İMALAT-DEPOLAMA Sayın Bahriye ASLAN

Detaylı

YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ

YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ FM 200 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMİ FM 200 NEDİR? FM 200 (CF3 CHFCF3 Heptafluoropropane) karbon,flüor ve hidrojenden oluşan bir bileşiktir. FM 200 ÜN FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ

Detaylı

SPRĐNKLER YANGIN SÖNDÜRME SĐSTEMLERĐ

SPRĐNKLER YANGIN SÖNDÜRME SĐSTEMLERĐ SPRĐNKLER YANGIN SÖNDÜRME SĐSTEMLERĐ Sprinkler sistemi, yangın söndürme sistemleri içinde en eski olanlardan bir tanesi olmasına rağmen günümüzde yaygın kullanımına devam edilmektedir. Dünyada 18. yüzyılın

Detaylı

SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar I.SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ ATOMİZASYON

SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar I.SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ ATOMİZASYON SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ I. SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ II.SU SİSİ SİSTEMLERİ UYGULAMA ÇEŞİTLERİ Düşük Basınçlı Sistemler Yüksek Basınçlı Sistemler Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar

Detaylı

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ.

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ. K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k Faaliyet Konularımız Soğutma tesisatları Isıtma tesisatları Sıhhi tesisat Yangından Korunma tesisatları Havalandırma tesisatları Enerji verimliliği Buhar tesisatları

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÜKSEK LİSANSI (İÖ)

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÜKSEK LİSANSI (İÖ) T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÜKSEK LİSANSI (İÖ) CEREN ŞAHİN 145148006 İŞSAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE GÜNCEL UYGULAMALAR YANGIN ÇEŞİTLERİ VE KULLANILMASI GEREKEN

Detaylı

Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti

Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti Yangının Sınıfları A Sınıfı (Odun, kağıt, tekstil ve benzeri maddeler.) B Sınıfı (Yanabilir sıvılar ve sıvılaşabilir katı maddeler)

Detaylı

SULU SÖNDÜRME S STEMLER

SULU SÖNDÜRME S STEMLER SULU SÖNDÜRME S STEMLER Kalite, Karşılıklı Güven ve Süreklilik... Yangın, günlük hayatımızda gerek verdiği maddi zararları açısından, gerekse toplum ve insan üzerinde bıraktığı etkileri açısından, üzerinde

Detaylı

Sektör çözümleri Ahşap ürünleri işletmeleri. Ahşap ürünleri işletmeleri için yangın güvenlik çözümleri

Sektör çözümleri Ahşap ürünleri işletmeleri. Ahşap ürünleri işletmeleri için yangın güvenlik çözümleri Sektör çözümleri Ahşap ürünleri işletmeleri Ahşap ürünleri işletmeleri için yangın güvenlik çözümleri ÜVENLİK Tüm üretim süreci boyunca R Ahşap, oldukça çok yönlü kullanılabilen doğal bir hammaddedir.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi İçerenköy Mah. Umut Sk. E5 Yanyol Üzeri AND Binası No:12 İç Kapı No :4 Ataşehir/ 34752 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0

Detaylı

Irmak Yangın. Irmak. Yangın Sistemleri ve Danışmanlık

Irmak Yangın. Irmak. Yangın Sistemleri ve Danışmanlık Irmak Yangın Irmak Yangın Sistemleri ve Danışmanlık ANA SAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLERİMİZ DANIŞMANLIK İLETİŞİM ÜRÜNLERİMİZ Yangın Söndürme Cihazları Yangın Dolapları Yangın İhbar Zil ve Butonları Yağmurlama

Detaylı

YANGIN SÖNDÜRME VE MÜDAHALE SİSTEMLERİ SUNUMU

YANGIN SÖNDÜRME VE MÜDAHALE SİSTEMLERİ SUNUMU YANGIN SÖNDÜRME VE MÜDAHALE SİSTEMLERİ SUNUMU FİRMAMIZ HAKKINDA. ARD olarak insan hayatına verdiğimiz önem ve sorumluluk bilinci ile çıkmış olduğumuz yolda, senelerdir siz müşterilerimize zamanında, güvenilir

Detaylı

YANICI PARLAYICI SIVI DEPOLARINDA KÖPÜKLÜ SPRİNKLER SİSTEMLERİ

YANICI PARLAYICI SIVI DEPOLARINDA KÖPÜKLÜ SPRİNKLER SİSTEMLERİ YANICI PARLAYICI SIVI DEPOLARINDA KÖPÜKLÜ SPRİNKLER SİSTEMLERİ ÖZET Su ile söndürülmesi mümkün olmayan yanıcı-parlayıcı sıvılar, kimsayal özelliklerinden dolayı kolayca alevlenme özelliğine sahiptirler.

