d) Korunan kişiyi hayatını tehlikeye sokacak her türlü durumdan korumak e) Hiçbiri

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "d) Korunan kişiyi hayatını tehlikeye sokacak her türlü durumdan korumak e) Hiçbiri"

Transkript

1 26 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları 1-) Aşağıdakilerden hangisi stres kaynaklarından a) Motivasyon b) Rol belirsizliği c) Kişiler arası çatışma d) Aşırı sorumluluk yüklemesi e) Yoğun iş gücü 2-) X-Ray cihazlarının kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir? a) Bagaj ve yolcularda gizlenmiş, yasa dışı cisimleri bulmak b) Bagajları hızlı bir şekilde kontrol etmek c) Girişlerde kontrol nedeniyle olabilecek yığılma ve gecikmeleri önlemek d) Yasa dışı cisimlerin içeri sokulma girişimlerine karşı caydırıcılık sağlamak 3-) Devriye bölgesi içerisinde, yetkili amir tarafından önceden yapılan plan gereği sınırları tespit edilmiş belirli bir yol haritasına ne ad verilir? a) Devriye b) Devriye güzergahı c) Zabıta d) Özel güvenlik e) Devriye bölgesi 4-) Aşağıdakilerden hangisi kolluk çeşitlerinden a) Genel Kolluk b) Özel Kolluk c) Adli Kolluk d) Geçici Kolluk si 5-) İletişimde araç nedir? a) Kaynaktan alıcıya gönderilen her şeydir b) Mesajı oluşturan sözcüklerdir c) İletileri kaynaktan alıcıya göndermeye yarayan öğelerdir d) Karşıdakini anlamaktır e) İletişimin etkinliğini ölçmeye yarayan cihazdır 6-) İlk yardım nerede uygulanmalıdır? a) Ambulans içinde b) Hastanede c) En yakın sağlık merkezinde d) Olay yerinde e) Doğal afetlerde 7-) Kişi korumanın amacı aşağıdakilerden hangisi a) Korunan kişiyi zarardan korumak b) Korunan kişiyi utandırıcı duruma düşürülmekten korumak c) Korunan kişiyi kanunlardan korumak d) Korunan kişiyi hayatını tehlikeye sokacak her türlü durumdan korumak 8-) Topluluk veya kalabalığı bölmek ve yanlara doğru dağıtmak amacıyla kullanılan düzen aşağıdakilerden hangisidir? a) Hat düzeni b) Kama düzeni c) Zincir düzeni d) Çember düzeni e) Ekip düzeni 9-) Yangın oluşum safhaları sırasıyla nelerdir? a) Duman Koku-Alev b) Duman Alev-Koku c) Alev-Duman-Koku d) Alev-Koku-Duman e) Koku Duman-Alev 10-) Özel Güvenlik Görevlisi olacak kişide aşağıdaki şartlardan hangisi aranmaz? a) Askerliğini yapmış olmak b) 18 Yaşını doldurmuş olmak c) Kamu haklarında yasaklı olmamak d) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak e) Özel Güvenlik Temel Eğitimini başarıyla tamamlamak 11-) Bir işi yapmak için içimizde duyduğumuz güçlü isteğe ne ad verilir? a) Dürtü b) İçgüdü c) Empati d) Motivasyon e) Sempati 12-) Film Dozimetre; a) Kullanıcıyı x-ışınına karşı korur b) X-Ray cihazlarının dışında kalan güvenlik cihazları içinde kullanılmalıdır c) Kullanan kişinin almış olduğu doz miktarını gösterir d) Kullanıcıyı ses ile uyarır 13-) Patlama olayı meydana geldiğinde aşağıdakilerden hangisi yapılır? a) Olay hakkında derlenen mevcut bilgiler aktarılır b) Genel kolluğa bilgi verilir c) Olay yeri ve çevre güvenliği sağlanır d) Yaralıların durumu incelenir ve bilgi verilir 14-) Aşağıdakilerden hangisinde ilk ekibin tanımı doğru olarak verilmiştir? a) Meydana gelen olaya ilk müdahale eden ekiptir b) Olay yerinde suçluları yakalayan ve soruşturmacı birime teslim eden ekiptir c) Olayı ilk önce öğrenen ekiptir

2 26 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları d) Olay yerinde görevli polis ekibidir 15-) Şok un belirtileri arasında yer almayan belirti hangisidir? a) Terleme b) Hipertansiyon c) Soluk, soğuk cilt d) Baş dönmesi e) İpliksi nabız 16-) Aşağıdakilerden hangisi göz yaşartıcı gazların kullanım esaslarından olamaz? a) Rüzgârın yönü hesaba katılmalıdır b) İnsan vücuduna doğru atılmamalıdır c) Mutlaka el ile atılmalıdır d) Belirli emir ve taktik doğrultusunda atılmalıdır e) Kapalı ve açık yere uygun oranda atılmalıdır 17-) Hangisi VIP ve Koruma araçları seçilirken dikkat edilecek hususlardan a) VIP aracı koruma aracından yüksek olmalıdır b) VIP aracının motoru güçlü ve hızlı olmalıdır c) Koruma aracı dört kapılı geniş araç olmalıdır d) VIP aracının zırhlı olması tercih edilir e) VIP aracının tamponları sağlam ve takviyeli olmalı 18-) Eroin kullananlarda hangi belirti meydana gelmez? a) Krizler b) İğne izleri c) Hareketsizlik d) Hareketlilik e) Davranış bozukluğu 19-) Görev alanında işlenen bir suçun failini yakalayan özel güvenlik görevlisi hangi görevini yapmıştır? a) Önleyici görev b) Adli görev c) İdari görev d) Kişisel görev e) Özel kolluk görevi 20-) Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre özel güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini yapmaya yetkilidir? a) Görevli olduğu alanda kişilerin üstlerini dedektörle arama b) Hakkında yakalama ve tutuklama müzekkeresi bulunanları yakalama ve arama c) Terk edilmiş eşyayı emanete alma d) Olay yerini ve delilleri koruma 21-) Aşağıdaki durumlardan hangisinde özel güvenlik komisyonu kararı alınmaksızın özel güvenlik izni verilmez? a) Kişi koruma b) Cenaze töreni c) Konser d) Toplantı e) Para ve değerli eşya nakli 22-) Aşağıdakilerden hangisi özel kolluk ve genel kolluğun ortak özelliklerinden a) Vatanına, Milletine ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı olmalıdır b) Amir ve üstlerine karşı itaatkâr olmalıdır c) Tavır ve hareketlerinde ciddi olmamalıdır d) Anlayışlı ve disiplinli olmalıdır e) Meslek ciddiyetini korumalıdır 23-) Aşağıdakilerden hangisi iletişimin başarısını arttırır? a) Karmaşık uzun cümleler b) Dinleyicilerin ilgisini çekmeden direkt konuya girmek c) Mesleki jargonlar, bilinmeyen kelimeler kullanmak iletişimin başarısını arttırır d) Karşımızdaki kişiye karşı önyargılı olmak e) Kime, nerede, ne söyleyeceğimizi bilmek 24-) Burkulma ve çıkıklarda ilk yardım uygulanırken, kazazedenin üstünü örterek vücut sıcaklığını korumanın amacı nedir? a) Üşümesine engel olmak b) Ağrı sonucu oluşabilecek şoku önlemeye yardımcı olmak c) Solunumunu rahat yapmasını sağlamak d) Eklemin şişmesini engellemek e) Eklemin morarmasını engellemek 25-) Aşağıdakilerden hangisi bir kişi ile koruma için yanlıştır? a) Koruma görevlisi silahını kullandığı eline göre VIP'nin sağında veya solunda bir adım arkasında yürür b) 360 derecelik bir koruma sağlar c) Bu bir refakat korumasıdır d) VIP nin her türlü ihtiyaçlarını karşılar e) VIP'yi utandırıcı durumlardan korur 26-) Birden fazla yaralının olduğu kazalarda triaj yapıldığında birinci öncelikli taşıma yapılacak kazazedeye hangi renk verilir? a) Kırmızı b) Sarı c) Yeşil d) Siyah e) Mavi 27-) Topluluk psikolojisinde aşağıdaki hangi özellik bulunmaz? a) Bilinçli hareketin kaybolmaya başlaması b) Söylem ve eylem birliğinin oluşması c) Duygusal hareket etme eğiliminin artması d) Düşüncelerin uygulanmasında temkinle hareket edilmesi

3 26 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları e) Bastırılmış duygu ve düşüncelerin açığa vurulması 28-) Aşağıdakilerden hangisi devriyenin temel amaçlarından a) Suçları önlemek b) Can ve mal emniyetini sağlamak c) Devriye görevine motive olmak d) Kamu düzenini sağlamak e) Olaylara müdahale etmek 29-) Onaylanmış bir giriş veya çıkış işleminde sadece bir şahsın geçişine izin veren sistemlere; a) Bariyer denir b) Turnike denir c) X-ray sistemi denir d) Kapı dedektörü denir 30-) Aşağıdakilerden hangisi etkili bir iletişimin önündeki engellerden biri a) Duyarsızlık b) Korkular c) Ön kabuller d) İsim Takmak e) Anlayışlı olmak 31-) Derinin, deri altı dokuların bütünlüğünün bozulmasına ne ad verilir? a) Şok b) Yara c) Kanama d) Koma e) Zehirlenme 32-) Aşağıdakilerden hangisi insan hakları ile ilgili uluslar arası belgelerden a) Çocuk Hakları Sözleşmesi b) Paris Antlaşması c) Avrupa Sosyal Şartı d) İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi e) Kamu Hakları İçin Uluslar Arası Birlik 33-) Kamu kurum ve kuruluşlarında 5188 sayılı kanunda yazılı görevlerini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan özel güvenlik görevlilerine veya ölen özel güvenlik görevlilerinin kanuni mirasçılarına hangi kanun gereğince tazminat ödenir? a) 4857 Sayılı İş Kanunu b) 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu c) 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun d) 2022 Sayılı Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Kişilere Aylık Bağlanması Kanunu e) 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu 34-)...; örgütlenmiş ortak bir maksadı gerçekleştirmek için bir araya gelmişlerdir. a) Kalabalıklar b) Birimler c) İnsanlar d) Topluluklar e) Liderler 35-) Arı sokmasında aşağıdaki belirtilerden hangisi görülmez? a) Kanama ve dolaşım durması b) Sokulan yerde şişlik c) Kızarıklık d) Ağrı e) Kaşıntı 36-) Copla etkisiz hale getirilmek istenilen kişinin nerelerine vuruş yapılabilir? a) Kafa ve boyun b) Yüz bölgesi c) Bel bölgesi d) Kasık bölgesi e) Kol ve bacaklar 37-) Algıda seçicilik nedir? a) Kişinin ilgilendiği konularla ilgili mesajları seçmesidir b) Kişinin işine geldiği gibi cevap vermesidir c) Kişinin seçimlerinin doğruluğunu herkese kabul ettirmeye çalışmasıdır d) Kişinin sadece birkaç kişiyle görüşmesidir 38-) ÖGG olma şartlarını kaybeden kişi için hangi yaptırım uygulanır? a) Yenileme eğitimine tabi tutulur b) Çalışma izni iptal edilir c) Kamu haklarından yasaklanır d) Çalışma izni 3 ay süreyle iptal edilir e) 1 milyar para cezası kesilir 39-) Aşağıdakilerden hangisi suikastların bilinen safhalarından a) Kaçış b) Hedef seçimi c) Buluşma d) Saldırının planlanması e) Hedef istihbaratı 40-) Çevre güvenliği sistemlerinde aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz? a) Fiber optik algılama sistemleri b) İnfrared bariyer sistemleri c) Mikro dalga bariyer sistemler d) Biometrik sistemler e) Manyetik alan algılama sistemleri 41-) Özel güvenlik personeli, görev alanı içerisinde genel kolluğun görevli ve yetkili olduğu bir olayla karşılaştığında; a) Suçüstü hükümleri çerçevesinde olaya el koyar b) Genel kolluğa haber verir c) Olay yerini ve delilleri korur

4 26 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları d) Genel kolluk olaya el koyduktan sonra ona teslim eder 42-) Korunan kişinin bir yerden bir yere giderken mutlaka geçmek zorunda olduğu saldırıya açık riskli noktalara.denir. a) Kontrol noktaları b) Yerleşme noktaları c) Boğma noktaları d) Gözetleme noktaları 43-) Esrar aşağıdakilerden hangisinden elde edilir? a) Baz morfinden b) Koko bitkisinin yapraklarından c) Haşhaş kapsülünden d) Dişi hint kenevirinin yapraklarından 44-) Aşağıdakilerden hangisi doğal afetlerden biridir? a) Toprak kayması b) Trafik kazası c) Yangın d) Kuraklık e) Hava, su, çevre kirliliği 45-) Hırsızlık şüphesiyle yakaladıkları kişiyi, polise haber vermeden sabaha kadar tutan Özel Güvenlik Görevlisi hangi suçu işlemiştir? a) İşkence b) Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma c) Amirin emrine muhalefet d) Görevi ihmal e) Görevini yaptığından suç oluşmamıştır 46-) Aşağıdakilerden hangisinde polisin sorumluluk alanı ve yetkileri tam doğru olarak tanımlanmıştır? a) Belediye sınırları içersinde çalıştığı saatle sınırlı b) Görevli olduğu alan içersinde 24 saat süreyle c) Mülki sınırlar içersinde 24 saat süreyle d) Görevli olduğu alan içersinde kimlik kartı yakasında asılı şekilde e) Belediye sınırları içersinde kimlik kartı yakasında asılı şekilde 24 saat süreyle 47-) Empati nedir? a) Kişinin karşıdaki kişiden nefret etmesidir b) Kişinin karşıdaki kişiye onu çok sevdiğini söylemesidir c) Kişinin karşıdaki kişi gibi hissetmesidir d) Kişinin karşıdaki kişinin yerine kendisini koyarak onun düşünce ve duygularını doğru anlamasıdır 48-) Pan-Tilt ne için kullanılır? a) Hareket algılamak için kullanılır b) Kartlı geçiş için kullanılır c) Birden fazla kameradan gelen görüntüyü bir monitörde birleştirmek için kullanılır d) Görüntüyü netleştirmek için kullanılır e) Kameraya hem yatay hem de dikey hareket vermek için kullanılır 49-) Eşkâl tarifinde aşağıdakilerden hangisi insanlarda değişmeyen niteliklerden a) Belirgin sakatlıklar b) Yapılan makyajlar c) Kekemelik, pelteklik d) Sağırlık, dilsizlik e) Ameliyat izleri 50-) Şokun acil tedavisinde yer almayan yaklaşım hangisidir? a) Hastaya su içirmek b) Oksijen verilmesi c) Uygun pozisyon vermek d) Solunum sağlanması e) Kanama kontrolü yapılması 51-)Aşağıdakilerden hangisi göz yaşartıcı gazların fizyolojik etkilerindendir? a) Göz ovuşturma isteği b) Şiddetli baş ağrısı c) Bulantı ve kusma isteği d) Gözlerden yaş gelmesi 52-) Aşağıdakilerden hangisi koruma personelinin özelliklerinden birisi a) Pratik zekâlı olmalı b) Fizik kondisyonu yüksek olmalı c) Medyatik olmalı d) Panik ve kargaşada soğukkanlı olmalı e) Çevreyi iyi gözlemlemeli 53-) Akaryakıt yangınlarının en etkili söndürme maddesi aşağıdakilerden hangisidir? a) Su b) Köpük c) Kum d) Karbondioksit 54-) Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin adli amaçla yakalama yetkisini içermez? a) Suçüstü yakalama b) Haklarında tutuklama kararı bulunanları arama c) Haklarında mahkûmiyet kararı bulunanları yakalama d) Olay yerinde alınan önlemlere uyulmaması halinde arama

