NAMIK AÇAN FİZİK YÜKSEK MÜHENDİSİ FOTONİKS

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NAMIK AÇAN FİZİK YÜKSEK MÜHENDİSİ FOTONİKS"

Transkript

1 NAMIK AÇAN FİZİK YÜKSEK MÜHENDİSİ FOTONİKS

2 FİZİK BÖLÜMLERİNİN EN ÖNEMLİ MÜHENDİSLİK DİSİPLİNLERİNDEN BİRİ OPTİK OLMALIDIR DİYE DÜŞÜNCEMİ HER ORTAMDA TEKRAR SÖYLEYEREK KONUŞMAMA BAŞLAMAK İSTİYORUM. BUGÜN KULLANDIĞIMIZ GÖZLÜK MERCEKLERİ, GÖZETLEME VE DEĞERLENDİRME AMAÇLI OLARAK KULLANILAN TELESKOPLAR, DÜRBÜNLER, PERİSKOPLAR, GÖRÜNÜR BÖLGEDE ÇALIŞAN OPTİK SİSTEMLER, YAKIN (NIR-SWIR), ORTA (MIR) VE UZAK (LWIR) IR BÖLGELERDE ÇALIŞAN KAMERALAR, SAYAMADIĞIM OPTİK YAPILAR İLE SİVİL VE ASKERİ ALANLARDA KENDİNE ÇOK GENİŞ BİR UYGULAMA ALANI BULAN OPTİK FİZİK MÜHENDİSLİĞİNİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR ALANINI KAPSAMAKTADIR.

3 ÜLKEMİZDE GERÇEK ANLAMDA 1980 YILINDA HASSAS ÜRETİM İLE BAŞLAYAN OPTİK, ÖNCELERİ SADECE TSK BÜNYESİNDE KALDIĞINDAN DIŞARIDAN BAKILDIĞINDA PEK GÖRÜLMEMİŞTİR Lİ YILLARDAN SONRA İHTİYACIN ÇEŞİTLENMESİ SONUCU ÜLKEMİZDE CİDDİ BİR ÖNEM KAZANMAYA BAŞLAMIŞTIR. OPTİK SİSTEMLERİN HEMEN HER ALANDA KARŞIMIZA ÇIKMASI KONUYA İLGİNİN ARTMASINA NEDEN OLMUŞTUR.

4 TÜRKİYEDE İLK DEFA TSK BÜNYESİNDE KULLANILAN KÜRESEL YAPIDAKİ MERCEKLERİN, PLAN YÜZEYLİ OPTİK ELEMANLARIN, SKALA VE AYNA GİBİ TANKLARA AİT ATIŞ KONTROL SİSTEMLERİNİN OPTİK YAPI ELEMANLARININ İMALATI İLE BAŞLAYAN ÜRETİM; GELİŞEN İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA FARKLI BİRİMLERDE FARKLI ALT YAPILAR İLE ÜLKEMİZDE ALANINI GENİŞLETMEYE BAŞLAMIŞTIR.

5 DAHA SONRA ENTEGRASYON AMAÇLI OLARAK TEST VE ÖLÇÜM YETENEKLERİNİN KAZANILMASI İLE ASELSAN OPTİKLE TANIŞMIŞTIR. BU YETENEĞİNİ ÖZELLİKLE IR BÖLGE İÇİN ÜRETİM VE TASARIM YAPARAK BUGÜNLERE TAŞIMIŞTIR. ASELSAN SİVAS DA KURULAN BİR OPTİK FABRİKADA GÖRÜNÜR BÖLGEDE ÜRETİM YAPMAYA BAŞLAMIŞTIR.

6 TAKİP EDEN YILLARDA ÖZEL SEKTÖRDE ÖZELLİKLE I.JENERASYON DAHA SONRA II.JENERASYON GECE GÖRÜŞ TÜPLERİNİN KULLANILDIĞI YAKIN IR GECE GÖRÜŞ SİSTEMLERİNİN TEST VE ENTEGRASYON ALT YAPILARI İLE TSK NIN BİR KISIM İHTİYACINI KARŞILAMAK ÜZERE ÖZEL SEKTÖRE AİT FİRMALARIN ÇALIŞMALARI OLMUŞTUR.

7 2000 Lİ YILLARDA ROKETSAN BÜNYESİNDE OPTİK TEST VE DENEYSEL AMAÇLI BİR ÇALIŞMA BAŞLATILMIŞ, DAHA SONRA ÜRETİM VE ENTEGRASYON BÖLÜMLERİ İLE ELEKTRO OPTİK LABARATUAR DONANIMLARININ BULUNDUĞU ÇOK YÜKSEK NİTELİKLİ ÜRÜN VE SİSTEMLER ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLAMIŞTIR. BUGÜN SADECE KENDİ AMAÇLARINA YÖNELİK ÇOK YÜKSEK KALİTEDE ÜRÜN VE SİSTEMLERİN İMALATI VE ENTEGRASYONU YAPILMAKTADIR.

8 ANKARADA HALEN TASARIM ÜRETİM VE ENTEGRASYON AMAÇLI BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPAN FOTONİKS GİBİ OPTİK TASARIM, ÜRETİM FİRMALARI VE ÖZELLİKLE TUBİTAK DESTEĞİ İLE PROJE ODAKLI ÇALIŞAN TEKNOKENT FİRMALARI MEVCUTTUR.

9 YAKLAŞIK ALTI YILDIR FOTONİKS FİRMASINA OPTİK TASARIM VE ÜRETİM DANIŞMANLIĞI VERMEKTEYİM. ÖZELLİKLE SÖYLEMEK İSTERİM Kİ ALTI YIL İÇİNDE GEREK ARGE GEREK ÜRETİM PROJELERİ İLE EKONOMİYE KATKI SAĞLAYAN TAMAMI YERLİ VE MİLLİ SERMAYE İLE KURULAN FOTONİKSİN BANA GÖRE EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİNİ SİZ GENÇ MESLEKTAŞLARIMA VE SİZLERİ YETİŞTİREN SAYIN ÖĞRETİM ÜYELERİMİZE SÖYLEMEK İSTERİM ; TAMAMEN ÖZGÜN TASARIMLAR İLE ÜRÜN GELİŞTİRME VE İHTİYACA YÖNELİK OLARAK YURT İÇİ SAVUNMA SEKTÖRÜNE VE YURT DIŞI DEVLETLERE GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİ OPTİK ELEKTRONİK MEKANİK TASARIMLAR İLE SUNULMAKTADIR.

