MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu"

Transkript

1

2

3 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu 1- GENEL BİLGİLER Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş nin ara dönem faaliyet raporu 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ilişkin bilgi ve değerlendirmeleri yansıtmaktadır. Şirketin ticaret ünvanı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş dir. Şirketin ticaret sicil numarası olup tescil edilmiş adresi Kanyon ofis bloğu, Kat:11 Büyükdere Cad. No:185, Levent, İstanbul dur. Şirketin internet adresi dir 1.1 Şirket in Vizyonu Müşterilerimizin finansal hayatlarını daha iyi bir konuma getirmek. 1.2 Şirket in Misyonu Müşterilerimizi dinlemek, onları ihtiyaç duydukları finansal çözümlere ulaştırmak ve bunu yaparken de Kurumumuz bünyesinde bütünlüğü sağlamak. 1.3 Şirket in Değerleri Birlikte Hareket Etmek: Müşterilerimizin ve takım arkadaşlarımızın her birini ayrı ayrı değerlendirmenin önemine inanıyoruz. Disiplinli ve tutkulu bir şekilde bir işi sonuna kadar götürmeye çaba harcıyoruz. Empati kurarak ve anlayış göstererek insanlarla birebir iletişim kurmaya gayret gösteriyoruz. Müşteriler, takım arkadaşlarımız ve hizmet verdiğimiz toplum için yaptığımız her şeyin sağlam bir iş temeli üzerine inşa edildiğine inanıyoruz. Sorumluluk Sahibi Olmak: Dürüstlük ve disiplinli bir risk yönetim anlayışının işimizin temelini oluşturduğuna inanıyoruz. Kararlarımızın ve aldığımız aksiyonların insanların yaşamlarını etkilediğinin farkındayız. Verdiğimiz kararların açık, adil ve başarının paylaşıldığı bir temele dayanan, topluma katkı sağlayacak ve toplum içi sorumlulukları yerine getirecek şekilde olması gerektiğine inanıyoruz. Çalışanların Gücünü Sahiplenmek: Çalışanlarımızın sahip oldukları potansiyelin tamamını keşfetmeleri için kendilerini destekliyoruz. Farklılıkların Kurumumuzu güçlendirdiğinin farkındayız ve aramızdaki düşünce, tarz, kültür, etnik ve tecrübe anlamındaki farklılıklara değer veriyoruz. Takımımıza Güvenmek: Kurum genelinde herkes birlikte hareket ettiğinde en iyi sonuçların elde edileceğine inanıyoruz. En iyi takımların karşılıklı güven, ortak sahiplenme ve sorumluluk temelinde oluşturulduğuna inanıyoruz. Bir bütün olarak hareket ediyoruz ve eğer birlikte çalışırsak, müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacağımıza inanıyoruz.

4 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu 1- GENEL BİLGİLER (Devamı) 1.4 Yönetim Kurulu Başkanı nın 2017 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin bir parçası olarak, özellikle Avrupa ve Gelişen Pazarlar içinde stratejik bir konuma sahip olan Türkiye ye gelme kararı almış ve 2006 yılı sonunda başlayan kuruluş sürecimiz, 2007 yılında başarı ile tamamlanmış olup Stratejilerimiz doğrultusunda bugüne kadar başarılı bir şekilde devam etmiştir. Şirket bünyesinde Şubat 2007 den itibaren piyasa koşullarına bağlı olarak gerçekleştirilen menkul kıymet aracılık ve alım/satım faaliyetleri ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası nda türev işlemlere aracılık etme faaliyetlerimiz devam etmektedir. Şirket in yabancı yatırımcılar adına Borsa İstanbul da gerçekleştirilen menkul kıymet aracılık alım-satım işlemlerindeki 12 aylık dönemde ortalama piyasa payı %20,55 olarak gerçekleşmiş olup, 12 aylık ortalama ortalama pazar payında yabancı aracı kurumlar arasında yabancı yatırımcılar adına yapılan işlemlerde sektördeki lider konumunu korumuştur. Geçen sene olduğu gibi bu yıl da sermaye piyasalarında en büyük amacımız, bir yandan Türk müşterilerimize yakın olurken, diğer taraftan Bank of America Merrill Lynch in global know-how ve deneyimi ile uluslararası müşteri portföyünü Türkiye piyasalarına sunmak olacaktır. Bank of America Merrill Lynch Türkiye de en geniş ve yetkin ekibe sahip olan ve geniş kapsamlı finansal hizmet vermek üzere yola çıkan uluslararası bir yatırım kuruluşu olma hedefine yönelik çalışmalarına büyük bir istikrar ve kararlılıkla devam etmektedir yılında Türkiye de hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz tüm faaliyetlerde Bank of America Merrill Lynch in geniş müşteri portföyü ve küresel deneyimi sayesinde dünyanın yatırım fırsatlarını Türkiye ye getirirken, bir yandan da Türk şirketlerini yurtdışına açmaya ve böylece piyasanın gelişimine katkıda bulunmaya destek olacağız. Bu amaç doğrultusunda Bank of America Merrill Lynch in Türkiye ye olan yatırım iştahının vurgulandığı, geniş katılımcı kitlesi ile bölgede ve global piyasalardaki yatırımcıları ve müşterileri fırsatlarla tanıştırma, kendilerine işbirliği yapma imkanlarının sunulduğu çeşitli konferanslar gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Sunmayı hedeflediğimiz tüm yeni hizmet ve faaliyetlerde amacımız piyasada önemli bir oyuncu olmaktır yılı ve öncesinde çalışma ve değerlendirmelerimizi yoğunlaştırdığımız hizmet ve faaliyet alanlarının yanı sıra, 2017 yılında faaliyetlerimiz ile ilgili hedefimiz bir yandan müşterilerimize sunduğumuz ürün çeşitliliğini artırırken, diğer yandan hizmet verdiğimiz firma sayısını ve dolayısıyla müşteri portföyünü genişletmektir. Bank of America Merrill Lynch olarak, içinde Türkiye de ilave sunulabilecek hizmetler konusundaki çalışmalar devam etmektedir.

5 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu 1- GENEL BİLGİLER (Devamı) 1.5 Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Organizasyon Şeması 1.6 Tarihsel Gelişim, Ortaklık Yapısı ve Sermaye ve Ortaklık Yapısı Değişimleri Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. ( Şirket ), Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak sermaye piyasası faaliyetlerinde bulunmak üzere 23 Aralık 1996 tarihinde Tat Menkul Değerler A.Ş. olarak kurulmuştur. İstanbul Ticaret Sicili Memurluğu'nca 5 Şubat 2007 tarihinde tescil edilen olağanüstü genel kurul kararı ile, Tat Menkul Değerler A.Ş.'nin ünvanı, Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. olarak değiştirilmiştir. Şirket in hisse satış işlemi 7 Aralık 2006 tarihi itibarıyla gerçekleşmiştir. Satış öncesi ana hissedar konumundaki Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. nin (eski ünvanı ile Tat Yatırım Bankası A.Ş.) ( Banka ) % 99,99 oranındaki hisseleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu nun, 30 Kasım 2006 tarih ve 2040 sayılı kararı ve Sermaye Piyasası Kurulu nun 1 Aralık 2006 tarih ve B.02.1.SPK sayılı izin kararı gereğince Merrill Lynch European Asset Holding Inc. e devrolmuştur. Aynı tarihte Banka nın, Şirket in % 99,947 ine sahip olması sebebiyle, Şirket in dolaylı olarak ortaklık yapısı değişmiştir. Ayrıca Şirket in geri kalan hisseleri ise, Merrill Lynch European Asset Holding Inc. tarafından belirlenen diğer ilişkili şirketlerce satın alınmıştır. Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) 26 Ocak 2007 tarih ve B.02.1.SPK /1588 sayılı yazısına istinaden Şirket in ana sözleşmesindeki sermayeye ilişkin ortaklık yapısındaki değişiklik onaylanmıştır. 29 Ocak 2007 tarihli Genel Kurul kararı ile Şirket ödenmiş sermayesi Banka tarafından nakden ödenerek TL den TL ye arttırılmıştır. Sermaye artışı sonrası Banka nın Şirket teki ortaklık payı %99,99 olmuştur. 31 Mart 2014 tarihli Genel Kurul kararı ile Şirket in ödenmiş sermayesi olağanüstü yedeklerden karşılanmak suretiyle TL den TL ye bedelsiz olarak artırılmıştır. Sermaye artışı sonrası Banka nın Şirket teki ortaklık payı değişmemiş ve %99,99 olarak kalmıştır.