Detaylı

MOBIAK 40 yılı aşkın bir süredir 3 önemli alanda faaliyetlerini sürdürmektedir: a) Gazlar b) Yangın Söndürme Ekipmanı c) Tıbbi Ekipman - Evde Bakım

MOBIAK 40 yılı aşkın bir süredir 3 önemli alanda faaliyetlerini sürdürmektedir: a) Gazlar b) Yangın Söndürme Ekipmanı c) Tıbbi Ekipman - Evde Bakım ŞİRKET PROFILI MOBIAK SA 1977 yılında kurulmuş olup Yunanistan nın hızla büyüyen şirketler arasındadır. İtfaiye Ekipmanları sektöründe Balkanlar, Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük şirketlerinden biridir.

Detaylı

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Kullanılan elyaf (lif) tipi ve depolama şekli yangın riskini belirleyen önemli faktörlerden biridir. Elyafın tipi, yapısı ve depolanma şekli yanma davranışını

Detaylı

İstanbul Sağlık Müdürlüğü. Güvenlik ve Sağlık İşaretlerinin Kullanımı

İstanbul Sağlık Müdürlüğü. Güvenlik ve Sağlık İşaretlerinin Kullanımı İstanbul Sağlık Müdürlüğü Güvenlik ve Sağlık İşaretlerinin Kullanımı İkaz ve Uyarı İşaretleri Parlayıcı madde veya yüksek ısı Toksik (Zehirli) madde IŞIKLI İŞARET : Saydam veya yarı saydam malzemeden

Detaylı

YANGIN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI

YANGIN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI II.Yangın Sempozyumu ve Sergisi SPG (LPG) DEPOLARINDA YANGIN RİSKİ ve YANGIN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI Sunan Tanju ATAYLAR KARİNA Tasarım, Danışmanlık ve Eğitim Hiz. Ltd.Şti. 11 Haziran 2003 Ankara 1 Sunuş

Detaylı

1/9 PR _BTN-Hidrokarbon PROSENSE BTN SERİSİ (BTN-XX42) 0-50 LEL HİDROKARBON (PATLAYICI) GAZ DEDEKTÖRLERİ UYGULAMA ALANLARI TEKNİK ÖZELLİKLER

1/9 PR _BTN-Hidrokarbon PROSENSE BTN SERİSİ (BTN-XX42) 0-50 LEL HİDROKARBON (PATLAYICI) GAZ DEDEKTÖRLERİ UYGULAMA ALANLARI TEKNİK ÖZELLİKLER PR20160926-1_BTN-Hidrokarbon PROSENSE BTN SERİSİ (BTN-XX42) 0-50 LEL HİDROKARBON (PATLAYICI) GAZ DEDEKTÖRLERİ Prosense BTN serisi yanıcı-patlayıcı gaz dedektörleri açık ve kapalı ortamlarda gaz algılama

Detaylı

1964'ten bugüne. Bölüm 5. Yangın Söndürme Tüpleri, Yangın Tüp Dolapları ve Muhtelif Dolaplar

1964'ten bugüne. Bölüm 5. Yangın Söndürme Tüpleri, Yangın Tüp Dolapları ve Muhtelif Dolaplar Bölüm 5 Yangın Söndürme Tüpleri, Yangın Tüp Dolapları ve Muhtelif Dolaplar 169 KURU KİMYEVİ TOZLU (ABC-KKT-YSC) 1 kg,c 2 kg,c 4 kg,c,c 9 kg,c,c,c 18 Bar 25 kg,c 18 Bar 50 kg,c 18 Bar 30 Bar 250 kg Römörklu

Detaylı

Gazlı yangın söndürme sistemleri

Gazlı yangın söndürme sistemleri Yang n Güvenlik Güvenliği 28 TEKN K MAKALE Gazlı yangın söndürme sistemleri Yangın söndürme sistemlerindeki en etkili gaz hangisidir? Sorusunun tek bir doğru cevabı yoktur. Doğru cevap; uygulama yapılacak

Detaylı

BÖLÜM 4 Sprinkler Sistem Tipinin Belirlenmesi

BÖLÜM 4 Sprinkler Sistem Tipinin Belirlenmesi BÖLÜM 4 Sprinkler Sistem Tipinin Belirlenmesi 4.1 Islak Borulu Sprinkler Sistemi Seçim Kriterleri 4.1.1 Islak borulu sprinkler sisteminde borular, sürekli olarak basınçlı su ile dolu durumda tutulur. 4.1.2

Detaylı

NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri

NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri NFPA 0 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YN Serisi ETNA Yangın Pompa Sistemleri Tecrübe Pompa teknolojileri alanındaki 5 yılı aşkın AR-GE, üretim ve uygulama deneyimi, uzman satış ve satış