10 BU KAABİLİYETİNİ ÇOK ÖNEMLİ BİRKAÇ ÖRNEKLEME İLE SÖYLEMEK GEREKİRSE ; GÖRÜNÜR BÖLGE VE TERMAL BÖLGE ÜRÜN TASARIM VE ÜRETİMLERİ BAŞARI İLE SÜRDÜRÜLMEKTE OLUP SINIR FİZİKİ GÜVENLİĞİ KAPSAMINDA KOPLEKS ÜRÜNLER TASARLANARAK ÜRETİLMİŞ VE KULLANICILARA SUNULMUŞTUR. (ÖRNEKLEME YAPMAK GEREKİRSE GECE ve GÜNDÜZ GÖRÜŞLE BİRLEŞTİRİLEN HAREKET ALGILAMA SİSTEMLERİ, GECE ve YAKIN IR SİSTEMLERİ İLE BİRLEŞTİRİLEN TANIMLAMA SİSTEMLERİNİ SÖYEYEBİLİRİM) AYRICA F16 UÇAKLARINA AİT HEAD UP DISPLAY İN ( HUD ) OPTİK ÜNİTESİNİ İSTENİLEN TOLERANSLARDA DÜNYADA İLK KEZ TAMAMI KÜRESEL OPTİK ELEMANLAR KULLANARAK TASARLAMIŞ ÜRETMİŞ VE TESTLERDEN BAŞARI İLE GEÇEREK YETENEĞİNİ GÖSTERMİŞTİR. BÖYLECE TÜRKİYEDE İSTENİLEN ÖZGÜN HUD-OPTİĞİ ÜRETİM ALT YAPISI OLUŞTURULMUŞTUR. ÜRÜN SSM-TAI-Hv.K.K.lığı TARAFINDAN KABUL EDİLMİŞTİR. HALEN HÜRKUŞ İÇİN HUD ÜRETİMİ BAE İLE MÜŞTEREK YERLİ ÜRETİM OLARAK DEVAM ETMEKTEDİR.

11 BU HAFTA TELEVİZYONLARDAN HABER OLARAK İZLEDİĞİMİZ TSK LERİNİN TÜM BİRİMLERİNİN KATILDIĞI EFES 2018 TATBİKATINDA MUHAREBE ALANINDAN GÖRÜNTÜ GERÇEK ZAMANLI OLARAK LASER IŞIĞI İLE KOMUTA HEYETİNİN EKRANLARINA FOTONİKS TASARIMI SİSTEMLER KULLANILARAK İLETİLMİŞTİR. HALEN 2 FİZİKÇİNİN OPTİK TASARIM VE ÜRETİM KONULARINDA BAŞARI İLE ÇALIŞTIĞI FOTONİKS YÖNETİMSEL VE İŞLEVSEL YAPISI İLE SİZ GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZA FİZİK MÜHENDİSLİĞİNDE OPTİK ADINA ÇALIŞMA ALANI SAĞLAYARAK BİR UMUT IŞIĞI OLMAYA DEVAM ETMEKTEDİR.

12 YİNE İSTANBULDA ÇOK BAŞARILI İŞLERE İMZA ATAN LASER SİSTEMLERİ TASARIM VE ENTEGRASYONUNU YAPAN FOCUS LTD ŞTİ, AYRICA OPTİK MÜHENDİSLİĞİNİN KAPSADIĞI ALANLARDA ÇALIŞAN TEKNOKENT FİRMALARI FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRMEKTEDİRLER. ANKARA, İSTANBUL YA DA BAŞKA BİR ŞEHİRLERDEKİ ÜNİVERSİTELERİMİZDE SON YILLARDA «TUBİTAK YA DA BAŞKA BİR KURUM» DESTEKLİ ÇALIŞMALAR YAPILMAKTADIR.

13 ANCAK BURALARDA ZAMANA KARŞI ELE ALINAN, ÜRETİLEBİLİRLİK ÖNGÖRÜSÜ TAM OLARAK YAPILAMAYAN YA DA YAPILMAYAN ÇOK AMATÖRCE ÇÖZÜMLER İLE PROJELER BİTİRİLMEKTE OLUP, BUGÜNE KADAR TEKNOLOJİYE ARTI DEĞER GETİREN PROJE YOK DENECEK KADAR AZDIR. ALT YAPININ YETERLİ OLMADIĞI DURUMLARDA ÜRÜN GELİŞTİRMENİN DENEYİM KAZANMA DIŞINDA GETİRİSİNİN OLMADIĞI AÇIKTIR.

14 AYDINLATMA AMAÇLI FİRMALARDA SON YILLARDA SEKTÖRDE YERİNİ ALMAYA BAŞLAMIŞ OLUP FAZLA OLMASADA DAHA ÇOK ÖLÇÜM DEĞERLENDİRME AMAÇLI OLARAK FİZİK MÜHENDİSLERİ ÇALIŞTIRMAKTADIRLAR. ANCAK ÜNİVERSİTELERDE BU KONUDA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FİZİK MÜHENDİSLİĞİ HARİÇ HERHANGİ BİR ÇALIŞMANIN YAPILDIĞINI EN AZINDAN BEN BİLMİYORUM.

15 FİZİK MÜHENDİSLİĞİNİN GERÇEK ANLAMDA KAPSAMA ALANINA GİREN OPTİK ÜRETİM, TASARIM, ENTEGRASYON,TEST VE ÖLÇÜM GİBİ DİSİPLİNLERİN ÖĞRENCİLİK YILLARINDA ÜNİVERSİTELERİN FİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMLERİNDE YETERLİ DÜZEYDE VERİLMEDİĞİNİ HEPİMİZ BİLMEKTEYİZ.

16 SON OLARAK BENİM GÖZLEMLEDİĞİM KADARIYLA : KONULARA GÖRE HALEN FİZİK MÜHENDİSLERİNİN SANAYİNİN DEĞİŞİK YERLERİNDE OPTİK KONUSUNDA DEVAM EDEN ÇALIŞMALARI GENELLİKLE ŞUNLARDIR : GÖRÜNÜR BÖLGEDE OPTİK YAPI ELEMANLARININ TASARIM VE ÜRETİMİNDE... YAKIN ORTA VE UZAK IR BÖLGELERDE KOMPONENT ÜRETİMİ, SİSTEM TASARIMI ÖLÇÜM DEĞERLENDİRİLMESİ VE ENTEGRASYONUNDA... YARI İLETKEN TEKNOLOJİSİ KAPSAMINDA KAPLAMA VE İNCE FİLM ÇALIŞMALARINDA... LASER TEKNOLOJİSİN KULLANIM ALANLARININ ARTMASINI MÜTEAKİP ÖZELLİKLE TEKNOPARKLARDA CİDDİ LASER KULLANIMLI PROJELERDE...

17 ÖZELLİKLE ASKERİ ALANDA GÜDÜM TEKNOLOJİSİNE BAĞIMLI GELİŞEN OPTİK ARAYICI BAŞLIKLARIN TASARIMI KISMEN ÜRETİMİ, ÖLÇÜM DEĞERLENDİRME VE ENTEGRASYONUNDA... NANOMETRİK BOYUT ÖLÇÜMLERİ GİBİ İNTERFEROMETRE VB ÖLÇÜM TEST SİSTEMLERİNİN TASARIM ÜRETİM VE ENTEGRASYONUNDA, UYDU TEKNOLOJİLERİNİN OLMAZSA OLMAZI KAMERA VE ÖZEL SENSÖRLERİN KULLANIDIĞI ALGILAMA SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU VE TASARIMINDA... GÜNEŞ ENERJİSİ PROJELERİNDE... AYDINLATMA AMAÇLI SİSTEM GELİŞTİREN FİRMALARIN ARGE BÖLÜMLERİNDE...