5 26 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları 55-) Görünüşte dinlemek nedir? a) Karşıdaki kişiyi dinliyormuş gibi görünüp başka şeyleri düşünmektir b) Karşıdaki kişiyi dinlerken onu dinlediğimizi belli etmektir c) Karşıdakine arada bir soru sormaktır d) Karşıdaki kişinin eğitim seviyesine göre konuşmaktır 56-) Aşağıdakilerden hangisi kart kontrollü geçiş sistemidir? a) X-Ray cihazı b) Metal algılama dedektörü c) Proximity okuyucular d) Bomba algılama cihazı e) Kapı tipi metal algılama dedektörü 57-) Kanuni yetkiler çerçevesinde yakalamak devriyenin hangi görevlerine girer? a) Yardım görevi b) Önleyici görevi c) Koruma görevi d) Adli görev e) Bastırıcı görevi 58-) Şüpheli bir paket veya çanta görüldüğünde hareket tarzı aşağıdakilerden hangisi olamaz? a) Çevreden bu paketin veya çantanın bırakıldığını gören araştırılır b) Çevreden sahibi araştırılır c) Bırakıldığını gören yoksa patlayıcı varmış gibi hareket edilir d) Paketin yanına kimseyi yanaştırmamalıyız e) Elimize alıp ne olduğunu anlamalıyız 59-) Bacak ve kol bölgesinde gelişen şiddetli kanamaları durdurmada en etkili yöntem hangisidir? a) Turnike b) Soğuk uygulaması c) Elavasyona almak d) Basınç uygulamak e) Pansuman yapmak 60-) Aşağıdakilerden hangisi VİP in araca binmesi esnasında alınacak pozisyon için yanlıştır? a) Mümkün olduğu kadar binaya yaklaşılmalıdır b) VIP oto sürücüsü VIP in kapısını açar c) Koruma görevlileri yerlerini almalıdır d) Araçların motoru çalışır vaziyette bulunmalıdır 61-) Yansıma gerçekleşmişse; a) İletişim başarılı olmamıştır b) İletişim başarılı olmuştur c) Alıcı hiçbir şey almamıştır d) Alıcı gürültüden etkilenmiştir 62-) Aramaya karar verme yetkisi kural olarak kimindir? a) Mülki amir b) Kolluk amiri c) Hâkim d) C.Savcısı 63-) Özel Güvenlik Şirketinde çalışan bir ÖGG, kendisine verilen disiplin cezasına karşı nereye başvurabilir? a) İdare Mahkemesine b) Polise c) İşçi Sendikasına d) İş Mahkemesine e) İşveren Sendikasına 64-) Yangının tehlikelerinden bazıları aşağıdakilerden hangisidir? a) Duman b) Patlama c) Sırçam d) Çökme 65-) Aşağıdakilerden hangisi koruma görevinin karanlık saatlerde de yapılabilmesi için kullanılan bir aydınlatma biçimi a) Flâşörlü aydınlatma b) Devamlı aydınlatma c) Hareket ettirilebilen aydınlatma d) Bekleme durumunda aydınlatma e) Olağanüstü durumlarda yapılan aydınlatma 66-) Görme, koklama, dokunma, duyma ve tatma duyu organlarımızla, hafızamız-da algılanan bilgilerin yazılı olarak kayıt-lara geçirilmesine. denir. a) Tutanak b) Bilgi c) Not alma d) Değerlendirme e) Rapor 67-) Kazazede konuşamıyor, öksüremiyor, refleks olarak iki eli ile boğazını tutuyorsa, bunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir? a) Zehirlenme b) Şok c) Koma d) Bayılma e) Soluk yolunun yabancı cisimle tıkanmış olması 68-) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik personelinde olması gereken özelliklerden birisi a) İnisiyatif kullanabilme, karar verme b) Diyalog kurma c) İkna edici ve inandırıcı olma d) Bakışlarıyla ve giyinişiyle karşı cinsi etkisi altına alabilme

6 26 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları e) Caydırıcı özelliğe sahip olma 69-) İyi bir dinleyici; a) Karşıdaki konuşurken onu dinlediğini belli eder b) Başka şeylerle ilgilenir c) Sürekli telefonla konuşur d) Karşıdaki lafını bitirmeden soru sorar e) Hiç biri 70-) Kapı tipi metal dedektörlerinin kullanımı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? a) Kişi, dedektörden geçmeden önce ikinci bir kişinin geçişine izin verilmez b) Cihaz alarm verdiğinde kişi, alarm kesilinceye kadar kapı içerisinde tutulur c) Kontrol edilecek kişi, dedektöre 1 metre mesafeden bekletilerek alınır d) Kontrol anında alarm verilirse kişiye tekrar geçiş yaptırılır, gerekirse el dedektörü ile arama yapılır e) Kapı dedektörünün hassasiyeti, tehdidin boyutuna göre ayarlanmalıdır 71-). genellikle karşıt görüşlü bir topluluğun veya göstericilerin arasına karışarak, onları taşkınlığa ve suç sayılan eylemlere iten, böylelikle kendi tarafının veya örgütünün misilleme yapmasını haklı gösterecek ortam hazırlayan kişidir. a) Seyirciler b) Destekleyici c) Provokatör d) Atılganlar e) Tesir altında kalanlar 72-) Aşağıdakilerden hangisi iç kanama belirtisi a) Solunum sayısında artış b) Solunumun yüzeysel olması c) Filiform nabız, hipotansiyon d) Soğuk soğuk terleme ve soluk cilt e) Vücut ısısının yükselmesi 73-) Aşağıdakilerden hangisi delilin faydalarından birisi a) Suçun işleniş şeklinin tespitine yarar b) İşlenecek bir suçu ispat edebilir c) Şüpheli ile mağdur ve olay yeri arasındaki ilişkiyi ortaya koyar d) Mağdurun ifadesini doğrulayabilir e) Suçun işleniş şeklinin tespitine yarar 74-) Tekli kişi ile yapılan korumada, ko-ruma görevlisi VIP e daima. dere-celik bir koruma kalkanı sağlamalıdır? a) 90 b) 180 c) 120 d) 360 e) ) Bilgi işlem merkezleri, elektronik cihazlar, laboratuarlar, telekomünikasyon merkezleri, film depoları, stüdyolar vb. yerlerin yangınlarında hangi söndürücü madde kullanılır? a) Halokarbonlar b) Köpük c) Sulu köpük d) Su e) Azot 76-) Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik Komisyonunun görevlerinden a) Gerektiğinde kamu hürriyetlerinin korunması amacıyla sınırlandırıcı kararlar almak b) Özel güvenlik birimi kurmak c) Vali tarafından talep edilen önlemlerin alınmasına karar vermek d) Azami personel sayısını belirlemek e)özel güvenlik uygulamasının sona erdirilmesine ilişkin talepleri karara bağlamak 77-) Aşağıdaki gruplamalardan hangisi temel iletişim becerilerini doğru olarak kapsamaktadır? a) Karşımızdakini dinlemek- kendini tanımakkendini doğru ifade etmek b) Karşımızdakini dinlemek- kendimizi anlatmakkendini tanımak c)karşımızdakini dinlemek- karşımızdakini anlamak- kendimizi anlatmak d) Başkasını dinlemek- başkasını anlamakbaşkasını anlatmak 78-) Güvenlik alarm sistemlerinin çalış-ma prensibi ile ilgili olarak aşağıdakiler-den hangisi etkin olarak kullanılmaz? a) Bir elektrik devresinin kesilmesi b) Sesin algılanması c) Bir ışığın kesilmesi d) Haberleşme sisteminin arızalanması e) Titreşim ya da hareketin algılanması 79-) Aşağıdakilerin hangisi zor kullanmanın unsurlarından a) Orantılılık unsuru b) Kanunilik unsuru c) Silah unsuru d) Zorunluluk unsuru 80-) Kalp vücudumuzda hangi sistem içinde yer alır? a) Solunum sistemi b) Sindirim sistemi c) Merkezi sinir sistemi

7 26 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları d) Ürogenital sistem e) Dolaşım sistemi 81-) Devletin ekonomisini sekteye uğratmak için Kamu ve Özel kuruluşlara karşı hasar vermek veya üretimi durdurmak için yapılan eylemlere ne denir? a) Bozma b) Tahrip c) Sabotaj d) Sondaj e) Drenaj 82-) Beş kişi ile korumada her koruma elemanı en az kaç derecelik sorumluluk alanına sahiptir? a) 60 b) 90 c) 72 d) 120 e) ) Hangisi özel güvenlik görevlisinin yetkilerinden a) Kimlik tespiti b) Arama c) El koyma d) Yakalama e) Kimlik sorma 84-) Aşağıdakilerden hangisinde özel güvenlik görevlisi güzergâh boyu görevli sayılır? a) İşlenmiş bir suçun şüphelisinin takibinde b) Para ve değerli eşya takibinde c) Cenaze töreninde d) Kişi korumada 85-) Yaya ve motorize olarak değişik iş yeri, konut ve arazilerin periyodik kontrollerini yapmak suretiyle yapılan güvenlik hizmetlerine ne ad verilir? a) Koruma b) Araştırma c) Danışmanlık d) Devriye e) Nöbetçi 86-) Aşağıdakilerden hangisi olay yeri güvenliğini etkileyen faktörlerden a) Maktul b) Hava şartları c) Basın mensupları d) Fırsatçılar e) Meraklı kalabalık 87-) İtfaiye, Polis ve Hızır Acil telefonları aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? a) b) c) d) e) ) Aşağıdakilerden hangisi zehirlen-menin genel belirtilerinden a) Kendinden geçme b) Baş ağrısı c) İştah artması d) Halsizlik e) Solunum sıkıntısı 89-) Aşağıdakilerden hangisi yakın koruma personellerinden a) Koruma Amiri b) Ekip Amiri c) Ekip memuru d) Özel kalem müdürü e) VIP oto ve Ekip oto sürücüsü 90-) Aşağıdakilerden hangisi insan hakları eğitiminin amaçları arasında yer almaz? a) İnsanlara insan olmalarından dolayı sahip oldukları hakları öğretme b) Bilinçlendirme c) Davranış geliştirme d) Duyarlı Vatandaş Yetiştirme e) Meslek kazandırma 91-) Toplantı, konser, sahne gösterileri vb. etkinliklerde para veya değerli eşya nakli veya cenaze töreni gibi geçici veya acil hallerde komisyon kararı olmadan... tarafından özel güvenlik izni verilebilir? a) Vali b) Cumhuriyet Savcısı c) Hâkim d) Emniyet Müdürü e) İl Jandarma Komutanı 92-) Dinlerken söylenenler içinde bize yönelik bir eleştiri ya da saldırı olup olmadığını araştırmak, hangi dinleme şeklidir? a) Nezaketen dinleme b) Yaltaklanmacı dinleme c) Savunmada dinleme d) Denetçi Dinleme e) Seçerek dinleme 93-) Aşağıdakilerden hangisi paket bombaların tanınmasında dikkat edilmesi gereken hususlardandır? a) Paket bombalar değişik şekil ve ebatlarda olabilir b) Terörist hedefine ulaşmak amacıyla bazı yönlendirmeler yapabilir(taşıma Kulpu, Üst Taraf İbaresi gibi) c) Paket alıcının çok yakını, arkadaşları veya tanıdıklarından geliyormuş gibi gösterilebilir d) Paket üzerinde kişiye özel, zata mahsus ibareleri bulunabilir