6 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu 1- GENEL BİLGİLER (Devamı) 1.6 Tarihsel Gelişim, Ortaklık Yapısı ve Sermaye ve Ortaklık Yapısı Değişimleri (Devamı) Bank of America Corporation, 1 Ocak 2009 tarihi itibarıyla, Şirket in ana ortağı Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. nin %99,99 payla ortağı olan Merrill Lynch European Asset Holdings Inc. ın nihai ortağı Merrill Lynch & Co. Inc. i satın almıştır. İşlemin gerçekleşmesi sonrasında Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. nin ve ana ortak Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. nin direk hissedarlık yapısında bir değişiklik olmamış, Şirket in dolaylı olarak ortaklık yapısı değişmiştir. 1 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilen yeniden yapılandırma işlemleri neticesinde, Şirketin ana ortağı Banka nın ortaklık yapısı aşağıdaki şekilde değişmiştir. 1. Merrill Lynch European Asset Holdings Inc. in Banka daki doğrudan payının %99, den %0 a düşmüştür. 2. Bank of America Global Holdings, LP nin Banka da %99, oranında doğrudan pay sahibi olmasına izin verilmiştir. Bu değişiklik sonrası Şirketin ana ortağı Banka nın ortaklık yapısı aşağıdaki şekilde değişmiştir. Hissedarların Adı Ödenmiş Sermaye % Bank of America Global Holdings, LP ,996 99, Merrill Lynch International Incorporated 0,001 0, Merrill Lynch Group Holdings I, L.L.C 0,001 0, Merrill Lynch Group Holdings II, L.L.C 0,001 0, Merrill Lynch Group Holdings III, L.L.C 0,001 0, Aynı yapılandırma işlemlerine bağlı olarak, 1 Ekim 2013 tarihinde Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. nin hissedarlık yapısında gerçekleştirilen değişiklikler neticesinde Merrill Lynch Group Inc. in Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş de herhangi bir payı kalmamış olup, Merrill Lynch International Incorporated %0,0025 oranında pay ile Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. nin yeni hissedarı olmuştur. 24 Ekim 2016 tarihli ve 333 nolu yönetim kurulu kararı ile, Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş nin küçük hissedar payları ana ortak olan Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş ye devredilmiş olup, 24 Ekim 2016 tarih itibariyla Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş, Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş nin tek pay sahibi olmuştur. Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ ( Tebliğ ) 37. madde uyarınca, Şirketin faaliyet izinlerinin yenilenerek işlem aracılığı faaliyeti ile sınırlı saklama hizmetinde bulunma talebi ile Sermaye Piyasası Kurulu na başvurulmuş olup tarih ve 2015/31 sayılı SPK bülteninde yayınlanan karar ile Şirkete Yurtiçinde İşlem Aracılığı faaliyet kapsamı altında Paylar, Pay Endekslerine Dayalı Türev Araçlar ve Diğer Türev Araçlar ile Sınırlı Saklama hizmeti izinleri verilmiştir. Yine aynı kapsamda Kurul tarafından Şirkete önceden verilmiş olan tarih ARK/ASA-357 sayılı Alım Satım Aracılığı Yetki Belgesi, tarih ARK/TAASA-183 sayılı Türev Araçların Alım Satımına Aracılık Yetki belgesi ile tarihli Sermaye Piyasası Araçlarının Kredili Alım, Açığa Satış ve Ödünç Alma ve Verme İşlemleri izni Kurul tarafından iptal edilerek tarihli ve E sayılı yazı ile Şirkete bildirilmiştir tarih ve 305 numaralı Halka Arza Aracılık Yetki Belgesi, tarih ve 273 numaralı Portföy Yöneticiliği Yetki Belgesi ve tarih ve 225 numaralı Yatırım Danışmanlığı Yetki Belgesi Kurul tarafından iptal edilerek tarihli ve E.7176 sayılı yazı ile Şirkete bildirilmiştir.

7 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu 1- GENEL BİLGİLER (Devamı) 1.7 Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Hissedarlık Yapısı: 24 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen yeniden yapılandırma sonucu Şirket in ortaklık yapısı aşağıdaki şekilde değişmiştir. Pay Sahipleri Nominal Değer Pay Adedi Pay Değeri (TL) Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş Toplam İmtiyazlı Paylar ve Payların Oy Hakları: 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla herhangi bir imtiyazlı pay bulunmamaktadır. 1.9 Yönetim Kurulu Üyeleri ile, Üst Düzey Yöneticilerin Yetki Sınırları, Görev Süreleri, Toplu Sözleşme Uygulamaları, Personel ve İşçilere Sağlanan Hak ve Menfaatler ve Şirket Insan Kaynakları Uygulamaları Şirket in, 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla çalışan sayısı 16 dır. Yönetim Kurulunda yer alan başkan ve üyelerin yetki sınırları ve görev süreleri aşağıdaki şekildedir:

8 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu 1- GENEL BİLGİLER (Devamı) 1.9 Yönetim Kurulu Üyeleri ile, Üst Düzey Yöneticilerin Yetki Sınırları, Görev Süreleri, Toplu Sözleşme Uygulamaları, Personel ve İşçilere Sağlanan Hak ve Menfaatler ve Şirket İnsan Kaynakları Uygulamaları- (devam) Ünvanı Yöneticinin Adı-Soyadı Görevi Öğrenim Durumu Lisans (Bobson Colloge, Investments and Yönetim Kurulu Başkanı/Genel Müdür Yönetim Kurulu Üyeleri Yönetim Kurulu Üyeleri Yönetim Kurulu Üyeleri Banu Meve Çobanoğlu Müge Tarımcı Hakan Çağlar Hüseyin Kelezoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Üye Üye Üye International Business) Lisans (ODTÜ, İktisat) Lisans (Gazi Yüksek Lisans (Johns Hopkins Ekonomi) Yüksek Lisans (Bilkent Ekonomi) Lisans (ODTU Ekonomi) Yüksek Lisans (Aston University, Financial Management and Control) Lisans (İTÜ, Kimya Üst Düzey Yöneticiler Üst Düzey Yöneticiler Üst Düzey Yöneticiler Üst Düzey Yöneticiler Cem Ozan Özcan Serdar Soyer Hüsne Seda Karaer Hasan Erdinç Erten Genel Müdür Yardımcısı Birim Yöneticisi Teftiş Kurulu Başkanı Uyum Görevlisi ve İç Kontrol Mühendisliği ) Lisans (Boğaziçi Üniversitesi, İktisat) Yüksek Lisans (Galatasaray Üniversitesi, Finansal Ekonomi) Lisans (Ankara Üniversitesi, Ekonomi) Lisans (Bilkent Üniversitesi, İşletme) Tecrübe (yıl) Şirket, kıdem tazminatı ve izin ve ikramiye haklarına ilişkin yükümlülüklerini Çalışanlara Sağlanan Faydalara İlişkin Türkiye Muhasebe Standardı ( TMS 19 ) hükümlerine göre muhasebeleştirmekte ve bilançoda Çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin karşılıklar hesabında sınıflandırmaktadır.

9 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu 1- GENEL BİLGİLER (Devamı) 1.9 Yönetim Kurulu Üyeleri ile, Üst Düzey Yöneticilerin Yetki Sınırları, Görev Süreleri, Toplu Sözleşme Uygulamaları, Personel ve İşçilere Sağlanan Hak ve Menfaatler ve Şirket İnsan Kaynakları Uygulamaları- (devam) Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. de uygulanan ücret politikaları genel olarak Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. nin belirlediği uygulamalar çerçevesinde gerçekleşmiştir. Çalışan profilini yüksek tutmak, tecrübeli ve iyi eğitimli kişileri istihdam etmek ve kurumda tutmak adına 2016 yılında da şirketin ana ortağı Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. nin uyguladığı stratejiler takip edilmektedir. Ayrıca aşağıda bahsedilen diğer dinamikler de göz önünde bulundurulmuştur. Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. de hali hazırda uygulanmakta olan ve bundan böyle de uygulanacak ücret politikaları da 2013 yılının Ocak ayında yürürlüğe giren ücretlendirme komitesi çalışmaları ve ücretlendirme politikaları çerçevesinde yazılı ve resmi bir hal almıştır. İnsan kaynakları bölümü tarafından Ücretlendirilme Komitesi, Yönetim Kurulu na raporlayacak biçimde şekillendirilmiştir. Şirket, Türkiye de mevcut İş kanunlarına göre, emeklilik veya istifa nedeniyle ve İş Kanunu nda belirtilen davranışlar dışındaki sebeplerle işine son verilen çalışanlara belirli bir toplu ödeme yapmakla yükümlüdür. Kıdem tazminatı karşılığı, bu Kanun kapsamında oluşması muhtemel yükümlülüğün, belirli aktüeryal tahminler kullanılarak bugünkü değeri üzerinden hesaplanmakta ve finansal tablolara yansıtılmaktadır. KGK nın 12 Mart 2013 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan tebliğ ile güncellenen TMS 19'a göre Şirket in kıdem tazminatı yükümlülüğü hesaplamalarında aktüeryal varsayımlardaki değişiklikler ya da aktüeryal varsayım ile gerçekleşen arasındaki farklar nedeniyle oluşan aktüeryal kazanç ve kayıpların 1 Ocak 2013 tarihinde veya bu tarihten sonra başlayan yıllık raporlama dönemlerinde Kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu nda Diğer kapsamlı gelir hesabı altında muhasebeleştirilmesi gerekmektedir. Şirket, ertelenmiş vergi etkisi sonrası TL aktüeryal kazancı Diğer kapsamlı gider olarak finansallarında sınıflandırılmıştır. Kıdem tazminatı karşılığı aşağıdaki açıklamalar çerçevesinde ayrılmaktadır. Türk İş Kanunu na göre, Şirket bir senesini doldurmuş olan ve Şirket le ilişkisi kesilen veya emekli olan, 25 hizmet (kadınlarda 20) yılını dolduran ve emekliliğini kazanan (kadınlar için 58 yaşında, erkekler için 60 yaşında), askere çağrılan veya vefat eden personeli için kıdem tazminatı ödemekle mükelleftir. 23 Mayıs 2002 deki mevzuat değişikliğinden sonra emeklilikten önceki hizmet süresine ilişkin bazı geçiş süreci maddeleri çıkartılmıştır. Kıdem tazminatı yükümlülüğü yasal olarak herhangi bir fonlamaya tabi değildir ve herhangi bir fonlama şartı bulunmamaktadır. Kıdem tazminatı karşılığı çalışanların emekliliği halinde veya 15 yıl çalışma süresi ve 3600 prim ödeme gününü dolduran çalışanların şirketten gönüllü olarak ayrılması durumunda ödenmesi gerekecek muhtemel yükümlülüğün bugünkü değerinin tahminiyle hesaplanır. TFRS, Şirket in kıdem tazminatı karşılığını tahmin etmek için aktüer değerleme yöntemlerinin geliştirilmesini öngörmektedir. Buna göre toplam yükümlülüğün hesaplanmasında aşağıda yer alan aktüer öngörüler kullanılmıştır. Ödenecek tazminat her hizmet yılı için bir aylık maaş kadardır ve bu tutar 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla TL (31 Aralık 2015: TL) ile sınırlandırılmıştır. İskonto oranı (%) 4,23 2,30 Emeklilik İhtimaline Karşı Kullanılan Oran (%) 86,64 88,89