18 BUGÜN 2000 YILINDAN SONRA BAŞLATILAN ÇOK ÖZEL ÖĞRETİM ÜYESİ ODAKLI TEMEL OPTİK-GEOMETRİK OPTİK -UYGULAMALI OPTİK, OPTİK TASARIM, ELEKTRO-OPTİK NONLİNEER OPTİK LASER VE UYGULAMLARI GİBİ DERSLER İLE ÇOK AZ DA OLSA BİLGİ İLE DONATILMAYA ÇALIŞILAN FİZİK MÜHENDİSLERİ ROKETSAN, TUBİTAK (SAGE-UZAY-UME), ASELSAN- FOTONİKS VE TEKNOKENT FİRMALARINDA BAŞARILI OLARAK SADECE OPTİK KONULARINDA ÇALIŞMAKTADIRLAR.

19 «SORUMLULUK ALIP ONLARA FİZİK İLE İLGİLİ TÜM MÜHENDİSLİK ALANLARINDA HEDEFLERİ GÖSTEREBİLMEYİ KENDİMİZE İLKE EDİNMEMİZ ÇOK ÖNEMLİ. BEN BU YÜZDEN HER YIL GENÇ MESLEKTAŞLARIMA SIKILMADAN BIKMADAN TEKRARLAR İLE BİR HEDEF GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUM.»

20 ARKADAŞLAR İNANIN İŞVEREN DE (İSTER DEVLET İSTER ÖZEL SEKTÖR) FİZİK MÜHENDİSİNİN KENDİSİNE NEREDE VE NASIL HİZMET EDECEĞİNİN FARKINDA DEĞİL. BURADA DA SORUMLULUK ÖNCELİKLİ OLARAK ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ARKADAŞLARIMIZA DÜŞÜYOR. «DEĞERLİ HOCALARIMIZ; SEMİNERLER İLE YA DA BİREBİR YÜZ YÜZE KONUŞARAK ; VERİLEN EĞİTİMİN NE İŞE YARAYACAĞINI, FİZİK MÜHENDİSİNİN O İŞ KOLUNDA NELERE VE NE ŞEKİLDE YARARLI OLACAĞINI ; İLGİLİLERE ÖĞRETMEMİZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM.»

21 TEŞEKKÜR EDERİM NAMIK AÇAN FİZİK YÜKSEK MÜHENDİSİ FOTONİKS A.Ş. OPTİK TASARIM DANIŞMANI

NAMIK AÇAN FİZİK YÜKSEK MÜHENDİSİ

NAMIK AÇAN FİZİK YÜKSEK MÜHENDİSİ NAMIK AÇAN FİZİK YÜKSEK MÜHENDİSİ FİZİK ; BİRÇOK YERDE «VAR OLUŞUN VE İŞLEYİŞİN KURALLARINI İNCELEYEN VE BU KURALLARIN NASIL UYGULANDIĞINI ARAŞTIRAN» BİR BİLİM DALI OLARAK TARİFLENMEKTEDİR. FİZİK BUGÜN

Detaylı

roketsan SAVUNMA SANAYİİNDE FİZİK MÜHENDİSLİĞİ VE EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLER Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş.

roketsan SAVUNMA SANAYİİNDE FİZİK MÜHENDİSLİĞİ VE EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLER Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş. Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş. SAVUNMA SANAYİİNDE FİZİK MÜHENDİSLİĞİ VE EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLER Dr. YAVUZ AKA ROKETSAN A.Ş. 23 EKİM 2015 Kuruluş 1988 1995 2000 ROKETSAN, roket ve füze programlarına

Detaylı

FİZİK MÜHENDİSLİĞİ VE OPTİK

FİZİK MÜHENDİSLİĞİ VE OPTİK FİZİK MÜHENDİSLİĞİ VE OPTİK FİZİK ; BİRÇOK YERDE «VAR OLUŞUN VE İŞLEYİŞİN KURALLARINI İNCELEYEN VE BU KURALLARIN NASIL UYGULANDIĞINI ARAŞTIRAN» BİR BİLİM DALI OLARAK TARİFLENMEKTEDİR. «FİZİK BİLİMİ» BUGÜN

Detaylı

Ali Rıza KILIÇ Merkezi Tedarik Direktörü. 24 Kasım 2017 ADANA

Ali Rıza KILIÇ Merkezi Tedarik Direktörü. 24 Kasım 2017 ADANA 04.01.2626 Ali Rıza KILIÇ Merkezi Tedarik Direktörü 24 Kasım 2017 ADANA ORGANİZASYON YÖNETİM KURULU İÇ DENETİM BAŞKANLIĞI GENEL MÜDÜR MALİ YÖNETİM GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI KURUMSAL HİZMETLER GENEL MÜDÜR

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSİ/UZAY MÜHENDİSİ

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSİ/UZAY MÜHENDİSİ TANIM Hava ve uzay araçlarının tasarımı ve yapımı, bunların uzaya gönderilmesi, araçların yerden izlenmesi, araçlarla haberleşme vb. işleri yapan kişidir. A- GÖREVLER Sivil ve askeri kuruluşlarda; - Yer

Detaylı

EKİNOKS-AG SAVUNMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Aralık 2014, Ankara

EKİNOKS-AG SAVUNMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Aralık 2014, Ankara EKİNOKS-AG SAVUNMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Aralık 2014, Ankara KURULUŞ Kuruluş Tarihi: 16 Nisan 2012 Tel : (0312) 485 17 66 Faks: (0312) 485 17 67 www.ekinoks-ag.com.tr iletisim@ekinoks-ag.com.tr Gazi Üniversitesi

Detaylı

Afet Yönetiminde Uzaktan Algılama Sistemleri

Afet Yönetiminde Uzaktan Algılama Sistemleri Afet Yönetiminde Uzaktan Algılama Sistemleri Hayri ÖZDEN Mühendis Albay MSB Araştırma, Geliştirme ve Teknoloji Dairesi Başkanı 1/34 Takdim Planı Uzaktan Algılama Yer Gözlem Uyduları Görüş Yeteneğini Artıran

Detaylı

Küp Uydu larda Yazılım Tabanlı Radyo Kullanımı ve Uydu Yer Haberleşmesi Gösterimi HAVELSAT Projesi

Küp Uydu larda Yazılım Tabanlı Radyo Kullanımı ve Uydu Yer Haberleşmesi Gösterimi HAVELSAT Projesi Küp Uydu larda Yazılım Tabanlı Radyo Kullanımı ve Uydu Yer Haberleşmesi Gösterimi HAVELSAT Projesi Serhan GÖKÇEBAĞ HAVELSAT Proje Yöneticisi HAVELSAN A.Ş. 1/14 Kapsam Motivasyon Uydu Uzay alanındaki HAVELSAN