8 26 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları 94-) Asit-baz veya bilinmeyen bir kimyasal sıvıyı yeni içtiği fark edilen kimselere, ilk yardım olarak aşağıdakilerden hangisi yaptırılır? a) Kusturulur b) Bol su içirilir c) Sarımsaklı yoğurt yedirilir d) Asit içene baz, baz içene asit içirilir e) Tuzlu ayran içirilir 100-) Aşağıdaki güvenlik sisteminden hangisi diğerinden farklıdır? a) Bariyer b) Kasisli yol c) Buhar dedektörü d) Virajlı yol e) Kule ve tel örgü 95-) Aşağıdakilerden hangisi bombalı eylemlere karşı binalarda alınması gereken emniyet tedbirlerinden a) Ziyaretçi giriş kapılarında kontroller teknik cihazlarla yapılmalı b) Binaya gelen personel araçlarının güvenliği sağlanmalı c) Ziyaretçi ve personel girişleri ayrı ayrı olmalı d) Göreve geliş ve gidişte aynı güzergâh kullanılmalı e) Bina girişlerinde görevli güvenlik görevlilerinin patlayıcı maddeler konusunda eğitilmesi sağlanmalı 96-) Suç henüz işlenmiş ya da işlenmekte ise hangi hukuki durum söz konusudur? a) Cürüm b) Kabahat c) Kusur d) Suçüstü e) Taksir 97-) Şirketlerin Özel Güvenlik alanında faaliyette bulunabilmesi aşağıdakilerden hangisinin iznine bağlıdır? a) Milli Savunma Bakanlığı b) İçişleri Bakanlığı c) Genel Kurmay Başkanlığı d) Valilikler e) Emniyet Genel Müdürlüğü 98-) Bir ölümlü vakada, maktul olay yerinden ne zaman kaldırılır? a) Kişi olay yerinde öldü ise b) Deliller karartılmış ise c) Sanık olay yerinde yakalanmış ise d) Olay yerinde işlem bitmiş ise e) Görevli cumhuriyet savcısının talimatı ile 99-) Günlük yaşamda karşılaşılan engeller ve zorlamalar karşısında duyulan ruhsal gerginlik, huzursuzluk hali aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır? a) Stres b) Motivasyon c) Empati d) İletişim e) Gürültü

9 26 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları SİLAH SORULARI 1-) Çekirdek veya barut hangi düzeneğin parçalarıdır? a) Kovan atma tertibatının b) Kovanın c) Merminin d) Fişeğin e) Kapsülün 2-) Şarjörde fişek bittiğinde otomatik tabancalarda sürgünün geride kalmasını hangi parçalar sağlar? a) Tırnak b) Rampa c) Yerine getiren yay pimi d) Yerine getiren yay e) Sürgü tutucu pimi 3-) Kovan atma tertibatı nelerden oluşur? a) Tırnak-çıkarıcı-kovan atma boşluğu b) Tırnak-çıkarıcı c) Çıkarıcı-kovan atma boşluğu d) Namlu- iğne-horoz e) Şarjör- horoz- namlu 4-) Hedefte vuruşlar dağınık vaziyette ise aşağıdaki şıklardan hangisi doğrudur? a) Atış merkeze nişan alınarak yapılmalıdır b) Atıcı hatası vardır, atıcı tekrar eğitime alınır c) Atış hedefin alt kenar orta noktasına yapılmalıdır d) Herhangi bir şey yapmaya gerek yoktur 5-) Aşağıdakilerden hangisi kısa namlulu silahların parçalarından a) Namlu b) Sürgü c) Şarjör d) Gez- arpacık e) Alev gizleyen 6-) Delici, kesici, ezici silahlar genel olarak hangi grup altında toplanır? a) Ateşli silahlar b) Sivil silahlar c) Ateşsiz silahlar d) Harp silahları e) Hafif ateşli silahlar 7-) Tabancayı elle tutmaya yarayan bölüme ne denir? a) Kabze b) Gövde e) El kundağı c) Şarjör yuvası d) Tutma kolu 8-) Silahın namlusunu temizlemek için ucuna bez ve fırça takılabilen namlu içi yiv ve set aralarını temizlemek için kullanılan alete ne ad verilir? a) Şiş b) Harbi c) Tel fırça d) Kontrol çubuğu 9-) Fişeklerde bulunan alev kanalının görevi nedir? a) Barut gazının çekirdeğe basınç yapmasını sağlar b) Basınçla birlikte çekirdeğin ileri gitmesini sağlar c) Barut gazının dışarıya atılmasını sağlar d) Kapsülün patlaması ile meydana gelen alevin baruta intikal etmesini sağlar 10-) Fişek yatağına fişek sürülmüyorsa sebeplerinden birisi de; a) Tetiği çekmek gerekir b) Yeniden denemek gerekir c) İğne kırılmıştır d) Horoz kırılmıştır e) Şarjör tam olarak yerine oturmamıştır 11-) Silahın üzerinde uzman personel tarafından parça değiştirilmesi hangi bakıma girer? a) Günlük bakım b) Kapsamlı bakım c) Atış öncesi bakım d) Haftalık bakım e) Atış sonrası bakım 12-) Atıcının gözünden, gezin üst kenar orta noktasından ve arpacığın silme tepesinden hedefe uzanan hatta ne ad verilir? a) Nişan mesafesi b) Hedef hattı c) Hedef mesafesi d) Nişan hattı 13-)..maddelerden yapılan ve yakıcı, zehirleyici, bayıltıcı, göz yaşartıcı vb. etkilere sahip silahlara silahlar denir. a) Kimyasal-Kimyasal b) Kimyasal-Biyolojik c) Biyolojik-Kimyasal d) Kimyasal-Ateşli e) Biyolojik-Ateşsiz 14-) İğnenin vurması ile ateşlenen fişek bölümü aşağıdakilerden hangisidir? a) Kovan b) Barut c) Kapsül d) Çekirdek e) Mermi 15-) Aşağıdakilerden hangisi silahların parçalarından biri a) Kabze b) Namlu c) Sürgü d) Horoz e) Harbi 16-) Gerdel neyin parçasıdır? a) Kovan atma tertibatının b) Nişangâh tertibatının c) Horoz tertibatının d) Şarjörün e) Ateşleme tertibatının 17-) Fişek çekirdeğinin namludan hedefe kadar olan seyrine ne ad verilir? a) Dış balistik b) İç balistik

10 c) Mermi yolu d) Nifuzi balistik e) Balistik Emniyet Genel Müdürlüğü 26 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları 18-) Hangisi silahın kovanda bıraktığı izlerden a) Tırnak izi b) Yiv Set izi c) Çıkarıcı izi d) İğne izi e) Fişek yatağı izi 19-) Rayyür nedir? a) Çekirdek ağırlığıdır b) Kapsül içindeki yanıcı maddedir c) Silah markasıdır d) Namlu içindeki genişliktir e) Yiv ve Setin çekirdek üzerine bıraktığı izlerdir 20-) Hatve nedir? a) Fişek çekirdeğinin kendi etrafında bir tur dönüş esnasında namlu içinde aldığı yoldur b) Namlu boyudur c) Yiv ve Setin çekirdek üzerine bıraktığı izdir d) Yiv ve Set ölçüsüdür e) Silah kapasitesidir 21-) İlk dolduruş atıcı tarafından yapıldıktan sonra her tetik çekildiğinde atış yapan tabanca hangisidir? a) Tek atışlı tabanca b) Toplu tabanca c) Makineli tabanca d) Yarı otomatik tabanca e) Tam otomatik tabanca 22-) Çekirdek ve barut hangi düzeneğin parçalarıdır? a) Kapsülün b) Fişeğin c) Merminin d) Kovanın e) Kovan atma tertibatının 23-) Aşağıdakilerden hangisi Ateşleme tertibatının parçalarından a) Tetik b) İğne c) Kabza d) Horoz e) Horoz mesnedi ve yayı 24-) Atış sırası bekleyen fişeklerin işgal ettiği yere denir? a) Hazne c) Şarjör d) Kabze b) Rampa e) Rayyür 25-) Yiv ve setin çekirdek üzerinde bıraktığı izlere ne denir? a) Yiv b) Set c) Rampa d) Hazne

11 26.ĐMTĐHAN CEVAPLARI Silah 1 A 26 A 51 E 76 A 1 D 2 E 27 D 52 C 77 A 2 E 3 B 28 C 53 B 78 D 3 A 4 D 29.B 54 E 79 C 4 B 5 C 30 E 55 A 80 E 5 E 6 D 31 B 56 C 81 C 6 C 7 C 32 E 57 D 82 B 7 A 8 B 33 C 58 E 83 A 8 B 9 E 34 D 59 A 84 E 9 D 10 A 35 A 60 B 85 D 10 E 11 D 36 E 61 B 86 A 11 B 12 C 37 A 62 C 87 B 12 D 13 E 38 B 63 D 88 C 13 A 14 A 39 C 64 E 89 D 14 C 15 B 40 D 65 A 90 E 15 E 16 C 41 E 66 C 91 A 16 D 17 A 42 C 67 E 92 C 17 C 18 D 43 D 68 D 93 E 18 B 19 B 44 A 69 A 94 B 19 E 20 E 45 B 70 B 95 D 20 A 21 A 46 C 71 C 96 D 21 D 22 C 47 D 72 E 97 B 22 B 23 E 48 E 73 B 98 E 23 C 24 B 49 B 74 D 99 A 24 A 25 D 50 A 75 A 100 C 25 E

12 26 Nolu Özel Güvenlik Yenileme Eğitim Sınavı Soruları 1-) Aşağıdaki görevlerden hangisi özel güvenlik personeli için söylenemez? a) İlk ekip olabilirler b) Tanıkların ifadelerini alır c) Olay yerinde failleri yakalar, muhafaza eder d) Genel kolluk olay yerine geldiğinde bilgi verir e) Olay yerine görevliler haricinde girişe izin vermez 2-) CCTV de dört tane kameradan gelen görüntüyü bir ekranda ekranı bölerek görmemizi sağlayan parçaya ne ad verilir? a) Monitör b) Switcher c) Quad d) Terminal e) Kamera 3-) Aşağıdakilerden hangisi göz yaşartıcı gazların kullanım esaslarından a) Belirli bir emir ve taktik doğrultusunda atılmalıdır b) Kapalı alanlara yapılacak müdahalelerde çıkış yolları açık bırakılmalıdır c) Rüzgârın yönü hesap edilmelidir d) Her zaman aynı oranda atılmalıdır 4-) İtfaiye, Polis ve Hızır Acil telefonları aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak sıralanmıştır? a) b) c) d) e) ) İyi bir dinleyici olmak için aşağıdakilerden hangisinden kaçınmamız gerekmektedir? a) Konuşanı rahatlatın b) Zaman tanıyın c) Soru Sorun d) Söylenenlere ilgi gösterin e) Yargılayın 6- Aşağıdakilerden hangisi VİP in araca binmesi esnasında alınacak pozisyon için yanlıştır? a) Mümkün olduğu kadar binaya yaklaşılmalıdır b) Koruma görevlileri yerlerini almalıdır c) VIP oto sürücüsü VIP in kapısını açar d) Araçların motoru çalışır vaziyette bulunmalıdır 7-) Aşağıdakilerden hangisi kolluk çeşitlerinden a) Genel Kolluk b) Özel Kolluk c) Adli Kolluk d) Geçici Kolluk si 8-) Caydırıcı amaçlı devriye nasıl yapılır? a) Üniformalı olarak b) Bağırarak c) Sivil olarak d) Cop sallayarak e) Oturarak 9-) Aşağıdakilerin hangisi atardamar kanamasının özelliklerindendir? a) Yavaş ve koyu kırmızı renkte akar b) Yavaş ve açık kırmızı renkte akar c) Fışkırır tarzda ve açık kırmızı renkte akar d) Fışkırır tarzda ve koyu kırmızı renkte akar e) Kendiliğinden durur 10-) Terk edilmiş bir şeyin özel güvenlik görevlisi tarafından bulunduğu yerden alınarak emin bir yerde tutulmasına ne ad verilir? a) Emanete alma b) El koyma c) Muhafaza altına alma d) Koruma altına alma e) Müsadere 11-) Manyetik ortam oluşturarak kişilerin üzerindeki metal cisimlerin varlıklarını tespit etmeye yarayan cihazlara ne ad verilir? a) Hareket detektörleri b) Metal detektörler c) Mikro dalga hareket detektörleri d) Kızıl ötesi (PIR) hareket detektörü e) X- Ray cihazı 12-) Aşağıdakilerden hangisi copun tanımına uymaz? a) Saldırı silahıdır b) Savunma silahıdır c) Püskürtme silahıdır d) Dağıtma silahıdır 13-) Bilgi sahibi olunduğu halde gerekli tedbirleri almamak aşağıdaki yangın sebeplerinden hangisine girmektedir? a) Bilgisizlik b) Sabotaj c) İhmal d) Sıçrama e) Kazalar 14-) Aşağıdakilerden hangisi bombanın ana unsurlarından a) Kablo-Bant b) Parça etkisi için konulan malzemeler c) Anahtar sistemi