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL TEKNİK ŞARTNAME YAPI GENEL Binada uygulanacak standartlar ve tasarım bileşenleri İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Master Plan El Kitabı nda belirlenen standartlara göre oluşturulacaktır. Ayrıca aşağıdaki

Detaylı

Gaz halindeki söndürücü maddelerin genel ve çevresel özellikleri : HALOJENİZE GAZLAR VE BENZERLERİ ASAL GAZLAR

Gaz halindeki söndürücü maddelerin genel ve çevresel özellikleri : HALOJENİZE GAZLAR VE BENZERLERİ ASAL GAZLAR Gaz halindeki söndürücü maddelerin genel ve çevresel özellikleri : HALOJENİZE GAZLAR VE BENZERLERİ ASAL GAZLAR 1 Söndürücü Maddeler Sıvılaştırılmış / Kimyasal Halojenize ve Benzerleri HFC (Hidroflüorokarbonlar)

Detaylı

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014 SATIŞ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...18 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...34 Kelebek Vanalar...41 Aktüatörler...45 Buhar Vanaları...46 Emniyet Ventilleri...49

Detaylı

SAVEL SAVEL. www.savel.com.tr. Akaryakıt Otomasyon LPG CNG

SAVEL SAVEL. www.savel.com.tr. Akaryakıt Otomasyon LPG CNG SAVEL Akaryakıt Otomasyon LPG CNG SAVEL Savel Mobil İstasyon Çözümleri Serisi 10ft, 20ft,40ft ve 40ft-HC iso standartlarında CSC sertifikalı BIC-CODE lu istasyon çözümleri., akaryakıt dünyasına yeni bakış

Detaylı

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin. www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.com HFC-227ea OTOMATİK/ MANUEL GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ

Detaylı

Yarınları olmayan teknolojilere, bugünden hayır...

Yarınları olmayan teknolojilere, bugünden hayır... Yarınları olmayan teknolojilere, bugünden hayır... Mekanikte çözüm ortağınız... 1992 yılında faaliyetine başlayan Serkon A.Ş., ısıtma-soğutma, havalandırma ve yangın söndürme sistemleri sektörüne hizmet

Detaylı

TUSAŞ-TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş. TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. / TSKGV nin Bağlı Ortaklığıdır.

TUSAŞ-TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş. TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. / TSKGV nin Bağlı Ortaklığıdır. TUSAŞ-TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş. YANGINDAN KORUMA ORGANİZASYON YANGINDAN KORUMA EKİP LİDERİ YANGIN MÜFETTM FETTİŞİ YANGIN ARAÇLARI BAKIM TEKNİSYEN SYENİ Y.S.C. TEKNİSYEN SYENİ VARDİYA SORUMLUSU

Detaylı

YAVUZ YANGIN GÜVENLİK

YAVUZ YANGIN GÜVENLİK YAVUZ YANGIN GÜVENLİK GÜVENİLİR ORTAĞINIZ İLETİŞİM Batı Bulvarı ATB İş merkezi G Blok No: 175 Macunköy / Yenimahalle /ANKARA Telefon: 0 (312) 397 85 25 Faks 0 ( 312) 397 85 26 E-posta: info@yavuzyangin.com

Detaylı

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü EK Yangın Emniyet Sistemleri Uluslararası Kodu (International Code for Fire Safety Systems FSS Code) nda İdarenin Takdirine, Düzenlemesine veya Onayına Bırakılan Teknik Konular Paragraf 1/4: Yangın söndürücü

Detaylı

GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve Bakan Group; uzman ve idealist EKİP

GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve Bakan Group; uzman ve idealist EKİP www.bakangroup.com GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve mühendislik operasyonları etkilenebilir herhangi bir diğer kişilerin sağlık, güvenlik ve

Detaylı

Yangın Söndürme Sistemleri-2

Yangın Söndürme Sistemleri-2 Yangın Söndürme Sistemleri-2 Yağmurlama sistemi Amaç Yangına erken tepki verilmesinin sağlanması Yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi Sistem hangi elemanlardan oluşur? Yağmurlama başlıkları

Detaylı

WINTREX. TÜM ISITMA ve SOĞUTMA TESİSATLARI İÇİN ISI TRANSFER SIVISI

WINTREX. TÜM ISITMA ve SOĞUTMA TESİSATLARI İÇİN ISI TRANSFER SIVISI WINTREX TÜM ISITMA ve SOĞUTMA TESİSATLARI İÇİN ISI TRANSFER SIVISI Houghton Chemical Corporation 1927 yılında endüstri ve otomotiv sektörüne kimyasal üretim için kurulmuştur. Yaklaşık 90 yıllık tarihinde;

