Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi"

Transkript

1 Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi 1.Standartlar: Cihaz, ISO 6892 ve ASTM E8 standartlarının gereklerine uygun olarak çelik malzemelerin; yassı ve yuvarlak numunelerinde ayrıca TS 708 ve BS 4449 standartlarındaki inşaat çeliklerinde çekme testi yapabilecektir. Cihaz ISO standardı Method A (ekstensometre kullanımı ile kapalı çevrim kontrol) ve Method B normlarının gerekliliklerini tam olarak karşılayarak test yapabilecektir. 2.Teknik Özellikler: Cihaz 600kN kapasiteli, yük çerçevesi çift kolonlu ve zemin üstü olacaktır. Cihazda ilgili ekipmanlar kullanılması halinde basma ve eğme testleri yapılabilecektir. Cihaz; bakım gerektirmeyen dijital kontrollü fırçasız AC-Servo motor ile elektromekanik olarak tahrik Cihaz kapalı devre (closed loop) hareket kontrol sistemine sahip olacaktır. Cihaz çapraz kafaya hareketini veren iki adet sonsuz dişli vidalar ve iki adet lineer bilyalı yataklama kolonuna sahip olacaktır. Sonsuz dişli sistem kullanıcının güvenliği ve sistemin kendisini kir, talaş ve her türlü yabancı maddeye karşı koruması için kapatılmış olacaktır. Cihazda, çapraz kafanın hareket hızı mm/dk 300 mm/dk veya daha iyi bir aralıkta kademesiz olarak ayarlanabilecektir. Bu hız değerleri test esnasında ayarlanabilmeli ve kesintisiz olmalıdır. Cihaz tam yükte (600kN) belirtilen minimum ve maksimum test hızlarında test yapabilir özellikte olacaktır. Cihazın test hızı hassasiyeti, ayarlanan hızın ±%0.1 i veya daha iyi olacaktır. Cihazla birlikte temel test faaliyetlerinin kontrol edilebileceği kontrol kumandası verilecektir. Cihazda, çapraz kafanın yük hücreli ve çeneler dahil hareket mesafesi en az 740 mm olacaktır. Cihaz veri toplama hızı tüm uzama ve yük kanallarında en az 1000Hz olacaktır. Elektroniğe bağlanan tüm sensörler (ekstensometre, yük hücresi, LVDT ler vb.) sistem tarafından otomatik tanınabilecek, limitleri otomatik olarak algılanabilecek ve kalibrasyon verileri otomatik olarak yüklenebilecektir. Cihazla birlikte temel test faaliyetlerinin kontrol edilebileceği kontrol kumandası verilecektir. Cihaz test alanı çerçevesi, olması gerekenden yukarıda ve aşağıda durmalara karşı mekanik anahtar korumasına sahip olacaktır. Cihaz ile birlikte verilecek yük hücresi cihaz kapasitesinin 1/100'ünden itibaren ISO standardına göre Class 0.5 kalibrasyona sahip olacaktır.

2 Cihazla birlikte verilen yük hücreleri aşırı yükleme korumalı olmalı ve aşırı yükleme anında sistemi otomatik olarak durduracak sinyali üretebilir özellikte olacaktır. Cihaz ile birlikte başlangıç boyu en az mm arası ayarlanabilen, en az 100 mm ölçme boyuna sahip tam otomatik metal ekstensometresi verilecektir. Ekstensometrenin ölçüm hassasiyeti ISO 9513 standardına göre Class 0,5 olacak ve kalibrasyon şartlarını sağlayacaktır. Verilecek ekstensometre; ölçüm boyunu motorlu olarak otomatik olarak ayarlayabilecek, test başlangıcında çatalları otomatik olarak numune üzerine kapanarak kopma anına kadar numune üzerinde kalabilecek ve test sonunda çatalları otomatik olarak açılabilir özellikte olacaktır. Verilecek ekstensometre elastik modül ve akma bölgelerinin hassas şekilde hesaplanabilmesi için, ekstensometrenin test başlangıcında cihazın ilk hareketinden etkilenmemesi ve sabit kalmasını sağlayan bağlantı sistemine sahip olacaktır. Cihaz, test kontrolü sağlayacak yazılımı içeren bilgisayar (min. 2 Ghz işlemci, 4 GB Ram, 500 GB HDD, lisanlı MS işletim sistemi ve MS Office, 22 lcd monitör, klavye, mouse) ile birlikte teslim Cihazın CE sertifikası olacaktır ve Türkiye de mevcut bulunan elektrik şebekesine uygun olarak çalışacaktır. 3.Numune Tutucu Çeneler: Cihaz ile birlikte en az 600kN kapasiteli, sıkma basıncının çift taraflı olarak uygulandığı ve ayarlanabildiği paralel sıkmaya sahip hidrolik çeneler verilecektir. Verilecek hidrolik çene malzeme yapısına bağlı olarak değiştirilebilen ağızlara sahip olacaktır. Verilecek hidrolik çene ile en az 1 52 mm arasında kalınlıklarda yassı numuneleri (sıcak, soğuk, teneke, galvaniz sac, takım, zırh, paslanmaz alaşım, yüksek alaşım, döküm (yüksek karbonlu) ve tel/yay çelikleri) tutmak ve çekme testi yapmak mümkün olacaktır. Verilecek hidrolik çene ile en az mm çapa kadar yuvarlak numuneleri (inşaat çeliği, filmaşin, takım, zırh, paslanmaz alaşım, yüksek alaşım, döküm (yüksek karbonlu) ve tel/yay çelikleri) tutmak ve çekme testi yapmak mümkün olacaktır. 4.Test Yazılımı: Cihaz ile birlikte çekme, basma, eğme, çevrimli yükleme (Cyclic) testleri gibi statik testleri yapmaya ve sonuçlarını almaya olanak sağlayan, raporlama ve grafik özelliği olan tam paket test yazılımı verilmelidir. Verilecek yazılım standart ayırt etmeksizin cihaz yeteneklerinin (Kapasite, gövde boyutları, test ekipmanları, test hızları vb.) elverdiği tüm koşullara uygun yukarıda tanımlanan yöntemlere göre testler yapmaya imkan tanıyacak özellikte olacaktır. Yazılımda test sırasında istenilen en az iki farklı bölgede iki farklı hız değişimi tanımlanabilir olacaktır. Yazılımlarda kullanıcı veri toplama hızını belirleyebilecektir.