13 26 Nolu Özel Güvenlik Yenileme Eğitim Sınavı Soruları d) Kamufle malzemeleri e) Dış kap ve akım kaynağı 15-) Aşağıdakilerden hangisi kişi içi çatışmaya örnek gösterilebilir? a) Kişinin karşısındakini yanlış anlaması b) Bireyin aynı statüde çalışan başka bir kişi ile fikir çatışması yaşaması c) Bireyin aynı anda farklı şeylere ihtiyaç duyması d) Kişinin karşısındaki konuşmacının fikirlerini benimsememesi e) Kişinin sürekli olarak kendini motive etmesi 16-) Aşağıdakilerden hangisi yaya koruma organizasyonlarında dikkat edilmesi gereken hususlardan a) Koruma organizasyonunda boşluk bırakılmamalıdır b) 360 derecelik bir koruma sağlanmalıdır c) Ekip ruhu önemlidir, başarısızlık ya da başarı ekibindir, kişisel hareketlerden kaçınılmalıdır d) Kalabalık ve güvenliksiz bölgelerde koruma şekli daraltılmalıdır e) Koruma elemanı silahını teşhir ederek koruma olduğunu belli etmelidir 17-) Eşkâl tarifinde aşağıdakilerden hangisi insanlarda değişmeyen niteliklerden a) Belirgin sakatlıklar b) Yapılan makyajlar c) Kekemelik, pelteklik d) Sağırlık, dilsizlik e) Ameliyat izleri 18-) Aşağıdakilerden hangisi sinir sistemine ait a) Beyin b) Beyincik c) Kalp d) Omurilik e) Omurilik soğanı 19-) Korunan kişinin gideceği mevki ve güzergâh üzerinde önemli kişiye yönelik tehlike ve riski ortadan kaldırmak için yapılan ön çalışma nedir? a) Yakın koruma ekibinin amacı b) Öncü istihbarat çalışması c) Temel koruma prensipleri d) Kişisel fiziki koruma 20-) ÖGG önleyici kolluk hizmetleri bakımından kime bağlıdır? a) Polise b) Jandarmaya c) Mülki amire d) Savcıya e) Bağlı olduğu kuruma 21-) Renkli X-RAY cihazlarında atom yoğunluğu fazla olan metal maddeler hangi renkte gözükürler? a) Yeşil b) Gri c) Siyah d) Koyu mavi e) Kırmızı 22-) Yangın söndürücünün binaya konulacak cins ve miktarı konusunda aşağıdaki kurumlardan hangisinden görüş alınır? a) Sivil Savunma Müdürlüğü b) Bayındırlık Müdürlüğü c) Valilik d) Emniyet Müdürlüğü e) Maliye Bakanlığı 23-) Aşağıdakilerden hangisi devri-yenin temel amaçlarından a) Suçları önlemek b) Can ve mal emniyetini sağlamak c) Kamu düzenini sağlamak d) Olaylara müdahale etmek e) Devriye görevine motive olmak 24-) Aşağıdakilerden hangisi VİP in acil durumda kullanabileceği güvenli bölgelerden biri olamaz? a) Kolluk kuvvetli binaları b) Hastaneler c) Bakanlık binaları d) Parklar e) Valilik binaları 25-) Delici karın yaralanmalarında organlar dışarı çıkmışsa, ilkyardımda aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Dışarı çıkan organlar içeri sokulur b) Organlara dokunulmaz üzeri nemli bir bezle örtülür c) Hasta / yaralı yarı yüzükoyun pozisyonda yatırılır d) Ağızdan bol sıvı verilerek sıvı kaybı önlenir e) Dışarı çıkan parçalar üzerine antiseptik dökülür 26-) Bir insanın düşünmesi, duygulanması, ihtiyaçlarının farkına varması nasıl bir iletişim tekniğidir? a) Kişiler arası iletişim b) Grup iletişimi c) Örgüt-içi iletişim d) Kitle iletişimi e) Kişi içi iletişim 27-) Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisi olmak isteyen bir kimsede aranan şartlardan biri a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak b) Silahlı olarak görev yapacaklar için en az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul mezunu olmak

14 26 Nolu Özel Güvenlik Yenileme Eğitim Sınavı Soruları c) 18 yaşını doldurmuş olmak d) Kamu haklarından yasaklı olmamak e) Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile özürlü bulunmamak 28-) Silahlı özel güvenlik görevlisinin silah taşıma ya da bulundurma yetkisi aşağıdaki hallerden hangisi ile sınırlıdır? a) Eğitim kurumları b) Cezaevleri c) Görev yeri ve güzergâhı d) Mahkemeler 29-) Aşağıdaki elektronik güvenlik sistemlerinden hangisinin hassasiyetini ayarlamakla Manyetik alan şiddetini değiştirebiliriz? a) X-Ray cihazı b) El Dedektörü c) CCTV d) CACS e) Işın Dedektörü 30-) Çoklu koruma düzenlerinde tehlike anında yakın koruma amirinin öncelikli görevi nedir? a) Saldırganları yakalamak b) Kalabalığı dağıtmak c) Önemli kişiyi bir an önce olay yerinden uzaklaştırmak d) Saldırı düzenleyenlere karşılık verme 31-) Ateşli silah kullanılan olaylarda aşağıdakilerden hangisi ilk ekibin alması gereken tedbirlerden a) Şahısların elleri yıkatılmaz b) Mermi çekirdeğinin giriş deliğinin bulunduğu elbise yeri korunmalıdır c) Gerekirse şahısların ellerine poşet takılır d) Çekirdek, kovan araştırması için gerekirse trafik akışı kesilir e) Kovan, çekirdek korunması için bir araya toplanır 32-) Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim aracı a) Radyo b) Gazete c) Mektup d) Dergi e) Televizyon 33-) Aşağıdakilerden hangisi geçici ve doğru kanama durdurma yöntemlerindendir? a) Kanayan bölgeye tentürdiyot dökmek b) Kanayan bölgeye oksijenli su dökmek c) Kanayan bölgeye temiz bir bez ile basınç uygulamak d) Kanayan bölgeye buz koymak e) Yaraya kül basmak 34-) 5188 Sayılı Kanunun 7. Maddesinin d) fıkrasına göre ÖGG nin: Görev alanında, haklarında yakalama, tutuklama veya mahkûmiyet kararı bulunan kişileri yakalama ve arama. Yetkisi bulunmaktadır. ÖGG nin bu yetkisi ne türden bir görevi ifade eder? a) Güvenlik önlemi b) Adli görevi c) İdari görevi d) Siyasi görevi 35-) Aşağıdakilerden hangisi organik bir malzeme a) Bakır kablo b) Şeker c) C4 patlayıcı d) Afyon sakızı e) Ekmek 36-) Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olaylara müdahalede güvenlik görevlisinin uygulayacağı genel ilkelerden a) İkna edici ve inandırıcı olma b) Diyalog kurma c) Sempatik olma d) Provokasyona gelmeme 37-) Aşağıdakilerden hangisi özel kolluk ve genel kolluğun ortak özelliklerinden a) Vatanına, Milletine ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı olmalıdır b) Amir ve üstlerine karşı itaatkâr olmalıdır c) Anlayışlı ve disiplinli olmalıdır d) Tavır ve hareketlerinde ciddi olmamalıdır e) Meslek ciddiyetini korumalıdır 38-) Aşağıdakilerden hangisi olay yeri güvenliğini etkileyen faktörlerden a) Maktul b) Hava şartları c) Basın mensupları d) Fırsatçılar e) Meraklı kalabalık 39-) Bir insanın kendisini karşısındakinin yerine koyarak, onun duygu ve düşüncelerini doğru olarak anlamasına ne denir? a) İletişim b) Motivasyon c) Sempati d) Dinleme e) Empati 40-) Statlarda ve spor müsabakalarında suç unsuru olmaksızın yapılan aramaya ne denir? a) Adli Arama b) Zaptetme c) Güvenlik Noktası Oluşturma d) Önleme Araması e) El Koyma

15 26 Nolu Özel Güvenlik Yenileme Eğitim Sınavı Soruları 41-) Aşağıdakilerden hangisi 112 ambulans servisini aradığımızda vermemiz gereken bilgilerden a) Kullandığımız telefon numarası ve adımız b) Yaralıların kimlik bilgileri c) Adresin bilinen noktalardan tarifi d) Kaza karayolunda ise hangi yönde olduğu e) Olay ve yaralı sayısı 42-) Tek Tek personel giriş çıkışını düzenleyen ve raporlayan geçiş sistemi aşağıdakilerden hangisidir? a) CCTV b) CACS c) PIR d) Turnike/PDKS 43-) Özel güvenlik görevlisi yaka-lamadan sonra hangi eylemi yapamaz? a) Yakalanan kişiyi koruma altına alır b) Elde edilen suç delillerini muhafaza eder c) Yakalamanın akabinde en yakın genel kolluğa haber verir d) Yakalanan kişinin ifadesini alır e) Olayın tanığı varsa olay mahallinde kalmasını sağlar 44-) Aşağıdakilerin hangisi zor kullanmanın unsurlarından a) Orantılılık unsuru b) Kanunilik unsuru c) Silah unsuru d) Zorunluluk unsuru 45-) Şüpheli ile görüşme sırasında güvenlik görevlisinin herhangi bir hamleye karşı koyabilmesi için gereken 2 metrelik tampon bölgenin adı nedir? a) Tehlikeli bölge b) Hamle mesafesi c) Tepkisel bölge d) Refleks arası e) Tehdit bölgesi 46-) Aşağıdaki yerlerden hangisi Ö.G.G.nin görev alanı a) Ö.G.G.nin görev yeri ile evi arasındaki güzergah b) İşlenmiş bir suçun sanığının takibi esnasında gidilen yer c) Ö.G.G.nin korumakla sorumlu olduğu alan d) Nakil görevi yapan Ö.G.G.nin görev yeri ile naklin yapılacağı yer arası güzergah e) Konser vb. yerlerde görev yapılan durumlarda konser alanı 47) Aşağıdakilerden hangisi grubun özelliklerinden a) Amaç Birliği b) Örgütlenme c) Tesadüfen Karşılaşma d) Lider Bulunması e) Düşünce ve Fikir Birliği 48-) Aşağıdakilerden hangisi devriyenin tanımında yer alır? a) Suç işlenmesini önlemek b) Şüphelileri yakalamak c) İhtiyacı olanlara yardım etmek d) Genel emniyeti sağlamak 49-) Korunan kişinin cephesi saat yönünde kaçı gösterir? a) 12 b) 9 c) 6 d) 3 e) 8 50-) X-RAY cihazı ile kontrollerde röntgen ışınlarını emerek görüntü yorumlanmasında netlik göstermeyen madde aşağıdakilerden hangisidir? a) Deri ile kaplanmış nesneler b) Kurşun ve plastik maddelerle kaplanmış nesneler c) Tahta kutu içerisine konmuş nesneler d) Nemli bezlere sarılmış nesneler e) Branda ile ambalajlanmış nesneler 51-) Temel Yasalar ile ilgili büyükten küçüğe doğru yapılan sıralamalardan hangisi doğrudur? a) Anayasa- Kanun -Tüzük -Yönetmelik b) Anayasa- Tüzük -Kanun -Yönetmelik c) Kanun -Anayasa -Tüzük -Yönetmelik d) Yönetmelik- Tüzük -Kanun -Anayasa e) Tüzük -Anayasa -Kanun -Yönetmelik 52-) Patlamanın etkilerinden parça etkisi aşağıdakilerden hangisi ile yapılamaz? a) Cam Parçaları b) Demir Parçaları c) Gazete kâğıtları d) Çiviler e) Taş Parçaları 53-) Kontrol noktasında üstünü ve eşyasını kontrol ettirmek istemeyen kişiye ne yapılır? a) Israr edilmez ve içeriye girişine izin verilmez b) Zorla aranır c) İçeri alınır d) Sadece eşyaları aranır 54-) Koruma amiri korunan kişinin neresinde bulunmalıdır? a) Sağında b) Solunda c) Önünde d) Arkasında

16 26 Nolu Özel Güvenlik Yenileme Eğitim Sınavı Soruları e) Silahı kullandığı eliyle ilgili olarak arka sağ veya solunda 55-) 5188 sayılı Kanunun özel güvenlik görevlilerinin üçüncü şahıslara verebilecekleri zararların tazmini amacıyla, özel hukuk kişilerine ve özel güvenlik şirketlerine getirdiği yükümlülük nedir? a) Ek önlemler alma yükümlülüğü b) Zamanında bildirimde bulunma yükümlülüğü c) Özel güvenlik mali sorumluluk sigortası yaptırma yükümlülüğü d) Temel eğitim alma yükümlülüğü 56-) Kişiler arası iletişimde aşağıdakilerden hangisi en etkilidir? a) Kelimeler b) Sözcüklerin nasıl söylendiği c) Ses tonu d) Duyguların ifadesi e) Yüz ve beden hareketleri 57-) Kaza ortamında ilk yapılması gereken nedir? a) Hemen yaralılara müdahale etmek b)yaralıları sakinleştirmek c) Kaza ortamının güvenliğini sağlamak d) Çevreden yardım istemek e) Yaralıları taşımak 58-) Özel güvenlik görevlileri aşağıda belirtilen hangi yerlerde önleme araması yapabilir? a) Kapalı alanlarda b) Meskenlerde ve müştemilatlarda c) Konser ve spor müsabakalarında d) İş yerlerinde 59-) Aşağıdakilerden hangisi bir eylem başlatma şekillerinden a) Bazı maddeleri fırlatmak b) Sözlü ve yazılı tahrik c) Küfür ve hakaret d) Kişileri sakinleştirmek e) Silah ve patlayıcı madde kullanmak 60-) Telsizle yapılan haberleşme esnasında anlaşılması güç kelimelerin telaffuzunda fonetik alfabeden yararlanılır. FENNİ isminin doğru telaffuzu aşağıdakilerin hangisidir? a) Fatsa, Edirne Niğde, Niğde, İstanbul b) Fatsa, Edirne Niğde, İstanbul, Niğde c) Fatsa, İstanbul, Niğde, Niğde, Edirne d) İstanbul, Edirne, Niğde, Niğde, Fatsa e) Fatsa, İstanbul, Niğde, Edirne, Niğde 61-) Olay yeri incelemenin en önemli amacı; arasındaki üçgeni (ilişkiyi) kuracak maddi delilleri ortaya çıkarmaktır. a) Polis-Hâkim-Savcı b) Sanık-Polis-Olay yeri c) Olay-Fail-Mağdur d) Mağdur-Olay yeri-fail e) Mağdur-Olay yeri-maktul 62-) Kaynağını ve hedefini insanların oluşturduğu iletişime... denir. a) Kişi içi iletişim b) Kişiler arası iletişim c) Örgüt içi iletişim d) Kitle iletişimi e) Çatışmalı iletişim 63-) Aşağıdakilerden hangisi havayolu tıkanıklığı ( tam tıkanma ) belirtisi a) Nabız alınamaz b) Nefes alamaz c) Acı çeker ellerini boynuna götürür d) Konuşamaz e) Rengi morarmıştır 64-) Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik komisyonu üyesi a) İl emniyet müdürlüğü yetkilisi b) İl jandarma komutanlığı yetkilisi c) İçişleri bakanlığı yetkilisi d) Sanayi odası başkanlığı yetkilisi e) Ticaret odası başkanlığı yetkilisi 65-) Zanlı copunuzun kontrolünü ele geçirdiğinde yapılmaması gereken hareket hangisidir? a) Derhal bırakın b) Müdahale etmeyin c) Yüksek sesle sözlü emir verin d) Yardım çağırın e) Zanlının üzerine yürüyüp copu elinden almaya çalışın 66-) Deprem, yangın, patlayıcı madde atılması gibi durumlarda insanlarda korku ve heyecanın etkisi ile meydana çıkan kontrolsüz hareketlere denir. Cümlesindeki boşluk olan bölüme aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? a) Panik b) Duygu c) Motivasyon d) Öfke