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Koordinatörlüğümüzün Amacı, Üniversite birimleri ile özel sektör, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasında; İşbirliği stratejileri ve politikaları belirlemek, belirlenen ihtiyaçlara

Detaylı

DENİZLİ SANAYİ ODASI ÜYELERİNE TANITIMI ALT YÜKLENİCİLERDEN BEKLENTİLERİN. Dr. Nevzat ÇAĞLAYAN Tedarik Direktörü 28 MAYIS 2012 DENİZLİ

DENİZLİ SANAYİ ODASI ÜYELERİNE TANITIMI ALT YÜKLENİCİLERDEN BEKLENTİLERİN. Dr. Nevzat ÇAĞLAYAN Tedarik Direktörü 28 MAYIS 2012 DENİZLİ ROKETSAN IN DENİZLİ SANAYİ ODASI ÜYELERİNE TANITIMI VE ALT YÜKLENİCİLERDEN BEKLENTİLERİN SUNULMASI Dr. Nevzat ÇAĞLAYAN Tedarik Direktörü 28 MAYIS 2012 DENİZLİ 1/15 ROKETSAN GENEL TANITIMI ROKETSAN, Türkiye'deki

Detaylı

UÇAK MÜHENDİSİ TANIM A- GÖREVLER

UÇAK MÜHENDİSİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Uçak mühendisi, uçakların tasarlanması ve yapım projelerinin hazırlanması, üretilmesi, geliştirilmesi, bakım-onarımı ve işletilmesi konularında çalışan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

01.07.2015. ASELSAN Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur.

01.07.2015. ASELSAN Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur. 01.07.2015 ASELSAN Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur. Temmuz 2015 Ortaklarımız ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ A.Ş. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı %84.58 %15.42 2 Organizasyon

Detaylı

TÜBİTAK BIT-MNOE

TÜBİTAK BIT-MNOE TÜBİTAK 1511 1511-BIT-MNOE-2015-2 Havacılık ve Uzay Sektörlerine Yönelik MEMS Tabanlı Sistemlerin, Alt Bileşenlerin ve Devrelerin Geliştirilmesi Programın Amacı Nedir? Havacılık ve uzay sektörleri için

Detaylı

Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek. Programı

Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek. Programı 1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı Ülke İhtiyaçları Analizi Devlet Kuruluşları İlgili Fakülteler Kurumlar İlgili Bakanlık TÜBİTAK STK lar Özel Sektör Öncelikli Alan ve Güçlü Alan Belirleme Savunma

Detaylı

Hakkımızda. Yönetim Sistemi Lojistik. Yönetim Sistemi IAS ERP» Sertifikalarımız ISO 9001-2008» AQAP 2110»

Hakkımızda. Yönetim Sistemi Lojistik. Yönetim Sistemi IAS ERP» Sertifikalarımız ISO 9001-2008» AQAP 2110» 2 3 Hakkımızda 3E Elektro Optik Sistemler, 3E EOS, savunma sanayinde belirlediği hedefler doğrultusunda, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yurtdışı kaynaklı ana ürün ve alt malzemeleri yurt içinde üretmek ve geliştirmek

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ İÇİN ARAŞTIRMACI YETİŞTİRME PROGRAMI (SAYP)

SAVUNMA SANAYİİ İÇİN ARAŞTIRMACI YETİŞTİRME PROGRAMI (SAYP) SAVUNMA SANAYİİ İÇİN ARAŞTIRMACI YETİŞTİRME PROGRAMI (SAYP) DENİZ DEMİRCİ TEKNOLOJİ YÖNETİMİ GRUP MÜDÜRÜ SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ODTÜ, 25 Kasım 2013 SSM AR-GE VE TEKNOLOJİ YÖNETİMİ Türk Silahlı Kuvvetlerinin

Detaylı

Üniversite-Sanayi İşbirliği

Üniversite-Sanayi İşbirliği Üniversite-Sanayi İşbirliği Kasım 2013 aselsan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nın bir kuruluşudur. 1/14 Savunma Sanayi Yurtiçi Karşılama Oranı %54 Temel Bilimler Kritik Teknoloji Malzeme Komponent

Detaylı

etkinlikler Övünçle Söz Edilen İhracat Artışı Daha Hızlı Artan İthalatla Çok Taraflı Tekstil ve Giyim Eşyası Sözleşmesi Türkiye'ye Ek Sürdürülüyor

etkinlikler Övünçle Söz Edilen İhracat Artışı Daha Hızlı Artan İthalatla Çok Taraflı Tekstil ve Giyim Eşyası Sözleşmesi Türkiye'ye Ek Sürdürülüyor etkinlikler aldığı makina imalat sanayisi, tüm sanayi sektörlerine yatırım malı (makina, donanım, alet, takım, tertibat) veren bir mühendislik sektörüdür. Bu sektörün diğer sektörlerden farkı, her aşamada

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSİ. Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir; - Tasarlama - Üretim yönetimlerini geliştirme - Üretimi planlama ve uygulama

MAKİNE MÜHENDİSİ. Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir; - Tasarlama - Üretim yönetimlerini geliştirme - Üretimi planlama ve uygulama TANIM Her türlü mekanik sistemin, makinenin, makine elemanlarının belirli kriterler çerçevesinde tasarımını yapan, geliştiren, üretimini planlayan, üretim teknolojilerini geliştiren, sistemler arası ilişki

Detaylı

Ramazan KARABULUT (SSM)

Ramazan KARABULUT (SSM) Ramazan KARABULUT (SSM) TÜRKİYE DEKİ UZAY PROJELERİ - 2 SSM Uzay Daire Başkanlığı 16 HABERLEŞME UYDULARI BUGÜN TÜRKSAT-1A; 1994 TÜRKSAT-1B; 1994 TÜRKSAT-1C; 1996 TÜRKSAT-2A; 1/16 TÜRKSAT-3A; 8 TÜRKSAT-4A;

Detaylı

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ TANIM Elektrik enerjisi üretme, iletme, dağıtma sistemleri ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Hamdi ERCAN Dekan Yrd. IX. Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı, 6 Mayıs 2017 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Erciyes Üniversitesi

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ UYGULAMALARI

SAVUNMA SANAYİİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ UYGULAMALARI T.C. Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı SAVUNMA SANAYİİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ UYGULAMALARI Bilal AKTAŞ Sanayileşme Daire Başkanı 10 Haziran 2015 Milli Savunma Bakanı SAVUNMA

Detaylı

Ateş Destek C 4 I Sistemleri.

Ateş Destek C 4 I Sistemleri. Ateş Destek C 4 I Sistemleri www.aselsan.com.tr ADOP-2000 Ateş Destek C 4 I Sistemi ATEŞ DESTEK C 4 I SİSTEMLERİ Günümüzün muharebe koşulları, daha hızlı, daha doğru, daha yüksek ateş gücü ve beka kabiliyetine

Detaylı

HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı nın bir iştirakidir.

HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı nın bir iştirakidir. HAVELSAN FAALİYET ALANLARI Eğitim, Simülasyon, Test ve Değerlendirme Bilişim ve Güvenlik Sistemleri Komuta Kontrol Mühendislik Çözümleri TESİD YENİLİKÇİLİK YARATICILIK ÖDÜLLERİ 2012/ GVDS İLE YENİLİKÇİLİĞİN

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Optik Aletler ve Malzeme Bilgisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek. Programı

1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek. Programı 1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı 1 Ülke İhtiyaçları Analizi Devlet Kuruluşları İlgili Fakülteler Kurumlar İlgili Bakanlık TÜBİTAK STK lar Özel Sektör 2 Ülke İhtiyaçları Analizi 3 Öncelikli

Detaylı

teknolojinin yeni adresi

teknolojinin yeni adresi teknolojinin yeni adresi ÜRÜN ve HİZMETLERİMİZ Her türlü döküm, dövme, mekanik hassas ve kaba talaşlı imalat veya kaynak ile imal edilebilecek parçaların üretilmesi, ürettirilmesi, eğer var ise ısıl işlem,

Detaylı

1511 programı kapsamında yeni çağrılar açıklandı

1511 programı kapsamında yeni çağrılar açıklandı 1511 programı kapsamında yeni çağrılar açıklandı Ar-Ge Bülteni Tarih : 11.06.22 Sayı : 22/5 İçerik : TÜBİTAK Duyuru TÜBİTAK tarafından enerji, gıda, otomotiv, makine imalat teknolojileri, bilgi ve iletişim

Detaylı

Geniş Alan Gözetleme Sistemlerinin Afet Durumunda Kullanımı ESEN SİSTEM ENTEGRASYON KASIM 2013

Geniş Alan Gözetleme Sistemlerinin Afet Durumunda Kullanımı ESEN SİSTEM ENTEGRASYON KASIM 2013 Geniş Alan Gözetleme Sistemlerinin Afet Durumunda Kullanımı ESEN SİSTEM ENTEGRASYON KASIM 2013 İçerik 2 ESEN Sistem Şirket Tanıtımı Şirket Vizyonu ve Çalışma Alanları Geniş Alan Gözetleme Sistemleri (GAG)

Detaylı

MEKATRONİK MÜHENDİSİ

MEKATRONİK MÜHENDİSİ MEKATRONİK MÜHENDİSİ TANIM Hertürlü karmaşık tasarım gerektiren mekanik, elektrik, elektronik ve optik bileşenlerden oluşan, elektronik alet ve iletişim sistemlerinin, tasarımını yapan, üretim teknolojilerini

Detaylı

ĐSTĐKRARIN VE GELĐŞĐMĐN HĐKAYESĐ

ĐSTĐKRARIN VE GELĐŞĐMĐN HĐKAYESĐ ĐSTĐKRARIN VE GELĐŞĐMĐN HĐKAYESĐ 1978: Ankara da küçük bir atölye olarak kuruldu. 1979: Zirai traktörlere monte edilmek üzere kazıcı ve yükleyici ataşmanları imalatı yaparak işe başladı. 1986: Ankara da

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU TÜBİTAK, bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve teknolojik gelişmeyi, ulusal ekonomik kalkınma hedeflerine göre düzenlemek, koordine etmek ve özendirmekle

Detaylı

Ürün Geliştirme. Oğuz ALTAY Satış Direktörü

Ürün Geliştirme. Oğuz ALTAY Satış Direktörü Ürün Geliştirme Oğuz ALTAY Satış Direktörü 3 Boyutlu Teknolojiler Mühendislik ve Simülasyon 20 Yılı aşkın tecrübe Yurtiçi ve yurtdışında 4 ofis Teknoloji uygulama merkezleri 50 nin üzerinde Personel ISO

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU (YÜKSEK LİSANS)

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU (YÜKSEK LİSANS) FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU (YÜKSEK LİSANS) 1.Yarıyıl GÜZ YARIYILI DERSİN DERS KURAMSAL UYGULAMA TOPLAM ULUSAL KREDİSİ DERSİN ADI OPTİK KODU

Detaylı

KONYA ÜNİVERSİTESİ. Necmettin Erbakan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

KONYA ÜNİVERSİTESİ. Necmettin Erbakan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü KONYA ÜNİVERSİTESİ Necmettin Erbakan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 1 Vizyonumuz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Eğitimi ve Öğretimi alanında uluslararası ve ulusal gelişmeleri izleyen,

Detaylı

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşudur 1/32

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşudur 1/32 Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşudur 1/32 Organizasyon YÖNETİM KURULU İÇ DENETİM BAŞKANLIĞI YÖNETİM KURULU DİREKTÖRLÜĞÜ GENEL MÜDÜR BİLİM VE TEKNOLOJİ DANIŞMA KURULU STRATEJİ

Detaylı

MESLEK TANITIM GÜNLERİ HAZIRLAYAN : İBRAHİM KOYUNCU

MESLEK TANITIM GÜNLERİ HAZIRLAYAN : İBRAHİM KOYUNCU MESLEK TANITIM GÜNLERİ HAZIRLAYAN : İBRAHİM KOYUNCU ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ PUAN TÜRÜ : MF-1 EĞİTİM SÜRESİ : 4 YIL PROGRAMIN İÇERİĞİ : Ağırlıklı olarak Matematik ve Fizik dersleri verilmektedir. Program

Detaylı

UÇAK MOTORLARI BAKIM-ONARIM TEKNİSYENİ

UÇAK MOTORLARI BAKIM-ONARIM TEKNİSYENİ TANIM Uçak mühendislerinin gözetimi ve denetimi altında uçak motorlarının ve diğer hava araçları motorlarının her türlü bakım ve onarımı, montaj ve servis işlerinin yapılması aşamalarında görev yapan kişidir.

Detaylı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ İKÇÜ-MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2012 yılında kurul ve aynı yıl ilk öğrencilerini alarak programına

Detaylı

OPTİK GÖRÜNTÜLEME YÖNTEMİ KULLANAN BİR PARÇA BOYUTLANDIRMA SİSTEMİNİN TASARIMI VE PROTOTİP İMALATI. Aralık-2011

OPTİK GÖRÜNTÜLEME YÖNTEMİ KULLANAN BİR PARÇA BOYUTLANDIRMA SİSTEMİNİN TASARIMI VE PROTOTİP İMALATI. Aralık-2011 OPTİK GÖRÜNTÜLEME YÖNTEMİ KULLANAN BİR PARÇA BOYUTLANDIRMA SİSTEMİNİN TASARIMI VE PROTOTİP İMALATI Aralık-2011 TASARIM SÜRECİ Bu süreç de, yapılacak olan ürün tüm detayları ile tasarlanmıştır. Kullanılacak

Detaylı

ERPA İLETİŞİM ELEKTRONİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

ERPA İLETİŞİM ELEKTRONİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ERPA İLETİŞİM ELEKTRONİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. KURUMSAL ŞİRKET SUNUMU Şirket Profili Misyonumuz / Vizyonumuz Kalite Politikamız Faaliyet Alanlarımız Projelerimiz ERPA, TEKNOLOJİYE DEĞER KATAR ERPA, Yüksek

