ANDOREX GARGARA 120 ml

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANDOREX GARGARA 120 ml"

Transkript

1 ANDOREX GARGARA 120 ml FORMÜLÜ Bir şişe (120 ml) Gargara içerisinde; Etken maddeler: g Benzidamin hidroklorür, g Klorheksidin glukonat. Yardımcı maddeler: Sakkarin, Etanol, Metil paraben, Kinolin sarısı, Patent Mavisi V ve nane esansı bulunur. Bir ölçekte (15 ml): 22.5 mg Benzidamin Hidroklorür 18 mg Klorheksidin Glukonat mevcuttur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Andorex Gargara topikal olarak kullanılan antiseptik, antiinflamatuar ve analjezik etkili bir ilaçtır. Andorex Gargara'nın içeriğinde bulunan Benzidamin HCI, yapı olarak steroid grubuyla ilişkili olmayan bir antiinflamatuvar analjezik ajandır. Benzidamin HCI'nin baz oluşu açısından diğer non steroidal antiinfiamatuar ajanlardan farklıdır. Topikal tedavide kullanılan konsantrasyonlarda Benzidamin HCI lokal anestezik etki göstermektedir. Benzidamin HCI analjezik aktivitesinin deneysel inflamasyon içeren modellerde non-inflamatuar ağrıya kıyasla daha fazla olduğu bildirilmiştir. Klorheksidin Glukonat bir biguanid antiseptiktir ve genel oral hijyene ara verildiği zaman plak ve gingivitis gelişimini azaltmaya yardımcı olur. Diş minesi hidroksiapatiti, diş yüzeyi, bakteri ve tükrük proteinleri içeren oral yapılara affinitesi ile güçlü bir yapısı vardır. Klorheksidin Glukonat dental plak depozisyonunu ve beraberinde gingivada kırmızılık, şişlik veya kanamayla karakterize gingivitisi azaltır. Aft ülserlerinin oluşma sıklığını azaltır ve pariodontal cerrahi sonrasında iyileşme oranını artırır. Farmakodinamik Özellikleri Andorex Gargara'nın içeriğinde bulunan Benzidamin HCI'nin antiinflamatuar etki mekanizması adrenal aksis salgılanmasıyla ilişkili değildir. Antiinflamatuar etkisini inflamasyonun vasküler fazında kapiller vazodilatasyonu ve interstisyel ödem oluşumunu engelleyerek gösterir. Diğer non-steroidal antiinflamatuar ajanlar gibi Andorex Gargara'nın içeriğinde bulunan Benzidamin HCI belirli koşullarda prostaglandin biyosentezini inhibe eder. Fakat bu özelliği tam olarak açıklanamamıştır. Selüler membranlar üzerindeki stabilize edici etkileri etki mekanizmasına bağlanabilir. Klorheksidin Glukonat gram(+), gram(-) bakteriler, maya, bazı mantar ve virüsler gibi mikroorganizmaların çoğuna etkilidir. Klorheksidin Glukonat ağız içinde tüm yüzeylere tutunur. Tutunmasını takiben diğer antiseptiklerden farklı olarak 12 saat süresince devamlı bir bakteriyostatik ardından bakterisid etki gösterir. Yapılan çalışmalar Klorheksidin Glukonat'ın yavaş salınım göstermesi ile ağızda uzun süreli antibakteriyel bir ortam yarattığını ortaya koymuştur. Klorheksidin Glukonat hücre yüzeyindeki (-) gruplarla etkileşime girerek hızla absorbe olur. Hızlı bakterisid etkisini; hücredeki stoplazmik elementlerin geri dönüşümsüz kaybna ve hücre membran sızıntısına sebep olarak, sonuçta da hücrenin total yıkımını sağlayarak gerçekleştirir.

2 Farmakokinetik Özellikleri Andorex Gargara'nın topikal uygulanmasından sonra, içeriğinde bulunan Benzidamin HCI antiinflamatuar ve lokal anestezik etkilerini göstereceği inflamasyonlu lokal mukozaya kolaylıkla absorbe olur. Benzidarnin HCI'nin, diğer nonsteroid antiinflamatuar ajanlara oranla proteinlere daha az bağlanması (%15-20) hücre düzeyinde biyoyararlığını artırır. Topikal tatbikle iyi absorbe edilmesi ve ağızdan verilen dozdan daha düşük dozun aynı doku konsantrasyonunu (sağlaması gibi farmakokinetik özellikleri Benzidarnin HCI'nin lokal inflamasyonlarda topikal kullanımının daha etkili olmasını sağlar ve buna mukabil sistemik ve toksik etki ihtimalini en aza indirir. Uygulanan Klorheksidin Glukonat'ın yaklaşık %30'u oral akvitede kalır ve 24 saat boyunca oral sıvılara yavaşça salınır. ENDİKASYONLARI Orofarengeal bölgedeki inflamasyon ve infeksiyonla birlikte seyreden; boğaz hastalıkları; Anjin, faranjit, laranjit ve tonsillitte uygun antibakteriyel tedaviye yardımcı olarak, Kemoterapi, radyoterapi veya diğer fizik sebeplere (trakeal intubasyon) bağlı ağız boşluğu mukozitlerinde, Aft ülserleri, glossit, Ağız cerrahisi sonrası ve periodontal prosedürleri içeren ağrılı ağız ve boğaz durumlarının geçici olarak rahatlatılmasında, Gingivitis tedavisi ve önlenmesinde, Ağız içi infeksiyonlannm tedavisinde, Oral komplikasyonlann iyileştirilmesinde, Oral mukoza inflamasyonlarının tedavisinde (stomatitis), Dental plakların oluşmasını önlemede proflaktik olarak, Paradental hastalıklar, aşırı zorlanmaya bağlı paradentozlar, Yardımcı tedavi olarak konservatif diş tedavileri ve diş çekimlerinde, Ağız hijyeninin sağlanması amacıyla kullanılır. KONTRENDİKASYONLARI Andorex Gargara içerisindeki Benzidamin HCI ve Klorheksidin Glukonat'a bilinen hipersensitivitesi olan hastalarda kontrendikedir. Formülasyon içeresindeki maddelerden herhangi birine hipersensitivitesi olanlarda kullanılmaz. Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