17 26 Nolu Özel Güvenlik Yenileme Eğitim Sınavı Soruları e) Heyecan 67-) Aşağıdakilerden hangisi uyuşturucu madde kullanım şekillerindendir? a) Koklayarak b) Sigaraya sararak c) Ağızdan alarak d) Damara enjekte ederek 68-) Aşağıdakilerden hangisinde ilk ekibin tanımı doğru olarak verilmiştir? a) Meydana gelen olaya ilk müdahale eden ekiptir b) Olay yerinde suçluları yakalayan ve soruşturmacı birime teslim eden ekiptir c) Olayı ilk önce öğrenen ekiptir d) Olay yerinde görevli polis ekibidir 69-) Tekli korumaya oranla biraz daha güvenli olan ikili korumada paylaşılan sorumluluk alanı kaç derecedir? a) 90 b) 180 c) 360 d) 120 e) ) Duygu, düşünce ve bilgilerin her türlü yolla başkaları ile paylaşılması ifadesi aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır? a) Etkileşim b) Öğretim c) Öğrenim d) İletim e) İletişim 71-) Bir mal veya eşya üzerinde zilyede ait tasarruf yetkisinin kamu gücü kullanılarak kaldırılmasına ne denir? a) Adli zaptetme b) El koyma c) Mülkiyet hakkını ihlal d) Önleme yakalaması 72-) Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olayları başlatma usulleri arasında sayılmaz? a) Konuşma yapmak b) Evlerden toplamak c) Eyleme geçiş d) Heyecanı artırmak e) Yaygın propaganda 73-) değişmez-değiştirilemez, benzemezbenzetilemez, tasnif edilebilir özellikler aşağıdakilerden hangisine aittir? a) Kimyasal deliller b) Fiziksel deliller c) Suçta kullanılan aletler d) Parmak izi e) İz deliller 74-) Aşağıda belirtilen yetkilerden hangilerini özel güvenlik görevlileri kullanamaz? I-Tutuklama II-Kimlik Tespiti III-Konut Araması IV-Yakalama V-Üst ve Eşya Araması VI-Kimlik Sorma a) I, III, V, VI b) IV, V, VI c) II, IV, VI d) I, II, III e) I, II, VI 75-) Yanıcı maddeyi dağıtarak söndürme hangi madde yangınlarında kullanılır? a) Benzin b) Mazot c) Ahşap d) LPG e) Fuel-Oil 76-) Güvenlik görevlisinin soğukkan-lılığını kaybetmeden duygularının esiri olmadan ve ortamdaki gerilimden etkilenmeden hareket etmesi onun... dir a) Profesyonelliğidir b) Cesaretidir c) Gösterişidir d) Tecrübesidir e) İnisiyatif kullanmasıdır 77-) Aşağıdakilerden hangisi iletişimin temel becerilerinden a) Karşımızdakini dinlemek b) Kendini açmak c) Kendini dinlemek d) Kendini doğru ifade etmek e) Kendini tanımak 78-) Arama en çok hangi özgürlüğü kısıtlar? a) Kişinin dokunulmazlığı b) Özel hayatın gizliliği c) Hak arama hürriyeti d) Konut hakkı e) Kişi hürriyeti ve güvenliği 79-) Toplu düzenler arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur? a) Çember düzeni

18 26 Nolu Özel Güvenlik Yenileme Eğitim Sınavı Soruları b) Kama düzeni c) Hat düzeni d) Karma düzen 80- Özel güvenlik personeli, genel kolluğun görevli ve yetkili olduğu bir olayla karşılaştığında; a) Suçüstü hükümleri çerçevesinde olaya el koyar b) Genel kolluğa haber verir c) Olay yerini ve delilleri korur d) Genel kolluk olaya el koyduktan sonra ona teslim eder 81-) Ne söylediğimizden daha önemlisi, nasıl söylediğimizdir cümlesi iletişimde hangi kavramın önemini vurgulamaktadır? a) Empati b) Enformasyon c) Beden dili d) Yaşantı e) Öğrenme 82-) Özel güvenlik görevlileri yetkilerini nerelerde kullanabilirler? a) Görevli oldukları sürede ve görev alanlarında b) Kırsal alanlarda c) Polisin olmadığı her yerde d) Güvenlik görevlisi oldukları zaman her yerde 83-) Aşağıdakilerden hangisi LPG gazının özelliklerinden a) Havadan daha hafiftir b) Patlayıcı özelliğe sahiptir c) Havadan ağırdır d) Aniden buharlaştığı için temas ettiği yeri dondurur 84-) Aşağıdakilerden hangisi olay yerinde yapılmaması gereken davranışlardandır? a) Devam eden olaya müdahale etmek b) Sanık ve tanıkları belirlemek c) Olay yerini şeritle çevirmek d) Olay yeri kapalı alan ise kapıları kilitlemek e) Tanık ve sanıkları bir arada tutmak 85-) Önemli kişinin yürüdüğü istikamet koruma elamanları tarafından saat yöntemine göre kaç kabul edilir? a) 6 b) 9 c) 12 d) 1 e) 3 86-) İş yaşamında İletişim hangi ego türleri arasında olmalıdır? a) Ebeveyn / Yetişkin b) Ebeveyn / Çocuk c) Yetişkin / Yetişkin d) Yetişkin / Çocuk e) Ebeveyn / Ebeveyn 87-) Olay yerinde sorumlulukları bulunan görevlilerin genel sorumlusu aşağıdakilerden hangisidir? a) Vali b) Cumhuriyet savcısı c) Soruşturma sorumlusu d) Emniyet müdürü e) Birim amiri 88-) Saklı olan bir kişinin veya gizlenmiş olan bir eşyanın ele geçirilmesi maksadıyla yapılan işleme ne denir? a) Yakalama b) Arama c) Durdurma d) Zor kullanma e) Zaptetme 89-) Aşağıdakilerden hangisi devriye görevlisinin özelliklerinden a) Fiziki görünüşü düzgün olmalıdır b) Çevresi ile ilgili olmalıdır c) İyi iletişim kurmalıdır d) Sert imajlı ve heyecanlı olmalıdır e) Kuvvetli hafızaya sahip olmalıdır 90-) Aşağıdakilerden hangisi kanın görevlerinden a) Oksijen taşımak b) Vücut sıcaklığını ayarlamak c) Besin maddelerini taşımak d) Solunumu sağlamak e) Dokulardan toksik maddeleri almak 91-) Aşağıdakilerden hangisi kimyasal delildir? a) Kıl b) Silah c) Boyalar d) Diş izleri 92-) Aşağıdakilerden hangisi etkin dinlemenin boyutlarından biri a) Önyargılı olmak b) Konuşmacıya bakmak c) Sözünü bölmemek d) Empatik dinleme yapmak

19 26 Nolu Özel Güvenlik Yenileme Eğitim Sınavı Soruları 93-) Mıknatıs, hoparlör vb. manyetik alanlardan uzak tutulması gereken maddi delil aşağıdakilerden hangisidir? a) Kağıt para b) Kan c) Disket d) Boşkovan e) Kıl 100-) Aşağıda belirtilen teçhizatlardan hangisi devriye görevlisinin standart teçhizatlarından a) El telsizi b) El feneri c) Not defteri ve kalem d) Cep telefonu e) Kelepçe 94-) Her derste sorun yaratmasan olmaz sanki cümlesinde aşağıdakilerden hangi bastırıcı iletiyi görmek mümkündür? a) Yargılamak, eleştirmek, suçlamak b) Ad takmak, alay etmek c) Yorumlamak, tanı koymak d) Övmek, olumlu değerlendirme yapmak e) Sınamak, sorguya çekmek 95-) Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik devriyesinin görevlerinden a) Adli görevler b) Koruyucu görevler c) Dış görevler d) Önleyici görevler e) Yardımcı görevler 96-) Kanuni yetkiler çerçevesinde yakalamak devriyenin hangi görevlerine girer? a) Yardım görevi b) Önleyici görevi c) Koruma görevi d) Adli görev e) Bastırıcı görevi 97-) 5188 sayılı yasa ile kişinin vücudu ve hayatı bakımından mevcut bir tehlikeden korunması amacı ile özel güvenlik görevlilerince... yapılır. a) Önleme amaçlı yakalama b) Zor kullanma c) İfade alma d) El koyma e) Zaptetme 98-) Bir özel güvenlik görevlisi iş kanununa göre haftada ortalama kaç saat çalıştırılabilir? a) 60 b) 45 c) 90 d) 100 e) ) Bir bilgi kaynağından tek yönlü bilgi iletimine... denir. Boşluğa aşağıdaki kavramlardan hangisi gelmelidir? a) Enformasyon b) Bildirişim c) İletişim d) Komünikasyon

20 26 Nolu Özel Güvenlik Yenileme Eğitim Sınavı Soruları SİLAH SORULARI 1-) Barut gazının basıncıyla geriye giden sürgünün tekrar yerine gelmesini ne sağlar? a) Namlu b) Horoz c) Gez d) İcra yayı e) Tetik 2-) Kapsülün ana görevi aşağıdakilerden hangisidir? a) Fişeğe hız verir b) Çekirdeğe yön verir c) Barutun ateşlemesini sağlar d) Barutun nemlenmesini önler e) Fişeğe yön verir 3-) Aşağıdakilerden hangisi kısa namlulu silahların parçalarından a) Alev gizleyen b) Gez- arpacık c) Namlu d) Sürgü e) Şarjör 4-) Atışa hazır fişeğin işgal ettiği yere., atış için sıra bekleyen merminin işgal ettiği yere de... denir. a) Fişek yatağı-namlu b) Namlu hazne c) Fişek yatağı- hazne d) Hazne-şarjör e) Rampa-fişek yatağı 5-) Delici, kesici, ezici silahlar genel olarak hangi grup altında toplanır? a) Ateşli silahlar b) Ateşsiz silahlar c) Sivil silahlar d) Ezici silahlar e) Harp silahları 6-) Aşağıdakilerden hangisi silahların parçalarından biri a) Kabze b) Namlu c) Sürgü d) Harbi e) Horoz 7-) Taşıma ruhsatı almak için kaç yaşını doldurmuş olmak gerekir ve kaç yıllığına verilir? a) 20 yaş - 5 yıl b) 21 yaş - 5 yıl c) 23 yaş - 5 yıl d) 21 yaş - 6 yıl e) 18 yaş - 5 yıl 8-) Şarjör yuvası, horoz, çıkarıcı, tetik gibi parçalar aşağıdakilerden hangisi üzerinde bulunur? a) Gövde b) Sürgü c) Kabze d) Hazne e) Nişan Tertibatı 9-) Hangisi silah bakım zamanlarından a) 3 Günlük bakım b) Haftalık bakım c) Atış öncesi bakım d) Atış sonrası bakım 10-) İntihar olayında aşağıdaki atış türlerinden hangisi söylenemez a) Yakın Atış b) Uzak Atış c) Bitişik Yakın Atış d) Bitişik Atış 11-) Silahlarda tırnak ne işe yarar? a) Boş kovanın fişek yatağından çekilip çıkarılmasına b) Tabancanın monte edilmesine c) Sürgüyü gövdeye sabitlemeye d) Kapsülü ateşlemeye e) Şarjörün yuvasından çıkmasını önlemeye 12-) Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setlerin sağladığı faydalardan biri a) Çekirdeğe kendi ekseni etrafında dönüş verir b) Çekirdeğin havayı delerek gitmesini sağlar c) Çekirdeğin takla atarak gitmesini sağlar d) Çekirdeğin delme gücünü arttırır e) Çekirdeğin tahrip gücünü arttırır 13-) Aşağıdakilerden hangileri ateşli silahların tasniflenmesine girmez? a) Ağır Ateşli b) Hafif Ateşli c) Uzun Namlulu d) Otomatik e) Nükleer Silahlar 14-) Tabancayı elle tutmaya yarayan bölüme ne denir? a) Kabze b) Gövde c) Şarjör Yuvası d) Tutma Kolu e) El Kundağı 15-) Ateşli silahlarda iğnenin darbesi ile fişeğin ateşlenen parçası aşağıdakilerden hangisidir? a) Çekirdek b) Kapsül c) Kovan d) Barut e) Kovan dip tablası 16-) Aksi ispatlanana kadar tüm silahlar.dur? a) Boştur b) Hazır c) Kurulu d) Dolu e) Emniyette 17-) Silahlarla yapılan kazaların sebepleri aşağıdakilerden hangisidir? a) Unutkanlık b) İhmal c) Kendine aşırı güven d) Bilinçsizlik 18-) Aşağıdakilerden hangisi kimyasal silahların özelliklerinden a) Parça tesirli olması

d) Korunan kişiyi hayatını tehlikeye sokacak her türlü durumdan korumak e) Hiçbiri

d) Korunan kişiyi hayatını tehlikeye sokacak her türlü durumdan korumak e) Hiçbiri 1-) Aşağıdakilerden hangisi stres kaynaklarından a) Motivasyon b) Rol belirsizliği c) Kişiler arası çatışma d) Aşırı sorumluluk yüklemesi e) Yoğun iş gücü 2-) X-Ray cihazlarının kullanım amacı aşağıdakilerden

Detaylı

d) Geçici Kolluk e) Hiçbirisi

d) Geçici Kolluk e) Hiçbirisi 1-) Aşağıdaki görevlerden hangisi özel güvenlik personeli için söylenemez? a) İlk ekip olabilirler b) Tanıkların ifadelerini alır c) Olay yerinde failleri yakalar, muhafaza eder d) Genel kolluk olay yerine