3 Verilecek yazılım her türlü malzeme yapısına ve farklı standartlara sınırsız sayıda test parametresi oluşturmaya, kaydetmeye ve kullanmaya imkan tanıyacaktır. Test yazılımı içerisinde yapılan tüm testlerin sonuçları saklanabilecek, daha sonrasında bu testler üzerine yeni testlere devam etme imkanı olacaktır. Test sonrasında malzemenin grafiği üzerinde o grafiği oluşturan tüm noktalarda gezinerek uzama ve kuvvet değerlerini incelemek ve bu noktalardan herhangi birini test sonucu olarak atayabilmek mümkün olacaktır. Yazılımların hassas numunelerin testine başlamadan çeneye montajı esnasında oluşan kontrolsüz yüklerin, numunede eğilme ve hasara sebep olmaması için, cihaz numune üzerinde oluşacak yükleri engelleyecek gerekli çapraz kafa hareketini otomatik yapabilir özellikte olacaktır. Cihazla birlikte verilen tüm yazılımlar başka bilgisayarlara da yüklenebilmelidir. Yazılım güncellemeleri ücretsiz sağlanacaktır. Cihaz yazılımı işverenin kuracağı ağ sistemine entegre edilebilir özellikte olacaktır. 5.Diğer İstekler: Cihazla birlikte tüm aksamın kullanımı ve periyodik bakımıyla ilgili gerekli özel takım ve aparatalar verilecektir. Cihazın kullanım-test kılavuzu ve modele ait kurulum yazılımı cihaz ile birlikte verilecektir. Cihazın bakımı, basit onarımı ve işletilmesi için gerekli tüm dokümanlar sistemle birlikte verilecektir. Cihaz ve yapılacak testler için gerekli tüm dokümantasyon ISO Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlarına uygun olarak Türkçe ve İngilizce olarak yüklenici firma tarafından sağlanacaktır. 6.Termin ve Teslimat: Cihaz teslimatı Sözleşmenin imzalanmasını takip eden.. gün arasında yüklenici firma tarafından gerçekleştirilecektir. Geç teslimat yapılması halinde gecikme cezası uygulanacaktır. 7.Kurulum: Cihaz, her türlü iklim şartlarına karşı zarar görmeyecek şekilde ambalajlanmış olacaktır. Yükleme, taşıma, indirme ve kurulum sırasında oluşabilecek muhtemel darbelere karşı mukavemet sağlayabilecek kapalı sandık içerisinde teslim Cihazın teslim yeri İTÜ Maslak Kampüsü olacaktır. Cihazın, İTÜ Maslak Kampüsü içerisinde belirlenen alana kurulumuyla ilgili yapılması gereken tüm işlemler, işverenin bilgisi ve onayı dahilinde yüklenici firma tarafından yapılacaktır. Cihaz kurulumu, teslimatın ardından en çok 10 iş günü içerisinde üretici firma tarafından yetkilendirilmiş personel tarafından yapılacaktır.

4 8.Kalibrasyon Cihaz a ait yük hücreleri (çekme ve basma yönünde), kurulumundan sonra en çok 10 iş günü içerisinde ISO standardına göre, yüklenici firma tarafından; akredite bir kuruluşa (yüklenici firmanın kalibrasyon konusunda akreditasyonu varsa yetkili personel tarafından kalibrasyon yapılabilecektir) yerinde kalibre ettirilecektir. Extensonmetre kalibrasyonu ise ISO 9513 standardına göre yapılacaktır. Cihaz tüm fonksiyonlarını yerine getirecek şekilde montajlı, çalışır ve kalibrasyonu yapılmış halde teslim Cihazın 1. yıl bakımı ve kalibrasyonu yüklenici firma tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır. 9.Eğitim: Yüklenici firmanın, üretici firma tarafından yetkilendirilmiş (cihazla ilgili eğitim ve bakım sertifikasına sahip), eğitim ve bakım hizmetlerini verebilecek yetkili servis personeli olacaktır. Yetkili servis personeli, cihaz kullanıcısına gerekli tüm donanımsal ve yazılımsal eğitimleri ve bakım uygulamalarını verebilir nitelikte olacaktır. Cihazın kullanımı ve bakımı için gerekli eğitimler, cihaz kurulumu ve kalibrasyonundan sonra işverenin kararı doğrultusunda en çok 15 gün süre ile cihazın başında yapılacaktır. Eğitim alan personellere kullanıcı sertifikası verilecektir. İşveren, yüklenici eğiticilerini yetersiz gördüğü takdirde, eğiticiler yüklenici tarafından değiştirilecek; eğitim, üretici firma yetkili personeli tarafından verilecektir. Cihazın teslimatı öncesinde, cihazın üretiminin yapıldığı tesislerde 3 gün süre ile 3 kişi için kullanıcı eğitimi verilecektir. Yol ve konaklama masrafları yüklenici firma tarafından karşılanacaktır. Bu eğitime ilişkin teklif cihaz fiyatından ayrı olarak verilecek, işveren tarafından uygun görülmesi halinde cihaz fiyatına ilave 10.Kontrol: Cihaz şartnamedeki ve ilgili standartlardaki şartlara göre kontrol Kontrol işlemi; cihazın kurulumu, kalibrasyonu ve personel eğitimlerinin verilmesinin ardından yapılacaktır. Şartların karşılanmaması durumunda cihaz redd Yüklenici firmanın talep etmesi ve işverenin uygun görmesi durumunda şartların karşılanması için 20 iş günü süre verilebilecektir. Cihaz test kontrolü için en az 30 adet farklı çap ve kalınlıklarda, mukavemet değerleri belirlenmiş yuvarlak ve yassı test numuneleri yüklenici firma tarafından verilecektir.