3 UYARILAR / ÖNLEMLER ve GEBELİKTE KULLANIMI Haricen kullanılır. Klinik çalışmaların yeterli sayıda olmaması sebebiyle Andorex Gargara 12 yaşın altındaki çocuklarda tavsiye edilmez. Yalnızca ağız içerisinde kullanılır, gözler ve kulaklar ile temas ettirilmesinden kaçınılmalıdır. Ağız içinde dil ve diş üzerinde geri dönüşümlü renk değişikliği yapabilir. Andorex Gargara yutulmamalı ve tükürmek suretiyle ağızdan uzaklaştırılmalıdır. Seyreltilmeden kullanılır. Boğaz ağrısı bakteriyel infeksiyonla oluşmuş veya infeksiyonla birlikte görülüyorsa Andorex Gargara'nın kullanımına ilave olarak antibakteriyel tedavi düşünülebilir. Renal Fonksiyon Bozuklukları Absorbe edilen Benzidamin HCI ve metabolitleri idrarla atıldığı için renal bozukluğu olan hastalarda sistemik etki olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır. Karaciğer Fonksiyon Bozuklukları Absorbe edilen Benzidamin HCI yüksek oranda karaciğerde metabolize olduğu için şiddetli karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda sistemik etki olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır. Doktorunuza Danışmadan Kullanmayınız. Gebelikte Kullanım (Kategori C) Klorheksidin Glukonat ile üreme ve fertilite üzerine yapılmış çalışmalar mevcuttur. Sıçanlarda fertilit üzerinde; yine sıçan ve tavşanlarda fetüs üzerinde zararlı etkiler görülmemiştir. Gebelerde Klorheksidin Glukonat ile yapılmış kontrollü çalışma yoktur. Benzidamin HCI ile ilgili ise hayvanlarda ve gebelerde yeterli araştırma mevcut değildir. Hayvanlarda ve gebelerde kombinasyonu oluşturan etken maddelerin birarada güvenli kullanımı saptanmamıştır. Bu nedenle ilacın gebelik sırasında kullanımı kontrendikedir. Laktasyon Emziren kadınlarda herhangi bir veri mevcut değildir. Bu nedenle emziren annelerde kullanımı kontrendikedir. YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER Andorex Gargara genellikle iyi tolere edilir ve yan etkileri çok azdır. Klinik çalışmalar sonunda bildirilen ciddi yan etki ve advers etki yoktur.