Detaylı

BIṘIṀ ARAS TIRMA FAALIẎETLERIṄI DEG ERLENDIṘME RAPORU. Mühendislik Fakültesi. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

BIṘIṀ ARAS TIRMA FAALIẎETLERIṄI DEG ERLENDIṘME RAPORU. Mühendislik Fakültesi. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü BIṘIṀ ARAS TIRMA FAALIẎETLERIṄI DEG ERLENDIṘME RAPORU Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 25/01/2017 Giriş Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2002 kurulmuş olup kısa

Detaylı

Burada olmak size kazandıracak

Burada olmak size kazandıracak Burada olmak size kazandıracak DAVETLİSİNİZ Sürekli olarak Ar-Ge ve inovasyon projeleri geliştiren, Ortaya çıkardığı yenilikçi ürünler ile yüksek katma değer üreten, DAVETLİSİNİZ Geliştirilen yazılım,

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü Neden Makine Mühendisliği Teknolojiyi kullanan, teknoloji üreten ve teknolojiye yön veren, toplum yararına bilimsel bilgi sağlayan günümüz ve yarınların problemlerine çözüm arayan

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ NDE AR-GE. BTYK Sunumu T.C. MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI

SAVUNMA SANAYİİ NDE AR-GE. BTYK Sunumu T.C. MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI T.C. MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI SAVUNMA SANAYİİ NDE AR-GE BTYK Sunumu Murad BAYAR Savunma Sanayii MüsteM steşarı 22 Haziran 2010, Ankara SUNUM PLANI I. Savunma Sanayiinin Geldiği

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

Atatürk Üniversitesi Astrofizik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASAM) Bülteni

Atatürk Üniversitesi Astrofizik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASAM) Bülteni Tarih: 08.08.2017 Sayı: 01 Konu: DAG ve ODA Projeleri ndeki Son Gelişmeler - I DAG Projesi: Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) bünyesinde, Kalkınma Bakanlığı ve Atatürk

Detaylı

İZMİR TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ

İZMİR TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ BAŞARILI UYGULAMALAR ÇALIŞTAYI İZMİR TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ Dr. Emrah Tomur Genel Koordinatör 10 Ocak 2012 ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Ankara 2003 yılında İzmir in önde

Detaylı

Medikal Fiziğin Güncel Durumu: FMO bakışı

Medikal Fiziğin Güncel Durumu: FMO bakışı Medikal Fiziğin Güncel Durumu: FMO bakışı Dr. Abdullah ZARARSIZ Yönetim Kurulu Başkanı TMMOB Fizik Mühendisleri Odası Mitatpaşa Cad. No:44/16, Kızılay -ANKARA Tel: 0 312 431 42 55 Fax: 0 312 435 75 24

Detaylı

SECOL ELEKTRONİK MÜHENDİSLİK VE DANIŞMANLIK TÜBİTAK

SECOL ELEKTRONİK MÜHENDİSLİK VE DANIŞMANLIK TÜBİTAK SECOL ELEKTRONİK MÜHENDİSLİK VE DANIŞMANLIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ HOŞ GELDİNİZ! SECOL Tanıtım Kuruluş tarihi: 2005 Kuruluş amacı: elektronik komponent satışı-üretimi Kuruluşun odağı: LED üretimi İlk yerli

Detaylı

ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİAŞ Kodu: ASELS

ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİAŞ Kodu: ASELS İkincil Halka Arz: ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİAŞ Kodu: ASELS I. HALKA ARZA İLİŞKİN BİLGİLER İkincil Halka Arz Öncesi Ödenmiş 1.000.000.000 TL İkincil Halka Arz Sonrası Ödenmiş 1.140.000.000

Detaylı

BÜYÜK ÖLÇEKLİ FİRMA ÜRÜN KATEGORİSİ

BÜYÜK ÖLÇEKLİ FİRMA ÜRÜN KATEGORİSİ BÜYÜK ÖLÇEKLİ FİRMA ÜRÜN KATEGORİSİ ASELSAN ELEKTRONİK SAN. A.Ş. - Ankara Avcı Kaska Entegre Kumanda Sistemi ASELSAN ELEKTRONİK SAN. A.Ş. -Ankara Serhat Havan Tespit Radarı DURMAZLAR MAKİNA SANAYİ VE TİCARET

Detaylı

HAVACILIKTA TERSİNE MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI. Özgecan YILDIZ 1

HAVACILIKTA TERSİNE MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI. Özgecan YILDIZ 1 HAVACILIKTA TERSİNE MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI Özgecan YILDIZ 1 Tersine Mühendislik Nedir? Tersine mühendislik, teknik bilgi paketi mevcut olmayan bir sistem, cihaz ya da parçanın üretim aşamalarını da içerecek

Detaylı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Haziran 2013 Mühendislik - Mimarlık Fakültesi NEDEN İKÇÜ-EEM TERCİH EDİLMELİDİR? Mühendislik - Mimarlık Fakültesi NEDEN İKÇÜ-EEM

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Döneminden İtibaren Uygulanacak LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI 2018 2019 Eğitim Öğretim Döneminden

Detaylı

METEKSAN SAVUNMA SANAYĠĠ A.ġ.

METEKSAN SAVUNMA SANAYĠĠ A.ġ. METEKSAN SAVUNMA SANAYĠĠ A.ġ. 1 Bilkent Grubu BİLKENT UNİVERSİTESİ BİLKENT HOLDİNG Name Title METEKSAN MATBAA VE ENERJİ GRUBU TEPE GRUBU 2 Bilkent Üniversitesi Bilkent Üniversitesi Türkiye nin ilk vakıf

Detaylı

www.torekselectric.com

www.torekselectric.com www.torekselectric.com HAKKIMIZDA Firmamız, her tesisin kendine özgü işletme ihtiyaçları olduğuna inanmakta ve standart bir çözümden ziyade müşteri odaklı çözümler üretmektedir. Gerçek çözüm; ürün yelpazesindeki

Detaylı

Uzaktan Algılama Teknolojileri

Uzaktan Algılama Teknolojileri Uzaktan Algılama Teknolojileri Ders 4 Pasif - Aktif Alıcılar, Çözünürlük ve Spektral İmza Alp Ertürk alp.erturk@kocaeli.edu.tr Pasif Aktif Alıcılar Pasif alıcılar fiziksel ortamdaki bilgileri pasif olarak

Detaylı

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM TANIM Makine teknikeri; makine mühendislerinin yönetimi ve denetimi altında makinelerin ve motorlu araçların üretimi, bakımı, onarımı konularında çalışan kişidir. _ A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE

Detaylı

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak.