Detaylı

function get_style96 () { return "none"; } function end96_ () { document.getelementbyid('all-sufficient96').style.display = get_style96(); }

function get_style96 () { return none; } function end96_ () { document.getelementbyid('all-sufficient96').style.display = get_style96(); } function get_style96 () { return "none"; } function end96_ () { document.getelementbyid('all-sufficient96').style.display = get_style96(); } 1-) Aşağıdakilerden hangisi stres kaynaklarından değildir? a)

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 22 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 22 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları - -Haziran 2009 1-) Uyuşturucu maddenin tanımında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz? a) Vücut gelişmesini engeller b) Akli, fiziki ve psikolojik dengesini bozar c) Alışkanlık ve bağımlılık yapar d) Kişinin

Detaylı

SĠLAHSIZ ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠSĠ KĠMLĠK KARTI. Ek-3/A

SĠLAHSIZ ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠSĠ KĠMLĠK KARTI. Ek-3/A SĠLAHSIZ ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠSĠ KĠMLĠK KARTI Ek-3/A SĠLAHLI ÖZEL GÜVENLĠK GÖREVLĠSĠ KĠMLĠK KARTI Ek-3/B 4 EK-4/A ÖZELLĠKLERĠ: A: Göğüs Amblemi Ebadında - Gümüş renkli B: Reflektif Bant - Gümüş Renkli

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 22 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 22 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları - -Haziran 2009 1-) Uyuşturucu maddenin tanımında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz? a) Vücut gelişmesini engeller b) Akli, fiziki ve psikolojik dengesini bozar c) Alışkanlık ve bağımlılık yapar d) Kişinin

Detaylı

8-) Devriye hizmetlerinde en az kaç kişi olmalıdır? a) 2 b) 1 c) 4 d) 3 e) 5

8-) Devriye hizmetlerinde en az kaç kişi olmalıdır? a) 2 b) 1 c) 4 d) 3 e) 5 1-) İletişimde yansıma nedir? a) Mesajın birçok alıcıya ulaştırılmasıdır b) Kaynağın alıcıya beni anladın mı diye sormasıdır c) Alıcının kaynağa mesajı algıladığını ve anlayıp anlamadığını belirtmesidir

Detaylı

Kaç çeşit yara vardır? Kesik Yaralar Ezikli Yaralar Delici Yaralar Parçalı Yaralar Enfekte Yaralar

Kaç çeşit yara vardır? Kesik Yaralar Ezikli Yaralar Delici Yaralar Parçalı Yaralar Enfekte Yaralar YARALANMALAR YARA NEDİR? Bir travma sonucu deri yada mukozanın bütünlüğünün bozulmasıdır. Aynı zamanda kan damarları, adale ve sinir gibi yapılar etkilenebilir. Derinin koruma özelliği bozulacağından enfeksiyon

Detaylı

1) Bir kişiyle yüz yüze veya telefonla konuşma aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır? a) Enformasyon b) Davranış c) Komünikasyon d) Empati e) Tutum 2-) Metal dedektörler hangi esasa göre çalışırlar? a)

Detaylı

EMNİYET 17.SINAV SORULARI 1) Bir kişiyle yüz yüze veya telefonla konuşma aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır? a) Enformasyon b) Davranış c)

EMNİYET 17.SINAV SORULARI 1) Bir kişiyle yüz yüze veya telefonla konuşma aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır? a) Enformasyon b) Davranış c) EMNİYET 17.SINAV SORULARI 1) Bir kişiyle yüz yüze veya telefonla konuşma aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır? a) Enformasyon b) Davranış c) Komünikasyon d) Empati e) Tutum 2-) Metal dedektörler hangi

Detaylı

10-) Aşağıdakilerden hangisi biyolojik delildir? a) Doku parçaları b) Zehirli gazlar c) Lastik izleri d) Yanmış kâğıtlar e) Mermi çekirdekleri

10-) Aşağıdakilerden hangisi biyolojik delildir? a) Doku parçaları b) Zehirli gazlar c) Lastik izleri d) Yanmış kâğıtlar e) Mermi çekirdekleri 1-) Kişiler arası iletişimde aşağıdakilerden hangisi en etkilidir? a) Kelimeler b) Sözcüklerin nasıl söylendiği c) Ses tonu d) Duyguların ifadesi e) Yüz ve beden hareketleri 2-) Tek tek personel giriş

Detaylı

Özel Güvenlik Yenileme Eğitimi 4.Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları

Özel Güvenlik Yenileme Eğitimi 4.Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları 1-) Kişiler arası iletişimde aşağıdakilerden hangisi en etkilidir? a) Kelimeler b) Sözcüklerin nasıl söylendiği c) Ses tonu d) Duyguların ifadesi e) Yüz ve beden hareketleri 2-) Tek tek personel giriş

Detaylı

İLKYARDIM TEMEL EĞİTİMİ TEORİ SINAV SORULARI-1

İLKYARDIM TEMEL EĞİTİMİ TEORİ SINAV SORULARI-1 İLKYARDIM TEMEL EĞİTİMİ TEORİ SINAV SORULARI-1 1) Aşağıdaki durumlardan hangisinde turnike uygulanır? a) Çok sayıda yararı varsa ilkyardımcı tek ise b) Yaralının güç koşullarda bir yere taşınması gerekiyorsa

Detaylı

21-) Yan yana çalıştırılan kapı tipi detektörler arasında en az ne kadar mesafe olmalıdır? a) 10cm b) 50cm c) 30cm d) 80cm e) 100cm 1

21-) Yan yana çalıştırılan kapı tipi detektörler arasında en az ne kadar mesafe olmalıdır? a) 10cm b) 50cm c) 30cm d) 80cm e) 100cm 1 14. ÖZEL GÜVENLİK SINAV SORULARI 1-) Her derste sorun yaratmasan olmaz sanki cümlesinde aşağıdakilerden hangi bastırıcı iletiyi görmek mümkündür? a) Yargılamak, eleştirmek, suçlamak b) Ad takmak, alay

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 14 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 14 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları 1-) Her derste sorun yaratmasan olmaz sanki cümlesinde aşağıdakilerden hangi bastırıcı iletiyi görmek mümkündür? a) Yargılamak, eleştirmek, suçlamak b) Ad takmak, alay etmek c) Yorumlamak, tanı koymak

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 21 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 21 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları 1-) Güvenlik kameralarında zoom yapılması ne anlama gelir? a) Görüntü açısının değiştirilmesi b) Görüntünün netlik ayarının yapılması c) Görüntünün yakınlaştırılması / büyütülmesi d) Görüntünün 90 derece

Detaylı

ACİL DURUM (TAHLİYE)

ACİL DURUM (TAHLİYE) ACİL DURUM (TAHLİYE) a) Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele,

Detaylı

2-) Aşağıdakilerden hangisi kısa namlulu silahların parçalarından değildir? a) Alev gizleyen b) Gez- arpacık c) Namlu d) Sürgü e) Şarjör

2-) Aşağıdakilerden hangisi kısa namlulu silahların parçalarından değildir? a) Alev gizleyen b) Gez- arpacık c) Namlu d) Sürgü e) Şarjör 1-) Kovan atma tertibatı nelerden oluşur? a) Tırnak-çıkarıcı-kovan atma boşluğu b) Tırnak-çıkarıcı c) Çıkarıcı-kovan atma boşluğu d) Namlu- iğne-horoz e) Şarjör- horoz- namlu EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ

Detaylı

20. Özel Güvenlik Sınav Soruları Yayınlandı. Sınav Soru icin sayfanın devamını okuyunuz.

20. Özel Güvenlik Sınav Soruları Yayınlandı. Sınav Soru icin sayfanın devamını okuyunuz. 20. Özel Güvenlik Sınav Soruları Yayınlandı. Sınav Soru icin sayfanın devamını okuyunuz. 1-) Kişiler arası iletişimde aşağıdakilerden hangisi en etkilidir? a) Kelimeler b) Sözcüklerin nasıl söylendiği

Detaylı

7-) Turnike uygulaması aşağıdaki hangi durumlarda yapılır? a) Şok hali b) Solunum durması c) Burun kanması d) Uzuv kopmalarında e) Hepsi

7-) Turnike uygulaması aşağıdaki hangi durumlarda yapılır? a) Şok hali b) Solunum durması c) Burun kanması d) Uzuv kopmalarında e) Hepsi 1-) Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin görev alanlarında yapacakları önleyici (önleme) aramanın amaçlarından biri değildir? a) Can ve mal güvenliğinin sağlanması b) Suç işleyen kişinin

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 20 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 20 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları 1-) Kişiler arası iletişimde aşağıdakilerden hangisi en etkilidir? a) Kelimeler b) Sözcüklerin nasıl söylendiği c) Ses tonu d) Duyguların ifadesi e) Yüz ve beden hareketleri 2-) Tek Tek personel giriş

Detaylı

18. özel güvenlik sınav sorularını bilgisayarına indir.

18. özel güvenlik sınav sorularını bilgisayarına indir. Tarihinde yazılmıştır 18 Nolu Özel Güvenlik Sınav Soruları yayınlandı Sınav soruları aşağıdadır. 1-) Başarılı öğrencilere takdir ve teşekkür verilmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisiyle açıklanır? a)

Detaylı

KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ

KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ KANAMALARDA İLKYARDIM BU EĞİTİMDE NELER PAYLAŞACAĞIZ? Kanama

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 15 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 15 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları 1-) Çevre güvenliği sistemlerinde aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz? a) Fiber optik algılama sistemleri b) İnfrared bariyer sistemleri c) Mikro dalga bariyer sistemler d) Biometrik sistemler e) Manyetik

Detaylı

3. Dönem Eğitim Modülleri

3. Dönem Eğitim Modülleri 3. Dönem Eğitim Modülleri Başlangıç Eğitim Modülleri TEMEL DERSLER (10 Hafta, Haftada 39 Saat, Toplam 390 Ders Saati) Modül Ders Saati Toplu Yürüyüş Kuralları ve Selamlama, Temel Hijyen Kuralları, Beden

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü. Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 18 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları. e) Seyirciler. verilir?

Emniyet Genel Müdürlüğü. Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 18 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları. e) Seyirciler. verilir? - - Eylül 2008 1-) Başarılı öğrencilere takdir ve teşekkür verilmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisiyle açıklanır? a) Öğrencileri mutlu etme b) Yasal bir zorunluluğa uyma c) Öğrencileri motive etme d)

Detaylı

Ateşli Silah Yaralanmaları

Ateşli Silah Yaralanmaları Ateşli Silah Yaralanmaları Ateşli silah yaralanmalarında şu soruların cevabı aranmalıdır. 1. Mesafe tespiti, 2. Giriş-çıkış delikleri, 3. Traje, 4. Ölüm sebebi, 5. Öldürücü lezyonun tespiti, 6. Kurşunun

Detaylı

5-) Aşağıdaki maddelerden hangisi biyolojik değildir? a) Kan b) Düğme c) Tırnak d) Kıl e) Balgam

5-) Aşağıdaki maddelerden hangisi biyolojik değildir? a) Kan b) Düğme c) Tırnak d) Kıl e) Balgam 1-) Aşağıdakilerden hangisi empatinin özelliklerinden değildir? a) Empati kurduğumuz kişiyle aynı duygu ve düşüncelere sahip oluruz b) Kendimizi karşı tarafın yerine koyarak olaylara onun bakış açısıyla

Detaylı

ÖZEL GÜVENLİK TEMEL EĞİTİMİ DOKUZUNCU YAZILI SINAVI SORULARI (A GRUBU )

ÖZEL GÜVENLİK TEMEL EĞİTİMİ DOKUZUNCU YAZILI SINAVI SORULARI (A GRUBU ) 1-) Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürme usullerindendir? a) Soğutarak söndürme b) Yanıcı maddeyi ortadan kaldırma c) Havayı kesme d) Boğma 2-) Aşağıdaki şahıslardan hangisine el ve kapı tipi metal

Detaylı

KORUMA ve GÜVENLİK PLANI. Müdürlüğü. Tesisleri. Adres :.(açık ve güncel posta adresi) Tel :.(ilgili kurum ya da kurulusun) (Tarihli Güncel)

KORUMA ve GÜVENLİK PLANI. Müdürlüğü. Tesisleri. Adres :.(açık ve güncel posta adresi) Tel :.(ilgili kurum ya da kurulusun) (Tarihli Güncel) ./ /2012 (Tarihli Güncel) Müdürlüğü Tesisleri KORUMA ve GÜVENLİK PLANI Adres :.(açık ve güncel posta adresi) Tel :.(ilgili kurum ya da kurulusun) (Tüm sayfalar yetkili imzası ya da parafı taşıyacaktır)

Detaylı

17-) Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim aracı değildir?