10 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu 1- GENEL BİLGİLER (Devamı) 1.9 Yönetim Kurulu Üyeleri ile, Üst Düzey Yöneticilerin Yetki Sınırları, Görev Süreleri, Toplu Sözleşme Uygulamaları, Personel ve İşçilere Sağlanan Hak ve Menfaatler ve Şirket İnsan Kaynakları Uygulamaları- (devam) Şirket in, 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla ayrılmış prim ve ikramiye karşılıkları TL kıdem tazminatı karşılığı TL ve kullanılmamış izin karşılığı TL dir. Şirket in, 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla emeklilik planları bulunmamaktadır. Çalışanlar toplu değillerdir. sözleşmeli 1.10 Şirket Genel Kurulunca Verilen İzin Çerçevesinde Yönetim Organı Üyelerinin Banka ile Kendisi veya Başkası Adına Yaptığı İşlemler ile Rekabet Yasağı Kapsamındaki Faaliyetler Hakkında Bilgiler tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında Yönetim Kurulu üyelerinin 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu nun 395. ve 396. maddeleri tahtında gerekli iş ve işlemleri yapabilmelerine izin verilmesine karar verilmiştir. 2- YÖNETİM ORGANI ÜYELERİ İLE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE SAĞLANAN MALİ HAKLAR 2.1 Yönetim Organı Üyeleri ve Üst düzey yöneticilere sağlanan mali haklar Şirket in üst düzey yöneticileri tanımı Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Teftiş Kurulu ve Birim Yöneticilerini kapsamaktadır. Üst düzey yöneticilere nakit ve benzeri sağlanan faydaların toplamı 31 Aralık 2016 tarihinde sona eren dönemde TL (31 Aralık 2015: TL) dir. 2.2 Verilen Ödenekler, Yolculuk, Konaklama ve Temsil Giderleri ile Ayni ve Nakdi İmkanlar Sigortalar ve Benzeri Teminatların Toplam Tutarına İlişkin Bilgiler Şirket in ödenek veya harcırah politikası bulunmamakta olup yönetim organı ve üst düzey yöneticilere ait yolculuk, konaklama ve temsil giderleri Şirket bünyesinden karşılanmaktadır Yılı Ana Sözleşme Değişiklikleri 2016 yılı içresinde Şirket ana sözleşmesinde herhangi bir değişiklik olmamıştır. 3-ŞİRKETİN ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI Bank of America Merrill Lynch in Araştırma Bölümü 2016 yılında da başarılı çalışmalarına devam etmiştir. Bank of America Merrill Lynch in Gelişmekte Olan Piyasalar Birimi nin bir parçası olarak faaliyet göstermekte olan bölüm, yurt içi ve yurt dışındaki yerleşik kurumsal yatırımcılara hizmet vermekte, gerçekleştirilen pazarlama aktivitelerinde (konferans, roadshow, vb.) aktif rol almakta ve gerçekleştirmekte olduğu araştırma çalışmalarına ilişkin bilgi birikimlerini yatırımcılar ile paylaşmakta ve kendilerine ciddi anlamda bir katma değer sağlamaktadır.

11 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu 4- ŞİRKETİN FAALİYETLERİ VE FAALİYETLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ GELİŞMELER 4.1 Yapılan Yatırımlara İlişkin Bilgiler Şirket dönem içerisinde yeni bir yatırım faaliyetinde bulunmamıştır. 4.2 Şirketin iç kontrol sistemi ve iç denetim faaliyetleri hakkında bilgiler ile yönetim organının bu konudaki görüşü Şirket genelinde etkin bir iç kontrol sistemi tesis edilmiş olup, kontrollerin etkinliği İç Denetim Birimi tarafından sürekli olarak değerlendirilmekte ve önemli hususlar üst yönetim ve Yönetim Kurulu ile paylaşılmaktadır. İç Denetim Birimi tarafından, Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. denetimi 2016 yılının Kasım ayında tamamlanmış ve denetim raporu Yönetim Kurulu na sunulmuştur. Denetim faaliyetleri sırasında şirket faaliyetlerine ilişkin iş akışları, süreçler ve kontrollerin etkinliği ve yeterliliği değerlendirmeye tabi tutulmaktadır. 4.3 Şirketin Doğrudan ve Dolaylı İştirakleri ve Pay Oranlarına İlişkin Bilgiler 31 Aralık 2016 tarih itibarıyla Şirket in doğrudan veya dolaylı iştiraki bulunmamaktadır. 4.4 Şirketin İktisap Ettiği Kendi Paylarına İlişkin Bilgiler 31 Aralık 2016 tarih itibarıyla Şirket in iktisap ettiği kendi payları bulunmamaktadır. 4.5 Hesap Dönemi İçerisinde Yapılan Özel Denetim ve Kamu Denetimine İlişkin Açıklamalar 2016 faaliyet yılına ilişkin finansal tabloların ve faaliyet raporunun denetimi konusunda görev yapmak üzere Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş (KPMG) denetçi olarak atanmış ve ilgili dönem içerisinde denetimlerini gerçekleştirmiştir. 1 Ocak -31 Aralıkn 2016 hesap dönemine ait finansal tablolar ve ve Bağımsız denetçi raporu ekte yer almaktadır. Ayrıca Şirketin faaliyetleri hakkında Türk Ticaret Kanunu nun 207, 438 ve 439. maddeleri doğrultusunda özel denetim gerçekleştirilmemiştir. 4.6 Şirket Aleyhine Açılan ve Şirketin Mali Durumunu ve Faaliyetlerini Etkileyebilecek Nitelikteki Davalar ve Olası Sonuçları Hakkında Bilgiler 31 Aralık 2016 tarih itibarıyla İşletmenin mali durumunu ve faaliyetlerini etkileyebilecek nitelikte bir dava bulunmamaktadır. 4.7 Mevzuat Hükümlerine Aykırı Uygulamalar Nedeni ile Şirket ve Yönetim Organı Üyeleri Hakkında Uygulanan İdari veya Adli Yaptırımlara İlişkin Açıklamalar 31 Aralık 2016 tarih itibarıyla şirket yönetim organı üyeleri hakkında uygulanan idari veya adli yaptırım bulunmamaktadır. 4.8 Genel Kurul Toplantıları Şirketimiz tarafından 29 Mart 2016 tarihinde Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilmiş olup, bu toplantıda alınan kararların tümü faaliyet dönemi içerisinde yerine getirilmiştir.

12 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu 4- ŞİRKETİN FAALİYETLERİ VE FAALİYETLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ GELİŞMELER (Devamı) 4.9 Bağış ve Yardımlar ile Sosyal Sorumluluk Projeleri Çerçevesinde yapılan Harcamalara İlişkin Bilgiler Şirket dönem içerisinde bağışta ve yardımda bulunmamış, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde herhangi bir harcama yapmamıştır. (31 Aralık 2015: 35,347 TL) 4.10 Şirketin Finansman Kaynakları ve Çıkarılmış Bulunan Sermaye Piyasası Araçlarının Niteliği ve Tutarı Şirket dönem içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler kapsamında ek bir finansman kaynağına ihtiyaç duymamıştır. Şirket in dönem içerisinde çıkarmış olduğu sermaye piyasası aracı bulunmamaktadır Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Raporu Sermaye Piyasası Kurulu nun ilgili tebliğleri gereği payları Borsa İstanbul da işlem gören Şirketler tarafından hazırlanması gereken söz konusu rapor, Şirketimiz paylarının Borsa İstanbul da işlem görmemesi nedeniyle hazırlanmamıştır Mevzuat Uyarınca İlişkili Taraf İşlemleri ve Bakiyelerine İlişkin Ortaklara Sunulması Zorunlu Bilgiler Mevzuat Uyarınca İlişkili Taraf İşlemleri ve Bakiyelerine İlişkin Ortaklara Sunulması Zorunlu Bilgiler ekte verilen 1 Ocak -31 Aralık 2016 hesap dönemine ait finansal tablolar ve Bağımsız denetçi raporunda yer almaktadır Türk Ticaret Kanunu nun 199. Maddesi Kapsamında Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu Şirket in doğrudan hakim şirketi olan Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve onun diğer ilişkili bağlı şirketleri ile yapılan tüm işlemler bakımından, Şirket in yararına alınan veya alınmasından kaçınılan herhangi bir önlem yer almamaktadır. Yapılan bütün hukuki işlemlerde anlaşmalar şirketler topluluğu dışındaki kişilerle/kurumlarla yapılıyormuş gibi emsal usul, esas ve şartlara tabi tutulmuştur. Şirket in hakim şirketi veya onun bağlı şirketlerinin girişimi veya çıkarı uyarınca Şirket in zararına hiçbir tedbire başvurulmamıştır. Hakim şirketle ve diğer ilişkili şirketlerle yapılan ve detaylarına Bağlılık Raporlarında yer verilen hukuki işlemlerin gerçekleştirildiği tarihte bilgimiz dâhilinde olan hâl ve şartlara göre, her bir hukuki işlemde uygun bir karşı edim sağlanmıştır. Alınan veya alınmasından kaçınılan bir önlem ve bu çerçevede Şirket in zararı bulunmamaktadır. Şirket in hakim şirket ve hakim şirkete bağlı şirketleri ile gerçekleştirdiği finansal işlemlerin TTK nın 199. maddesi uyarınca incelenmesi sonucunda Şirket tarafından gerçekleştirilen tüm işlemlerin tamamen işlemin gerçekleştiği andaki piyasa şartlarına ve emsallere uygun olarak, üçüncü kişilerle akdedilir gibi yapıldığı anlaşılmaktadır. 5- RİSKLER VE YÖNETİM ORGANININ DEĞERLENDİRMESİ 5.1 Risk Yönetimi Politikaları Şirket, faaliyet konuları nedeniyle maruz kalabileceği piyasa riski, kredi riskine ve operasyonel riske ilişkin risk yönetimi politikalarına sahiptir. Şirket in risk yönetimi programı genel olarak mali piyasalardaki belirsizliğin, Şirket finansal performansı üzerindeki potansiyel olumsuz etkilerinin minimize edilmesi üzerine odaklanmaktadır. Şirket in mevcut ana faaliyet konusu menkul kıymet alım-satım aracılığı olması nedeniyle 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla piyasa riski bulunmamaktadır.