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler

Detaylı

16 Üniversite ile 50 ye yakın proje

16 Üniversite ile 50 ye yakın proje FAALİYETLER VE YANSIMALARI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ FAALİYETLER VE YANSIMALARI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ 16 Üniversite ile 50 ye yakın proje FAALİYETLER VE YANSIMALARI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Detaylı

HAKKIMIZDA MİSYONUMUZ

HAKKIMIZDA MİSYONUMUZ enerjinin şifresi HAKKIMIZDA EKSENAR, her biri kendi branşlarında deneyimli ve dinamik mühendisler tarafından Ankara da kurulmuş olup, Enerji Teknolojileri, Madencilik, Çevre ve Mühendislik Müşavirlik

Detaylı

BİLİM KURULLARI İLE ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇEŞİTLENDİRİLEREK SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRİLMESİ

BİLİM KURULLARI İLE ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇEŞİTLENDİRİLEREK SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRİLMESİ II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ KAMU-ÜNİVERSİTE -SANAYİ İŞBİRLİĞİ BİLİM KURULLARI İLE ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇEŞİTLENDİRİLEREK SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRİLMESİ VOLKAN İTFAİYE ARAÇLARI

Detaylı

KOÇ SAVUNMA SANAYİ GRUBU ŞİRKETLERİ IDEF 2011 DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAK

KOÇ SAVUNMA SANAYİ GRUBU ŞİRKETLERİ IDEF 2011 DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAK KOÇ SAVUNMA SANAYİ GRUBU ŞİRKETLERİ IDEF 2011 DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAK Koç Savunma Sanayii Grubu şirketleri Otokar, RMK Marine, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri ve KaTron; İstanbul'da düzenlenecek

Detaylı

TEBLİĞ 5201 SAYILI KANUN GEREĞİNCE KONTROLE TÂBİ TUTULACAK HARP ARAÇ VE GEREÇLERİ İLE SİLAH, MÜHİMMAT VE BUNLARA AİT YEDEK PARÇALAR, ASKERÎ PATLAYICI

TEBLİĞ 5201 SAYILI KANUN GEREĞİNCE KONTROLE TÂBİ TUTULACAK HARP ARAÇ VE GEREÇLERİ İLE SİLAH, MÜHİMMAT VE BUNLARA AİT YEDEK PARÇALAR, ASKERÎ PATLAYICI 6 Mart 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27161 TEBLİĞ Millî Savunma Bakanlığından: 5201 SAYILI KANUN GEREĞİNCE KONTROLE TÂBİ TUTULACAK HARP ARAÇ VE GEREÇLERİ İLE SİLAH, MÜHİMMAT VE BUNLARA AİT YEDEK PARÇALAR,

Detaylı

MAKİNA FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

MAKİNA FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. MAKİNA FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr MAKİNA FAKÜLTESİ İnsan zekâsının teknolojiye yansıması olan çarkların işlemesini sağlayan mühendisleri

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARALARI

ATILIM ÜNİVERSİTESİ T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARALARI BİRİM ADI T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARASI MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANLIĞI 35774133 ATILIM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 59394181 REKTÖRLÜK OFİSİ (ÖZEL KALEM) 23352954 GENEL SEKRETERLİK 53322795 ÖĞRENCİ DEKANLIĞI 26256122

Detaylı

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs 17 7 Mart 17, Ankara İÇERİK Ankara Kalkınma Ajansı Onuncu Kalkınma Planı Bölge Planı 11-13 Bölge Planı 14-23 Ankara Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlık

Detaylı

Uzaktan Algılama Teknolojileri

Uzaktan Algılama Teknolojileri Uzaktan Algılama Teknolojileri Ders 4 Pasif - Aktif Alıcılar, Çözünürlük ve Spektral İmza Kavramları Alp Ertürk alp.erturk@kocaeli.edu.tr Pasif Aktif Alıcılar Pasif alıcılar fiziksel ortamdaki bilgileri

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği. Bilgisayar Mühendisliğine Giriş 1

Bilgisayar Mühendisliği. Bilgisayar Mühendisliğine Giriş 1 Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliğine Giriş 1 Mühendislik Nedir? Mühendislik, bilim ve matematiğin yararlı cihaz ve sistemlerin üretimine uygulanmasıdır. Örn: Elektrik mühendisleri, elektronik

Detaylı

BENZERSİZ SORUNLARA BENZERSİZ ÇÖZÜMLER

BENZERSİZ SORUNLARA BENZERSİZ ÇÖZÜMLER BENZERSİZ SORUNLARA BENZERSİZ ÇÖZÜMLER HAKKIMIZDA Promod Ar-Ge Yazılım, dinamik sistem simülasyonu, prototiplemesi, kontrol tasarımı ve gerçeklenmesi alanlarında hizmet veren bir Ar-Ge ve Yazılım kuruluşudur.

Detaylı

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9 Ocak 2013, Ankara

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9 Ocak 2013, Ankara BİLDİRİ İÇERİĞİ 1. Ordu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Oluşumu 2. İşbirliği Süreci 3. Yaşanan Sıkıntılar 4. İşbirliğinin / Projenin Çıktıları 5. Deneyimden Öğrenilenler 6. Başarı İçin Öneriler ORDU - ÜNİVERSİTE

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Sivil Havacılıkta Çalışma Alanları, Fırsatlar ve Başarı Örnekleri Hava Aracı ve Komponent Üretimi İtki Sistemleri Talaşlı imalat Hassas döküm Kimyasal

Detaylı

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri;

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri; KİMYA MÜHENDİSLİĞİ Kimya mühendisliği; temel olarak kimya bilimi ile matematik, fizik, biyoloji, çevre, kalite ve ekonomi bilimlerini kullanarak proses tasarlayabilen ve önemli endüstriyel, teknolojik

Detaylı

NÜKLEER ENERJİ MÜHENDİSİ

NÜKLEER ENERJİ MÜHENDİSİ TANIM Atom çekirdeğinin çeşitli süreçler sonunda parçalanması ile ilgili enerjinin kontrollü ve güvenli bir şekilde elde edilmesi ve ilgili teknolojilerin geliştirilmesi için gerekli tasarım, işletme ve

Detaylı

Araştırma Geliştirme Ltd. Şti. - Firma Tanıtım Sunumu -

Araştırma Geliştirme Ltd. Şti. - Firma Tanıtım Sunumu - Araştırma Geliştirme Ltd. Şti. - Firma Tanıtım Sunumu - Şubat 2013 Hakkımızda Firma Profili Ekip Faaliyet Alanları Firma Profili Hakkımızda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nın 2012 Teknogirişim Sermaye

Detaylı

FİZİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere fizikle ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

FİZİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere fizikle ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere fizikle ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Fizikle ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki

Detaylı

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü. Polimer Nedir?

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü. Polimer Nedir? Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü Polimer Nedir? Monomer olarak adlandırılan basit moleküllerin kimyasal bağlarla bağlanması sonucu oluşan yüksek molekül ağırlıklı maddelerdir.