4 Lokal Yan Etkiler Genellikle en çok rapor edilen yan etki oral hissizliktir. Nadiren yanma ve batma hissi rapor edilmiştir. Lokal kuruluk veya susuzluk, sızlama, ağızda serinlik hissi ve tat almada değişiklik, dişlerde ve diğer oral yüzeylerde lekelenme kalkulus formasyonunda artış gibi diğer yan etkiler genellikle daha azdır. Diş lekelenmesi zararsızdır ve uygulamadan önce diş fırçalama ile en aza indirilebilir. Sistemik Yan Etkiler Genellikle görünmez ve ciddi değildir. Bunlar bulantı, kusma, öğürme, gastrointestinal hastalıklar, baş dönmesi, baş ağrısı ve uyuşukluktur. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. DİĞER İLAÇLARLA ETKİLEŞİM VE DİĞER ETKİLEŞİM TÜRLERİ Klorheksidin Glukonat Klorheksidin tuzları sabun ve diğer aniyonik bileşiklerle geçimsizdir. Klorheksidin tuzları katyonik ve noniyonik yüzeyaktif maddelerle geçimlidir, ancak yüsek konsantrasyonlarda beraber kullanıldıklarında bu moleküller ile submikroskobik seviyede agrege olması sebebi ile Klorheksidin'in aktivitesi azalabilir. Setrimid ve lissapol NX gibi sürtaktanlarla ise çözünürlükleri artırılabilir. Arap zamkı, sodyumalginat, sodyum karboksimetil selüloz gibi anyonik polielektroliklerle, nişasta ve kitre zamkı ile geçimsizdir, aynı zamanda bu maddelerle etkileride azalır. Brilant green, kloramfenikol, bakır sülfat, floressei sodyum, formaldehit, gümüş nitrat, çinko sülfat gibi maddelerle de geçimsizdir. Sert sularla seyreltildiğinde Ca ve Mg katyonlarıyla etkileştiğinden çözünmeyen tuzlar halinde çökebilir. Benzoatlarla, bikarbonatlarla, karbonatlarla, boratlarla, nitratlarla, fosfatlarla, sülfatlarla bir araya gelen Klorheksidin tuzlarının çözeltileri %0.05'den daha derişikse çözünürlüğü daha az tuzlar oluşturacağından çökelirler. Setrimid bu tuzların çözünürlüklerini artırdığından setrimid ile kombine edildiklerinde bu çökelmeler olmaz. Klorheksidin Glukonat, setrimid ve benzalkonyum klorürle geçimlidir. Bunlar bakterisid etkisini sinerjik olarak artırırlar. Setrimid sert sularla Klorheksidin'in çökmesini önler. Klorheksidin Glukonat hariç Klorheksidin ve tuzları alkolde suya göre daha iyi çözünür. Klorheksidin Glukonat çözeltisi alkol üzerine ilave edildiğinde çökelebilir. Formülasyonda %7 oranında alkol bulunması çözeltiyi gram negatif mikroorganizmalara karşı etkin kılar. Selülozik filtrelerden süzülürken adsorbe olabilirler. Benzidamin HCI ile herhangi bir ilaç etkileşmesi bildirilmemiştir.

5 KULLANIM ŞEKLİ VE DOZ Andorex Gargara çalkalamak ve/veya gargara yapmak içindir. Seyreltilmeden kullanılır. Yetişkinlerde, günde 2-3 defa 1 ölçek (15 ml) gargara solüsyonu ile en az 1 dakika ağızda çalkalama ve/veya gargara yapılarak kullanılır. Kalan kısmı dışan atılır, yutulmaz. Andorex Gargara'daki Klorheksidin tedavi süresince plak ve gingivitiste azalma yapar. Oral hijyen prosedürlerine alternatif olarak kullanılıyorsa Andorex Gargara en az 1 dakika ağızda tutulmalıdır. Andorex Gargara'daki Klorheksidin'in sebep olduğu renklenmeyi en aza indirmek için kullanmadan önce dişleri fırçalamak uygundur. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ Andorex Gargara yanlışlıkla içilirse, semptomatik tedavi yapılmalıdır. Belirli bir antidotu yoktur. SAKLAMA KOŞULLARI Çocukların ulaşamayacağı yerlerde, 25 C'nin altındaki oda sıcaklığında ve ışıktan korunarak ambalajında saklanmalıdır. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI Andorex Gargara 120 ml solüsyon ve 15 ml ölçek, kutuda. PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKİLLERİ Angorex Sprey 30 ml Sprey başlıklı şişede. RUHSAT SAHİBİ ADI VE ADRESİ Delta Vital İlaç San. Ltd. Şti. Okmeydanı, Perpa İş Merkezi B Blok Kat: 11 No: 1708 Şişli/İstanbul RUHSAT TARİH VE NUMARASI /86 ÜRETİM YERİ ADI VE ADRESİ Kim-Pa İlaç Laboratuarı ve Ticaret Ltd. Şti. Atatürk Sanayi Bölgesi Hadımköy-İstanbuI Reçetesiz satılır.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ KLOROBEN ORAL SPREY FORMÜLÜ Etkin madde Klorheksidin glukonat %0.12 ve Benzidamin HCl %0.15 Yardımcı madde olarak; Lutrol F68, Sorbitol (%70), Etanol, Nane esansı ve limon esansı içerir. Her püskürtme

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ KLOROBEN GARGARA FORMÜLÜ Etkin madde Klorheksidin glukonat %0.12 ve Benzidamin HCl %0.15 Yardımcı madde olarak; Sorbitol, Etanol, Patent V mavisi, Kinolin sarısı, Nane esansı ve Limon esansı içerir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: FARDOBEN oral sprey

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: FARDOBEN oral sprey KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: FARDOBEN oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM: Etkin madde: 30 ml (1 şişe) de; Klorheksidin glukonat...36 mg Benzidamin HCl...45 mg Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: KLODAMİN Oral Sprey

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: KLODAMİN Oral Sprey KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: KLODAMİN Oral Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM: Etkin madde : 30 ml (1 şişe) de; Klorheksidin glukonat...36 mg Benzidamin HCl...45 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

DOKTORUNUZA DANIŞMADAN KULLANMAYINIZ.