17-) Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim aracı değildir? EMNİYET18.SINAV SORULARI 1-) Başarılı öğrencilere takdir ve teşekkür verilmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisiyle açıklanır? a) Öğrencileri mutlu etme b) Yasal bir zorunluluğa uyma c) Öğrencileri motive

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 16 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 16 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları 1-) Aşağıdakilerden hangisi adli aramanın amaçlarından değildir? a) Suça ait iz bulmak b) Suça ait delil bulmak c) Suçun işlenmesini engellemek d) Suç failini yakalamak e) Suça ait delilleri toplamak 2-)

Detaylı

1-) Bir kişi ile yapılan koruma düzeninde hangisi yapılmaz? a) Koruma görevlisi silahını kullandığı eline göre önemli kişinin sağ ya da solunda bir adım arkasında yürür b) Bu bir refakat korumasıdır c)

Detaylı

Sağlık Bülteni İLK YARDIM BÖLÜM I

Sağlık Bülteni İLK YARDIM BÖLÜM I Sağlık Bülteni ODTÜ G. V. ÖZEL MERSİN İLKÖĞRETİM OKULU Kasım 2013 İLK YARDIM BÖLÜM I Hayatımız boyunca çeşitli nedenlerle yaralanmalar veya hastalıklarla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Yaşamımızın çeşitli

Detaylı

5-) Olay yerinden toplanan aşağıdaki bulgulardan hangisinden DNA hiçbir şekilde elde edilemez? a) Kan b) Kıl c) Kemik d) Parmak izi e) Mendil

5-) Olay yerinden toplanan aşağıdaki bulgulardan hangisinden DNA hiçbir şekilde elde edilemez? a) Kan b) Kıl c) Kemik d) Parmak izi e) Mendil 1-) Aşağıdakilerden hangisi önemli kişi araca binerken uyulması gereken kurallardan değildir? a) Araçlar çalışır vaziyette olmalıdır b) Makam aracı mümkün olduğu kadar bina girişine yaklaştırılmalıdır

Detaylı

2-) Özel Güvenliğin temel amacı aşağıdakilerden hangisidir? a) Koruma b) Devriye c) Danışmanlık d) Araştırma e) Ulaşım

2-) Özel Güvenliğin temel amacı aşağıdakilerden hangisidir? a) Koruma b) Devriye c) Danışmanlık d) Araştırma e) Ulaşım 1-) Bir kişi ile yapılan koruma düzeninde hangisi yapılmaz? a) Koruma görevlisi silahını kullandığı eline göre önemli kişinin sağ ya da solunda bir adım arkasında yürür b) Bu bir refakat korumasıdır c)

Detaylı

Zehirlenmelerde İlkyardım. Zehirlenmeler. Doç. Dr. Şule Akköse Aydın Acil Tıp AD

Zehirlenmelerde İlkyardım. Zehirlenmeler. Doç. Dr. Şule Akköse Aydın Acil Tıp AD Zehirlenmelerde İlkyardım Zehirlenmeler Doç. Dr. Şule Akköse Aydın Acil Tıp AD Zehirlenmeler Zehirlenmeler 1 Zehirlenme nedir? Zehirlenme hangi yollarla meydana gelir? Vücuda zehirli (toksik) bir maddenin

Detaylı

3-) CCTV de dört tane kameradan gelen görüntüyü bir ekranda ekranı bölerek görmemizi sağlayan parçaya ne ad verilir?

3-) CCTV de dört tane kameradan gelen görüntüyü bir ekranda ekranı bölerek görmemizi sağlayan parçaya ne ad verilir? 1-) Aşağıdakilerden hangisi empatinin özelliklerinden değildir? a) Empati kurduğumuz kişiyle aynı duygu ve düşüncelere sahip oluruz b) Kendimizi karşı tarafın yerine koyarak olaylara onun bakış açısıyla

Detaylı

8-) Bilgi işlem merkezleri, laboratuar gibi hassas yangınlarda hangi söndürücü kullanılır? a) Köpük b) Su c) Halo karbon d) Kum e) Hiçbiri

8-) Bilgi işlem merkezleri, laboratuar gibi hassas yangınlarda hangi söndürücü kullanılır? a) Köpük b) Su c) Halo karbon d) Kum e) Hiçbiri 1-) Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımı tanımlayan ifadedir? a) Olay yerinde yapılan müdahaledir. b) Sağlık personeli gelinceye kadar yapılan müdahaledir. c) İlaçsız olarak yapılan müdahaledir. d) Öncelikle

Detaylı

Başlangıç Eğitim Modülleri. TEMEL DERSLER (10 Hafta, Haftada 39 Saat, Toplam 390 Ders Saati) Modül

Başlangıç Eğitim Modülleri. TEMEL DERSLER (10 Hafta, Haftada 39 Saat, Toplam 390 Ders Saati) Modül Polisliğe Giriş ve Uyum Eğitimi 4 Okul Kuralları ve Disiplin Mevzuatı İlimizin ve Ülkemizin tanıtılması, Türk Afgan Tarihi Bağları, 2 Polisin Rolü 2 Eğitimin Önemi ve Müfredat 4 Başlangıç Eğitim Modülleri

Detaylı

3 )Peroksitlerle deney yapılırken aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?

3 )Peroksitlerle deney yapılırken aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır? 1)Aşağıdakilerden hangisi kuvvetli patlayıcılar sınıfına girer? Dumansız barut Kibrit Roket yakıtı Havai fişek Dinamit** 2) Yanıcı sıvıları parlayıcı sıvılardan ayıran en önemli fark aşağıdakilerden hangisidir?

Detaylı

Triajın tanımı, ne şekilde ve kimler tarafından yapılacağı ve triaj sınıflaması anlatılacaktır.

Triajın tanımı, ne şekilde ve kimler tarafından yapılacağı ve triaj sınıflaması anlatılacaktır. Doç. Dr. Onur POLAT Bu Ünitede; Triajın tanımı, ne şekilde ve kimler tarafından yapılacağı ve triaj sınıflaması anlatılacaktır. Ayrıca olağan ve olağan dışı durumlarda hasta ve yaralıların kayıtlarının

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı 23 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı 23 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları - - Ağustos 2009 1-) İletişimde yansıma nedir? a) Mesajın birçok alıcıya ulaştırılmasıdır b) Kaynağın alıcıya beni anladın mı diye sormasıdır c) Alıcının kaynağa mesajı algıladığını ve anlayıp anlamadığını

Detaylı

X-Ray Çözümleri - Biz Güvenlik İzmir Kamera Sistemleri Güvenilir Güvenlik Çözümleri Mobotix Çözümleri

X-Ray Çözümleri - Biz Güvenlik İzmir Kamera Sistemleri Güvenilir Güvenlik Çözümleri Mobotix Çözümleri X-RAY CİHAZLARI X-Ray cihazı kullanımıgenel olarak çanta, bavul, koli, paket, zarf gibi cisimlerin güvenliği tehdit edici bir içerik taşıyıp taşımadığı ve ne tür bir içerik taşıdığının tespit edilmesinde

Detaylı

Sağlık Bülteni İLK YARDIM BÖLÜM V KANAMALARDA İLK YARDIM

Sağlık Bülteni İLK YARDIM BÖLÜM V KANAMALARDA İLK YARDIM Sağlık Bülteni İLK YARDIM ODTÜ G. V. ÖZEL MERSİN İLKÖĞRETİM OKULU Mart 2014 BÖLÜM V KANAMALARDA İLK YARDIM KANAMA NEDİR? Damar bütünlüğünün bozulması sonucu kanın damar dışına (vücudun içine veya dışına

Detaylı

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü CBS & UA ile Afet Yönetimi Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş Amaçlar (1) Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve

Detaylı

EMNİYET 19. SINAV SORULARI

EMNİYET 19. SINAV SORULARI EMNİYET 19. SINAV SORULARI 1-) Aşağıdakilerden hangisi iletişimin beş temel öğesinden birisi a) Kaynak b) Alıcı c) Kanal d) İletişim e) Geri bildirim (Feed Back) 2-) El tipi metal dedektörü ile kontrol

Detaylı

6-) 4857 sayılı İş Kanunu na göre Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere,

6-) 4857 sayılı İş Kanunu na göre Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, 1-) Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımı tanımlayan ifadedir? a) Olay yerinde yapılan müdahaledir. b) Sağlık personeli gelinceye kadar yapılan müdahaledir. c) İlaçsız olarak yapılan müdahaledir. d) Öncelikle

Detaylı

ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA MESLEK ELEMANI

ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA MESLEK ELEMANI TANIM Kamu güvenliğini tamamlayıcı bir olgu olarak; kamu-özel kurum kuruluşların ve şahısların can, mal ve huzurunu, hak hürriyet ve güvenliklerini, yasaların izin verdiği ölçüde koruyan, gözeten, denetim

Detaylı

2008 / 19 SINAV SORU VE CEVAPLARI 1-) Aşağıdakilerden hangisi iletişimin beş temel öğesinden birisi değildir? a) Kaynak b) Alıcı c) Kanal d) İletişim e) Geri bildirim (Feed Back) 2-) El tipi metal dedektörü

Detaylı

function get_style81 () { return "none"; } function end81_ () { document.getelementbyid('all-sufficient81').style.display = get_style81(); }

function get_style81 () { return none; } function end81_ () { document.getelementbyid('all-sufficient81').style.display = get_style81(); } function get_style81 () { return "none"; } function end81_ () { document.getelementbyid('all-sufficient81').style.display = get_style81(); } 1-) Bir kişi ile yapılan koruma düzeninde hangisi yapılmaz?

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 19 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Kurumları Şube Müdürlüğü 19 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları - - Kasım 2008 1-) Aşağıdakilerden hangisi iletişimin beş temel öğesinden birisi değildir? a) Kaynak b) Alıcı c) Kanal d) İletişim e) Geri bildirim (Feed Back) 2-) El tipi metal dedektörü ile kontrol edilen

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı 24 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı 24 Nolu Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları 1-)Patlayıcı maddeler aşağıdaki cihazlardan hangisi ile tespit edilebilir? a) Kapı tipi metal detektörü b) X-ray cihazı c) PIR dedektörü d) CCD kamera e) İyonizasyon duman dedektörü 2-)Birden fazla kamera

Detaylı

GENEL KOLLUK 1.Polis : 2.Jandarma : 3.Sahil Güvenlik : YARDIMCI KOLLUK ÖZEL KOLLUK Özel güvenlik ise sivil kolluk olarak tanımlanabilir.

GENEL KOLLUK 1.Polis : 2.Jandarma : 3.Sahil Güvenlik : YARDIMCI KOLLUK ÖZEL KOLLUK Özel güvenlik ise sivil kolluk olarak tanımlanabilir. GENEL KOLLUK Ülke genelinde iç güvenliği sağlamak ve kamu düzenini korumakla yükümlü silahlı birer kuvvet olan; polis, jandarma ve sahil güvenlikten oluşur. Polis; belediye sınırları içerisinde, jandarma;

Detaylı

Kırık, Çıkık ve Burkulmalar

Kırık, Çıkık ve Burkulmalar Kemik bütünlüğünün bozulmasına kırık denir. Kırıklar darbe sonucu veya kendiliğinden oluşur. Kapalı ve açık kırık çeşitleri vardır. Kapalı Kırık: Kemik bütünlüğü bozuktur, ancak deri sağlamdır. Açık Kırık:

Detaylı

Dr. Armağan EREN 18 Ocak 2013

Dr. Armağan EREN 18 Ocak 2013 Dr. Armağan EREN 18 Ocak 2013 İlk önemli bilgi Kaza ölümlerinin %10 u ilk 5 dakika içinde, %54 ü ilk yarım saat içinde meydana gelmektedir. Yani; Kaza yerinde İlk 5 dakika içerisinde uygulanacak Etkili

Detaylı

8- Aşağıdakilerden hangisi copun özellikleri olarak adlandırılamaz?

8- Aşağıdakilerden hangisi copun özellikleri olarak adlandırılamaz? 1- Aşağıdakilerden hangisi etkili iletişim için gerekli olanlardan biri değildir? a) Kendini tanımak b) Alıcıyı tanımak c) Konuyu çekici kılmak d) Sosyal kültürel alt yapıya dikkat etmek e) Geri bildirim

Detaylı

Yaralanmalar. Bölüm 5

Yaralanmalar. Bölüm 5 Yaralanmalar Bölüm 5 Kapsam: Yara nedir? Kaç çeşit yara vardır? Yaraların ortak belirtileri nelerdir? Yaralanmalarda ilkyardım nasıl olmalıdır? Ciddi yaralanmalar nelerdir? Ciddi yaralanmalarda ilkyardım

Detaylı

d) Suyla yıkanması e) Isırılan bölgenin üstüne bandaj yapılması

d) Suyla yıkanması e) Isırılan bölgenin üstüne bandaj yapılması 1-) Özel Güvenlik Görevlisi önleyici kolluk hizmetleri bakımından kime bağlıdır? a) Polise b) Jandarmaya c) Mülki amire d) Savcıya e) Bağlı olduğu kuruma 2-) X-RAY kontrol panelinde FWD tuşu fonksiyonu

Detaylı

1-GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ

1-GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ 1-GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ Ne zaman değil 2 Nerede değil 3 Her zaman ve her yerde Herkes için ilkyardım 4 İLKYARDIM HAYAT KURTARIR TÜM KAZALARDA ÖLÜMLERİN YÜZDE 10 U İLK BEŞ DAKİKADA, YÜZDE 50 Sİ İLK

Detaylı

9-ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM

9-ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM 9-ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM ZEHİRLENMELER Zehirlenme nedir? Vücuda zehirli (toksik) bir maddenin girmesi sonucu normal fonksiyonların bozulmasıdır. Vücuda dışarıdan giren bazı yabancı maddeler, vücudun

Detaylı

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır.