Detaylı

Yanma ve Yangın Vize Soruları - Cevapları 25.04.2015

Yanma ve Yangın Vize Soruları - Cevapları 25.04.2015 Yanma ve Yangın Vize Soruları - Cevapları 25.04.2015 1 )A il yö le dir e ve aydı lat a ar atürleri yerleşi kuralları ile ilgili aşağıdakilerde ha gisi veya ha gileri doğrudur? I- Yö le dir e işaretleri,

Detaylı

Halojenize ve Benzerleri

Halojenize ve Benzerleri ÖZET Gaz halindeki söndürücü maddelerin genel ve çevresel özellikleri : HALOJENİZE GAZLAR VE BENZERLERİ ASAL GAZLAR 1 Söndürücü Maddeler Sıvılaştırılmış / Kimyasal Halojenize ve Benzerleri HFC (Hidroflüorokarbonlar)

Detaylı

PATLAMADAN KORUNMA DOKÜMANI - (İşyerinin Unvanı Yazılacaktır) -

PATLAMADAN KORUNMA DOKÜMANI - (İşyerinin Unvanı Yazılacaktır) - GENEL BİLGİLER TABLO İşyeri Unvanı : İşyerinin Adresi : İşveren : İşveren Vekili (Adı, Soyadı, Unvanı) : Faaliyetin Yapıldığı Yerin Adresi* : Tehlike Sınıfı : SGK Sicil No. : Ticaret Sicil No : Vergi No.

Detaylı

PATLAYICI ORTAMLARIN DENETİMİ

PATLAYICI ORTAMLARIN DENETİMİ PATLAYICI ORTAMLARIN DENETİMİ 1 GİRİŞ Kimya, petrokimya, doğal gaz, petrol, kimyasal madde depolama tesisleri ve benzeri sektörler gibi yanıcı maddelerin kullanıldığı, depolandığı ve taşındığı işyerlerinde

Detaylı

Yangın Söndürme Sistemleri

Yangın Söndürme Sistemleri Yangın Söndürme Sistemleri Sabit boru tesisatı, yangın dolapları sistemi gibi söndürme sistemleri için gerekli debi ve su miktarı karşılanamıyorsa, Kapasiteyi karşılayacak yangın pompa istasyonu ve deposu

Detaylı

ATILAN YANGIN KORUNUM GÜVENÝLÝR ÇÖZÜM ORTAÐINIZ

ATILAN YANGIN KORUNUM GÜVENÝLÝR ÇÖZÜM ORTAÐINIZ ATILAN YANGIN KORUNUM GÜVENÝLÝR ÇÖZÜM ORTAÐINIZ ATILAN MÜHENDÝSLÝK YANGIN KORUNUM SÝSTEMLERÝ ACÝL AYDINLATMA VE YÖNLENDÝRME ARMATÜRLERÝ ÜRÜN KATALOÐU 2008 www.atilan.com.tr FAALİYET ALANLARIMIZ GAZLI YANGIN

Detaylı

www.d-sistem.com.tr D SİSTEM YANGIN GÜVENLİK SİSTEMLERİ

www.d-sistem.com.tr D SİSTEM YANGIN GÜVENLİK SİSTEMLERİ www.d-sistem.com.tr D SİSTEM YANGIN GÜVENLİK SİSTEMLERİ İÇİNDEKİLER Hakkımızda FM200 Temiz Gazlı Söndürme Sistemleri CO₂ Gazlı Söndürme Sistemleri Inert Gazlı Söndürme Sistemleri NOVEC 1230 Söndürme Sistemleri

Detaylı

Balans Vanaları...2. Küresel Vanalar...6. Sürgülü Vanalar...13. Kelebek Vanalar...19. Aktüatörler...23. Buhar Vanaları...24. Emniyet Ventilleri...

Balans Vanaları...2. Küresel Vanalar...6. Sürgülü Vanalar...13. Kelebek Vanalar...19. Aktüatörler...23. Buhar Vanaları...24. Emniyet Ventilleri... FİYAT LİSTESİ 1 ARALIK 2011 İçindekiler Balans Vanaları...2 Küresel Vanalar...6 Sürgülü Vanalar...13 Kelebek Vanalar...19 Aktüatörler...23 Buhar Vanaları...24 Emniyet Ventilleri...27 Kondenstoplar...28

Detaylı

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 15 ŞUBAT

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 15 ŞUBAT SATIŞ FİYAT LİSTESİ 15 ŞUBAT 2018 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...22 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...30 Kelebek Vanalar...33 Aktüatörler...37 Buhar Vanaları...38 Emniyet Ventilleri...40

Detaylı

Yangın ve Güvenlik Sistemleri

Yangın ve Güvenlik Sistemleri Yangın ve Güvenlik Sistemleri İstanbul Caddesi Aktim İş Merkezi No:11/S Yenimahalle/ANKARA Tel: 0.312 341 74 64 Faks: 0.312 384 41 38 GSM: 0.532 670 43 84 kervanyangin@msn.com www. Kuru Tozlu Yangın Söndürücüler