13 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu 5- RİSKLER VE YÖNETİM ORGANININ DEĞERLENDİRMESİ (Devam) 5.1 Risk Yönetimi Politikaları (Devam) Kredi Komitesi, Şirket müşterilerinin nakit yükümlülüğünü yerine getirebilecek mali güce sahip olduğunu kontrol altinda tutan, müşterilerin doğabilecek borçlarını karşılar tutarda malvarlığı ve ödeme gücü olduğu saptanmasina yardimci olan takas limitleri belirlemektedir. Takas limitleri Şirket Yonetim Kurulu tarafindan onaylanmaktadir. Şirketimizde riskin erken saptanması ve yönetimi ile ilgili bir komite bulunmamakta olup; satışlar, verimlilik, gelir yaratma kapasitesi, karlılık, borçlara kaynak oranı ve benzeri konularda ileriye dönük riskler ve işletmenin risk yönetim politikaları bulunmamaktadır. 6- FİNANSAL DURUM 6.1 Sektör, Sektör İçerisindeki Yeri ve Satış ve Hizmetler Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ ( Tebliğ ) 37. madde uyarınca, Şirketin faaliyet izinlerinin yenilenerek işlem aracılığı faaliyeti ile sınırlı saklama hizmetinde bulunma talebi ile Sermaye Piyasası Kurulu na başvurulmuş olup tarih ve 2015/31 sayılı SPK bülteninde yayınlanan karar ile Şirkete Yurtiçinde İşlem Aracılığı faaliyet kapsamı altında Paylar, Pay Endekslerine Dayalı Türev Araçlar ve Diğer Türev Araçlar ile Sınırlı Saklama hizmeti izinleri verilmiştir. Yine aynı kapsamda Kurul tarafından Şirkete önceden verilmiş olan tarih ARK/ASA-357 sayılı Alım Satım Aracılığı Yetki Belgesi, tarih ARK/TAASA-183 sayılı Türev Araçların Alım Satımına Aracılık Yetki belgesi ile tarihli Sermaye Piyasası Araçlarının Kredili Alım, Açığa Satış ve Ödünç Alma ve Verme İşlemleri izni Kurul tarafından iptal edilerek tarihli ve E sayılı yazı ile Şirkete bildirilmiştir tarih ve 305 numaralı Halka Arza Aracılık Yetki Belgesi, tarih ve 273 numaralı Portföy Yöneticiliği Yetki Belgesi ve tarih ve 225 numaralı Yatırım Danışmanlığı Yetki Belgesi Kurul tarafından iptal edilerek tarihli ve E.7176 sayılı yazı ile Şirkete bildirilmiştir. Şirket, 2016 yılı oniki aylık dönemde Borsa İstanbul A.Ş. de aylık ortalama milyon TL işlem hacmi yaratarak %5,13 lik piyasa payına ulaşmıştır. Şirketin yabancı yatırımcılar adına yapılan alım-satım işlemlerindeki oniki aylık dönemde ortalama piyasa payı ise %20,55 olarak gerçekleşmiş olup, oniki aylık ortalama ortalama pazar payında yabancı aracı kurumlar arasında yabancı yatırımcılar adına yapılan işlemlerde sektördeki güçlü konumunu korumuştur. Şirket, dönem içerisinde Menkul Kıymet Piyasalarında sadece müşterileri adına alım-satım işlemi gerçekleştirmiş olup 2016 yılı oniki aylık dönemde işlem hacmi milyon TL olarak gerçekleşmiştir. (Aralık 2015: milyon TL) Aynı şekilde Vadeli İşlem Piyasalarında sadece müşterileri adına alım-satım işlemi gerçekleştirmiş olup 2016 yılı oniki aylık dönemde işlem hacmi milyon TL olarak gerçekleşmiştir (Aralık 2015: milyon TL). Şirketin 2016 yılı oniki aylık dönemde Menkul Kıymet Piyasalarında ve Vadeli işlem piyasalarında müşterileri adına yapmış olduğu alım-satım işlemlerinden dolayı elde ettiği hizmet geliri toplam bin TL dir (Aralık 2015: bin TL).

14 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu 6- FİNANSAL DURUM (Devamı) Dönemi Genel Müdür Değerlendirmeleri ve Beklentileri 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla Şirket in toplam aktif büyüklüğü bir önceki yılın sonuna göre %62,15 oranında büyümüş ve bin TL olmuştur. Bu tutarın %70,73 sini nakit ve nakit benzeri varlıklar oluşturmaktadır. Şirket, 2016 yılı oniki aylık dönemde Borsa İstanbul A.Ş. de aylık ortalama milyon TL işlem hacmi yaratarak %5,13 lik piyasa payına ulaşmıştır. Şirketin yabancı yatırımcılar adına yapılan alım-satım işlemlerindeki oniki aylık dönemde ortalama piyasa payı ise %20,55 olarak gerçekleşmiş olup, oniki aylık ortalama ortalama pazar payında yabancı aracı kurumlar arasında yabancı yatırımcılar adına yapılan işlemlerde sektördeki güçlü konumunu korumuştur. Şirket, dönem içerisinde Menkul Kıymet Piyasalarında sadece müşterileri adına alım-satım işlemi gerçekleştirmiş olup 2016 yılı oniki aylık dönemde işlem hacmi milyon TL olarak gerçekleşmiştir. (Aralık 2015: milyon TL) Aynı şekilde Vadeli İşlem Piyasalarında sadece müşterileri adına alım-satım işlemi gerçekleştirmiş olup 2016 yılı oniki aylık dönemde işlem hacmi milyon TL olarak gerçekleşmiştir. (Aralık 2015: milyon TL) Şirketin 2016 yılı oniki aylık dönemde Menkul Kıymet Piyasalarında ve Vadeli işlem piyasalarında müşterileri adına yapmış olduğu alım-satım işlemlerinden dolayı elde ettiği hizmet geliri toplam bintl dir. (Aralık 2015: bin TL). Sunmakta olduğumuz ve sunmayı hedeflediğimiz tüm yeni hizmet ve faaliyetlerde amacımız piyasada önemli bir oyuncu olmaktır. Çalışma ve değerlendirmelerimizi yoğunlaştırdığımız hizmet ve faaliyet alanlarının yanı sıra, Bank of America Merrill Lynch olarak, ilave sunulabilecek hizmetler konusundaki araştırma çalışmalarımız devam etmektedir. Bir yandan müşterilerimize sunduğumuz ürün çeşitliliğimizi arttırmayı hedeflerken diğer yandan hizmet verdiğimiz firma sayısını ve dolayısıyla müşteri portföyünü genişletmeyi hedeflemekteyiz. Şirket in mevcut finansal yapısı ilgili dönem için yeterli olup finansal yapıyı değiştirme planı bulunmamaktadır. Ayrıca şirket sermayesi karşılıksız olmayıp, borca batık bir durumu söz konusu değildir. 6.3 Kar Payı Dağıtım Politikası 29 Mart 2016 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında alınan karar kapsamında, Şirket karı Yönetim Kurulu üyeleri ve Banka ortaklarına dağıtılmayıp, yasal yedekler ayrıldıktan sonra kalan tutar olağanüstü yedek akçe olarak ayrılmıştır. 6.4 Merkezdışı örgütler Şirket in merkezdışı örgütleri bulunmamaktadır. 6.5 Hesap Dönemi Sonrası Meydana Gelen Önemli Olaylar Bulunmamaktadır. 7- DİĞER HUSUSLAR Bulunmamaktadır.