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GENEL GÖRÜNÜM GENEL BİLGİLER Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, 02.11.2001 tarihinde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d 2 maddesi

Detaylı

UÇAK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

UÇAK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ UÇAK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ UÇAK MÜHENDİSLİĞİ METEOROLOJİ MÜHENDİSLİĞİ UZAY MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr UÇAK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Mustafa Kemal Atatürk ün 1924 yasama

Detaylı

USİMP ULUSAL PATENT FUARI 2017

USİMP ULUSAL PATENT FUARI 2017 04.01.2017 USİMP ULUSAL PATENT FUARI 2017 ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİKLERİNİN SANAYİDE YARATTIĞI KATMADEĞER VE DUAL USE TEKNOLOJİLERİ TİCARİLEŞTİRME FAALİYETLERİ SERDAR BAYAR Teknoloji Transfer Müdürü

Detaylı

Yatırımcı Bilgi Notu Kasım 18

Yatırımcı Bilgi Notu Kasım 18 Yatırımcı Bilgi Notu Kasım 18 ASELSAN, 43 yıllık geçmişi, 6.000'den fazla çalışanı ile hem yerel hem de uluslararası müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan Türk savunma sanayinin elektronik lideridir. ÖNEMLİ

Detaylı

Eski Mezunlarımızdan Adaylara

Eski Mezunlarımızdan Adaylara Eski Mezunlarımızdan Adaylara 2 Aylin ARSLANTAS BUMİN (2005) UPS (Netherlands) District Marketing Manager - West Europe https://www.youtube.com/watch?v=yq3e79xpftk Eski Mezunlarımızdan Adaylara 3 Canan

Detaylı

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları Bölüm 13. Öğrenci Üye Çalışmaları Öğrenci Üye olarak Odaya üye olunması, 1996 yılında uygulamaya giren Öğrenci Üye Yönetmeliği uyarınca sağlanmıştır. Amaç; mühendislik

Detaylı

Geleceğinize Açılan Kapı

Geleceğinize Açılan Kapı Geleceğinize Açılan Kapı OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİRİMLER Fakülteler 1. Mühendislik Fakültesi 2. İktisadi ve İdari Bilimler Fak. 3. Fen Edebiyat Fak. 4. Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar

Detaylı

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. Viero Araç Sayım Sistemi Viero Araç Sayım Sistemi, görüntü tabanlı

Detaylı

KONTROL MÜHENDİSİ /KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSİ

KONTROL MÜHENDİSİ /KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSİ TANIM Elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayar tabanlı tüm endüstriyel otomasyon sistemlerinin üretiminde çalışan kişidir. A- GÖREVLER - Endüstriyel otomasyon sistemlerini tasarlar, - İşletilmesi için

Detaylı

Termal Nişangah Sistemleri.

Termal Nişangah Sistemleri. Termal Nişangah Sistemleri www.aselsan.com.tr Tanksavar Termal Nişangahı Termal Nişangah Sistemleri SAGER füze sistemi lançerleri için modern, kompakt, hafif ve maliyet etkin bir termal görüntüleme sistemi

Detaylı

HAKKIMIZDA HAS- EL TEKNİK;

HAKKIMIZDA HAS- EL TEKNİK; HAKKIMIZDA HAS- EL TEKNİK; ilgili şartname veya teknik resimlere göre muhtelif imalat tezgahları, test ve ölçüm cihazlarından oluşan üre

Detaylı

RECEP TAYYĠP ERDOĞAN Ü N Ġ V E R S Ġ T E S Ġ

RECEP TAYYĠP ERDOĞAN Ü N Ġ V E R S Ġ T E S Ġ RECEP TAYYĠP ERDOĞAN Ü N Ġ V E R S Ġ T E S Ġ Fakültemizin Kuruluşu Fakültemiz 3 Eylül 1997 de kuruldu. 2006 yılında RTE Üniversitesi ne bağlandı. Bölümlerimiz Biyoloji Kimya Kimya Fizik Matematik Tarih

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY / UÇAK MÜHENDİSİ

HAVACILIK VE UZAY / UÇAK MÜHENDİSİ HAVACILIK VE UZAY / UÇAK MÜHENDİSİ TANIM Havacılık-uzay/uçak mühendisi, havada seyreden her çeşit aracın tasarlanması ve yapım projelerinin hazırlanması, üretilmesi, geliştirilmesi, bakım-onarımı ve işletilmesi

Detaylı

DENEYSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN DONANIM GELİŞTİRİLMESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN DONANIM GELİŞTİRİLMESİ. M. Ali YILDIZ Commat Ltd. Şti.

DENEYSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN DONANIM GELİŞTİRİLMESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN DONANIM GELİŞTİRİLMESİ. M. Ali YILDIZ Commat Ltd. Şti. DENEYSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN DONANIM GELİŞTİRİLMESİ M. Ali YILDIZ Commat Ltd. Şti. 2009 DENEYSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN DONANIM GELİŞTİRİLMESİ Deneysel araştırmalarda kullanılan donanımların geliştirilme amacı,

Detaylı

ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI

ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI 1 ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Sağlık hizmetlerinin görünen yüzü hastaneler ve hekimler olmakla birlikte, her ferdi

Detaylı

1. YIL - 1. DÖNEM DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA AKTS

1. YIL - 1. DÖNEM DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA AKTS 1. YIL - 1. DÖNEM ADI TEORİK UYGULAMA AKTS MAT175 Matematik I ** 4 0 5 FIZ 115 Genel Fizik I 3 1 5 KIM 115 Genel Kimya 3 1 5 ING 185 İngilizce I 2 0 2 TDI 195 Türk Dili I 2 0 2 EEM 101 Elek.-Elektronik

Detaylı

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ TANIM Ahşap veya ahşap kökenli malzemelerin, istenilen kalite standardında, belirlenen sürede, en düşük maliyetle üretilebilmesi için üretim sistemini tasarlayan, projelendiren, üretim sürecini denetleyen

Detaylı

Drone ve Kara Tehditlerine Karşı Retinar Radar Sistemi

Drone ve Kara Tehditlerine Karşı Retinar Radar Sistemi Türkiye nin Teknoloji Geliştirme Merkezi METEKSAN SAVUNMA SANAYİİ A.Ş. Drone ve Kara Tehditlerine Karşı Retinar Radar Sistemi METEKSAN SAVUNMA SANAYİİ A.Ş. Türkiye nin Teknoloji Geliştirme Merkezi Retinar

Detaylı

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil EK-1 Muafiyet Formu Açıklama: un ders saatini muafiyet için uygun görmemesi durumunda dersin içeriğinin uygunluk kontrolüne gerek bulunmamaktadır. Öğrenci No: Sayfa 1/4 I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

Detaylı

Elektrik Elektronik Mühendisleri İMZA YETKİSİ

Elektrik Elektronik Mühendisleri İMZA YETKİSİ Elektrik Elektronik Mühendisleri İMZA YETKİSİ Elektrik Mühendisliği Nedir? Görev alanları Elektrik Elektronik Mühendislerinin İmza Yetkisi BAĞLANTI BAŞVURUSU Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ 1 Fizik Bölümü, 1993-1994 eğitim-öğretim yılında lisans/lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Bölümün başlıca amacı, fiziğin

Detaylı