DOKTORUNUZA DANIŞMADAN KULLANMAYINIZ. FARHEX Gargara FORMÜLÜ 120 ml gargara solüsyonu; 0,180 g benzidamin hidroklorür, 0,144 g klorheksidin glukonat, yardımcı madde olarak; aspartam, sodyum sakkarin, etil alkol ve nane esansı içerir. FARMAKOLOJĐK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARDOBEN gargara

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARDOBEN gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARDOBEN gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml'lik çözelti Etkin madde: Klorheksidin glukonat 120 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 150 mg (%0.15)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FARHEX sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FARHEX sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARHEX sprey KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Maddeler: 30 ml sprey solüsyonu, 45 mg benzidamin hidroklorür ve 36 mg klorheksidin glukonat içermektedir

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ANDOREX sprey

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ANDOREX sprey 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ANDOREX sprey KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 30 ml lik çözelti Etkin madde : Bir püskürtmede (0.2 ml)'de; Klorheksidin glukonat... 0.24 mg (% 0.12) Benzidamin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KLODAMİN Gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. 100 ml lik solüsyon

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KLODAMİN Gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. 100 ml lik solüsyon KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLODAMİN Gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml lik solüsyon Etkin madde: Klorheksidin diglukonat 120 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 150 mg

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI PERİMEX PLUS GARGARA Yalnızca ağız içine uygulanır. Etkin Madde: %0.15 Benzidamin HCl, %0.12 Klorheksidin diglukonat içerir. Yardımcı Maddeler: Etil alkol (%96), lutrol F68, sorbitol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KLODAMİN Gargara Ağız çalkalamak için.

KULLANMA TALİMATI. KLODAMİN Gargara Ağız çalkalamak için. KULLANMA TALİMATI KLODAMİN Gargara Ağız çalkalamak için. - Etkin madde: 100 ml lik solüsyon 120 mg (%0.12) klorheksidin diglukonat ve 150 mg (%0.15) benzidamin hidroklorür içerir.. - Yardımcı maddeler:

Detaylı

Etkin Madde Klorheksidin glukonat (%1)tır. Yardımcı madde olarak; Kuş üzümü aroması, Kiraz aroması ve Nane esansı içerir.

Etkin Madde Klorheksidin glukonat (%1)tır. Yardımcı madde olarak; Kuş üzümü aroması, Kiraz aroması ve Nane esansı içerir. KULLANIM KILAVUZU KLORHEX ORAL JEL Birim Formülü Etkin Madde Klorheksidin glukonat (%1)tır. Yardımcı madde olarak; Kuş üzümü aroması, Kiraz aroması ve Nane esansı içerir. Tıbbi Özellikleri Klorheksidin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Bir ölçekte (15 ml) 22,5 mg benzidamin hidroklorür ve 18 mg klorheksidin glukonat içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Bir ölçekte (15 ml) 22,5 mg benzidamin hidroklorür ve 18 mg klorheksidin glukonat içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ANDOREX gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 200 ml lik çözelti; Etkin madde: Bir ölçekte (15 ml) 22,5 mg benzidamin hidroklorür ve 18 mg klorheksidin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. PERİMEX PLUS ORAL SPREY Yalnızca ağız içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin Madde: %0.15 Benzidamin HCl, %0.12 Klorheksidin diglukonat içerir. Yardımcı Maddeler: Etil alkol (%96), poloxamer 188, sorbitol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAL Oral Sprey

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAL Oral Sprey KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAL Oral Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : 30 ml (1 şişe) de; Klorheksidin glukonat...36 mg Benzidamin HCl...45 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PERİMEX PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PERİMEX PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PERİMEX PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ Etkin madde: Her bir püskürtme (0.15 ml), 0.180 mg klorheksidin glukonat ve 0.225 mg benzidamin hidroklorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAL gargara

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAL gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml lik solüsyon Etkin madde: Klorheksidin glukonat 120 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 150 mg (%0.15)

Detaylı

DOKTORUNUZA DANIŞMADAN KULLANMAYINIZ.

DOKTORUNUZA DANIŞMADAN KULLANMAYINIZ. FARHEX Sprey FORMÜLÜ 30 ml sprey solüsyonu; 0,045 g benzidamin hidroklorür, 0,036 g klorheksidin glukonat, yardımcı madde olarak; aspartam, sodyum sakkarin, etil alkol ve nane esansı içerir. Bir püskürtme,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FARHEX gargara Haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. FARHEX gargara Haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI FARHEX gargara Haricen uygulanır. Etkin madde: 120 ml gargara solüsyonu, 180 mg benzidamin hidroklorür ve 144 mg klorheksidin glukonat içermektedir. Yardımcı maddeler: Aspartam (E951),

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. OROHEKS PLUS ın yetişkin dozu 15 ml dir. Gün boyunca 1,5-3 saatlik aralıklarla uygulanır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. OROHEKS PLUS ın yetişkin dozu 15 ml dir. Gün boyunca 1,5-3 saatlik aralıklarla uygulanır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OROHEKS PLUS gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 200 ml lik solüsyon Etkin madde: Klorheksidin glukonat 240 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 300 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 120 ml gargara solüsyonu, 180 mg benzidamin hidroklorür ve 144 mg klorheksidin glukonat içermektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 120 ml gargara solüsyonu, 180 mg benzidamin hidroklorür ve 144 mg klorheksidin glukonat içermektedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARHEX gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 120 ml gargara solüsyonu, 180 mg benzidamin hidroklorür ve 144 mg klorheksidin glukonat içermektedir.