15 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ait Faaliyet Raporu TEMEL RASYOLAR Aralık 2016 itibariyle Asgari Özsermaye Asgari Özsermaye Fazlası (veya Açığı) Sermaye Yeterliligi Tabanı Sermaye Yeterliligi Tabanı Fazlası (veya Açığı) Toplam Borçlar Toplam Borçlar / Sermaye Yeterliligi Tabanı 0,19 Likidite Rasyosu (Dönen Varlıklar / Kısa Vadeli Borçlar) 4,80 Sermaye Yeterliliği Tabanı / Gerekli Asgari Özsermaye 8.54 YÖNETİM KURULU Yönetim Kurulu Başkanı/Genel Müdür Banu Merve Çobanoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kelezoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Müge Tarımcı Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar

16 31 ARALIK 2016 TARİHİNDE SONA EREN YILA AİT FİNANSAL TABLOLAR ve BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi 15 Şubat 2017 Bu rapor, 2 sayfa bağımsız denetçi raporu ile 36 sayfa finansal tablolar ve tamamlayıcı dipnotlardan oluşmaktadır.

17

18

19 İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO)... 1 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 2 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 3 NAKİT AKIŞ TABLOSU... 4 FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN AÇIKLAYICI DİPNOTLAR ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜMLERE GÖRE RAPORLAMA NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ FİNANSAL YATIRIMLAR TİCARİ ALACAK VE BORÇLAR DİĞER ALACAK VE BORÇLAR MADDİ DURAN VARLIKLAR MADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR KARŞILIKLAR, KOŞULLU VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER ÇALIŞANLARA SAĞLANAN FAYDALAR DİĞER VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER ÖZKAYNAKLAR FİNANS SEKTÖRÜ FAALİYETLERİNDEN GELİR VE GİDERLER NİTELİKLERİNE GÖRE GİDERLER DİĞER FAALİYETLERDEN GELİR/ GİDERLER FİNANSAL GELİRLER FİNANSAL GİDERLER VERGİ VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ PAY BAŞINA KAZANÇ İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI FİNANSAL ARAÇLARDAN KAYNAKLANAN RİSKLERİN NİTELİĞİ VE DÜZEYİ FİNANSAL ARAÇLAR RAPORLAMA DÖNEMİNDEN SONRAKİ OLAYLAR FİNANSAL TABLOLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ETKİLEYEN YA DA FİNANSAL TABLOLARIN AÇIK, YORUMLANABİLİR VE ANLAŞILABİLİR OLMASI AÇISINDAN AÇIKLANMASI GEREKEN DİĞER HUSUSLAR... 37

20 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Denetimden Dipnot Geçmiş Geçmiş Referansları Dönen varlıklar Nakit ve nakit benzerleri Ticari alacaklar İlişkili taraflardan ticari alacaklar Diğer alacaklar Peşin ödenmiş giderler Diğer dönen varlıklar Duran varlıklar Diğer alacaklar Finansal yatırımlar Maddi duran varlıklar Maddi olmayan duran varlıklar Ertelenmiş vergi varlığı Toplam varlıklar KAYNAKLAR Kısa vadeli yükümlülükler Ticari borçlar Diğer borçlar İlişkili taraflara diğer borçlar Dönem karı vergi yükümlülüğü Çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin karşılıklar Diğer kısa vadeli yükümlülükler Uzun vadeli yükümlülükler Çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin karşılıklar Toplam özkaynaklar Ödenmiş sermaye Sermaye düzeltmesi farkları Kardan ayrılan kısıtlanmış yedekler Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelirler veya Giderler ( ) Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılacak Diğer Kapsamlı Gelirler veya Giderler Geçmiş yıllar karları Net dönem karı Toplam kaynaklar İlişikteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1

21 31 ARALIK 2016 TARİHİNDE SONA EREN YILA AİT KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER: Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden Geçimiş Geçmiş Dipnot 1 Ocak - 1 Ocak - Referansları Satış gelirleri Finans sektörü faaliyetleri hasılatı BRÜT KÂR Genel yönetim giderleri 15 ( ) ( ) Pazarlama, satış ve dağıtım giderleri 15 ( ) ( ) Diğer faaliyet gelirleri Diğer faaliyet giderleri 16 (7.431) (56.722) ESAS FAALİYET KÂRI Finansal gelirler Finansal giderler 18 (87.530) (45.124) SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER VERGİ ÖNCESİ KÂR Sürdürülen faaliyetler vergi gelir/(gideri) ( ) ( ) - Cari dönem vergi gideri (-) 19 ( ) ( ) - Ertelenmiş vergi geliri SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER DÖNEM KARI VERGİ SONRASI DİĞER KAPSAMLI GELİR - - Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacaklar (44.746) Tanımlanmış fayda planları yeniden ölçüm kayıpları (55.933) Ertelenmiş vergi geliri / (gideri) 19 (48.333) Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılacaklar Satılmaya Hazır Finansal Varlıkların Yeniden Değerleme Kazançları/Kayıpları Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılacak Diğer Kapsamlı Gelire İlişkin Vergiler 19 ( ) - DİĞER KAPSAMLI GELİR (44.746) TOPLAM KAPSAMLI GELİR Adi ve seyreltilmiş pay başına kazanç (nominal değeri 1 TL) 20 6,18 2,99 İlişikteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 2

22 31 ARALIK 2016 TARİHİNDE SONA EREN YILA AİT ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU Kar veya zararda yeniden Kar veya zararda yeniden Sınıflandırılmayacak Sınıflandırılacak birikmiş diğer birikmiş diğer kapsamlı gelir ve kapsamlı gelirler Sermaye Kardan giderler, Tanımlanmış veya giderler düzeltmesi ayrılan fayda planı yeniden Finansal varlıklar Geçmiş Net Dipnot Ödenmiş enflasyon kısıtlanmış değerleme ölçüm yeniden değerleme ve yıllar dönem referansları sermaye farkları yedekler kazanç/(kayıpları) ölçüm (kazanç) / kayıplar karları karı Toplam 1 Ocak (58.492) Transferler ( ) - Ödenen temettü ( ) - ( ) Toplam kapsamlı gelir (44.746) Aralık ( ) Ocak ( ) Transferler ( ) - Toplam kapsamlı gelir Aralık İlişikteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 3

23 31 ARALIK 2016 TARİHİNDE SONA EREN YILA AİT NAKİT AKIŞ TABLOSU Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden Geçmiş Geçmiş Dipnot 1 Ocak- 1 Ocak- Referansları Faaliyetlerden sağlanan nakit akımı: Dönem net karı Dönem net karı ile mutabakatını sağlamak için yapılan düzeltmeler: Amortisman ve itfa gideri ile ilgili düzeltmeler 8, Faiz gelirleri ve giderleri ile ilgili düzeltmeler 17 ( ) ( ) Vergi gideri ile ilgili düzeltmeler Ödenecek prim ikramiye karşılıkları ile ilgili düzeltmeler Kullanılmamış izin karşılığı ile ilgili düzeltmeler Ödenecek diğer gider karşılıkları ile ilgili düzeltmeler Kıdem tazminatı karşılığı ile ilgili düzeltmeler 11 ( ) Gelir tahakkukları ile ilgili düzeltmeler ( ) İşletme sermayesinde gerçekleşen değişimler öncesi sağlanan net nakit: Diğer alacaklar ve dönen varlıklardaki artış ile ilgili değişimler ( ) ( ) İlişkili şirketlere borçlardaki azalış ile ilgili değişimler ( ) Diğer borçlar ve gider tahakkuklarındaki azalış ile ilgili değişimler ( ) ( ) İşletme sermayesinde gerçekleşen değişimler ( ) ( ) Ödenen vergiler 19 ( ) ( ) Tahsil edilen faiz Faaliyetlerden elde edilen nakit akışları ( ) A. İşletme faaliyetlerden elde edilen net nakit Yatırım faaliyetlerinde kullanılan nakit akımları: Maddi ve maddi olmayan duran varlık alımları 8,9 ( ) ( ) Maddi ve maddi olmayan duran varlık çıkışları 8,9 - - B. Yatırım faaliyetlerinde kullanılan net nakit ( ) ( ) Finansman faaliyetlerinde kullanılan nakit akımları: Ödenen Temettü - ( ) C. Finansman faaliyetlerinde kullanılan net nakit - ( ) Yabancı para çevirim farklarının etkisinden önce nakit ve nakit benzerlerindeki net artış (A+B+C) ( ) D. Yabancı para çevirim farklarının nakit ve nakit benzerleri üzerindeki etkisi Nakit ve nakit benzerlerindeki net artış (A+B+C+D) ( ) Dönem başı nakit ve nakit benzeri değerler Dönem sonu nakit ve nakit benzeri değerler İlişikteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 4