5 11.Garanti: Cihazın bütünü, fabrikasyon hatası, kalitesiz malzeme kullanımı, işçilik kusurları, vb. sebebiyle kurulum öncesinde, kurulum esnasında ve/veya kurulum sonrasında oluşabilecek her türlü olumsuzluklara karşı 2 (iki) yıl süre ile garantili olacaktır. Cihazın garanti süresi, kurulum ve kalibrasyon işlemlerinin ardından gerekli eğitimlerin ilgili personellere verilmesiyle başlayacaktır. Garanti süresince arıza halinde takip eden 3 iş günü içinde gerekli müdahale yapılacaktır. Yedek parça gerektirmeyen tamir işlemleri en çok 2 iş günü içerisinde çözülecektir. Cihazın garanti kapsamında dahili veya harici herhangi bir arıza sonucunda değiştirilmesi gerektiği tespit edilen parçaları en çok 30 iş günü içerisinde temin edilmelidir. 35. iş gününe kadar arıza giderilmelidir. Yüklenici firmanın karşılaşması muhtemel sorunlar için sunacağı mücbir sebepler işveren tarafından değerlendirilerek uygun bulunması halinde tamir işlemleri için cezasız ek süre verilecektir. Cihazın arızalı kaldığı tüm süreler garanti süresine ilave Garanti süresini takiben, yüklenici firma en az 8 yıl süre ile ücreti mukabili servis ve yedek parça hizmetlerini sağlayacaktır. 12.Teklif Aşaması: İhaleye katılacak firmalar şartnamede yer alan cihaz teknik özelliklerini, önerdikleri cihaza ait kataloglar veya teknik özellik dokümanları üzerinden belgeleyeceklerdir. İşveren tarafından yapılacak araştırma ve değerlendirmelerde şartların karşılanmadığının tespit edilmesi durumunda, verilen teklif geçersiz sayılacaktır. Fiyatlarıyla birlikte listelenmiş ilave ekipmanlardan seçilenler, cihaz fiyatına dahil edilerek, ihaleyi kazanan firmaya sipariş İhaleyi kazanan firma ihale aşamasında sunduğu cihaz ve ekipmanlardan daha düşük özellikte ürün teslim etmeyecek ve teknik şartname gereklerini karşılayacaktır. 13.İlave Ekipmanlar: Cihaza uygun 0,3 kn-30 kn kapasiteli 0,5 Class yük hücresi, cihaza uygun bağlama aparatları ve numune tutucu çene (0-18 mm yassı, 5-18 mm yuvarlak numune ve yay teli ( MPa) çekmeye uygun min. 60 HRC sertlikte numune tutucu çeneler) ilave ekipman olarak teklif 1/100 kapasiteli ISO standardına göre 0,5 Class yük hücresi yerine; 1/1000 kapasiteli ISO 7500 standardına göre 0,5 Class yük hücresi ilave ekipman olarak teklif edilebilecektir. Cihazla ile birlikte basma testleri için 600 kn yüklemeye uygun basma plakaları ilave ekipman olarak teklif

6 Cihazla ile birlikte 3/4 nokta eğme testleri için gerekli ekipmanlar ilave ekipman olarak teklif Bağlantı elemanları testlerini yapmaya imkan sağlayan ekipmanlar ilave ekipman olarak teklif Cihazla birlikte verilecek ekstensometre için kesit daralma ölçümüne imkan sağlayan ekipmanlar ilave ekipman olarak teklif Cihaza ait yedek parçalar fiyatlarıyla birlikte listelenerek ayrı ayrı ilave ekipman olarak teklif

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi 1.Standartlar: Cihaz, ISO 6892 ve ASTM E8 standartlarının gereklerine uygun olarak çelik malzemelerin;

Detaylı

Mekanik ve Termomekanik İşlemler Simülasyon Sistemi. Teknik Şartnamesi

Mekanik ve Termomekanik İşlemler Simülasyon Sistemi. Teknik Şartnamesi Mekanik ve Termomekanik İşlemler Simülasyon Sistemi Teknik Şartnamesi 1.Teknik Özellikler: Sistem; Ergitme, Kalıp, Tavlama, Haddeleme ve Simülasyon Yazılımı ünitelerinden oluşacaktır. Üniteler (cihazlar)

Detaylı

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BMT 10E MODEL 10kN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA CİHAZI 2 GENEL SİSTEM ÖZELLİKLERİ: Kapasite: Elektronik Kontrol

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI (Temsilidir.) (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER; En az ±500 kn kapasiteli kasa ve en az ±125 mm stroka sahip (toplam en az 250 mm) hidrostatik

Detaylı

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. TOPRAK DİRENCİ ÖLÇÜ ALETİ ŞARTNAMESİ 2015-06

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. TOPRAK DİRENCİ ÖLÇÜ ALETİ ŞARTNAMESİ 2015-06 1. KONU Bu şartname, Erişim Şebekelerinde Telekomunikasyon kablo, sistem ve binalarının topraklama sistemlerinin direnç ölçüleri yapmak üzere satın alınacak Kazıklı Tip ve Clamp Tipi Toprak Direnci Ölçü

Detaylı

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-8050 UTM-8300 Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 50 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 300 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Standartlar TS EN ISO 6892-1,