Detaylı

1. HEKSOBEN 2. HEKSOBEN 3. HEKSOBEN HEKSOBEN

1. HEKSOBEN 2. HEKSOBEN 3. HEKSOBEN HEKSOBEN KULLANMA TALİMATI HEKSOBEN gargara Ağız çalkalamak için. - Etkin madde: 100 ml'lik çözelti 120 mg (%0.12) klorheksidin diglukonat ve 150 mg (%0.15) benzidamin hidroklorür içerir. - Yardımcı maddeler: Sorbitol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARDOBEN gargara

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARDOBEN gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARDOBEN gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml'lik çözelti Etkin madde: Klorheksidin glukonat 120 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 150 mg (%0.15)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice KLOROBEN gargara Ağız çalkalamak için. KULLANMA TALİMATI - Etkin madde: 100 ml lik çözelti 120 mg (%0.12) klorheksidin glukonat ve 150 mg (%0.15) benzidamin hidroklorür içerir. - Yardımcı maddeler: Sorbitol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 3. FARMASÖTİK FORM Gargara çözeltisi. Tatlımsı buruk, ferahlatıcı nane kokulu, yeşil renkli, berrak çözelti.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 3. FARMASÖTİK FORM Gargara çözeltisi. Tatlımsı buruk, ferahlatıcı nane kokulu, yeşil renkli, berrak çözelti. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAKS gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml lik çözelti; Etkin madde: Klorheksidin diglukonat 120 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 150 mg (%0.15)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEXİNAT Gargara

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEXİNAT Gargara 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEXİNAT Gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml lik çözelti Etkin madde: Benzidamin hidroklorür 150 mg (% 0,15) Klorheksidin glukonat 120 mg (% 0,12)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. OROHEKS PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. OROHEKS PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OROHEKS PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 30 ml (1 şişe) de; Klorheksidin glukonat %20...180 mg Benzidamin HCl...45 mg Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Gargara çözeltisi. Yeşil renkli, tatlımsı buruk tada sahip, ferahlatıcı nane kokulu, berrak çözelti.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Gargara çözeltisi. Yeşil renkli, tatlımsı buruk tada sahip, ferahlatıcı nane kokulu, berrak çözelti. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLOROBEN gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml de; Etkin madde: Klorheksidin glukonat 120 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 150 mg (%0.15) Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FARHEX sprey Haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. FARHEX sprey Haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI FARHEX sprey Haricen uygulanır. Etkin madde: 30 ml sprey solüsyonu, 45 mg benzidamin hidroklorür ve 36 mg klorheksidin glukonat içermektedir. Yardımcı maddeler: Aspartam (E951), sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM: Sprey Tatlımsı buruk tatta, ferahlatıcı nane kokulu, renksiz, berrak çözelti

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM: Sprey Tatlımsı buruk tatta, ferahlatıcı nane kokulu, renksiz, berrak çözelti 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: GERAKS Oral Sprey KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM: 30 ml (1 şişe) de; Etkin madde : Klorheksidin diglukonat...36 mg (% 0.12) Benzidamin HCl...45 mg (% 0.15)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEKSOBEN % 0,15/0,12 Oral Sprey, Çözelti

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEKSOBEN % 0,15/0,12 Oral Sprey, Çözelti KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEKSOBEN % 0,15/0,12 Oral Sprey, Çözelti 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : 30 ml (1 şişe) 'de; Klorheksidin diglukonat... 36 mg (% 0,12) Benzidamin

Detaylı

OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY

OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY FORMÜL %0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir. Bir püskürtme 0.15 ml dir ve 0.0003 g klorheksidin glukonat içerir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: HEKSOBEN in yetişkin dozu 15 ml'dir. Gün boyunca 1,5-3 saatlik aralıklarla uygulanır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: HEKSOBEN in yetişkin dozu 15 ml'dir. Gün boyunca 1,5-3 saatlik aralıklarla uygulanır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEKSOBEN gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 100 mi çözelti; Klorheksidin diglukonat 120 mg (% 0,12) Benzidamin hidroklorür 150 mg (% 0,15)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI OROHEKS PLUS gargara Ağız çalkalamak için Etkin madde: 200 ml lik solüsyon 240 mg (%0.24) klorheksidin glukonat ve 300 mg (%0.30) benzidamin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Polisorbat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Sprey Yeşil renkli, tatlımsı buruk tada sahip, ferahlatıcı nane kokulu, berrak çözelti

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Sprey Yeşil renkli, tatlımsı buruk tada sahip, ferahlatıcı nane kokulu, berrak çözelti KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STREPSPRAY PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM BİLEŞİM: Etkin madde: 30 ml (1 şişe) de; Klorheksidin glukonat 36 mg Benzidamin hidroklorür 45

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CLODER PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CLODER PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CLODER PLUS oral sprey KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM BİLEŞİM: Etkin madde: 30 ml (1 şişe) de; Klorheksidin glukonat 36 mg Benzidamin hidroklorür 45 mg

Detaylı

%0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir.