24 1 - ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. ( Şirket ), Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak sermaye piyasası faaliyetlerinde bulunmak üzere 23 Aralık 1996 tarihinde Tat Menkul Değerler A.Ş. olarak kurulmuştur. İstanbul Ticaret Sicili Memurluğu'nca 5 Şubat 2007 tarihinde tescil edilen olağanüstü genel kurul kararı ile Tat Menkul Değerler A.Ş.'nin ünvanı, Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. olarak değiştirilmiştir. Şirket in hisse satış işlemi 7 Aralık 2006 tarihi itibarıyla gerçekleşmiştir. Satış öncesi ana hissedar konumundaki Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. nin (eski ünvanı ile Tat Yatırım Bankası A.Ş.) ( Banka ) % 99,99 oranındaki hisseleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu nun, 30 Kasım 2006 tarih ve 2040 sayılı kararı ve Sermaye Piyasası Kurulu nun 1 Aralık 2006 tarih ve B.02.1.SPK sayılı izin kararı gereğince Merrill Lynch European Asset Holding Inc. e devrolmuştur. Aynı tarihte Banka nın, Şirket in % 99,95 ine sahip olması sebebiyle, Şirket in dolaylı olarak ortaklık yapısı değişmiştir. Ayrıca Şirket in geri kalan hisseleri ise, Merrill Lynch European Asset Holding Inc. tarafından belirlenen diğer ilişkili şirketlerce satın alınmıştır. Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) 26 Ocak 2007 tarih ve B.02.1.SPK /1588 sayılı yazısına istinaden Şirket in ana sözleşmesindeki sermayeye ilişkin ortaklık yapısındaki değişiklik onaylanmıştır. 29 Ocak 2007 tarihli Genel Kurul kararı ile Şirket ödenmiş sermayesi Banka tarafından nakden ödenerek TL den TL ye artırılmıştır. Sermaye artışı sonrası Banka nın Şirket teki ortaklık payı %99,99 olmuştur. 31 Mart 2014 tarihli Genel Kurul kararı ile Şirket in ödenmiş sermayesi olağanüstü yedeklerden karşılanmak suretiyle TL den TL ye bedelsiz olarak artırılmıştır. Sermaye artışı sonrası Banka nın Şirket teki ortaklık payı değişmemiş ve %99,99 olarak kalmıştır. Bank of America Corporation, 1 Ocak 2009 tarihi itibarıyla, Şirket in ana ortağı Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. nin %99,99 payla ortağı olan Merrill Lynch European Asset Holdings Inc. ın nihai ortağı Merrill Lynch & Co. Inc. i satın almıştır. İşlemin gerçekleşmesi sonrasında Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. nin ve ana ortak Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. nin direk hissedarlık yapısında bir değişiklik olmamış, Şirket in dolaylı olarak ortaklık yapısı değişmiştir. 1 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilen yeniden yapılandırma işlemleri neticesinde, Şirket in ana ortağı Banka nın ortaklık yapısı aşağıdaki şekilde değişmiştir. 1. Merrill Lynch European Asset Holdings Inc. in Banka daki doğrudan payı %99, den %0 a düşmüştür. 2. Bank of America Global Holdings LP nin Banka da %99, oranında doğrudan pay sahibi olmasına izin verilmiştir ve bu değişiklik sonrası Şirket in ana ortağı Banka nın ortaklık yapısı aşağıdaki şekilde değişmiştir. 31 Aralık 2016 Hissedarların Adı Ödenmiş Sermaye(TL) % Bank of America Global Holdings, LP , Merrill Lynch International Incorporated 0,001 0, Merrill Lynch Group Holdings I, L.L.C 0,001 0, Merrill Lynch Group Holdings II, L.L.C 0,001 0, Merrill Lynch Group Holdings III, L.L.C 0,001 0,

25 1 - ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU (Devamı) Aynı yapılandırma işlemlerine bağlı olarak, 1 Ekim 2013 tarihinde Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. ( Şirket ) nin hissedarlık yapısında gerçekleştirilen değişiklikler neticesinde Merrill Lynch Group Inc. in Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş de herhangi bir payı kalmamış olup, Merrill Lynch International Incorporated %0,0025 oranında pay ile Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. nin yeni hissedarı olmuştur. 24 Ekim 2016 tarihli ve 333 nolu yönetim kurulu kararı ile, Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş nin küçük hissedar payları ana ortak olan Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş ye devredilmiş olup, 24 Ekim 2016 tarih itibariyla Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş, Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş nin tek pay sahibi olmuştur. 24 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen yeniden yapılandırma sonucu Şirket in ortaklık yapısı aşağıdaki şekilde değişmiştir. Hissedarlar Pay (%) TL Pay (%) TL Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 100, , Merrill Lynch International Incorporated - - 0, ,25 Merrill Lynch Group Holdings I, L.L.C - - 0, ,25 Merrill Lynch Group Holdings II, L.L.C - - 0, ,25 Merrill Lynch Group Holdings III, L.L.C - - 0, ,25 Toplam ödenmiş sermaye 100, , Şirket Yönetim Kurulu nun 11 Haziran 2015 tarih ve 296 sayılı toplantısında alınan karar çerçevesinde, Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ ("Tebliğ") 37. madde uyarınca, Şirket faaliyet izinlerinin yenilenerek işlem aracılığı faaliyeti ile sınırlı saklama hizmetinde bulunma talebi ile Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurmuştur. 27 Kasım 2015 tarih ve 2015/31 sayılı SPK bülteninde yayınlanan karar ile Şirket e Yurtiçinde İşlem Aracılığı faaliyet kapsamı altında Paylar, Pay Endekslerine Dayalı Türev Araçlar ve Diğer Türev Araçlar ile Sınırlı Saklama hizmeti izinleri verilmiş ve Şirket e SPK tarafından verilmiş olan 5 Şubat 2007 tarih ARK/ASA-357 sayılı Alım Satım Aracılığı Yetki Belgesi, 17 Ocak 2011 tarih ARK/TAASA- 183 sayılı Türev Araçların Alım Satımına Aracılık Yetki belgesi ile 23 Haziran 2008 tarihli Sermaye Piyasası Araçlarının Kredili Alım, Açığa Satış ve Ödünç Alma ve Verme İşlemleri izninin iptal edilmesine karar verilmiş ve 30 Kasım 2015 tarihli ve E sayılı yazı ile bildirilmiştir. 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla personel sayısı 16 (31 Aralık 2015: 19) kişidir. Şirket, Büyükdere Caddesi, Kanyon Ofis Bloğu Kat: 11 Levent - İstanbul, Türkiye adresinde ikamet etmektedir. Şirket in iştirak veya bağlı ortaklığı bulunmamaktadır. Şirket in finansal tabloları, Yönetim Kurulu tarafından 15 Şubat 2017 tarihinde onaylanmıştır. Şirket Genel Kurul un finansal tabloları yayımlandıktan sonra değiştirme yetkisi bulunmaktadır. 6

26 2 - FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR A. Sunuma İlişkin Temel Esaslar (a) Uygulanan muhasebe standartları ve TMS ye uygunluk beyanı İlişikteki finansal tablolar Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) 13 Haziran 2013 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan II No lu Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği ( Tebliğ ) hükümleri uyarınca Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ( KGK ) tarafından yayımlanan ve yürürlüğe girmiş olan Türkiye Muhasebe Standartları'na ( TMS ) uygun olarak hazırlanmıştır. TMS; Türkiye Muhasebe Standartları, Türkiye Finansal Raporlama Standartları ( TFRS ) ile bunlara ilişkin ek ve yorumlardan oluşmaktadır. SPK nın 17 Mart 2005 tarih ve 11/367 sayılı Kararı uyarınca, Türkiye'de faaliyette bulunan ve SPK Muhasebe Standartları'na uygun olarak finansal tablo hazırlayan şirketler için, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere enflasyon muhasebesi uygulamasına son verilmiştir. Buna istinaden, finansal tablolarda 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren enflasyon muhasebesi uygulanmamıştır. Finansal tablolar ve tamamlayıcı notları, SPK tarafından açıklanan raporlama formatlarına uygun olarak sunulmuştur. Finansal tablolar, gerçeğe uygun değer farkı kar veya zarara yansıtılan finansal varlıkların haricinde, tarihi maliyet esasına göre hazırlanmaktadır. Tarihi maliyetin belirlenmesinde, varlıklar için ödenen tutar esas alınmaktadır. Yeni ya da düzenlenmiş standartların ve yorumların uygulanması Şirket, 31 Aralık 2016 tarihinde geçerli ve uygulanması zorunlu olan KGK tarafından çıkarılan TMS/TFRS ve bunlara ilişkin tüm yorumları uygulamıştır. 31 Aralık 2016 tarihinde henüz yürürlükte olmayan standartlar ve yorumlar: Finansal tabloların onaylanma tarihi itibarıyla yayımlanmış fakat cari raporlama dönemi için henüz yürürlüğe girmemiş ve Şirket tarafından erken uygulanmaya başlanmamış yeni standartlar, yorumlar ve değişiklikler aşağıdaki gibidir. Şirket aksi belirtilmedikçe yeni standart ve yorumların yürürlüğe girmesinden sonra finansal tablolarını ve dipnotlarını etkileyecek gerekli değişiklikleri yapacaktır. TFRS 9 Finansal Araçlar Sınıflandırma ve Ölçümleme Aralık 2012 de yayınlanan değişiklikle yeni standart, 1 Ocak 2018 tarihi ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerli olacaktır. TFRS 9 Finansal Araçlar standardının ilk safhası finansal varlıkların ve yükümlülüklerin ölçülmesi ve sınıflandırılmasına ilişkin yeni hükümler getirmektedir. TFRS 9 da yapılan değişiklikler esas olarak finansal varlıkların sınıflama ve ölçümünü ve gerçeğe uygun değer farkı kar veya zarara yansıtılarak ölçülen olarak sınıflandırılan finansal yükümlülüklerin ölçümünü etkileyecektir ve bu tür finansal yükümlülüklerin gerçeğe uygun değer değişikliklerinin kredi riskine ilişkin olan kısmının diğer kapsamlı gelir tablosunda sunumunu gerektirmektedir. Standardın erken uygulanmasına izin verilmektedir. Şirket, standardın finansal durumu ve performansı üzerine etkilerini değerlendirmektedir. 7