Detaylı

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ Servo Hidrolik Üniversal Yatay Çekme Test Sistemleri Servo Hidrolik Yatay Çekme Statik Test Sistemleri; çekme testlerinin uygulanmasında kullanılan makinalardan

Detaylı

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1/6 T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOBB-ETU MODEL TEST LAB. PN25 REDÜKSİYON (FLANŞLI) TEKNİK ŞARTNAMESİ TEM-FR-1 2/6 TOBB-ETU MODEL TEST

Detaylı

ÜNİVERSAL TEST CİHAZLARI

ÜNİVERSAL TEST CİHAZLARI UTEST MARKA UTC-5740 MODEL 3000 kn Kapasiteli Servo Hidrolik Kontrollü Elektronik LCD Ekranlı FulI Otomatik Bilgisayardan Kumandalı Beton Basınç Dayanım Deney Presi Cihaz blokları, kolonları ve bütün yüzeyleri

Detaylı

TÜRK KIZILAYI DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK MALZEMELERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ...... 3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR........4 3. TESLİMAT..4

Detaylı

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System [ Y ı l ] ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System Merkez Ofis : Huzur Mah. Oyak Sitesi 14. Blok Daire : 4Ayazağa-Şişli /

Detaylı

Hoş Geldiniz. Denizhan Taşdıvar MEGA Danışmanlık Satış Mühendisi. K a l i t e n i z i n Ö l ç ü s ü

Hoş Geldiniz. Denizhan Taşdıvar MEGA Danışmanlık Satış Mühendisi. K a l i t e n i z i n Ö l ç ü s ü Hoş Geldiniz Denizhan Taşdıvar MEGA Danışmanlık Satış Mühendisi K a l i t e n i z i n Ö l ç ü s ü Merhaba MEGA Hakkında Ürünlerimiz Servis Ekibi Demir-Çelik Uygulamaları K a l i t e n i z i n Ö l ç ü s

Detaylı

LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI

LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI ÇEKME BASMA TEST CİHAZLARI KAPASİTE SEÇENEKLERİ EKSTENSOMETRE DENEY ÇENELERİ TEST PROGRAMI İHTİYAÇA GÖRE ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ ÇEKME BASMA TEST CİHAZLARI 0.5 / 1,2 / 5 KN

Detaylı

TÜRK KIZILAYI RFID YAZICI, RFID OKUYUCU VE ETİKET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI RFID YAZICI, RFID OKUYUCU VE ETİKET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI RFID YAZICI, RFID OKUYUCU VE ETİKET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1.TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR... 4 3. GARANTİ

Detaylı

TÜRK KIZILAYI MASA ÜSTÜ SANTRİFÜJ TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI MASA ÜSTÜ SANTRİFÜJ TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI MASA ÜSTÜ SANTRİFÜJ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN SAYISI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ....3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR.... 4 3. TESLİMAT...

Detaylı

Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı]

Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı] [PCE-UTU 30] Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr

Detaylı

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Cihazın çekme ve basma yönündeki yük kapasitesi

Detaylı

WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi

WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi Tanımı; WAW serisi Bilgisayar kontrollü çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış

Detaylı

TEST EKİPMANLARI TAHRİBATSIZ TESTLER ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ den beri...

TEST EKİPMANLARI TAHRİBATSIZ TESTLER ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ den beri... TAHRİBATSIZ TESTLER 120 www.alfatest.com.tr 1972 den beri... ÇEKME TESTİ Demir donatıların akma ve çekme dayanımının belirlenmesi için kullanılır. Cihazın çeneleri, ayrı hidrolik valfler tarafından kontrol

Detaylı

BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI 2014 A) TEKNİK ÖZELLİKLER Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Çözünürlüğü: Yük Kontrol Hızı: Kontrol Hızı Hassasiyeti: Deplasman Kontrollü Ölçüm Hassasiyeti:

Detaylı

WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı

WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı Tanımı; WAW serisi Bilgisayar kontrollü çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış

Detaylı

WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine

WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine Tanımı; WDW serisi bilgisayarlı elektronik çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak

Detaylı

TÜRK KIZILAYI BARKOD YAZICI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI BARKOD YAZICI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI BARKOD YAZICI TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK MALZEMELERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ...... 3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR........4 3. TESLİMAT..4 4. MUAYENE.....4

Detaylı

WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine

WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine Tanımı; WDW serisi bilgisayarlı elektronik çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış ve üretilmiştir.

Detaylı

= σ ε = Elastiklik sınırı: Elastik şekil değişiminin görüldüğü en yüksek gerilme değerine denir.

= σ ε = Elastiklik sınırı: Elastik şekil değişiminin görüldüğü en yüksek gerilme değerine denir. ÇEKME DENEYİ Genel Bilgi Çekme deneyi, malzemelerin statik yük altındaki mekanik özelliklerini belirlemek ve malzemelerin özelliklerine göre sınıflandırılmasını sağlamak amacıyla uygulanan, mühendislik

Detaylı

LABORATUVARDA YAPILAN ANALİZLER

LABORATUVARDA YAPILAN ANALİZLER Laboratuvar Adı: Yapı Malzemesi ve Beton Laboratuvarı Bağlı Olduğu Kurum: Mühendislik Fakültesi- İnşaat Mühendisliği Bölümü Laboratuvar Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. M. Haluk Saraçoğlu E-Posta: mhsaracoglu@dpu.edu.tr

Detaylı

TÜRK KIZILAYI MASA ÜSTÜ SANTRİFÜJ TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI MASA ÜSTÜ SANTRİFÜJ TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI MASA ÜSTÜ SANTRİFÜJ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN SAYISI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ....3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR.... 4 3. TESLİMAT...