%0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir. KLORHEX GARGARA BİRİM FORMÜLÜ %0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir. TIBBİ ÖZELLİKLERİ Klorheksidin bir biguanid antiseptiktir ve genel

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 120 mg (% 0.12) 150 mg (% 0.15) A ğız ve boğaz antisepsisi, hastanın yutma fonksiyonunun rahatlaması ve diş eti

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 120 mg (% 0.12) 150 mg (% 0.15) A ğız ve boğaz antisepsisi, hastanın yutma fonksiyonunun rahatlaması ve diş eti 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLOROBEN gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 m L de; Etkin madde: Klorheksidin glukonat Benzidam in hidroklorür 120 mg (% 0.12) 150 mg (% 0.15) Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KLORMERDAMİN Gargara Ağız çalkalamak için.

KULLANMA TALİMATI. KLORMERDAMİN Gargara Ağız çalkalamak için. KULLANMA TALİMATI KLORMERDAMİN Gargara Ağız çalkalamak için. - Etkin madde: 100 ml lik solüsyon 120 mg (%0.12) klorheksidin diglukonat ve 150 mg (%0.15) benzidamin hidroklorür içerir.. - Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice KLOROBEN gargara Ağız çalkalamak için. KULLANMA TALİMATI - Etkin madde: 100 ml lik çözelti 120 mg (%0.12) klorheksidin glukonat ve 150 mg (%0.15) benzidamin hidroklorür içerir. - Yardımcı maddeler: Polisorbat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GERAL gargara Ağız çalkalamak için.

KULLANMA TALİMATI. GERAL gargara Ağız çalkalamak için. KULLANMA TALİMATI GERAL gargara Ağız çalkalamak için. Etkin madde: 100 ml lik çözelti 120 mg (%0.12) klorheksidin glukonat ve 150 mg (%0.15) benzidamin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum sakarin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 100 ml'lik çözelti 120 mg (%0,12) klorheksidin diglukonat ve 150 mg (%0,15) benzidamin hidroklorür içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 100 ml'lik çözelti 120 mg (%0,12) klorheksidin diglukonat ve 150 mg (%0,15) benzidamin hidroklorür içerir. HEKSOBEN % 0,15/0,12 Gargara Ağız çalkalamak için. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 100 ml'lik çözelti 120 mg (%0,12) klorheksidin diglukonat ve 150 mg (%0,15) benzidamin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında:

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI FARDOBEN gargara Ağız çalkalamak için Etkin madde: 100 ml'lik çözelti 120 mg (%0.12) klorheksidin glukonat ve 150 mg (%0.15) benzidamin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum sakarin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEXİNAT Gargara Ağız çalkalamak için.

KULLANMA TALİMATI. HEXİNAT Gargara Ağız çalkalamak için. HEXİNAT Gargara Ağız çalkalamak için. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 200 ml lik çözelti 300 mg (%0,15) benzidamin hidroklorür ve 240 mg (%0,12) klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı maddeler: Poloksamer

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 30 ml oral sprey 0,075 g flurbiprofen ve 0,036 g klorheksidin diglukonat içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 30 ml oral sprey 0,075 g flurbiprofen ve 0,036 g klorheksidin diglukonat içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXİMUS PLUS oral sprey KISA ÜRÜN BİLGİSİ Giden Evrak Servisi Giden Evrak No: 117797 Giden Evrak Tarihi: 18.09.2015 Güvenlik Kodu: 338144 İşlem Takip No: 1875011 2. KALİTATİF

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 100 ml'lik çözelti 120 mg (%0,12) klorheksidin diglukonat ve 150 mg (%0,15) benzidamin hidroklorür içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 100 ml'lik çözelti 120 mg (%0,12) klorheksidin diglukonat ve 150 mg (%0,15) benzidamin hidroklorür içerir. KULLANMA TALİMATI HEKSOBEN gargara Ağız çalkalamak için. Etkin madde: 100 ml'lik çözelti 120 mg (%0,12) klorheksidin diglukonat ve 150 mg (%0,15) benzidamin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 200 ml gargara 0,50 g flurbiprofen ve 0,24 g klorheksidin diglukonat içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 200 ml gargara 0,50 g flurbiprofen ve 0,24 g klorheksidin diglukonat içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLORHEX PLUS gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 200 ml gargara 0,50 g flurbiprofen ve 0,24 g klorheksidin diglukonat içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SEPTONAT Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. SEPTONAT Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. KULLANMA TALİMATI SEPTONAT Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin glukonat, 45 mg benzidamin HCl içerir. Yardımcı madde(ler): Gliserin,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE gargara

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE gargara 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 100 ml gargara içinde 150 mg benzidamin HCl bulunur. Yardımcı madde(ler): 100 ml de, Metil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GERAL Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. GERAL Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. KULLANMA TALİMATI GERAL Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin glukonat, 45 mg benzidamin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum Sakarin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında:

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI HEXİNAT Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 45 mg benzidamin hidroklorür, 36 mg klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı maddeler: Poloksamer