Detaylı

1/10 PR _P-Hidrokarbon. PROSENSE P SERİSİ (P-XX25 ve P-XX23) HİDROKARBON (PATLAYICI) GAZ DEDEKTÖRLERİ UYGULAMA ALANLARI TEKNİK ÖZELLİKLER

1/10 PR _P-Hidrokarbon. PROSENSE P SERİSİ (P-XX25 ve P-XX23) HİDROKARBON (PATLAYICI) GAZ DEDEKTÖRLERİ UYGULAMA ALANLARI TEKNİK ÖZELLİKLER PR20160926-1_P-Hidrokarbon PROSENSE P SERİSİ (P-XX25 ve P-XX23) HİDROKARBON (PATLAYICI) GAZ DEDEKTÖRLERİ Prosense "P" serisi gaz dedektörleri havada bulunan Parlayıcı gaz buharlarının ve Patlayıcı gazların

Detaylı

İSMAİL TURANLI NORM TEKNİK Yönetim Kurulu Üyesi Makine Mühendisi 2016

İSMAİL TURANLI NORM TEKNİK Yönetim Kurulu Üyesi Makine Mühendisi 2016 İSMAİL TURANLI NORM TEKNİK Yönetim Kurulu Üyesi Makine Mühendisi 2016 Temiz Gaz Ne Demektir? Söndürücü akışkan olarak kullanıldığında; insanlı mahallerde tanımlanmış konsantrasyon seviyelerinde boğucu

Detaylı

Zareba Sensepoint. www.honeywellanalitik.com

Zareba Sensepoint. www.honeywellanalitik.com Zareba Sensepoint Sensepoint sabit gaz dedektörleri yanıcı - patlayıcı, zehirleyici gazlar ve oksijen algılamada düşük maliyetli çözüm Sensepoint Genel özellikler Yanıcı-patlayıcı gazlar, zehirleyici gazlar

Detaylı

TS EN 12845+A2 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YE Serisi

TS EN 12845+A2 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YE Serisi TS EN 85+A Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YE Serisi ETNA Yangın Pompa Sistemleri Yangında En Önemli Standart Nedir? Neden TS EN 85+A ye Uygun Yangın ETNA Yangın Pompa Sistemlerl İhtiyacınızın

Detaylı

Duyar Yangın...2. Balans Vanaları...20. Küresel Vanalar...28. Sürgülü Vanalar...36. Kelebek Vanalar...43. Aktüatörler...47. Buhar Vanaları...

Duyar Yangın...2. Balans Vanaları...20. Küresel Vanalar...28. Sürgülü Vanalar...36. Kelebek Vanalar...43. Aktüatörler...47. Buhar Vanaları... İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...20 Küresel Vanalar...28 Sürgülü Vanalar...36 Kelebek Vanalar...43 Aktüatörler...47 Buhar Vanaları...48 Emniyet Ventilleri...51 Çek Vanalar...52 Pislik Tutucular...56

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi Barbaros Mah. Ak Zambak Sk. No:2 Varyap Meridyan A Blok Kat:19 Ataşehir 34100 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 572 49

Detaylı

ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK İçerik Patlayıcı Ortamlar ATEX Nedir? İlgili Mevzuat Temel Kavramlar Patlamadan Korunma Dokümanı 2 3 ATEX Nedir? ATEX Atmosphères

Detaylı

FENİX YANGIN MÜHENDİSLİK & ALGILAMA VE SÖNDÜRME SİSTEMLERİ

FENİX YANGIN MÜHENDİSLİK & ALGILAMA VE SÖNDÜRME SİSTEMLERİ FENİX YANGIN MÜHENDİSLİK & ALGILAMA VE SÖNDÜRME SİSTEMLERİ Firmamız 2011 yılında kurulmuș olup, günümüze kadar iș tecrübesini geliștirerek teknolojiyi yakından takip etmiștir. Müșterilerimizin ihtiyaçları

Detaylı

Yangın nasıl sanal kalır?

Yangın nasıl sanal kalır? Yangın nasıl sanal kalır? Siemens in akıllı yangın söndürme çözümleri ile. Sinorix 1230 sürdürülebilir, hızlı, güvenli ve çevre dostu. Answers for infrastructure. Sürdürülebilirlik kapsamlı koruma için

Detaylı

Teknik bilgi GRP ızgaralar. GRP ızgaralar kalıp

Teknik bilgi GRP ızgaralar. GRP ızgaralar kalıp Teknik bilgi GRP ızgaralar GRP ızgaralar kalıp GRP-K ızgaralar - konkav yüzeyli (R 13) Genişlikler Izgaralar, kumlu yüzeyli olarak ta tedarik edilebilir (GRP-BK) 6 dan 7 mm e 25, 30, 38 mm 38 x 38 mm 3660

Detaylı

KSB Yangın Setleri NFPA 20

KSB Yangın Setleri NFPA 20 KSB Yangın Setleri NFPA 20 National Fire Protection Association (N.F.P.A.) (Ulusal Yangın Önleme Derneği) NFPA, yangın pompaları ve otomatik sprinkler sistemlerini içeren, 1896 da yayınlanan bir Amerikan

Detaylı

YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA...

YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA... İçindekiler YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA... Duyar Yangın...2 Victaulic Yangın...10 Balans Vanaları...18 Küresel Vanalar...22 Sürgülü Vanalar...29 Kelebek Vanalar...35 Aktüatörler...39 Buhar Vanaları...40

Detaylı

Yangın pompaları (NFPA 20 ye uygun) Kullanma suyu hidrofor setleri Sirkülasyon pompaları

Yangın pompaları (NFPA 20 ye uygun) Kullanma suyu hidrofor setleri Sirkülasyon pompaları Yangın pompaları (NFPA 20 ye uygun) Kullanma suyu hidrofor setleri Sirkülasyon pompaları NFPA (National Protection Association), Amerikan Yangından Korunma Kurumu'dur. Bu kurum, ABD'de uygulanması zorunlu

Detaylı

1964'ten bugüne. Bölüm 4. Köpüklü Sistem Yangın Söndürme Dolapları ve Arabaları

1964'ten bugüne. Bölüm 4. Köpüklü Sistem Yangın Söndürme Dolapları ve Arabaları Bölüm 4 Köpüklü Sistem Yangın Söndürme Dolapları ve Arabaları 163 KÖPÜKLÜ SİSTEM YANGIN DOLABI 1" YARI SERT HORTUMLU GÖBEKTEN SU BESLEMELİ K4-112.1 K4-115.1 Yangın Dolaplarımızın tüm parçaları elektrostatik

Detaylı

Yangın Pompa İstasyonlarında Uygulama Hataları Sıtkı ENGİN Makine Mühendisi

Yangın Pompa İstasyonlarında Uygulama Hataları Sıtkı ENGİN Makine Mühendisi Yangın Pompa İstasyonlarında Uygulama Hataları Sıtkı ENGİN Makine Mühendisi Yararlanılan Kaynaklar Giriş Pompa emiş / basma hatları, Vakum kırıcı (Anti-Vorteks) plaka, Basınç rahatlatma vanası (relief)

Detaylı

FEZA Bandırma Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tanıtım Dosyası ALMATY INVESTMENT

FEZA Bandırma Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tanıtım Dosyası ALMATY INVESTMENT FEZA Bandırma Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tanıtım Dosyası ALMATY INVESTMENT Mayıs, 2015 Edincik, Bandırma 1 İçindekiler İçindekiler... 2 Yönetici Özeti... 3 1 TESİS GENEL TANITIMI... 4 1.1 Tesis

Detaylı

KAPALI HACİMLERDE ÇALIŞMA

KAPALI HACİMLERDE ÇALIŞMA KAPALI HACİMLERDE ÇALIŞMA TORA PETROL Tank Temizliği Tank Otomasyon Sistemleri Tank delme & diş açma KAPALI HACİMLER Kapalı Hacim Tanımları Sürekli insan mevcudiyetinin olmadığı alanlar Sadece bir insan

Detaylı

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- SU TANKI: St -37 A1 kalite 5 mm sac kullanılmaktadır. Tank içinde Enine 2, Boyuna 4 adet tank malzemesi ile ayni malzemeden dalgakıran Tank üzerinde

Detaylı

BACK Köpük ürünleri TüRKÇE

BACK Köpük ürünleri TüRKÇE Köpük ürünleri Türkçe Tyco Fire & Building Products Köpük ürünleri Günümüzdeki teknolojik yenilikler hem kimyasal hem maddesel tehlikelere sebep olmaktadır. Sprinkler sistemlerimiz ve alarm vanalarımız

Detaylı

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 1 Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 13. Enerji dağıtım tesisleri, yangın veya patlama riski oluşturmayacak şekilde tasarlanarak kurulur ve işletilir. Kişilerin, doğrudan veya dolaylı teması

Detaylı

BACALAR, BACA YANGINLARI, SEBEPLERİ VE ÖNLENMESİ. Mak. Müh. Doğan ÖZDEMİR

BACALAR, BACA YANGINLARI, SEBEPLERİ VE ÖNLENMESİ. Mak. Müh. Doğan ÖZDEMİR BACALAR, BACA YANGINLARI, SEBEPLERİ VE ÖNLENMESİ Mak. Müh. Doğan ÖZDEMİR RESTORAN VE ENDÜSTRİYEL MUTFAK HAVALANDIRMASI Genel olarak bir mutfak havalandırma sisteminde davlumbaz, kanallar, egzoz fanı, baca

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU PUS GEMİ

ÜRÜN KATALOĞU PUS GEMİ ÜRÜN KATALOĞU PUS GEMİ W W W. P U S G E M İ. C O M Şirket Profili Şirket; 2002 yılında İstanbul'un Tuzla ilçesinde Giptaş Sanayi Sitesinde Pus Gemi İnşaat Turizm San. Tic. LTD. ŞTİ. adıyla kurulmuştur.