Detaylı

BESMAK MARKA BCE MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ

BESMAK MARKA BCE MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ BESMAK MARKA BCE - 312 MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ (Temsilidir.) Çimento test presi EN 196-1 ve ASTM C109 standardına uygundur. Cihazın basınç ve eğilme deneyleri için iki ayrı test gövdesi bulunmaktadır.

Detaylı

Teknik Katalog [Test Standı]

Teknik Katalog [Test Standı] Teknik Katalog [Test Standı] [PCE-UTU 30] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 29/07/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2011092 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 0/08/2011 TARİHİ,

Detaylı

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili)

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili) Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi (Instant-Servo Teknolojili) Basınç Kapasitesi: Gövde Tipi: Kontrolör: Yük Ölçüm Aralığı: 1000 kn dan 5000 kn a kadar (diğer kapasiteler için bize ulaşın.)

Detaylı

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI -2- GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER: Test cihazının dinamik yük kapasitesi çekme ve basma yönünde en az 100 kn dur. Test

Detaylı

BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI

BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI A) TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite: Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Hassasiyeti: Çapraz Kafa Pozisyon Kontrol Çözünürlüğü: Min Yük Kontrol Hızı:

Detaylı

1. KONU ve KAPSAM 2. TANIMLAR

1. KONU ve KAPSAM 2. TANIMLAR 1. KONU ve KAPSAM Bu teknik şartname, TÜLOMSAŞ (Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.) de revizyonu yapılan tamir ve bakım gerektiren her türlü Lokomotif buatlarının tamir ve temizliği işi ile ilgili

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NE 2006K

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NE 2006K ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NE 2006K-120470 No lu Proje Kapsamında temin edilecek olan TARLA-2016TSDN018 teknik sartname dökünanı numarası ile verilen Universal Torna

Detaylı

Sayfa No 1 / 11. Doküman No. Revizyon No 00. Revizyon Tarihi - Yayın Tarihi 28.09.2015

Sayfa No 1 / 11. Doküman No. Revizyon No 00. Revizyon Tarihi - Yayın Tarihi 28.09.2015 Sayfa No 1 / 11 1. KONU, TANIM ve KAPSAM 1.1 Konu: (Demiryolu Araştırma Teknoloji Merkezi İşletme Müdürlüğü) Tahribatlı Tahribatsız Muayene Müdürlüğü için; alternatif akım alan ölçüm cihazı, probları ve

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu teknik şartname, KSÜ Araştırma Uygulama Hastanesi tarafından

Detaylı

GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ

GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ 1.1. GENEL HUSUSLAR GRE Epoxy Borular İdare tarafından temin edilecek olup borular yüklenici fabrikasına araç üstü teslim edilecektir. İzole edilmiş borular İDARE

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Nilüfer Ticaret Merkezi 2.kısım 635 sokak Otomasyon plaza No:7 Nilüfer 16120 BURSA / TÜRKİYE Tel : 0 224 441 55 77 Faks : 0 224

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü TARLA-2018TSHZ0027 Elektron Hızlandırıcısı ve Işınım Tesisi (TARLA) Project Grand No: 2006K 120470 Alımın Adı: Muhtelif Destek Hizmeti Doküman No:

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü TARLA-2018TSHZ022 Elektron Hızlandırıcısı ve Işınım Tesisi (TARLA) Project Grand No: 2006K 120470 Alımın Adı: Su Soğutma Sistemi Isıtıcı Kazan İmalat

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI Beton Basınç Dayanımı Test Presi Test Sistemi aşağıdaki parçalardan oluşmaktadır;

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY TÜRK I KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1.-2. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN TEKNİK ÖZELİKLERİ 1 3. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN EVRAKLAR..1 4. GARANTİ

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KOAGÜLASYON TEST KİTLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER

TÜRK KIZILAYI KOAGÜLASYON TEST KİTLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER TÜRK KIZILAYI KOAGÜLASYON TEST KİTLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1. TEDARİK EDİLECEK KOAGÜLASYON TEST KİTLERİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 3 2. KOAGÜLASYON CİHAZININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 4 3. İHALE AŞAMASINDA

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ. JİNEKOLOJİK ve ÜROLOJİK AMAÇLI MUAYENE MASASI TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ. JİNEKOLOJİK ve ÜROLOJİK AMAÇLI MUAYENE MASASI TEKNİK ŞARTNAMESİ $ ^.0 3»^- T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ JİNEKOLOJİK ve ÜROLOJİK AMAÇLI MUAYENE MASASI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu teknik şartname, KSÜ Araştırma Uygulama

Detaylı

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ Materials Testing Machines Servo - Hidrolik Üniversal Test Makinaları HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ We promise a lot and we keep it all. Servo Hidrolik Üniversal Test Makinaları Servo Hidrolik Üniversal

Detaylı

TÜRK KIZILAYI ORTA ANADOLU (ANKARA) BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTİRİKSİZ BUZ AKÜLÜ KAN NAKİL KUTUSU (PASİF SİSTEM) TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY

TÜRK KIZILAYI ORTA ANADOLU (ANKARA) BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTİRİKSİZ BUZ AKÜLÜ KAN NAKİL KUTUSU (PASİF SİSTEM) TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY TÜRK I ORTA ANADOLU (ANKARA) BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTİRİKSİZ BUZ AKÜLÜ KAN NAKİL KUTUSU (PASİF SİSTEM) TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN TEKNİK ÖZELİKLERİ..1 2. İHALE AŞAMASINDA

Detaylı

BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI

BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol:

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Yenidoğan mah. Abdi İpekçi Cad. Kızılay Sok. No:3/A Bayrampaşa 34030 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0212 5659150 Faks : 0212 5655129

Detaylı

BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI

BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Cihaz en az 100 kn yük uygulama kapasitesi vardır. Gövde Tipi: Elektronik Ünite:

Detaylı

TÜRK KIZILAYI 2014 YILI DERİN DONDURUCU TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI 2014 YILI DERİN DONDURUCU TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI 2014 YILI DERİN DONDURUCU TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN SAYISI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ...3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR....4 3. TESLİMAT...4,5

Detaylı

UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ

UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ 1) 11.08.2015 tarihli Servo Elektromekanik Doli Kontrollü 0.01-3000 döngü/dk. arasında hızları ayarlanabilen Döner Eğimeli

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu teknik şartname, KSÜ Araştırma Uygulama Hastanesi tarafından satın

Detaylı

MALZEME TEST MAKİNASI KUVVET KALİBRASYONU KARŞILAŞTIRMA RAPORU

MALZEME TEST MAKİNASI KUVVET KALİBRASYONU KARŞILAŞTIRMA RAPORU MALZEME TEST MAKİNASI KUVVET KALİBRASYONU KARŞILAŞTIRMA RAPORU Dr. Bülent AYDEMİR Cemal VATAN Dr. Haldun DİZDAR 19.09.2014 TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ Kuvvet Laboratuarları İÇİNDEKİLER 1. Giriş...

Detaylı

MEKANİK TEST LABORATUVARI

MEKANİK TEST LABORATUVARI MEKANİK TEST LABORATUVARI Darbe Mukavemeti Cihazı (Impact Resistency) Termoplastik malzemelerin darbeye karşı olan rezilyans değerlerinin belirlenmesinde kullanılmaktadır. Testler; 0.5-50J aralığında değişim

Detaylı

TÜRK KIZILAYI ORTA ANADOLU (ANKARA) BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTİRİKSİZ BUZ AKÜLÜ KAN NAKİL KUTUSU (PASİF SİSTEM) TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY

TÜRK KIZILAYI ORTA ANADOLU (ANKARA) BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTİRİKSİZ BUZ AKÜLÜ KAN NAKİL KUTUSU (PASİF SİSTEM) TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY TÜRK I ORTA ANADOLU (ANKARA) BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTİRİKSİZ BUZ AKÜLÜ KAN NAKİL KUTUSU (PASİF SİSTEM) TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN TEKNİK ÖZELİKLERİ..1 2. İHALE AŞAMASINDA

Detaylı

TÜRK KIZILAYI TEK KULLANIMLIK HOLDER TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI TEK KULLANIMLIK HOLDER TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI TEK KULLANIMLIK HOLDER TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 1. GÜVENLİKLİ HOLDER TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR... 3 3. TESLİMAT... 3 4. MUAYENE...

Detaylı

TEDAŞ-MLZ(GES)/2015-060 (TASLAK) TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER İÇİN DC ELEKTRİK KABLOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TEDAŞ-MLZ(GES)/2015-060 (TASLAK) TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER İÇİN DC ELEKTRİK KABLOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER İÇİN DC ELEKTRİK KABLOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ.. - 2015 İÇİNDEKİLER 1. GENEL 1.1. Konu ve Kapsam 1.2. Standartlar 1.3. Çalışma Koşulları

Detaylı

MMT310 Malzemelerin Mekanik Davranışı 2 Mukavemet ve deformasyon özelliklerinin belirlenmesi - Basma ve sertlik deneyleri

MMT310 Malzemelerin Mekanik Davranışı 2 Mukavemet ve deformasyon özelliklerinin belirlenmesi - Basma ve sertlik deneyleri MMT310 Malzemelerin Mekanik Davranışı 2 Mukavemet ve deformasyon özelliklerinin belirlenmesi - Basma ve sertlik deneyleri Yrd. Doç. Dr. Ersoy Erişir 2011-2012 Bahar Yarıyılı 2. Mukavemet ve deformasyon

Detaylı

WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası

WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası 1.Uygulama: Gerilim, sıkıştırma, bükme, kesme ve düşük devir testi gibi geniş bir uygulama yelpazesi vardır. Metal, kauçuk, plastic, yay,

Detaylı

OTOMATİK ÇEKME & BASMA DENEY CİHAZI

OTOMATİK ÇEKME & BASMA DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-3000 Otomatik 500 kn Çekme ve 1000 kn Basma Deney Cihazı Standartlar BS 1610, ASTM C-39, E4 AASHTO T-22, NF P18-411, DIN 51220 GENEL ÖZELLİKLER UTM-3000 Otomatik 500 kn kapasiteli Çekme ve

Detaylı

TEST EKİPMANLARI CALIBRATION BETON den beri...

TEST EKİPMANLARI CALIBRATION BETON den beri... CALIBRATION 54 www.alfatest.com.tr 1972 den beri... TEST PRESİ (B-001 / B-004) ASTM C39 EN 12390-4 Farkli olculerde beton kup ve silindir numunelerin basinc dayanimlarinin belirlenmesinde kullanilir. Saglam

Detaylı

Sayın Yetkili; İhaleye teşriflerinizi bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz. Saygılarımızla,

Sayın Yetkili; İhaleye teşriflerinizi bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz. Saygılarımızla, Sayın Yetkili; Birliğimizce, kapalı zarf veya faks fiyat teklifi alınmak suretiyle, Mürefte Kooperatifimize kurulmak üzere, takas yöntemi ile 1 Adet 50 ton kapasiteli Elektronik çukur tip eski kantar satılacak,

Detaylı

METALİK MALZEMELERİN ÇEKME DENEYİ

METALİK MALZEMELERİN ÇEKME DENEYİ METALİK MALZEMELERİN ÇEKME DENEYİ Çekme deneyi, malzemelerin statik yük altında elastik ve plastik davranışını belirlemek amacıyla uygulanır. Çekme deneyi, asıl malzemeyi temsil etmesi için hazırlanan

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Yenidoğan mah. Abdi İpekçi Cad. Kızılay Sok. No:3/A Bayrampaşa 34030 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0212 5659150 Faks : 0212 5655129

Detaylı

BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com 2 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER:

Detaylı

ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRKA BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ YÜKSEK BASINÇLI SU POMPASI NOZULLARI SATIN ALIMI İŞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ AĞUSTOS/2016 İÇİNDEKİLER MADDE 1. İŞİN KONUSU... 1 MADDE 2. İSTENEN

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR24/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığının ihtiyacı

Detaylı

ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRKA BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KONVEYÖR BANT MAKARASI VE KILAVUZ RULOSU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ Haziran/2016 İÇİNDEKİLER 1. İŞİN

Detaylı

Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması.

Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması. 1 Deneyin Adı Çekme Deneyi Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması. Teorik Bilgi Malzemelerin statik (darbesiz) yük altındaki mukavemet özelliklerini

Detaylı

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System [ Y ı l ] ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System Merkez Ofis : Huzur Mah. Oyak Sitesi 14. Blok Daire : 4Ayazağa-Şişli /

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) MKM Muayene Merkezi Arge Ve Laboratuvar Hizmetleri Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Laboratuvarı Adresi : Küçükkızılhisar Mahallesi Mahmut Teyfik Atay Bulvarı

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Kalibrasyon Laboratuvarı Adresi : Yenidoğan mah. Abdi İpekçi Cad. Kızılay Sok. No:3/A Bayrampaşa 34030 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0212 5659150 Faks : 0212 5655129

Detaylı

EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik

EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik DS-TRD-0.4 X XDS-TRD-0 testregistrierung Sensör sistemleri DS-TRD-0 Tipi EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik lardan emiş hava akışının isteğe göre değişken ne yönelik sürgülü kapak mesafe sensörü

Detaylı

2014 YILI AJİTATÖRLÜ TROMBOSİT İNKÜBATÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ

2014 YILI AJİTATÖRLÜ TROMBOSİT İNKÜBATÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI 2014 YILI AJİTATÖRLÜ TROMBOSİT İNKÜBATÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ. 1,2 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR. 2 3.

Detaylı

100 TL/adet ISO TL/adet Metalik Malzemelerde. Standard Specification. 200 TL/adet 99. Elyaf takviyeli plâstik.

100 TL/adet ISO TL/adet Metalik Malzemelerde. Standard Specification. 200 TL/adet 99. Elyaf takviyeli plâstik. Güncelleme: 06.07.2014 Deney Adı Metod / Standart Standart Adı Fiyatı Kapsam / Kapasite Eğme TS 205-1 EN ISO 7438 Eğme deneyi Metalik Malzemelerde 5173 2010 Kaynak Dikişleri A1 2011 Üzerinde Tahribatlı

Detaylı

TAHRİBATLI MALZEME MUAYENESİ

TAHRİBATLI MALZEME MUAYENESİ T. C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ DENEYLER 1 TAHRİBATLI MALZEME MUAYENESİ (Çekme Deneyi) ÖĞRENCİ NO: ADI SOYADI: DENEY SORUMLUSU: ÖĞR. GÖR.

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME FORMU

TEKNİK ŞARTNAME FORMU BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR BİLEŞENLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 - a) Masaüstü Bilgisayar 36 Adet 1. Intel Core i5-4.nesil ve işlemci hızı 2.6 Ghz veya üzeri olmalıdır. 2. İşlemci Önbelleği en az 3Mb olmalıdır.

Detaylı

ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1/5 ÖN İZOLASYONLU PAKET BORU TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ Bu ihalenin amacı; ANS Kampüsüne ait, jeotermal su dağıtım projesi için gerekli

Detaylı

DC REDRESÖR / AKÜ ŞARJ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAME

DC REDRESÖR / AKÜ ŞARJ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAME DC REDRESÖR / AKÜ ŞARJ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAME 1. KONU: Bu Teknik Şartname, Mikro İşlemci Kontrollü Akü Şarj Cihazı teknik özelliklerini, kalite kontrole ilişkin muayene metotlarını ve diğer hususları kapsar.

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu teknik şartname, KSÜ Araştırma Uygulama Hastanesi tarafından

Detaylı

Miktar Birim Birim Fiyat Toplam Fiyat (Rakamla)

Miktar Birim Birim Fiyat Toplam Fiyat (Rakamla) BiYO GÜVENLİK KABiNİ İHTİYAÇ LİSTESİ Malın / İşin Adı Miktar Birim Birim Fiyat Toplam Fiyat (Rakamla) 1 1 Biyo Güvenlik Kabini (150 cm) 4 Adet L (Rakam la> CLASS İİ A BİYOGÜVENLİK KABİNİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

Detaylı

TÜRK KIZILAYI BİLEKLİK BARKOD ETİKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI BİLEKLİK BARKOD ETİKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI BİLEKLİK BARKOD ETİKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK MALZEMELERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ...... 3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR........4 3. MUAYENE..4

Detaylı

2015 YILI HİDROLİK DİREK TEKNİK ŞARTNAMESİ

2015 YILI HİDROLİK DİREK TEKNİK ŞARTNAMESİ 2015 YILI HİDROLİK DİREK TEKNİK ŞARTNAMESİ 1-AMAÇ Kurumumuz Üzülmez Taşkömürü İşletme Müessesesi ihtiyacı olarak uzun ayak kömür üretim sisteminde kullanılmak üzere 300 adet çelik hidrolik direk satın

Detaylı

HAM MADDE DEPOLAMA KISMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HAM MADDE DEPOLAMA KISMI TEKNİK ŞARTNAMESİ BAŞAK GIDA HAYVANCILIK TARIM ÜRÜNLERİ NAKLİYE İNŞAAT MAHRUKAT PETROL ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET İTHALAT İHRACAT LİMİTED ŞİRKETİ BAŞAK GIDA İŞLEME PAKETLEME VE DEPOLAMA TESİSİ PROJESİ İÇİN ALINACAK MAKİNALARA

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu teknik şartname, KSÜ Araştırma Uygulama Hastanesi tarafından

Detaylı

İHALE İLANI TÜRKİYE DENİZCİLİK İŞLETMELERİ A.Ş.