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FARHEX FORTE sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır.» Etkin madde: 15 mi sprey solüsyonu, 45 mg benzidamin hidroklorür ve 18 mg klorheksidin glukonat içermektedir. 30 mi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Bir püskürtmede (0.2 ml) 0.30 mg benzidamin hidroklorür ve 0.24 mg klorheksidin glukonat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Bir püskürtmede (0.2 ml) 0.30 mg benzidamin hidroklorür ve 0.24 mg klorheksidin glukonat içerir. KULLANMA TALİMATI ANDOREX sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. Etkin madde: Bir püskürtmede (0.2 ml) 0.30 mg benzidamin hidroklorür ve 0.24 mg klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE gargara

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE gargara 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 120 ml gargara içinde 180 mg benzidamin HCl bulunur. Yardımcı madde(ler): 120 ml de, Metil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEKSOBEN % 0,15/0,12 Oral Sprey, Çözelti Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. HEKSOBEN % 0,15/0,12 Oral Sprey, Çözelti Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. KULLANMA TALİMATI HEKSOBEN % 0,15/0,12 Oral Sprey, Çözelti Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin diglukonat, 45 mg benzidamin HCl içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sodyum klorür % 0.9 (a/h) Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. TERNEX gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. TERNEX gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ Giden Evrak Servisi Giden Evrak No: 74293 Giden Evrak Tarihi: 12.06.2015 Güvenlik Kodu: 471451 İşlem Takip No: 1733902 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERNEX gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE spray

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE spray 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE spray KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 30 ml sprey solüsyonunda 45 mg benzidamin HCl bulunur. Yardımcı madde(ler): 30 ml sprey solüsyon

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEKSOBEN oral sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. HEKSOBEN oral sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. KULLANMA TALİMATI HEKSOBEN oral sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin diglukonat, 45 mg benzidamin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. - Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin glukonat, 45 mg benzidamin HCI içerir.

KULLANMA TALİMATI. - Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin glukonat, 45 mg benzidamin HCI içerir. KULLANMA TALİMATI KLOROBEN oral sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. - Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin glukonat, 45 mg benzidamin HCI içerir. - Yardımcı maddeler: Polisorbat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BATTICON Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 10.00 g Yardımcı Maddeler Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 16 mg

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KETOBER %1.6 gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 ml çözelti, Etkin madde: Ketoprofen lizinat (10 mg Ketoprofene eşdeğer) 16 mg içerir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. PERİMEX PLUS oral sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin maddeler: Her bir püskürtme (0.15 ml), 0.180 mg klorheksidin glukonat ve 0.225 mg benzidamin hidroklorür içerir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g krem içerisinde; Alüminyum hidroksiklorit 190 mg Yardımcı maddeler: 1 g krem içerisinde;

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; Fenazon 45.52 mg Lidokain hidroklorür 11.38 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında:

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI GERAKS Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin diglukonat, 45 mg benzidamin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70),

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Yardımcı maddeler: 3. FARMASÖTİK FORM

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Yardımcı maddeler: 3. FARMASÖTİK FORM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KURSEPT krem, 30 g 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: 1 g krem içerisinde: Alüminyum hidroksiklorit Triklozan 190 mg 10 mg Yardımcı maddeler: 1 g krem içerisinde:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 30 ml sprey solüsyonunda 45 mg benzidamin HCl bulunur.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 30 ml sprey solüsyonunda 45 mg benzidamin HCl bulunur. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANFLEX oral sprey %0.15 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 30 ml sprey solüsyonunda 45 mg benzidamin HCl bulunur. Yardımcı madde(ler): Metil parahidroksibenzoat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE spray

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE spray 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE spray KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 30 ml sprey solüsyonunda 45 mg benzidamin HCl bulunur. Yardımcı madde(ler): 30 ml sprey solüsyonda;

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 200 ml gargara solüsyonu, 0.50 g flurbiprofen ve 0,24 g klorheksidin glukonat içermektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 200 ml gargara solüsyonu, 0.50 g flurbiprofen ve 0,24 g klorheksidin glukonat içermektedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FLUREND PLUS gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 200 ml gargara solüsyonu, 0.50 g flurbiprofen ve 0,24 g klorheksidin glukonat içermektedir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. USYEX sprey Ağız içine püskürtülerek uygulanır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: 30 ml sprey 0,075 g flurbiprofen ve 0,036 g klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı maddeler: Gliserin, etil alkol (% 96),

Detaylı

Tekfin Sprey Dermal % Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2008

Tekfin Sprey Dermal % Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2008 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TEKFİN DERMAL SPREY % 1, 30 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 30 ml lik solüsyon; 300 mg Terbinafine hydrochloride içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3 FARMASÖTİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3- FARMASÖTİK FORM Süspansiyon Beyazımsı opak renkte, homojen görünüşlü, aromatik kokulu (nane-çikolata) süspansiyon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3- FARMASÖTİK FORM Süspansiyon Beyazımsı opak renkte, homojen görünüşlü, aromatik kokulu (nane-çikolata) süspansiyon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAGCAR FORTE SÜSPANSİYON, 100 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Beher 10 ml süspansiyon, 1200 mg Kalsiyum karbonat, 140 mg Magnesyum karbonat ve 300 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g jel, 1 mg dimetinden maleat içerir. Yardımcı maddeler: Propilen glikol, benzalkonyum klorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 gram merhemde 30 mg oksitetrasiklin e eşdeğer oksitetrasiklin hidroklorür ve 10.000