Detaylı

Döküm Kazanlar. G115-21 kw BE MAVİ ALEV BRÜLÖRLÜ KAZAN

Döküm Kazanlar. G115-21 kw BE MAVİ ALEV BRÜLÖRLÜ KAZAN Döküm Kazanlar Modern, Yüksek Kaliteli ve İşletme Emniyetli Kazan Dizaynı: EN 303' e uygun test edilmiş, Thermostream Tekniği sayesinde yüksek işletme emniyetine sahip,lpg,sıvıyakıt veya doğalgaza uygun,

Detaylı

Kalite, Karşılıklı Güven ve Süreklilik...

Kalite, Karşılıklı Güven ve Süreklilik... Kalite, Karşılıklı Güven ve Süreklilik... Yangın, günlük hayatımızda gerek verdiği maddi zararları açısından, gerekse toplum ve insan üzerinde bıraktığı etkileri açısından, üzerinde ısrarla durulması ve

Detaylı

VICTAULIC FİYAT LİSTESİ NİSAN 2010

VICTAULIC FİYAT LİSTESİ NİSAN 2010 VICTAULIC FİYAT LİSTESİ NİSAN 2010 VICTUALIC KAPLİN BAĞLANTI ŞEKLİ Yuva Yiv Vida Somun Conta Yiv SES VE TİTREŞİM ALICI ÖZELLİK DEPREM (SİMSİK) GERİLİMLERİNİ ALMA ÖZELLĞİ GENİŞLEME, BÜZÜLME ve AÇISAL HAREKET

Detaylı

UniVario Endüstriyel Yangın Dedektörleri. Uygulamada çok yönlü

UniVario Endüstriyel Yangın Dedektörleri. Uygulamada çok yönlü UniVario Endüstriyel Yangın Dedektörleri Uygulamada çok yönlü UniVario Endüstriyel Yangın Dedektörleri Uygulamada çok yönlü UniVario endüstriyel yangın dedektörleri akıllı, platform tabanlı ve mikroişlemci

Detaylı

Woerner Yetkili Türkiye Distribütörü MERKEZİ YAĞLAMA SİSTEMLERİ

Woerner Yetkili Türkiye Distribütörü MERKEZİ YAĞLAMA SİSTEMLERİ Woerner Yetkili Türkiye Distribütörü MERKEZİ YAĞLAMA SİSTEMLERİ POMPALAR Merkezi otomatik yağlama sistemi, makinenin çalışmaya, başlamasından itibaren ilk yağlamayı yaparak devreye girer ve belirlediginiz

Detaylı

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir.

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir. Masvent, gelişen teknolojiye uyum sağlayarak, uzmanlaşmış kadrosu ve modern makina parkuruyla yürüttüğü imalatlarıyla havalandırma sektöründe başarıyla hizmet vermektedir. Firmamız; Klima Santralleri,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1 Hakkımızda. 2 FM200 Temiz Gazlı Söndürme Sistemleri. 3 Inert (Argon) Gazlı Söndürme Sistemleri. 4 CO2 Gazlı Söndürme Sistemleri

İÇİNDEKİLER. 1 Hakkımızda. 2 FM200 Temiz Gazlı Söndürme Sistemleri. 3 Inert (Argon) Gazlı Söndürme Sistemleri. 4 CO2 Gazlı Söndürme Sistemleri İÇİNDEKİLER 1 Hakkımızda 2 FM200 Temiz Gazlı Söndürme Sistemleri 3 Inert (Argon) Gazlı Söndürme Sistemleri 4 CO2 Gazlı Söndürme Sistemleri 5 Panel İçi (Fire Trace) Söndürme Sistemleri 6 NOVEC 1230 Söndürme

Detaylı

YANGIN SİSTEMLERİ TASARIMI ve EKİPMANLARI

YANGIN SİSTEMLERİ TASARIMI ve EKİPMANLARI YANGIN SİSTEMLERİ TASARIMI ve EKİPMANLARI Makine Y. Mühendisi Ümit KALAYCI 13.11.2012 ANKARA Yanma olayı, ısı, oksijen ve yanıcı maddelerden oluşan üç faktörün ISI bir arada olmasıyla meydana gelir. YANGIN!!!!!

Detaylı

YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA...

YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA... YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA... İçindekiler Duyar Yangın...2 Victaulic Yangın...10 Balans Vanaları...18 Küresel Vanalar...22 Sürgülü Vanalar...29 Kelebek Vanalar...35 Aktüatörler...39 Buhar Vanaları...40

Detaylı

12 MAYIS 2017 FİYAT LİSTESİ

12 MAYIS 2017 FİYAT LİSTESİ 12 MAYIS 2017 FİYAT LİSTESİ 2017 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...22 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...30 Kelebek Vanalar...33 Aktüatörler...37 Buhar Vanaları...38 Emniyet Ventilleri...40

Detaylı

OMV Petrol Ofisi A.Ş. Tarım Kredi Kooperatifleri Tanker Şoförleri Patlayıcı Ortamlar Bilgilendirme Eğitimi

OMV Petrol Ofisi A.Ş. Tarım Kredi Kooperatifleri Tanker Şoförleri Patlayıcı Ortamlar Bilgilendirme Eğitimi OMV Petrol Ofisi A.Ş. Tarım Kredi Kooperatifleri Tanker Şoförleri Patlayıcı Ortamlar Bilgilendirme Eğitimi Amaç Akaryakıt Taşıma Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Emniyetli Sürüş Teknikleri Uyku ve

Detaylı

Geleceğin İçin Duyar lı Ol. Fiyat Listesi 28 EYLÜL

Geleceğin İçin Duyar lı Ol. Fiyat Listesi 28 EYLÜL Geleceğin İçin Duyar lı Ol Fiyat Listesi 28 EYLÜL 2018 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...22 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...30 Kelebek Vanalar...33 Aktüatörler...37 Buhar Vanaları...38

Detaylı

12 MAYIS 2017 BAYİ FİYAT LİSTESİ

12 MAYIS 2017 BAYİ FİYAT LİSTESİ 12 MAYIS 2017 BAYİ FİYAT LİSTESİ 2017 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...22 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...30 Kelebek Vanalar...33 Aktüatörler...37 Buhar Vanaları...38 Emniyet Ventilleri...40

Detaylı

SU POMPALARI ve HiDROFORLARI YANGIN GRUPLARI

SU POMPALARI ve HiDROFORLARI YANGIN GRUPLARI SU POMPALARI ve HiDROFORLARI YANGIN GRUPLARI YANGINLA MÜCADELE POMPALARIMIZ Yangınla mücadelede kullanılan Makine ve ekipmanlar içerisinde Sulu Söndürme Sistemleri hayati bir öneme sahiptir. Sulu söndürme

Detaylı

TS EN (İngilizce Metin)

TS EN (İngilizce Metin) Standardlar S.No TS No Kabul Tarihi TS IEC/IEEE 60079-30-2 (İngilizce Metin) Elektrikli cihazlar - Patlayıcı ortamlarda kullanılan - bölüm 30-2: Elektriksel dirençli zemin altı ısıtma - 1 Tasarım, tesis

Detaylı

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Giriş: Kullanılan elyaf (lif) tipi ve depolama şekli yangın riskini belirleyen önemli faktörlerden biridir. Elyafın tipi, yapısı ve depolanma şekli yanma

Detaylı

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek İleri Teknoloji - Profesyonel Destek 2004 YILINDA KURULAN AKIŞ KONTROL ENDÜSTRİYEL TESİSLERE YÖNELİK; MALZEME TEMİNİ MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TAAHHÜT KONULARINDA HİZMET VERMEKTEDİR. Uzman ve dinamik şirket

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 18 MART 2013

FİYAT LİSTESİ 18 MART 2013 FİYAT LİSTESİ 18 MART 2013 YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA... İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...20 Küresel Vanalar...28 Sürgülü Vanalar...36 Kelebek Vanalar...43 Aktüatörler...47 Buhar Vanaları...48

Detaylı

AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ

AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ Bu yöntem, depolama tankında yada boru hatlarında oluşan bir sızıntının akustik yöntem ile tespitine yönelik muayene tipidir. Muayenedeki amaç basınç (vakum) altındaki

Detaylı

Levent Karakoç ARTI YANGIN PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ŞTİ. Page 1

Levent Karakoç ARTI YANGIN PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ŞTİ. Page 1 FireDos Sabit yangın söndürme sistemlerinde kullanılan yangın söndürme sıvıları (Köpük konsantreleri, Class A ve Wetting ajanları, Jel v.b) için oranlama/karıştırma pompası Konvansiyonel Köpük Karıştırma

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) "A Tipi" Muayene Kuruluşu Akreditasyon No Adresi Mavievler Mah. Sancak Sok. No11 Küçükyalı Maltepe 34854 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel Faks E-Posta Website 0 216 518 02

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi : Ortaklar Caddesi Sakızağacı Sokak No:1/K Mecidiyeköy Şişli 34394 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : +90 (212) 244 72 07 Faks : +90 (212) 244

Detaylı