27 2 FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR (Devamı) A. Sunuma İlişkin Temel Esaslar (Devamı) (a) Uygulanan muhasebe standartları ve TMS ye uygunluk beyanı (Devamı) 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla yayımlanmış ama henüz yürürlüğe girmemiş ve erken uygulamaya konulmayan standartlar (Devamı) Uluslararası Muhasebe Standartları Kurumu (UMSK) tarafından yayınlanmış fakat KGK tarafından yayınlanmamış yeni ve düzeltilmiş standartlar ve yorumlar Aşağıda listelenen yeni standartlar, yorumlar ve mevcut Uluslararası Finansal Raporlama Standartları ndaki ("UFRS ) değişiklikler UMSK tarafından yayınlanmış fakat cari raporlama dönemi için henüz yürürlüğe girmemiştir; fakat bu yeni standartlar, yorumlar ve değişiklikler henüz KGK tarafından TFRS ye uyarlanmamıştır/yayınlanmamıştır ve bu sebeple TFRS nin bir parçasını oluşturmazlar. Buna bağlı olarak UMSK tarafından yayımlanan fakat halihazırda KGK tarafından yayımlanmayan standartlara UFRS veya UMS şeklinde atıfta bulunulmaktadır. Şirket, finansal tablolarında ve dipnotlarda gerekli değişiklikleri bu standart ve yorumlar TFRS de yürürlüğe girdikten sonra yapacaktır. UFRS 9 Finansal Araçlar Riskten Korunma Muhasebesi ve UFRS 9, UFRS 7 ve UMS 39 daki Değişiklikler UFRS 9 (2013) UMSK Kasım 2013 de, yeni riskten korunma muhasebesi gerekliliklerini ve UMS 39 ve UFRS 7 deki ilgili değişiklikleri içeren UFRS 9 un yeni bir versiyonunu yayınlamıştır. Bu versiyona bağlı olarak işletmeler tüm riskten korunma işlemleri için UMS 39 un riskten korunma muhasebesi gerekliliklerini uygulamaya devam etmek üzere muhasebe politikası seçimi yapabilirler. Buna ek olarak Standart UFRS 9 un eski versiyonlarında yer alan 1 Ocak 2015 zorunlu yürürlük tarihini ertelemektedir. UFRS 9 (2013) den sonra yayımlanan UFRS 9 (2014) ile zorunlu yürürlük tarihi 1 Ocak 2018 olarak belirlenmiştir. Şirket, standardın finansal durumu ve performansı üzerine etkilerini değerlendirmektedir. UFRS 9 Finansal Araçlar (2014) Temmuz 2014 de yayımlanan UFRS 9 Standardı UMS 39 Finansal Araçlar: Muhasebeleştirme ve Ölçme standardındaki mevcut yönlendirmeyi değiştirmektedir. Bu versiyon daha önceki versiyonlarda yayımlanan yönlendirmeleri de içerecek şekilde finansal varlıklardaki değer kaybının hesaplanması için yeni bir beklenen kredi kayıp modeli de dahil olmak üzere finansal araçların sınıflandırılması ve ölçülmesi ve yeni genel riskten korunma muhasebesi gereklilikleri ile ilgili güncellenmiş uygulamaları içermektedir. UFRS 9 aynı zamanda UMS 39 da yer alan finansal araçların muhasebeleştirilmesi ve bilanço dışında bırakılması ile ilgili uygulamaları yeni UFRS 9 standardına taşımaktadır. UFRS 9 standardı 1 Ocak 2018 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerlidir. Şirket, standardın finansal durumu ve performansı üzerine etkilerini değerlendirmektedir. UFRS 15 Müşterilerle Yapılan Sözleşmeler Eylül 2016 da yayımlanan yeni standart, mevcut UFRS lerde yer alan rehberliği değiştirip müşterilerle yapılan sözleşmeler için kontrol bazlı yeni bir model getiriyor. Bu yeni standart, hasılatın muhasebeleştirilmesinde, sözleşmede yer alan mal ve hizmetleri ayrıştırma ve zamana yayarak muhasebeleştirme konularında yeni yönlendirmeler getirmekte ve hasılat bedelinin, gerçeğe uygun değerden ziyade, şirketin hak etmeyi beklediği bedel olarak ölçülmesini öngörmektedir. Bu değişiklik 1 Ocak 2018 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerli olup erken uygulamaya izin verilmektedir. Şirket, standardın finansal durumu ve performansı üzerine etkilerini değerlendirmektedir. 8

1. Tarihsel Gelişim, Ortaklık Yapısı ve Sermaye ve Ortaklık Yapısı Değişimleri

1. Tarihsel Gelişim, Ortaklık Yapısı ve Sermaye ve Ortaklık Yapısı Değişimleri Sayfa No: 1 I. SUNUŞ 1. Tarihsel Gelişim, Ortaklık Yapısı ve Sermaye ve Ortaklık Yapısı Değişimleri Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. ( Şirket ), Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine

Detaylı

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YÖNETİM KURULU ARALIK 2008 FAALİYET RAPORU I. SUNUŞ

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YÖNETİM KURULU ARALIK 2008 FAALİYET RAPORU I. SUNUŞ MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YÖNETİM KURULU ARALIK 2008 FAALİYET RAPORU I. SUNUŞ 1. Tarihsel Gelişim, Ortaklık Yapısı ve Sermaye ve Ortaklık Yapısı Değişimleri Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Detaylı

ARACI KURUMUN UNVANI Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

ARACI KURUMUN UNVANI Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YÖNETİM KURULU HAZİRAN 2009 FAALİYET RAPORU I. SUNUŞ 1. Tarihsel Gelişim, Ortaklık Yapısı ve Sermaye ve Ortaklık Yapısı Değişimleri Merrill Lynch Menkul Değerler

Detaylı

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YÖNETİM KURULU MART 2009 FAALİYET RAPORU

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YÖNETİM KURULU MART 2009 FAALİYET RAPORU MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YÖNETİM KURULU MART 2009 FAALİYET RAPORU I. SUNUŞ 1. Tarihsel Gelişim, Ortaklık Yapısı ve Sermaye ve Ortaklık Yapısı Değişimleri Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. (

Detaylı

ARACI KURUMUN UNVANI Sayfa No: 1

ARACI KURUMUN UNVANI Sayfa No: 1 Sayfa No: 1 MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YÖNETĐM KURULU EYLÜL 2009 FAALĐYET RAPORU I. SUNUŞ 1. Tarihsel Gelişim, Ortaklık Yapısı ve Sermaye ve Ortaklık Yapısı Değişimleri Merrill Lynch Menkul Değerler

Detaylı

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2014 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

TÜPRAŞ-TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TÜPRAŞ-TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜPRAŞTÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30.06.2016 Mali Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.2016 FİNANSAL RAPORLAR VE DİPNOT

Detaylı

TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Tablolar Bağımsız Denetçi

Detaylı

ARENA BİLGİSAYAR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU

ARENA BİLGİSAYAR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ARENA BİLGİSAYAR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun

Detaylı

ÇİMENTAŞ İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI T.A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ÇİMENTAŞ İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI T.A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÇİMENTAŞ İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI T.A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

ÇİMBETON HAZIRBETON VE PREFABRİK YAPI ELEMANLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ÇİMBETON HAZIRBETON VE PREFABRİK YAPI ELEMANLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÇİMBETON HAZIRBETON VE PREFABRİK YAPI ELEMANLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü

Detaylı

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

Detaylı

VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 216 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.216 Finansal Tablolar Bağımsız

Detaylı

OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama FİNANSAL TABLO Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

Finansal Rapor. Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

Finansal Rapor. Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU UYUM GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI A.O. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TÜRK HAVA YOLLARI A.O. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜRK HAVA YOLLARI A.O. Finansal Rapor Konsolide 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31 Aralık 2016 Konsolide Finansal Rapor Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

78.352.528 Diğer dönen varlıklar 16 16.381.898 9.804.221

78.352.528 Diğer dönen varlıklar 16 16.381.898 9.804.221 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Finansal Durum Tablosu (Bilanço) VARLIKLAR Notlar 31 Aralık 2014 31 Aralık 2013 Dönen Varlıklar 251.625.938 233.029.758 Nakit ve nakit benzerleri 5 123.909.277 101.043.123

Detaylı

DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 216-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.216 Mali Tablolar

Detaylı

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2010. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2010. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2010 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2010 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

KALESERAMİK ÇANAKKALE KALEBODUR SERAMİK SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KALESERAMİK ÇANAKKALE KALEBODUR SERAMİK SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KALESERAMİK ÇANAKKALE KALEBODUR SERAMİK SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2017 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2014 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

ALAN YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

ALAN YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALAN YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 218-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 1 Ocak 218-3 Haziran 218 Ara Hesap Dönemine

Detaylı

TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEMAPOL POLİMER PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.2016 Finansal Rapor Bağımsız Denetçi

Detaylı

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Mart 2010 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür'ün Mart 2010 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

ÖZAK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ÖZAK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÖZAK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama ÖZAK GYO A.Ş. 31.12.2016 KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 216-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Koçtaş Yapı Marketleri Ticaret A.Ş. 31.12.216 Bağımsız Denetim

Detaylı

PALGAZ DOĞALGAZ DAĞITIM TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

PALGAZ DOĞALGAZ DAĞITIM TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU PALGAZ DOĞALGAZ DAĞITIM TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