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : 1 g STİLEX, etkin madde olarak 15 mg Mepiramin maleat, 15 mg Lidokain hidroklorür ve 50 mg Dekspantenol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FLURİDİN jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FLURİDİN jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FLURİDİN jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Flurbiprofen 1.50 g Yardımcı maddeler: Butillenmiş hidroksitoluen Propilen Glikol Dipelargonat

Detaylı

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EXELDERM krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : % 1 Sulkonazol nitrat Yardımcı maddeler : Propilen Glikol Stearil alkol Setil alkol 5.000

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İhtiyol 2.00 g Yardımcı maddeler: Lanolin susuz (koyun) 2,00 g Yardımcı maddeler için

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 680 mg Kalsiyum karbonat ve 80 mg Magnesyum karbonat içermektedir.

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 680 mg Kalsiyum karbonat ve 80 mg Magnesyum karbonat içermektedir. Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAGCAR SÜSPANSİYON, 100 ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 680 mg Kalsiyum karbonat ve 80 mg Magnesyum karbonat içermektedir. Yardımcı

Detaylı

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir.

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OKSABRON 50 mg/5 ml ŞURUP 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir pastil 2 mg Setilpiridinyum klorür ve 1 mg lidokain hidroklorür içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir pastil 2 mg Setilpiridinyum klorür ve 1 mg lidokain hidroklorür içerir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MEBUCAIN naneli pastil 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir pastil 2 mg Setilpiridinyum klorür ve 1 mg lidokain hidroklorür içerir. Yardımcı

Detaylı

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DENCOL Jel Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 g jel, Etkin madde: Kolin salisilat içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70) Karboksimetil selüloz sodyum 87.1 mg 70.0

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

Benzalkonyum klorür Sodyum Fosfat Monobazik H2O Disodyum fosfat dodekahidrat. 0.265 g

Benzalkonyum klorür Sodyum Fosfat Monobazik H2O Disodyum fosfat dodekahidrat. 0.265 g 1- Tıbbi farmasötik ürünün adı : KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) LACRİSİFİ GÖZ DAMLASI 2- Kalitatif ve kantitatif terkibi : Hipromeloz Benzalkonyum klorür Sodyum Fosfat Monobazik H2O Disodyum fosfat dodekahidrat

Detaylı

KİDYFEN PEDİATRİK SÜSPANSİYON

KİDYFEN PEDİATRİK SÜSPANSİYON B. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI: Kidyfen Pediatrik Süspansiyon. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ: Maddeler Miktar (g) Ibuprofen 2.000 g. Şeker 66.000 g. % 70'lik Sorbitol

Detaylı

1. BENZİDAN 2. BENZİDAN 3. BENZİDAN

1. BENZİDAN 2. BENZİDAN 3. BENZİDAN KULLANMA TALİMATI BENZİDAN Oral Sprey Haricen kullanılır Etkin madde: 30 ml sprey solüsyonunda 45 mg benzidamin HCl bulunur. Bir püskürtme 0.18 ml dir ve 0.27 mg benzidamin HCl içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

ANTİSEPTİKLERİN KULLANIM YERLERİ

ANTİSEPTİKLERİN KULLANIM YERLERİ ANTİSEPTİKLER 1 Kavramlar: Antiseptik: Canlılar üzerinde (cilde ve dışarı açılan boşlukların mukozasına) dıştan uygulanmak suretiyle kullanılan antimikrobik ilaçlardır. Dezenfektan: Cansız cisimler (cerrahi

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ZĐNCOBEST 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Metil paraben sodyum, sükroz, portakal

Detaylı

2. DROSER i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler 3. DROSER nasıl kullanılır? 4. Olası yan etkiler nelerdir? 5. DROSER in saklanması

2. DROSER i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler 3. DROSER nasıl kullanılır? 4. Olası yan etkiler nelerdir? 5. DROSER in saklanması KULLANMA TALİMATI DROSER burun damlası Yalnızca burun içine uygulanır. Etkin madde : Sodyum klorür Yardımcı maddeler : Deiyonize su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTO-GLYVENOL Supozituvar KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir supozituvar (2 g), 400 mg tribenosid ve 40 mg lidokain içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN göz merhemi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN göz merhemi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN göz merhemi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 gram merhemde 5 mg oksitetrasiklin e eşdeğer oksitetrasiklin hidroklorür ve 10.000

Detaylı

LOPERMİD 2 mg TABLET 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri, Etiketleme ve Hasta Kullanma Talimatı Temmuz 2007 KISA ÜRÜN BİLGİSİ

LOPERMİD 2 mg TABLET 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri, Etiketleme ve Hasta Kullanma Talimatı Temmuz 2007 KISA ÜRÜN BİLGİSİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Lopermid 2 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Loperamid hidroklorür içerir. Tüm yardımcı maddeler için bkz. 6.1. 3. FARMASÖTİK

Detaylı