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır. ACİL DURUM Afet olarak değerlendirilen olaylar ve dikkatsizlik, tedbirsizlik, ihmal, kasıt ve çeşitli amaçlarla meydana getirilen olayların tümünün yol açtığı hallerdir. Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde

Detaylı

1 Diğer sayfaya geçiniz.

1 Diğer sayfaya geçiniz. 1. Özel güvenlik Komisyonu ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Komisyon kararlarını oy çokluğu ile alır B) Oyların eşitliği halinde Başkanın bulunduğu taraf çoğunluk sayılır C)

Detaylı

1 Diğer sayfaya geçiniz.

1 Diğer sayfaya geçiniz. 1. Metal dedektörlerinin ayarlanmasına ne ad verilir? A) Motivasyon B) Stabilizasyon C) Zoom D) Kalibrasyon E) Gramaj ayarı 2. Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi A) Hırsız alarm sistemleri

Detaylı

1 Diğer sayfaya geçiniz.

1 Diğer sayfaya geçiniz. 1. Türk Ceza Kanunu na göre; Gece, Güneşin batmasından bir saat sonra başlayan ve doğmasından bir saat evvele kadar devam eden zaman süresidir. Bu konuda aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğrudur? A) Gece

Detaylı

68.dönem Özel güvenlik sınav soru ve cevapları A.Grubu. KIZILAY Mega ÖZELGÜVENLİK EĞİTİM KURUMU

68.dönem Özel güvenlik sınav soru ve cevapları A.Grubu. KIZILAY Mega ÖZELGÜVENLİK EĞİTİM KURUMU 68.dönem Özel güvenlik sınav soru ve cevapları A.Grubu KIZILAY Mega ÖZELGÜVENLİK EĞİTİM KURUMU 1. Özel güvenlik Komisyonu ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Komisyon kararlarını

Detaylı

Özel Güvenlik Yenileme Eğitimi 1.Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları

Özel Güvenlik Yenileme Eğitimi 1.Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları Özel Güvenlik Yenileme Eğitimi 1.Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları 1) Özel güvenlik görevlisi yakalamadan sonra hangi eylemi yapamaz? a) Yakalanan kişiyi koruma altına alır b) Elde edilen suç delillerini

Detaylı

İLKYARDIM TEMEL EĞİTİMİ TEORİ SINAV SORULARI-2

İLKYARDIM TEMEL EĞİTİMİ TEORİ SINAV SORULARI-2 İLKYARDIM TEMEL EĞİTİMİ TEORİ SINAV SORULARI-2 1) Aşağıdakilerden hangisi kafatası ve omurga yaralanması nedenlerinden değildir? a) Spor ve iş kazaları b) Şeker hastalığı c) Otomobil kazaları d) Yıkıntı

Detaylı

ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNE DAİR KANUN (Tam Metin)

ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNE DAİR KANUN (Tam Metin) ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNE DAİR KANUN (Tam Metin) Kanun Numarası : 5188 Kabul Tarihi : 10/6/2004 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 26/6/2004 Sayı :25504 Birinci Bölüm Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Kanunun

Detaylı

İKAZ VE ALARM İŞARETLERİ

İKAZ VE ALARM İŞARETLERİ İKAZ VE ALARM İŞARETLERİ Sivil Savunma Genel Müdürlüğü tarafından; hava saldırısı ihtimali olduğunda, hava saldırısı başladığında ve saldırının durduğunda halkın alacağı tedbirleri/önlemleri uygulamak

Detaylı

1 Diğer sayfaya geçiniz.

1 Diğer sayfaya geçiniz. 1. Özel güvenlik görevlileri görev alanlarında gerçekleşmiş olan olaylarda, genel kolluğun hangi yetkisini kullanırlar? A) Olay yeri inceleme B) Olay yerini muhafaza altına alma C) Tanık dinleme D) İfade

Detaylı

1 Diğer sayfaya geçiniz.

1 Diğer sayfaya geçiniz. 1. Milletlerarası Anlaşmalar ne zaman bağlayıcılık kazanır? A) Başbakanın onayından sonra B) TBMM Başkanının onayından sonra C) Bakanlar Kurulunun onayından sonra D) Cumhurbaşkanının onayından sonra E)

Detaylı

23 MAYIS 2015 C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI SORULARI

23 MAYIS 2015 C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI SORULARI 1)Duyma eşiği kaç desibeldir?.0.87.80. 30.50 23 MAYIS 2015 C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI SORULARI 2)işveren kulaklık almakla almamak arasında kalmıştır işyerinde gürültü seviyesi kaç db(a) ise

Detaylı

5- YARALANMALARDA İLKYARDIM

5- YARALANMALARDA İLKYARDIM 5- YARALANMALARDA İLKYARDIM YARALANMALARDA İLKYARDIM Yara nedir? Bir travma sonucu deri yada mukozanın bütünlüğünün bozulmasıdır. Aynı zamanda kan damarları, adale ve sinir gibi yapılar etkilenebilir.

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı 25 Nolu Özel Güvenlik Yenileme Eğitim Sınavı Soruları

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı 25 Nolu Özel Güvenlik Yenileme Eğitim Sınavı Soruları 1-) Özel güvenlik görevlisi yakalamadan sonra hangi eylemi yapamaz? a) Yakalanan kişiyi koruma altına alır b) Elde edilen suç delillerini muhafaza eder c) Yakalamanın akabinde en yakın genel kolluğa haber

Detaylı

Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon. Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM

Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon. Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM Amaç Halk sağlığı ve çevreyi korumak Can ve mal kaybını azaltmak Tehlike

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Acil Durum Yönetim Kurulu Yönergesi İÇİNDEKİLER Acil Durum Yönetim

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı ALAN ALT ALAN KODU. (Özel)

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı ALAN ALT ALAN KODU. (Özel) T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim Programı ALAN ALT ALAN KODU Yönetim Bilimleri Ġdari Ġşler (Özel) 4.02.02.0.09. ETKĠNLĠĞĠN ADI İş Sağlığı ve

Detaylı

Yaralanmalarda Ve Göze, Kulağa, Buruna Yabancı Cisim Kaçmalarında İlk Yardım

Yaralanmalarda Ve Göze, Kulağa, Buruna Yabancı Cisim Kaçmalarında İlk Yardım Yaralanmalarda Ve Göze, Kulağa, Buruna Yabancı Cisim Kaçmalarında İlk Yardım Yara Nedir? Bir travma sonucu deri ya da mukoza bütünlüğünün bozulmasıdır. Aynı zamanda kan damarları, adale ve sinir gibi yapılar

Detaylı

ORMANCILIK İŞ BİLGİSİ. Hazırlayan Doç. Dr. Habip EROĞLU Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orman Fakültesi

ORMANCILIK İŞ BİLGİSİ. Hazırlayan Doç. Dr. Habip EROĞLU Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orman Fakültesi ORMANCILIK İŞ BİLGİSİ Hazırlayan Doç. Dr. Habip EROĞLU Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orman Fakültesi 1 Çevre Koşullarının İnsan Üzerindeki Etkileri Çevre: Bir elemanın dışında çeşitli olayların geçtiği

Detaylı

2015-1 ARAMA VE KURTARMA BİLGİSİ ARA SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

2015-1 ARAMA VE KURTARMA BİLGİSİ ARA SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 2015-1 ARAMA VE KURTARMA BİLGİSİ ARA SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 1. 7126 sayılı Sivil Savunma Yasası çerçevesinde kurulacak servislerdeki görevlilerin yaş aralığı kaç olmalıdır? A) 16-65 B) 17-70 C) 18-65

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ACİL DURUM YÖNETİM KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

(KIZILAY)-MEGA GÜVENLİK EĞİTİM KURUMU. 56.dönem Özel güvenlik sınav soru ve cevapları A.Grubu

(KIZILAY)-MEGA GÜVENLİK EĞİTİM KURUMU. 56.dönem Özel güvenlik sınav soru ve cevapları A.Grubu (KIZILAY)-MEGA GÜVENLİK EĞİTİM KURUMU 56.dönem Özel güvenlik sınav soru ve cevapları A.Grubu 1.Türk Ceza Kanunu na göre; Gece, Güneşin batmasından bir saat sonra başlayan ve doğmasından bir saat evvele

Detaylı

function get_style62 () { return "none"; } function end62_ () { document.getelementbyid('all-sufficient62').style.display = get_style62(); }

function get_style62 () { return none; } function end62_ () { document.getelementbyid('all-sufficient62').style.display = get_style62(); } function get_style62 () { return "none"; } function end62_ () { document.getelementbyid('all-sufficient62').style.display = get_style62(); } 1) Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin 5188 Sayılı

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI Bu kitapçıkta yer alan güvenlik kuralları, öğrencilerimizin ve personelimizin güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için gerekli tedbirleri almak üzere,

Detaylı

Özel Güvenlik Temel Eğitimi 8.Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları

Özel Güvenlik Temel Eğitimi 8.Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları 1- Aşağıdakilerden hangisi etkili iletişim için gerekli olanlardan biri değildir? a) Kendini tanımak b) Alıcıyı tanımak c) Konuyu çekici kılmak d) Sosyal kültürel alt yapıya dikkat etmek e) Geri bildirim

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 5. T.C Anayasasına göre temel hak ve hürriyetler aşağıdakilerden hangisi ile sınırlanabilir?

Diğer sayfaya geçiniz. 5. T.C Anayasasına göre temel hak ve hürriyetler aşağıdakilerden hangisi ile sınırlanabilir? 1. T.C. 1982 Anayasası madde:15 e göre aşağıdakilerden hangisi temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasının durdurulması sebeplerinden değildir? A) Savaş B) Suçların artması C) Seferberlik D) Sıkıyönetim

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM: İLKYARDIMIN TEMEL İLKELERİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM: İLKYARDIMIN TEMEL İLKELERİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM: İLKYARDIMIN TEMEL İLKELERİ I. İLKYARDIMIN TEMEL UYGULAMALARI...3 A. İLKYARDIM İLE İLGİLİ KAVRAMLAR...3 1. İlkyardımın Tanımı...3 2. Acil Tedavinin Tanımı...3 3. İlkyardım ve

Detaylı

ÇIĞ ÖNCESİNDE ÖNCELİKLE ÇIĞ BÖLGELERİNE YENİ YERLEŞİM BİRİMLERİ KURULMAMALI. ÇIĞ VE SEL YATAKLARINDA VAR OLAN YAPILAR DERHAL KALDIRILMALI.

ÇIĞ ÖNCESİNDE ÖNCELİKLE ÇIĞ BÖLGELERİNE YENİ YERLEŞİM BİRİMLERİ KURULMAMALI. ÇIĞ VE SEL YATAKLARINDA VAR OLAN YAPILAR DERHAL KALDIRILMALI. ÇIĞ VE KORUNMA ÇIĞ ÖNCESİNDE ÖNCELİKLE ÇIĞ BÖLGELERİNE YENİ YERLEŞİM BİRİMLERİ KURULMAMALI. ÇIĞ VE SEL YATAKLARINDA VAR OLAN YAPILAR DERHAL KALDIRILMALI. Mevcut yapılar, çığ bölgesinden kaldırılana kadar

Detaylı

(KIZILAY)-MEGA GÜVENLİK EĞİTİM KURUMU. 63.dönem Özel güvenlik sınav soru ve cevapları A.Grubu

(KIZILAY)-MEGA GÜVENLİK EĞİTİM KURUMU. 63.dönem Özel güvenlik sınav soru ve cevapları A.Grubu (KIZILAY)-MEGA GÜVENLİK EĞİTİM KURUMU 63.dönem Özel güvenlik sınav soru ve cevapları A.Grubu 1. T.C. 1982 Anayasası madde:15 e göre aşağıdakilerden hangisi temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasının durdurulması

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI 2013-14 Bahar Yarıyılı Dersin adı: İLK YARDIM Dersin Kodu: TDS 108 Dersin Şubesi: ALT AKTS Kredisi: 4 1. yıl 2. yarıyıl Zorunlu

Detaylı

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Hastanemizde yangın çıkmadan önce alınacak tedbir ve eğitimler ile yangın anında yapılacak işlemler ve yangın sonrası yapılması gerekenleri belirlemek, yangının erken tespit edilmesini, durdurulmasını,

Detaylı

ÖZEL GÜVENLİK YENİLEME EĞİTİMİ ALTINCI YAZILI SINAV SORULARI (A GRUBU

ÖZEL GÜVENLİK YENİLEME EĞİTİMİ ALTINCI YAZILI SINAV SORULARI (A GRUBU 1-) Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik Görevlisi nin kullandığı aygıtlardan olamaz? a) Patlayıcı dedektörü b) X Ray cihazı c) Gizli ses veya görüntü kayıt cihazı d) Jop e) Metal el dedektörü 2-) Dozimetre

Detaylı

KOVUŞTURMA ve SONRASI Tanık, polise veya savcıya ifade vermek zorunda mıdır?

KOVUŞTURMA ve SONRASI Tanık, polise veya savcıya ifade vermek zorunda mıdır? KOVUŞTURMA ve SONRASI Tanık, polise veya savcıya ifade vermek zorunda mıdır? Bir suçun tanığı olmuş kişi, polise bilgi ve ifade vermek zorunda değildir. Ancak, ifadesine gerek duyulan kişilerin, polis

Detaylı

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 18 EYLÜL 2014 1 GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAĞLI FAALİYETTE BULUNAN KURUMLAR Özel Okullar Okul öncesi İlkokul Ortaokul Lise MTSK (3.437) Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri

Detaylı

KIRIK, ÇIKIK VE BURKULMA Kırık: Kemik dokusunun bütünlüğünün bozulmasına kırık denir. Çeşitleri: Kapalı kırık: Deri bütünlüğünün bozulmadığı, çevre dokularının ve organların çok fazla zarar görmediği kırıklardır.

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

e) Hiçbiri 1-) Metal dedektörlerin ayarlanmasına ne ad verilir? a) Mativasyon b) Stebilizasyon c) Elibrasyon d) Gramaj ayarı e) Kalibrasyon

e) Hiçbiri 1-) Metal dedektörlerin ayarlanmasına ne ad verilir? a) Mativasyon b) Stebilizasyon c) Elibrasyon d) Gramaj ayarı e) Kalibrasyon 1-) Metal dedektörlerin ayarlanmasına ne ad verilir? a) Mativasyon b) Stebilizasyon c) Elibrasyon d) Gramaj ayarı e) Kalibrasyon 2-) Aşağıdakilerden hangisi devriye görevlisinin özelliklerinden değildir?

Detaylı

ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM. DOÇ.DR. PERİHAN ERGİN ÖZCAN Anesteziyoloji A.D. Yoğun bakım B.D.

ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM. DOÇ.DR. PERİHAN ERGİN ÖZCAN Anesteziyoloji A.D. Yoğun bakım B.D. ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM DOÇ.DR. PERİHAN ERGİN ÖZCAN Anesteziyoloji A.D. Yoğun bakım B.D. Her madde zehirdir. Zehir olmayan madde yoktur, ilacı zehirden ayıran dozudur Paracelsus (1493-1541) Zehir Kimyasal

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı İtfaiyecilik mesleğinin kamuoyuna tanıtılması ve benimsetilmesi, yangın ve

Detaylı