AFYON ÇİMENTO SANAYİ T.A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

AFYON ÇİMENTO SANAYİ T.A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AFYON ÇİMENTO SANAYİ T.A.Ş. Finansal Rapor 216-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 3.6.216 Mali Tablo ve Dipnotları Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

BOSCH FREN SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

BOSCH FREN SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU BOSCH FREN SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2014. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2014. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

ARÇELİK A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ARÇELİK A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ARÇELİK A.Ş. Finansal Rapor 216 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 1 Ocak 3 Haziran 216 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar Bağımsız

Detaylı

İHLAS EV ALETLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

İHLAS EV ALETLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU İHLAS EV ALETLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

ALARKO HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ALARKO HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALARKO HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama ALARKO HOLDİNG A.Ş. 30.06.2016 FİNANSAL TABLOLAR Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

Bağımsız İncelemeden Geçmemiş. Denetimden Geçmiş Notlar 31 Mart 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR

Bağımsız İncelemeden Geçmemiş. Denetimden Geçmiş Notlar 31 Mart 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Özet Finansal Durum Tablosu (Bilanço) VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 31 Mart 2015 31 Aralık 2014 Dönen Varlıklar 201.482.506 251.625.938 Nakit ve nakit benzerleri

Detaylı

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 217-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 217/6 Finansal Raporlar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 2016 Yılı 4. dönem Finansal Tablolar ve dipnotları Bağımsız

Detaylı

KOÇ HOLDİNG A.Ş. Holding Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KOÇ HOLDİNG A.Ş. Holding Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KOÇ HOLDİNG A.Ş. Holding Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Denetim

Detaylı

TÜPRAŞ-TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TÜPRAŞ-TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜPRAŞTÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2015. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2015. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2015 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın 2015 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu na Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi nin

Detaylı

NOBEL İLAÇ SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

NOBEL İLAÇ SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU NOBEL İLAÇ SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 217 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor 311217 Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

RÖNESANS HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

RÖNESANS HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU RÖNESANS HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Rönesans Holding A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları 30 Haziran 2017 Bağımsız

Detaylı

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

KORTEKS MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KORTEKS MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KORTEKS MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama KORTEKS MENSUCAT SAN VE TİC A.Ş. 2. 3 AYLIK DÖNEM FİNANSAL

Detaylı

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Tarihi İtibarıyla Özet Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Bağımsız 31 Aralık Notlar VARLIKLAR Dönen Varlıklar 968.088.116 967.988.419 Nakit ve nakit benzerleri 5 37.103.817 83.117.592 Ticari alacaklar 8

Detaylı

ŞEKER PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

ŞEKER PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞEKER PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 0.0.206 30.06.206 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU.08.206 A. GENEL BİLGİLER. Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi 0.0.206 30.06.206 dönemine ait faaliyet raporudur. 2. Şirketin

Detaylı

MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Raporlar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

KLİMASAN KLİMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KLİMASAN KLİMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KLİMASAN KLİMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 2016 HAZİRAN SPK RAPORU Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 ARA

Detaylı

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2018-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30/11/2018 Finansal Rapor Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor 2016-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Sunum Para Birimi

Detaylı

ALCATEL LUCENT TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ALCATEL LUCENT TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALCATEL LUCENT TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 2016 Yılı Finansal Tablolar Bağımsız

Detaylı

ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

: Bu rapor 01 Ocak Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır.

: Bu rapor 01 Ocak Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır. Sayfa No: 1 Raporun Dönemi Ticaret Ünvanı : Bu rapor 01 Ocak 2012 31 Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır. : Prim Menkul Değerler A.Ş. Ticaret Sicil No : 247130 Merkez Adresi : Levent Caddesi No.3

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1 30 HAZİRAN 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR Dipnot Referansları 30 Haziran 2017 31 Aralık 2016 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 985.828.287 1.039.890.473 Nakit ve Nakit Benzerleri 3 264.634.241

Detaylı

PARK ELEKTRİK ÜRETİM MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

PARK ELEKTRİK ÜRETİM MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU PARK ELEKTRİK ÜRETİM MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim

Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU OLMUKSAN INTERNATIONAL PAPER AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor Finansal Durum Tablosu

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1 31 MART 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR (Aksi belirtilmedikçe tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak ifade edilmiştir.) Dipnot Referansları 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 VARLIKLAR Dönen

Detaylı

MAXİS GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. 1 Ocak Eylül 2018

MAXİS GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. 1 Ocak Eylül 2018 MAXİS GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1 Ocak 2018 30 Eylül 2018 1. GENEL BİLGİLER Ticaret Unvanı Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Merkezi İstanbul Kuruluş

Detaylı

HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş. Holding Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş. Holding Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş. Holding Finansal Rapor Konsolide 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.2016 itibariyle Konsolide Finansal Tablolar

Detaylı

Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim

Finansal Rapor. Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU OSTİM ENDÜSTRİYEL YATIRIMLAR VE İŞLETME A.Ş. Finansal Rapor 2016-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor Finansal Durum Tablosu (Bilanço)

Detaylı

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 2016 2.Çeyrek Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

NOOR CAPITAL MARKET MENKUL DEĞERLER A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

NOOR CAPITAL MARKET MENKUL DEĞERLER A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU NOOR CAPITAL MARKET MENKUL DEĞERLER A.Ş. Finansal Rapor 217-1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Durum Tablosu (Bilanço) 31.3.217 31.12.216

Detaylı

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 216 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 3.6.216 Finansal Tablolar Bağımsız Denetçi

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR 2016 YILI BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VE MALİ TABLOLAR 1 Ref: RPR/MBK-2016/SPK-001-01 BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2016 HESAP DÖNEMİNE İLİŞKİN FİNANSAL TABLOLAR İLE İLGİLİ BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

Detaylı

METRO ALTIN İŞLETMECİLİĞİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

METRO ALTIN İŞLETMECİLİĞİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET FİNANSAL TABLOLAR METRO ALTIN İŞLETMECİLİĞİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER Sayfa No ÖZET BİLANÇO... 1 ÖZET KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 2 ÖZ SERMAYE

Detaylı

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30.06.2016 ara dönem finansal

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 31 MART 2018 ve 31 ARALIK 2017 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 31 MART 2018 ve 31 ARALIK 2017 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 31 MART 2018 ve 31 ARALIK 2017 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 31 Mart 2018 31 Aralık 2017 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 1.052.415.705 1.258.935.703 Nakit ve Nakit Benzerleri 262.819.279 511.632.900 Ticari

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş. İlişikteki notlar bu finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. 1

Bağımsız Denetimden Geçmiş. İlişikteki notlar bu finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. 1 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Notlar 31 Aralık 2016 31 Aralık 2015 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 322.950.245 459.875.342 Nakit ve nakit benzerleri 5 127.262.064 123.908.125

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm tutarlar, TL olarak gösterilmiştir) Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm tutarlar, TL olarak gösterilmiştir) Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden Cari Dönem Önceki Dönem Bağımsız Denetimde Bağımsız Denetimden Dipnot Referansları 31.03.2015 31.12.2014 VARLIKLAR Dönen Varlıklar

Detaylı

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ MART 2010 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ MART 2010 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ MART 2010 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Değerli Ortaklarımız, Şirketimizin Mart 2010 dönemine ilişkin faaliyetleri aşağıda özetlenmiştir.

Detaylı

İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş.

İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. 30 Haziran 2014 ve 31 Aralık 2013 Tarihleri İtibariyle Finansal Durum Tabloları Sınırlı Bağımsız Dipnot Geçmiş Geçmiş Referansları 31.12.2013 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 183.586.792 171.427.777 Nakit ve

Detaylı

BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Brisa 2016 2.Dönem Finansal Tablolar

Detaylı

TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama TT-30.06.2016 MALİ TABLOLAR Bağımsız Denetçi

Detaylı

AVRUPA YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

AVRUPA YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AVRUPA YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor 2017 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30.06.2017 Hesap Dönemine Ait Mali Tablolar ve Dipnotları Hk. Finansal

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Şirketimizin 31.12.2012 tarihi itibariyle hazırlanan yıl sonu konsolide olmayan finansal raporu 25 / 04 / 2013 tarih ve 8307 sayılı Ticaret Sicili Gazetesi nde yayımlanmıştır. Yayımlanan bilgilere; BDDK

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor 216 3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 28.2.217 Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Sunum Para Birimi Finansal

Detaylı

ALCATEL LUCENT TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ALCATEL LUCENT TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ALCATEL LUCENT TELETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Finansal Rapor 2016-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Sunum Para Birimi

Detaylı

ESEM SPOR GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ESEM SPOR GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ESEM SPOR GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2017 1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama ESEM SPOR 2017 1.DÖNEM FİNANSAL TABLOLAR Finansal Durum

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 30 EYLÜL 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 30 Eylül 2017 31 Aralık 2016 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 989.679.749 1.039.890.473 Nakit ve Nakit Benzerleri 255.883.732 274.877.489 Ticari

Detaylı

GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 216-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Mali Tablo Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 216-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

PİMAŞ PLASTİK İNŞAAT MALZEMELERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

PİMAŞ PLASTİK İNŞAAT MALZEMELERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU PİMAŞ PLASTİK İNŞAAT MALZEMELERİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Tablolar Finansal Durum Tablosu (Bilanço) 31.12.2015

Detaylı