İHALE İLANI TÜRKİYE DENİZCİLİK İŞLETMELERİ A.Ş. İHALE İLANI TÜRKİYE DENİZCİLİK İŞLETMELERİ A.Ş. TDİ A.Ş. Tekirdağ Liman İşletmesi Müdürlüğü nde bulunan kamera sistemine ait (sabit IP MP kameralar ve hareketli IP MP kameralar sistem odasında bulunan

Detaylı

3. TEKNİK ÖZELLİKLER: Satın alınacak Debimetreler ve aksesuarlarının teknik özellikleri ile adetleri aşağıdaki gibidir.

3. TEKNİK ÖZELLİKLER: Satın alınacak Debimetreler ve aksesuarlarının teknik özellikleri ile adetleri aşağıdaki gibidir. 1. KONU: Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü bünyesindeki fabrikalarda kullanılmak üzere Vorteks Sıcaklık Basınç Kompanzasyonlu Debimetre ve Elektromanyetik

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEYİ FÖYÜ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEYİ FÖYÜ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEYİ FÖYÜ BURSA - 2016 1. GİRİŞ Eğilme deneyi malzemenin mukavemeti hakkında tasarım

Detaylı

TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ

TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ 1. TARAFLAR Hizmet Veren : ABP Ölçü ve Kontrol Sistemleri İth. Paz. Tur. Tic. Ltd. Şti. Hizmet Alan : 2. HİZMET SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme Eskişehir Yolu 17. Km Çamlık Park

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Kalibrasyon Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi : Osmaniye mah. Ümraniye Sok. No:11/B Bakırköy 34144 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212 660 87 81 Faks : 0 212 660

Detaylı

ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI

ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI Mühendislik malzemeleri rijit olmadığından kuvvet altında deforme olup, şekil ve boyut değişiklikleri gösterirler. Malzeme özelliklerini anlamak üzere mekanik testler yapılır.

Detaylı

ĐÇĐNDEKĐLER. UME-G3SI-10-02 Direnç Termometre Karşılaştırması Teknik Protokolü 1/13

ĐÇĐNDEKĐLER. UME-G3SI-10-02 Direnç Termometre Karşılaştırması Teknik Protokolü 1/13 ĐÇĐNDEKĐLER 1. Kapsam... 2 2. Katılımcılar... 2 3. Laboratuvarlar Arası Dolaşan Cihaz (LADC)... 2 4. Zaman Çizelgesi... 2 5. Karşılaştırma Paketi... 4 6. Sigorta... 4 7. Sonuçların Geçerliliği... 4 8.

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOHUMLU TEŞEKKÜR SERTİFİKASI TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER

TÜRK KIZILAYI KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOHUMLU TEŞEKKÜR SERTİFİKASI TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER TÜRK KIZILAYI KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOHUMLU TEŞEKKÜR SERTİFİKASI TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA İÇİNDEKİLER 1. TEDARİK EDİLECEK MATERYALLERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 3 2. TESLİMAT... 3 3. MUAYENE

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 3 ÜÇ NOKTALI EĞİLME DENEYİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 3 ÜÇ NOKTALI EĞİLME DENEYİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 3 ÜÇ NOKTALI EĞİLME DENEYİ GİRİŞ Yapılan herhangi bir mekanik tasarımda kullanılacak malzemelerin belirlenmesi

Detaylı

KD 50. Standby 50 kva DİZEL JENERATÖR GRUPLARI. 3 Phase Ratings, 50 Hz, PF 0,8. Motor: Ricardo Alternator: Katana Kontrol sistem: Datakom 309 TANITIM

KD 50. Standby 50 kva DİZEL JENERATÖR GRUPLARI. 3 Phase Ratings, 50 Hz, PF 0,8. Motor: Ricardo Alternator: Katana Kontrol sistem: Datakom 309 TANITIM TANITIM 4 ZAMANLI SU SOĞUTMALI DİZEL MOTOR,MEKANİK FANLI VE KORUYUCU KAFESLİ RADYATÖR,AKÜ İLE ÇALIŞTIRMA,AKÜ KABLOLARI VE SEHPASI,ŞARJ ALTERNATÖRÜ,MEKANİK GOVERNOR,MOTOR SUYU ISITICISI,ESNEK RADYATÖR HORTUMLARI,TİTREŞİM

Detaylı

OT 40 L / 90 L. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri

OT 40 L / 90 L. Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri OT 40 L / 90 L Laboratuvar Buharlı Sterilizatörleri STANDARTLARIN ÜZERİNDE GÜVENLİK Şifre korumalı çalışma, servis ve kalibrasyon menüleri Kapak emniyet sistemi - Hücre basınç altındayken kapak açılamaz.

Detaylı

Kapalı Ürün AB Gürültü Mevzuatına Göre Test 2000/14/EC sayılı. Voltage kva kw kva kw 400/

Kapalı Ürün AB Gürültü Mevzuatına Göre Test 2000/14/EC sayılı. Voltage kva kw kva kw 400/ TANITIM 4 ZAMANLI SU SOĞUTMALI DİZEL MOTOR,MEKANİK FANLI VE KORUYUCU KAFESLİ RADYATÖR,AKÜ İLE ÇALIŞTIRMA,AKÜ KABLOLARI VE SEHPASI,ŞARJ ALTERNATÖRÜ,MEKANİK GOVERNOR,MOTOR SUYU ISITICISI,ESNEK RADYATÖR HORTUMLARI,TİTREŞİM

Detaylı